Primer bituminen nro 01

Rullattujen bitumipolymeerimateriaalien fuusioitumista varten on välttämätöntä varmistaa materiaalien riittävä tarttuminen alustaan ​​(0,3-0,5 MPa). Tätä varten betonin pohjapinta on pohjustettava bitumipohjamaalilla.

Bitumipohjamaali №01 - klassinen bitumialuke perusmateriaalien valmistukseen ennen rakennettuja, itseliimautuvia ja vedeneristysmateriaaleja. Valmis käytettäväksi.

Primer bitumipitoinen (käyttövalmis) ei vaadi aiempaa laimennusta, sitä levitetään pinnalle suoraan ämpäriltä. Tämä säästää enemmän aikaa. Lisäksi valmiin alukkeen valmiit ominaisuudet ovat aina vakaat - kuivausaika, viskositeetti ja kuiva-ainepitoisuus, koska niitä valvotaan tehtaiden tuotannon aikana.

Rakenne: Primer bituminen nro 01 edustaa korkealaatuisten öljybitumien liuosta, jonka pehmenemislämpötila ei ole alle 70 ° C erityisen valittujen orgaanisten liuottimien kohdalla. Suuri tunkeuma ja alhainen kuivumisaika.

hakemus

Eristettyjen pintojen (betonilaatta, sementti-hiekkalaateriitti jne.) Valmistelu (ogruntovka) ennen hitsauksen ja itsekiinnittyvien kattojen ja vedeneristysmateriaalien asettamista.

Käyttökohteena TechnoNIKOL-bitumipitoisuus 1 m2

Rakentamisessa ja viimeistelyssä alkuvaiheessa on tärkeä asema, koska sen toteutuksen laatu riippuu koko rakenteen ongelmattoman toiminnan kestosta. Kattorakenteissa ja vedeneristysprosesseissa huomattava vastuu liittyy pohjustukseen liittyviin toimintoihin. Viime aikoina asiantuntijat suosittelevat näihin tarkoituksiin käyttää korkealaatuisia bitumialukkeita markkinoilla suurella valikoimalla. Halutun materiaalimäärän laskemiseksi oikein sinun on tiedettävä alustavan bitumin TechnoNICOLin kulutus 1 m 2: ksi.

Ensisijaisen jalostuksen tarve

Ennen bitumipesun kulutuksen mittaamista on tarpeen selvittää, mitä tällaisen päällysteen läsnäolon ansiosta voimme saavuttaa:

 • levitetty kerros parantaa tarttuvuutta koskettaessa vedenpitävyyttä tai kattoa katetun alueen (katto, kellari tai kellari, kellarintaso jne.);
 • TechnoNIKOL-bitumin pohjamaalin levittäminen 1 m 2: n tai suuremmaksi on edellytys seuraaville vedeneristystoimille;
 • Primer kulutus koko käsiteltävällä pinnalla auttaa kyllästämään ja vahvistamaan ulkokerroksen, joka voi olla betonipinnoitus, vanhentuneet bitumipäällysteet, nykyaikaiset huokoiset vaahtobetonialustat tai jotain muuta, kun taas levitetty maaperä sitoo hienoja hiukkasia, täyttää mikro- halkeamia ja halkeamia, ja kiinteä rakenne;
 • bitumipesun kulutus 1 m 2 betonipinnalle mahdollistaa minkä tahansa muotoisen ylemmällä käsitellyllä kerroksella kostuttamisen, mikä nostaa lisätoimintojen nopeutta tällä alueella.

Primerin ja mastarin käyttö takaa korkeimman laadun

Edellä kuvatun materiaalin ansiosta alukkeen avulla on mahdollista muodostaa korkealaatuinen, kaikentyyppisten vedeneristysrajapinta, jossa on huokoisia, hauras tai karkeita pinnoitteita.

Nykyaikaiset markkinat tarjoavat laajan valikoiman suosittuja valmistajia. Välineillä on eroja eräiden orgaanisten ei-toksisten liuottimien koostumuksessa, mutta kaikenlainen samankaltaisuus on pohjalla - bitumi ja vesi, joka on olennainen osa kemiallista kaavaa.

Vaaditut tuotteet

Poissa ovat ne päivät, kun kotona valmistettuja alukkeita käytettiin pintaan pohjautumisen yhteydessä. Sitten sitä keitettiin melko vaarallisissa olosuhteissa avotulessa metallisäiliössä, sulatusbitumissa ja bensiinissä. Tähän mennessä yksi johtavista tällä alalla on tuotemerkki TehnoNIKOL.

Teollisen menetelmän avulla valmistetun tuotteen edut ovat seuraavat:

 • käyttöturvallisuus ja helppokäyttöisyys;
 • aineen riittävän nopea ja maksimaalinen kuivaus oikealla kulutuksella 1 m 2;
 • erinomaiset parametrit virtaukselle, tarttuvuudelle ja tasaiselle jakelulle, ja monissa tapauksissa voit tehdä ilman uudelleenkäsittelyä;
 • materiaalilla on lämpötila stabiilisuus kiinteytymisen jälkeen, koska useimmat erilaisiin pohjustukseen tarkoitettujen merkkien sulamispiste on + 80ºС;
 • alustakerros muodostaa esteen korroosiolle ja kosteudelle;
 • Voit työskennellä kaikenlaisten yhdisteiden kanssa monilla ympäristön lämpötiloilla.

Alustavan bitumin TechnoNIKOLin 1m 2: n todellinen kulutus riippuu sen soveltamisesta.

Valmistajien tarjoamia koostumuksia käytetään eri tarkoituksiin:

 • Kattohyllyt. Käytetään betonipintojen käsittelyyn tasaisella katolla. Työkalu muodostaa lisäesteen saostukselle ja mahdollistaa rullattavien materiaalien, kuten kateaineiden, tarttumisen betonialustalle.
 • Tiemerkit. Sitä käytetään rypäleiden asfaltin asentamisen aikana.
 • Metallipintojen (kaikenlaisten metallirakenteiden, putkistojen) käsittelyssä käytetään myös varsinaisia ​​bitumipohjamerkkejä.
 • Yleiset postimerkit. Usein käytetään formulaatioita, jotka on suunniteltu standardoituja, ei kapeita profiileja varten, jotka soveltuvat mille tahansa pinnalle.

VIDEO: Eristystuotteiden tarkastelu yrityksestä "TehnoNIKOL"

Suosittujen alukkeiden vertailu TechnoNIKOL

Harkitse maamme suosituimpia bitumin ratkaisuja. Ne on helppo löytää erikoisvalikoimissa tai ne voidaan tilata verkossa.

TechnoNIKOL №01

Primer TechnoNIKOL 01 valmistetaan öljypitoisuuden ja orgaanisten liuottimien perusteella. Massan pehmenemislämpötila on noin 80 ° C. Siinä on myös runsaasti tunkeutuvia ja kostutettavia ominaisuuksia. Sitä käytetään paikoilleen pohjamaalaukseen ennen kerrostetun tai itsekiinnittyvän puolen kattosulkulaitteiden asettamista.

Tätä aluketta kuluu noin 1 m 2 suunnilleen 200-350 ml: n nopeudella. Näin ollen litran tilavuus riittää käsittelemään noin 3,5 m 2 käyttökelpoista aluetta. Täydellisen kuivauksen prosessi kestää kuluttajien arvion mukaan jopa 12-14 tuntia.

Ostajat voivat ostaa koostumuksen jollakin seuraavista tavoista:

 • käyttövalmis ratkaisu;
 • tiivistettä, joka on laimennettava määrätyllä osuudella.

Väkevissä formulaatioissa tavallisesti lisätään jonkinlaista liuotinta, esimerkiksi bensiiniä, kerosiinia tai valkoista henkeä. Yhdessä bitumisosassa kaada yksi ja puoli kahteen osaan nestettä. Aine myydään 20 litran säiliöissä.

TechnoNIKOL №03

Koostumus on bitumipolymeeri. On myös lisäaineita orgaanisten liuottimien ja liimakomponenttien muodossa. Sen avulla teräspintoja ja siltoja käsitellään ennen eristyksen asettamista.

Käyttö sallitaan lämpötilassa -20 ° С... + 40 ° С. Jos työ on tarkoitus suorittaa alle +5 ° C: n lämpötilassa, on suositeltavaa säilyttää säiliöt lämpimänä vähintään 24 tuntia. Ainehinta neliömetriä kohden on 0,25-0,3 l.

TechnoNIKOL №04

Primer-bitumiemulsio 04, jota valmistaa bitumin dispersiotekniikka vedessä. Tämä materiaali on täysin vapaa liuottimista. Aineella ei ole tyypillisiä epämiellyttäviä hajuja, joten koostumusta voidaan käyttää myös sisätiloissa, esimerkiksi pintakerrosten käsittelyyn.

Tämä pohjustus bitumi TechnoNIKOL suositellaan betoni-, hiekka- ja muita pinnoitteita varten, ennen kuin ne asetetaan vedeneristyslevyille. Luo hyvän liitoksen alustaan. Materiaalin etuna on kyky kuivua 1-2 tunnissa, mikä käy ilmi käyttäjien arvioinneista. Myymälöissä sitä löytyy 20 kg: n astioissa. Pohjus bitumin kulutus 1 m 2 betonipinnalle on noin 300 ml.

Sovellustekijät

On pidettävä mielessä, että käytettäessä alhaisissa lämpötiloissa materiaalin viskositeetti kasvaa. Tämä johtaa raaka-aineiden kulutuksen lisääntymiseen ja puoleen kahteen kertaan valmistajan asettamasta normaalista tai tavanomaisesta lämmityskauden käytöstä.

Kulutuksen optimoimiseksi on tarpeen hioa yhdistelmä erikoisella harjalla, jonka avulla voit sitoa sitomat hiukkaset pinnalle. Sitä on jopa sallittu levittää hieman kostutetulla pinnalla tai pakkasella poistamalla jäinen kuori, joka ei vaikuta haitallisesti käyttöparametreihin.

Työ on suoritettava avoimesta tulipalosta. Tietyille tuotemerkeille sovellus sallitaan vain avoimessa tilassa.

VIDEO: Primerin käyttäminen oikein

Bitumipitoinen alukkeiden kulutus / m2. Erot mastista. Soveltamissäännöt

Sisällysluettelo:

Puhdasta bitumia käytännöllisesti katsoen ei käytetä pintojen vedeneristämiseen. Kovettumisen jälkeen hartsi muuttuu hauraaksi, romahtaa mekaanisesta vaikutuksesta. Jos kuitenkin lisäät pehmittimiä siihen, saat luotettavan koostumuksen, jota voidaan kutsua "pohjamaaliksi" tai "mastiksi".

Kokemattomat mestarit hämmentävät näitä termejä, uskovat, että puhumme samanlaisista materiaaleista. Se ei ole. Artikkelissa kerromme, mikä on bituminpohjamaali, miten se eroaa mastista, kuinka paljon se kulutetaan ja miksi sitä tarvitaan.

soveltamisalansa

Pohjamaalit on jaettu useisiin tyyppeihin, jotka määräävät niiden käytön laajuuden. Perinteisesti koostumukset voidaan jakaa tällaisiin ryhmiin:

Kattotiilet - käytetään pintojen valmistukseen, toimivat linkkinä pohjan ja rullan tai levyn vedenpitävyyden välillä.

Tienpäällystysmateriaali sitovaa raunioita ja soraa varten.

Pipeline - estää syövyttäviä muutoksia ja lisää erilaisten materiaalien tarttumista.

Universal - monikäyttöiset koostumukset, jotka sopivat yhtä hyvin kaikille pinnoille.

Bitumiin perustuvaa mastista voidaan myös pitää monikäyttöisenä koostumuksena. Niitä käytetään vedenpitävyyteen:

Katot rakennuksissa eri tarkoituksiin.

Maanalaiset rakenteet ja viestintä.

Tämä osoittaa, että alukkeita ja mastisia aineita käytetään identtisillä rakennusalueilla, mutta materiaalien välinen ero on merkittävä.

Mikä on ero bitumimastikoiden ja alukkeiden välillä?

Aloitetaan perusasiat. Mastic on vedeneristysmateriaali, joka suojaa liitoksia ja pintoja kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Alukkeita voidaan kuvata syvälle tunkeutuviksi alukkeiksi, jotka on suunniteltu substraatin valmistamiseksi vedenpitäviksi.

Sovelluksen erityispiirteet huomioon ottaen bitumiset alukkeet ja mastiset aineet eroavat näistä ominaisuuksista:

Johdonmukaisuutta. Alukkeen rakenne on paljon ohuempi, koska sen päätehtävänä on täyttää jopa mikroskooppiset halkeamat. Mastinen muistuttaa tavallisesti kittiä, joten se ei pysty levittämään tasaisesti pinnan yli, mutta se on ihanteellinen saumojen ja saumojen tiivistämiseen.

Tarttuvuutta. Alustat tässä suhteessa näyttävät monipuolisemmilta, joten ne toimivat hyvin vuorovaikutuksessa erilaisten alustojen ja rullaneristyksen kanssa.

Kulutusta. Koska mastilla on tiheämpi sakeus, se ei tarjoa yhdenmukaista käyttöä, vastaavasti sen kulutus on suurempi.

Alukkeita ei ole suunniteltu käytettäväksi paksun kerroksen kanssa, joten ei ole järkevää asettaa koostumusta ylittäen valmistajan ilmoittamat standardit: vedenpitävyysominaisuudet eivät parane.

Työn aika. Kun otetaan huomioon, että mastetta käytetään tiheämmin, sen kuivauskausi on suurempi. Alukkeiden kovettumisaika vaihtelee 3 - 12 tunnin kuluessa, ja mastikuivat kuivuvat yli päivällä samanlaisissa olosuhteissa.

Et saa unohtaa, että orgaaniset liuottimet sisällytetään tavallisesti bitumipesun koostumukseen, joten työskentelyn aikana on noudatettava paloturvallisuutta koskevia sääntöjä ja käytettävä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita.

Suositeltu kulutus

Alukea levitettäessä otetaan huomioon kerrosten kokonaispaksuus ja substraatin huokoisuus. Lisäksi eristettävä materiaali otetaan huomioon. Useimmissa tapauksissa valmistajat suosittelevat noudattamaan näitä standardeja:

Metallirakenteet - enintään 0,2 l / m 2.

Betoni- ja rappauspohjat - 0,25-0,45 l / m 2.

Puu - 0,3-0,35 l / m 2.

Telapinnoitteiden restaurointi - 0,5-0,9 l / m 2.

Koostumus levitetään kunnes kaikki huokoset täytetään. Ennen seuraavan kerroksen käyttämistä sinun on odotettava, kunnes edellinen on täysin kuiva.

Pohja on absorboitava koostumukseen kokonaan, jolloin pinnalle ei aiheudu tahroja.

ominaisuudet

Mitä laimennetaan

Bitumipitoisuus annetaan kahdessa eri muunnelmassa: käyttövalmis ja väkevöity. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus on valmis käytettäväksi esisekoituksen jälkeen, toisessa - materiaali on laimennettava optimaaliseen konsistenssiin.

Tätä varten käytetään yleisesti seuraavia liuottimia:

Suositeltavat mittasuhteet ovat 1: 1 tai 1:15, riippuen suoritetun työn tyypistä ja käyttötavoista.

Kuinka kauan kestää kuivua

Bitumipohjakerroksen kuivausaika riippuu suoraan ympäristön lämpötilasta: mitä kylmempi on, sitä pidempi koostumus kovenee. Valmistajan ilmoittama kovetusjakso on 12 tuntia. Materiaalia pidetään kuivana, kun pinta lakkaa tarttumaan käsiin.

Materiaalin käyttölämpötila-alue vaihtelee -10... + 40 astetta. Jos työ suoritetaan lämpötilassa, joka on alle +5 asteen, koostumus on säilytettävä vähintään 24 tuntia lämpimässä huoneessa.

Suorituskykyä koskevat säännöt

Bitumialukkeen käyttö on mahdollista vain avoimilla alueilla ja hyvin tuuletetuilla alueilla. Ennen työn aloittamista pinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä ja jäästä. Metallirakenteet on puhdistettava ruosteesta.

Pohjustus levitetään yksikerroksisessa versiossa. Hitsaus- ja rullaeristys asetetaan vasta kerroksen täydellisen kuivauksen jälkeen. Työn suorittamiseksi voit käyttää harjoja ja rullia, ja pystysuoria alustoja käsitellään usein spray-aseilla.

Suurten alueiden nopeaa käsittelyä varten laimennetusta alukkeesta katkeaa joskus yksinkertaisesti, ja levitetään sitten erikoisrajoilla.

Koska koostumus sisältää haihtuvia aineita ja liuottimia, on käytettävä hengityssuojaimia ja -käsineitä. Jos kosketat ihon pohjamaalia, pese välittömästi alue lämpimällä vedellä ja saippualla.

Bitumipesun kulutus 1 m2: n osalta

Rakennusalan konsultointi / rakennusmateriaalien kulutus: tienrakennus

Laske murskattujen kiven kulutus per 1 neliömetriä. 200 mm: n paksuinen pohja:

Tällaisen pohjan tilavuus on 0,2 m (paksuus) x 1,0 m (leveys) x 1,0 (pituus) = 0,2 m3

Murskattu kivikulutus per 1 neliömetriä M1000 Sandstone-raunioiden perusteet ovat:

0,2 m3 (tilavuus n. 1 neliömetriä) x 1,3 t / m3 (Sandstone-raunion ominaispaino) x 1,3 (tiivistekerroin) = 0,34 t / m2

Joten laitteen 1 neliömetriä kohti. murskattua kiveä 200 mm paksu M1000-hiekkakivestä Murskattu kivi, noin 0,34 tonnia murskattua kiveä

Primer kulutus per 1m2

Aluke on suunniteltu vahvistamaan pohjaa ja luo luotettavan tarttumisen pinnoitekerrokseen ja maalattuun pintaan. Kullakin pinnalla alukkeiden kulutus 1m2: n kohdalla on erilainen. Määrä voidaan määrittää tietyistä laskelmista.

1. Alkukehää valittaessa tulisi ottaa huomioon alustan tyyppi. Alukkeet voidaan jakaa toiminnolla ja tarkoituksella.

2. Yksi kilogramma pohjamaalia metallipinnalle riittää 10-30 neliömetriä kohti.

3. Yksi kilogramma puupinnan aluke on tarpeeksi 3-10 neliömetriä.

4. Syvälle tunkeutumisen alkuaineen kulutus on yksi kilogramma 5-7 neliömetriä kohden. Yksi kilogramma universaalia aluketta kestää 3-15 neliömetriä. Yksi kilogramma anti-alkalista aluketta riittää 10-25 neliömetrin pintaan. Kulutus vahvistava aluke on yksi kilogramma 5-15 neliömetriä kohden. Näiden alukkeiden kulutusluvut lasketaan pinnoille: betoni, kipsi, tiilimuuraus.

5. Koostumukset voidaan myydä jo laimennettuna, mutta älä unohda, että kunkin seinämän imukyky on erilainen.

Primer kulutus per 1m2, betoni kosketus, optimisti, syvä tunkeutuminen, todistus alusta - rakentaa kesämökki

Kaikkien alukkeiden ja muiden maalien on oltava GOSTin mukaisia. Näitä indikaattoreita ovat värien, alukkeen viskositeetti, tiheys, alukkeiden kulutus, kuivausaika ja muut.

Käsiteltävän pinnan tarkoitusta ja tyyppiä varten on useita alukkeita: erityinen, yleinen, metalle, puuta varten. Vain nämä merkit vaikuttavat myös loppukuluihin. Noudata seuraavia alukkeiden käyttömääriä:

- Primer Betonokontakt - Kulutus - 350ml per 1 neliömetriä Korkeilla liimaominaisuuksilla se levitetään tiheille pohja-aineille.

- syvä tunkeuma alusta - Kulutus on noin 0,1 kg. 1 neliömetrin alueella.

- alusta koristeellisille laastareille - Kulutus on 200 ml. 1 neliömetrin alueella. käytetään pohjan valmistukseen ennen kipsin levittämistä.

- Mattealkydi-aluke - kulutus on 100-120 ml. 1 neliömetrin alueella. Käytetään puun, kartongin, puukuitulevyn ja lastulevyn käsittelyyn.

- pohjamaali seinille - kulutus 50-100ml. 1 m² (riippuu pinnan tyypistä, piirustus- menetelmästä ja piirustuksen laadusta). Käytetään seinien valmistukseen maalausta varten.

- alusta - kulutus on 120-150ml. 1 neliömetrin alueella. Akryylin nopeasti kuivuvaa pohjamaalia käytetään levittämään tiili-, kitti- ja muilla pinnoilla.

- alusta seinille ja kattoille - kulutus on 90-110 ml. 1 neliömetrin alueella. Käytetään sisäseiniin, kattoihin ja kipsilevyyn.

- aluke GF-021 - alukkeiden kulutus 120 ml. 1 neliömetrin alueella. Suunniteltu metalli- ja puupintojen pohjustukseen pinnoitteen alle.

- pohjamaalaus galvanoidusta metallista - standardikokemiskustannukset ovat 80 ml. 1 neliömetrin alueella. Aluke antaa erinomaisen tarttumisen galvanoituneisiin pintoihin.

- aluke optimisti - kulutus 120-250ml. 1 neliömetrin alueella. Suunniteltu useimpiin ulko- ja sisätiloihin, myrkytön, hajuton ja ympäristöystävällinen materiaali.

- aluke VL-02 - kulutus on 80-120 ml. 1 neliömetrin alueella. Käytetään metallipinnoille ennen maalaustarvikkeita.

Niille, jotka tarvitsevat sertifikaatin, voit ladata tämän asiakirjan.

"Sertifikaatti alukkeella"

Katso myös:

Kaikki alkukeväästä

Pohjamaalaus - tämä on tärkein maali- ja lakkamateriaalin tyyppi, se on nestemäisessä muodossa oleva koostumus, jota sovelletaan kaikkiin pinnoitteisiin: maalit, lakat, kipsi, kitti ja muut.

Sementti perustuu kalkkikiviin, ja se näyttää valkoiselta tai harmaalta jauheelta. Kun sementti vuorovaikuttaa veden kanssa, syntyy muovimassa, joka kovettuu jonkin aikaa ja muuttuu kivirakenteeksi.

Bitumiset alukkeet TechnoNIKOL, Aquamast, Bitumast - ominaisuudet ja soveltaminen

Bitumipitoisuus tai bitumipitoisuus on rakennusmateriaali, homogeeninen musta neste, joka on tarkoitettu eri pinnoitteiden vedenpitävyyteen. Seoksen perustana ovat korkealaatuiset bitumit, jotka on laimennettu virtaavaan tilaan myrkyttömien liuottimien kanssa.

Kotitekoinen pohjamaalaus, joka tunnetaan Neuvostoliiton kesäasukkaille. Se oli hankala ja vaarallinen työ - sulaa bitumi tulipalon yli vanha kauhaa ja sen jälkeen laimennetaan moottoribensiinillä. Tätä räjähtävää leijutettua koostumusta käytettiin pehmeän katon saumojen ja puu- ja metallipylväiden upotettujen pohjien pinnoittamiseen.

Nykyaikaiset ammatilliset alukkeet eivät vaadi tällaisia ​​manipulointeja. Niitä myydään joko käyttövalmiina tai konsentraattina, ja seoksen laimentamiseksi käytetään valkoista alkoholia, kerosiinia ja bensiini-liuotinta.

Alukkeiden tyypit ja niiden sovellukset

Bitumialuketta käytetään perustusten, betoni- ja sementti-hiekkasterien vedeneristykseen, niitä käsitellään putkistoilla, metalli- ja puurakenteilla korroosiota ja roiskeita vastaan.

Koostumuksella on erinomainen tarttuvuus ja läpäisykyky. Betoniin levitettäessä bitumipitoinen pohjamaali tunkeutuu huokosiin ja liimaa pieniä löysää hiukkasia. Se tarttuu yhtä hyvin sementin pintoihin, metalliin, puuhun (ja toivottomasti tahraa haalareita). Yksinkertaisesti sanottuna, missä tahansa on tarpeen levittää ohut yhtenäinen kerros vedenpitävälle ja korroosionestolle - tarvitaan bitumin pohjamaali.

Tehdaskoostumusten edut ovat:

 • Helppokäyttöisyys ja käyttöturvallisuus;
 • Hyvä tartunta, juoksevuus ja yhtenäinen käyttö. Oikein pinnoitetut pinnat vaativat hyvin harvoin uudelleenkäsittelyä;
 • Nopea kuivaus;
 • Lämpötilan stabiliteetti kuivauksen jälkeen. Alukkeiden valmistamiseen käytetyn bitumin pehmenemislämpötila on noin 80 astetta;
 • Korroosion- ja vedeneristysominaisuudet;
 • Laaja käyttölämpötila.

Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​alukkeita, jotka on mukautettu tiettyihin tarkoituksiin:

 1. Kattotiilet - käytetään tasakaton betonipintojen esikäsittelyyn. Se luo lisää vesitiivistystä ja lisää huomattavasti rullaustelojen tarttumista pohjaan. Käytetään myös liimana kateaineiden liitosten ja nivelen hoitoon.
 2. Tie - käytetään murskattua kiveä sitovana sidoslaitteena ennen kuin se asetetaan suoraan tielle.
 3. Teräsrakenteissa ja putkistoissa - on korroosio-ominaisuuksia ja korkea tarttuvuus.
 4. Universal - sopii käytettäväksi minkä tahansa tyyppiselle pinnalle, jos käyttöolosuhteet eivät edellytä erittäin erikoistuneen koostumuksen käyttöä.

Alustat TechnoNIKOL

TechnoNIKOL Corporation on yksi venäläisten markkinoiden johtajista bitumisten seosten tuotannossa eri sovelluksissa.

Tenonicol 01

Bitumipohjamaalia TechnoNIKOL 01 pidetään yhtenä suosituimpia vedeneristysmateriaaleista. Tämä on klassinen versio käyttövalmiista bitumiseoksista, jotka perustuvat orgaanisiin liuottimiin. Sitä käytetään laajalti kattorakenteissa ja itsenäisenä vedenpitävänä betoni- ja sementtipinnoille.

Primer TechnoNIKOL 02 on TechnoNIKOL01: n väkevä analogi. Konsentraatti on helpompi kuljettaa ja käyttää suuria määriä. Ennen käyttöä seos laimennetaan valkoisella alkoholilla tai kerosiinilla suhteessa 1: 1,5 - 1: 2 tilavuudesta ja sekoitetaan perusteellisesti. Bensiini-liuotin hyväksyttävä käyttö.

TechnoNIKOL 03

Bitumipitoinen ja polymeerinen aluke TechnoNIKOL 03: lla on parannetut liima- ja hydrofobiset ominaisuudet johtuen siihen sisältämistä lisäaineista. Rakenne soveltuu metallien ja epäyhtenäisten pintojen, putkistojen ja siltojen muotoiluun. Saatavana käyttövalmiina bitumipohjamaalina.

TechnoNIKOL 04

TechnoNIKOL 04 - emulsio bitumipääte, ts. Valmiina käyttää bitumin vesimulsiota. Sitä käytetään sisäkäyttöön (esim. Lattian käsittelyyn kylpyhuoneessa). Koska koostumus ei käytä orgaanisia liuottimia, seoksella ei ole voimakasta tuoksua eikä se aiheuta haitallisia höyryjä. Pohjustusaika huoneenlämmössä - enintään tunti.

Vesipohja mahdollistaa pohjamaalin Technikol 04 käytön märillä pinnoilla.

AquaMast

Primer AkvaMast - ympäristöystävällinen pohjamaali, joka perustuu orgaanisiin liuottimiin pintojen esikäsittelyyn. AquaMastin koostumuksen ominaisuus on mahdollisuus käyttää sekä yhdistelmänä valssattuja materiaaleja että päällystysvesieristyslaitteessa.

Bitumimaisen maaperän käyttö voi merkittävästi vähentää vedeneristysmasten kulutusta.

Bitumin pohjamaali technoNIKOL 01 kulutus 1 m2 perusta kohti

Bituminpohjamaalin kulutus 1m2: n kohdalla pitäisi olla tiedossa, jos aiot käyttää sitä vedeneristykseen.

Yleinen kuvaus

Tämä koostumus on homogeeninen musta neste, joka on liuos, joka sisältää petroleum bitumia. Pehmennysaineensa ovat välttämättömiin olosuhteisiin, joiden lämpötila on 80 astetta tai enemmän, ja liuoksena käytetään orgaanisia aineita. Seoksessa ei ole vierekkäisiä sulkeumia eikä heterogeenisyyttä ole. Seos ei sisällä myrkyllisiä liuottimia, kuten tolueenia. Katon ja vedeneristystyöt helpotetaan, jos käytät bitumipitoista pohjamaalia. Sen avulla voit vähentää käsittelyaikaa ja parantaa vedenpitävyyden laatua.

Bitumin primäärilajikkeet

Bitumin pohjamaalin kulutus 1m2: ssä antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää, kuinka paljon tarvitset ostaa seosta. Koostumuksen ostamiseen on kuitenkin tärkeää tuntea myös tämän seoksen lajikkeet. Myytävänä bitumipohjamaalit esitetään väkevöidyssä tai valmiina käytettävässä muodossa. Ennen käyttöä tiiviste on laimennettava orgaanisella liuottimella, nimittäin kerosiinilla, bensiinillä tai valkoisella alkoholilla. Suhteen tulisi olla 1 - 2. Keskittimen käyttö säästää tilaa varastoinnin ja kuljetuksen aikana. Jos puhumme valmiista pohjamaaleista, ei ole tarpeen suorittaa muita toimenpiteitä, paitsi sekoitus. Se on käyttövalmis ja helppokäyttöinen.

soveltamisalansa

Jos päätät käyttää kuvattua koostumusta, sinun kannattaa tietää bitumipohjamaalin kulutus 1 m2: ksi. Yhden kerroksen muodostamiseksi on välttämätöntä käyttää 0,25 - 0,35 kiloa neliömetriä kohden. Lopullinen kuva riippuu karkeudesta ja tarttuvuudesta. Luonnollisesti pienin määrä materiaaleja käytetään monoliittisiin, kestäviin ja sileisiin pintoihin, kun taas puhuttaessa karkeista, huokoisista ja löysistä emäksistä virtaus on suurempi. Jos tiedät bitumipesun kulutuksen 1m2: n osalta, voit määrittää, kuinka paljon seosta haluat ostaa. Tätä varten sinun on määritettävä pinta-alan, joka on vesitiivis, ja jaa se sitten mainitulla virtausnopeudella.

Bitumiseoksia käytetään pinnoittamaan pintoja asbestisementin, betonin, metallin, raudoitetun betonin, puun ja huokoisten materiaalien mukaan. Voit muun muassa käyttää bitumipohjamaalia kattorakenteiden sekä vedenpitävyyteen liittyvien töiden tekemiseen, kun taas seoksia käytetään itsenäisenä vedenpitävänä materiaalina sekä yhdessä muiden itsekiinnittyvien ja hitsattavien materiaalien kanssa.

Bitumipohjamaalia käytetään perustusten, siltapäiden, tasakattojen, maanalaisten rakenteiden ja rakenteiden sekä metalliputkistojen pintojen vedeneristämiseen. Tuotetta voidaan käyttää suojaamaan metallipintoja korroosiolta.

Käyttökustannukset

Alustavan bitumin kulutusnopeus 1 m2: n osalta mainittiin edellä, mutta positiivisen tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää tietää myös työn tekniikka. Seosta levitetään sementtihiekalle, betonille ja muille karkeille pinnoille. Jos puhumme huokoisesta, pölyisestä ja epätasaisesta pinnasta, hoito tulee suorittaa harjalla tai nailonharjalla. Tämä sovellustekniikka tarjoaa erinomaisen pohja-impregnoinnin ja korkean tarttuvuuden.

Pinnan pohjustus mahdollistaa materiaalien käytön lisäämisen. Jos valssattuja materiaaleja on tarpeen liimata pohjamaalilla, betoniteräksen ja betonilaattojen pinta sekä elementtien väliset saumat on pohjustettava. Jokainen seuraava rullamateriaalikerros liimataan 4 tuntia sen jälkeen, kun edellinen on asennettu. Valssattuja materiaaleja on käärittävä 100 millimetrin leveydellä. Samanaikaisesti ristiin tarttumista on vältettävä. Heti, kun kangas on paikallaan, se on kääritettävä erikoiskäyttöisellä sylinterimäisellä rullalla.

Tärkeimmät ominaisuudet

Tiedot siitä, mitä bitumin pohjamaalin kuluminen 1 m2 pintaan on tietenkin tärkeä. Ennen tämän seoksen hankkimista sinun tulisi kuitenkin tuntea tärkeimmät ominaisuudet, kuten: nopea kuivaus, vedenpitävyysominaisuudet, korroosionkäsittelyn estäminen, kyky käyttää alhaisissa lämpötiloissa, korkea tarttuvuus, lämmönkestävyys, kyky käyttää rullamateriaalien tarttumiseen sekä vesi-ajo-ominaisuudet.

Jos keskimääräinen ympäristön lämpötila on 20 astetta, pinta, johon pohjamaali on käytetty, kuivuu 12 tunnin kuluessa. Jos on tarvetta, tuote voidaan käyttää myös talvella, mutta pohja on puhdistettava lian, ulkomaisten elementtien, lumen ja jään. Ennen töitä pinnat on kuivattava, rullamateriaalit on lämmitettävä lämpimässä huoneessa, jossa ilman lämpötila on + 15 astetta ja enemmän. Työtä ei saa aloittaa, jos ympäristön lämpötila on laskenut alle -20 astetta.

Käyttöohjeet

Kun työskentelet bitumipohjamaalilla, on välttämätöntä tarjota huoneen tai työskentelyn voimakas ilmanvaihto raitisessa ilmassa. Materiaali soveltuu työhön, jos sen lämpötila ei ole laskenut alle +10 astetta. Tarvittaessa alusta tai työpinta tulisi lämmittää, mutta seoksen lämpötilan ei tulisi olla yli +40 astetta. Paloturvallisuusvaatimusten osalta on mahdotonta tehdä työtä avoimen liekin lähelle.

Bitumin pohjamaalien kulutusmäärä eri pinnoille

Hyvin usein ammatilliset rakentajat ja kotiteollisuus ovat kiinnostuneita siitä, mitä primer bitumin kulutus per 1 m2 betonipintaista. Tämä luku voi vaihdella 250: stä 450 grammaan neliömetriä kohti liuskekiven ja kipsipintojen osalta. Jos hakemus tehdään teräsrakenteiden tai metallin kohdalla, kulutus on 200 grammaa, puun puun kulutus on 300-350 grammaa neliömetriä kohden ja vanhan rullakattojen kulutus voi olla 500 grammaa neliömetriä kohden. Kun kattopäällyste on korjattu jauheella, kulutus nousee 750-900 grammaan neliömetriä kohden.

Kulutusbitumialuke "Tehnonikol"

Primer-bitumin "TechnoNIKOL" kulutusnopeus 1m2: n kohdalla pitäisi olla kiinnostava sinulle, jos aiot käyttää tätä koostumusta vedeneristyskohteisiin. 3.3 metrin neliön pinnalla kuluu noin 1 litra, joka on 0,3-0,35 litraa neliömetriä kohden. Sovellus tulisi tehdä nailonharjalla tai harjalla, jos tarvetta käsitellä vaikeasti tavoitettavia ja vaikeita paikkoja, samalla kun tasaisella jakaumalla tehdään rullaa. Puhdista pinta likaa ja pölyä käyttämällä polypropeenin luuta. Luodakseen luotettavan kerroksen, jolle on ominaista jatkuvuus, pinta on puhdistettava vanhan vedeneristyksen jäännöksistä. Primer-bitumin kulutus "TechnoNIKOL" per 1m2 voi vaihdella riippuen pohjan ominaisuuksista.

Rakennusalukkeita käytetään pintojen pohjustukseen ja teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien parantamiseen. Ne on suunniteltu huokoisten rakenteiden hoitoon, jotka tarvitsevat vedenpitävyyttä. Primer-bitumi "TechnoNicol 1" on suosituin: kulutus per m2 on suhteellisen pieni, mikä mahdollistaa sen käytön alhaisen kustannustason kattorakenteiden, vedeneristysperustusten, betonirakenteiden ja maanalaisissa rakenteissa.

 • Bitumipitoisten alukkeiden tyypit
 • TechnoNicol 01: materiaalin ominaisuudet
 • Vapautusmuodot - standardit ja tiivisteet
 • Video: bitumin materiaalien kuvaus "TechnoNicol"

Perusmateriaalin käyttöominaisuudet Video-opetusmateriaalin mekaanisessa sovelluksessa Vesitiiviys: valmistelu ja työn järjestys

 • Bitumimateriaalin kulutuksen laskeminen 1 m2: n osalta
 • Vedenpitävien töiden vaiheet

Bitumisten alukkeiden tyypit ↑

Alustasta riippuen erotellaan polyuretaani-, epoksi-, bitumialukkeita. Kun valitset keskittymän perusmateriaalin ominaisuuksiin. Bitumikoostumusten erikoisuus on onnistunut yhdistelmä korkealaatuisista bitumeista liuottimien kanssa, joiden ansiosta alukkeet kykenevät tunkeutumaan syvälle huokoisten pintojen rakenteeseen, liimaamaan ne vedenpitäviä materiaaleja ja kuivumaan nopeasti. Pohjamaaleja käytetään estämään pölyn muodostuminen.

Bitumininen aluke "TechnoNicol 01"

Sovelluksesta riippuen useat alukkeet ovat erilaisia:

 • Katto. Rakennuskemiaa käytetään menestyksekkäästi kattorakenteiden pintojen valmistukseen ennen vedeneristysten aloittamista. Koostumukset kohdistavat pohja-aihiota, liimaa voimakkaasti tela- ja levymateriaalit.
 • Road. Tiekentän perustamisen vahvistamiseksi käytä erityisiä tien alukkeita. Ne liimaavat irtotavaran materiaaleja ja estävät rakenteiden ennenaikaisen tuhoutumisen.
 • Putkien eristys. Putkilinjan suojelun järjestämisessä käytetään erilaisia ​​päällystämateriaaleja. Ne kiinnitetään alukkeilla. Liimainen liitos käsitellylle pinnalle koostumukset muodostavat ylimääräisen suojakerroksen, mikä lisää metallien korroosionkestävyyttä.
 • Universal. Tämän tyyppiset yhdisteet sopivat minkä tahansa pinnan pohjustukseen. Yleisillä alukkeilla on "TechnoNicol 1". Sitä käytetään eri tyyppisten rakenteiden vedenpitävyyteen, joita käytetään usein litteän katon asennuksessa.

Primerin käyttö talon perustuksiin

"TechnoNicol 01": materiaalin ominaisuudet ↑

TechnoNicol 01 on alusta, joka on valmistettu korkealaatuisista liuottimista ja bitumista. Vakiolomakkeessa se on jo käyttövalmis eikä edellytä lisäkemikaalien lisäämistä. Orgaaniset liuottimet eivät aiheuta myrkkyjä, jotka ovat vaarattomia terveydelle. Tämä materiaali voidaan luokitella ympäristöystävällisiksi, mikä erottaa sen edullisesti muiden valmistajien tarjoamista tolueenin analogeista.

Jos pohjamaali on valmistettu hyvistä raaka-aineista ja tekniikan mukaisesti, se ottaa homogeenisen massan ulkonäön ilman ulkomaisia ​​sulkeumia. Koostumus on ihanteellinen karkeiden materiaalien pohjustukseen ennen vedenpitäviä laitteita. Se antaa erinomaisen tarttumisen betoniin, betoniin ja sementtihiekkarakenteisiin.

50 litran pakkaus "TechnoNicol 01"

"TechnoNicol 01": n eduista ovat seuraavat:

 • yksinkertainen sovellusteknologia;
 • hyvä tartunta materiaaleja;
 • nopea kuivaus (1-5 tuntia);
 • korkea hydrofobisuus;
 • korroosionestoaineet;
 • ei tarttuvia vaikutuksia;
 • lämpötila stabiilius;
 • mahdollisuus käyttää viileää säätä.

Vedeneristysmateriaalit "TechnoNICOL"

Vapautusmuodot - standardi ja tiiviste ↑

Valmistaja pakkaa tuotteet 20 ja 50 litran hermeettisiin kauhaan. Noin 1 m2: n bitumipitoisen "TechnoNicol 01": n likimääräinen kulutus on 250-350 ml. Tilavuus riippuu sen pinnan tyypistä, jolla koostumusta käytetään. Mitä enemmän huokosia ja mikroprosessoja siinä, sitä paremmin primeri imeytyy.

Vakiolomakkeen lisäksi valmistetaan "TechnoNicol 01" konsentraatin muodossa. Se on laimennettava valkoisella alkoholilla, bensiinillä tai muulla sopivalla liuottimella. Bitumipohjan kulutus 1m2: a kohti lasketaan samoista standardeista: 1 litra riittää käsittelyyn 3,33 m2 pinta-alasta.

Video: bitumin materiaalien kuvaus "TechnoNicol" ↑

Primerin käytön ominaisuudet ↑

Vaikka valmistaja on ottanut huomioon mahdollisuuden käyttää alukkeita TechnoNicol 01 -alusta, käytännössä on noudatettava tiettyjä koostumuksen soveltamista koskevia sääntöjä, muuten lopullisen pinnoitteen suorituskykyominaisuudet voivat olla pienentyneet. Ennen työn aloittamista koostumus ja kateaineet lämmitetään, jättäen ne lämpimään huoneeseen.

Jos katto peitetään kylmällä säällä, bitumipesun kulutus 1m2: n kohdalla voi muuttua ja koostumuksen kuivausaika kasvaa. "TechnoNicol 01" ei ole suositeltavaa käyttää alle 10 asteen ilman lämpötiloissa, ja ihanteellisesti sinun ei pitäisi tehdä työtä, jos se on alle 15 astetta.

Bituminen vesitiivis litteä katto

Tapahtuu, on tarpeen käyttää bitumipäällystettä talvella. Tässä tapauksessa käsitelty pinta on puhdistettava lumi, jää, ylimääräinen kosteus. Jos koostumusta käytetään sisätiloissa, sinun on huolehdittava hyvästä tuuletuksesta.

Ennen levittämistä pintaan "TechnoNicol 01" sekoita. Jos käytetään konsentraattia, liuotetaan sitten homogeeniseen tilaan. On välttämätöntä työskennellä aluskertoimalla haalareilla ja suojalaseilla. Älä päästä kontaktiin ihon ja limakalvojen kanssa.

Videon opetusohjelma koostumuksen koneellisesta soveltamisesta ↑

Vedeneristys: valmistelu ja työjärjestys ↑

Bituminen vedeneristys tehdään bitumimastisilla. Ennen pääpäällystyspinnan levittämistä käsitellään alukkeilla. On toivottavaa, että koostumukset ovat samasta brändistä. Mastista levitetään kylmällä ja kuumalla tavalla riippuen materiaalin tyypistä. Pintaan kohdistuvan tasaisen jakauman ansiosta voit käyttää useita menetelmiä:

 • Manuaalinen. Työssä levitetään laaja jäykkä harja, jossa on jäykät harjakset tai saumausrullat, joissa on lyhyt paalu.
 • Täyteainetta. Jotkut muovityyppiset ovat sopivia levittämään, kaatamalla pinnalle. Sen jälkeen se tasoitetaan manuaalisesti puristimella ja hierotaan ohuella kerroksella käyttäen lyhyttä paalutelaa tai harjaa.
 • Koneelliset. Käytä viskoosiyhdisteiden rakennesuihketta. Materiaalin yhtenäistämiseksi on välttämätöntä, että laitteen käyttöpaine on 150 bar.

Mastin manuaalinen käyttö rullalla

Bitumimateriaalin kulutuksen laskeminen 1 m2: lle

Sovellusmenetelmän valinta vaikuttaa bitumimateriaalin kulutukseen 1 m2 käsitellylle pinnalle, joten ennen materiaalin hankkimista sinun on laskettava oikea määrä. Yleensä kaikki tiedot ovat pakkauksessa. Jos valmistaja ei ole ilmoittanut näitä tietoja, mutta huomautti, kuinka paksua päällyste olisi, voit tehdä laskutoimitukset itse.

Bitumentimassan koostumus sisältää haihtuvia aineita, se voi olla 30-70%. Tämä luku osoittaa materiaalin prosenttiosuuden, joka kutistuu kovettuneena. Bitumimateriaalin keskimääräinen kulutus 1 m2: kantaliina - 2-4 kg, katto - 3,5-6 kg. Roll-materiaalien liimaamiseen tarvitaan 1-2 kg / m2.

Keskimääräiset luvut voivat vaihdella huomattavasti kerrosten lukumäärän mukaan. Pystysuorien pintojen käsittelyä varten materiaalia levitetään kahdelle tai kolmelle kerrokselle sen jälkeen, kun edelliset on kuivunut. Kun se jakautuu jo kuivattuun bitumimateriaalin päällykseen, kulutus neliömetriä kohden pienenee verrattuna ensimmäiseen kerrokseen.

Bitumikiiltävä kulutuspöytä / 1m2

Vedenpitävien töiden vaiheet ↑

Ensin sinun on tarkistettava käsitellyn pinnan kosteusaste. Pakkaus polyeteenikalvoon, jonka pinta-ala on 1 m2, sijoitetaan siihen ja jätetään useita tunteja. Liiallisen kosteuden merkki on kondensaation ulkonäkö. Tässä tapauksessa on tarpeen kuivata pohja tai käyttää märkiä pintoja varten sopivaa koostumusta. Työtä tehdään edelleen tässä järjestyksessä:

 1. Pohjasta huolellisesti poista roskia, pölyä, lunta.
 2. Pohjamaali ja mastiksi tulee sekoittaa yhdenmukaisuuteen. Jos liuottimia on tarpeen lisätä, tämä tehdään ohjeiden mukaisesti.
 3. Emästä käsitellään alukkeella, kun otetaan huomioon "TechnoNicol 1": n kulutus per m2 250-350 ml, jos materiaalia levitetään kerroksittain. Pystysuorille pinnoille tarvitaan kaksikerroksinen pinnoite.
 4. Levitä mastaria rullalla tai harjalla. Liitoksissa ja kylmissä saumoissa materiaali vahvistetaan lisäksi lasikuitulasilla tai lasikuidulla.
 5. Kun ensimmäinen kerros kovettuu, voit käyttää toista. Kolmas - toisen kuivumisen jälkeen.
 6. Vesitiivistystyön lopussa työkalut puhdistetaan materiaalien jäännöksistä valkoisen alkoholin avulla.

Bitumimateriaaleilla on omat edut ja haitat. Vedenpitävyysmenetelmää valittaessa on pidettävä mielessä, että kohtuuhintainen hinta ja luotettava elastinen pinnoite eivät aina ole ratkaisevia tekijöitä. Paloturvallisuuden lisääntyneille rakennuksille on parempi valita toinen vedenpitävyys bitumi tarkoittaa palavia aineita. Muut bitumiseokset sopivat täydellisesti suojaamaan rakenteita kosteudelta.

Rullattujen bitumipolymeerimateriaalien fuusioitumista varten on välttämätöntä varmistaa materiaalien riittävä tarttuminen alustaan ​​(0,3-0,5 MPa). Tätä varten betonin pohjapinta on pohjustettava bitumipohjamaalilla.

Bitumipohjamaali №01 - klassinen bitumialuke perusmateriaalien valmistukseen ennen rakennettuja, itseliimautuvia ja vedeneristysmateriaaleja. Valmis käytettäväksi.

Primer bitumipitoinen (käyttövalmis) ei vaadi aiempaa laimennusta, sitä levitetään pinnalle suoraan ämpäriltä. Tämä säästää enemmän aikaa. Lisäksi valmiin alukkeen valmiit ominaisuudet ovat aina vakaat - kuivausaika, viskositeetti ja kuiva-ainepitoisuus, koska niitä valvotaan tehtaiden tuotannon aikana.

Rakenne: Primer bituminen nro 01 edustaa korkealaatuisten öljybitumien liuosta, jonka pehmenemislämpötila ei ole alle 70 ° C erityisen valittujen orgaanisten liuottimien kohdalla. Suuri tunkeuma ja alhainen kuivumisaika.

hakemus

Eristettyjen pintojen (betonilaatta, sementti-hiekkalaateriitti jne.) Valmistelu (ogruntovka) ennen hitsauksen ja itsekiinnittyvien kattojen ja vedeneristysmateriaalien asettamista.

Haihtumattomien aineiden massa - osuus,%, sisällä

Bitumin vedeneristys: pohjamaalin "TechnoNicol 01" kulutus ja mastit per m2

Rakennusalukkeita käytetään pintojen pohjustukseen ja teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien parantamiseen. Ne on suunniteltu huokoisten rakenteiden hoitoon, jotka tarvitsevat vedenpitävyyttä. Primer-bitumi "TechnoNicol 1" on suosituin: kulutus per m2 on suhteellisen pieni, mikä mahdollistaa sen käytön alhaisen kustannustason kattorakenteiden, vedeneristysperustusten, betonirakenteiden ja maanalaisissa rakenteissa.

pitoisuus

Bitumisten alukkeiden tyypit ↑

Alustasta riippuen erotellaan polyuretaani-, epoksi-, bitumialukkeita. Kun valitset keskittymän perusmateriaalin ominaisuuksiin. Bitumikoostumusten erikoisuus on onnistunut yhdistelmä korkealaatuisista bitumeista liuottimien kanssa, joiden ansiosta alukkeet kykenevät tunkeutumaan syvälle huokoisten pintojen rakenteeseen, liimaamaan ne vedenpitäviä materiaaleja ja kuivumaan nopeasti. Pohjamaaleja käytetään estämään pölyn muodostuminen.

Sovelluksesta riippuen useat alukkeet ovat erilaisia:

 • Katto. Rakennuskemiaa käytetään menestyksekkäästi kattorakenteiden pintojen valmistukseen ennen vedeneristysten aloittamista. Koostumukset kohdistavat pohja-aihiota, liimaa voimakkaasti tela- ja levymateriaalit.
 • Road. Tiekentän perustamisen vahvistamiseksi käytä erityisiä tien alukkeita. Ne liimaavat irtotavaran materiaaleja ja estävät rakenteiden ennenaikaisen tuhoutumisen.
 • Putkien eristys. Putkilinjan suojelun järjestämisessä käytetään erilaisia ​​päällystämateriaaleja. Ne kiinnitetään alukkeilla. Liimainen liitos käsitellylle pinnalle koostumukset muodostavat ylimääräisen suojakerroksen, mikä lisää metallien korroosionkestävyyttä.
 • Universal. Tämän tyyppiset yhdisteet sopivat minkä tahansa pinnan pohjustukseen. Yleisillä alukkeilla on "TechnoNicol 1". Sitä käytetään eri tyyppisten rakenteiden vedenpitävyyteen, joita käytetään usein litteän katon asennuksessa.

"TechnoNicol 01": materiaalin ominaisuudet ↑

TechnoNicol 01 on alusta, joka on valmistettu korkealaatuisista liuottimista ja bitumista. Vakiolomakkeessa se on jo käyttövalmis eikä edellytä lisäkemikaalien lisäämistä. Orgaaniset liuottimet eivät aiheuta myrkkyjä, jotka ovat vaarattomia terveydelle. Tämä materiaali voidaan luokitella ympäristöystävällisiksi, mikä erottaa sen edullisesti muiden valmistajien tarjoamista tolueenin analogeista.

Jos pohjamaali on valmistettu hyvistä raaka-aineista ja tekniikan mukaisesti, se ottaa homogeenisen massan ulkonäön ilman ulkomaisia ​​sulkeumia. Koostumus on ihanteellinen karkeiden materiaalien pohjustukseen ennen vedenpitäviä laitteita. Se antaa erinomaisen tarttumisen betoniin, betoniin ja sementtihiekkarakenteisiin.

"TechnoNicol 01": n eduista ovat seuraavat:

 • yksinkertainen sovellusteknologia;
 • hyvä tartunta materiaaleja;
 • nopea kuivaus (1-5 tuntia);
 • korkea hydrofobisuus;
 • korroosionestoaineet;
 • ei tarttuvia vaikutuksia;
 • lämpötila stabiilius;
 • mahdollisuus käyttää viileää säätä.

Vapautusmuodot - standardi ja tiiviste ↑

Valmistaja pakkaa tuotteet 20 ja 50 litran hermeettisiin kauhaan. Noin 1 m2: n bitumipitoisen "TechnoNicol 01": n likimääräinen kulutus on 250-350 ml. Tilavuus riippuu sen pinnan tyypistä, jolla koostumusta käytetään. Mitä enemmän huokosia ja mikroprosessoja siinä, sitä paremmin primeri imeytyy.

Vakiolomakkeen lisäksi valmistetaan "TechnoNicol 01" konsentraatin muodossa. Se on laimennettava valkoisella alkoholilla, bensiinillä tai muulla sopivalla liuottimella. Bitumipohjan kulutus 1m2: a kohti lasketaan samoista standardeista: 1 litra riittää käsittelyyn 3,33 m2 pinta-alasta.

Video: bitumin materiaalien kuvaus "TechnoNicol" ↑

Primerin käytön ominaisuudet ↑

Vaikka valmistaja on ottanut huomioon mahdollisuuden käyttää alukkeita TechnoNicol 01 -alusta, käytännössä on noudatettava tiettyjä koostumuksen soveltamista koskevia sääntöjä, muuten lopullisen pinnoitteen suorituskykyominaisuudet voivat olla pienentyneet. Ennen työn aloittamista koostumus ja kateaineet lämmitetään, jättäen ne lämpimään huoneeseen.

Jos katto peitetään kylmällä säällä, bitumipesun kulutus 1m2: n kohdalla voi muuttua ja koostumuksen kuivausaika kasvaa. "TechnoNicol 01" ei ole suositeltavaa käyttää alle 10 asteen ilman lämpötiloissa, ja ihanteellisesti sinun ei pitäisi tehdä työtä, jos se on alle 15 astetta.

Tapahtuu, on tarpeen käyttää bitumipäällystettä talvella. Tässä tapauksessa käsitelty pinta on puhdistettava lumi, jää, ylimääräinen kosteus. Jos koostumusta käytetään sisätiloissa, sinun on huolehdittava hyvästä tuuletuksesta.

Ennen levittämistä pintaan "TechnoNicol 01" sekoita. Jos käytetään konsentraattia, liuotetaan sitten homogeeniseen tilaan. On välttämätöntä työskennellä aluskertoimalla haalareilla ja suojalaseilla. Älä päästä kontaktiin ihon ja limakalvojen kanssa.

Videon opetusohjelma koostumuksen koneellisesta soveltamisesta ↑

Vedeneristys: valmistelu ja työjärjestys ↑

Bituminen vedeneristys tehdään bitumimastisilla. Ennen pääpäällystyspinnan levittämistä käsitellään alukkeilla. On toivottavaa, että koostumukset ovat samasta brändistä. Mastista levitetään kylmällä ja kuumalla tavalla riippuen materiaalin tyypistä. Pintaan kohdistuvan tasaisen jakauman ansiosta voit käyttää useita menetelmiä:

 • Manuaalinen. Työssä levitetään laaja jäykkä harja, jossa on jäykät harjakset tai saumausrullat, joissa on lyhyt paalu.
 • Täyteainetta. Jotkut muovityyppiset ovat sopivia levittämään, kaatamalla pinnalle. Sen jälkeen se tasoitetaan manuaalisesti puristimella ja hierotaan ohuella kerroksella käyttäen lyhyttä paalutelaa tai harjaa.
 • Koneelliset. Käytä viskoosiyhdisteiden rakennesuihketta. Materiaalin yhtenäistämiseksi on välttämätöntä, että laitteen käyttöpaine on 150 bar.

Bitumimateriaalin kulutuksen laskeminen 1 m2: lle

Sovellusmenetelmän valinta vaikuttaa bitumimateriaalin kulutukseen 1 m2 käsitellylle pinnalle, joten ennen materiaalin hankkimista sinun on laskettava oikea määrä. Yleensä kaikki tiedot ovat pakkauksessa. Jos valmistaja ei ole ilmoittanut näitä tietoja, mutta huomautti, kuinka paksua päällyste olisi, voit tehdä laskutoimitukset itse.

Bitumentimassan koostumus sisältää haihtuvia aineita, se voi olla 30-70%. Tämä luku osoittaa materiaalin prosenttiosuuden, joka kutistuu kovettuneena. Bitumimateriaalin keskimääräinen kulutus 1 m2: kantaliina - 2-4 kg, katto - 3,5-6 kg. Roll-materiaalien liimaamiseen tarvitaan 1-2 kg / m2.

Keskimääräiset luvut voivat vaihdella huomattavasti kerrosten lukumäärän mukaan. Pystysuorien pintojen käsittelyä varten materiaalia levitetään kahdelle tai kolmelle kerrokselle sen jälkeen, kun edelliset on kuivunut. Kun se jakautuu jo kuivattuun bitumimateriaalin päällykseen, kulutus neliömetriä kohden pienenee verrattuna ensimmäiseen kerrokseen.

Vedenpitävien töiden vaiheet ↑

Ensin sinun on tarkistettava käsitellyn pinnan kosteusaste. Pakkaus polyeteenikalvoon, jonka pinta-ala on 1 m2, sijoitetaan siihen ja jätetään useita tunteja. Liiallisen kosteuden merkki on kondensaation ulkonäkö. Tässä tapauksessa on tarpeen kuivata pohja tai käyttää märkiä pintoja varten sopivaa koostumusta. Työtä tehdään edelleen tässä järjestyksessä:

 1. Pohjasta huolellisesti poista roskia, pölyä, lunta.
 2. Pohjamaali ja mastiksi tulee sekoittaa yhdenmukaisuuteen. Jos liuottimia on tarpeen lisätä, tämä tehdään ohjeiden mukaisesti.
 3. Emästä käsitellään alukkeella, kun otetaan huomioon "TechnoNicol 1": n kulutus per m2 250-350 ml, jos materiaalia levitetään kerroksittain. Pystysuorille pinnoille tarvitaan kaksikerroksinen pinnoite.
 4. Levitä mastaria rullalla tai harjalla. Liitoksissa ja kylmissä saumoissa materiaali vahvistetaan lisäksi lasikuitulasilla tai lasikuidulla.
 5. Kun ensimmäinen kerros kovettuu, voit käyttää toista. Kolmas - toisen kuivumisen jälkeen.
 6. Vesitiivistystyön lopussa työkalut puhdistetaan materiaalien jäännöksistä valkoisen alkoholin avulla.

Bitumimateriaaleilla on omat edut ja haitat. Vedenpitävyysmenetelmää valittaessa on pidettävä mielessä, että kohtuuhintainen hinta ja luotettava elastinen pinnoite eivät aina ole ratkaisevia tekijöitä. Paloturvallisuuden lisääntyneille rakennuksille on parempi valita toinen vedenpitävyys bitumi tarkoittaa palavia aineita. Muut bitumiseokset sopivat täydellisesti suojaamaan rakenteita kosteudelta.