Koteloputket

Valmistamme minkä tahansa suorituskyvyn koteloputket:
Halkaisija 500 mm: stä 1680 mm: iin, putkien kaksinkertaiset seinämät, mistä tahansa pituisesta osasta, erikoislujitusta teräksestä
korkkiruuviosien liitokset

Koteloputkia käytetään rakentamisessa, kun poraavat epävakaat maaperät, jotta reiän seinämät eivät pääse irtoamaan.

Valmistamme minkä tahansa suorituskyvyn koteloputket:

 • halkaisija 500 mm - 1680 mm;
 • kaksoisputket;
 • mistä tahansa pituisesta osasta;
 • erityiset lujat teräkset;
 • liitokset kuten "plug-pultti".

On mahdollista valmistaa putkia, joilla on erilaisia ​​liitäntöjä:

Varastokotelon putket - tyypit (alue) ja ominaisuudet, käyttö porakoneita varten

Kassakaapin varastoputket ovat eräänlaista poraustyökalua, ja niitä käytetään rakennusteollisuudessa rakentaa pohjatukit tylsistä paaluista (BNS). Ne suojaavat kaivojen seiniä romahduksesta ja maan massojen virrasta, auttavat parantamaan paalujen parametreja ja parantamaan betonin laadun laatua.

Voidaan käyttää poraamiseen vaihtelevalla monimutkaisella maaperällä: tyydyttää kosteutta, löysää, turvetta, heilua ja muita heikkoja maaperä.

Lisäksi tekniikka itsessään upottaa paaluja porauslauttoja käyttämällä - melua ja ei tuhoa lähistöllä olevia maaperäryhmiä, joten sitä voidaan käyttää läheisessä kehityksessä.

Tuotetyyppejä ja määrittelyvaatimuksia

Työkappaleissa käytettävät varastokotelot ovat useita vaatimuksia, joiden mukaan niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • ei ole poikkeamia geometrisiin mittoihin, jotka ylittävät sallitun normisarjan;
 • kestämään suuria tehontarpeita, sekä pitkittäisiä että poikittain;
 • on edullinen ja luotettava järjestelmä yhdistää yksittäinen sarake erillisistä osista;
 • on korkea korroosionkestävyys.

Varastokotelon putket valmistetaan eri materiaaleista:

 • ei-pehmitetty polyvinyylikloridi;
 • matalapaineinen polyeteeni;
 • polypropeeni;
 • musta ja korkea seosteräs.

Mutta ennen kaikkea nämä vaatimukset täyttyvät teräsputkituotteilla, jotka pystyvät kestämään suuria kuormituksia ja joilla on suuri lujuus ja tiiviys liitoselementtejä pitkiä pylväitä varten.

Lisäksi porauskoneiden pääpuisto on sovitettu teräs- tuotteiden valmistukseen.

Terästuotteiden tyypit

Valmistajat tarjoavat kaksi erilaista teräsputkea poraukseen:

 • yksipuolinen seinä (caseing) - vakiomallinen muotoilu. Yhden seinän rakenteen omaavien varastokoteloputkien ominaispiirteitä ovat korkea kokoonpanokelpoisuus, betoniliuoksen nopeutettu kuormaus ja pumppaus, mikä vähentää tylsistyneiden töiden suorittamiseen tarvittavaa aikaa;
 • kaksoisseinäiset - parannetut muutokset. Korkean kuormituksen kestävyys on kaksikerroksinen seinämä, joka koostuu sileästä kerroksesta sisäpuolelta ja joka on vahvistettu kierteillä varustetuilla putkien jäykkyydellä ulkopuolelta.

Kummankin tyyppisiä putkia tuotetaan eri pituusalueilla 1-6 mm ja sopivat yhteen:

 • hitsattu;
 • Bauer-tyyppinen pultti;
 • Benoto, Casagrande, Kato jne.

Jos putkistoon yhdistetään eri halkaisijaltaan putkia, kun järjestetään tylsistyneitä paaluja, käytetään alentamista.

Porausyksikön pyörimisakselin ja kotelon välillä tapahtuvaan tiedonsiirtoon käytetään erityisadapteria - Dreyteller.

Hyvin kotelo

Poraamattomien paalujen rakentamisessa koteloputket jätetään reikään tai poistetaan kokonaan kaivojen täytön aikana betoniliuoksella.

Poraustoimet toteutetaan kahdella tavalla:

 • törmäys - kun reiän kehittyminen toteutetaan terävällä sisäänsyöttöllä maaperään, jossa on sarjaan seuraavia osia;
 • pyörivä - ensin viedään johtava kaivo, joka vastaa rekisterikotelon yhden osan pituutta ja sitten itse kotelo sijoitetaan siihen. Kun toinen osa on porattu, seuraava elementti kasvaa ja upotetaan.

Useita etuja porakoneen kotelon suojauksessa

 • Dynaamisten ja värähtelevien voimien vaikutus kertyy porausalueelle eikä aiheuta haittaa lähialueiden ryhmälle.
 • Luotettavat modernit porauslautat mahdollistavat tarkan hallinnan hetkessä, kun pohjakerroksen katto ja kaivojen parametrit saavutetaan.
 • Mahdollisuus laajentaa porakoneen istutusosaa hyödyntäen sen kantokykyä täysimääräisesti.
 • Määritä edellytykset, joilla seurataan geofyysisten olosuhteiden tosiasioiden noudattamista laitoksessa hankkeen tietojen kanssa.

BNS: n rakentaminen

Sen jälkeen, kun kaivo on haudattu suunnittelumerkin tasolle, tukirunko asennetaan sen kuoppaan, sitten kasvot puhdistetaan, rungon olosuhteet ja parametrit tarkistetaan, lujitushihna asennetaan ja paalu on betonoitu.

Betonin syöttö kaivon sisäpuolelle suoritetaan käyttämällä inventaariobetoniputkia. Betoniseoksen kaatumishetkellä kaivoon tapahtuu vaiheen asteittainen poisto. Samalla ne tekevät suuren määrän edestakaisia ​​ja kevyitä pyöreitä liikkeitä, jotka takaavat konkreettisen massan tiivistymisen.

Laite valmistuu muodostamalla karkaisijohdinpään kyllästetyt paalut.

Laitteiston kustannukset

Hintojen muodostumiseen vaikuttaa metallin koko, valmistusmateriaalin ominaisuudet ja telakointiosan tyyppi. Siten voidaan ostaa varastokotelo, jonka halkaisija on 600 mm, hintaan 2 800 - 2 900 dollaria yksikköä kohti, suuren halkaisijan omaavan 1500 mm: n pituisen auton paksumpi seinä - hintaan 4,100 dollaria kappaleelta.

Varastoputket

Eri halkaisijoiden kaivojen poraamiseksi eri materiaalien varastoputkia käytetään lateraalisten kivien ja maaperän vakauden varmistamiseksi. Näiden materiaalien pääasiallinen käyttöalue on peruspohjatun ja paalun perustuksen rakentaminen sekä kaivojen asentaminen autonomisen vesihuoltoon. Teollisuustasossa koteloputkia käytetään kaivojen muodostamiseen, jotka mahdollistavat mineraalivarojen käytön.

Varastokotelo

Varastoputkien tuotantoon käytetyt materiaalit

Putkien valmistukseen käytetty perinteinen materiaali on terästä, jolla on korkea suorituskyky. Tähän mennessä se on teräsvaraston kotelo, jolla on huomattava seinämän paksuus, jota käytetään useimmiten porojen porauksessa eri tarkoituksiin.

Samalla on syytä huomata, että äskettäin polymeerimateriaaleista valmistettujen putkien käyttömäärä on kasvanut huomattavasti, mikä joillakin ominaisuuksilla huomattavasti ylittää perinteisen teräksen.

Polyvinyylikloridipäällysteiden (muovittamaton polyvinyylikloridi), HDPE: n (matalapaineinen polyetyleeni), polypropeenin teollisuustuotanto on käynnistetty. Tällaisten putkien lujuusominaisuuksien mukaan ne eivät ole käytännössä alhaisia ​​metallituotteille.

Kasausvaatimukset

Kaikilla varastoputkilla on oltava useita ominaisuuksia, jotka voivat varmistaa kaivon pitkäaikaisen ongelmattoman toiminnan.

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

Kotelon tuotanto

 • Korkea stressitanssi (taivutus, puristus). Materiaalin pienellä lujuudella se tuhoutuu usein sen aiheuttamien sivusuuntaisten siirtymien seurauksena, joilla on oma paino (syvyyden ollessa hyvin). Nämä indikaattorit saavutetaan pääasiassa lisäämällä seinämän paksuutta, mikä johtaa tuotteen massan huomattavaan kasvuun (tämä tosiasia johtaa muovikotelon ensimmäisiin tehtäviin).

Nämä inventointiputkien vaatimukset määrittelivät suurelta osin niiden valmistuksen materiaalin valinnan sekä tuotantoteknologian.

Teräsvarastointiputket

Tällaisia ​​putkia käytetään kaivojen poraamiseen, joilla on huomattava suunnittelusyvyys.

Tällaisten putkien etuna on oltava seuraavat ominaisuudet:

Teräsrakenteiden putkistojen inventointi

 • Tuotteen suuri lujuus (6-7 mm: n seinämän paksuus takaa koko kuoren eheyden maaperän muutoksissa).
 • Tuotannon helppous, mahdollisuudet hankkia eri läpimitaltaan erilaisia ​​putkia, joilla on erilainen seinämän paksuus.
 • Kyky kytkeä kotelon elementit eri tavoin (hitsaus, liittimet, kierteiset liitokset).
 • Suunnittelun absoluuttinen tiiviys.

Teräskotelon varastoputkia käytetään laajalti artesilaisten vesisäiliöiden poraukseen (kalkkikiven kaivo). Tärkein valintaperuste tällaisten putkien valinnalle on tullut taloudellinen tekijä - metalliputken keskimääräinen kestävyys on yhtä kuin kaivon käyttöjakson, joten korjaustöitä ei tarvita käytön aikana.

Samaan aikaan asiantuntijat toteavat useita metalli-puutteita:

 • Merkittävä paino tuotetta.
 • Huono korroosionkestävyys, joka voi vaikuttaa veden laatuun. Todellakin, nykyisten suodatusjärjestelmien käyttö voi päästä eroon rautapitoisista epäpuhtauksista, joten ruoste on lähes olematonta veden laadulliselle koostumukselle.
 • Kotelon asentaminen teräsputkista on melko työläs prosessi, joka johtuu pääasiassa niiden huomattavasta painosta. Hieman vähentää tämän tekijän vaikutusta vähentää yksittäisten putkien pituutta, mutta tämä vaihe lisää liitosten määrää, mikä ei ole toivottavaa.

Muoviputket kaivoihin

Muovikotelon koteloputki eroaa metallituotteista pienellä painolla, kun se on lähes yhtä hyvä kuin niiden lujuusominaisuudet.

HDPE-koteloputket

Asiantuntijat korostavat seuraavia polymeeriputkien etuja:

 • Yksinkertainen asennus tekniikka (pieni syvyys kaivo, asennus toteutetaan jopa käsin ilman erityisten mekanismien käyttöä)
 • Korroosiota ja aggressiivisia nesteitä.
 • Tiettyjen muoviputkien kestävyys voi kestää 50-70 vuotta.
 • Alhaiset kustannukset tuotteista.
 • Ei ole mitään ongelmia toimitettaessa materiaalia kohteeseen, raskaiden ajoneuvojen käyttöä ei tarvita.

Oikeudenmukaisuuden vuoksi on syytä sanoa, ettei kaikkia muovityyppejä suositella vesisuihkujen asennukseen. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan tätä tarkoitusta varten on parempi käyttää NPVH: n putkia.

Koteloyhteysmenetelmät

Käytännössä kotelon liittämiseen käytetään useampaa perustekniikkaa:

 • Bell-liitäntää käytetään pääasiassa valurautaputkien asennukseen.
 • Telakointi erikoiskytkimillä.
 • Yhteys hitsauksen käyttöön (teräksisten varastoputkien liittäminen).

Kaikilla näillä menetelmillä on merkittävä haitta - ne vaikeuttavat merkittävästi asennustekniikkaa eivätkä anna täydellistä taipuisuutta. Siksi järkevämpi on kierreyhteys, jota käytetään menestyksekkäästi, ja teräs- ja muoviputket.

Käytetyn kotelon laatu ja niiden välisten yhteyksien luotettavuus, jotka määrittävät minkä tahansa kuoren kestävyyden. Siksi materiaalien valinnassa olisi kiinnitettävä asianmukaista huomiota.

Koteloputket

Kasausvarastoputki on suunniteltu ohjaamaan työkalua ja vahvistamaan kuopan seinämät. Nimitys riippuu ulkohalkaisijasta ja pituudesta.

PTC ERDE TULS LLC: n tuotantolaitokset mahdollistavat kuoriputkien sarjatuotannon halkaisijaltaan 426-2000 mm Bauer-, Leffer-, KATO- ja Casagrande (GL) -liitotyyppien kanssa.

Korkealaatuiset hitsaukset saavutetaan käyttämällä ainutlaatuista automaattisen hitsauksen asennusta kerroksen alapuolella.

Koteloputki Ø880 mm, L = 4000mm hitsausyksikössä

Kotelointi

Rakennusteollisuudessa käytetään varastokoteloputkia porakoneiden asentamiseen pehmeisiin maaperäihin estääkseen seinien irtoamisen.

Teräsrakenteisia putkia käytetään öljy- ja kaasunkaivojen konsolidointiin porausmenetelmässä ja niiden myöhemmässä käytössä.

Valmistajat tuottavat useita putkityyppejä:

Varastokoteloiden teräsputkia käytetään öljyn ja kaasun kaivojen konsolidointiin porausmenetelmässä ja niiden myöhemmässä käytössä.

Toinen käyttöalue on kaivojen poraus veteen tai mineraalien etsintä. Varastokoteloputki sijoitetaan kaivoon, jolloin sen seinät eivät pääse murtumaan.

Putken melko tiukka sovitus suoraan kaivon seinämiin. Kallion ylemmän kerroksen porauksen päätyttyä kaivoon upotetaan koteloranka, ja kaivon seinämän ja tuotteiden pinnan välinen alue kaadetaan betonilla (turvalliseen kiinnitykseen). Tämän jälkeen saatu kolonni sijoitetaan halkaisijaltaan pienempään pylvääseen, mikä on välttämätöntä jatkotyölle tai aiottuun käyttötarkoitukseen. Kussakin tapauksessa on tietty koko ja halkaisija kotelon.

Vaiheittainen järjestelmä teräksisen kotelon valmistamiseksi

Vaatimukset vaipan varastoputkille

Tiukat karkaisurakenteiden vaatimukset varmistavat niiden luotettavuuden ja laadun. Säännöt asettavat standardirajat seinämän paksuudelle ja halkaisijoille, jotta ne eivät saisi ylittää. Seuraavassa on joitain näistä indikaattoreista:

 • normaali tarkkuus: suoruus 1 m: n tarkkuudella on enintään 0,7 millimetriä, jos halkaisija on 33,5 - 89 mm; 1 mm, jos halkaisija on 108 - 146 mm;
 • järjestelmä, jolla on suuri tarkkuus: epälineaarisuus 0,3 millimetristä, jos halkaisija on 33,5 - 89 mm; 0,5 millimetriä, jos halkaisija on 108 - 146 mm.

Varastointikoteloiden tuottamiseen eri materiaaleja käyttäen. Se voi olla valurautaa, puuta, muovia, terästä ja asbestisementtiä.

Muoviputket

Muoviputket kestävät raskaita kuormituksia (jopa 5 tonnia) ja niiden käyttöikää (jopa 50 vuotta).

Yleisin vaihtoehto nykyaikaisessa teollisuudessa on muovia. Siinä on useita etuja muusta materiaalista valmistetuista putkista. Muoviset koteloputket kestävät raskaita kuormia (enintään 5 tonnia). Toista etua voidaan kutsua muovituotteiden pitkäikäiseksi (yli 50 vuotta).

Suuri korroosionkestävyys myös silloin, kun se on vuorovaikutuksessa veden kanssa, on tärkeä myös käytettäessä tätä materiaalia. Järjestelmän sisäpinnan käsittely auttaa vähentämään virtauksenkestävyyttä ja näin ollen pienempien halkaisijoi- den putkistojen käyttöä.

Laitekotelon ja tuotantoputkien käytännössä useimmiten käytetään seuraavia tuotetyyppejä:

 • NPVH (valmistettu ei-muovattua polyvinyylikloridista);
 • HDPE (matalapaineinen polyeteenirakenne);
 • PP (polypropeeniputket).

Paras vaihtoehto on HDPE-putket. Niitä erottaa alhainen hinta, luotettava tiiviys liitoksessa ja kevyt paino. Asennus on mahdollista myös muille kuin ammattilaisille.

Teräsrakenteiden putkistojen inventointi

Ammattilaisten porakoneiden suosittelemat mustat teräsrakenteet johtuvat siitä, että porausasennukset on suunniteltu toimimaan vain tällaisten järjestelmien kanssa.

Varastokotelon teräsputket, joiden seinämän paksuus on 6 mm, voivat rajoittaa maaperän liikkuvuutta. Ainoa haittapuoli on ruoste veden esiintymisessä. Jotkut valmistajat uskovat, että ruostumatonta terästä käyttäviä ruostuja on vaikea suodattaa. Mutta se ei ole. Loppujen lopuksi ruostea ei voida liuottaa veteen, joten rauta voidaan poistaa vedestä yksinkertaisesti käyttämällä tavallista lietettä tai käyttämällä edullista kotitalouksien suodatinta. Kaikki mitä sinun tarvitsee huolehtia rautaosien käytöstä on pumpun tukkeutumisen vaara.

Muiden haittojen suhteen tämä on veden korkea hinta ja rauta maku (kasvaa ajan myötä).

Hyvin toimiva ja kotelon asettelu

Terästuotteita on edullista käyttää artesia-kuopissa (kalkkikiveä). Tämä on hyödyllistä, koska rakenteen ja kaivon käyttöikä on suunnilleen sama.

Galvanoituja putkia ei suositella käytettäväksi vesikaivoissa, koska ne ovat vaarallisia ihmisten terveydelle. Jopa viime vuosisadalla he osoittivat sinkkioksidin haitalliset vaikutukset, jotka tietyn ajan kuluttua joutuvat välttämättä veteen.

Emaloitu osa on myös epäkäytännöllistä käyttää, koska ne pelkäävät mekaanisia vaurioita. Ja asentaa ne vahingoittamatta, on lähes mahdotonta. Emaloitu putki alkaa ruostua 2-3 kertaa nopeammin kuin tavallinen teräs, koska tällaisten elementtien seinämän paksuus on pienempi.

Koteloyhteysmenetelmät

Joskus on tarpeen kerätä pienten segmenttien kotelo. Niiden pituus vaihtelee 3-10 metristä. Ja sitten kysytään, kuinka tarkasti putkisegmenttien liittäminen?

Käytännössä käytetään pääasiassa kolmea pääasiallista yhteysmenetelmää:

 • asennus pistorasioiden avulla;
 • kytkentä liittimien tai kierteiden avulla;
 • hitsaamalla.

Jos asennat putket asbestisementistä, käytetään erityisiä liitäntöjä. Tälle tyypille se on ainoa sopiva vaihtoehto.

Koteloputkien päätehtävä on luotettava tiivistys ja veden poistaminen kaivoon. Kun otetaan huomioon tämä seikka, paras laatu ja suljettu yhteys muodostavat yhteyden langalle. Hitsaaminen voi myös tarjota luotettavan yhteyden, mutta ammattimaisen hitsaajan. Koska tilavuudet ovat suuret, heikkolaatuisen hitsauksen mahdollisuus kasvaa. Hitsaus vähentää putken korroosionkestävyyttä.

Liittimen käyttö aluksi ei voi olla luotettava, koska putkien asentaminen tällä menetelmällä ei ole hallittavissa. Myös putkistoja, joilla on tällainen kytkentämenetelmä, karakterisoidaan toiminnallisilla nostotuksilla.

Siksi edellä olevasta johtopäätöksestä kierreyhteys on paras vaihtoehto, mutta hieman kalliimpi kuin muut. Mutta säästät uudelle hitsaamiselle huonolaatuisella hitsaustyötöllä ja eliminoidaan mahdollisuus saada pintavesi kaivon sisään.

Liitososien käyttö vähentää merkittävästi porausreikien halkaisijaa sisäpuolelta, mikä johtaa pumpun valintaan.

Kierteisen kotelon käyttö kaivoihin

Teräskoteloputkia käytetään erilaisiin kaivoihin. Ne ovat saumattomia, jotka on liitetty erikoisella langalla reunaan ja ompeleeseen. Niille on ominaista tuotteen sisältämän ontelon läsnäolo, mitat eri geometristen muotojen, erilaisten valmistusmenetelmien ja vastaavasti erilaisen tarkoituksen kanssa.

Seinän paksuudeltaan 0,6 cm: n koteloputki on veden toimituksen kestävyys ja luotettavuus. Lisäksi maaperän paine ei ole este, ja erityinen tiukkuus mahdollistaa veden virtauksen toimivan vakaasti.

Kuitenkin kummankin putkiston kohdalla on yksi haitta - alttius korroosiolle tai hapettumisreaktioille. Tällaisten vaikutusten vaikutukset eivät kuitenkaan pudota veteen - ne poistetaan tavallisella kotitalouksien suodatuksella, ja murtumispaikat puhdistetaan helposti.

Varastokotelo

Teräskotelorakenteiden käyttö

Pitkäaikainen toiminta putkistoissa ja syvävarsien käyttö edellyttävät koteloputkien käyttöä. Jos tällaisen putken pituus on noin 1,2 - 2,5 m, vuotuisen kulumisen suhteellinen arvo on 0,1 mm. Kaikki tällaisen laitteen osat kiinnitetään toisiinsa hitsaamalla tai hihoilla. Tällöin edellytys on pystyasento ja kaarevuuden puuttuminen.

Tämäntyyppinen putki on löytänyt tarkoituksensa artesian tyyppisissä ja muita syväsulkeita sisältävissä kuopissa, joiden koko on 50-300 metriä. Koteloratkaisujen lisääntynyt kysyntä johtuu asennuksen helppoudesta, erinomaisesta lujuudesta, laadukkaasta kireydestä ja nopeasta kertymisestä. 127, 146 ja 168 mm: n kokoiset putket sopivat parhaiten geologisiin ja öljykehitykseen.

Kotelojärjestelmän pääasiallinen tarkoitus

Erilaisten kaivojen kehittämisen aikana teräskotelo toimii eräänlaisena lähetyslaitteena kiven rikkoutumisen laitteiden pyörimismahdollisuuksista. Tämä tehdään porausprosessin aikana kaivon seinien vahvistamiseksi ja lisäksi ne toimivat öljytuotteiden kantajina pinnalle.

Riippuen tehtävästä, kotelo on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Putki sarakkeisiin

Kun porakaivoa kehitetään vain, kaikki putkiston osat kiinnitetään toisiinsa erikoisilla kierteillä varustetuilla liitoksilla, jotka muodostavat kotelon merkkijonoja prosessissa. Nämä puolestaan ​​sisältävät:

 • kytkimet, jotka koostuvat poranterästä tai kengästä;
 • suoraan koteloon;
 • porauslukot.

Lukot eroavat säikeen rakenteesta:

 1. vasen, joilla on putki ja vasen lukituslanka;
 2. oikealle, vastaavasti, oikealla putkella ja linnan yhdistävällä langalla.

Nämä sarakkeet valmistetaan seuraavalla tavalla:

 • ne auttavat pitämään kaikki uutetut elementit suoraan kuopassa;
 • estää porakaivon seinämien romahtaminen;
 • ne ovat tiettyjen alueiden maaperän kerrosten ja veden erityinen erottelija;
 • ne eivät salli ylimpien alueiden särkyä ja pidä huomattavia paineita kerroksista;
 • hyvin, tällaiset pylväät ovat eräänlainen turvallinen este (kotelo) kalliille porauslaitteille.

Koko mekanismin läpimitta voidaan laskea tietystä vesimäärästä kuopan syvyydessä, mutta unohtamatta pumppuyksikön mitat, koska halkaisija on yhdistetty pumpun tehoon. Siksi riittävän voimakkaalla pumppausjärjestelmällä tuotteen halkaisija on suhteellisesti tavallista suurempi. Mitä tällaisen mekanismin halkaisijasta on, se on sama kuin kalkkikiven alkuperäiskoko.

Tekniset määräykset GOST 632 80 asetettu teräskoteloihin

Kaikki teollisuustuotteet toteutetaan tiukasti GOST 632 80 -standardien mukaisten standardien vaatimusten mukaisesti, joihin kuuluvat:

 • kaikki liitäntäosien mitoitusparametrit;
 • testausmenetelmät, joita on sovellettu niihin;
 • lujuusluokka;
 • suurin tarkkuus lankaa suoritettaessa;
 • tuotannon virheettömyys;
 • yksittäisen osan pituus;
 • vaadittu paksuus;
 • poikkileikkauksen koko.
Vakion kokoiset häiritsevän putken GOST 632-80

Teräskotelon lämpökäsittely

Tuotantoprosessissa teräselementit lämpökäsitellään. Se harjoittaa tiettyjä tehtäviä, kuten:

 • metallin muoviominaisuuksien jälleenrakentaminen (jos putki tarjoaa väliarvojen uudelleenjakoa);
 • metallirakenteen kohdistaminen valettuihin ja hitsattuihin järjestelmiin;
 • valmistelun pohjana jatkokäytölle koneenrakennusteollisuudessa;
 • tuottaa tuotteille lisäominaisuuksia, kuten öljytuotteiden kustannusten alentaminen energia-laitteille.

Lämpökäsittelyprosessi jaetaan seuraavasti:

 • käsitellään vain metallielementtien päät, joiden vuoksi koko järjestelmä on yhtä vahva;
 • Termomekaaninen käsittely on yhdistelmä toimenpiteistä, joilla pyritään lisäämään teräksen positiivisia käyttöominaisuuksia;
 • jalostus teräsputkien normalisoimiseksi, sillä kaikki tavalliset ja edulliset mallit vaativat tulevaa toiminnan laatua;
 • karkaisu ja kovettuminen - tällä menetelmällä saavutetaan suurin luotettavuus ja sitkeys.

Teräskotelon edut ja haitat

Vastaavilla teräsputkilla on monia etuja vaihtoehtoisiin tuotteisiin verrattuna:

 • kestää erilaisia ​​mekaanisia vaurioita;
 • erinomainen kova pohja, jonka ansiosta pystyt pysymään pystysuorassa;
 • kestävä ja kestävä;
 • ei sovellu kuopan ympäröivän maakerroksen paineeseen.

Mutta kaikella sen eduilla on useita kielteisiä näkökohtia teräskotelosta:

 • kiinteä paino - sen takia putken asennus on varsin monimutkainen;
 • joka vaikuttaa korroosiota, joka vaikuttaa putken läpäisytoimintoon;
 • on olemassa komplikaatioita liitoksen kanssa kierre, koska ajan myötä tämä raja alkaa ohut.

Arkielämässä voidaan käyttää muovikoteloa poraamalla vesisäiliöitä. Plus ne ovat, että ne ovat melko pieniä painoja, helppo asentaa ja hygieenisempää.

Tee-se-itse asbestiputki pilarin perustus: video

Kuumennuskaapelin valitseminen lämmitysputkille: asennus, ohjeet

Kotelo: laajuus, tyypit ja ominaisuudet

Koteloputki on rakenne, joka on valmistettu eri materiaaleista ja jossa on sylinterimäinen muoto. Tällaisen putken asentaminen suoritetaan suoraan porattuun kaivoon. Tällaisia ​​tuotteita käytetään suojaamaan kaivoa maaperän putoamiselta. Tänään suosituimpia ovat muovituotteet kuoren kaivoihin.

Koteloputket on valmistettu eri materiaaleista ja niitä käytetään veden, öljy- ja kaasunporauksien poraukseen.

Häiritsevien putkien tarkoitus

Tähän mennessä käytetään kahta tuotetyyppiä:

Kotelorakenteita käytetään suojaamaan öljy- ja kaasukaivoja sekä rakentamaan juomavettä yksityisissä kodeissa. Ydinosia käytetään kaivojen poraukseen ja niillä on ohjaava rooli.

Koteloinnin päätehtävä on suojata porattu kaivo nukahtamasta. Tämä suojarakenne on oltava kaivoksessa kaivoksen käyttöjakson alusta loppuun. Tällaisilla tuotteilla on oltava suuri voima kestämään maaperälle kohdistuvaa paineita. Oikea materiaalin valinta takaa pitkän käyttöiän (jopa 50 vuotta).

Lisäksi kotelon rakenteessa on oltava hyvä tiiviyskyky. Tämä pätee erityisesti maaperään, jossa on runsaasti maanalaisia ​​lähteitä. Kotelon pitäisi tehdä työnsä hyvin estääkseen maaperän ja pohjaveden pääsyn kaivoon.

Koteloputkilla on kaivoksen seinien rooli, joka on pumppauslaitteisto

Kotelon osat valmistetaan erilaisista materiaaleista: puu, valurauta, teräs, asbestisementti, muovi. Yleisimmät ovat nyt polymeerien tuotteet. Tämä johtuu siitä, että niiden tuotannolle on tyypillistä alhaisemmat kustannukset ja yksinkertaisuus. Lisäksi muoviputkilla on useita etuja verrattuna metalliosastoihin.

Kotelon käyttö öljy- ja kaasuteollisuudessa

Öljy- ja kaasukaivojen suojaaminen varaston avulla erittäin kestävä kotelo. Pääsääntöisesti vain öljy- ja kaasuteollisuudessa käytetään metalliosia. Pääasiallinen materiaali tässä tapauksessa on terästä. Tämä johtuu siitä, että muovilla ei ole riittävästi voimaa työskennellä tällaisissa syvyyksissä.

Näiden tuotteiden koot vaihtelevat välillä 9,5 - 13 m. Niiden välinen liitäntä tehdään erikoislankaa käyttäen. Suunnittelun piirteistä riippuen langalla voi olla kartiomainen osa, kolmio jne. Korkealla käyttöpaineella (yli 30 MPa) lanka on lisäksi varustettu kumitiivisteillä.

Se on tärkeää! Rakennusteollisuudessa käytetään tiettyjä putkityyppejä, ja niitä voidaan käyttää vain kerran, koska ne on asennettu betonilla, joka on täytetty koko rakenteen kanssa. Työn päätyttyä tällaisen sarakkeen purkaminen on mahdotonta jopa erikoislaitteiden käytön yhteydessä.

Öljy- ja kaasuteollisuudessa käytetään vain teräviä putkia, joilla on suuri lujuus.

Tällaisten rakenteiden halkaisijoiden mitat voivat olla 114 - 509 mm. Lisäksi halkaisijalla on suora vaikutus seinämän paksuuteen, jolla voi olla erilaiset indikaattorit (6 - 16 mm).

Esimerkkejä kotelon seinämän paksuuden riippuvuudesta halkaisijasta esitetään taulukossa 1.

Taulukko 1

Öljy- ja kaasukaivoissa käytettävien tuotteiden seinämän paksuusindeksit jaetaan 7 pääryhmään, joiden sisällä on noudatettu seuraavia raja-arvoja - 379 - 10 67 MPa.

Lisäksi kaikki nämä tuotteet jaetaan tuotantomenetelmällä seuraavasti:

 • tavallinen (suoran osoittimen poikkeama metriä kohden on enintään 1 mm);
 • (poikkeama ei ole suurempi kuin 0,5 mm).

Putkien käyttö porattuja laakereita varten

Kotelon yksityiskohdat ovat laajalle levinneet rakennuskenttään. Täällä niitä käytetään tylsistyneisiin tukiin, jotka suoritetaan betonisoimalla valmiin kaivon. Tämän rakenteen halkaisija voi olla 300 - 1500 mm. Suosituimpia ovat tuotteet, joiden halkaisija on 300-600 mm.

Porakoneiden asennusta varten käytetään poikkileikkausta. Tämän mallin liitäntä tapahtuu kierteellä. Tällaisen pylvään alaosassa on erityinen porauselementti, joka kulkee maan läpi porauksen aikana. Kotelo-osien asennus johtuu liikkuvista porauslaitteista (MBU).

Koteloa, jossa on kyllästynyttä paalua, käytetään raskaaseen rakenteeseen

Lisäksi on olemassa tyypit kyllästyneitä paaluja, jotka on valmistettu käsin. Tällaisen manuaalisen asennuksen avulla on mahdollista porata hyvin syvyys 3 m syvyyteen ja halkaisijaltaan 30 cm. Tässä tapauksessa kotelon rooli on pääsääntöisesti valssattua kateainetta, joka on vuorattu kaivon seinämien tai tavanomaisen muovikotelon kanssa.

Käyttö juomaveden kaivoihin

Vesisäiliöiden järjestelyissä käytetään: muovia, terästä ja asbestisementtiä. Suosituin yksinkertaisen asennuksen ja alhaisten hintojen ansiosta ovat PVC- ja PE-putket. Tällaisten kaivojen poraukseen käytetään erikoislaitteita. Poraus tapahtuu hyvin porauksen jälkeen. Yksittäisten elementtien liittäminen tällaisiin sarakkeisiin johtuu kierreliitoksista.

Se on tärkeää! Kaivon ja kotelon rakenteen halkaisija valitaan keskittymällä tiettyyn tapaukseen riippuen vaaditusta lähdekapasiteetista. Pilarin poikkileikkauksen on oltava sellainen, että se voidaan sijoittaa pumppauslaitteeseen. Rakenteen alaosat on asennettava rei'itetyistä putkista.

Juomaveden asentamista ei ole mahdollista ilman koteloputkea.

Vaikka metalli- ja asbestisementtiosat soveltuvat kaivojen asentamiseen veteen, niiden käytöstä on kuitenkin tiettyjä haittoja.

Kotelotyypit

Kotelossa on kolme päätyyppiä: muovi, teräs ja asbestisementti. Materiaalin valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, kaivon syvyydestä ja muista indikaattoreista. Hyvän syvyyden määrittämiseksi on suositeltavaa kuulla asiantuntijoita, jotka ovat hyvin perehtyneet tähän asiaan.

Perusvaatimukset, joiden mukaan kotelon on täytettävä:

 • maaperän paineen kestävyys;
 • jos tuotetta käytetään juomaveden asentamiseen, sen on täytettävä terveys- ja hygieniavaatimukset;
 • kestävyyttä.

Harkitse päätyyppisiä tuotteita, joita käytetään erilaisten kaivojen koteloon.

Terästä. Kestävimmät osat, jotka pystyvät hoitamaan tehtävänsä jopa erittäin korkeilla paineilla maasta.

Saumatonta teräsputkea ovat vahvimmat, mutta myös kalleimmat

Teräsputkilla on heikko korroosionkestävyys. Ajan myötä lähteestä uutettu vesi voi saada epämiellyttävän ruosteen maku. Tämä merkitsee suodattimien sovittamisen kustannuksia. Lisäksi tällaiset tuotteet ovat melko kalliita vaihtoehtoja.

Tuotantotyypeittäin on kaksi päätyyppiä teräsputkia:

Saumatonta koteloputkea on ominaista erinomaiset lujuusindikaattorit, mutta tällaisten osien hinta on melko korkea. Hitsatut saumatuotteet ovat halpoja, mutta niillä on heikko vahvuus.

Joissakin tapauksissa terästuotteiden suorituskyvyn parantamiseksi ne on valmistettu kehittyneistä materiaaleista tai suojapinnoitteista. Ensinnäkin se suojaa niitä ruostumiselta. Tällaisia ​​putkia on kolme päätyyppiä:

 1. Galvanoituja putkia. Näillä tuotteilla on hyvä korroosionkestävyys, mutta ne aiheuttavat vaarallisia sinkkiyhdisteitä. Näiden tuotteiden käyttöä juomaveden kaivoihin ei suositella.
 2. Ruostumaton teräs. Hän, kuten edellinen tyyppi, on korroosiota kestävä. Tällaisen putken pääasiallinen haitta on sen korkea hinta.
 3. Emaloitu putket. Tällaisilla tuotteilla on monia haittoja: monimutkainen asennus, ohut seinämät, heikko kestävyys mekaaniselle rasitukselle.

Galvanoitu putki ei ole altis korroosiolle, mutta sitä ei suositella käytettäväksi juomaveden lähteissä.

Asbestisementti. Asbestisementtikoteloputki on melko halpaa, mutta sitä ei suositella käytettäväksi juomiseen, koska se vapauttaa syöpää ja muita haitallisia epäpuhtauksia veteen. Lisäksi nämä tuotteet ovat erittäin herkkiä.

Mutta nykyaikainen teollisuus tarjoaa erilaisia ​​tällaisia ​​putkia, jotka on tehty muunnetusta materiaalista, jota pidetään turvallisina ihmisille. Jos olette selvästi päättäneet käyttää asbestisementtiputkia hyvin, on suositeltavaa tutustua tuotteisiin liittyvästä hygieniatuotteesta varmistaaksesi, että vesi sopii käytettäväksi.

Muovia. Kuten edellä on mainittu, tällaiset kotelo-osat ovat suosituin ja haluttu. Muoviosat on valmistettu seuraavista polymeereista: polyvinyylikloridi, polyeteeni ja polypropeeni. Muovituotteilla on useita positiivisia ominaisuuksia:

 • ympäristöystävällisyys;
 • korroosionkestävyys;
 • alhaiset kustannukset;
 • helppo asentaa;
 • erinomainen sitkeys;
 • Näiden tuotteiden käyttöikä voi olla 50 vuotta.

Niillä on kuitenkin haittansa:

 • heikko vastustuskyky mekaaniselle rasitukselle;
 • rajoitettu käyttöikä (50-60 m).

Paras ominaisuus, joka määrittää niiden valinnan, ovat PE- ja PVC-putket. Suurin budjettivaikutus on polyeteenistä valmistettuja tuotteita. Tällaisten tuotteiden koko erottuu niiden monimuotoisuudesta.

Koteloputket valmistetaan myös polymeereistä - useimmiten polyvinyylikloridia ja polyeteeniä käytetään tällaisiin tuotteisiin.

Jos puhumme PVC- ja NPVH-putkista, niiden ominaisuuksien mukaan putkistot, joissa ei ole tiivistynyttä polyvinyylikloridia, johtavat. Niillä on suuri lujuus - niitä saa käyttää 300 metrin syvennyksissä. Vakiokokoiset PVC- ja PVC-putkien kotelot on esitetty taulukossa 2.

Porakoneiden asennustekniikka kotelolla

Raskaan ja heikkon maaperän luotettavia säätölaitteita käytettäessä kuoren putkia käytetään porotetuille paaluille estääkseen kaivon seinämien irtoamisen porauksen, betoniliitoksen ja betoniliuoksen kaatamisen aikana. MFT-tekniikka tuli öljy- ja kaasuteollisuuden mökkien yksilölliseen rakentamiseen, jossa pitkäksi ajaksi se osoittautui luotettavaksi tavaksi saada taattu tulos vaikeissa geologisissa olosuhteissa. Sopivilla teknisillä laitteilla porakoneella on kaikki halkaisijat.

Kotelon tarve

Kiinteän tuen muodostaminen rakennukselle murskaavassa tai ylikyllästyssä kaivossa mahdollistaa porakaivojen asentamisen koteloon, joka voidaan poistaa tai jättää kuoreksi.

Teräsputken korkeus on niin suuri, että se on helppo päästä maaperään maaperään ilman muodonmuutosta ja pitää sisäinen tila irtoamasta maata siihen.

Jos halkaisijaltaan vaaditaan pitkä kara, niin yksittäiset elementit valmistetaan ja kootaan kappaleisiin, jotka soveltuvat kuljetukseen, varastointiin ja nostamiseen porauslaitteistolla.

Yksittäisten osien yhteys rakentuu rakentavasti kolmella tavalla:

 • hitsaamalla;
 • lanka;
 • erityiset kiinnikkeet (kiinnikkeet).

Kierteisiä liitäntöjä käytetään silloin, kun taivutusmuodotus on mahdollista - suhteellisen pienien halkaisijoiden pitkien putkiosien lujuuden lisääminen, kuten tässä kuvassa näkyy:

Lankan lisäksi kumpaankin liitäntään lujitetaan hitsauskone, jossa on jäykistysrivat, jotta estetään kelaus alustettaessa tai irrotettaessa koteloa laastin kaatamisen jälkeen.

Kiinnityspihdeitä käytetään inventaariossa, johon rakennuttaja käyttää toistuvasti. Ne peittävät tiiviisti nivelten ja niillä on ruuvi lukitusruuvit, jotka kulkevat molempien lenkkien läpi.

Porakoneiden asentamisen edut kuoren avulla ovat seuraavat:

 • suurin sallittu kantavuus;
 • korkealaatuiset ja nopeat toteutukset töiden täyttämiseksi betoniratkaisulla;
 • kyky suorittaa työtä liikkuvissa ja veteen kyllästetyissä maissa;
 • työn suorituskyvyn jatkuva seuranta suunnitteluvaatimusten ja todellisten geologisten ja teknisten olosuhteiden mukaisesti;
 • louhinta suurien kivien rungosta porauksen aikana;
 • tärinän ja leikkauksen (vaakasuoran) maaperän tärinä;
 • kunkin vaiheen suorituskyvyn turvallisuutta.

Lisäksi tämä tekniikka poistaa mahdollisuuden ns. "Kaulojen" esiintymiseen missään paikassa (betonipainon kapea osa) asennettaessa lujittavaa häkkiä, ohjaa laakerikiviä, peittää katseet, joilla maaperä on vaarallinen käyttäytymisessä (esimerkiksi mudit). Kuitenkin koteloputkien tylsät kannat tukevat lähes kaikissa ilmastovyöhykkeissä.

Tuntemattomien paalujen ominaisuudet

Poraamattomien paalujen perustuksen rakentamiseen, jotka on myöhemmin yhdistetty grillauslaitteella, käytetään eri pituisia vaippaputkia, Ø ja rakenteita. Vapailla maaperillä niiden on oltava riittävän pitkiä, jotta ne kiinnittävät tukirakennetta niihin rakennettavaan taloon.

Standardoitujen rakennusprojektien paalujen parametrit on esitetty taulukossa:

Pituusvälillä (myöhemmällä nauhankiinnityksellä) on oltava vähintään 3 Ø tukia. Tällöin valittu etäisyys voi olla 5 Ø, jos grillin lujuus on sallittu.

Kotelon putket eroavat toisistaan ​​muodon, Ø: n, rajauksen, ovaliteetin, ei-suoruuden mukaan ja vastaavat seuraavia standardin mukaisia ​​toleransseja:

 1. putkille Ø 33,5 mm - Ø89 mm poikkeamat enintään 0,3 mm;
 2. Ø108 mm - Ø146 mm - enintään 0,5 mm;
 3. putkissa, joiden poikkileikkaus on suurempi, voi olla virhe yli 0,7 mm.

Koteloputket porakoneen asbestisementin muodostumiseen ovat pääsääntöisesti paksut, mutta samalla materiaali on hauraampi verrattuna muihin raaka-aineisiin tämän tyyppisiin tuotteisiin. Asbestisementin suosio selittyy tämän tuotteen alhaisilla kustannuksilla ja esiintyvyydellä, mutta kokemattomalle esiintyjälle saattaa olla ongelmia porauksessa riittävän suurelle syvyydelle. Koteloprofiilien vaiheittaisen asennuksen prosessissa keskeinen asia on elementtien kiinnittäminen ja porauksen työ kanavan sisällä.

Tämä on mitä valmis tylsistyneitä paaluilla näyttää.

Tässä valokuvassa on pile-ready porattu säätiö:

Yksittäisissä tapauksissa laskutoimittajan on suoritettava laskenta tietyn alueen teknisten ja geologisten tutkimusten perusteella. Laskennan ominaispiirteet ja vaatimukset, joita on noudatettava perustuksen suunnittelussa tylsistyneiden paalujen avulla, on annettu SNiP 2.02.03-85: ssä.

Tekniikka toimii

Poraamattomien paalujen laitteiden käytettyä tekniikkaa on useita peräkkäisiä vaiheita, jotka eivät edusta laitteiden läsnäollessa suurta monimutkaisuutta.

Tuloksena olevien tukien suunnittelun erot ovat seuraavat:

 1. Kun betoni on valettu, teräksinen kotelo poistetaan kuopasta putkista.
 2. Koteloputki pysyy maassa ja toimii kotelona sementtilaastille. Tämän tekniikan ainoa haittapuoli on se, ettei pohjaveden mahdollinen tunkeutuminen onteloon ole hallinnassa, minkä seurauksena betonin osuuden eroosion riski kasvaa, joka ei ole voittanut voimaa. Suojattaessa maaperän veden tällaisia ​​vaikutuksia, erityisiä lisäaineita lisätään sementtiseokseen - stabilisaattoreihin.
 3. Kasa on tehty laajenemalla alaosassa (kantapää) tai ilman sitä. Tynnyriä laajennetaan erikoisporalla (Kelly-palkki) tai koteloa nostetaan jopa 0,5 m: iin betonin alkuperäisen toimituksen aikana, joka on laajempi kuin sisäpinnan halkaisija.
Kantaelementtien valmistuksen kaavio

Tukemattomilla paaluilla, joilla on tukin laajeneminen, on suurempi kantavuus kuin sylinterimäisiin rakenteisiin ja heikkoon maaperään. Mutta jos et vieläkään pysty tukemaan sarakkeen alustaa - paaluu roikkuu (jakaa kuormituksen sivupinnan kitkan avulla), on parasta tehdä parillisia sarakkeita, joten tietyissä tilanteissa uskotaan, että on parempi käyttää lyhyitä paaluita pohja- tai pitkillä sylinterimäisillä sarakkeilla.

Käytä porakoneessa erilaisia ​​upotusmenetelmiä:

 • iskunvaimennus, jossa samanaikaisesti porauksen kanssa paine kohdistetaan uloimpaan osaan hydraulisten nostimien avulla, peräkkäin ajettaessa inkrementaalisia osia kaivoon;
 • pyörii (ensimmäinen osa työnnetään valmiiseen onteloon ja sitten poraus jatkuu sen läpi ja osa upotetaan samanaikaisesti maaperän louhinnan kanssa).

Iskulaitteen valinta riippuu alueen maaperän laadusta, ja terien sijaan täryttimiä voidaan käyttää upotettaessa ja irrottamaan paalut paikoilleen.

Laitteet asennetaan poraukseen merkittyyn paikkaan. Kaivo porataan ennalta määritettyyn syvyyteen ja osaan. Kasausputki putoaa haluttuun merkintään (se on mainittu luonnoksessa). Suorita sitten seuraavat toimet:

 • poistetaan maa putkesta;
 • lujittavan rungon alapuolella,
 • palvelee betonia letkun tai alustojen kautta riittävä määrä (tiiviste);
 • kotelo-osat poistetaan peräkkäin täytetystä kaivoista.

Tässä kuvassa näkyy toimintojen järjestys, kun poraus kotelolla 530 mm 7 m: n syvyyteen lähellä asuinrakennusta.

koulutus

Kunkin elementin kiinnitysprosessi suoritetaan nopeasti ja jatkuvasti. Seuraavat materiaalit, työkalut ja laitteet valmistetaan suoraan rakennustyömaalla ennen työn aloittamista:

 • betonisekoitin;
 • annostussuppilo;
 • täristin paalujen upottamista ja vetämistä varten;
 • komposiitti tärinäydin;
 • laajentava paalun kantapää;
 • runkokehys, joka on hitsattu vahvikkeista;
 • kotelointiputket;
 • savi ratkaisu;
 • laudat kourujen valmistukseen;
 • joukko pikalukituspihdit;
 • jalka venttiili;
 • pääjohdin.

Automaattisten laitteiden käyttö nopeuttaa merkittävästi kaikkia rakennusvaiheita, säästää työvoimaresursseja.

Ei-noutamattomat särmäysputket

Jos projektin mukaista putken putkea ei ole poistettava, se voidaan tehdä erityisversiossa, mikä helpottaa ruuvaamista ja vaikeuttaa pohjaveden tunkeutumista tässä kuviossa esitettyyn sementtilaastiaan.

Siinä tapauksessa, että koteloa ei poisteta työn päätyttyä, tämä on pakollinen merkintä rakennuksen rakennusteknisten asiakirjojen osalta.

vahvistaminen

Kun kotelo on kokonaan laskettu laskettuun syvyyteen, niihin on asennettu vahvistushäkki. Merkittävä pituus betonielementtiä ei ole asetettu pinoon koko pituudelta vaan vain yläosaan. Samanaikaisesti betonin suojakerroksen paksuus säilyy kaikesta ulkotilasta alle 7 cm: n etäisyydelle koteloelementtien sisäpinnasta. Kehys koostuu vähintään 6 pituusakseliin Ø 18 mm luokasta A3. Suunnittelua on vahvistettava edelleen metallirenkailla, joiden paksuus on 9 mm, leveys 6 - 9 cm.

Symmetrinen runko Ø vähemmän putkea

Asennukseen valmistetut kehykset näyttävät tässä kuvassa.

Kehyksen yläosa jätetään betonipinnan yläpuolelle varmistaakseen yhteyden talon pohjan grillauksen kanssa.

Rostverk voidaan asentaa, kun valettu betoni saavuttaa vakiintuneen lujuuden (noin 80%). Tämä kestää vähintään 25-30 päivää. Erikseen seisovien tukien grillausliitäntä tukee kuorman tasaista jakoa pohjaan.

Teollisen tylsistyneen teknologian ominaisuudet

Massarakenteessa porakoneita, joissa on kotelo, valmistetaan vakiintuneiden standardien mukaisella tekniikalla.

Kansainväliset standardit edellyttävät kuoriputkien käyttöä, joiden sisäinen poikkileikkaus on 620 - 2500 mm ja ulkoinen osa 640 - 2580 mm. Putken kokonaispituus saa olla enintään 30 m.

Ammattilaiset käyttävät varastokoteloa varmistaen minkä tahansa monimutkaisuuden kiviä. Esimerkki tämän valokuvan ensimmäisestä osasta.

Leikkuupäällysteinen varastoputki

Ei-irrotettavia rakenteita käytetään paikoissa, joissa on savea, hiekka, hiekkametsät, alueet, joissa korkea pohjavesi tuhoaa maaperän seinämät ja estää konkreettisen massan kovettumiselta juuri sen jälkeen, kun se on syötetty kaivoon.

Kaikki toiminnot on toimitettava työn suunnitteluvaiheessa.

Tätä tarkoitusta varten laaditaan prosessikartta, joka on tarkoitettu tylsistyneille paaluille ja jossa on täydellinen kuvaus kaikista olennaisista pisteistä ja näytteistä tarvittavista asiakirjoista.

Jokaisen tuen asennuksessa suoritetaan toimintavaihtoehto, joka vahvistaa saavutetut parametrit jossakin virtakaavion jaksossa esitetyistä sallituista poikkeamisista.

Lopullisen paalusäätiön hyväksyminen laaditaan asiakirjalla, johon on liitetty seuraavat asiakirjat:

 • valmistajan tarjoama ennakkotietokanta;
 • passi konkreettisille tylsistyneille paaluille, monoliittinen grillata;
 • täytettyjen paalujen lujittavien häkkien hyväksymisasiat, monoliittiset grillat;
 • paalikentän laittaminen, valmiin grillata;
 • tulokset valmistettujen paalujen dynaamisista, staattisista testeistä.

Tekninen kartta sisältää osiot, joissa esitetään työn organisointitoimenpiteet, kaikkien laskettujen indikaattorien perustelut, laadunvalvonnan, työsuojelun ja ympäristönsuojelun toimenpiteet.

valinta

Talonrakentamiseen, VPT-tekniikalla käytettävien kyllästyisten paalujen rakentaminen on yksi tehokkaimmista tavoista rakentaa luotettavaa tukea. Erikoisvarusteiden ja -laitteiden tarpeisiin liittyvät kulut sittemmin päällekkäin luotettavuuden ja pitkäaikaisen ongelmattoman toiminnan kanssa.

Jos pohjavedessä on teollisuusperäisiä aggressiivisia jätevesiä, porauslaite on hävitettävä.

Savi-, tulenkestävät maaperät (niiden virtaavuuden puuttuessa) aikaansaadaan tylsyytyneitä rakenteita ilman koteloa, joka muodostaa kaivon seinämän maapallolta itseensä poralla.

Kaikkien tietyn alueen ominaisuuksia on tarkasteltava yksittäisten asuntorakentamisen suunnittelun vaiheessa, punnittava kaikki positiiviset ja negatiiviset puolet, jotta voidaan määrittää sopivin säätiö, joka perustuu perusteellisen geologisen tilan analyysiin.

Kotelon mitat

Koteloputket on valmistettu metallista, muovista tai asbestisementistä. Niiden nimellishalkaisija on 114 (mm) - 508 (mm).

Tyypilliset kotelon mitat:

 • Nimellishalkaisija: 114 (mm), 168 (mm), 219 (mm), 273 (mm), 299 (mm), 340 (mm), 426 (mm), 508 (mm).
 • Ulkohalkaisija: 114,3 (mm), 168,3 (mm), 219,1 (mm), 273,1 (mm), 298,5 (mm), 339,7 (mm), 426,0 (mm), 508,0 (mm).
 • Sisähalkaisija: 103,9 (mm), 152,3 (mm), 205,7 (mm), 258,9 (mm), 322,9 (mm), 406,0 (mm), 485,8 (mm).
 • Seinämän paksuus: 5,2 (mm), 7,0 (mm), 9,0 (mm), 10,2 (mm), 11,4 (mm), 12,6 (mm), 15,4 (mm), 16,7 (mm).

Tärkeää: Putkien putkille sallitaan poikkeamat ± 1 (mm) - enintään 1,25 (mm).

merkintä:

Merkintäkotelo sisältää:

 • Yhteystyyppi
 • Putken nimellinen halkaisija (mm).
 • Seinämän paksuus (mm).
 • Ryhmän vahvuus (D, U, OTTM, OTTG, MSW).
 • Standardin nimeäminen.

Esimerkiksi: MSW - 168H9 - D GOST 632-80 - putki, jossa ei ole hihan muotoista terästä, lujuusryhmä D, nimellishalkaisija 168 (mm), seinämän paksuus 9 (mm).