Tee-se-itse betoni hionta

Betonilattiat ja seinät ovat jo pitkään ansainneet kaikkein halutuimmista - ne ovat kestäviä, vastustuskykyisiä ilmakehän tekijöiden ja muiden katastrofien vaikutukseen. Mutta jotta tällainen päällyste näyttää kaikki edut, on varmistettava, että se on tasainen. Ja betonien kiillotus, joka voidaan toteuttaa käsissä, auttaa sitä.

Nykyaikaiset hiomamenetelmät erilaisten betonityyppien avulla tekevät siitä minkä tahansa tuotteen mahtavaksi ja parantavat esteettistä ulkonäköä. Tässä tapauksessa hänen huoltajansa kustannukset vähenevät huomattavasti. Lisäksi lasin suorituskykyä parannetaan, kuten raskasta liikennettä, siviili- ja sotilasajoneuvoja.

Hiominen itsessään on yksi pintakäsittelyn vaiheista ennen viimeistelyä. Aattona joukko toimenpiteitä, mukaan lukien poistamalla vanha pinnoite tasoittamalla pohja, jolloin laskeutuu. Erota alustava ja lopullinen hionta. Ensimmäistä kertaa pintakäsittely suoritetaan 3-5 päivän kuluttua perunan kaatamisesta, kun taas viimeistely tapahtuu vasta täydellisen jähmettymisen jälkeen.

Tapoja ja tyyppejä

Voit tehdä työtä itse helikopterilla tai hiomakoneella. Seinien ja lattiatyyppien hiontaan kuuluu kaksi niistä - kuiva ja märkä. Ensimmäisen tyypin etu - päällikkö voi ohjata työtä, joka on säädetty pölylle.

Paljon huonompi näkyvyys on, kun betonipintojen märkäjauhatus suoritetaan. Syy - märkä liete, joka on tyydyttynyt ilmalla laitoksessa. Kuitenkin vesipumpun avulla tämä ongelma ratkeaa helposti.

Työkalut

Hiomalaitteita voi ostaa edullisesti missään erikoistuneessa myymälässä, ja monilla niistä on todennäköisesti jokainen omistaja. Esimerkiksi bulgarialainen - monipuolinen työkalu, jota käytetään monissa prosesseissa. Kaikkea vielä tehtävänä on ostaa erityinen suutin tai hiomalaikka sille. Maksimikuorma, jonka hiomakone pystyy kestämään, liittyy suoraan pyörän halkaisijaan tai timanttikupin kokoon.

Suurilla alueilla voit työskennellä helikopterilla - eräänlaisella ammattilaislaitteella. Tämä on yksikkö, jossa edessä on pyörivä levy, jossa lisäpyörät on kiinnitetty. Säädtämällä laitteen timanttityöstötyökaluja kauko-ohjain tuo betonipinnan täydelliseen tasaisuuteen.

koulutus

Hiekoitettu betoni palveli pitkään, sen asianmukainen valmistelu on tärkeä rooli. Voit tehdä tämän seuraavasti: Poista ensin vanhat pinnoitteet ja tarkasta koneen taso kolmen metrin viivalla. Reikien, kuoppien tai holvien läsnäolo määrää kupin kulumisasteen. Sitten sinun on tutkittava pinta halkeamien, saumojen jne. Koon mukaan. Jos mahdollista, sulje ne kaikki käsityökalulla.

Ennen hiomistyön aloittamista sinun on myös koskettava lattiaa tai seiniä voimaa. Jos sitä ei ole, joillakin alueilla on täytettävä uudelleen. Samassa vaiheessa tehdään monimutkaisia ​​töitä, esimerkiksi betoniporausta. On tärkeää varmistaa virransyötön luotettavuus - kaikki keskeytykset voivat vaikuttaa haitallisesti prosessin lopputulokseen.

Tärkeitä kriteereitä hionnan lattian valmiuden arvioimisessa ovat aukot, saumat ja muut elementit, jotka voivat vahingoittaa herkkää hiontatyökalua.

Pahojen poisto

Tämä askel on erittäin tärkeä tilojen korjauksessa. Pitkäaikainen käyttö betonipinnoitteelle muodostaa aukkoja ja kouruja sen pinnalle, jonka ero ylittää sallitun 5 mm: n standardin. Ne on laskettava ennen raskaiden koneiden käyttöönottoa.

Hiomakoneella pukeutuneen timanttirenkaan avulla on tarpeen leikata vaurioitunut alue vähintään 200 mm: n syvyyteen, minkä jälkeen se poistetaan. Puhdista sitten pölyn onkalo hiekkapuhalluksella, käsitellä se pohjamaalilla ja sen jälkeen, kun se kuivuu - tiivisteellä. Lopuksi, käytä laatikkoa tai sääntöä tasoittamalla korjausseos.

Täydellisen jähmettymisen jälkeen voit siirtyä suoraan hiomaan. On huomattava, että jos vahinko on merkittävä, on tehtävä työtä useissa vaiheissa, ja vasta lopullisen tasoituksen jälkeen voit jatkaa jauhaa kuppiin. Pieniä halkeamia on yleensä ommeltu ympyrässä noin 10 cm: n etäisyydellä. Algoritmi niiden kanssa työskentelyn kanssa on identtinen kuoppien poistamisen kanssa lukuun ottamatta tarvetta poistaa vaurioitunut alue.

Hiomakone

Heti huomaamme, että kulmamylly, jossa on timanttipyörä, ei pysty korjaamaan alkuvaiheissa tehtyjä virheitä. Sen tehtävänä on vain poistaa heikoin betonikerros ja leikata leikattava pinta. Turvallisuus hionnassa on noudatettava tarkasti. Kaikki huolimaton liike johtaa betonin ja vahinkojen tuhoamiseen! Ohjeet seuraaville:

 • Varmista ennen laitteen käynnistämistä, että se on kunnossa. Tarkista työn kohteiden kiinnitys - kulho tai ympyrä;
 • koneen käyttöaika on 15 minuuttia, minkä jälkeen se sammuu, kunnes sen lämpötila ja huoneen ilma ovat yhtä suuret;
 • hoitaa erityinen puku, joka suojaa sinua hiomaprosessin aikana syntyneestä pölystä;
 • ryhtyy toimiin varmistaakseen kuluneiden kuppien ja piireiden oikea-aikaisen korvaamisen samanlaisille korkealaatuisen työn ylläpitämiseksi.

Työstettäessä tasoituksia on suositeltavaa käyttää vähintään 400-timanttikiveä. Tällainen ympyrä lisää Bulgarian kuormitusta kestämään.

Helikopteri

Lattian kiillottaminen helikoptereilla suoritetaan kahdessa vaiheessa. Se vaatii myös tällaisen laitteen varovaisuutta ja johtamistaitoja. Yksi virhe saattaa johtaa paitsi koneen vaurioitumiseen, myös lasin hävittämiseen kokonaisuutena. Ensimmäisessä vaiheessa käytetään hiutalevyä tai timanttikulhoa. Kiinnitys alhaisilla kierroksilla. Seuraava on nopea hionta ilman levyyn osallistumista.

Seinän hionta

Jalostusseinät edellyttävät eräitä vivahteita, lähinnä fyysisiä. Esimerkiksi betoniseinämiä ei voida hiomata laitteilla, joita käytetään lattiaa käytettäessä. Ensinnäkin tämä johtuu painosta, joka häiritsee sen työtä.

On järkevää suorittaa nämä työt manuaalisilla hiomakoneilla, joissa on suurikokoisia timanttikupuja. Prosessi alkaa pääsääntöisesti mistä tahansa kulmasta. On järkevämpää suorittaa hiontaa pienissä raidoissa, pudottamalla katosta lattialle.

Jaksottaisesti työ on pysäytettävä ja seinän tasoitus on tarkistettava. Jos se on mahdollisimman litteä pystysuora, siirry seuraavaan kaistaa. Tämä on erittäin tärkeää, jos kittiä on jo käytetty betoniseiniin. Liiallinen kiihko poistaa kaiken, ja työn täytyy alkaa uudelleen.

Betoniseinien hionnan etuna on se, että sen jälkeen materiaalin rakenne muuttuu paremmaksi: pienet betoni- tai laattaerot tasoitetaan. Erilaisia ​​tehtäviä, jotka ratkaisevat hankaus- tai timanttikupit, jatkuvasti kasvavat.

tarvikkeet

Joka tapauksessa on mahdollista käyttää betonista tehtyjä jauhatusseiniä ja lattioita, mutta valitun täyteaineen laatu ja pinnoitteen ikä ovat tärkeässä asemassa tuloksessa. Tuberkuloiden enimmäisarvo ei saa ylittää 5 mm, kerrospaksuudeksi 30 mm.

Ihanteellinen tasoitus hionnan jälkeen voidaan saada valitsemalla täyteaineeksi murskattua kiveä, soraa tai hiekkaa. Tämä prosessi on valta tehdä kukin päällikkö omin käsin. Mutta vaikeinta on betonista tehtyjen jauhatusseinien ja lattiamateriaalien työstö alueilla, joissa graniitti, sedimenttikivi toimii täyteaineena: ne vaativat tehokkaita työkaluja ja taitoja tai tämä käsittelyn laatu ei riitä korkeiden lattian laadun vaatimuksiin.

Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.

Betonin hionta jauhatus: menetelmät, työkalujen valinta, alustavat toimenpiteet. Hiomakoneiden käyttö

Ennen lattian viimeistelyä viimeistelypäällysteen kanssa on varmistettava, että sen betonipinta on tasainen. Yksi tapa saavuttaa tämä on hiomalla jauhatuskone, johon on asennettu erityinen ympyrä. Tyypillisesti tämä prosessi suoritetaan ennen pölyn poistamista, impregnoinnin, lakkojen ja maalien käyttämistä.

Kuvassa - hiomalla betonipinta käsin pölynpoistoon

Jos jauhamista käytetään

Viime aikoina tällainen menettely kuin betonilattian hionta on yleistynyt.

Tämä sallii:

 • eliminoida tarve jaksottaiselle pintamateriaalille;
 • tekee lattiaa kestävältä kosteudelta, aggressiivisilta kemiallisilta vaikutuksilta, intensiiviseltä kävelyltä ja liikkuvat raskaat laitteet.

Jos hionta tehdään laadullisesti, pinta tulee ulkonäöltään kauniiksi, eikä se vaadi merkittävää aikaa ja rahaa investoimalla erityistä huolellisuutta varten.

Yksi rakennuskäsittelyn tyypeistä on hiomalla betonilattia, jossa on hiomakone, joka on tehty, jotta:

 • poista käytetty pinnoite;
 • jotta saavutetaan lattian ja levyn pohjan tasoitus ennen sen käsittelyä vahvistamalla impregnointeja, koristeväriaineita, itsetasoavia polymeeripinnoitteita ja suojaavia lakkoja.

Esi- kiillotus suoritetaan 3-5 päivää sen jälkeen, kun lattia on kaadettu. Lopullinen kiillotus tehdään päällysteen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Vinkki: kun tarvitset uutta betonia, sinun ei tarvitse poistaa kalkkimaitoa, joka muodostuu kaatamisen aikana liuoksen jakautumisprosessissa.
Vanhenen käsittelyä varten - poista yläkerros.

Lattian hionnan pääasiallinen tarkoitus on tuoda pinta täydellisessä kunnossa ennen kuin päällystetään sitä. Tämä toimenpide suoritetaan myös silloin, kun kulutetun betonilattian palauttaminen on tarpeen, koska se estää sen lujuuden.

Noudata turvallisuusmääräyksiä käytön aikana.

Jos betoni on kiillottamaton, se voi voimakkaasti vetää kosteutta, ja yhdessä nollan alapuolisten lämpötilojen kanssa tämä johtaa sen jäädyttämiseen ja materiaalin hävittämiseen. Tällainen vaikutus alempaan tasoon on erityisen havaittavissa.

Muista, että hiominen tehdään hiomakoneen liikkeiden avulla, jotka ovat täsmälleen samat kuin pintahuollon. Siksi se ei auta eroon kaatumiskuopista tai epätasaisesta lattian rinteestä.

Vinkki: vakavien virheiden poistamiseksi ei ole muuta tapaa kuin perustaa base.

välineet

Kuiva tai märkä hionta -menetelmä voidaan käyttää. Kaikki riippuu materiaalista, joka vaatii käsittelyä.

Teosten hinta ei muutu valituista valotustilanteista.

 1. Jos lattia on peitetty marmorilla tai mosaiikilla, levitä märkä hionta. Tämän tyyppinen työ vaatii hioma-segmenttien käyttöä. Tämä mahdollistaa lähes täydellisen lattian pinnan.
 2. Kun betonilattia on hienonnettava, on parempi käyttää kuivaa menetelmää. Totta, tämä prosessi kestää kauemmin kuin märkä käsittely.
  Prosessin mukana seuraa suuri määrä pölyä, mutta se on vähemmän vaarallinen verrattuna märkätehosta, joka on hyvin paksu silmien yläpuolella. Pöly on mahdollista poistaa pölynimurilla.

Työkalun valinta

Jokainen rautakauppa voi tarjota tarvittavat työkalut betonin hiontaan. Nämä ovat pääasiassa jauhat amerikkalaisista ja eurooppalaisista valmistajista. Sen valinta koko hiontatyökalusta merkitsee sitä, että on vaikeampaa työskennellä, mutta tällaiset korjaukset eivät edellytä kalliiden laitteiden hankintaa.

Plus, hiomakone on se, että se pystyy kulkemaan vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri hiomakone ei pääse betoniin. Myös timanttikulhoa ja hiomalaikkaa tarvitaan.

Älä unohda - sitä suurempi ympyrän koko on suurempi työkalun kuormitus. Siksi teräsbetonipäällysteiden leikkaaminen timanttipiireillä tapahtuu erityisten ammattilaislaitteiden avulla.

Timanttirenkaiden käyttö lattian kannen leikkaamiseen

Hiomamateriaali

Työt ovat mahdollisia mistä tahansa betonista, ja niiden tulokseen vaikuttaa pinnoitteen ja täyteaineiden merkki ja ikä. Enintään 30 mm: n kerros voidaan poistaa, kaivojen ja tuberkkien läsnäolo on sallittua, mutta niiden välisen eron suuruus voi olla enintään 5 mm.

Materiaalin valinta riippuu tilojen käyttötarkoituksesta ja vaikuttaa työn kustannuksiin. Betonibetonihionnan hionta on paras mahdollinen käyttämällä metamorfisia kiviä ja pieniä fraktioita ruosteen täyteaineena.

Menetelmä interplate-sauman poistamiseksi

Kun tiedetään, että kiillotustoimenpiteet toteutetaan myöhemmin, alkuperäisen pinnan luomiseksi valitaan betoniin murskattuja graniittisia tai marmorileikkejä. Tällaiset materiaalit sopivat paremmin tässä tapauksessa.

 1. Täydellinen hionta tehdään hienojakoisilla fraktioilla.
 2. Jalostus on helppo suorittaa marmorimikroilla.
 3. Harvinainen työ graniitti- ja sedimenttisillalla.
 4. Täyteaineen tiheyden tulee olla normaali, jotta varmistetaan riittävä lattian laatu.

Segmenttinen hiomalaikka betonille hiomakoneille

Alustavat tapahtumat

 1. Jos pinnoitteita levitetään betonipinnalle, on toivottavaa poistaa ne.
 2. Taso on tehtävä tasainen, säädä kolmiulotteinen hallitsija.
 3. Kun kuoppia, kuoppia tai kuoppia löytyy, lisää timanttien määrää.
 4. Tarkista lattiasta muodonmuutos kutistuvia liitoksia ja halkeamia. Näiden vikojen havaitsemisen jälkeen ne korjataan ja ongelmaluokat lisätään.
 5. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi pieni osa siitä käsitellään hiomalla.

Ennen betonityön aloittamista on varmistettava, ettei yläkerroksessa ole vahvistusta tai metallin vahvistavaa verkkoa. Jos tämä materiaali on olemassa, se on poistettava.

Vinkki: kaikki työt, mukaan lukien timanttiporausreiät betoniin, yritä pitää ennen hiomista.

Poraaminen betoniin ennen hiomista

Hiomakoneiden käyttö

Ohjeissa hionta on vain 2 viikkoa siitä, kun lasitus on täysin kuiva. Tätä jaksoa tarvitaan, jotta pinnoite saisi voimaa ja tulla valmiiksi myöhempää käyttöä varten.

Muista, että betoniin voidaan lisätä marmoria, soraa, graniittia, kalkkikiveä ja muita aineosia. Kun hionta on tehty kuivatun pinnan loppuun asti, on vaarana, että näiden lisäaineiden palaset yksinkertaisesti irtoavat.

Ennen kuin jauhaa betonihiomakone, älä unohda valmistelutoimenpiteitä. Lattian käsittelyä varten käytetään erityistä seosta, joka voi reagoida kalsiumhydroksidin kanssa, jolloin muodostuu mineraalisaostumus. Se sulkee huokoset, mikä tekee betonista vahvempaa ja kestävämpää kosteutta.

Levyjen käyttö, joiden raekoko on 400 yksikköä tai enemmän, luo tällaisen voimakkaan betonikerroksen, joka voi turvallisesti kestää hyvin suuria voimia. Tämä vaihe on lopullinen, kun se ei enää tarvitse tehdä muita manipulointeja.

Vinkki: jos haluat saada pinnan, joka on täysin sileä ja ominaisuus kiiltävästä kiiltonasta, tee kiillotus käyttäen suurempia jyviä.

Työstö on valmis, mikä tarkoittaa, että on aika asentaa pohjakerrokset ja suorittaa pintakäsittely. Kiiltävän pinnan saavuttamiseksi käytetään polyuretaanilakkaa.

Niiden levitys suoritetaan erikoisharjoilla ja rullilla heti betonihionnan päätyttyä. Pinta ennen näiden töiden suorittamista puhdistetaan pölystä.

Vinkki: maalaa lattia useammassa kerroksessa.

johtopäätös

Pienien alueiden betonipintojen hiomisessa ei ole välttämätöntä käyttää suuria rakennusmateriaaleja. Kaikki työ voidaan tehdä manuaalisella hiomakoneella, johon hänellä on oltava erityinen timanttirengas. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Miten ja mitä jauhaa betonia

Viimeinen vaihe ennen betonilattian maalausta on niiden korkealaatuinen hionta. Se ei ainoastaan ​​anna pintaa kiehtovaa sileyttä, vaan estää myös haitallisen pölyn syntymisen käytön aikana ja pidentää betonilattian kestävyyttä. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitset erityisiä hiomakoneita, tai voit käyttää tavanomaista työtä ja käyttää tätä tarkoitusta varten tavallinen jyrsin. Kummankin vaihtoehdon tärkein asia on kuitenkin korkealaatuinen betoni, joka on oikein valittu tilanteen mukaan.

Maaperän betonilattian edut ja laajuus

Jalostettu betonilattia sai suuren suosion viimeistelypinnoitteista paitsi julkisen myös yksityisen luokan. Sitä käytetään pääasiassa:

 • lääketieteellisissä ja oppilaitoksissa;
 • ostos- ja urheilukeskuksissa;
 • vesipuistoissa;
 • viihdepaikoissa;
 • kulttuurikohteisiin;
 • esikaupunkialueilla;
 • lattianpäällysteinä kotitalous- ja autotallirakennuksissa;
 • yhä useammin kiillotetut betonilattiat löytyvät pukuhuoneista ja käytävistä tavallisten kansalaisten kodeissa.

Hän ansaitsi niin laajan sovellusalueen suorituskykyominaisuuksilleen, jotka monessa suhteessa ylittävät jopa korkealaatuisen viimeistelyn edut:

 • käyttöikä lasketaan vuosikymmeninä, mikä varmistetaan paitsi parannettujen lujuusominaisuuksien lisäksi myös vastustuskyvyn kosteuden kyllästymisellä. Tavanomainen betonipinta ilman viimeistelyä tai käsittelyä ei ole niin merkittäviä etuja;
 • kiillotettu kiiltävään kerrokseen muistuttaa itsetiivisiä päällysteitä;
 • demokraattinen arvo;
 • on ihanteellinen perusta siinä tapauksessa, että tarvitset täydellisen litteän pohjan koristepinnoitteelle;
 • ei aiheuta haitallista pölyä käytön aikana;
 • kiillotus mahdollistaa perustan tasaamisen jopa voimakkaasti helpottaen;
 • ei vaadi säännöllisiä korjauksia. Jos tällainen tarve syntyy, silloin ei ole vaikeata tehdä "laastaria".

Jotta päällystyspinnoite voi säilyttää tällaiset ominaisuudet niin kauan kuin mahdollista, on syytä hienontaa kaatunut betonilattia. Jos täyttö on vanha, se kiillotetaan paitsi koristeellisella myös pääkerroksella. Jos kyseessä on uuden betonilattian tukkeutuminen, vaaditaan sementtimon poistumista. Myös jauhatus erikoistyökalujen kanssa betonipinnoilla on olennainen osa alustan valmistamista itsetasaava lattia.

Ole varovainen ja älä pudota yleistä väärinkäsitystä - hionta ei ratkaise tukipinnan säätöongelmia. Kohdistus suoritetaan betonikerroksen alkuperäisen valun tai uudelleen salpauksen vaiheessa.

Tärkeimmät teknologiat betonilattian hiomiseen

Riippuen halutusta vaikutuksesta hiomisprosessi suoritetaan eri tekniikoiden mukaan, mutta samalla laitteella, joka pystyy käsittelemään betonin lisäksi myös kiven käsittelyä.

Kuiva menetelmä

Yleisin muoto, jota useimmissa tapauksissa käytetään betonilattian hiontaan, on kuiva menetelmä. Poistettavan kerroksen enimmäissyvyys on 2 mm. On syytä huomata, että tällaisen toiminnan tuottaminen ilmassa aiheuttaa suuren määrän kuivaa sementtipölyä, joten suojauksen käyttö on välttämätöntä. Mutta hän nopeasti ratkaisee, antamalla mahdollisuuden arvioida objektiivisesti työn tulosta ja korjata puutteet.

Märkä menetelmä

Jos on tarpeen käsitellä betonilattia, jossa on pinnoitettu kivennäismehut tai mosaiikki, se on aina kiillotettu märkä menetelmällä. Poistetun kerroksen sallittu paksuus on 5 mm. Erityistä huomiota märkämenetelmässä annetaan työkalulle, eli hiomalaikalle. Työn tekeminen tämän tekniikan kanssa on melko vaikeaa, koska märät likaiset roiskeet ovat, ja aika suorittaa tällaiset toimet on paljon pidempi verrattuna edelliseen menetelmään.

kiillottaa

Kiillotettu lattia eroaa käsitellystä pinnoitteesta hiomalla täysin sileällä pinnalla kiiltävällä vaikutuksella. Kaikista tavoista - tällainen hionta on kallein, mutta myös esteettisin. Sisustusominaisuuksissa tällainen lattiapinta ei ole mitenkään huonompi kuin itse tasoittava päällyste.

Mitä voidaan kiillottaa

Hiomisprosessin tuottamiseen on useita menetelmiä erilaisten laitteiden ja laitteiden avulla, jotka eroavat toisistaan ​​luokassa, mikä riippuu käsitellyn pinnan neliöstä.

Ammattimainen hiomakoneet

Jos haluat tehdä suuren alueen kiillotuksen, niin et vain voi tehdä ilman ammattilaistarvikkeita. On olemassa monia malleja, mutta niiden ydin on seuraava: injektointi tapahtuu pyörittämällä hiomasuuttimia sen akselin ympäri sekä pohjan akselin ympäri. Lisäksi useimmissa malleissa on vesihuolto ja pölynkeräys.

Kotitalouksien hiomakone

Jos on tarpeen käsitellä pieni pinta, ja jopa kotona, niin tähän tarkoitukseen voit käyttää mitä tahansa koneella hiomalaikkaa tai kulhoa. Betonimyllyn hiominen jauhatus on suosituin menetelmä. Se on kevyt ja ohjattavissa, joten voit käsitellä mitä tahansa pintaa, vaikka vaikeasti tavoitettavissa.

Hiomistyökalut

Hyvän hionnan avain on korkealaatuinen ja oikein valittu hiontaelementti käsiteltävän pinnan tyypin mukaan.

Hiomalaikat

Levyhiomakoneen suuttimet betonin hiontaan ovat suosituimpia. Riippuen käsittelyasteesta, ne ovat kahdentyyppisiä:

 • bug. Tätä tyyppiä voidaan käyttää pintojen viimeistelyyn. Ne eroavat joustavasta pohjasta, johon pienet timanttisirut levitetään lisäämällä polymeerejä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita korvata velcro-kiinnitysjärjestelmän ansiosta.
 • etulevy. Tällaisen betonisuunnitelman hiontalevyä käytetään ensimmäisen kerroksen poiston yhteydessä. Timanttikiven erilainen raekoko antaa täydellisen vapauden valita suuttimen tyypin kiven tai betonilattiapohjan mukaan.

kuppi

Erilaisia ​​betonilaisia ​​hiomakupleja ovat hiomapyörien tyyppi, jota käytetään paksumman betonikerroksen poistamiseksi. Jalostustasosta riippuen kupityypit eroavat toisistaan:

 • kaksinkertainen segmentti - ensimmäisen paksun kerroksen poistaminen;
 • neliö. Jos haluat poistaa suuria betonipintoja rouhinnassa, on suositeltavaa käyttää tätä kulhoa. Sen avulla voit kuvata kunnollisia segmenttejä ilman laadun heikkenemistä, sekä päällystys itse että suutin;
 • boomerang - tarjoaa viimeistelykerroksen herkempi hiominen hienojakoisen hionnan takia.

Frankfurt

Jos haluat glittera konkreettisen viimeistelykerroksen peilien loistoon, niin trapezoid frankfurt on mitä tarvitset. Siinä on eri kokoisia höyhenpohjaa, joka mahdollistaa täysin polaaristen tulosten saavuttamisen.

Hionnan tuottaminen

Hiontaa betonilattia omalla kädellä eri menetelmiä käyttäen on hyvin samanlainen suoritettujen töiden vaiheissa, vain vivahteet eroavat toisistaan. Siksi on parasta pohtia prosessin yleistä olemusta, joka on sovitettu työn hienovaraisuuteen tavalla tai toisella.

koulutus

Betoniharkotus kädellä alkaa valetun pohjan hyvin valmistetulla pinnalla.

Jos haluat tehdä jonkin työn, kuten porauksen, sinun on tehtävä se ennen hiontaa, jotta se ei vahingoittaisi täysin tasaista pintaa myöhemmin.

Vaihe 1. Tarkasta tarkasti valmiin lattian ulkonäöltään esiin tulevat esineet - vahvistus tai vahvistettu verkko. Jos on, kannattaa poistaa ne etukäteen.

Vaihe 2. Jos kutistuminen ja muodonmuutos ovat säröjä tai saumoja, ne ovat välttämättä pakollisia. Ja vain "laastareiden" kuivumisen jälkeen betonilattia jalostetaan.

Vaihe 3. Hionnan suorittamiseksi tasaisuus on välttämätön edellytys, joka määräytyy kolmiulotteisen hallitsijan toimesta.

Vaihe 4. Lattian käsittely aloitetaan vain, jos betoni on tarpeeksi vahva. Tämän indikaattorin määrittämiseksi käytetään koko alueen perustana. Jos alue, joka ei ole saavuttanut voimaa, löytyy jonnekin, on parempi lykätä käsittelyä, koska tällainen virhe voi johtaa betonilattian täydelliseen korvaamiseen.

Vaihe 5. Kourujen ja kaivojen läsnä ollessa käytetään rouhintaan suuttimen, jolla on suurempi hankaus, niiden poistamiseksi.

Vaihe 6. Jotta voisit määrittää itsellesi betonilattian jäykkyyden, kannattaa yrittää jauhaa jauhaa ja katsoa tulosta.

Hiontaprosessi

Kaikissa hiomamenetelmissä valitaan eri kokoisten hankausaukkojen suuttimet riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä erikseen. Noin 25-30-suuttimia käytetään ensimmäisen kerroksen poistamiseen suurilla kuppiloilla ja 40 koristeena. Jos käytät kokoa yli 40, voit saavuttaa uskomattoman kestävän ja kestävän pinnoitteen. Kiiltoa varten lattia kiillotetaan suuttimilla, joiden hiomakoko on 1500 - 3000.

Vaihe 1. Ennen työn aloittamista pinta käsitellään erityisillä kyllästyksillä ja liuoksilla, jotka kovettuvat sen.

Vaihe 2. Jos olet hankkinut erityisen hiontayksikön, lue ohjeet ja ennen kaikkea katsele videoita internetistä ennen sen käyttöä.

Vaihe 3. Nyt sinun täytyy hiomata jäädytettyä betonilattia haluttuun sileyttä. Jos päätät kostealla menetelmällä, päällystys on ennalta runsaasti kasteltu. Nesteen poisto tapahtuu itse jauhimesta.

Vaihe 4. Jos vaikeasti tavoitettavia paikkoja käsiteltäessä pinta ei ollut mahdollista käyttää hiomanauhaa.

Vaihe 5. Työn päätyttyä betoni lattia maalaa maaliin halutulla tavalla ja polyuretaanilakalla useissa kerroksissa. Ennen niiden levittämistä sinun on puhdistettava lattia perusteellisesti pölystä ja liasta. Lakkauksen jälkeen useita kerroksia. Sitä käytetään yksinkertaisesti erikoisella harjalla. Kerroksen kuivumisen jälkeen voit turvallisesti käyttää uutta lattiaa.

Varotoimet, kun työskentelet hiomakoneen kanssa

Hiomakoneen betonilevyllä ei ole mitään tekemistä erikoiskoneiden työvaiheiden kanssa. Niiden käsittely on turvallista ja yksinkertaista, mitä ei voida sanoa hiomisesta hiomakoneen avulla. Jotta vältetään epämiellyttävät tilanteet, noudata seuraavia varotoimia:

 • tarkasta hiomakoneen vianmääritys;
 • hoitaa hyvä työpaikan valaistus;
 • on tarpeen suorittaa hiomapisteitä vain tiheissä vaatteissa, jotka peittävät koko kehon, samaan aikaan, ettei se pudota hiomakoneen työpintaan. Älä unohda hengityssuojainta, suojalaseja ja paksuja käsineitä halutessasi;
 • Älä ylikuumenta työkalua. Suurin työjakso on 15 minuuttia. Sen jälkeen on välttämätöntä antaa instrumentille "hengitysilma".

Lattiapinnan hionta suuren alueen ansiosta on yksinkertainen ja nopea. Tärkeintä tällaisessa työssä on tarkkuus ja tarkkaavaisuus. Jos sinulla on kysyttävää betonilattian hiomisesta, katsele suljettua videota.

Työkalu betonin hiontaan

Betonipohja ilman asianmukaista käsittelyä antaa liian paljon pölyä, mikä aiheuttaa paljon vaivaa omistajilleen. Siksi tällaista pintaa suositellaan maadoitetuksi ja kiillotetuksi toimimaan puhtaana pinnoitteena. On myös tarpeen jauhaa lattiaa ennen käsittelyä huokoisella kyllästyksellä, maalaamalla maaleilla ja lakoilla.

Hiomamenetelmät

Betonimateriaalin pinnan tasaisuus, tiheys ja kestävyys hiomalaitteiden avulla kahdella tavalla:

 • Maanmittausmenetelmää käyttäen käytetään vettä käsittelemään mosaiikkilattiat (betonista, jossa on marmoripikareita). Tuloksena on täysin kiillotettu pinta, joka vaatii lähes olemattoman viimeistelyn. Ylimääräinen vesi ja liete poistetaan imulla.
 • Kuivaa menetelmää käytetään tavallisen betonin jauhatukseen. Menetelmän haittapuoli on suuri määrä pölyä käytön aikana. Siksi samanaikaisesti hiomakoneiden kanssa on tarpeen käyttää pölynimuria. Arvokkuus - virheet ja puutteet näkyvät välittömästi. Märkäprosessissa on kuivaa esine virheiden havaitsemiseksi.

Mitä jauhaa betonia

Suurille alueille on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Erityisillä hiomakoneilla on laitteet liikkuvien osien pyörimisnopeuden ja vesihuoltoon, pölynkeruuseen ja lietteeseen. Useimmissa malleissa on planeettavaa toimintaa. Tämä on halkaisijaltaan suuri levy, johon on kiinnitetty suuttimia, joissa on timantti vinkkejä. He voivat liikkua samoissa tai vastakkaisissa suunnissa saavuttaakseen paremman tuloksen.

Mutta jos sinun täytyy hiomata lattiaa autotallissa, ei ole järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Voit tehdä työkaluja kotikaupasta.

Hiomamenetelmä

Kaikki viimeistely vaatii huolellista pintamenetelmää, eikä lattian hiontaprosessi ole poikkeus.

 1. Jos lattia täyttyy uudelleen, on sen tasaisuuden tarkistaminen pitkällä viivaimella, tason tasolla. Kun työskentelet vanhan pinnoitteen kanssa, päästä eroon vanhan pinnoitteen jäännöksistä. Poista roskat, pöly, lika ja poista metallisuihku tai -vahvike, jos sellainen on.
 2. Kun olet syvä reikiä, halkeamia tai suuria kutistuvia saumoja, sinun on ensin työskenneltävä niiden kanssa. Täytämme ne suurella lujuudella, mieluiten sementtisementillä, jotta varmistetaan suuri täyttötiheys. Epoksimuovia voidaan käyttää myös tiivistämiseen. Viallisten osien täyttö tulee tehdä huuhteluvälillä pääpinnan kanssa.
 3. Jos betonikärpää löytyy kentältä, on ylikuormituksia, ne on myös poistettava ennen lopullisen kiillotuksen aloittamista. Työskentelemme hiomakoneella, jolla on timanttilevyn numero 30-40, mikä merkitsee työskentelyalueen jyvää.
 4. Uuden lattiamateriaalin kanssa ensim- mäinen asia poistettiin sementtihyytelön yläkerroksen. Nykyisen lattian hionta poistaa vaurioituneet alueet, eliminoi pienet muodonmuutokset ja matalat tahrat.

Hiontaa omilla käsilläsi voidaan aloittaa aikaisintaan 14 päivää sen jälkeen, kun betoni tai sementtilaasti on kuivunut kokonaan. Jos et odota tätä ajanjaksoa ja työskentele märällä pinnalla, hiomakone voi yksinkertaisesti poistaa betonipäästöjä.

Työvuorot

Betonipäällysteen jauhamyllyn hionta ei ole tavallisia pyöriä, joita käytetään, mutta ns. Timanttikulhot eri malleissa. Lisäksi:

 • Ennen kiillotusta lattiaa käsitellään erikoisilla vahvistuskoostumuksilla. Nämä aineet, jotka joutuvat kemiallisen reaktion kanssa kalsiumjohdannaisiin betonin koostumuksessa, muodostavat vahvan kalvon, joka sulkee päällysteen huokoset ja antaa materiaalille suuren kosteuden läpäisevyyden.
 • Betonilohkareitin käsittely timanttikulloilla, jotka suoritetaan vaiheittain, aloittaen kulmasta paikasta, liikkuvat asteittain koko huoneeseen.
 • Hionta on tarpeen prosessitason tasaisuuden tai suuren viivoituksen tarkistamiseksi.

Käyttämällä erilaisia ​​raekokoisia kulhoja voidaan saavuttaa poikkeuksellinen sileys. Tämä voi olla työn loppuvaihe. Mutta suuremman kiillon aikaansaamiseksi lattiat kiillotetaan samalla UGM: llä, jolla on erityiset suuttimet. Pidä kiillotusaika pitkiä aikoja, betoni puhdistetaan pölystä ja maalataan useilla kerroksilla polyuretaanilakkaa maalaustyökalulla. On tärkeää kuivata tai maalata joka kerros ennen seuraavan levittämistä.

Betoni kiillotustekniikka

Kiillotetun betonin tekniikka koostuu pinnan mekaanisesta käsittelystä erityisten kemiallisten yhdisteiden avulla, jotka tunkeutuvat ja vahvistavat betonipohjaa. Tämän tekniikan avulla voit tehdä uusia ja palauttaa vanhat, vaurioituneet betonilattiat ilman lattiapäällysteitä.

Tärkeimmät betonielastustekniikan sovellusalueet

Betoni on luonnollinen materiaali. Sen pääkomponentit - kalkkikivestä ja savesta valmistettu Portland-sementti ja täyteaineet (hiekka, sora, murskattu kivi), jotka saadaan murskaamalla erilaisia ​​kiviä. Betonin koostumus sisältää myös vettä, joka saa aikaan sen kovettumisen reaktion. Mutta luonnollisuudestaan ​​huolimatta betonilla on joitain puutteita.

Ensinnäkin se on melko ruma ulkonäkö. Esimerkiksi betonilattia ilman pinnoitetta ei näytä kovin esteettiseltä. Lisäksi käytön aikana tällainen lattia on melko pölyinen. Nyt kaikki nämä virheet voidaan poistaa helposti hiomalla ja myöhemmin betonilla. Nykyaikainen kiillotustekniikka mahdollistaa betonin luonnollisen luonteen säilyttämisen ja poistaa kaikki sen pääasialliset haitat.

Kiillotetun betonilevyn visuaaliset ominaisuudet ovat lähes identtiset luonnonkiven kanssa. Tällainen lattia näyttää todella kauniilta ja kalliilta, ja sen tekniset ominaisuudet antavat suuren vastustuskyvyn mekaanisille ja muille vaikutuksille. Kuten käytännössä käy ilmi, kiillotetun betonin lattiat kestävät tehokkaasti jalankulkijoiden liikkeitä ja raskaiden kuormaajien liikkuvuutta, joten ne sopivat ihanteellisesti julkiseen viihdeohjelmaan ja teollisiin työpajoihin.

Tällä hetkellä kiillotettuja betonilattioita käytetään laajalti:

 • tuotanto- ja varastointitilat;
 • toimistorakennukset ja liikekeskukset;
 • supermarketit ja putiikit;
 • ravintoloita, baareja ja kahviloita;
 • näyttelytiloja ja museoita;
 • autotallit, pysäköintialueet;
 • lääketieteelliset ja oppilaitokset;
 • urheilukeskukset;
 • hotellit, rautatieasemat ja lentokenttä;
 • asuintiloihin.

Kiillotettu betoni: teknologia ja edut

Betonin kiillotustekniikka mahdollistaa betonipohjan kääntämisen mahtavaksi lattiapinnoitteeksi, jolla on suuri lujuus. On huomattava, että kiillotettu lattia voidaan saada vanha betonikerros. Pääasia on, että hän oli vielä tarpeeksi vahva ja tarvitsi tarvittavan voiman.

Kiillotetun betonin lattiat kestävät kulutusta, mekaanista kuormitusta ja pölyn erottumista erinomaisilla koristeellisilla ominaisuuksilla. Usein he jäljittelevät graniitti- ja marmorilattiat, mutta samaan aikaan he ovat parempia väreissä ja kuvioissa.

Kiillotettujen betonilattian etuja:

1. Lattian kestävyys ja kulutuskestävyys.

 • kiillotettu betoni voi kestää hyvin kauan. 5-7 vuoden käytön jälkeen hän voi tarvita vain kevyitä korjauksia, jotka koostuvat pinnan kyllästämisestä ja kiillottamisesta;
 • kiillotetut betonilatteet ovat ominaisia ​​korkealla naarmuuntumisella, joten ne ovat erittäin helppokäyttöisiä. He pystyvät kestämään erilaisten raskaiden lastaus- ja kuljetuslaitteiden liikkumisen;
 • verrattuna tavalliseen kiillotettuun betoniin, se on resistentteempi kulutukseen;
 • impregnointien avulla voit luoda suojakerroksen betonipinnalle estämällä eroosiota ja pölyämistä.

2. Laaja soveltamisala. Kiillotetuilla lattiatoilla on tasaisin ja tasaisin pinta, joka eliminoi korkeat tärinät eri mekanismien käytön aikana. Tällainen ominaisuus yhdistettynä monien muiden positiivisten ominaisuuksien kanssa mahdollistaa kiillotettujen lattioiden käytön eri alueilla.

3. Ympäristöystävällinen. Kiillotetun betonilevyn epäilyttävä etu on sen luontaisuus. Koostumuksessaan ei ole orgaanisia aineita ja liuottimia, jotka hajoavat ajan myötä tai lämpötilan vaikutuksen alaisina, samoin kuin emittoivat hajua tai allergeeneja.

4. Hygienia ja turvallisuus. Huoneissa, joissa on kiillotettua betonilattiaa, on suotuisa ilmapiiri, koska tämä materiaali kykenee kulkeutumaan ilmasta ja vapauttamaan kosteutta, joka haihtuu sen pinnalta luonnollisella tavalla. Sen korkea pH-taso sulkee pois mahdollisuuden kerääntyä muottiin, sieniin ja erilaisiin bakteereihin.

5. Emäksisen pölyn puuttuminen. Kun betoni kovettuu, pinnalle muodostuu sementtikalvo, josta tulee pölyä betonin käytön aikana. Kiillotettaessa tämä haitta eliminoituu erityisen impregnoinnin avulla. Se vahvistaa ja poistaa betonipinnan, mikä auttaa puhdistamaan huoneen ilman.

6. Helppo ylläpito. Kiillotettu betoni ei vaadi monimutkaista hoitoa. Se on helppo puhdistaa, koska se on täysin sileä.

7. Ulkonäkö. Koristeellinen kiillotettu betonilattia on kiiltävä pinta. On myös mahdollista kaivertaa lattiaa, maalausta tai maalausta kaavion päälle. Väriaineiden avulla betoni voidaan maalata eri väreillä ja monenlaisilla kuvioilla. Tämä lisää kiillotettujen lattien kysyntää paikoissa, joissa lattian ulkoiset houkuttimet ovat erittäin tärkeitä.

8. Kustannustehokas.

 • kiillotetut betonilattiat säästävät jopa 15% valaistukseen. Tämä johtuu niiden heijastavista kyvyistä. Tavallisiin kerroksiin verrattuna kiillotetun betonin heijastuskyky on korkeampi 30-50%;
 • koska kiillotetut lattiat eivät vaadi monimutkaista hoitoa, tämä vähentää huomattavasti niiden ylläpidon kustannuksia;
 • kiillotusbetonilattiat eivät liity kalliiden polymeerien tai pinnoitteiden käyttöön. Käytetyn kyllästyskustannuksen on suhteellisen pieni, mikä on taloudellisesti kannattavaa;
 • kiillotettu betoni on melko pitkä käyttöikä. Toisin kuin perinteiset lattiat, sitä ei tarvitse päivittää säännöllisesti kulumisen takia. Se myös vähentää lattian ylläpitokustannuksia.

9. Alhainen liukkaus. Erikoisvalmisteiden käyttö mahdollistaa lattiamateriaalin saamisen, jonka liukkaus on 40-50% vähemmän verrattuna muihin kerroksiin.

10. Korkea lämpötila. Impregnoinnin käyttö vaikuttaa positiivisesti betonilämmön lämmönkestävyyteen.

Kiillotetun betonilevyn muodostamisprosessi koostuu useista vaiheista. Tekniikka riippuu paljolti olosuhteista, joissa lattiaa käytetään: ulkona tai sisätiloissa sekä alkuperäisen pinnan kunnossa - vanhan kerroksen korjaus tai uusi lattiapäällyste.

Lyhyesti sanottuna kiillotetun betonilattian rakentamisen tekniikka voidaan esittää seuraavasti:

 • betonikerros poistetaan hiomalla, kunnes täyteaineen jyvät altistuvat;
 • Betonipinta vahvistetaan erityisellä impregnaattorilla. Tämä lisää huomattavasti materiaalin lujuutta ja sitoo kalkkia, joka on pölylähde;
 • monivaiheinen betonituotanto, jossa käytetyn materiaalin hankauskyky vähenee asteittain.

Tuloksena on mahtava ja käytännöllinen pinta, joka ei vaadi erityistä hoitoa ja ennallistamista pitkään aikaan. Laadukkaan kiillotettu betoni ei ole alhaisempi kuin luonnonkiven pinnoitteet ja jopa ylittää ne joissakin indikaattoreissa.

Kiillotettaessa betonia:

 • kivi-täyteaine altistuu (se voi olla graniitti, kvartsi, korundi, marmori), joten tämä täyteaine vie kaikki lattian kokeman pääkuorman. Tämän seurauksena betonilevyn lujuus on samanlainen kuin kivi;
 • luonnonkivestä valmistettujen täyteaineiden altistumisen vuoksi betonilattia on erittäin tehokas, eli kauneudessa se vastaa myös kiven pintaa;
 • kiillotuksen ansiosta betonilattia hankkii peilipinnan, joka täydentää pinnoitteen vaikutusta.

Yhtiö NTS ehdotti ensimmäistä teknologiaa kiillotusbetonia nimeltä Superfloor. Se oli yli kaksikymmentä vuotta sitten. Nykyään monet hiomakoneiden valmistajat tarjoavat menetelmän. Oikein valittu tekniikka takaa paitsi työn menestyksen, myös suuria säästöjä aikaa ja rahaa.

Betonin kiillotus tekniikalla NTS Superfloor

Tämän tekniikan betoniprosessointi käsittää 5 vaihetta.

Vaihe 1. Vanhojen pinnoitteiden poistaminen ja betonin karkea hionta.

Ensinnäkin olemassa olevat vanhat päällysteet (maali, epoksi, liima jne.) Poistetaan ja karkea hionta suoritetaan.

Vaihe 1. Tässä vaiheessa vanha pinnoite poistetaan timanttityökalulla, jonka raekoko on 25 Grit.

Vaihe 2. Karkean jauhatuksen suorittaminen 80 karkeantyökalulla.

Vaihe 2. Hionta.

Tässä vaiheessa tehdään betonin hionta tasaisen pinnan saamiseksi. Vaihe koostuu kahdesta vaiheesta, joissa käytetään eri työkaluja.

Vaihe 3. 150 karkea hiomakone Grit.

Vaihe 4. Hionta 200 karkeakärillä.

Vaihe 3. Kovettavan kyllästyksen levittäminen.

Käytetty impregnointi NTS Cure. Kyllästysajan kuivumisaika on 24 tuntia, joten niillä on tauko päiväksi.

Vaihe 5. Impregnointi levitetään siististi, ilman lasien muodostumista lasin pinnalle.

Vaihe 4. Betoni kiillotus.

Kiillotus suoritetaan käyttämällä eri raekokoisten timanttityökaluja. Jokainen toimenpide suoritetaan kahdesti: lattian pinnasta ja poikki.

Vaihe 6. Kiillotus työkalulla 400 Grit.

Vaihe 7. 800 karkeantyökalun käyttö.

Vaihe 8. Siirtyminen työkaluun, jossa on 3000 hiutaleita.

Vaihe 5. Suojaavan koostumuksen käyttö.

Viimeisessä vaiheessa betonialustalle levitetään erityinen kyllästys lattian suojaamiseksi ja ennenaikaisen kulumisen estämiseksi.

Vaihe 9. Yksi kiillotetusta betonilattiasta levitetään yhteen seuraavista yhdisteistä: HTC Cleaner, HTC Stain Protection ja HTC Pore Primer.

NTS on kehittänyt neljä menetelmää kiillotetun betonin lattian luomiseksi:

 • Superfloor Bronze. Tämä tekniikka käsittää vähimmäismäärän käsittelyvaiheita. Tällaisen käsittelyn aikana betonin yläkerros ei ole poistettu, vaan kiillotettu. Kiillotetun pinnan saamiseksi betonipohjamaa ensin jauhetaan, sitten Nure Cure levitetään ja kiillotetaan työkaluilla 400 - 3000 Grit. Viimeisessä vaiheessa käytetään suojaavaa pinnoitetta tahran suojaa tai pore-pohjamaalia käyttäen;
 • Superfloor hopea. Tämä menetelmä käsittää hiomisen, mutta ei kiillotuksen. Tämän menetelmän mukaisen lattian valmistuksessa suoritetaan kaksi pinnoitustasoa HTC Cure-impregnoinnin, hionnan ja tahran suojauksen tai pore-pohjamaalin levittämisen avulla;
 • Superfloor Gold. Tämä tekniikka ohitteli karkea hiontapinta, joten lattian pinnan tulisi olla sileä ja jopa ennen kiillotusta. Jalostukseen kuuluu kolme hiontavaihetta, HTC Curen kyllästys, kolme kiillotusvaihetta ja suojaavan koostumuksen tahran suojaus tai puhdistusaine;
 • Superfloor Platinum. Kiillotettua lattiaa tämän tekniikan avulla luodaan kaikki hionnan ja kiillotuksen vaiheet. Nämä ovat kaksi pinnoitustasoa, kaksi hiontatasoa, HTC Cure-kyllästys, kolme kiillotusvaihetta ja Stain Protection tai Cleaner.

Venäjän Adele-yhtiön konkreettinen kiillotustekniikka

Adele-yhtiö harjoittaa omaa prosessitekniikkaa, joka koostuu kuudesta hiomatyön siirtymisestä metalliliitosten työkalujen avulla.

Lisäksi voidaan toteuttaa:

 • kovetuskoostumuksen syöttövaihe;
 • betonin tiivistysvaihe;
 • eri kemian käyttöönoton vaihe (jos asianmukainen päätös tehdään).

Vaihe 1. Epäsäännöllisyyksien poisto ja tuoton lattian pinta tasaisella tasolla.

Tässä vaiheessa frangfurt GFB 00, jossa 12 hiutaleita. Tämä työkalu on suunniteltu betonin karkealle kuorinnalle suurien päästöoikeuksien poistamisen avulla.

Vaihe 2. Suorat naarmut tasaantuvat siirtymän jälkeen GFB 00.

Käyttää GFB 0 -työkalua, jossa on 30 hiutaleita. Tätä työkalua käytetään irtonainen betonikerrosten ja sementtihyytelöiden poistoon.

Vaihe 3. Betonipinnan tasoittaminen.

Käytetty työkalu GFB 1 viljalla 50 Grit.

Vaihe 4. Hieno hionta.

GFB 2 siirtyy 120 Grit-viljalla. Hionta GFB 2: lla on ensimmäinen kiillotusvaihe.

Vaihe 5. Kovettavan kyllästyksen levittäminen lattialle.

Impregnointiolosuhteet voivat vaihdella tämän koostumuksen valinnan mukaan. Joka tapauksessa sinun on noudatettava valitun impregnoinnin valmistajan suosituksia.

Esimerkiksi LITSIL tarjoaa seuraavat säännöt LITSIL H15-impregnointia varten:

 • lattiapinta olisi valmistettava ja jauhettava 80-200 pintaliima-asteeseen;
 • impregnointikulutus riippuu pinnan tilasta ja vaihtelee välillä 0,06 - 0,2 l / m 2;
 • kyllästys on tasaisesti levitettävä lattian pinnalle harjalla;
 • kyllästyksen tulee olla pinnalla vähintään 30 minuuttia nestemäisessä tilassa. Tänä aikana on mahdotonta sallia kuivien paikkojen esiintyminen betonipinnalle. Kun tällaiset paikat ilmestyvät, ne tulisi levittää koostumukseen ennen kuin märkäkalvon kiilto ilmestyy;
 • pintakäsittelyn ajankohdan jälkeen (0,5 tuntia kyllästystä pinnalle märkäkalvon muodossa), koostumuksen jäännökset olisi poistettava käyttämällä pesupölyä tai pesulaitetta. Betonin pinta on huuhdeltava vedellä. Kuivattu kyllästys ei liukene veteen, joten se voidaan poistaa vain mekaanisesti;
 • impregnoinnin jälkeen sinun on odotettava, kunnes pinta kuivuu. Kuivumisaika voi olla kolmestakymmenestä minuutista useita tunteja. Betonin lujuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa, että pinta pysyy vähintään 8-10 tuntia. Kuivumisen jälkeen pinta on täysin valmis jatkokäsittelyyn.

Vaihe 6. Betonissa olevien ontelojen ja huokosten tiiviste.

Jotkut luolat ja muut pienet viat ovat aina läsnä betonipinnalla.

Adele on kehittänyt seuraavan menetelmän betonilaattojen ja huokosten upottamiseksi:

 • sideaineliuosta levitettävällä pinnalla. Esimerkiksi liuoksena koostumus LITSIL S70;
 • levittämällä pieni määrä puhdasta kuivaa sementtiä. Tuloksena on sementtimassa, jota käytetään olemassa olevien virheiden sulkemiseen;
 • sen jälkeen, kun kitti on kuivunut, pinta maalataan GFB 2 -työkalulla.

GFB 3-siirtymää käytetään 200 Grit -jyvällä.

Vaihe 8. Kiillotus.

Käytetään GFB 4 suuttimia, joissa on 400 Grit-viljaa. Tämä vaihe on viimeinen, johon instrumenttia käytetään metalliliitoksessa. Lisäsuoritus suoritetaan muovin kiillotuspyörien avulla.

Vaihe 9. Kiillotus.

Ehdotetaan viiden kiillotussiirtymän johdonmukaista käyttöä, ja timanttituotteiden jyrkkää vähenemistä ehdotetaan:

400 Grit - 800 Grit - 1500 Grit - 3000 Grit - BUFF.

Vaihe 10. Pad hiotus 800 Grit.

Kiilto ilmestyy lattialle tämän vaiheen jälkeen. Monissa tapauksissa tämä ehto on melko tyytyväisiä asiakkaita. Kiillotusta jatketaan, jotta saadaan kiiltävämpi pinta.

Vaihe 11. Pada 1500 -hartsin käyttö.

Vaihe 12. Kiillotus padilla 3000 Grit.

Vaihe 13. Kiillotus BUFF-tyynyllä.

Tämän seurauksena lattian pinta muuttuu peiliksi.

Kiillotetun pinnan parantamiseksi on mahdollista:

 • lisää kiiltoa levittämällä kiillotusta;
 • erilaisten formulaatioiden levittämiseksi pinnan hydrofobisten ja muiden ominaisuuksien aikaansaamiseksi.

Adele Company Tool

Kaikki työ tehdään Adeleen tuottama timanttityökalu. Tätä työkalua kehitettiin ottaen huomioon käsiteltävän materiaalin kotimaiset ominaisuudet ja sitä käytetään erilaisten betonipintojen hiomiseen liittyvien tehtävien ratkaisemiseen. Adele on ollut mukana kehittämässä ja tuottamassa timanttisegmenttien työkaluja yli kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä se on Venäjän suurin valmistaja ja johtava betonituotannon alalla.

Yhtiö on kehittänyt erilaisten betonielementtien työstökoneiden sarjan. Hiomasuuttimet voidaan asentaa eri hiomakoneisiin.

Adele-yhtiön tehtaiden merkintä:

 • punainen väri ilmaisee hiomistyökalun numeron 00. Tämän työkalun leikkuusegmenttejä sisältävien timanttijyvien koko on kooltaan 1,5-2,5 mm. Nämä leikkurit on suunniteltu poistamaan suuria päästöoikeuksia, joten ne suorittavat betonipohjien poistamisen valmisteluvaiheessa;
 • musta vastaa työkalun numeroa 0, jossa on 630/500 mikronin hiomarinta. Tällaisia ​​suuttimia käytetään karkeaan jauhamiseen;
 • harmaa tarkoittaa numeroa 1, jonka raekoko on 415/355 mikronia. Tämän työkalun päätavoite on muuttaa pinnan karheutta työstön jälkeen edellisen numeron tehtaalla;
 • Hienojauhoihin käytettävät suuttimet, joissa on numero 2 ja 125/100, ovat hopeavärinä;
 • 50/40 viljanleikkurit on merkitty kultaisella värillä, jotka on suunniteltu pinnan hienosäätämiseen siirtymällä kiillotukseen;
 • kultaisella kulmalla varustetut hopeiset suuttimet ovat timanttisegmenttejä, joiden raekoko on 20/14, ja niitä käytetään betonipäällystykseen ennen kuin käytetään polymeerisidonnaista työkalua.

Adel-yhtiö on myös kehittänyt useita erilaisia ​​nivelsiteitä timanttisegmentteihin:

 • joukko C (standardi). Työkalulla, jolla on tällainen nippu, ei ole lisäväriä leikkurin kulmassa, eli sen koko pinta on ensisijainen väri, joka vastaa timanttisegmenttien jyvää. Sidos on keskikovuutta ja kohtalaista vastustuskykyä hankaavaan kulumiseen. Sellaisia ​​segmenttejä, joilla on tällainen nippu, käytetään lähes kaikkiin betonityöstöön, ellei erityisiä käsittelyvaatimuksia esiinny;
 • joukko M (pehmeä). Leikkaimen kulmassa on sininen väri. Tällaiselle sidokselle on ominaista alhainen kovuus ja hankausresistanssi, joten se on hyvin avattu ja tehokas työskennellessä vahvalla betonilla;
 • nippu T (kiinteä). Leikkaimen kulmassa on punainen. Sidos on lisännyt kovuutta ja vastustuskykyä hankaavaan kulumiseen. Työkalua, jolla on tällainen nippu, käytetään hiontaan tai alhaisen lujuuden omaavaan betoniin;
 • joukko B (pronssi). Leikkaimen kulmassa käytetään kultaista väriä. Tämän tyyppiset nivelsiteet tehdään pronssiin perustuen. Tällaisen sidoksen omaavat hiontasegmentit ovat vähäistä vastustuskykyä hankaavaan kulumiseen ja korkeaan leikkauskykyyn. Käytetään vanhan polymeerilattian poistamiseen ja hionnasta.

Käyttämällä erilaisia ​​nivelsiteiden ja hiutaleiden yhdistelmiä voit valita suuttimen, jolla voidaan ratkaista käytännöllisesti katsoen kaikki betonilattian hiomiseen liittyvät tehtävät.

LITSIL-betonikiillotustekniikka

Vaihe 1. Hiominen.

Hiomakoneen avulla betonikerros poistetaan, kunnes mineraalitäyteaineen jyvät on tunkeutunut. Pinta tasoitetaan myös.

Tässä vaiheessa sinun on mitattava betonin voimakkuutta pakkauksessa.

Ensimmäisessä vaiheessa tehtyjen teosten järjestys:

 • tarvittaessa tiivistää halkeamat epoksikoostumuksen;
 • GFB 0 -hionta 30: llä Hartsihartsi metalliliitoksella. Hionnan jälkeen pinta on tyhjennettävä perusteellisesti;
 • jauhatustyökalu 50 Grit (GFB 1 metalli). Hionnan jälkeen pinta on myös imuroitava;
 • Hionta GFB 2 -leikkurilla, jossa on 120 hiekkaa ja metallisidos.

Vaihe 2. Kovettuminen.

Betonialustaa käsitellään LITSIL H15-impregnoinnilla. Tällainen käsittely vahvistaa ja pehmentää pintaa, mikä helpottaa ja suojaa aggressiivisten aineiden vaikutuksia vastaan.

Impregnointisäännöt:

 • impregnointia levitetään käyttäen matalapaineista pneumaattista ruiskutinta. Aineen kulutuksen tulisi olla 0,1-0,2 l / m 2;
 • pinnan pitää olla märkä 20 minuutin ajan. Samalla on varmistettava, että kuivat alueet eivät näy pinnalla.

Vaihe 3. Korjaus / tiivistys

Tämä vaihe on erittäin tärkeä, kun luodaan kiillotettua betonilattiaa. Sen avulla voit maksimoida pinnan ja sulkea kaikki pienet virheet.

 • LITSIL S70 levitetään pinnalle nopeudella 0,1-0,3 l / m2 ja sitten jauhetaan Portland-sementillä. Sementin kulutuksen on oltava 0,4-0,9 kg / m 2. Saatu paksu massa levitetään tasaisesti lattian pinnalle;
 • odottamatta kittiä kuivumaan, jatka hiomalla pintaa GFB 3 -työkalulla, jossa on metalli sidos ja 200 Grit -hartsi;
 • Maapinta on imuroitava ja tarkistettava yli 5 mm: n virheille. Tarvittaessa korjauskoostumuksen käsittely toistetaan, mutta vähintään kaksitoista tuntia ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Vaihe 4. Viimeistely / kiillotus.

Pinnan kiillotus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • GFB 4 kiillotettu metallisidoksella ja 400 karkealla. Pinnan käsittelyn jälkeen tulee tasainen ja puolikyytti;
 • Jotta kiilto pääsee pinnalle, jatka kiillotusta muovisuojuksilla (kilpikonnat);
 • 400 Grit. Tuloksena on puoli-mattapintainen pinta;
 • 800 Grit. Pinta tulee puolikiiltäväksi;
 • 1500 Grit. Pinta muuttuu kiiltäväksi;
 • 3000 Grit. Kiiltävä pinta;
 • BUFF (kiiltävä loisto).

Vaihe 5. Värjäys (tarvittaessa).

Pintamaalaukseen tai betonin sävytyksen käyttämiseen käytetty malli LITSIL D40.

Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Hionta pinta 400-800 Grit-työkalulla metalliliitoksella. Jokaisen siirtymisen jälkeen pinta puhdistetaan pölynimurilla;
 • väriainekokoonpanon soveltaminen virtausnopeudella 0,15 - 0,3 l / m2. Jos haluat saada enemmän kyllästettyä väriä, koostumusta käytetään useita kertoja halutun sävyn saavuttamiseksi.

Viimeistelevä kiillotus betonipinnalla mahdollistaa sen suojaamisen veden ja erilaisten aggressiivisten nesteiden vaikutuksilta ja jopa lisäävät pinnoitteen kiiltoa ja estetiikkaa.

 • Koostumusta voidaan levittää pintaan, joka on kiillotettu asteeseen 800 Grit, mutta parempi - jopa 3000 Grit. Käytetty koostumus LITSIL S55. Sitä käytetään kahdessa tai kolmessa kerroksessa, joiden virtausnopeus on 0,2 l / m2 kerrosta kohti käyttäen pneumaattista ruiskutinta. Ennen jokaisen seuraavan kerroksen levittämistä on odotettava, että edellinen kuivaa (noin 10-15 minuuttia);
 • Viimeistelykerroksen jälkeen lattiapinta on pidettävä 40 minuuttia ja sitten kiillotettu suurikokoisella kiillotuskoneella, jossa on huopalevy.

Käytetyt laitteet ja työkalut

Työskentely betonien kiillotukseen käyttäen mosaiikkihiomakoneita. Näiden koneiden pääosa on hiomapää, joka koostuu sähkömoottorista ja kaksivaiheisesta vaihteistosta. Akselit, joissa on hankaussuuttimet, on kiinnitetty vaihteiston akseleihin. Betonipinnan käsittely mosaiikkikoneella riippuu suuttimien tyypistä.

Mosaiikkityyppiset koneet kuuluvat kalliiden jauhinlaitteiden luokkaan, ja niitä käytetään hienovaraisten teosten tekemiseen. Muihin tyyppisiin hiomakoneisiin verrattuna mosaiikit ovat paremmin suojattuja pölyltä, ja monissa malleissa on sisäänrakennettu pölynimuri. Mosaiikkikoneiden edut vaikuttavat kuitenkin niiden kustannuksiin ja niihin liittyviin kulutustarvikkeisiin.

Hiomakoneita valmistaa monet ulkomaiset ja kotimaiset yritykset. Laadukkaimmat laitteet tarjoavat yritykset HTC, Husqvarna, Schwamborn. Kotimaisen tuotannon laitteet Splitstone yhdistää harmonisesti hyvät toiminnot edulliseen hintaan.

On olemassa ammattimaisia ​​ja kotimaisia ​​hiomakoneita. Ammattilaisvälineet on varustettu levyllä, jossa on satelliitteja, joihin hankauslaite on kiinnitetty. Pintakäsittelyn laatu saadaan pääkierroksen ja satelliittien vastakkaisella pyörimisellä. Työkalun pyörimisnopeutta voidaan säätää. Ammattimainen hiomakone on varustettu veden- ja pölynkeräysjärjestelmällä käytön aikana.

Talouslaitteissa on vain yksi hiomalaikka. Sillä on ominaista kompakti ja edullinen, mutta valitettavasti ja heikkolaatuinen käsittely. Joissakin tapauksissa on kuitenkin vaikea tehdä ilman kotitalouskoneita, esimerkiksi käsittelyä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa asuinalueella.

Hiomakoneiden suorituskyky lisää huomattavasti timanttityökalujen käyttöä. Timanttisegmentit betonin hionnasta ja kiillottamisesta valmistetaan eri kokoisista timanttijyvistä.

Turvallisuusmääräykset

Kiillotustöiden suorittamisen aikana on välttämätöntä vapauttaa työalueet roskista ja tarpeettomista tavaroista. Käsittelyn yhteydessä on huolehdittava siitä, ettei leikkuutyökalun työalueella ole vierekkäisiä esineitä, mikä saattaa aiheuttaa melko kalliiden laitteiden vikaa.

Menestyksellinen työ riippuu seuraavien turvallisuusmääräysten noudattamisesta:

 • Ennen työskentelyä on tarkkailtava tarkasti käytettävän laitteen toimivuus ja kiinnitettävä työkalu kunnolla.
 • kun käytät mekanismeja, joissa on sähköinen käyttölaite, on tarpeen tarkastaa se huolellisesti ennen töitä, jotta voidaan tunnistaa paljaat sähköjohdot tai vahingoittaa niiden koskemattomuutta;
 • käytön aikana on välttämätöntä varmistaa, että työkalu ei ylikuumene. Työkalun ylikuumeneminen johtaa siihen, että se ei sovellu työskentelyyn (muodonmuutos), mikä voi aiheuttaa vaurioita koneen käyttäjälle.
 • jos työkalussa ilmenee vikoja, se on vaihdettava, koska vahingoittuneen työkalun käyttö voi aiheuttaa vammoja;
 • työn aikana on tarpeen tarkastella lisääntyneiden viestintöjen sijaintia (kaasun tarjonta, sähköjohdot jne.);
 • kemiallisten yhdisteiden käytön yhteydessä tulee olla varovaisia ​​niiden kosketuksesta ihon ja etenkin silmien kanssa.

Laitteiden käyttöä ei saa käyttää sytyttämättömillä kytkimillä, ulkomaisen melun, tärinän tai hajun ilmaantuessa. Sitä ei myöskään saa käyttää koneella, jolla on halkeamia runko-osissa tai työosien löysällä kiinnityksellä.

Kun työskentelet kiillottamalla betonia, käytä aina erityisiä työvaatteita, jotka on valmistettu paksusta kankaasta, jossa on pitkät hihat, ja käytä hengityksensuojaimia, suojalaseja ja käsineitä.

Kiillotettujen kerrosten kustannukset

Kiillotetun betonilattian hinta riippuu ensisijaisesti lasin alkuolosuhteista (betonilaatu, kovuus, tasaisuus, siihen liittyvien virheiden olemassaolo tai puuttuminen). Lisäksi kustannukset vaikuttavat siihen, mitä asiakas haluaa saada (mattapintainen tai kiiltävä, värillinen, koristeltu jne.).

Kustannukset betonin kiillotuksesta eri teknologioilla: