Pohjaveden syvyys

Toteutetun alueen ensimmäinen tehtävä on määrittää pohjaveden syvyys. Loppujen lopuksi se ei ole tarpeen pelkästään henkilökohtaiseen kulutukseen dachassa, vaan suuressa määrin talon ja ansiorakennusten rakentamiseen tulevassa dachassa. Nämä kaksi tehtävää voidaan ratkaista samanaikaisesti vain tietyin varauksin. Esimerkiksi ylempi kerros voi antaa vettä vain taloudellisille tarpeille, vaikka sen kiehumisen jälkeen sen laatu aiheuttaa huolenaiheita. Millä syvyydellä kaivo täynnä vettä se sopii kulutukseen, ilman lisäkäsittelyä, käsitellään tässä artikkelissa.

Pohjavesi

Kuva 1. Pohjavesien asettelu ja eristävät vedenpitävät maakerrokset

Pohjakerros sijaitsee suoraan maan alla, tämä on ns. Ylempi kerros. Se muodostuu sulatetuista ja sateisista vesistä, jotka ovat tunkeutuneet ohut kerros löysä maaperä, ja siksi sitä ei käytännössä ole suodatettu. Usein se on tyydyttynyt liuenneesta lannoitteesta pellolta ja ihmisten ja karjan jätteistä läheisiltä tiloilta. Veden laatua voidaan käyttää vain teknisiin tarpeisiin ja puutarhan juurruttamiseen maassa.

Tällainen vesistö voi esiintyä 2 metrin syvyydessä keskimmäisinä aikoina ja usein tulee pinnalle keväällä ja syksyllä. Näissä paikoissa rakennusten ja rakenteiden rakentaminen iso kysymys epävakaat maaperät. Ennen päätöksentekoa on tutkittava tarkasti hydrogeologisen tilan kartta kehitysalueella.

Kuva 2. Esimerkki hydrogeologisesta kartasta

Kuvion 2 esimerkissä on esitetty kartta, jossa esitetään pohjavesivarastoja, niiden ominaisuuksia, vedenottoa ja syvyyttä veden ominaisuuksilla.

Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa luopua rakennuksesta läheisen pohjaveden takia tai käyttää säätiön paaluvarianttia ja porata johtavat kuopat.

Tyypillinen vedenottoaukkojen edustaja ylemmän kastelun kourassa on kaivo, jonka syvyys on jopa 10 metriä. Tällainen laite ei ole rajoitettu valintaan - hyvin yleinen vaihtoehto on Abyssinian hyvin. Sen etuna on käsipumpun käyttö veden pumppaamiseen, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää ilman sähköä.

Toinen hiekkaranta

Aluevaltaiset maaperät, jotka koostuvat hiekan ja vedenpitävien savien seoksesta, voivat toimia pohjaveden yläkerroksen substraattina. Yleensä tämä kerros ei ole voimakas ja sillä on alhainen vedenläpäisevyys. Päävesivaihto ylemmän vesikerroksen kanssa tapahtuu murtuneiden vyöhykkeiden ja vikojen kautta, joiden päähän on hieno hiekka. Tämän kerroksen suodatusominaisuudet ovat rajalliset ja riippuvat sen paksuudesta ja koostumuksesta. Sen vuoksi vesi on tarkistettava Vodokanalin laboratoriossa.

Kerroksessa olevaa vettä voidaan tukkia, eli se on paineessa siinä, koska ylimääräinen naapurikerros ylittää pistokohdan paikan.

Toisen kerroksen toimittaman pohjaveden määrä on 7 - 30 metriä. Lisäksi, mitä enemmän vettä otetaan suuremmasta syvyydestä, sitä todennäköisemmin on, että kuopassa on riittävästi puhdasta juomavettä antavaa kosteutta, joka sopii hyvin käytettäväksi maassa kiehumisen jälkeen.

Poraus tällaiseen syvyyteen voidaan tehdä jopa manuaalisesti, ja on mahdollista, että kaivo virtaa vedellä, jonka pohjaventtiili painostaa. Valinta on sinun, mutta ammattilaiset tekevät sen paremmin.

Tyypillinen vedenkeräyslaitteiden edustaja tällaisissa vesilaitoksissa on hyvin - kuoppa tai runko, jonka halkaisija on keskimäärin 108 - 168 mm. Mökin tällaiset vedenottoa koskevat lisenssit, ja niiden on oltava valtion jatkuvassa hallinnassa.

Syvä (artesia) vesikasvatus

Jotta artesialainen kaivo olisi maassa, on jokaisen omistajan unelma. On huomattava - unelma on vaikea täyttää. Pohjaveden lain vaatimusten mukaisesti tällainen vedenotto edellyttää pakollista lisensointia, ja kaivon suojavyöhyke on vähintään 30 metriä siitä mistä tahansa suunnasta. Näin ollen syrjäytymisalue on noin 40 hehtaaria, ja tällä alueella kaikenlainen taloudellinen toiminta on kielletty. Myydäänkö tämä maa sinulle - iso kysymys ja kuinka paljon se maksaa? Vaikka paljon paikkoja Venäjällä.

On mahdollista valita ongelman ratkaisemiseksi - poraamaan kollektiivinen artesialainen vedenotto pienessä kylässä, sitten kustannukset eivät näytä liialta.

Tällöin vesisäiliön syvyys voi vaihdella 70: stä 200 metriin, ja on tavallista, että porata tällaisia ​​horisontteja. Tällaisten kuoppien elinkaaren antava kosteus on pääsääntöisesti erittäin korkea, läpinäkyvä ja maukas, mikä ei ole yllättävää suodatuskerroksen paksuuden ollessa kyseessä. Alueen hydrogeologinen kartta voi antaa tietoa säiliön veden merkityksestä ja laadusta.

Erikseen mainitsemisen arvoinen on sora-akvaario. Poraus tällaisessa ympäristössä on erittäin vaikea, ja kaikkein tuottavin on pesun aikana. Mutta jos käytetään saveja, kuopan tukkeutuminen on erittäin merkittävää ja vaatii pitkää kerääntymistä, vaikka vettä tuettaisiin sisäisen paineen avulla säiliössä. Laadullisesti avattu säiliö antaa hyvää veloitusta ja maukasta vettä.

Läheisen veden määrittäminen

Ensinnäkin sinun on käytettävä tarkkailumenetelmää. Pohjaveden läsnäolo matalalla syvyydellä voidaan tunnistaa seuraavilla ominaisuuksilla:

 • sumun paksuuntuminen tietyissä paikoissa paikan päällä hiljaisella aamuyöllä mahdollistaa vedenpinnan määrittämisen pinnan lähellä;
 • hiljainen ilta hyttyspylväs ilmaisee lähellä vettä mökillä;
 • paikoissa, joissa lehtivihannekset, laskuvarjot ja muut kosteutta rakastavat kasvit kasvavat, se osoittaa selvästi, että vesi on lähellä pinta-aluetta.

Voit määrittää veden läsnäolon perinteisillä tavoilla, esimerkiksi:

 • aseta osa silikageelistä (aiemmin käytettyä suolaa, sinistä vitriolia ja muita kuivausaineita, jopa rakeistettua sokeria ja muita aineita) saviastiassa ja punnitse se huolellisesti;
 • kääri potin kankaaseen ja hauta se lupaavissa paikoissa noin 0,5 metrin syvyyteen;
 • poista se päivästä ja punnitse se uudelleen;
 • painon muutos voidaan arvioida absorboituneen kosteuden määrään, sen vuoksi - veden määrittämiseksi;
 • jos käytät useita ruukkuja ja sijoitat ne paikalleen, voidaan tehdä tiettyjä havaintoja maan porauksen paikasta.

Tutkimusalueen hydrogeologinen kartta, joka löytyy verkosta tai paikallisten porauskaivojen järjestöistä, auttaa tutustumaan vesihuollon näkymiin.

Pohjaveden syvyys on kuitenkin kaikkein tarkin selvitysporaus. Erityisesti, jos käytetään ytimen menetelmää, joka ei ainoastaan ​​määrää veden läsnäoloa paikoilla vaan myös määrittää maaperän koostumuksen keräytettävistä ytimistä. Kuinka paljon vesi voi antaa vettä määräytyy testipumppaamalla.

Kuvio 3. Esiintyvä kaivaminen veteen kairausasennuksella

Porausmenetelmän valinta, pumppaus- ja vedenkäsittelylaitteiden valinta sekä kaivojen suunnittelu riippuvat pohjaveden syvyydestä.

Tärkeä asia on vesiympäristön suojelu, joka estää niiden sekoittumisen. Jos poraus suoritetaan toisella hiekkakerroksella, on ryhdyttävä toimenpiteisiin estääkseen vapaan veden virtauksen vesiputkesta sen vieressä olevaan vesistöön. Tätä varten sinun täytyy järjestää savi hyppyjä.

Kun kotelo on vahvistettu soraa täyttämällä reiän seinämän ja putken välinen ontelo, sinun on järjestettävä pistoke muta samasta tilasta. Voit tehdä tämän laimentamalla saven nestemäisen hapan kerman koostumukseen ja kaataa se väliin. Kuinka paljon liuosta riittää muodostamaan korkki, jonka korkeus on 1,0-1,5 metriä, riippuu kotelon ja kuoppareunan halkaisijan erosta. Samanlainen suljin sijaitsee aina hiekka- ja kalkkikiven vesipitoisten kerrosten välissä, jos jatkat porausta artesiaan.

Opas: Miten määrittää pohjaveden syvyys

Pohjavesi on maanalainen kerros vettä, joka sijaitsee jatkuvasti tietyllä tasolla. Tämä vesikerros voidaan muodostaa saostuksella, vedestä lähistöllä olevista vartaloista tai luonnollisesta virtauksesta maaperän yläkerroksiin. Muinaisista ajoista lähtien ihmiset käyttivät tätä maapallon pohjavesiä kuopan luomiseksi, mistä he saivat veden.

Jos pohjavesi sijoitetaan maaperän pinnan lähelle, ei ole suositeltavaa rakentaa pohjaa tälle paikalle, koska rakenne on tuhoutunut suuresti.

Vesipiirillä voi kuitenkin olla myös kielteisiä seurauksia: Rakennusten, varsinkin suurten rakennusten, rakentaminen on suurta riskiä niiden tuhoamisesta, jos ne saavuttavat pohjaveden pinnan. Siksi yksityisen sektorin asukkaiden ja rakentajien on tärkeää tietää tarkalleen, millä tasolla pohjavesi sijaitsee ja miten heidät sijoitetaan maan alle.

Ensimmäiset vaiheet vedenpinnan syvyyden mittaamiseksi

Pohjaveden esiintymistiheys.

Pohjaveden syvyyden tuntemiseen on useita tapoja. Mutta kerro helpoimmasta ja tavallisimmasta. Pohjaveden määrittämiseksi on tarpeen varastoida esineitä, kuten säännöllinen lapio, pora, pitkä köysi, mittanauha ja kemikaalit: rikki, kuparisulfaatti ja kalkki. Pohjaveden esiintymistiheyden määrittämisessä kannattaa harkita aikatekijää. On suositeltavaa mitata keväällä, sillä pohjaveden taso on tällä hetkellä mahdollisimman korkea. Toinen sopiva aika vuodessa on syksy, koska tämä on sateenkausi, josta pohjavesi nousee.

Nuances to consider before starting

Pohjaveden liikkuvuuskuvio: 1 hiekka, 2 vaahtoa, 3 minimaalinen pohjavesi, 4 pohjaveden enimmäistaso.

Ennen pohjaveden määrittämistä sinun on tiedettävä, millaista maaperää ja maata meillä on. Esimerkiksi tasaisella maaperällä pohjavesi sijaitsee lähes samalla tasolla, mitä ei voida sanoa kuopasta tai mäkistä. Jos aiot kaivata kaivon juomavettä varten, on parempi tehdä se korkealla maastossa, koska maaperä suodattaa paremmin veden ja sademäärän. Marshissa syvyys, jossa vesi sijaitsee, on tavallisesti pieni ja se on enintään 1 metri. Runsas sademäärä tai kuivuus voivat myös johtaa epätarkkoihin mittauksiin, joten syvyyden mittaaminen normaalilla säällä on parasta.

On huomattava, että maaperällä on 3 pohjavettä. Ja jos tarvitset kaivon, on syytä mitata syvyys toiseen kerrokseen, koska ensimmäinen on yleensä saastunut ja juomakelvoton.

Pohjaveden määrittämisprosessi

Ensimmäinen asia, jota tarvitsemme pohjaveden määrittämisessä - poraa. Se voidaan korvata perinteisellä metalliputkella, jonka halkaisija on noin 70 mm. Poran ja lapion avulla on tarpeen porata riittävän syvä kaivo. Sen pitäisi päästä maan pohjavesiin ja mennä syvemmälle. Kaivo on parhaiten porattu jonnekin keskellä ehdotettua rakennusta, joka sijaitsee tällä alueella. Porauksessa on tarpeen tarkistaa maaperä jokaisen metrin puoli metriä kohden. Kun kaivo on porattu, sinun täytyy ottaa köysi ja sitoa kuorma siihen. Tämä yksinkertainen muotoilu laskeutuu kaivoon. On suositeltavaa tehdä muistiinpanoja esimerkiksi paperista jokaisen köysiradan läpi. Jos paperi pysyy kuivana, ja pohjavesiin on yläraja. Pohjaveden syvyys on niin helppo ja yksinkertainen.

Jos olet liian laiska porata hyvin ja käytä poraa, voit työskennellä lapiolla. Kaivaamalla noin puolen metrin syvä reikä, sinun on sijoitettava maapähkinä, jossa on samanlaisia ​​kuparisulfaatti-, kalkkikivi- ja rikkifraktioita siinä. Tämän jälkeen kaivo on haudattu. Päivä myöhemmin potti on kaivettava ja punnittava. Mitä suurempi massa on, sitä lähempänä pohjavettä.

Opi syvyys suosittu viisauden avulla

Pohjaveden syvyyden määrittäminen voidaan tehdä kansanmerkkien avulla. Tietenkään syvyydestä ei ole mahdollista saada täsmällisiä tietoja tällä tavoin, mutta on mahdollista selvittää, missä vesi kohoaa enimmäiskorkeuteen. Tässä voimme auttaa kasvien maailmaa. Yleensä paikoissa, joissa maaperä on lähinnä pintaan, kasvillisuus saa tyydyttyneemmän vihreän värin kuin muissa paikoissa. Huomiota olisi kiinnitettävä sellaisten kasviston edustajien läsnäoloon, kuten sokeriruo'on, unohtaa minua, erilaisia ​​lusikatteita. Se tarkoittaa, että pohjaveden sijainti on lähellä. Toinen suosittu menetelmä pohjaveden likimääräisen syvyyden määrittämiseksi on toinen. Käytäksesi sitä tarvitset saippuaa, villaa, munaa ja paistinpannua.

Taulukko pohjaveden syvyyden määrittämisestä kasveilla.

Aluksi maaperän pinta-ala, jolle mittaukset tehdään, olisi puhdistettava kasvillisuuden ja maaperän. Mutta älä kiirehdi heittää turvetta! Kun pieni alue on puhdistettu, se on peitettävä kuivalla, pestään saippuavedellä ja rasvattomalla villalla. Laita muna villaa vasten ja peitä paistinpannulla. Tämän mittauksen tulokset tunnetaan aamulla: jos muna ja villa peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että veden syvyys ei ole suuri. On syytä harkita, että tämä menetelmä toimii vain kuivalla säällä.

Suositukset rakennusten rakentamiseksi

Tällöin, jos haluat määrittää pohjaveden syvyyden rakentamaan rakennuksen perustan, sinun on tehtävä se tasapuolisella pohjalla. Syvyyden tulisi olla sellainen, että vesi on mahdollisimman läheltä pohjan pohjaa, muuten se vaarantaa vähitellen romahtamisen nesteen vaikutuksen alaisena. Geologit voivat helposti määrittää turvallisen rakentamisen optimaalisen vedenpinnan.

Joten pohjaveden syvyyden määrittäminen ei ole ollenkaan vaikeaa.

Tätä varten on olemassa sekä moderneja menetelmiä että kansanmusiikkia.

Se, että ihmiset ovat jo pitkään olleet mukana määritettäessä veden pinnan syvyyttä maan alla, osoittaa, kuinka tärkeää tämä menettely, varsinkin ennen rakentamisen aloittamista.

Esivanhemme käyttivät havaintoja löytääkseen optimaalisen paikan kuopat kaivamaan. Vesilaivan syvyyden määrittäminen oli tärkeä muinaisina aikoina, ja nyt, koska vesi on juoman lähde ja tärkeä tekijä rakentamisen aikana.

Miten määritellä pohjaveden syvyys alueella

Laaja-alaisessa mielessä maan alla ymmärtävät kaikenlaiset veden alla maan alla.

Pohjalevyn käyttö voi olla täysin erilainen. Juomisesta juomaveteen nautatiloihin ja teollisuuslaitoksiin.

Kerrosluokitus

Kyydissä.

Matala ja epävakaat vesikerrokset, jotka sijaitsevat 3 metrin syvyydessä maanpinnan alapuolella.

Toimitetun veden määrä ei riitä tuottamaan teknistä vesihuoltoa tuotantoon tai yksityiseen taloon.

Veden lähteenä se ei myöskään sovi raskaan pilaantumisen vuoksi.

Suoraan, pohjavesi. Tämä on vesiekosysteemin ensimmäinen pysyvä kerros, joka sijaitsee läpäisemättömän savimaidon yläpuolella.

Eroaa vapaan pinnan, yläpuolella ei ole "katto" vedenpitäviä kiviä.

Interstitiaaliset vedet. Ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen alapuolella 100 metrin syvyydessä.

Jaa paineita ja artesiaa.

Pohjavedetyypit

Pohjaveden muodostumisen lähteet voivat sijaita lähellä makean veden runkoja (jokia, järviä) ja mahdolliset sademäärät, mukaan lukien sulava lunta.

Ylemmästä kerroksesta pohjavesi vaihtelee vakavuudella, toisin sanoen. ne ovat aina läsnä esiintymispaikoissa, mutta niiden määrä vaihtelee vuodenajoin.

Keväällä taivaan aikana pohjavesipöytä saavuttaa huippunsa ja loppuu kuumin kesäkuukausina.

Tiedätkö kuinka asentaa vesimittari asunnossa? Lämpimän ja kylmän veden virtausmittareiden asentamiseen liittyvät vaiheittaiset ohjeet ovat saatavilla hyödyllisessä artikkelissa.

Tälle sivulle on kirjoitettu, miten sijoitetaan pohjaveden poistamiseen tarvittavat viemäriputket.

Mutta alle kaikki pohjavesi ei pudota kesällä, mutta talvella - sitten vesiputous menee syvälle maahan.

Pohjaveden ja artesian veden ero on paineen puute. Pintaan nostaminen edellyttää erikoisjärjes- telmiä, joita kutsutaan tekstityksiksi.

Yleisimmät vangitsemisjärjestelmät - kuopat nostamalla rumpu. Edistyksellisempää kaappausta pidetään hyvin kaivoina, joissa sähköverkosta toimiva upotettava pumppu.

Ne mahdollistavat suuria määriä pohjavettä pintaan.

Alueen syvyydestä riippuen korkeat ja matalat pohjaveden pinnat eroavat toisistaan.

Tämä kriteeri on rakentamisen kannalta tärkeä - jos rakennat talon korkealle pohjaveden pinnalle, he nopeasti tulvovat säätiön.

Korkea, katsotaan pohjaveden korkeuden olevan enintään 2 m maanpinnan alapuolella tai vähemmän. Näin ollen alle 2 m: n alapuolella oleva ylävesijohde katsotaan vähäiseksi.

Vedenpitäjän taso otetaan väistämättä huomioon säätiön kaatamisen yhteydessä:

 • kaikesta tekniikasta se laskeutuu vähintään puoli metriä pohjaveden yläpuolella.

Jos pohjaveden esiintymispaikka on pienempi kuin pohjan syvyys, se pumpataan ulos, jonka jälkeen kuopan pohja vedetään.

Mutta tällaisilla toimenpiteillä on myös vaara kelluville kellareille ja kellareille, joten kerrostalojen ja muiden korkeiden rakennusten rakentamiseen valitaan paikkoja, joilla esiintyy vähäisiä esiintymiä.

Vaikutus rakenteiden lujuuteen

Pohjaveden vaihtelut jo rakennetuissa rakennuksissa voivat aiheuttaa muodonmuutoksia paitsi pohjasta myös seinistä. Tämä voi johtua seuraavista tekijöistä:

 1. maaperän kyllästyminen vesiliukoisilla mineraaleilla.
  Ajan myötä maa muuttaa rakenteensa, pohjaveteen liuenneet aineet häviävät siitä.
  Seinien paineen alla maaperä, joka on menettänyt tiheänsä, putoaa ja rakenne putoaa.
  Tämän välttämiseksi, ennen rakentamisen aloittamista, maaperän kemiallinen analyysi suoritetaan helposti liukoisten aineiden pitoisuudelle;
 2. rakennuksen sijainti ns. kelluva - hieno hiekkainen maa, joka pohjaveden täyttyessä alkaa liukua.
  Jos rakennustyömailla on pohjavesialueita, riski siitä, että rakennus "kelluu pois" maan päällä kasvaa merkittävästi.
  Tämän ilmiön ehkäisemiseksi tärvellä olevien rakennusten suunnittelu ja rakentaminen ottaa huomioon pohjaveden suuntaa ja nopeutta, helpotuksen luonteen jne.;
 3. rakennuksen sijainti savimaahan.
  Kuten uimureiden tapauksessa, pohjaveden täyttyessä tällaiset maaperät menettävät paljon vakauttaan.
  Kun otetaan huomioon savimaiden lisääntyminen maassamme, korkeiden rakennusten rakentaminen niihin on mahdollista, jos ryhdytään toimenpiteisiin vesistöalueen poistamiseksi ennen työn aloittamista.

Tiedätkö miten jätevedet tehdään yksityisessä talossa? Lue hyödyllisen artikkelin vinkit ja suositukset.

Tietoja halvista puutarhan suihkusta kirjoittamaan täällä.

Sivulla: http://ru-canalizator.com/vodosnabzhenie/oborudovanie/solnechnyj-kollektor.html on kirjoitettu, miten aurinkokeräimen kupariputkista tulee omia käsiäsi.

Myös niin kutsuttuja. aggressiivinen pohjavesi, jolle on tunnusomaista korkea emästen ja happojen liuottaminen.

Tällaiset vedet tuhoavat rakennusten betonikerrokset paljon tavallista nopeammin.

Vesivoiman lähteet teollisuudessa ja maataloudessa

Huolimatta siitä, että pohjavesi on paljon puhtaampaa kuin vesihuolto, ne sisältävät tarpeeksi mineraalipitoisia epäpuhtauksia, jotta ne eivät sovellu juomaan.

Juomaveden maanalainen lähde on alempi veden välinen kerros.

Pohjavesiä käytetään teknisiin tarkoituksiin kastelualueille tai tuotantovaiheen tarpeisiin.

Käyttö juomiseen (miten löytää vettä puutarhan juoniin, lue täältä), ne voivat olla vasta useiden suodatusvaiheiden jälkeen.

Miten määritetään esiintymistiheys

Muinaisina aikoina maanalaiset vesilähteet etsittiin ominaisuuksiltaan ulkoisilta ominaisuuksilta. Vaikka maa ei näyttäisikään märältä, mutta siihen kasvaa kosteutta rakastavia kasveja:

 • sormustinkukka,
 • katko,
 • ruoko, jne.
  - Tämä osoittaa veden läheisyyden maaperälle.

Lisäksi vihreän "maton" luonne voi kertoa pohjaveden syvyydestä - jos kasvit ovat korkeita, vihreitä ja mehukkaita - tämä tarkoittaa sitä, että runsaat juuret saavat kosteutta maasta.

Hyönteiset auttavat myös tunnistamaan paikkoja, joissa pohjavesi on lähellä maanpintaa.

Jos sivusto on jatkuvasti käämitys midges, jotka houkuttelevat paikoissa korkea kosteus, tai on monia muurahaisia, niin pohjavesi on korkea.

Nyt on tarkempia menetelmiä vedenpinnan määrittämiseksi.

Läheisten kaivojen tarkastus

Yli 3 - 5 km: n säteellä pohjaveden taso ei eroa suuresti, joten sen määrittäminen tietyllä alueella, riittää tarkastelemaan lähimpiä kaivoja.

Ne täytetään vain vesijohdosta vastaavasti, jotta tiedetään, että syvyyttä voidaan mitata mittaamalla maapallon ja veden välinen etäisyys veteen mittanauhan avulla.

Testaa hyvin poraus

Käytä porausmenetelmää, jos kuopat eivät ole välittömässä läheisyydessä.

Puutarhaviveen avulla porataan poroja noin 2,5 metrin syvyyteen, ja niitä seurataan kolmen päivän ajan.

Jos tänä aikana niitä ei ole täynnä vettä, se tarkoittaa, että tällä alueella on alhainen pohjaveden sijainti ja voit turvallisesti aloittaa rakentamisen.

Jos kaivo on täytetty, on tarpeen määrittää nesteen (yläveden tai pohjaveden) alkuperä. Joka tapauksessa löytyvää vettä voidaan käyttää kastelemaan tonttia (katsella videoa tippauksen kastelusta maassa omilla käsilläsi).

Tämä voidaan tehdä tarkkuudella vain geomorfologi - asiantuntija maanpinnan helpotuksesta.

Toinen tapa etsiä pohjavettä - ylimääräinen.

Henkilö, jolla on kyky tuntea hienovarainen asia, kulkee pitkin kahta kappaletta, joissa on kaksi G-kirjaimella taivutettua raudatangot.

Uskotaan, että niissä paikoissa, joiden yli tangot päätyvät sivulle, pohjavesi on vähäinen.

Tämä menetelmä on melko kiistanalainen, eikä sitä tietenkään käytetä maaperän analysointiin rakentamisen aikana.

johtopäätös

Lopuksi haluaisin muistuttaa teille, että vettä ei tueta pelkästään elämää vaan myös tuhoa.

Katso ehdotetusta videosta miten reikien poraus suoritetaan määrittämään vedenpinnan tuottajan korkeus maan pinnalle.

Kuten tämä artikkeli? Tilaa sivuston päivitykset RSS: n kautta tai pysy kuulolla Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus tai Twitter.

Pohjaveden syvyys: määritysmenetelmät

Pohjavesi, syvyys

Pohjaveden syvyys vaikuttaa suuresti yksityisten talojen rakentamiseen ja muiden rakenteiden sijaintiin paikan päällä. Se olisi määriteltävä kaivon tai kaivon rakentamiseksi, rakennuksen rakentaminen itse, puutarhan kastelun järjestäminen.

Suuri syvyys kaivamaan kaivoa tarvitaan erikoislaitteita. Pienellä määrällä pohjavesien esiintymistä vesiliukoisuus on mahdollinen, mikä ei salli talojen rakentamista täällä.

Lisäksi voi tapahtua alueen tulvia. Pohjaveden syvyyden määrittämiseen ehdotetaan oppia tästä artikkelista.

Pohjaveden ominaisuudet

Maanpinnasta ensimmäinen maanalainen pysyvä vesi, joka on korkeampi kuin ensimmäinen läpäisemätön kerros, joka ei anna veden syvälle, on pohjavesi.

Niiden lisäksi on muita:

 • Verkhovodka (katso Pohjavesi ja ylävesi: mikä on ero), lähinnä maahan.
 • Interfacial, jotka ovat:
 1. painepää;
 2. löyhän. Näihin kuuluu pohjavesikerros. Ne sijaitsevat eri syvyyksissä, ja ne muodostuvat sulattamalla lumen, saostumista, suodattamalla vettä jokien, järvien, lampien pinnalta. Niiden esiintymistiheys ei ole vakio, vaan riippuu kaudesta ja maaperätyypistä.

Korkein veden taso - keväällä, kun lumi sulaa ja matalalla talvella. Kesällä vedenpinnan korkeus on keskimääräinen.

Tällainen vesi ilman edeltävää hoitoa ei voi juoda. Taso, jolla vesistö sijaitsee enintään kahden metrin etäisyydellä maan pinnasta, pidetään korkeana. Pohjaveden syvyys on monella tapaa.

Ominaisuudet, kun mitataan vedenpinnan syvyyttä

Määritettävän, millä syvyydellä pohjavesi olisi valmistettava:

 • Normaali pikalippa.
 • Boer.
 • Pitkä köysi.
 • Rulettia.
 • Kemikaalit: rikki; kuparisulfaatti; kalkkia.

Ilmaisee pohjaveden (GWT) ja aikatekijän määritelmän.

Vihje: GWL: n mittaaminen tulisi tehdä keväällä, tällä hetkellä sen taso on mahdollisimman korkea. Tämä voi tapahtua syksyllä, pohjaveden kohoamisen ansiosta.

Ennen kuin tunnet pohjaveden syvyyden paikan päällä, sinun on määritettävä maan ja maaston tyyppi. Esimerkiksi tasaisella maaperällä pohjavesi sijaitsee lähes samalla tasolla, kun taas kuopalla tai mäkisellä alueella GWL on erilainen.

Vihje: Kun kaivataan kaivoa juomavettä varten, se on tehtävä korkealla maastossa. Tässä tapauksessa maaperä on parempi suodattaa sademäärä ja sula vesi.

Veden syvyys suonessa, yleensä pieni - enintään yksi metri. Kuivuus tai rankkasateet voivat johtaa virheellisiin mittauksiin, jotka vaativat syvyyden mittaamista normaalilla säällä.

Vihje: Kaivettaessa kaivoa on otettava huomioon kolme pohjavesikerrosta. Tällöin on syytä mitata syvyys nesteen esiintymiseen toiselle kerrokselle, ensimmäinen on yleensä hyvin likainen ja juomakelvoton.

Pohjavesipöytä on erittäin tärkeä määritettävän altaan syvyyden kannalta. Rakennuksen on aloitettava kuivassa paikassa, jossa pohjavesi on vähintään kahden metrin syvyydessä.

Miten määrität sivustosi GWL: n

GWL: n määrittämiseksi tulee ostaa pora tai metalli putki, jonka läpimitta on noin 70 millimetriä, sitten tehdään kuori, kuten kuvassa on esitetty.

Määritä GWL

Ohjeet vedenpinnan määrittämiseksi näyttävät tästä:

 • Poraa tai kaivetaan riittävän syvää kaivoa, jonka tulee kaatua syvemmälle kuin maan pohjavesi.
 • Reikä on parhaiten keskellä ehdotettua rakennuspaikkaa, joka sijaitsee tällä alueella.
 • Porauksen aikana on tarpeen tarkistaa maaperä 0,5 metrin välein.
 • Poraamisen jälkeen kaivo otetaan, ja köysi on sidottu siihen.
 • Suunnittelu lasketaan kaivoon. Tässä tapauksessa sinun tulee tehdä muistiinpanoja jokaisen mittarin läpi köyden kohdalta ja sitomaan sen päälle papereita. Paikoissa, joissa paperi pysyy kuivana, yläraja on pohjaveden löytämiseksi. Tämä on melko yksinkertainen menetelmä kädessä pidettävän GWL: n määrittämiseen.


Jos et halua porata hyvin ja työskentele poraa, voit:

 • Kun lapio kaivaa noin 0,5 metrin syvyisen reiän.
 • Se sisältää saviastian, jolla on yhtä suuri paino kuparisulfaattia, rikkiä ja kalkkia.
 • Pitkät uurteet.
 • Päivän päätteeksi potti kaivetaan ja punnitaan.
 • Massan kasvu osoittaa pohjaveden läheisyyden.

Miten selvittää missä pohjavesi sijaitsee, millä syvyydellä he ovat, valita mökkirakennuksen paikka, kannattaa katsoa videota tässä artikkelissa.

GWL: n määrittäminen kansallisilla merkinnöillä

Pohjaveden esiintymistiheys on melko helposti määriteltävissä ja kansanviittojen avulla. Luonnollisesti ei ole mahdollista saada täsmällistä syvyystietoa tällä tavalla, mutta on mahdollista selvittää veden nousu enimmäiskorkeuteen. Kasvit auttavat tässä tapauksessa.

Tällaisten menetelmien kustannukset ovat hyvin pienet ja määritysmenetelmä on seuraava:

 • Paikoissa, joissa vesistö sijaitsee lähempänä maan pinta-alaa, kasvillisuus on kyllästynyt vihreämmäksi kuin muualla.
 • Kiinnitä huomiota ruoiden, unohtamien ja erilaisten taskujen esiintymiseen. Tämä osoittaa pohjaveden läheisyyden.

Pohjaveden läheisyyden määrittäminen

 • Selvitä, mitä likimääräinen pohjaveden syvyys voi käyttää saippuaa, villaa, munia ja paistinpannuja. Tätä varten:
 1. maaperän osa, jossa mittaukset tehdään, poistetaan kasvillisuudesta ja turpeesta. Mutta älä heitä pois turpeen;
 2. puhdistuksen jälkeen se peitetään kuivalla, perusteellisesti pestään saippualiuoksessa ja sitten rasvattomalla villalla;
 3. muna asetetaan sen pienelle kerrokselle;
 4. peitetty paistinpannulla;
 5. Aamulla tällaisen mittauksen tulokset ovat tiedossa: jos muna ja villa peittyvät kastepisteisiin, se tarkoittaa, että veden syvyys ei ole suuri. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä menetelmä toimii vain kuivalla säällä.

Kun GWL on määritetty oikein, kaikki sivuston rakennukset on varustettu korkealaatuisella vedeneristyksellä (katso Vedenpitävyys pohjavedestä: miten se tehdään) kosteudelle pääsemiseksi niihin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

Kommentit

Helpoin tapa määritellä pohjaveden läheisyys on luonnollisesti kansanmukainen kasveja käyttäen, mutta jos puhumme tarkkuudesta, mielestäni on helppo kadota tällä tavoin.

Luen, että pohjaveden syvyys on mahdollista määrittää hyvin. Kerro minulle, millaisen syvyyden pitäisi olla tämä hyvin? Kirjoitatko "tarpeeksi syvää" mitä täällä tarkoitetaan?

Paksun aamukaste kasvaa nurmikolla, mikä osoittaa syvän veden esiintymistiheyttä. Ja tällaisissa paikoissa voimakas sumu on havaittavissa aamunkoitteessa, mutta siinä tapauksessa, ettei joki tai järvi ole lähellä

Pohjavesi: ominaisuus, syvyys

Toistaiseksi erittäin tärkeä esikaupunki on yksi tai toinen vesihuolto. Jos asuntojen asukkaille kaikki on yksinkertaisia, yksityisten talojen ja mökkien omistajat kokevat jatkuvasti laadukkaan veden puutteen. Ja se on sekä juomista että kotitalouksien tarpeista: kasvien ja kukkien kastelua ja niin edelleen. Pääasiallinen vedenlähde on kaivoja. Mutta ennen rakentamista hyvin tai toisesta hyvin tai kiinni, on tärkeää tietää, mitä veden syvyys tällä alueella on. Jos se on suuri, tarvitset erikoistoimintoja poraukseen, jos taso on korkea, niin tämä ei aina ole hyvä.

Pohjaveden järjestelmä.

Ensinnäkin pieni määrä veden esiintymistä voi aiheuttaa alueen juoksuttamista. Tällaisella sivustolla ei ole suositeltavaa pystyttää rakennuksia, rakentaa taloja tai säätiötä. Lisäksi alueen mahdolliset tulvat. Siksi on niin tärkeää määrittää vesijohdon sijainti. Tarkastellaan tarkemmin, mikä voi olla pohjaveden syvyys, tärkeimmät tavat määrittää tämä indikaattori.

Pohjaveden määrittely ja karakterisointi

Pohjavesi on ensimmäinen maanpinnan alapuolinen maanalainen pohjavesi, joka sijaitsee ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen yläpuolella, mikä ei salli veden virtaamista syvemmälle.

Pohjaveden esiintyminen ja liikkuminen.

Pohjaveden lisäksi on muita: yläkerros (kerros lähellä maata), välikerros, joka on jaettu paineeseen ja ei-paineeseen. Maaperän kerros vettä pidetään myös vapaasti virtaavana. Jälkimmäinen voi sijaita eri syvyyksissä. Ne on muodostettu lumen sulamisen seurauksena, suodattamalla pintavedet jokista, järvistä, lampeista ja saostuksesta. Niiden korkeus on vaihteleva. Se riippuu pitkälti maaperän tyypistä ja vuodenajasta.

Korkein esiintyminen havaitaan keväällä, kun lumi sulaa, alin - talvella. Kesällä vedenpinnan korkeus on keskimääräinen. Pohjavettä ei voi juoda ilman esikäsittelyä. Korkea on vedenpinnan sijainnin taso 2 m tai vähemmän pinnasta. Vesijohdon korkeuden määrittämiseen on useita tapoja. Katsotaanpa joitain niistä.

Menetelmät pohjaveden määrittämiseksi

Pohjaveden kartta.

Määritä pohjaveden syvyys vedenpinnan läheisyydessä. Suurin osa niistä on korkeus 5 - 15 m, mikä vastaa veden sijaintia. Sinun on tarkasteltava sen staattista arvoa kuopan pinnasta. Toinen tapa on - maan poraaminen 2-3 metrin syvyyteen. Jos se tulee sisään, se tarkoittaa, että vedenpinnan syvyys on pieni ja sen taso on korkea. Tämä menetelmä on luotettavin ja sitä kutsutaan menetelmiksi porausreikien kaivamiseksi. Pohjaveden esiintymistiheyden ja syvyyden arvioimiseksi on mahdollista käyttää biolokointia.

Mutta tämä on epätäsmällinen menetelmä. Tätä varten tarvitset 2 metallilangat, joiden pituus on 50 cm ja paksuus 2-3 mm. Ne on valmistettava messingistä. Jokainen lanka on taivutettu oikeaan kulmaan siten, että sen toinen pää on 15 cm. Lyijy nousee lyhyillä päillä ja kulkee sen mukana tontin alueen yli. Paikoissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähellä pintaa, päistöt alkavat erota eri suuntiin. Tämä on likimääräinen tapa. Epäsuora menetelmä voi olla alueen topografisen tutkimuksen käyttö. Sen avulla voit tunnistaa kaikkein kohonneimmat alueet, useimmiten siellä on, että vesi on lähinnä pintaan.

Muita merkkejä pohjaveden syvyyden määrittämiseksi

Määritä pohjaveden sijainnin korkeus voi perustua alueen joidenkin ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Ensinnäkin sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, mitä kasveja siellä kasvaa. Tätä menetelmää käyttävät esi-isämme. Esimerkiksi pikkutukki, kalkkikivi, sorrel, hemlock, nokkoset, sedge, hevoseläimet kasvaa, jos pohjavesi on liian lähellä pintaa. Ruusujen, ruokoiden, poppelien ja meadowsweet läsnäolo ilmoittaa vesipiirin sijainnin enintään 3 metrin syvyydessä. Mato ja lakritsi kasvavat paikoissa, joissa sen syvyys on vähintään 5 metriä pinnasta.

Pohjaveden pinnan sijainnilla on muita merkkejä: sumun läsnäolo aamulla, kun ei ole läheisiä lammikoita, jokia ja järviä, paksun vihreän ruohon läsnäolo kuivuuden aikana, sammojen läsnäolo, midget, kevätkauden kellareiden tulva, kaste ja muut. Näin ollen veden syvyyden määrittämisessä on monia tapoja, mutta vain yksi on luotettava - porauskaivoja.

Miten määrität veden syvyys alueella

Pohjaveden syvyys: määritysmenetelmät

11. joulukuuta 2016

Useimmissa taloissa on keskitetty vesihuolto. Mutta koska syrjäisyys ratkaisuun tai muista syistä joissakin maissa mökit, se ei ole dachas. Omistajien täytyy porata reikä tai varustaa kaivo.

Lähteen lähteen määrittämiseksi on turvauduttava ammattihenkilöstön apuun. Hänen palvelut ovat kalliita. Pohjaveden syvyys voidaan asettaa itsenäisesti. Samalla se säästää merkittävästi perheen talousarviota vesihuollon järjestelyyn. Voit tehdä tämän käyttämällä muutamia yksinkertaisia ​​lähestymistapoja. Ennen kuin aloitat, sinun on harkittava koko menettelyä yksityiskohtaisesti.

Pohjaveden tyyppi

Pohjaveden syvyys on erilainen. Lähteen tyyppi riippuu tästä indikaattorista. Se otetaan huomioon vesijohtoverkon johtamisessa. Pintaan lähinnä olevaa kerrosta kutsutaan ylemmäksi kerrokseksi. Se sijaitsee 2-3 metrin syvyydessä. Tällainen lähde soveltuu vain teknisiin tarkoituksiin.

Tätä seuraa pohjavesi, jossa on vapaa pinta. On myös interstitiaalisia ei-painetta ja paineita. Uusin muoto pidetään puhtaimpana, juomakelpoisena. Kemiallinen koostumus ja laatu - kaikkien lähteiden korkein. Veden kerros voi kulkea hiekka-, savi- tai sora-alueille.

Pohjaveden ominaisuudet

Ennen pohjaveden syvyyden määrittämistä sinun on tiedettävä niiden ominaisuuksista. Ensinnäkin niiden sijainti riippuu niiden tyypistä. Askella, jossa pinta on tasainen, kerrokset ovat tasaisesti. Missä vaiheessa niiden syvyys on sama.

Mutta kaatojen, diojen läsnä ollessa vesi sijaitsee myös joustavasti. Asiantuntijat suosittelevat, että luomalla hyvin otetaan huomioon helpotuksen tällaiset ominaisuudet. Jos tarvitset vettä teknisiin tarkoituksiin, voit käyttää ensimmäistä kerrosta. Se tulee lähemmäksi pintaan.

Juomista varten on tarpeen käyttää vettä ainakin toisesta kerroksesta. Jos maasto on mäkinen, on parempi porata kaivo kukkulalla. Tässä tapauksessa maaperän kerros on parempi suodattaa tällaista vettä.

Märkäalueella pohjavesi voi lähestyä pintaan vain 1 metrin syvyydessä. Kun kehität hyvin, sinun on oltava valmis tähän.

Moskovan alueen pohjavesi

Ennen kuopan poraamista omistajan omien omistajien tulisi kysyä maanalaisten kerrostumien ominaisuuksista. Esimerkiksi Moskovan alueen pohjaveden syvyydelle on ominaista heterogeenisuus.

Tässä on 5 pääkerrosta. Kaikki ne ovat epätasaisesti järjestettyjä ja niillä on erilaiset kapasiteetit. Kolmelle ensimmäiselle kerrokselle on tunnusomaista matala paine. Niitä käytetään teknisiin tarkoituksiin. Vesipurkaus tapahtuu pienissä puroissa ja joissa. Tämä pohjavesi täydentyy keväällä, kun lumi alkaa sulaa.

Dolomiitti- ja kalkkikiveissä on kaksi alempaa kerrosta. Näiden lähteiden syvyys on noin 100 m. Nämä lähteet soveltuvat juomista varten. Moskovan alueella vesivoima on peräisin näistä lähteistä.

Valmistautuminen mittaukseen

Kosteusolosuhteet ja pohjaveden syvyys liittyvät läheisesti toisiinsa. Jos aiot tehdä mittauksia, sinun on valittava oikea aika. Tällöin ei saa olla kuivuutta tai pitkittyneitä sateita. Kaikki sääolosuhteet vaikuttavat mittaustulokseen.

Pohjaveden syvyyden määrittämiseksi on välttämätöntä käyttää yhtä yksinkertaista tapaa. Tätä varten sinun on valmisteltava kaikki käytettävissä olevat välineet ja materiaalit. Työkaluista tarvitset tavanomaisen lapion, poran, mittanauhan. On myös tarpeen valmistaa pitkä köysi.

Työkalujen lisäksi tarvitaan tiettyjä kemiallisia elementtejä. Se on rikki, kalkkikivi ja kuparisulfaatti. Eri tekniikoissa tarvitaan näitä tai muita käytettävissä olevia työkaluja.

Pohjaveden syvyyden määrittäminen on mahdollista useilla menetelmillä. Poraus katsotaan luotettavimmaksi niistä. Samalla on mahdollista määrittää tarkalleen mitä maanalaisen lähteen syvyys on, onko olemassa merkittäviä esteitä kivien muodossa matkalla siihen.

Työskentely sopii tavalliseen tehdasporaan. Haluttaessa lisäterät hitsataan sen terille. Työkalu leikkautuu pehmeään maahan. Se otetaan maan mukana pinnalle. Pehmentää maaperää, se kastellaan.

Kierteisen holkkiyhteyden avulla ruuvit kiinnitetään putkilla, jotta ne pääsevät haluttuun tasoon. Seuraavaksi, käytä köyttä tekemään mittauksia. Kuopan pitäisi olla 0,5 - 1 m syvempi kuin veden pinta. Paperi kiinnitetään köysiin ja tarkistetaan, millä tasolla se märkä.

Kemiallinen käyttö

Jos et halua porata hyvin, on helpompi selvittää, kuinka syvälle pohjavesi on. Tähän lapioon kaivetun reiän suunnitellussa paikassa. Se voi olla noin 0,5 m syvä. Se on asennettava saviastiaan.

Alustassa poltettua kalkkia, rikkiä ja kuparisulfaattia sekoitetaan yhtä suurina mittasuhteina. Seuraavaksi kaivaa reikä ja jätä päivä. Tämän jälkeen potti otetaan pinnalle ja punnitaan. Mitä raskaampi se on, sitä lähempänä pohjavettä tulee pintaan. Tämä menetelmä ei ole riittävän tarkka, mutta sitä on käytetty antiikin ajoista lähtien. Vain nyt sitä on parannettu.

Toinen luotettava tapa määrittää, mitä pohjaveden syvyyttä tietyllä alueella on käyttää barometriä. On kuitenkin huomattava, että sen käyttö edellyttää läsnäoloa säiliön alueella.

Jos on olemassa yksi, voit aloittaa mittauksen. Jokainen barometrin jako vastaa 1 m: n syvyyttä. Ensinnäkin laitteen on mentävä säiliöön. Tässä barometrin lukemat tallennetaan.

Seuraavaksi siirryt säiliöstä haluttuun porauspaikkaan. Laitteen lukemat on merkitty. Ensimmäisen ja toisen mittauksen välinen ero on suunnilleen yhtä suuri kuin maanalaisen lähteen syvyys.

Tämä menetelmä ei myöskään ole kovin tarkka. Virhe vääristää todellista kuvaa. Mutta yleinen periaate voidaan ymmärtää.

Kansallinen tapa

Pohjaveden syvyys voidaan määrittää folk-menetelmillä. Ensimmäinen asia, joudut kiinnittämään huomiota kasvillisuuteen. Jos lähde lähestyy pintaa, se on vihreämpää ja kirkkaampaa. Tällaisissa paikoissa he rakastavat sokeriruokaa, murattiä, unohtaa minua eikä muita kosteutta rakastavia kasviston edustajia.

Suosittu lähestymistapa ehdottaa seuraavaa. Villa on pestä ja kuivaa hyvin saippualiuoksessa. Kohde paikka kokemus puhdas kasvillisuus.

Villa asetetaan maahan. Raaka muna asetetaan siihen ja kaikki peitetään paistinpannulla. Aamulla arvioi kokeilun tulos. Jos muna ja vuodevaatteet peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että vesi tulee lähellä pintaa. Tällainen menettely olisi kuitenkin tehtävä kuivalla säällä.

Kun otetaan huomioon pohjaveden syvyyden määrittäminen, on mahdollista tehdä mittauksia itse. Valitusta menetelmästä riippuen saat tarkemman tai tarkemman tuloksen. Kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Tässä tapauksessa se säästää merkittävästi perhebudjetin.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

Älä koskaan tee tätä kirkossa! Jos et ole varma siitä, käyttäytyisikö kirkossa oikein, et todennäköisesti tee oikein. Tässä on kauhea lista.

Luvattomat virheet elokuvissa, joita et todennäköisesti koskaan huomannut. Luultavasti on hyvin vähän ihmisiä, jotka eivät halua katsella elokuvia. Kuitenkin myös parhaassa elokuvassa on virheitä, joita katsoja voi huomata.

Esivanhemmat eivät nukkuneet kuin tekimme. Mitä me teemme väärin? Tätä on vaikea uskoa, mutta tutkijat ja monet historioitsijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että nykyaikainen mies ei nuku lainkaan kuin muinaiset esi-isiensä. Aluksi.

13 merkkiä, joilla sinulla on paras aviomies, ovat todella suuria ihmisiä. Mikä sääli, että hyvät puolisot eivät kasva puissa. Jos toinen puoli tekee nämä 13 asiaa, niin voit.

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

Miten määritellä pohjaveden syvyys alueella

Pohjavettä kutsutaan pohjavedeksi, joka sijaitsee mahdollisimman lähellä pinta-alaa. Ne sijoitetaan maaperän ylemmässä kerroksessa, joka on erotettu alemmasta vedenkestävällä kivi- tai savikerroksella. Pintakerroksella on läpäisevyys - kosteutta imeytyy maaperään ja kertyy kerroksen yläpuolelle, joka ei anna sen mennä syvemmälle.

GWL-tiedot

Pohjaveden taso viittaa syvyyteen, jossa läpäisevän kiven kerros on täysin kyllästynyt vedellä. GWL vaihtelee jatkuvasti, kun kosteuden määrä maaperän ylemmissä kerroksissa muuttuu. Pitkien kuivien ajanjaksojen aikana se haihtuu, kun lumi sulaa tai sadekauden aikana se kerääntyy voimakkaasti.

Tämän seurauksena GWL laskee tai nousee, ja sen enimmäistasolla pohjavesi poistuu lumen, tulvien ja sateisen syksyn nopean sulamisen aikana, kun kylmän sään vuoksi kosteus ei käytännössä haihdu, toisin kuin kesällä, jossa sateet vaihtelevat kuumina aurinkoisina päivinä.

GWL: n määritelmää tarvitaan useissa tapauksissa. Jos puhumme hedelmäpuiden, pensaiden rakentamisesta tai istuttamisesta, on tärkeää tietää, millä tasolla vesi kohoaa maaperän maksimaalisella kyllästymisellä kosteuden kanssa. Kaivon rakentamisen tapauksessa tarvitaan muuta tietoa - sen on määriteltävä, mitä vähimmäistasoa alennetaan niin, että kuivina aikoina ei lähteessä ole vettä.

Pohjaveden pinta riippuu maaston ja ilmaston geologisista ominaisuuksista. Eteläisillä alueilla se on huomattavasti alempi kuin pohjoisissa. Eri GW seuraavista tyypistä:

 • Korkea vesi - syvyys 1,5 - 2,5 m kuivalla säällä voi kuivua kokonaan.
 • Vapaa virtaus (ilman painovoimaa) - kerros, joka on muodostettu ensimmäisen vedenpitävän kerroksen päälle.
 • Artesia - sijaitsee maaperän kolonnissa kahden vedenpitävän kerroksen välillä.

Miksi tarvitsemme tietoa GWL: stä sivustossa

Tietoa vesistön syvyydestä on tärkeää sivuston omistajalle, jos rakennuksia, puita ja pensaita istutetaan.

Rakentaminen. Perusasetus, sen vuodevaatteet, vedenpitävyys, vedenpoiston järjestelyt jne. Riippuvat pohjaveden pöydästä. Epäpuhtaalla pohjalla on nopeasti epätasaisuus, joka johtuu epätasaisesta sakeutumisesta maassa, joka on heikentynyt ylävesien nousun aikana. Tämä merkitsisi koko rakenteen hävittämistä.

Korkea pohjavesi pöydällä on mahdotonta rakentaa kellari tai kellari, autotallin katselukammio, koska rakennus on uhattuna vettä keväällä ja syksyllä. Vedenpitävä ja kuivatus, joka kykenee suojaamaan rakennusta, vaatii merkittäviä käteiskustannuksia eivätkä tarjoa takuuta.

Vesihuolto. Juomaveden ja kotitalouksien tarpeiden vesihuolto sekä kaivon ja kaivon valinta riippuvat vesitason muodostumisesta.

Paikallinen vedenpoisto ja jätevesi. Jäteveden syvyys, järjestelymahdollisuus ja suodatuskentän sijainti, suodatinkanava tai kaivantoalueet terveysvaatimusten mukaan ovat suoraan riippuvaisia ​​pohjaveden pinnasta.

Puutarhanhoito ja puutarhaviljely. Vesirokotus haittaa hedelmäpuiden ja pensaiden juurtajärjestelmää. Ennen kuin katkaiset puutarhan, sinun on varmistettava, että pohjavesi on korkeintaan 1,5 metrin syvyydessä. Kevään tulvien tulvilla on kielteinen vaikutus viljeltyjen kasvien viljelyyn sängyissä.

Menetelmät GWL: n määrittämiseksi

Sivuston omistaja on äärimmäisen tärkeä saada tietoja GWL: stä, vähimmäis- ja enimmäismäärät kauden aikana. Mutta kuinka määritellä pohjaveden taso alueella? Harjoitteli useita tapoja ratkaista tämä ongelma.

Tutkimusarkistot

Jos maa-alue sijaitsee asutuilla paikoilla, on todennäköistä, että asiantuntijat ovat jo suorittaneet geologisia tutkimuksia. Tutkimustulokset kirjataan erityisjärjestelyinä ja ne sijoitetaan arkistoon. Siksi on järkevää ottaa yhteyttä paikalliseen organisaatioon, joka harjoittaa hydrogeologiaa ja seuraa tilannetta.

On syytä muistaa, että tällainen suunnitelma tehtiin Neuvostoliitossa osana maan alueiden geologian yksityiskohtaista tutkimusta. Karttojen laajuus on sellainen, että GWL: n tiedot ovat vain yleisluontoisia, jos pidämme sitä suhteessa useita satoja neliömetrejä koskeviin juoniin.

Tietojen kerääminen paikan päällä

Haastattelemalla alueella lähimpiä naapureita, on mahdollista kerätä lisäanalyyseihin hyödyllisiä tietoja. On tärkeää tietää, millä tasolla vesistö sijaitsee kaivoissa ja kaivoissa - tämä antaa käsityksen pohjaveden pinnasta alueella. Kun otetaan huomioon sivustosi helpotus, voit laskea GWL: n parametrit.

Kasvillisuuden tutkimus

Jotkut kasvilajit osoittavat veden pinnan lähellä olevan veden esiintymisen, koska ne eivät selviä ilman juurtajärjestelmän jatkuvaa kostuttamista. Indikaattorit voivat toimia:

 • Härkäjalka (tämä kasvi kasvaa nopeasti, jos vesi on noin 1,5 m);
 • Willow, poppeli - noin 1-1,5 m;
 • Hevosirvi - 2-3 m;
 • Alder - noin 3 m;
 • Mato - 4-5 m.

Instrumentaaliset menetelmät

GWL: n määrittämiseksi käytetään erilaisia ​​menetelmiä sivuston helpotuksen korkeuden tasoittamiseksi. Tasoitus on:

 • Barometrisen. Tarvitaan barometriä työtä varten - se mittaa painetta paikassa, jossa tutkimuksia tehdään, sekä lähimmän luonnontilaisen rannan - vedenpinnan tasolla. Ero 1 mm mittakaavassa osoittaa korkeusero 12-13 metriä.
 • Geometrinen. Taso- ja mitatut ristikot ovat käytössä.
 • Hydrostaattinen. Alusten välisen viestinnän periaate edellyttää vesitason käyttöä.

Verkkokaupoissa on erityisiä laitteita (kiina ja venäjä) pohjaveden etsimiseen. Mutta hydrogeologit varoittavat, että ei ole laitteita, jotka pystyvät määrittämään GWL: n. Echolocation avulla on mahdollista havaita syvälle kiviä olevat halkeamat, mutta nämä halkeamat eivät aina ole täynnä vettä.

Niinpä tällaisten "laitteiden" käyttö tehokkuuden kannalta on omiaan houkuttelemaan asukkaita hakemaan pohjavettä erityisellä kehyksellä.

Porausmenetelmä

Testiporausmenetelmää pidetään luotettavimpana menetelmänä GWL: n määrittämiseksi. Se koostuu seuraavista: poroja porataan eri paikoissa paikan päällä, minkä jälkeen vesitaso mitataan, kun vesi on päässyt vesistöön. Kukin kaivo on merkitty suunnitelmaan, sen porauksen päivämäärä on ilmoitettu.

Samanaikaisesti tutkimuksen ydinosaaminen, maaperän sylinterimäinen osa, joka poistetaan reiästä porauksen aikana erikoislaitteella, kuuluu tutkimuksen soveltamisalaan. Kerroksellinen viipale antaa sinulle mahdollisuuden määrittää tarkasti maaperän fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet, jotka on ensisijaisesti otettava huomioon rakennettaessa rakenteita rakennuksessa.

Jo jonkin aikaa on tarpeen tarkastaa säännöllisesti porausreikien vesitaso määrittääkseen pohjaveden pintavärähtelyt. Mitä enemmän testikuopat ovat, sitä tarkempi mittaus.

Ammattilaiset harjoittavat porausreikiä ydinlouhinnalla, on järkevää sijoittaa rahaa heidän palveluihinsä pääkaupungin rakentamiseen, maanalaisten laitosten rakentamiseen, jäteveden suodatusjärjestelmiin jne. Perinteiset menetelmät GWL: n määrittämiseksi ovat suuria virheitä, eikä niistä ole syytä luottaa vakavasti.

Jotta voitaisiin määrittää maaperän sopivuus hedelmäpuiden ja pensaiden istuttamiseen kesämökissä, voidaan kokeiden poraus suorittaa useilla eri kohdilla puutarhaviljelmillä. Kuopien syvyyden tulisi olla vähintään 2 metriä.

Syksyllä syksyllä kevättalvella ja alkukesällä vedellä täyttyvien vesistöjen täyttymisasteella voidaan arvioida, pitäisikö tätä osaa laittaa puutarhaksi. On tärkeää, että korkein GW-taso ei ylittäisi 1,5 metriä, muuten puut ja pensaat satuttavat, niiden saannot eivät pysty saavuttamaan korkeita tasoja.

Jos GW-tutkimus pyrkii etsimään vesihuoltoa, selvitä vapaa virtauskerros 3 metrin syvyydellä. Jos vesi on yläpuolella (ylempi vesihuolto), taso riippuu voimakkaasti sademäärästä, veden puhtaus on alhainen, koska sillä ei ole aikaa suodattaa, kulkee maaperän kerrosten läpi.

Saatuaan maata kiinteistöön, on suositeltavaa sijoittaa varoja geologiseen etsintään sivustossa. Tämä suojaa tulevia rakennuksia tuhoamiselta, auttaa löytämään lähteen korkealaatuisella juomavedellä. Suositut menetelmät soveltuvat parhaiden kulttuuritarjontapaikkojen etsimiseen.

Kuinka määritellä veden syvyys

On huomattava, että tasaisilla alueilla pohjaveden syvyys (pinnalla) on lähes sama. Alueilla, joilla on epätasainen pinta, pohjavedessä on matalampi syvyys alempiin paikkoihin.

Jos alue on koskematon, tämä tarkoittaa, että veden taso on matalalla syvyydellä, yleensä alle metrin. Kun kaadetaan vettä matalissa syvennyksissä, voidaan sanoa pohjaveden läsnäolosta melko korkealla tasolla eli maanpinnan yläpuolella. Suuri määrä sadetta voi aiheuttaa veden pinnan nousun ja vastaavasti laskujen aikana. Jos vesi pääsee pinnalle, vesipatsasta voidaan määrittää suoraan veden pinnasta maasta.

Kun etsit veden pinnan maanpinnan alapuolella, on tarpeellista porata kuopat, joiden halkaisija on pieni. Tätä tarkoitusta varten käytetään pitkää puutarhaporaa (enintään 2 metrin syvyydelle) tai ammatillista lusikkausporaa, joka mahdollistaa porauksen ja ottaa maaperänäytteitä huomattavalla syvyydellä (enintään viisi metriä). Veden taso porauksen jälkeen mitataan 24 tunnin kuluttua. Jos 3-5 päivän jälkeen taso ei ole muuttunut, niin se on oikea arvo, jota voidaan käyttää rakentamisen aikana.

Jos vesi on syvemmällä, tarkista ympäröivä alue huolellisesti: tarkista kuopat, jouset, louhokset, pintamaalit jne. Kun otetaan huomioon alueen pintamaalaus, voit nimetä pohjimmiltaan vesistöjen syvyyden. Jos vesiä ei löydy kolmen tai viiden metrin syvyydestä, niin sinun ei pitäisi etsiä niitä - ne ovat turvallisia rakennusten perustusten rakentamisessa. Jos hyvin tai hyvin rakennetaan kaivos, tarvitaan tietoja pohjavedestä. Lisäksi on selvitettävä, mitkä kiviä maaperässä on pohjavedessä. Tätä varten suoritetaan lisätutkimus (otetaan maaperä näyte).

Pohjavesi ei ole muuta kuin maanalaisesta maanalaisesta pohjavesistä. Se on pohjimmiltaan läpäisemättömän kerroksen yläpuolella. Pohjavedessä tärkein kosteuslähde on lähellä joet tai järvet sekä sulanut lumi ja sademäärä yleensä. Alhaisen pohjaveden pinnan katsotaan olevan 2 metriä ja alle. Tämän indikaattorin avulla pohjaveden syvyyteen ei voi ottaa huomioon asetettaessa säätöä.

Ilmastusvyöhykkeen syvyys on erilainen, koska se riippuu ilmasto-olosuhteista, topografiasta ja kallioiden tyypistä kullakin alueella. Mitä pienempi on ilmastusvyöhyke, sitä lähempänä pohjavettä maan pintaan, joka muodostaa tulvan ja kosteat alueet. Ja jos tällaiset ilmiöt luonnossa huolehtivat vähän kesän asukkaista ja esikaupunkialueiden omistajista, pohjaveden läheinen esiintyminen omilla alueillaan tulee usein todellinen ongelma, jonka ratkaisu vaatii paljon vahvuutta ja kärsivällisyyttä.

 • pohjaveden taso