Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

Betonin valmistus betonisekoittimessa, jos on tarpeen saada aikaan merkittäviä määriä, joita on vaikea valmistaa manuaalisesti kourussa, ja erikoistuneiden tehtaiden tilaamattomuus tai viivyttäminen erikoistehosteissa, jotka toimitetaan autosekoittimilla mistä tahansa syystä, on ainoa järkevä ratkaisu. Korkealaatuisen betoniseoksen saamiseksi on tarpeen tutustua betonisekoittimen käyttöä koskeviin ohjeisiin ja noudattaa tarkasti komponenttien mittasuhteita.

Betonin sekoituslaitosten lajikkeet ja toimintaperiaate

Betoni suoraan rakennustyömaalla valmistetaan kahdessa eri sekoittimessa:

 1. Pakotettu toiminta. Rakenneosien sekoittaminen suoritetaan kiinteästi asennettuihin rumpuihin, akselin päälle kiinnitetyillä metalliterillä. Tällaiset massiiviset laitokset tarjoavat korkean sekoitusasteen laadullisen seoksen saamiseksi. Yksittäisessä rakentamisessa kotiteollisuuden käsityöläisiä käytetään kuitenkin harvoin seuraavista syistä:
  • tarve käyttää vain pieniä fraktioita;
  • laitteiden ja varaosien korkeat kustannukset korjausten vuoksi;
  • voimakas moottori;
  • kuljetukset edellyttävät erityisiä kuljetus- ja nostomekanismeja purkamiseen ja asennukseen;
  • valmiiden seosten monimutkaisuus.
 2. Gravity sekoittimet. Päärynä muotoinen säiliö on kiinnitetty runkorakenteeseen pyörimismahdollisuudella ja eri paikkojen miehityksellä suhteessa horisonttiin. Kun rumpu pyörii, komponentit tarttuvat kiinteisiin teriin sen sisällä ja liikkuvat säiliön kehän ympäri, joka on kaltevassa asennossa. Kun ne saavuttavat huippupisteen, ne putoavat alas oman painonsa alle, ja ne tarttuvat taas terät. Tämä sykli toistuu monta kertaa. Säiliön täyttämiseen ja purkamiseen valmiin seoksen säiliössä on melko suuri reikä. Betonisekoitin on varustettu omalla käyttölaitteellaan ja sillä on pieni koko ja paino. Useimmissa malleissa on pyörät helpottamaan liikettä, mikä tekee asennuksesta liikkuvan. Komponenttien sekoittaminen tapahtuu laadullisesti vähemmän kuin ensimmäisessä betonisekoittimessa, mutta vaadittu laatu on täysin varmistettu tekniikan noudattamisen mukaisesti.

Tällaiset asennukset ovat käteviä valmistetun seoksen kuljetuksessa, sekoittamisessa ja purkamisessa, jolle on ominaista kohtuulliset hinnat laitteille ja varaosille. Korjaus on yksinkertainen toteutus ja useimmissa tapauksissa nopea suoritettava.

Kaikki tämä on houkuttelevaa kodin käsityöläisille ja aiheuttaa tällaisten sekoittimien laajan jakelun, ja ensimmäistä tyyppiä käyttävät pääasiassa vain ammattilaiset.

Käytettyjen materiaalien vaatimukset

Betonin valmistukseen tarvitaan seuraavat materiaalit:

 1. Portland-sementtilajit 300 - 500 tonnia, mitä korkeampi on, sitä pienempi on haluttu palkkaluokka. Ostaessasi materiaalia on tärkeää ottaa huomioon seuraavat vivahteet:
  • tuotantoaika, sementin laatuvaatimukset varastoinnin aikana vähenevät 2 kertaa;
  • säilytysolosuhteet, materiaalin on oltava crumbly ilman kokkareita eikä kosteaa;
  • pussit on merkittävä valmistuspäivällä, merkinnällä ja lisäaineiden prosentteina tai niiden puuttuessa;
  • M400-sementtien hankinta on suositeltavaa.
 2. Jauhetut kivijalat ≤ 20 mm. Edullisesti pienemmät elementit, joiden koko on suurempi, mikä heikentää seoksen sekoittamista ja helpottaa munimista. Paras laatu tuottaa graniittia, vähemmän soraa ja alhaisinta kalkkikivihiekkaa. Suurin vahvuus saadaan kuutiomuutoksista, sileä muoto heikentää liuosten lujuusominaisuuksia. On tärkeää, ettei saastumista ja pölyä ole, joten on suositeltavaa puhdistaa materiaali seulomalla hienojakoisten verkkojen läpi ja poistamaan pöly pesemällä.

Volyymipainon pienentämiseksi käytetään usein savirautahiukkasia, jonka hiukkaskoko on enintään 5 mm.

 • Hiekkaa käytetään uralla, ei joessa. Ensimmäinen on karkeampi, mutta siinä on saviepäpuhtauksia, joten hiekka on siivilöity tai pestävä ennen käyttöä, ei saa olla sivelöitä ≥ 3 cm, kasvien hiukkasia, siltoja, kiviaineksia ja lasia sisältäviä pölyä. Hiekan on oltava kuiva, kosteuspitoisuus on <1%. P
 • Vesi, joka ei sisällä orgaanisia epäpuhtauksia, happoja, öljyjä ja emäksiä. On suositeltavaa käyttää juomavettä ilman laboratoriotutkimuksia.
 • Erityiset lisäaineet: pehmittävä, pakkasneste ja monet muut.
 • Kun ostat valmiita kuivaseoksia, jotka ovat laajalti saatavilla markkinoilla, sinun on kiinnitettävä huomiota lisäaineiden läsnäoloon niiden koostumuksessa, vaikutukses- saan ja noudatettava tiukasti suljettavan veden määrää koskevia suosituksia.

  Betonin sekoittamisen osuudet betonisekoittimessa

  Korkealaatuisten ratkaisujen saamiseksi on välttämätöntä tarkkailla sekoitettujen komponenttien osuuksia. Teknisessä kirjallisuudessa tarvittavat suhteet ilmoitetaan kiloina, litroina, prosentteina tai osina.

  Arvot annetaan materiaaleille kuivassa tilassa. Rakennustyömaalla on kätevää täyttää komponentit mittataskuilla, joten on suositeltavaa punnita vakiovarusteet, joiden kapasiteetti on 10 litraa. Tätä ennen betoniseosta sekoitetaan betonisekoittimessa, minkä vuoksi kunkin komponentin koko kauhojen määrä määritetään yhdelle kielekkeelle.

  Joten erää varten, mitä useimmin käytetään kotona B20 betonia sementti M400, tarvitset keskimäärin:

  • kaksi sementtiä
  • 8 m graniittiromu
  • 4-d urahiekka
  • ja ämpäri vettä.

  Sementtiä M500 käytettäessä tällainen suhde olisi luokka B25.

  Pehmitettävät aineet imevät noin 50 grammaa, joita varten voi käyttää tavallista laukauslasia. Merkkiyhdisteiden sijasta käytettiin tavanomaisia ​​astianpesuaineita. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet voidaan korvata tavallisella pöytäsuolalla, mutta vain betoniseosten levittämisessä lujittamattomissa rakenteissa. Suolaa otetaan ≤ 5 painoprosenttia sementtiä kohden. Markkinoilla on erikoistuotteita, jotka yhdistävät pehmittimen ja huurteisen lisäaineen ominaisuudet. Esimerkiksi kryoplasti tai analogit, tarvittava lisäaineiden määrä on esitetty oheisissa ohjeissa.

  Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

  1. Betonisekoittimen asentaminen tasaiselle vaakapinnalle, jossa jalat ja pyörät kiinnitetään luotettavasti niin, että työprosessissa syntyvät dynaamiset kuormat eivät voineet liikkua tai kaataa sitä.
  2. Seoksen sopivan koostumuksen valinta.
  3. Materiaalien valmistus hiekan hiekoituksella ja murskattujen kivien pesu pilaantumisesta. Kuivausosat.
  4. Seoksen tarttumisen vähentämiseksi astian ja terän seinämiin kaadetaan vettä sementillä ja hiekalla ja rumpua vieritetään jonkin aikaa kiinni seoksesta koostumukseen. Siksi ensimmäisessä erässä hiekan ja sementin määrä kasvaa 10%. Seuraavissa erissä määrätyt arvot säilytetään.
  5. Yksikön sisällyttäminen ja ainesosien lastaus. Komponentit ladataan niiden tiheyden, ensin murskattujen kiven, hiekan, sementin ja veden lisäaineiden vähentämiseksi. Täyden kuormituksen jälkeen sekoitetaan 2 - 3 minuuttia. Lisää aikaa voi johtaa komponenttien kerrostumiseen ja työn tuottavuuden heikkenemiseen. Betoniseoksen tulisi saada koostumuksen tasaisuus, rasvapitoisuuden näkyvyys ja värin yhtenäisyys. Kun sekoitat, et voi muuttaa päärynän kaltevuutta, lähellä sitä taivuta ja työnnä työkaluja tai käsiä siihen.
  6. Betonin plastisuuden tarkkailu, jonka päärynä hieman leantaa ja pieni määrä valmiista seoksesta kaadetaan venytykseen tai kottikärryyn. Seoksessa lapio teki useita kylkiluut. Normaalin muoviteetin indikaattori on sen muodon pitäminen rintakehässä jo jonkin aikaa.
  7. Betonin purkaminen ämpäriin kallistettaessa rumpua sen kiertämisen aikana.
  8. Sammuta laite.
  9. Säiliön puhdistaminen huuhteluvedellä, johon lisätään soraa soraa.

  Tärkeä kysymys: Kuinka puhdistaa betonisekoittimen pakastetusta betonista? Jos jostain syystä tämä on tapahtunut, voit käyttää seuraavia menetelmiä:

  • mekaanisesti lapioineen, erikoisrajoittimet, metalliharjat hiomakoneilla. Lisää tehokkuutta lisäämällä vettä. Suureita virtoja leikataan taltalla, hauras pienet pinnat pestään smash-kankaalla;
  • hydrauliset menetelmät tehokkaan vedenpaineen aikaansaamiseksi erityislaitteiden avulla (Karcher tai paloletku);
  • erityiset kemikaalit, jotka liuottavat kovetetun betonin: Lugato, Barracuda, Himfrez, Bio Decap Beton Guard, Divinol Mischerschutz Spezial. Huumeet laimennetaan vedellä mukana olevien ohjeiden mukaisesti, kaadetaan rummulle ja sekoitetaan 15 minuuttia. Voit käyttää vanhaa todistettua menetelmää - käytä 10-prosenttista suolahapon liuosta, mutta sinun on oltava varovainen, sinun ei tule saada liuosta iholle.

  Puhdistuksen jälkeen säiliö huuhdellaan huolellisesti vedellä.

  Kuinka monta kuutioa betonia voit sekoittua betonisekoittimella päivässä? Se riippuu betonisekoittimen kapasiteetista ja etäisyydestä betonin siirtämiseen. Sekoittimeen, joka on enintään 200 tonnia litraa, se on keskimäärin noin 5 m3. Laskenta on yksinkertaista - betoni on sijoitettava rakentavaan enintään 1 tuntiin ennen betonisekoittimen purkauskenttää.

  Reseptin konkreettisen betoniseoksen valmistukseen betonimyllyssä - komponentit ja sekoitustekniikka

  Useimmissa tapauksissa yksityisissä rakennustyömaissa betoni valmistetaan betonisekoittimessa täyttämään perusteet tai luomaan muita tukirakenteita.

  Automaattinen prosessi mahdollistaa paremman tuloksen, jossa ratkaisun vahvuus kaksinkertaistuu manuaaliseen vaivaukseen verrattuna.

  Seoksen pääkomponentit

  Korkealaatuinen materiaali, joka täyttää kaikki vaatimukset, voidaan saada vain, jos kaikki prosessin olosuhteet ovat täyttyneet ja komponenttien osuudet on laskettu oikein.

  Seoksen koostumus voi vaihdella tuotemerkin mukaan lisäaineiden mukaan, joiden avulla betoni voi suorittaa lisätoimintoja (lisääntynyt jäätymisvastus, plastisuus jne.). Vakiomääräinen resepti sisältää:

  Prosessin ominaisuudet

  Aluksi haluaisin kiinnittää huomiota siihen, että betonisekoittimien painovoimamallissa voit tehdä kerralla 60-500 litraa ratkaisua, koska ne erottuvat laaja valikoima eri kokoisia säiliöitä. On olemassa useita yksinkertaisia ​​mutta erittäin tärkeitä sääntöjä, joita ilman on mahdotonta valmistaa korkealaatuista kestävää materiaalia. Betoni sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa tiettyyn sekvenssiin ja sen on vastattava teknisiä vaatimuksia.

  Laitteiden asennus ja turvatoimet

  Sekoitusyksikkö asennetaan yksinomaan tasaiselle alustalle. Tarvittaessa betonisekoittimen oikeaan asentoon suositellaan vahvan puupaneelin asentamista. Suoritettaessa tätä toimintoa sinun on varmistettava, että alusta voi tukea asennuksen painoa kaikkiin komponentteihin, joita on vaivannut tietyn ajan. On huolehdittava siitä, että tällaiselle menettelylle on laadittu pakolliset työehtosäännökset. Työssä on suositeltavaa käyttää suojalaseja ja erityisiä käsineitä.

  Yksikön käytön aikana on ehdottomasti kiellettyä asentaa lapio tai käsi kädet rullaluistimiin. Et myöskään voi taivuttaa pyörivän säiliön avointa pintaa.

  Näitä sääntöjä ei pidä laiminlyödä, jotta vältetään vahinko betonin valmistamisessa kaikenlaisissa betoniseoksissa.

  Pääprosessi

  Ennen rakennuksen seoksen vaivaamista on suositeltavaa voitele laitteen sisäseinät veteen, hiekkaan ja sementtiin valmistetusta massasta vakiotasolla. Tämä estää betonin tarttumasta rummun sisäpintaan ja poista kokkareiden muodostumisen. Tällainen suositus auttaa tekemään korkealaatuista materiaalia täyttörakenteiden täyttämiseksi.

  Rumpuun sisältyvien ainesosien alkuperäiskappaleessa käytetään puolta niiden kokonaismassan osista, laskettuna suhteessa. Sitten kaadetaan vettä ja alkaa vaurioittaa muovista homogeenista massaa, johon vähitellen karkean kiviaineksen ja sementin jäännökset lisätään pieniin osiin. Tämä sekoitusjärjestys takaa hyvin sekoitetun ja laadukkaan materiaalin, joka soveltuu erityisen vahvan rakenteen rakentamiseen.

  Muita suosituksia

  Jos vaivaat betonia pienikokoisissa pienikokoisissa laitteissa, on parempi käyttää eri resepti-kirjanmerkkien ainesosia. Niinpä kaadetaan aluksi hiekkaa, johon lisätään pieni osa soraa ja sementtiä. Jonkin aikaa sinun täytyy vaivata paljon kuivia ainesosia ja lisätä vettä rumpuun ja jatkaa prosessia. Kun jäljellä oleva osa raunioista lisätään, ja jälleen kerran kaikki sekoitetaan homogeenisen koostumuksen saamiseksi.

  Tekniset säännöt

  On olemassa tietty tekniikka, joka kertoo kuinka nopeasti ja oikein poltetaan korkealaatuista betonia missä tahansa betonisekoittimessa.

  Työaika

  Jotta saavutat optimaalisen tuloksen, tarvitset yksikön, jossa on erityinen kalteva akseli, jonka sekoitusaika on 2 minuuttia. Jos käytät vaakasuoralla akselilla varustettua betonisekoittimella, on oikein vaivata liuos enintään 1 minuuttiin.

  Käynnistys alkaa yleensä siitä hetkestä lähtien, kun ainesosat lisätään täydellisesti ensimmäisen erän aikana. Missään tapauksessa ei voida pitää viskoosimassaa pyörivässä rummussa, muuten sen ominaisuudet heikkenevät voimakkaasti veden liiallisen haihdutuksen vuoksi. Nesteen puute vähentää betonin plastisuutta ja rakenne irtoaa.

  Materiaalin laadunhallinta

  Ratkaisun valmistukseen varatun ajan lopussa on tarpeen tarkistaa sen valmius. Voit tehdä tämän vain kallistaa rummun hieman ja kaataa pieni määrä valmiista seoksesta metallisäiliöön. Lapion takaosa muodostaa useita betoniriveitä. Lähempää tarkastusta varten laadukkaan materiaalin pinnan tulee olla sileä ja harjanteilla on oltava pysyvä muoto eikä levitettävä. Jos seos ei ole valmis, sinun täytyy jatkaa vaivata liuosta halutun sakeuden saavuttamiseksi.

  Jokaisen vaivaamisen jälkeen on suositeltavaa puhdistaa rumpu. Tällaisessa menettelyssä betonisekoittimeen kaadetaan puhdasta vettä, ja laite kytketään päälle muutaman sekunnin ajan. Käyttämällä tällaista yksinkertaista vastaanottoa säiliön seinät puhdistetaan sementtiseoksen jäänteistä ja vettä voidaan käyttää seuraavien komponenttien sekoittamisen aikana.

  Reseptiyhdistelmä

  Betoniin betoniseoksissa valmisteltaessa otetaan huomioon, että mittasuhteet riippuvat pääosin sementtityyppistä ja valmiista betonista, jotka on suunniteltu valmistettavaksi poistumisalueella. Ilman näitä ehtoja materiaalin laatu on alhainen ja sen lujuus ei riitä asennustyön suorittamiseen.

  Riippumatta valituista mittasuhteista on olemassa joukko olennaisia ​​ainesosia, jotka ovat osa rakennusseosta. Vaadittavan luokan sementti toimii sideaineena. Myös liuos on tehtävä karkean ja hienon täyteaineen (murskatun kiven ja hiekan) sisällön kanssa. Joissakin tapauksissa kalkkia lisätään tyylin optimoimiseksi, mikäli teknologia ei ole kielletty. Ilman haihtumisen ja plastisuuden parantamiseksi ilmastetaan ja pehmennetään aineita sekoittaen liuokseen.

  Jos aiot valmistaa laatat, voit syöttää haluamasi pigmentin liuokseen. Kun väri on oikea annos, se värjää tuotetta halutussa värissä. On välineitä, jotka eivät haalistu auringossa, eivät pelkää happojen aggressiivisia vaikutuksia eivätkä altistu tuholle ilmastollisten ilmiöiden vaikutuksesta.

  Komponenttien suhde

  Palataan tärkeimpien ainesosien mittasuhteisiin. Yksityisessä rakentamisessa laaditaan laadukas asennusseos materiaalien laskenta tämän järjestelmän mukaisesti:

  • sementti - 2 osaa;
  • joen hiekka - 8 osaa;
  • eri jakeiden murskattu kivi - 4 osaa;
  • vesi - 1 osa.

  Emme saa unohtaa, että ratkaisun brändi riippuu sementtimerkistä. Jos aiot tehdä suosituin M250-ratkaisu, tarvitset M400-sementin. Korkealaatuisten betonisekoittimien valmistus vaatii tiukkaa kiinnipitoa veden ja sementin osuuteen, joten nestemäinen tilavuus ei saa olla yli puolet tärkeimmistä sideaineosista.

  Betonin valmistus betonisekoittimessa voidaan suorittaa erilaisten reseptien mukaan, mutta ne eroavat toisistaan ​​liuoksen manuaalisesta sekoittumisesta. Betonimassan jäykkyyttä säädetään sen tarkoituksen mukaan. Luonnollisesti materiaalin yhtenäisyys yksinkertaiselle aidalle ja massiivinen säätiö monimutkaisella alueella on merkittävästi erilainen.

  Betonimerkki

  Edellä mainitusta aineistosta saimme tietää, kuinka sementtiä vaivataan oikein betonisekoittimilla. Jäljelle jää perehtyä eri betonityyppien ainesosien mittasuhteisiin, jotka on lueteltu taulukossa.

  Betonin osuudet betonisekoittimissa

  Valmistamme betonin laastin betoniseoksessa

  Viimeisen rakennuskauden lopussa minä menin jotenkin rautakauppaan. Ilman tietyn tavoitteen, katso mitä he myyvät ja mihin hintaan.

  Ja näin tapahtui, että Castorissa sementtisekoittimet olivat 4 000 ruplan hintaan, kun kauden aikana he maksoivat kaikki 7,500 ruplaa.

  Taloudellinen sielu ei voinut vastustaa tällaista kiusausta, ja betonisekoittaja ostettiin ja asettui talon talolle.

  Ja juuri tämän rakennusaikan alkaessa, kun aloin rakentaa autotallin kahdelle autolle, betonisekoittimella toimi tässä rakennustyön perustaksi laastin tärkein toimittaja.

  Kun pohjalle voidaan laasti tehdä konkreettisessa sekoittimessa

  Milloin on perustuksen laasti sekoitettava sekoittimeen?

  Ensinnäkin, kun tarvittavan ratkaisun volyymit ovat pieniä. Jos sinun täytyy kaataa talon perusta, ja päätät jäädä muunneltavaksi kellarilla tai 100 m²: n levyllä. Sitten on ainakin turha häiritä betonin laasti konkreettisella sekoittimella.

  Kun on kyse suuresta laastin laskemisesta säätiölle, on hyödyllistä käyttää betonisekoittimia.

  Tämän koon pohjalla olevan betonin määrä on yli 20 kuutiometriä, eikä sitä sekoitu minimaalisella sekoittimellasi sulavassa ajassa.

  Mutta kun tarvitaan pieni määrä laastia, niin betonisekoitin on mitä tarvitset.

  Katso pienen betonisekoittimen keskimääräinen erä - 150-300 litraa liuosta. Sinä kaadat iso säätiö tällaisella tahdilla 20-30 päivää.

  Ja säätiön vahvuus ei ole mitään pahempaa kuin betonin kerrostuminen pienissä kerroksissa pitkän ajan kuluessa.

  Toiseksi on mahdollista häiritä betoniseos betonisekoittimelle, kun sekoittimella ei ole mahdollista säätää betonin vastaanottopaikkaa tai betonipumpun syöttöputkea ei ole mahdollista vetää.

  Milloin tämä tilanne voi kehittyä? Esimerkiksi, kun valetaan suihkutusta suurilla alueilla jo asetetun katon alla tai sisätiloissa, talon lattioissa.

  Sitten on järkevää asentaa betonisekoittimet lattialle ja häiritä paikallaan olevaa ratkaisua, kaatosateita tai monoliittisia lattiaa suoraan tiloissa.

  Tässä suoritusmuodossa on yksi "mutta"... Myös tuotetun betonin määrä on suhteellisen pieni. 10 erää varten sinun on tehtävä 1,5-2 kuutiometriä liuosta, joka asetetaan 2-3 tunnin kuluessa.

  Betonin sekoittimen laastin osuudet

  Jotta betonilla olisi tarvittava voima ajoissa (ks. Perustan lujuusvastustaulukko), on välttämätöntä kestää oikeat mittasuhteet laastista.

  Betonimyllyssä valmistettu säätöseos on otettava osaa sementistä, kolmesta hiekasta ja viidestä osasta soraa.

  Esimerkiksi yhden erän 180 litran sekoittimessa tarvitaan kaksi sementtiä, kuusi kauhaa hiekkaa ja 10 haalia soraa. Sekoittamisen yhteydessä on mahdollista käyttää murskattua kivia soran sijaan - säätiön seos on vieläkin vahvempi. Vain se on parempi olla käyttämättä murskattua graniittia, pysähtyä dolomiittikiveä varten, se antaa paremman tartunnan valmiissa ratkaisussa.

  Kun kaadetaan lasia pieneen huoneeseen, jonka pinta-ala on 20 neliömetriä, tehdessämme 15 senttimetrin paksua teräsmateriaalia tarvitsemme 3 kuutiometriä betonia. Jotta saataisiin aikaan ratkaisu lasin kaatamiseksi tähän huoneeseen, meidän on tehtävä 20 erää 150 litran betonisekoittimessa.

  Koko saliin tarvitaan 35 sementtiä, 100 kauhoa hiekkaa ja 200 kauraa tai kaivoa.

  Kuinka saada sementti laastin valmistukseen, lue artikkeli sementtilaaduista ja näistä laatuluokista saadusta betonista (M150, M200, M300, M400).

  Betonibetoniseoksen pohjapäällystäminen

  Kun teimme vanteet ja olimme valmiita aloittamaan kaatamalla autotallin pohjan, ajoin hiekalle hiekkaa rakennustyömaalle. Ostin sementin keväällä, kun se ei ollut yhtä arvokasta kuin nyt, rakennusaikan korkeudella. Dolomiittiromppu on pysynyt kanssani viime vuodesta, kun käytin sitä kohottamaan aluetta GWL: n alentamiseksi - käytin tätä raunaa viimeisenä kerroksena maaperän, hiekan ja geotekstiilikerrosten päälle.

  Kaikki nämä materiaalit siirrettiin ja varastoitiin suoraan sekoittimen ympärille. Ensin kuljetetaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä varastointipaikalta betonisekoittimelle, ja sitten on kiistaton työ kuljettaa valmiiksi sekoitettua säätiötä kottikärryillä kaatopaikalle.

  Vedä laastia konkreettisesta sekoittimesta, jossa on kauhat tai kottikärryt, on tyytymätön työ.

  Siksi betoniseos seisoo paikan päällä, jossa kaataminen tapahtuu, toisin sanoen tulevaan autotalliin.

  Alamme tehdä kaikki erät aamulla, ennen kuin se on edelleen kuuma, mukaan chill. Ennen lounasta meillä on aikaa tehdä 15 erää ja kaataa yksi osa säätiötä autotalliin. Sen jälkeen - savu tauko ja lounas. Säätiö - yksi vaikeimmista rakennustöistä. Meidän on karsittava massan ja sementin massa, joka kirjaimellisesti "vetää" voiman pois työntekijöistä - kaikkein hankalimmista materiaaleista liikkua rakennustyömaalla.

  Kaikki kuormat tehdään lapoilla, kun mitataan, kuinka monta kuivua, hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä heitetään betonisekoittimeen yhdelle erälle. Minulla on betonisekoittimet, joiden tilavuus on 200 litraa. Laastin mittasuhteet säätöön betonisekoittimessa vaivaamassa, jota on ylläpidettävä, ks. Edellä - olen jo kirjoittanut ne.

  Ratkaisu säätiön betoniseokille - pidämme taloutta

  Mitä voidaan sanoa tämän prosessin rahoitusosasta? Ei ole mitään erityistä rahaa voittoa sekoitettaessa laasti konkreettisessa sekoittimessa, jos ostat kaikki ainesosat - hiekka, murskattu kivi ja sementti.

  Kuitenkin yksi naapureistamme soraa kaivettiin suoraan joelta useissa vastaanottoissa perävaununsa kanssa. Sitten hän toi kaksi hiekanperävaunua louhoksesta. Hän osti sementin ystävien kautta jonnekin tukikohtaan on erittäin halpaa. Kun se sekoittaa betonia betonisekoittimella, hän saa melkein vapaan laastin säätiölle, kun hän kaataa pohjan kylpyynsa baarista.

  Joten tässä asiassa yhä enemmän riippuu sementin, hiekan ja murskattujen kiven alkuhinnasta ja vasta sitten siitä, onko mahdollista käyttää betonisekoitinta pienissä erissä tai vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

  Loppujen lopuksi on nyt betonia pienissä sekoittimissa, 3 kpl kutakin. Nämä pienet autot voivat ajaa läpi sivuston valmistamattomilla pääsyteillä. Betonipumppu pääsee yleisesti mihin tahansa sivuston kulmaan. Mutta kunnollisen rahan arvo.

  Tällainen pieni mikseri vie helposti 3 kuutiometriä betonia.

  Siksi tärkein tekijä betonisekoittimien käyttämisessä rappauslaastareille on edelleen taloudellinen tekijä - onnistutko ostamaan halpaa sementtiä, hiekkaa ja soraa.

  Jos on, käytä betonisekoittimia. Jos ei ole, luuletko, onko se sen arvoista, eikä kutsua pientä miksaajaa betoniin?

  Missä määrin betonin komponentit ovat sekoittuneet?

  Betoni on monipuolinen materiaali, joka on merkityksellinen melkein missä tahansa rakennusvaiheessa: perustuksesta katon rakentamiseen. Käyttötarkoituksen huomioon ottamiseksi käytetään eri komponenttien ja valmistusmenetelmien suhteita: erillisessä säiliössä käytettävissä olevien työkalujen avulla ja koneellisesti (betonisekoittimessa). Sen ominaisuudet ja ominaispiirteet, kuten puristuslujuus, liikkuminen, pakkasenkestävyys ja veden imeytyminen, riippuvat suoraan vaurioituneen liuoksen mittasuhteista. Tärkeä indikaattori on sideaineen prosenttiosuus, se määrittää betonin tulevan tiheyden, rakenteen ja toiminnan. Vaivaamisprosessi ei ole vaikea tehtävä, mutta se vie aikaa, jotta saataisiin laadukkaita tuotteita. Kaikkien saapuvien ainesosien täydellinen sekoittaminen on välttämätöntä: sementti, hiekka, täyteaineet, lisäaineiden modifiointi ja vahvistaminen.

  Pääominaisuus on lopullinen puristuslujuus tai betoniluokka, joka määrittää suuntapaineen MPa: ssa 95%: ssa tapauksista. Käytännössä käytetään usein merkkiä "M" 50: stä 1000: aan, joka vastaa samoja indikaattoreita, mutta kg / cm2. Työskentelyominaisuudet ja suositeltavat sekoitussuhteet määräytyvät GOST 26633-91 "Betoni, raskas ja hienorakeinen. Tekniset olosuhteet. Sementin ja karkean hiekan yksinkertaisilla seoksilla on vähimmäismerkintä, ja ne soveltuvat vain päärakenteen muottiin. Raskaita ja ylivoima ei-teollisissa rakenteissa käytetään harvoin, suosituimpia ovat M300 - M500.

  Seoksen mittasuhteita laskettaessa 1 osaa sementtiä käytetään pohjana, muut komponentit lisätään taulukon mukaisesti:

  Keskimäärin 1 m3 betonia valmistetaan keskimäärin noin 300-350 kg sementtiä, 1 100-1200 raunaa, 600-700 hiekkaa ja vähintään 150 litraa vettä. Paljon riippuu komponenttien laadusta, erityisesti sora- tai graniittitäytteen ansiosta ratkaisu on tiheämpi ja vahvempi verrattuna kalkkiin. Sen sijaan puhtaan hiekan lisääminen ilman savi-seosta betonin sekoittamisen aikana pienentää aukkojen muodostumisriskiä. Sementtiä, jolla on pienempi lujuus, kulutus kasvaa.

  Klassiset mittasuhteet: 1: 3: 6 tai 1: 2: 4 ja 0,5-1 vettä, riippuen betonin halutusta myötöraja-arvosta. Kun tällainen massa mitataan kauhana, on tarpeen tehdä uudelleenlaskenta ottaen huomioon komponenttien tilavuuspaino. Parasta on valmistella komponentit etukäteen: pestä, kuivaa ja seulotaan, punnituskapasiteetti suoritetaan ilman tampingia. Suositellut vakiosuhdeet kaupeissa ovat 2: 5: 9 (vastaavasti sementti, hiekka ja murskattu kivi).

  Käsityönä on toivottavaa valmistaa kaksi säiliötä ilman teräviä kulmia: sekoitetaan kuivia komponentteja ja liuosta. Suunnitellusta tilavuudesta riippuen vaivaus suoritetaan lastalla, lapioilla tai kuolla, hiekan tai sementin seulontaan tarvitaan seula. Mutta tämän menetelmän valinnassa on mahdotonta tehdä melko tarpeeksi hyvää betonia, se sekoitetaan epätasaisesti, usein kuivia kokkareita kiinni säiliön pohjalle. Laajamittaisessa työssä hankitaan tai vuokrataan betonisekoittaja ja kottikärry kuljettamaan raaka-aineita ja valmiita laasti. Se kestää useita ämpärien mittaamaan ja lataamaan komponentteja.

  Täröilyn perusteet

  Kaikkien edellä mainittujen mittasuhteiden noudattaminen ei takaa sellaisen koostumuksen saamista, jolla on halutut ominaisuudet, on tärkeää tietää, miten betonia vaivataan oikein ja mihin järjestykseen lisätään sementtiä ja moniraakaista täyteainetta. Ratkaisua voidaan valmistaa kahdella tavalla: kuivan seoksen valmistus, minkä jälkeen kaikki aineosat sekoitetaan tai täytetään veteen. Toinen vaihtoehto pidetään parempana ja se mahdollistaa komponenttien tasaisen sekoittumisen (manuaalinen sekoittaminen pieninä määrinä tai betonisekoittimen käyttäminen). Raaka-aineiden laadun ja soveltuvuuden määrittämiseksi on suositeltavaa valmistaa alustava osa liuoksesta pienemmillä mittasuhteilla.

  On mahdotonta vaimentaa betonia yli 10 minuuttia, sementtiä sisältävä sementti alkaa asettaa ja kuoriutua, mikä myöhemmin johtaa voimakkuuden heikkenemiseen. Visuaalisesti tämä kohta on lähes mahdotonta, asiantuntijat neuvovat havaitsemaan ajan. Rakennussäätiön seosta tarvitaan erityinen lähestymistapa, niitä vaivataan ottaen huomioon tulevat kuormat ja maaperän ominaisuudet. Mikä parasta, nämä betonirakenteen mittasuhteet perunassa kauunoissa: 1: 2,5: 4,5, raunioiden tiheys on erittäin tärkeä. Korkealla maaperän kosteudella lisättävän veden määrä vähenee, muutoin kovettumisen aika ylittää normatiivisen.

  Täryttämisprosessi betonisekoittimessa

  Tavallinen bunkkeriluku on 180-200 l, mutta se on aina kallistettuna eikä täytä yli 1/3. On suositeltavaa valita betonin valmistukseen tarkimmat mittasuhteet konkreettisessa sekoittimessa ottaen huomioon sen toiminnallinen tarkoitus (varsinkin kun täytetään maaperän liikkuvan maaperän perusteet). Vesi kaadetaan ensin kauviin, noin 10-15% jää jäljelle myöhempää laimennusta varten. Seuraavaksi sementti asetetaan (pieni osa on parempi lykätä), hiekkaa, ja ne sekoitetaan vähintään 2-3 minuuttia. Sen jälkeen, kun seos on yhtenäinen, se lisätään lisäaineita ja vahvistuskuitua, karkeaa täyteainetta ruiskutetaan viimeiseksi.

  Jos vaivaamisen aikana saatu betoni on liian paksu, se laimennetaan, mutta ei veteen, vaan sementtimääriin (käyttäen myöhästyneitä komponentteja). Nestettä lisätään hyvin huolellisesti, pieni määrä riittää häiritsemään mittasuhteita. Koko prosessi ei saisi ylittää 10 minuuttia, valmiin ratkaisun kätevästi puretaan autoon. Jos se ei mahdu siihen, se pysyy betonisekoittimessa käynnissä pienellä nopeudella. Tehtäessä 1 erää ei saavuteta enempää kuin 45-65 l betonia, on toivottavaa tehdä välittömästi vaaditun tilavuuden osia.

  Laadukkaan ratkaisun tekemiseksi on tarpeen valmistaa komponentit oikein: sementtiä, jolla on suuri kalsiumsilikaattipitoisuus, ostetaan, hiekka on välttämättä seulottu, roskat poistetaan roskista ja pestään. Sekoitusta varten on suositeltavaa käyttää puhdasta vettä neutraalilla PH: llä. Alhaisissa lämpötiloissa (mutta ei -16 ° C) työskentelyssä Portland-sementtipinnoitevalmisteet lisätään liuokseen kuumalla säästerikuidulla Portland-sementillä tavanomaisin mittasuhtein.

  Joka tapauksessa sideaineen tulee imeä kaikki vesi, kuivat ja sekoittumattomat kokkaset eivät ole hyväksyttäviä. On parempi valmistaa muotti etukäteen, se ei ole suositeltavaa jättää valmiiksi valmistettua seosta betoni sekoittimessa pitkään sekoittumasta liian kauan. Muussa tapauksessa sementti voi sijoittua liuokseen ja heikentää sen liima- ja suorituskykyominaisuuksia.

  Betonin valmistus betoniseoksessa - mittasuhteet kaupeissa

  Betonin valmistus konkreettisessa sekoittimessa on melko yksinkertainen prosessi. Mutta monet eivät tiedä, kuinka paljon materiaalia haluat nukahtaa. Eli vaikka tiedätte oikeat mittasuhteet, et voi laskea, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja kaadettavaa vettä täytyy täyttää niin, että tuotos on betonisekoittopassissa ilmoitettu määrä. Loppujen lopuksi, jos esimerkiksi sekoitat 10 litraa hiekkaa ja 10 litraa sementtiä, tuloksena oleva sementti-hiekkaseos ei ole tilavuudeltaan 20 litraa, mutta hieman vähemmän, koska sementtihiukkaset ovat pienempiä kuin hiekkasiteet, joten sementti miehittää vain jyvien välisen tilan.

  Sisältö: Johdanto Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen Komposiittimäärät kaottien tilavuusmääritelmissä - 70 l betonisekoittimet - 100 l betonisekoittimet - 120 l betonisekoittimet - 140 l betonisekoittimet - 160 l betonisekoittimet - Betonisekoittimet 200 l - Betonisekoittimet 220 litraa

  - betonisekoittimet 250 l

  esittely

  Tämän ongelman ratkaisemiseksi on olemassa erityisiä laskentamenetelmiä. Käännymme heille.

  Oikean materiaalin määrän määrittämiseksi on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä tarvitaan yhden kuutiometriä betoniseoksen valmistamiseksi. Tämä määrä riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä.

  On kuitenkin huomattava, että betonin ja sementin merkit eroavat toisistaan. Menemme siitä, että artikkelin otsikosta tulevat tiedot todennäköisesti etsivät henkilöä, joka tarvitsee täyttää rakennuksen yksityisen talon tai toisen pienen rakennuksen (kylpylä, autotalli) perusta. Näihin tarkoituksiin sopivin betonivaihe on M300. Sillä on tarvittava vahvuus säätiölle eikä ole yhtä kallista valmistaa kuin korkeammat brändit.

  Yleisimmät sementtimerkit ovat M400 ja M500. Hiekkaa käytetään parhaiten sellaisten jyvien kanssa, joiden halkaisija on enintään 2,5 mm. Murskattuja kiviaineita käytetään 5-20 mm.

  Edellä mainituille parametreille annamme tarvittavat numerot.

  Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen

  Joten tarvitaan seuraavia materiaaleja. Jos käytät M400-sementtiä, niin tarvitset 1 m3 betonia:

  • 338 kg sementtiä
  • 642 kg hiekkaa
  • 1250 kg murskattua kiveä
  • 170 litraa vettä

  Jos sementti on M500, tarvitset:

  • 292 kg sementtiä
  • 702 kg hiekkaa
  • 1258 kg raunioita
  • 146 litraa vettä

  Kuten näette, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä annetaan kilogrammoina. Mutta tarvitsemme litraa, joten sinun täytyy muuntaa massa äänenvoimakkuudeksi. Arvot ovat likimääräisiä, koska irtomateriaaleilla on vaihteleva tiheys. Mutta tässä muodossa he sopivat meille. Sementin irtotiheys on noin 1200 kg / m3, hiekka - 1440 kg / m3, murskattu kivi - 1600 kg / m3.

  Käännöksen jälkeen saimme seuraavat arvot.

  Käytettäessä sementtiä M400 tarvitset:

  • 281 litraa sementtiä
  • 445 litraa hiekkaa
  • 781 l rikasta

  Käytettäessä M500-sementtiä on välttämätöntä:

  • 243 litraa sementtiä
  • 487 litraa hiekkaa
  • 786 l rikasta

  Komposiittien määrä kauhojen tilavuuspakattujen betonisekoittimien osalta

  Nyt, kun saimme numerot litroihin, meidän täytyy muuntaa ne kaupeiksi ja laskea tarvittava määrä eri kokoisia betonisekoittimia varten. Tavallisimmalla kauhalla on 10 litran tilavuus - ja otamme sen huomioon. Betonisekoittimet voivat olla erikokoisia. Tavallisessa käytössä ne ostetaan tavallisesti 70 - 250 litraa. Koska sekoitin toimii kaltevassa asennossa, valmiin seoksen tilavuus on pienempi ja se on 50-60 prosenttia kokonaismäärästä. Ota keskimäärin 55% ja anna kauhojen määrä kaikkia tarvittavia materiaaleja eri betonisekoittimille. Komponenttien vieressä olevat numerot tarkoittavat niiden lukumäärää kaupeissa.

  Betonin valmistus betoniseoksessa - mittasuhteet kaupeissa

  Betonin valmistus konkreettisessa sekoittimessa on melko yksinkertainen prosessi. Mutta monet eivät tiedä, kuinka paljon materiaalia haluat nukahtaa. Eli vaikka tiedätte oikeat mittasuhteet, et voi laskea, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja kaadettavaa vettä täytyy täyttää niin, että tuotos on betonisekoittopassissa ilmoitettu määrä. Loppujen lopuksi, jos esimerkiksi sekoitat 10 litraa hiekkaa ja 10 litraa sementtiä, tuloksena oleva sementti-hiekkaseos ei ole tilavuudeltaan 20 litraa, mutta hieman vähemmän, koska sementtihiukkaset ovat pienempiä kuin hiekkasiteet, joten sementti miehittää vain jyvien välisen tilan.

  esittely

  Tämän ongelman ratkaisemiseksi on olemassa erityisiä laskentamenetelmiä. Käännymme heille.

  Oikean materiaalin määrän määrittämiseksi on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä tarvitaan yhden kuutiometriä betoniseoksen valmistamiseksi. Tämä määrä riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä.

  On kuitenkin huomattava, että betonin ja sementin merkit eroavat toisistaan. Menemme siitä, että artikkelin otsikosta tulevat tiedot todennäköisesti etsivät henkilöä, joka tarvitsee täyttää rakennuksen yksityisen talon tai toisen pienen rakennuksen (kylpylä, autotalli) perusta. Näihin tarkoituksiin sopivin betonivaihe on M300. Sillä on tarvittava vahvuus säätiölle eikä ole yhtä kallista valmistaa kuin korkeammat brändit.

  Yleisimmät sementtimerkit ovat M400 ja M500. Hiekkaa käytetään parhaiten sellaisten jyvien kanssa, joiden halkaisija on enintään 2,5 mm. Murskattuja kiviaineita käytetään 5-20 mm.

  Edellä mainituille parametreille annamme tarvittavat numerot.

  Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen

  Joten tarvitaan seuraavia materiaaleja. Jos käytät M400-sementtiä, niin tarvitset 1 m3 betonia:

  • 338 kg sementtiä
  • 642 kg hiekkaa
  • 1250 kg murskattua kiveä
  • 170 litraa vettä

  Jos sementti on M500, tarvitset:

  • 292 kg sementtiä
  • 702 kg hiekkaa
  • 1258 kg raunioita
  • 146 litraa vettä

  Kuten näette, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä annetaan kilogrammoina. Mutta tarvitsemme litraa, joten sinun täytyy muuntaa massa äänenvoimakkuudeksi. Arvot ovat likimääräisiä, koska irtomateriaaleilla on vaihteleva tiheys. Mutta tässä muodossa he sopivat meille. Sementin irtotiheys on noin 1200 kg / m3, hiekka - 1440 kg / m3, murskattu kivi - 1600 kg / m3.

  Käännöksen jälkeen saimme seuraavat arvot.

  Käytettäessä sementtiä M400 tarvitset:

  • 281 litraa sementtiä
  • 445 litraa hiekkaa
  • 781 l rikasta

  Käytettäessä M500-sementtiä on välttämätöntä:

  • 243 litraa sementtiä
  • 487 litraa hiekkaa
  • 786 l rikasta

  Komposiittien määrä kauhojen tilavuuspakattujen betonisekoittimien osalta

  Nyt, kun saimme numerot litroihin, meidän täytyy muuntaa ne kaupeiksi ja laskea tarvittava määrä eri kokoisia betonisekoittimia varten. Tavallisimmalla kauhalla on 10 litran tilavuus - ja otamme sen huomioon. Betonisekoittimet voivat olla erikokoisia. Tavallisessa käytössä ne ostetaan tavallisesti 70 - 250 litraa. Koska sekoitin toimii kaltevassa asennossa, valmiin seoksen tilavuus on pienempi ja se on 50-60 prosenttia kokonaismäärästä. Ota keskimäärin 55% ja anna kauhojen määrä kaikkia tarvittavia materiaaleja eri betonisekoittimille. Komponenttien vieressä olevat numerot tarkoittavat niiden lukumäärää kaupeissa.

  Betonin valmistus betonisekoittimessa toimimme oikein ja turvallisesti

  Ensisilmäyksellä vaikuttaa siltä, ​​että sekoituskoneen betoniseos on helppo valmistaa - kaatamalla sementtiä, roskaa ja hiekkaa, kääntämällä se päälle ja pois, seos on valmis. Mutta todellisuudessa se ei ole.

  Betonisekoittimen käyttäminen vaatii jonkin verran tietoa. Muuten et voi kypsää laatusekoitusta. Kerromme betonin valmistuksesta betonimyllyssä, komponenteiden osuuksista, oikeista menetelmistä ja työmenetelmistä.

  Mitä muita kysymyksiä käsittelemme artikkelissa

  Kiinnitä huomiota myös turvallisuuteen. Koskettelemme sekoittimessa olevien muiden aineiden sekoittumista - ja koska betonituotteiden valmistukseen käytettäviä pakkotoistoa käytetään teollisessa mittakaavassa.

  Jos he kysyvät: "Mikä häiritsee betonia?", Silloin se on pikemminkin gravitaatiotyyppi. Tässä artikkelissa oleva video (alla) näyttää prosessin (vaikkakin pienillä virheillä).

  Pakotetut sekoittimet on suunniteltu suurempia määriä ja kevyitä sekoitteita varten. Koska niiden hinta on korkea ja niillä on suuret ulottuvuudet, kotona tällaisia ​​laitteita ei tuskin voi täyttää.

  Betonisekoittimen valmistelu työhön

  Kuten esipuheessa todetaan, artikkelimme kohdistuu myös niihin, jotka juuri tutustuvat betonisekoittimien työhön. Siksi emme rajoita tarinaa - miten betoniin sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa. Harkitse toiminnan alkua siinä tapauksessa, että olet ensin ostanut samanlaisen yksikön.

  Ostin uuden betonisekoittimen

  Kun olet tuonut betonisekoittimen sivustoon, tutustu ensin käsikirjaan. Tämä sääntö on numero yksi, vaikka se on harvoin havaittavissa - yleensä ohjeita tutkitaan vasta, kun vikoja tai ongelmia havaitaan.

  Huomaan, että siinä esitetään useimmat tässä artikkelissa esitetyt kysymykset, kuten: miten betonia valmistetaan konkreettisessa sekoittimessa (jos valmistaja on hyvämaineinen ja vastuullinen).

  Sitten suoritetaan seuraavat vaiheet:

  • Pakkaamme ja poistamme kaikki kuljetukseen tarkoitetut tarvikkeet ja materiaalit.
  • Jos se toimitettiin purkamattomassa muodossa, se kootaan ohjeiden mukaisesti.
  • Tarkastelemme mekanismia, jos siinä on näkyviä vahinkoja.
  • Poista säilöntärasva.
  • Jos tämä näkyy ohjeessa, tarkista vaihteiston rasvan olemassaolo - lisää tarvittaessa.
  • Malleissa, joissa on kruunuasema, tarkista voitelu kruunusta ja vetolaitteesta. Tarvittaessa - rasvaa.
  • Yhdistämme laitteen. Tässä tapauksessa käytämme kaapeleita, joiden poikkipinta on johdot, jotka vastaavat laitteen virrankulutusta. Muista kytkeä maahan. Turvallisuussyistä on suositeltavaa olla tyytymätön maadoitusjohdon läsnäoloon virtakaapelissa (sitä ei saa maadoittaa, mutta vain nollata) ja lisäksi luottaa luotettava maadoitus koteloon. Liitäntäjohdossa on välttämättä oltava automaattiset sulakkeet ja RCD irrottaminen oikosulun aikana.

  Varoitus. Kiinnitä huomiota poikkileikkaukseen, mutta myös kaapelin eristämiseen. Sen on suojattava se mekaanisilta vaurioilta, jotka ovat väistämättömiä rakennustyömaalla.

  • Asenna sekoitin tasaiselle alustalle, epätasapaino ei ole toivottavaa, koska se aiheuttaa lisää tärinöitä. Pohjan on oltava kiinteä. Epästabiili asennettu yksikkö voi mennä itsestään, tai jopa betonin valmistelu konkreettisessa sekoittimessa päättyy sen kallistamiseen - ja tämä uhkaa aiheuttaa vahinkoa.
  • Teemme koeajon. Monet eivät suosittele mekanismin kytkemistä tyhjällä rummulla. Itse asiassa rummun massa on riittävän raskas moottorille. Kun olet tarkistanut työn tyhjäkäynnillä, lataamme sekoittimen hiekalla testaukseen. Pyöritämme rumpua useita minuutteja eri akselin kallistuskulmilla.

  Jos tarkastus ei paljastanut toimintahäiriöitä, joihin kuuluvat:

  • Rummun epätasaista kiertoa.
  • Vaikeuksia, kun rumpua käännetään pystysuoraan.
  • Ylimääräiset äänet ja squeaks.
  • Sähköisten turvalaitteiden laukaisu.
  • Rummun kääntö nuolen osoittamaan vastakkaiseen suuntaan (kolmivaiheisille sähkömoottoreille ei ole tärkeää, tämä eliminoidaan vaihtamalla yksi vaihe)
  • Kiinnitä huomiota myös sähkömoottoriin - se ei saisi kuumentua kovin ja tuuleta voimakkaasti haju (poltettu eristys).

  Voit valmistautua ensimmäiseen betonin erään.

  Sekoittimen valmistelu käyttöön

  Betonin valmistus betoni- sekoittimessa alkaa yksikön valmistelusta. Pitkällä tauolla betonisekoittimen työstä tehdään samoja toimenpiteitä kuin uuden koneen tarkastuksessa.

  Jos ei ole keskeytyksiä, voimme rajoittaa tarkastuksemme vahingoittumattomuuteen ja rasvan esiintymiseen kruunuissa. Lisäksi, jotta voidaan helposti puhdistaa rummun sisäpinta työn jälkeen, on toivottavaa voitele se millä tahansa voiteluaineella.

  Teollisissa olosuhteissa tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä vesipitoista emulsiota, joka perustuu mineraali- ja synteettisiin öljyihin, öljytuotteisiin tai niiden jätteisiin. Kun käytät omia käsiäsi kotona, voit käyttää "työskentelyä" (tyhjennettäessä, kun öljyä vaihdetaan autosta). Tämän jälkeen sekoitin on käyttövalmis.

  Työn jälkeen

  Seuraavassa kuvataan välittömästi toimenpiteitä, kun betonin valmistus betonirakenteessa on saatu päätökseen. Ei ole erityisiä vaatimuksia - puhdista sekoitin vain liuoksen jäänteistä ja lika vedellä ja irrota verkosta. Jos et poista tuoretta seosta, sen jälkeen sen kovettumisen jälkeen on vaikeata tehdä sitä - varsinkin terien kiinnityspisteissä.

  Rakennustekniikassa mekaanisen puhdistuksen lisäksi käytetään heikosti suolahapon liuosta. Samaa menetelmää voidaan käyttää kotona. Kuitenkin kemiallista puhdistusta ei voida tehdä hyvin usein, koska se vaikuttaa haitallisesti metalliin.

  Jos pitkä työtauko on suunniteltu, korroosion välttämiseksi on voitava liikuttaa liikkuvia osia paksulla voiteluaineella ja peittää se samalla pinnoilla.

  Täytä betoniseos

  Ennen kuin aloitamme sekoittamisen, meidän on päätettävä, millaista sekoitusta valmistamme. Siksi määritä välittömästi betonin formulointi.

  Betonin koostumuksen laskeminen

  Betonin resepti

  Aloita raaka-aineesi valmistelu. Tuotannossa määritetään tarkalleen millaista vahvuutta tarvitaan, suoritetaan kaikki seoksen komponenttien tutkimukset.

  Meidän on vain selvitettävä, minkä betonimassan (brändin) meidän on tehtävä, ja sementtimerkin käyttämistä. Tämä on meidän alustavat tiedot. Sitten voit käyttää online-laskinta tai löytää taulukot mittasuhteilla. Alla on yksi näistä taulukoista.

  Varoitus. Nyt betoni luokitellaan ei brändin mukaan (keskimääräinen vahvuus kgf / cm2 kompressoinnissa), mutta luokkien mukaan. Luokka on taattu 95 prosentin lujuudella MPa: ssa. Voit kääntää joko käyttämällä taulukoita tai jakamalla merkin kymmenellä ja etsimällä lähimmän, joka eroaa 2,5-5 pienemmällä puolella, luokkien numeron. Esimerkiksi M100 on B7.5, M400 on B35.

  Tämä on likimääräinen resepti konkreettiselle tavalliselle hiekalle ja raunioille. Jos valmistaudumme kevyeen betoniin laajennetun savi- tai laajennetun perliitin perusteella, numerot muuttuvat luonnollisesti. Koska artikkelimme ei ole omistettu koostumuksen laskemiselle, emme mene enää. Tarpeellisia vertailumateriaaleja on helppo löytää.

  Sementin, raunioiden ja hiekan lisäksi tarvitsemme vettä. Sen määrä riippuu sementin määrästä. Se ei ole syytä lisätä silmään, sillä valmiin betonin vahvuus heikentää sen puute (koko sementti ei toimi) ja ylijäämä. Vesi-sementtisuhteessa on tällainen asia.

  Optimaalinen vesi-sementti-suhde vaihtelee alueella 0,6-0,4 ja riippuu aggregaateista ja kovettumisolosuhteista. Siksi keskimääräinen arvo on 0,5, eli veden pitäisi olla kaksinkertainen määrä sementtiä. Pehmittimen lisäämistä voidaan vähentää (täydennysohjeessa ilmoitetaan prosenttiosuus).

  Pehmittimen lisäksi muita lisäaineita lisätään seokseen:

  • kiihdyttimet ja hidastimet;
  • pigmenttejä;
  • sävellykset talvella tehtävää työtä varten (mukaan lukien säännöllinen suola);
  • polymeerit erityisten ominaisuuksien antamiseksi seokselle;
  • mikrokuitua kestävyyden lisäämiseksi.

  Sekoitettaessa on parasta volumetrinen mittasuhteet. Määrä on helpompi mitata kauhalla tai mittauslaitteella kuin kaikkien komponenttien painaminen ennen kuormitusta.

  Keittäminen

  Kun olet määrittänyt reseptin, voit aloittaa työskentelyn. Kuvaamme toimintoja betonin sekoittamisessa betonisekoittimessa.

  Neuvoston. Monissa tapauksissa sinun ei pidä kokata rumpua kerralla. Jos sekoittimessa on kunnollinen siirtymä, niin suuri määrä sinulla ei ehkä ole aikaa sijoittaa välittömästi. Laskemme tilavuuden niin, että yksi erä riittää 1-2 tuntia, tänä aikana seoksella ei ole aikaa kovettua.

  Lisäksi toimimme seuraavasti:

  Varoitus. Kaikki komponenttien kuormituksen ja seoksen purku suoritetaan moottorin ollessa pois päältä. Älä koskaan työnnä työkalua tai käsiä sekoittimen ollessa käynnissä. Tämä voi johtaa loukkaantumiseen, vaikka pyörimisnopeus on alhainen.

  • Jos aiomme ottaa käyttöön lisäaineita, mitataan ne sekä niiden liuottamiseksi tarvittava määrä vettä (tämä vesi otetaan huomioon seoksen kokoamiseen tarvittavalla kokonaistilavuudella) ja sekoitetaan.
  • Aseta sekoitusrummun latausasentoon, lisää murskattu kivi ja osa vedestä (tilavuus, jossa lisäaineet ovat liuenneet). Näin varmistetaan, että ennen sementin viemistä seokseen, pölkky on jo hyvin kostutettu ja sementtitapa ympäröi sen hyvin. Tällä seoksella käännä sekoittimesta 15-20 sekuntia.
  • Sitten lisätään hiekkaa, sementtiä ja jäljellä olevaa vettä pieninä osina, rumpu pyörii koko ajan.
  • Kun kaikki osat ladataan, kallistetaan rumpu sekoitusasentoon 35-40 astetta. Jos puuttumme epätäydelliseen rumpuun, on mahdollista laskea ja laskea, on tärkeää, että seos ei pääse ulos. Yleensä paras sekoitustaso saavutetaan rummun vaakasuoralla akselilla. Mutta tässä tapauksessa vähennetään ladattavien komponenttien määrää - ja siksi seoksen tuotos. Jatka sekoittamista 1-2 minuuttia.
  • Liian paljon sekoitusaikaa ei ole sen arvoista. Tehtävää varten: miten betonia valmistetaan korkealaatuisessa betoniseoksessa, sääntö - "pidempi, sitten tarkemmin" ei toimi. Tosiasia on, että voimakkaasti sekoittaen vesi haihtuu, mikä on välttämätön liuoksen sekoittamiseksi.
  • Kun sekoitus on päättynyt, emme kiirehdi purkamaan koko ratkaisua välittömästi. Tarkista ainakin visuaalisesti laatu. Useimmat suositukset: miten betonia valmistetaan konkreettisessa sekoittimessa, ehdottaa tätä menetelmää. Kerää piikkien sekoitus ja laita se kottikärryyn tai laskeutumiseen. Vietä lapio päälle. Hyvä seos tulisi olla yhtenäinen ja sileä ja säilytettävä sen muoto. Jos näet puutteet, liu'uta liuos takaisin sekoittimeen ja käynnistä se hetkeksi.

  Turvallisuusvaatimukset

  Vaikka olemme saaneet turvallisen työn kysymykset, kosketamme jälleen tätä aihetta. Työn pitäisi kuitenkin tuottaa iloa, eikä haittaa terveydelle.

  Seuraa seuraavaa:

  1. Noudata laitetta kunnossa, erityisesti vastuullisesti sen sähkölaitteita. Virtakaapelin on oltava ehjä ja maadoitettava.
  2. Työvaatteiden ja -jalkineiden ei pidä olla mukavia, mutta eivät myöskään ole roikkuvat päät (lattia, vyöt), jotka voidaan tarttua sekoituslaitteeseen. On parempi käyttää haalareita, kuten kuvassa.
  • Teillä työskentelevä alusta, joka on vapaa kaikesta, mikä on tarpeetonta, jotta et vahingossa törmätä ja tartu kiinni. Sama pätee tapoihin, joilla tuodaan tai tuodaan esiin betonin ja valmiin seoksen aineosat.

  Onko mahdollista sekoittaa savi betonisekoittimessa?

  Kevyille ratkaisuille pakotetut sekoittimet ovat edullisia. Tosiasia on, että gravitaatiosekoittajassa suuri aggregaatti, joka nousee meloilla ylös ja laskee, tehostaa prosessia.

  Laasti- tai saviastiasto valmistetaan ilman raunioita, mutta sen komponentit sekoittuvat edelleen ja putoavat siipien päältä (aivan kuin olisimme lapassa). Siksi periaatteessa on mahdollista häiritä savea betonisekoittimessa, mutta se kestää kauemmin kuin betonilla. Ei kaksi minuuttia, mutta viisi tai kymmenen tai jopa enemmän.

  Varoitus. Monet mikserit eivät ole suunniteltu jatkuvaan käyttöön. Ota siis taukoja 10-15 minuutin kuluttua, jolloin moottori jäähtyy.

  Sitä vain halusimme puhua siitä, mitä konkreettisesti häiritä. Olemme iloisia, jos olet helpottanut työtäsi ja kehottanut menetelmiä oikeaan ja turvalliseen työskentelyyn.