Maakaasuputki

Putkilinjan socle-merkintä takaa mahdollisimman lyhyen reitin kaasuputkesta suoraan taloon sijoitettuun kattilaan. Sen tehtävänä on toimittaa maakaasua maanalaisesta putkesta yksityisen rakennuksen lämmitysjärjestelmän yläpuolelle. Tämä elementti on teräsputki, joka kulkee talon kellarissa ja joka on mieluiten asennettu oikein rakennuksen laakeriosien rakentamisen aikana.

Mikä on socle-panos

Socle entry - laite, joka tarjoaa siirtymät maanalaisesta kaasuputkesta polyeteeniä teräsjärjestelmään. Siirtyminen on yksi putkilinjan molempien putkien kanssa. Ulkoisten vaurioiden estämiseksi se on varustettu metallikotelolla, joka voidaan sulkea pistokkeilla.

Jos talo sijaitsee kylmissä ilmasto-olosuhteissa, sinun on valittava peruskaasun tulo, joka on suunniteltu toimimaan alhaisissa lämpötiloissa. Tällaiset järjestelmät on valmistettu kokonaan teräksestä ja niillä on kaksi kertaa suurempi turvallisuusmarginaali kuin kaasuputken paine.

Sisääntulon alipainekaasuputkilinjan rakenne pohjaosaa käyttäen

Nykyisen lainsäädännön ja turvallisuusnormien mukaan tämä tietoliikenneosa on asennettava tiettyyn etäisyyteen vesihuollon putkista, jätevesistä ja muista järjestelmistä. Etäisyys havaitaan SNiP: n mukaan. Ne on kuitenkin sijoitettava talon toiselle puolelle.

laji

Toimintatilanteesta riippuen valitaan tietyntyyppinen kellarintulo. Tämän ratkaisun avulla voidaan välttää yleisiä virheitä kaasuputkijärjestelmän käytössä ja asennustöiden suorittamisessa. Näitä laitteita on kolme tyyppiä:

 1. L-muotoinen. Materiaalit sen valmistukseen - polyeteeni ja teräs. Sen alaosa on valmistettu metallista. Ylempi polyetyleeniosa on täysin kestävä alhaisissa lämpötiloissa, joten se ei jäätyy edes vaikeimmissa pakkasissa. Näistä syistä tämän tyyppistä kellarinvettä käytetään useimmiten kylmissä ilmastoissa.
 2. Suora. Sen putki on valmistettu polyetyleenistä, laitteen alaosassa on vapaa taipuma pehmeässä kotelossa. Rakenteen yläosassa on teräsliitos. Tätä tyyppistä laitetta käytetään tyypillisesti alueilla, joilla on lämmin ilmasto ja paikoissa, joissa on matala metaanikaasunpaine.
 3. I-muotoinen pohjalevy on muotoiltu metalliputken tapaan ja paljeineen. Se kiinnitetään järjestelmän teräsosaan kuumahitsauksella. Putki on valmistettu terästä ja erityyppisistä polyetyleenistä. Tätä muotoilua voidaan käyttää missä tahansa ilmastossa, koska sen elementit kestävät lämpötilan muutoksia ja mekaanisia vaurioita. Teräskotelo on lisäksi eristetty polyetyleenisuojalla. Vahvan ja luotettavan suunnittelun ansiosta sitä käytetään eri kaasupainetasoilla.
Kellarin sisääntulotyypit: a - L-muotoinen, b - suora, c - I-muotoinen

Kaikkien pohjavesityyppien asennuksen yhteydessä on parempi antaa työn ammattilaisille, mikä lisää huomattavasti turvallisuuden tasoa maakaasun siirtoverkon käytön aikana.

Kaasuaukkojen käytön edut

Asiantuntijat suosittelevat pakollista perusmäärän käyttöä, koska kaasun syöttöjärjestelmän käyttöturvallisuus ei ole ainoa syy tämän laitteen asentamiseen. Käytöllä on myös muita myönteisiä näkökohtia:

 • kaasun pitämisen jälkeen julkisivu näyttää melko siistiltä, ​​sen korjauksen tarve katoaa kokonaan;
 • ei tarvita röntgenkuvausta ja hitsien puhdistusta;
 • varmistaen täydellisen eristämisen kosteudelta ja putkien jäätymiseltä;
 • voidaan käyttää alueilla, joilla on alhainen lämpötila ja seismiset alueet sekä maaperä, joka on altis kallistumiselle.

Tämä video näyttää, mitä kerroksen kerroksen tulo näyttää:

Socle-kaasun syöttö - sovellusominaisuudet

Kaasua maalaistalolle toimitetaan maanalaisesta linjasta, jota käytetään pääsääntöisesti kaasuputkilinjan socle-tuloon. Rakennuksen kellarissa oleva rakenneosa tarjoaa lyhyimmän tien, jonka kautta kaasu voi päätyä kellariin, jossa kattilahuone sijaitsee yleensä.

On erittäin tärkeää huomata, että kaikki maakaapelit (kaasuputket, viemäriverkot, sähkökaapelit) on asennettava GOST-järjestelmän mukaan, joka määrittää niiden välisen etäisyyden.

Suunnittelun tarkoitus

Kaasutulo on monoliittinen yhteys putkien välillä, mikä takaa tarvittavan siirtymisen maanalaisesta kaasuputkesta maata ympäröivään maanpäälliseen osaan. Suunnittelu on suojattava metallipäällysteellä, joka suojaa liitäntää mekaanisesta rasituksesta ja jäähdytyksestä. Tukitapa on välttämättä suljettu pistokkeilla. Maadoitus voidaan sijoittaa mihin tahansa rakennusrakenteen osaan.

Kaasutuloa ei saa asentaa itsenäisesti, vaikka sinulla olisi jonkin verran kokemusta tästä asiasta. Tällaisen työn suorittaminen voi olla vain päteviä ammattilaisia.

Tyypit ja käyttöesimerkit

Kaasun toimitukseen on kolme päätyyppiä kellariin:

 1. L-muotoinen. Tämän tyyppinen muotoiluominaisuus on se, että se on metalliputki, joka on täysin eristetty kosteuden läpäisevyydestä ja jolla on teräs-polyeteeni-siirtymä. Yhdisteen polyetyleeniosa ei jäätyy edes vaikeimmissa pakkasissa. Siksi L-muotoinen tulo voidaan asentaa niissä paikoissa, joissa lämpötila voi laskea alle 20 astetta pakkasnopeutta.
 2. Suora. Tämä putki on valmistettu kokonaan erikoislaatuisista polyetyleenistä ja siinä on vapaa taipuma. Tämäntyyppisessä rakenteessa tärkein piirre on juuri vapaan taipuman läsnäolo, joka on asennettu joustavaan koteloon. Taivutus sijaitsee kaasun tulopään pohjassa. Liitos sijaitsee putken yläosassa, se on suojattu teräsvaipalla. Suoran pohjan maahantulon sallitaan toimivan vain niillä alueilla, joilla lämpötila ei laske alle 15 astetta. Tällaisten laitteiden asennus tapahtuu putken poistumisvyöhykkeellä maanpinnan lähellä olevasta maasta. Pääsääntöisesti käytetään matalapaineista metaania toimitukseen.
 3. I-palkki. Yleensä tällainen rakenne on suora putki, jossa on palkeet ja nosturi. Putki on valmistettu teräksestä ja erikoispolyetyleenikomponenteista. Se on liitetty hitsauskoneella. Tämän tyyppinen siirtymä on asennettu kaasuputkiverkon pystysuoraan osaan. Tämä kellarikatto on erinomainen eristys ja suojaus mekaanisiin kuormituksiin. Tämä varmistetaan teräseristetyllä eristetyllä kotelolla. I-muotoista pohjaosaa voidaan käyttää kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Se on kytketty pääputkistoon sähköhitsaamalla haara. I-muotoinen tulo sijoitetaan putken ulostuloon maan lähellä rakennuksen lähellä. Tämäntyyppistä tuloa voidaan käyttää kaasun pumppaamiseen eri paineissa.

Tyypit: a - L-muotoinen, b - Suora, c - I-muotoinen.

Miksi minun pitää syöttää putki?

Betonimäärityksiä voidaan tehdä ainutlaatuisella projektilla ja niillä on yksilölliset suunnitteluominaisuudet, jotka soveltuvat tiettyihin käyttöolosuhteisiin. Tämä lähestymistapa antaa sinulle mahdollisuuden päästä eroon ongelmista, joita teoriassa voi esiintyä laitteen kaasujärjestelmissä.

Työskentely talon tai mökin kaasutoimituksiin suorittaa erikoistuneet yritykset.

Seuraavat edut voidaan erottaa toisistaan:

 • Viimeistelytyöt haalistuvat taustalle ja eivät ole lainkaan pakollisia, joten kaasujen siirtäminen maan pohjalle lasketaan.
 • Röntgenkuvauksen pakollinen suorittaminen ei enää ole tarpeen, eikä siksi tarvitse myöskään salamointia, jonka avulla määritetään hitsattujen liitosten esiintyminen.
 • Kaasun sisääntuloputket ovat täydellisesti eristettyjä kosteuden läpäisevyyttä vastaan, mikä saavutetaan kotelon avulla. Näin voit lisätä kaasujärjestelmän käyttöikää.
 • IC: ää ei tarvitse käyttää, koska ilman tätä laadukasta sähköeristystä ja kohdistusta varmistetaan.
 • Kaasujärjestelmää voidaan käyttää ongelmitta vähimmäislämpötiloissa, mikä saavutetaan kotelon eristyksen vuoksi.
 • Socle-merkintää voidaan käyttää paikoissa, joissa on korkea seisminen toiminta (putkella on suurempi turvamarginaali ja muut tarvittavat ominaisuudet).
 • Asennus mahdolli- sessa maaperässä on sallittua. Polyeteenistä, josta valmistuksen alaosa on valmistettu, on keskimääräinen tiheys, joka riittää tavanomaiseen toimintaan talteen maaperässä ja savessa.

Kotivakuutus

Socle-kaasutulon on oltava läsnä missä tahansa maalaistalossa, jossa kaasuputki on kytketty. Tämä johtuu siitä, että kaasuputkiin liittyy tiettyjä vaikeuksia, joita tietämättömät henkilöt voivat tuskin voittaa.

Erikoislaitteiden avulla, vaikka se olisi jonkin verran kalliimpi kuin perinteiset laitteet, on mahdollista varmistaa luotettava ja turvallinen kaasun syöttö pohjakerrokselle ja muille kodin alueille.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Pohjaosa i muotoinen

"I-muotoiset" kellariholkit asennetaan siihen pisteeseen, jossa putkilinja tulee maaperästä asuinrakennuksissa sekä PIU: ssa ja UGSH: ssa.

Tämän kellarintulon suunnitteluominaisuus on polyeteeni-teräs-pysyvän liitoksen sijainti tuotteen pystysuorassa osassa. Tämä mahdollistaa "i-muotoisten" pohja-aukkojen käytön lähes kaikentyyppisissä maissa.

I-muotoinen socle on vain yksi kolmesta mahdollisesta nykyaikaisesta vastaavasta panoksesta. Sen tärkein ominaisuus on kestävän teräsrakenteen ja joustavan polyeteeniyhdisteen asennus tämän laitteen pystysuorassa osassa.

Sen käyttö on tehokasta kaikissa mahdollisissa maaperässä. Turva-tuote sijoitetaan erityiseen tapaukseen.

Joten, mitkä ovat kaasun pohjan sisääntulot erityisen i-muotoinen tyyppi.

Käytännöllisyys on. Tätä tyyppiä voidaan käyttää tehokkaasti jopa alle 15 celsiusasteen lämpötiloissa. Se kytkeytyy putkesta, joka tulee maasta. Sitä käytetään maakaasun jatkuvaan luotettavuuteen ja eri paineisiin.

Kaasuputken läpivienti: tyypit, G-muotoiset, suorat ja I-muotoiset mallit

Normaaleja ja mukavia olosuhteita yksityisessä talossa ei voida kuvitella ilman sähköä ja kaasua. On erityisen vaikeaa tehdä ilman jälkimmäistä, sillä sen avulla ei voi vain valmistaa ruoanlaittoa uunissa vaan myös lämmetä kylmäkauden aikana. Voit luonnollisesti päästä tavanomaisen puuhella tai kivihiilellä, mutta kaasun käyttö sulkee käytännössä kaupungin ja maan välisen linjan.

Siksi on yksityisen talon yhteys keskeiseen kaasupäähän, jolla on erityinen rooli. Perinteisesti kaasunsyöttö kotelo tapahtuu matalapaineisen kaasuputken kautta.

Kuvassa - kellarikerroksen kolme versiota: g-muotoinen, suora ja i-muotoinen

Vinkki: älä tee kaasutoimitusta taloon omalla kädelläsi, ota yhteyttä erityiseen yritykseen.

Kaasuputki syötetään olohuoneeseen maanalainen linja käyttäen kellarissa. Sen on tarjottava lyhyin polku kaasun kulkemiselle vaadittavasta rakenteen osasta, ja GOST-kaasuputken ja muiden maanalaisten laitosten ja rakenteiden välinen etäisyys on säilytettävä.

Yksi vaihtoehdoista kaasuntuotannolle asuinrakennuksessa

Mikä on socle-merkintä? Tämä on nimitys teräsrakenteen ja polyeteeniputken välisen yksikappaleisen liitännän nimeksi, jonka tarkoituksena on luoda maanalainen ulkoinen kaasuputki tarpeelliseksi siirtymiseksi maanpäälliseen tilaan suoraan talossa.

Rakenne toteutetaan teräskotelossa, joka suojaa syöttöä mekaanisilta vaurioilta ja estää myös putken jäähtymisen. Kahdelta puolelta se on suljettu erityisellä pistokkeella.

Maakaasun toimitus mökillä

SNiP 42-103-2003: n tehtaalla tehdään Socle-merkintä, josta on erityinen ohje. Sen kokoa voidaan muuttaa yhteistyössä asiakkaan kanssa.

L-muotoinen

Eristetty metalliputki, jossa on siirtymä putkilinjan vaakasuoralla poikkileikkauksella. Lattialakentän "L-muotoisen" tyypin rakentava piirre on juuri tämä.

Tällainen malli ei salli laitteen polyeteenin osan jäädyttämistä ja mahdollistaa L-muotoisen tyyppisen pohjan asentamisen ilmastovyöhykkeisiin, joiden lämpötila on alle 15 ° C.

Socle-kaasutulo L-tyyppi

Kylmä taivutus ja hitsattomat liitokset tekevät tuotteista Ø 32 mm x 25 mm, 40 mm x 32 mm ja 63 mm x 57 mm. Luodaan putkilinjan uloskäynnin "L-muotoiset" tyypit rakennusten maaperästä sekä UGSH ja hydraulinen murtuminen. Niitä käytetään metaanin kuljettamiseen eri paineissa.

suora

Vapaa taipuinen polyetyleeniputki. Tämäntyyppinen muotoilu on kaasuputkien vapaa taipuminen sisääntulon alaosaan, joka on asennettu joustavaan koteloon. Tällöin pysyvä liitos sijaitsee pystysuorassa osassa ja se on suojattu teräskotelolla.

Suoratyyppisten kellariholkkien sijoittaminen on mahdollista ainoastaan ​​ilmastovyöhykkeillä, joiden lämpötila on 15º C. Kyseiset laitteet on asennettu asuinrakennuksen vieressä sijaitsevalle maakaasuputkistolle ja käytetään matalapaineisen metaanin syöttämiseen.

Suora maadoitustyyppi

I-palkki

Suorakappale polyetyleeniputkesta, joka on yhdistetty pistorasian hitsaamalla upotuslämmittimellä. Tällaisen kellarintulon suunnitteluominaisuus on polyeteenin ja teräksen pysyvän liitännän asennus laitteiston pystysuorassa osassa.

Tämä mahdollistaa tämäntyyppisen tuotteen käytön lähes kaikissa maissa. Tehokas lämpöeristys ja mekaanisten vaikutusten suojaus on eristetty teräseristetty (polyetyleeni) kotelo. (Katso myös artikkeli Miten eristää kellaripsi itse.)

Kaasupohjalukot i-tyyppi

On mahdollista sijoittaa kellariholkkeja "i" ilmastollisiin vyöhykkeisiin alle 15 ° C: n lämpötilassa. Liitä laite maanalaisella sähköhitsausputkella.

Tällaiset tuotantopanokset sijaitsevat putkilinjan ulostulosta maasta lähellä asuinrakennusta, UGSH: ssa ja PIU: ssa. Käytetään rakennusten toimittamiseen eri paineen omaavalla maakaasulla.

Vinkki: voit tehdä metalliputken loppuun ja kierteen alla ja hitsaamalla.

Mitkä ongelmat ratkaisee perusmäärän

Valmistuslaitteiden alkuperäisen tekniikan ja suunnittelun ansiosta on mahdollista unohtaa ongelmat, jotka ilmenevät säännöllisesti kaasujärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen aikana, mukaan lukien:

 • ei tarvita viimeistelyä, joten kokonaishinta alenee; (Katso myös artikkeli Ominaisuudet sisustuksen kellarissa talon paneelit.)
 • Radiografista valvontaa ja valaistuksen kustannuksia hitsattujen liitosten puuttuessa ei tarvita;

Polyeteenitulo käyttäen vapaata putken taivutusta

 • laitteella on ihanteellinen tulovedenpitävä kotelon ansiosta, joka takaa ainakin koko kaasujärjestelmän käyttöikän;
 • ei edellytä IP: n käyttöä, koska se tarjoaa luotettavan keskityksen ja sähköeristyksen (40 MΩ);

Hirsitalon liittäminen keskuskaasuputkistoon

 • järjestelmää voidaan käyttää jopa -40 ° C: n ympäristön lämpötiloissa, koska kotelon lämpöeristys lisääntyy;
 • on ollut mahdollista käyttää laitteita seismisellä alueella (turvallisuustekijä 3 tai useampi kerta, kantalinjan säde - 5 halkaisijaltaan);
 • tuotteiden käyttämistä maaperässä, koska poistoaukon alaosa on valmistettu saumattomista polyetyleeniputkista, joiden keskimääräinen tiheys on.

johtopäätös

Kaasun toimittaminen asuintaloon liittyy tiettyihin vaikeuksiin, joita tietämättömät henkilöt eivät voi ratkaista. Lisäksi on erikoislaitteita, jotka auttavat tuottamaan työtä mahdollisimman pienillä kustannuksilla, mutta tämän vuoksi on välttämätöntä, että se asennetaan päteviin asiantuntijoihin.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Kellarikaasun tuloihin liittyvät tiedot 2

Näitä teknisiä ehtoja (TU) sovelletaan socle-kaasun syöttöihin (jäljempänä "panokset, tuotteet"), jotka on tarkoitettu asennettaviksi paikkoihin, joissa maanalainen putki lähtee maahan.

Socle-tulot - yksiosainen liitokset polyeteeni- ja teräsputkista "polyeteeni-teräs".

Pysyvä liitäntä on tehty teräskotelosta suojaamaan pohja sisäänkäynniltä mekaanisista vaurioista ja estämään putken jäähdytystä. Maadoitustulot jaetaan seuraavasti:

- G-muotoiset holkit, jotka on valmistettu teräseristetyistä putkista;

- polyeteeniputken vapaan taivutuksen aikaansaamat tulot "polyeteeni-teräs" -vaihtolaitteella;

- holkit suorilla teräseristeillä ja polyetyleeniputkilla.

Asennuskaaviot maakaasun tuloihin

Socle-tulot ovat putki Ø 57х3,5, terästä 20.

Maadoitettuja tuloputkia käytetään suojatakseen putkilinjaa ulkoisilta kuormituksilta, mahdollisilta vaurioilta metsätalojen risteyksissä sekä mahdollisuudesta korjata ja vaihtaa.

Kotelon rakenne tarjoaa lämpöeristyksen estääkseen kellariputken jäähtymisen alle hyväksyttävän negatiivisen lämpötilan alapuolelle. Kaasuputkikotelo on ilmatiiviisti suljettu molemmilta puolilta. Kotelon komponenttien liitokset takaavat sen tiiviyden ja suoruuden.

Laitteita käytetään ilmastollisissa versioissa U, CL, T, sijoituslaji 1,2,5 GOST 15150: n mukaan.

Esimerkki tallennuksesta, kun tilaat tuotteita:

"Vesiromu TU 4859-001-ХХХХХХ-2015".

Nämä määritykset ovat LLC: n "XXX" omaisuutta, eikä niitä voi kopioida, kopioida tai käyttää ilman omistajan lupaa osittain tai kokonaan.

Näissä teknisissä eritelmissä viitattu sääntelyasiakirjojen luettelo on lisäyksessä A.

Liitteessä B on luettelo näistä teknisistä ehdoista viitattujen laitteiden parametrien valvomiseksi tarvittavista mittauslaitteista.

Lähtötulojen valokuvat esitetään liitteessä B.

1.1. Merkinnät on täytettävä SNiP 42-01: n vaatimusten, näiden eritelmien, suunniteltujen dokumenttien ja säädösten hyväksymien määräysten mukaisesti.

1.2 Perusparametrit, mitat ja käytetyt materiaalit

1.2.1 Valmistuksessa käytetyt materiaalit on annettu taulukoissa 1..3.

Socle-kaasuputki L-muotoinen

Taulukko 1

Socle kaasun syöttö teräs suoraan

Taulukko 2

Taulukon 2 loppu

Socle-kaasutulo, jossa on yksiosainen polyeteeniputki ja teräs

Taulukko 3

Taulukon 3 loppu

1.2.2 Tietoja laadunvalvonnasta:

- kokonaispäällysteen paksuus........................ vähintään 1,8 mm;

- tarttuminen teräkseen t -20 ° C: ssa.............................. vähintään 20 N / cm;

- tarttuminen teipillä päällekkäin nauhalle.......................... vähintään 7 N / cm;

- kääreen tarttuminen nauhalle.................................... vähintään 5 N / cm;

- dielektrinen jatkuvuus......................... vähintään 5 kV / mm;

- Hitsauksen NS hitsaus putkelle tarkistetaan röntgenmenetelmällä 100%: n määrällä;

- maahuolinta testattu kestävyyspaine............. 0,6 MPa;

-Socle-tulo on testattu paineenkestävyyteen......... 0,3 MPa.

1.2.3 Päällyste on valmistettu GOST 9.602 -tyyppisen VUS (polymeerinauhan) mukaisesti ja täyttää РД 153-39.4-091: n vaatimukset.

1.2.4 Kokomitat:

1.2.5 Maakaasuputkistojen maahantulopaikoille ja maastapoistumiselle sekä rakennusten kaasuputkistoille on jätettävä tapaus. Seinän ja kotelon välinen tila on sinetöitävä leikkaavan rakenteen täydelle paksuudelle. Kotelon päät on suljettava joustavalla materiaalilla.

1.2.6 Kaasuputkistojen sisääntulot rakennuksiin on toimitettava suoraan huoneeseen, jossa kaasua käyttävät laitteet on asennettu tai sen vieressä olevaan huoneeseen, joka on yhdistetty avoimella aukolla.

1.3.1 Tuotteen suunnittelun on tarjottava turvallisuutta käytön aikana, mahdollistettava tekninen tarkastus ja korjaus. Toimintaorganisaatio määrittelee laitteiston käytön keskeyttämisen tarpeen, taajuuden ja keston, teknisen prosessin luonteesta ja turvallisen työn mahdollisuudesta kehitettyjen korjaustietojen mukaisesti.

1.3.2 Tuotteiden pinnalla ei saa olla nikkareita, purseita, purseita, kouruja, karkeita merkkejä ja muita vikoja.

1.3.3 Kokonai- suuksien on oltava työ- ja suunnitteluasiakirjojen mukaisia.

1.4 Raaka-aineiden ja komponenttien vaatimukset

1.4.1 Tuote on valmistettu suunnitteluasiakirjoissa määritellyistä materiaaleista, joille vastaavat vaatimustenmukaisuustodistukset on annettava.

1.4.2 Rakennemateriaalissa käytettävien materiaalien ja laatikoiden laadun on oltava olemassa olevien standardien vaatimusten mukainen.

1.4.3 Piirustuksissa ilmoitetut materiaalit voidaan korvata muilla tuotteilla, joiden ominaisuudet eivät heikennä osien laatua ja tuotteen kokonaisuutta.

1.4.4 Komponenttien on täytettävä olemassa olevien standardien vaatimukset ja oltava asianmukaiset tekniset asiakirjat (passi, käyttöohjeet jne.).

1.4.5 Kaikissa valmistuksessa käytettävistä materiaaleista ja komponenteista on tehtävä tulevat tarkastukset.

Tulosohjauksen tulosten organisoinnin, toteutuksen ja toteutuksen on vastattava GOST 24297: n vaatimuksia.

1.4.6 Pinnan muodon ja sijainnin (poikkeamattomuus, epälineaarisuus, epäsäännöllisyys, epäyhtälöisyys, epätasaisuus, epätasaisuus ja epätasaisuus) suurimmat poikkeamat, joita ei ole mainittu piirustuksissa, ei saa ylittää kyseisten mittojen toleranssien marginaaleja.

1.5 Täydellisyys

1.5.1 Laitteet toimitetaan täydellisinä.

1) käyttö- ja käyttöohje;

3) pakkausluettelo.

1.6 Merkinnät

1.6.1 Tuotemerkinnän on oltava GOST 12969: n ja GOST 12971: n vaatimusten mukainen.

1.6.2 Laitteessa on oltava seuraava merkintä:

 • tavaramerkki ja / tai valmistajan nimi;
 • tuotteen nimi ja sen tunnus;
 • sarjanumero valmistajan numerointijärjestelmän mukaisesti;
 • julkaisupäivä;
 • näiden eritelmien nimeäminen.

1.6.3 Merkintäfontin on oltava GOST 26.020 -standardin mukaista tasaiselle painatukselle ja GOST 26.008 iskuille.

1.6.4 Merkintämenetelmän olisi varmistettava sen turvallisuus normaaleissa käyttöolosuhteissa ja veden ja puhdistusaineiden altistumisen jälkeen.

1.6.5 Kuljetusten merkintä ja käsittelymerkkien järjestys GOST 14192 mukaisesti.

1.7 Pakkaus

1.7.1 Tulot on pakattava kontteihin GOST 2991 ja GOST 10198 tai konttien mukaisesti. Pakkauksissa olisi varmistettava tuotteiden suojelu kuljetuksen aikana kaikissa liikennemuodoissa.

1.7.2 Tuotteen mukana toimitetut asiakirjat on sijoitettava polyeteenikalvoon GOST 10354.

Jotta mekaanisia vaurioita vastaan ​​voitaisiin suojata, pussi on käärittävä vedenkestävällä paperilla tai muovikelmulla.

8. VALMISTAJAN TAKUUT

8.1. Valmistaja takaa, että tuotteet ovat näiden eritelmien vaatimusten mukaisia ​​varastoinnin, kuljetuksen ja käytön edellytysten mukaisesti.

8.2. Takuuaika on 24 kuukautta tuotteen käyttöönotosta.

8.3 Koko käyttöikä purkamiseen asti on 10 vuotta.

8.4. Valmistajan takuu päättyy takuuaikana.

Socle syöttää CV: n

Valmistaja: LLC TPK Reef

Socle-tulo on yksiosainen liitos polyeteeni- ja teräsputkista, ja se on suunniteltu siirtämään ulkoinen maakaasuputki maanpinnan yläpuolelle suoraan rakennukseen. Pysyvä liitäntä on tehty teräskotelosta suojaamaan pohja sisäänkäynniltä mekaanisista vaurioista ja estämään putken jäähdytystä. Kotelon molemmin puolin on suljettu pistokkeilla.

Jalkakäytävän sisääntulot ovat saatavana kolmessa versiossa: metallieristetystä putkesta, jossa on "polyeteeni-teräs" -siirto putkilinjan vaakasuorassa osassa, vapaa polyeteeniputken taipuminen ja suora osa polyetyleeniputkesta (i-muotoinen socle-tulo) myöhempää hitsausta varten käyttäen vedenpoistoa kiinnityslämmittimellä. Ehkä metalliputken loppupää on hitsattava tai kierre.

Syöttöt ovat rakenteita, jotka on valmistettu teräs- ja polyeteeniosista, joiden kaaviot on esitetty kuv. 1,19 ja 1,20. Tulojen tärkeimmät geometriset parametrit vastaavat taulukossa 1.1.15 ja 1.16 annettuja arvoja horisontaalisille ja pystysuorille tuloille vastaavasti.

Mitkä ovat kellarintuotot?

Mukava elämä yksityisessä talossa ei voi olla ilman sähköä ja kaasua. Keittäminen, rakennuksen lämmitys ja kuuman veden syöttäminen kaasukattilan tapauksessa on mahdotonta ilman kaasun syöttöä. Tietenkin voit käyttää vaihtoehtoisia polttoaineita, kuten kivihiiltä tai puuta, mutta siihen liittyy monia toimitus- ja käyttöongelmia.

Keskikaasun syöttö tapahtuu matalapaineputkistojen kautta.

Talon toimittamiseksi kaasulla käytetään kellarikaasuputkistoa - se poistaa kaasulinjasta talon ja tarjoaa lyhyimmän tavan toimittaa kaasua rakennuksen kellariosaan ilman, että seisontalattian seinämiä ei enää lyödä ja lyödä. Kaikkien kaasunviestintään liittyvien töiden on oltava hyväksyttyjen sääntöjen ja määräysten mukaisia ​​ja noudatettava tiukasti GOSTin ohjeita putkilinjan ja muiden viestien välisestä etäisyydestä.

Jotta kaasuverkko olisi turvallinen ja asianmukainen, on otettava yhteyttä erikoistuneeseen yritykseen.

Socle-tulo on yksiosainen putki erilaisista materiaaleista (teräs-polyeteeni), joka on suunniteltu kaasun turvalliseksi toimittamiseksi pääkaasuputkesta asuntorakentamiseen.

On korostettava teräskotelon läsnäoloa mekaanisten vaurioiden ja putken liiallisen jäähdytyksen sekä sulkulaitteen saatavuuden estämiseksi, ja sen saa asentaa rakennuksen ulkopuolelle. Samalla ulkoisen venttiilin asennuspaikka on valittava siten, että kaasunsyöttö estetään esteettömästi ja nopeasti.

Plinth-panokset valmistetaan tehtaalla SNiP 42-103-2003: n mukaisesti käyttämällä erityisiä ohjeita asiakkaan tarpeiden mukaisiksi hyväksytyillä kokoluokilla ja vaatimuksilla. Niiden ulottuvuus vaihtelee asiakkaan tarpeiden mukaan.

Kellarantulon edut

 • Maahantulon käyttö vapautuu viimeistelyn tarpeesta;
 • Ei ole tarpeen suorittaa röntgenkuvausta, ja valaistuksen tarve, joka määrää hitsattujen liitosten oikeellisuuden, ei ole enää tarpeen;

Polyetyleeniputkisto ei tarvitse hitsausliitoksia johtuen putkilinjan joustavuudesta.

 • Kellariput eristetään perusteellisesti kosteudesta johtuen erityisen tapauksen käytöstä, jolla on erittäin myönteinen vaikutus käyttöikään;
 • Teräs-polyetyleeniyhdisteen ominaisuuksien vuoksi ei ole tarvetta käyttää eristysjärjestelmiä, vaan myös laadukasta sähköeristystä ja kohdistusta;
 • Kaasujärjestelmää käytetään vakaasti alhaisissa lämpötiloissa eristämällä kotelo;
 • Socle-tulo on osoittautunut paikoissa, joissa on korkea seisminen toiminta (putkella on ominaisuuksiltaan suurempi turvallisuustaso);
 • Asennus on mahdollista maadoittavan maaperän olosuhteissa - polyeteenin sisääntulon pohjan liitoksen alaosassa on riittävä tiheys.

Maadoituksen haitat

Tällaisen laitteen monista eduista on merkittäviä haittoja: asuinrakennuksen ulkonäön heikkeneminen, vesihöyryn jäädyttämisen todennäköisyys ja putkilinjan tukkeutuminen, maaperästä tulevan putken epävakaus korroosiota ja vaurioita kohtaan.

Pohjalevytyypit

"G - muotoinen"

Se on eristetty metalliputki, jossa siirtyminen "polyeteeniterästä" putkilinjan vaaka-osassa. Tämä malli suojaa putkia jäätymiseltä ja mahdollistaa L-muotoisen kellarin rakentamisen huomattavissa matalissa lämpötiloissa.

Tämän tyyppisten putkien halkaisijat ovat 32 * 25 mm - 63 * 57 mm ja asetetaan kylmä taivuttamalla ilman hitsattuja liitoksia. Tyypillinen sijainti - putkilinjan uloskäynnin rakennuksissa, UGSH ja PIU.

L-muotoinen pohjaosa on suunniteltu kuljettamaan metaania erilaisilla paineindikaattoreilla.

suora

Se on joustava polyetyleeniputki. Suunnitteluominaisuus on vapaa taivutus kellarin tuloosan alaosaan. Pysyvän liitännän asennus tässä tapauksessa suoritetaan sisäänmenon pystysuorassa osassa ja suljetaan suojakotelolla.

"Suora" -tyyppisten kellariholkkien sijoittaminen on mahdollista vain ilmastoalueilla, joiden lämpötila on yli 15 ° C. Paikan päällä tällainen maahantulo tulee maahan lähellä asuintaloa ja sitä käytetään matalapaineisen metaanin syöttämiseen.

"I - muotoinen"

Tämä I-muotoinen pohja-aukko on suoran polyeteeniputken osa, joka on liitetty pistorasian hitsaussaumalla erityisellä suljetulla lämmittimellä. Tyypin nimi tulee suunnittelutoiminnasta - pysyvä liitos sijaitsee pystysuorassa, mikä mahdollistaa käytön melkein kaikissa maissa. Eristetty teräseristetty kotelo luotettavasti suojaa lämpötilamuutoksilta ja mekaanisilta vaurioilta. Ilmastovyöhykkeen vaatimukset alkavat 15 astetta ja yli.

Kaasuputken poistoaukkoon on pääsääntöisesti asennettava I-muotoinen syöttöasema eri paineisiin tarkoitetun kaasun syöttämiseksi maapinta-alalta, joka sijaitsee asuinrakennuksen lähellä UGSH: ssa ja EMG: ssä.

Nykyaikainen rakentaminen ei pysähdy, tarjoamalla asuntorakennushankkeita sähkökäyttöisten uunien asennuksella, mikä estää kaasun käytön. Mutta on olemassa rakennuksia, joissa kaasuntuotantoa pidetään, ja tällaisissa tapauksissa on mahdotonta tehdä ilman kaasunottoaukkoja.

Itse asiassa ja toisessa tapauksessa asuinrakennusten teknisellä maanalustalla ei ole kaasuputkia, mikä merkittävästi lisää tällaisten asuntojen luotettavuutta ja poistaa tarpeen käyttää teräsputkia ja suljettuja laatikoita sähköverkkojen sähköntuotantolinjoille.

Liittyminen asuinrakennukseen kaasuverkkoon liittyy tiettyihin vaikeuksiin, jotka ovat mahdollisia vain kaasuteollisuuden asiantuntijoille, joilla on pääsy erityisiin laitteisiin, joiden avulla he voivat työskennellä turvallisissa olosuhteissa ja edullisin kustannuksin.

Socle-tulo kaasun syöttöön

MERKIT KAUPPAA ETELÄ

Socle-merkinnällä siirretään maanalainen kaasuputki kohotettuun asentoon. Socle-sisääntulo on kiinteä yhteys polyeteenin ja teräsputkien välille, joka koostuu erityisestä metallikotelosta, joka on suljettu molemmilta puolilta, ja joka on suunniteltu suojaamaan putkijäähdytystä sekä mekaanisia vaurioita.

Sovitin PE-teräs voidaan sijoittaa putken suoraan osiin suoraan maahan. Transition steel PE (permanent connection polyethylene steel (NSPS)) käytetään siirtymään teräsputkesta polyetyleeniin; lisätään olemassa olevaan teräsputkistoon; asennettaessa putkenosat.

Socle-tulo L-muotoinen

TsVPS-G - jäykkä kaasukokoinen tulo. Yksikappaleinen liitäntä polyeteeniputkeen sijaitsee tuotteen vaakasuorassa osassa ja se sijaitsee maan alla, mikä mahdollistaa L-muotoisten kellariintulojen käytön missä tahansa lämpötilassa. Suurin osa kellarista syötetään teräsputkesta, joka on eristetty neljän kerroksen polymeerinauhalla.

Socle-tulo i-muotoinen

TsVPS-i - suora kaasukokoinen tulo. Pysyvä liitos polyeteeni-teräs sijaitsee tuotteen pystysuorassa osassa, joka mahdollistaa "i-muotoisten" maatulojen käytön lähes kaikentyyppisissä maissa. Pohjaosa on varustettu lämpöeristetyllä eristetyllä kotelolla ja irrotettava liitäntä asennettuna 0,5 metrin syvyyteen, mikä estää mekaanisen iskun ja parantaa lämmöneristystä.

Seuraavassa taulukossa esitetään L-muotoisten kellariintulojen hinnat.

Maadoitus

Socle-merkinnän tarkoituksena on siirtää kaasu putkilinjan rannalla olevalle rakennukselle lähelle rakennusta, ja se tehdään tavallisesti pysyväksi yhteydeksi polyeteenin ja teräsputkien välille. Socle-merkintä koostuu erityisestä metallikotelosta, joka voidaan sulkea molemmin puolin pistokkeilla, jotka on suunniteltu suojaamaan putkea ylikuumentumiselta sekä mekaanisilta vaurioilta.

Kellarin suunnassa tulisi olla mahdollisimman lyhyt polku kaasun virtaamiseksi tietylle paikkakunnalle asunnossa. Samanaikaisesti kaasuputken ja risteävien maanalaisten (vesihuolto, viemäröinti, sähkö, puhelinkaapelit jne.) Välinen pakollinen etäisyys on säilytettävä. Suojeltava perustason kaasuputki haitallisten tekijöiden vaikutuksilta: mekaaninen vaurio, ylikellotus jne. Pysyvä liitos suoritetaan teräskotelossa. Kotelon molemmin puolin on suljettu pistokkeilla.

Maatulopanosten hinnat

Socle-merkintä PE-100 SDR11 2x1

Socle-tulo PE-100 SDR11 2x2

Maadoitusliitännät voidaan pyynnöstä tehdä epälineaarisilla mitoilla.

Base-syöttölaite

Yleensä metallin eristettyä putkea käytetään kellarin valmistukseen, jolla on siirtymä putken horisontaalisessa osassa teräksen ja polyeteenin välillä. Pohja-aukot voivat olla myös PE-putken (esitetty kuvassa B) vapaan taivutuksen muodossa ja PE-putken suora osa (ns. I-muotoinen pohja-aukko). I-muotoiset rauhaset hitsataan sisäänrakennetun lämmittimen avulla. Metalliputken pää voidaan valmistaa hitsaamalla tai kierteillä.

Kellarintehtaan optimaalinen sijainti ja korkealaatuinen valmistus auttavat välttämään monia kaasuputkistossa syntyviä vaikeuksia, kuten ylimääräisiä viimeistelytoimia ja röntgenkuvauksen ja valaistuksen kustannuksia ilman hitsausta.

Uuden tekniikan avulla pystytään varmistamaan kellarikerroksen täydellinen vedeneristys, joka takaa sen toiminnan koko kaasuputken käyttöjakson ajan. Luotettavan kohdistuksen ja sähköeristeen ansiosta (yli 40 Äiti) on välttämätöntä käyttää IC-liitäntöjä.

Kotelon hyvän lämpöeristyksen ansiosta pohjaosaa voidaan käyttää jopa -40 ° C: n lämpötilaan, ja korkean turvamarginaalin ja suuren irrotusaudin ansiosta pohjalevyllä on hyvä seisminen stabiilius. Lisäksi, koska poistoaukon alaosa on tehty saumattomista PE-putkista, joilla on keskimääräinen tiheys, tätä muotoilua voidaan käyttää kallistamalla maaperää.

Pysyvät nivelet (siirtymät) polyeteeni-teräs

Pysyvää liitäntäpolyetyleeniterästä (NSPS) tai PE-teräsverkkoa käytetään kaasuputkistojen, vesiputkien ja painehäviöiden rakentamisessa siirtymään teräsputkesta muoviin tai päinvastoin. Käytetään asennettaessa putkenosat tai upotetaan olemassa olevaan teräsputkeen. Siirtynyt teräs PE ei vaadi huoltoa, se voidaan sijoittaa suoraan maahan ilman kaivoja suorissa putkiosissa.

Tuotteet valmistetaan TU 4859-001-83005101-2009 mukaisesti, ja ne valmistetaan korkean tarkkuuden erikoislaitteissa.

Testit toteutettiin tarvittavalla paineella, hitsit tarkistettiin röntgen- ja ultraäänitutkimuksilla.

Jokaiselle tuotteelle (erälle) annetaan sertifioitu laboratoriotodistus ja laatusertifikaatti (passi).

Tuotannossa käytetään korkealaatuista PE80-laatua olevaa polyetyleeniä, mahdollisesti (ennalta järjestelyllä) valmistettaessa tuotteita PE100-luokan polyetyleenillä.

Socle-tulo G kuvasuhde kaasuputkesta taloon

Normaalit olosuhteet talossa ovat lähes mahdottomia luoda ilman sähköä tai kaasua. Mitä viimeisestä "mukavuudesta", niin sen avulla voimme valmistaa omat ruoat ja lämmetä itsemme kylmällä kaudella. Se on kaasu, joka poistaa rajan, joka kulkee ihmisen kaupunkien ja maaseudun välillä. Siksi rakennuksen oikea kytkentä keskuskaasuputkistoon on erittäin tärkeä rooli. Kaasun saattamiseksi huoneeseen käytä putken pohja-aluetta.

Tämän menetelmän etuna on se, että se tarjoaa lyhimmän polun kaasun kulkuun tarvittavaan huoneen osaan. Tehtäessä näitä töitä noudatat kaikkia sääntöjä ja vaatimuksia, jotka liittyvät GOSTin määrittelemään etäisyydestä kaasuputken ja muiden tärkeiden viestintöjen välillä.

Yleiset tiedot ja maadoitustyypit

Ensinnäkin on tarpeen selventää, mikä on peruskaasun tuloaukko. Putkilinjan kärkipää on liitäntä, joka suoritetaan putkien välillä.

Tällainen kytkentä aikaansaa tarvittavan siirtymisen maanalaisesta kaasuputkesta maanpäälliseen putkistoon rakennuksen lähellä.

Huomaa, että maanalaiset laitokset, kuten kaasuputki, viemäriverkko tai sähkökaapelit, asennetaan valtion standardien ja rakennussääntöjen pakolliseen huomioon ottamiseen, jotka määräävät tarvittavat etäisyydet niiden välille. Tällainen muotoilu on suojattava erityisellä metallipäällysteellä mahdollisista mekaanisista ja muista vaikutuksista. Putkilinjan sisääntulo on asennettu mihin tahansa tämän suunnitelman osaan.

Maadoitustyyppien tyyppi:

 • socle - tulo "L - muotoinen" (metalliputki, joka siirtyy vaakasuoraan osaan);
 • suora (putki vapaan taivutuksen kanssa);
 • tulo "I-muotoinen" (suora putkiosa).

Kellarantulon edut

Socle-kaasulla on useita etuja. Käyttämällä tätä putkilinjan johtamismenetelmää sinun ei tarvitse suorittaa viimeistelyä. Tämä vähentää merkittävästi kassavirtoja. Ei tarvitse suorittaa röntgenkuvausta, jolla määritetään hitsattujen liitosten läsnäolo.

Socle-merkintä lisää koko järjestelmän käyttöikää johtuen erityisestä tapauksesta, joka suojaa kaasuputkea kosteudelta ja mahdollisilta mekaanisilta vaurioilta.

Lämmitetty kotelo mahdollistaa kaasujärjestelmän käytön minimilämpötilassa. Putkessa on suuri lujuus, joten kaasujärjestelmä toimii täydellisesti millä tahansa seismisellä alueella. Tällaisen järjestelmän asennus on mahdollista hiekkapohjaisessa maaperässä tai savessa.

Tärkeimmät edut

Perusosan "g-muotoisen" tulon tärkeimmät edut ovat seuraavat: liitoksen sijainti vaakasuorassa osassa. Polyeteenistä valmistettu osa mahdollistaa kaasurakenteen asennuksen alhaisissa lämpötiloissa. Sen läpi kulkee vapaasti kaasu, joka sijaitsee putken maanalaisessa osassa kaasujärjestelmän osalle, joka on maanpinnan yläpuolella.

Socles, jotka oli alunperin tarkoitettu kaasuputkistoihin, on polyeteenisovittimia.

"G - muotoisen" kellarintulon suunnittelun ominaisuudet.

Sinä itse valitset olkapään vaakasuoran tuotteen pituuden ja korkeuden. Tällainen siirtyminen sijaitsee vain maan alla. Siirtymä "polyeteeni - teräs" sijaitsee pohjan yläosassa.

Kiinteän hitsauksen suorittamiseksi "g-muotoisella" pohjalevyllä on erityinen osa suorasta olakkeesta, joka ei ole eristetty.

Sinulla on mahdollisuus käyttää koko pakettia, joka sisältää pistokkeet.

Pohjaveden kielteisen vaikutuksen estämiseksi alipäähän on syötettävä erityinen vedeneristys. Koska se käyttää erikoispuristettua polyeteeniä. Tämä menetelmä on yksinkertaisin, joten sitä käytetään talon kytkemiseen putkistoon.

On välttämätöntä valvoa tehdyn työn laatua. Tämä pätee erityisesti osaan putkilinjan sijainnista suhteessa pääviestintään ja itse rakennukseen. Rakentamisstandardit määrittävät etäisyyden, jolla talon seinästä oleva kellari voidaan sijoittaa, ja osa, joka on maan alla - pohjalta.

Riippumatta siitä, minkä tyyppistä perusmäärää olet valinnut, on tarpeen riippumattomasti tarkistaa vakiintuneiden sääntöjen ja määräysten mukaisesti suoritetun työn laatu.

Asiantuntijoilla, jotka tekevät töitä tällä alueella, on oltava kaikki tarvittavat asiakirjat ja luvat tällaiselle toiminnalle.

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Sisustuksen talon kellarissa - valokuvia mielenkiintoisista vaihtoehdoista
  On erittäin tärkeää valita materiaalit ja niiden yhdistelmä täältä. Oikealla ja onnistuneella valinnalla julkisivu saa valmiin ja kauniin ulkoasun.

 • Kuin koristella talon kellarissa edullisesti - leikkaa kellarista katto, sivuraide, muovi paneelit
  Perus on erittäin haavoittuva paikka. Siksi sen viimeistelyä olisi lähestyttävä erityisellä huomiolla. Markkinoilla on laaja valikoima materiaaleja. Tietenkin tehdä valinta.

 • Plinth pylväikkö Deke - vaihtoehdot ja suunnittelu pinnoitus jalusta
  Socle seisoo Deca - eurooppalaisten asiantuntijoiden luoma ainutlaatuinen luomus. Rakenteella kyseinen materiaali on korkein standardi julkisivupäällysteille. Jos puhumme yhteisistä malleista.

 • Kivipuutarhat - vaihtoehdot ja design yksityisen talon kellarille
  Yksityisen talon omistajana on ennemmin tai myöhemmin kysymys seinien ja kellarien koristelusta. Ja sitten sinun täytyy päättää optimaalisen vaihtoehdon valinnasta ja.