Mikä pitäisi olla kasvihuoneen perustana

Dacha-kasvihuone ei useinkaan ole niin raskas, mutta asennuksen vahvuuden vuoksi se tarvitsee välttämättä luotettavan perustan, joka pitää sitä tukevasti yhdessä paikassa, jolloin se ei pääse "lentämään pois" sivustolta voimakkaalla tuulenpuhalluksella. Selostamme, mitä tehdä kasvihuoneen perustalle, mitä materiaaleja käytetään ja miten se rakennetaan oikein.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet ovat tärkeitä kasvihuoneen valmistuksen kannalta. Tämä on luotettavuutta, joka määrittää ensisijaisesti koko rakenteen vakauden lumen sulamisen aikana, suihkusta, joka voi heikentää säätiötä. Toisin sanoen pohja on valmistettava sellaisesta materiaalista, joka ei ole alttiina sääolosuhteille. Säätiön on kestettävä lämpötilanvaihtelut, eikä se saa kaatua auringon vaikutuksen alaisena.

Näiden perustekijöiden perusteella lasketaan, mitkä materiaalit sopivat parhaiten hyvän perustan luomiseksi kasvihuoneeseen.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Tämän pohjan soveltuvat rakennusmateriaalit: puu, tiili, betoniseos, valmiit betonilaatat ja lohkot. Harkitse kunkin materiaalin edut ja haitat.

Baarista

Edullinen materiaali, kevyt, pro - helppokäyttöinen ja toimiva, erinomainen lämmöneristysominaisuudet. Mutta lyhyt käyttöikä (jopa käsiteltäessä erityisten yhdisteiden tuhoutumisesta) tekee katsomasta muita materiaaleja.
Päätelmä: periaatteessa sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, jotka on valmistettu polykarbonaatista, kalvosta.

Betoni tiili

Se on helppo tehdä käyttämällä tavallista tiilimuurausta. Hyvin ylläpitää kasvihuoneen painoa, joka sopii myös lämmitetyille vaihtoehdoille. Mallin miinus - materiaali pyrkii kerääntymään kosteutta ja siksi nopeasti romahtaa. Alhaisissa lämpötiloissa tarvitaan lisää lämpenemistä.

Betoni nauha

Hyvä, luotettava ja kestävä vaihtoehto. Suojaa hyvin kosteutta ja muita negatiivisia tekijöitä. Tämän säätiön haitat saattavat johtua huomattavista kustannuksista, alhaisesta lämmöneristyslaadusta ja paljon painosta.

Lohkoista

Edullinen, helppokäyttöinen vaihtoehto. Materiaali kestää haitallisia ympäristöolosuhteita. Mutta: se ei pidä lämpimänä ja on vähäinen.

Putken perustus

Tärkeimmät ominaisuudet: kestävä, kestävä, luotettava, budjetti. Mutta tällaisen säätiön suunnitteluominaisuudet edellyttävät pohjan kovaa sitomista ja eristämistä.

nukka

Helppo asentaa, tämä vaihtoehto voidaan siirtää paikasta toiseen. Sopii mobiiliin maaperään ja puutarhoihin, joilla on vaikea maasto. Haittatekijöistä - metallipinoilla on taipumus korroosiota.

Laatoilta

Luotettava, kestävä, kestävä, sopii mihin tahansa maaperään. Hyvin eristää kasvihuoneen sisäosat negatiivisista tekijöistä ja tuholaisista. Haitat: korkeat asennuksen kustannukset, suuri paino, lisäeristyksen tarve. Koska istutus on eristetty tavallisesta maaperästä kasvihuoneessa, sen täytyy tehdä kuivatus ja seurata mikroilmastoa.

Kellarin eristys vaaditaan vain talvi- kasvihuoneille. Eristysaineisiin, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä tai laajennettua savea, jotka täyttävät raon ja kaivannon rakenteen väliset raot.

Päätelmä: polykarbonaatista valmistettu kasvi soveltuu paremmin nauhalle, kiinteälle alustalle ja laattojen pohjalle.

Kasvihuone ilman säätiötä

Polykarbonaatista valmistettuja kevyitä kasvihuoneita voidaan asentaa maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa on kuitenkin varmistettava rakenne maanpinnalle.

Kesäasukkaille, jotka käyttävät kasvihuoneita yksinomaan kaudella, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • säästää aikaa, mikä mahdollistaa asennuksen pari hienoa päivää;
 • kustannusvähennys, joka johtuu säätiön käyttämien kalliiden rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. pinnoituksen edullisin lämpötila on 10º C. Seinämäinen polykarbonaatti on riittävän muovinen estämään kaarevat tukit helposti yhdellä arkulla eikä repeyty, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Oletetaan, että 3 x 8 metrin polykarbonaatti kasvihuone on tarkoitus asentaa.

Aikaisemmin löydettiin, että maaperä on hiekkaa harvinaisten kerrosten ja hiekkasaumojen kanssa, mikä ei heikennä merkittävästi suodatusominaisuuksia. Pohjavesi on sijoitettu huomattavasti matalammalle kuin 1,2 m: n rajaparametri. Tämä tarkoittaa, että emme tarvitse huolehtia kuivatuslaitteesta, ja valmistelemme tontin seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuserojen suhteen ovat enintään 5 cm. Kiinnitetään huomiota kehän reunaan, tarkemmin sanottuna kuvitteellisiin "raidoihin", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä pitkin katkoviivoja. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astumalla 0,3 m: n hajoamiselta, piirrä mopolinja lapion, palkin ja rautapin avulla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • kaivamaan kaivantoa 0,4 metriä leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, tavallisesti se on 0,3 m. Pinnan yläpuolella kehyksen pohja runkoon, joka lepää jalat, nousee 0,1 m;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. Koska polykarbonaatista tehdyt klassiset kasvihuoneet / kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kiloa ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen peittää kaivannon pohjaa ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vääntyneen kehyksen takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Kasvihuonekaapin runkoasennusohjeet

Jos laitat kasvihuone omalla kädelläsi, sinun on aseistettava vain avaimella ja ruuvimeisselillä. Täydellisellä tehdasrakenteella on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itseasennusta koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia.

Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • täytä kokoonpannun rakenteen ja maaperän välinen rako maaperään siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kasvihuoneen kokoonpanossa on välttämätöntä suorittaa kaikki vaiheet peräkkäin, esimerkiksi polykarbonaattilevyjen suojakalvoa ei tule poistaa aikaisemmin, jotta materiaali ei vahingoitu. Kiinnitä erityistä huomiota arkin sivuihin, sillä vain yksi niistä suojaa UV-säteiltä. Jos rikkovat ohjeita, kasvihuoneen väärä kokoaminen johtaa sen kustannusten nousuun, koska vakavia muutoksia tarvitaan.

Kasvihuoneen perustus

Huolimatta siitä, että kasvihuone on kevyt rakenne, se vaatii luotettavan ja vahvan perustan. Hyvän perustan puuttuessa on olemassa vaara, että se kävelee ympäri paikkaa, ja nuoret kasvit voivat kuolla pakkaselta ja tuulelta. Joten millaista perustusta kasvihuoneeseen tarvitaan ja miten sitä voidaan rakentaa oikein?

Polykarbonaatti kasvihuone

Kasvihuoneen perustus

Kasvihuoneen perustus: toiminnot ja ominaisuudet

Kasvihuoneen perustana on luotettava perusta rakentamiselle, joka pidentää käyttöikää ja suojaa laskeutumiselta negatiivisilta tekijöiltä. Monilla kesän asukkailla on kysymys: onko mahdollista säästää aikaa ja rahaa kasvihuoneen rakentamiseksi ilman säätiötä?

Kuinka valita kasvihuonekaasupää

Tietenkin tämä on mahdollista, mutta kasvihuonekaasupohjan järjestelyllä on useita etuja:

 • säätiö kiinnittyy kasvihuoneeseen lujasti maahan, jonka ansiosta myös voimakkaimmat tuulet eivät pelkää;
 • rakenne on maanpinnan yläpuolella - tämä säästää noin 10% lämpöä;
 • hyönteiset, moolit ja muut tuholaiset eivät pysty saavuttamaan laskeutumisia;
 • kasvit suojataan pakkaselta, sadolta ja muilta haitallisilta tekijöiltä.

Hothouse-säätiöllä on erittäin tärkeä rooli.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden pitäisi olla kasvihuonekaasujen perustana, ovat vahvuus, kestävyys ympäristövaikutuksineen ja suunnittelun ominaisuuksien noudattaminen.

 1. Luotettavuutta. Pohjan vakaudella on erityinen rooli talven lopussa, koska sulava lumi ja vesi voivat tuhota koko rakenteen.
 2. Kielteiset tekijät. Taloudellisuuden vuoksi jotkut kesäasukkaat rakentavat tätä tarkoitusta varten improvisoidut välineet (esimerkiksi muovipullot tai vanhat renkaat) tai heikkolaatuisen materiaalin, joka voi olla suuri virhe - pohjaveden vaikutuksen ja lämpötilahäviöiden vuoksi tällainen säätiö voi nopeasti romahtaa.
 3. Kasvihuoneen koon, muodon ja materiaalin noudattaminen. Jos rakenteen tekniset ominaisuudet eroavat merkittävästi säätiön ominaisuuksista, kasvihuone muuttuu nopeasti ja voi jopa romahtaa.

Järjestelmä puukuituton kanssa polykarbonaattilevy

Yhteenvetona voimme sanoa, että paitsi ulkonäkö ja toimivuus, myös istutusten "terveys" ja tuleva sadonkorjuu riippuvat kasvihuonepohjan tyypin ja materiaalin oikeasta valinnasta.

Kasvihuonekaasutyyppien lajit

Kasvihuoneen perustana on valittu materiaali, josta rakenne on tehty (esimerkiksi silikaattilasi vaatii jäykempää alustaa kuin polykarbonaattia), rahoitus- ja aikakustannukset sekä alueen ilmasto-olosuhteet. Kasvihuoneiden järjestelyyn käytettävien säätötyyppien joukkoon kuuluvat nauha ja pinta (vähän tai ei ole haudattu). Rakenteiden periaatteet ovat lähes identtisiä, sillä ainoa ero on se, että nauhateollisuudelle tarvitaan syvempiä säätökuoppia.

Yksi käytettävissä olevista materiaaleista on puu. Tämä säätiö pystyy kestämään pieniä kuormia.

Rakennusmateriaalien tapauksessa tässä tapauksessa voit ottaa puuta (puuta), tiiliä, betoniseosta sekä valmiita betonilaatuja tai -lohkoja. Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Kasvihuoneiden perustatyypit

Pöytä. Eri tyyppisten säätiöiden edut ja haitat.

Kasvien valinta ja rakentaminen kasvihuoneessa

Kulkevat kaupungin yksityisen sektorin tai dacha-ratkaisun kautta, katsokaa ympärilläsi: näet kaikki tonttien eri kasvihuoneiden lajit. Tässä tapauksessa kehysten ja päällystemateriaalien tyypit / materiaalit eivät ole erilaiset. Jos lasket silmät alas, näet, että jotkut kasvihuoneet ovat oikeassa maassa, ja jotkut nostetaan säätiöön, yksinkertainen tai socle.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kasvihuoneiden, niiden tyyppisten pääomapohjien tarvetta. Tässä on myös askel-askeleelta opas, joka kertoo perustan tavalliselle polykarbonaattikokoonpanolle.

Kasvihuone perustus: tarve, tyypit

Tarvitsenko säätiön kasvihuoneeseen? Ja jos on, kumpi? Seuraavassa tarkastellaan näitä kysymyksiä.

Tehdas kasvihuoneessa: onko se tarpeen?

Säätiön tarpeellisuus riippuu täysin kasvihuoneen rakennustyypistä. Esimerkiksi pienet valokaarihuoneet eivät tarvitse sitä, koska niitä käytetään vain kesällä, ja ne poistetaan varastointia varten talvella. Myös metallista valmistettuja kannettavia esivalmistettuja rakenteita, polypropeeniputkia rakennetaan ilman perustusta. Ne ovat kausiluonteisia, päävasaraa ei ole järjestetty.

Jos suunnitellaan suurta kiinteää kasvihuonekaasua, säätiötä vaaditaan useista syistä:

 • Pitkä rakenne purjehtii voimakkaasti. Raskaasta painosta huolimatta kasvihuonekaasupäästöt ovat aina vaarassa, kun tuuli puhaltaa.
 • Maadoitusrungon yläpuolella kohotettu pinta on suojattu jatkuvasta altistumisesta maaperän kosteudelle.
 • Kasvihuoneen tila on luotettavasti suojattu maahan kulkeutuvien tuholaisten nauttimisesta - jääkarhuista, hirviökuoriaisista toukoista, mooleista. Sama pätee rikkakasvien tunkeutumiseen.
 • Polykarbonaatti kasvihuoneen upotettu pohja, jossa omat kädet lämmitetään, lisää rakennuksen energiatehokkuuden säilyttämistä.

Kuten näette, ei voida vastata yksiselitteisesti kysymykseen siitä, tarvitaanko säätiötä kasvihuonekaasuun, joka on valmistettu polykarbonaatista, puusta.

Polykarbonaatti kasvihuonekasvatussäätiö, ribbonvalokuva

Mitä laittaa polykarbonaatista kasvihuoneeseen? Eri vaihtoehtoja

Ensinnäkin on sanottava polykarbonaatti kasvihuoneista. Riippuen koosta, kausivaihtelusta, ne voidaan rakentaa eri perustuksiin. Pienille kesän kasvihuoneille riittää pylväspohja, betoni, tiili, lohko. Joskus pohja tehdään kasvihuonetuotteeksi, joka on valmistettu polykarbonaatista antiseptisistä ja hydrofobisista yhdisteistä kyllästetystä pylväästä. Tämä on vain neliö / suorakaiteen muotoinen hihna, joka nostetaan maan yläpuolelle tiilien tai betonilohkojen päälle. Kiinnityselementit keskenään on teräskulman ja puoliosan leikkauksen yhdistelmä.

Kevyt polykarbonaattirakenne

Mitä tulee termisiin, niin kysymys siitä, mikä on paras pohja polykarbonaatti kasvihuone ei ole sen arvoista. Ne on välttämättä rakennettu nauhalle, eristetylle pohjabetonille tai vaahtolohkolle. Joskus alempi osa (noin 80 cm) valetaan betonista, kun taas yläosa on säädetty kaasuläpällä. Satunnaisesti maanalaiset kasvihuoneet tehdään monoliittisesti. Useimmiten tätä tekniikkaa käytetään vihannesten teolliseen viljelyyn, kun kasvihuoneen pinta-ala voi nousta 100 m 2: een.

Vaahtolohkojen kasvihuoneen pohjalla on parempi lämmönkesto sisätiloissa

Miten tehdä polykarbonaatti kasvihuone perustus: nauha järjestelmä asettelua

Puiset kasvihuoneet

Puiset kasvihuoneet ovat harvoin massiivisia, joten tavallisesti niiden alapuolella sarake perustetaan. Se voidaan kaataa sementti-hiekkalaastilla tai asentaa kaasuliesi, tiili. Pääasia on, että valjaat nostetaan maanpinnan yläpuolelle - joten pohja kestää kauemmin. Jos aiot tehdä kasvihuonekaasua laajamittaiseksi, sen alla on parempi tehdä vahvistettu nauha.

Pilarin perustukset kasvihuoneesta, joka on tehty tiilistä. Se toimii puurakenteiden perustana.

Kuten ikkunoiden kasvihuoneissa - kaikki riippuu siitä, millaisia ​​nämä kehykset ovat. Jos ne ovat moderneja metalli-muoviprofiilista, valitaan pohja samalla periaatteella kuin metalliprofiilipolykarbonaattirakenteilla. Tämä johtuu siitä, että muovi-ikkunoilla on suuri paino ja pitkä käyttöikä, joista talvi kasvihuoneet yleensä kootaan.

Kiinnitä huomiota: vanhojen ikkunoiden rakenteet eivät tavallisesti kestä pitkään, noin 2-3 vuotta. Siksi ei ole järkevää järjestää heille hyvää konkreettista perustaa. Mutta koska kehykset ovat puisia, ei ole välttämätöntä suojata niitä maan jatkuvalta kosteudelta. Voit tehdä jonkinlaisen perustan kasvihuoneesta neliölevystä, joka on kääritty materiaalilla.

Miten perustaa kasvihuone omilla kädellänne, kuva vanhan kehyksen rakentamisen pohjasta

Kasvien kasvien rakentaminen

Seuraavaksi puhumme siitä, miten nauhatus perustetaan kasvihuoneesta betoniin.

Sivuston valmistelu

Kuten mikä tahansa rakenne, kasvien kasvien asennus alkaa alustalla. Työ tehdään näin:

 • Poistamme kivet, oksat, kaikki roskat.
 • Useissa paikoissa sovelletaan rakennustasoa maahan. Epätasainen alueet ovat sileitä, repeytyviä kuoppia, nukuammeko kuoppia. Jos pinta on alunperin sileä, poista kerros taso koko sen alueelta.
 • Merkitsemme pohja-ojituksia. Viitaten piirustuksiin, paljastamme jyrsinkärjen järjestelmä, jossa venytetään johto. Merkinnän tulee olla kaksoispiiri, kuten alla olevassa kaaviossa.

Työskentelyalueen rakenne

Kaivannon järjestäminen säätiön alla, vahvistaminen

Kaivannon leveys ja syvyys määräytyvät kasvihuoneen koon, painon ja materiaalien mukaan. Kuvaamme tyypillisen polykarbonaatti kasvihuoneen perustan metalliprofiilikehyksellä, joten parametrit ovat seuraavat:

Nämä luvut ovat päteviä rakennuksissa, joiden pinta-ala on alle 7 m 2, mikä on enemmän - vaatii lisää laskelmia kuormituksista. Ne suoritetaan SNiP 2.02.05-87: n mukaan. Jos kasvihuone on tarkoitettu talvikäyttöön, ojan reunoilla teemme välittömästi muottipohjan kellarille - 30-60 cm pitkä. Muotoilun korkeus määräytyy kellarin kooltaan + 15 cm. Kaivanto koko kehällä on vuorattu vedenpitävällä kalvolla. Tämä tehtävä on onnistunut tavallisella polyeteenikalvolla tai geotekstil- lä.

Kosteussuojattu kansi

Huolimatta siitä, että kasvihuone painaa verrattain vähemmän asunto- tai mökki ohmia, sen perustana on vahvistettava. Vain armopoyat täällä tehdään eri periaatteella. Se on paljon yksinkertaisempaa kuin voitto, jota olemme tottuneet näkemään, kun tarkastellaan asuntojen rakentamista koskevia ohjeita. Kaikki on tehty hyvin yksinkertaisesti:

 • Terästangot ovat juuttuneet kaivannon pohjaan koko pituudeltaan. Kunkin pituus on 60 cm, 30 menee maan alle ja 30 pysyy maanpinnan yläpuolella.
 • Kaikki tangot yhdistävät paksun langan. Kappale tulisi ottaa mahdollisimman suureksi, jotta ei olisi paljon niveltä, joka heikentäisi solmun.
Huomaa: kuvattu vaihtoehto sopii vain kasvihuoneisiin, joiden pinta-ala on alle 10 m 2. 10 - 15 m 2 meillä on kaksinkertainen rivi, jossa on baari, joka on yli 15 m 2 - neulomme täydellisiä armopoyoja. Vain hän sopii hiekka-tyynyn ja raunion tyynyyn, jota käsitellään alla.

Armopoyas nauha-säätiö

Kuinka tehdä kasvihuonekaasupäästöt: kaatamalla

Muut toimenpiteet voivat vaihdella. Jotkut päälliköt pitävät sitä oikeina asettaa vain hiekkalaatan kasvihuoneiden säätöreikien pohjalle. Hän kaatoi 15 cm: n kerroksen, hyvin kaareva. Seuraavaksi asetetaan armopoyat, alkaa sementti-hiekka-sora-seoksen kaataminen. Toinen vaihtoehto - 10 cm hiekkaa + 10 cm murskattua kiveä, ramming, vahvistamme, täytämme sen.

Sementtilaastatyyppi riippuu siitä kuinka massiivinen kasvihuone on. Yleensä kahta betonityyppiä käytetään säätelemiseen:

 • M100 - sementti (M400) 1 tunti, murskattu kivi 6 tuntia, hiekka 3 tuntia. Täysimittauksen jälkeen se kestää 100 kg / cm2.
 • M200 - sementti (M400) 1h, murskattu kivi 5h, hiekka 3h. Ylläpitää painetta 200 kg / cm 2.

Useimpien tyyppisten kasvihuoneiden osalta betoni M100: n vahvuus on enemmän kuin tarpeeksi.

Kaivannon täyttövaihtoehto

Kaadetaan laasti muottiin siten, että se pysyy noin 5 cm: n päähän, kun taas panssaroidun vyön on peitettävä vähintään 5 cm: n seoksella. Betonilla tehdään mahdollisimman nopeasti, jotta sillä ei ole aikaa tarttua ennen kuin se jakautuu tasaisesti kaivantoon. Valun lopussa harjoittelemme muottiin konkreettisella elokuvilla, jätä kolme päivää.

Määrätyksi ajaksi betoni tarttuu, voit aloittaa polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisen säätiölle. Poikkeuksena ovat teolliset kasvihuoneet, joilla on suuri paino. Tällöin sinun on odotettava koko voimaa, noin 30 päivää. Muussa tapauksessa pohjan muodonmuutos voi tapahtua.

Betonin betonikiinnitys

Seuraavassa videossa on tarina kasvihuoneen säätiön tekemisestä, omalla kädellä olevasta baarista. Se sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, tehdasvalmisteisiin ja kiinteisiin.

Kuinka tehdä oikea säätiö kasvihuoneelle

Perinteet kukkien, vihannesten ja jopa hedelmien kasvattamiseen omilla kesämökillä ovat pitkät kansalliset juuret. Mutta ilmastomme on ankara, ja usein kylmä ja lyhyt kesä ei riitä istutuksiin, jotka kukkivat ja tuottavat hedelmää. Siksi me tarvitsemme kasvihuoneita tavanomaiselle maataloudelle. Voit ostaa valmiita kasvihuoneita, voit rakentaa niitä itse. Ne ovat kaikkein erilaisimpia ja monipuolisimpia materiaaleja: kevyt ja kiinteä, puoliympyrän muotoinen, neliö, jossa on terävä katto, metallista ja muovista rakenteilla, peitetty lasilla, kalvolla ja muovilla. Mutta jopa tehtaan kasvihuoneet toimitetaan ilman perusta. Eli jos kasvihuoneen rakenne merkitsee säätiötä, sinun on tehtävä se itse.

Tarvitsen säätiön

Monissa tapauksissa säätiötä ei tarvita - esimerkiksi jos kasvihuone on kevyt matala monoliittirakenne ja se voidaan yksinkertaisesti kiinnittää maahan väliaikaisilla siteillä, kuten teltalla. Mutta jo kevyiden putkien rakentaminen vaatii jo puutavaran muodostavan pohjan. Lisäksi se on erittäin epämiellyttävä, kun hiiret ja puutarhan tuholaiset tunkeutuvat kasvihuoneen pohjan alle. Ja jos ero on sellainen, että tunkeutuu kylmään - kasvihuone menettää merkityksensä.

Tarkastele kaikkia tapauksia, joissa säätiö tarvitsee.

 • jos kasvihuone on tarkoitus käyttää ympäri vuoden;
 • jos kasvihuone on kiinnitetty päärakennukseen tai ulkorakenteeseen;
 • jos et asu maanrakennuksessa ympäri vuoden, ja on vaarana, että hyökkääjät purkavat kasvihuoneen ja suorittavat sen;
 • jos kasvihuone on suuri ja rakenteelliset vääristymät ovat mahdollisia;
 • jos kasvihuone on raskas;
 • jos kasvihuone on puinen - niin että puu ei kaadu;
 • jos kasvihuone on rakennettu rinteelle ja sinun on kohdistettava vaaka.

Kuvagalleria: Kasvihuoneiden tyypit, jotka tarvitsevat säätiön

Hyödyt ja haitat kovan pohjan käyttämisestä

 • Hyödyt: koko kasvihuoneen lujuus ja lujuus; este kapillaarille kosteuden nostamiseen puurakenteissa; helppo asentaa kasvihuone kiinteälle ja tasaiselle alustalle.
 • Miinukset: kasvihuoneen siirtäminen säätiöön (jos se on tarpeellista, tehdä se) on paljon vaikeampaa kuin ilman sitä; hän ottaa pala hedelmällisen maan kasvihuoneen alle; vaatii taloudellisia ja työvoiman investointeja.

Koska säätiö on tärkein asia, on välttämätöntä lähestyä kasvihuoneilman valintaa säätiöllä, jolla on täysi vastuu.

Millainen säätiö tarvitsee kasvihuoneesi?

 • jos kasvihuone on varsin kevyt (esimerkiksi muoviputkista tahansa kalvosta, joka on peitetty kalvolla) ja voi siten siirtyä tuulesta - tarvitset ainakin perustan puupalkista;
 • jos kasvihuone on monoliittinen, mutta korkea ja suhteellisen kevyt (esimerkiksi alumiinikulmasta, jossa on polykarbonaattipäällyste), ja siksi sen tuuletus on suuri ja voi tuhota, ellei se ole liikuteltava, tarvitset nauhan tai paalun perustan;
 • jos kasvihuone on monoliittinen ja raskas (esimerkiksi kaksinkertaiset ikkunat tai ikkunakehykset), mikä tarkoittaa, että maaperän liikkeiden aikana se voi yksinkertaisesti romahtaa - tarvitaan nauhaa, pinoa tai jopa laattapohjaa;
 • jos kasvihuone on kokonaan puusta ja mätää - niin tarvitset betoni-, lohko- tai tiiliteippiä tai pohjalevyä, jossa on vedenpitävyys.

Kasvihuoneiden perustus tehdään suoraan taloudellisen kevyen rakentamisen analogialla - se on aina kevyt, matala, ja toisin kuin talon tai kylpyammeen perustana, se asetetaan aina maanpinnan alapuolelle. Keskimmäisellä vyöhykkeellä jäätymisen syvyys on melkein muuttumaton: 1 metristä 1 metriin 30 senttimetriin. Ja kasvihuoneen säätiö haudataan tavallisesti 20-30 senttimetriä. Mutta säätiön perusperiaatteet säilyvät.

Peruslajikkeet

 • Ja - nauha: monoliittinen betoni, tiili tai lohko;
 • B - monoliittinen levy (vaikeimmassa tapauksessa);
 • B - piste: lohko, monoliitti tai tiili;
 • G - paalu: puisilla, betonisilla, asbestisementteillä, metallilla tai metalliruuveilla.

Levyperusta tehdään hyvin harvinaisissa tapauksissa. Ensinnäkin se on kallista: se vaatii paljon sementtiä, roskaa ja hiekkaa. Toiseksi se tulee paikkaan, jossa kasvit voitaisiin istuttaa. Muodin harvinainen löytyi laattoja perustettiin ulkomailta. Siellä kasvihuoneet on rakennettu kasvihuoneiden tyypin mukaan, ja betonilattiassa on laatikoita tai telineitä, joissa on maaperän tai jopa vesiviljelylaitteita. Monoliittinen pohjalevy on kuitenkin välttämätön epävakaalle, kelautuvalle maaperälle - savelle, huokosille, turpeelle. Niihin kohdistuu siirtymisiä tulvien aikana ja jäädyttämisen aikana jäädyttämisen aikana, ja jos kasvihuoneesi on suuri ja kiinteä, siihen kohdistuu muodonmuutos ja jopa tuhoutuminen. Laattojen monoliittinen säätiö neutraloi maan liikkeen.

Ja "ihminen" on yleensä hyvin herkkä mille tahansa hedelmälliselle maalle ja rakastaa luonnetta. Siksi nauhat ja paalut ovat yleisiä. Jos maaperä on vakaampi ja ei ole taipuvainen turpoamaan, ja pohjavesi on alhainen, niin se riittää rakentamaan nauhalevyn (kuva 1). Savi-maaperillä, jotka eivät ime sedimenttejä, usein paras ratkaisu ei ole edes teippi, vaan paalupohja erilaisilla materiaaleilla, kuten puulla (kuva 2). Tämä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Jos maaperä ei ole märkä ja hiekkainen tai koostuu soraaltaista, tämä on huonokas kasveille, mutta erittäin hyvä perusta. Jos maaperä on savi (tai hiekkomaa tai sienellä), se vedetään pohjan alapuolelle ja asetetaan hiekkaan, murskattuun kivi- tai sora-alustaan ​​(kuva 3).

Materiaalin valinta

Materiaalin valinta riippuu maaperästä; aika, jonka olette rakentamassa; taloudellisia mahdollisuuksia. Kasvihuoneiden perusteet ovat sekä yhdestä materiaalista että yhdistettyinä. Annamme taulukon materiaalien yhdistelmistä riippuen säätiön tyypistä.

Mikä on kasvihuoneen paras perusta

Kuten minkä tahansa rakenteen, kasvihuonekaasujen on oltava vankka, vakaa ja luotettava rakenne, jotta se pystyy toimimaan täysin. Perusta, johon se on rakennettu, vastaa heidän korkealaatuisesta suorituksestaan. Kuinka luoda kasvihuonekaasupäästöt, ja miten se voidaan valita tarvittavien toimintaedellytysten varmistamiseksi on yhteinen kysymys kodinomistajille ja yksityisille taloille.

Miksi kasvihuoneilmiötä tarvitaan

Suurten mittasuhteiden staattinen kasvihuone, toisin kuin pienet kausiluonteiset kasvihuoneet ja kannettavat rakenteet, vaatii asennusta stationaariseen säätöön, joka on vahva ja vakaa pohja. Tämä tarve johtuu rakennuksen luotettavuuden ja turvallisuuden vaatimuksista:

 • Rakenteen suuri paino ja korkeus voimakkaiden tuulenpuuskien läsnäollessa voidaan altistaa tuulelle ilman luotettavaa ja vakaata tukea;
 • Pohjan läsnäolo merkitsee rakenteen riippumattomuutta kosteudesta ja saostuksesta;
 • Luonnonmukainen suojelu rikkaruohoja, maata ja hyönteisiä vastaan;
 • Rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen;
 • Rakennuksen käyttöiän pidentäminen, koska se on eristetty maanpinnasta ja herkkyys tuhoon;
 • Suojaa satoa kylmän tunkeutumiselta ja haitallisilta ilmakehän ilmiöiltä.

Polykarbonaatti kasvihuoneet ovat eniten kysyttyjä ja hajautettuja, jotka edellyttävät myös perustuksen rakentamista rakenteen laadun ja lujuuden parantamiseksi. Maaperän kausivaihtelu, koko ja ominaispiirteet määräävät niiden olosuhteet, kun kysymys on siitä, miten perustetaan polykarbonaatti kasvihuonekaasu.

Säätiötyypit

Polykarbonaatti kasvihuoneissa käytetään pääasiassa kahden tyyppisiä perusrakenteita:

Niiden rakenne on melkein sama, mutta ainoa ero on, että nauhan perustuksen rakentaminen vaatii syvemmän kaivannon.

Kasvihuoneen pohjan rakentamiseen käytettävien materiaalien mukaan niiden asennus voi perustua seuraavasti:

Mikä on paras pohja polykarbonaattikasveille, voit määrittää, tunnetko kunkin tyypin edut ja haitat.

Puun pohja

Puupalkki on halvin ja edullisin materiaali, josta voidaan tehdä pohja polykarbonaatista kasvihuoneeseen. Tällainen säätiö on helppo asentaa, eikä se vaadi erityisiä työkaluja ja erikoislaitteita. Pylväskaivon muotoilu ylläpitää helppoa polykarbonaattia kasvihuonekaasua.

Mutta tällainen säätiö joutuu kosteuden tuhoisaan vaikutukseen, joka esiintyy maaperässä ja vaatii siksi usein korvaamista. Sitä voidaan käyttää enintään 5-6 vuoden ajan, ja sen jälkeen se on vaihdettava, koska se voi tänä aikana alkaa ryöstää ja saada tuhoamispaikkoja haitallisilta hyönteisiltä.

Tällaisen perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä valmistaa puupalkki, jonka puoli on vähintään 100 mm. Asennuspaikalla kasvihuoneessa tehdä asettelu säätiön tarkkailemalla tarkkaa geometriaa paikoissa kulmat. Merkinnän mukaan kaivata kaivantoa ja syventää puuta maaperään puoleen sen paksuudesta. Suojaa ennenaikaiselta kosteudelta, on suositeltavaa eristää puu katto-aineella tai erityisellä vedenkestävällä mastilla. Tuloksena oleva rakenne nivelissä voidaan kiinnittää rautahihnoilla suuremman lujuuden ansiosta. Nähdäksesi tuttavasi voit katsella videota:

Block foundation

Tällainen pohja on sekä kiinteä suojakeino, että se sopii hyvin kasvihuoneen rakenteen tukemiseen. Tällainen säätö soveltuu erityisen hyvin maaperälle, jolla on korkea kosteus vedenpitävyyden vuoksi.

Lohkoperustan laitekokonaisuuden teos koostuu seuraavista teoksista:

 • ensimmäisessä vaiheessa tehdään säätiön tilan asettelua;
 • koukkuja ajetaan sisään kulloinkin suunniteltujen kulmien paikoissa ja kierteitä vedetään paremman tarkkuuden vuoksi;
 • kaivamalla kaivantoa, jonka syvyys on hieman suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys ja leveys noin 30 cm;
 • Kaivannon pohja on peitetty 10 cm: n kerroksella soraa;
 • kaatamalla betoniseosta;
 • Jäädytetyssä liuoksessa lohkot asennetaan ja niiden kohdistus tehdään asennusnopeudella (jos lohkoissa on aukkoja, ne täytetään betonilla tai tiivistetään;

Hiontaan käytetään pohjan betonin pinnan puhdistamista ja tasoittamista sekä betoniliuosta.

Betoni tiili perusta

Betonin pohjalle asetetut tiilet lisäävät kasvihuonekaasun vakautta ja luotettavuutta entisestään. Mutta tällainen pohja ei sovellu kasvihuoneisiin ympärivuotiseen käyttöön, joten se on tyypillistä matalalle syvyydelle, eikä suojaa kovilta pakkasilta ja maaperän jäädytyksestä.

Tee tällainen säätiö ole vaikeaa. Sen rakentamiseen tarvitaan kaivanto, jonka syvyys on noin 10 cm ja leveys enintään 20 cm. Lisäksi tämä kaivo on sijoitettu muottiin, joka luotettavasti suojaa roskista. Betoni kaadetaan asennettuun muottiin, jonka yläkerroksen on vastattava maatasoa. Yläosaan asetetaan puulevy, jonka tasolle tasoitetaan koko säätöalue.

Seuraavassa vaiheessa on tarpeen kuljettaa ankkuripultteja (halkaisijaltaan 12 mm) pitkin koko kehää, mikä vahvistaa kehyksen kiinnitystä. Kun betoniseos on täysin kuiva (viikko ja puoli), voit aloittaa tiilikerroksen asettamisen. Tässä tapauksessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan pulttien tulee olla tiilien liitoksissa, jotka sitten suljetaan sementtilaastilla.

Laattoalaptio

On vaikeinta asentaa tällainen säätiö, mutta samalla se tarjoaa luotettavan eristämisen paitsi vettä ja tuholaisia ​​vastaan, mutta myös luo edellytykset kasvihuonekaasujen pitkäaikaiselle toiminnalle. Jätevesien läsnäolo auttaa ratkaisemaan viestinnän ongelman, varmistaen ylimääräisen veden pääsyn reiän läpi. Tällainen perusta edellyttää vakavampaa lähestymistapaa ja tarkkoja laskelmia.

Tällaisen säätiön käyttöönottoa koskevat säännöt koostuvat erityisestä toimesta:

 • kasvihuoneessa oleva paikka valitaan ja sen merkintä tehdään;
 • oja vedetään noin 30 cm syvyyteen tulevan rakenteen koko alueelle;
 • kaivon ympärillä on aidattu muotti;
 • kuopan pohja peitetään kerroksella märkähiekkaa ja soraa kaadetaan päälle. Seoksen sekoittaminen;
 • vahvistaminen tehdään asentamalla erityinen verkko;
 • kun sisätila on betonoitu ja tasoitettu sen pintaan;
 • ankkuripultit asennetaan jäätyneelle alustalle kehän ympäri;

Dot-säätiö

Jos haluat asentaa pienen kasvihuoneen kausitarkoituksiin, ei ole aina suositeltavaa tehdä kestävä ja monimutkainen perusta. Tällöin voit rakentaa rakenteen yksinkertaisemmaksi - pistemääräksi. Se ei suojaa rikkaruohoja ja tuholaisia ​​vastaan, mutta se on tehty nopeasti ja vaatii erityisiä työkaluja ja aikaa työskennellä.

Asennusmenettely koostuu seuraavista toimista:

 • tontilla on merkitty ehdotetun kasvihuoneen alue;
 • kulmissa 0,5 metrin pylväitä ajetaan maahan, joista kukin on esikäsitelty antiseptisellä koostumuksella;
 • Puiset sauvat sijoitetaan ympäryksen ympärille noin 1 metrin etäisyydelle;
 • Puuportailla on rakennussarja, johon kasvihuoneen runko asennetaan.

Lasipullo säätiö

Rakennusmateriaalien säästöä etsittäessä ja samalla etsittäessä kestävää ja vahvaa materiaalia, jotkut kesän asukkaat mieluummin käyttävät monenlaisia ​​materiaaleja kasvihuoneen säätiölle. Tällainen pohja säilyttää lämpöä hyvin eikä vaadi suuria materiaalikustannuksia. Lasipohjan asennusohjeet:

 • kasvihuoneessa olevan tulevan paikan kehällä ulos vedetään ulos 30 cm leveä kaivo syvyyteen, joka on hieman suurempi kuin se jäätyy maaperän läpi;
 • kaivo kaadetaan pienellä kerroksella betoniseosta, johon lasipulloja asetetaan vaakasuoraan asentoon;
 • ylhäältä toinen betonikerros kaadetaan ja tasataan;
 • 30 cm: n korkeudeltaan asennettava muotti on asennettu pitkin alueen kehää;
 • kaadetaan toinen kerros betoniseosta, johon lasipulloja asetetaan jälleen vaaka-asentoon, ja kaulan sisällä tuleva kasvihuone;
 • betoniseos kaadetaan ylhäältä;
 • toista vuorottelevia kerroksia niin kauan kuin säätiön korkeus on yhtä suuri kuin muottien korkeus;
 • viimeinen kerros kaadetaan betoniin ja tasataan.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästötarpeet

Polykarbonaatti kasvihuone on melko kevyt rakenne, mutta samalla vaatii vankan pohjan. Siksi valittaessa säätiön tyyppi, kannattaa harkita sellaisia ​​tärkeitä tekijöitä kuin:

 • kasvihuoneen koko - sitä suurempi alue, sitä vahvempi tukikohta on;
 • maaperän ominaisuudet, joihin se asennetaan - jäätymisen syvyys, pohjaveden esiintyminen ja maaperä.

Säätiön päätehtävät ovat luotaessa luotettavaa tukea ja suojelua, jota se pystyy täyttämään, jos se täyttää seuraavat vaatimukset:

 • vastustuskyky ilmakehän olosuhteissa;
 • vahvuus, hyvä ja laadukas tuki kasvihuoneen kehykselle;
 • rakennuksen mittojen noudattaminen.

Kasvihuoneen stabiilius ympäristön ja ilmakehän ilmiöiden vaikutukseen on tärkeää kevätjäähdytyksen ja pohjaveden nousun aikana. Tällaisessa tilanteessa väärin asennettu säätiö voi alkaa horjua ja johtaa rakenteen geometrian tai sen tuhoutumisen rikkomiseen. Lujuuden kannalta on tärkeää, että säätiö kykenee selviytymään rakenteen painosta eikä hajoa. Koon sattuma on tärkeää estetiikan kannalta, mutta myös parantaa kasvihuonekaasujen kokonaiskestävyyttä.

Oikein valittu alustyyppi takaa polykarbonaattien kasvihuoneiden kestävyyden ja kestävyyden, suojaa laitoksia huonolta säältä ja kylmältä, varmistaa oikean mikroilmaston sisältä. On parempi päättää, mitkä polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt olisi perustettava tapauskohtaisesti ottaen huomioon tulevan rakentamisen maaperän ominaisuudet ja ulottuvuudet sekä ongelman materiaalipuolen. Ilman hyvää ja laadukasta perustaa, vaikka paras kasvihuonekaasu ei pysty täysin täyttämään toimintojaan.

Kuinka luoda kasvihuonekaasupäästöt - suunnittelun valinta ja askel askeleelta rakentaminen

Vihreiden vihannesten kasvihuoneet ja vihannekset valmistetaan kevyistä materiaaleista. Mutta kuten muutkin mittasuhteet, ne edellyttävät luotettavan ja vahvan perustan rakentamista, joka jakaa tasaisesti kasvihuoneen tukikehykseen kohdistuvan kuorman.

Miksi tarvitsemme kasvihuonekaasupäästöt

Kasvihuoneiden perustana on tukirakenteen rooli, joka antaa rakennuksen lujuuden, luotettavuuden ja turvallisuuden tukikehyksen. Erityyppisiin perustuksiin rakennetut kasvihuoneet on suojeltu paremmin kosteuden, hyönteisten ja pienien jyrsijöiden vahingollisilta vaikutuksilta.

Säätiön läsnäolo tekee kasvihuoneen rakenteesta vakaamman ja kestävän

Lisäksi säätiön läsnäolo auttaa sinua välttämään seuraavia ongelmia:

 • rakennus - ulotteinen kasvihuone, joka on pinnoitettu polykarbonaatilla ja polyeteenikalvolla, voimakkailla tuulenpuhalluksilla voi liikkua suhteessa alkuasentoon. Tehdasrakenteessa kasvihuoneen runko kiinnitetään kannatinpohjan leikkuulaitteeseen, joka sulkee pois kaikki kasvihuoneen siirtymät;
 • heikko lämpöeristys - säätöön rakennettu kasvihuone sijaitsee 15-30 cm maanpinnan yläpuolella. Jopa pieni nousu säästää jopa 15% lämpöenergiasta;
 • pieni käyttöikä - säätö eristää kasvihuoneen tukirakenteen ja peittävän materiaalin kosketukseen maan kanssa. Tämä vähentää kosteuden imeytymisen vaaraa maasta ja rouhinnan muodostumista kasvihuoneen puurakenteisiin, mikä puolestaan ​​lisää rakenteen elämää.

Monista selkeistä eduista huolimatta tukialusta ei aina ole perustana. Esimerkiksi muoviputkien kasvihuoneissa ja pienissä kasvihuoneissa rakennuksen perustaminen ei ole perusteltua. Syksyllä nämä mallit on helpompi purkaa ja varastoida vasta ensi kaudella.

Itse asiassa kasvihuoneen perustusta pystytetään vain tapauksissa, joissa rakenne on suuri ja paikallaan. Polykarbonaatin tai vanhojen ikkunoiden kasvihuoneissa tarvitaan säätiön rakentaminen, koska nämä rakenteet ovat suuria eivätkä ymmärrä talvella. Ilman luotettavaa tukikehystä näiden kasvihuoneiden tukikehys voi johtaa. Erityisesti lumen sulamisen aikana, kun maaperä on liikuteltava ja ylikyllästynyt kosteudelta.

Perusmallit

Erilaisten mallien kasvihuoneiden perustana ei käytännössä ole eroa tukialustasta, jota käytetään alhaisen asuntorakennuksen, pienikokoisten asuinrakennusten, teknisten tilojen jne. Rakentamiseen. Pääasiallinen ero kasvihuoneen perustuksen välillä on, että sen syvyys on paljon suurempi kuin maaperän jäädyttämisen taso.

Pistelajityyppi, joka on tehty tiilestä ja puusta

Venäjän luoteisosassa jäätymissyvyys vaihtelee 100-130 cm, ja kasvihuoneiden perustusten syvyys on harvoin yli 80 cm. Tämä pätee sekä keskikokoisiin kasviksia ja kukkia ja suurikokoisia polykarbonaatti kasvihuoneita.

Kasvihuoneiden perustana käytetään tällaisia ​​syitä:

 • pylväs - saatavana ja helposti toteutettu alustan tyyppi. Se on tukia, joka on tehty betonista tai tiilestä, upotettu maahan kasvihuoneen alueen yli. Tukit on järjestetty tiettyyn vaiheeseen, joka valitaan rakenteen painon perusteella;
 • Pile - vahva ja kestävä perusrakenne, jota käytetään useimmin kasvihuoneiden rakentamiseen rinteillä olevilla alueilla. Monin tavoin tällainen säätiö on samanlainen kuin pylvästyyppinen perustus, vain kannattimiin käytetään vain ruuveja;

Eristysnauhan perustuksiin käytetään vaahtoa tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa

Samankaltaisia ​​materiaaleja käytetään kasvihuoneiden tukialustan rakentamiseen sekä yhden tai kaksikerroksisen rakennuksen perustusten rakentamiseen. Yleensä käytetään puupalkkia, betoniseosta, tiiliä, vaahtopaloja, teräspylväitä.

Tehdas- ja pistetyyppien rakentamisessa käytetään sekä yhtä materiaalia että usean yhdistelmää. Esimerkiksi teräsbetonipylväsrakenteen rakentamisessa grillauksen rakentamiseksi voidaan käyttää sopivaa osaa olevaa puupalkkia. Nauhapohjan laitteessa sitoudutaan paksusta leikepöydästä tai palkista usein.

Kasvihuoneen monoliittinen perustus rakentuu melko harvoin - se on kallista, aikaa vievä ja tehottomampi. Monoliittinen betonilaatta kattaa täysin hedelmällisen maaperän kerroksen, joka ei sovellu niihin tehtäviin, joissa kasvihuoneet rakennetaan. Kasvihuoneissa yleensä käytetään monoliittista perustusta, kun kasveilla on jo maaperä ja ne ovat erillisissä laatikoissa, korteissa ja hyllyissä.

Millaista säätiötä haluat valita

Kasvihuoneen suosituin tukikohta on nauha-pohja. Mutta sen käyttö ei aina ole järkevää, koska eri alueilla, jopa samassa farmissa, voi olla erilainen maaperä ja pohjaveden taso.

Kun valitset kasvihuonekaasupohjan, kannattaa harkita maan tyyppiä ja pohjaveden määrää

Siksi, kun valitaan kasvihuoneen tukikohta, on pidettävä mielessä, että:

 • matala perustus perustetaan olosuhteissa, joissa pohjavesi on alhainen alueella. Samalla maaperä ei ole altis turvotukselle, ja sitä edustaa enimmäkseen hiekka- ja soramasaumat, jotka imevät nopeasti ja suodattaa runsaasti myrskyvettä. Jos paikka, jossa kasvihuone on pystytetty, savea maaperä, niin ennen säätiön perustamista on tarpeen korvata se hiekalla ja sora-alustalla;
 • Puu- ja paalulajeja, joissa on puinen grilli, on pystytetty alueille, joilla pohjavettä on runsaasti ja kosteutta maaperässä. Tämä määritetään melko yksinkertaisesti: jos saostumisen jälkeen on pitkä puddles sivustolla, ja vesi kerääntyy reikään, joka on juuri kaivettu, niin maa on kyllästynyt kosteutta. Ja myös pistetyyppien pohjat on pystytetty kallistuvilla maaperillä, kun suunnitellaan koko kasvihuoneen rakentamista. Esimerkiksi tontti, jossa savea maaperä rakennettaessa kasvihuone, jonka pituus on 10 m, leveys 3 m ja korkeus 2 m;
 • monoliittista tai laattatyyppistä laakeripohjaa rakennetaan rakennettaessa kasvihuoneita epävakaisiin maatyyppeihin. Tämäntyyppiset maaperät ovat: lieppe, hiekkasauma, savi, turve. Raskas ja monoliittinen perusta vaimentaa epätasaista kallistumista ja maaperän liikkuvuutta pitäen tukirakenteen ja kasvihuonekaasujen vuorauksen rehellisesti.

Taloudelliselta näkökulmalta kaikkein helppokäyttöisin säätiö on pylväspohjainen betoni, jossa on puutavaraa. Haluttaessa betoni voidaan korvata mukulakivellä tai tiilellä, mutta tämä vain lisää rakentamisen kustannuksia. Lisäksi tiilien käsittely on hieman monimutkaisempaa kuin betoniseoksella.

Teipin pohja betoni tai lohko nauha on ihanteellinen hinnan ja laadun suhteessa. Pieniä kasvihuoneita rakennettaessa betoniseos tai lohkot voidaan korvata puupalkilla, jota käsitellään bitumipitoisella lakalla tai mastilla.

Monoliittinen säätiö on kallein, koska sen täyttämiseen käytetään suurta määrää teräsvahvistusta ja betoniseosta. Jos otetaan huomioon rakentamisen tahti, monoliittinen säätiö vaatii myös enemmän aikaa - betoniseos on täysin kuiva 28 päivän kuluttua.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupohja

Kasvihuoneet, jotka on valmistettu polykarbonaatista, ovat sinkityistä putkista 20 × 20 tai 25 × 25 mm olevasta tukikehyksestä ja polykarbonaattimuodosta. Tyypillisesti tällainen kasvihuone on valmistettu tehtaalla, mutta haluttaessa polykarbonaatti kasvihuone voidaan suunnitella ja rakentaa omiin käsiisi. Rakenteen paino ja perustan valinta riippuvat suoraan kasvihuoneen koosta.

Betonialusta on optimaalinen perustyyppi polykarbonaatti kasvihuoneille.

Esimerkiksi ota tyypillinen kasvihuone polykarbonaatista satunnaisesta valmistajasta. Kasvihuonekaasun paino 6 × 3 m ilman polykarbonaattia ei ylitä 68 kg. 8 × 3 m: n kasvihuoneessa on enintään 76 kg: n kantava rakennepaino. Polykarbonaattilevyjen kokonaispaino pinnoitusta varten, ottaen huomioon marginaalin, ei kuitenkaan saa ylittää 20 kg: a.

Näistä tiedoista voimme päätellä, että tyypillisten kesämökkien rakentamiseen käytettävien polykarbonaatti-kasvihuoneiden rakentamiseen voidaan käyttää pylväs-, lohko- tai nauhalisää. Jos sivuston omistajalla on riittävä määrä varoja, voit rakentaa kasvihuonekaasupäälle.

Tarvittaessa säilytä kasvihuoneen rakenne matala puinen vyö, joka on valmistettu puusta, joka on käsitelty antiseptisellä tai hydrofobisella koostumuksella.

On parempi rakentaa suurikokoisia kasvihuoneita, joiden pituus on yli 10 metriä lämmitetyllä pohjalla, varsinkin jos keinotekoisesti kuumennettu maaperä toimitetaan rakennuksen ympärivuotiseen käyttöön. Pohjakerroseristykseen käytetään pohjatun polystyreeni-vaahtoa tai vaahtoa, jolla on sopiva tiheys.

Yksityiskohtaiset ohjeet polykarbonaatti kasvihuonekaasujen varustamiseksi kuvataan alla olevassa osassa.

Baarista

Puutarhojen tai palkkien puukehysten perusteella harvoin on suuria kokoja, joten perustana käytetään betonipäällystettyä pohjaa, betonia, tiiliä tai vaahtomuovia.

Ikkunoiden runkoihin kasvihuoneisiin on parempi käyttää palkkityyppiä, jossa on ristikudos.

Säätiön päätehtävä on tässä tapauksessa nostaa grillaus maanpinnan yläpuolella puukehyksen suojaamiseksi kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Rostverk suoritetaan pääsääntöisesti vastaavan osan palkista. Grillitöiden ja kasvihuoneen kehyksen suojaamiseksi käytetään puun antiseptistä. Jos kasvihuoneen koko on yli 8 × 3 m, niin pohja on parempi täyttää matala-kartiomaisen pohjan 25-30 cm leveä.

Jos puhumme kasvihuoneista ikkunoista, kannattaa käyttää kaikkein yksinkertaisimpia ja edullisimpia säätiöitä, jotka voidaan nopeasti rakentaa ilman merkittäviä rahoituskustannuksia. Esimerkiksi talven kasvihuoneista kehyksistä, pylväspohja, joka on tehty tiilestä, jossa on vanteet baarista, on ihanteellinen.

Jos ikkunat ovat vanhoja, myös niiden restauroinnin jälkeen niiden käyttöikä on enintään 3-5 vuotta. Tässä tapauksessa on suositeltavaa luopua kokonaan pylväspohjasta ja rakentaa kasvihuone vain puuvyöllä. Tämä riittää estämään kasvihuoneen rakentamisen kosteudelta ja kosteudelta. Tärkeintä on valmistautua hyvin paikkaan, jossa rakennus sijaitsee.

Miten perustaa kasvihuoneet omilla käsillään?

Ennen valmistuksen aloittamista ja kasvihuoneen rakentamista olisi tehtävä valmistelutyö. Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • valitse paikka kasvihuoneen alle - riippuu muiden rakennelmien ja esineiden sijainnista tonttialueella. Optimaalinen paikka on hyvin valaistu maa-alue, joka sijaitsee eteläpuolella. On toivottavaa, ettei kasvihuoneessa ole puita ja korkeita pensaita. Ennen rakentamista paikka on puhdistettava perusteellisesti rikkaruohot ja juuret;
 • piirtämisen tekeminen - on tarpeen tehdä kaavamainen kuva kasvihuoneesta ja kantajasta tavalliselle paperille. Rakenneosien kaikkia ulottuvuuksia on suositeltavaa soveltaa järjestelmään. Tämä auttaa välttämään virheitä ja voit nopeasti navigoida rakentamisen aikana;

Ennen töiden suorittamista on suositeltavaa laatia suunnitelma ja laskea tarvittavan materiaalin määrä

Valmistelutoimien, materiaalien hankinnan ja toimittamisen maa-alueen jälkeen voit siirtyä säätiön rakentamiseen ja kasvihuoneen rakentamiseen.

Laakeripohjan asennuksen tekniikka palkista

Puupohjan valmistukseen käytetään puuta 20 × 20 tai 20 × 25 cm. Kiinnikkeinä on parasta käyttää galvanoituja itsekierteittäviä ruuvia, joiden pituus on 70 mm, vahvistettu kulma 150 x 150 x 65 mm ja vahvistetut levyt 180 × 65. Metallikiinnittimien paksuus on vähintään 2 mm.

Kasvihuoneen pistepohjan valmistukseen voidaan käyttää puupalkkia 20 × 20 cm

Työkaluina sinun on valmistettava haavasaha, ruuvimeisseli ja rakennustaso. Jos pylväsperusta rakennetaan, tarvitset lapion ja kädessä pidettävän porauksen.

Jos sinun tarvitsee vain tehdä puukehys, joka mahtuu valmiiseen maaleihin, niin sinun on valmisteltava kaksi pitkää ja lyhytaikaista aihiota. Aukkojen kiinnitys tapahtuu kulmissa ruuvien ja vahvistettujen kulmien avulla.

Esimerkiksi kuvataan pylväspohjan rakentamisen tekniikka puun puukehyksellä grillataksi. Puutavarapisteiden rakentamisen tekniikka koostuu seuraavista:

 1. Valmistetun paikan merkintä. Tätä varten käytetään puupinoja ja kapronin lankaa. Koukut ajetaan kasvihuoneen reunan yli, jonka jälkeen lanka ulottuu niiden väliin.
 2. Nurkat ja kasvihuoneen pituus on merkitty tukien reikien paikoille. Tukien välinen askel on 2 m. Tarvittaessa välitukien väliin jää tilaa kasvihuoneen leveydeltä kummallakin puolella.

Tukien asennusreikien syvyyden tulisi olla korkeintaan kaksi kolmasosa tuen pituudesta

Grillityyppien asennusta varten käytetään vahvistettua kulmaa

Puupalkki on yhdistetty käyttämällä vahvistettuja levyjä ja itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on 70 mm

Työn lopussa koottu rakenne tarkistetaan tasolta. Jos on puutteita, ne olisi poistettava ennen kuin kasvirakenteen kehys rakennetaan. Ennen kasvihuoneen tukikehyksen kokoonpanoa puupohja käsitellään antiseptisellä aineella.

Tekniikka kaatamalla betonipohjaista betonia

Liuskajohdon rakentamiseen tarvitaan valmiiksi sekoitettua betonia M300. Jos haluat säästää rahaa, voit käyttää kuivia sekoituksia vastaavan tuotemerkin valmistajalta.

Sekoitusta varten on parempi käyttää betonisekoittimia tai betonirakennussekoitinta. Lisäksi tarvitset teräsvahvistusta 8-12 mm: n poikkileikkauksella ja hitsauskoneella. Kokoonpanoa varten voit käyttää leikkuulauta. Pääasia on olla vahva. Kiinnittimenä sopivat kaikki kynnet tai ruuvit, joiden pituus on 40-50 mm.

Kasvihuonekaasupäästötason täyttötekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Kasvihuoneen rakennustyön merkintä telineen ja kierteen avulla, joka on venytetty niiden väliin. Merkkien huomioimiseksi kaivetaan kaivantoa, jonka syvyys on korkeintaan 80 cm, kaivannon leveys on enintään 30 cm, kaivannon pohja on huolellisesti tasoitettu.

Kasvihuonekaapin kaivannon syvyys voi nousta 60-80 cm

Vahvistettu pohjalla teräsvahvikkeella, jonka poikkileikkaus on enintään 12 mm

Asennettaessa muottipellit on kiinnitetty palkkeihin

25-28 päivän kuluttua säätiön kaatamisen jälkeen voit aloittaa kasvihuoneen rakentamisen

Kun se on viimeistelty kaatamalla, pohja peitetään muovikalvolla ja jätetään kuivumaan 25-28 vuorokautta. 4 viikon kuluttua voit poistaa muottipesän ja valmistella tukipohjan kasvihuoneen rakentamiseksi.

Tätä perustusta varten käsitellään bitumi-mastilla 2 kertaa. Tarvittaessa polystyreeni- tai polystyreeni-vaahto liimataan mastiksi, jonka päälle kattolamateriaali liimataan. Se on optimaalinen, jos kattolaminaattien väliset liitokset teipataan mastilla ja kuumennetaan puhalluslaitteella.

Video: kasvihuonekaasupäästöt

Kasvihuonekaasupää ei vain pidennä rakenteen käyttöikää, vaan auttaa myös välttämään tukikehyksen epäonnistumiseen liittyviä ongelmia sen liikkuvuuden takia kuorman vaikutuksesta. Ei ole väliä missä koko kasvihuone rakennetaan perusta. Jopa kannatinpalkki, joka on sijoitettu maahan, auttaa välttämään monia ongelmia kasvihuoneen toiminnan aikana.