Kerää vastauksia kysymyksiisi

On mahdollista kysyä mitä sementtiä valmistetaan ja miten se voidaan saada kotona joko korjauksen aikana tai tylsää lauantai-iltaisin. Kun otetaan huomioon mahdollisuus ostaa tämä tuote missään rakennusmateriaalissa, ei ole erityistä merkitystä koko käsityön tuotannon haarassa. Toisaalta, ääriolosuhteissa, voit käyttää joitain tietosi.

Uudet rakentamisen mahdollisuudet

Vuosituhansia varten rakennettiin kiviä tai tiiliä talojen rakentamiseen:

 • Kaikkien mallien luominen oli vaikea tehtävä, joka edellytti riittävän koulutustason mestaria.
 • Rakennukset rakennettiin "vuosisatojen ajan", vaikkakin hitaasti;
 • Katedraalin rakentamisen kustannukset voisivat konkurssissa pienen feodaalisen herran;
 • Mitään vaihtoehtoa, kuten, oli ja ei ollut ennakoitu.

Ihmiset veivät kivet, heittivät heidät, heittivät ja toivoivat, että muniminen olisi vuosikymmeniä, ellei vuosisatojen ajan. Tai he polttivat tiiliä, tekivät siitä hieman helpommaksi ja vähensivät rakenteen elämää. Vaikka muinaiset Egyptin näytteet arkkitehtuurin rakennettu tiilien avulla ovat säilyneet tähän päivään asti. Mitä sitten hauraudesta voidaan väittää.

Ja sitten oli sementtiä. Nykyisin useimmat kerrostalot rakennetaan juuri sementin betonirakenteiden ja sementtityyppien vuoksi. Olipa kaukana tuleva arkeologit löytävät jälkiä näistä rakenteista ja sivilisaatiomme on vaikea kysymys.

Sementtituotanto

Ensi silmäyksellä kaikki on yksinkertainen:

 1. Otetaan kalkkikiveä ja savea, jolla on valtaosa kalsiumsilikaateista;
 2. Sekoitetaan homogeeniseen aineeseen;
 3. Kiertäminen tasaisesti pyörivässä uunissa;
 4. Lämpötila on pidettävä 1400 ° C: ssa, koko prosessin kesto on 2-4 tuntia.
 5. Saatavassa klinkkeriin lisätään kipsi- ja mineraalilisäaineita;
 6. Kipsin osuus - jopa 5%, mineraalilisäaineet - jopa 15%;
 7. Seos hienonnetaan jauhataan tehtaalla.

Valmiiden tuotteiden ominaisuudet riippuvat lisäaineista, ne määrittävät sen laadun ja ominaispiirteet. Joten tällä hetkellä tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota.

Sementti valmistetaan tehtaissa, teollisessa mittakaavassa. Joka vuosi laskelma menee miljoonia tonneja ja maailmanlaajuisesti miljardeihin. Ja kaikki kehitysrakentamisen tarpeisiin, vaikka jo megalopolien ympärillä on jo vaikea löytää suuria infrastruktuureja.

Tässä videossa teknologi Boris Adamov näyttää koko sementintuotannon prosessin alusta loppuun:

Kuinka tehdä sementti omalla kädelläsi?

On oltava vakavia motiiveja hylätä yksinkertaisin vaihtoehto - ostaa lähimmästä myymälästä:

 • Suuri määrä töitä sementillä;
 • Kyvyttömyys ostaa mistään syystä;
 • Innokas halu yrittää tehdä sitä itse;
 • Ymmärtää tuotantoteknologia ja kyky käyttää pieniä "kuljettimia".

Tuotantotekniikan ei pitäisi poiketa tehdaslähetystoiminnasta, joten se tarvitsee:

 1. Paljon raaka-aineita;
 2. Oma mylly;
 3. Pyörivät uunit, joiden kyky ylläpitää lämpötilaa korkealla tasolla.

Helpoin vaihtoehto:

 • Sekoitetaan liitu kaoliinin kanssa suhteessa 3 - 1;
 • Jauhe seos maljassa;
 • Polta uunissa, sama 4 tuntia 1400 ° C: n lämpötilassa;
 • Jauhota jo paistettua ainetta uudelleen;
 • Lisää 5% kipsiä.

Ei ole syytä mainita, että kipsin täytyy myös murskata jauheeksi. Kaikki tämä vie liian paljon aikaa ja vaivaa ja johtaa huomattaviin rahoituskuluihin.

Joten jopa pari tuhannen sementinpakkauksen ostaminen on aina kannattavampaa ja helpompaa kuin yrittää tehdä kaikkea itseäsi. Mutta omalle kehityksellesi voit kokeilla sitä kerran varmistaaksesi, että tämä ajatus on merkityksetön.

Kuinka tehdä sementtiliuos?

Mikä tahansa sementtiliuos koostuu kolmesta osasta:

Täyteaineena käytetään useimmin hiekkaa. Lopullisen tuotteen vahvuuden saavuttamiseksi käytetään joskus murskattua kiveä. Komponenttien suhde riippuu tulevaisuuden ratkaisun tavoitteista - sitä suurempi luotettavuus ja vahvuus tarvitaan, sitä enemmän sementtiä on lisättävä ja vähemmän hiekkaa käytetään.

Suhde menee 1: stä 6: een, kun kutakin kiloa kohti sementtiä lisätään 6 kg hiekkaa tai soraa, 1: ksi.

Suoraan valmistusprosessi itsessään näyttää tältä:

 1. Sementti ja täyttö ovat sekoitettuja, kuivia;
 2. On parempi asettaa molemmat komponentit kerroksittain sekoittaen toisiinsa;
 3. Lisätään vettä;
 4. Kovettumisprosessiin saakka syntyvää massaa sekoitetaan.

Päätehtävänä on päästä eroon töistä ja saada kestävä ja luotettava tuote. Sääntö "vain lisätä vettä" tässä tapauksessa ei toimi täydellisesti, sitä enemmän nestettä käytetään, pahempaa ovat valmiin sementin ominaisuudet.

Sementin tekemisen salaisuudet

Käytettävän sementin tuotanto:

 • Seos kalkkikiveä ja savi - klinkkeriä;
 • kipsi;
 • Mineraalilisät.

Kaikki osat sekoitetaan tiettyinä osuuksina, murskataan jauheeksi ja kalsinoidaan pyörivissä uuneissa. Kierrätyksen ansiosta se lämmittää koko seoksen tasaisesti ja varmistaa lopputuotteen korkean laadun.

Mitä tulee itse liuoksen valmistamiseen:

 1. Ostettu sementti sekoitetaan täyteaineella - hiekkaa tai roskaa;
 2. Sekoita tasaisesti kerros kerroksittain, kuiva;
 3. Lisätään vettä;
 4. Tuloksena oleva viskoosinen aine ja estää lisäksi estää muodostumat kokkareita.

Voit tehdä sementin itse käyttämällä käsityötapaa, mutta sinun on hankittava laitteita ja löydettävä raaka-aine. Se on vaikeampaa eikä varmasti ole halvempaa kuin ostaa lopputuotteita liikkeessä. Jos päätät kilpailla kasvien kanssa sementtituotannossa, siitä ei tule mitään, ei niitä kapasiteetteja ja täysin erilaisia ​​kustannusindikaattoreita.

Jos aikaisemmin vain rakentajat tiesivät, mitä sementtiä on tehty, nyt kuka tahansa voi löytää nämä tiedot. Kaikki tiedot ovat vapaasti käytettävissä, voit itse parantaa ja yrittää tehdä jotain itse.

Sementtituotevideo

Tässä videossa ohjelmassa "Miten se tehdään" kuvataan, miten sementtiä M-500 tuotetaan, miten se on pakattu pusseihin:

Kuinka tehdä sementti omalla kädelläsi?

Liittyvät julkaisut

Kuinka ostaa korkealaatuista sementtiä?

Sementtituotannon tekniikka itsessään ei ole korkean teknologian prosessi, ja tietyllä tietämyksellä voit tehdä sementin omalla kädelläsi.

Kuinka tehdä sementti työpaikalla?

Sementin käytettyjen karbonaatti- ja savikerrosten valmistukseen. Teollisia jätteitä, kuten kuonaa, voidaan myös käyttää sementin luomiseen. Sementin luominen itsessään koostuu kolmesta peräkkäisestä vaiheesta:

 1. Valmistuksen perusteet. Ensimmäisen vaiheen valmistumisen seurauksena meillä on liete - kalkkikiven (kolme osaa) ja saven (yksi osa) tuote. Seoksen täsmällistä osuutta säädetään osien ominaisuuksien avulla ja muunnetaan lopputuotteeksi, jolla on suuria ominaisuuksia;
 2. Toinen vaihe on lietteen korkean lämpötilan käsittely 1500 ° C: n lämpötiloissa ja edelleen saadun aineen hiominen jauheeksi;
 3. Kolmas viimeinen vaihe on lisätä tuloksena olevaa ainetta kipsiä 3-7 prosenttiin sekä muita komponentteja antamaan sementille lisäominaisuuksia, kuten pakkasenkestävyyttä.

Lisäaineiden ansiosta yksittäiset ominaisuudet sementoituvat, minkä vuoksi voimme erottaa tietyt sementtityypit:

 • hydrofobinen - kestää ilmassa olevan kosteuden. Sen käyttö parantaa konkreettista vedenkestävyyttä ja pakkasenkestävyyttä F1000: een saakka.
 • valkoinen - käytetään useimmiten kuivaseosten valmistamiseen, käyttövalmiiksi;
 • laajentaa sementtiä. Kun muuntyyppiset sementit vähenevät tilavuudessa, kun betoniseos kovenee, sementin laajentaminen mahdollistaa päinvastaisen vaikutuksen saavuttamisen;
 • Pozzolaninen sementti - erilainen matala lämmöntuotanto. Useimmin betonirakennustöissä volyymiobjekteja, jotka johtuvat vähentyneestä lämmöntuotannosta, epätasaisen saostumisen (ja näin ollen halkeilun) riski pienenee merkittävästi;
 • sementti - käytetään sellaisten tuotteiden valmistukseen, jotka eivät vaadi jatkojalostusta. Käytetään joko valkoista klinkkeriä tai betoniseoksessa väriaineita;
 • Alumiinisementti - sen ominaispiirre on se, että se saa jopa 50% voimaa päivässä betoniseoksen asettamisen jälkeen. Talvella rakentamiseen käytetään usein runsaasti lämmön vapautumista.

DIY Sementtituotanto

Pääasiallinen ongelma sementin valmistelussa omilla käsillään on tarve paahduttaa korkeissa lämpötiloissa. Tällöin tarvitset ainakin uunin ja myllyn, jotta voitu valmistaa klinkkerin. Mutta tässäkin tapauksessa kotona ei todennäköisesti kyetä saamaan sementtiä betonibrändien valmistamiseksi M200: n yli. Vaikka tämä tulos on mahdollista vain teknisen prosessin mittasuhteiden ja vaiheiden tiukimman noudattamisen edellyttämällä tavalla.

Ennen sementin valmistamista omalla kädellä sinun on arvioitava kaksi tekijää:

 • edessä teoksia Itsestään valmistetun tuotantolinjan luominen on perusteltua vain suhteellisen suuren työn määrällä.
 • työoloja. Ottaen huomioon betonirakenteiden alhainen lujuus käyttämällä kotitekoista sementtiä, on suositeltavaa soveltaa sitä vain rakenteisiin, joilla ei ole vakavaa stressiä.

Sementin varsinainen valmistaminen kotona suoritetaan samalla tavalla kuin sementtitehtaalla: raaka-aineet valmistetaan, uunataan, jauhetaan ja sekoitetaan lisäaineiden kanssa. "Käsityöläis" -tuotannossa on myös etuja: sementille voidaan antaa ominaisuuksia kokeilemalla raaka-aineita.

Tavalliselle portlandsementille suositellaan käytettäväksi murskattua liidua ja murskattua kaoliinia (75% liitua ja 25% kaoliinia). Tämä raaka-aine on sekoitettava perusteellisesti. Sitten se leikataan ja jauhetaan tehtaalla. Saatuja jauheita on lisättävä 5% kipsijauhetta.

On myös eksoottisia reseptejä ruoanlaittoon, esimerkiksi glyseriinisementti, kiinalainen sementti, timanttikitti. Tällaisia ​​vaihtoehtoja ei oteta huomioon, koska niitä käytetään vain hyvin erikoistuneiden tehtävien ratkaisemiseen.

Sementtilaasti

Mikä tahansa sementtilaasti koostuu vedestä, sideaineesta (itse sementistä) ja aggregaatista (useimmiten hiekasta). Sideaineen ja täyteaineen suhde riippuu suoritettavan työn tyypistä. Niinpä kipsiyhdisteiden osalta sementin ja hiekan suhde voidaan ottaa 1: 6, mutta esimerkiksi munien tiilien suhteen sideaineen ja aggregaatin suhde tulisi pienentää vähintään 1: 3: een.

Jos seos on valmis täyttämään pohjan, on mahdollista edelleen vähentää aggregaatin pitoisuutta, jolloin sideaineen ja täyteaineen suhde on 1: 1 tai 1: 2. Lisäksi seokseen lisätään usein murskattua kiveä säätiön kaatamiseksi.

Myös seoksen valmistuksen yhteydessä on kiinnitettävä huomiota vesi-sementtisuhteeseen. Tietenkin optimaalinen suhde määritetään jokaiselle seostyypille, mutta on muistettava, että liiallinen vesipitoisuus heikentää liuoksen laatua kovettumisen jälkeen.

Liuoksen valmistusprosessissa on myös joitain vivahteita. On suositeltavaa sekoittaa sideaine ja aggregaatti kuivaan muotoon, ja sen jälkeen lisätään vettä. On myös tärkeää, missä järjestyksessä komponentit on lastattu säiliöön. Parasta pidetään hiekkaa ja sementtiä kerrostettuna ja niiden yhtenäinen jakautuminen säiliöön. Tarvittaessa valmistetaan suuri määrä laasti- ja sementtikerroksia vuorotellen useita kertoja. Nämä suositukset helpottavat seoksen sekoittamista ja tekevät siitä tasaisemman, eliminoimalla epätasaisuus.

Sementin valmistus

Siitä huolimatta, että sementtiä käytetään useimmiten rakennustöiden aikana, itsenäisen tuotannon kysymys syntyy usein. Useimmiten sementin tekeminen omiin käsiisi on kätevämpi ja kannattava ratkaisu kuin valmiiden materiaalien ostaminen. On olemassa useita tekniikoita, joilla sementti saadaan omilla käsilläsi oikein.

Suositeltava sementti raskaaseen betoniin.

Sementtityypit jaetaan pääasiallisen mineraalin mukana

Betonimateriaalien mittasuhteet.

 1. Romance on valkaisuun. Se ei ole tällä hetkellä saatavilla.
 2. Portland-sementti hallitsee alit. Sitä käytetään useimmiten rakentamisessa.
 3. Alumiinioksidilla sementtiä hallitsevat alumiinivaiheet.
 4. Magnesia-sementti valmistetaan magnesiitin perusteella.
 5. Sekoitetut sementit sisältävät sementtejä, jotka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​sementtityyppejä mineraalivalmisteiden, kuonojen ja ilmasideaineiden kanssa.
 6. Haponkestävä sementti valmistetaan natriumhydroksylaatin pohjalta.

Useimmiten sementti tarkoittaa Portland-sementtiä ja erilaisia ​​sementtitehtaita, jotka perustuvat Portland-sementtiklinkkeriin. Sementin lujuus on jaettu merkkiin, jotka määräytyvät puristuslujuuden perusteella. Sementin lujuus jaetaan luokkiin. Sementtiluokka ilmaistaan ​​luvussa 30 - 60.

Sementin kunnostamiseen tarvittavat työkalut ja materiaalit

Useimmiten sementti tehdään sementtitehtailla. Kodin sementin ja sementtiseosten valmistukseen tarvitaan seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

 • säiliöt materiaaleja varten;
 • kapasiteetti, jossa komponentit sekoittuvat;
 • lapio ruokintaan;
 • rakennussekoitin tai poraus suuttimella;
 • hiekkaa, kalkkia, kuonaa ja muita aineita (valitaan sementin reseptistä riippuen).

Sementin ominaisuudet ja koostumus

Sementti on epäorgaanista keinotekoista sidosainetta, jota käytetään useimmin rakennusmateriaalina.

Veden ja sementin välinen suhde eri merkkien sementteihin. Sementtilaadut on esitetty käyrän yläpuolella.

Kun se on sekoitettu suolojen, veden ja muiden nesteiden vesiliuosten kanssa, se muodostaa muovimassan, joka kovettuu jonkin aikaa ja muodostaa kiven kaltaisen rungon. Sementtiä käytetään laastien valmistukseen ja betonin valmistukseen, sillä se pyrkii vahvistamaan märkiä olosuhteita, mikä eroaa merkittävästi muista mineraalisista sideaineista, jotka kovettuvat yksinomaan ilmassa.

Rakennuksen aikana tarvitaan materiaaleja, kuten paneelia, lohkoa, tiiliä. Kiinteän rakenteen rakentamiseksi on tarpeen sitoa rakennusmateriaalit niin, että tulos on monoliittinen järjestelmä. Voit tehdä tämän käyttämällä Portland-sementtiä. Sen lujuus määritetään lujuuskertoimella, kun puristetaan tai taivutetaan koostumusta, joka perustuu sementtiin ja hiekkaan 1: 3-suhteessa. Noin kuukausi tämä ratkaisu sisältyy erityiseen kosteuden ja lämpötilan järjestelmiin. Sementin lajikkeita, jotka täyttävät erilaiset suorituskykyvaatimukset. Esimerkiksi lisääntynyt vastustuskyky kosteudelle.

Kuinka tehdä sementtiä?

Betoniseoksen valmistus.

Mitä tahansa koostumusta, jota käytetään rakentamiseen, sisältää vesi, hiekka, joka toimii täyteaineena ja sideaineina: kipsijauhe, kalkki, sementti. Tee oma kokoonpano on hyvin yksinkertainen. Tätä varten kuiva hiekka tai kalkki sekoitetaan kuivan sementin kanssa, kun taas hiekka on 2-5 osaa. Joissakin tapauksissa 1 osaa sementistä vaivautetaan 2 osaa kalkkia ja lisätään 9 osaa hiekkaa. Tätä seosta käytetään seinien ja perustusten rakentamisessa sisäisten ja ulkoisten rappaustöiden aikana, laitteella lattialla jne. Liuoksen valmistelussa käytettävän hiekan on oltava puhdas. Tätä varten se seulotaan erityisen seulan läpi.

Liuosta sekoitettaessa on tärkeää valita oikeat mittasuhteet komponentteista. Ne valitaan sen mukaan, mihin tarkoitukseen seosta käytetään. Perustusten luominen, hiekka ja sementti sekoitetaan suhteessa 2: 1 tai 1: 1 kipsityötöissä - 6: 1, muuraus - 3: 1. Seoksen laatuun vaikuttaa koostumuksessa olevan nesteen pitoisuus - se ei saisi ylittää 65%: a. Tämä veden määrä antaa ratkaisulle joustavuuden ja joustavuuden, helpottaa rakentamista ja vaikuttaa positiivisesti luoman rakenteen kestävyyteen.

Betonin lujuus sulfaattikestävän sementin kanssa riippuu sen komponenttien koostumuksesta.

Jotta noudatettaisiin sääntöjä, liuoksen valmistuksessa vain lämpimällä vedellä. Se kaadetaan varovasti esisekoitettuihin komponentteihin ja sekoitetaan sitten perusteellisesti koko liuos. Suuri merkitys on seoksen homogeenisuus. Sen varmistamiseksi on kiinnitettävä erityistä huomiota käytetyn hiekan laatuun. Missään tapauksessa ei saa käyttää silttiä tai jokien hiekkaa. Jos käytetään soraa, se on huuhdeltava ja kuivuttava etukäteen.

Sementtiä ja hiekkaa lisätään säiliöön pienissä osissa, vaikka pieni määrä seosta tarvitaan. On suositeltavaa sekoittaa komponentit sekoittimella tai perinteisellä porakoneella erityisellä suuttimella. On välttämätöntä käyttää liuosta 30 minuutin kuluessa valmisteen valmistumisajankohdasta. Puolen tunnin kuluttua alkaa jähmettymättömät jähmettymisprosessit.

Materiaalin laatu on myös erittäin tärkeä - sementin väärä varastointi tai huonolaatuisen hiekan käyttö voi kumota kaikki ponnistelut. Sementti on säilytettävä matalassa kosteudessa lämpimässä paikassa. Kun ostat, muista kiinnittää huomiota siihen, millä edellytyksillä sementti on varastoitu. Jos olosuhteet eivät olisikaan sopivia, lopullisten seosten viskositeetti saataisiin vastaavasti merkittävästi aliarvioida valmiin rakenteen lujuus.

Seoksen valmistus rappaus tai muuraus on yksi teknisesti monimutkaisista ja aikaa vievistä rakennusalan töistä. Ainoastaan ​​kaikkien osuuksien tarkka noudattaminen ja käytetyn materiaalin asianmukainen laatu takaavat positiivisen tuloksen. On tarpeen tietää, että muninta ja kipsi edellyttävät tiettyjä edellytyksiä kovettumiselle.

Kuinka tehdä sementtiä, jotta se ei halkeile?

Sementin halkeilun estämiseksi ja nallen alapuolelle altistumisen vuoksi käytetään tavallista soodiliuosta. Itävallan johtava insinööri on osoittanut tämän tehokkuuden. Testin aikana soodiliuos lisättiin valmiiseen sementtiin niin, että 1 kg sementtiseosta oli 1 kg soodaa, joka laimennettiin 3 litrassa vettä. Tuloksena olevaa seosta pidettiin 15 tuntia -32 ° C: ssa ja kuivattiin sitten noin 3 tuntia, minkä seurauksena sementti ei muuttanut lainkaan ominaisuuksiaan. Asiantuntijat ovat päätyneet siihen, että lisäämällä soodaa Portland-sementtiin voimme taata sementin erittäin hyvät samenttivastukset.

Kuinka tehdä sementti erilaisiin tarpeisiin?

Alumiinisementti kovettuu nopeasti.

Kuinka tehdä sementtiä esimerkiksi metallin ja lasin liimaukseen? Tämä kysymys on vaikea vain ensisilmäyksellä. Suositusten jälkeen voit helposti tehdä sementtiä paitsi rakennustarpeiden lisäksi erilaisten kotitaloustehtävien ratkaisemiseksi.

On tekniikoita erityisten ominaisuuksien omaavien yhdisteiden valmistamiseksi. Esimerkiksi kaustiseen kalkkiin perustuvaa koostumusta käytetään huoneiden lattian sulkemiseen (vesipohjainen kalkki sekoitetaan veden ja tuhkan kanssa, kunnes saadaan viskoosi liete), rauta-tuotteiden korjaus (seos valmistetaan lisäämällä maa-grafiittia, kalkkia, lakkaa ja lakkaa). Uunien kitti valmistetaan lisäämällä grafiittihiekkaa, kalkkia, luunluu ja bull-verta.

Sementtiä pidetään parhaimpana sementtinä, joka on valmistettu lyijytaloudesta, joka kuivataan uunissa ja sekoitetaan glyserolin kanssa. Tällainen ratkaisu kaikissa lujuusominaisuuksissa ylittää Portland-lajikkeen. Lisäksi hän ei pelkää korkeita lämpötiloja, kosteutta, ei muodosta halkeamia, on ainutlaatuinen kyky liimaa materiaalia.

On olemassa myös kiinalainen sementtityö, jonka avulla voit liittää yhteen marmoria, nahkaa, posliinia, saviä ja paljon muuta. Sen valmistukseen lisätään 54 kalkin annosta, 6 annosta alunaa ja 40 annosta tuoretta eläimen vertaa. Koostumus sekoitetaan perusteellisesti. Nestemäisessä muodossa tällaista sementtiä voidaan käyttää vedenpitävänä maalina.

Kädet voivat myös tehdä sementtiä liimausmineraaleille. Voit tehdä tämän lisäämällä 6 annosta lyijypohjaista mastia sulaa valkoista vahaa. Vaadittava väri voidaan antaa lisäämällä pieniä määriä maaleja koostumukseen valmistuksen aikana.

Sementoitavat kivet tai laatat käytä seuraavaa koostumusta: 1 osa hartsista ja rikki, liuotettuna aikaisemmin eri säiliöihin, yhdistä ja lisää sitten 3 osaa lyijy-litiumia ja 2 osaa hiutaleesta. Kivet ja kuivat levyt pilkotaan pellavaöljyllä ja sitten kaadetaan aukkoja ja halkeamia. Tämä päällyste hyvin suojaa kiveä lämpötilan muutoksilta ja sademäärästä.

Sementtiä, joka laskee lasin, voidaan myös tehdä itsenäisesti. Tätä varten sinun täytyy hiomata 1 kalkin annosta, jossa on 2,5 annosta munanvalkuaista, lisätään 1 annos vettä ja 5,5 kipsin annosta. Saatu seos sekoitetaan perusteellisesti ja viedään välittömästi liimapintaan. Voit myös käyttää toista reseptiä: liuottaa 10 annosta gelatiinia matalalämmössä, yhdistää 15 annosta etikkahappoa ja lisää sitten ammoniumin koostumukseen 5 ammonium-erää.

Lasin liimaaminen on joskus vaikeaa metallista valmistetulle pinnalle. Näihin tarkoituksiin on hyödyllistä käyttää seuraavia sementtiä: 125 g jauhettua kolofonia, 75 g rautamalmia, 36 g valkoista vahaa sekoitetaan ja kuumennetaan pienen tulen päälle nesteen muodostumisen jälkeen, seos poistetaan tulesta ja siihen lisätään 18 g korkealaatuista tärpättiä. Seosta sekoitetaan puisen lusikan kanssa ja jäähdytetään. Näihin tarkoituksiin voit sekoittaa 1 osa vahasta ja 10 osaa hartsista, sulattaa tulen ja sekoittaa perusteellisesti. Tällainen seos ongelmitta liimaa lasia metallipintaan.

On yksinkertaista tapa tehdä sementti, joka liimaa yhteen rikkoutuneita meripihkan asioita. Tee näin valmistelemalla heikko liuos, jossa on kaliumkarbonaattia, kostutettava meripihkan pinta hellävaraisesti, joka on liimattava yhteen ja sitten hieman lämmitetty, on tarpeen puristaa rikki osat yhteen. Liimaus tapahtuu niin lujasti, ettei liimapisteissä ole pienintäkään jälkeä.

Kuten näette, tietoa sementin tuotannosta kotona auttaa ratkaisemaan monia arkipäivän ongelmia. On muistettava, että sementin ja sementin rakenteiden laatu vaikuttavat materiaalien varastointiolosuhteisiin, lähtökomponenttien ominaisuuksiin ja laastin oikeaan sekoittumiseen.

Talon rakentaminen

Jos päätät rakentaa, tarvitset varmasti sementtiliuoksen prosessissa. Sitä ei riitä pelkästään sementin hankintaan, sillä ennen rakentamisen aloittamista harmaata jauhetta tulisi todellinen ratkaisu. Vesi, hiekka ja sementti ovat kaikki osatekijöitä, mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Ymmärrämme, miten tehdään oikea sementtiliuos.

sisältö:

Sementin historia

Sementti on tunnettu suppea rakennusmateriaali, joka kuuluu hydraulisiin sideaineisiin, joita käytetään erilaisten pintojen - tiilen tai teräsbetonilohkojen kiinnittämiseen. Ilman sementtiä ei voi tehdä betonia tai pohjaa. Korkean viskositeetin lisäksi materiaalilla on erinomaiset hydrauliset ominaisuudet, joiden ansiosta voit muodostaa stabiilin yhteyden veteen ja muihin nesteisiin liuoksen valmistuksessa muovimassan muodossa. Tällaisen massan kiinteyttämisen jälkeen saadaan kivenmainen materiaali, jolla on huomattava lujuus ja jäykkyys.

Muinaisina aikoina neulomateriaaleja käytettiin rakennustarkoituksiin. Ensimmäinen supistava materiaali oli luonnon raakasavea. Kuitenkin ajan mittaan se ei enää tyydytä rakentajia johtuen kosteuden vähäisyydestä ja heikosta sitomisominaisuuksista.

Useiden vuosituhannen ajan ilmakehän ja kipsi pysyivät ainoina sitovina materiaaleina, mutta niillä ei ollut riittävää vesitiiviyttä. Ja nopea kehitys 17-18-luvuilla navigointi edellytti uusien vesitiiviiden sideaineiden luomista satamarakenteiden rakentamiseen.

Vuonna 1796 englantilainen Parker patentoi sementin nimeltä "romance", joka voisi kovettua ilmassa tai vedessä. Nämä ominaisuudet ovat kuitenkin aikanamme menettäneet käytännön merkityksen. 1800-luvun alussa akateemikko V.M. Severgin kuvaili sideainetta, joka saatiin käyttäen paahdettua marliä ja sen jälkeen jauhaa. 1800-luvun toisesta puoliskosta portlandsementti tuli tiukasti maamme rakentamiskäytäntöihin.

Neuvostoliiton teollistuminen ja nopea pääoman rakentamisen vauhti ennalta määrittelivät sementtiteollisuuden kasvua. Neuvostoliitto 1962 sementtituotantoa varten otti ensimmäisen sijan maailmassa. Nykyään maamme tuottaa noin 30 sementtityyppistä. Samanaikaisesti sen laatu kasvaa ja kuuluisa kemisti Mendeleev, joka väitti, että sementti on tulevaisuuden rakennusmateriaali, ennustetaan.

Sementinvalmistusprosessi

Luonnon sementti on kalkkikiven ja saven seos, joka muodostuu kovettuneesta, kovasta kivenmateriaalista, joka usein ilmenee hajuttomaksi, on löysä ja harmaata. Sementin laatu määräytyy sen sisältämien eri aineiden - rakeisen kuonan, magnesiumoksidin ja rikkihapon anhydriitin läsnäolon mukaan. Sementin brändi riippuu näiden komponenttien suhteesta. Myös sementin laatu, asetusaika, puristuslujuus, väärä asetus riippuu luetteloitujen aineiden prosenttiosuudesta.

Portland-sementin valmistuksen raaka-aineena käytetään kalkkikiveä ja savea, kuten edellä on käsitelty. Mikä on sementti? Harvoissa tapauksissa käytetään kalliota, jota kutsutaan marliksi, joka on juuri savi- ja kalkkikiven luonnollinen seos suhteessa, joka on tarpeen portlandsementin tuotantoprosessissa. Marl oli arvostettu 1800-luvun todellinen arvoinen Englanti Aspdin, joka keräsi pölyä Portlandin kaupungin lähellä, tehnyt brikettejä hänestä, joka sittemmin paloi.

Sementtilaitoksilla on pääsääntöisesti omat louhokset tarvittavasta materiaalista - savi ja kalkkikivi. Näin voit kestää seoksen kemiallisen koostumuksen korkealla tarkkuudella 0,1 prosenttiin, mikä on erittäin tärkeää. Polta seosta pyörivissä uuneissa, joiden halkaisija on 3,6 - 7 metriä ja pituus 100-150 metriä. Lämpötila sintrausvyöhykkeessä säilyy 1450 asteen lämpötilassa.

Sintraation tuote on klinkkeri, joka on pyöristetyt rakeet, joiden läpimitta on 5 - 100 millimetriä. Klinkkeri jauhetaan kuulamyllyissä tiettyyn pinta-alaan 3000 neliösenttimetriä grammaa kohden. Hionta on pakollista lisätä 5% kipsi-dihydraattia, jolla on säätöajan säädin. Ilman kipsiä muodostetaan ns. Piksementti, joka heti tarttuu kiinni ja josta on mahdotonta tehdä taikinaa. Kaikki klinkkerimalmitit kykenevät vuorovaikutukseen veden kanssa ja muodostavat uusia yhdisteitä - hydraatteja. Hydraatit muodostavat tilarakenteen, joka luo sementtikiven.

Sementin käyttö rakentamisessa

Sementtiä käytetään pohjarakenteen rakentamiseen ja laastinvalmistukseen laastareitille, kaatopaikalle laitekerrokselle, luodaan polut ja sokea alue. Sitä käytetään esivalmisteisiin ja monoliittisiin betoneihin, jotka toimivat raaka-aineena betonituotteiden, asbestisementtituotteiden, erilaisten keinotekoisten materiaalien, ratkaisujen, rakenteiden yksittäisten osien kiinnittämiseen, lämmöneristysvalmistukseen. Sementin suuret kuluttajat ovat kaasu- ja öljytuote.

Sementti- ja rakennusmateriaalit, jotka saadaan sen pohjalta, voivat onnistuneesti korvata puutteellisen puun, kalkin, tiilen ja muiden perinteisten rakennusmateriaalien. Hieman myöhemmin puhumme siitä, miten sementti tehdään omalla kädellä ja sementtiliuos. Sementin käyttö eri rakennusalalla liittyy läheisesti sen teknisiin ominaisuuksiin. Tarkastellaan tätä suhdetta yksityiskohtaisemmin.

Frost resistenssi on ominaisuus, joka luonnehtii aineen kykyä jäädyttää ja sulattaa toistuvasti pitkän ajanjakson aikana. Puhdas sementillä ei ole tätä kykyä, se saa tämän ominaisuuden johtuen erilaisista modifioivista lisäaineista. Jos asut kylmässä vyöhykkeessä ja rakennuksen korkean karkeuden vastustuskyky on tärkeätä sinulle, valitse hydrofobinen sementti 500.

Korroosionkestävyys määrittää sementin kyvyn kestää lähes mitä tahansa aggressiivista ympäristötekijää. Pozzolan-sementtiä, joka on tarkoitettu vedenalaisten ja maanalaisten rakenteiden rakentamiseen, on ominaista korroosionkestävyyden lisääntyminen.

Sulfaattien kestävyys on jauheen ominaisuus, jonka rakenneseoksen mahdollistaa stabiilisuuden vesiympäristössä, joka sisältää sulfaatti-ioneja. Tämä ominaisuus on sulfaattisidonnaista sementtiä, jota käytetään suolaveden altistamiseen tarkoitettujen hydraulisten rakenteiden rakentamiseen.

Vedenkestävyys sementin ominaisuutena on löytänyt sovelluksen vedeneristysmateriaalin laajentamisessa. Sementti pystyy kovettumaan volyymin kasvaessa, asetus tapahtuu melko nopeasti - noin 10 minuutissa. Vesitiivis laajeneva sementti vaaditaan saumojen ja saumojen tiivistämiseen betonirakenteissa, jotka sijaitsevat vedessä.

Hiomisen hienous viittaa ominaisuuteen, joka vaikuttaa betonin asettamisaikaan, kovettumiseen ja lujuuteen. Mitä suurempi klinkkerin hienous on, sitä kovempaa sementtiä suurempi on. On syytä muistaa, että liian hieno hionta aiheuttaa erinomaisten ominaisuuksien sijaan liiallisen veden kulutuksen ja betonin lujuuden vähenemisen.

Tee sementtilaasti omiin käsiisi

Jos haluat minimoida korjaus- tai rakentamiskustannukset, kannattaa unohtaa valmiit seokset, joiden hinta on paljon korkeampi kuin sementin ja hiekan kustannukset, jotka ovat välttämättömiä tasalaatuisen sementtilaastin saamiseksi. Ensinnäkin ratkaisun valmisteluun tarvitaan korkealaatuista sementtiä. Olemme jo kertoneet tämän materiaalin oikeasta valinnasta edellisessä artikkelissa. Puhutaan nyt siitä, miten sementtiä ja sen ratkaisua tehdään kotona.

Sementti kotona

Sementin tuottaminen kotona sallii sinun hankkia tämän välttämättömän materiaalin rakentamisessa käyttämällä vähimmäismäärää resursseja ja antamalla sille halutut ominaisuudet. Tarjoamme tutustumaan suosittuihin sementin itsetestausmenetelmiin.

Putki tiivisteen halkeamien ja rakeiden likaantumista varten tehdään seuraavasti: sekoita kalkkia kivihiiltä ja laimennetaan vedellä, kunnes rasvahappojen koostumus muodostuu. Sekoita, jotka on tarkoitettu kittipesuastioihin, kaivoihin, höyrykattiloihin ja reikiin metallituotteissa, kestää 40 osaa baritivaahtoa, kolmekymmentä osaa grafiittipölyä, 15 osaa kalkkia ja vaivaa seos haluttuun tiheyteen pellavaöljyllä lakalla.

Kiinnitä rauta kiveen, tee oma sementti seuraavista osista: hiekkaa (20 osaa), kaoliinia (2 osaa), jauhettua liimaa (4 osaa), sammutettua kalkkia (3 osaa), nestemäinen lasia (15 osaa), sekoitetaan kaiken kunnes homogeeninen tahmea massaa. Keramiikka tarvitsee sementtiä seuraavaan valmistukseen: kiloa 2 osaa hydratoitua kalkkia, jossa on 5 munanvalkuaista, laimenna seos 2 osaa vettä, hankaa 10 osaa kipsiä.

Kiven valmistuksessa on suositeltavaa sekoittaa toistensa kanssa 10 osaa rikkiä ja bitumia 1 osa mehiläisvahasta. Sulata massa, lisää sitten 2 osaa tiilihiutaleesta. Välittömästi ennen liuoksen levittämistä kuivaa kivi ja rasva pellavaöljyllä. Putkille sekoitetaan 15 osaa kuivausöljyä tai pellavaöljyä ja 85 lyijyoksidia kuumennetussa laastissa muoviseoksen saamiseksi.

Glyseriinisementin tuotantoa varten tarvitset lyijy-litiumia, joka on hierottava huolellisesti jauheeksi ja kuivataan korkeassa lämpötilassa. Sekoita syntyvä pöly glyseriinillä. Tämän reseptin mukaan tuotetun sementin tekniset ominaisuudet ovat useita kertoja korkeampia kuin tehdas Portland-sementin. Tällä materiaalilla on suuri tiheys ja kestävyyden taso ulkoisen ympäristön kielteisiin vaikutuksiin.

Kotitekoinen glyseriinisementti ei ehdota kovin korkeita lämpötiloja: se kykenee kestämään lämpötilan nousua, jopa yli 300 celsiusastetta. Toinen tärkeä käytännöllinen ominaisuus glyseriinisementille on kyky lujasti kiinnittää posliini- ja saviartikkeleita. On turvallista sanoa, että tämä materiaali on todellinen ihanteellinen sementti.

Eurooppalaiset ovat hiljattain keksineet uuden menetelmän sementin tuotannolle, jolla on ainutlaatuiset ominaisuudet. Tällainen sementti voi liimata nahkaa, kipsiä, marmoria, posliinia, saviä ja muita materiaaleja. Sementin valmistukseen tarvitaan seuraavat komponentit: hydratoitunut kalkki (54 osaa), kvartsi (6 osaa), tuore veri! (40 kpl). Saatu seos on hienonnettava huolellisesti homogeenisen seoksen muodostamiseksi.

Materiaalien valmistus

Ensimmäinen vaihe sementtilaastin valmistuksessa. Valitse säiliö, jossa laimentat sementtiä. Säiliön tilavuuden on välttämättä vastattava suunniteltua tilavuutta. Jos astiat ovat pienempiä kuin suunniteltu tilavuus, luultavasti ota ratkaisu liuoksesta. Jos säiliö on liian suuri, et pysty luomaan yhtenäistä massaa, joka ei pääse lumpuksi.

Lisäksi tarvitsemme melko vakaa kapasiteetti. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka vahva säiliön seinät ovat. Ei myöskään ole suositeltavaa ottaa alhaisen ohutseinämän sisältävää astiaa, koska se ei salli laadukkaan ratkaisun sekoittamista. Paras ratkaisu kotona on vanha valurautainen kylpyamme.

Sen lisäksi, että tuloksena olevan massan astiat tarvitsevat erikoistyökalun, joka luo mukavimman ratkaisun. Yleensä hyväksytään erikoisrakentaja, mutta ammattitaitoiset maanmiehistämme sopeuttavat tavallisen porauksen suuttimiin tähän tarkoitukseen.

Komponenttien valmistelu

Jos sementtipussi on tallennettu autotalliisi useiden vuosien ajan, sen käyttö on hylättävä. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi myös hiekan tekniset ominaisuudet ovat tärkeitä - homogeenisuus, puhtaus ja epäpuhtauksien puuttuminen. Paras vaihtoehto on pestä urahiekkaa.

Ennen työskentelyä, aseta kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit mahdollisimman läheisyyteen, jotta et joutuisi epämukavaan tilanteeseen, kun tarvitset "toimimaan" ratkaisun osiin. Lisäksi on välttämätöntä seuloa jauhe sementtiliuoksen aikaansaamiseksi, jotta vältytään kokkareiden muodostumiselta ja putoavat roskien massaan, mikä heikentää merkittävästi sen sitovia ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Sementtilaastia valmistettaessa kipsiä varten on käytettävä 5 - 5 millimetrin seulaa, kiveen 10 - 10 millimetrin seulan.

Tämän jälkeen on välttämätöntä määrittää kunkin elementin liuoksen koostumuksen suhde. Tässä vaiheessa on muistettava, että hiekojen seostus käytettäessä korkealaatuista sementtiä on merkityksetön tai nimellinen. Muista myös klassinen suhde, jonka rakentajat ovat käyttäneet pitkään: on tavallista sekoittaa 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa. Kaikki saapuvat osat mitataan tiettyjen astioiden tai asteikkojen avulla.

Rakentamisen aikana on usein välttämätöntä valmistaa sementtiä, joka ei ole perinteisen reseptin mukaan, joka on hyväksytty kaikilla maailman rakennustyömailla. Epästandardeja seoksia saadaan erilaisten epäpuhtauksien vuoksi. Ne kykenevät muuttamaan sementtiliuoksen ominaisuuksia esimerkiksi muuttamaan aineen kovettumisnopeutta tai hidastamaan pitkän aikavälin työtä ratkaisun avulla, parantamaan massan viskositeettiominaisuuksia niin, että se muuttuu muoviseksi ja joustavammaksi työskentelemään vaikeilla alueilla.

Tällaisia ​​sementtilaastareita ovat: normaali, rasvainen ja vähärasvainen. Rasvainen sementtilaasti on seos, joka sisältää liikaa sideainetta. Tämä ratkaisu kykenee nopeasti kovettua, mutta käytön jälkeen se kuivuu ja muodostaa halkeamia, joten se on lyhytikäinen.

Normaalia sementtilaastia kutsutaan massaksi, jossa elementtien osuuksia havainnoidaan oikein. Tällainen ratkaisu ei pääse liian nopeasti, mutta siinä ei ole halkeamia, se on vahva ja kestävä. Laiha sementtilaasti on massa, jossa ei ole tarpeeksi sideainetta, tällaista ratkaisua ei oteta, ellei päätä sementin laimentamista.

Riippumatta sementtiliuoksen reseptistä, laatua pidetään sellaisena seoksena, joka ei levitä työn aikana ja jota luonnehtii korkea tai keskisuuri viskositeetti. Tämän seoksen ei pidä olla liian kuivaa, koska se aiheuttaa sementtilaastin kiinnitysominaisuuksien menetystä, mikä ei tässä tapauksessa ole voimassa.

Liuoksen valmistus

Joten kaada sementti kerros säiliöön, sitten kerros hiekkaa, sitten jälleen sementtiä ja sitten uudelleen hiekkaa. Tällaisten kerrosten lukumäärän tulisi olla vähintään kuusi, se mahdollistaa komponenttien sekoittamisen. Sementti ja hiekka kaadettiin kerroksiksi vuoteiden muodossa, joiden kokonaiskorkeus oli noin 200-300 millimetriä.

Ensiksi sekoita hiekkaa sementin kanssa. Laita tämä sänky useita kertoja lapioon, kunnes sileä. Kun sekoitat, älä unohda käsitettä "intensiteetti". Ilman erityistä sekoitustoimenpiteitä et voi saada laadukasta ratkaisua. Tämän jälkeen on suositeltavaa seuloa seosta usean seulan läpi, jonka solukoko on 3 - 3 millimetriä mutta ei vähemmän. Seoksen homogeenisuus olisi lähellä absoluuttista.

Älä lisää vettä ja muita nesteitä, kun sekoitat kuivia ainesosia. Nesteen lisääminen seokseen tulisi suorittaa vähitellen ja erittäin huolellisesti. Kaada vesi hitaasti, jotta massa saadaan haluttuun sakeuteen. Jos sinulla on enemmän vettä kuin tarvitset, vain asteittainen infuusio antaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä ajoissa.

Muista, että nesteen lämpötila ei saisi olla liian korkea tai erittäin pieni. Ota vesi optimaaliseen lämpötilaan ja ympäristöön. Asettelu vaatii paksumman ratkaisun valmistamisen ja kaatamisen - nestemäisen. Älä sekoita välittömästi paljon sementtilaastia, varsinkin jos käytät märkähiekkaa. Nyt osaat tehdä sementtilaasti kotona.

Ja lopuksi muista, että sementtiliuos on materiaali, jota ei voi säilyttää. Tämä johtuu sementin viskositeetin korkeista ominaisuuksista, jotta liuos voi nopeasti kovettua ja muuttua sopimattomaksi käytettäväksi rakentamisessa. Sekoittimen, jonka olet saanut asianmukaisen sekoittumisen jälkeen, on käytettävissä vielä yhden tunnin ajan märällä hiekalla ja korkeintaan kolme tuntia, jos kuivattu kuiva hiekka.

Kuinka tehdä sementtiä?

Rakennusmateriaalit ilmestyivät silloin, kun sivilisaation aamuna ensimmäiset ihmiset alkoivat rakentaa taloja ja linnoituksia. Ajan myötä ihmiskunta on etsinyt materiaaleja, joilla on suuri vahvuus ja saatavuus missä tahansa asuinpaikassa. Pitkän etsinnän ja kokeilun jälkeen havaittiin, että hienoksi murskattu kalkkikivi ja kipsi, sekoitettuna veteen ja mineraaleihin, hankkivat erityisiä supistavia ominaisuuksia.

Kovettumisen jälkeen se muodostaa monoliittiyhdisteen, jolla on kiinteän kiven ominaisuudet. Siitä lähtien sementtiä alkoi tuottaa suuria määriä ja käyttää suurien ja pienten rakenteiden rakentamiseen. Kallion ja metallin rakentamisen ohi jälleen kerran, kysyimme usein itseltämme kysymyksen: "Miten teet sementin?"

Mielenkiintoinen tosiasia: Egyptin pyramidien rakentamisen aikana faraot käyttivät tekniikkaa, joka muistuttaa betonin tuotantoa. Seosta murskattua kalkkikiveä ja kivihiutaleita kaadettiin vedellä ja muuttui monoliittisiksi kivilohkoiksi.

Mikä on sementti?

Ensimmäinen tuotantovaihe alkaa kalkkikivilouhoksessa, kun kaivoskoneita käytetään, tulevaisuuden sementin komponentit poistetaan maaperästä. Jotta rakennusmateriaalilla olisi vaadittu lujuus, kalkkikivi valitaan tuotantoon, joka sijaitsee lähellä pintaa. Koostumuksessaan on suuria määriä piitä, rautaa ja alumiinioksidia. Jos kaadat syvemmälle, rotu on puhdas, mutta korkea kalsiumkarbonaattisisältö. Uutettu kivi lajitellaan ja lähetetään tarvittaessa tuotantoon, jossa mittasuhteet muuttuvat erilaisten laatuluokkien saamiseksi.

Kalkkikiven käsittely

Sementtituotannossa kiveä puretaan laitteistoon kivien ensisijaiseksi murskaamiseksi. Suuria lohkareita usean sävyn puristusvoiman vaikutuksesta vähitellen murskataan tennispallon kokoon ja syötetään kuljettimeen. Pienet ja suuret kivet lähetetään toissijaiseen murskaukseen, jossa ne vähennetään golfpallon kokoon ja hienoksi jauheeksi. Kalkkikiveä, jossa vaihtelevat prosenttiosuudet kalsiumkarbonaatista, käsitellään erikseen.

Kalkkikiven hionta ja kuivauslinja: 1 - hihnakuljettimen PL-650; 2 - magneettinen erotin; 3 - kuivauskompleksi; 4 - hissi; 5 - syöttösuppilo, jossa on liukupää; 6 - hihnan syöttölaite ПЛ-500; 7-mylly MTsV-3; 8 - pyörivä suihkumylly MRS-2/770; 9 - syklonisuppilo CB-4.5; 10 - pölynkerääjä II PC-2.0 bunkkeriin; 11-pussisuodatin FRI-60; 12 - sektorin syöttölaite PS-1B; 13 - VVD-tuuletin; 14 - keskipainepuhallin; 15 - sulkuventtiilit; 16 - kompressori.

Tämä on välttämätöntä niiden sekoittamista varten eri mittasuhteissa ja tietyn tekniikan mukaisesti eri laatujen sementin tuottamiseksi.

Lajittelu ja hionta

Pieni kalkkikivi, joka on lajiteltu kuormaaja, sijoitetaan kuivaan varastoon, joka on suojattu kosteudelta ja lämpötilan muutoksilta. Koolit muodostuvat erilaisesta koostumuksesta koostuvasta raa'asta sekoituksesta, joka on valmis jauhatusvaiheeseen. Kuljetin murskattu kivi tulee hiomakoneeseen - telamyllyyn, jossa muodostuu kalkkikivipölyä.

sekoittaminen

Eri laatuluokan sementtityyppi-, sementti-, alumiinidioksidi- ja piitä lisätään valmistettuun kalliolle. Lisäaineiden koostumus ja määrä määritetään kalkkikiven kemiallisen tutkimuksen jälkeen. Rulla sekoittaa sementin komponentit tasaisesti, jolloin saadaan homogeeninen jauhe ilman kiviä. Prosessin päätyttyä seos lähetetään lämpökäsittelyyn.

Sementin tekeminen omiin käsiisi - valmiita reseptejä

Artikkelin lisääminen uuteen kokoelmaan

Hyvää työtä varten, joskus ei ole tarpeeksi jonkinlaista "taikaa" seosta, joka mahdollistaisi halkeaman tai halkeaman korjaamisen ja samalla oli täysin turvallinen. Tämän seoksen muunnelma on "kotisementti".

Sementti on yksi vanhimmista ihmisen tiedossa olevista materiaaleista. Yleisnimi yhdistää keinotekoisia epäorgaanisia materiaaleja, jotka vuorovaikutuksessa veden kanssa muodostavat viskoosimassan. Ajan myötä se kovettuu ja muuttuu kiinteäksi koostumukseksi. Sen vuoksi sementtiä käytetään monoliittirakenteiden valmistukseen ja muiden rakennusmateriaalien liimaukseen. Kuitenkin "sementtiä" voidaan kutsua olettamalla minkä tahansa seoksen, joka lujittaa tai liimaa eri esineitä. Tarkastelemme tapoja saada erilaisia ​​kodin sementtivaihtoehtoja, jotka ovat hyödyllisiä kotitalouksien tarpeiden kannalta.

Sementti "kiireessä"

Ainekset sementin valmistukseen voidaan ostaa rautakaupasta.

Joskus pienen reiän peittämiseksi ei ole järkevää ostaa valtava sementtipussi. Voit laimentaa suoraan kotona useita yhdisteitä, joita tarvitaan pienien halkeamien ja halkeamien tiivistämiseen. Tässä ovat testatuimmat reseptit:

 • vedenpitävä kitti nopeiden vuotojen korjaamiseen. Sekoita 10 osaa jauhettua kalkkia 2 osaan vettä ja 12 osaa kuivaruohoheraa;
 • sementti halkeamien ja halkeamien tiivistämiseen huoneen lattioissa. Lisää hiilitetyt tuhkaa ja vettä kalkkiin, kunnes saadaan paksu, pehmeä seos;
 • kittiä rautaa varten. Se on välttämätöntä, kun kattiloissa tai säiliöissä esiintyy halkeamia, reikiä tai reikiä. Ota 30 kappaletta grafiittia, murskattu melkein jauheen tilaan. Lisää sitten 15 osaa kalkkia ja 40 osaa baritista valkoista (blancixia). Sekoita kaikki lakalla ja pellavansiemenöljyllä, kunnes saat paksuisen seoksen;
 • uuni kitti. Samassa suhteessa ottakaa hiekka, luunluu, grafiitti ja vesikalkki ja sekoita tuoreen raejuuston tai naudan veren kanssa. Levitä koostumus välittömästi valmistuksen jälkeen.

Lasin sementti

Rikkoutuneet lasit voivat olla erilaisia ​​koostumuksia

On mahdollista liimata tai peittää aukkoja lasin tai muun vastaavan toiminnan aikana kotitalouksien sekoitusten avulla.

1. Lasi-esineiden liittämiseen:

 • 1 osaa jauhemaista kalkkia, ota 2,5 osaa tuoretta munanvalkuaista ja sekoita perusteellisesti. Lisätään sitten 1 osa vettä ja 5,5 osaa kipsiä ja lisätään välittömästi lasikappaleisiin. Koostumus kulutetaan välittömästi, sitä ei varastoida;
 • Lisää 10 kappaletta gelatiinia pannulle ja aseta alhainen lämpö. Heti kun koostumus lämpenee, lisätään siihen 15 osaa etikka-essentiaalia. Tämän jälkeen lisätään 5 osaa ammoniumbikromaattia jauheena. Tuloksena oleva mono-yhdistelmä käyttää välittömästi tai säilytä pimeässä säiliössä huoneessa, jossa auringon säteet eivät laske;
 • 80 osaa valkoisesta loimesta (piki, kova osa havupuiden hartsista) kiehuu, kunnes kaikki vesi haihtuu. Tämän jälkeen poista säiliö liedestä uuniin ja lisää 12 kpl rasvaa. Lisää myös vähitellen punaisen okran jauheen, kunnes massa saavuttaa hyvän koostumuksen. Kuumenna sementti välittömästi ennen käyttöä, kunnes se on pehmeää, ja aseta se kiinnitettäväksi pinnalle. Sementti kovettuu nopeasti ja pitää täydellisesti lasin.

2. Lasin kiinnittämiseen:

 • Liukenee 125 g jauhettua kolofonia, 35 g valkoista vahaa ja 75 g punaista miniumia (pariisilainen tai englantilainen punainen maali, rengasliina). Kun kaikki sulatetaan nestemäiseen tilaan, poista koostumus ja sammuta tulipalo. Kun olet varmistanut, että lähistöllä ei ole lähteitä, lisää 18 g puhdistettua tärpättiä (tärpätti) ja sekoita puupintaan, kunnes seos on jäähtynyt. Sen jälkeen sementtiä voidaan käyttää;
 • 10 osaa sulaa tavallista hartsia, ota 1 osa keltaista vahaa ja käytä seosta lasin liimaamiseen metalliin.

Kuinka nopeasti liimata kahvan veitset ja haarukat

Veitset ja haarukat kahvat usein lentävät vain vanhasta ajasta

Vuosien kuluessa kynät usein repivät haarukoita ja veitsiä. Jotta perheen helmi palvelee pitkään, se on turvallisesti "sementoitava". Esimerkiksi jollakin seuraavista tavoista:

 • täytä kahvojen kaikki ontelot kolofonijauheella, lämmitä sitten haarukan tai veitsen metallipohja ja aseta se reikään. Jauhe sulaa, jäähtyy ja kovettuu pitämällä kiinni metallissa kahvaan. Tämän menetelmän haittapuoli on, että laitteita ei voida pestä kuumassa vedessä - hartsi voi sulaa uudelleen;
 • Parannettu versio kuvatusta koostumuksesta on seuraava: 1 osa vahasta sekoitetaan 3 osaan kolofonia, sulatetaan ja kaadetaan reikiin. Voit myös ottaa 2 osaa sellakkaa ja sekoittaa 1 osa liitua;
 • metallikynään, on suositeltavaa ottaa 3 osaa rikkiä ja sulattaa ne 5 osaan kolofonia ja 1 osa mineraalivahaa (ceresiiniä). Kun seos muuttuu homogeeniseksi massaksi, lisätään siihen 2 osaa hienoksi murskattua tiiliä. Kuumamassa on täynnä reikiä, ja siihen asetetaan veitsiä ja haarukoita. Se pitää kaiken hyvin turvallisesti.

Keramiikan restaurointi

Lapsena siirappi tehtiin hauskanpitoon, mutta se voi tiivistää ja haljeta.

Laita 3-4 viipaletta sokeria rikkoutuneeseen astiaan tai kuppiin, kaada pieni määrä vettä ja pistä vahva tulipalo. Kun sokeri muuttuu siirapiksi, kaada halkeama sen yli useita kertoja pitäen astioita tulessa. Siirappi tunkeutuu halkeamien ja hiukkasten huokosiin, mikä luotettavasti täyttää halkeamia. Tämä menetelmä on ehdottoman turvallinen elintarvikepakkauksille, koska sillä ei ole vierasta ja keinotekoisia epäpuhtauksia. Jalostetut apuvälineet palvelevat vielä hyvin kauan.

Salainen kiinalainen sementti

Sammutettu kalkki on heikosti liukoinen veteen

Chio Liao ainutlaatuinen sementti-resepti on pitkään ollut tuntematon. Ja tämä on sen ilmiömäinen monipuolisuus - se soveltuu posliinin, faienceen, marmoriin, nahkaan, kipsiin ja muihin tuotteisiin. Kuten kävi ilmi, on helppo kokata. Ota 54 osaa hydratoitua kalkkia ja sekoita 6 osaa alumiinihiilivettä. Tämän jälkeen lisätään 40 kappaletta tuoreutta verta (kana, vasikka tai sika). Lopullista seosta sekoitetaan tasaiseen koostumukseen taikinan muodossa. Se levitetään sidotuille pinnoille.

Nestemäisessä muodossa koostumus levitetään maalina pinnoille, jotka haluavat suojata kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta. Kaksi tai kolme kerrosta "kiinalainen maali" antavat pahvipaperille puun vahvuuden.

Nämä yksinkertaiset ja kätevät reseptit auttavat sinua sementin kiireessä ja selviytymään yksinkertaisista kotitehtävistä. Säilytä oikeat mittasuhteet ja pidä aikaa sovittaa koostumus tasaisesti - sitten kaikki kohteet kestävät hyvin pitkään.