Onko ruiskutuskorttiventtiili tehokas?

Kun teatteri alkaa ripustimella, niin talossa alkaa säätiö. Se on tämä osa sitä, joka ei näy silmään, joka takaa rakenteen painon normaalin siirron maahan. Ja jos säätiölle tapahtuu jotain, koko rakennus kärsii.

Siksi, kun otetaan huomioon tämän rakenteellisen osan merkitys, 20-30 prosenttia talon arvioiduista kustannuksista kohdennetaan säätiölaitteeseen. Siksi on erittäin tärkeää, että säätiö pystytään noudattamaan kaikkia sääntöjä.

Valitettavasti, harvoin, ihmiset, jotka rakentavat omia talojaan ja jopa rakennusyrityksiä, rikkoo työtekniikkaa, mikä johtaa ongelmiin kunnossapidon ylläpitämisessä.

Yksi näistä rikkomuksista on säätiön huonolaatuinen vedenpitävä laite.

Köyhän pohjan vedenpitävyyden seuraukset

Perustoiminnassa on jopa kolme kosteutta:

 • pinta, joka johtuu sademäärästä, sulavan lumen ja tahattoman valumisen;
 • maaperän kosteus (kapillaari) - on jatkuvasti läsnä ja sitä on mahdotonta päästä eroon;
 • pohjavesi (pohjavesi), jonka taso riippuu vuodenajasta, maaston topografiasta ja maaperän vedenpitävästä kerroksesta.

Vesitiivistyksen tehtävänä on torjua veden pääsyä rakennusten rakenteisiin ja tiloihin.

Kosteuden tunkeutumisen vuoksi kellarin paksuuteen ja sen kautta kosteus muodostaa kellareissa, ja joskus ne ovat jopa tulvia. Kaikki tämä johtaa perustan heikentymiseen, kosteuden tunkeutumiseen seiniin (varsinkin jos vaakasuora vedenpitävyys on huonosti tehty, mikä suojaa seinien materiaalia kosteuden läpäisystä pohjasta).

Tämän seurauksena voi olla:

 • jatkuva kosteus talossa, joka johtaa muotin muodostumiseen ja vaikuttaa haitallisesti ihmisten terveyteen;
 • kellarin (erityisesti tiilen) tuhoaminen, joka häiritsee muiden siihen perustuvien rakenteiden normaalia toimintaa;
 • pohjaosan yksittäisten osien sumentuminen, joka johtaa seiniin halkeamiin;
 • rakennuksen osan tai koko tuhoaminen.

Siten tulos on parhaimmillaan terveydellinen mikroilmasto talossa ja pahimmillaan - rakennuksen tuhoaminen kokonaisuutena.

Kaikkien näiden seurausten välttämiseksi talon rakentamisen vaiheessa on välttämätöntä huolehtia kaiken työn laadusta.

Mutta on olemassa tapauksia, joissa talo on jo olemassa ja omistajien on toteutettava toimenpiteitä pelastaakseen sen. Tätä varten sinun täytyy tehdä irtotavarana ja kalliita maanrakennuksia ja vedenpitävä säätiö, joka ei aina ole mahdollista ja joskus ei-toivottavaa.

Kuinka käsitellä kosteutta tässä tilanteessa?

Vedenpitävät vedeneristysmenetelmät

On olemassa monia tapoja suojaamaan säätiötä ja kosteutta:

 • pinnoite vedenpitävä;
 • maali;
 • levinneisyys;
 • Okleechnaya;
 • Ruiskutettava.

Mutta kaikki nämä menetelmät ovat hyviä, kun säätiön koko pinta on käytettävissä työhön. Ja mitä tehdä, kun talo on jo seisomassa eikä ole mitään syytä kaivaa perusta?

Kaikki nämä menetelmät mahdollistavat sen eristämisen vain sisäpuolelta, silloin kun ulkopuolinen osa, joka on suoraan kosketuksessa maan kanssa, ei ole käytettävissä.

Säätiön kellarista valmistettu eristys voi mahdollisesti pysäyttää kosteuden virtauksen kellariin, mutta säätö itse altistuu sen vaikutukselle ja romahtaa lähes koko tilavuudelta.

Siksi sinun on löydettävä tapa eristää ja sen ulompi osa ja parempi - koko rakenteen paksuus.

Ja siellä on tällainen menetelmä - injektio vedeneristys.

Ruiskutusvesieristys - mitä se on

Tämä ulkomailla pitkään käytetty menetelmä esiintyi Venäjällä suhteellisen hiljattain. Mutta jo laajalti käytetty eristää ja vahvistaa olemassa olevien rakennusten perustuksia.

Tämän tekniikan ydin on pumpata vedenpitäviä yhdisteitä kellarimateriaaleihin, seiniin ja muihin rakenteisiin, jotka tarvitsevat veden suojaamista.

Tällaisen eristyksen suorittamiseksi käytetään erityismateriaaleja, jotka voidaan luokitella useiden ryhmien ominaisuuksien mukaan:

 • akrylaattigeelit;
 • polyuretaaniyhdisteet;
 • epoksihartseihin perustuvat materiaalit;
 • mikro-sementti.

Kaikki nämä aineet tuodaan perustuksiin erityislaitteiden avulla. Lisäksi tekniikka muistuttaa kaikkia tunnettuja "piikit", minkä seurauksena vedeneristysseos tunkeutuu materiaalin halkeiluihin ja huokosiin, mikä estää kosteuden tunkeutumisen polun.

Akrylaattigeelit. Niiden tiheys on lähes sama kuin tavallisen veden tiheys, joten ne tunkeutuvat helposti pienimpiin huokosiin ja nopeasti kiinteytyvät muodostaen vahvan siteen perustusmateriaalille. Samanaikaisesti on mahdollista säätää polymerisaation aikaa.

Nämä geelit luovat suojan paitsi pohjan seinämille, myös perustuksen ja maan välille. Materiaali sekoitetaan maaperähiukkasten kanssa, vahvistaa sitä, suojaa sitä liuotuksesta ja stabiloi maaperän tilan rakennuksen lähellä.

Polyuretaanipolymeerejä pidetään taloudellisin, koska ne voivat lisätä niiden tilavuutta 20 kertaa vuorovaikutuksessa veden kanssa. Tätä ominaisuutta käytetään laajalti löysäksi maaperä- ja kiviaineksiin perustuvien perustusten vedeneristykseen.

Materiaali joutuu kosketuksiin veden kanssa, vaahdottaa ja syrjäyttää sen. Polymeerin seuraavat osat kovettuvat ilman vaahdon muodostumista muodostaen tiheän ja kestävän aineen. Viime kädessä se osoittautuu ehdottoman läpäisemättömälle kosteuskuorille.

Sekä polyuretaani- että akrylaattimateriaaleilla on suuri sitkeys, joten niitä käytetään usein rakenteissa, joihin kohdistuu vaihtelevia kuormituksia.

Epoksimateriaalit polymeroituvat ilman läsnä ollessa, veden läsnäolo on huono ominaisuuksiltaan. Mutta kovettumisprosessin päätyttyä ne tulevat täysin veteen läpäisemättöminä, eivät ainoastaan ​​suojaa rakennetta luotettavasti, vaan myös antavat sille lisää vahvuutta.

Tätä menetelmää käytetään usein horisontaalisen vedenpitävyyden suorittamiseen.

Kiinnitysosat pääsevät helposti pienimpiin halkeiluihin ja tyhjiöihin, kiteytyvät niihin ja muodostavat suojaavan esteen, joka ei päästä kosteutta läpi.

Injektointitekniikkaa käytetään tapauksissa, joissa:

 • verkon on lisättävä raakapuun tai tiilen perustan kantavuutta;
 • täytyy poistaa kellarissa muodostuneen veden virtaus;
 • sinun on järjestettävä katkaisuvesieristys, joka sijaitsee talon ja talon seinän välissä;
 • tiivistää halkeamat ja saumat pohjan ja maan välille;
 • sinun on kiinnitettävä maaperä rakennuksen vieressä;
 • ei ole vapaata pääsyä säätiöön;
 • aikaisemmin käytetyt vedeneristysmenetelmät olivat tehottomia.

Vedenpitävä vedeneristys

On erittäin tärkeää ottaa huomioon, että kaikki käytetyt koostumukset säilyttävät nestemäisen tilan enintään 35-40 minuuttia. Kovettumisaika säätää seosta muodostavia katalysaattoreita.

On toivottavaa suorittaa työ lämpötilassa, joka ei ole alle +5 astetta.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Säätiön sisäpinta on puhdistettava hometta, hometta, vanhaa vedeneristystä.
 2. Määritetään seulamäärä, joka tarvitaan yhtenäisen seoksen ruiskuttamiseen säätöön. Se riippuu perustan paksuudesta ja seoksen tyypistä. Määritetty on myös tarvittava määrä ruiskutus-seosta riippuen sen kulutuksen suuruudesta neliömetriä kohti.
 3. Porausreiän tai porauksen avulla poraavat reiät, joiden läpimitta on 25-32 mm (niiden koko riippuu ruiskutuskapselien tai pakkaajien halkaisijasta). Reiät porataan 45 asteen kulmassa. Reikien syvyys jättää noin 2/3 kellarin seinämän paksuudesta. Sitten nämä reiät pestään vesivirralla.
 4. Pumppujen suuttimiin upotetut pakkaajat työnnetään reikiin. Näiden läpi seos pumpataan seinään. Työn suorituskyky on yleensä riittävä pumppu, jolloin paine on noin 0,5 MPa. Tehokkaampia pumppuja käytetään teollisiin komponentteihin.
 5. Prosessin lopussa reiät suljetaan tavanomaisella sementti-hiekkalaastilla.

Nestemäisiä vedeneristysyhdisteitä voidaan pumpata paitsi betonipohjan runkoon, myös muuraukseen ja maaperän halkeamiin.

Vedenpitävät materiaalit, jotka menevät ulkona, muodostavat elastisen vedenpitävän kalvon maan ja pohjan välillä ja palauttavat siten säätiön ulkoisen vedenpitävyyden ilman louhintatyötä.

Vedenpitävyyden etuja ja haittoja

Tämän menetelmän kasvava suosio johtuu monista sen eduista:

 • Ei tarvita maanrakennustöitä.
 • Suuri tartunta ruiskutusaineista märille pinnoille, mikä ei vaadi rakenteen esikuivausta ja vähentää työaikaa.
 • Koostumusten suuri läpäisevä voima niiden pienen tiheyden vuoksi.
 • Muodostuneen päällysteen lujuus.
 • Vedenpitävyys ja korkea kemiallinen kestävyys.
 • Kyky suorittaa työtä riittävän alhaisissa lämpötiloissa.
 • Koostumusten nopea kiinteytyminen, joka mahdollistaa veden virtauksen poistamisen lyhyessä ajassa.
 • Injektoitavat seokset eivät sisällä haitallisia epäpuhtauksia ja ovat terveydelle vaarattomia.

Haitat ovat seuraavat:

 • Menetelmän suhteelliset korkeat kustannukset, joita työn nopeus ja korkea laatu kompensoivat.
 • Tarve käyttää erikoislaitteita ja houkutella asiantuntijoita vedenpitävyyteen.

Jokainen henkilö itse päättää, mitä hän haluaa maksaa. Joku, joka on odottanut kesää ja kaivaa säätiön, haluaisi säästää rahaa ja suorittaa kaiken työn itsenäisesti. Mutta tilanteessa, jossa viivästyminen uhkaa onnettomuutta, injektointimenetelmä on hyvä yksityisille kauppiaille.

Hyödyt ja haitat käyttöön vedenpitävä vedeneristys

Ruiskutusvesieristys on moderni menetelmä rakenteiden suojaamiseksi, joka koostuu polt- tisten seosten ruiskuttamisesta käytetyn materiaalin syvyyteen. Säätiön vahvistamisen tehokkuus saavutetaan siirtämällä vettä yksittäisten lohkojen välisistä nivelistä ja halkeilusta.

Lopullisen viimeistelyn laatuun vaikuttavat teknisen järjestelmän tarkkuus. Asianmukaisen ammattitaidon ja tarvittavien laitteiden saatavuuden vuoksi korjaukset voidaan suorittaa kiinteistön omistajan toimesta.

edut

Oikeutettu tilanne tämän menetelmän soveltamiseksi on tarve vahvistaa epävakaata säätiötä. Sitä käytetään usein tukirakenteiden, niiden aukkojen ja tukien sekä vedenpitävien liitosten vuotojen poistamisessa.

Tämän eristysmenetelmän edut ovat seuraavat:

 • injektioita ilman laajamittaista purkamista;
 • tehokas saumaton pinnoite, jolla on erinomaiset vedenpitävät ominaisuudet;
 • sää- ja lämpötilarajoitusten puute, kun kaadetaan polymeeriseoksia;
 • työn nopeus, joka mahdollistaa maaliin keskeyttämättä päärakennetta;
 • pinnoitteen pitkä käyttöikä, mikä vähentää korjauksen kustannuksia.

tarvikkeet

Kaikki injektionesteen vedeneristysmateriaalit on tavanomaisesti jaettu neljään alaryhmään, jotka sisältävät polyuretaanihartseja, epoksiseoksia, akrylaattigeelejä ja mikrohiukkasia, joilla on hyvälaatuinen kiteytys.

Polyuretaanihartsi

Hydroaktiiviset aineet, joilla on hyvä plastisuus ja vaihtelevia kuormituksia.

Niiden kosketus veden kanssa johtaa vaahtomaisen seoksen muodostumiseen, joka nopeasti kasvaa tilavuudeltaan ja kovettuu ja siirtää kosteutta käsitellystä tilasta.

Epoksiseokset

Tämän luokan kemialliset koostumukset kykenevät polymeroimaan ilman altistusta nesteelle, mikä laajentaa niiden käyttöalueen perustan rakentamista.

Vedenpitävyyden ansiosta niitä voidaan käyttää pintojen tiivistämiseen tai liimaamiseen.

Akrylaattigeelit

Polymeerigeelitekniikan erikoisteknologia mahdollistaa eristeen, jolla on suuri painetta, puristusta ja laajenemista, sekä vaihtelevan tyyppisiä kuormituksia.

Tällaiset aineet auttavat vedenpitäviä saumoja, täyttävät halkeamia ja sulkevat seinien aukot ja vahvistetun rakennuksen perustan.

mikro-sementti

Nopeasti kiteytyvät seokset, jotka on suunniteltu katkaisemaan veden kapillaaripitoisuus, suojaamaan betonia ja muuraus. Kun ne täytetään oikein, ne voivat antaa eristekerrokselle useita vuosikymmeniä.

Eristystekniikka

Erilaisia ​​injektointimenetelmiä vedeneristys tehdään riippuen vahvistavan rakennuksen rakenteellisista ominaisuuksista. Niiden luokittelu suoritetaan koostumuksen jättämisjärjestelmän mukaisesti suojatuille pinnoille.

Yksityisten talojen sovitustekniikka käyttää omavaraisuustekniikkaa ja pakkomuodostusmenetelmää.

Itse virtausmenetelmä

Reikiä porataan seinien tai perustusten pintoihin, joiden kautta eristävä liuos virtaa erityisten putkien läpi. Koska polymeeriseosten liikkuminen tapahtuu painovoiman vaikutuksesta, putkien asentaminen suoritetaan kulmassa sen sijaan, että se olisi kohtisuorassa rakennukseen nähden.

Reikien täyttöprosessi menee alhaalta ylöspäin, ja ylemmät raot vaativat injektoimalla suuria määriä geeliä kuin pohja.

Säätiön täysi impregnointi kestää enemmän kuin yhden päivän, ja sulkee pois myös mahdollisuuden hätäensistämiseen painehäviöissä.

Nopeasti kovettuvat koostumukset eivät sovellu järjestelyyn - niillä ei yksinkertaisesti ole aikaa päästä eristämispaikkaan.

Pakotettu täyttömenetelmä

Paine-injektiot annetaan märälle betonille tai tiilen perustuksille. Ne pystyvät myös poistamaan vuoto- tai painepäätä rakenteen erillisessä kohdassa. Rakennusvalmistusprosessi asennustöitä varten on samanlainen kuin itse tyhjennysmenetelmä ja se voidaan tehdä käsin. Polymeeriseoksen injektio vaatii erikoislaitteita, joiden vaikutuksesta painepumppu toimii, jolloin paine on neljästä viiteen ilmakehään.

Jotta aikaa säästyy samalla, kun ruiskutusreikien tehokkuus säilyy, tehdään kaksi senttimetrin halkaisija puolen metrin etäisyydellä. Ruiskutusvesieristys suoritetaan ennen märkien pisteiden ilmestymistä reikien ympärille, mikä on osoitus suojatuista pintojen kyllästymisestä.

Asennustyöt

Ennen rakennuksen viimeistelyä on tarkasteltava huolellisesti sen seinien ja perustusten tilaa. Tarkastuksen tarkoituksena on tunnistaa nesteen paineentasauspaikat.

Seuraavassa vaiheessa poraa seiniä puolen metrin pinnalla ja reiän kaksi senttimetrin leveydellä. Paikalliset aukot, joiden kautta kosteusvirrat edellyttävät lisäkennojen poraamista.

lävistys

Erillistä rei'itystä tarvitaan murtumien ja halkeamien linjoilla sekä seinän kulmaliitännän ja päällekkäisyyden alueella. Kun reiät reiät, ne asetetaan liittimiin metalli- tai muoviputkien muodossa liittäen palloventtiilit niiden ulkopäähän.

Venttiilejä tarvitaan eristysseoksen syöttämiseksi säiliöstä pohjan säätöpaikkaan.

täyttää

Koostumuksen liikkuminen saadaan aikaan pumppaamalla pumpun tai odottamalla itse tyhjennystä sopivilla kallistusliitoksilla. Kun geeli kovettuu ja kaikki vuodot eristetään, putket poistetaan seinistä.

Ruiskutusreikien sulkeminen suoritetaan peittämällä ulkopinnat vesitiivisvaipan kerroksella.

laitteet

Tarve käyttää erikoislaitteita vähentää merkittävästi itse vedeneristysmahdollisuutta. Kalliiden porakoneiden ja geeliytysjärjestelmien ostaminen kestää kertaluonteisen asennuksen tapauksessa.

Vaihtoehtoinen ratkaisu omien käsien tekemiseen voi olla laitteiden vuokraus.

Vedenpitävyys

Usein me kaikki kohtaamme tapauksia, joissa veden vuotoa havaitaan jonkin rakennustyön paikasta. Tavallisia tapoja poistaa tämä ongelma ei ole mahdollista. Nykymaailmassa on kuitenkin uusia tekniikoita, jotka ratkaisevat tällaisia ​​ongelmia nopeasti, tehokkaasti ja kohtuulliseen hintaan. Yksi näistä tekniikoista on ruiskutusvesieristys. Hänellä on ominaisuuksia, joita käytetään eri rakennuksissa ja olosuhteissa.

Ruiskutusvesieristys on erinomainen tapa suojata rakennuksia kosteudelta. Se jopa kestää painehäviöitä rakenteessa. Toimintaperiaate perustuu vedenpitävien materiaalien ruiskuttamiseen voimakkaalla paineella erikoispumppauslaitteiden avulla.

Rakennuksen pitkäaikaiseen toimintaan tarvitaan säätiön hyvää suojausta. Siksi perustuksen rakentaminen kestää 20-30% rakenteen arvon arvioinnista. Siksi on erittäin tärkeää, että säätiö pystytään noudattamaan kaikkia sääntöjä ja määräyksiä. Yksi tällaisista normeista on säätiön korkealaatuinen vedenpitävä laite.

hakemus

Jokainen rakennusperusta on tärkein perusta. Rakennuksen käyttöaika riippuu säätiön laadusta. Siksi rakentamisen alkaessa pitäisi tehdä vesitiiviit perusteet. Se tekee pohjasta kestävän korroosion ja suojaa sadevedeltä ja pohjavedeltä.

Betonipohjan luotettavaa vedenpitävyyttä on seurattava. Tällaista valvontaa ei ole helppo järjestää, koska se ei ole kovin näkyvä takatäytteen ja rakennusmateriaalien takana. Tällöin tehokas vedeneristys tuottaa vedenpitäviä materiaaleja, joilla on tunkeutumisvaikutus.

Yksi rakentamisen ongelmista on pohjaveden kapillaarinen nousu. Se tapahtuu pohjan ja seinän välissä, kun taas vapaa tila on nopeasti täytetty vedellä. Tällaista vettä usein kyllästetään suoloilla ja hapoilla, ja kapillaarionnostossa se kosteuttaa rakenteen 10 metrin korkeuteen. Rakennuksen pohjan hyvän vedenpitävyys suojaa sitä tällaiselta onnettomuukselta.

Ruiskutus voidaan suorittaa vaakasuoraan vedeneristys kylmähuoneisiin. Tiiliseinien restaurointi tapahtuu paljon nopeammin.

Mikä on asia?

Vedenpitävyys ruiskutuksen pohjimmiltaan on luoda kalvo kosteudeltaan kyllästetyn maakerroksen ja sulkeutuvan rakenteen (seinän tai pohjan) välille. Toisin sanoen injektoidaan hydrofobinen geeli, joka kiinteytyy, huokosten tukkeutuminen seinämään ja maahan.

Lisäksi tällainen kalvo, riippuen ruiskutusaineen tyypistä, on erilainen jäykkyyden taso. Geeli ei ole pelkästään vedeneristys vaan myös vahvistuskehys. Ja tekniikka itsessään ei toimi huonommin kuin varustettu ulkoisella vedensuojaimella.

Tätä tekniikkaa käytetään tunnelien, maanalaisen pysäköinnin ja muiden kohteiden suunnitellussa korjauksessa.

edut

Ruiskutusvesieristyksellä on erityisiä etuja verrattuna sen vastaaviin.

 • Säästää aikaa. Ruiskutus voidaan suorittaa sekä valmistumisen jälkeen että rakennuksen aikana.
 • Säästää taloutta. Korkealaatuinen vedeneristys on erittäin pitkä aika eikä vaadi usein korjauksia.
 • Ratkaisee useimmat vuotovirheet.
 • Injektoitu materiaali voi tunkeutua jopa pieniin huokosiin ja onteloihin.
 • Se on laadukas vedeneristyskalvo.
 • Se luo korkealaatuisen saumattoman vedenpitävän pinnoitteen.
 • Tällainen vedeneristys on turvallista juomavedelle.
 • Kovettumisaika tietyssä koostumuksessa saavuttaa pari sekuntia.

Kuitenkin, koska se on vaikea pehmennysaine vedenpitävänä, se tarvitsee asiantuntijoita. Siksi tämä menetelmä löytyy palveluiden luettelosta, joka ei ole jokainen rakennusyritys.

puutteet

Seuraavat haitat voivat johtua tästä menetelmästä:

 • Kalliita materiaaleja ja laitteita.
 • Asiantuntijat tarvitsevat laadukasta työtä.

Näitä haittoja kuitenkin kompensoivat nopeasti erinomainen laatu ja työnopeus.

tarvikkeet

Injektion perusta käyttää tavallisesti seuraavia yhdisteitä:

 • Polyuretaanipolymeerigeelit. Melko halpa ja korkea hyötysuhde. Polymeerigeeli vuorovaikutuksessa veden kanssa lisää sen tilavuutta lähes 20 kertaa. Tämä materiaali tarjoaa laadukasta halkeamien tukkeutumista, jolloin ei ole tilaa kosteudelle.
 • Akryylihappoon perustuvia geelejä kutsutaan akrylaatiksi. Akrylaattigeeleillä on lähes sama tiheys kuin vedellä. Tämä geeli kovettuu nopeasti maaperään, betoniin tai tiiliin ja luo erittäin vahvan sidoksen. Myös geelissä olevien aineiden lämpötilasta ja suhteesta riippuen on mahdollista säätää kiinteytymisen aikaa. Sekoittamalla maaperään geeli voimistuu, mikä takaa sen suojauksen lialta ja kiinnittää sen halkeamiin ja rakoihin.
 • Epoksivaihtoehdot. Tällainen koostumus kovettuu kosketuksessa ilman kanssa, ja kosteus estää sen jäätymisen vain. Sitä käytetään kuivaan rakenteeseen.
 • Sementti-hiekka (mikrokäsittely). Tämä koostumus pystyy täyttämään kaikki sisäiset tilat kokonaan, minkä ansiosta se parantaa sisäistä rakennetta ja luo suojaa vedestä.

Yleisimmin käytetyt injektiot perustuvat polymeerisiin ja akrylaattigeeleihin. Ne kovettuvat kosketuksessa veden kanssa ja niillä on hyvä tunkeutumisvoima.

Tukitoiminnot

Kun lisäkomponentit otetaan geeliin, saavutetaan seuraavat ominaisuudet:

 • sienen poisto;
 • taistelu hometta vastaan;
 • paremman kemiallisen suojan rakenne;
 • mikä vähentää raudan korroosion vaaraa.

prosessi

Vedenpitävyys tekniikalla tapahtuu seuraavissa vaiheissa:

 • Ensin tutkimme pinnan, missä ja millä paikoilla voimme soveltaa injektion.
 • Sitten seinää pitkin 0,25 - 0,5 m paksuisella poralla poraamme pieniä (halkaisijaltaan 20 mm) reikien läpi.
 • Lisäksi halkeamien reikiä porataan pitkin halkeamia.
 • Seuraavassa vaiheessa reikiin syötetään metalli- tai polymeeriputkia (liittimet), joiden toinen pää on kiinnitetty venttiileihin.
 • Venttiilien päihin liitä säiliö ruiskutusratkaisuun. Lisäämällä paine säiliöön liuos kuljetetaan putken läpi seinämän ulkopuolelle.
 • Kun liuos kovettuu, putket poistetaan seinästä ja ulkopinta käsitellään kosteudenkestävällä kipsillä.

Tämä tekniikka voi tarjota vain erikoislaitteita valmistavia yrityksiä. Tällaiset laitteet eivät ole halpoja. Siksi korkealaatuisen ruiskutusvesieristys on parempi ottaa yhteyttä tällaisiin yrityksiin.

On myös syytä mainita, että tällaista työtä ei suositella lämpötilassa 5 astetta ja alle. Tämä johtuu siitä, että liuos kovettuu hitaammin ja huononee tässä lämpötilassa.

Vedenpitävät vedeneristyskohteet

Vedeneristykset suoritetaan ruiskutuksen vedenpitävyysmenetelmällä seuraavien rakennusten rakentamisen ja korjauksen aikana:

 • metro-, rautatie- ja maantietunnelit;
 • asuinrakennusten kellariin;
 • uima-altaat, vesipuistot ja vesisäiliöt;
 • vesijohto ja jätevesi.

Ruiskutuspohjan vedenpitävyys

Kulutuksen ekologia. Kartano: Suojaa taloa kosteudelta voi olla erilaisia ​​tapoja, ja yksi niistä - ruiskutusvesieristys - tarkastelemme tässä artikkelissa.

Rakentamisprosessi edellyttää välttämättä pohjan ja seinien vedenpitävyyttä. Viime vuosikymmeninä on kiinnitetty paljon huomiota tähän vaiheeseen. Suojaa taloa kosteudelta voi olla eri tavoin, ja yksi niistä - ruiskutusvesieristys - pidämme tässä artikkelissa.

Miksi tarvitset vedenpitävyyden säätiön

Harvat ihmiset tietävät, että itse betoni ei pelkää kosteutta, mistä se vain vahvistuu. Betoni ei kuitenkaan ole vettä hylkivä ja täydellisesti kulkee veden läpi. Siksi sinun ei pidä unohtaa vedenpitävyyttä. Ilman sitä voit tehdä vain muiden kuin asuinkiinteistöjen rakentamisessa ja sitten, jos pohjaveden taso on alhainen.

Menetelmät vedenpitävyyden sisätiloissa

Tyypillisesti vedenpitävät pohjat ja seinät tehdään huoneen ulkopuolelta. Mutta joissakin tapauksissa se on mahdotonta tai sopimatonta. Esimerkiksi jo käytössä olevan rakennuksen perustana ei ole aina mahdollista kaivaa. Tässä tapauksessa kellarikerroksessa suoritetut vedeneristystyöt.

Huoneen sisätilojen seinämien vedenpitävyys on useita tapoja. Yleisimmät:

 • kyllästys
 • Obmazochnaya
 • maali
 • injektio

Kellarin ja kellari seinien kyllästys on suhteellisen nopeaa. Laitteen materiaali on seos, johon kuuluu erityinen sementti, hiekka ja erityiset lisäaineet, jotka antavat veden seosta kestäville ominaisuuksille. Koostumuksen komponentit, jotka on kerrostettu märälle pinnalle, reagoivat veden kanssa. Tämän seurauksena muodostuu kiteitä, jotka pysäyttävät kosteuden tunkeutumisen. Ja mitä paremmin seinien pinta on, sitä vahvempi seoksen vaikutus.

Maalaus ja maalaus ovat samankaltaisia. Näihin käytetään bitumipolymeeri- tai bitumimastetteja, polymeerimaaleja tai öljymaaleja ja lakkoja. Tällainen eristys on varsin tehokas kellareissa, mutta vesipitoisen pinnoitteen asennukseen käytettävät yhdisteet ovat erittäin myrkyllisiä. Päällystyspinnoitteen vähimmäispaksuus on 3 mm, päällysteen paksuus on 1-2 mm.

Injektointimenetelmä on kallein, mutta sen avulla saavutetaan suurin tehokkuus. Yleisimpiä aineita ovat akrylaattiseokset ja geelit. Tuloksena oleva sulku voi kestää useiden kymmenien ilmakehän vedenpaineita. Tätä menetelmää ei käytetä vain vedenpitävyyteen perustusten ja seinien, vaan myös metrojen tunneleissa.

Vedenpitävyysmenetelmän ydin

Tätä menetelmää säätiöiden ja kellari seinien kosteuden ja vuotoja Euroopassa on käytetty yli 30 vuotta. Hänen kanssamme hänet tunnettiin äskettäin ja sitä pidetään lupaavana. Materiaalien ja työn kustannukset ovat hieman korkeammat kuin perinteisemmillä vedeneristämismenetelmillä, mutta työn vaikutus on useita kertoja suurempi. Injektointimenetelmän avulla on mahdollista sulkea jopa halkeamia ja siruja seinien ja perustusten pinnoille, jotta aktiivinen vesi ei vuotaa betonin läpi. Sitä voidaan käyttää paitsi betonipinnoille, myös huokoisille materiaaleille, kuten tiilimuotteille.

Tämän menetelmän erityispiirteenä on se, että valmistetut polymeeriseokset pumpataan paineen alaisena seinien, lattian ja katon huokosiin, saumoihin ja halkeiluihin. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa käytetään erityisiä injektoreita, joiden avulla seosta pumpataan korkealla paineella.

Injektioliuoksen aikana käytettävät materiaalit tehdään mineraali- tai polyuretaanipohjaisesti. Niiden tiheys on suunnilleen yhtä suuri kuin veden tiheys, joka sallii niiden tunkeutumisen melkein edes esteettömään jopa epätavallisiin halkeamiin, jotka olisivat voineet muodostua perustuksen seinämiin.

Vedeneristysmenetelmän käyttö on suositeltavaa seuraavissa tapauksissa:

 • on tarpeen lisätä tiilen ja roskien perustusten tukirakenteiden käyttökuorman rajaa;
 • tarvittaessa poista aktiiviset vuodot perustusten seinämissä;
 • leikkauseristyksen laitteessa pohjan ja talon pääseinän välissä;
 • kun tiivisteet tiivistetään maan ja pohjaseinän väliin.

Vedenpitävän vedenpuhdistuslaitteen tekniikka

Eristyslaitteen työ alkaa valmisteluvaiheella. Uusissa rakennuksissa se koostuu seinien pinnan puhdistamisesta pölystä ja likaisuudesta sekä epäsäännöllisyydestä. Jo käytössä olevien pintojen korjauksessa työn laajuus on hieman suurempi. Mahdollisuuksien mukaan on tarpeen poistaa vanha vedeneristys, puhdistaa sienen ja muotin seinät ja poistaa suolaa erikoistyökalujen avulla.

Seuraava vaihe on projektin laatiminen, jossa esitetään tulevien reikien tiheys ja vedenpitävän seoksen määrä, joka tarvitaan koko työn loppuun saattamiseen. Tarvittavien reikien ja materiaalien määrä riippuu perustan paksuudesta ja seoksen tyypistä. Seoksen käyttö, joka perustuu polyuretaaniin neliömetrillä, on vähintään 1,5 litraa. Vaadittu määrä akryylipohjaista materiaalia on huomattavasti pienempi.

Poraa reikiä rei'ittimen tai poran avulla. Reikien halkaisijan tulee olla 25-32 mm, riippuen ruiskuvalmisteiden tai kapselien halkaisijasta. Reiät tehdään terävän reunan alle 45 astetta. Riippuen tehtävistä reikien syvyys voi vaihdella, yleensä se saavuttaa 2/3 seinämän paksuudesta. Maadoituksen ja pohjan välisten liitosten tiivistämiseksi on tarpeen porata seinän läpi. Reikää huuhdellaan vedellä.

Pakkaajat asetetaan reikiin, jotka toimivat pumpun suuttimina. Näiden suuttimien kautta päällystetty vedeneristysyhdiste pumpataan seinään. Tähän prosessiin tarvitaan pieni pumppu, joka tuottaa paineen 0,5 MPa. Kriittisiin teollisuusalueisiin käytetään sähköistä kalvo- tai mäntäpumppua. Käyttämällä tätä laitetta seos syötetään reikiin yhdessä kovetin, jonka avulla voit jakaa vesitiiviin materiaali tasaisesti koko seinämän paksuudelle.

Jos seinä on "kuiva muuraus", voit tehdä ilman pumppua. Mutta tässä tapauksessa pakkaajat on täytettävä useita kertoja päivässä. Ilman pumppua seos hitaasti hajoaa tyhjiössä betonissa ja prosessi toistetaan useita kertoja.

Ruiskutuksen päätyttyä kaikki poratut reiät täytetään tavallisella sementti-hiekkaseoksella.

Se on tärkeää! Teokset on suoritettava ilman lämpötilan ollessa +5 astetta. Alhaisissa lämpötiloissa seoksen leviäminen betoniin on erittäin vaikeaa.

Injektoinnin vedeneristys: edut, materiaalit, tekniikat ja sovellukset

Rakennusten tärkeimmät viholliset olivat ja pysyvät kosteina, kosteina, pohjavesi- ja sedimenttinä. Keksintö ja käyttöönotto viime vuosisadan 80-luvulla saksalaisella "MC-Bauchemie" -periaatteella eri materiaaleista valmistettujen tukirakenteiden ruiskutustekniikan vedenpoistomenetelmästä oli todellinen läpimurto rakentamisen historiassa.

Vedenpitävän vedenpitävyyden edut

Injektio voidaan kutsua ihmelääkkeeksi kaikkien mahdollisten kielteisten vaikutusten varalta. Tämä on tehokkain tapa suunnitella vesitiiviiksi, kestäviksi ja erittäin kestäväksi poikkeuksellisen yksinkertaisella tekniikalla.

Aikaisemmin käytetyt menetelmät rakenteen suojelemiseksi vedestä ja kosteudesta olivat merkittävä haitta. Kyllä, he tukkivat luotettavasti halkeamat ja halkeamat sekä yksittäisten osien liitokset, mutta eivät voineet estää pääsyn materiaalin itse huokosten läpi.

Injektointimenetelmä perustuu eristysmateriaalin syntymiseen syövyttävän väliaineen ja itse rakenteen välille. Toisin sanoen suojatoimenpiteiden toteuttamisen aikana viedään hydrofobinen materiaali joko tukirakenteeseen tai seinämän ulkopinnan ja lopullisen päällysteen väliseen tilaan. Vettä hylkivä aine täyttää kaikki olemassa olevat raot, halkeamat, aukot ja kapillaarit ja kovettuessaan se luo vedenpitävän mutta joustavan esteen.

Suojakalvon jäykkyyden aste määritetään koostumuksella, jota käytetään injektion aikana. Siten eristävä koostumus ei ole pelkästään vedeneristysmateriaalin vaan myös lujitetun luuston rooli, ja vedeneristyskäsittelyn tekniikka korvaa ulkoisen vedeneristyslaitteen.

Tämä mahdollistaa korkealaatuisen rakennuksen eristyksen sekä päärakentamisprosessin että suunnitellun tai hätäkorjauksen aikana sekä asuinrakennusten että monimutkaisten rakenteiden kuten metro-tunneleiden, viemäröintijärjestelmien, pienien altaiden ja valtavien keinotekoisten säiliöiden, maanalaisten pysäköintialueiden teollisuuslaitokset.

Vedenpitävyys on epäilemättä:

 • Teosten toteutus milloin tahansa vuoden ympäri riippumatta ympäristön lämpötilasta;
 • Kulutustarvikkeiden ja työvoiman huomattavat säästöt, kuten:
  • Ruiskutus voidaan tehdä selektiivisesti vain eristyksissä tarvitseville alueille;
  • Aikaa ja vaivaa minimoidaan;
  • Suoritetaan pysäyttämättä päärakennustöitä;
  • Poistaa kaivauksen eristämällä alueet maan alla;
 • Tekniikka mahdollistaa monoliittisen kerroksen muodostamisen ilman liitoksia ja saumoja;
 • Hätäpoistumien poistaminen tulevan veden virtauksen korkeassa paineessa;
 • Rakennuksen perustan lujittaminen;
 • Mahdollisuus korjaustöihin riippumatta ympäristön lämpötilasta ja muista sääolosuhteista;
 • Materiaalien ekologinen puhtaus, joka mahdollistaa menetelmän käytön suorassa kosketuksessa juomaveden kanssa ja suljetuissa asuintiloissa;
 • Erilainen kovettumisnopeus riippuu halutusta tuloksesta.

Injektionestevedenpuutteen haittojen katsotaan olevan:

 • Materiaalien ja laitteiden korkeat kustannukset;
 • Teknologian suorituskyvyn ominaisuudet.

Tässä tarvitaan erityisiä selvennyksiä. Injektointilaitteiden ja -laitteiden kustannukset ovat todellakin suuruusluokkaa korkeammat kuin muut vedeneristysmenetelmät. Mutta muut parametrit säästävät, jos eivät vähennä kokonaiskustannuksia.

Työn tekniikka on poraa siirtoja hydrofobisen koostumuksen toimittamiseksi erikoistekniikan mukaisesti. Koska täten halutun vaikutuksen saaminen vaatii tietoa ja kokemusta, on parempi antaa tämä prosessi ammattilaisille. Riippumatta suorituksen yksinkertaisuudesta, voit tehdä itsenäisesti monia korjaamattomia virheitä.

Esimerkiksi

kun onton rakenteen injektionestevedenpoistoa varten polymeerikoostumus voi päästä viemärijärjestelmään, jos toteutusmenetelmää rikotaan. Tämä puolestaan ​​voi tehdä sulkemisen mahdottomaksi tai vaatia virheiden korjaamiseksi merkittäviä lisäkustannuksia.

Siksi, jotta vältetään tarpeettomat virheet ja lisäkustannukset, anna tämä prosessi ammattilaisille. Uskokaa minua, kokeneet asiantuntijat pystyvät tekemään kaiken tarvittavan työn tehokkaasti ja ajallaan.

Injektointitekniikka

Injektiokuiva-aukkoja ja halkeamia täytetään kahdella tavalla:

 • Vedenpitävän koostumuksen syöttö painovoiman avulla ilman painetta. Tällöin tarvitaan poratut aukot, joiden kaltevuus on 40 ° suhteessa pintaan.
 • Koostumuksen annostelu reiässä asetetun paineen alapuolella. Tätä tekniikkaa käytetään vuotojen poistamiseen hätätilanteissa, kun taas sen toteutus säästää huomattavasti rakenteen käsittelyaikaa.

Videossa näkyy ruiskutuksen vedenpitävyys:

Pikku temppuja.

Pystysuorilla urilla täyttö alkaa alemmilla rei'illä, ja yläreiät täytetään asteittain. Tämä on välttämätöntä, jotta paksumpi koostumus olisi pumpattava yläosaan.

Ensi silmäyksellä injektion tekniikka ei aiheuta erityisiä vaikeuksia, ja voi tuntua tarpeelliselta hankkia tai vuokrata tarvittavat laitteet ja noudattaa sitten ohjeita:

 • Puhdista perusteellisesti vanhat materiaalit, lika ja pöly;
 • Määritä ruiskutusalueen koko ja reikien lukumäärä;
 • Poraa reiät merkittyihin paikkoihin ja oikeaan kulmaan;
 • Työnnä suuttimet ja pumppaa niiden päälle eristävä koostumus pumppujen avulla, jotka luovat tarvittavan paineen betonista, tiilestä tai muista aineista nopeasti täytettäessä;
 • Kun kaikki ontelot on täytetty ja liuos kuivattu, käytä päällystysmateriaalin yläkerrosta.

Itse asiassa käytäntö osoittaa, että täyttöprosessi on suoritettu lähes sokeasti, joten ilman asianmukaista pätevyyttä ja kokemusta tällaisesta työstä on melko vaikeaa tehdä kaikkea oikein.

Asiantuntijat tutkivat huolellisesti rakennetta, säätävät tyypillisiä suunnitelmia ja valitsevat laitteen halutun version ennen huoltoa. Tämä on ainoa keino välttää tarpeettomia kuluja ja toivottuja virheitä.

Vedenpitävät materiaalit ja laajuus

Injektioruiskojen valinta on erittäin tärkeää. Erottelevan kalvon lujuus, tarttuvuusaste ja koko rakenteen kestävyys riippuvat tästä. Sen vuoksi injektio tuotti useita erilaisia ​​eri koostumuksen indikaattoreita, joita käytettiin eri olosuhteissa.

Epoksipolymeerit

Tämäntyyppinen täyteaine ei siedä kosteuden ja vieläkin enemmän vettä ennen kovettumista. Niiden polymerointi tulisi tapahtua vain kuivan ilman läsnäollessa. Vahvistamisen jälkeen epoksihartsit luovat luotettavan vedenpitävyyden esteen ja myös lisäävät huomattavasti rakenteiden kestävyyttä mekaanisiin vaurioihin.

Akrylaattigeelit

Akryyliesterin pohjalta muodostetut täyteaineet ovat nykyisin yleisimpiä ruiskuveteen vedenpitäviksi materiaaleiksi, koska niiden tiheys on yhtä suuri kuin veden tiheys, akrylaatit voivat polymeroitua veden läsnäollessa ja luoda lyhyessä ajassa yksittäisen yksikön, jolla on tukirakenteen materiaali, olipa kyseessä betoni, tiili- tai roskakivi.

Akrylaattigeelien injektoinnin etu on kyky säätää jäätymisaikaa. Tämän ominaisuuden avulla voit estää suuria vuotoja voimakkaalla vedenpaineella sekunneissa.

Näiden koostumusten suojamembraani voidaan muodostaa sekä kantajamateriaalin sisällä että maaperän reunalla. Tämä tekniikka vahvistaa samanaikaisesti rakennuksen viereistä maaperää, joka estää sen liuottamisen.

Hydroaktiiviset vaahdotusmateriaalit

Vesivoimaisten geelien ruiskutuksen johtaminen katsotaan edullisimmaksi sulkemismenetelmäksi. Tämän tyyppinen polymeeri kykenee lisäämään tilavuutta useita tusinaa suoraa kosketusta kosteaan ympäristöön samanaikaisesti siirtämällä kaikki käytettävissä oleva vesi.

Niiden hydroaktiivisten ominaisuuksien ansiosta kaksikomponenttiset polyuretaanihartsit kykenevät tunkeutumaan tukirakenteen materiaalin merkityksellisimpiin tiloihin varmistaen eristyksen korkean tason.

Katalysaattorien lisääminen tähän materiaaliryhmään mahdollistaa säätämisen polymerisaation ajaksi, jolloin se kestää muutaman sekunnin.

Sementti-hiekokoostumukset

Sementtiin, emäksiin, polymeereihin ja kylmänkestäviin komponentteihin perustuvia seoksia kutsutaan injektoitaviksi hivenaineiksi. Tällaiset yhdisteet helposti tunkeutuvat rakennusmateriaalin rakenteeseen täyttämällä kaikki käytettävissä olevat tilat, mukaan lukien mikroprekat ja kapillaarit. Injektoitavat hivenaineet ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia ​​kuin muuraus, joten ne eivät ainoastaan ​​pysty muodostamaan vedenpitävää kalvoa vaan myös merkittävästi parantamaan rakenteen itse rakennetta, olkoon se sitten tiiliä, betonia tai muita materiaaleja.

Silikaattien ja siloksaanien perustuvat materiaalit

Erityyppiset yhdisteet, jotka perustuvat silikaattiin tai siloksaaneihin, kykenevät olemaan vuorovaikutuksessa päärakennusmateriaalin kanssa kemiallisella tasolla ja muuttumaan emulsioon, joka estää vettä. Niitä käytetään erittäin tehokkaana horisontaalisena estona, joka kykenee estämään jopa kosteuden kapillaarisen imeytymisen.

Silikaatteihin ja siloksaaneihin perustuvat materiaalit nopeasti ja helposti päästävät märille pintoille, mikä mahdollistaa niiden vedenpitävyyden paksut pinnat korkealla kosteudella.

Vedenpitävyys ruiskuttamalla

Injektoinnin vedeneristys toimii tehokkaasti seuraavissa tapauksissa:

 • Vedenpuhdistus kylmäliitoksissa betonirakenteissa ja teräsbetonissa;
 • Täyttövoima, betonirakenteiden kantavuusvoiman kiinnitys ja palauttaminen;
 • Kutistuneiden saumojen ja aukkojen eristäminen teräsbetonirakenteissa;
 • Teho-elementtien ruiskutus remontissa;
 • Lahoamattomien perustusten ja maanalaisten tilojen kantavuuden palauttaminen.
 • Täytä halkeamia, kyyneleitä ja kapillaareja onnettomuuksien poistamiseksi, jotka liittyvät vahvan vedenpaineen tunkeutumiseen tiili-, betoni- tai kivirakenteisiin;
 • Eristävät kylmät liitokset teräsbetonirakenteissa;
 • Laajennusliitosten korjaus ja vedeneristys;
 • Tiilen tai raunioiden perustusten vedeneristäminen sekä sisäisen eristyksen toteutus kapillaaripäästöjen poissulkemiseksi;
 • Seinien, lattian ja katon eristäminen maadoitetuissa rakenteissa;
 • Betonirakenteiden tukiseinien vahvistaminen;
 • Vahvistetaan vanhoja tuhoja perustuksia.

Injektoinnin avulla voidaan tehdä läpäisemätöntä ja kosteutta kestävä tahansa.

Nykyisin ruiskutusta käytetään vedenpitävyyteen ja rakenteiden vahvistamiseen:

 • Metro-, rautatie- ja maantietunnelit;
 • Maanalainen pysäköinti ja pysäköinti;
 • Altaat ja vesipuistot;
 • Korkea rakennukset;
 • Vesisäiliöiden juomaveden säiliöt;
 • Keskusviemärijärjestelmät ja suurten mittojen pumppausasemat;
 • Kaapeli-, vesi- ja viemäröintikärryt asuin- ja teollisuusrakennuksiin.

Rakenteiden eri elementtien ruiskutuksen ominaisuudet

Injektoinnin vedeneristys on monitoiminen menetelmä, joka vaatii asianmukaisen valikoiman laitteiden johtamismenetelmiä ja injektointikoostumusta.

Seinän ruiskutus

Rakennuksen seinien vedeneristys on erityisen tärkeää rakennuksen laadun kannalta. Seinien ruiskutus voidaan suorittaa rakennusvaiheessa tai suurien korjausten aikana. Polyuretaani- ja akrylaattikoostumukset ovat erinomaisia ​​seinille.

Foundation Injection

Perustaksi paras vaihtoehto on sementti-hiekan täyteaineet tai materiaalit, jotka perustuvat siloksaaneihin ja silikaattiin. Näiden materiaalien käytöllä voit helposti tehdä maaperän leikkauksen, vaakasuoran esteen, joka estää kapillaarisen kosteuden tunkeutumisen ja perustuksen pystysuoran vedenpitävyyden.

Basement Injection

Vedenpitävät kellarit ruiskutuksella mahdollistavat sekä sisäisen että ulkoisen eristyksen ilman, että menetät aikaa ulkopinnan pinnoituksen purkamiseen ja maan kaivamiseen.

Halkeamien ja nivelet ruiskutetaan betoniin

Betonirakenteissa injektio on välttämätön vedeneristysmenetelmä. Tällä menetelmällä voit vahvistaa pohjaa tehokkaasti vedenpitävällä liikkuvalla ja kylmällä saumalla estääksesi halkeamien lisääntymisen ja veden tunkeutumisen niiden läpi.

Tiilimuuraus

Hydrofobisten yhdisteiden käyttöönotto tiilirakenteiden avulla moninkertaisesti parantaa rakentamisen laatua, mikä takaa täydellisen vedenpitävyyden, koska ilman esteitä esteisiin tiloissa ei ole. Lisäksi injektio tiili vedeneristys lisää merkittävästi tämän materiaalin lujuutta ja sen epävarmuutta mekaanisista vaurioista.

Vedenpitävyys vedenpitävyyteen

Ruiskutusvesieristyksen kustannukset ja ruiskutustyön kesto kussakin tapauksessa määritetään erikseen - ne riippuvat tilavuudesta ja monimutkaisuudesta. Asiantuntijamme ovat tyytyväisiä voidessasi käydä sivustossasi tilanteessa, jossa voit arvioida tilannetta. He valitsevat optimaalisen vedenpitävyysvaihtoehdon ja neuvoo yhtä tai useampaa materiaalia ruiskuveteen, tehdä arvio. Autamme mielellämme!

Ruiskutuspohjan vedenpitävyys

Injektoitavan vedenpitävyys on menetelmä, jolla suojataan säätiöitä, joissa eri sideaineita ruiskutetaan konkreettiseen massaan ruiskuttamalla poratut reiät. Vaikka säätiön vedenpitävyys ruiskuttamalla omiin käsiisi voidaan myös varustaa uusille rakennuksille, useimmiten tämä suojausmenetelmä käytetään vanhan rakennuksen korjaamiseen. Sen tärkein etu on yksinkertaisuus. Ei ole tarpeen poistaa suuria maanpinnan massoja, jotka peittävät pohjan maanalaisen osan. Seuraavaksi kuvataan yksityiskohtaisesti teknologia, jolla perustusten ruiskutuksen vedeneristys luodaan.

Jos vedenpitävyys on varustettu uudella rakennuksella, valmistelutyöt rajoitetaan vain pohjan pinnan puhdistamiseen - siihen kohdistuu epäsäännöllisyys ja pöly. Tilanne on vaikeampi korjauksen aikana, koska ensin on tarpeen poistaa vanha vedeneristys sekä puhdistaa sienen ja muiden epäpuhtauksien pinta neutraloimalla suolat erityisillä seoksilla.

Seuraava vaihe on hankkeen laatiminen. Se koostuu tiheyden määrittämisestä, jolla reiät porataan betonissa, ja viskoosisen aineen tilavuudesta, jota on käytettävä injektionesteisiin. Tämä puolestaan ​​riippuu pohjan paksuudesta sekä aineesta, jota käytetään vedenpitävänä aineena. Esimerkiksi polyuretaanin ja epoksidien perusteella tehtyjä seoksia käytetään enintään 1,5 litran neliömetriä kohti. Nykyaikaisen nestemäisen lasin käyttö voi merkittävästi vähentää materiaalin kulutusta.

Porausreiät ja vedenpitävien yhdisteiden ruiskutus

Tässä vaiheessa tarvitset erikoistekniikan - rei'ittimen tai porauksen tietyn halkaisijan reikien (reikien) tekemiseksi. Tyypillisesti halkaisija on 25-32 millimetriä ja riippuu kapseleiden koosta, joita kutsutaan myös injektiopakkauksiksi, jotka asetetaan reikiin. Poraus suoritetaan terävässä kulmassa jopa 45 astetta. Muotojen syvyys voi olla erilainen. Jotkut teknologiat edellyttävät kellarin betonipainon lävistämistä myöhemmällä syvennyksellä maahan. Yleisin vaihtoehto - reiät syventävät tarkalleen kaksi kolmasosaa pohjan leveydestä. Kun reiät on porattu, huuhtele ne vahvalla vesisuihkulla.

Injektointikapseleita lisätään tuloksena oleviin tyhjiöihin, jotka ovat olennaisesti pumpun suuttimia, joiden kautta betonimassaan ruiskutetaan vedeneristysyhdiste. Tämä vaihe ei vaadi monimutkaisia ​​laitteita - yksinkertainen matalapainepumppu riittää, mikä saa aikaan jopa 0,5 MPa: n kuorman. Sen etuna on se, että voit täyttää reiät vedeneristysseoksella samalla kovetettavalla aineella. Näin ollen käsiteltyjen rakenteiden koko paksuus saa suojaavia aineita tasaisesti.

Pumppu voidaan kieltäytyä, jos pohja tai seinä on "kuivia muurauksia". Tällöin ruiskutuspakkaajat on täytettävä useita kertoja päivällä - viskoosi vedeneristys ilman pumpun paineita hitaasti vie betoniseikkoja.

Kun injektionesteen vedenpitävyys säätiön omilla käsillä on valmis, se pysyy vain sinetöidä poratut reiät sementti-hiekkaseoksilla. Säätiön ruiskutuseristyksen suuri etu on se, että se tarjoaa sekä pysty- että vaakasuoran suojauksen pohjavesiä, höyryä ja kapillaaripinnoitteita vastaan. Siten taloudelliset resurssit tallennetaan. Sinun ei pidä unohtaa, että kuvattuja töitä ei voi tehdä talvella - seoksen, joka on otettu käyttöön säätiöön päivän aikana, on erittäin herkkä jäähdyttämiselle. Sen levittäminen säätiön koko betoni massaa varten on vaikeaa.

Voronezhin vedeneristyskylmytuki

16 päällikköä

Hinnat: 99 - 185 / m²

Hinnat: 99-300 / m²

Hinnat: 99-300 / m²

Hinnat: 99-300 / m²

Hinnat: 150-180 / m²

 • Injektiokoristeiden vedeneristys - laaja asiantuntija
 • 6 asiantuntijan arviointia
 • Ruiskutuspohjan vedenpitävyys Voronezhissa 99 ruplasta.

Mistä aloittaa?

Määritä mikä etsimäsi päämies.

Hanki hintatarjouksia mestareilta

Kommunikoi suoraan ja valitse sinulle parhaiten.

Katso myös

Hinnat: 399 - 1000 / h

Hinnat: 350-8000 / piste

Hinnat: 499 - 1250 / kpl.

Hinnat: 99 - 350 / AM

Hinnat: 499-3000 / sr.

Hinnat: 11 000-11 000 / sr.

Hinnat: 199 - 350 / AM

Todelliset tiedot valituista palveluista

4.31 keskiarvoluokitus

Hinnat 100-300 / m²

Koulutus ja kokemus

Kokemus - vuodesta 2005.

Koulutus ja kokemus

Kokemus - vuodesta 2010.

Koulutus ja kokemus

Koulutus: Tokmak Mechanical Technical School (Ukraina), erikois- korjaus ja huolto autojen ja moottoreiden osalta (2004).

Kokemus - vuodesta 2007.

Arviot

Koulutus ja kokemus

Työkokemus vuodesta 2006.

Koulutus ja kokemus

Kokemus - vuodesta 2002.

Koulutus ja kokemus

Kokemus - vuodesta 2007.

Koulutus ja kokemus

Kokemus - vuodesta 1997.

Koulutus ja kokemus

Koulutus: Voronezhin arkkitehtoninen ja rakennustekniikan yliopisto, erikoistekniikka teollisuus- ja siviilikäyttöön (2005).

Ruiskutuspohjan vedenpitävyys

Rakentamisprosessi edellyttää välttämättä pohjan ja seinien vedenpitävyyttä. Viime vuosikymmeninä on kiinnitetty paljon huomiota tähän vaiheeseen. Suojaa taloa kosteudelta voi olla eri tavoin, ja yksi niistä - ruiskutusvesieristys - pidämme tässä artikkelissa.

Miksi tarvitset vedenpitävyyden säätiön

Harvat ihmiset tietävät, että itse betoni ei pelkää kosteutta, mistä se vain vahvistuu. Betoni ei kuitenkaan ole vettä hylkivä ja täydellisesti kulkee veden läpi. Siksi sinun ei pidä unohtaa vedenpitävyyttä. Ilman sitä voit tehdä vain muiden kuin asuinkiinteistöjen rakentamisessa ja sitten, jos pohjaveden taso on alhainen.

Menetelmät vedenpitävyyden sisätiloissa

Tyypillisesti vedenpitävät pohjat ja seinät tehdään huoneen ulkopuolelta. Mutta joissakin tapauksissa se on mahdotonta tai sopimatonta. Esimerkiksi jo käytössä olevan rakennuksen perustana ei ole aina mahdollista kaivaa. Tässä tapauksessa kellarikerroksessa suoritetut vedeneristystyöt.

Huoneen sisätilojen seinämien vedenpitävyys on useita tapoja. Yleisimmät:

 • kyllästys
 • Obmazochnaya
 • maali
 • injektio

Kellarin ja kellari seinien kyllästys on suhteellisen nopeaa. Laitteen materiaali on seos, johon kuuluu erityinen sementti, hiekka ja erityiset lisäaineet, jotka antavat veden seosta kestäville ominaisuuksille. Koostumuksen komponentit, jotka on kerrostettu märälle pinnalle, reagoivat veden kanssa. Tämän seurauksena muodostuu kiteitä, jotka pysäyttävät kosteuden tunkeutumisen. Ja mitä paremmin seinien pinta on, sitä vahvempi seoksen vaikutus.

Maalaus ja maalaus ovat samankaltaisia. Näihin käytetään bitumipolymeeri- tai bitumimastetteja, polymeerimaaleja tai öljymaaleja ja lakkoja. Tällainen eristys on varsin tehokas kellareissa, mutta vesipitoisen pinnoitteen asennukseen käytettävät yhdisteet ovat erittäin myrkyllisiä. Päällystyspinnoitteen vähimmäispaksuus on 3 mm, päällysteen paksuus on 1-2 mm.

Injektointimenetelmä on kallein, mutta sen avulla saavutetaan suurin tehokkuus. Yleisimpiä aineita ovat akrylaattiseokset ja geelit. Tuloksena oleva sulku voi kestää useiden kymmenien ilmakehän vedenpaineita. Tätä menetelmää ei käytetä vain vedenpitävyyteen perustusten ja seinien, vaan myös metrojen tunneleissa.

Vedenpitävyysmenetelmän ydin

Tätä menetelmää säätiöiden ja kellari seinien kosteuden ja vuotoja Euroopassa on käytetty yli 30 vuotta. Hänen kanssamme hänet tunnettiin äskettäin ja sitä pidetään lupaavana. Materiaalien ja työn kustannukset ovat hieman korkeammat kuin perinteisemmillä vedeneristämismenetelmillä, mutta työn vaikutus on useita kertoja suurempi. Injektointimenetelmän avulla on mahdollista sulkea jopa halkeamia ja siruja seinien ja perustusten pinnoille, jotta aktiivinen vesi ei vuotaa betonin läpi. Sitä voidaan käyttää paitsi betonipinnoille, myös huokoisille materiaaleille, kuten tiilimuotteille.

Tämän menetelmän erityispiirteenä on se, että valmistetut polymeeriseokset pumpataan paineen alaisena seinien, lattian ja katon huokosiin, saumoihin ja halkeiluihin. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa käytetään erityisiä injektoreita, joiden avulla seosta pumpataan korkealla paineella.

Injektioliuoksen aikana käytettävät materiaalit tehdään mineraali- tai polyuretaanipohjaisesti. Niiden tiheys on suunnilleen yhtä suuri kuin veden tiheys, joka sallii niiden tunkeutumisen melkein edes esteettömään jopa epätavallisiin halkeamiin, jotka olisivat voineet muodostua perustuksen seinämiin.

Vedeneristysmenetelmän käyttö on suositeltavaa seuraavissa tapauksissa:

 • on tarpeen lisätä tiilen ja roskien perustusten tukirakenteiden käyttökuorman rajaa;
 • tarvittaessa poista aktiiviset vuodot perustusten seinämissä;
 • leikkauseristyksen laitteessa pohjan ja talon pääseinän välissä;
 • kun tiivisteet tiivistetään maan ja pohjaseinän väliin.

Vedenpitävän vedenpuhdistuslaitteen tekniikka

Eristyslaitteen työ alkaa valmisteluvaiheella. Uusissa rakennuksissa se koostuu seinien pinnan puhdistamisesta pölystä ja likaisuudesta sekä epäsäännöllisyydestä. Jo käytössä olevien pintojen korjauksessa työn laajuus on hieman suurempi. Mahdollisuuksien mukaan on tarpeen poistaa vanha vedeneristys, puhdistaa sienen ja muotin seinät ja poistaa suolaa erikoistyökalujen avulla.

Seuraava vaihe on projektin laatiminen, jossa esitetään tulevien reikien tiheys ja vedenpitävän seoksen määrä, joka tarvitaan koko työn loppuun saattamiseen. Tarvittavien reikien ja materiaalien määrä riippuu perustan paksuudesta ja seoksen tyypistä. Seoksen käyttö, joka perustuu polyuretaaniin neliömetrillä, on vähintään 1,5 litraa. Vaadittu määrä akryylipohjaista materiaalia on huomattavasti pienempi.

Poraa reikiä rei'ittimen tai poran avulla. Reikien halkaisijan tulee olla 25-32 mm, riippuen ruiskuvalmisteiden tai kapselien halkaisijasta. Reiät tehdään terävän reunan alle 45 astetta. Riippuen tehtävistä reikien syvyys voi vaihdella, yleensä se saavuttaa 2/3 seinämän paksuudesta. Maadoituksen ja pohjan välisten liitosten tiivistämiseksi on tarpeen porata seinän läpi. Reikää huuhdellaan vedellä.

Pakkaajat asetetaan reikiin, jotka toimivat pumpun suuttimina. Näiden suuttimien kautta päällystetty vedeneristysyhdiste pumpataan seinään. Tähän prosessiin tarvitaan pieni pumppu, joka tuottaa paineen 0,5 MPa. Kriittisiin teollisuusalueisiin käytetään sähköistä kalvo- tai mäntäpumppua. Käyttämällä tätä laitetta seos syötetään reikiin yhdessä kovetin, jonka avulla voit jakaa vesitiiviin materiaali tasaisesti koko seinämän paksuudelle.

Jos seinä on "kuiva muuraus", voit tehdä ilman pumppua. Mutta tässä tapauksessa pakkaajat on täytettävä useita kertoja päivässä. Ilman pumppua seos hitaasti hajoaa tyhjiössä betonissa ja prosessi toistetaan useita kertoja.

Ruiskutuksen päätyttyä kaikki poratut reiät täytetään tavallisella sementti-hiekkaseoksella.

Se on tärkeää! Teokset on suoritettava ilman lämpötilan ollessa +5 astetta. Alhaisissa lämpötiloissa seoksen leviäminen betoniin on erittäin vaikeaa.