Nidonta taivutustuotteet (puristimet)

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Numero numero 11.

Seuraavassa ei-toivottujen neuvottelujen numerossa haluan aloittaa keskustelun puristimista, napeista, tukikehyksistä ja muista tuotteista sileistä liitososista. Mielestäni tämä aihe kattaa useita kysymyksiä - se on niin laaja.

Paras oppikirja aloittelijoille on ansainnut "Vahvistettujen betonirakenteiden suunnitteluohje", joka julkaistiin Moskovassa jo vuonna 1978 (tunnustan ennen syntymääni). Se ei ole pahentunut vuosien varrella, ja se selittää yksinkertaisella ja selkeällä tavalla, mihin vahvistamiseen käytetään. Kuvia tämän päivän uutiskirjeestä otin tämän oppaan.

Sileät liitososat (luokka A240S DSTU 3760 tai AI mukaan GOST 5781) on välttämätön rooli suunnittelussa. Laskennan tulosten mukaan valitaan poikittainen raudoitus tasaisesta raudoituksesta - litteiden hitsattujen kehysten muodossa, mutta yhä useammin - neulottujen kiristimien muodossa. Mutta sen lisäksi monet suunnitteluvirheet säilyvät varjoissa, jotka suunnittelijan on noudatettava. Lasketaan oikein, mutta objekti, jossa on virheitä, voi tulla hätätilanteeksi.

Letkunkiristimet

Kaikissa ydinelementeissä (palkit, pylväät, perustuspylväät, monoliittiset vyöt) voidaan käyttää poikittaista vahvistamista neulottujen kiristimien muodossa.

Poikittainen vahvistus toimii halkeamien varalta. Minkä tahansa elementin laskennassa leikkausvoima määritetään - se vaikuttaa elementtiin niin, että voi esiintyä poikisia tai vinkoja halkeamia. Riippuen tämän voiman suuruudesta, määritetään poikittaisen vahvikkeen haluttu halkaisija ja nousu. Mutta vaikka voima olisi liian pieni, puristimet asennetaan edelleen, mutta suurimmalla sallitulla mallinormilla vaiheissa. Jokaisen elementin vahvistamisessa on sääntö: pitkittäisvahvistuksen asennuspaikoissa on pakko asentaa poikittainen. Yksinkertaisesti sanottuna lujitustangot tulisi aina sijoittaa ristikon muotoon, ja paikkojen risteyksissä rakentajat yhdistävät kohtisuorat sauvat neulomalla - näin luodaan luotettava, työskentelevä neulottu raudoituskehys.

Yllä olevassa kuvassa on kolme erilaista kiristintä. Jokainen niistä on tärkeässä asemassa.

Aloitan lopusta. Kolmannessa kuvassa on avoin letkunkiristin. Nämä kiinnikkeet asennetaan taivutuspalkkeihin (vääntöä), jotka ovat osa monoliittista ristikkopohjaa.

Toinen kiinnitin on suljettu. Tämä on tavallisin puristin, jota käytetään kaikissa ydinelementeissä - palkit, pylväät, alapylväät jne.

Ensimmäinen puristin on suunniteltu toimimaan vääntöä, haluan puhua siitä tarkemmin. Sen päitä ei ole yksinkertaisesti sidottu noin nurkkasangon ympärillä - ne ovat päällekkäin 30 halkaisijalla (8 mm: n halkaisijan halkaisijalla, ylityön määrä on 30x8 = 240 mm). Tällä tavoin pidetään puristimen eheys millä tahansa sen poikkileikkausosasta ja palkin vääntöä (useimmiten tällaiset kiinnikkeet asennetaan täsmälleen palkkeihin), se suojaa sitä tuhoamiselta.

Usein vääntöletkun kiinnittimiä ei oteta huomioon tai he eivät tiedä tarvetta käyttää niitä. Muista aina asentaa vääntöliitokset äärimmäisiin (tai vanteisiin) palkkeihin. On aina tarpeen asentaa kiinnittimiä palkin vääntöjonoon, jonka molemmilla puolilla on päällekkäisiä eri ulottuvuuksia. On aina tarpeen asentaa kiinnittimiä palkin vääntöjäreihin, joissa kummallakin puolella tuetaan eri kuormien lattiat. Kaikkiin näihin tapauksiin yhdistyvät yksi asia: kuormituksen aiheuttama kuormitus vaikuttaa toisella puolella olevaan palkkiin ja aiheuttaa siihen vääntöä. Se on erityisen parantunut palkin tuella. On tietysti tapauksia, joissa vääntömomentti on heikko ja betonin poikkipinta selviytyy ilman kauluksia, mutta nämä tapaukset on tunnistettava laskemalla.

Haluan kiinnittää huomionne vielä yhteen pisteeseen, jonka löysin Learin ratkaisukompleksin todistuksesta, mutta en löytänyt sitä muussa kirjallisuudessa. Jos et laske Liraa, nämä tiedot ovat vielä käyttökelpoisia - myös laskettaessa poikittaista vahviketta käsin. Se voi olla vaikeaa, ehkä en selitä hyvin selkeästi, mutta pyydän teitä selviytymään siitä, jotta voisimme ymmärtää vääntövahvistuksen ydin. Niin lainaan Lyran apua:

"Vahvojen valinnan valinnan tulokset kirjataan kolmeen riviin:

LINE 1 - täydellinen raudoitus, joka valitaan I ja II raja-arvoryhmien mukaisesti; vääntöä;

LINE 2 - liittimet, jotka I-ryhmä raja-arvot valitsevat;

LINE 3 - vääntöä aiheuttavat liittimet (merkitty '*').

* Vääntöleikkausvahvistus on suljetun ulomman puristimen poikkipinta-ala. "

Päätä itse, miten käsitellä näitä tietoja - jakelin sen ja yritin selittää esimerkin avulla, millainen tällaisen rajoituksen ydin on. Tähdellä merkinnän perusteella, kun vääntö kallistuu, meidän on asennettava palkkiin suljettuihin ulkoisiin puristimiin (jotka kattavat palkin osan kehän varrella), jonka poikkipinta-ala on yhtä suuri kuin vääntövahvistuksen vaadittu alue.

Otetaan esimerkki niin, että lopulta tuli selväksi, että haluan päästä eroon.

Joten, poikittaisen vahvistuksen laskennan tuloksissa on kaksi saraketta: täydellinen ja vääntö. Lisäksi on olemassa tulokset pystysuoralle vahvistukselle ASW1 ja horisontaaliselle vahvistukselle ASW2.

Oletetaan, että lähellä tukia on palkin 400x400 mm: n poikkileikkaus: pystysuora ASW1 = 12 cm2 / m, mukaan lukien 5,5 cm2 / m vääntöä varten; vaakasuora ASW2 = 5,5 cm2 / m, mukaan lukien 5,5 cm2 / m vääntöä kohti. Mitä tämä tarkoittaa? Aluksi käsittelemme täydellisiä varusteita. Tällaisessa laaja-palkissa meidän on asetettava neljä leikkausviivaa eli kaksi kaulusta - yhteensä antaa neljä tankoa yhdellä palkin osuudella. Kuvassa on kolme vaihtoehtoa: ensimmäinen ja toinen - tapauksissa, joissa ei ole vääntöä; kolmas on vääntövahvistimilla.

Jos tarvitsemme poikittaista vahviketta 12 cm 2 / m, saamme sitten vahvistuspisteen 150 mm (seitsemän palkinparia palkin metriä kohden), saamme 12/7 = poikkileikkaukseltaan. Koska meillä on neljä leikattu puristin, voimme lopulta valita sauvan halkaisijan ja jakaa vaaditun alueen sauvojen lukumäärän mukaan: 1,72 / 4 = 0,43 cm 2 - eli ensisilmäyksellä 8 mm halkaisijaltaan sopiva sauva sopii meille (sauvan poikkipinta-ala on 0,503 cm 2). Mutta palatkaamme jänneihin vääntöä varten 150 mm: n pinnalla, ikeen ala kohdassa vaatii 5,5 / 7 = 0,785 cm 2. Se on puristinalue! Samaan aikaan meidän ei pitäisi jakaa laskelmassa olevaa palkkia neljään tai edes kahteen. Tämä merkitsee sitä, että sauva, jonka halkaisija on 8 mm, ei riitä meille - tarvitsemme 10 mm halkaisijaltaan sauvan (suljettu ulompi ike). Mitä tehdä? Kymmenestä kiinnittimestä kaksi kiinnittimestä on suljettuun ulkoiseen puristimeen liittyvän vaatimuksen ylittyminen ja noudattamatta jättäminen.

Tässä tapauksessa ehdotan seuraavaa ratkaisua (se ei ole mikään uusi, eikä se keksinyt minua): asentaa yksi suljettu ulompi ikeen kymmenien torsion (alue 0,785 cm2) plus yksi sulkematon ikeen keskellä kuusi (alue 0,283 cm2). Tarkistetaan, onko työkappaleen kokonaispoikkipinta-ala täyttynyt tällaiselle vaihtoehdolle: 0,785 * 2 + 0,283 * 2 = 2,136 cm2> 1,72 cm 2 - ehto täyttyy. Vääntö - myös kaikki kymmenen.

Nyt yritän selittää, miksi se ei riitä kahdesta kahdeksasta kiinnittimestä vääntöä, mutta oli tarpeen laittaa yksi suljettu ulompi kymmenen. Miksi, laskettaessa taipuisaa elementtiä, otetaan huomioon kaikki neljä palkkiosaan kuuluvaa poikittaista sauvaa, ja kun lasketaan taivutus taipumalla, sinun on otettava ulomman suljetun ikeen halkaisija. Käsityökalusta SNiP 2.03.01-84 -muotoon käsikirjassa on laskelmia palkkien poikittaisesta lujasta, jotka toimivat sekä taivuttamalla että taivuttamalla vääntöä. Joten, jos tarkastellaan poikittaisen raudoituksen laskemista taivutuspalkkeihin (ks. Kaava 55 ja piirustus 13), laskennassa mukana oleva poikittainen vahvike Аsw on yhtä suuri kuin poikkileikkauksen kaikkien poikittaisten sauvien alueiden summa. Ja laskettaessa palkki taivutukseen vektoriin (ks. Kaava 169), Аsw1 on jo yhden poikittaisen sauvan poikkipinta-ala. Koska vääntötarkoituksessa vain tynnyrissä on venytetty ulompi pinta, joka on sijoitettu, kun taas kaikki poikkileikkauksen poikittaiset sauvat toimivat puhtaalla taivutuksella.

Toivottavasti selvennytin tilanteesta poikittaisella vahvistuksella sinulle, etenkin vääntöliittimillä. Seuraavassa numerossa jatkan keskustelua sileästä vahvistamisesta ja kirjoitan palkkien ja sarakkeiden vahvistamista koskevista vaatimuksista.

Kiinnikkeet vahvistuskoteloille. Niiden tyyppejä ja sovelluksia

Runkovälineet ovat erittäin suosittuja, koska monien vuosien ajan ominaisuudet kuten luotettavuus ja kestävyys ovat vahvistuneet. On huomattava, että ensinnäkin, mikä ei ole outoa, on juuri kehyksiä, joita käytetään kuorman vähentämiseen ja sen varmistamiseen, että rakenne toimii luotettavasti. On myös elementtejä, kuten kiinnityksiä häkkeihin. Niiden tyypit ja sovellukset eroavat toisistaan, ja ne eroavat toisistaan ​​sovelluskohteissa ja ominaisuuksissa.

Näitä tuotteita käytetään antamaan ponnisteluja tämän puun version toimivuudelle alueellisina. Mutta tällaisista tuotteista on paljon tietoa, nimittäin "kiinnityksiä häkkien vahvistamiseen ja niiden tyyppeihin ja sovelluksiin", ja nyt harkitsemme kaiken.

Vahvistetut betonirakenteet voidaan täyttää hyvin usein, minkä seurauksena voimme luottaa siihen, että ne ovat vahvistaneet luotettavuuden. Tällaisten rakenteiden lujittamisprosessissa voit käyttää täysin erilaisia ​​vahvikkeita, kuten asennusvaihtoehtoja, työntekijöitä ja jakelua. Yksi tärkeimmistä rooleista on tällainen kiinnitysmateriaali kuin puristin. On huomattava, että näiden osien valmistus suoritetaan lujitemateriaalin tai muun halkaisijan tangoista. Toisin sanoen, ei ole erityisiä olosuhteita tai sääntöjä siitä, mikä halkaisija käytettäväksi.

Puristimien ulkonäkö esitetään kaarimaisen kaarevan elementin muodossa ja se suorittaa tehtävän vahvistamalla tietyt lujitemateriaalin kentän kerrokset. Tämän tyyppisiä nidonta-taivutuselementtejä käytetään usein tapauksissa, joissa kehyksen on oltava tilallinen. Ne ovat yksinkertaisesti välttämättömiä näiden tai muiden kiinnitys- tai muiden sauvien liittämiseen. Myös puristimet toimivat erinomaisena runkopidikkeenä suunnitellussa muodossa. Lisäksi puristimien ansiosta betoni pysyy tukien ympärillä ja on suojattu halkeamien ilmenemismuotoilta. Tällaiset elementit peittävät sauvat ja eivät anna niiden ylittää rakenteen rajoja ja koskettaa muottirakennetta. Olisi ymmärrettävä, että kiinnittimien tulee olla vähintään 15 mm rakenteen suhteen. Toinen puristin, jota kutsutaan lujittavan poikkileikkauksiksi, jonka kautta materiaalin jakelu. Jos verrataan kiinnittimiä kiinnitystangoilla, se on puristin, joka vie suuren osan ponnistuksesta rakenteen toiminnan aikana.

Internet-sivuilla, käyttämällä kyselyä "kiinnityskorvakkeita, niiden tyyppejä ja sovelluksia", löytyy myös tietoa siitä, että rakennuspidikkeet ovat usein käytännössä.

Tämäntyyppiset letkunkiristimet voivat näyttää avoimena toiselta puolelta tai toisessa tapauksessa suljetussa nelikulmassa. Tämän elementin valmistus suoritetaan taivutuslaitteilla. Rungon kokoaminen kiristimillä eroaa siitä, että se toteutetaan hyvin nopeasti ja yksinkertaisesti. Asennus ottaa huomioon tietyt vaiheet, jotka riippuvat siitä, mitä vaatimuksia tarvitaan jonkin tai toisen jäykkyyden rakentamiseen. Mittasuhteet sekä työhön tarvittavien kiinnittimien määrä voidaan määrittää korreloimalla haluttuun kehykseen sekä rakentamisen laajuuteen. Tärkeintä tässä tapauksessa on se, että elementtien muoto ja koko ovat samat aivan kehyksen koko pituudelta. Voit tehdä nämä elementit itsenäisesti, mutta sinun kannattaa muistaa, että tämä prosessi on hyvin pitkä, vaatii paljon työtä ja aikaa, koska käytännön mukaan puristimet tarvitsevat paljon. Tästä syystä on parempi tilata edellä mainitut tuotteet valmistajaan, minkä vuoksi aika, rakentamisaika ja käteiskustannukset tallennetaan.

Kehystä voidaan kutsua pituussuuntaisten vahvistuspalkkien ja puristimien liittämiseksi, jotka on järjestetty poikittain. Jotta elementit yhdistettäisiin oikein yhteen, sinun on asennettava tangot kiinnittimien kulmien sisäpuolelle ja korjata ne kaikkiin pisteisiin, joissa ne leikkaavat. Tällaiset risteykset tehdään tavallisesti viskoosiksi tai pistehitsauksiksi. Jälkimmäinen menetelmä on luotettavampi ja kestävämpi.

Näiden ominaisuuksien vuoksi on syytä huomata, että lujittavien häkkien, niiden tyyppien ja käyttötarkoitusten puristimet eroavat toisistaan ​​merkittävästi paitsi niiden ominaisuuksiltaan myös rakennusteknisesti. Näiden tietojen on kiinnitettävä erityistä huomiota ja otettava huomioon kaikki niiden käyttöä koskevat säännöt.

Laskin laskettaessa tangon määrää puristimien vahvistusnauhan perustalle

Luotettavien hihnojen aikaansaamiseksi nauhalumpuille käytetään paitsi pituussuuntaisia ​​teräsvaipoja, joilla on halutun halkaisijan vahvistaminen. Ne on yhdistettävä yhteiseen muotoiluun, johon ne liitetään haluttuun tilakokoonpanoon puristimilla.

Laskin laskettaessa tangon määrää puristimien vahvistusnauhan perustalle

Letkunkiristimiä käytetään myös letkukiristimiin, joiden halkaisija on jo huomattavasti pienempi - 6 tai 8 mm riittää, jotta ne voidaan taivuttaa haluttuun muotoon helpommin. Näiden kiinnittimien asennusvaihetta ohjaavat tietyt säännöt. Voit siis päättää etukäteen, kuinka paljon materiaalia tarvitaan valmistukseen. Tämä auttaa laskea nopeasti laskimen, jolla lasketaan sauvan määrä kiinnittimiä varten nauhan perustusten vahvistamiseksi.

Seuraavassa annetaan joitain selvennyksiä tähän kysymykseen.

Laskin laskettaessa tangon määrää puristimien vahvistusnauhan perustalle

Miten laskelma on?

Suuri virhe tekee ne, jotka uskovat, että nauhan kiinnitysvyö voidaan asentaa hitsaamalla. Kokoonpano on tehtävä vain teräslangan kierteillä, joiden läpimitta on 0,5 ÷ 0,8 mm, ja koko "3D-avaruus" -rakenne antaa kiinnittimet.

Esimerkki aaltoputkistosta valmistetusta ikeestä

Armpoyasien pituussuuntaisten sauvien vähimmäismäärä vaaditaan erikseen (poista laskin viittein).

Puristimien asennusvaihe voi olla mielivaltainen, mutta säännön pakollinen noudattaminen - vähintään 0,75 perusalustan kokonaiskorkeudesta (ottaen huomioon tietenkin sekä syvennetyt että socle-osat). Lisäksi joissakin paikoissa vaihe vaatii tiettyä tiivistymistä - se on usein välttämätöntä pituussuuntaisten lujitustangojen liitoksissa ja rakenteiden kulmissa, joissa tarvitaan vahvistamista.

Puristimien valmistukseen voidaan käyttää sileitä sauvoja tai aaltopahvia. Tässä tapauksessa korkeintaan 800 mm: n hihnakorkeuteen perustuvissa säätölaitteissa on 6 mm: n halkaisijaltaan suuri sauva. Korkeus on 800 mm ja korkeampi - on käytettävä 8 mm tankoja.

Kaikki nämä ehdot sisällytetään jo laskimen ohjelmaan. Se antaa vähimmäismäärän sauvoita puristustelineiden valmistukseen, joka perustuu vakiopituuteen 6 metriä ja ottaen huomioon, että puristustyökalujen valmistuksessa tietty osa koko sauvasta voi leikata.

Voit muuntaa laskennallisen raudoituksen määrän painoarvoon, mutta toinen laskin auttaa - voit seurata linkkiä.

Monimutkainen teos itsevaluovien nauhojen pohjalla

Jos päätät suorittaa tämän rakentamisen vaiheen omalla, sinun on oltava valmis melko monimutkaiseen, aikaa vieviin töihin, mukaan lukien useita vaiheita. Kuinka valmistellaan ja valetaan nauhalevyt - portaalin erityisessä artikkelissa.

Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Kiinnittimet

Yrityksemme valmistaa ja myy kaavinta-taivutusvahvistustuotteet, mukaan lukien kiinnikkeet ja kannattimet kehyksiä varten. Nidonta taivutustuotteet on valmistettu vahvikekaaresta, jonka läpimitta on 6-12 mm, 1800 taivutuskulma.

Skobo-taivutustuotteita käytetään laajasti erilaisissa muotojen lujitettujen betonirakenteiden vahvistamisessa, mikä luo tuotteita taivutetuista vahvisteista ja langoista. Kaarevien elementtien avulla saadaan aikaan lujitemuovi. Nidat ja kaulukset käytetään kehysten, häkkien ja koteloiden valmistukseen eläimille, ristikoille ja suojarakenteille.

Taivutettuja vahvikkeita käytetään vahvistamaan hotellin rakenteellisia elementtejä:

 • palkkien kosketuspinnat, päällekkäiset seinät;
 • muodostaen seinien kulmat;
 • pino- ja laastipäiden paikat;
 • seinien päät, palkit, lattiat.

Kaavinta-taivutustuotteiden luettelo sisältää P: n ja G: n muodossa olevat sauvat, suljetut puristimet, kiinnikkeet ja napit. Valmiiden raudasta valmistettujen tuotteiden ja betoniterästen valmistuksen ansiosta tuotantoa säästetään. Ja lujittavien tuotteiden pienet koot tekevät mahdollisuudesta olla käyttämättä pitkiä ajoneuvoja.

Armature-puristimet ovat erittäin suosittuja. Tuotteiden koko määräytyy rakenteen laajuuden, kehyksen pituussuuntaisen lujituksen läpimitan ja tyypin mukaan. Pihdit käytetään jakamaan kuormaa ja kehyksen yleistä rasitusta tasaisesti.

Vahvistettu häkki

Vahvistuksen ansiosta voit saada ainutlaatuisen ja yhdestä käytetyimmistä materiaaleista - raudoitetusta betonista, mikä on paras tapa yhdistää perinteisen betonin ja metallin ominaisuudet, mikä on useimmiten vahvistettu. Vahvikotelot ovat itse asiassa edistyksellisiä ja teknisesti parannettuja lujitemuotoja, jotka antavat tuloksena olevalle rakenteelle hyväksyttävät suorituskykyominaisuudet.

Määritelmä ja soveltamisala

Yleensä erotetaan irtotavaran ja litteiden vahvikekohtien välillä (mesh). Lisäksi harkitun rakenteen valmistuksessa voidaan käyttää kahta vaihtoehtoa - hitsaamalla tai sitovalla langalla.

Nykyaikaisissa olosuhteissa asiakkaiden asettamien korkeiden vaatimusten ja säädösten asettamien vaatimusten täyttämiseksi käytetään vahvistuskoteloita lähes kaikkialla.

Tällaisten ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta vahvistushäkkeillä on erittäin laaja soveltamisala:

 • monoliittinen betonityö. Tehdessään niitä vahvistuskoteloiden käyttö on lähes aina toivottavaa, mutta välttämättä voimassa olevien sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti;
 • viimeistely. Litteitä vahvistuskoria käytetään kipsin aikana estämään halkeamien ilmaantuminen mekaanisten vaurioiden tai lämpötilavaihtelujen seurauksena. Lisäetuna on se, että se kiinnittyy helposti ja helposti seinän pinnalle;
 • muuraus käyttäen tiilien tai eri lohkojen. Muurausrakenteiden vahvistusverkot lisäävät sen seinämän rakenteen lujuutta ja luotettavuutta.
 • kytkinlaitteen ja erilaisten huoneiden ja rakennusten lattioiden pinnoitteet. Vahvistinverkko asetetaan usein esim. Levittämällä ja ennen viimeistelyn lattiaa, kuten keraamisia laattoja;
 • työskentelevät lämmitysverkon ja putkistojen rakentamisessa. Vahvikotelot ovat helposti ja kätevästi kiinnitetty monenlaisiin lämpöä eristäviin materiaaleihin, mikä lisää merkittävästi niiden lujuutta ja kestävyyttä.
 • eri viimeistelyaineita vastaan. Lujittava silmäkoko lisää seinämän pinnan tarttumista ja vuorausta.

Vahvikehäkkien käyttö ei rajoitu yllä lueteltuihin alueisiin, mutta annetut esimerkit riittävät ymmärtämään, kuinka usein tällaista vahvistamista käytetään.

GOSTin ja SNiP: n vaatimukset

Vahvistushäkkien valmistukseen ja sen jälkeiseen asennukseen liittyvät työt voidaan jakaa kahteen säädettävään alueeseen:

 • hitsaustyöt. Tärkein sääntelyasiakirja on SNiP III-4-80, joka kuvaa ennen kaikkea tulipalovaatimuksia hitsaustöistä. Ne ovat vaarallisia ja vaikuttavat ihmisen turvallisuuteen, joten niitä valvotaan erittäin huolellisesti;
 • mikä tahansa vahvistus, mukaan lukien valmistus ja asennus. Niitä säännellään valtion normeilla 19292-73 ja 23279-85 sekä useilla SNiP: issä - 23-81, 3.03.01-87, 3.09.01 - 85, 2.03.01-84.

Perusvaatimukset ovat seuraavat:

 • hitsaajilla on oltava pätevä sertifiointi;
 • töitä voidaan suorittaa tiukasti aikaisemmin kehitetyn PPR-hitsauksen mukaisesti;
 • vahvistuskotelot tehdään niiden piirustusten mukaisesti.

Vahvikoteloiden tyypit

Kuten edellä mainittiin, yleensä erotetaan kaksi päätyyppiä vahvistuskoreja:

 • litteä (ruudukko). Nimestä johtuen niillä on itse asiassa kaksi kokoa (pituus ja leveys). Yleensä on valmistettu pitkittäissuuntaisesti järjestetyistä lujitustangoista ja ne on yhdistetty poikittaisilla tangoilla tai johtoilla. Päätavoite - tasomaisten rakenteiden (horisontaalinen - lattiapäällyste-, muuraus- tai pystysuora kipsiseinien, verhousmateriaalien) vahvistaminen;
 • spatiaaliset (tai volumetriset) vahvistuskotelot. Omistaa kolme kokoa (kahteen, saatavana ruudukkoina, korkeus on lisätty). Ne edustavat rakennetta, joka koostuu useista litteistä lujitemuovista, jotka on yhdistetty kokonaisuutena tangoilla tai renkailla. Useimmin volumetrisiä vahvikekoita käytetään erilaisten perustusten, palkkien, pylväiden jne. Rakentamiseen.

Toinen luokittelutapa on - tapa yhdistää elementtejä. Heillä on myös kaksi:

 • sitomalla neulomalla (tavallinen halkaisija - 0,8-1 mm). Käsi-neulonta käytetään tavallisesti tasomaisiin kehikkoihin sekä pieniin määriin betonointia tai vaikeasti tavoitettavia paikkoja. Lisäksi tämä menetelmä sopii erinomaisesti yksityiseen asuntoon, kun käytetään erilaisia ​​metallijätteitä ja epätyypillisiä rakenteita;
 • hitsaus. Yleisimmin käytetty vahvistuskoteloiden valmistusmenetelmä. Sitä käytetään sekä teollisessa mittakaavassa että pieninä määrinä. Ainoa edellytys on, että ammattitaitoinen asiantuntija suorittaa työn, koska ne ovat mahdollisesti vaarallisia.

Monoliittisen betonityön tuotantomäärät kasvavat jatkuvasti, joten myös vahvojen häkkien käyttö, joka on kiinteä osa betonointia, on kasvamassa.

Asenteiden kehykset perustuksille

 • kyky tehdä perustuksia kaupunkikehityksen ahtaissa olosuhteissa. Se saavutetaan lisäämällä pienempien kokoisten rakenteiden lujuutta ja kantavuutta;
 • pienempi rakennusaika. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja voimakkuuden suunnittelun nopeudesta, mikä mahdollistaa työn jatkumisen;
 • työn tuottavuuden kasvu.

Itse asiassa lujitushihna on luuranko rooli perustuksen yleisessä rakenteessa. Eri tyyppisten säätiöiden vahvistaminen eroaa myös jonkin verran toisistaan.

Kaistaleperusteiden rungon kehykset

Peruskoristetyyppiä käytetään usein yksityisissä asunnoissa. Kehyksen tekeminen on vaikeampaa kuin muille yleisille säätiöille. Neulominen voidaan suorittaa sekä asennetun muotin sisällä että sen ulkopuolella, ja sen jälkeen kehyksen asennus paikalleen.

Työjärjestys:

 • ensimmäiset, poikittaiset sauvat asetetaan (niiden pituus on 10 cm lyhyempi kuin kellarin leveys). Tavallisesti tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä raudoitusta, jonka halkaisija on 6-8 mm;
 • sitten kaksi vahvikepulttia asetetaan pituussuuntaan (nauha, halkaisija 12 - 16 mm). Tällöin kehyksen alahihna ilmenee. Jäljempänä kaikki risteykset on sidottava neulomalla. Harvoissa tapauksissa voidaan käyttää muovisia kiinnittimiä;
 • Ankkuri asennetaan pystysuoraan liitoksissa (sileä, halkaisija 6-8 mm). Sen korkeus on myös 10 cm pienempi kuin suunnitellun perustuksen korkeus;
 • Alemmalla tavalla valmistetaan kehyksen ylempi runko, joka on kiinnitetty pystyvahvistukseen.

Kehys asennetaan yleensä PVC-putkien palasille tai kooltaan verrattavissa oleviin.

Yksi mahdollisista vaihtoehdoista kehyksen valmistamiseksi on esitetty seuraavassa videossa:

Laattojen pohjaseinät

Tämän pohjarakenteen kehysten toteuttaminen ei ole erityisen vaikeaa ja hieman vähemmän työlästä. Yleensä kehys tässä tapauksessa on kahden ristikon rakenne, jotka on asennettu etäisyydelle toisistaan, joka lasketaan pohjalevyn suunnitellun paksuuden perusteella.

Ristikot koostuvat pääsääntöisesti lujitetuista rei'itetyistä sauvoista, joiden läpimitta on 12-14 mm. Ne on yhdistetty hyökkääjät, jotka on tehty nurkasta, muoviputkia ja muita oikean kokoisia materiaaleja, jotka eivät roskaa ja pystyvät kuljettamaan riittävästi kuormaa.

Asennustelineet paalun tylsistyneelle pohjalle

Poraamattomista paaluista käytettiin kaikkein yksinkertaisinta valmistaa muotoilu. Se koostuu 2-4 terästä vahvistamisesta, jossa on uurteinen pinta (käytetään tavallisesti 12 mm halkaisijaltaan). Tangojen pituus otetaan laskelmasta, joka tarvitaan 30-50 cm: n vapautumiseen paalun päällä. Pyöreiden tai kolmiomaisten puristimien rungossa olevat sauvat. Usein käytetään esivalmistettuja esivalmistettuja kehyksiä, mikä ei ole yllättävää, koska tylsistyneiden paalujen suunnittelu on melko samaa tyyppiä ja standardoitu.

Mahdollinen versio paalujen vahvistuskotelon valmistuksesta sisältyy seuraaviin videoihin:

Nykyaikaisen rakennustyön esittäminen ilman vahvojen häkkien laajamittaista käyttöä on lähes mahdotonta. Heillä on pitkä ja kiinteä osa sitä. Tämä ei ole ollenkaan yllättävää, kun otetaan huomioon teräsbetonien ja muiden rakenteiden korkean suorituskyvyn ominaisuudet ja ominaisuudet.

Kiinnikkeet vahvistuskoteloille

Tuotteiden valmistus vahvojen häkkien valmistukseen on tärkeä osa nykyaikaista teollista ja siviilikäyttöä. Esineiden seismisen stabiilisuuden ja vahvojen betonirakenteiden vahvistamisen myötä tällaiset indikaattorit, kuten tuotteiden valmistuksen tarkkuus ja nopeus nousevat esiin. Yrityksellämme on laaja kokemus ja valmiudet tuotannossa käytettävien laitteistojen tuottamiseen.

Erikoislaitteiden CNC-läsnäolon ansiosta voit tuottaa minkä tahansa kokoonpanon ja monimutkaisuuden kauluksia, mikä takaa osien maksimaalisen toistettavuuden ja tarvittavan tarkkuuden. Kapasiteetti on 1500-2000 kpl. Vaiheessa pystymme vastaamaan lähes kaikkien rakenteilla olevien laitteiden tarpeisiin. Taloudellinen hyöty on ilmeinen. Tuotannossa käytämme käämeissä metallilankaa f6.5-f12mm. Metallin kustannus tällaisessa tarjonnassa on 10-15% pienempi kuin halkaisijaltaan samanlaisen palkin kustannukset. Jätemateriaali, joka on valmistuksen väistämätön, ei enää ole asiakkaan ongelma. Maksat vain tuotteiden todellisen painon. Toinen tärkeä asia on optimoida puristimen rakenne. Joten kun asennat peräpeiliä ja raskaasti kuormitettuja kehyksiä niiden 6 tai 8 tankoa, voit käyttää kahta, mutta yhtä ainoaa puristinta. Näin voit vähentää intensiteettiä (vastaavasti kustannuksia!), Ja kokoonpanon tarkkuus menettämättä voimaa.

Lisäksi voimme tuottaa valmiita irtotavarana ja tasomaisia ​​kehyksiä olemassa olevien standardien mukaisesti toimitettujen piirustusten mukaisesti. Hitsaaminen suojakaasussa antaa keholle tarvittavan jäykkyyden ja lujuuden ilman, että perusmetalli ylikuumenee. Tarvikkeissa, joissa vaaditaan tangon taipumista (ulostuloaukkoja, ankkureita jne.), Laitteita käytetään kylmän taivutuksen aikaansaamiseksi, jolloin lujituksen käsittely läpimitaltaan on enintään 32 mm.

Kehittyneiden valmistusmenetelmien soveltaminen, tiimimme pyrkii täyttämään asiakkaan tarpeet. Teemme kaikkemme, jotta työsi toimisi tehokkaasti.

Neulomalla vahvistus säätiölle tee se itse

Lujittavan korin järjestelyn laadusta ja tarkkuudesta riippuu monessa suhteessa säätiön tukirakenteen lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden indikaattorit. Lujittava hihna voidaan katsoa eräänlaiseksi luuranoksi, mikä osaltaan lisää huomattavasti pohjan vakautta tuleviin kuormiin.

Tulevan perustusvalun valmisteluun on ensin selvitettävä, mikä vahvistus on tarkoituksenmukainen ja optimaalisesti sisällytetty tällaiseen rakenteeseen, ja toiseksi, millä tavoin yksittäisten elementtien yhdistäminen yhdeksi kehykseksi voidaan antaa.

Sinua pyydetään lukemaan lisää tietoja luetelluista kohdista ja tärkeistä mukana olevista vivahteista.

Tärkeitä suosituksia säätöraudoituksen valinnalle

halkaisija

Kun valitset perustuksen vahvistuksen, kiinnitä ensin huomiota palkkien halkaisijaan. Riippuvuus on yksinkertainen: paksumpi vahvistus, sitä vakavampi kuormitus voi kestää. Optimaalisen halkaisijan määrittämisessä otetaan huomioon ensinnäkin maaperän ominaispiirteet (pääpiste) ja valmiin rakennuksen arvioitu paino ottaen huomioon sen sisäisen järjestelyn massa ja asukkaat / vierailijat.

Joten sen pitäisi olla ihanteellinen ja sääntöjen mukainen. Tämän lisäksi monet yksityiset kehittäjät kieltäytyvät hankekohtaisten asiakirjojen laatimisesta ja suorittavat niihin liittyviä laaja-alaisia ​​laskelmia noudattaen keskimääräisiä ja yleisesti hyväksyttyjä arvoja. Suhteellisen pienien rakennusten, kuten kylpyammeen, rakentamisen tapauksessa samanlainen lähestymistapa voidaan hyväksyä.

Suositukset ovat seuraavat:

 • jos rakennusta rakennetaan suhteellisen kevyistä materiaaleista (baari, kaasupalat ja muut tämän sarjan kevytrakenteiset elementit), käytetään halkaisijaltaan 1,2 cm: n vahviketta. Tuntia, joiden läpimitta on alle 12 mm, ei ole mahdollista käyttää kellariin - tällaiset liittimet sopivat vain niiden yleisiin ominaisuuksiin käytettäväksi tuen rakentamisessa aidan, porttien ja muiden kevyiden talouksien rakenteiden alaisena;

Aaltopahvi 12 mm, sauvat

luokka

Toinen tärkeä indikaattori on lujituksen luokka. Yksityisen perustusmateriaalin soveltuva luokka A-3.

Aaltopahvi a3-teräslaatu A500S, GOST 5781-82

Tämän ryhmän runkorakenne on erittäin kätevä työhön (se taipuu helposti ilman erikoistyökaluja), on kestävä ja luotettava. Vähemmän käytettyjä tangot ovat luokkaa A-2 (ne voidaan taivuttaa 180 astetta, A-3 - 90 astetta).

Taulukko vahvistusasteista ja teräslajista

materiaali

Yhtä tärkeä indikaattori on materiaali, jota käytetään vahvistamisen tekemiseen. Aikaisemmin ei ollut kysymyksiä tästä asiasta - baarit valmistettiin kiinteästä teräksestä, ei ollut vaihtoehtoja.

Rakennusmarkkinat kehittyvät kuitenkin jatkuvasti ja laajenevat. Yksi vahvistus tästä oli lasikuidun vahvistamisen ulkomuoto.

Tämän ryhmän tankoihin on ominaista parannettu suorituskyky ja käytännölliset ominaisuudet. Lasikuituliinan vahvistamisen tärkeimmistä eduista tulee huomata seuraavat seikat:

 • korkea luotettavuus, lujuus ja kestävyys;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • pieni paino

Lasikuituliittimet

Lasikuitulujitteiden käytön avulla voit säästää keskimäärin 30-40% materiaalin hankkimisesta ja kuljettamisesta vahvikekotelon järjestelyyn verrattuna perinteisiin teräselementteihin.

Lasikuitulujitteiden käyttö

Lasikuitulujitteiden vähäinen paino mahdollistaa sen kuljettamisen yksinkertaisella henkilöautolla. Ankkuri ei ole pituudeltaan rajoitettu. Leikkuutyöihin käytetään tavallista bulgaria.

Lasikuituliittimien hiomakoneen leikkaaminen

Se on tärkeää! Varmista, ennen kuin leikkaa lasikuituvahviste, suojavaatetusta, suojakäsineitä, suojalaseja ja hengityssuojainta.

Saatavana on eri läpimitaltaan valmistettuja lasikuituliittimiä, mikä viittaa erilaisten neulojen käyttöön. Edullisesti 8 mm: n tankoja käytetään pituussuuntaiseen vahvikkeeseen ja 6 mm poikittaisiin.

Lasikuituvahvisteiden sidonta tehdään useimmiten kahdella tavalla:

 • neulonta lanka;
 • muovisia kiinnittimiä.

Mahdollisuus kiinnittää raudoitus muovisella puristimella

Lasikuituvahvisteinen lanka

Molempien menetelmien toteutusjärjestys on edelleen sama kuin teräs- ja lasikuituvahvisteiset, ja niitä käsitellään asiaa koskevissa osissa.

Wire, clamp, clamp: olemassa olevien kiinnikkeiden ominaisuudet

Yhden kehyksen kiinnityspalkit voidaan suorittaa käyttämällä lankaa, kiinnittimiä ja erityisiä kiinnittimiä. Tietoja heistä taulukossa.

Pöytä. Materiaalit vahvistamisen liimaukseen

Koska kyseinen opas on tarkoitettu nimenomaan lujituksen sitomiseen, ei harkita liitosjohdoiden järjestystä erikoislukkoihin - tämä prosessi ei ole perinteisesti viskoosia, ja se on yleensä intuitiivinen.

Lankaa ja kiinnittimiä tulisi kiinnittää enemmän huomiota.

Tällaisen valmistuksen, kuten on todettu, käytetään vähähiilistä terästä. Hehkutettu materiaali taipuu suhteellisen helposti ja tekee erinomaisen tehtävän sille asetetuilla tehtävillä. Ei-sinkityt neulelangat (musta) ja sen galvanoitu vastapuoli (valkoinen) ovat myynnissä.

Monet päälliköt pitävät galvanoidun neuloverkon ostamista säätiön ylikuormituksena ja riittämättömänä rahan tuhlauksena väittäen, että vahvistuskammio ei pääse käsittelemään betonia betonin jälkeen, minkä vuoksi mikään ei ruostu. Tämän lisäksi on mahdotonta sulkea pois korroosion esiintyminen, kuten aiemmin todettiin.

Galvanoitu sitova lanka

Sidontajohto mustalle vahvikkeelle

Suositukset ovat seuraavat:

 • jos päätät käyttää teräsvahvistusta, voit neuloa sekä galvanoitua että ei-galvanoidusta langasta - jos korroosiota pääsee vahvistuskehykseen, se ei välitä mitä "on", vaikkakaan raudoitus, vaikka johto, ei onnistu välttämään säätiön laatuominaisuuksien heikentymistä ;
 • Jos päätetään käyttää lasikuituvahvisteita, on parempi neuloa galvanoidulla langalla - tämä minimoi korroosiorismin ja takaa pidemmän rakenteen kestävyyden.

Halkaisijan osalta helppokäyttöisyys ja luotettavuus ovat 1,2-1,4 mm: n versio. "Yksikkö" on perusta heikko, ylimääräiset ponnistelut toimivat "kahden" kanssa.

Tietyt liittimet

Tämä, kuten on todettu, on uusittu ja parannettu versio neulelangasta. Ne on valmistettu muovista eikä teräksestä, joten tällaisten kiinnittimien käyttämisen yhteydessä hylätään korroosion todennäköisyys tukirakenteen sisällä. Tämän lisäksi juuri sen vuoksi, että materiaalia käytetään muovisten kiinnittimien valmistamiseen monille kehittäjille, syntyy joukko hyvin perusteltuja kysymyksiä tämän ryhmän kiinnittimiin.

 1. Ovatko puristimet kestämään säätiön sisällä syntyneet kuormat? Pystyy.
 2. Eivätkö kiinnittimet pääse murtumaan ajalla, rikkomatta kuormien tasaista jakautumista ja heikentää yleensä säätiön laatua? Ei räjähtää.
 3. Onko muovinen kiinnitin todella luotettava? Itse asiassa, mutta sinun on oikein lähestyttävä kysymystä hänen valinnastaan.

Hyvä neuvoja! Kiinnitysvahvistukseen parhaiten sopivat muoviset kiinnikkeet, jotka käyttävät teräslankaa ydinaineena. Tällaiset puristimet ovat kalliimpia kuin teräslanka, mutta ne eivät ole helppokäyttöisiä.

Tärkeä huomautus! Muovisia puristimia ei voida käyttää vahvistamisen liittämiseen, kun työskentelet säätiön järjestelyssä talvella - kylmämuokkaan valmistettujen kiinnittimien materiaali melkein heti haurastuu. Poikkeus - erikoispidikkeet polyamidista.

Neulomalla vahvistuskaavio kiristimillä

Hyödyllisiä vinkkejä ennen kuin aloitat parituksen

Muista ensin pääsääntö: armosta ei ole kytketty hitsaamalla, mutta se on kytkettynä.

Armatura sitova järjestelmä

Olennaisuus on seuraava: metallin kosketus elektrodin kanssa pienentää ensimmäisen voimakkuutta siinä määrin, että myös kuormat, joita esiintyy alimman mahdollisen perustuksen kutistumisen myötä, voivat johtaa katastrofaalisiin seurauksiin, joiden järjestys on yleensä seuraava:

 • venttiilin nivelet tuhoutuvat;
 • lujittavan runko irtoaa;
 • betonirakenne alkaa särkyä.

Se, että se uhkaa perustaa perustetun rakenteen, ei tarvitse kommentteja. Poikkeuksena voidaan harkita vain erikoisraudoitustangot, joiden valmistustekniikka GOST: n mukaan alun perin mahdollistaa myöhempää hitsausta.

Hitsaamalla armokarkasa koneeseen

Toiseksi pystysuorat tukitangot, jotka on asennettu vaakasuoraan suuntautuneiden sauvojen kannattimiksi, ei voi yksinkertaisesti ajaa maahan. Oikein tämä tapahtuu: alempi vahvistusrivi asetetaan erityisiin muovipuristimiin (ns. "Kupinpidikkeet", jotka on esitetty aikaisemmin), ja pystysuuntaisten sauvojen yläosa on yhdistetty rungon yläriville. Tällainen järjestely sulkee pois tangon kosketuksen ulkoiseen ympäristöön.

Kulma vahvistusjärjestelmä

Muovipidike varusteille

Kolmanneksi rungon ylempi vaakarivi tulisi sitoa sisäpuolelta - se on vaikeampi, mutta oikeampi. Usein väärennetyt kehittäjät tekevät virheen, jättäen kehyksen ylärivin huomiotta. Jos betonia kaadetaan manuaalisesti, tällaisissa olosuhteissa ei ole mitään hirveää. Erikoisbetonipumpun kaatamisen yhteydessä seosta syötetään paineen alaisena. Paine luodaan, että vahvistus liikkuu sivuille, minkä seurauksena lanka voi puhjeta.

Neljänneksi, kun vahvistusta tehdään, on kiinnitettävä erityistä huomiota rakennekulmaan, koska ne ovat säätiön heikoin kohta. Tällaisilla alueilla sauvat eivät sovi oikeaan kulmaan vaan taivuta. Oranssi piiloutuu seinään. On tärkeää, että vierekkäiset lujitustangot eivät ole päällekkäin yhdestä kohdasta. Periaate on esitetty kuvassa.

Oikean vahvistuksen periaate

Lujitetta pidetään oikeana, mikä johtaa jäykkään tilarakenteeseen, joka kestää henkilön painon ilman näkyviä muutoksia rakenteessa.

Tapojen kiinnitysmenetelmät tekevät sen itse

Tapojen kiinnitysmenetelmät tekevät sen itse

Neulomisvarusteita varten voit käyttää erilaisia ​​työkaluja - pihdeistä erityisiin automaattisiin pistooleihin.

Nail Virkkuhihna

Kiinnitä elektrodi neulomisvarusteille

Pihdeiden ja nippien käyttö aiemmin hampaiden kanssa on alkeellisin vaihtoehto. Sen ainoa etu on se, ettei tarvita lisävälineiden hankintaa, mutta langan kierre tällaisilla improvisoituneilla keinoilla on pitkä, hankala ja tylsi. Siksi pidättymme harkitsemasta niitä.

Neulomalla vahvistuspuikot

Jos budjetti on rajoitettu, tee vähintään elementtinen kotitekoinen virkkuukoukku. Tätä varten sinun ei tarvitse muuta kuin 4-5 mm: n halkaisijaltaan kynsiä, kahvan kahvaa tai vanhaa tarpeetonta ruuvimeisseliä ja vasaraa.

Tee koukku seuraavasti:

 • valmista kynä. Voit käyttää mitä tahansa sopivaa puupaneelia (on kätevämpää ja helpompaa kuljettaa kynsiä puuhun) esimerkiksi kotitalouskoneesta. Kahva voi olla tehty muista materiaaleista, kunhan se on kätevää käyttää sitä;
 • vasara kynsi kahvaan, jolloin 3-4 cm vapaa;
 • leikata naulanpää esim. pihdeillä tai muulla sopivalla työkalulla;
 • taivuta kynsi koukkuun. Tämä tehdään seuraavasti: laita kynsi sopivaan jalustaan, esim. Tiiliin, ja vähitellen vasaralla annat nollalle virkkuukoukun muodon.

Menetelmä koukun valmistamiseksi ruuvimeisselistä / aallosta vähennetään edellä olevan käsikirjan viimeisen vaiheen suorittamiseen. Poistuessasi sinun pitäisi saada laite, joka näyttää jotain tällaista.

Itsestään valmistettu kiinnitys neulontaan

Kotitekoinen Virkattu koukku

Koukku neulontaan

Virkkaa virkattu

Valmistaessasi kotitekoisen koukun tai ostaessasi valmiita työkaluja rautakaupassa, siirry työhön. Aloita ensin harjoittelemalla kolmannen osapuolen vahvistuspalasia, kunnes ymmärrät täysin toimintaperiaatteen. Se koostuu seuraavista:

 • neulomakiviosa, jonka pituus on vähintään 200 mm, taitetaan puoliksi;
 • tuloksena oleva työkappale on kääritty diagonaalisesti kytkentäpisteessä;
 • koukku asetetaan luodun silmukan sisään;
 • Neuloverkon löysät päät vedetään varovasti silmukan läpi. Koukku auttaa myös tässä vaiheessa;
 • ilman työstökonetta, se käännetään myötäpäivään saadakseen luotettavan yhteyden. Yleensä on useita (jopa 3-4) kierrosta. Kierrä johto liian paljon ei pitäisi olla - tauko. Taivuta langan päiden ylimääräiset osat. Jos päät ovat liian pitkät, voit leikata niitit tai muut sopivat työkalut.

Kaaviomaisesti prosessi esitetään seuraavassa kuvassa.

Virkkaa sovitustyökalu

Katso lisätietoja tekniikasta vaiheittaisista kuvista.

Vaiheittainen vahvistusyhdistelmä

Vaiheittainen vahvistusprosessi (jatkuu)

On olemassa useita muita vaihtoehtoja vahvistamisen virkkaamiseen, mutta edellä mainittu menetelmä on luotettavin, on suositeltavaa pitää se kiinni.

Myös tapa, jolla esittäjän on johdonmukaisesti suoritettava seuraavat manipuloinnit:

 • taita lanka kappale puoleen, kuten edellisessä tapauksessa;
 • tuoda taitettu lanka armon alle risteyksessä;
 • napata virkattu silmukka;
 • taivuta koukun päälle jäljellä oleva vapaa "häntä";
 • kierrä tuloksena olevaa silmukkaa.

Työn suoritusjärjestys tämän menetelmän mukaisesti on esitetty seuraavissa kuvissa.

Työjärjestys

Kiristä silmukka ja kierrä lanka koukulla

Video - Virkistysvarusteet

Neulominen puoliautomaattisella virkkauksella

Puoliautomaattinen, se on käännettävä ja ruuvi koukku on parannettu ja helpompi käyttää versiota edellä mainittujen laitteiden.

Puoliautomaattinen, se on kääntö- ja ruuvi-koukku

Koukku neulontaan

Pituus (yleensä 32 cm) ja yleensä käännettävän koukun rakenneominaisuudet mahdollistavat viiran laadukas kiertyminen yhdellä kiristämällä. Pehmeä kumikahva tekee työskentelystä työkalun entistä kätevämpää ja turvallisempaa, mikä estää käsien käsittämättömyyden.

Menettely tällaisen koukun käyttämiseksi on seuraava:

 • urakoitsija johtaa lujitustangojen ympärillä johdolla risteyksestä (menettely on sama kuin normaalin koukun käyttämisessä, kaikki edellä mainitut tarvittavat tiedot);
 • koukku asetetaan silmukkaan;
 • esittäjä vetää itse työkalukahvan.

Virkkaa koukku

Se on kaikki. Tällaisten yksinkertaisten toimien ansiosta laite, joka toimii kuten "whirligig", vetää langan nopeasti ja varmistaa tiukan, luotettavan ja siistin solmun. Työn monimutkaisuus ja aika lyhentää useita kertoja.

Neulomalla vahvikekaapeli koukulla

Työkalu soveltuu sekä ammattikäyttöön että yksityiseen käyttöön. Taaksepäin koukussa ei tarvita erityistä huoltoa - riittää, että voitelevat työelementit säännöllisesti öljyllä.

Ruuvihaarukan periaate esitetään yksityiskohtaisesti seuraavassa videossa.

Video - Neulominen puoliautomaattisella virkkauksella

Ruuvitaltta neuloa

Käsihihna - melko pitkä ja aikaa vievä tapahtuma. Ja vaikka edellisessä osassa käsitelty puoliautomaattinen koukku mahdollistaa merkittävästi yksinkertaistamisen ja nopeuttamisen tehostamistoimien toteuttamisessa, on erinomainen tilaisuus tehdä kaikkea paljon nopeammin ja entistä vaivattomammin. Tämä auttaa porausruuvimeisseliä.

Kaikki mitä tarvitsee tehdä - on tehdä koukku (tyhjänä sopiva yhteinen kynsien 0,5 cm halkaisijaltaan, valmistuksen periaatteen koukun olet jo lukenut aiemmassa osiossa) ja lukitse sitä puristuksissa ruuvimeisselillä tavallisina Poranteräsarja ( Työkalun korvaussekvenssin yksityiskohdat on määriteltävä erityisesti ruuvimeisselisi ohjeissa, koska nämä kohdat voivat poiketa hieman eri työkalumalleilla.

Tämä malli näyttää tältä.

Virkkaa ruuvimeisseli

Edelleen toimintatapa ei eroa pariutumisen varusteet tekniikka koukku: juuri taita lanka kahtia, sitä väkisin alle vahvistaminen, tartu silmukka koukku, mutta kiristämällä enää manuaalisesti ja käyttäen VÄÄNNIN soveltaen vähällä vaivalla.

Kiertämällä lankaa työkalu ei käytännössä tunne kuormaa, joten voit käyttää kaikkein kustannustehokkainta porakruunua, jolla on vain vähän virtaa sitomiseen. On parempi, että malli on varustettu pyörimisnopeuden säätimellä. Aseta se minimiin ennen töiden aloittamista.

Video - Neulomalla vahvistuksen ruuvimeisseli

Neulominen aseen kanssa

Pistooli tekee aseesta sitovaksi niin nopeasti, yksinkertaisesti ja kätevästi, että tällaisten pistoolien edistyneimmät mallit pystyvät luomaan yhteyden alle sekunnissa. Mitään valmistelutoimenpiteitä ei tarvita: lanka kierretään pistoolin käämin päälle, käyttäjä yksinkertaisesti tuo työkalun risteykseen ja painaa sopivaa painiketta. Lisätietoja erityisistä vaihtoehdoista ja ominaisuuksista on tarkentamassa instrumenttikäsikirjaa.

Se näyttää tältä.

Armeija-ase

Leikkaaminen lanka ennen töitä ei ole tarpeen: työkalu tekee kaiken itsenäisesti. Tämä on suuri etu - ei ole jätteitä neulovideorankojen muodossa, minkä takia kohtuuttomien kustannusten ja toimintakustannusten arvo pienenee merkittävästi.

Pistooli on helppokäyttöinen - sitä voidaan pitää yhdellä kädellä, toinen pidättämällä lujitushihnaa, mikä estää tarvetta houkutella ylimääräistä työvoimaa avustajien muodossa.

Automaattinen pistooli, toisin kuin käsityökaluja, mahdollistaa luotettavan jatkuvan korkean laadun. Oletuksena kaikki mallit toimivat segmenteiden pituuden ja vetovoiman säätämiseksi.