Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Yksityisen talon perusteet ja tyypit

Kaikkien asuinrakennusten, teollisuusrakennusten ja muiden rakennustyyppien rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Jalustan oikea laskenta ja asennus takaavat rakennuksen pitkäaikaisen käytön ilman saostumista, seinämien halkeamien ilmaantumista ja muita geometrian rikkomisen ongelmia.

Nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään erilaisia ​​tyyppejä ja perustyyppejä, joiden valinta riippuu: talojen ominaisuuksista, joihin talossa on rakennettu; rakennuksen koko; seinät ja rakennusmateriaalit; ilmasto-olosuhteet; pohjaveden taso.

Nämä ja muut tekijät määräävät suunnittelupaikan valinnan, joka on optimaalinen tietylle talolle. Säätiön ei pidä kestää vain rakennuksen painoa, vaan sillä on myös riittävä varmuusmarginaali ennalta arvaamattomien kuormien, luonnonkatastrofien (esim. Tulvien, maanjäristyksen aiheuttamien voimakkaiden pakkasten jne.) Korvaamiseksi ja rakennuksen painon lisäämiseksi ylimääräisten ulko- ja sisustuskorvausten vuoksi, kunnostus, korkeuden kasvu, lumi katolla.

Asuin- ja teollisuusrakennuksessa käytetään erilaisia ​​säätiöitä, jotka eroavat monimutkaisesta asennuksesta, kantavuudesta ja kustannuksista. Yksityisen talon perusta on rajoitettu useisiin vaihtoehtoihin: nauha; laatta; kasaan.

Kaistaleet

Tällainen säätiö on yleisintä yksityisessä rakentamisessa. Vaikka nauhalevy vaatii tietyn määrän maanrakennuksia ja huomattava betonin kulutus, se on luotettavin ratkaisu kivi-, tiili-, lohko-, savi- ja betonirakenteisiin. Se säilyttää merkittävän painon seinämien kohdalla ja jakaa sen tasaisesti kehän ympäri ja kohdistaa tasaisen mutta ei liiallisen paineen maahan suuren tukialueen vuoksi.

Rakenteellisesti nauhaosasto on monoliittinen, raudoitettu betonirakenne, joka kulkee koko talon ympärysmitan ja kaikkien kantavien seinien alle. Usein betonin pohja kaadetaan ja väliseinien alle - tämä lisää rakennuskustannuksia, mutta lisää merkittävästi sen luotettavuutta. Hihnan pohjalla voit varustaa talon alapuoliset kellarit, alakatot, autotallit - tässä tapauksessa pohja syvennetään maanalaisen tilan korkeuteen ja sen kantavuus ei vähene lainkaan.

On olemassa erilaisia ​​tyyppisiä nauhan perustuksia, jotka voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään - monoliittiseen ja valmiiksi valmistettuun.

Monoliittinen nauhan perustus

Monoliittisen materiaalin asennus:

 • hiekka;
 • sora tai murskattu kivi;
 • sementti;
 • varusteet;
 • levyt tai erityiset suojat muottiin.

Asennustekniikka on yksinkertainen - kaivantoa koko talon ääressä (sisäiset seinät ja kattotuolit) 0,4-0,8 m leveä, riippuen tulevien seinien paksuudesta. Kaivannon leveyden tulee olla 10 - 15 cm leveämpi kuin pohjan laskettu ulottuvuus. Kaivannon laajentaminen on välttämätöntä, jotta se voidaan asentaa muottiin. Muotoilun asennuksen jälkeen on sidottu sisäpuolella oleva 10-18 mm halkaisijaltaan lujittava vahvikehys. Kaksikerroksisen talon rakentamisen aikana palkki on asennettu sekä maanalaisen että maanpinnan alapuolelle.

Sekoitettu suoraan paikan päällä tai valmis (tehdas) betoni kaadetaan muottiin yksi päivä koko korkeudelle säätiön. Täten saavutetaan tarvittava voima ja veden kestävyys pohjaan. Monet yksityiset kehittäjät tekevät erittäin vaarallisen erehdyksen - ne kaatavat betoniraakeriin yhden työpäivän aikana ja toisen osan muottipesän toisessa osassa. Yhteyspaikassa ilmennyt sauma vähentää merkittävästi säätiön lujuutta ja toimii veden eroosion lähteenä.

Monoliittiset nauhan perustukset ovat käteviä, koska niillä voi olla melko monimutkainen kokoonpano, mukaan lukien kaarevuudet. Tässä on vain tärkeätä asentaa mittalaite oikein ja asentaa luotettava käsivyö.

Precast strip foundation

Esivalmistetut perustukset asennetaan tehdasvalmisteisista tehdasvalmisteisista lohkoista. Ne asennetaan valmiiseen kaivantoon, ne sidotaan teräslangalla ja saumat täytetään sementtilaastilla. Tällaisen säätiön asennukseen tarvitaan keskikokoisia nostolaitteita. Esivalmistetut nauhalevyt ovat erittäin vahvoja ja kestäviä - eliniän pituus on yli 150 vuotta.

Lohkojen levittämisessä on kuitenkin yksi rajoitus - niistä on kätevää muodostaa vain suorakaiteen muotoisia perustuksia, jotka ovat lohkon pituuden monikertoja. Lohkon leikkaaminen on monimutkainen ja kallis toiminta. Myös esivalmistetut perustukset ovat syvällisiä. Ei ole järkevää rakentaa kerroksia ja kellareja lohkoilta - ennemmin tai myöhemmin vesi imeytyy saumojen läpi.

Asennuksen syvyyden mukaan nauhateokset jaetaan kauniiksi ja täysin haudattuiksi.

Matala nauhasisäätiö

Matala perustus on suositeltavaa yksitasoisille tiilille ja puutaloille kaikentyyppisille maille. Se soveltuu erityisen hyvin pohjaveden korkealle tasolle. Se edustaa konkreettista nauhaa hiekkalaatalla. Maaperän tunkeutuminen ei ole yli 50 cm (pehmeillä maaperillä - jopa 70).

Harjoittelu osoittaa, että kun asianmukaisesti valmistettu hiekkalaatikko, jonka korkeus on vähintään 15 cm ja joka on vahvistettu armopoyas-sääntöjen mukaisesti, tällainen säätiö selviää täysin tehtävistään. Perustan luotettavuuden parantamiseksi on tarpeen asentaa lämmitetty sokea alue, jonka leveys on vähintään 50 cm, joka huuhtelee sadeveden ja suojaa taloa talon ympärille jäätymiseltä.

+ Pluses matala nauha säätiöt

 1. Säästää materiaaleja, verrattuna täysin sulautettuun nauhapohjaan.
 2. On mahdollista rakentaa alueille, joilla on korkea pohjavesi.

- Matalat kaistaleet

 1. Pieni jäykkyys.
 2. Tarvitset erittäin laadukkaan vahvistuksen.
 3. Suuri todennäköisyys halkeilua raskaista materiaaleista rakennetuissa seinissä.
 4. Varmista, että tarvitset vedenpoistoa ja hiekkaa.

Täysi syvyys basementin perusta

Täydellinen säätiö perustuu rakennuksiin, joissa on kaksi tai useampia kerroksia, joissa on massiiviset seinät ja betonilattiat. Asennuksen syvyys on 20-30 cm alle maaperän jäädytyksen syvyyden rakennuksen ilmastovyöhykkeessä. Tämä on erittäin kestävä ja luotettava rakenne, joka ei ole alttiina lämpötilavääristymille eikä pelkää nousevaa pohjavettä.

Säätiön luotettavuus kasvattaa raudoitusta, joka suoritetaan sitomalla aallotetun raudoituksen runko. Joskus upotetut nauhan perustukset rakennetaan ilman vahvistusta, mutta tämä on sopiva vain tiheille ja kallioille. Täysin upotetun säätiön kustannukset ovat melko suuret - se vaatii runsaasti betonia ja huomattava määrä maanrakennuksia. Vahvistuksen kokonaiskustannukset ovat korkeintaan 5-8%, ja vahvistaminen vahvistaa perusta erittäin huomattavasti, eliminoimalla täysin halkeamien ja sirujen todennäköisyys. Panssaroidun vyön säästämiseen ei ole syytä säästää rajoitettua rakennushintaa.

+ Pluses täysin upotettu nauhan säätiö

 1. Erittäin luotettava suunnittelu.
 2. Ei altistu lämpötilan vääristymille.
 3. Soveltuu raskaiden seinien talojen rakentamiseen.
 4. Voit varustaa kellarin tai kellarin talon alle.

- Väärin upotetut nauhan perustukset

 1. Korkea materiaalikustannus.
 2. Suuri määrä maanrakennuksia.
 3. On vaikea rakentaa korkealla pohjavedellä.

Laattojen perustukset

Talon perusteet kiinteiden tai esivalmistettujen laattojen muodossa koko rakennuksen alueelle ovat vähemmän suosittuja kuin kaistaleet, mutta joissakin tapauksissa ne ovat ainoa mahdollinen vaihtoehto. Rakentamatta epävakaita, hiekka-argillaceous, tunkeutuvia maaperät, joissa pohjavesi on korkea (yli 1 m), syväjäähtynyt maaperä, on parasta kaataa kiinteää, vahvistettua betonilaattaa, johon rakennetaan minkä tahansa kerroksen rakennuksia.

Kehyksen yksi- ja kaksikerroksisten talojen pohjalaatta on lähes ihanteellinen ratkaisu. Se on vähemmän monimutkainen kuin hihna ja kasa, mutta verrattuna niihin kalliimpia materiaalin kulutuksen ja tarvittavan työajan mukaan. Tällaisia ​​perustuksia kutsutaan usein kelluvaksi - ne on rakennettu ilman tunkeutumista ja vaikuttavat lähes vain maaperän pintaan. Lämpötilan ja muiden maaperän liikkeitä säätiön vakaudessa ja siten koko rakennuksessa ei ole käytännössä mitään vaikutusta.

Rakenteissa käytettävät pohjalevytyypit jaetaan monoliittisiksi ja esivalmistetuiksi. Toinen vaihtoehto on useammin käytetty massiivisten rakennusten rakentamisessa, jossa on suuri perusala ja monimutkainen kehärakenne. Asuinrakennuksen osalta on parempi pysyä monoliittisen valetun betoniseoksen pohjalla.

+ Laattojen perustusten edut

 1. Rakennuksen yksinkertaisuus ja tilat.
 2. Sopii rakenteeltaan voimakkaasti kallistamalla, liikuttamalla ja tukemalla maaperää.
 3. Ei vaadi paljon tunkeutumista maahan.
 4. Voidaan käyttää korkeiden pohjavesien pinnalla.

- Huonolaatuiset sääolot

 1. Suuri kulutus materiaaleista.
 2. Tarve rakentaa kellari
 3. Voidaan käyttää vain vaakatasossa tai enintään 1 metrin rinteillä koko talon pituudelle tai leveydelle.

Pilarin perustukset

Tämäntyyppiset perustukset levittäytyivät runko- ja paneelimökkien kasvavaan suosioon sekä taloja liimattua ja sahatavaraa. Tällaisen säätiön hinta on useita kertoja alhaisempi kuin nauhan tai laatta. Tämän perustavan tärkein ominaisuus on tarve asentaa puun tai palkkien pohjaventtiili, joka toimii talon perustana.

Sarakkeet on asennettu kaikkien reunojen ja sisäisten väliseinien seinien väliin 2,5 m: n (optimaalisesti 1,5 - 2 m) välille. Ne haudataan maahan syvyyteen, joka on suurempi kuin jäätymisaste ja kohoaa maanpinnan yläpuolelle vaaditulle korkeudelle. Tällaiset perustukset ovat erittäin käteviä epätasaisen maaston alueilla - vaihtelemalla pylväiden korkeutta on helppo saada valjaat täysin vaakasuoraan asentoon.

Pylväiden mitat riippuvat valmistusmateriaalista, ne on rakennettu:

Koot vaihtelevat puolelta 38-50 cm, yleensä ne edustavat poikkileikkauksen neliötä ja harvoin suorakulmioita.

Rakentamismenetelmän mukaan pylväsperusteet on jaettu monoliittisiin ja esivalmistettuihin.

Monoliittinen sarake perustus

Valinnan valinta määräytyy maaperän ominaisuuksien perusteella paikan päällä, missä talo on rakennettu. Syvällä pohjavedellä raudoitetun betonin monoliittinen pylväspohja on ihanteellinen valinta. Kuten nauhalevyssä, pylväässä oleva vahvike häkki on pakollinen kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Sarakepohjan asennus tehdään useassa vaiheessa:

 • kuopan (hyvin) valmistelu;
 • muottien asennus;
 • köysirakenne;
 • kaatamalla betonia.

Pylvästä ja kaivon reunasta (etäisyyden on oltava vähintään 10 cm), kaadetaan hienohiekkaa tai hiekkaa, mikä vähentää pohjan kuormitusta maasta jäädyttämällä tai muilla liikkeillä. Mutta maissa, joissa on vaara horisontaalisista liikkeistä (kivennäisvesi ja muut epästabiilit maaperä), ei ole suositeltavaa asentaa pilarivaihtoehtoja - niillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen ja talon vakauden vaara on aina olemassa.

Esivalmistettu sarakeyhdistelmä

Esivalmistetut pylväsperiaatteet ovat tehtaalla valmistettuja pylväitä ja betonialustoja.

Ne on koottu suunnittelijan muotoon paikan päällä ja ne on yhdistetty hitsaamalla liitoksia ja betonisovituksia. Kaiken halvan ja helppokäyttöisen asennuksen ansiosta pylväsperustat ovat varsin rajalliset. Ne ovat perusteltuja voimakkaille ja vakaille maaperärakennuksille, jotka eivät ole korkeampia kuin 2 kerrosta, joissa ei ole kellareja ja sokeita. Mutta "kapea erikoistuminen" ei vähennä houkuttelevuutta yksityiseen rakentamiseen.

+ Plus-sarakkeen perustukset

 1. Tallennustarvikkeet.
 2. Pienet työvoimakustannukset.

- Huonot pilarivaihtelut

 1. Heikko vakaus horisontaalisesti liikkuvissa maissa.
 2. Tarve järjestää kellarissa.
 3. Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.

Pallosäätiöt

Suosituimmat perustukset teollisissa ja korkeakoulujen asuntorakentamisessa. Käytetään usein pienten yksityisten talojen ja mökkien rakentamiseen nykyaikaisissa tekniikoissa. Jos teollisen rakenteen rakentamisessa kaikki materiaalit rakennetaan paalun perustuksiin, sitten yksityisellä sektorilla pääosin CIP-paneeleiden kevyitä rakenteita, puuta ja hirret ovat paaluilla.

Eri tyyppisten paalusäätiöiden ansiosta voit valita sopivan kaikentyyppiseen rakenteeseen, käytännössä millä tahansa maaperällä. Piles ovat erittäin käteviä rakentamiseen vaikeissa maastoissa, myös epävakaissa maissa. Tosiasia on, että paalujen pituus ei ole käytännössä rajoitettu - ne voivat saavuttaa 50 metrin syvyyden tai suuremman, mikä mahdollistaa kestävien maakerrosten saavuttamisen, minkä ansiosta minkä tahansa kokoisen ja painavan rakennuksen voi nojata.

Nykyaikainen rakennustekniikka käyttää kolmea päätyyppiä: ruuvi, bursa ja kyllästynyt.

Säätö ruuveilla

Suosituimmat vähärakenteiset ruuvipallot ovat tavallisia metallipaksuisia putkia, joiden ruuvi on pohjassa. Ne ruuvataan maahan kuten tavalliset ruuvit, tämä tehdään manuaalisesti tai erikoiskoneiden avulla. Pallojen pituus voi olla 10 - 12 m halkaisijaltaan 50-150 mm.

Ruuvattaessa tällaiset kannattimet ne leikataan tiettyyn korkeuteen ja ne liitetään vaakasuuntaisilla palkkeilla - grilli, joka toimii talon perustana, johon sidos on asetettu, lattia asetetaan ja sitten seinät pystytetään.

+ Pluses säätöruuvit paikoilleen

 1. Helppo ja nopea asennus,
 2. Mahdollisuus käyttää maata,
 3. Alhaiset kustannukset valmiista alustasta.

- Huonot ruuvien paaluista

 1. Epäonnistuminen (metallin maaperässä on alttiina korroosiolle).
 2. Tarve ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.
 3. Laitteiden puute laitteistosta.

Säätiö tylsistyneissä paaluissa

Kouratut paalut asennetaan eri teknologialla - ensin porataan kuori, johon on asennettu vahvikeharja. Sitten koko rakenne kaadetaan betonilla. Kaiuttimet maanpinnan yläpuolelle leikkautuvat tietyllä korkeudella ja ne on yhdistetty grillatavalla. Tällaisten paalujen syvyys voi nousta 50 metriin.

+ Pluses perustukset tylsistyneissä paaluissa

 1. Mahdollisuus rakentaa monikerroksisia rakennuksia mille tahansa maaperälle - paalut upotetaan vaadittuun syvyyteen, tiheisiin kerroksiin, jotka kestävät rakennuksen painoa.
 2. Kuorman tasainen jakautuminen alustalle.
 3. Painon säätö yhdelle paalille muuttamalla tukien määrää.
 4. Pienennetty kaivaustyöt.

- Haitat tylsistyneistä paaluista

 1. Laskelmien ja asennuksen monimutkaisuus.
 2. Kalliiden geologisten tutkimusten tarve.
 3. Tarve käyttää raskaita nosto- ja porauslaitteita.

Säätiö ajetuilla paaluilla

Drift-paalut - betonituotteita, joiden pituus on neliömäinen tai ympyrän muotoinen poikkileikkaukseltaan pitkiä - vähintään 12 metriä. Heitä lyö maahan maahan lyömäsoittimet tai tärinän upotusmenetelmä. Niitä käytetään pääasiassa teollisuusrakentamisessa - tukkeutumiseen tarvitaan monimutkaisia ​​ja kalliita laitteita.

Kun otetaan huomioon yksityisen talon kaikkien päätyyppien perusteet, optimaalisen vaihtoehdon valinta yksinkertaistuu. Tiili-, lohko- ja kivirakenteet optimaalinen nauhatus. Runkorakenteita varten puutavaran ja puutavaran talot ovat sopivampia laattoja tai paaluja (ruuveja) kiinteässä maadoituksessa. Mutta jokaisessa yksittäisessä tapauksessa valitaan oma vaihtoehto, tärkeintä on, että säätiö täyttää päätoimintonsa - toimii luotettavana talon tukena.

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.

Mikä tekee talon perustan

DIY-säätiö

Rakenteen perustana on sen perusta, johon rakennetun esineen tulevaisuus riippuu. Rakennuksen ja korjauksen kustannukset ovat riippuvaisia ​​myös siitä, kuinka hyvin talon perusteet on suunniteltu ja rakennettu. Alla on yksityiskohtaisia ​​artikkeleita säätiön rakentamisesta omiin käsiinsä kokeneesta rakentajasta.

Strip-säätiö

Yksi suosituimmista perusrakenteista yksittäisille rakennuksille on nauhan perusta. Tavallisessa tapauksessa se on jäykkä raudoitettu betoni runko, joka kaadetaan rakennuksen tukiseinien alle. Kuitenkin on olemassa myös tällaisia ​​rakenteita, kun grillata toimii sitomisena perustuksen tukipylväille.

Pile-pohja

Kun maaperän olosuhteet rakennustyömaalla eivät salli perinteisten ratkaisujen käyttöä, paalut ja pilarit perustuvat pelastamiseen. Tällaisten tukirakenteiden rakentamisen tekniikkaa pidetään yhtenä edullisimmista ja yksinkertaisimmista.

Muut säätiöt

Sinun ei pitäisi ajatella, että kussakin yksittäisessä tapauksessa voit panostaa vain tiettyyn perustyyppiin tulevasta rakentamisesta. On aina valinnanvaraa! On todennäköistä, että kotiisi on turvallisempaa ja taloudellisempaa kaataa pohjalevy ja rengasrakenne soveltuu hyvin latoon tai kylpyyn.

Etusivu säätiö

Talon perusta - sen perusta, joka jakaa kuorman rakennuksesta maahan. Tästä syystä tulevan rakentamisen tukirakenteen valintaan tulisi ottaa huomioon useita tekijöitä: alkavat talon ominaisuuksista rakennuspaikan alla, paikan päällä ja päätyvät tuleviin kuormiin talosta maahan.

Säätiön laskenta

Jos päätät säästää tukirakenteiden laskemiseen osallistuvien asiantuntijoiden palveluille, alla olevien artikkelien tiedot antavat sinulle itsenäisesti säätiön laskemisen. Ole valmis siihen, että se kestää yli tunti istumaan laskelmissa tulevan säätiön muuttujista!

Korjaa ja vahvista säätiö

Onko rakennusvaiheessa tapahtuneita virheitä tai säätiö rakennettiin jo kauan sitten, eikä se enää pysty selviytymään aikaisemmista kuormista - saatat joutua korjaamaan tai vahvistamaan säätiötä. Näin voit oppia seuraavista artikkeleista.

Säätiön sovitus

Säätiön sovitus - kaikki samoin, että luuranko ihmiselle. Se oli se, joka säätiön lujitetun betonirakenteen koostumuksesta vastaa vetoajoneuvojen käsityksestä. Alla löydät kaiken tästä rakennusmateriaalista, joka on välttämätön monoliittisen tukirakenteen rakentamiseksi.

Säätiö konkreettinen

Perusmateriaalin valmistuksen pääaine on useimmissa tapauksissa konkreettinen. Tämän näennäisen yksinkertaisen materiaalin valmistelu vaatii erityistä tietämystä ja taitoja: on välttämätöntä kestää kaikkien osien mittasuhteet halutun seoksen laadun saamiseksi.

Sementti ja hiekka säätiölle

Betonimassan pääkomponentit ovat hiekka, sementti, sora ja vesi. Seuraavissa artikkeleissa voit oppia määrittämään näiden rakennusmateriaalien laatu ja tarvittava määrä.

Säätiömerkintä

Kun olet päättänyt tulevan tukirakenteen tyypistä ja olet jo valmis aloittamaan suoran rakentamisen, on aika perustaa säätiö. Alapuolen leveyden, korkeuden ja syvyyden perusteella voit kaivaa kaivannon, kaivannon tai kaivon alla.

Valitaan muotti ja kaatamalla säätiö omilla käsillä

Muotti - muoto, joka on välttämätön betoniseoksen pitämiseksi ennalta määrätyssä asennossa, kunnes se kovettuu. Eroa irrotettavan ja kiinteän muottien välillä säätiölle. Kunkin tällaisen tyyppisovelluksen toteutettavuus määräytyvät valumisolosuhteiden ja betonirakenteen suunnittelun perusteella.

Pohja vedeneristys

Talon perustuksen säilyttämiseksi alkuperäiset ominaisuudet on välttämätöntä toteuttaa joukko toimenpiteitä sen suojaamiseksi kosteudelta. Vedenpitävä pohja, joka toteutetaan tavalla tai toisella, mahdollistaa kodin tukirakenteiden suojaamisen aggressiiviselta ympäristöltä ja eliminoi myös epämiellyttävät yllätykset kuten muotin kellarissa.

Kellarin eristys

Jos talosi projekti merkitsee kellarin läsnäoloa tai aiot asua pysyvästi omassa maalaistalossa, säätiön eristys vähentää lämpöhäviötä ja luo suotuisat elinolot. Lämmitysvaihtoehdot ovat monta - mikä sopii sinulle parhaiten?

Säätiörakenne eri maissa

Tärkeä rooli talon pohjan valinnassa annetaan maaperän ominaisuuksille rakennustyömaalla. Usein on välttämätöntä rakentaa perustuksia kallistuville tai tukeville maille, mikä aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia päätettäessä tietyntyyppisen säätiön hyväksi. Seuraavissa artikkeleissa tutustutaan erilaisten maaperärakenteiden kantavien rakenteiden rakentamiseen.

Pienten rakennusten säätiö

Jos rakennat jotain odotetusti, että rakennus kestää monta vuotta, silloin on välttämätöntä rakentaa pohja sille. Ei ole väliä onko se asuintalo, kylpylä, autotalli, aita tai kasvihuone.

Talon perustuksiin tarkoitetut artikkelit auttavat sinua itsenäisesti rakentamaan omaa taloa tai muuta rakennetta, joka vaatii luotettavan perustan. Vaikka et ole fani tehdä omia käsiinsä tai sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa, annetut tiedot antavat sinulle mahdollisuuden seurata palkattujen työntekijöiden tekemää rakennustyötä.

Kuinka perustaa talon

Talon rakentamiseen tarvitset erittäin pätevän ja vastuullisen lähestymistavan laitetta käyttävään laitteeseen, sillä säätiö on koko rakenteen tärkein rakenneosa.

Pino- ja laattojen perustukset.

Jos säätiö alun perin tehdään väärin, niin maailmanlaajuiset seuraukset ovat väistämättömiä, talo voi olla vinossa ja halkeamat kulkevat seinien läpi.

Säästö säästöön aiheuttaa koko talon materiaalin, vaakasuuntaisten ja pystysuuntaisten muodonmuutosten ylitarjontaa. Jotta säätiö olisi oikea, sinun kannattaa tutustua säätiötyyppeihin ja valita sopivin vaihtoehto tulevalle rakentamiselle.

Tyypit ja ominaisuudet

Jos säätiötä pidetään suunnittelutoimintojen mukaan, se voidaan jakaa päätyyppeihin:

Nauhan säätiön rakenne.

Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa sovelluksessa. Esimerkiksi osa perustuksista voidaan tehdä käsin ilman erikoislaitteiden osallistumista. Yleisimpiä kantoaaltoja on nauhalappu. Tätä tyyppiä käytetään useimmiten rakentamisessa sen vuoksi, että se tehdään yksinkertaisesti.

Nauha-pohja on tehty kiinteiksi nauhoina, upotettu maahan. Kaikki kuormitus laakerielementeistä (seinät, pylväät) siirretään niihin. Nauhat perustuvat tasaisesti jakautuneisiin tyynyihin (pohjalevyt), jotka mahdollistavat voiman siirtämisen suurelle maaperälle tukipylväistä tai seinistä. Tämä mahdollistaa maaperän käytön ilman erityisiä valmistelutöitä.

Nauhaosasto soveltuu yhden kerroksen tai kerrostalon rakentamiseen joko kellarilla tai ilman. Tämä perusta voidaan tehdä turvallisesti tiili- ja teräsbetoniseinien osalta, kantavissa seinissä voi olla monikerroksinen pinnoite. Nauhatasku kestää painetta alle 10 tonnia neliömetriä kohden. Tämä kantaja voidaan jakaa kahteen tyyppiin suoritustyypin mukaan:

 • monoliittinen säätiö, joka voidaan tehdä suoraan talon rakennustyömaalla;
 • joka on valmistettu tehtaalla valmistetuista esivalmistetuista teräsbetonilohkoista (FBS). Kokoonpano suoritetaan rakennustyömaalla käyttäen nosturia ja se koostuu useista lohkareunoista, alemmalla rivillä on laidunpituus, eli se on puolisuunnikkaan muotoinen.

Nauhakannattimen pohja

Materiaalityypin mukaan nauhateos voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

Vahvistusnauhan perustus.

 1. Betonirakeet, jotka on valmistettu betonista aggregaattien (rauniot, kivet, sora, murskattu tiili).
 2. Betoni, betoni (B15-B30) ja raudoitus. Tämä nauhalevy on oikein asennettu talon alle massiivisilla kuormittavilla seinillä, joiden paksuus on 380 mm.
 3. Tiili, joka on valmistettu kiinteästä savi- tiilestä (M100 ja M200). Niitä käytetään talon alle viidessä kerroksessa ja niissä tapauksissa, joissa ei ole mahdollista tehdä muotti- ja kiinteitä töitä.

Jotta nauhat perustetaan, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

Asennusjärjestelmä vahvistettu pohja.

 • varusteet;
 • sementti;
 • hiekka;
 • neulonta- tai hitsaustyökalut;
 • valssatut vedeneristysmateriaalit;
 • pihdit;
 • mittanauha;
 • erityiset koukut;
 • pariutumisase;
 • johto;
 • rakennustaso;
 • merkintätapit;
 • lapio, jos sinun täytyy tehdä kaivanto omin käsin;
 • levyt, 50 mm paksu laastille.

Useissa tapauksissa butobetonia ja teräsbetonia käytetään nauhamateriaaleissa, mikä johtuu yksityisten talojen rakentamisen suuresta kysynnästä. Ottaen huomioon, että laitteen tekniikka on hieman monimutkaisempi kuin esivalmistettu kaistaleet. esimerkkinä, pidä sitä.

Valmistelutyöt

Säätiön kuivatusjärjestelmän kaavio.

Yksi tämän säätiön eduista on, että voit tehdä sen itse ilman paljon vaivaa, mutta tarvitset apulaisia ​​rakentamaan nopeasti. Aluksi rakennuspaikka poistetaan ja materiaali tuodaan maahan. Paikan päällä on talon ympärysmerkintä ja kiinteä alustan sijainti tukipohjalle. Tätä varten tarvitset nauha-mittarin, johteen ja kiinnittimien. Tässä vaiheessa on tehtävä kaikki oikein.

Jos rakennustyömaalla on vaikea maasto, tarvitset tason ja säleet. Suorakulmaisen ja neliön kannattimen kulmat tulisi olla suorassa kulmassa. Rakennuspaikan tulee olla noin 0,5 m enemmän kuin talon kokonaismitat. Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa kaivantoa, voit tehdä sen itse lapioilla tai kaivukoneella.

Laitetta käytettäessä kaivannon pohjaa on vielä tasoitettava käsin, puhdistettava ja vahvistettava kaivoa. Talon rakentamiseksi oikein on asetettava kaivoon 150 mm: n paksuinen hiekka tai sora. Seuraavaksi sinun täytyy kaataa se veteen ja varovasti tamped. Tyynylle asetetaan vedenpitävä kerros, jonka jälkeen se kaadetaan sementtilaastilla. Tämä on välttämätöntä, jotta kosteus ei pääse tunkeutumaan maasta eikä rikkonut pohjan suorituskykyominaisuuksia.

Katso myös: Mekaanisen lattialaastarin ominaisuudet

Rakenteiden asennus ja venttiilien asennus

Laattojen perusta.

 • muottiyksikkö voidaan tehdä oikein ilman minkäänlaista apua omalla kädellä 50 mm: n paksuisista lankkuista, jotka on suunniteltu toiselle puolelle. Ne on asennettu kaivannossa. Täydellinen kokoonpuristuva raudan muoto. Asennettu rakenne puhdistetaan perusteellisesti lian ja roskat ja kostutetaan runsaalla vedellä. Jotta kaikki olisi oikein, muotti on kiinnitettävä tukevasti tukien avulla;
 • on tarpeen lähestyä huolellisesti kaivannon seinämien pystytystä talon alla riippuen siitä, kuinka kestävä nauhatus on. Muotti on sijoitettava 30 cm maanpinnan yläpuolelle. Korkeus maanpinnan yläpuolella on perusta tulevalle kodille. On välttämätöntä tehdä reikiä vesijohtovettä, jätevettä ja muita apuvälineitä varten, jos jätät sen myöhemmin, sinun täytyy rikkoa monoliitin eheys. Monoliitin rakentamisen jälkeen tehdään toinen vedenpitävä kerros talon seinien suojaamiseksi kosteudelta;
 • samanaikaisesti kehärakenteiden kanssa ympäröivien venttiilien ympärillä, jotka on koottu omiin käsiinsä kehystuotteeseen. Vahvistettujen sauvien halkaisija ja hankkeen määrä. Jos ei ole, niin 2 riviä armosta tehdään pystysuoraan ja 1 vaakasuoraan (liimaus). Tangon määrä riippuu pohjan syvyydestä. Liittimet asennetaan 10 cm: n, 15 cm: n, 20 cm: n ja 25 cm: n välein;
 • Kun raudoitusta kaadetaan betonilla, rakenne saa erittäin vahvoja ominaisuuksia. Kehys asetetaan tukipohjan koko korkeudelle ja sitoo erittäin tiukasti ylä- ja alaosat. Täten nauhalevyn vahvistuskammio valmistetaan hitsaamalla tai sitomalla lanka. Vahvistuksen hitsauksen liitäntä suoritetaan kaivannon ulkopuolella. Tämän jälkeen osat asennetaan kaivannon pohjaan ja kiinnitetään yhdessä johtoa. Venttiilien asennus toteutetaan tarkasti vaiheiden, halkaisijan ja materiaaliluokan mukaan hankkeen mukaan.

Betonin betonikiinnitys

Pile-pohjapiirros.

Viimeistelemään nauhan perustus, on tarpeen säätää perustus oikein muottiin. Tätä varten betonia on kaadettava vähitellen, kerroksittain, jokaisen kerroksen on oltava noin 20 cm. Jokainen talon kerros painetaan tarkoin omiin käsiinsä käyttäen puupalkkeja, jotta poistetaan myöhemmin betoniseoksessa olevat tyhjät tilat. Sinun täytyy myös koputtaa muottien seinät.

Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää betonielementtiä. On erittäin tärkeää varmistaa, että betoni on yhtä johdonmukainen. Jos liuosta vaivaavat omat kädet, on varmistettava, että liuos ei ole liian nestemäinen. Jos se tehdään näin, kokoelma voi laskeutua pohjaan, sitten ratkaisu erottuu ja sen laatu vähenee, mikä vaikuttaa suuresti taloon.

Jotta saisimme suuren lujuuden omaavan betonin ja siten laadukkaan nauhalevyn, se on tehtävä jäykkää, samalla kun pyrimme tekemään mahdollisimman paljon sekoittamalla lapioon. Jos rakentaminen toteutetaan talvella, mikä ei ole toivottavaa, betoni vaatii lämmitystä asetettaessa. Tämä tehdään oljen, sahanpurun, lasivillan avulla tai voit vain lämmetä. On mahdotonta valua yli 1,5 metrin korkeudesta, muuten seos erottuu.

Jos seoksena käytetään butobetonia, on seurattava raunioituneiden kivien liittämistä, ne on sovitettava tiukasti toisiinsa. Tämä valinta vaatii paljon aikaa vievää, varsinkin jos se tehdään käsin, koska kivet on valittu tarkasti ja sovitettu. Tämä tekniikka vähenee vuorovaihteluihin ja niiden tiivistämiseen, ja niiden väliin kaadetaan betonisideainetta, joka on hienonnettu.

Vedeneristyslaite

Pylväsperusta.

Kun betoni on täysin kovettunut (vähintään 10 päivää), voit poistaa muottipesän. Vesitiivistykseen on suositeltavaa käyttää bitumimastista. Hän päällystää ulkoseinät ja asentaa sitten vedeneristysmateriaalin. Katemateriaali sopii erinomaisesti vedenpitävyyteen. Tässä vaiheessa on tärkeää tarkkailla huolellisesti asennuksen laatua niin, että vedenpitävä materiaali ei poistu pohjan seinistä.

Jos reikiä ja irto-osa löytyy, ne on poistettava. Toinen tapa on yksinkertaisempi vedenpitävyyden aikaansaamiseksi. Pohjaan kantavat sinusnauhat on täytetty savi, joka on hyvin tiivistetty. Tämän jälkeen on suositeltavaa käsitellä pohjaan liittyvää maata polymeeriseoksilla, joten voit olla varma alustan vahvuudesta.

Scheme drainage astui perustan.

Vedenpitävyyskerroksen jälkeen suoritetaan tukipohjan sinusien täyttö. Tätä varten me tarvitsemme keskikohtaa. Jokainen kerros huuhtoutuu varovasti ja juotetaan. Tämä toimenpide on tehtävä huolellisesti omilla käsillä, jotta vesieristyskerros ei vahingoittuisi. Vedeneristys on suojattu kuivatuskalvolla tai geotekstil- lillä. Jos projektissa on kellari ja on tarpeen lämmittää, on suositeltavaa käyttää eristyskerros vedenpitävyyteen. Sitten vedeneristyskerros on luotettavasti suojattu mekaanisilta vaikutuksilta täyttöajan aikana.

Katso myös: Mauerlat kiinnityspisteet vaahtolohkoon

Sarake säätiö

Tämä kantoraketti on pylväs, joka upotetaan projektin edellyttämään syvyyteen. Pylväiden päälle yhdistää teräsbetonipalkit. Pylväsperustaan ​​käytetään talojen yksittäisiä rakennuksia (enintään 2 kerrosta), jotka on rakennettu puusta tai muusta kevyestä materiaalista. Useimmiten sarakepohja käytetään kehysrakennuksen tai vaalean mökin rakentamiseen.

Suoritustyypin mukaan ne voidaan jakaa seuraavasti:

 • maajoukkueet;
 • monoliittista betonia (B10 ja B20).

Pylväät ovat seuraavat materiaalit:

 1. Tree. Sitä voidaan käsitellä tammen tai männyn avulla. Sitä käytetään pieniin rakennuksiin.
 2. Tiilestä tehty savi sementin ja tiilien ratkaisusta. Sitä käytetään 2-kerroksisissa tiilitalleissa.
 3. Luonnonkivestä korkea lujuus. Sitä käytetään raskaisiin tiilitalleihin.
 4. Betoni (B15, B25) vahvistuskoteloineen. Sitä käytetään raskaissa tiloissa, joissa ei ole kellarissa tai teollisissa rakenteissa.

Tämäntyyppisen säätiön rakentamisen järjestys alkaa merkinnällä, joten tarvitset työkaluja:

 • rakentaminen johto;
 • tasolla;
 • mittanauha;
 • puiset tapit (50 cm pitkä);
 • gon.

Merkintä alkaa ankkurointipisteestä tai mielivaltaisesti valittuna olevasta kulmasta sisempään ääriviivoon nähden, jolloin ensimmäinen koukku vasarataan. Sitten perustan ulkosivut mitataan. Toisaalta koko on yhtä suuri kuin pituussuuntainen seinä (pituus) ja toisaalta - poikittainen. Akselien leikkauspisteessä aseta jäljellä olevat tangot. Diagonaaliset mittaukset saavutetaan pitämällä suorakulmat.

Sen jälkeen kaivataan pylväspohjan kuoppia 3 - 4 metrin etäisyydelle, asennetaan muottipesä ja kaadetaan betonia. Tämä edellyttää seuraavia materiaaleja:

Muottiin tarvitaan 20 mm: n paksuisia levyjä, jotka muodostavat suojan. Laatikko on tehty suojusta ja se on sijoitettu valmiiksi kaivoksi maahan tukikohdassa. Vahvistusta tuotetaan halkaisijaltaan 14 mm: n halkaisijoilla, se asetetaan laatikon sisään siten, että reunat eivät pääse 5 mm: n muottiin. Pituussuuntaiset sauvat asennetaan vaakasuoraan 40 cm: n askelin. Lopullisessa vaiheessa ne tekevät betonin kaatamisen ja injektoinnin.

Laattapohja

Säätiön täyttökuvio.

Laakeripohjalla on teräsbetonilaatan ulkonäkö, jonka tulee olla 30 - 10 cm. Tämä levy on vahvistettu vahvikkeella, jonka läpimitta on 12-25 mm. Maadoitusta varten käytetään alhaisen lujuuden omaavaa betonia (V7.5) tai hiekkaa. Tämäntyyppisten säätiöiden avulla voit jakaa rakennuksen kuormituksen koko levyn alueelle.

Tällaista laakeripohjaa käytetään heikkoon maaperään, jossa hiekkaa, irtotavarakauppoja ja epätasaista puristettavuutta. Säätiö soveltuu 2 tai 3-kerroksisiin rakennuksiin, joilla on suuri kuormitus sideaineen alle. Säätiö sopii myös, jos rakennuksessa on monimutkainen muoto tai suuri pituus, ja sitten laajennusliitoksia käytetään. Nämä saumat leikkaa kaikki laatat pienemmiksi.

Viimeistelyssä kaikki levyn osat toimivat yhtenä yksikkönä. Jopa epätasaisella vedolla ei ole mitään halkeamia lautaselle ja kantokyky pysyy luotettavana. Tämäntyyppisen säätiön ainoa haitta on korkeat kustannukset, mutta kustannukset pysäytetään pitkällä aikavälillä.

Pile perustuslaite

Liuskajohtojen rakentaminen.

Tämä kantaja on valmistettu koko joukosta paaluja. Käytä usein yksittäisiä pinoja, jotka on yhdistetty toisiinsa teräsbetonista tai betonilaatasta tai grillata (palkki). Pylväsalustaa käytetään tapauksissa, joissa on välttämätöntä siirtää suuri kuorma erittäin heikkoa maaperää tai tukea rakennusta kestävämmäksi läpäisemällä ylempi kerros. Kun suuri syvyys on heikko maaperä (veteen kyllästetty, katoava, löysä, hiekkainen) on sijoitettu, paalulaakeroitu säätiö tulee pelastukseen.

Pilejä käytetään voimakkaisiin rakennuksiin jopa 25 tonnia neliömetriä kohden, mutta niitä on mahdollista käyttää yksittäisissä rakennuksissa, joissa maaperän pohja on erittäin heikko ja paalut paaluilla ei ole mitään sopivaa. Jos otamme huomioon materiaalin, voimme erottaa seuraavia säätiöitä:

 1. Vahvistettu betoni ja teräsbetoni betonirakenteisiin raskaisiin rakenteisiin.
 2. Jalostetusta männystä oleva puu levitetään helposti kaksikerroksiseen muotoon.
 3. Metalliputkia käytetään raskaisiin rakenteisiin, joissa on vaikea käyttää vahvistettuja betonipaloja.
 4. Yhdistettyjä paikkoja betonia ja metallia käytetään vaikeissa geodeettisissa olosuhteissa korkeisiin rakennuksiin.

Piles ovat seuraavia tyyppejä:

Ajopilareita käytetään siinä tapauksessa, että sivustoa ei tutkita täydellisesti. Ja sisennetty ja painettu on suunniteltu erittäin ahtaisiin olosuhteisiin. Ruuveja käytetään tornit, mastot, sillat ja on sijoitettu maaperään. Haitta on korkeat kustannukset, sitä on käytännössä mahdotonta tehdä itse, on tarpeen houkutella erikoislaitteita.

Kuinka perustaa talon: vaatimukset perusta, erityisesti teippi, lohko ja ruuvi mallit

Kysymys siitä, miten perustaa talon itsensä kiinnostaa monia aloittelevia rakentajia. Ja kaikki, koska rakennus - tapahtuma ei ole halpa, ja aivan luonnollinen on halu minimoida yläpuolella.

Nykyaikaiset teknologiat antavat meille tämän mahdollisuuden, ja siksi tässä artikkelissa kuvataan useita tapoja itseorganisoida perusta.

Jokainen koti tarvitsee vankan perustan.

Säätiön vaatimukset

Ennen kuin puhumme siitä, miten asianmukaisesti perustetaan talon perusta, yritetään käsitellä vaatimuksia, jotka esitämme sille.

Joten mitä pitäisi ottaa huomioon, kun rakennetaan pääkaupunkisäätiötä asuintaloon?

 • Ensimmäinen on tietenkin kantokyky. Pohjalla on sen rakenteellisista ominaisuuksista huolimatta kestettävä sille rakennetun rakenteen kuormitus ilman hävikkiä ja muodonmuutosta ja mieluiten turvamarginaali.

Vihje! Laakakapasiteettia laskettaessa on otettava huomioon paitsi rakenteiden massa, myös huonekalujen, viestinnän, koristelun jne. Painokustannukset.

 • Tärkeä tekijä on myös pääomapohjan ympäristöystävällisyys ja turvallisuus. Koska säätiö on asetettu asuntorakennukseen, on vältettävä haihtuvia, myrkyllisiä tai radioaktiivisia aineita sisältävien aineiden käyttöä.
 • Tukirakenteen lämpö- ja vedeneristysominaisuudet määräävät suuresti huoneen mukavuuden. Lisävesieristyspiirien, ulkoisen ja sisäisen eristyksen järjestäminen antaa hyväksyttävän mikroilmaston.

Lisälämpö ja vedenpitävyys eivät vahingoita!

 • Myös säätiön suunnittelun piirteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen valmistettavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Koska aiomme tehdä kaikki rakennustyöt omilla käsillämme, suositaan yksinkertaisimpia tekniikoita.

Lopuksi, kun päätämme metodologiasta, on syytä laskea, kuinka paljon se maksaa perustan suunnitellun alueen talolle. Tässä olisi otettava huomioon paitsi materiaalien hinta, myös niihin liittyvän työn kustannukset, kuten kaivaus, betonin toimitus jne.

Nauhan tekniikka

ulkoneva

Valitsemalla talon perusta parhaiten, kannattaa harkita useita eri vaihtoehtoja. Juuri näin teemme, ja ennen kaikkea analysoimme nauhan tekniikan - yksi yksinkertaisimmista ja edullisimmista.

Talon nauha-ala muodostaa raudoitetun betonin nauhan, joka on sijoitettu kaikkien laakerielementtien alle. Ensinnäkin nämä ovat luonnollisesti ulkoisia seiniä sekä sisäisiä pääomaosioita.

Nauhapohjan rakenne sisältää kahden pääparametrin määritelmän - upotuksen syvyys maahan ja tukiosan leveyden.

Syvyys upotus nauha rakenteet on jaettu:

 • Matala - jopa 60-70 cm.
 • Upotettu - maaperän jäädyttämiseen, ts. puolitoista metriä ja syvemmälle.

Useimmissa tapauksissa riittää varustaa matala pohja, koska tukialustan asentaminen maaperän jäädyttämiseen vaaditaan vain vaikeimmissa ilmasto- ja maaperäolosuhteissa ja myös silloin, kun aiot rakentaa kellarin tai kuumennetun kellarin.

Betonikaistaleen leveydestä useimmille yksityisille taloille riittää 50-60 cm, ja vaaleita rakenteita, kuten kilpirakennusmökki, voidaan sijoittaa neljänkymmenen senttimetrin pohjaan.

Vihje! On syytä kiinnittää huomiota tähän teknologiaan, jos etsit, miten teet säätiön valmiin talon alle baarista tai puisen kilven. Tietenkin, sinun täytyy koukistaa kaivaukseen, asentamiseen liittimiin ja täyttönauhoihin, mutta sinun ei tarvitse purkaa ja rakentaa rakennetta uudelleen.

Seuraavissa osiossa kuvataan, kuinka talon perustusta tehdään oikein nauhateollisuudella.

maavalli

Sivuston merkitsemiseen liittyvien säätiöiden rakentamisen alku. Pinnalla johtoja merkitsemme tulevan säätiön ääriviivat.

Kiinnitä huomiota! Kaivantojen merkinnät tulisi tehdä vähintään 200 mm leveämmäksi kuin suunniteltu pohja - kummallakin puolella 100 mm menee muotin asennukseen.

Merkitsemällä aloitamme kaivauksen:

 • Kaivamme kaivoja joko manuaalisesti tai kaivinkoneella.
 • Kaivannon pohja laskeutuu 40-50 cm suunnittelun tason alapuolelle ja huolellisesti tasoitettuna.
 • Sitten tehdään vuodevaatteet: ensin pudotamme 30 cm soraa ja sitten - 20 cm hiekkaa.
 • Sängyn päälle asetetaan joko paksu polyeteeni tai kattohuopa. Nämä materiaalit vaikuttavat kosteuden suojauspiiriin.

Perusjärjestely

 • Muottien levyt on valmistettu ogrugannye-levystä, jonka paksuus on vähintään 30 mm tai vanerilevyt 15-18 mm.

Vihje! Ratkaisun vuotamisen minimoimiseksi ja vedenpitävyyden lisäämiseksi joissakin tapauksissa koko muotti on vuorattu polyetyleeniä tai vesitiiviit kalvolla.

 • Levyjen korkeuden on oltava vähintään 10 cm enemmän kuin pohjan suunnitellut mitat.
 • Asennamme tukiraudat muottien sisälle, samoin kuin putkiosat, jotka on täytetty hiekalla. Seuraavaksi näiden putkien paikoille asetetaan teknisiä reikiä viestinnän perustamiseksi säätiön kautta.

Pakollinen vaatimus teippityypin pohjalle on sen sisäinen vahvistus:

 • Käytämme teräsnauhoja, joiden läpimitta on 12 mm vahvikkeena.
 • Pienin sallittu on kaksi poikittaiselementtien yhdistämien tangojen ylemmän ja alemman hihnan järjestely.
 • Vahvikkeen asennusta varten voidaan käyttää neulontankoja ja pistehitsausta.

Vihje! Metalli runko asetettu tiilet sijoitetaan pohjaan kaivannon. Näin voimme välttää liitososien kosketuksen maaperän kosteuden kanssa ja vähentää korroosion vaaraa.

Kuva muottiin vahvistamalla ennen kaatamista

Täytä muottiin liittimet vähintään 300 asteen betonilla. Säätiön järjestämiseksi tarvitsemme useita kuutiometriä laastia, joten meidän pitäisi joko vuokrata betonisekoittimesta tai tilauksesta valmis betoni valmistajalta.

On suositeltavaa täyttää kerralla kylmäsiltojen välttämiseksi. Välittömästi kaatamisen jälkeen käytämme betonia (lävistää metallipalkkia) tai käsitellä sitä vibro-kompaktorilla ilman poistamiseksi.

Vaahtolaastia betonisekoittimesta

Täydellinen kuivaus vaatii vähintään 30 päivää. Koko ajan on suositeltavaa peittää betonin pinta polyeteenillä haihtumisen hidastamiseksi ja tehokkaamman lujuuden parantamiseksi. Kun polyeteenin alla oleva pinta alkaa halkeilla, se tulee kostuttaa lisäksi.

Block foundation

Asennuksen valmistelu

Jos et halua sotkeutua muottirakenteen rakentamiseen ja sen myöhempään kaatamiseen, voit rakentaa elementtivalmisteen pohjan rakennuspalikoista. Tähän saakka on saatavana useita rakenteellisten elementtien lajikkeita, jotka vaihtelevat perinteisistä teräsbetonituotteista vahvistuviin paneeleihin ja laattoihin.

Kiinnitä huomiota! Valittaessa, mitkä säätimet talon tekemiseksi vaahtolohkoista, ne usein suosittelevat samaa vaahtolohkoa kuin pohja. Tätä ei pidä tehdä, koska vaahtobetoni on hygroskooppinen ja höyryä läpäisevä, ja siksi tällainen säätö kytkeytyy kosteuteen ajan myötä ja muuttuu epämuodostumattomaksi, kun se jäätyy.

On syytä muistaa, että lohkoperustan asentaminen edellyttää välttämättä rakennuslaitteiden osallistumista työhön, koska elementtien massa ei tarkoita niiden kuljettamista manuaalisesti

Lohkoperustan asennusohjeet merkitsevät seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

 • Kaivamme kaivannon kaikkiin laakerielementteihin - kuten edellisessä tapauksessa.
 • Kaivannon pohjassa on vähintään 40 cm: n paksuinen sora-hiekka tyyny.
 • Suuremman lujuuden vuoksi tyyny voidaan korvata jalalla tai jopa lujitetuilla betonilevyillä.

Säätiö kuoppaan

Valmistuksen valmistuttua voit aloittaa alustan asentamisen itse.

Asennusalusta

Betonielementit asetetaan kaivantoon tiilimuodostusperiaatteella:

 • Ensin levitetään pohjaan sementtilaastikerros.
 • Sitten nosturin avulla sijoitamme ensimmäisen kulmakappaleen paikalleen tarkasti ja kohdistamalla sen tasolle ja pystysuoralle.
 • Jatkamme koko koko kehää pitkin, tarkkailemme huolellisesti pohjan geometriaa.
 • Kun kaikki elementit on asetettu ja liuos asetettu, vedeneristys suoritetaan. Kosteuden suojaamiseksi voit käyttää bitumia, rullia, jne.
 • Myös tässä vaiheessa on mahdollista suorittaa lämpöeristys liimaamalla lohkojen ulkopinta vaahtolevyihin perustuen polystyreeniin.

Vedenpitävyys- ja lämpöeristysmateriaalien valmistuttua täytämme kaivannon tai kaivoksen. Mitä tiheämpää maaperä tiivistyisi, sitä luotettavammin säätiö suojataan vuotamiselta.

Kierrä perustus

Kaaviokuva

Edellä kuvatuilla tekniikoilla on yksi melko vakava haitta - suuri määrä maanrakennustöitä. Siksi yksin tai jopa muutama avustaja on melko vaikea toteuttaa tällaisia ​​hankkeita - sinun on otettava mukaan työntekijöiden joukko.

Kuitenkin, jos etsit, josta tehdä säätiö talolle, jolla on vähäiset työvoimakustannukset, kannattaa harkita ruuvipohjaperustan perustamista.

 • Tällaisen tukirakenteen avainelementti on metalliruuvi paalut. Ne haudataan maaperään kantavien seinien ja väliseinien alla.
 • Pino koostuu kahdesta elementistä - rungosta ja kärjestä. Putki on ontto putki, jonka seinämän paksuus on enintään 5 mm, jonka yläosassa on aukkoja kahvan kiinnittämiseen.

Tukijärjestelmä kentällä

 • Useimpien tukien kärjet ovat kovetettua terästä. Kartiomainen suutin on varustettu ruuvinterällä, joka antaa tunkeutumisen maahan kierron aikana.
 • Asennettujen paalujen ontelot kaadetaan betonilla, minkä jälkeen kärki metallilevyllä asetetaan kunkin kannen päälle.
 • Kaikki päitit ovat tasoitettuina tasolle, ja niihin kulkee palkkien tai metallipalkkien vaakasuora ruutu eli ns. Grillage.

Ruuvirakenteet ovat välttämättömiä niissä tapauksissa, kun etsit talon perustamista vaahtolohkoista tai muista kevyistä materiaaleista tai yrittävät sijoittaa rakenteen maakohtaan.

Tärkeä tekijä tämän mallin hyväksi on sen kohtuullinen hinta: kyllä, paalut eivät itse ole halpoja, mutta niiden asennus ei tarkoita putoamisveneitä ja suuria kuoppia.

syventäminen paalut

Ruuvin tyyppinen rakenne kootaan melko nopeasti - alle päivässä.

Teosten sarja on seuraava:

 • Yamoburin avulla tehdään matalia lähtöreikiä suunnitellun asennuksen paikoissa.
 • Reikää aloittaaksemme kärjen kärjen, kohdista se pystysuoraan ja työnnä se sitten kahvan akselin uriin.

Syvyys tuella maahan romun ja nerokkuuden avulla: kaksi paaluilla on vipujen rooli

 • Työn helpottamiseksi voit käyttää ruuvattaessa telineitä. Se auttaa myös nopeasti tunkeutumaan paaluun käyttämällä vipuputkia, joissa on erikoisvarsi pitkille kahvoille.
 • Aloitamme kahvien pyörimisen ja vähitellen tuen kärjen syvemmälle maahan.

Vihje! Jos tukia on kierrettävä tiheään savimaahan, kannattaa esiporaa siihen kaivo, jonka läpimitta on pienempi kuin karaosan halkaisija. Tämä heikentää jonkin verran rakennetta, mutta sen ansiosta kasa voidaan laskea suunnittelun syvyydelle.

 • Leikkaamme kaikki ruuvatut kannattimet metallisella sahan avulla tasolle ja täytetään sitten betonilla leikkauksen tasolle.
 • Panemme päitä leikkauksiin ja hitsaamme niitä varmistaen, että tyynyt ovat samassa tasossa.

Pohja hitsatuilla kärjillä

Pallosäätiön yläpuolinen osa käsitellään koostumuksella, joka suojaa metallia korroosiolta. Erityishuomiota kiinnitetään hitsaussaumoihin.

Uppoasennetuilla tuilla kiinnitämme palkkien, kiskojen tai kanavien vaakasuoran grillata.

Kuten kuvauksesta voidaan nähdä, suurin etu on suurin työnopeus: ei tarvitse odottaa, kunnes betoni on kuiva, mutta voit siirtyä välittömästi seuraavaan rakennusvaiheeseen.

Toivomme, että kun olet tutkinut tämän artikkelin, olet ymmärtänyt itsellesi, kuinka oikein teet talon perustan omassa tilanteessasi. Kuten näet, on useita vaihtoehtoja, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuudet. Siksi kannattaa tarkastella huolellisesti kaikkia alkuperäisiä tietoja, päättää painopisteistä - ja vain päästä alas työskentelemään. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.