Mitä ja miten tehdä sementtiä?

Sementti on yleinen materiaali, jota käytetään kaikentyyppisissä korjaus-, restaurointi- ja rakennustöissä. Sementtiperusta - sitovat epäorgaanisen alkuperän osat. Betoni, muuraus, kipsilevyt, teräsbetonituotteet, joita käytetään teollisuuslaitosten ja yksityisten rakennusten rakentamiseen, on tehty sementistä.

Jauhemaisen sementtimassan ominaisuus, joka on sekoitettu veden kanssa, on kyky vähitellen kovettua ja muuttuu kivenmassaksi. Toiminnan vahvuuden hankkiminen tapahtuu sekä ilmassa että vedessä. Kovettamisen tärkein edellytys on liiallinen kosteus.

Kaikki ovat sementin edessä, mutta hyvin harvat ihmiset tietävät, mitä tämä yleinen rakennusmateriaali on tehty, miten se tehdään. Sen perustana on klinkkeri, erikoismineraaliset lisäaineet ja kipsi. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti sementin valmistusta, mitä raaka-aineita käytetään tähän.

Silti klinkkeri on sementin pääkomponentti.

Raaka-aineet

Sementtituotanto toteutetaan erityisissä tehtaissa, jotka sijaitsevat lähelle raaka-aineiden louhintapaikkoja sen valmistukseen. Sementin tuotannon tärkeimmät raaka-aineet ovat seuraavat luonnonkivet:

 • fossiilinen karbonaattityyppi. Tämä on arvokas luonnon raaka-aine, jolle on tunnusomaista kristallirakenteen ominaispiirteet, fyysiset ominaisuudet. Materiaalilla voi olla kiteinen tai amorfinen rakenne, joka määrittää vuorovaikutuksen tehokkuuden palamisen aikana muiden komponenttien kanssa;
 • savimateriaalit, sedimenttikivet. Niillä on mineraalipohja, niistä tulee muovia, tilavuus kasvaa liiallisella kosteudella. Raaka-aineille on ominaista viskositeetti, jota käytetään kuivassa tuotantomenetelmässä.

Karbonaattikiviä

Kiinnittäkäämme karbonaattikiveihin, joiden ominaispiirteet ovat:

 • Liitu, joka on helposti murskattua sedimenttikiviä, on kevyen kalkkikiven tyyppi. Se on suosittu sementin valmistuksessa.
 • Marl- tai marl-kalkkikiveä - fossiilista sedimenttityyppiä, jotka louhitaan hajoavassa tai kiinteässä tilassa, erotetaan niiden ominaispainosta ja kosteuspitoisuudesta. Ne sisältävät saviepäpuhtauksia, jotka mahdollistavat niiden siirtymisen raaka-aineisiin, joilla on paljon yhteisiä kalkkikivi- ja savipohjaisten mineraalien kanssa.

Koostumus sisältää aktiivisia mineraalilisäaineita (15%) tuotannon vaatimusten mukaisesti

Saviraaka-aineet

Savi kiviä ovat:

 • savi, joka sisältää mineraalioksidia, turvotus veden lisäämisen yhteydessä;
 • liemi, joka on savityyppi, jolla on suuri hiekkakehän pitoisuus ja pölymäiset hiukkaset;
 • liusko perustuen saveen, joka liittyy kovaihin, joilla on voimakas lujuus, jotka murskattaessa kerrostuvat lamellipartikkeleiksi. Raaka-aineille on ominaista stabiili hiukkaskokojakauma, pieni kosteuspitoisuus.
 • löysä, joka edustaa löysää vuoristoista, ei-muovista kallioa, joka on erotettu huokoisuudella, hienojakoisella viljalla. Sisältää silikaatti, kvartsi.

Ehkä teollisuusjätteen, muiden luonnonmateriaalien ja kuonojen käyttö.

Korjaava lisäravinteet

Sementtikoostumus valmistetaan kivennäisraaka-aineista käyttäen erityisiä pehmittimiä, jotka on lisätty tuotannon aikana.

Jos lisäät lisäaineiden määrää 20 prosenttiin, sementin ominaisuudet muuttuvat hieman.

Teknologia sisältää fossiilisten lisäaineiden käyttöä, jotka sisältävät:

Tekniikka tarjoaa korjaavien lisäaineiden käyttöönottoa, mikä tekee sementistä ja parantaa sen suorituskykyä. Pehmittimet voivat parantaa sementtikoostumuksen seuraavia ominaisuuksia:

 • korroosionkestävyys;
 • vastustuskyky lämpötilan muutoksille, syväjäähdytysjakso;
 • lujuusominaisuudet;
 • kovettumisaika;
 • sementin liikkuvuus, sen joustavuus;
 • veden läpäisevyyden aste.

rakenne

Oletko koskaan ajatellut, mikä teki sementin? Sen koostumus johtuu raaka-aineiden ominaisuuksista ja erityisistä brändituotteista. Niinpä laajalti suosittu Portland-sementti on seuraava koostumus:

 • Piidioksidi (piihappo tai kvartsi) - 25%.
 • Lime - 60%.
 • Alumiini (alumiinioksidi) - 5%.
 • Rautaoksidit ja kipsi - 10%.

Nykyään tuotetaan monia sementityyppejä.

Ainesosien prosenttiosuus voi vaihdella tekniikan ja sementtituotteiden tuotemerkin mukaan. Tietyt sementtityypit, erityisesti kuona Portland-sementti, sisältävät niiden koostumuskuonaa, mikä edustaa klinkkerin polton seurauksena syntynyttä hiiltä.

Riippumatta reseptistä tärkeimmät ainesosat sementtikoostumuksen valmistuksessa - savi ja kalkkikivi. Kalkkikiven pitoisuus on kolme kertaa suurempi kuin savipitoisuus, mikä takaa tarvittavan klinkkerin laadun sementtituotteiden tuotannossa.

Pääkomponentit, joista sementtiä tuotetaan:

 • klinkkeri, joka määrittää raaka-aineiden (kalkkikiven, saven) polttamisen aikana saadut lujuusominaisuudet. Klinkkeri on lopputuotteen perusta, jota käytetään rakeisessa muodossa halkaisijaltaan 10-60 mm. Klinkkeri lämpökäsitellään lämpötilassa, joka on noin puoli tuhatta astetta. Se sulaa muodostaen massan, jossa on suuri kalsiumdioksidin ja piidioksidin pitoisuus, jotka määrittävät sementtilausekkeiden suorituskykyominaisuudet. Rakeet murskataan pölyiseen tilaan, jonka jälkeen poltetaan;
 • kipsiä, jonka prosenttiosuus määrittää kovettumisajan. Perusmuotoon sisältyy jopa 6% puhdasta jauhemaista kipsiä tai kipsikiveä, joka sisältää epäpuhtauksia;
 • erityiset lisäaineet, jotka on otettu käyttöön olemassa olevien ominaisuuksien parantamiseksi tai erityisten ominaisuuksien koostumuksen antamiseksi, jotka laajentavat soveltamisalaa.

Usein sementtiä käytetään rakentamisessa betonin ja lujitettujen rakenteiden luomiseen.

Valmistusprosessi

Sementtituotanto toteutetaan vaiheittain, ja siinä säädetään seuraavista prosessitoimista:

 • Esikypsennetään ainesosat klinkkerin valmistukseen, joka on valmistettu kalkkikivestä, injektoitu määrä 75% ja savesta, jonka osuus on 25%.
 • Korkean lämpötilan kalsinointi, jonka jälkeen muodostuu klinkkeriä. Se on seurausta savi- ja kalkin yhdistämisprosessista, jonka lämpötila nousee 1450 asteeseen.
 • Hionta pallomyllyjen avulla. Ne ovat vaakasuoraan sijoitettuja rumpuja teräspalloilla, jotka mahdollistavat klinkkerin jauhamisen jauhemaisen tilan. Hiontaosuus pienenee, sementtikoostumuksen toiminnalliset ominaisuudet ja luokat kasvavat.

Tuotannon vaiheet

Tuotannon ominaisuuksiin kuuluu sementin valmistus erilaisilla menetelmillä, jotka vaikuttavat käytettyjen raaka-aineiden ominaisuuksiin. Tämä johtuu sementintuotannon sijainnista, käytettyjen laitteiden ominaisuuksista, tiettyjen tuotemerkkien kysynnästä.

Kaikki tekniikan variantit eroavat vain raaka-aineiden valmistuksen erityispiirteistä, joita toteutetaan:

 • märkä. Märkä tekniikka edellyttää kalkin käyttöä kalkin sijasta, joka sekoitetaan välttämättömien aineosien kanssa samanaikaisesti jauhamalla vaakasuorassa rumpuosassa, jossa on pakollinen lisäys veteen. Tämä muodostaa seoksen, jonka kosteuspitoisuus on 30-50%. Latausmateriaali poltetaan uunissa, joka muuttuu pallomaiseksi klinkkeriksi, joka sitten murskataan;
 • kuiva menetelmä. Kuivakemikaalille on ominaista sementintuotannon alentunut kustannus, tuotantokierron väheneminen. Tämä johtuu teknisistä toimenpiteistä, jotka mahdollistavat laitteiden samanaikaisen hionnan ja kuivaamisen kuulamyllyssä tulevien kuumien kaasujen vaikutuksen alaisena. Saatu seos on jauhemaista koostumusta;
 • yhdistettynä. Yhdistetyssä versiossa yhdistyvät märän ja kuivan tuotantomuoton ominaisuudet, mutta se eroaa eri yrityksissä. Yksi vaihtoehdoista tarjoaa mahdollisuuden saada puolikuiva koostumus, jonka kosteus on korkeintaan 18%, valmistettu kuivaamalla märkäteknologialla saatu seos. Toinen menetelmä käsittää kuivan seoksen valmistamisen, jonka jälkeen kostutetaan 14%: iin, granulaatioon ja lopulliseen lämpökäsittelyyn.

johtopäätös

Artikkelissa annetaan tietoa siitä, miten sementti valmistetaan, mitä raaka-aineita käytetään, mitä teknisiä ominaisuuksia käytetään tuotantoprosessissa. On olemassa monia teknisiä vivahteita, joita sementin valmistukseen osallistuvat asiantuntijat hallitsevat täydellisesti.

Mikä on sementti?

Sana sementti on kaikille tuttu. Jopa ne, jotka eivät ole koskaan olleet rakentamisessa mukana, tietävät, että sementtiä tarvitaan muurauslaastilla, että se on tärkeä osa betoniterästuotteita. Kuitenkin harvat ihmiset tietävät, mitä sementtiä valmistetaan.

Erityisominaisuudet

Sementti on läsnä. Sitä käytetään paitsi eri rakennusten rakentamisessa. Ilman sitä ei ole mahdollista tehdä korjaus- ja korjaustöiden aikana. Sementtiä ei ole vielä korvattava. Tämä oikeuttaa sen kysynnän.

Rakennusmateriaalin perusta on neulominen epäorgaanisia komponentteja. Sementtiä tarvitaan paneelilevyjen valmistukseen. Sieltä tehdään kipsi- ja muurausratkaisuja. Betonisementin koostumuksessa annetaan yksi tärkeimmistä paikoista.

Pohjimmiltaan sementti on hieno jauhe. Jauhemassan tärkein ominaisuus on se, että se vuorovaikutuksessa veden kanssa alkaa vähitellen kovettua. Näiden kahden komponentin (sementti ja vesi) välinen vuorovaikutusprosessi täydentyy kiinteän matriisin muodostamisella, joka on samankaltainen luonnonkiven kovuuden kanssa.

Kestävä rakenne muodostuu liiallisesta kosteudesta. Sekä ulkoilmassa että vedessä on reaktio. Sementti kovettumisen jälkeen säilyttää voimansa pitkään.

ominaisuudet

Sementin fysikaaliset ominaisuudet riippuvat useista tekijöistä.

Merkittävimmät ovat:

Hionta-sementti vaikuttaa kovettumiseen tarvittavaan lujuuteen ja aikaan. Hieno jauhaminen antaa suuremman lujuuden ja kovettumisen.

Mitä pienempi jauhehiukkasia, sitä vahvempi betoni ilmenee, sitä nopeammin se asetetaan. Materiaalin hinta riippuu myös hionnasta.

Jyrsinnän hienojen ominaisuuksien määrittämiseksi käyttämällä erikoisruohoa, jossa pienimmät solut ovat jopa 80 mikronia. Valmistettaessa laastia liian hienoksi jauhetusta sementistä tarvitaan enemmän vettä. Tämä haitta eliminoidaan sekoittamalla erikokoisia hiukkasia: suuri ja pieni. Suuret pölyhiukkaset ovat 80 mikronia ja pieniä - 40 mikronia.

Sementillä on seuraavat ominaisuudet:

 • vahvuus;
 • korroosionkestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden kysyntä;
 • asetusajaksi (jäädytys).

vahvuus

Tämä indikaattori riippuu tuotemerkistä. Määritä lujuusominaisuudet suorittamalla puristuskokeet. Kokenut levy pidetään kuormana kuun kuukauteen - 28 päivää. Testattaessa näyteementille annetaan asianmukainen nimitys. Mitattu vahvuus MPa: ssa.

Sementtilaatuja 300 - 600 soveltuu kotikäyttöön. Erityistä vahvuutta vaativille tuotteille käytetään korkeampia laatuja - 700 tai jopa 1000.

Korroosionkestävyys

Vahvistetut betonituotteet veden ja muiden nestemäisten aineiden vaikutuksesta alkavat syövyttää. Negatiivinen vaikutus poistuu useilla tavoilla. Voit esimerkiksi vaihtaa koostumuksen, päästä jauhe-seokseen hydroaktiivisia materiaaleja. Tiettyjen aineiden läsnäolo estää haitallisten kemiallisten reaktioiden syntymisen.

Korroosionkestävyys lisääntyy polymeerien lisäaineiden avulla. Tämän seurauksena mikrohuokoisuus vähenee, tuotteen kestävyys kasvaa.

Pozzolan-sementillä on korkein korroosiosuojaus. Sen vuoksi sitä käytetään kosteissa olosuhteissa toimivien laitteiden rakentamiseen.

Pakkasvaste

Yksi laadukkaiden sementtien tärkeimmistä indikaattoreista on kyky toistuvasti pakastaa ja sulata betonituote.

Sementtikivessä on mikrohuokosia, joissa on vettä. Kun jäätynyt vesi voi kasvaa tilavuudeltaan 8%.

Toistuva jäädytys ja myöhempi sulatus vuosien kuluessa johtaa kivenrakenteen tuhoutumiseen, halkeamien ilmenemiseen.

Rakennuksessa ei käytetä sementtiä ilman lisäaineita. Komponentteja lisätään eri merkkeihin, jolloin sementti pystyy vastustamaan lämpötilan muutoksia.

Konkreettisten, ilmassa olevien lisäaineiden valmistuksessa on mukana. Pienimmät ilmakuplat jakautuvat tasaisesti betonirungon sisäpuolelle, mikä ratkaisee ongelman, joka liittyy veden jäätymiseen ja sen laajenemiseen.

Vesihuolto

Tämä on prosenttiosuus veden määrästä, joka tarvitaan sementtilaastin saamiseksi optimaaliseen sakeuteen.

Ratkaisu nimellistä vesitiheyttä yhtä paljon kuin sementti voi pitää. Esimerkiksi Portland-sementissä tämä arvo on 22-28 prosenttia.

Sementistä, jolla on alhainen vedenkysyntä, betoni saadaan laadullisemmin kuin siitä, jolla tämä indikaattori on korkea. Ensimmäisessä tapauksessa tuotteet kestävät lämpötilaeroja. Toisessa betonissa on suuri huokoisuus, eikä se ole sopiva rakentamiseen. Tällaista sementtiä käytetään vahvistamaan betonisia aidoja tai viemäröintitiloja.

Aseta aika

Tämä on ajanjakso, joka johtuu sementtilaastin fysikaalisten ominaisuuksien muutoksesta plastisuuden tilasta kiven muodostumiseen.

Ihanteellista ratkaisua pidetään kiinteänä eikä liian nopeasti, mutta ei kovin hitaasti. Asetusaikaa säätelee tietty määrä kipsiä materiaalin koostumuksessa. Suuremman kipsin määrä antaa nopean asetuksen. Vaikka sen sisällön väheneminen edistää ratkaisun pidempää jähmettymistä.

Ei niin dramaattisesti kuin kipsi, vaikuttavat asetuksiin ja muihin tekijöihin. Erityisesti veden määrä liuoksessa ja ympäröivä ilman lämpötila työalueella ovat tärkeitä.

Standardin mukaan normaaliolosuhteissa Portland-sementti alkaa asettaa kolmen neljänneksen tunti. Kovettumisprosessin tulisi päättyä 10 tunnissa.

rakenne

Tee sementti erikoistuneissa yrityksissä. Sementtilaitokset on rakennettu lähelle raaka-aineiden louhintapaikkoja.

Raaka-aineet sen tuottamiseksi saadaan luonnollisista kiveistä:

 • karbonaattityyppinen fossiili;
 • savimateriaaleja.

Karbonaateilla on amorfinen tai kiteinen rakenne, jolla materiaalin vuorovaikutuksen tehokkuus muiden komponenttien kanssa riippuu polttoprosessista.

Karbonaattikiviä ovat:

 • liitu;
 • Marl (Marl-kalkkikivi);
 • kalkkikivi, mukaan lukien kuoren kivi;
 • Dolomiittityyppiset kivet.

Savimateriaalit ovat sedimenttisiä kiviä. Mineraalipohjalla on hellävaraisuus ja liiallinen kosteus voi lisätä tilavuutta. Savi-materiaaleja käytetään kuivassa valmistusmenetelmässä.

Savi kiviä ovat:

Raaka-aineiden lisäksi sementin käytön korjaavia lisäaineita.

Ne ovat peräisin mineraaleista, joihin kuuluvat:

Tietyllä tekniikalla tuotetut lisäaineet parantavat kuvatun materiaalin laatua.

Sementin koostumus riippuu vaadittavista ominaisuuksista, jotka määräytyvät materiaalin luokituksen mukaan.

Suosituin portlandsementti koostuu seuraavista:

 • 60% kalkkia;
 • 25% piidioksidia;
 • 10% rautaa ja kipsioksideja;
 • 5% alumiinia (alumiinioksidi).

Eri tuotemerkeissä lähtöaineiden prosenttiosuus on erilainen, samoin kuin koostumus. Esimerkiksi kuona Portland-sementti sisältää kuonaa. Kvantitatiiviset mittasuhteet voivat vaihdella rakennusmateriaalin valintamenetelmän ominaisuuksien mukaan.

Minkä tahansa sementtimerkin ja minkä tahansa tuotantomenetelmän osalta kalkkikivi ja savi pysyvät ennallaan. Lisäksi kalkkikivi on aina kolme kertaa enemmän savea. Tämä suhde edistää korkealaatuisen klinkkerin saamista, josta tehdään sementtiä.

Teollisuudessa sementtituotannossa käytetään seuraavia komponentteja:

Clinker on sementin merkittävin osa. Se määrittää lopullisen materiaalin lujuusominaisuudet. Clinker tulee tuotantoprosessiin rakeiden muodossa. Rakeiden halkaisija vaihtelee välillä 10 - 60 mm. Lämpökäsittelykomponentti valmistetaan lämpötilassa noin puolitoista tuhatta astetta.

Kipsin määrä määritetään vakiintuneella kovettumisjaksolla. Pohja- tapauksessa kipsin jauheen muoto sisältyy sementtiin tilavuudeltaan 6%.

Lisäaineiden avulla voit parantaa ominaisuuksia. Sementti saa apua käyttämällä lisäominaisuuksia, jotka laajentavat merkittävästi sen ominaisuuksia.

Sementin valmistuksen tuotantovaiheet

Ensinnäkin kalkkikivi sekoitetaan saven kanssa suhteessa 3/1. Sitten seos laukaistaan ​​korkeassa lämpötilassa. Tuloksena on sementin tuotannon raaka-aine. Sitä kutsutaan klinkkeriksi. Granuloitua klinkkeriä lähetetään jauhatukseen kuulamyllyissä.

Sementtiä voidaan valmistaa kolmella tapaa.

Valmistusteknologiasta riippuen se voi olla:

Erot ovat raaka-aineiden valmistusmenetelmissä.

Märkätekniikan mukaan liitua ei käytetä, mutta liitu. Se sekoitetaan saven ja muiden ainesosien kanssa lisäämällä vettä. Tuloksena on kosteuden seos 30: stä 50 prosenttiin. Seos muunnetaan klinkkeripalliksi polttamisen aikana.

Kuivan tekniikan mukaan valmistusprosessi lyhenee, koska kaksi toimenpidettä (kuivaus ja hionta) yhdistetään yhteen. Tuloksena oleva seos muuttuu jauheeksi.

Eri yritykset käyttävät yhdistettyä menetelmää eri tavoin. Joissakin tapauksissa ensin saada kuiva seos ja kosteuttaa sitä. Toisissa käytetään märkä- ja puolikuivaa menetelmää, jonka kosteus on alle 18%. Polttaminen suoritetaan molemmissa tapauksissa.

Sementtiä on paljon erilaisia. Tunnetuin on Portland-sementti.

Muut aineelliset vaihtoehdot ovat melko suosittuja:

 • kuona;
 • putsolaanisista;
 • alumiinioksidi;
 • kasvussa.

Portland-sementtiä on saatavilla useissa eri luokissa: 400, 500, 550, 600. M400-sementistä valmistetaan rakennusmateriaaleja.

Suuremmat tuotemerkit ovat kysyntää betoniteräsrakenteiden valmistuksessa sekä korkean lujuuden omaavien betonituotteiden valmistuksessa.

Kemiallinen koostumus, ominaisuudet ja menetelmä sementin valmistukseen

Ilman tätä materiaalia on mahdotonta kuvitella nykyaikaista rakennustyömaata. Sementtiä yli sadan vuoden ajan voit rakentaa voimakkaimmat rakenteet, sitä käytetään korjaustöihin, sitä käytetään loppuun tiloissa, mutta harvat ihmiset ajattelevat, mitä sementtiä valmistetaan.

Mikä on sementti? Tämä materiaali on jauhe, joka perustuu epäorgaanisiin yhdisteisiin. Välittömästi veden kanssa tämä jauhe alkaa kovettua ja hankkia monoliittisen, vahvan materiaalin vahvuuden, joka täyttää valmiiksi valmistetun muodon.

Reaktio tapahtuu riittävän kosteuden varmistamiseksi. Kovettumisen jälkeen sementtiteokset voivat toimia pitkään ilman perusominaisuuksien muuttamista. Tämän materiaalin tuottamiseen käytettävät tehtaat yrittävät sijoittaa lähelle raaka-aineen louhinnan lähdettä, koska sementin valmistukseen käytettävien materiaalien käsittely ja kuljetusmäärät ovat melko korkeat.

Ymmärtääksesi, mitä sementtiä valmistetaan, riittää, että pystytään osoittamaan sementin kemiallinen koostumus, jota käytetään itse rakentamisessa - portlandsementtiä. Se tehdään käyttäen seuraavia mittasuhteita:

 • kalsiumoksidi - vähintään 60%;
 • piidioksidi - vähintään 20%;
 • alumiinioksidi - vähintään 4%;
 • rautaoksidi - vähintään 2%;
 • magnesiumoksidia - vähintään 1%.

Muiden sementtityyppien kaavat ovat samanlaiset, vain kunkin ainesosan määrä on säädetty.

Sementin pääominaisuudet

Rakennusmateriaalit, mukaan lukien sementti, tarkistetaan useimmiten seuraavien ominaisuuksien noudattamiseksi:

 • Vahvuus. Tämän ominaisuuden testaamiseksi sinun on tehtävä betonisylinteri, jota myöhemmin kohdistetaan puristustesteihin. Näytteen altistuksen kesto &mdsah; vähintään 28 päivää. Tämä termi vaaditaan koko joukon lujuusmateriaalia. Kun tarkistat ja verrataan indikaattoreita MPa: ssa, voit asettaa sementin tuotemerkin, joka on nimetty: M200, M300, M400, M500, M600;
 • Korroosionkestävyys. Märässä ympäristössä betonirakenteet, joita ei käsitellä erityisillä yhdisteillä, altistuvat korroosiolle. Tämän prosessin poistamiseksi on suositeltavaa käyttää erityisiä lisäaineita muodostettaessa liuosta betonointiin. Sama pätee suojautumiseen vaikuttavilta aineilta ja erilaisilta kotitalouskemikaaleilta. Työssä aggressiivisissa ympäristöissä ja korkeassa kosteudessa on kehitetty erityinen brändi - pozzolan-sementti;
 • Pakkasvaste Tämä ominaisuus määritetään materiaalin jäädyttämis- ja sulatusjaksojen aikana, joissa se pystyy säilyttämään alkuperäiset ominaisuudet. Kun betonipohjan kosteus huokosissa ja mikroprekareissa jäätyy, laajeneminen tapahtuu, mikä vaikuttaa betonin laatuun ja johtaa sen tuhoamiseen. Betonin rakenteen parantamiseksi on tarpeen käyttää erityisiä lisäaineita, joiden avulla betoni kestää äkilliset lämpötilan muutokset. Lisäksi lisäaineita käytetään työn organisointiin talvella;
 • Vesihuolto. Se ilmaistaan ​​prosentteina vaaditun plastisuuden liuoksen kokonaisvolyymiin verrattuna. Portlandsementin maksimaalinen veden kysyntä on 28%. Olisi ymmärrettävä, että seos, joka vaatii vähimmäismäärän vettä, antaa kestävämmäksi ja luotettavammaksi betonin, ja liuos, joka on kyllästetty vedellä, antaa huokoisen betonirakenteen, jolle on ominaista pienempi lujuus;
 • Termi asetusta. Tämä indikaattori on tärkeä työn organisoinnin kannalta. Sen ei pitäisi olla liian pitkä tai lyhyt, jotta se ei häiritse jalustan tai muurauksen täyttämistä. Tätä ominaisuutta ohjaa kipsin määrä kuivassa seoksessa. Jos kipsin määrä on korkeampi, asetus on nopeampi, jos se on alempi - hitaampi. Optimaalinen nouseva sementtimenetelmä tapahtuu 10 tunnin kuluessa, ja asetuksen alku on 40-50 minuutin sisällä.

Tuotteiden tyypit käytöstä

Eri tyyppisiin töihin tarvitaan tiettyjä ratkaisuominaisuuksia. Portland-sementtiä käytetään laajalti, jota voidaan käyttää useimpien työntyyppien tuottamiseen. Mutta erikoisolosuhteissa tarvitaan muita merkkejä:

 • Valkoinen Portland-sementti. Tämä materiaali eroaa hienommalla hiomalla ja korkealla kipsipitoisuudella. Sitä käytetään itse tasoitettavien lattioiden laitteisiin, koska valkoisen sementin avulla saavutetaan korkealaatuinen pohja ja houkutteleva ulkonäkö. Tarvittaessa sementtikoostumukseen voidaan lisätä erilaisia ​​pigmenttejä, jotka mahdollistavat värillisen liuoksen saamisen.
 • Sulfaattien kestävä portlandsementti. Suunniteltu rakenteille, jotka ovat alttiina toistuvalle altistumiselle aggressiiviselle ja kostealle ympäristölle. Tätä materiaalia käytetään sillan paalujen ja sonnien valmistukseen.
 • Kuonan sementti. Käytetään valimoihin ja alkuaineisiin, jotka on tarkoitettu veden tai maan alla työskentelemiseen.
 • Pozzolaaninen sementti. Sillä on erinomainen vastustuskyky makealle vedelle ja sitä käytetään hydraulisten rakenteiden asennukseen.
 • Alumiinisementti. Tätä materiaalia käytetään merivesillä toimivien rakenteiden rakentamiseen sekä korjaustöihin matalissa lämpötiloissa.

Raaka-aineet ruoanlaittoon

Sementtituotannon sijoitus pyrkii suunnittelemaan raaka-aineiden päävarantoja. Raaka-aineet ovat luonnollisia kiviä, jotka on kaivettu avoimella menetelmällä. Joten siitä, mitä tuottaa sementti:

 • Karbonaattikiviä. Näitä ovat: liitu; kuori- ja muut kalkkikivet; dolomiitti; merkeli. Teollisessa tuotannossa käytetään pääosin kalkkikiviä. Tämä materiaali mahdollistaa vuorovaikutuksen tehokkuuden lisäämisen polttoprosessissa.
 • Savi kiviä. Näitä ovat: savi; savikiven; multa; lössi. Tämä materiaali on välttämätön seoksen plastisuuden hankkimiseksi ja sitä käytetään pääasiassa sementin valmistuksessa kuivalla menetelmällä.
 • Lisäaineita. Tiettyjen sementtilaastiominaisuuksien saamiseksi on välttämätöntä lisätä aineita, jotka pystyvät säätämään materiaalin ominaisuuksia peruskomponenttiin. Lisäaineita ovat: alumiinioksidi; piidioksidi; fluorisälpä; apatite.
Sementin lisäaineet.

Kuinka valmistella sementtiä tuotannossa

Tärkeimmät aineet, joista sementtiä tuotetaan, ovat kalkkikiveä ja savea. Näistä kahdesta komponen- tista valmistetaan klinkkeri erityisellä tavalla, joka sekoitetaan sen jälkeen muihin lisäaineisiin, jotka ratkaisevat ratkaisun laatu, brändi ja ominaisuudet. Pakollisista lisäaineista on olemassa kipsi, dolomiitti, sementtiitti.

Sementtituotannon vaiheet.

Luonnossa on puhdasta puhdasta klinkkeriä - marliä, mutta tämän mineraalin pieniä varantoja ei voida käyttää teollisessa mittakaavassa, joten kotimaiset ja ulkomaiset valmistajat valmistavat klinkkerin perinteisistä materiaaleista.

Sementtituotanto jaetaan seuraaviin vaiheisiin:

 • Klinkkerin valmistukseen on välttämätöntä sekoittaa ainesosat perusteellisesti erityisissä suurikapasiteettisissa rummuissa.
 • Seuraavassa vaiheessa valmistettu massa tulee uuniin, jossa paahtaminen tapahtuu 3-4 tunnin kuluessa noin 1 500 tuhannen asteen lämpötilassa. Tämän seurauksena klinkkeri muodostuu pienten fraktioiden muodossa (halkaisijaltaan enintään 5 cm).

On olemassa kolme tapaa tehdä sementtiä. Ne eroavat klinkkerin käsittelyssä.

 1. Märkä tapa. Klinkkerin tuotanto tapahtuu vedellä, liidulla ja savella. Niiden sekoittamisen seurauksena rummussa muodostuu märkä massa - seos. Se lähetetään poltettavaksi, jonka jälkeen saadut rakeet murskataan ja sekoitetaan tarvittavien lisäaineiden kanssa. Tätä menetelmää pidetään melko kalliina, joten nyt käytetään muita menetelmiä.
 2. Kuiva tapa. Voit vähentää valmiin seoksen sekoittamista lisäaineilla, koska koko prosessi vähenee valmiiden ainesosien valmistukseen, murskaamiseen ja sekoittamiseen. Tämä tekniikka on yhä suosittu, koska se mahdollistaa merkittävästi tuotantokustannusten ja tuotteen lopullisen hinnan alentamisen.
 3. Yhdistetty menetelmä. Tämä tekniikka käyttää erilaisia ​​klinkkerituotannon muotoja yhdistämällä kuivan ja märän menetelmän käyttämät tuotannon vaiheet.

Kuinka tehdä sementtiä kotona

Ensinnäkin sinun on heti huomata, että et voi saada laadukasta tuotetta kotona tai autotallissa. Se ei riitä tietämään, miten tehdä sementtiä itsestään, sillä sen lisäksi sinun on hankittava erikoislaitteita tai käytettävä mahdollisimman suurta lihasvoimaa, mikä lopulta osoittautuu melko kalliiksi ja tylsäksi. On paljon helpompi ostaa lopputuote myymälässä.

Yksinkertaisin tapa saada ratkaisu kotona, joka soveltuu pienien halkeamien sementoitukseen, on seoksen valmistaminen, joka perustuu seuraaviin ainesosiin: vesi, vesipitoinen kalkki ja kivihiiltä. Näitä aineita sekoitetaan, kunnes saadaan homogeeninen viskoosi massa, jota on käytettävä välittömästi, koska tämän liuoksen säilyvyys on enintään kaksi tuntia.

Muita itsevalmistavien sementin lisävarusteita ovat uunit materiaalin polttamiseksi ja mylly, jolla jauhamalla klinkkeri jauheeksi.

Kuinka tehdä sementtilaasti

Sementtilaastin valmistukseen tarvitaan itse sementtiä, vettä ja kasaumia (kipsi- ja muurauslaastareissa käytetään joki- tai louhoshiekkaa).

Liuoksen aineosien suhde riippuu tämän materiaalin käytöstä, mutta useimmissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää kaavaa: 3 osaa hiekkaa yhtä osaa kohti sementtiä kohti. Vettä lisätään tarpeeseen saada enemmän muovi- tai viskoosiliuosta.

Jos haluat saada rakenteeltaan suuremmat lujuusominaisuudet, lisää sementin osuutta. On oikein aloittaa liuoksen valmistaminen kuivien fraktioiden sekoittamisesta, ja vasta homogeenisen massan saamisen jälkeen ne alkavat täyttää vettä pieninä annoksina vähitellen saavuttaen tarvittavan sakeuden.

Mikä sementti on parempi rakenteen perustalle?

  Päiväys: 01/16 / 2015Kuvat: 1156Luvat: 31

Rakennuksen perusta on perusta, ja säätiön perustus on sementti, joten ennen rakentajan alkua kysymys: mikä sementti on parempi perustaksi? Rakennuksen, erityisesti sementin, rakentamisen komponenttien valinta on erittäin tärkeä asia.

Sementtilaastin sisältämien täyteaineiden rakenne.

Mikä tekee säätiöstä?

Materiaalit ja työkalut perustuksen valmistukseen:

Sanotaan, että vain sementti voi olla parempi kuin sementti, rakennusmateriaali, jolla on konkreettisen massan kannalta keskeinen rooli, mikä lisää sen ominaisuuksia vuorovaikutuksessa veden kanssa.

Takaisin sisällysluetteloon

Kun valitset sementin perustuksen rakentamiseksi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

Taulukko mittasuhteista sementtimerkin M400 materiaalien suhteen.

  veden kestävyys, paleltumisen kestävyys, sulfaattien kestävyys, korroosionkestävyys, ilmankestävyys, sementin turvotus ja kutistuminen, hiontapintaisuus.

Vesitiiviys on sementin kyky vastustaa veden vaikutuksia, eikä tämä vaikutus johda betonin rakenteiden tuhoamiseen. On parasta tarkistaa betonilaastin vedenkestävyys säätiölle seuraavalla tavalla.

Kaksi identtistä betonikuutiota valmistetaan. Yksi niistä, kuivassa muodossa, murskataan puristimella, sen lujuus määritetään. Toinen kuutio nostetaan veteen ja tuhoutuu samalla tavalla.

Kyllästyminen vedellä johtaa interparticle-sidosten heikentymiseen ja näytteen lujuus vähenee. Tyydyttyneiden ja tyydyttymättömien näytteiden lujuuden suhdetta kutsutaan materiaalin pehmenemiskertoimeksi. Betonin pehmenemiskerroin on 0,8, mikä vahvistaa sen vedenkestävyyden.

Pakkasenkestävyys - tämä ominaisuus tarkoittaa sitä, että toistuva jäädytys ja sulatus eivät vaikuta sementin laatuun, mutta tämä ominaisuus ilmenee vain, jos erityisiä modifioituja lisäaineita käytetään frost resistenssin parantamiseksi. Pakkauksessa on etiketti, joka osoittaa rakennusmateriaalin roiskeita.

Veden ja sementin välinen suhde eri merkkien sementteihin. Sementtilajit on merkitty kaarteiden yläpuolella. Sulfaattiresistenssi on sementin tärkeä ominaisuus, sen kyky kestää kauan nestemäisen sulfaattiväliaineen vaikutuksia vastaan. Sulfaattiympäristö, joka vaikuttaa sementtikiviin, muodostaa ettringiitin, heikosti liukenevan yhdisteen, jonka ulkonäkö johtaa mikrokreän muodostumiseen. Nämä mikrokreät, jotka yhdistyvät toisiinsa, tuhoavat betonia.

Lisäaineet, jotka parantavat sementin samentumista, vaikuttavat epäselvästi sulfaattien kestävyyteen. Siksi, ennen kuin valitaan materiaali säätiölle, sen koostumus on tutkittava hyvin. Korroosionkestävyys määrittelee betonirakenteiden käyttöiän ja on ominaista kyky selviytyä aggressiivisen ympäristön vaikutuksista. Sementin korroosionkestävyys riippuu betonista, mikropuhista ja kapillaareista muodostuvien halkeamien läsnäolosta, jonka kautta kiven rakenteeseen tulee alkuaineiden ja happojen liuoksia sisältävä vesi. Ilmansuojelu luonnehtii sementin kykyä pitää ulkona kaikki sen hyödylliset ominaisuudet. sementtijauheen kuljetus.

Keskittymisvaiheen aikana tulee harkita hajoamista varastoinnin aikana. Käyttöohjeissa on annettava tietoa jauheen varastointiolosuhteista, jotka johtuvat sementtikiven kyvystä muuttaa tilavuuttaan. Turvotettaessa betonipäästöt lisääntyvät kosteuden imeytymisestä ympäristöstä. Tämä prosessi ei vähennä betonin lujuutta.

Karkeus tapahtuu sementtikiven kovettumisen aikana kuivassa ilmassa. Hionnan hienous vaikuttaa asetusnopeuteen ja betonin lujuuden keruuseen. Mitä parempaa jauhetta murskataan, sitä korkeammat nämä ominaisuudet ovat. Takaisin sisällysluetteloon Rakennuksen jauhe säätiölle jaetaan seuraaviin ryhmiin: ei lisäaineita ja lisäaineita Rakenteiden perustusten pystyttämiseen tarvitset puhdasta portland-sementtiä tai pussolaanista ja kuohamaista sementtiä lisäaineilla, jotka parantavat sen ominaisuuksia. Jotta materiaalin ominaisuuksia voitaisiin paremmin ymmärtää ja määrittää, mikä on paras, on tunnettava pakkausmerkinnät ja pystyttävä tulkitsemaan pakkauksessa olevat tiedot. Kahdentyyppisiä merkintöjä on tehty vuosina 1985 ja 2003.

Ensimmäisessä merkinnässä kirjaimet osoittavat sementtityyppiä: Sementtituotannossa M - brändi, PC - portland - sementti, S - kuona - sementin kirjaimen lisääminen Portland - sementti (SHPC), vedeneristysmateriaali NTS - korostus sementti, luvut 100 - 700 tarkoittaa suurinta kuormitusta, joka kestää pohja, kirjain D numerolla ilmaisee lisäaineiden määrän materiaalissa, D0 ilmoittaa materiaalin täydellisestä puhtaudesta, seuraavat kirjaimet osoittavat sementtilajin: H - normalisoitu, B - nopeasti kovettuva, PL - pehmitetyt; SS-sulfaattikestävä, 2003-merkintä dekoodaa sementtimarkkinat: nimi - CEM, lisäaineiden esiintyminen on merkitty latinalaisin numeroin: I - ilman lisäaineita ja II - lisäaineilla, CEM II: llä on alatyyppejä A ja B, mikä tarkoittaa sementtimateriaalien lisäystä, kirjain W ilmoittaa, että sementti oli kuona-rakeistettu ja kirjain P tarkoittaa pozzolania, numerot 22,5-52,5 ilmoittavat minimi puristuslujuusluokan, joka on saavutettu 28 päivää perustuksen jälkeen, kirjaimet H ja B osoittavat kykyä kovettaa: N - normaalisti kovettuva, B - nopea suljin Jos vastaat kysymykseen siitä, miten valita sementti, asiantuntijat suosittelevat sekalaisia ​​portlandsementtiä: kuona ja pozzolan. Näitä laatuja erottaa aktiivisten lisäaineiden määrä, joka koostuu kuoreista tai vulkaanisista kiveistä. Jos käytät sekalaisia ​​laatuja perustuksen rakentamiseen, rakennetaan keväällä siten, että betoni on voima, kunnes se on jäätynyt, koska sekasementit eivät ole riittävän karkeita. Mutta tällaiset rakennusmateriaalit perustuksiin sopivat märkä- ja sulfaattimaahan, koska ne ovat erittäin kestäviä aggressiivisille ympäristöille.

Kuinka tehdä sementtiä?

Rakennusmateriaalit ilmestyivät silloin, kun sivilisaation aamuna ensimmäiset ihmiset alkoivat rakentaa taloja ja linnoituksia. Ajan myötä ihmiskunta on etsinyt materiaaleja, joilla on suuri vahvuus ja saatavuus missä tahansa asuinpaikassa. Pitkän etsinnän ja kokeilun jälkeen havaittiin, että hienoksi murskattu kalkkikivi ja kipsi, sekoitettuna veteen ja mineraaleihin, hankkivat erityisiä supistavia ominaisuuksia.

Kovettumisen jälkeen se muodostaa monoliittiyhdisteen, jolla on kiinteän kiven ominaisuudet. Siitä lähtien sementtiä alkoi tuottaa suuria määriä ja käyttää suurien ja pienten rakenteiden rakentamiseen. Kallion ja metallin rakentamisen ohi jälleen kerran, kysyimme usein itseltämme kysymyksen: "Miten teet sementin?"

Mielenkiintoinen tosiasia: Egyptin pyramidien rakentamisen aikana faraot käyttivät tekniikkaa, joka muistuttaa betonin tuotantoa. Seosta murskattua kalkkikiveä ja kivihiutaleita kaadettiin vedellä ja muuttui monoliittisiksi kivilohkoiksi.

Mikä on sementti?

Ensimmäinen tuotantovaihe alkaa kalkkikivilouhoksessa, kun kaivoskoneita käytetään, tulevaisuuden sementin komponentit poistetaan maaperästä. Jotta rakennusmateriaalilla olisi vaadittu lujuus, kalkkikivi valitaan tuotantoon, joka sijaitsee lähellä pintaa. Koostumuksessaan on suuria määriä piitä, rautaa ja alumiinioksidia. Jos kaadat syvemmälle, rotu on puhdas, mutta korkea kalsiumkarbonaattisisältö. Uutettu kivi lajitellaan ja lähetetään tarvittaessa tuotantoon, jossa mittasuhteet muuttuvat erilaisten laatuluokkien saamiseksi.

Kalkkikiven käsittely

Sementtituotannossa kiveä puretaan laitteistoon kivien ensisijaiseksi murskaamiseksi. Suuria lohkareita usean sävyn puristusvoiman vaikutuksesta vähitellen murskataan tennispallon kokoon ja syötetään kuljettimeen. Pienet ja suuret kivet lähetetään toissijaiseen murskaukseen, jossa ne vähennetään golfpallon kokoon ja hienoksi jauheeksi. Kalkkikiveä, jossa vaihtelevat prosenttiosuudet kalsiumkarbonaatista, käsitellään erikseen.

Kalkkikiven hionta ja kuivauslinja: 1 - hihnakuljettimen PL-650; 2 - magneettinen erotin; 3 - kuivauskompleksi; 4 - hissi; 5 - syöttösuppilo, jossa on liukupää; 6 - hihnan syöttölaite ПЛ-500; 7-mylly MTsV-3; 8 - pyörivä suihkumylly MRS-2/770; 9 - syklonisuppilo CB-4.5; 10 - pölynkerääjä II PC-2.0 bunkkeriin; 11-pussisuodatin FRI-60; 12 - sektorin syöttölaite PS-1B; 13 - VVD-tuuletin; 14 - keskipainepuhallin; 15 - sulkuventtiilit; 16 - kompressori.

Tämä on välttämätöntä niiden sekoittamista varten eri mittasuhteissa ja tietyn tekniikan mukaisesti eri laatujen sementin tuottamiseksi.

Lajittelu ja hionta

Pieni kalkkikivi, joka on lajiteltu kuormaaja, sijoitetaan kuivaan varastoon, joka on suojattu kosteudelta ja lämpötilan muutoksilta. Koolit muodostuvat erilaisesta koostumuksesta koostuvasta raa'asta sekoituksesta, joka on valmis jauhatusvaiheeseen. Kuljetin murskattu kivi tulee hiomakoneeseen - telamyllyyn, jossa muodostuu kalkkikivipölyä.

Mikä on sementti?

Sementti on neulomateriaali, joka pyrkii kovettuumaan vedessä ja ulkoilmassa. Ymmärrämme, mitä sementtiä valmistetaan, mutta se on silti aivan sama sementintuotantoteknologialla - kuiva ja märkä. Se muodostetaan hiomalla klinkkeriä, kipsiä ja erityisiä lisäaineita. Klinkkeri on seurausta raakasekoituksen polttamisesta, joka sisältää kalkkikiveä, savea ja muita aineita (masuunikuona, nepheliiniliete, marl). Ainekset otetaan tietyllä suh- teessa, mikä takaa kalsiumsilikaattien, alumiiniferriitti- ja alumiinifaasien muodostumisen.

Sementin patentti rekisteröitiin ensimmäistä kertaa vuonna 1824, Englannissa D. Aspind. Sitten patenttiyhdistelmää sekoitettiin kalkkipölyä saveilla, käsiteltiin seosta korkealla lämpötilalla. Tuloksena oli harmaa klinkkeri. Sitten materiaali jauhettiin ja kaadettiin.

Sementtikoostumus

Mikä on sementti tänään? Silti klinkkeri on sementin pääkomponentti. Rakennemateriaalin ominaisuudet ja vahvuus riippuvat siitä. Lisäksi koostumus sisältää aktiivisia mineraalilisäaineita (15%) tuotannon vaatimusten mukaisesti. Niillä on vähäinen vaikutus rakennusmateriaalin perusominaisuuksiin ja teknisiin ominaisuuksiin. Jos lisätään lisäaineiden määrää 20%: iin, sementin ominaisuuksia muutetaan hieman, ja sitä kutsutaan pozzolaaniseksi sementiksi.

Sementin tilavuuspaino hajallaan on 900-1300 kg / kuutiometri, tiivistetty - jopa 2000 kg / kuutiometri. m. Säilytysvarastojen kapasiteetin laskeminen, sementin paino on 1200 kg / m3. Sementin vapautumista ilman lisäaineita säätelee GOST 10178-76, lisäaineilla - GOST 21-9-74.

Sementin pääominaisuudet

Materiaalista on erilaiset ominaisuudet riippuen siitä, mitä sementti valmistetaan. Tärkeimpiä ovat:
1. Voima. Tämä on parametri, joka vastaa materiaalin hävittämisestä tiettyjen olosuhteiden vaikutuksen alaisena. Mekaanisesta lujuudesta riippuen neljä erilaista sementtiä on eroteltu: 400, 500, 550 ja 600.
2. jähmettymisen aika. Se määritetään asettamalla sementtipastaa normaalipaksuuteen tasaiselle pinnalle - sementin tulisi tasaisesti muuttaa tilavuuttaan kuivauksen aikana. Muussa tapauksessa sitä ei voida käyttää rakentamisessa, koska päällysteen mahdollinen tuhoutuminen johtuu liiallisesta rasituksesta. Tilavuuden muutokset tarkistetaan kiehuvilla kovettuneilla sementtikakkuilla.
3. Hiomaan jyviä. Parametri vaikuttaa kuivausnopeuteen ja lujuuteen. Mitä hienompaa jauhaminen, sitä parempi ja vahvempi sementti, erityisesti kovettumisen ensimmäisessä vaiheessa. Hiomisen raekoko määritetään hiukkasten ominaispinnalla, joka on osa 1 kg sementtiä ja vaihtelee välillä 3000-3200 kg / m3. m.
4. Tiheys. Veden hinta seoksen muodostamiseksi. Tämä on sekoitusveden määrä, joka tarvitaan normaalin materiaalin asentamiseen ja kuivaamiseen. Voit vähentää kulutusta ja lisätä sementin plastisuutta lisäämällä orgaanisia ja epäorgaanisia aineita. Esimerkiksi sulfidihiivaa.
5. Höyrynkestävyys. Parametri mahdollistaa veden väliaikaisen jäädyttämisen kestokyvyn, minkä vuoksi sen tilavuus kasvaa 8-9%. Vesipuristimet sementin (betoni) päällysteen seiniä vastaan, mikä vuorostaan ​​rikkoo laastin rakenteen ja vähitellen tuhoaa sen.
6. Kytkentä varustukseen.
7. Lämmönjohtaminen - sementin kovettumisen aikana syntyy lämpöä. Jos tämä tapahtuu hitaasti ja vähitellen, pinnoite jäätyy tasaisesti, halkeilematta. Lämmön vapautumisnopeutta ja -nopeutta voidaan vähentää käyttämällä erityistä mineralogista koostumusta, joka lisätään liuokseen.

Sementtityyppejä

Nykyään tuotetaan monenlaisia ​​sementtityyppejä. Minkä sementin koostumuksella on suurempi vaikutus sen ominaisuuksiin. Riippuen raaka-ainepohjasta on tällaisia ​​sementtityyppejä:

 • kalkki;
 • marly;
 • savi sementti lisäämällä kuona ja bauksiitti. Sen erityispiirre on veden kestävyys, pakkasenkestävyys, palonkestävyys.

Pohjimmiltaan sementin käyttämien savien ja karbonaattiyhdisteiden valmistuksessa. Joskus - keinotekoiset raaka-aineet (jätteet, kuona) tai muut luonnonmateriaalit (alumiinioksidijäämät).

Portland ja kuona ovat Portland-sementtiä. Portlandsementti kovettuu nopeasti ja se voi sisältää koostumuksessaan mineraalisia lisäaineita 10-15%. Klinkkeri ja kipsi (pääkomponentit), jotka sisältyvät sen koostumukseen, poltetaan 1500 asteeseen. Portland-sementtiä käytetään aktiivisesti nykyaikaiseen rakennustyöhön. Sen tärkein ominaisuus on kyky muuttua kiinteäksi lohkoksi, jopa vuorovaikutuksessa veden kanssa.

Portland-sementin ja kuonan Portland-sementin lisäksi erotetaan seuraavat sementtityypit:

 • hydraulinen;
 • kouristus - kykenee nopeasti tarttumaan ja kuivumaan;
 • injektointi - suunniteltu kaasu- ja öljykaivojen betonisointiin;
 • koristeellinen (valkoinen);
 • sulfaattikestävä - sen erottava ominaisuus - alhainen kiinteytymisnopeus ja korkea jäätyvyys.

Käyttöalueet

Usein sementtiä käytetään rakentamisessa betonin ja lujitettujen rakenteiden luomiseen. Mark 400: ää käytetään palkkien keräämiseen ja pystyttämiseen korkeisiin rakennuksiin.

Kerää vastauksia kysymyksiisi

On mahdollista kysyä mitä sementtiä valmistetaan ja miten se voidaan saada kotona joko korjauksen aikana tai tylsää lauantai-iltaisin. Kun otetaan huomioon mahdollisuus ostaa tämä tuote missään rakennusmateriaalissa, ei ole erityistä merkitystä koko käsityön tuotannon haarassa. Toisaalta, ääriolosuhteissa, voit käyttää joitain tietosi.

Uudet rakentamisen mahdollisuudet

Vuosituhansia varten rakennettiin kiviä tai tiiliä talojen rakentamiseen:

 • Kaikkien mallien luominen oli vaikea tehtävä, joka edellytti riittävän koulutustason mestaria.
 • Rakennukset rakennettiin "vuosisatojen ajan", vaikkakin hitaasti;
 • Katedraalin rakentamisen kustannukset voisivat konkurssissa pienen feodaalisen herran;
 • Mitään vaihtoehtoa, kuten, oli ja ei ollut ennakoitu.

Ihmiset veivät kivet, heittivät heidät, heittivät ja toivoivat, että muniminen olisi vuosikymmeniä, ellei vuosisatojen ajan. Tai he polttivat tiiliä, tekivät siitä hieman helpommaksi ja vähensivät rakenteen elämää. Vaikka muinaiset Egyptin näytteet arkkitehtuurin rakennettu tiilien avulla ovat säilyneet tähän päivään asti. Mitä sitten hauraudesta voidaan väittää.

Ja sitten oli sementtiä. Nykyisin useimmat kerrostalot rakennetaan juuri sementin betonirakenteiden ja sementtityyppien vuoksi. Olipa kaukana tuleva arkeologit löytävät jälkiä näistä rakenteista ja sivilisaatiomme on vaikea kysymys.

Sementtituotanto

Ensi silmäyksellä kaikki on yksinkertainen:

 1. Otetaan kalkkikiveä ja savea, jolla on valtaosa kalsiumsilikaateista;
 2. Sekoitetaan homogeeniseen aineeseen;
 3. Kiertäminen tasaisesti pyörivässä uunissa;
 4. Lämpötila on pidettävä 1400 ° C: ssa, koko prosessin kesto on 2-4 tuntia.
 5. Saatavassa klinkkeriin lisätään kipsi- ja mineraalilisäaineita;
 6. Kipsin osuus - jopa 5%, mineraalilisäaineet - jopa 15%;
 7. Seos hienonnetaan jauhataan tehtaalla.

Valmiiden tuotteiden ominaisuudet riippuvat lisäaineista, ne määrittävät sen laadun ja ominaispiirteet. Joten tällä hetkellä tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota.

Sementti valmistetaan tehtaissa, teollisessa mittakaavassa. Joka vuosi laskelma menee miljoonia tonneja ja maailmanlaajuisesti miljardeihin. Ja kaikki kehitysrakentamisen tarpeisiin, vaikka jo megalopolien ympärillä on jo vaikea löytää suuria infrastruktuureja.

Tässä videossa teknologi Boris Adamov näyttää koko sementintuotannon prosessin alusta loppuun:

Kuinka tehdä sementti omalla kädelläsi?

On oltava vakavia motiiveja hylätä yksinkertaisin vaihtoehto - ostaa lähimmästä myymälästä:

 • Suuri määrä töitä sementillä;
 • Kyvyttömyys ostaa mistään syystä;
 • Innokas halu yrittää tehdä sitä itse;
 • Ymmärtää tuotantoteknologia ja kyky käyttää pieniä "kuljettimia".

Tuotantotekniikan ei pitäisi poiketa tehdaslähetystoiminnasta, joten se tarvitsee:

 1. Paljon raaka-aineita;
 2. Oma mylly;
 3. Pyörivät uunit, joiden kyky ylläpitää lämpötilaa korkealla tasolla.

Helpoin vaihtoehto:

 • Sekoitetaan liitu kaoliinin kanssa suhteessa 3 - 1;
 • Jauhe seos maljassa;
 • Polta uunissa, sama 4 tuntia 1400 ° C: n lämpötilassa;
 • Jauhota jo paistettua ainetta uudelleen;
 • Lisää 5% kipsiä.

Ei ole syytä mainita, että kipsin täytyy myös murskata jauheeksi. Kaikki tämä vie liian paljon aikaa ja vaivaa ja johtaa huomattaviin rahoituskuluihin.

Joten jopa pari tuhannen sementinpakkauksen ostaminen on aina kannattavampaa ja helpompaa kuin yrittää tehdä kaikkea itseäsi. Mutta omalle kehityksellesi voit kokeilla sitä kerran varmistaaksesi, että tämä ajatus on merkityksetön.

Kuinka tehdä sementtiliuos?

Mikä tahansa sementtiliuos koostuu kolmesta osasta:

Täyteaineena käytetään useimmin hiekkaa. Lopullisen tuotteen vahvuuden saavuttamiseksi käytetään joskus murskattua kiveä. Komponenttien suhde riippuu tulevaisuuden ratkaisun tavoitteista - sitä suurempi luotettavuus ja vahvuus tarvitaan, sitä enemmän sementtiä on lisättävä ja vähemmän hiekkaa käytetään.

Suhde menee 1: stä 6: een, kun kutakin kiloa kohti sementtiä lisätään 6 kg hiekkaa tai soraa, 1: ksi.

Suoraan valmistusprosessi itsessään näyttää tältä:

 1. Sementti ja täyttö ovat sekoitettuja, kuivia;
 2. On parempi asettaa molemmat komponentit kerroksittain sekoittaen toisiinsa;
 3. Lisätään vettä;
 4. Kovettumisprosessiin saakka syntyvää massaa sekoitetaan.

Päätehtävänä on päästä eroon töistä ja saada kestävä ja luotettava tuote. Sääntö "vain lisätä vettä" tässä tapauksessa ei toimi täydellisesti, sitä enemmän nestettä käytetään, pahempaa ovat valmiin sementin ominaisuudet.

Sementin tekemisen salaisuudet

Käytettävän sementin tuotanto:

 • Seos kalkkikiveä ja savi - klinkkeriä;
 • kipsi;
 • Mineraalilisät.

Kaikki osat sekoitetaan tiettyinä osuuksina, murskataan jauheeksi ja kalsinoidaan pyörivissä uuneissa. Kierrätyksen ansiosta se lämmittää koko seoksen tasaisesti ja varmistaa lopputuotteen korkean laadun.

Mitä tulee itse liuoksen valmistamiseen:

 1. Ostettu sementti sekoitetaan täyteaineella - hiekkaa tai roskaa;
 2. Sekoita tasaisesti kerros kerroksittain, kuiva;
 3. Lisätään vettä;
 4. Tuloksena oleva viskoosinen aine ja estää lisäksi estää muodostumat kokkareita.

Voit tehdä sementin itse käyttämällä käsityötapaa, mutta sinun on hankittava laitteita ja löydettävä raaka-aine. Se on vaikeampaa eikä varmasti ole halvempaa kuin ostaa lopputuotteita liikkeessä. Jos päätät kilpailla kasvien kanssa sementtituotannossa, siitä ei tule mitään, ei niitä kapasiteetteja ja täysin erilaisia ​​kustannusindikaattoreita.

Jos aikaisemmin vain rakentajat tiesivät, mitä sementtiä on tehty, nyt kuka tahansa voi löytää nämä tiedot. Kaikki tiedot ovat vapaasti käytettävissä, voit itse parantaa ja yrittää tehdä jotain itse.

Sementtituotevideo

Tässä videossa ohjelmassa "Miten se tehdään" kuvataan, miten sementtiä M-500 tuotetaan, miten se on pakattu pusseihin: