Betonielementit: tyypit, ominaisuudet ja itse tuotannon prosessi

Yksi tavallisimmista materiaaleista asuinrakennusten kantavien seinien ja väliseinien sekä pienien teollisuusrakennusten rakentamiseen ovat betonilohkoja. Niiden suosio johtuu alhaisista kustannuksista, erinomaisesta suorituskyvystä ja monista lajikkeista, joiden avulla voit valita oikean yksikön melkein mihin tahansa tehtävään.

Tässä artikkelissa annetut ohjeet auttavat sinua oppimaan konkreettisten lohkojen tekemistä sekä tutustumaan olemassa oleviin tyyppeihin.

Seinien betonielementit

Lajikkeiden keinotekoiset betonikivet

Harkitse rakennusbetonilohkojen päätyyppejä + ominaisuuksia, jotka ovat yleisimpiä nykyaikaisessa rakentamisessa.

Nämä seinäkivet valmistetaan käyttämällä erityisillä alustoilla tapahtuvaa betoniliuoksen vibropressoimismenetelmää.

Seoksen koostumus, josta hiiliharkotus tehdään, voi sisältää:

 • murskatut kivet betonituotteille;
 • tiili taistelu;
 • sahanpuru;
 • laajennettu savi.

Betonilohkojen tekniset ominaisuudet kuonalta jättävät paljon toivomisen sijaan, mutta koska niiden hinta on yksi alhaisimmista markkinoilla, sementtikappaletta käytetään laajalti yksityisessä rakentamisessa.

Mutta kustannukset ovat ehkä ainoa etu, koska ne ovat jäljessä paljon muita materiaaleja seuraavissa parametreissä:

 • kestävyys;
 • lämpöä säästävät parametrit;
 • vahvuus.

Lohkojen pääpiirteet ovat pienet rakennukset, joihin ei kohdistu raskaita kuormia:

 • vajat;
 • autotallien;
 • kesäkeittiöt;
 • työpajoja ja niin edelleen.

Tavallisempi materiaali, joka on tehty seuraavista osista:

 • orgaaninen aines (pääasiassa puu);
 • sitova elementti (jauhe);
 • kovetetta.

Itse asiassa tämä keinotekoinen kivi koostuu sahanpuruista, joka on suljettu betonikuorelle.

Materiaalin edut ovat ilmeisiä:

 • pieni betonilohkon paino;
 • korkea lämmöneristysominaisuudet;
 • hyvä äänieristys;
 • tehokas ilmanvaihto.

Lohkojen suojelemiseksi ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta kivet käsitellään erityisellä ratkaisulla. Tämä estää muotin muodostumisen ja estää roiskeita.

Puubetoni on täydellinen pienikokoisten talojen rakentamiseen, jotka soveltuvat ympärivuotiseen elämiseen ilman lisäeristystä.

Aerocrete- ja vaahtolohkot

GOSTin mukaiset solurakenteiset lohkot, jotka määrittävät niiden tekniset ominaisuudet, tulisi koostua keinotekoisesti muodostetuista huokosista (soluista), jotka on täytetty ilmalla 70-85%. Yleisimmät vaahto- ja kaasuletkut.

Näillä materiaaleilla on seuraavat edut:

 • ne ovat kevyitä, minkä seurauksena betonilohkojen kuljetus ja niiden asentaminen yksityiseen rakentamiseen eivät edellytä erityislaitteiden käyttöä;
 • helppo käsitellä - voit antaa tarvittavan muodon solukkoyksikköön tavallisen puun sahan avulla;
 • solubetonielementtien seinät pitävät lämpöä hyvin ja niillä on erinomaiset äänieristysominaisuudet.

Solukkorakenteesta tehdyt betonilohkot tehdään liuoksesta, joka sisältää hiekan, sementin ja aggregaatin. Vaahtoon lisätään kalkki, alumiinijauhe tai muu vaahdotus.

Kiinnitä huomiota!
Toisin kuin vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni altistetaan lisäkäsittelylle autoklaaviuunissa, jossa se altistuu korkealle lämpötilalle korkeassa paineessa (10-12 MPa).
Tämän tuloksena materiaali saa lisää voimaa: on lähes mahdotonta murskata tai murtaa se.

Solupohjaisen betonin lohko

Lohkojen itsenäinen tuotanto

Täyteaineesta valmistettu sementtilaastan keinotekoisen kiven tuotantotekniikka on suhteellisen yksinkertainen, joten voit itse tehdä betonilohkoja.

Alkuvaiheessa on määritettävä tulevan lohkon koko. Riippumattoman tuotannon tapauksessa kunkin yksittäisen elementin parametrit otetaan seinämän vaaditun leveyden perusteella.

Lohkon pohjan paksuus ei saa olla alle 2 cm, ja aukkojen seinien ei tulisi olla alle 4 cm. Tässä tapauksessa vakiokivi, jonka mitat ovat 20x20x40 cm ja joiden sisäpinta on noin 40 kg, tekee siitä kätevän muurausseinille.

Valmistukseen tarvitaan kaikki tasainen maali, peitetty muovikelmulla ja erikoismuotoilla ilman pohjaa.

Lomakkeiden materiaali on:

Puun suojaamiseksi vaurioilta muotin sisäpuolella on päällystetty metallilevyllä. Lisäosat tehdään samalla tavalla, minkä seurauksena tyhjät ovat muodostuneet valmiiksi lohkoksi. Ne parantavat materiaalin eristeominaisuuksia ja helpottavat sitä.

Muotot betonilohkojen valmistukseen

Betonilohkoja, joissa on omat kädet, voidaan tehdä nopeammin, jos lomakkeessa on useita muotoja. Tämä vaatii vanerin tai levyn leveyden yhtä suureksi kuin tuleva lohko. Materiaali sahataan kappaleiksi ja kiinnitetään ruuvilla. Muita sisäisiä osioita tehdään.

Vihje!
Jotta pakastettu lohko voidaan helposti erottaa lomakkeesta, sen kaikki osat on voiteltava kerosiinilla, voiteluaineella tai pakkasnestolla.

Betonielementtien valuun tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • sora, jonka hieno osa;
 • sementti;
 • hiekka;
 • vesi;
 • kalkki;
 • lanka vahvistamiseen.

Kunkin komponentin määrä määritetään keinokivikynsiäsi mukaan. Sementin, hiekan ja soran osuudet otetaan suhteessa 1: 3: 5.

Betoniliuoksen sekoittamiseen on parempi käyttää betonisekoitinta

Käytännöllisyyden vuoksi jakamme koko prosessin useisiin vaiheisiin.

 • Sora, hiekka ja sementti on sijoitettava betonisekoittimeen. Sitten sekoittamalla pieniä määriä lisätään kalkkia. Sekoitusveden viimeisessä vaiheessa lisätään. Valmis ratkaisu ei saisi olla liian nestemäinen, jotta se ei pääse ulos muotista. Loppujen lopuksi saat betonimerkin M135 täynnä hienoja soraa.
 • Betonisekoittimien seos asetetaan 2 cm: n paksuiseksi kerrokseksi, jonka jälkeen vuoraukset ovat kiinteitä, jotka ovat välttämättömiä keinokivikiven sisällä olevien aukkojen muodostumiselle. On mahdollista kiinnittää lisäosat poikittaisten kiskojen avulla, jotka poistetaan sen jälkeen kun kolmasosa betonista täytetään.
 • On suositeltavaa kattaa lomakkeen pohja sanomalehdillä tai paperilla. Tämä estää betonin asettamasta pohjaan. Seoksen, joka täyttää muodon, on oltava puolikuiva. Se tarkistetaan tällä tavalla: pienen liuoksen ottamiseksi, se on murskattava ja laitettava tasaiselle alustalle. Kiinnitysmuodon tulisi säilyttää sen muoto, ei levitä.
 • Kun muotti on täytetty puolet korkeudesta, on vahvistettava raudoitus, joka tekee tulevasta kiveydestä kestävämmän.
 • Putkien sijaan tyhjiä pulloja voidaan käyttää muodostamaan aukkoja betonilohkon sisällä. Se suljetaan korkilla ja se koukussa kiven sisään.
 • Muotin lopullisen täytön jälkeen laasti täytyy tiivistää ja tasoittaa lastalla.
 • Lomakkeita on mahdollista kestää 4-5 päivää, mutta niitä voidaan käyttää töissä vasta 2-3 viikon kuluttua heti, kun liuos kovettuu.

  Itse tehdyt betonilohkot

  Edellä kuvattu tekniikka mahdollistaa betonilohkojen tekemisen omiin käsiinsä soveltamatta paljon vaivaa. Valmiiden tuotteiden tekniset ominaisuudet eivät ole käytännössä mitenkään alhaisempia kuin niiden vastakohdat, joita myydään rakennuksen valintamyymälöissä, ja koko sopii erinomaisesti tarpeisiisi. Lisäksi rakennusmateriaalien oston ja toimituksen kustannukset voidaan vähentää merkittävästi.

  Lisätietoja materiaalista auttaa videossa tässä artikkelissa.

  Betonielementit tekevät sen itse

  Betonilohkot ovat erittäin suosittuja rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan talon, varaston tai aidan rakentamiseen.

  Kotitekoisen lohkon leveys tulisi valita pohjan leveydestä.

  Lisäksi on mahdollista tehdä betonilohkoja omiin käsiinsä ilman suuria vaikeuksia, mikä säästää huomattavasti rakennuskustannuksia.

  Sivuston valmistus ja muotti

  Ensin sinun on päätettävä koosta. Tyypillisesti kotitekoisen lohkon leveys valitaan samalla tavalla kuin pohjalevyn leveys. Sen on kuitenkin oltava vähintään 2 cm, ja seinämän paksuuden tulisi olla 4 cm. Jos teet 29 x 29 x 44 cm: n lohkon, jossa on kaksi pystysuoraa aukkoa, sen massa on noin 42 kg.

  Lohkojen optimaalinen koko on 20x20x20 cm tai 20x20x40 cm. Pienien mittojen ansiosta valmistusmateriaalin valmistusprosessi, kuten valmistaminen, on helppoa ja yksinkertaista. On myös otettava huomioon, että erityisissä työtyypeissä voi olla tarpeen tehdä puolet kortteja.

  Betonilohkojen valmistuksessa on oltava erityinen muoto.

  Betonielementit on tehtävä tiivistetyllä maaperällä tai tasaisella alustalla (esimerkiksi laudasta). Pinta on peitettävä öljypinnoilla tai paksulla kalvolla. Lomakkeet, joissa lohkot on muodostettu, eivät muodosta pohjaa. Ne pudotetaan levyistä, lastulevystä tai vanerilevystä, ja yläosa on päällystetty metallilevyllä. Useat puukappaleet on tehty puulevyistä, joiden avulla lohkoihin muodostuu aukkoja, joiden takia rakennusmateriaali tulee kevyemmäksi ja lämpimämmäksi. Kiilahihnojen reunat on päällystetty metallilla, ja kahvat kiinnitetään niihin, mikä lisäprosessissa auttaa ilman ylimääräistä ponnistusta vetämään lisäosat ulos asettamisesta.

  Asiantuntijat sanovat, että on kätevää tehdä useita lomakkeita samanaikaisesti. Rakenteensa vuoksi on tarpeen lyödä tai kiinnittää runko ruuveilla, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lohkon korkeus. Muuten asenna pitkittäiset väliseinät ja aseta sitten poikittaiset.

  Kaikki muotin elementit ja yksityiskohdat on jätettävä pois pellavansiemenöljyllä tai koneöljyllä, minkä seurauksena kovetetut lohkot on helpompi poistaa muotista.

  Betonilohkojen rakentamisen tekniikka tekee sen itse

  Valmistuskappaleet voivat merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia. Betonielementtien valmistus nykyhetkellä voidaan yksinkertaistaa käyttämällä erikoislaitteita, muotoja ja lisäaineita ratkaisuun. Rakennuspalikoiden tekniikka mahdollistaa improvisoituneen materiaalin käytön täyteaineena. Tämä voi olla sahanpuru, kuona, rikkoutunut tiili, jäännökset kivituotannosta, savi, olki ja paljon muuta.

  Sivulla voit oppia valmistamaan edullista rakennusmateriaalia kotona ja mitä voidaan rakentaa tämän tekniikan avulla.

  Rakennetta varten voit käyttää vaahto- ja kaasuletkuja. Muurattujen seinien periaate on sama kuin tiilien seinä, ja lohkojen liittäminen itsensä välillä seinien kulmissa ja katseissa suoritetaan samalla tavalla kuin tiilirakenteessa. Vain tässä tapauksessa lohkot ovat suurempia kuin tiili, joten seinien rakentaminen on nopeampaa. Ja jos käytät kotitekoisia lohkoja, rakentaminen maksaa paljon halvemmalla kuin kaikki muut vaihtoehdot, varsinkin verrattuna klinkkeripeilin kustannuksiin, jota tavallisesti käytetään pienten esineiden rakentamiseen. Lisäksi lohkot ovat kaksi kertaa paksumpia kuin tiilet, ja jos kiinteän tiiliseinän rakentaminen vaatii kaksi paksua tiiliä, lohkojen käyttämiseen vain yksi lohko riittää tuottamaan samanpaksuisen seinän.

  Vihje!

  Jos verrataan valmiin kuonakiven hankintaan, kotitekoisten lohkojen valmistusmenetelmä on 1,5-2 kertaa halvempi verrattuna hiekkalaatikkoon 3-6 kertaa ja vaahtobetonin, keraamisten tai kaasusilikaattilohkojen kanssa - 8-12 kertaa. Rahoituksessa on selviä säästöjä.

  Betonilohkojen rakentaminen tekee sen itse kotona

  Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

  Itse valmistettujen lohkojen valmistukseen tarvitaan vain muutamia muotoja niiden valulle, sekä sementtiä, hiekkaa ja täyttökuonaa tai rikki tiiliä. Muuntyyppiset täyteaineet (sora tai murskattu kivi) tekevät laitteesta erittäin raskas ja lisäksi tällaisesta materiaalista valmistettu seinä lämpenee nopeammin kesällä ja jäähtyy talvella. Jos kuitenkin täyteaineena käytetään sardeldiota, vaikka se on melkein samanlaisia ​​lämpöeristysominaisuuksia, joissa on rikkoutunut tiili ja kuona, se maksaa useita kertoja kalliimpaa.

  Rakenteiden betonilohkojen valmistustavat

  Rakennuspalikoiden itse valmistukseen tarvitset erityisiä metalli- tai puumuotoja, joiden sisäiset mitat ovat erilaiset: 150 x 150 x 300 mm, 175 x 175 x 350 mm tai 200 x 200 x 400 mm. Pienillä lohkoilla on helpompi suorittaa asennus ja isojen lohkojen rakentaminen on käynnissä.

  Metallimuodot rakennusbetonilohkojen valmistukseen

  Yhden yksikön metallisten kokoontaitettavien muotojen valmistukseen tarvitaan neljä suorakaiteen muotoista rautalevyä, joiden paksuus on 3-4 mm (levyn korkeus, leveys ja pituus riippuvat valitusta koosta). Levyjen sivuilla on tarpeen leikata kiinnitysurioita ja hitsata kahvat lomakkeen loppuun. Neljä lohkoa varten sinun tulee tehdä kaksi suorakaiteen muotoista levyä ja viisi pienempää levyä erottaakseen tulevat lohkot muotoon.

  Rakennusbetonilohkojen valmistus

  Omien käsiensa betonilohkojen valmistukseen tarvitaan tiivistymistä ja kuplien muodostumista niihin, joten tätä varten on tarpeen tehdä erityinen laite. Tarvitaan yksi suorakaiteen muotoinen rautalevy (lomakkeen koon mukaan), pieni lankaverkko, jossa on 10 mm: n osa ja kolme halkaisijaltaan 50 mm: n ja 150 mm: n pituisen putken leikkausta. Jokaisen putken toisessa päässä on leikattava nelikulmainen muoto 50 mm: n syvyydelle. Sitten nämä hampaat on yhdistettävä toisiinsa niin, että kartio muodostuu. Hampaiden väliset liitokset on hitsattava huolellisesti. Sitten jollekin levyn tasolle sinun täytyy hitsata tangon kahva ja muut - tasoputket tylpällä päällä.

  Puulevyn valmistukseen tarvitaan neljä leikkuulautaa, joiden paksuus on 35-50 mm (koko riippuu valitun muodon koosta). Tietenkin puu on muotoa heikompi materiaali, joten levyt tarvitsevat laatua ja vahvuutta. Kaikki puulaadun liitokset on vahvistettava kytkentäruuveilla. Puun muotoisen osan rakenne on sama kuin metallin. Muottien kahvat voidaan valmistaa 10 mm: n valssilangasta, tasoittaen sen päitä ja porausreikiä, joiden halkaisija on 6-8 mm.

  Sementtilaasti kotitekoisten lohkojen valmistukseen

  Rakennusaineiden valmistukseen omilla kädillä sinun on tehtävä sementin, hiekan ja yhdistelmän (kuona tai rikkoutunut tiili) ratkaisu suhteessa 1: 4: 6. Täyteaineen lisääminen liuokseen on välttämätöntä varmistaa, että se oli viskoosi ja tahmea, mutta ei muodostunut nestemäiseksi tai murskattuna. Seuraavaksi liuos kaadetaan muottiin, jossa kuumalla säällä se jähmettyy 2 tunniksi ja hankkii lopullisen linnoituksen 1-1,5 päivässä. Kylmässä säässä (+7 ° C + 18 ° C) kovettumisaika ja täydellinen kuivaus lisääntyvät 3-5 kertaa, alle +7 ° C: n lämpötiloissa ja sademäärän aikana lohkoja ei suositella lainkaan.

  Jos liuokseen käytetään kuonaa yhdessä sementin kanssa, voit täysin luopua hiekasta ja sitten sementin ja kuonan suhde on 1: 6 tai jopa 1: 8.

  Ennen kuin liuos kaadetaan muottiin, kaikki sen yksityiskohdat on kostutettava vedellä käytetystä materiaalista riippumatta. Työn on oltava tasaisella alustalla ja täytettävä lomake 2/3 tai 3/4 tilavuudella (tarkka määrä määritetään empiirisesti sen jälkeen, kun laite on käytetty tyhjiöiden tekemiseksi).

  Kun lohko lopulta kovettuu, se on vapautettava lomakkeen osista. Märkä lohko on jätettävä kuivumaan kokonaan, ja lomakkeen yksityiskohdat on täytettävä vedellä.

  On mahdollista tehdä lohkoja suoraan rakennustyömaalla, eli täyttää se paikan päällä. Tässä tapauksessa valun muotin mitat voidaan nostaa 330 x 300 x 600 mm: iin. Tämä nopeuttaa rakentamisen nopeuttamista.

  Sementtilaastin sakeus ja valumenetelmä ovat samat kuin edellisessä tapauksessa. On mahdollista hitsata useita muotoja työskentelyrakenteeseen (3-4 muotoa riittää), ja sitten muninta menee vielä nopeammin.

  Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

  Jotta sementtiseos ei pääse tarttumaan muotin seinämiin ennen sen kaatamisen kaataamista, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä tai voitele se käytetyllä moottoriöljyllä. Kun seos on asetettu, muotin levyt irrotetaan lohkon seinistä. Seinien rakentamisessa on tarpeen tarkistaa vaakasuorat ja pystysuorat rivit. Yleensä kulmien asettaminen, lohkojen välinen sidos vastaa täysin puolitiilistä tiilimuodostustapoja.

  Halvin rakennusmateriaali kotitalouksien itsensä tuottamiseen betonilohkoille on adobe - seos savi ja olki. Edullisuus ei ole ainoa Adobe-etuna - se on kestävä materiaali, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet, helppo valmistaa. Myös taivutettuja metalli- tai puumuotoja käytetään Adobe-lohkojen valmistukseen. On parasta tehdä pienikokoisia lohkoja, korkeintaan 150 x 150 x 300 mm, koska suuret lohkot ovat raskaita ja epämiellyttäviä ja lisäksi niitä ei voi tehdä aukkoihin.

  Vihje!

  Adoben haittana on epävakaus kosteudelle. Ennen seinien pystyttämistä on välttämätöntä varmistaa perustuksen luotettava vedeneristys ja viimeistellyt seinät vaativat kipsiä sementti-hiekkalaastilla, päällystämällä minkä tahansa käytettävissä olevan polymeerin tai metalliverkon ja viimeistelyn.

  Kotitekoinen betonirakennus rakentamiseen

  Betonilohkojen rakentamisen ja valmistuksen työjärjestys on vakio: ensin sinun on valittava paikka, tee sitten säätiö - sinun täytyy rakentaa laattojen pohja, voit käyttää pohjalevyjä, tehdä viestintää, rakentaa seiniä, rakentaa katto, asentaa ikkunat ja ovet ja suorittaa pihoja ja sisustusta kesäkeittiö.

  Seinät on asetettu puoliksi tiiliksi, kesäkeittiöön seinän paksuus voi olla yksi tiili - ja se riittää. Asennus on välttämätöntä seinien pystyttämiseksi pystysuoraan ja vaakasuoraan käyttämällä lankaverkkoa ja johtoa, joka venytetään vaakatasossa talon toisesta kulmasta toiseen.

  Rakennuspalikoiden kotiteollisuudella voidaan vähentää avausreiän kustannuksia ja asentaa ikkunat ja ovet myöhemmin. Rakennuksen aikana rakennuksen laatikkoon on tehtävä ovien ja ikkunoiden aukkoja. Ikkunoiden ja ovien sijainti on määritettävä suunnitteluvaiheessa. Seinien asentaminen paikkoihin, joissa on ovien ja ikkunoiden asentaminen, mahdollistaa halutun leveyden avaamisen ja myös puisten korkkien työntämisen, johon myöhemmin kiinnitetään kehyskehyksiä. Puiset pistokkeet on syötettävä toiseen riviin laatikon pohjaan nähden ja toiseksi viimeisessä rivissä sen yläosan suhteen. Laatikon yläosassa on asennettava vahvistettu hyppyjä, joiden paksuus on 120 mm tai paksuus 70 mm. Päällysteen päitä on nostettava seinille 20 cm: n päähän. Jos seuraavan rivirakenteen rivit ja rungon yläosa ovat eri tasoilla, sinun on kiinnitettävä haluttu korkeus käyttämällä lohkojen ja laastien osia tai kokoamalla muottipesät, kiinnitettävä vahvistus ja täytettävä sementtilaasti.

  Kun seinät on pystytetty, laatikot tulee asentaa ikkunoille ja oville varattuihin tiloihin, esikyllästyskulmat. Seuraavaksi sinun on kohdistettava ne vaakasuoraan ja pystysuoraan, ja vasta sen jälkeen voit liittää laatikoiden sivuosat kynsiin tai ruuveihin. Jäljellä oleva väliseinä seinien, pohjan, päällysteen ja laatikon välillä on täytettävä ympärysmitan ympärillä akryylisellä asennusalustalla.

  Laitteen ovien ja ikkunoiden toinen aukko - tämä on silloin, kun ovi- ja ikkunalaatikot on asennettu oikeisiin paikkoihin, ja sitten ne on upotettu lohkoilla. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään koristeompeleissa, kun seinämien viimeistelyä ei ole.

  Tässä tapauksessa, jotta ovenrakenne ei johda asennuksen aikana, se on kiinnitettävä molemmille puolille lohkojen kanssa ensimmäisen rivin asettamisen aikana sen jälkeen, kun se on työnnetty sen tukien kulmiin. Toisen rivin jälkeen on kohdistettava laatikko pystysuoraan ja vaakasuoraan, kiinnitä se naulojen tai ruuvien avulla. On myös tarpeen jättää ongelma 10 cm: n päähän. Sitten sinun on sovitettava ratkaisu ongelmiin ja kiinnitettävä ne seuraavalla rivillä, varmistaen jälleen, että laatikko on tasainen. Samaa on tehtävä myös oven laatikon yläosassa sekä neljännessä ja kuudennessa rivissä ikkuna-ruutuun. Puserot on asennettu samalla tavalla kuin ensimmäisessä menetelmässä.

  Betonielementit tekevät sen itse

  Betonilohkot ovat erittäin suosittuja rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan talon, varaston tai aidan rakentamiseen.

  Kotitekoisen lohkon leveys tulisi valita pohjan leveydestä.

  Lisäksi on mahdollista tehdä betonilohkoja omiin käsiinsä ilman suuria vaikeuksia, mikä säästää huomattavasti rakennuskustannuksia.

  Sivuston valmistus ja muotti

  Ensin sinun on päätettävä koosta. Tyypillisesti kotitekoisen lohkon leveys valitaan samalla tavalla kuin pohjalevyn leveys. Sen on kuitenkin oltava vähintään 2 cm, ja seinämän paksuuden tulisi olla 4 cm. Jos teet 29 x 29 x 44 cm: n lohkon, jossa on kaksi pystysuoraa aukkoa, sen massa on noin 42 kg.

  Lohkojen optimaalinen koko on 20x20x20 cm tai 20x20x40 cm. Pienien mittojen ansiosta valmistusmateriaalin valmistusprosessi, kuten valmistaminen, on helppoa ja yksinkertaista. On myös otettava huomioon, että erityisissä työtyypeissä voi olla tarpeen tehdä puolet kortteja.

  Betonilohkojen valmistuksessa on oltava erityinen muoto.

  Betonielementit on tehtävä tiivistetyllä maaperällä tai tasaisella alustalla (esimerkiksi laudasta). Pinta on peitettävä öljypinnoilla tai paksulla kalvolla. Lomakkeet, joissa lohkot on muodostettu, eivät muodosta pohjaa. Ne pudotetaan levyistä, lastulevystä tai vanerilevystä, ja yläosa on päällystetty metallilevyllä. Useat puukappaleet on tehty puulevyistä, joiden avulla lohkoihin muodostuu aukkoja, joiden takia rakennusmateriaali tulee kevyemmäksi ja lämpimämmäksi. Kiilahihnojen reunat on päällystetty metallilla, ja kahvat kiinnitetään niihin, mikä lisäprosessissa auttaa ilman ylimääräistä ponnistusta vetämään lisäosat ulos asettamisesta.

  Asiantuntijat sanovat, että on kätevää tehdä useita lomakkeita samanaikaisesti. Rakenteensa vuoksi on tarpeen lyödä tai kiinnittää runko ruuveilla, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lohkon korkeus. Muuten asenna pitkittäiset väliseinät ja aseta sitten poikittaiset.

  Kaikki muotin elementit ja yksityiskohdat on jätettävä pois pellavansiemenöljyllä tai koneöljyllä, minkä seurauksena kovetetut lohkot on helpompi poistaa muotista.

  Betonimassan asettaminen

  • sementti;
  • pieni sora;
  • hiekka;
  • kalkki;
  • vesi;
  • jäykkä vahvikelanka.

  Jyvien koko voi olla 1 cm.

  Materiaalin määrä riippuu vaaditusta määrästä valmiita lohkoja. Sementti, hiekka ja sora otetaan suhteessa 1: 3: 5.

  Lohkot on valmistettu betonista, joka perustuu sora- ja hiekanesteen seokseen. Hieno sora, hiekka, kalkki (pienissä osissa) ja sementti kaadetaan metallipesäkkeeseen. Sekoita elementit varovasti ja lisää vettä. Vesi on tarpeeksi riittävä, jotta muovauksessa ei olisi ongelmia (massan ei pitäisi olla nestemäinen).

  Tällaisen materiaalin lujuusmerkki on noin 135 kgf / m². Kokonaisjyvien koko voi olla korkeintaan 1 cm: n päähän. Emästen muodostamat ytimet sijoitetaan muottiin, kun 2 cm: n paksuinen liuos on täytetty ja tiivistetty.Korjausetäisyyden asettamiseksi on suositeltavaa asentaa muotin seinämän ja ytimen välille noin 4 cm: n levyiset erikoissilmukat. Nämä säleet voidaan poistaa vain, kun betonia on lastattu ja tiivistetty kolmasosaan muodon korkeudesta.

  Lomakkeen pohja voidaan peittää vanhoilla sanomalehdillä, mikä estää yksikön tarttumasta samaan säätiöön. Sekoittumisen aikana on oltava puolikuiva. Toisin sanoen massaa ei saa levitä, kun se otettaisiin nyrkkiin, puristetaan puun muotoon ja asetetaan sitten tasaiselle alustalle (esimerkiksi levylle).

  Jokainen lamellilevy täytetään liuoksella, joka on korkeintaan puolet, jonka jälkeen vahvistettu kova lanka asetetaan.

  Jos haluat valmistaa ratkaisun kotona, voit käyttää kiinteää mikseriä.

  Jotkut käsityöläiset tekevät lohkojen avulla lasipulloja lämpöä eristäviksi ilmakammioiksi. Voit tehdä tämän liittämällä pullot tulpat ja sijoittamalla ne keskelle lohkoa. Sen jälkeen lomakkeet täytetään ylhäältä, liuos tiivistetään ja sitten tasoitetaan huovalla.

  Itse valmistetut lohkot jäätyvät melko nopeasti - 3-4 päivän kuluessa, minkä jälkeen ne voidaan turvallisesti poistaa muottipesästä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne ovat täysin kuivia. On mahdollista käyttää niitä rakentamisessa aikaisintaan kaksi viikkoa.

  Lohkojen hoito

  Liuos asetetaan 1,5-2 tunniksi. Siksi pienen määrän materiaalia muottitarran rakentamiseen tämän ajan jälkeen, sen on annettava purkaa se, jotta se valmistaa seuraavan sementtilohkon. Tällaisissa tapauksissa betonipaino valmistetaan annoksittain jokaiselle muodolle. Käyttämällä yhtä muottirakennetta voit tehdä noin 5-6 korttelia päivässä.

  Kun rakennusmateriaali on valmis, se peitetään kalvolla. Se toimii sementtilohkonsuojana saostuksesta sekä suojaa liian nopealta kuivaukselta. Jos kalvo puuttuu, laite suositellaan kastelemaan päivittäin (alkaen toisesta päivästä tuotannon jälkeen) 2-3 viikon ajan. Materiaalin tasaisen kuivauksen varmistamiseksi on kierrätettävä säännöllisesti.

  Tietenkin hiekkalaukun tekeminen omiin käsiisi on ennen kaikkea rahan säästö. Mutta jos sinulla on tarvittavat materiaalit ja aika, kaikki voivat selviytyä tästä tehtävästä.

  Betonielementit tekevät sen itse

  Kuinka tehdä lomakkeen betonirakenteiden avulla omiin käsiisi?

  Evgeny Stepanovich, Perm esittää kysymyksen:

  Tervetuloa! Ostin tontin, jossa aion rakentaa talon. Kun katselin, kuinka paljon tiili maksaa, minä vain huohottiin ja päätin tehdä lohkot itse. Jopa ostaa kaikki seinämateriaalin osat ja betonisekoittimen, käytän vähemmän rahaa kuin ostaa tiiliä. Totta, en ole koskaan työskennellyt lohkojen tekemisessä, vaikka minulla on yleinen käsitys siitä, miten tehdä niitä. Kerro meille, miten tehdä konkreettisia lohkoja omiin käsiisi. Mitkä ovat komponenttien osuudet, joita on noudatettava niiden valmistuksessa? Minkä koon pitäisi olla lohkoja? Miten voin tehdä multaa niiden valulle? Kiitos etukäteen neuvoanne.

  Tervetuloa! Maan omistajat, jotka päättävät rakentaa itse talon, ovat usein kiinnostuneita siitä, kuinka betonilohkoja tehdään omilla käsillään. Heidän valintansa tämän rakennusmateriaalin hyväksi on helppo ymmärtää. Vaikkakin on vaikea valmistaa tarvittavaa lohkojen lukumäärää rakentamiseen, amatöörirakentajat ovat olennaisesti parempia materiaalisin ehdoin. On sanottava, että talon seinien rakentaminen lohkoissa on paljon nopeampaa, koska ne ovat paljon suurempia kuin tiilet.

  Voit määrittää lohkojen mitat itse, mutta on liian vaikeaa laatia liian suuria tuotteita. Rakennusmateriaali, jonka koko on tiili tuottaa itsenäisesti, on epäkäytännöllistä. Tuotteen optimaaliset mitat on esitetty kuv. 1. Samasta järjestelmästä on selvää, miten sen valukappaleen yksinkertaisin muoto on järjestetty. Laatikko on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on 2,5-3 mm. Hänellä ei ole pohjaa. Kun kaadetaan, muotti asetetaan tasaiselle alustalle ja täytetään liuoksella. Betonilohkoon oli ilman onteloita, vähentämällä sen lujuutta, liuos tiivistettiin erikoislaitteella. Tiivistyksen jälkeen muotti voidaan nostaa ja asentaa vierekkäin seuraavan lohkon valmistamiseksi.

  On sanottava, että täyteläinen tuote painaa paljon, joten on parempi tehdä se tyhjäksi. Tällainen lohko on sekä raskas että lämpimämpi (kuva 2). Jotta se olisi mahdollista, lomakkeessa on oltava pitimet, jotka on valmistettu putkista, jotka on kytketty molemmissa päissä. Pystysuuntaiset levyt on hitsattu yläosan putkien väliin. Samalla tavalla tyhjät ovat yhteydessä lomakkeen päihin. Muotin poistamisen helpottamiseksi sen jälkeen, kun lohko on valmistettu, putkien päiden saumat on työstettävä ja ne on hieman pyöristettävä. Condense-tuotteet, jotka ovat tyhjiä manuaalisen tampingin avulla, eivät toimi. On mahdollista tehdä lohko vahvemmaksi kannen kiinnittimen ja lävistimen avulla, joka on kytkettynä pistokejäähdytyskäytössä tukevasti sitä vasten. Kansi on sovitettava vapaasti. Jotta se ei pääse epäonnistumaan, rajakerrokset hitsataan sen reunoja pitkin.

  Tuottavampi laite valukappaleiden aikaansaamiseksi saattamalla sähkömoottori kiinnitetään siihen (kuvio 3).

  Tässä ominaisuudessa voit jopa käyttää moottoria pesukoneesta. Moottori on kiinnitetty kulmiin, joka on hitsattu yhteen muodon ulkoseinistä. Jotta se toimisi värähtelevänä, epäkesko on kiinnitettävä akseliin. Moottorin käynnistämisen jälkeen se aiheuttaa koko rakenteen värähtelyn. Kun kaatetaan lohkoa, on parempi laittaa muotti paksuun kumiin kuten kuljetushihna. Lomakkeen alareunassa sinun on kiinnitettävä kumiset vaimentimet. Tiivistettäessä betoni peitetään kannella.

  Lohkot voidaan valmistaa eri materiaaleista. Tätä varten:

  • kivihiilen kuona;
  • laajennettu savi;
  • hiekka ja sora seos;
  • murskattujen kivien seulonta;
  • murskattuja tiiliä jne.

  Hiilikuona tekee paloista huomattavasti kevyempää. Juotosliuos valmistetaan:

  • 7 osasta kuonaa;
  • 2 osaa suurta laajennettua savimaata;
  • 2 osaa sorafraktiota 5-15 mm;
  • 1,5 osaa sementtiasteikkoa M 500.

  Seoksen vesipitoisuus voi olla 1,5 - 3 osaa. Kuinka paljon se lisätään seokseen riippuu liuoksen komponenttien kosteustasosta. Betoni ei missään tapauksessa saa olla nestemäinen, muuten lohko leviää lomakkeen poistamisen jälkeen. Pikemminkin liuoksen on oltava muruainen, mutta riittävän tahmea, eli se voidaan puristaa kädessä tiukassa palanessa. Pienen pehmittimen lisääminen betoniin parantaa sen lujuutta, kosteutta ja roiskeita.

  Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

  16. lokakuuta 2015

  Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

  12. lokakuuta 2015

  Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

  20. lokakuuta 2015

  Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

  16. lokakuuta 2015

  Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

  12. lokakuuta 2015

  Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

  Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

  23. syyskuuta 2015

  Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

  © Copyright 2014-2017, moifundament.ru

  • työskennellä säätiön kanssa
  • vahvistaminen
  • suojaus
  • välineet
  • asennus
  • koristelu
  • ratkaisu
  • laskelma
  • korjaus
  • laite
  • Säätiön tyypit
  • nauha
  • nukka
  • columnar
  • laatta
  • muut
  • Tietoja sivustosta
  • Kysymyksiä asiantuntijalle
  • painos
  • Ota yhteyttä
  • Toimii säätiön kanssa
   • Säätiön vahvistaminen
   • Säätiön suoja
   • Säätiövälineet
   • Säätiön asennus
   • Foundation Finish
   • Pohjustuslaasti
   • Säätiön laskenta
   • Säätiön korjaus
   • Säätiön laite
  • Säätiön tyypit
   • Strip-säätiö
   • Pile-pohja
   • Pilarin perusta
   • Laattoalaptio

  Wall betonilohkot

  Moduuli on kompakti, sen paino on enintään 14 kg. Työskentely ilman sähköä 5-8 minuutin välein voit muodostaa seinän, jossa ei ole puolen metrin leviämisratkaisua, jonka korkeus on 150 ja paksuus 250 mm, mikä vastaa 8 standardin tiilimuurausta ja 45%: n läpäisevyyttä.

  Moduuli on helppokäyttöinen, työskentely ei vaadi erityisiä rakennustaitoja. Valmistele seos sekoittamalla sementtiä ja hiekkaa alhaisella vesipitoisuudella ("kova" seos). Päävaatimus hiekalle - sen ei pitäisi olla hieno tai silty. Hiekkaa voidaan käyttää kokonaisuutena. Lisäksi on mahdollista lisätä hieman hienoja raunioita. Seoksesta (savi, kuona, sahanpuru jne.) Ei voida lisätä huokoisia aggregaatteja, koska ne vähentävät huomattavasti seinän pakkasvaste- ta, vaikeuttavat seosten valmistuksen ja lohkojen muovaamista. "Kova" seoksen käyttö sallii sen tiivistämisen ja poistaa välittömästi muotin viipymättä.

  - sementti (ei pienempi kuin M300) - 1 osa;

  Yhdestä pussista sementtiä (50 kg) saadaan enintään 10 seinälohkoa. Jos kyseessä on monimutkainen kestävyys-, jäätymisvastus- ja lämmönjohtavuuskokeet, sementti-hiekkaseoksen täyspitkät seinälohkot 14 päivän kuluttua muovauksesta pystyivät kestämään 96 tonnia puristusta, ne eivät olleet huonompia kuin samankaltaiset sardeldittibetonin lohkot lämmönjohtavuudelle ja 50 testisyklien jälkeen joka vastaa 50 vuoden käyttöaikaa, niiden lujuus väheni vain 2-5% vertailunäytteistä verrattuna vakiovarusteisiin, jopa 25%: n pienenemiseen.

  On huomattava, että seinälohkojen aukot säästävät vain 45% rakennusaineista. Rakennuksen seinään muodostettu suorakulmaisen poikkileikkauksen pystysuora kaivo on kätevä käyttää paitsi piilotettujen johdotusten ja muiden apuvälineiden asentamiseen myös kotitalouksien ilmanvaihtojärjestelmän järjestämiseen.

  Rakenteellisesti moduuli on tehty onttoa säädettävää muottirakennetta (kuvio 1). Sen ansiosta pystyt muodostamaan täysimittaiset ja puolisilmäiset lohkot 510x250x150 tai 250x250x150 mm suoraan muurausseinässä ilman pohjalaattaa tai mihinkään litteään alustaan ​​(asentamalla sen jälkeen seinään alla olevaan laastiin).

  Moduuli koostuu lomakkeesta, kahdesta siirrettävistä tyhjennystaattorista, joissa on kahvat, neljä poikittaista ja yksi pituussuuntainen nastat tyhjennysmuotojen kiinnittämiseksi ja puolijohdoissa käytettävä väliseinä. Kaikki moduulin osat on valmistettu teräksestä.

  Muotoiluosien valmistuksen suuri tarkkuus on erittäin tärkeä, koska pienimmät vääristymät ja epätasaisuudet hitsaustöiden suorituksessa kopioidaan parhaimmillaan tuhansilla lohkoilla, joita olet tehnyt;

  Seinäelementit muodostetaan kerroksittain, kun taas lohkojen pohjakerros on hieman kostutettu varmistamaan kerrosten luotettavuuden. Lohkojen muodostamiseksi koottu moduuli asennetaan seiniseinään (kuva 2, a), joka muodostaa aukon sen ja 6-8 mm: n vierekkäisen lohkon päähän. Alareunassa olevat pienet ulkonemat, jotka kattavat lohkojen alarivin, antavat sen tarkan kiinnittämisen muurausseinään.

  Kaavin avulla kaadetaan valmistettu seos muottiin ja tiivistetään se muottiin (kuva 2.6), jossa on usein mutta ei voimakas puhallus. Seoksen ajoittainen lisääminen ja sekoittaminen tuovat sen tasolle onttojen sydämien ylempään tasoon ja tasoitetaan lohkon yläpinta, jolloin ylimääräinen seos leikataan kaavin avulla (kuva 2, c).

  Ylimääräisen seoksen tampingin ja poiston jälkeen pitkittäiset ja poikittaiset nastat poistetaan, väliseinä poistetaan, jos se seisoi ja puristuslevy asennetaan valetun lohkon yläpinnalle (kuva 2, d). Tällöin varoke-aukkoon työnnetään poikittainen tappu, ydinelimen kahva koukataan varjoaukkoihin ja irrotuslevyn reunojen poikkipalkki lepäävät vuorotellen irti ydinosat (kuva 2, e). Käyttämällä puristuslevyä tukena (Kuva 2, e), nosta lomake ylös ja poista se lohkosta. Muovaus on valmis. Kiertoaika on 5-8 minuuttia.

  Erityiset ulkonemat lomakkeen lopussa muodostavat pystysuorat kanavat kolmiomaisen poikkileikkauksen liitoksissa naapurilohkojen tychkovy-pintojen välissä (kuva 2, g). Näissä kanavissa työseosta sekoitetaan (kuva 2, h) aikaisintaan 3-4 tuntia lohkojen muodostumisen jälkeen.

  Sen jälkeen, kun lohkot on muovattu seinän muuraukseen tai sen ulkopuolelle, seoksen normaalin kovettumisen varmistamiseksi on välttämätöntä varmistaa sen kosteus ensimmäisten 2-3 päivän aikana. Tämä voidaan saavuttaa jollakin seuraavista tavoista:

  - 3-4 tuntia muovauksen jälkeen peitä lohkot (ylärivi) märällä liinalla tai muovikelmulla;
  - Kun lohkot kuivuvat, kostuta ne kevyesti vedellä.

  Muovattujen lohkojen lujuus riippuu valotusajasta riippuen. Tässä tapauksessa 12 tunnin kuluttua lohko nousee noin 5%: n vahvuudeksi ja 100% louhosten ottama lujuus otetaan 28 päivän kuluttua niiden valmistuksesta (vastaa sementin tuotemerkkiä).
  On vielä lisättävä, että noin 60 kg sementtiä ja 0,12 m3 hiekkaa kohti 1 m2 seinää, mikä on 4-5 kertaa halvempi kuin seinämä, joka on pystytetty ostettujen seinälohkojen tai tiilien päälle.

  Yrityksen TISE hallitsee myös 19 ja 38 senttimetrin paksuisten seinien moduulien tuotannon samantasoisella mitalla.

  Kokoonpoltettu moduuli täydellisen ontolohkon muodostamiseksi

  Onnallisten lohkojen muodostuksen järjestys

  Betonilaatat ja -muodot

  Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

  • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
  • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
  • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

  Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

  Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

  Soveltamisala

  Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

  • betonirakennus;
  • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
  • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
  • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
  • kuivausrummut;
  • teräsbetoniset rakennuslevyt.

  Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

  Tuotannon materiaali

  Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

  elastomeerit

  Silikoni muotti irtotavarana.

  Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

  • monimutkaiset bulkkituotteet;
  • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
  • arkkitehtonisia erektioita.

  Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

  • kumi (synteettinen kumi);
  • Formoplast;
  • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

  Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

  Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

  Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

  • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
  • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
  • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
  • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
  • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

  Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

  Riippumaton muotoilu

  Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

  • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
  • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista. puu. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
  • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
  • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
  • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

  Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

  Itsenäinen lohkon luominen

  Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

  • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
  • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
  • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
  • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
  • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
  • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
  • suorita lanka täytettynä;
  • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
  • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

  28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

  johtopäätös

  Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

  • alhaiset kustannukset;
  • lujuus, vakaus;
  • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
  • helppokäyttöisyys;
  • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
  • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

  Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

  Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.

  Betonielementit tekevät sen itse kotona

  Kuinka tehdä säätiö lohkot 20x20x40 tehdä se itse?

  Betonipalkkeja 20x20x40 cm voidaan tehdä kotona. Tämä edellyttää: muotoa, katemateriaalia, betonia (hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä). Puhutaanpa siitä, miten tehdä lohkoja omin käsin.

  Lomake on valmistettu puusta tai raudasta. Se on vahva laatikko, korkeus ja leveys 20 cm, pituus riippuu siitä, kuinka monta lohkoa aiot tehdä samanaikaisesti. Sisällä laatikkoa sinun on tehtävä väliseinät 40 cm: n välein, niiden määrä riippuu myös suunnitelluista lohkoista. Laatikon pohja on parempi olla tekemättä. Sivulle sopii kätevästi kaksi kahvaa. On olemassa useita muotoja, jotka on tehtävä, joten työ jatkuu nopeammin. Voit muodostaa lomakkeen yhdelle lohkolle, mutta halutun lukumäärän valmistusprosessi kestää kauemmin.

  Ratkaisun valmistelu. Lohkojen lujuuden laatu riippuu pääosin sementin tuotemerkistä. Mitä korkeampi sementtiryhmä, sitä vahvempi betoni on. Hiekka-sementin ja sementin suhde työliuokseen on yleensä osoitettu sementtipusseissa. Suurempi määrä hiekkaa lisätään korkealaatuiseen sementtiin. Nyt ratkaisu myydään valmiina, pakattu pusseihin. Rubble sopii mihinkään, mutta on parempi ottaa hienojakoisia. Liuoksen on oltava paksu (valettuun).

  Muodosta sisäpuoli niin, että betoni ei tartu seiniin, sinun on pyyhittävä teknisellä öljyllä tai dieselpolttoaineella. Laitoimme lomakkeen levittämään ruberoidia maahan. Me nukahduvat betonia, me hyppäämme. Betonin muodossa pitäisi olla kaksi päivää. Tämän jälkeen poistamme muodon, mutta betoni on vielä kostea, sen pitäisi olla niin. Betonielementit kuivuvat luonnollisella tavalla, on mahdotonta kuivua tarkasti. Tällä hetkellä ne on suojattava auringolta ja sateelta (rakentaa autokori). Kahden viikon aikana betonilohko on täysin käyttövalmis.

  Lohkojen lujuuden lisäämiseksi vaiheessa, jossa betonia kaadetaan muottiin, voit lisätä lujittava lanka.

  Tällaiset betonilohkot soveltuvat kellariin, ja on myös erittäin hyvä käyttää niitä seinien ja aidan rakentamiseen.

  Edellä kuvatulla tavalla voit tehdä onttoja lohkoja seinien rakentamiseen. Onttojen lohkojen saamiseksi puupalkki tai metallikehys on sijoitettava muotin soluihin.

  Jos kyseessä on seinälohkojen valmistus betonissa raunioitumisen sijasta, voit lisätä halvempia täyteaineita - laajennettu savi, kuona. Täydellinen tällaisiin lohkojen laastiin: sementti, laajennettu savi, hiekka (1: 6: 3).

  Käsin tehty 20x20x40 cm: n pohjaseinä vähentää rakennuskustannuksia useita kertoja. Myös rakennusaika lyhenee, koska lohkot ovat suurempia kuin tiilet. Tällaiset lohkot sopivat sekä ulkoseinien perustukseen että kellariin ja sisäisiin väliseinämiin. Niitä voidaan käyttää täydellisesti myös korjaamojen ja ankkuripaikkojen rakentamiseen.

  Kuinka tehdä lohkoja omilla käsilläsi. video

  Miten itsenäisesti tehdä rakennuspalikoita. Kevyt seinälohkot ja niiden edut. Kuinka tehdä seinäkappaleen valmistustuotteet

  Kaikissa myymälän rakennusmateriaaleissa tai markkinoilla voi ostaa erikoisosia, joita käytetään rakennuksen rakentamiseen. Rakennuskivi ei kuitenkaan välttämättä osta, vaan se voidaan tehdä itsenäisesti.

  Seinälohkoilla on monia ominaisuuksia:

  Ne ovat vahvoja, kestäviä, parantavat suorituskykyä pakkasenkestävyys ja palonkestävyys. On myös toinen seinälohkojen ominaisuus - käyttökelpoisen lattiatilan lisääminen seinälohkojen paksuudesta johtuen ilman, että lämmönvaihdon laatu vähenee. Siksi seinälohkot luottavat työntämään tavanomaisia ​​rakennusmateriaaleja. Seinäelementit auttavat sinua alhaisin kustannuksin saada laadukkaita rakennusmateriaaleja, joten - laadukas rakentaminen. Seinäkiviin rakennettu talo on mukava ja lämmin, ja se mahdollistaa myös huomattavia säästöjä. Lisäksi seinälohkojen kustannukset ovat verrattavissa suotuisasti muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna. Seinälohkot luovat mukavan tunnelman johtuen siitä, että niillä on lämmönkestävä vaikutus, joten huoneessa, jossa on seinälohkoja, jää viileä kesällä ja lämmin talvella. Siksi lämmityskustannukset ovat kolmanneksen pienemmät kuin tiilestä rakennetut talot. Myös seinälohkojen positiivinen piirre on, että niistä muodostuvat seinät ovat paljon kevyempiä kuin tiilestä tehdyt seinät, mikä aiheuttaa pienemmän kuormituksen säätiölle. Joten on olemassa takuu siitä, että talosi ei ole vain lämmin, vaan myös kestävä ja vähemmän altis romahtamiselle. Lisäksi, geometrisena etenemisenä, kustannukset seinälohkojen toimittamisesta vähenevät. Painonsa vuoksi (seinälohkot ovat paljon kevyempiä kuin esim. Tiili), toimitetun materiaalin volyymit ovat suurempia. Joten miksi sinun pitäisi valita seinän lohkot talon rakentamiseen, argumentit "For":

  takaa lämpöä, mukavuutta, huurtumista ja palonkestävyyttä

  lisää huoneen hyödyllistä pinta-alaa pienen paksuuden vuoksi

  älä vähentä lämmönsiirron laatua sisätiloissa

  asetettu pieni määrä aikaa

  niiden hinnalla ja kustannusten kustannuksella niiden asennus on paljon halvempaa kuin muut rakennusmateriaalit

  DIY-lohkot

  Lohkojen koko valitsin 510x250x215 mm (tilavuus 14 tiiliä). Jätesäiliöstä hitsatut 11 muodot ilman pohjaa. Sivulta hitsattiin 2 kahvaa. Aivan maahan levinnyt ruperoidia, laita lomake. Jotta se ei tartu lomakkeiden seinämiin, pyyhi ne sisäpuolelta jäykällä tai dieselöljyllä kostutetulla rievulla. Nukun täällä kovaa sardeldiota. Vittu ei ole kovin paljon. Otan ensimmäisen muodon pois 11 täyttöajan jälkeen - se on noin 10-12 minuuttia myöhemmin. Lohkot ovat paikoillaan 12 tuntia. Sitten siirrän ne vaunun alle. Ne kovettuvat positiivisessa lämpötilassa 24 vuorokautta. Katos on tehty kateaineista, kankaista tai muovikalvoista. Sen alla lohkot suojataan sateelta ja auringolta.

  Omat kädet estävät yritin tehdä lohkareita tyhjiin. Lisättiin kaksi puupäätä, maadoitettiin kartiolla ja kattorakenteilla kääritty. Void formers voivat olla pyöreitä, neliöitä, suorakulmioita. Riippuen siitä, miten lohkot asetetaan, seinämän paksuus on 215, 250 tai 510 mm.

  Paksuissa seinissä lohkot on parhaimmillaan onttoa, ohut seinät - täynnä. Perinteisesti 215 mm: n paksuisia seiniä, joissa ei ole aukkoja, voidaan kutsua kylmiksi, 250mm semi-lämmin, 510mm ja tyhjiä kuumia.

  Puolilohkojen valmistukseen keskellä olevasta muodoksesta lisään rauta-arkki. Aihioissa, joita käytetään avaamaan aukkoja talon seinään, on tarpeen tehdä puiset tulpat oven ja ikkunan kehysten varmistamiseksi.

  Omat kädet estävät yritin tehdä lohkoja käyttäen värähtelijää, mutta ratkaisu menee muotin pohjaan ja savi ei ole sidottu. Tämän estämiseksi, olen hitsannut yleisen muodon useille lohkoille. Vibraattori on kiinnitetty sivulle. Muotin seinät olivat 1/3 korkeammat - tämä on betonin kutistumista tärinän aikana.

  Kasaumat voivat olla paikallisia puutteellisia materiaaleja: laajennettu savi, kuona, sahanpuru jne. Käytin sementtiä, laajennettua savea ja hiekkaa suhteessa 1: 4: 1 seoksen valmistamiseksi.

  Vaikein työ on konkreettinen. Jotta se olisi helpompaa, aloin ensin käsibetonisekoittimen kahden litran tynnyristä. Sen pyörintäakseli on siirretty 10 cm: n etäisyydelle keskustasta. Hitsatut ristit. Tällöin tynnyrin epäkeskisen pyörimisen ja ristikappaleiden ansiosta saavutettiin hyvä sekoitus massaa. Putken yli 8 kierrosta ratkaisu oli valmis.

  Täten tehty 500 lohkoa. Ne olivat riittäviä 6,2x4 m: n kokoiselle lämmitettäväksi navetalle ja sen jatkeeksi - kylmälle navetalle.

  Huolimatta siitä, että lohkojen koko ja paino ovat paljon suurempia kuin tavallinen punainen tiili, muuraustekniikat ja työkalupakki pysyvät samoina. Myös muurien leviämistä kulmissa ja suorissa seinämäosissa on havaittu. Lohkojen asettamisen alussa on edullisesti kellarissa tai pohjalla (vedeneristyksen jälkeen) punaisen tiilen hihnan tekemiseksi. Sen tulee työntyä 30-40 mm pohjaan ja suojata jälkimmäistä kosteudelta.

  Rakennuspalikat itse

  Vakiokokoinen rakennuspalikka on erittäin kätevä käytössä. Muuraus menee melko nopeasti, mutta toisaalta he osoittautuvat liian raskasiksi. Lisäksi seinät saadaan vakiokokoisina eli 200 tai 400 millimetreinä. Joten on helpointa tehdä lohkojen muoto sementti-sidotusta lastulevystä vähintään senttimetrin paksuisena. Voit myös ottaa peltiä. Jotta rehellinen, lähes kaikki materiaalit tekevät, mutta valittaessa on tärkeää ottaa huomioon, kuinka kestävä muoto tulee olemaan, imee sitä kosteutta, kuinka kätevä on saada valmiit rakennuspalikat siitä ja niin edelleen. Jotta opastettaisiin materiaalien valintaan lomakkeille, ensinnäkin seuraa logiikkaa. Tietenkin, jos haluat tehdä lohkoja omiin käsiisi riittävästi, yksi lomake on erittäin pieni. On parempi tehdä välittömästi viisi tai kymmentä lomaketta, jotka riittävät alkuun. Lisäksi lomakkeiden määrää voidaan tarvittaessa lisätä. Mitä tulee ratkaisuun omaa tuotantoa varten, on suositeltavaa käyttää yhtä vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto mahdollistaa ns. "Kylmäbetonin" lohkojen tekemisen. Tee näin perinteinen liuos, joka on valmistettu hiekasta ja sementistä yhdestä neljään. Toisin sanoen yhdestä osasta hyvä Portland-sementtiä on otettava neljä osaa seulottu rakennus hiekkaa. Lämmin betoni valmistetaan sementistä, hiekasta ja laajennetusta savesta. Mittasuhteet näyttävät tässä tapauksessa yhdeltä neljään. Toisin sanoen yhdestä osasta sementtiä, sinun on otettava noin neljä osaa sardeldiota ja vain yksi osa hiekkaa. Rakennuspalikoiden valmistus ei ole monimutkainen prosessi. Liuos täytetään lomakkeilla, ylimääräinen liuos poistetaan haavasilla ja yritän tasoittaa lohkon yläosaa. Muuten lomakkeet tulisi sijoittaa tasaiselle pinnalle siten, että liuos hajoaa mahdollisimman tasaisesti painovoiman vaikutuksen alaisena.

  Muutaman tunnin kuluttua lohkot voidaan poistaa varovasti muotteista ja asettaa täydelliseen kovettumiseen. Ne kovettuvat 24 tunnin kuluessa, minkä jälkeen improsoidut lohkot on kerätty varastoon tai kuljetettu suoraan rakennustyömaalle.

  Rakennuspalikat kotona

  Nykyään voit ostaa rakennuspalikoita missä tahansa rakennusmarkkinoilla ja rakennusmateriaalikaupassa. Niiden valikoima on nykyään erittäin suuri, sinun tarvitsee vain tehdä valinta ja teet tilauksen toimituksen suoraan kotiin. Kuinka tehdä rakennuspalikoita itsesi kotona? Mutta voit mennä muulla tavalla - voit tehdä rakennuspalikoita omilla käsilläsi. Joten harkitse perusperiaatteita siitä, miten rakennuspalikoita tehdään itsellesi.

  Ensin sinun on päätettävä, mitä kokoa aiot rakentaa. Nykyistä kokoa pidetään seuraavana kokoina 400x200x200 mm. Tällaisten geometristen parametrien lohkot eivät ole raskas, ne on helppo asettaa seinää rakennettaessa. Tällä lohkolla voit helposti tehdä kaksi erilaista seinää, joiden paksuus on 200 mm ja paksuus 400 mm.

  Luodaan lomake, jonka avulla rakennuspalikat tehdään käsin. Suosittelemme lomakkeen muodostamista useisiin kerroksiin kerralla, mikä nopeuttaa huomattavasti työprosessia ja valmistaa paremmin valmistettua betonia. Voit tehdä rakentamisen kotona runsaasti ja onteloilla. Lohkojen liuos tehdään sementin ja hiekan avulla ja osuus on pidettävä 1 - 4 (tätä kutsutaan kylmäbetoni). Myös betoniseokseen voidaan lisätä laajennettu savi, sahanpuru, kuona tai lasia (tätä betonia kutsutaan myös lämpimäksi). Monet ihmiset kysyvät, miten rakennusaineita tehdään siten, etteivät ne tartu muotoon ja että niillä on sileä ja sileä ulkopinta. Tee näin seuraavasti: - Työnnä öljyä muotin seinämiin moottoriöljyllä tai vielä paremmin öljynjalostuksessa.

  Kun rakennusaineita kaadetaan kotona, lomake on ensin täytettävä 45-50%: iin, sitten betonin rakeuttaminen ja seoksen tasaisuus. Sen jälkeen voit täyttää lomakkeen kokonaan uudelleen, kaataa se, tasoittaa yläsivu, poistaa betoniseoksen jäänteet tiilimuodosta ja antaa sen jäätyä. Betonin seoksen on annettava kovettua noin 30 minuuttia. Sitten voit ottaa lomakkeen huolellisesti ja suorittaa seuraavan työkierron. Täysin lohkot kovettuvat vasta 24 tunnin kuluttua. Huolehdi siitä, että lohkot on suojattu suoralta auringonvalolta ja sateelta, kunnes ne ovat täysin kuivia.

  Joten, jo tiedät, miten rakennustöitä tehdään kotona, nyt voit turvallisesti päästä töihin. Ja jos teet vähintään yhden kymmenen korttelin yhden käynteen, niin on mahdollista voittaa 120-150 korttelia päivässä ilman apua.

  Kaikissa myymälän rakennusmateriaaleissa tai markkinoilla voi ostaa erikoisosia, joita käytetään rakennuksen rakentamiseen. Rakennuskivi ei kuitenkaan välttämättä osta, vaan se voidaan tehdä itsenäisesti. Artikkelimme kertoo, kuinka tehdä rakennuspalikoita omalla kädelläsi.

  Määritä etukäteen tulevan rakennuspalikan haluamasi ulottuvuudet. Yleisin ja suosituin koko: 400x200x200 millimetriä. Tällainen rakennuskivi ei ole liian raskas, mutta samaan aikaan seinämän paksuus voi olla 200 tai 400 mm (tämä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä).

  Tulevien rakennuspalikoiden osalta on tarpeen suunnitella lomakkeita. On toivottavaa käyttää sementti-parranajolevyä 10 mm paksua ja metallilevyä (2-3 mm). Kiven muoto voidaan myös puun leikata sisäpuolelta hiotuksi.

  Tee lomake yhdellä tai useammalla kerroksella (tämä nopeuttaa rakennuskiven valmistamisen prosessia). Käsintehdyt lohkot voivat olla kuperat tai täyteläiset (riippuen henkilökohtaisesta mieltymyksestä), mikä vaikuttaa muotin suunnitteluun. "Kylmäbetonia" varten valmistetaan liuos sementistä ja hiekasta (suhde 1: 4) ja lämpimälle betonille - sementistä, laajennetusta savesta ja hiekasta suhteessa 1: 4: 1. Tällöin täytä lohko lomakkeella puolet raaka-aineesta. Säädä ratkaisu (voit käyttää varren kahvaa) ja lisää vain puuttuva raaka-aine muottiin. Suorita tulevan lohkon yläpinta rakennussäännön kanssa, eli poista ylimääräinen ratkaisu tällä työkalulla. Jälkeen kolmekymmentä-neljäkymmentä minuuttia huolellisesti poista lohkon muotista ja muodostavat uuden rakennuksen kiven siinä. Liuoksen täydelliseen kovettumiseen lohkot kuljetetaan huolellisesti erityiseen paikkaan, joka on suojattu auringolta ja sateelta. Täysin lohkot kovettuvat kaksikymmentä neljä tuntia.

  Kevyt seinälohkot ja niiden edut.

  Perinteisen rakennusmateriaalin lisäksi seinien - tiilien lisäksi yksityisissä asuntorakentamisessa käytettävät seinämateriaalit kuten laajennettu savesta, hiutaloitua betonia ja vaahtobetonia käytetään nykyään yhä enemmän. Mitkä ovat niiden erot, piirteet, edut ja haitat?

  Ominaisuudet: Laajennettu savi lohkot on valmistettu laajennetusta savesta (vaahdotettu ja paistettu savesta), jota käytetään täyteaineena 5-10 mm: n jakeilla, vedellä ja sementillä. Edut: Lämmöneristysominaisuuksien osalta se ylittää tiili-, kaasu- ja vaahtosekoituksen. Kestää kosteutta. Suuri lujuus, pakkasvaste

  Ominaisuudet: Hiilihapotettu betoni saadaan lisäämällä kaasutinta (alumiinijauhetta) kalkin, sementin ja kvartsihiekan seokseen. Materiaali saa vahvuutensa korkeassa paineessa ja korkeassa lämpötilassa uunin autoklaavissa. Ilmastettu huokoinen sekä sisä- että ulkopuolelta, ts. hänen porousport Tuottaa tuotteita tehtaalla, joten tuotteen laatu on taattu. Edut: Suuri geometrinen mittatarkkuus, korkeampi lämpötila ja äänieristys, kestävyys.

  Ominaisuudet: Vaahtobetoni (ei-autoklavoitu solubetoni) valmistetaan veden, hiekan, sementin ja vaahdotusaineen seoksesta. Se kovettuu luonnollisesti erityisissä muodoissa. Vaahtobetonin rakenne on erikokoisia suljettuja kuplia. Tuotteet voidaan tehdä yksityisesti, aivan rakennustyömaalla. Käsityötapojen tekemät lohkot eivät aina vastaa ilmoitettuja ominaisuuksia. Edut: Huokosten suljetun rakenteen ansiosta kosteuden imeytyminen on pienempi. Hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni ovat geometristen mittasuhteiden suuri tarkkuus, mikä mahdollistaa niiden käytön liimaseosten asennuksessa eikä tavalliselle muurauslaastille. Sauman paksuus liimaseoksesta on 2-3 mm ja muurauslaastista - 10-12 mm. Tämä tekee mahdolliseksi seinän lähes yhtenäisen, mahdollisimman lämpimän.

  Kaikkien materiaalien yhteinen etu on: Materiaalien korkea huokoisuus tuottaa erinomaiset lämpöeristysominaisuudet ja erinomaiset äänieristysominaisuudet. Materiaalarakenteen erityispiirteiden vuoksi seinät "hengittävät". Lohkot eivät ole palavia, eivät sula eivätkä aiheuta haitallisia aineita kuumennettaessa. Pienen painonsa ansiosta ne vähentävät huomattavasti pohjan kuormitusta.

  Kaikkien harkittujen materiaalien yhteinen haitta on: Huolimatta korkeasta lämmöneristyskyvystä näiden materiaalien seinät on eristettävä. Lohkojen huokoisuus vaatii rakennuksen seinien pakollista suojaamista sademäärästä. Samanaikaisesti on tarpeen säilyttää rakenteen höyryläpäisevyys.

  Hiilihapotettu betoni- ja vaahtotaseissa pieni taivutuslujuus voidaan katsoa lisähaitoiksi. Jokainen kolmen muurausrivin tulee välttämättä vahvistaa. Teippi monoliittista perustusta tai monoliittista kellarista tarvitaan.

  Miten tehdä seinän lohko

  Rakennuspalikoilla on paljon etuja. Näihin kuuluvat rakennusten rakentamisen helppous ja nopeus, suhteellisen alhaiset rakentamisen kustannukset ja muut. Seinälohkot ovat yksi harvoista materiaaleista, joiden avulla voit rakentaa talon tyhjästä lähes yksin. Jos sinulla on paljon vapaa-aikaa eikä paljon rahaa, voit yrittää tehdä seinälohkoja itse.

  - sementin brändi M400; - täyteaine (laajennettu savi, kuona jne.); - lisäaine LMS (puun saippuoitunut hartsi); - hiekka;

  - säiliöt liuoksen mittaamiseen ja sekoittamiseen;

  - lomakkeen lohkolle.

  1 m³ savirautabetonia M75: - sementti M400 - 250 kg; - sardeldiitti - 1,05 m³; - hiekka - 0,2 m³; - puun saippuoitunut hartsi (LMS) - 0,3 kg;

  Per 1 m³ kuonan betonia M50: - M400 sementti - 200 kg; - kuona - 0,7 m³; - hiekka - 0,25 m³; - kalkki - 50 kg;

  1 Valitse sopivan tyyppinen lohko.

  Seinäelementit voidaan tehdä erilaisten sitovien komponenttien ja täyteaineiden perusteella. Sementtiä käytetään pääasiallisena komponenttina. Täyteaineiden valinta on paljon laajempi. Tämä voi olla hiekkaa, laajennettua savea, kuonaa, sahanpurua jne. Riippuen täyttötyyppistä ja niiden suhteista toisiinsa on mahdollista saada materiaalia, joka eroaa lujuudella, lämmönjohtavuudella, kosteuden kestävyydellä ja pakkasvastuksella. Seinälohkojen valmistuksessa omilla kädillä valitaan useimmiten täyteaineena kuona tai laajennettu savi. Kuonalla ja laajennetuilla savilohkoilla on hyvät ominaisuudet - korkea lämmöneristys yhdistettynä riittävään lujuuteen - ja samalla suhteellisen halpa. Kuonaa voidaan usein ostaa ilmaiseksi tai pieneen hintaan.

  2 Päätä kortin tuotenimi.

  Rakennuksen lohkojen vahvuus, joka on tunnettu sen tuotemerkistä, määräytyy sementin ja täyteaineiden suhteellisesta sisällöstä. Sementin ja hiekan määrän lisääminen suhteessa laajennettuun saveen ja kuonan suhteen on mahdollista lisätä lohkon vahvuutta. On kuitenkin muistettava, että sen lämmöneristysominaisuudet vähenevät samanaikaisesti. Lujuuden ja eristyksen välillä on välttämätöntä löytää keskitaso.

  3 Päätä lohkon koko.

  Yleisin on standardikoko 390x190x188 mm. Voit kuitenkin tehdä minkä tahansa kokoisia palikoita. Ennen jokaista tietyn kokoista asumista on määriteltävä rakennuksen seinämän paksuus, jolle lohkot on tarkoitettu, ja sitten sen perusteella valita lohkokoko.

  4 Tee koneita, osta tai vuokaa lohkojen valmistusta varten

  Voit tehdä ilman koneita, koska ne ovat tehneet yksinkertaisimmat kokoontaitettavat muodot (matriisi) metallista, puusta tai muovista. Tällöin tarvitaan kuitenkin paljon muotoja, koska täyteisten jähmettymislohkojen on kestettävä jonkin aikaa lomakkeissa. Kuononsäätökoneet, jotka johtuvat täryttimen läsnäolosta, mahdollistavat laitteen purkamisen välittömästi muovauksen jälkeen. Jos aiot valmistaa suuren määrän lohkoja, on parempi tehdä se koneen avulla. Aikaraja on valtava.

  5 Valmistele työseos.

  Mittaa kaikki komponentit tarvittavaan määrään (sementti, hiekka, kuona tai laajennettu savi, kalkki) ja sekoita ne hyvin suojarakennuksessa. Sen jälkeen lisätään vettä liuenneen LMS: n kanssa. Riippuen veden täyteaineiden kosteudesta voi olla tarpeen säätää eri määriä, joten lisää se vähitellen, sekoittamalla ja arvioimalla seoksen liikkuvuutta. Älä ylitä vettä. Vaikeampaa (vähemmän liikkuvaa) seosta saadaan vahvemmat lohkot.

  6 Täytä lomake seoksella.

  Jos käytät manuaalisia kokoontaitettavia muotteja, kaadettaessa tiivistele seos tasaisesti lastalla tai lapioon, kunnes pinta on tasainen ja peitetty ohuella kerroksella vettä. Kun käytät shlakoblochnogo-konetta tiivistämään seosta muutama sekunti (5-8), käynnistä värähtelijä.

  7 Lohkojen kovettumisen aikana on varmistettava, että niiden pinnat ovat märät. Tämä voidaan saavuttaa säännöllisin vesittämällä lohkot vedellä tai päällystämällä ne muovikelmulla. Lohkojen pitäisi kovettua varjossa.

  Kuinka tehdä rakennuspalikoita omalla kädelläsi?

  Rakentaminen talon lohkojen liikkuu nopeammin kuin tiili. Voit ostaa niitä vapaasti, mutta monet tekevät omia rakennuspalikoita.

  Rakenteiden lohkoja käytetään paitsi seinien asennuksessa. Kiihdyttää sitä ja rakennuspalikoiden käyttöä säätiölle. Tietysti näiden lohkojen on oltava hyvin tiheitä: 1,5 tonnia kuutiometriä kohti. Jos teet lohkoja omilla käsilläsi, ei ole niin erikoista monimutkaista asiaa.

  Mistä aloittaa?

  Ja kaiken alku - lomakkeiden valmistus.

  muoto

  Myyntiin on lomakkeita vakiokokoisille rakennuspalikoille. Ja kotona voit tehdä rakennuspalikoita, jotka sopivat sinulle. Otamme metallilevyn, leikataan pois vaaditun työkappaleen muoto ja hitsataan muoto. Ne tekevät muotoja puusta, ne ovat hyviä adobe-lohkoja varten. Pohjaa ei tarvita tässä. Mutta sivuilla olevat kahvat ovat tavoite, joten on kätevämpää työskennellä heidän kanssaan.

  Materiaali kotitekoisille rakennuspalikoille

  Mikä on hyvää itsensä tekemistä rakennuspalikoista on se, että he käyttävät materiaalia, jolla sinulla on jo tai voit helposti hankkia.

  Useimmat lohkot tehdään sementin pohjalta eri täyteaineilla, mutta käsityöläiset ja valmistajat joskus tekevät sen ilman. Valitusta materiaalista riippuen on mahdollista valmistaa kotitekoisia rakennuspalikoita seuraavista tyypeistä:

  • kinkkubetoni;
  • nestemäiseen lasiseen perustuvat lohkot;
  • adobe;
  • lastulevy tai arbolitovye.

  Miten täyteainetta käytetään:

  Cement Free Blocks

  Tämän tekniikan avulla valmistettujen rakennuspalikoiden valmistus ei ole kaikkien saatavilla, koska seoksessa on nestemäistä lasia. Ellei ole samaa mieltä lähimpään betonituotantolaitokseen ja ostamaan pääkomponentti siellä. Seos koostuu seuraavista:

   • kaksi tusinaa osaa joen hiekkaa;
   • puoli tusinaa osaa nestemäistä lasia;
   • 4 kpl liitua;
   • 3 osaa kalkkikiveä;
   • 2 kappaletta kaoliinia.

  Valmistusprosessi

  • Hiekka seulotaan ensin;
  • lisätään liitu;
  • kaikki sekoittuu hyvin;
  • sammutettu kalkki otetaan käyttöön;
  • kaoliini tai tiili murskattu jauheen tilaan;
  • nestemäistä lasia.

  Raaka-aineiden tulee olla homogeenisia, tahnamaisia. Kostuta muotit sisäpuolelta ennen tämän massan kaatamista, muistuttaen taikinaa. Jos haluat, voit värittää rakennuspalikoita. Voit tehdä tämän lisäämällä:

  • minkä tahansa värin liitu;
  • tiili maahan jauhepunaisena.

  Tällaisissa lohkoissa lisätään täyteaineita: kuona, laajennettu savi, sirut. Heidän vahvuus on korkea - he ovat paljon vahvempia kuin sementti.

  Keraamilohkot

  Laajennettu savi lohko - on yksi karkeiden lohkojen tyypeistä, jossa täyteaine on laajennettu savi.

  rakenne

  • sementti - 1 osa;
  • laajennettu savi - 5 osaa;
  • hiekka - 3 osaa;
  • vesi on noin yksi osa.

  tekniikka

  Keramitsiteknisten betonilohkojen valmistustekniikka on yleensä sama kuin mikä tahansa muu:

  • lähdemateriaali asetetaan esivoiteltuun muotoon;
  • tiivistetty;
  • lomake poistetaan 10 minuutin kuluttua;
  • tuote pysyy paikallaan;
  • 12 tunnissa se siirretään paikalle, joka on suojattu saostuksesta ja suorista auringon säteistä.
  • Lämpimällä säällä lohkot vaikeutuvat hieman alle kuukauden kuluttua.

  Jos aiot tehdä paksuja seiniä (noin 0,5 m), lohkot ovat parempia aukkojen kanssa. Tätä varten puulevyjä lisätään muotoon: pyöreä tai neliö. Ja niin, että ne ovat hyvin poistettuja, ennen kuin laitat ne, kääri ne kattotiiliin.

  edut

  • pieni paino;
  • pakkasenkestävyys;
  • ilmanläpäisevyys;
  • kosteuden kestävyys;
  • vahvuus;
  • edullisia.

  Savirauta-betonikerroksen talo on rakennettu nopeammin kuin tiili, ratkaisu muuraukseen on vähemmän.

  Adobe lohkot

  komponentit

  Tämän tyyppisille lohkoille materiaali on kirjaimellisesti jalkojen alla. Tarvitset vain:

  Valintaominaisuudet

  Jotta ominaisuudet täyttävät kaikki vaatimukset, sinun on tiedettävä jotain komponenttien valinnan ominaisuuksista:

  1. On parempi valmistaa savi syksyllä, peittää se kalvolla ja antaa sen talvella, joten sen laatu paranee.
  2. Hiekka ensin, epäpuhtaudet.
  3. Olkia voidaan ottaa kenttään, jossa vain kerätään vehnää, ruista tai ohraa. Jos olki jätetään viime vuoden sadosta, laatu ei ole sama - loppujen lopuksi se makaa ja alkaa lakaista.

  Ei ole tarkkoja suosituksia siitä, kuinka paljon sinun tarvitsee ottaa, koska savi on erilainen: yhdessä on hiekan sekoittamista, toinen ilman niitä. Erittäin karkeasti se näyttää tältä:

  • savi - 1 kpl. m;
  • olki - 20 kg;
  • hiekka - 25%.

  Jotta pölyttäisit koko lohkoryhmän, sinun on tehtävä vähän kokeellista erää. Jatkamme siis seuraavasti:

  • yhdistämme kaikki osat pieniin määriin ja kirjataan mittasuhteet;
  • teemme erän;
  • muodosta pallo;
  • jätä auringossa kuivumaan noin 1 tunti;
  • heitämme hänet maahan puolentoista metrin korkeuteen.

  Jos kaikki osat valitaan oikein, pallo pysyy ehjänä. Lisäsi enemmän kuin pitäisi olla hiekkaa? Se hajoaa tai halkeaa. Eikö ole tarpeeksi hiekkaa? Pallo hämärtyy. Tämä on käytännöllinen tapa ja valitsimme optimaalisen vaihtoehdon.

  koulutus

  Seoksen valmistaminen useisiin kymmeniin lohkoihin kerrallaan on tehtävä syvennys maahan: pyöreä, jonka läpimitta on noin 2,5 m tai suorakulmainen 1,5 x 2,5, syvyys puolet metriä. Päällystä pohja polyeteenillä. Vaikka jonkinlainen valmis kapasiteetti tekee: kouru tai vanha kylpyamme. Sen jälkeen kaikki tehtiin tapaan, jolla se tapahtui vanhoina päivinä: me pukeudumme korkeisiin saappaisiin kumista ja kävele, sekoittaen kaiken tasaisuuteen asti.

  valmistus

  • Vaikka erä on tuotantovaiheessa, valmistaudumme tuotteisiin: valitsemme tasaisen aurinkoisen paikan;
  • kauhat tuovat seoksen;
  • täytä lomakkeet;
  • paksuuntua;
  • poistamme ylimäärän pitämällä levyä muodon yläreunojen yli;
  • poista lomake.

  Valmiit lohkot tulisi kuivua. Se kestää yleensä muutaman päivän. On tärkeää, että he eivät sade. Sitten siirretään suojaan ja kuivataan. Täysin valmis 10 päivää.

  Tylsistä valmistettu talo on erittäin lämmin ja mukava. Lisäksi rakennusmateriaali on ympäristöystävällistä, kestävää ja tulenkestävää. Sitä käytetään enintään 2 kerrosta oleviin rakennuksiin.

  Sahattu betonilohkot (arobolite)

  Opilkobetonin valmistustekniikka on samanlainen kuin adobe-lohkojen valmistus, mutta komponentteja ei tarvitse louhia vaan ostaa.

  ainesosia

  Ennen kuin alat tehdä, sinun on ostettava:

  • sementti - M300 tai suurempi;
  • hiekka - fraktio, joka ei ole suurempi kuin 1,8 mcr;
  • ei sammutettua kalkkia;
  • sahajauho (havupuu).

  Komponenttien valmistelu

  • sahata sahanpuru;
  • kuiva sementti ja hiekkaseos;
  • täällä kalkkia ja sekoita uudelleen;
  • sahanpuru lisää ja toista sekoitustoimenpiteet;
  • kaataa vettä;
  • Jotta komponentit tarttuvat hyvin, lisäämme kalsiumkloridia tai alumiinioksidisulfaattia;
  • valvoa seoksen laatua.

  Laadunvalvontaa varten rullaa pallo ja purista se kämmenten sisään. Jos vesi virtaa, seoksessa on liikaa, ja jos pallo kuohuu, on paljon sahanpurua tai hiekkaa.

  Aloittaminen

  • Lomake on vuorattu muovikelmulla;
  • seoksen asettaminen;
  • ramming;
  • sulkematta lomaketta, anna jäädyttää 5 päivää;
  • poista muotista ja kuivaa.

  Kuivumisprosessi kestää kauan - 1,5 - 3 kuukautta: kaikki riippuu lohkon massasta.

  laitteet

  Jos rakentaminen on laajamittaista, silloin on järkevää käyttää rahaa rakennuspalikoiden laitteisiin. Esimerkiksi: RPV-1500 BL -puupellolla on mini-kone. Sen kapasiteetti on 1 sahalaatta, jonka mitat ovat 19 x 19 x 39 cm minuutissa. Tuottaa venäläisen valmistajan - INTEK-yhtiön.

  Käytetään laajasti rakennuspalikoiden värähtelevän pöydän valmistukseen. Ne mahdollistavat ongelman ratkaisemisen sekoittamalla seoksia. Värähtelevä koostuu:

  • pöydän valssaus;
  • moottori;
  • ohjauspaneelit;
  • joskus muuntaja sisältyy.

  Työseoksen tiivistyminen tapahtuu vibromoottorin tuottaman tärinän vaikutuksesta.

  Käyttöjakso

  • siirrettävästä taulukosta asetetaan muoto;
  • asetetaan puoliksi tai täysin kuivaksi seokseksi;
  • käynnistä moottori;
  • kuivaus.

  Miten valita?

  Värähtelylevyjä on kolmea tyyppiä, jotka kykenevät tiivistämään materiaalin painon mukaan:

  • enintään 75 kg;
  • 75-160 kg;
  • 160 kg.

  Keskittyy näihin indikaattoreihin ja sinun on valittava itsesi parhaiten värähtelevän pöydän vaihtoehto.

  valmistajat

  • Venäläinen VPK;
  • LLC Stroymash;
  • kasvi "Red Poppy" Yaroslavl ja muut.

  Vibraattorit ja ulkomaiset valmistajat toimittavat:

  • Espanja - Enar ja Hervisa;
  • Saksa - Wacker;
  • Italia - Batmatic;
  • Ranska - Paclite.

  Kuinka tehdä laatuluukut itse?

  • Päivämäärä: 09-01-2015
  • Näkymät: 466
  • kommentit:
  • Luokitus: 21
  • Tarvittavat työvälineet
  • Rakennuspalikoiden lajit
  • Tuotantolohkojen valmistusmenetelmä
  • Ilmastettujen betonilohkojen ominaisuudet

  Jokainen haluaa rakentaa oman talonsa tai ostaa huoneiston. Jotkut ihmiset haluavat olla lähellä luontoa, toiset vetää meluisaa metropoli. Rakentaa talon itse, sinun täytyy olla huomattava määrä rahaa. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa rakentaa omaa rakennustaan. Tässä tapauksessa voit tehdä materiaaleja itse. Ja niiden tuotannossa käytettiin usein elementaarisia improvisoituja keinoja. Miten tehdä lohkoja itse? Tämä kysymys pyytää suurta joukkoa aloittelevia rakentajia, jotka haluavat rakentaa talon.

  Kevyiden aggregaattilohkojen tuotantosuunnitelma.

  Lohkojen tuottamiseen tarvitaan maaperää, joka sijaitsee hedelmällisen kerroksen alla. Luonnollisesti tällainen luonne on kaikkein helpoin. Tiedetään, että tämä perinne tuli paikoista, joilla ei ollut suurta määrää metsää. Lohkojen valmistusta varten näissä paikoissa olevat ihmiset käyttivät menetelmää muotoiluun, tampingiin tai muottiin, jossa maa oli yksinkertaisesti pakattu.

  Lohkojen tekemiseksi itse on mahdollista käyttää mekaanista laitetta. Sähkötyökalujen avulla voit ilman oman ponnistelunne saada hyvin sekoitettua seosta. Joten työ tehdään nopeasti ja tehokkaasti.

  Tarvittavat työvälineet

  Työlle tarvitaan:

  Vaahtobetonin tuotantojärjestelmä.

  • metallilevyt;
  • sementtijuova-aluksella;
  • sementti;
  • hiekka;
  • laajennettu savi;
  • mittanauha;
  • lyijykynä;
  • puu;
  • smash-kangas;
  • vasara;
  • kynnet;
  • ämpäri;
  • lapio;
  • sääntö

  Rakennuspalikat ovat yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista aktiivisesti käytetyistä materiaaleista. Heidän avullaan voit rakentaa taloja, autotallia, kylpylä- ja ankkuripaikkoja. Erotut seinät ovat tyytyväisiä lämpöä, lujuutta ja äänen imeytymistä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Tällainen materiaali koostuu sementistä, hiekasta, vedestä ja täyteaineista. Tiettyjen ainesosien käyttäminen voi tehdä tietyntyyppiset lohkot:

  Asennuspalojen sekvenssi: a - yksirivinen ligaatiojärjestelmä; b - moniligaatiojärjestelmä; c, d - moniligaatiojärjestelmä sekaisin (numerot osoittavat muurausjonoa).

  1. Kuonilohko, joka perustuu metallurgisten yritysten jätetuotteisiin. Niitä käytetään kodinhoitohuoneiden rakentamisessa. Tällaisten lohkojen asettaminen on erittäin kätevää. He eivät kykene polttamaan tai jäädyttämään.
  2. Opilkobeton viittaa käteviin materiaaleihin munatessa. Se voidaan leikata, sahata, asentaa vaivattomasti. Hänellä on vain vähän painoa. Sahanpuru itse toimii perustana. Jotta vältetään niiden luonnollinen mätää ja turvotusta, aattona kirjanmerkki olisi pidettävä liuoksessa hydratoituneen kalkin.
  3. Eri jakeiden sora. Nimetty materiaali on suuri massa, mikä aiheuttaa vaikeuksia asennuksen aikana. Se on eräänlainen konkreettinen lohko.
  4. Laajennettu savilohko, jolla on hyvät lämmöneristysominaisuudet. Se eroaa pienestä painosta, pohjan vahvuudesta ja asennuksen helppoudesta.
  5. Lohkot, joissa on otteita neulasten, puun lastut, rikkoutuneet kivi ja murskatut jätteet.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Tuotanto käyttämällä lohkomuotoja. Rakennuspalikoita voidaan tehdä erityisten koneiden avulla tällaiseen tuotantoon. Tällaisissa laitteissa voit rakentaa 1, 2, 3 tai useampia lomakkeita. Tämän tyyppistä konetta edustaa värähtelevä pöytä ja alukset lohkojen muovaamiseksi. Tyypilliset mitat ovat 190x190x390 cm. Siinä on irrotettavat väliseinät, joiden avulla voit tehdä eri kokoisia laatat. Laitteita on aukkoja, joissa on 2 tai 3 teräspulloa. Tällainen mekanismi on yksinkertaisesti asetettu lohkojen muotoon ennen kuin betonia kaadetaan. Heti kun liuos kovettuu, nämä laitteet poistetaan. Valmis yksikössä on onttoja reikiä. Esitetty menetelmä muottien valmistamiseksi säästää merkittävästi sementtilaastia.

  Tee tarvittavia näytteitä tällaisista laitteista ei ole vaikeaa. Säiliössä betonisekoittimessa valmistetaan liuos, jossa on tietty täyteaine. Lopulliseen tuotteeseen on helposti irrotettava lomakkeesta, säiliö on voiteltava moottoriöljyllä. Tämän jälkeen sementtiseos kaadetaan siihen.

  Laitteen vaahtolohkon asettelu.

  Seuraavaksi tulee värähtelevän pöydän sisällyttäminen. 2 minuutin kuluttua tuote on täysin muodostunut. Tärinöiden aikana ylimääräinen ilma pääsee ulos betonista, jonka seurauksena koostumus on tiheä, koska ei-toivottu vesi virtaa siitä. Kun tuote on valettu, pinnan tulee tasoittaa lastalla.

  Nyt lohkojen muoto siirretään paikkaan, jossa tuote kuivataan. Koska tällainen alusta soveltuu hyvin avoimeen alueeseen, jossa on katto tai erityinen höyrykammio. On tärkeää seurata sileyttä ja vaakasuoraa pintaa. Poista valmiin laatta tästä lomakkeesta ei ole vaikeaa. Tätä varten alusta, joka muistuttaa metallikerrosta, poistetaan ja sivuseokset nostetaan. Kuivattu lohko pysyy paikallaan, se ei kosketa useita päiviä. Pitkän ajan jälkeen lohkot siirretään mihin tahansa kohtaan.

  Maaperän lohkot. Lohkot valmistetaan erikoislaitteella. Tässä on muotin, muovausjauheen ja ahtimen liikkuvuus. Lisäksi tärinät ja äänet työn aikana jätetään pois. Painoa ei tarvitse hallita, mitata arvoa ja tarkistaa paine laitteessa.

  Ilmastettujen betonilohkojen valmistuspöytä.

  Puubetonilohkot. Puubetonin rakennuspalikat ovat kevyitä puusta valmistettuja materiaaleja, useimmiten havumetsistä. Sen koostumuksessa on myös sahanpurua, vettä, sementtiä ja kemikaaleja.

  Nykymaailmassa sanotaan omat edellytykset ja voit luoda tällaisia ​​materiaaleja itse. Valtion standardien vaatimusten mukaan puubetoni on valmistettu puupartikkeleista, joiden mitat ovat 40x10x5 mm. Neulojen, lehtien ja kuoren määrä on noin 5-10%.

  Halutun koostumuksen tekemiseksi tarvitaan huomattava määrä sementtiä. Tämä auttaa vähentämään ominaisuuksia ja säilyttämään lämmön. Puulastut ovat tässä tärkeä raaka-aine.

  Kokeneet rakennuttajat käyttävät usein hiekkateoksia ja sahanpurua samassa suhteessa. Hajoamisen välttämiseksi valittuja laatat pitää säilyttää 3 kuukautta avoimen taivaan alla. Muussa tapauksessa lohkon muodonmuutos tapahtuu. Älä unohda tämän jakson ajoittaista sekoittumista. Jos tämä ei ole mahdollista, sitä voidaan käsitellä sinkkioksidilla. Puubetonin valmistukseen on välttämätöntä ottaa betonisekoitin.

  Huopat ja sahanpuru valmistetaan itsenäisesti erikoisajoneuvojen avulla tai myydään myytäviksi.

  Ne kaadetaan vedellä, johon lisätään nestemäistä lasia, kalsiumkloridia (nopeaa kiinteytystä varten) ja sammutettua kalkkia desinfioimiseksi. Sitten seosta sekoitetaan betonisekoittimessa lisäämällä sementtiä ja muita komponentteja. Tämän jälkeen se kaadetaan muotteihin. Tällaisina säiliöinä voidaan tehdä linoleumilla verhoiltujen levyjen aluksia. Joten on helpompi vetää valmiita tuotteita.

  Ilmastetun betonin ja vaahtobetonin ominaisuuksien taulukko.

  Laajennetun saven lohkot. Tällaisten lohkojen tuottamiseksi on välttämätöntä valmistaa lomake. Tällöin kortti otetaan ja G-kirjaimen muotoinen astia tehdään siitä. Sisästä se hajoaa öljyllä tai muuttuu tinaan. Loppujen osien tulee olla ikkunaluukut, jotka auttavat koostumusta ottamaan halutun muodon.

  Voit tehdä slaydite lohkojen tyhjiä. Tämä vähentää huomattavasti kulutetun materiaalin määrää, mutta tämä työ on hieman vaikeampaa.

  Kapasiteetin lisäksi sinun on käytettävä seuraavia työkaluja:

  • lastalla;
  • lapio;
  • kauhat;
  • sekoitussäiliö;
  • metallilevy;
  • vesi, hiekka, laajennettu savi.

  Jotta ratkaisu olisi joustavampi, kokeneet käsityöläiset lisäävät 1 lusikan pyykinpesuainetta.

  Valusäännöt. Jotta massalle saadaan oikea sakeus ja joustavuus, kaikki ainesosat on sekoitettava ja laimennettava vedellä puolustaen sen merkityksetöntä aikaa. Tämän jälkeen massa siirretään metallilevyyn ja sekoitetaan hyvin.

  Tuloksena oleva massa asetetaan muotoon ja sitten erityiseen astiaan, joka aiheuttaa tärinää. 2 päivän kuluttua hän avasi ikkunat, ja hän vapautettiin. Sen jälkeen rakennuspalikat altistetaan lopulliselle kovettumiselle 26 päivän ajan.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Voit valmistaa rakennusmateriaaleja ilmastetusta betonista, ja sinun on huolehdittava sellaisista perusasiat kuin:

  • Portland-sementti;
  • sammutettua kalkkia;
  • hiekka;
  • vesi;
  • alumiini jauhe;
  • betonisekoitin;
  • lohkojen muoto;
  • metalliset stringsit;
  • lapio;
  • mittausastiat;
  • kauhat;
  • henkilökohtaiset suojavarusteet.

  Kaikki tarvittavat komponentit sekoitetaan keskimääräiseen tiheysasteeseen. Valittavista muodoista valittiin parhaiten metalli- ja muovirakenteista muodostuvat muodot. Ne ovat puolet täynnä massaa. Jäljelle jäävät metallipäällysteiset metallipituudet.

  On odotettava 6 tuntia. Nyt korttelit voidaan leikata osakkeiksi. Omaan käyttöön otettujen näytteiden tuotantoa tuetaan kuivattamalla olosuhteissa, jotka ovat lähellä luonnollisia indikaattoreita.

  Heti kun lohkot on poistettu ja leikattu palasiksi, ne on pidettävä sisätiloissa yhden päivän ajan. Myöhemmin ne voidaan pinota päällekkäin. On mahdollista rakentaa tällaisten laattojen rakentaminen yhden kuukauden kuluttua. Tässä tapauksessa se saa vahvistusta ja vakautta.

  Valitsemalla tässä esitetyt rakennusmateriaalien itsenäisen tuotannon menetelmät voit säästää merkittävästi rahaa luomalla vahvan, ympäristöystävällisen ja mukavan rakennuksen elämiseen. Monilla tavoin tämä vaihtoehto on huomattavasti kannattavampi kuin teollinen versio.