Betonilaatan valmistaminen tee se itse

Me kaikki muistamme, että tyttö Ellie oli kävelemässä Emerald Cityssä keltaisella tiilillä vuorattuun tielle. Neuvostoliiton lapsuuteen tietenkin tällainen tienpinta kuului vain satuista.

Jalkojemme alla näimme enimmäkseen murtuneen asfaltin tai vanhan mukulakivien päällysteen. Totta, äskettäin oli mahdollisuus kävellä pitkin jalkakäytävää ostoskeskusten vieressä. Mutta laittaa esiin, että hyvin keltainen tiili polku telakan taloni...

Kalkkikivilevyt, marmorivärit, tiilimuuraus Kaikki tämä luotiin vanhan tuntemamme avulla - koristeellinen betoni.

Kuvittele, että nykyaikainen tekniikka ei tee niin ihmeitä. Ja nykyään heidän apunsa avulla voit toteuttaa kaikki lapsuuden haaveet. Esimerkiksi tehdä puutarhatyylit tarkka kopio vanhasta Lontoon jalkakäytävästä, muuttaa talosi salaperäiseksi luolaksi tai antaa sen muistoksi upeasta tornista.

Kaikki nämä hienot metamorfoosit mahdollistivat koristekiven esiin. Monet tämän materiaalin mainitsemisessa näyttävät heti tylsältä harmaalta massalta, jota käytetään monumentaalisten rakennustöiden suorittamiseen.

Onko mahdollista hienosäätää tontti sen avulla tai luoda kaunis sisustus? Näyttää siltä, ​​että tämä ei ole ollenkaan vaikeaa. Tänään puhumme taiteellisesta betonista, jota on noin kymmenen vuotta käytetty sekä talon sisustukseen että tyylikkäiden maisemien luomiseen.

Miljoonaa vaihtoehtoa

Tietysti betonilla ei ole suurta koristeellista arvoa. Jos kuitenkin rikastat sitä useilla lisäaineilla, anna sille haluttu sävy, muotoile se ja peitä se erityisellä suojaavalla lakalla, saat erittäin mielenkiintoisen ja tärkeimmän, kestävän viimeistelymateriaalin.

Se voidaan saada käyttämällä erilaisia ​​komponentteja: polymeeri-, sementti-, akryyli- tai karbamidihartseja.

Jotta saavutettaisiin mahtava tekstuuri, lasi, suuret kivi sirut, hiekka, marmori, graniitti hiukkasia sekoitetaan sen kanssa, lujuus, materiaali on vahvistettu synteettikuitua. Käytä myös erityisiä pehmittimiä, lakkoja ja tiivisteitä, lisää pinnoitteita ja aseta vesitiiviit kerrokset. Tuloksena on ympäristöystävällinen materiaali, joka kestää lämpötilanlaskua 40: stä +40 asteeseen, jolla on suuri kulutuskestävyys ja altistuminen ultraviolettisäteille, hapoille, emäksille, öljytuotteille, öljyille ja rasvoille.

Sen paino on paljon kevyempi kuin luonnollinen (20 - 50 kg riippuen tuotteen tyypistä), joten ei ole tarpeen antaa ylimääräisiä tukipalkkeja ja vahvistaa perustusta. Toisaalta modernit teknologiat takaavat koristekiven ja luonnonkiven kestävyyden.

Taiteilijat ovat jo pitkään käyttäneet tätä materiaalia erilaisten arkkitehtonisten elementtien - sarakkeiden, porteisten, pilasterien - muodostamiseksi. "Taiteen betonin" ja erikoismetallirakenteiden avulla kokenut suunnittelija pystyy jopa rakentamaan keinotekoisen luolan stalaktiteilla ja stalagmiteilla tai luomaan ihmisen tekemää metsäluonnon puita, jotka ovat lähes mahdottomia erottaa todellisista.

Betoni kameleontti puutarhassa ja talossa

Useimmiten tämä tieteellisen ja teknisen ajattelun ihme on kuitenkin esillä keinotekoisen kiven valmistusaineina. Niiden avulla voit nopeasti vaihtaa minkä tahansa talon osan ulkoasua. Koristekivi on 5 - 50 neliömetriä.

cm, paksuus - 1 - 10 cm. Alhaalta puolelta kukin tällainen levy on tasainen ja hieman karkea, kun taas ulompi, kuten ovela kameleontti, voi "jäljitellä" sekä raakakappaleen että tammen parkettin alla. Ja paras osa on, että nämä maagiset muutokset toteutetaan melko nopeasti.

Ensinnäkin koristekivi on kiinnitetty lähes mihin tahansa pintaan (betoni, tiili, puu, metalli, rappaus). Toiseksi se sopii saman periaatteen mukaan kuin laatta. Kolmanneksi valmistajilla on kulmikkaat koristeelementit, joiden avulla kaikki pinnat saavat nopeasti valmiin ja siistin ulkonäön.

Koristeellinen betoni ei tarvitse lisäkäsittelyä, suojausta tai erityisiä käyttöolosuhteita. Ja sinun ei pidä pelätä sitä, että kauniin kerroksen keinokivestä poistetaan ajan myötä, koska sen levyt on maalattu "irtotavarana". Samasta syystä koristeellinen betoni ei pelkää leikkaamista levyjen reunoilla.

Koska materiaali on poikkeuksellisen vastustuskykyinen ympäristövaikutuksiin, siitä tulee välttämätön työkalu maiseman luomisessa "vuosisatojen ajan", ja sen koristeelliset ominaisuudet voivat antaa puutarhatilillesi ainutlaatuisen luonnonmukaisuuden. Sen avulla pystytään muuttamaan paitsi puutarhaportteja, myös huvimaja, terassi ja patio.

Nämä puutarhanpuiston muotoilut voivat olla "puisia", "vanhoja" tai, kuten tavanomaisessa englanninkielisessä maisemasuunnittelussa, "villi" ja "hylätty". Erityisesti kosteutta kestävää betonia käytetään vesiputkien, lammikoiden ja sammakoiden rakentamiseen ja koristeluun. Kuvittele, kuinka romanttinen suorapuhuva vauva näyttää "villi karkea kivi" vastaan ​​puutarhan kaukana kulmassa!

Koristeelliset betonilaatat voivat myös selviytyä autotallissa olevien käytävien tai lattiojen roolista.

Ja tietenkin tämä materiaali tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet viimeistellä julkisivu, säätiön osat ja aidat. Tähän käytetään sementtiä, kipsiä, kalkkipitoista silikaattia ja magnesiumoksidisia levyjä. Ne voivat olla sekä sileitä että kuvioituja, erilaisia ​​värejä ja sävyjä.

Talon sisäpuolella keinotekoinen kivi mahdollistaa ainutlaatuisen satumaisen ilmapiirin luomisen, mutta myös piilottaa tekniset kulkutiet, viemäriputket ja ilmakanavat. Lisäksi se sopii täydellisesti muihin viimeistelyaineisiin - puu, kipsi, tapetit; kauniisti aloittaa taonta, lasimaalauksia ja mosaiikkikuvioita. Erityisen vahvoja levyjä keinokivestä voidaan levittää lattian ja askelmien viimeistelyyn.

Käytettävän lakan mukaan lattiat voivat näyttää mattavalta, kiiltävältä ja jopa kiiltävältä - kuten aidolta marmorilta, parketilta tai laattoilta. Tietenkin koristeellinen betoni ei voi teeskennellä todellisen puun lämpöä eikä sillä ole vuosisatoja vanhaa luonnonkiven historiaa. Hänellä on kuitenkin tärkeä etu - hän kykenee luomaan sellaisten materiaalien vaikutuksen, jotka eivät ole itse luonnonvarissa. Ja "keltaisesta tiilestä" oleva polku on täsmälleen mitä hän voi tehdä! Teksti: Anastasia Sukhorukova Zagorodnoe construction, No. 2 (30), helmikuu 2008

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

  Päivämäärä: 07/17 / 2015Tulokset: 1992Luvutus: 24

Betoniin perustuvia tankoja voidaan käyttää rakentamisessa usein. Heitä vaaditaan rakennettaessa taloa, seiniä, kellarikerroksia, kellarikerrosta, ja niitä käytetään myös rakentamaan kestäviä ja houkuttelevia puutarhateitä. Levymateriaaliin perustuvan rakenteen rakentaminen edellyttää vain yksinkertaisimpien ohjeiden noudattamista, tietyt tiedot ja kokemukset eivät ole tarpeen tässä.

Laattojen perusta.

Betonilevyt puutarhatyylille

Jotta lautaset voidaan laatia puutarhatielle, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

  puutavaraa, jossa on 50 * 50 mm: n osa, kynnet, vasara, teräslevy muodon pohjalle, betoniliuos ja väriainepinnoille (jos halutaan levyjen eri sävyjä), 5 mm: n halkaisijaltaan raudoitetut metallivarret.

Betonilaatan muoto on tehty yksinkertaisesti käsin. Tämä on yleensä säännöllinen suorakulmio, jonka pohja on metallilevy. Rungon on oltava muodoltaan palkki, tässä ei saa olla aukkoja tai aukkoja.

Kun lomake on valmis, se kaadetaan betonilla. Mutta ennen sitä on vahvistettava yksi vyö. Tämä tekee laatikoista käsityönä, kestävyyttä ja luotettavuutta.

Valussa käytetään liuosta, joka voidaan sekoittaa suuren 1 osaisen sementin, 2 osa hiekkaa ja 4 osaa murskattua kiveä. Miellyttävän sävyn saamiseksi pigmenttejä voidaan lisätä liuokseen.

Kaatamisen jälkeen liesi kuivuu noin viikossa, niin voit aloittaa munimisen.

Jotta tuotanto olisi nopeaa, on suositeltavaa tehdä useita lomakkeita kerralla, voit käyttää paitsi kotitekoisia, myös silikoneja valmiita lomakkeita.

Takaisin sisällysluetteloon

Laitteen pohjalevyn rakenne.

Betoni levyt säätiölle - on universaali menetelmä rakentamaan säätiöitä yksityiselle talolle. Tällaisille tuotteille on luonteenomaista korkea lujuus ja luotettavuus, ja itse rakennusprosessi ei vie paljon aikaa, ei vaadi erityistä kokemusta. Tarkastelemme tällaisen säätiön ominaisuuksia ja etuja, ja tarkemmin käsittelemme laattojen kelluvan säätiön rakentamista omiin käsiimme.

Säätiön rakentamiseen voidaan käyttää erilaisia ​​betonipohjaisia ​​laattoja, kuten:

Tällaisia ​​levyjä käytetään matalarakenteisiin rakenteisiin. Tavallisesti käytetään tavallisia tehdaslevyjä: leveys - 30-60 cm, pituus - 60-240 cm, korkeus - 30-60 cm. Niitä käytetään harvoin yksityisen talon perustuksen rakentamisessa ilman säätiötä.

Yleensä niitä käytetään kellarin seinien rakentamisessa yhdessä monoliittisen levyn kanssa. Kaistaleen rakentamisessa käytetään yhtenäistä suorakulmion muotoista poikkileikkausta. Monoliittinen betoniterä, joka kaadetaan suoraan rakennustyömaalle. Se sisältää metallivahvistinhihnan, on erittäin kestävä ja sillä on laaja valikoima sovelluksia. Tällaista laatua käytetään useimmiten perustuksen valmistukseen omilla käsillä, erityisesti monimutkaisella maaperällä.

Takaisin sisällysluetteloon

Laitelaatta.

Perusta, jonka valmistukseen käytetään betonilaatta, on seuraavat edut:

Yksinkertaisuuden kaataa laatan, ei tarvitse olla hyvä kokemus tai houkutella suuri joukko työntekijöitä. Riittävät seuraamaan yksinkertaisia ​​valmistusvaiheita, valmistelemaan kaikki tarvittavat materiaalit kerralla, mukaan lukien betoniseokset. Erinomainen laakerikapasiteetti, joka esim. Nauhalevy ei pysty selviytymään. Samalla tällaisen levyn paksuuden ei pitäisi olla liian suuri.

Esimerkiksi massiivinen Ostankinon televisiotorni seisoo betonia, jonka paksuus on vain 1 metriä. Ja esikaupunkien asuinrakennuksen paksuus voidaan saavuttaa vain pari kymmeniä senttejä, vaikka rakentaminen toteutetaan epäedullisimmassa tähän maahan ja kuormituksen suunnitellut melko suuri. Tästä näkökulmasta betonialusta on paras vaihtoehto myös suurelle talolle.

Se on kelluva laattapohja, jonka avulla voit suorittaa jäykän alustan, joka jakaa kaikki kuormat asianmukaisesti. Tällainen pohja, joka on tehty käsin, on paras: se sulkee pois pudotukset, epätasaisen kutistumisen, halkeilun kotona. Etuista on huomattava, että ensimmäisen kerroksen lattian järjestämisen kustannukset pienenevät.

Pohjalla oleva pohja on myös lattian pohja, joten sitä on vain lämmitettävä. Lattialaipan laitetta tässä tapauksessa ei enää tarvita. Lisäksi talon voi rakentaa jopa hyvin vaikealle maaperälle, mikä takaa luotettavuuden ja vakauden.

Laattojen kelluva perustus ei aina sovellu, monissa tapauksissa on paljon kannattavampaa tehdä tavallisimmista kaistaleista yksi, jota pidetään taloudellisempana. Mutta on tilanteita, joissa levy suorittaa kaikki tarvittavat toiminnot ja kestää kuormaa. Floating foundation käytetään rakennettaessa taloa sellaisissa olosuhteissa:

  monimutkaisten märkien maaperien läsnäolo rakennusten rakentamisella ilman kellarista ilman korkeatasoisia kellarikerroksia, kun pohjalevy toimii itse talon kerroksena, eli vain vesivoima ja lämpöeristys, ja kellari ei ole enää tarpeen.

Nauhan säätiö ei pysty tarjoamaan tällaisia ​​mahdollisuuksia, mutta laattaperusta on erilainen sen vakauden ja voimakkuuden alueilla, joilla on suuri jäätymisnopeus likaisten ja märkien alueiden läsnäollessa. Viime vuosina tällainen säätiö, kun käytetään kelluva betonilaatta, on tullut erittäin suosittu, varsinkin kun yksityinen talo ilman kellarista rakennetaan.

Takaisin sisällysluetteloon

Laattojen perustaminen omiin käsiisi ei ole yhtä vaikeaa kuin voi näyttää ensi silmäyksellä, mutta työ suoritetaan perusteellisemmin ja se vie enemmän aikaa kuin nauha vaatii. Silmällä täällä ei voida tehdä mitään, se vaatii laskelmia paitsi materiaalista, myös tulevista kuormista pohjaan ja maahan. Laatusäätiön rakentamisen vaiheet omiin käsiisi ovat:

Monoliittisen pohjalevyn vahvistus.

Ensimmäinen alue on merkitty, jonka jälkeen kaivaus suoritetaan vaaditulla syvyydellä. Geotekstiilin kerros asetetaan kaivannon pohjalle, mikä luo luotettavan sulun.

Niinpä kosteus ei tunkeudu rakenteeseen, eikä kerroksen hiekka voi mennä saviä maahan, jonka jälkeen hiekka tyyny kaadetaan, sitten rikki. On tarpeen kosteuttaa kukin tällainen kerros ja sitten varovasti tamping erityisellä levyllä. Yhden kerroksen paksuuden tulee olla noin 10 cm. Kaikki tarvittavat tuloliitännät, kuten vesiputket, viemäröinti jne. Asennetaan.

Edellä jo sirotellaan hiekkaa tyynyt on tehty muotin zalivki.Styazhka joiden paksuus on 10 cm, joka edellyttää kelluva perusta, jota on hoidettava brändin M100 liuos. Valmistamiseksi käytetään peskobeton merkki M300.Na näin saatu betonia siirretään vedeneristyskerros, sen reunat on hitsattu avulla propaanipolttimen (do eristys tarve web-aineiden, kuten kattohuopa) Sen jälkeen, kelluva perustus on eristettävä avulla paisutettu polystyreeni, se on sitten peitettävä muovikelmulla. Tämä vaihe ei ole pakollinen, monet uskovat, mutta jos se jätetään käyttämättä, saat tällaisia ​​ongelmia kuin jäinen huoneen lattian, tiivistyminen ja prochee.Na valtasivat alaa tulevaisuuden kelluva perusta, joka koostuu hiekasta, sorasta, eristys, vahvistus sijoitetaan.

Tämä on verkko, joka koostuu kahdesta hihnasta, jotka koostuvat metalliosista, joiden läpimitta on 12-16 mm. Ruudukossa on oltava soluja, joiden mitat ovat 20 x 20 cm. Ensimmäinen kerros sijaitsee 5 cm: n etäisyydellä eristysmääristä, toinen ristikko sijoitetaan 5 cm: n korkeammalle yläpuolelle (älä unohda täyttää, myös leikattua muottilevyä). Kun raudoitus on tehty, voit aloittaa betonin jatkuvan kaatamisen.

Kuten näet, ei ole niin vaikeaa tehdä kelluva säätiö käsilläsi, sinun on vain seurattava valmistusvaiheita. Materiaaleista, joita vaaditaan tällaisen rakenteen rakentamiseksi kelluvaksi pohjaksi, tarvitset:

  geotekstiilit munivien pohjalle kuopan, hiekka ja sora suorittamiseksi tyynyn pohjalevy, eristys muodossa laatat polystyreeni; armirovochnye metallitangoista, sitova lanka kiinnittämiseksi vahvistusta vyö, laudalla muotti, kynnet, betoniin, laastiin, joka pohjalevyn.

Betonirakenteiden avulla voidaan käyttää monenlaisia ​​rakennustöitä, useimmiten se on perustan valmistustapa, mutta voit käyttää betonin erinomaisia ​​ominaisuuksia ja puutarhojen rakentamista. Voit tehdä tällaisia ​​levyjä itse käyttäen erilaisia ​​tekniikoita, mutta ero on pääosin vain mittasuhteissa ratkaisu.

Lujitetusta betonilaastista valmistettuja levyjä käytetään laajasti eri rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Tällaisia ​​tuotteita tarvitaan rakennuksen rakentamisessa, perustusten järjestämisessä, kellarin rakentamisessa ja vastaavissa rakenteissa, joita käytetään laajasti puutarhojen kauniisiin ja kestäviin poluihin.

Betonilaatan talon rakentamiseksi sinun on tunnettava työn tekniikka. Tällainen rakenne ei edellytä erityistä tietämystä ja kokemusta.

Puutarhojen järjestäminen betonilaattojen avulla

Laattojen rakentaminen puutarhojen reiteille

Jotta pystyt hallitsemaan betonilevyjen tuotantoa kappaleiden rakentamisessa, sinun on hankittava ja valmisteltava seuraavat työkalut ja materiaalit:

  Puupalkit, jonka mitat ovat 5/5 cm poikkileikkaus, Hammer, nauloja, teräslevystä rakentamiseen alaosassa lomakkeen, konkreettisen ratkaisun, väripigmenttejä, jos haluat olla omassa puutarhassa polku on tietty värisävy, valaistus, jossa laatu metallitangoilla voi toimia halkaisijaltaan 5 mm.

Jotta puutarhan konkreettinen polku olisi omalla kädellä, sinun on rakennettava betonin muoto. Yleensä tällainen muoto on yksinkertaisin suorakulmio tai neliö, jonka pohja on metallilevy. Puupalkista muodostuu kehysrakenne, jossa ei ole aukkoja tai aukkoja.

Heti kun lomake on rakennettu, voit aloittaa työskentelyn liuoksella tai pikemminkin kaataa se betoniin. Mutta ennen kuin alat kaataa, on välttämätöntä sijoittaa vahvike yhteen vyöhön.

Neuvoston. Vahvistus tekee raidasi vahva, luotettava ja kestävä.

Valokuvapuutarhassa

Kun täyttö on suoritettu, anna levyn kuivua 7 vuorokautta ja aloittaa polkemisen vasta sitten.

Neuvoston. Valmistusprosessin nopeuttamiseksi useaan kertaan kerralla olisi muodostettava useita lomakkeita kerralla tai käytettyjä silikoneja, joiden hinta ei ole niin korkea.

Pohjalevyt

Valmis monoliittinen levy

Betoni levyt säätiölle - se on vain ainutlaatuinen elementti, jota voidaan käyttää minkä tahansa rakenteen perustana. Tällaisia ​​tuotteita erottaa korkea kestävyys ja luotettavuus. Nämä ominaisuudet aiheuttavat kysymyksen siitä, miten betonilaatta rikkoutuu, on todellinen ongelma.

Suurten lujuusparametrien lisäksi on huomattava, että betonilaatat ovat helppoja asentaa, työskenteleminen niiden kanssa ei vie paljon aikaa eikä vaadi erityisosaamista ja kokemusta päälliköltä.

Betonilaatan tyypit

Betonirakenteen rakentamiseen voidaan soveltaa monenlaisia ​​tällaisia ​​tuotteita, joista suosituimpia ovat seuraavat:

 • Wall. Tämäntyyppisiä levyjä käytetään usein vähän rakennusten rakentamiseen. Käytännössä voit usein tavata tehdasvalmisteita, joissa on seuraavat ominaisuudet: leveys 30-60 cm, pituus 60-240 cm, korkeus 30-60 cm;

  Hollow betonilaatat.

  Tällaisia ​​tuotteita käytetään harvoin asunnon rakentamisen perustana. Usein tällaisia ​​rakenteita voidaan pitää seinäinä yhdessä monoliittisen lattiarakenteen kanssa. Betonipinnoitettuja levyjä käytetään tällaisten sokkelien koristelemiseksi edestä;

 • Suorakulmaisen poikkileikkauksen yhtenäisiä elementtejä käytetään nauhatyyppisten perustusten rakentamiseen;

  Monoliittiset betonilaatat.

  Tällaisen säätiön täyttö suoritetaan suoraan rakennustyömaalla. Samankaltaisilla tuotteilla on puitteet varusteista, upeista lujuusindikaattoreista ja laajasta laajuudesta. Tämäntyyppinen säätiö on suosituin sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa, etenkin silloin, kun kyseessä on vaikea maadoitus.

  Laattojen perustusten edut

  Perusrakenteita, joiden rakentamiseen käytetään erilaisia ​​betonilaatuja, on seuraavat edut:

  Helppo kaataa muotoilu. Tällaisen säätiön kaatamiseksi ei ole välttämätöntä saada laajaa kokemusta tällaisten teosten tuotannosta tai palkata ammattilaisten prikaati.

  Jotta suunnittelu olisi vankka ja laadukas, riittää vain seurata tekniikkaa tarkasti, valmistaa välittömästi tarvittavat materiaalit ja huolehtia niiden laadusta, hyvä kuorman kantavuus tuotteen. Betonilaatat ovat pohja, jonka kantavuus ylittää helposti esimerkiksi vyön tyypin. Lisäksi perustuksen paksuus ei saisi olla liian suuri.

  Tavallisen maanrakennuksen rakentamiseksi riittää vain muutaman desimaalin paksuuden omaava betonilaatta, vaikkakin rakennusaikaa pidetään epäedullisena pohjaveden korkean tason vuoksi.

  Kiinnitä huomiota! Jopa massiivinen Ostankinon torni on betonirakenteisella levyllä, jonka paksuus on vain 1 m, mikä vahvistaa tällaisten perustusten voimakkuuden pienellä paksuudella.

  Se on monoliittisiä täyteaineita, joiden avulla voit luoda melko tiheän pohjan, joka kykenee jakamaan kuorman kompetensseihin. Lisäksi tämä säätiö eliminoi epätasaisen kutistumisen, rakenteen seinämien halkeilua ja putoaa.

  Huomaa: käyttö tehdasvalmisteisten betonilaatat luoda perustan kuin mahdollista, mutta tällaista kehystä on vahvistettava saumat, ja myös kuljetus betonilaattojen maksaa paljon rahaa, koska se punnitaan nämä elementit on monia, ja niiden lastaus ja purku ilman tukea erikoislaitteet vain on mahdotonta.

  Lattian perustana on betonilaatan muodossa rakennusten pohja samaan aikaan.

  Tärkeintä on, että tällaisen levyn ratkaisu oli hyvin tiivistetty. Tällä pohjalla ei ole tarvetta upottaa aluslattia. Lisäksi monoliittiset kelluvat perustukset mahdollistavat jopa korkean pohjaveden olosuhteissa rakentaa kiinteä ja luotettava rakenne.

  Huolimatta kaikista positiivisista laatatyypeistä, joissakin tapauksissa on vieläkin parempi rakentaa nauhan perusta, jota pidetään paljon edullisempana. Mutta on tilanteita, joissa vain levy voi kestää odotettua kuormaa ja sillä on kaikki tarvittavat parametrit.

  Monoliittista jelloitettua säätiötä käytetään tapauksissa, joissa:

   Rakennustontti on monimutkainen ja kostea maaperä, jos on tarpeen rakentaa kellari ilman, että rakennuksen korkea kellari on järjestetty, kun säätiö itse toimii rakennuksen kerroksena ja tarvitaan vain lämpöä ja vedenpitävyys pintaan, ilman että kellarissa järjestetään.

  DIY-säätiö

  Kuinka tehdä betonialusta omiin käsiisi säätiön järjestämiseksi? Tämä ei ole niin vaikeaa tehdä, kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä, mutta tällainen työ vaatii tarkkuutta ja paljon aikaa.

  Neuvoston. Kun rakennat säätiötä, se ei ole arvokasta tehdä silmällä, vaan kaikki suunnitteluparametrit on laskettava huolellisesti.

  Vaiheittainen opetus teosten tuottamiseksi koostuu seuraavista tyypeistä:

 • Ensimmäinen vaihe on merkitä alue, jonka jälkeen maaperä ruopataan haluttuun syvyyteen, ts. kaivaa pienen kuoppaan;
 • Geotekstiilin kerros asetetaan kaivetun kaivon pohjalle, josta tulee luotettava este maaperän ja rakennuksen välillä. Näin maaperän kosteus ei pääse tunkeutumaan rakenteeseen, ja tekstiiliin kaadettava hiekka ei pääse maaperään;
 • Seuraavaksi järjestetään hiekka tyynyt tehty hiekkaa ja raunioista. Jokainen tyynyn kerros on tiivistettävä perusteellisesti ja kostutettava. Tyynyn paksuuden tulisi olla noin 10 cm;
 • Kaikki tarvittavat viestintäjärjestelmät otetaan käyttöön (jätevedet, vesihuolto jne.);
 • Kun tyyny, muoto tai muotti on rakennettu;
 • Merkin M100 liuoksesta on kytkinpaksuus 10 cm;
 • Tuloksena oleva levy on vesitiivis. Tämän kerroksen materiaalit ovat valittu rulla, esimerkiksi ruberoideja. Vedeneristysmateriaalin reunat on juotettava käyttäen propaanipoltinta;
 • Kellari on eristetty polystyreenivaahdolla. Eristyskerros peitetään polyeteenillä;
 • Lisäksi kahden vyön sisältävä vahvikekehys säilyy. Lujittavan verkon tulee olla 20/20 cm: n parametreja. Ensimmäinen hihna sijaitsee 5 cm: n etäisyydellä eristeen pinnasta ja toinen 5 cm: n etäisyydellä levyn yläpinnasta.

 • Kun raudoitus on valmis, täytämme betonilaatta.

  Betonilaatan rakentaminen suoraan rakennustyömaalle säätiön järjestämiseksi tai laadukkaan puutarhakatkan luomiseksi on yksinkertaista ja kaikki voivat tehdä sen.

  Tämän artikkelin video kertoo vielä enemmän salaisuuksia betoniterästen valmistusprosessista.

  Julkisivujen ja päällystyslautojen tuotantoteknologia

  Viime vuosikymmenen aikana kaupungin kaduilla on tullut jyrkkiä jalkakäytäviä, neliöitä, valtavia neliöitä ja vaatimattomia kulkureittejä, jotka on asetettu värillisiin laatikoihin.

  Päällystyslaatat ja kivilohkot ovat yksi käytännöllisimmistä ja esteettisimmistä näkökulmista hyväksyttävistä mahdollisuuksista kaduilla.

  Kaakelituotanto jatkuvaa valssausta varten: 1 - Elektrotal, 2 - Eräkuormaajan bunkkeri, 3 - Kylpyhuoneen suora kuumennusuunit, 4 - Lasimassanmuunnin, 5 - Valssauskone, 6 - Hehkutusuunit, 7 - Asennus joukolle mosaiikkilaattoja matolle, 8 - Vaunu.

  Laaja valikoima materiaaleja, työkaluja ja edistyksellistä teknologiaa voimme tuottaa eri värejä ja muotoja. Kaupunkiin sekä takapihan rakentamiseen on aina paikka laattojen päällystämiseen.

  Taulukkojen ja päällystystilojen tuotantoprosessia säätelee vuokaavio betonilaattojen valmistuksessa, joka sisältää seuraavat vaiheet:

  • betonivalmiste;
  • betonilaattojen muovaus;
  • vanhenemis- ja kuivaustuotteet;
  • uuttaminen lomakkeesta;
  • varastointiorganisaatio.

  Betonisekoituksen valmistelu päällystyslautojen valmistamiseksi

  Muotti valmistetaan sekä perinteisillä että uusilla tekniikoilla.

  Päällystyskivien ja päällystyslautojen valmistukseen tarkoitettua betoniseosta valmistetaan lisäaineettomasta Portland-sementistä M 500 D0 (GOST 10178-85) päällysteenä, hiekka vähintään 2-kertainen moduuli ja hieno graniittirikko, joiden koko on 0,5-0,1 tai seulotukset mittasuhteita 1: 1, mineraalilisäaineita, pehmittimiä ja dispergointiaineita, jotka parantavat merkittävästi valmiiden tuotteiden laatua sekä rautaoksidiyhdisteiden perusteella valmistettuja pigmenttejä värillisten päällystyslauttojen valmistukseen. Betoniseoksen valmistusmenetelmä sisältää seuraavat vaiheet:

  Kasvikerroksen seoksen valmistus. Tämän kerroksen betonin tulee antaa kulutuskestävyys ja antaa kiiltävä ilme. Irrotettavuus ei saisi ylittää 0,7 g / cm2. Näiden suuntaviivojen saavuttaminen varmistetaan noudattamalla tiukasti suhteita:

  • 1 osa sementtiä;
  • 2 osaa raunioista ja hiekasta;
  • 0,02 osaa dispergointiainetta;
  • pigmenttejä.

  Laadukkaat vibropressoidut päällystyslaatat eivät ole enää kymmenen vuotta.

  Betonirakenteiden valmistuksessa päällystyskivien ja päällystyslautojen etukerrokselle on otettava huomioon, että eri olosuhteissa tuotettu sementti vaikuttaa eri tavoin värisävyyn. Siksi tuotannolle on toivottavaa käyttää sementtiä samasta valmistajasta. Pigmenttimäärä valitaan empiirisesti riippuen halutusta värin intensiteetistä. Pigmentti sekoitetaan sementin kanssa kuivassa muodossa. Tämän tekniikan avulla saadaan tasaisempi väri. Disperseri ennen käyttöä täytetään kuumalla vedellä (noin 60 ° C) suhteessa 1: 2,5 ja lisätään betonin valmistuksen lopussa. Se laimentaa betonia, joka varmistaa seoksen tasaisen leviämisen muodon ja valmiin tuotteen kiiltävän pinnan. Liuoksen suorakäsittely valmistetaan seuraavassa järjestyksessä:

  • 1 osa vettä, 3 osaa seulonta hiekalla, 3 osaa sementtiä ja 3 muuta osaa seulontaan hiekalla kaadetaan sekoittimeen. Liuosta sekoitetaan 10 - 12 minuutin ajan;
  • Tällä tavalla valmistettuun koostumukseen lisätään nestemäistä dispergointiainetta ja lopulliseen valmiuteen saakka liuosta sekoitetaan vielä 3-5 minuuttia.

  Lopullisen liuoksen johdonmukaisuuden tulisi olla samanlainen kuin paksu kerma.

  Toisen kerroksen valmistamiseksi 1 osa vettä kaadetaan betonisekoittimeen, minkä jälkeen lisätään 5 osaa hiekkaa ja seulonta-seosta, 3 osaa sementtiä, 4 osaa seulomalla hiekkaa ja 0,01 osaa pehmittimellä, joka on valmistettu käyttäen samaa tekniikkaa kuin dispergointiaine. Seosta sekoitetaan 10-15 minuuttia.

  Päällystys- ja päällystysmuovaus

  Laatoituslautanenvalmistuskone on suunniteltu betonilaattojen valmistukseen sekä muotoiluvälineiden korvaamiseen.

  Laatoituslaatan valmistusprosessissa on ensiarvoisen tärkeää. Tekninen kartta mahdollistaa pystysuorat haarat. Muuten päällystystekniikka menettää rytmin ja laatan laatu vähenee. Siksi on välttämätöntä ryhtyä työstämään päällystyslautojen muovaamista huolellisella lomakkeiden valmistelulla.

  Ennen työskentelyn aloittamista ne on puhdistettava ja voiteltava. Kasviöljyjä voidaan käyttää voiteluaineena, mutta on parempi, jos nämä ovat erityisiä voiteluaineita. Englannin tuotanto emulsol SJA-3 ja OPL-1 - venäjä ovat osoittautuneet hyvin. Voiteluainetta levitetään lämpötilassa, joka ei ole alle 18 ° C, hyvin ohut kerros, käytännöllisesti katsoen kalvolla, muutoin kuoret voivat näkyä laattapinnalla. Polymeeriset (polyuretaani) ja kumiset muodot eivät yleensä vaadi voitelua. Käytännössä kuitenkin käy ilmi, että suurempien koon ollessa yli 40 cm, on parasta voitele muotin sisäpinta. Tällöin lopputuote erotetaan lomakkeesta suuresti. Öljytuotteita sisältävien voiteluaineiden käyttö on ehdottomasti mahdotonta, mikä johtaa työpinnan hävittämiseen.

  Valmistuksen jälkeen lomakkeet sijoitetaan värähtelevään pöytään ja betoniseoksen ensimmäinen pintakerros asetetaan niihin. Pantatun seoksen määrä määritetään käytännön perusteella. On tärkeää, että se on vähintään 1,5-2 cm. Kulumisen kestävyys ja särkyvastus riippuvat siitä. Tamper-tärinää suoritetaan 2-3 minuutin kuluessa. Tällä kertaa riittää, että liuos täyttää koko tilavuuden ja syrjäyttää ilmakuplat.

  Ennen toisen kerroksen täyttämistä alkalikestäviä lasia, polyamidia tai polypropeenikuituja on joskus asetettu pituudeksi 2 cm ja halkaisijaltaan jopa 50 mm. Tällainen vahvistus nostaa jonkin verran lopputuotteen kustannuksia, mutta parantaa merkittävästi sen teknisiä ominaisuuksia: kulutuskestävyys, iskunkestävyys ja kestävyys.

  Toinen kerros tiivistetään värähtelevällä pöydällä enintään yhden minuutin ajan, koska muutoin kerrosten sekoittaminen voi tapahtua ja korkealaatuiset, korkealaatuiset päällystystekit eivät toimi. Oikein laaditulla optimaalisella sakeuttamisliuoksella värähtely tiivistyy riittävän 30 sekuntia.

  Päällystyskivien ja päällystyslautojen valaistus ja kuivaus

  Muovattua liuosta pitkin prosessikartta kestää 24 tuntia. Huoneen ympäristön lämpötila ja kosteus voivat kuitenkin tehdä muutoksia tänä aikana, joten tuotteiden altistustekniikka muuttuu jonkin verran. Jos muotin epätasaista lämpötilajakautumista ei ole, levyt asetetaan enintään viiteen. Jos huoneen lämpötila on tasaisesti jakautunut, kerrosten lukumäärää voidaan lisätä 15: een. Optimaalinen lämpötila vanhenemiselle ja kuivaamiselle on 25-30 ° C.

  Valmiiden päällystystekojen poistaminen varaston muodolta ja järjestämiseltä

  Jos otat 10 litraa. sementti, 10 litraa. hiekkaa ja 20 litraa. rauniot, saat noin 27 litraa. betoni.

  Viimeistetyn laatan louhinnan nopeuttamiseksi lomakkeista on olemassa erityisiä suuttimia. Ne on asennettu pöydän molemmille puolille ja vaihtelevat riippulukon muodon mukaan. Teknologiakortti jakaa enintään 10 sekuntia yhden kaakelin muotoiluun. Käytännössä tämä menettely kestää enintään 5. Jotta lomakkeita voidaan pitää kauemmin ja helpompi poistaa, ne kuumennetaan +40 ° C: een. Kuumennettaessa polymeerimuodon lineaariset mitat kasvavat ja ne poistetaan helposti betonivalulla, jonka laajenemiskerroin on paljon pienempi.

  Vapautettu puupaneeleihin varastoitujen laatatilojen muodossa. Tuotteen asettaminen ylöspäin. Kuormalavojen päälle laatoitettu laatta kiinnitetään nauha- ja metallileikkeillä varustettujen pakkausmekanismien avulla. Kuormalavan korkeus laatoilla varustetuilla kaakeleilla, kuten kartta tarjoaa, ei saa ylittää yhtä metriä. Tässä muodossa se saa vahvuutta varastoalueilla. Julkisivuilla on tekninen kortti 21 päivää. Tällainen ajanjakso on välttämätön, jotta saavutetaan erityinen linnoitus GOST - 450 MPa.

  Palletisoidut laatat lajitellaan muodon, värin ja koon mukaan, minkä ansiosta ne voidaan toimittaa asiakkaalle vaaditulla alueella ja määrällä. Samanaikaisesti suoralla polkumyynnillä radalla tällainen päällystyskivien ja päällystyslautojen pakkaus mahdollistaa työajan lyhentämisen.

  Betonilaatta tee-se-itse puutarhaksi ja säätiölle

  Lujitetusta betonilaastista valmistettuja levyjä käytetään laajasti eri rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Tällaisia ​​tuotteita tarvitaan rakennuksen rakentamisessa, perustusten järjestämisessä, kellarin rakentamisessa ja vastaavissa rakenteissa, joita käytetään laajasti puutarhojen kauniisiin ja kestäviin poluihin.

  Betonilaatan talon rakentamiseksi sinun on tunnettava työn tekniikka. Tällainen rakenne ei edellytä erityistä tietämystä ja kokemusta.

  Puutarhojen järjestäminen betonilaattojen avulla

  Laattojen rakentaminen puutarhojen reiteille

  Jotta pystyt hallitsemaan betonilevyjen tuotantoa kappaleiden rakentamisessa, sinun on hankittava ja valmisteltava seuraavat työkalut ja materiaalit:

  • Puupalkki, mitat osiossa 5/5 cm;
  • vasara;
  • kynnet;
  • Teräslevy muodon pohjan rakentamiseksi;
  • Betoniliuos;
  • Värilliset pigmentit, jos haluat, että puutarhasi polut saavat tiettyä värisävyä;
  • Vahvikkeet, jotka voivat olla metalliosat, joiden läpimitta on 5 mm.

  Jotta puutarhan konkreettinen polku olisi omalla kädellä, sinun on rakennettava betonin muoto. Yleensä tällainen muoto on yksinkertaisin suorakulmio tai neliö, jonka pohja on metallilevy. Puupalkista muodostuu kehysrakenne, jossa ei ole aukkoja tai aukkoja.

  Heti kun lomake on rakennettu, voit aloittaa työskentelyn liuoksella tai pikemminkin kaataa se betoniin. Mutta ennen kuin alat kaataa, on välttämätöntä sijoittaa vahvike yhteen vyöhön.

  Neuvoston. Vahvistus tekee raidasi vahva, luotettava ja kestävä.

  Valokuvapuutarhassa

  Kun täyttö on suoritettu, anna levyn kuivua 7 vuorokautta ja aloittaa polkemisen vasta sitten.

  Neuvoston. Valmistusprosessin nopeuttamiseksi useaan kertaan kerralla olisi muodostettava useita lomakkeita kerralla tai käytettyjä silikoneja, joiden hinta ei ole niin korkea.

  Pohjalevyt

  Valmis monoliittinen levy

  Betoni levyt säätiölle - se on vain ainutlaatuinen elementti, jota voidaan käyttää minkä tahansa rakenteen perustana. Tällaisia ​​tuotteita erottaa korkea kestävyys ja luotettavuus. Nämä ominaisuudet aiheuttavat kysymyksen siitä, miten betonilaatta rikkoutuu, on todellinen ongelma.

  Suurten lujuusparametrien lisäksi on huomattava, että betonilaatat ovat helppoja asentaa, työskenteleminen niiden kanssa ei vie paljon aikaa eikä vaadi erityisosaamista ja kokemusta päälliköltä.

  Betonilaatan tyypit

  Betonirakenteen rakentamiseen voidaan soveltaa monenlaisia ​​tällaisia ​​tuotteita, joista suosituimpia ovat seuraavat:

  1. Wall. Tämäntyyppisiä levyjä käytetään usein vähän rakennusten rakentamiseen. Käytännössä voit usein tavata tehdasvalmisteita, joissa on seuraavat ominaisuudet: leveys 30-60 cm, pituus 60-240 cm, korkeus 30-60 cm;
  2. Hollow betonilaatat. Tällaisia ​​tuotteita käytetään harvoin asunnon rakentamisen perustana. Usein tällaisia ​​rakenteita voidaan pitää seinäinä yhdessä monoliittisen lattiarakenteen kanssa. Betonipinnoitettuja levyjä käytetään tällaisten sokkelien koristelemiseksi edestä;
  3. Suorakulmaisen poikkileikkauksen yhtenäisiä elementtejä käytetään nauhatyyppisten perustusten rakentamiseen;
  4. Monoliittiset betonilaatat. Tällaisen säätiön täyttö suoritetaan suoraan rakennustyömaalla. Samankaltaisilla tuotteilla on puitteet varusteista, upeista lujuusindikaattoreista ja laajasta laajuudesta. Tämäntyyppinen säätiö on suosituin sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa, etenkin silloin, kun kyseessä on vaikea maadoitus.

  Laattojen perustusten edut

  Perusrakenteita, joiden rakentamiseen käytetään erilaisia ​​betonilaatuja, on seuraavat edut:

  • Helppo kaataa muotoilu. Tällaisen säätiön kaatamiseksi ei ole välttämätöntä saada laajaa kokemusta tällaisten teosten tuotannosta tai palkata ammattilaisten prikaati. Jotta muotoilu olisi vankka ja laadukas, riittää vain seurata tekniikkaa tarkasti, valmistaa välittömästi tarvittavat materiaalit ja huolehtia niiden laadusta.
  • Tuotteen hyvä kantokyky. Betonilaatat ovat pohja, jonka kantavuus ylittää helposti esimerkiksi vyön tyypin. Lisäksi perustuksen paksuus ei saisi olla liian suuri.

  Tavallisen maanrakennuksen rakentamiseksi riittää vain muutaman desimaalin paksuuden omaava betonilaatta, vaikkakin rakennusaikaa pidetään epäedullisena pohjaveden korkean tason vuoksi.

  Kiinnitä huomiota!
  Jopa massiivinen Ostankino-torni seisoo monoliittisella betonilaatalla, jonka paksuus on vain 1 m, mikä vahvistaa tällaisten perustusten voimakkuuden pienellä paksuudella.

  Se on monoliittisiä täyteaineita, joiden avulla voit luoda melko tiheän pohjan, joka kykenee jakamaan kuorman kompetensseihin. Lisäksi tämä säätiö eliminoi epätasaisen kutistumisen, rakenteen seinämien halkeilua ja putoaa.

  Kiinnitä huomiota!
  Valmis betonilaattojen käyttö on perusteltua, mutta tällainen säätö on vahvistettava saumoilla ja lisäksi betonilaattojen kuljettaminen maksaa paljon rahaa, koska tällaiset elementit painavat paljon ja lastaaminen ja purkaminen ilman erityislaitteiden avulla on yksinkertaisesti mahdotonta.

  Lattian perustana on betonilaatan muodossa rakennusten pohja samaan aikaan. Tärkeintä on, että tällaisen levyn ratkaisu oli hyvin tiivistetty. Tällä pohjalla ei ole tarvetta upottaa aluslattia. Lisäksi monoliittiset kelluvat perustukset mahdollistavat jopa korkean pohjaveden olosuhteissa rakentaa kiinteä ja luotettava rakenne.

  Huolimatta kaikista positiivisista laatatyypeistä, joissakin tapauksissa on vieläkin parempi rakentaa nauhan perusta, jota pidetään paljon edullisempana. Mutta on tilanteita, joissa vain levy voi kestää odotettua kuormaa ja sillä on kaikki tarvittavat parametrit.

  Monoliittista jelloitettua säätiötä käytetään tapauksissa, joissa:

  • Rakennustontti on monimutkainen ja kostea maaperä;
  • Jos on tarpeen rakentaa kellari, järjestämättä korkeaa rakennuksen kellarista;
  • Kun säätiö toimii rakenteen lattiana, tarvitset vain lämpöä ja vedenpitävyyttä, ilman että järjestetään kellari.

  DIY-säätiö

  Kuinka tehdä betonialusta omiin käsiisi säätiön järjestämiseksi? Tämä ei ole niin vaikeaa tehdä, kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä, mutta tällainen työ vaatii tarkkuutta ja paljon aikaa.

  Neuvoston. Kun rakennat säätiötä, se ei ole arvokasta tehdä silmällä, vaan kaikki suunnitteluparametrit on laskettava huolellisesti.

  Vaiheittainen opetus teosten tuottamiseksi koostuu seuraavista tyypeistä:

  1. Ensimmäinen vaihe on merkitä alue, jonka jälkeen maaperä ruopataan haluttuun syvyyteen, ts. kaivaa pienen kuoppaan;
  2. Geotekstiilin kerros asetetaan kaivetun kaivon pohjalle, josta tulee luotettava este maaperän ja rakennuksen välillä. Näin maaperän kosteus ei pääse tunkeutumaan rakenteeseen, ja tekstiiliin kaadettava hiekka ei pääse maaperään;
  3. Seuraavaksi järjestetään hiekka tyynyt tehty hiekkaa ja raunioista. Jokainen tyynyn kerros on tiivistettävä perusteellisesti ja kostutettava. Tyynyn paksuuden tulisi olla noin 10 cm;
  4. Kaikki tarvittavat viestintäjärjestelmät otetaan käyttöön (jätevedet, vesihuolto jne.);
  5. Kun tyyny, muoto tai muotti on rakennettu;
  6. Merkin M100 liuoksesta on kytkinpaksuus 10 cm;
  7. Tuloksena oleva levy on vesitiivis. Tämän kerroksen materiaalit ovat valittu rulla, esimerkiksi ruberoideja. Vedeneristysmateriaalin reunat on juotettava käyttäen propaanipoltinta;
  8. Kellari on eristetty polystyreenivaahdolla. Eristyskerros peitetään polyeteenillä;
  9. Lisäksi kahden vyön sisältävä vahvikekehys säilyy. Lujittavan verkon tulee olla 20/20 cm: n parametreja. Ensimmäinen hihna sijaitsee 5 cm: n etäisyydellä eristeen pinnasta ja toinen 5 cm: n etäisyydellä levyn yläpinnasta.
  1. Kun raudoitus on valmis, täytämme betonilaatta.

  Lopuksi

  Betonilaatan rakentaminen suoraan rakennustyömaalle säätiön järjestämiseksi tai laadukkaan puutarhakatkan luomiseksi on yksinkertaista ja kaikki voivat tehdä sen.

  Tämän artikkelin video kertoo vielä enemmän salaisuuksia betoniterästen valmistusprosessista.