Mikä on betoniseos

Betoniyhdistelmä on rakennusmateriaali, joka koostuu neljästä pääkomponentista ja useista lisäaineista. Seoksen komponenttien sekoittaminen eri mittasuhteissa voi antaa valmiille betolle tiettyjä ominaisuuksia, jotka ovat arvokkaita tietyllä rakennusteollisuudella.

Hyödykebetonisekoituksia on aina pidetty korkealaatuisimpina, koska niiden valmistuksessa valmistettujen komponenttien suhde lasketaan tehtaalla kaavalla. Borbeton.rf-sivustolla voit tilata korkealaatuista betonia toimittamalla milloin tahansa.

Ja tästä artikkelista voit oppia yksityiskohtaisesti siitä, mitä konkreettisia betonisekoituksia valmistetaan.

Pääkomponentit

Elementit, jotka lisätään aina betoniin riippumatta tuotemerkistä ja luokasta ovat:

 1. Sementti - useimmin käytetään tietynlaista (Portland-sementtiä), jolla on suuri kalsiumsilikaattipitoisuus. Se on sideaine jäljellä oleville komponenteille ja parantaa betonin lämpölaatua.
 2. Vesi - tietenkään kukaan ei käytä kosteutta kristallinkirkkaista lähteistä, mutta betoniseokseen lisätyn veden ei kuitenkaan saa sisältää epäpuhtauksia (emäksiä, happoja jne.).
 3. Hiekka - ei myöskään saa olla ulkomaisia ​​sulkeumia, kuten savi tai kasvien jäämiä. Ihanteellinen vaihtoehto seokselle on hiekka, jonka hiekka-ainepitoisuus on enintään 1-2 mm.
 4. Murskattu kivi - voi olla graniitti, sora tai kalkkikivi. Korkeimmat voimakkuuden indikaattorit, betoni saa ensimmäisen tyyppistä raunioita käytettäessä ja alin - kun lisätään viimeinen.

Betonin suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi lisätään lisäaineita seokseen.

Erilaisia ​​lisäaineita

Mihin komponentteihin lisätään betoni lisäksi määritetään ottaen huomioon seoksen käyttöalue ja käyttöolosuhteet.

 1. Pehmennin - voit vähentää veden määrää seoksessa muuttamatta sen sakeutta. Siten betoni on paljon helpompi sijoittaa.
 2. Kovettumisen kiihdytin - lisää betonin lujuutta, mikä nopeuttaa sementin sementtimenetelmää seoksessa.
 3. Kovettumisen estäjä - voit pitää betoniseoksen alkuperäisessä sakeudessa pidempään.
 4. Stabilointiaine - estää betoniseoksen erottumisen.
 5. Frost-resistentti lisäaine - parantaa seoksen lämpötehokkuutta ja antaa sille mahdollisuuden työskennellä sen kanssa myös nolla-lämpötilassa.

Usein valmistajat yhdistävät erilaisia ​​lisäaineita. Tuloksena betoni on erinomainen laatu.

Tässä videossa löytyy reseptin betonin valmistamiseen:

Mitkä ovat betonin osat? Komponenttien suhde

Betoni on tärkeä osa melkein mitä tahansa työtä. Rakennustyömaalla oletetaan betonointivaihe. Tämä voi olla esimerkiksi perustus, lattiat, seinät, lattia, sokea alue. Laajamittaisen rakentamisen tarpeet täyttävät tehtaiden tuottamat kaupalliset betonit. Yksittäiset kehittäjät ja yksityisten talojen omistajat haluavat itse valmistautua ratkaisuun, säästämällä rahaa tällä tavoin. Jos teollisuusmenetelmä takaa tuotteiden laadunvalvonnan, yksityisten omistajien on seurattava oikeita mittasuhteita komponenttiväleistä, sekoitusvaiheesta ja seoksen kaatamisesta. Halutun tuloksen aikaansaamiseksi betonoinnissa voidaan noudattaa tarkasti ohjeita ja teknisiä suunnitelmia.

Komponentit ja mittasuhteet

Betoniyhdistelmää valmistetaan aina 4 komponentin perusteella. Tämä on:

Kaikki mittasuhteet on suunnattu sementille. Tässä tapauksessa tärkeä indikaattori on sen brändi. Esimerkiksi joillekin betonityypeille riittää ottaa taipuvainen M400, kun taas muille on tarpeen käyttää M500 tai kuona Portland-sementtiä.

Käytännöllisesti käytetyssä perusnopeudessa C: P: S: U: B = 1: 3: 5: 0,5. Esimerkiksi valmistettaessa seosta, joka perustuu 100 kg: aan sideainetta, sinun on lisättävä 300 kg hiekkaa, 500 kg roskaa ja 50 litraa vettä. Ne, jotka mieluummin vaivaavat betonia omilla käsillään, on helpompi määritellä "kauhojen" komponenttien määrä. Täsmällisyydestä tässä tapauksessa he sanovat vain ehdollisesti. Kahden kauhan hiekkaa, 3 - raunioita ja noin puolet ämpäri vettä otetaan 1 säiliöön.

Voit laskea ainesosat mille tahansa tilavuudelle. Ammattilaiset sanovat, että saadaksesi 1 m³ betoniseosta eri tuotemerkeistä sinun on otettava tarkka määrä sementtiä. Taulukko tulee ulos jäljittämään näitä tietoja. Näin ollen soran, hiekan ja veden määrä määritetään sitten vaaditun asteen suhteiden perusteella.

Betonin koostumuksessa sementti kestää noin 10%. Täyteaineiden osuus on 80-85%. Niitä on kahta tyyppiä: hienojakoinen ja karkea. Täyteaineen rooli on jäykän betonirungon muodostuminen ja luominen, mikä vähentää kutistumista ja estää rakojen halkeamien ja sirujen muodostumisen.

Hieno aggregaatti on hiekkaa. Sen on oltava mahdollisimman puhdasta epäpuhtauksista. Suosituin joki. Epäpuhtauksia voi esiintyä louhoksessa (paikat, savipilvet). Yksityisten kotitalouksien omistajat eivät aina noudata hiekkapuhallusvaatimuksia ja sallivat kontaminoituneen materiaalin täyttämisen sekoituksessa. Lähimmän ravinnon, metsän tai joen rannalla he keräävät hiekkaa kauhoihin ja ilman seulomista, ne lähetetään betoni sekoittimeen. Valmis koostumus sisältää pääsääntöisesti "vieraita kappaleita", kuten ruohosäilykkeitä, kasvien juuria, maaperää.

Karkean kiviaineksen osalta sallitaan useita vaihtoehtoja: murskattu kivi, sora, seulomiset, rikkoutunut tiili, murskatut jäädytetyn betonin palat.

Näiden tyyppien käyttö riippuu työn tyypistä. Karkealle valulle rikkoutuneet palaset betonista, murskatut tiilet sopivat hyvin aggregoiksi. Lopullisen betonitoiminnan suorittaminen, sinun tulee lisätä murskattua kiveä (5-20 mm), soraa ja seuloja.

Yleiskatsaus eri tyyppeihin

1. Kevytbetoni.

M200: n alapuolella olevia merkkejä pidetään kevyinä. Niitä käytetään vain valmistelutöissä. Esimerkiksi alustatyynyä kaadetaan M100: sta, ohuesta kerroksesta sokean alueen tai monoliittisen levyn alle. Kevytbetonia käytetään aktiivisesti tienrakentamisessa. Valmis seos sisältää erittäin pienen määrän sementtiä (167 kg / m 3). Tämä ei riitä sitomaan paikanvaraajaa. Koostumuksen C: P: Y = 1: 4,6: 7 standardimäärät.

Betoniyhdistelmässä M100 on alhainen jäätymisvastus (50 sykliä) ja vesitiiviys (W2). Pienille vaatimuksille asetetaan täyteaineita. Lisäksi "lean" -betoni-lisäaineiden valmistuksessa ei käytetä.

Yksi yleisimmistä tyypeistä. Sen indikaattorit (100 syklit) ja vedenpitävyys mahdollistavat betonin käytön monissa rakennusprosesseissa. Lisäaineet ja pehmittimet parantavat myös materiaalin laadullista koostumusta.

Vankka betoniseos M200 sopii liuskajohtojen säätämiseen yhden ja kahden kerroksen rakennuksissa, kaatopaikkojen, lattian, tasoitusten, lattialaattojen kaatamisen. Teollisuustarkoituksessa tuotemerkkiä käytetään betoniterästen, aidanlevyjen, renkaiden, aidojen valmistukseen.

1 m³: ssä tarvitaan lähes 10 pussia, joiden paino on 25 kg, tarkemmin sanottuna - 241 kg. Betonin komponenttien perusmäärät määritetään seuraavasti: C: P: N = 1: 2.8: 4.8. Ainesosien suhteet lasketaan sementtimerkin M400 perusteella. Kauhojen mittaaminen tämän tarkkuuden saavuttamiseksi on melko vaikeaa.

Se tuotetaan samassa suhteessa kuin M200, mutta lisäaineiden ansiosta sillä on korkeammat arvot pakkasvastuksesta, vedenkestävyydestä ja muovisuudesta. Materiaalin laadullisia indikaattoreita, joilla on sama määrä pääkomponentteja, voidaan parantaa muuttamalla aggregaattityyppiä. Paras vaihtoehto olisi murskattu graniitti.

M250: n soveltamisala on samanlainen kuin M200-merkki:

 • rakennustyöt;
 • perussäätö, grillat;
 • täytä lattialaatat, lattiat.

Toinen suosituin tyyppi M200: n jälkeen. Sitä käytetään luomaan kriittisiä rakenteita, teitä, täyttämään portaat. Kestävien päällystyslautojen valmistuksessa välttämätön. Komponenttien suhde lasketaan 1: 1,2: 2,7. 1 m3: n osalta vaaditaan 320 kg sementtilaatua M400.

Betoniseoksen koostumus 1 m³ betonista määritetään suhteista: C: P: U = 1: 1,5: 3,1 (sementti M400) tai C: P: U = 1: 1,9: 3,6 (sementti M500). Materiaalia käytetään täyttämään ilmatyynylevyt, suurien esineiden rakentaminen, betonituotteiden tuotanto. Kotimaiseen käyttöön ei ole koskaan käytetty.

Betonin koostumus ja osuudet ovat sellaisia ​​- C: P: U = 1: 1,1: 2,5. Soveltuu erikoislujuuslaatikoiden (tuotantotyöpajoja, kellareja, työpajoja, autotallit) sekä säätiöille. Yksittäisen rakenteen (betonitoiminnan) tapauksessa osien oikea suhde on helppo saavuttaa. Kauhojen mittaaminen tarkoittaa, että hiekan ja sementin määrän, joka on vain yksi kymmenesosa (0.1), erotus voidaan ottaa huomioon kaatamalla säiliö "liukumäellä".

Voit tiivistää tietoja betonin koostumuksesta ja taulukon osien suhteesta.

Mikä on konkreettinen sekoitus?

On vaikea kuvitella rakennusliiketoimintaa ilman betonin käyttöä. Kaikki eivät tiedä, mitä konkreettinen seos koostuu ja miten se valmistetaan oikein. Sitä käytetään kaikkialla. Sitä käytetään asuinrakennusten ja muiden rakenteiden perustusten rakentamisessa teiden, patojen, kantavien rakenteiden rakentamisessa. Betonilaatuja on useita, joista kukin käytetään tiettyjen töiden suorittamiseen.

Betonin tasot eroavat kulumiskestävyydestä, veden kestävyydestä ja rakenteen liikkuvuudesta.

Mitä korkeampi sementtijauhe on, sitä korkeampi seoksen laatu. Pienestä merkityksestä ei ole raaka-aineen laatua. Mitkä ovat tämän seoksen pääkomponentit?

Betoniseoksen ominaisuudet

Betoniseos on materiaali, joka saadaan keinotekoisesti sekoittamalla erilaisia ​​ainesosia (hiekkaa, sementtiä jauhetta, roskaa tai soraa ja vettä). Älä sekoita betonia sementtilaastilla. Jälkimmäisessä ei ole karkeaa raaka-ainetta (soraa tai murskattua kiveä), jonka yhteydessä ratkaisu on homogeenisempi. Betoni saadaan kaikkien komponenttien kovettumisen jälkeen sekoittamisen jälkeen. Jotta liuos olisi kestävämpi ja antaisi sille tiettyjä ominaisuuksia (pakkasenkestävyys, suoja kosteudelta), siihen lisätään lisäaineita, kuten vettä hylkivä aine ja pehmittimet.

Asfalttibetonia on niin paljon. Sen ero on se, että seoksen valmistuksessa ei käytetä vettä. Betoniyhdistelmää on käytetty useita vuosia. Joka vuosi maailman johtavat maat tuottavat miljoonia tonneja rakennusmateriaaleista. Betoni on monenlaista. Tavoitteesta riippuen tavallinen betoni ja erityinen betoni ovat erottuvia. Ensimmäinen sovellus yksityisten rakennusten ja teollisuuslaitosten rakentamiseen. Erityistä betoniseosta voidaan käyttää teiden rakentamiseen, eristykseen sekä koristeellisiin tarkoituksiin.

Betonin koostumukset ja ominaisuudet.

Betoni on tiheää, soluja, huokoista. Riippuen siitä, mitä sideainekomponenttia käytetään, ne emittoivat silikaatti-, sementti-, kipsi-, kuona-emäksisiä seoksia. Tähän kuuluvat myös asfalttibetoni ja muovinen betoni. Samoin materiaalin laadun arvioimiseksi on yhtä tärkeä kriteeri kuin puristuslujuus. Materiaaliluokka riippuu siitä. Betonimerkin osalta se määrittää materiaalin puristuslujuuden. Postimerkkejä merkitään kirjaimella "M". Rakennuksessa käytetään useimmin käytettyjä betonimassamerkkejä M-300, M-400, M-500. Halutun brändin määritelmä toteutetaan materiaalin laatuvaatimusten perusteella.

Pääkomponentit

Betonien käsittelemiseksi tai erikoislaitteiden avulla sinulla on oltava kaikki perus- ja lisäainesarjat. Kaikkien komponenttien sitomiseksi tarvitaan sementtijauhetta. On tärkeää, että betoniseoksessa olevan sementin massan on vastattava reseptiä. Konkreettinen vaikutus vähentää laastin lujuutta. Samanaikaisesti sen rakenne heikkenee, mikä myöhemmin vaikuttaa rakennettavan rakenteen kantavuuteen. Sementtiä tarvitaan niin paljon kuin on tarpeen täyttää kaikki huokosiin ja tyhjiöt seoksessa. Jos se on liian pieni, tällaisen ratkaisun vahvuus on myös alhainen. Lisäksi se kulkee veden läpi. Tämä vähentää merkittävästi sen käyttöikää.

Sementtijauheen ostamisessa on muistettava muutamia tärkeitä sääntöjä:

 • raaka-aineiden on oltava tuoreita ja niiden on oltava varastoitavissa;
 • ei ole suositeltavaa ostaa halpaa sementtiä;
 • sementti on varastoitava tietyissä olosuhteissa (kuivassa, lämpimässä huoneessa);
 • sen rakenteen pitäisi olla homogeeninen ja murrosi.

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Betonimassan valmistukseen liittyy hiekan käyttöä. Mikä tahansa luonnollisen alkuperää oleva hiekka tekee. Tärkeä edellytys on, että se ei saisi sisältää paljon savipartikkeleita. Ne vähentävät betonin lujuutta kovettumisen aikana ja voivat johtaa vikoja (halkeamia). On suositeltavaa käyttää joen hiekkaa. Heti ennen käyttöä, se on kuivattu ja puhdistettava. Märkä hiekka voi muuttaa seoksen sakeutta.

Vettä tarvitaan betonin asettamiseen ja kovettumiseen. On suositeltavaa käyttää vesijohtovettä. Et voi käyttää vettä, jolla on korkea mineralisaatio, koska se edistää betonin tuhoutumista. Suuri merkitys on tällainen indikaattori kuin vesi-sementtisuhde. Normaalisti se on välillä 0,3-0,5. Suuri määrä vettä tekee seoksesta liikkuvan.

Betonin lisäaineiden luokittelu

Betonimassan laadun parantamiseksi suositellaan erilaisten lisäaineiden tekemistä. Ne edistävät pakkasenkestävyyden, plastisuuden ja materiaalin kulutusta. Esimerkiksi alueilla, joilla on kylmä ilmasto, on suositeltavaa käyttää lisäaineita, jotka lisäävät seoksen kestävyyttä alhaisiin lämpötiloihin. Kalsiumkloridi sisältyy usein näihin lisäaineisiin. On muistettava, että ylimääräiset lisäaineet aiheuttavat korjaamatonta haittaa betonille. Jos teräsbetonia valmistetaan, suuri määrä lisäaineita voi edistää korroosion kehittymistä.

Betonin lisäaineiden luokittelu.

Suosituimmat betoniseoksen valmistuksessa ovat teollisen tuotannon pehmittimet. Heidän avullaan on mahdollista säästää jopa 20% sementistä. Pehmittimet lisäävät materiaalin lujuutta, kosteuden kestävyyttä ja roiskeita. Yksityisessä rakentamisessa käytetään usein lisäaineina kotitalouskemikaaleja (PVA-liimaa, nestemäistä lasia, kalkkia ja erilaisia ​​pesuaineita). Betoniin voidaan lisätä yksinkertainen astianpesuaine, mutta vain pieniä määriä. Se lisää seoksen plastisuutta. Liuoksen huokoisuuden vähentämiseksi on suositeltavaa muodostaa nestemäinen lasia.

Betonin valmistus

Kuinka tehdä konkreettinen sekoitus omiin käsiisi? Tämä edellyttää raaka-aineita ja laitteita. Komponenttien mittasuhteet ovat myös tärkeitä. Tulevan betoniseoksen laatu riippuu niiden suhdetta. Jos haluat tehdä ratkaisun, sinun on ensin sekoitettava irtotavarakomponentit. Näin varmistetaan, ettei enää muodostu kokkareita. Sekoittaminen tapahtuu manuaalisesti suurella säiliöllä tai betonisekoittimella. Viimeinen vaihtoehto on optimaalinen. Tämän jälkeen sinun on lisättävä vettä ja sitten rakeinen materiaali (sora tai murskattu kivi). Murskattu kivi on pestävä ja kuivattu. On suositeltavaa toteuttaa sora- tai graniittikivejä.

Vettä ei voida kaataa kerralla ja jakaa kahteen osaan. Toinen osa on suositeltavaa kaataa seokseen viimeisessä paikassa. Yhteistyötä on helpompaa. Tuloksena olevan betonin koostumuksen tulisi olla yhtenäinen ja muistuttava smetasta.

Järjestelmä betonimassan liikkuvuuden määrittämiseksi.

On muistettava, että betonia on käytettävä mahdollisimman pian valmistelun jälkeen, muutoin se alkaa asettaa. Kun seos on asetettu, sinun on poistettava kaikki kertynyt ilma. Tämä tehdään erityisellä värähtelijällä.

Betoniseos vihdoin kovettuu vain 4 viikkoa. Pinta on ajoittain kastettava vedellä, jotta betoni ei halkeile. Rakennuksen jäykkyyden lisäämiseen perustuvien perustusten aikana vahvistetaan metallivarret ja lanka.

Komponenttien suhde

Betonin sekoittamisen yhteydessä on noudatettava betoniseoksen osuuksia.

Mittasuhteet riippuvat halutun ratkaisun laadusta ja sementtijauheesta.

Useimmissa tapauksissa käytettiin sementtimerkkejä M-400 ja M-500. Tänään suosituin sementtityyppi on Portland-sementti.

Merkin 200 betonimassan ja sementtijauhemerkin 400 läsnäollessa sementin, hiekan ja murskakiven (sora) suhde on 1: 3,5: 0,5. Jos tässä tilanteessa sementtimarkkinat korvataan 500: llä, niin saamme samalla osuudella brändin M-350 ratkaisun. Kaikki komponentit otetaan massaluvuksi.

Työkalut betonin käsittelyyn.

Jos tarvitset parempaa konkreettista ratkaisua (tuotemerkki 300), suhde on erilainen. Portlandsementin M-400 läsnä ollessa suhde on 1: 1,9: 3,7. Jos sementtiasteikko on M-500, niin suhteessa tulisi olla 1: 2,4: 4.3. Betoniseoksen laadun kasvaessa hiekan määrä vähenee. Optimaalinen vesi-sementti-suhde on 0,5. Jos liuoksen valmistuksessa käytetään märkähiekkaa tai murskattua kiveä, veden määrää on hieman pienennettävä. Muuten seos on nestemäinen. Usein on tapauksia, joissa juuri valmistettua betonia on kuljetettava. Tämä on tehtävä erittäin huolellisesti, koska voimakkaat ravistelut voivat vaikuttaa ratkaisun erottamiseen. Joissakin tapauksissa seos syötetään työpaikalla kuljettimen avulla. Sen on kuitenkin oltava jäykkä tai matala.

Työkalut ja materiaalit

Konkreettisen sekoittumisen aikaansaamiseksi on oltava käytössä tiettyjä materiaaleja ja laitteita. Tätä työtä varten tarvitset laastin säiliön, kauhan, betonisekoittimen, lapion, värähtelijän, veden lähteen, hiekan, murskatun tai soraisen sementin jauheen sekä lisäaineiden. Näin ollen ehdottomasti jokainen voi valmistautua sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä sisältävään ratkaisuun, tarvitsee vain tietää työn päävaiheet. Betoniyhdistelmä on välttämätön rakennusmateriaali, jota käytetään kaikkialla.

Kriittisten rakenteiden ja rakenteiden (kantavien seinien, asuinrakennusten ja julkisten rakennusten perusteet, padot) rakentamiseen tarvitaan korkealaatuista betonia. Sinun ei tarvitse säästää raaka-aineita, koska rakenteiden lujuus, kestävyys ja turvallisuus riippuvat suurelta osin tästä.

Betoniyhdistelmä: pääkomponenttien ominaisuudet ja avainominaisuudet

Luultavasti kaikki tietävät, mikä konkreettinen seos koostuu: sementtiä, soraa, hiekkaa, sekoitetaan kaiken veden kanssa aina yhtenäiseen sakeuteen ja kaadetaan muottiin. Kuitenkin, kuten useimmissa tapauksissa, kaikki on vain ensisilmäyksellä. Itse asiassa liuoksen valmistelussa on monia vivahteita, koska pääkomponenttien suhde riippuu sekä käytetyistä aineista että betonin tarkoituksesta.

Seoksen valmistusprosessissa on monia vivahteita.

Formulaatioiden tyypit

Kohteeseen

Betoniyhdistelmän mittasuhteet eivät ole vakioita, riippuen siitä, mitä käytetään sideaineena ja täyteaineena, sekä missä olosuhteissa rakennetta käytetään, ne voivat muuttua. Seuraavassa tarkastellaan betonien luokittelua useilla parametreilla.

Koosta riippuen koostumukset jaetaan seuraaviin ryhmiin:

 • Perinteiset ratkaisut. Käytetään muodostamaan rakennuspalikoita sekä täyttämään monoliittisia rakenteita. Useimmissa tapauksissa ne eivät sisällä lisäkomponentteja, lukuun ottamatta modifiointiaineita, jotka parantavat materiaalin luonnollisia ominaisuuksia.
 • Solulaariset materiaalit. Tällaisen liuoksen betoniseos sisältää tavallisesti huokosia muodostavan koostumuksen, joka komponenttien reaktioprosessissa päästää kaasua. Pienen kuplien muodossa oleva kaasu leviää kaatuneen betonin paksuuteen, mikä lisää suorituskykyä.

Tukirakenteina voivat toimia riittävän tiheät huokoiset materiaalit.

Kiinnitä huomiota! Usein tässä materiaaliryhmässä ovat eristävät täyteaineet, kuten polystyreenisbetoni, sardeldi, arbolit. Tiheydestä riippuen näitä komposiitteja voidaan käyttää sekä tukirakenteiden pystyttämiseen, joilla on alhainen lämmönjohtavuus ja eristykseen jo rakennetuista seinistä.

 • Hydrotechnical konkretit. Niille on ominaista vähäinen vedenläpäisevyys, niitä ei tuhoutu pitkällä kosketuksella veden kanssa. Yleensä käytetään patoihin, silta-ristikoihin jne., Mutta sitä voidaan käyttää myös jokapäiväisessä elämässä - esimerkiksi kaivojen järjestämiseen.
 • Erityiset formulaatiot. Suunniteltu käytettäväksi ääriolosuhteissa. Sisältää komponentit, jotka kestävät käyttökuormia pitkään. Palonkestävä (sementti-betoniseos sisältää alumiinioksidia, kuonat, palo-tiilet), haponkestävät, säteilyä estävät materiaalit jne.
 • Erikseen on tarpeen kohdentaa lisäliuoksia, jotka sisältävät esimerkiksi betonipumpun lähtöseoksen. Tämä koostumus valmistetaan paljon samalla tavalla kuin sementin rakentaminen, mutta lisäämme paljon vettä (noin 150 litraa 2 pussia sementtiä). Nestemäinen "betonimaito" hukuttaa putkilinjat ja estää liikenneruuhkien syntymisen.

Ilman käynnistysseosta on lähes mahdotonta aloittaa tällaisen järjestelmän toiminta

 • Lopulta erillinen ryhmä koostuu korjausyhdisteistä. Näihin kuuluvat nestemäiset seokset (joita käytetään horisontaalisten pintojen palauttamiseen) ja alhaiset kutistumissitotrooppiset materiaalit (joita käytetään poistamaan pystysuorista seinämät). Näiden tuotteiden suurin etu on tehokas tartunta jo polymeroituneen betonin kanssa.

Pääaineen mukaan

Riippumatta siitä, missä koostumusta käytetään, se on tehtävä sideaineen - aineen avulla, joka varmistaa seoksen muuntamisen monoliittiseksi.

Tällä parametrilla erotetaan seuraavat materiaaliluokat:

 • Sementtisideaineen koostumus. GOST-mallin mukainen yksinkertaisin betoniseos valmistetaan eri lujuuden omaavalla Portland-sementillä. Pozzolan-sementtiä ja kuonaa Portland-sementtiä käytetään myös rakentamiseen. Tämä lajike on yleisimpiä, ja sen vuoksi keskitymme lähinnä sen ominaispiirteisiin.

Kiinnitä huomiota! Samaan luokkaan kuuluvat korjauskoostumukset, joissa ei ole kutistuvaa sementtiä, sekä tulenkestävät seokset, joissa on runsaasti alumiinioksidia.

 • Kipsilevy sisältyy myös betoniryhmään. Tätä materiaalia käytetään viimeistelemään katot ja pystyttää väliseinät. Kipsin ja pozzolaanisen sementin yhdistelmä antaa korkean veden kestävyyden, koska tällaisia ​​seoksia käytetään kylpyhuoneiden korjaukseen.
 • Alkali-liuos. Se on alkalialtistumista hienoksi jauhettuna kuona. Sitä käytetään perustaa töitä, tuottaa rakennuspalikoita, rakentaa monoliittisia malleja. Liuoksessa tapahtuvat reaktiot mahdollistavat tasalaatuisten aggregaattien sitomisen tehokkaasti korkean savi- ja siltifraktioiden suhteen.
 • Polymeerisementtiyhdisteet. Sisältää yleensä portland-sementtiä seoksena lateksin, polyuretaanin tai epoksihartsin kanssa. Polymeroinnin jälkeen materiaalin pinnalle muodostuu kalvo, joka sulkee huokoset ja estää kosteuden tunkeutumisen materiaalin paksuuteen. Polymeerisementtiä käytetään lattian, seinien, puutarhojen, jne. Viimeistelyyn. Keskeinen haitta on suhteellisen korkea hinta.

täyteaineita

Betonimassajia kuvaavat parametrit voivat myös sisältää täyteaineen koostumuksen. Ilman tätä käytettävissämme olevaa osaa on vain sementti-hiekkalaasti, joka on kalliimpaa ja huonompi kuin korkealaatuinen betoni.

Käytämme täyteaineena:

 • Kalkkikiveä. Halpa ja helppo käsitellä, mutta suhteellisen alhainen lujuus (jopa 600). Periaatteessa sitä voidaan käyttää emäksisten yhdisteiden valmistukseen, mutta vähäinen jäätymisvastus rajoittaa maantieteellistä käyttöä.

Kiinnitä huomiota! Murskattu kalkkikivi otetaan tavallisesti sementtiteetiksi, joka ei ole voimakas kuin M300.

 • Sora (vahvuus 800-1000). Saatavilla, suhteellisen halvalla, on melko tyydyttävä suorituskyky. Tätä sora-ainetta käytetään useimmiten betoniratkaisun valmistelussa omin käsin.

Valokuvat eri sorafraktioista

 • Graniittia. Se on kalliimpaa kuin sora, mutta ylittää sen voimakkuuden ja lämmönkestävyyden. Se ei käytännössä ole muodonmuutos, vaikka äkilliset lämpötilan muutokset olisivatkin, koska ohjeessa suositellaan käytettäväksi sitä täyteaineena rakenteille, joilla on suuri lujuusvaatimus.

Erillinen ryhmä koostuu täyteaineista, jotka lisäävät lämpöeristystä:

 • Slaydite-seosta voidaan käyttää monoliittiseen valuun ja rakennuspalikoiden muodossa. Laajennettu savi on riittävän vahva ja kosteudenkestävä, säilyttää lämpöä hyvin.
 • Polystyreenirakeet lisätään liuokseen lämmönkestävyyden parantamiseksi. Mitä enemmän polystyreeniä, sitä vähemmän materiaalin tiheys on, minkä vuoksi ohjeessa suositellaan käyttämään tällaisia ​​betonilajikkeita vain vuorauksena.

Lämmönjohtavuuden vähentämiseksi polystyreenirakeet voidaan lisätä liuokseen.

 • Sahatavaraa ja puuhaketta käytetään ns. Puubetonin tuottamiseen. Valmistustekniikoiden noudattaminen puupelletti lähes kokonaan menettää herkkyyden kosteudelle. Tässä tapauksessa muurauksen lämmönjohtavuus pienenee monta kertaa.

Koostumuksen tärkeimmät ominaisuudet

Betonin laatu ja laatu

Koostumuksen mekaanisten ominaisuuksien arvioimiseksi tällaista parametria käytetään vahvuutena. Sitä määrittävät ensisijaisesti sementtisideaineen laatu sekä täyteaineen ominaisuudet. Vahvuus osoittaa, kuinka tehokkaasti materiaali voi vastustaa muodonmuutosta.

Näytteen puristuslujuuden kokeellinen määritys

Tämä ominaisuus voidaan osoittaa kahdella arvolla - tuotemerkillä ja luokalla:

 • Betonibrändi on arvo, joka ilmaisee puristuskuorman (kgf / cm2), että näyte kestää täydellä voimalla. Esimerkiksi betonimerkki M100 kaatuu vain, kun se altistetaan 100 kgf / cm2: lle.
 • Nykyään tällaista arvoa käytetään kuitenkin usein luokkaan, joka on taatun indikaattorin (eli GOST: n mukaan, toteutettu 95% testeissä) vahvuus MPa: ssa. Brändin ja luokan arvot liittyvät toisiinsa.

Alla olevassa taulukossa esitetään esimerkkejä suosituimmista seoksista:

Betoni, koostumus, brändi, ominaisuudet

Tässä pienessä artikkelissa haluan kertoa betonin perusominaisuuksista ja ominaisuuksista, sen asettamisesta, asettamisajankohdasta ja muista tämän rakennusmateriaalin olennaisista ominaisuuksista. En haluaisi jauhaa vettä laastilla ja lainata täällä konkreettisia tietueita, joita voit helposti löytää mistä tahansa artikkelista, jotka kopioidaan sivustolta suurille määrille ja käytännön näkökulmasta - vähäisestä käytöstä. Tällaisten kertomusten sanamuoto ja rakentaminen voivat johtaa harhaan jopa ihmisiä, jotka tuntevat keskustelun aiheen. Kerran yritin kerätä joitain konkreettisia tietoja, mutta useimmiten törmäsin joko GOSTin kangaskielen tai tällaisten harjoitusten kanssa. Minä, harjoittelijana, haluan kertoa teille kaikkein välttämättömimmistä, ja tietysti yritän tehdä tämän yksinkertaisella sanalla: ilman kalliomateriaalien kaltaisten muotomateriaalien "konglomeraattarakennetta"

Nopea navigointi osiossa:

 • Betonin koostumus Pääkomponentit ja mittasuhteet. Mikä on betoniseos.
 • Betonin lujuusluokat ja lujuusluokat. Näytteet, kuutio, ohjaus.
 • Betonin liikkuvuus Työstettävyys, sedimenttikartio, valettu betoni.
 • Betonin rouhituskestävyys Frost resistance coefficient F.
 • Betonin vedenkestävyys Vedenkestävyyskerroin W.
 • Kovettuminen, betonin jäädyttäminen. Asettamisaika, talvella betonisoituminen.

Betonin koostumus.

Valmiiksi sekoitettu betoni, se on valmiiksi sekoitettua betonia, joka koostuu neljästä pääkomponentista, joita vaalitaan tietyllä osalla: sementti, murskattu kivi, hiekka ja vesi. Samankaltaista seosta, mutta ilman raunioitusta, kutsutaan sementtilaastaksi tai peskobetoniksi, vaikka peskobetonissa käytetään suuremman fraktion hiekkaa (karkeuden moduuli). Komponenttien painosuhde betonimassan valmistukseen on suunnilleen seuraava: Sementti -1 osa, Murskattu 4 osaa, Hiekka - 2 osaa, vesi - 1/2 osaa. Esimerkiksi: sementti - 330 kg, murskattu kivi - 1250 kg., Hiekka - 600 kg., Vesi - 180 litraa. Nämä luvut ovat luonnollisesti hyvin likimääräisiä, ja ne riippuvat todellakin monista tekijöistä, kuten vaaditusta betonilaadusta, sementtilajista, raunioista ja hiekasta, pehmittimien käytöstä muille lisäaineille jne. jne.
Esimerkiksi sementtiä m-400 käytettäessä betoni, jolla on tällainen koostumus, näyttää merkin m-250. Sementin m-500 kanssa betoniarvot ovat jo m-350. Numerot ovat ehdollisia! Betonituotannolla betonituotannossa ei tarkastella kymmentä parametria ja ominaisuuksia.

Sementti ja vesi ovat betonin pääkomponentteja. Itse asiassa niille uskotaan päätoiminto - sitoa kaikki komponentit yhdeksi monoliittirakenteeksi. Näiden kahden komponentin oikean osuuden (vesi-sementtisuhde) noudattaminen on betonin tuotannon tärkein tehtävä. Tämä ei koske pelkästään betoniin syötetyn veden ja sementin määrää. Tämän ansiosta kaikki on yksinkertaista. On tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet: roskan ja hiekan kosteus, kosteuden imeytyminen jne. jne. Sementti, joka vuorovaikuttaa veden kanssa (sementtihidratointi), pystyy asettamaan ja kovettua muodostaen niin sanotun sementtikiven. Monet luultavasti törmäsivät tämän saman kiven päälle, kun he vetäytyivät viime kesänä säiliöön, joka oli jäljellä säiliöön :-) Joten mitä tapahtuu. Sementti ja vesi ovat itse kivi. Ikään kuin - melko itsetuhoinen materiaali. Ja ei. Sementtikivi muuttuu kovettuneena. Tilavuus kutistuminen saavuttaa 2 mm / m. Se ei näytä paljon, mutta näiden kutistumisprosessien epätasaisuudesta johtuen sisäisiä rasituksia ilmenee, mikrokreinä esiintyy. Nämä mikrokrapit ovat käytännössä näkymättömiä, mutta sementtikiven lujuus ja kestävyys vähenevät. Näiden muodonmuutosten vähentämiseksi kerääntyy aggregaatteja koostumukseen:

 • Suuret aggregaatit: murskattu kivi
 • Hieno aggregaatit: hiekka

Näiden aggregaattien tehtävänä on luoda rakenteellinen kehys, joka tuntee kutistumisjännitykset, ja tuloksena valmisbetoni antaa vähemmän kutistumista. Lisäksi kasvattaa betonin lujuutta ja kimmomoduulia (vähentäen rakenteen kuormitusta), vähentää liukumista (kun betoni on peruuttamattomasti epämuodostunut pitkillä kuormilla). Täyteaineet vähentävät merkittävästi betonin kustannuksia. Loppujen lopuksi sementti on paljon kalliimpaa kuin rauniot ja hiekka.

Artikkelin alussa lukee noin betonimassan pääkomponenttien likimääräisistä osuuksista. Let's nyt kääntää paino jakeet volumetric ja laskea:

 • Sementti 0,25 kuutiometriä (330 kg, sementin irtotiheys keskimäärin 1300 kg / kuutiometri)
 • Vesi 0,18 kuutiometriä. (180 litraa Litraa, ne ovat Afrikassa litraa)
 • Murskattu kivi 0,9 kuutiota (1250 kg, irtotiheys 1350 kg / kuutiometri)
 • Hiekka 0,43 kuutiota (600 kg, tilavuuspaino 1400 kg / kuutiometri)

Yhteensä, jos kaikki hajoaa ja kaadetaan eri aluksiin, saamme 1,76 kuutiometrin kokonaistilavuuden! Kuinka kaikki tämä sopii yhdelle betonikupille. Juuri. Otetaan litran purkki ja täytetään se kaatamalla kaula. Yksittäisten jyvien välillä on paljon vapaata tilaa (intergranular hollowness). Ja tämä tyhjyys nukahdutaan kaksi lasillista hiekkaa, yhtä lasillista sementtiä ja lasillista vettä ravistellen ja sekoittaen. Ja kaikki sopii! Tällaisten manipulaatioiden seurauksena saamme täysin tiheän aineen. Kaikki huokoset täytetään, kaikki täyteaineet lepäävät toisiaan vasten. Jos betoni ei liiku tai kosketa, se alkaa nopeasti kovettaa (kovettua). Täryttämällä, sekoittumalla betoni menee taas muoviin. (Tiksotropiaa). Heti kun jätät hänet yksin, hän alkaa taas muuttua tiheäksi elastiseksi massaksi.

Ehkä vielä muutama rivi suuresta aggregaatista (rauniot).

Raudan lujuus (luokka) on noin kaksi kertaa suurempi kuin laskettu betonityyppi. Tämä johtuu siitä, että betonin suunnittelu (28 päivittäinen) on aina huomattavasti pienempi kuin sen todellinen voima, jonka se nousee kuudessa kuukaudessa tai vuodessa. Rohkenvoiman vahvuus - ei kasva ajan mittaan. Täällä ne tasoitetaan. Joka tapauksessa tämä tehdään turvamarginaalin muodossa, jota suunnittelua koskevat vaatimukset eivät määrittele. Kuten sanovat - jokaiselle palomiehelle. Tässä on laskelma GOST 26633-91, noin raaka-arvojen suhde betonin laatu.

Hyvin lyhyesti tärkeimmistä raunioista.

 • Kalkkikiveä. Keskimääräinen vahvuus (tuotemerkki) 500-600. Eräiden kalkkikivitynnyreiden (jopa 800) kaltaiset tyypit sopivat hyvin betonin valmistamiseen luokkaan M-350 asti, mutta alemman pakkastumisen vuoksi kalkkikiveä käytetään tavallisesti m-100 - m-300-betonin valmistukseen.
 • Soraa. Sora (800-1000) päätyyppien vahvuus riittää betonimerkin valmistukseen M-450 asti. (yleensä korkeintaan m-400) Yleisimpiä täyteaineita. Omistaa kaikki hyvät ominaisuudet, joita tarvitaan konkreettisten sekoitusten tuottamiseen. Yksittäiselle rakentamiselle haluaisin valita sen. Betoni sora on halvempaa. Niille betonielementeille, joita käytetään yksityisessä rakentamisessa - vahvuus on enemmän kuin tarpeeksi. Ja säteilyn tausta on pienempi kuin graniitti.
 • Graniittia. Näistä täyteaineista kestävin. Edellisistä lisäeduista sillä on korkeampia määriä (m - 1400), matala veden imeytyminen ja sen seurauksena lisääntynyt roiskeenkestävyys. Esimerkiksi teiden rakentamisessa nykyaikaisten GOSTien on sallittava käyttää vain graniittikivejä.

Tietenkään kaikki ei ole niin yksinkertaista raunioilla. On vielä monia vivahteita, jotka tekevät omaa sopeutumistaan: flakiness,% heikkoja kiviä, jne. jne. Mutta tästä, jotenkin seuraavalla kerralla.

Kaikissa tiedotusmateriaaleissa, hinnastossa jne. Betoni on merkitty numeerisella ja aakkosellisella indeksillä. Muista ilmoittaa tuotemerkki M-, luokka B-, liikkuvuus P-, vedenpitävä W-, pakkasenkestävyys F-. Puhutaan lyhyesti näistä parametreista.

Voima, lujuus, betonin laatu. Määritysmenetelmät. Ohjausnäytteet.

Hankkeesi määrittelee konkreettisen yhdistelmän valinnan ja hankinnan tiettyä tyyppiä ja brändiä (luokkaa). Jos projektia ei ole, voit luottaa rakentajiesi suosituksiin. Ne voivat neuvoa tietyn brändin tai luokan betonia. Jos sinulla on epäilyksiä rakentajiesi osaamisesta, voit yrittää selvittää itsesi.

Betonimerkin numerot (m-100, m-200, jne.) Ilmaisevat (keskimäärin) puristuslujuuden kgf / n. Tarvittavien parametrien noudattaminen tarkistetaan puristamalla erikoispuristin kuution tai sylinterin avulla, jotka on valettu näytteen näytteestä ja jotka ovat kypsyneet 28 päivää normaalin kovettumisen jälkeen.

Nykyaikaisissa projekteissa betoni on luokiteltu luokissa. Yleensä betoniluokka on brändin mukainen parametri, mutta pienillä vivahteilla: markoissa käytetään lujuuden keskimääräistä arvoa, luokat - lujuus taatulla turvallisuudella, vaihtokertoimen ollessa 13%. Teille ei kuitenkaan ole väliä. En petata sinua voimakkuuden vaihteluvoimakkuuksilla ja muilla teknisillä vivahteilla. Hankeasiakirjoissa, mikäli sinulla on tietenkin, on mainittava, mitä betonialuetta tulee käyttää. ST SEV 1406 -standardin mukaan kaikki nykyiset betonityöt on määritelty luokissa. En tiedä kuinka paljon se on havaittavissa, koska jostain syystä 90% rakennusyrityksistä määrää konkreettisia postimerkkeihin :-).

Sinulle tärkein asia on, että sinulle tuodut betonit vastaavat tuotemerkkiä, jonka olet itse tilannut. Tietenkin voit tarkistaa, mutta ei heti. Mitä kannattaa tehdä.

Kun puretaan betonia, ottakaa näyte ja kaada pari kuutiota 10x10x10 cm tai 15x15x15 cm kooltaan. Näin voit tehdä halutun kokoisia muotoja alustalta. Ennen betonin kaatamista muotteihin on suositeltavaa kastella laatikot siten, että kuiva puu ei kallista paljon kosteutta betonista, mikä vaikuttaa haitallisesti sementtidratation prosessiin. Tulvottu seos on lävistettävä armatuilla tai muulla vastaavalla tavalla: pureskele seokseen, kun perunamuusia puristetaan niin, että tyhjää tilaa (uppoaa) ei muodostu kaadettuun näytteeseen, ylimääräinen ilma vapautuu ja seos tiivistetään. Voit myös tiivistää seoksen vasarapuhalluksella laatikoiden sivuilla. Säilytä valukappaleita keskilämpötilassa (noin 20 astetta) ja suurta kosteutta (noin 90%).

28 päivän kuluttua, puhtaalla omallatunnolla, voit tuoda kaiken tämän suurenmoisuuden riippumattomaan laboratorioon. Teidät kaikki tukahduttavat sen ja tekevät ratkaisun - onko betoni täyttänyt ilmoitetun palkkaluokan tai ei vastaa. Kuitenkaan ei ole välttämätöntä odottaa 28 päivää, sillä tämän jälkeen on kovetuksen välivaiheita 3, 7, 14 päivän iässä. Ensimmäisten 7 päivän aikana betonista saadaan noin 70% lasketusta lujuudesta (luonnollisesti normaalin lämpötilan mukaan). Märällä ja kylmällä vuodella betonin asettamisaika ja sen kovettumisaika lisääntyvät merkittävästi.

Mitä vivahteita voi ilmetä näytteenkuvien näytteenoton ja varastoinnin aikana:

 • Älä laita betonia vedellä sekoittimella.
 • Ota näytteet suoraan sekoitusastiasta.
 • Laita betoniseos huolellisesti yhteen puristamalla (puristetut perunat)
 • Pidä näytteet oikein: ei auringossa tai liesi :-)) Parempi viileässä kellarissa tai vain varjossa.

Se on kyse kuutioista. Jos yhtäkkiä unohdat ottaa näytteitä, ja haluat tietää, että olet kunnossa, ota yhteyttä riippumattomaan laboratorioon, joka pystyy mittaamaan voimaa paikallaan. Tätä varten on olemassa ns. Tuhoamattomat tutkimusvoimakkuuden menetelmät: iskunpulssiyksikön sclerometrin testimenetelmät. Ihmisissä sitä kutsutaan - koskettamaan betonia. Käytetään myös ultraääni- ja muita menetelmiä voimakkuuden määrittämiseksi.

Kääntäkäämme muut tärkeät betonin parametrit. nimittäin:

Työstettävyys, liikkuvuus, sedimenttikartio.

Kaikki nämä termit yleensä puhuvat samasta asiasta. Betoniseoksen yleiskerroksen ja passien nimitys P-kirjaimella, jonka kerroin on 1-5 (esimerkki: P-3) tai molemmat: 10-15 cm: n kartiomainen juoksu. Käytännön soveltamiseksi on tärkeää tietää seuraavat seikat:
Normaaliin monoliittiseen työhön sovelletaan betonin liikkuvuutta P-2 - P-3. Kun kaadetaan tiheästi vahvistettuja rakenteita, kapeita muottitöitä, pylväitä ja muita samanlaisia ​​kapeita onteloita, joita on vaikea täyttää betonilla, on suositeltavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuus on n-4 ja korkeampi (sedimenttikartio 16-21 cm). Tällaista betoniseosta voidaan kutsua - valettu betoni. (kehitetyn sosialismin aikakaudella betonia, jonka kaltevuus oli 12 cm, katsottiin valuksi - hieman yli n-2). Tällaiset betoniseokset sietävät hyvin muottiinpanoa ilman vibratoria. Samanlainen betonin liikkuvuus on valittava, jos käytetään konkreettista pumppua betoniseoksen asettamiseen.

On olemassa sellainen asia kuin - konkreettinen jäykkyys. Se on merkitty kirjaimilla G1-G4. Pohjimmiltaan, kun he puhuvat kovaa, ne tarkoittavat vähärasvaista betonia, jota käytetään pääasiassa tienrakentamisessa. Se on alhainen vettä ja sementtiä. En kirjoita erittäin jäykkyyksistä. On epätodennäköistä, että tarvitset sitä.

Jauheen helpottamiseksi ja ilman täryttimiä laitoksessa päämiehet ja rakennuttajat lisäävät liikkuvuutta lisäämällä betonia konkreettisessa sekoittimessa veden kanssa, mikä ei ehdottomasti ole kannattavaa! Koska vesi-sementtisuhde on yksi tärkeimmistä mittasuhteista, joilla betonin lopullinen lujuus riippuu suoraan. Lisäksi seoksen lievää laimennusta veden kanssa voi merkittävästi vähentää yhden tai kahden merkin vahvuutta. Betoniluokka M300 veden laimentamisen seurauksena voi helposti näyttää m100 m200.

Betonimassan liikkumisen lisääminen P4, P5, sedimenttikartio yli 16 cm, saavutetaan yksinomaan käyttämällä lisäaineiden pehmittimiä tehtaalla. Tämä on ainoa tapa saada valettu betoni, joka on tarkoitettu asennettavaksi muottiin, jossa on tiheä raudoituskehys tai monoliittinen työ betonipumpulla. Betonin seoksen laimennus vedellä heikentää sen laatua.

Frost-kerroin betonista.

Sitä kutsutaan kirjaimella F, jonka määrä on 25-1000 ja ilmaisee pakastus- ja sulamiskierrosten lukumäärän, jolloin betonilla on alkuperäiset lujuusominaisuudet (sallitut poikkeamat). Mitä käytännön arvoa tämä parametri on sinulle? No, lyhyesti, sitten: jäädytys-sulatusjaksot ovat kosteudeltaan kyllästetyn betonirakenteen siirtymiä märästä tilasta jäädytettyyn tilaan ja takaisin.

Mikä on täynnä. Ota vakiokuva: kostuttaa betonirakenteita käyttäen esimerkkiä kosteuden kapillaarisesta imusta maaperästä talon pohjalla. Vesi, sulava lumi, märkä maa jne. Täyttää betonin mikrohuokot periaatteella, joka on samankaltainen kuin kerosiinin sulake. Betoni täällä toimii imukykyisenä sienenä. Sitten tämä mikroporaalinen vesi jäätyy ja kun se jäätyy, se laajenee ja repeytyy kaiken, mikä häiritsee sitä. Tällöin betonirakenteessa tapahtuu muutoksia: mikrokrakkeja jne. Ja seuraavalla kerralla vesi täyttää nämä mikroprosessit ja jäätyy, heittää ne vieläkin enemmän.

Tietenkään kaikki ei ole yhtä pelottavaa kuin olen maalannut täällä, koska perusteet on yleensä suojattu vedenpitävillä, sokeilla alueilla, vesimyrkyillä. Kosteus ei ole yhtä voimakasta, ei koko betonin paksuutta jne. Haluaisin kuitenkin enemmän tai vähemmän ymmärtävän prosessin luonnetta.

Konkreettisia tuotteita valmistavien laitosten betonilaitoksissa ja betoniseokkilaitoksissa tehdään valvontanäytteiden testit kriittisissä olosuhteissa. Betoni kuutio on kirjaimellisesti liotettu veteen (tai erityiseen liuokseen), jonka kosteus kyllästyy kokonaan ja jäädytettynä hetkeksi -18. Ja niin - välimittauksilla, kunnes kriittinen piste saavutetaan eli lasketun vahvuuden menetys. Tällaisten vesijäähdytysjaksojen lukumäärä on F-kerroin. Tässä tilassa perustuvat kosteutta sitkeillä maaperä-, sillanpylväistä, jotka seisovat vedessä ja muut hydrauliset rakenteet toimivat osittain.

Jäätymisvahvuuden lisäämiseksi betonilaitokset käyttävät erilaisia ​​lisäaineita betoniin, esimerkiksi ilmanvaihtoa jne. Mutta pakkasenkestävyys, lisääntynyt ilmassa kulkeutuva lisäaine (tämän betoniarvon yläpuolella) vähentää sen lujuutta. He löysivät sen kadoksissa. Parhaan tuloksen jäätymisvastuksen lisäämiseksi voidaan saavuttaa käyttämällä hydrofobista tai kovettuvaa sementtiä betoniseoksessa. Kaikki tärkeät syklit tapahtuvat syksyllä ja keväällä, jolloin lämpötilahäviöitä esiintyy päivittäin plussasta miinus ja takaisin. Perinteisessä rakenteessa keskimääräinen jäätymisvastus on F100-F200.

Seuraava konkreettinen parametri, jota haluan sanoa, liittyy erottamattomasti pakkasvasteeseen.

Vedenkestävyyskerroin..

Se on merkitty laskuilla tai passeilla betonille kertoimella kirjaimella W. (W4, W8, W12, 2-20). Betonin vedenkestävyys on kyky olla veden läpäisemisessä paineen alaisena. Jos on mielenkiintoista oppia veden kestävyysmenetelmistä - lue GOST 12730.5-84. Vedenkestävyyden lisäämiseksi (tämän merkin standardin yläpuolella) betoniin valmistetaan sinetöinti- ja vettähylkivä lisäaine sen valmistuksen aikana tai samaa hydrofobista tai jäykkää sementtiä sekoitetaan seokseen. Mikä on tämän parametrin merkitys yksityiselle rakentamiselle? Betoni, jolla on suuri W -kerroin, on muutamia etuja, kuten:

 • Mahdollisuus valmistaa, ilman lisävesieristystä, kellareja aloilla, joilla on korkea pohjavesi. On tärkeää, että lattiat ja seinät on täytetty oikein ilman saumoja ja keskeytyksiä betonoinnissa. Näyttää siltä, ​​miksi ei ole helpompaa tehdä vakiovarusteita vedeneristämiseen? Kuitenkin, jotta se laadullisesti ja teknisesti ei ole niin helppoa. En ota huomioon tämän alan ammattilaisia. He ovat harvoja, heidän palvelut eivät ole halpoja. Useimmiten asiakkaan on käsiteltävä kaikentasoisia ja kaikentasoisia rakennuttajia, joilta voidaan odottaa erilaisia ​​yllätyksiä rakennetun toiminnan aikana. Todennäköisimmin, kouristukset sinulle jää jumissa kentässä pariliitos lattia ja seinät. Koska - ensin he tekevät, ja sitten he ajattelevat, miten liimaa se kaikki yhteen.
 • Tällainen betoni ei periaatteessa pelkää huurteen sulamista. Sen kylmyysresistanssit ovat erittäin korkeat ja suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön normaaleissa olosuhteissa. Tämä voi olla erityisen tärkeää avoimille, suojaamattomille rakenteille, kuten betonireittiä, sokeille alueille, nauhateollisuudelle sekä kosteudeltaan kyllästetyille maaleille.

Kaikella loistolla on kuitenkin yksi haitta: vain tällaisista betonista valmistetaan vain korkeita betonipitoisuuksia (korkealla sementtipitoisuudella), mikä maksaa huomattavasti enemmän. Esineelle toimittaminen ja tällaisen betonin asettaminen ei myöskään ole helppoa. Nopea säätöaika ei salli rentoutua. Rakennustyömaalla on aina vaarana jättää yksinään rikkomaton lohko. Ja harvat kasvit pystyvät tarjoamaan ja takaamaan tällaisen laadukkaan seoksen.

Vaihtoehto on erityisten lisäaineiden itsenäinen käyttö, mutta missä on tae siitä, että lisäaineet otetaan oikeaan osuuteen, että ne sekoitetaan perusteellisesti betoniin. Toisaalta kysymys on, ovatko ne lainkaan lisättyjä vai ovatko rakentajat unohtaneet heidät ja sitten heittivät heidät bushin alle. Usein itse rakennusprosessi on asiakkaan pinnan alainen. Suurin osa tuloksista, mutta mitä ja miten se on sisällä - hyvin harvat ihmiset tietävät. Tätä opitaan vain myöhemmin - hyödyntämisvaiheessa: se alkoi loppua ja sitten se puhkesi. No, älkäämme puhu surkeista asioista.

Periaatteessa mainitsin vain tärkeimmät, mutta mielestäni - tärkeimmät konkreettiset ominaisuudet, jotka voivat olla merkityksellisiä yksityiselle kehittäjälle. Itse asiassa betonilla on myös monia erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia, mutta kysymykseen, "Ja tarvitset sitä, mieluummin kuulla negatiivinen vastaus."

Varoitus! Betoni voi menettää laatua:

 • Se johtuu betonin laimentamisesta vedellä laitoksessa. Tämä teko on käsityöläisten ja heidän osastojensa yleinen kipeys. Paksu betoni on raskaampaa kuin nestemäinen. Kuten sanovat rakennustyömaalla: Lisää vettä, se vuotaa. Tätä ei pidä tehdä millään tavoin. Ylimääräinen vesi betoniseoksessa ei pääse kemikaaliin. reaktio sementin kanssa (sementti vie niin paljon vettä kuin nesteytys vaatii). Tämä ylimääräinen vesi pysyy betonissa vapaassa muodossa. Lisäksi se haihtuu, kuivuu, ja tyhjät ja huokoset muodostavat betonin rakenteessa. Ne vähentävät betonin tuotemerkin vahvuutta.
 • Ns. Betonin hitsauksen seurauksena, mikä johtuu useimmiten lisääntyneestä sekoitusajasta matkalla, ennenaikainen purkaminen, kuuma sää jne.
 • Tämä johtuu huonolaatuisesta betoniseoksen tiivistämisestä (ilman tärinää). Epäselvässä betoniseoksessa on huomattava määrä ilmaa. Nämä ilman huokoset, tyhjät, kuoret, jos niitä ei eliminoida tärinän avulla, voivat merkittävästi vähentää betonimerkkiä.

Toivottavasti et ole tuhlannut aikaa, luken tätä artikkelia. Jos sinulla on väärinkäsityksiä, kirjoita osoitteeseen [email protected] ja yritän vastata kaikkiin konkreettisia ja konkreettisia kysymyksiä koskeviin kysymyksiin. Onnea teille kaikissa rakentamispyrkimyksissä. Konkreettisia terveisiä, Edward Minaev Avtobeton.Ru.

Voit tarkastella konkreettisia hintoja.

Jos sinulla on joskus kärsinyt kysymystä - miksi kotitekoinen betoni on aina pahempi kuin tehtaan betoni, lue, kuinka monta vivahtelua on noudatettava, jotta saadaan laadukas valmiin betonin. Onko mahdollista täyttää vähintään kolmasosa näistä vaatimuksista käsityöläisissä?

Muutama sana valmisbetonin valmistamisen vivahteista lähitulevaisuuden talouskriisin yhteydessä.

Kuka on utelias, voit lukea sementin tärkeimmistä roolista betonin ja betonituotteiden valmistuksessa

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla: