Sokea alue talon ympärillä - miten?

Jotkut uskovat, että kosteutta kestävän sokean alueen, esimerkiksi betonista, toteuttaminen ohjaa tehokkaasti sadeveden seinältä. Toiset väittävät, että tämä elementti on rakennettu yksinomaan esteettisistä syistä, ja se suorittaa kapeiden "jalkakäytävien" toiminnon julkisivuun nähden.

Kolmas suosittu mielipide - sokeiden alueen tärkein tehtävä on pitää talon puhtaana, koska se auttaa välttämään saastumista sateessa.

Joten, miten yksinkertainen sokea alue ympärillä talon kivi, laatta ja muut materiaalit, mitä etsiä, miten valmistella säätiö ja mitä materiaaleja valita - tätä käsitellään artikkelissa.

Sokea alue talon ympärillä - miten ja mitä se on?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, kuinka sadevesi vaikuttaa rakennuksen ulkoseinään. Sateen aikana vesi imeytyy maaperään (nurmikon tai läpäisevän kaistaleen ympärillä, jossa on raunio, laatta tai muu materiaali). Osa vedestä imeytyy pohjaveden tasolle. Kuitenkin osa siitä kohoaa maaperän kapillaareihin ja haihtuu pinnalta, jota joskus kutsutaan maaperän "itsekuivaukseksi". Vedenpitävästä sokea alueesta, esimerkiksi betonista, saattaa jatkuvasti kostea maaperä näkyä suoraan talon alle, joka on kosketuksissa pohjan seinämiin. Käytännössä tämä vaikuttaa haitallisesti säätiön seinämiin, kosteus voi tunkeutua rakennukseen, edistää sienten esiintymistä, varsinkin jos talossa on kellari.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä - video

Diffuusion kalvon membraanit

Monet asiantuntijat ovat viime vuosina suositelleet eristää pohjat vedeneristyskalvolla. Diffuusiokuoren kalvot mahdollistavat seinien "hengittämisen" ja parantavat veden tehokkaamman veden muodostumista (putkijärjestelmän rakenteensa kautta). Tämä pätee vain silloin, kun vedellä on paikka, jonka läpi se kulkeutuu haihtumaan. Jos laitetaan kalvokalvo vedenpitävän sokean alueen alle, se ei tee työtä.

Tässä tapauksessa sokea alue on oltava läpäisevä, esimerkiksi koristekivestä tai laattoista, jotka on asetettu hiekka-, sora- tai sora-alueelle (ei ole mahdollista käyttää betoni- tai sementti-hiekkakiviä). Myös sokea alue rajalla, esimerkiksi betonivanteella tai muovirenkaalla, on tehtävä.

Sokean alueen toiminnot

Useimpien asiantuntijoiden mukaan sokea alue kotona tekee kaksi päätoimintoa:

 1. Ensinnäkin sen avulla voit jättää julkisivun puhtaana, koska sadevesi roiskuu, kimpataan laattoja tai kiveä, mikä aiheuttaa mutaista roiskua seinille.
 2. Toinen toiminto - parantaa rakennuksen esteettisyyttä (tietenkin tämä on jo jokaisen meistä maku).

Tämä ei ole ainoa mahdollinen sovellus. Tämä rakennuselementti voi toimia myös ylimääräisenä polut talon ympärille sekä tukea portaita tai rakennustelineitä julkisivujen ylläpitämiseksi tai ikkunoiden puhdistamiseksi. Joka vuosi se tulee entistä tärkeämmäksi, koska mekaaninen ilmanvaihto on yleistynyt, jossa talossa on usein avaamattomia ikkunoita. Tällöin ainoa pääsy niihin on rakennuksen ulkoseinä.

Kuinka valita sokea leveys?

Jotta sokea alue pystyy suorittamaan nämä toiminnot, se ei voi olla liian kapea. Kuitenkin leveys 40-60 cm käytetään useimmin, se riittää suorittamaan päätehtävän, mutta se ei toimi mihinkään edellä luetelluista lisätoiminnoista. Leveys 80 - 90 cm tekee sokea alueet suhteellisen mukavaksi. Kaksi ihmistä kulkee tämän leveyden kasvaessa vähintään 120: een, mutta paremmin 150 cm: iin. "Talon kävellä" -toiminnolla käytännössä sillä ei ole paljon käytännön käyttöä, koska on paljon helpompi liikkua suoraan rakennetuilla reiteillä puutarhassa kuin julkisivun kapeilla jalkakäytävillä.

On syytä muistaa, että rakennukset, jotka ovat liian lähellä seinää, johtavat rakennuksen sisäänkäynnin kulkuun, johtavat merkittävästi julkisivun pilaantumiseen. Samasta syystä sinun ei pidä liittää sokea aluetta pääviestintälinjan ryhmään. Jos tilaa on riittävästi, on parempi erottaa se kapealla viheralueella jalkakäytävältä. Tämä parantaa huomattavasti käytettävyyttä ja auttaa ylläpitämään puhtautta.

Lopuksi sokea alue sovitetaan valitun kaakeli- tai kiviformaatin moduuliin. Esimerkiksi olemme päättäneet käyttää 18,2 x 18,2 cm: n laattoja - silloin ei ole järkevää luoda 70 cm leveää nauhaa, koska se vähentää lähes kaikkia elementtejä ja lisää merkittävästi työ- ja jätemaksuja. Sen sijaan on parempi valita 55 cm (18,2 × 3), 73 cm (18,2 × 4) tai 91 cm (18,2 × 5). Tämä vähentää jätteen määrää lähes nollaan (levyn elementit asetetaan kokonaan tai leikataan puoliksi). Samasta syystä valitaan trapetsiolevy tai muut epätasaiset muodot, on parempi sijoittaa ne julkisivuun.

Kuinka tehdä sokean alueen talon ympärille laatta tai kivi?

Tiedämme jo, miten valita sokea alueen muoto ja mitä toimintoja sen pitäisi vastata. Siksi ainoa kysymys - kuinka tehdä sokea alue? Tämä ei ole erityisen vaikeaa, koska se ei ole rakenteellisesti erilainen kuin muut kalliot tai päällystyslaatat.

Paras valinta on päällystyslaatan tai kiven päällystys, se voi olla koristekivi, kiviä tai suosittuja päällystyslaatat. Suunnittelun päätehtävä on suojata julkisivulta likaa ja likaa sekä suojata pohja kosteudelta.

Suosituimpia ovat kivipuut luonnonkivi, sora ja päällystyslaatat.

Työ alkaa kaivosta (on tärkeää poistaa kaikki humus, joka on melko yksinkertainen), sitten perustus tehdään, tasoittaa tyyny ja pinnan laatta tai kivi. On kuitenkin joitain lisäehtoja.

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että suunnitellun nauhan taso on alapinnan pystysuoran eristyksen yläreunan alapuolella. Muussa tapauksessa rakennuksen seinät voivat märätä. Jotta lumi suojautuu, on suositeltavaa suorittaa pystysuora eristys vähintään 30 cm: n päähän keskilistan yläpuolella.

Toinen tärkeä näkökohta on bias. Sen on toimitettava kuivatus rakennuksesta. Normaaleissa olosuhteissa kaltevuuden tulee olla 2%. Tämä merkitsee 2 cm: n korkeuseroa 1 m: n nauhalle. On myös tärkeää, että reunan yläreuna ei ulotu laattojen yläpuolelle. Sen on oltava tasainen sen alareunan kanssa.

Kuva Sokea näyte

 1. Rakennuksen ulkoseinä.
 2. Sokea alue.
 3. Laatta, kivi.
 4. Ground.
 5. Rakennuksen pystysuora eriste.
 6. Sand-vuodevaatteet.
 7. Täytteen täyttö kallistuksella.
 8. Rakennuksen pohja.

Miten sokea alue kivi talon ympärillä?

Tämä muotoilu on erittäin yksinkertainen toteutuksessa eikä vaadi tarkkaa korkeuseroa. Tämä johtuu siitä, että vesi tunkeutuu nopeasti kiven kerroksen läpi maaperään. Mikä on paras tapa tehdä sokea alue koriste-kivitalon ympärillä? Yläkerros voidaan tehdä koristekivillä tai karkealla soralla. Suurin esteettinen ratkaisu on valkoinen kivi, mutta samaan aikaan se voi nopeasti likaantua.

Suosittelemme, että päällyskerroksen paksuus on noin 15 cm. Kivet tulisi levittää tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 10-15 cm. Tämä ratkaisu varmistaa sadeveden nopean tunkeutumisen maahan ja substraatin nopea kuivaus.

Rakenne on suljettava betoni- tai graniittisillan avulla. Rajojen puute johtaa nopeasti puutarhojen "leviämiseen". Kaikki nurmikkoon kuuluvat kivet voivat vahingoittaa ruohonleikkuria.

Sora- ja kiviraidoille asenna reunus niin, että se työntyy noin 2 cm korkeammalle kivien tasolle. Näin suojataan sokea alue putoamiselta kiviltä tai soraa ruoho. Samaan aikaan sinun on varmistettava, että nurmikon takana on myös noin 2 cm: n alapuolella, mikä estää lian levittämisen kivikerroksessa.

Jotta vyötärö pysyisi vakaina ja keskilinjan jatkuva leveys monta vuotta, on syytä vahvistaa sitä betonin kanssa tai rakentaa tukea. Lisäksi tämä muotoilu antaa mahdollisuuden jatkaa työskentelyä puutarhassa suoraan talon lähellä (esimerkiksi kaivaa kaivantoa tai kaapelin asentamista jne.) Vahingoittamatta sitä.

Seinämaalaus, jossa päällystyslaatat ja graniitti

Laattoja on paljon helpompi säilyttää hyvässä kunnossa kuin kivirakentaminen. Kivien tapauksessa muutaman vuoden kuluttua on usein tarpeen korvata yläkerros (noin 5 cm) uusilla, puhtailla kivillä haluamassasi värissä (useimmiten nämä ovat valkoisia kiviä). Samanaikaisesti ei pidä unohtaa, että betonin tai sementin / hiekkaseoksen käyttäminen ei ole toivottavaa, koska tämä estää veden liikkumisen ja veden haihtumisen.

Voit käyttää kattojen sohva-alueita 4-6 cm: n paksuilla laatoilla tai graniitilla. Ei ole tarvetta käyttää 8 cm: n tiilikiviä, koska ei ole liikennettä tai muita äärimmäisiä vaikutuksia.

Laatoituksen ja hiekan alla voit geotekstilöitä. Tällaisen rakenteen luomisen kustannukset riippuvat pääasiassa sen yläkerroksen materiaalista.

Levyjä asetetaan tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 15 cm. Lisäksi voit sijoittaa noin 10-15 cm: n hiekkakiviyhdistelmää ja sitten ohutta 5 cm: n paksuista hiekkakerrosta, jonka jälkeen vain kiviraudat tai päällystyslaatat. Lue lisää artikkelistamme - miten päällystyslaatat asetetaan hiekkaan.

Toiminnallisuuden kannalta molemmat ratkaisut ovat samankaltaisia. Siksi on parempi tehdä päätös pääasiassa rahoituskysymysten kannalta, sillä kullakin alueella hiekka- ja hiekkakiviseoksista aiheutuvat kustannukset ovat erilaiset, samoin kuin näiden materiaalien läsnäolo rakennusmarkkinoilla.

Jos kyseessä on päällystyslaatta, on tärkeää säilyttää sokean alueen oikeat korkeudet nurmikolle. On suositeltavaa, että tämä ero on 1-2% tai jopa 2-4%, mikä tarkoittaa, että nauhan leveys on 0,5 m - tasoero on 1-2 cm. Korkeuseroa ei voida kallistaa rakennuksen seinämään, jotta vesi ei kestä seinät ja pohjat (vesi tunkeutuu paljon hitaammin laattojen väliseen kuiluun kuin kivireittien kautta).

Laatoitettaessa on erittäin tärkeää tiivistää hiekkakerroksen perusteellinen kerros, koska jos hiekkaa ei tiivisty, laatta asetetaan epätasaisesti. Jos sokea alue on valmistettu koristeellisesta kivestä, hiekan varovaista tiivistymistä ei tarvita (vain pieni pintapinta on pakollinen).

Laattojen on välttämättä rajoitettava sivulle. Betoniraudan tapauksessa on suositeltavaa olla hieman matalampi kuin laatta (0,5-1 cm), mikä parantaa sadeveden virtausta nurmikolle.

Raja betonista, graniitista tai muovista?

Kivirakenteisen kivirakenteen tapauksessa 6 tai 4 senttimetrin paksuinen betonipintainen jalkakäytävä on paras ratkaisu. Graniittiversio on myös saatavana. Kierroslaattojen tapauksessa voit käyttää betoni- ja muoviraudoitusta myös laattojen päällystämiseen.

Geotekstiilien sijoittaminen talon sokean alueen rakentamiseen

Geotekstiilien sijoittaminen hiekkaan (eli ns. Läpäiseviin agrofibreseihin) rajoittaa rikkaruohojen ja muun kasvillisuuden kasvua. On kuitenkin tärkeää, että kangas on läpäisevä vesi molemmissa suunnissa (ylhäältä ja alhaalta). Tässä paikassa ei saa olla ilmatiiviitä eristäviä kalvoja.

Geotekstiilit voidaan sijoittaa talon sokean alueen koko pituudelle, ja seuraavien kaistaleiden päällekkäisyys on noin 30-50 cm. Tämä materiaali ei rajoita täysin kasvillisuuden kasvua, vaan vähentää merkittävästi tämän ilmiön laajuutta. Käytännössä tämä yksinkertaistaa rakenteen hyvän ulkonäön ylläpitämistä.

Ulkosuunnittelu

Voit parantaa ulkonäköä elementtien välissä päällystyslaatat tai kivi, voit merkitä valaistus, monipuolistaa muotoilu kukkapenkkien ja muiden puutarhojen koristeet.

Estetiikan osalta väri on ensiarvoisen tärkeä. On muistettava, että talon ympärillä oleva sokea alue ei ole kaikkein tärkein osa koko, joten sen ei pitäisi hallita ympäristöä. Se olisi yhdenmukaistettava julkisivun kanssa, mutta sen pitäisi sulautua siihen, koska se voi pilata rakennuksen mittasuhteet. Jos meillä ei ole paljon kokemusta värien valinnasta, ja pelkäämme kokeita, "hieman turvallisempi" väri on hieman tummempi kuin talon julkisivu. Se on myös hyvä, jos se on valmistettu materiaalista ja väreistä, jotka soveltuvat puutarhojen polkuihin talon ympärillä.

Talon rakentaminen on vaikea prosessi. Se koostuu useista perusvaiheista, joista useimmat ovat ilmeisiä ja tarpeellisia. Mutta on muutamia asioita, jotka voidaan jättää huomiotta, mutta jos näin tehdään, ne parantavat merkittävästi rakennuksen esteettisyyttä ja mukavuutta. Näihin kuuluu sokea alue talon ympärillä. Ensinnäkin se suojaa julkisivuosuuden alaosasta likaa ja myös varmistaa talon esteettisen erottumisen puutarhasta. Jotta rakennuksen arkkitehtuuria voidaan täydentää eikä heikentää, on tärkeää harkita huolellisesti mallia ja valita sopiva materiaali.

Sokea alue talon ympärillä: askel askeleelta opetusta siitä, miten oikea paikka nykyaikaiseen rakentamiseen (100 kuvaa)

Koko talonrakennus on tärkeä, se sisältää monia yksityiskohtia, jotka luovat eheyttä ja täyttävät tehtävänsä. Nyt puhumme henkilökohtaisen asumisen rakentamisen loppuvaiheesta. Suurin osa siinä on suojapäällysteen asianmukaisen asennuksen yhteydessä.

Jos se laaditaan laadullisesti, niin säätiö yhdessä maan kanssa saa riittävän suojan, mikä mahdollistaa elävän tilan käytön pitkään aikaan. Sokea alue muodostaa kodin käyttömukavuuden kosteudensuojan muodostumisen, joka ilman sitä voi vuotaa pohjalle ja vahingoittaa sen vakautta.

Tämän takia on erittäin tärkeää tietää, miten sokea alue ympärillä talon ympärillä, jotta se voi toimia monien vuosien ajan. Sen roolia pidetään tärkeänä, koska kosteus voi merkittävästi heikentää perustan ja johtaa minkä tahansa rakenteen tuhoamiseen.

Tällaisen viimeistelyn arvo kasvaa, kun käytetään matalaa pohjaa rakennukselle. Vesi voi vahingoittaa sitä entistä nopeammin ja saavuttaa pohjan nopeammin, mutta korkealaatuisen sokea-alueen avulla mahdoton ja talo pysyy vahvana.

Jos joku jostain syystä razmoknet, rakenne alkaa laskea huomattavasti. Jos pohjan jalka syvä upotetaan, hän tarvitsee myös esteen veden tunkeutumiselle. Se on asennettava joka tapauksessa riippumatta pohjan luotettavuudesta, maaperätyypistä ja muista siihen liittyvistä olosuhteista.

Tutustu luotettaviin näkemyksiin talon ympärillä olevasta sokea alueesta, jonka ammattilaiset ovat tehneet eri hankkeisiin. He esittävät erilaisia ​​lähestymistapoja polttoprosessiin, sopivia arkkitehtien ja suunnittelijoiden ajatuksiin, ottaen huomioon talon valitut tyylit.

Yhteenveto artikkelista:

Miksi lisätä sen projektiin kotona?

On tärkeää muistaa, että oikea sokea alue auttaa suojaamaan rakennusta vakavilta ongelmilta omistajien toiminnan aikana. Ensimmäinen asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on valita sopiva materiaali asentamistasi varten. Jotta ominaisuudet olisivat mahdollisimman hyödyllisiä, sinun on valittava alueesi muodostavien laattojen oikea leveys.

Asiantuntijat eivät suosittele sen rajoittamista. Jos se osoittautuu enemmän, niin se on parempi kuin vähemmän tilaa sijoittelulle. Vesi haihtuu sen pinnalta tai pystyy imeytymään maapallon kaukaiseen etäisyyteen kellarista vahingoittamatta sitä.

Tärkeää: On suositeltavaa peittää rakennuksen sokea alue vähintään 80 cm etäisyydeltä. Muussa tapauksessa se voi olla hyödytöntä. Ja älä unohda tällaisen päällysteen koristeellisia mahdollisuuksia. Se voidaan liittää koko suunnitteluun.

Se on erilainen tarkoitus, sitä käytetään talon kävelytie. Se on satoi ja siellä on paljon kosteutta, ja se auttaa pääsemään maaseudun osaan mukavissa olosuhteissa. Tämä on erittäin tärkeä asia, koska on suositeltavaa ottaa tämä osa projektia vakavasti ja tehdä mieleen sokea alue riittävän suuren koon perusteella.

Jos se on liian kapea, sinun täytyy liikkua sivusuunnassa pitkin sitä, mikä ei ole erityisen miellyttävää hauskaa asukkaille. Asiantuntijat uskovat sen olevan kooltaan 1,2-1,5 metriä leveä. Tämä avaa kaiken sen toiminnallisuuden ja varmistaa veden riittävän eristämisen vesihäiriöistä.

Mikä laite on?

On tärkeää ottaa huomioon kaltevuuden läsnäolo veden suuntaamiseksi seiniltä, ​​eikä niiden alle. Rakentajat laskivat, että optimaalinen kulma on 50-100 mm 1 metrin leveydelle. Mutta liikkuminen sen suhteen ei ole kovin kätevä, joten sinun on tehtävä valinta - luotettava suoja tai parannettu ohjattavuus.

Kompromissin koko on 15-20 mm 1 metrin leveydelle. Joten vesi virtaa pienemmällä nopeudella, mutta jokainen voi helposti päästä päällysteen yli.

Päättää, on tärkeää ymmärtää kaikki vivahteet ja tehdä sopiva sokea alue ympäri taloa kaikille perheenjäsenille. Tämä auttaa estämään tämän oleellisen tuotteen uudelleenrakentamisen, joka muodostaa kaupungin ulkopuolelle asumisen oikeat ominaisuudet.

Lisäksi on syytä noudattaa kehittyneitä pitkän aikavälin toimintaedellytyksiä:

 • Leveyttä ei voida tehdä pienemmäksi kuin ulkoneman koko katolla, koska vesi virtaa kauemmas siitä, ja tämä vähentää hyödyllisiä ominaisuuksiaan nollaan;
 • Sitä ei saa keskeyttää, vaan se on tehtävä talon ympärillä.

Mitä sen luomiseen tarvitaan?

Käänny ammattilaisille ja näe, miten he tekevät kaiken lyhyessä ajassa. Tai tee se omat ponnistelut. Toisessa tapauksessa sinun on löydettävä oikeat materiaalit. Saatavilla on erilaisia ​​muunnoksia, mutta betonin sokea alue tunnistetaan kaikkien suosittujen lajien yksinkertaisimmaksi ja laadullisemmaksi. Ei ole vaikeaa antaa millekään alueelle.

Aluksi puhdistetaan alue, jolla tarvittava pinta putoaa. Sitten käytetään armoria, sen tangot asetetaan ruudukon periaatteen mukaan. Niiden on oltava läpimitaltaan vähintään 6 mm riittävän toiminnallisuuden aikaansaamiseksi. Ne on helppo liittää käyttämällä melko irtotavarana olevaa neulontankoa.

On tullut aika asentaa muottien muoto pitkien puulautojen muodossa. Kaikki voidaan täyttää muotilla, sopivalla betonityypillä.

Prosessin oikein suorittamiseksi sinun on käytettävä useita työkaluja ja materiaaleja:

 • Lapiota tarvitaan kaivamaan reikää päätyöhön;
 • Hydraulinen taso auttaa luomaan saman asennuskulman koko talon alueella;
 • Kottikärryt tarjoavat jätteen yksinkertaistetun poistamisen ja tarvittavan raakamäärien toimittamisen;
 • Manuaalinen kiristys on tarpeen tasaisten epätasaisuuksien tasoittamiseksi.
 • Vedeneristys varmistaa suunnittelun luotettavuuden;
 • Eristys takaa sokean alueen kestävyyden.
 • Murskattu kivi vahvistaa sitä ja tekee siitä monoliittisen;
 • Savi sitoo kaikki osat yhteen;
 • 10 x 10 solun perusteella vahvistettu verkko voi korvata lujitustangot.

Tärkeimmät betonin käytöstä perustuvat työt

Se koostuu kahden kerroksen muodostamisesta - pentueesta ja kannesta. Selitämme nyt, miten täyttää sokea alue ilman komplikaatioita omilla kädillä, ottaen huomioon kaikki rakennusperiaatteet.

Pohja tai alustakerros auttaa muodostamaan tasaisen pinnan päällystystasolle, jota kutsutaan viimeistelyvaiheeksi. Ensimmäiselle tasolle on hiekkaa, raunioita ja savea. Ja edellä on tärkein betonirakenne.

Tämän koostumuksen kautta aikaansaadaan voimakas vesieste. Tiedetään, että se kykenee tunkeutumaan hyvin syvään, mutta tässä tapauksessa sen on tyhjennettävä ja tehtävä toisella tavalla pois kellarista.

Mutta ennen tätä osaa on tarpeen poistaa maaperä syvyyteen noin 20-30 cm ympärysmitan ympäri taloa. Sitten aloitamme tukipohjan pienentämisen niin, että se on valmis toiseen työhön. Jos kasvien juuret löytyvät, ne voidaan jättää yksin eikä poistaa.

Mutta niiden kasvun estämiseksi on suositeltavaa hoitaa kaikki versot herbisidien avulla. Jos ne kasvavat, ne varmasti vahingoittavat sokea aluetta.

Meillä on irrotettava muotti, jossa on puiset lankut. Me muodostamme savi-kerroksen ja peitämme sen hiekalla noin 10 cm: llä. Hiekka on tiivistettävä räystämällä. Sitten hän kaada vähän vettä. Rohkenetusaika tulee, se asetetaan 6-8 cm kaivettuun pohjaan.

Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvistettua verkkoa tai lujittavaa sauvaa. Tällöin luodaan kompensoiva versio sauman pohjan ja sokean alueen pääosan välillä. Tämän hyvän hiekka- ja soraelementin, kateaineen, tiivisteen, valssivanteen vaahtomuoviin.

On aika täyttää perusmateriaali. Betonipäällyste ei ole vielä valmis, mutta se on jo toteuttamassa täydellistä muotoa. Ennen laastin kaatamista on tarpeen asettaa puulevyt 2 - 3 metrin välein. Ennen asennusta ne käsitellään märkäpinnoitteella.

On tärkeää seurata sijoituksen oikeaa kulmakerrointa. Ne auttavat luomaan oikean muodon. Sitten se tulee betoniin. On välttämätöntä käyttää laatutyyppiä, kuten M 250 tai M 300, joka sopii erilaisiin tienrakennustöihin.

Päällysteen vahvistamiseksi päästään sallimaan silitysmenetelmä käyttäen kuivaa tai märkää lähestymistapaa. Se koostuu lisäämästä toinen hieno kerros 2-3 mm kuivausbetoniin.

Ensimmäinen koostuu kuivasta betonista, joka on painettava kevyesti pääkerrokseen napauttamalla.

Märkä versio sisältää nestemäisen lasin, seulottun sementin ja veden liuoksen. 7 - 10 päivän kuluessa tuloksena oleva massa kovettuu. Nyt voit käyttää tuotetta.

Näemme, että koko prosessi on melko yksinkertainen, mutta vie paljon aikaa. On myös tärkeää ajatella riittävästi varoja sen täysimääräiseen täytäntöönpanoon. Sokean alueen täyttämisen kokonaiskustannukset voivat olla vaikuttavia, mutta riippuvat sen koosta ja laadusta.

Luonnollisesti sitä voidaan pienentää ja käyttää yksinkertaistettua asennusvaihtoehtoa, mikä säästää, mutta vaikuttaa laatuun ja kestävyyteen.

Kuinka tehdä sokea alue yksityisen talon ympärillä oikein

Pitkäaikainen talon toiminta ei riipu pelkästään vakaasta ja luotettavasta perustasta vaan myös sokea alueesta. Sen ansiosta pohjan rakenne on suojattu tuhoamiselta, ja lisäksi se suojaa taloa talon ympäriltä kosteudelta. Jos talon ympärille muodostuu vettä, joka voi ilmetä, kun lumi sulaa ja kun sateet ovat voimakkaita, se voi johtaa maapohjan yläkerroksen eroosioon perustan kosteuden seurauksena.

Jos se tunkeutuu syvälle maahan pohjaan, se vahingoittaa pohjaa ja sen vahvuus heikkenee merkittävästi, mikä heikentää säätiön kantavuutta. Tämän seurauksena voi olla uhka rakenteen hävittämisestä.

Jotkut rakennusalan asiantuntijat ovat ilmaisseet käsityksensä siitä, että viemäröinnin järjestämisessä ei ole tarvetta sokean alueen lähelle taloa. Tämä mielipide on kuitenkin syvästi virheellinen. Viemäröinti tarjoaa suojaa alueelle kellarikerroksen läheisyydestä katolta virtaavasta vedestä. Mutta se ei suojaa sadetta vastaan, joka säännöllisesti kostuttaa maapallon.

Sokean alueen rooli on erityisen hyvä silloin, kun talon rakentamiseen käytetään matalia säätiöitä. Hänen pohjansa sijaitsee hyvin lähellä maanpintaa. Siksi voimakkailla sademäärällä vesi voi nopeasti saavuttaa pohjan pohjan. Kosteuden eroosion vaikutuksesta tapahtuu pohjat, se menettää profiilinsa ja epätasainen sakeus. Tämän seurauksena syntyy muodonmuutosprosesseja ja seurauksena syntyy säätiö. Kuitenkin, jos käytetään hyvin haudattua säätä, sokea alueen laite on välttämätön.

Kuinka järjestää sokea alue talon ympärille?

Kun omistaja ymmärtää tarpeen luoda sokea alue talonsa läheisyydessä, sen jälkeen, kun hän tietää, että rakennuksen luotettavuus ja sen pitkä käyttöikä riippuvat siitä, tärkein tavoite, joka häneltä syntyy, on se, että se toimii pitkään. Tämä voidaan saavuttaa, jos rakennuksessa käytetään laadukkaita materiaaleja ja lisäksi rakennustekniikkaa on noudatettava tarkasti.

Ensimmäinen asia on päättää kannen leveydestä. Säätiön suojaaminen kosteudelta on sen päätavoite. Sen vuoksi leveys tulisi maksimoida. Mitä kauempana polku sijaitsee talosta, sitä vähemmän kosteutta absorboidaan, ja näin ollen vähemmän talon pohjan tuhoutumisriskiä.

Jos aloitat olemassa olevista rakennuskoodeista, suojapinnoitteen vähimmäisleveyden on oltava vähintään 0,8 m. Sokean alueen enimmäisleveyttä koskevia standardeja ei ole. Täällä kaikki riippuu kehittäjän toiveesta.

Sokea alueen pääasiallinen tehtävä on suojata talon pohjaa kosteudelta. Lisäksi sitä käytetään kävelyteinä talon ympärillä. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota siihen, kun valitset sen. Jos teet polun liian kapeaksi, silloin kävellessäsi henkilö tuntuu epämiellyttävältä, koska hänen täytyy liikkua sivusuunnassa pitkin sitä tai painaa seinää vasten. Kaiken tämän perusteella voimme sanoa, että raidan optimaalinen leveys vaihtelee välillä 1 - 2,5 m.

Sokean alueen rakentamisessa on syytä miettiä sen kaltevuutta. Kiitos hänelle, että vakiovirtaus, joka putoaa sokea alueelle kohti talon seinämää, on varmistettu. Neuvostoliiton aikoina standardit määrittivät kaltevuuden 50-100 mm leveydeltään 1 metriin. Tämä merkitsee sitä, että 1 m leveälle kävelytielle talon seinämien korkeus vaihtelee 50-100 mm, ja toisella reunalla se on tasainen maahan. Tällainen jyrkkä laskeutuminen tarjoaa optimaalisen veden virtauksen talosta.

Sokean alueen kulma

Vesi, joka osuu sokea alueelle, kuivuu nopeasti ja aiheuttaa haittaa. Jos kaltevuus on pienempi, se johtaa siihen, että vesi virtaa hitaasti pinnalta. Lisäksi käveleminen ei ole kovin kätevää. Rautatien kaltevuuden mukavuuden ja tehokkuuden kompromissina voidaan pitää 15 mm: n kulmakerrointa 1 metriä kohti. Kun pinnoitteella on tällainen kaltevuus, silloin kun se kävelee, henkilö ei tunne mitään epämukavuutta, kun taas pinnalla ei ole vedenpidätyskykyä. Se laskee kokonaan.

Periaatteessa, jotta vettä poistettaisiin tehokkaasti radan pinnalta, 10 mm: n kulmakerroin 1 metriin riittää, jos radan pinta on sileä ja tasainen. Sokea alue, jolla on tällainen kaltevuus, on kuitenkin haitta. Tosiasia on, että talvella kävelyä ei ole tarpeeksi kätevä, koska se on liukas.

Jos omistaja päätti tehdä suojaavan päällysteen, joka ei ole lähellä taloa, vaan autotallin kehän ympärillä, sen kallistuslinjan sisäänkäynnillä tulisi olla enintään 30 mm / 1 metri. Tämä tarjoaa parhaan suojan pinnalta sadevedestä, joka tyhjentyy tarpeeksi nopeasti. Tämä suojaa autotallilta loitsuista ja jäästä.

Rakennustarvikkeet

Suojapäällysteen oikea asennus on yksi tärkeimmistä kysymyksistä, jotka syntyvät, kun henkilö päättää järjestää sokean alueen kotonaan. Sen laatu riippuu sen luomiseen valituista materiaaleista. Useita vaihtoehtoja kappaleiden valmistamiseksi, joihin liittyy eri materiaalien käyttöä. Kuitenkin useimmiten se on tehty vahvistetusta betonista.

Useimmissa tapauksissa omistajat raitojen luomisessa käyttävät seuraavaa tekniikkaa:

 • ensimmäinen askel on puhdistaa paikka, johon sokea alue luodaan;
 • ne käyttävät 6 mm: n poikkileikkaukseltaan metallisia sauvoja ja pinoavat ne solukkoihin, joiden koko on 0,3x0,3 m. Ne on tarkoitettu käytettäväksi toisiinsa nähden;
 • sen jälkeen luodaan muotti, joka on tehty epäpuhtaista levyistä;
 • seuraava vaihe on kaataa muotti valmistettu betoni;
 • sinun on tiedettävä, että ennen kuin aloitat sokea alueen luomisen, sinun on luotava säätiö. Tätä varten sinun on poistettava maaperän yläkerros noin 13 cm: n syvyyteen pitkin kehää pitkin tulevan sokean alueen leveyttä ja vähän enemmän olisi poistettava kellarin seinien läheltä. Tässä tapauksessa kaatunut betoni tyhjenee taloa kohti hieman puristamalla sitä. Muita asennustapahtumia ei tarvitse luoda;
 • sen jälkeen on tarpeen merkitä rakennuksen sokean alueen rajat, vasara tappuihin ja kiristä sitten johto;
 • Kaivannon pohjan on peitettävä kerros hiekkaa, jonka paksuus on 5 cm. Hiekkalaatta toimii betonin pohjana. Jäätymistä hiekalla voidaan välttää, jos hiekka maaperä vallitsee paikan päällä. On tarpeen kiinnittää muotit tyynyn päälle ja asettaa sitten vahvistusverkko. Vasta sitten betonivalua suoritetaan. Erityisen tärkeä on venttiilin sijainti. Sen on oltava täysin betonialustalla. Ja tätä varten on tarpeen nostaa hieman;
 • betoniliuoksen valmistukseen käytetty sementtibrändi M400. Sen lisäksi, käytä hiekkaa ja roskaa. Nämä komponentit otetaan suhteessa 1: 2: 4-5.

Jotkut asiantuntijat käyttävät tuhkaa laatiessaan raitaa. Tämä materiaali on hiilen poltosta lämpövoimalaitoksessa. On kuitenkin noudatettava varovaisuutta työskenneltäessä sen kanssa, koska tämä aine voi olla radioaktiivinen. Jos luot sokean alueen pois, talon asukkaiden terveydentila voi merkittävästi heikentyä.

Ominaisuudet laitteen sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen luominen, jolla tai jollain muulla rakennusteollisuuden tehtävällä, on omat vivahteensa, jotka sinun täytyy tietää ennen töiden aloittamista.

Sokean alueen rakentaminen ei saisi olla välittömästi laitekannan töiden päätyttyä. Chernozemia tai saviä käytetään kaivannon täyttöön. Maaperä joka tapauksessa proyadet. Mutta kestää jonkin aikaa. Jos käytät sokean alueen laitetta odottamatta maaperää uppoamasta, niin jos kosteus joutuu maaperään, se katoaa, mikä johtaa seuraaviin:

 • sokean alueen pinta on epämuodostunut;
 • saattaa näkyä halkeamia.

Tämän ilmiön välttämiseksi on täytettävä. Voit käyttää hiekkaa, joka kulkee helposti veden läpi. Hän nopeasti proyadet ja päivän jälkeen voit tehdä työtä sokea alueella.

Jos haluat luoda sokean alueen talon ympärille, posliinikartongin käyttö ei ole toivottavaa. Se on sileä pinta ja samalla lievä liukas. Kun tällaisen pinnoitteen pinta on märkä, loukkaantumisriski on suuri. Lisäksi tällaisen sokean alueen käyttöikä on lyhyt. Laatta asetetaan betoniselle pinnalle. Ja matalissa lämpötiloissa se puhkeaa, mikä aiheuttaa halkeamia.

Suojaus

Sokea alueen pääasiallinen tehtävä on suojata asunnon pohjaa. Kuitenkin ei olisi tarpeetonta suojata sokea alue itse talon ympärillä sen katolta putoavasta vedestä sen pinnalle. Tätä varten sinun on harkittava järjestetyn kuivatusjärjestelmän luomista, joka on sijoitettava katon ympärille. Tällöin vettä tulee ensin putoamaan kouruihin ja sen jälkeen vain putoaa putken läpi. Tietysti ei ole mahdollista täysin päästä eroon veden pääsystä, mutta pienempi määrä vettä osuu pintaan, mikä vähentää kuormitusta sokea alueella.

Aiemmin voimassa olevien standardien mukaan viemärijärjestelmä asennettiin epäonnistumatta rakennuksiin, joissa oli enemmän kuin kaksi kerrosta. Tällä hetkellä tätä järjestelmää käytetään jokaisessa uudessa talossa riippumatta siitä, kuinka monta kerrosta se on.

Joissakin tapauksissa asiantuntijat tekevät töitä sokean alueen eristämisestä talon ympärillä maaperän jäädyttämisen minimoimiseksi talvella.

Lämmitintä käytetään useimmiten laajennetusta savesta, jota käytetään raunioitumattoman betonin sijasta.

On toinen tapa lämmittää sokea alue. Se kaadetaan kahteen kerrokseen, jonka väliin tehdään eristyksen asettaminen. Vaahtomaa vaahtoa käytetään usein sellaisenaan.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä?

Edellä olevien tietojen perusteella voimme tehdä seuraavat päätelmät:

 • sokean alueen on vaihdeltava välillä 1 - 2 m, jotta se voi liikkua vapaasti pitkin sitä. Kaltevuuden on oltava vähintään 15 mm leveydeltään 1 m;
 • pohjaa valmistettaessa on tarpeen kaivaa kaivo, jolla on pieni poikkeama kohti taloa sen varmistamiseksi, että sokea alue on lähellä rakennetta koko syvyyden ajan;
 • Paras ratkaisu sokean alueen luomiseen on betoniteräksen käyttö, joka antaa vahvuuden ja pitkäikäisyyden. Lisäksi tällainen sokea alue on turvallinen siirtämään omistajaa;
 • Jotta sokea alue palvelisi pitkään, on tarpeen ajatella järjestäytyneen vedenpoistojärjestelmän luomista.

johtopäätös

Jokainen omistaja, joka on rakentanut talon, unelmoi pysyä vuosikymmenien ajan kotonaan. Se riippuu säätiön luotettavuudesta ja kestävyydestä ja sen suojaamisesta kosteudelta, joka on sen pääasiallinen vihollinen. Jos kodin pohjalla on vedenpitävä kerros, tämä ei tarkoita sitä, että se on hyvin suojattu kosteudelta.

Usein saostuminen voi johtaa kosteuden tunkeutumiseen maaperään ja pohjojen tuhoutumiseen. Tämän seurauksena on pohjan muodonmuutos ja sen asteittainen tuhoaminen. Tämä vaikuttaa negatiivisesti rakenteen luotettavuuteen ja käyttöikään. Siksi on tarpeen järjestää sokea alue talon ympärillä suojatakseen säätiötä.

Tee se niin vaikeaksi, joten jokainen rakennuksen omistaja voi käsitellä sitä itse. Tärkeintä on, että sinun on käytettävä laadukkaita materiaaleja ja noudatettava tekniikkaa, jonka avulla sokea alue voidaan luoda tarkasti. Sitten voit varmistaa asuntosi luotettavuuden ja et ole epävarma hänen pitkästä palvelustaan.

Sokea alue talon ympärillä omilla käsillään - miten

Talon ympärillä oleva sokea alue on laaja "nauha", jossa on kova tai irtopäällyste. Mutta tämä on vain näkyvä osa melko monimutkaista rakentamista. Monet näkevät talon sokean alueen jonkin tyyppisenä kävelytietä pitkin seinää, ja vaikka tällainen käyttö voidaan sisällyttää toimintojen luetteloon, suunnittelun päätavoite on muualla.

Sokea alue putoamisen laattojen talon ympärillä

Miksi tarvitaan sokea alue

Sääntelyasiakirjoista ei ole erillistä standardia, SNiP: tä tai sääntöjä siitä, miten sokea alue rakennetaan talon ympärille oikein. On olemassa useita asiakirjoja, jotka määrittelevät sen tarkoituksen, vaatimukset kaltevuuden leveydelle ja kulmalle sekä vuorovaikutuksen muiden ilmakehän vedenpoiston elementtien kanssa rakennuksen sijainnista.

Rakennuksen ympäröivien säädösten mukaan vedenpitävä sokea alue, joka luodaan osana pakollisia veden suojelutoimenpiteitä paikallista maaperän maaperää vastaan ​​talon pohjan alueella.

Se tarkoittaa, että kyse on maan suojelusta, ei perustasta. Pohjan materiaalien suojaamiseksi pohja on vesitiivis, koska ilmakehän veden lisäksi on myös pohjavesi, joka nousee korkealle sadekauden aikana ja lumen sulamisen aikana (niin sanottu supervesi).

Maaperä on suojattava kostutukselta, koska kosteuden vaikutuksesta monet maaperälajit (savi, liepeet) menettävät osan kantavuusominaisuuksistaan ​​ja eivät yksinkertaisesti kestä kotelon rakennekuormitusta. Estää maaperän eroosio ja järjestää sokea alue, joka kuitenkin rinnakkain myös suojaa pohjaa, poistaa osan kuormasta vedeneristyskerroksesta, joka suojaa talon betonipohjaa märältä.

Lisäksi talon ympärillä oleva sokea alue on osa rakennuksen arkkitehtonista ulkoasua ja osaa alueen maisemasta. On olemassa monia valmiita suunnitteluratkaisuja peittää sokea alue, ja kun käytetään kovaa pintaa käyttää sitä radan.

Kaunis sokea alue kulkee rataan osana maisemasuunnittelua

Sokean alueen vaatimus

Mitään säädöstekstiä, johon sokea alue ulottuu katon ylitse, ei ole vaatimus. Lisäksi ei ole vaatimuksia, jotka ylittävät sokean alueen leveyden 20-30 cm: n suhteen verrattuna ristikkopalkin projektioon. Sokean alueen rakentaminen talon ympärille betonista omilla käsillä ei ole tarpeen ohjata näitä lukuja.

Asetukset sisältävät vain kaksi vähimmäisleveyttä. Ja ne riippuvat maaperästä:

hiekalla - 70 cm;

savesta - 100 cm.

Tämä täsmennetään tarkasti käsikirjassa, joka koskee valvontapalveluiden rakentamisen ohjausjärjestelmää.

Epäjärjestyskaasun tapauksessa kahden kerroksen kattojen kattojen on oltava alle 60 cm. Jos talo on hiekkaisella maaperällä, sokea-alueen ja kattoverhousmallin ero voi olla 10 cm eikä ristiriidassa standardien vaatimusten kanssa.

Toisin sanoen käy ilmi, että parametri 20-30 cm on vain todistus kahden kokoluokan todellisesta suhdeluvuudesta useimmissa tapauksissa. Mutta ei kaikille.

Selvästi videota koskevat vastatoimet:

Jos maaperä lakkaa, tyypistä riippuen standardit asettavat leveydelle muita vaatimuksia:

Tyyppi I - yli 1,5 m;

Tyyppi II - yli 2 m.

Joka tapauksessa sokea alue olisi 40 cm leveämpi kuin kuopan nousu.

Kaltevuuskulma voi olla alueella 1-10%, mutta maaperän ollessa kyseessä vähimmäiskulma on 3 °, mikä on 5,2%.

Sokean alueen ulkoreunan korkeuden yläpuolella on oltava yli 5 cm.

Sokean alueen tyypit

Ennen kuin teet sokean alueen talon ympärillä omiin käsiisi tai tilaa sen rakentaminen, sinun on määritettävä tyyppi. Yläpäällystyslaitteelle on kolme vaihtoehtoa:

Kova päällyste. Se on monoliittista teippiä betonista tai asfalttibetonia. Ensimmäisessä tapauksessa, luomalla sokea alue omilla käsiään, ne tekevät pakollisen vahvistuksen, toisessa tapauksessa sitä ei vaadita, koska asfalttibetonin vastustus taivutuskuormaan.

Pohjaosan sovittaminen ja sokean alueen kaataminen talon ympärillä suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin raiteille, mutta ottaen asianmukaisesti huomioon pakollisen vaatimuksen täyttymisestä kaltevuudelta.

Vedenpuhdistus tapahtuu molempien betonityyppien vedenkestävyyden vuoksi. Siksi on tärkeää, että pinnoilla ei ole pinnoitteen halkeamia tai kyyneleitä. Toinen piirre on, että aukon ja sokkelin välissä tarvitaan aukko, joka kompensoi monoliittisen pinnoitteen lämpötilan laajenemista.

Betonipäällyste, jossa on tukeva aukko pohjassa, täynnä tiivistysainetta

Puolikiinteä pinnoite. Tee päällystyslaatat, klinkkeritiilet tai päällystekivet. Laite ja valmistusmenetelmä tehdään analogisesti jalkakäytävällä ja alustalla, joka on valmistettu näistä materiaaleista ja pakollisen vedenpitävän kerroksen muodostaminen osaksi sokea alue:

vedenpitävä geomembraani, kun se asetetaan kuivaan hiekkasaastiseokseen;

betoninen monoliittinen emäs.

Semi-kova klinkkeripinnoite

Pehmeä pinnoite. Klassinen versio on tiheän (vesitiivis) saven päällyskerroksen järjestely. Monet ihmiset tietävät, kuinka tehdä tällainen sokea alue: se tehtiin ennen kylän talojen ympärillä, ja tätäkin ratkaisua käytetään säännöllisesti "talouksien vaihtoehtona" pienten maalaistaloiden ympärille, mutta ylimmällä kerroksella koristeellisia (värillisiä) soraa. Vedenpitävyyden parantamiseksi saven ja soran välillä voit asettaa vedenpitävän kalvon. Sinun täytyy ymmärtää, että sokea alue ei ole vain sisustus, sinun ei pitäisi säästää paljon sitä.

Murskattu kivi taloudellisena vaihtoehtona

Nyt suosio on uudentyyppinen pehmeä sokea talon ympärillä muotoillun kalvon pohjalta. Yleinen työjärjestys on seuraava:

Kalvo asetetaan kaivantoon, jonka syvyys on 25-30 cm.

Kaivannon pohja on upotettu pohjasta kallellaan.

Geotekstiilin suodatuskerros kääritään kalvon päälle ja tunkeutuu talon pohjan seinään.

Sitten kaada kuivatus kerros raunio ja hiekka, ja sen päälle - hedelmällinen maaperä, joka kylvetään nurmikkoa ruohoa tai istutettuja koristekasveja.

Tätä sokeaa aluetta kutsutaan myös piiloksi. Tämä on kaunis ratkaisu, mutta merkittävä haittapuoli - ei ole suositeltavaa kävellä pehmeillä pinnoilla. Voit kuitenkin järjestää myös polun.

Piilotettu sokea alue koristekasveilla

Tavallisia virheitä, kun luot sokean alueen

Virheet voivat olla missä tahansa vaiheessa. Siksi on hyvin tärkeää tietää, miten asianmukaisesti täytetään sokea alue talon ympärillä. Mutta vaikka omistat teknologian, sinun on oltava varovainen.

Esimerkiksi maaperän riittämättömästi täytetty täyttö johtaa "epätahdistuneeseen" kutistumiseen ja vedenpitävän kerroksen tai kovan päällysteen eheyden hävittämiseen. Samat seuraukset tapahtuvat, jos työntekijät ovat huolimattomia, jotka täyttävät rakennusjätteet.

Poikittainen halkeama sokea alueella virheen seurauksena

"Kourun" pohjan tiivistämisen vaiheessa on tarpeen tarkkailla kaivon pohjan tasoa ja sen kaltevuutta. Tämä on yksi tärkeimmistä olosuhteista sokean alueen muodostamiseksi talon ympärillä. Pohjan epätasaisuus johtaa epätasaisen paksuudelle kerrostumakerroksesta, eroa sen laakeriominaisuuksista eri alueilla, mikä voi olla syynä halkeamiin betonissa. Ja jos kaivannon profiili on väärin kallistunut sadekauden aikana tai kun lumi sulaa, ylivuotos kirjaimellisesti virtaa alas kellarista kosteutta kyllästetystä maaperästä.

Toinen virhe on se, että betonipohjan ja jalustan välissä ei ole kompensoivaa saumaa. Kun ilmalämpötila on korkea, seinän lähellä olevaan betoniin syntyy sisäisiä rasituksia, jotka johtavat halkeamien ilmenemiseen. Sama tapahtuu, jos teräsbetonipäällyste ei aseta tai leikkaa poikittaislämpötila-liitoksia.

Betoniliuoksen valmistuksessa ei ole hyväksyttävää hiekkaa, joka sisältää saviä ja likainen vesi. Tämä heikentää betonin laatua ja pienentää sokean alueen elämää.

Jos yksityisen talon kellarissa on kasteluhana, sen alle on sijoitettava erillinen kouru. Se on tarpeen, jotta vettä ohjataan sokean alueen yli, jos venttiilien vuoto tai vuotava letkuliitäntä joutuvat.

Toinen virhe, kun asennetaan sokea alue videoon:

Sokean alueen suurin kaltevuuskulma on 10%. Järjestelmällinen vedenpoisto katolla on sijoitettava tyhjennysaukot alle 15%: n kaltevuudella. Tätä vaatimusta ei toisinaan oteta huomioon.

Sokean alueen paksuuden määrittäminen

Yksityisen talon tiloissa käytetään betonia, esivalmistettua puolikiinteää tai pehmeää pinnoitetta. Osittain jäykkän pinnoitteen paksuus määräytyy talon ympärillä olevan materiaalin avulla: klinkkerilevy, kaakeli tai päällystekivi. Betonipäällysteen koko on kuitenkin laskettava. Ainakin laskemalla liuoksen määrä ja kaivannon syvyys kaikille kerroksille.

Sokean alueen vakioleveyden tuntemus ja ulkoreunan korkeuden vähimmäistaso alueen yläpuolella voidaan laskea ainoa parametri, jota standardit eivät kata - kovan päällysteen paksuus ottaen huomioon sen kaltevuus.

Vähimmäispaksuus teräsbetonista on noin 70 mm - kahden tangon paksuus lankahihnoilla ja kaikilla puolilla betonin kerros yli 30 mm.

Mitkä ovat videon kovan ja paksun sokean alueen ominaisuudet:

Tämä koko on kerrottava kaltevuudella kerrottuna nauhan leveydellä jaettuna 100: llä. Tämä on korkeuskorkeus ulkoreunan ja pohjan välillä. Ja nyt on tarpeen lisätä eron korkeus reunan paksuuteen paksuuden saamiseksi pohjasta.

Jos reunan paksuus on 70 mm, kaltevuus on 5%, sokea alue on 1000 mm, kannen korkeus alustassa on 120 mm.

Betonipäällysteknologia

Askel askeleelta ohjeet siitä, miten tehdä sokea alue talon ympärillä, näyttää tältä:

Kaivannon ("kouru") valmistelu sokean alueen alla. Hedelmällinen kerros poistetaan koko leveydeltä (20 - 30 cm). Yhdistä kaivannon pohja ja muodosta kaltevuus. Ole erityisen varovainen, että pohjan alapuolella olevan alueen pinta-ala täyttyy täytettynä ja kaatamalla paikallinen maaperä - tiivistetyn kerroksen paksuus tässä paikassa on vähintään 15 cm. Kaivon syvyyden tulisi olla riittävä kovan pinnan maanalaiseen osaan, tyynyn paksuuteen (vähintään 10 cm, suositeltava 15 cm) ja eristyksen päällysteen ympärillä talon perään maaperään. Jos hedelmällisen maaperän louhinnassa olevan kaivon osoittautui syvemmälle kuin laskettu, eroa kompensoidaan täyttämällä joko paikallisen maaperän tai savi kerroksen (toinen vaihtoehto on edullinen).

Ovenvarsi sokean alueen alapuolella

Tyyny. Heikkoon maaperään on suositeltavaa muodostaa sora-alusta alemmaksi kerrokseksi. Aluksi he nukkuvat, tasoittavat ja pienentävät keskimmäisen murto-osan murskakiviä (40-70 mm). Sitten - pieni murskattu kivi (5-10 mm) täyttämään edellisen kerroksen aukot. Kun tiivistys ryöstö se kaadetaan yli vedellä. Seuraava hiekka kaadetaan, mikä myös tasoitetaan, juotetaan ja rypytetään. Se on hiekkaa, joka standardien mukaan toimii perustana sokea alueen laitteelle. Makadamavalmisteen pitoisuuden tulisi olla enintään 15 mm 2 m, hiekka - 10 mm 3 m.

Vedeneristys. Hiekka päällä on vedeneristyskalvo. Se ei suojaa maata, vaan suojaa betonilta kosteudelta kasaantumisen aikana. Asetuksissa tätä kerrosta kutsutaan "erotteluksi". Tätä tarkoitusta varten käytetään geomembraania tai polyeteenikalvoa, jonka paksuus on 200 um.

Voit myös käyttää sisäänrakennettua vedenpitävyyttä - esimerkki videosta:

Lämpenemistä. Kovaten maaperän luotaessa rakennetta lämmitetään ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Jos kaksi kerrosta asetetaan, ylälevyjen saumat siirretään alempien saumojen suhteen.

Muotti. Se on valmistettu sahattujen levyjen ja palkin muodosta. Samanaikaisesti aseta lamellit poikittaislämpötila-liitoksille. Tyypillisesti nämä kiskot on asennettu sokean alueen pinnan muotoiluun tietyllä kallistuskulmalla, ja niissä, kuten majakoissa, ne kaatavat betonia. Levyjen leveys on 20 mm, poikkileikkauksen korkeus on yli 25% sokean alueen paksuudesta. Saumojen välinen etäisyys lasketaan kertomalla kerroin 25 betonin paksuudella pohjalla. Yleensä betonipinnoille lämpötila-liitokset yhdistetään teknisiin liitoksiin (yksi osa valua säleiden välillä). Kellarissa olevan lämpötilan sauma on muodostettu kattoai- neista, joiden kokonaispaksuus on noin 5 mm.

Kaikki on valmis kaatamaan betonia

Vahvistaminen. Helpoin tapa on rakentaa tieverkko 100x100 mm: n kennolla ja 4 mm: n läpimitaltaan. Naapurikortit (raidat) on päällekkäin yhden solun (tai enemmän) kanssa ja sidottu langalla. Vedenpitävyys tai eristys on vähintään 30 mm. Tätä kokoa on säilytettävä suhteessa kaikkiin pintoihin - etuosaan, reunan päihin ja pohjaan nähden.

Betonoinnin. Käytä betonia M200. Sen jälkeen kun betoni on kaadettu neljän tunnin kuluessa, betoni on peitettävä. Ja 14 päivää - kosteuttaa.

Suojaa tuhoa vastaan. Voit parantaa kulutuskestävyyttä ja pinnan lujuutta sateenvaralta. On olemassa kaksi tyyppiä: kuiva - kaatamisen jälkeen, märkä - samanaikaisesti täyttölämpötilojen kanssa tiivisteen kanssa. Kun kiskot on irrotettu (14 päivää betonin kaatamisen jälkeen), saumat täytetään bitumimateriaalilla lisättämällä mineraalitäyteainetta.

Huom. Pintamateriaalina ja houkuttelevana koristekuviona voit käyttää leimattua betoni teknologiaa.

Leimattu betoni sokealta alueelta kävelyteelle

Jos sokea alue on korjattava

Jos betoni alkoi hajota, vahinkojen mukaan korjaustekniikka on seuraava:

(jopa 30% pinta-alasta) ja kapeat halkeamat - ne kaadetaan sementtipastalla (sementin ja veden osuus on 1: 1);

paikallisen korjauksen ja laajan halkeaman tapahtuessa - ne on kirjoittanut, näkyvä vahvike käsitellään korroosionestoaineella, joka on tiivistetty korjauspolymeerilastalla;

murenemisen ja delaminaation aikana heikot alueet puhdistetaan ja sementti- ja hiekkalaastieristekerros kaadetaan talon koko kehän ympärille (alustava asennus uudella reunusalueella ja vahvistuskehyksen asennus).

Kun suoritat jokaisen korjaustyypin, sokean alueen pinta on puhdistettava likaa ja roskia käsiteltävä syvälle läpäisevällä pohjamaalilla.

Tämän seurauksena. On tärkeää muistaa, että sokea alue on vain osa vesiensuojelutoimenpiteitä. Tehokkain sokea alue myrskyjäteveden yhteydessä, kun vettä kerätään erityisissä vastaanottimissa ja putkissa, on poistettu pohjasta.

Storm-viemärijärjestelmä

Tämän seurauksena säätiö saa luotettavan suojan paitsi sateelta tai sulavalta lumelta myös pohjavedestä.

Tee se itse

Sokea alue on erityinen pinnoite rakennuksen kehällä, joka toimii suojatoiminnolla estäen saostumisen haitalliset vaikutukset rakennuksen perustuksiin. On erittäin suositeltavaa jättää huomiotta tämä osa, varsinkin jos säätiötä ei ole lainkaan suojattu. Nyt selvitämme, miten tehdä sokea alue talon ympärillä omilla kädillä, jotka ovat välttämättömiä ennakoimaan hetkiä ja älä unohda keskittyä tämän prosessin tärkeisiin osiin.

Sokean alueen tarkoitus

Kuten jo todettiin, sokea alue suojaa rakennuksen perustaa. Se on kalteva, niin että sadeveden ja sulavan veden virtaus poispäin seinistä ja kellarista. Tämä estää kosteuden haitalliset vaikutukset ja yksinkertaisesti estää veden kertymisen seinien ympärille.

Myös sokea alue on eräänlainen stabilisaattori, joka lujittaa maaperää ja estää sen siirtymisen johtuen lämpötilaeroista ja epätasaisesta sakeutumisesta. Oikein valittu asennuskorkeus kasvattaa huomattavasti pohjan vahvuutta ja lisäksi se lisää lämmitystä. Talon ympärillä oleva maaperän jäädytys syvyys on siis suurempi kuin ilman vastaavaa elementtiä.

Jos talossa on kellari tai kellari, sokea alue auttaa täydellisesti säilyttämään sen kylmästä. Tämä pätee erityisesti taloihin, joissa autotalli tai kuntosali toimitetaan kellarissa, eli tilaa ei pelkästään varastointiin vaan aktiiviseen käyttöön.

Ja lopuksi, sokea alue on koristeellinen toiminto, varsinkin jos koristele sitä edelleen joitain elementtejä, joita kerromme artikkelin lopussa. Ja nyt siirrymme tämän elementin suoraan rakentamiseen omilla käsillämme.

koulutus

Ensinnäkin on määritettävä sokean alueen tyyppi. Useimmissa tapauksissa ne tekevät tavallista konkreettista - se on paljon helpompaa ja halvempaa kuin muut vaihtoehdot. Lisäksi hyvin valmistettu betonilaatta kestää huomattavan kauan ja säästää sinua tekemästä uudestaan ​​jotain, vaikka säännöllinen huolto ja vähäiset korjaukset ovat edelleen tarpeen.

Tarkastelemme muiden tyyppisiä sokeita alueita artikkelin lopussa. Tällaisten vaihtoehtojen asettaminen ei ole kovin erilainen kuin betonista, mutta materiaalien kustannukset ovat paljon korkeammat.

Joten, ennen kuin teet sokean alueen talon ympärillä, sinun on puhdistettava paikka huolellisesti. Samasta kysymyksestä syntyy kysymys: kuinka laaja tämä osa olisi? Tässä on selvä sääntö. Mittaa katon ulkonema ja lisää kuvioon vähintään 20 cm. Tämä on sokean alueen vähimmäisleveys. Yleensä useimmat sokeat alueet ovat 60 - 100 cm leveitä, joten kun valmistelet työmaata, harkitse suunnilleen tällaisia ​​mittoja, joilla on marginaali.

Tee merkintä tulevasta sokea alueesta ja aja ympärysnauvoja maamerkin ympärille ja venytä köydet. Seuraa tarkasti leveyden tasalaatuisuutta talon ympärillä, koska tämä on tärkein tulevaisuuden visuaalisen kauneuden tekijä. Puhdista maaperä roskista ja karkeista kivistä. Muuten on parempi työskennellä kuivalla säällä, mieluiten ennen kylmää säätä. Optimaalisesti - kesällä.

Irrota maa

Sokeille merkityssä kehyksessä poistamme maaperän kerroksen 25-30 cm: n syvyydelle. Toimimme erittäin huolellisesti, jolloin saavutetaan yhtenäinen syvyys koko kehällä. Sen jälkeen me huolehdimme huolellisesti pohjasta. Jos maaperän kerroksen poistamisen jälkeen löydät suuria juurta eri kasveista, on suositeltavaa poistaa ne. Tämä vähentää haitallisia vaikutuksia sokea alueelle.

Maaperää on tarvittaessa käsiteltävä erityisillä rikkakasvien torjunta-aineilla, varsinkin jos näet riittävän syvän juuren tällä alueella. Kasvit voivat ajan myötä muokata sokea aluetta, eikä syy ole välittömästi selvää, ja rakenteen korjaaminen on melko monimutkainen asia. Siksi päästä eroon suurista juurista huolimatta, vaikka sinun täytyy kaivaa muutamia reikiä.

Muotti ja "tyyny"

Edistämme muottien valmistusta. Tätä tarkoitusta varten on suositeltavaa käyttää levyjä, joiden paksuus on noin 20 mm. Askeleella, joka on noin 1,5 metriä, ajetamme tukevien pylväiden tukemiseen kaivetun kaivannon reunalla ja kiinnitämme muotokappaleemme niihin. Varmista, että levyt on asetettu tasaisesti ja että ne eivät aiheuta epäsäännöllisyyttä, koska sokeuden estetiikka riippuu siitä. Sen jälkeen mennään tab "tyynyt".

Jos haluat tehdä sokean alueen kätesi korkealla eristyksellä kosteudelta, on suositeltavaa sijoittaa kerros savi suoraan maahan. Tämä kerros antaa lisää suojaa. Seuraavaksi kaadetaan noin 10 cm: n paksuinen kerros hiekalla ja tiivistetään tiiviisti. Tiheyden lisäämiseksi voit hiekkaa tätä hiekkaa hieman, mutta älä liioittele sitä vedellä.

Seuraavaksi asetetaan kerros hiekkaa hiekkakerroksen päälle. Tämän kerroksen tulisi olla noin 8-10 cm paksu ja koostuvat pienistä kiviä (mieluiten). Pohjan vahvistamista ei voida tehdä, vaikka asiantuntijat suosittelevat, ettei tämä vaihe siirry sokean alueen vahvuuteen. Sitä voidaan vahvistaa vahvistamalla 6-10 mm: n poikkileikkaukseltaan 10 cm: n tai 10 cm: n poikkileikkaus. Huomaa, että betonin kaatopaikan tulee olla tasaisesti päällystetty vahvikkeella.

On tärkeää muistaa yksityiskohdat kuin laajennusliitoksella. Se on pieni sisennys, joka on välttämätön kellarisen muodonmuutoksen estämiseksi sokean alueen lämpölaajenemisesta ja maan kutistumisesta johtuen.

On suositeltavaa tehdä noin 150 mm: n kompensoiva sauma. Voit täyttää tämän sauman hiekan ja roskien sekoittamalla, mutta on parempi käyttää erikoismateriaaleja, esimerkiksi vaahtopolyetyleenirunkoa. Huomaa, että valjaiden tulisi olla hieman paksumpia kuin rako itse tiheyden luomiseksi. Varmista, että nauhan ulkonema on sauman pinnan päällä noin puoleen syvyydestä. Seula on asetettava hyvin tiukasti. Vaihtoehtona tästä valjaatyypistä voit käyttää tiivistysainetta, mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta ostaa tällaisia ​​materiaaleja, voit käyttää hiekkaa ja roskaa.

Sementtilaastinvalmistus ja valu

Sementtilaastin valmistuksessa käytetään tekniikkaa, joka riippuu sementtimerkistä. Sementtilaatua ei saa olla pienempi kuin M200. Muista valmistaa betonisekoittimia tähän tarkoitukseen, koska manuaalinen sekoitus ei salli tarvittavaa johdonmukaisuutta.

Kiinnitä huomiota oikeaan reseptiin liuoksen valmistamiseksi. Tässä on välttämätöntä tarkkailla mittasuhteita, koska mittaukset "silmällä" voivat myöhemmin johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja tarve tehdä työtä uudelleen.

Joten, perustuen 1 kuutiometriin valmiista ratkaisusta, meidän on ylläpidettävä tällaisia ​​mittasuhteita:

 • Sementti - 280 kg;
 • Rakennushiekka - 840 kg;
 • Murskattu kivi - 1400 kg;
 • Puhdas vesi - 190 litraa.

Laskemme mittasuhteet, jotka perustuvat sementtiasteisiin M400 tai M500, kun taas ratkaisu on melko kuiva, mutta tarvitsemme sitä. Asia on, että sokea alue olisi tietyn kaltevuuden kanssa, ja nestemäisemmäksi versioksi ei ole muotoa eikä vain levitä.

On tärkeää tuntea sekoittamista koskevat säännöt. Sementtiä lisätään sekoittimeen ja sekoitetaan noin 20 minuuttia. Tämä on välttämätöntä kuivan tuotteen yhtenäisen koostumuksen aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen syötetään hiekkaa 3-4 vastaanottoa varten, huolellisesti vaivaamalla jokainen lisäaine. Samoin murskattu kivi otetaan käyttöön. Vettä on annettava hitaasti, kaadetaan koko osa noin 4-5 kierrosta. Seuraavaksi seosta sekoitetaan vielä 2-3 minuuttia.

Hyvälaatuisen päällystysalueen aikaansaamiseksi on tarpeen tarjota lisälaajennusliitoksia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin yllä kuvatut. Jokaista 1,5 - 2 metriä sokean alueen ympärillä asennamme puiset säleet, jotka ovat kohtisuorassa talon kellariin nähden. Reiki on asennettu reunaan. Älä unohda, että sokean alueen on oltava taipuvainen, joten huomioi noin 2-3 cm: n korkeusero metriä kohden. Toisin sanoen sokean alueen aloitus on 2 metriä leveä ja sen pään tulee olla noin 5-6 cm: n korkeusero. Hidastettu kaltevuus ei riitä veden tyhjentämiseen, ja jyrkempi aiheuttaa veden viemisen hyvin nopeasti, mikä voi aiheuttaa pysyviä vaurioita maan ympärille rakentamisen reunat.

Reikiä voidaan käsitellä erityisellä mastilla, mikä lisää niiden lujuutta ja suojaa mätää vastaan, ja jatka sitten seoksen kaatamista suoraan. Kun kaatat, älä unohda betonin tiivistämistä - tämä voidaan tehdä improvisoituun työkaluun, esimerkiksi lapioon tai hakkeen avulla. Sinun pitäisi "lävistää" betonikerros ja suorittaa tiivistys edestakaisin liikkeitä. Jos sinulla on erityinen sähköinen vibraattori näihin tarkoituksiin - työ jatkuu nopeammin.

Tasoittaa betonikerros seuraavalla tekniikalla. Ota pitkä ja litteä kisko ja pidä se kohtisuorassa asennettuihin tasaisiin saumoihin, tasoittaa täytetyn seoksen pinta. Puupaneelit, jotka olemme asentaneet laajennusliitoksiksi, toimivat kellojen ollessa tasoitettaessa, joten voit helposti saavuttaa tasaisen pinnan.

Samalla tavalla tehdään konkreettisia kaatumisia tulevan sokean alueen koko kehälle. On suositeltavaa suorittaa tämä työvaihe yhdellä lähestymistavalla, eli ei lykätä tiettyjen osien täyttämistä myöhemmin. Sinun tulisi täyttää koko kehä kerralla, varsinkin kun yrität olla estämättä betonin asettamista tiiviisti kaatopaikan vieressä, estäen halkeamien esiintymisen tulevaisuudessa. Siten sinulla on oltava monoliittinen sokea alue, jossa on sileä pinta. Muista tarkkailla jopa pieniä yksityiskohtia prosessista.

Kuivaus

Joten, sokea alue on lähes valmis. Nyt sinun on odotettava, että betoni on täysin asetettu. Sokean alueen kovettumisaika riippuu liuoksen kerroksen paksuudesta. Meidän tapauksessamme se on noin 10 cm, ja se kestää noin 5 päivää täysin jäädyttää, ja säästä riippuen on välttämätöntä seurata prosessia. Kuumalla säällä voit peittää sokean alueen liinalla ja jaksottaisesti kostuttaa sen. Kevyt sade ei häiritse prosessia, mutta liian kosteaa ei myöskään tarvita, joten varastoi polyeteenipinnoite. Viikon kuluttua voit aloittaa viimeistelyn (jos haluat) tai jättää sokean alueen, kun se ilmestyy.

Muuten maaliin. Monet yrittävät koristella sokean alueen reunalla. Itse asiassa hyvä rakenne ei tarvitse tätä yksityiskohtia, mutta esteettisistä syistä on vielä mahdollista ennustaa pieni raja. Myös usein peittää sokea alue, jossa on erilaisia ​​koristeellisia laatat. Tee se helposti.

Muutamia sanoja hoidosta ja korjauksesta

Nyt tiedät, miten tehdä sokea alue kotona omilla käsilläsi, mutta sinun on tiedettävä, miten huolehditaan tai korjataan se. Jos sokea alue on asianmukaisesti säädetty, ei ole ongelmia melko pitkän aikaa, mutta muutaman vuoden kuluttua halkeamia voi silti esiintyä, varsinkin jos talo on melko vaikeassa ilmastoalueessa, jossa esiintyy usein sakkaa ja lämpötilan muutoksia.

Joten, jotta pienet halkeamat voidaan poistaa, voit käyttää nestemäistä sementtilaastaria suhteessa 1: 1 tai 1: 2. Liuota liuos varovasti reikiin ja työstää lastalla tasoittamaan pintaa. Tarkasta huolellisesti koko kehä ja poista kaikki löydetyt halkeamat.

Suurten halkeamien osalta on välttämätöntä valmistaa erityinen liuos, joka koostuu bitumista, hienosta kuonasta ja asbestista suhteissa 7: 1: 1,5. Halkeamat on leikattava pohjaan ja puhdistettava huolellisesti. Tämän jälkeen kaada liuos ja täytä se hiekalla. Kuivaamisen jälkeen pinta voidaan tasoittaa.

On tärkeää muistaa, että korjaukset on suoritettava viileässä säässä äärimmäisissä tapauksissa - yhtä aamulla. Tosiasia on, että lämpöbetonin vaikutuksen alaisena laajenee ja halkeamat vähenevät, joten lämpöä ei voi tehdä työtä hyvin.

Muut sokea alueet

Pysähdymme konkreettisessa versiossa, mutta jos aiotte tehdä talon päällysteen omalla kädelläsi muista materiaaleista, voit turvallisesti käyttää sellaisia ​​suosittuja vaihtoehtoja kuin kivi, päällystekivet tai päällystyslaatat. Tämän materiaalin käyttäminen on helpompaa, vaikka työ on huomattavasti kalliimpaa kuin konkreettisen vaihtoehdon tapauksessa.

Sokean alueen asettaminen on, että valmistelutoimet ja "tyynyjen" luominen eivät poikkea konkreettisesta versiosta. Näiden teosten loppuun saattamisen jälkeen valittu materiaali asetetaan luodun "tyynyn" päälle ja sen jälkeen varovasti tamped. Aukot on täynnä hiekkaa.

Sokea alue, jolla on omat kädet kivi-, laatta- tai päällystekivillä, on melko kestävää ja kestävää ilmakehän vaikutuksille, ja materiaalien suhteellisen korkeat kustannukset voidaan pitää haitoina niissä. On huomattava, että tämän vaihtoehdon hoitamisen tulisi olla yksityistä kuin konkreettinen, varsinkin lämpötilan tai merkittävän sademäärän voimakkaan vaihtelun jälkeen.

Koristeellisesta näkökulmasta tämä vaihtoehto luonnollisesti näyttää kauniimalta kuin tavallinen betonipinta. Mutta voit antaa tämän loppuun, mitä me selitimme artikkelissa. Tässä tapauksessa käytät vähemmän materiaalia ja työ maksaa vähemmän.

Minkälainen sokea alue valita - päätät. Yritimme puhua menettelyn tärkeimmistä elementeistä ja keskittyä tärkeisiin vivahteisiin. Tämän tiedon avulla voit helposti selviytyä työstä ja tehdä kotisi ja pihasi suojelematta, mutta myös kauniilta.