Betonilaatat ja -muodot

Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

 • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
 • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
 • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

Soveltamisala

Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

 • betonirakennus;
 • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
 • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
 • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
 • kuivausrummut;
 • teräsbetoniset rakennuslevyt.

Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

Tuotannon materiaali

Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

elastomeerit

Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

 • monimutkaiset bulkkituotteet;
 • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
 • arkkitehtonisia erektioita.

Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

 • kumi (synteettinen kumi);
 • Formoplast;
 • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

muovi

Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

 • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
 • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
 • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
 • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
 • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

Riippumaton muotoilu

Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

 • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
 • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista, puusta. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
 • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
 • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
 • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Itsenäinen lohkon luominen

Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

 • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
 • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
 • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
 • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
 • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
 • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
 • suorita lanka täytettynä;
 • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
 • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

johtopäätös

Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • lujuus, vakaus;
 • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
 • helppokäyttöisyys;
 • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
 • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.

Betonielementit tekevät sen itse

Betonilohkot ovat erittäin suosittuja rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan talon, varaston tai aidan rakentamiseen.

Kotitekoisen lohkon leveys tulisi valita pohjan leveydestä.

Lisäksi on mahdollista tehdä betonilohkoja omiin käsiinsä ilman suuria vaikeuksia, mikä säästää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Sivuston valmistus ja muotti

Ensin sinun on päätettävä koosta. Tyypillisesti kotitekoisen lohkon leveys valitaan samalla tavalla kuin pohjalevyn leveys. Sen on kuitenkin oltava vähintään 2 cm, ja seinämän paksuuden tulisi olla 4 cm. Jos teet 29 x 29 x 44 cm: n lohkon, jossa on kaksi pystysuoraa aukkoa, sen massa on noin 42 kg.

Lohkojen optimaalinen koko on 20x20x20 cm tai 20x20x40 cm. Pienien mittojen ansiosta valmistusmateriaalin valmistusprosessi, kuten valmistaminen, on helppoa ja yksinkertaista. On myös otettava huomioon, että erityisissä työtyypeissä voi olla tarpeen tehdä puolet kortteja.

Betonilohkojen valmistuksessa on oltava erityinen muoto.

Betonielementit on tehtävä tiivistetyllä maaperällä tai tasaisella alustalla (esimerkiksi laudasta). Pinta on peitettävä öljypinnoilla tai paksulla kalvolla. Lomakkeet, joissa lohkot on muodostettu, eivät muodosta pohjaa. Ne pudotetaan levyistä, lastulevystä tai vanerilevystä, ja yläosa on päällystetty metallilevyllä. Useat puukappaleet on tehty puulevyistä, joiden avulla lohkoihin muodostuu aukkoja, joiden takia rakennusmateriaali tulee kevyemmäksi ja lämpimämmäksi. Kiilahihnojen reunat on päällystetty metallilla, ja kahvat kiinnitetään niihin, mikä lisäprosessissa auttaa ilman ylimääräistä ponnistusta vetämään lisäosat ulos asettamisesta.

Asiantuntijat sanovat, että on kätevää tehdä useita lomakkeita samanaikaisesti. Rakenteensa vuoksi on tarpeen lyödä tai kiinnittää runko ruuveilla, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lohkon korkeus. Muuten asenna pitkittäiset väliseinät ja aseta sitten poikittaiset.

Kaikki muotin elementit ja yksityiskohdat on jätettävä pois pellavansiemenöljyllä tai koneöljyllä, minkä seurauksena kovetetut lohkot on helpompi poistaa muotista.

Betonielementtien valmistus - päävaihtoehtotekniikka

Laaja valikoima betonituotteita käytetään laajalti sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa. Samanaikaisesti yksi tärkeimmistä eduista on se, että lohkot voidaan tehdä omilla käsillään - betonilohkareiden valmistukseen tarkoitetut laitteet ovat yksinkertaisia, vaahtobetonituotteiden asennus on hieman monimutkaisempaa, mutta niiden kustannukset ovat kuitenkin melko demokraattisia. Työn kaikkien ominaisuuksien hallitseminen ei ole vaikeaa, mikä tärkeintä - täyttää teknologian vaatimukset.

Valokuvassa: itsenäisesti tehdyt konkreettiset lohkot ovat melkein yhtä hyviä kuin tehdasversiot.

Itse valmistuksen lohkojen edut

Tietenkin lopputuotteita on paljon helpompi ostaa, mutta versiolla, jolla on itsenäinen tuotanto, on sen etuja:

Vaahtobetonielementit ovat paljon helpompi tehdä kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä.

Teknologiaominaisuudet

Välittömästi on huomattava, että on mahdollista suorittaa kaksi päätyyppiä: tuottaa betonia täyteaineilla tai vaahtobetonituotteilla. Molemmilla tekniikoilla on dramaattisia eroja, joten tarkastelemme lähemmin kunkin vaihtoehdon.

Betonielementit täyteaineella

Laitteet betonilohkareiden valmistukseen ovat yksinkertaisia, tarvitset betonisekoittimen, muotit ja värähtelevän pöydän. Ja äärimmäisissä tapauksissa, voit saada lomakkeella, mutta tämä heikentää jonkin verran laatua.

Prosessi itse on melko yksinkertainen:

 • Ensinnäkin sinun on valmisteltava komponentit - hiekka, sementti, täyteaine (tämä voi olla rikki, kuona, laajennettu savi ja paljon muuta, kaikki riippuu siitä, mikä osa on saatavilla omalla alueella).

Se on tärkeää! Ratkaisun oikea johdonmukaisuus - sen tulisi muodostaa kimpussa, kun se puristetaan kädessä, joka murtuu putoamassa maahan. Tämä koostumus on optimaalinen betonilohkojen tuottamiseksi.

 • Lisäksi on määriteltävä lomakkeiden optimaalinen koko, suosituin vaihtoehto on 20x20x40, mutta on muistettava, että työn prosessissa tarvitaan usein puoliautioita, joten 20x20x20-lomake on myös erittäin tärkeä. Valmistuksessa voit käyttää metallia tai puuta (jos puuta käytetään, niin sisäpuolelta on parasta lopettaa muotti tinaa tulevien tuotteiden täydelliseksi sileydeksi).

Lomake voidaan tehdä mistä tahansa, tärkeintä on, että materiaalit ovat tiheitä

 • Jotta tuotteisiin päästään helpommin ulos, kaikki betonin kanssa kosketukseen joutuvat elementit voidellaan erikoisella voiteluaineella tai koneöljyllä (myös sopiva työskentely ei ole välttämätöntä).
 • Betonilohkojen tuotantolaitos on värjävä pöytä, joka tiivistää seosta. Kuten huomautettiin, on mahdollista työskennellä ilman sitä, mutta laatu kärsii, joten on parempi tehdä yksinkertaisin laite tai tehdä tämä: ota laitteita muutaman päivän ajan.
 • Valmistusohjeet ovat melko yksinkertaisia: valmistetaan ratkaisu, jonka jälkeen lomake täytetään ja tiivistetään jollakin tavalla. Jos tuote tarvitsee tyhjiä, voit käyttää pulloja, joita on myös voiteltava. On mahdollista ottaa lohkot 1-2 vuorokauden kuluttua, jolloin kuivaus suoritetaan vähintään 2, ja se on parempi 4 viikkoa.

Kuivaus on ratkaiseva työvaihe.

Vaahtobetonituotteet

Vaahtobetoni-lohkojen tekninen tuotantojärjestelmä eroaa tavanomaisista tuotteista:

 • Pääkomponentit ovat sementti, hiekka ja erityinen koostumus vaahdon aikaansaamiseksi. Tässä tapauksessa tärkein on varmistaa vaahdon kestävyys ja sen yhtenäinen jakautuminen tuotteiden rakenteen suhteen, minkä vuoksi on tärkeää käyttää hyvässä asennuksessa. Yksinkertaisin ja tehokkain vaihtoehto on nykyisin baarien käyttö, ne tarjoavat laadukkaita tuotteita ja ovat melko vähän kustannuksia.

Vaahtobetoni-lohkojen valmistukseen käytettävät laitteet ovat kompakteja ja helppokäyttöisiä - voit hallita työn ominaisuuksia hyvin lyhyessä ajassa.

 • Prosessi on melko yksinkertainen: tarvittava määrä komponentteja toimitetaan laitteistoon ja muutamassa minuutissa valmistetaan koostumus, joka voidaan kaataa muottiin ja voit täyttää muottipesät ja luoda monoliittisia rakenteita.

Vihje! Tämä vaihtoehto on täydellinen täyttöaukoille - koostumus täyttää kaikki aukot seinien välissä ja kiinteytyksen jälkeen tarjoaa erinomaisen lämmöneristyksen.

Tämä on erinomainen vaihtoehto omalle yrityksellesi - vaahtobetonialustojen tuotannolla on korkea sijoitetun pääoman tuotto, ja voit voittaa 3 kuukauden normaalin toiminnan jälkeen.

Mobiiliasennuksen avulla voit vaahtoa oikeaan paikkaan

johtopäätös

Betoniin perustuvien rakenteellisten elementtien tuotanto voi tapahtua lähes jokaisella henkilöllä. Tämän artikkelin video kertoo ja osoittaa selvästi eräitä tuotantoprosessin tärkeitä piirteitä (ks. Myös artikkeli "Hiilihappobetonien valmistus: yleiskatsaus teknologiseen prosessiin").

Tee betonilohkoja omiin käsiisi

sisältö:

Betonilohkojen valmistukseen soveltuvana täyteaineena: kuona, tuhka, kivihiiltä polttava jäte, murskauskivet (kivi, graniitti), tiilihiutaleet, sora, hiekka, sahanpuru (jalostamisen jälkeen), laajennettu savi, perliitti, hiekka ja sora, rakeistettu kuona,, murskattu kivi, sahanpuru, kipsi, tiili taistelu jne.

Ratkaisu hiutaleiden valmistukseen

Liuos kuonakiviä varten: hiilikuona: karkea hiekka (savi): sora 5-15 mm, sementti M500, vesi (7: 2: 2: 1,5: 1,5-3). On tärkeää noudattaa veden määrää siten, että lohkot eivät virtaa poistettaessa. Liuos tulee murentua, kun se putoaa maahan, mutta nyrkki on kytkettävä.

Lohkojen plastisuutta varten voit lisätä pehmittimen (5 grammaa lohkolujuutta, veden kestävyyttä ja pakkasvastusta, vähemmän halkeamia) värähtelevän valun aikana, ja se on mahdollista vibropressoinnin avulla, mutta sinun on lisättävä liikaa vaikutusta varten ja tämä on kallista.

Sementtilohkot olivat kestäviä, sinun on harkittava:

Hiekan laatu - tarvitset suuren.

Kuona on ihanteellinen verkkotunnus.

Sementtilaatuinen M400.

Laitteet - paremmin puristettavia, sinun täytyy saavuttaa vibropressointi.

Valmistusaika ja betonilohkojen varastointi

äiti nauha voi olla päivä. Täydellinen kuivaus muutamassa kuukaudessa. Päivä myöhemmin lohkot voidaan jo käyttää - älä murtaudu, laita viikko.

Käytettäessä pehmittimen valmiita lohkoja voidaan poistaa paikasta ja säilyttää 6-8 tunnin kuluttua. Ilman DFC: tä - kahdessa päivässä. On välttämätöntä varastoida valmiita hiekkakappaleita 100 kappaleen pyramidipilareissa pienillä (2-3 cm) raolla lohkojen välissä - niin että "sivut" kuivuvat.

Aluksi betoni voidaan valmistaa käsin. Sen jälkeen se on tehokkaampaa ja helpompaa - sähköisellä betonisekoittimella, jonka tilavuus on 0,2-0,5 kuutiometriä. m.

Tuotantopaikka - tasainen lattiahuone, hyvä ilmanvaihto / lämmitys tai litteä alusta kadulla katon alla.

Cinder-lohkojen edut

 • edullisia
 • rakentamisen suuri nopeus karkeista lohkoista;
 • hyvä äänieristys
 • hyvä lämmöneristys
 • voidaan valmistaa itse ja myyntiin


Negatiiviset mielipiteet betonilohkojen tekemisestä omilla käsillään

Kone on hyödyllinen vain halvalla tai "vapaalla" raaka-aineella tai valtavilla työmäärillä.

Ontto lohko, joka on tehty missä tahansa, on kalliimpaa, osa samankokoisesta seinästä, joka on tehty irrotettavalla tai irrotettavalla muottielimellä, sitä enemmän menetät aikaa ja energiaasi. Siksi pohjimmiltaan näiden koneiden myynti - tämä on vain mahdollisuus tehdä rahaa muille.

Esimerkki kotitekoisten lohkojen valmistamisesta aiheutuvista kustannuksista ja kustannuksista

Yhden sementtikappaleen tuotanto vie 0,011 kuutiometriä liuosta suhteessa 1: 7 (sementti: rakeistettu kuona), so. 1 pussi sementtiä = 36 lohkoa.

lainsäädäntö

Venäjän federaation hallituksen 13. elokuuta 1997 tekemät päätökset nro 1013, Venäjän federaation julkinen standardi nro 86, 8. lokakuuta 2001, ja Gosstroy, Venäjän federaation nro 244, 24. joulukuuta 2001. Pakollisen sertifikaatin vaatimat tuotteet eivät sisällä betonilohkojen rakentamista erilaisilla täyteaineilla (kuona,, sahanpuru jne.) sekä vibroformointilaitteet niiden tuotannolle.

Muotin tekeminen käsin betonilevyjen valua varten

Kynsilohkojen itsenäisen valmistuksen muoto on laatikko, jossa on 3 mm: n metalli ilman pohjaa, jossa on kahvat. Lohkojen etuosaan oli tasaisempi, ne on kuivattu kumipinnalla, joka on kostutettu pesuaineen liuoksella.

Aloita valmistusprosessi

Mitä tarvitaan tähän? Ensin sinun on päätettävä koosta. Ehdotan, että asut seuraavissa kooissa: 200x200x400 mm ja 200x200x200 mm (nämä ovat "puolia" ja ne varmasti vaaditaan työn aikana).

Valmista nyt muotti. Tätä varten on tarpeen leikata vanhoista huonekalupaneeleista valmistettua lastulevyä ja kiinnittää ruuveja poikittaisten ja pitkittäisten väliseinien avulla, jotka on leikattu 40 mm: n levystä (ks. Kuva).

Tämä muoto on kätevä, koska se voi samanaikaisesti asettaa 4 lohkoa. Lisäksi muoto ilman pohjaa altistetaan tasaiselle alustalle katoksen alla, peitetty muovikelmulla. Niiden sisäpinnat pinnoitetaan käytetyllä moottoriöljyllä. Tämä tehdään helpottamaan lohkojen vääntämistä niiden kovettumisen jälkeen.

Nyt valmistelemme materiaalia, josta me teemme lohkot. Betonin sekoittimessa ja sen ollessa poissa missään säiliössä kaada soraa hiekkaa ja vähän kalkkia. Sekoittumisen jälkeen lisätään sementti.

Välilehden suhteen tulisi vastata osuutta - 1 osa sementistä 4 osaan aggregaattia. Kaikki tämä sekoitetaan perusteellisesti ja laimennetaan vedellä haluttuun konsistenssiin. Ratkaisun tulisi olla sellainen, että se on kätevää sijoittaa se muotoon.

Seuraavaksi muotoon sopivat kaksi lapio-ratkaisua, vahvistava lanka. Kaikella tämä on tarpeen asettaa kaksi lasipulloa, jotka on kytketty korkkeihin ja "walt". Pullot toimivat suljetuilla lasilevyillä ja niiden ansiosta kaksi ilmakammiota luodaan lohkon sisällä, mikä luo lämpöä ja äänieristystä.

Pullojen pakkaamisen jälkeen liuoskerros kaadetaan jälleen vahvistusviiralla. Ylhäältä kaikki on peitetty lisäkerroksella laastia, joka tasoitetaan huovalla. Kun kaadetaan liuos, on tarpeellista täyttää se niin, että muottiin ei muodostu aukkoja. Kun betoni kovettuu, muotin sivuseinä poistetaan ja lohkot poistetaan.

On parempi tuottaa lohkoja pilvisenä säässä, koska liuoksen liuoksen haihtumisaika kasvaa, mikä pienentää halkeamien todennäköisyyttä valmiissa lohkoissa. Jos kuitenkin teet töitä kuumalla ajalla, lomakkeet on sijoitettava varjoon ja on suositeltavaa peittää ne veden haihtumisnopeuden vähentämiseksi. Tämän menetelmän avulla säästät jopa 60 prosenttia varoista.

Tämä on luultavasti kaikkea mitä halusin kertoa sinulle folkisesta menetelmästä betonilohkojen tekemiseen omilla käsillänne kotona.

Betonielementtien tuotantoteknologia

Betonilohkojen tuotanto massamateriaalina nykyaikaisten tuotantomäärien myötä ei pysty kattamaan kaikkia markkinoiden tarpeita. Seinälevy, ontto, sisäpuolisten väliseinien lohko ja kevyt materiaalityyppi tuotetaan paitsi teollisuuslaitteilla myös kotitekoisilla koneilla. Tämäntyyppisen liiketoiminnan houkuttelevuus on niin suuri, että monet päättävät aloittaa toimintansa, koska ensimmäisessä vaiheessa on melko tasainen alusta ja muoto betonin kaatamiseksi.

Tuotantoteknologia

Standardi-betonilevyjen valimiseksi hiekkasekoittimesta useimmiten käytetään kaikkein alkeellisinta tekniikkaa, joka ei vaadi merkittäviä investointeja ja hienostuneita laitteita. Betonilohkojen tuotantotekniikka perustuu periaatteeseen, jonka mukaan betoniseoksen yhtenäinen kovettuminen luonnollisissa olosuhteissa normaalilämpötilassa.

Malli, joka havainnollistaa betoniliuoksen valmistamista ja asettamista, on kuvaus perustuksen tai monoliittisen levyn kaatamisesta:

 • Lomakkeen valmistelu;
 • Betonin valmistus;
 • Liuos liuokseen muottiin;
 • Liuoksen tiivistyminen;
 • Kutistumisekoitus;
 • Muottien poisto;
 • Seoksen lopullinen kuivaus ja asetetaan betonin kovuus.

Periaatteessa, tällainen järjestelmä on hyvin täyttää suuri määrä betonia, mutta betonielementtejä Walling se sopii vain osittain. Se, että oikeus muodostaa suorakulmion terävät reunat osapuolten ja sileä pinta ulkopintojen on tarpeen käyttää betoniin, laastiin, jossa on vähintään vesipitoisuus. Siten mureneva betoni, joka on kosketuksissa muotin kanssa ja myöhemmin tiivistyksen värähtelyn ja paineen painamalla hajautuminen tiheä materiaali, joka kykenee pitämään muotoa.

Betonin käyttöä, joilla on korkea vesipitoisuus päinvastoin edellyttää sekä muodostaa jäykkä muoto, ja ekstruusio massan kosteutta, joka ei ole kestettävä antaa sille jäykkyyttä, se yksinkertaisesti kelluu.

Liuosta valmistettaessa havaitaan komponenttien lisäämisjärjestys - täyteaine, sementti, vesi, pehmitin.

Valmistusprosessi säädetään optimoimalla valmistusprosessin valossa laitteet betonin lohkojen vibrostanka tai pyörät. Ensimmäisessä tapauksessa valettu esine pysyy kuivana päällä poistamisen jälkeen vibrostanka muodossa, toisessa tapauksessa jää silikoni muotin jäsen ennen sulkemista kuivumista.

Vibropressin avulla muodostetaan:

 • Block seinä yksiosainen;
 • Seinälohko, jossa on vahvistetut aukot;
 • Lohkon seinämä ontto helpottunut;
 • Puolen korttelin tai puolen korttelin;

Käytettäessä värähteleviä ja silikonimuotoja:

 • Kasvot;
 • Block imitating kivi;
 • Koristeelliset laatat tai elementit julkisivujen, polkujen, aidojen koristeluun.

Prosessi ei kuitenkaan ole täydellinen ilman viimeistä vaihetta, jossa jäännöskosteus haihtuu betonista ja alkaa vähitellen saada voimansa. Kuivaaminen on tärkeä rooli, sillä kosteuden haihtumisen lisäksi tapahtuu samanaikaisesti toinen, yhtä tärkeä prosessi - sementin asteittainen kovettuminen.

Tuotannon, normaalikäytössä, kuivaus tapahtuu normaalissa lämpötilassa vähintään päivittäin värähtelyjä, ja äärimmäisissä olosuhteissa, esimerkiksi lämpötila alle 5 celsiusasteessa on tarpeen soveltaa synteettisiä lisäaineita ja betonin lisäaineet alhaisissa lämpötiloissa.

Laadunvalvontaan ja määritetään valmius liikenteen lohkojen ja soveltaminen rakentamiseen mittakaavassa, standardi asettaa betonin lujuus - 3,5,7 päivää muoto voidaan nostaa ja kantaa, ja 9-11 tuntia laittaa paalut, päivänä 28, joita käytetään rakentamisessa.

Vaaditut materiaalit

Rakennusmateriaaleissa vahvuus on aina ollut yksi merkittävimmistä ominaisuuksista. Mutta käyttämällä vain sementtiä ja hiekkaa tekee betonituotteiden tuotannosta kannattamattomia, lohkot osoittautuvat kalliiksi.

Tästä tilanteesta poiketen käytetään lisäaineena lisätyyppisten raaka-aineiden valmistusta täyteaineena. Tällaiset täyteaineet mahdollistavat tuotteiden saamisen lisäominaisuuksilla - kevyellä ja vähäisellä lämmönjohtavuudella.

Käytetään betoniliuoksen valmistamiseen:

 • Sementtiaste 400 tai 500;
 • Luonnollinen täyteaine;
 • pehmentimiä;
 • Vesi.

Sementti on suositeltavaa tuotemerkille 500 ja 400, se ei ole vain suosituin, vaan myös kaikkein hyväksyttävä materiaali liuosformulaation valmistamiseksi. Kaikki betonin valmistukseen suositellut koostumukset perustuvat tämän ryhmän sementin mittasuhteisiin.

Täyteaineena käytetään:

 • Hiekka tai jokien hiekka;
 • Crushed stone granite pieni ja keskisuurten murto;
 • Graniittiseulonta;
 • Rakeistettu kuona;
 • Sawdust ja lastut;
 • Laajennettu savi;
 • Betonituotteet ja tiili taistelu;
 • Kemialliset täyteaineet, joita käytetään eristeen valmistukseen;
 • Masuunikuona.

Betonin valmistus vaatii sementin ja täyteaineosuuksien oikeaa annostusta. Laadukkaille betoniseinäelementteille, joissa kantavien seinien pinta-ala on otettu,

 • Sementti - 1-ulotteinen osa;
 • Täyteaine - 7-9-ulotteiset osat;
 • Vesi - 1/2-osaisia ​​sementtiä;

Pehmittimen normaaleissa lämpötiloissa, kun ilman lämpötila on jatkuvasti yli +15 astetta, ei voida soveltaa. Kun lämpötila laskee kuumentamattomissa tiloissa tai kadulla kuivumisen yhteydessä, pehmittimen lisääminen on toivottavaa, mutta jos lämpötila ei ole laskenut alle +5, sitä ei saa käyttää. Alle +5 ° C: n lämpötilassa on välttämätöntä käyttää tällaista pehmitintä.

Betonin saavuttamiseksi pehmittimen tulee olla mahdollisimman tarkka ja mitattava. Suurin osa lisäaineiden valmistajista suosittelee lisäaineen valmistamista 5 gramman määrällä lohkon ehdollisen tilavuuden mukaan.

Teollisuustarvikkeet

Asuinrakennuksen betonilohkojen tuottamiseen tarvittava vähimmäisvaruste on lomakkeen ja puristimen läsnäolo. Rakennuskouru soveltuu betonin valmistamiseen ja lapio lapio sopii ainesosien jakeluun ja seoksen sekoittumiseen. Totta, tämä sarja riittää 20-40 cast-lohkojen siirtoa kohden, joten tällainen tuotanto varmistaa talon tai hyvän autotallin rakentamisen vain 6-8 kuukauteen.

Tuotantoa voidaan tehostaa pienimuotoisen koneistuksen keinoin - sähköinen vibropressi 1: llä ja 120-140 litran betonisekoittimella varmistetaan tuottavuuden lisääminen useita kertoja! Totta, täytyy etsiä suuri alusta, jotta betonilohkojen valmistukseen käytettäviä laitteita voidaan käyttää täysimittaisesti.

Rakennusmateriaalien tuotannon onnistumisen kannalta on välttämätöntä tuottaa suuria määriä tuotteita, mutta myös tarjota kuluttajalle valikoimaa, joka poikkeaa kilpailevien tuotteiden valikoimasta. Tätä varten sinun on säädettävä kantavien seinien, seinien ja väliseinien, epäsäännöllisten lohkojen materiaalien tuotantoa. Tällaisen alueen tekemiseksi voit käyttää vain teollisia laitteita betonilohkareiden valmistukseen. Asennus sisältää yleensä liuosvalmistussäiliön, vibropressin ja ohjauspaneelin. Asennus itsessään on tehty mobiiliin, joten sen jälkeen, kun se on valmistanut yhden erän lomakkeita, se voi siirtyä toiseen paikkaan niin, että lohkot alkavat kuivua.

Minitehtaalle laitteistoa käytetään suuremmassa määrin automaatiota ja manuaalisen työn osuuden pienentämistä. Betonilohkojen tuotantolinjaan tarvitaan sekoitin laastin, muovisäiliöiden ja erillisen huoneen valmistamiseksi ilmastolaitteiden kanssa kuivausprosessin nopeuttamiseksi. Linjan kapasiteetti edellyttää myös pakkauslinjaa ja varastosta varastoitujen tuotteiden varastointia kuluttajalle.

Suunnitellessaan solulisbetonin lohkojen valmistusta on täydennettävä autoklaavilla, jotta materiaali kuivataan paineen alaisena. Tässä tapauksessa linja mahdollistaa tietyn muodon ja tarkoituksen omaavan solulevyn tuottamisen ja toimittaa asiakkaalle valmiita lohkoryhmiä talon tai autotallin rakentamiseen.

Itsekiinnittyvät laitteet

Laitteiden valmistukseen on helppo valmistaa ja muodostaa ontto seinän lohko kotona. Riittää, että sinulla on taito työskennellä hitsauskoneen ja hiomakoneen kanssa, jotta pystyt laskemaan ja leikkaamaan metallin oikein.

Lohkon muoto on säännöllinen suorakulmio, jonka mitat ovat:

 • Korkeus on 200 mm;
 • Leveys 200 mm;
 • Pituus 400 mm.

Muoto hitsataan 4-5 mm paksuisesta raudasta. Ja se on vahvistettu ulkopuolelta rungon avulla kulmasta tai muotoiltu putki. Vibropressille betonilaattojen valmistukseen on parempi käyttää vaihdettavia elementtejä sisäisten aukkojen muodostukseen:

 • 100 mm halkaisijaltaan tukevia rakenteita;
 • neliöputken moniprofiilisten elementtien sisäseinämiin;
 • laitureille ja puolilohkoille, suorakulmaisia ​​elementtejä usean muotoillun putken yhdeksi elementiksi.

Vakiona toimiva sähkömoottori, jossa epäkeskolla varustettu akseli, käytetään vibraattorina.

Itse koottua vibropressia, joka on sähkömoottorilla ajettava, on oltava turvallinen sähköiskulta - moottori on kiinnitettävä runkoon kumitiivisteellä, kahvoilla on oltava kumisuojaimet ja käytetty kaapeli on kaksinkertainen eristetty johtava.

Betonielementit tekevät sen itse

Kuinka tehdä lomakkeen betonirakenteiden avulla omiin käsiisi?

Evgeny Stepanovich, Perm esittää kysymyksen:

Tervetuloa! Ostin tontin, jossa aion rakentaa talon. Kun katselin, kuinka paljon tiili maksaa, minä vain huohottiin ja päätin tehdä lohkot itse. Jopa ostaa kaikki seinämateriaalin osat ja betonisekoittimen, käytän vähemmän rahaa kuin ostaa tiiliä. Totta, en ole koskaan työskennellyt lohkojen tekemisessä, vaikka minulla on yleinen käsitys siitä, miten tehdä niitä. Kerro meille, miten tehdä konkreettisia lohkoja omiin käsiisi. Mitkä ovat komponenttien osuudet, joita on noudatettava niiden valmistuksessa? Minkä koon pitäisi olla lohkoja? Miten voin tehdä multaa niiden valulle? Kiitos etukäteen neuvoanne.

Tervetuloa! Maan omistajat, jotka päättävät rakentaa itse talon, ovat usein kiinnostuneita siitä, kuinka betonilohkoja tehdään omilla käsillään. Heidän valintansa tämän rakennusmateriaalin hyväksi on helppo ymmärtää. Vaikkakin on vaikea valmistaa tarvittavaa lohkojen lukumäärää rakentamiseen, amatöörirakentajat ovat olennaisesti parempia materiaalisin ehdoin. On sanottava, että talon seinien rakentaminen lohkoissa on paljon nopeampaa, koska ne ovat paljon suurempia kuin tiilet.

Voit määrittää lohkojen mitat itse, mutta on liian vaikeaa laatia liian suuria tuotteita. Rakennusmateriaali, jonka koko on tiili tuottaa itsenäisesti, on epäkäytännöllistä. Tuotteen optimaaliset mitat on esitetty kuv. 1. Samasta järjestelmästä on selvää, miten sen valukappaleen yksinkertaisin muoto on järjestetty. Laatikko on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on 2,5-3 mm. Hänellä ei ole pohjaa. Kun kaadetaan, muotti asetetaan tasaiselle alustalle ja täytetään liuoksella. Betonilohkoon oli ilman onteloita, vähentämällä sen lujuutta, liuos tiivistettiin erikoislaitteella. Tiivistyksen jälkeen muotti voidaan nostaa ja asentaa vierekkäin seuraavan lohkon valmistamiseksi.

On sanottava, että täyteläinen tuote painaa paljon, joten on parempi tehdä se tyhjäksi. Tällainen lohko on sekä raskas että lämpimämpi (kuva 2). Jotta se olisi mahdollista, lomakkeessa on oltava pitimet, jotka on valmistettu putkista, jotka on kytketty molemmissa päissä. Pystysuuntaiset levyt on hitsattu yläosan putkien väliin. Samalla tavalla tyhjät ovat yhteydessä lomakkeen päihin. Muotin poistamisen helpottamiseksi sen jälkeen, kun lohko on valmistettu, putkien päiden saumat on työstettävä ja ne on hieman pyöristettävä. Condense-tuotteet, jotka ovat tyhjiä manuaalisen tampingin avulla, eivät toimi. On mahdollista tehdä lohko vahvemmaksi kannen kiinnittimen ja lävistimen avulla, joka on kytkettynä pistokejäähdytyskäytössä tukevasti sitä vasten. Kansi on sovitettava vapaasti. Jotta se ei pääse epäonnistumaan, rajakerrokset hitsataan sen reunoja pitkin.

Tuottavampi laite valukappaleiden aikaansaamiseksi saattamalla sähkömoottori kiinnitetään siihen (kuvio 3).

Tässä ominaisuudessa voit jopa käyttää moottoria pesukoneesta. Moottori on kiinnitetty kulmiin, joka on hitsattu yhteen muodon ulkoseinistä. Jotta se toimisi värähtelevänä, epäkesko on kiinnitettävä akseliin. Moottorin käynnistämisen jälkeen se aiheuttaa koko rakenteen värähtelyn. Kun kaatetaan lohkoa, on parempi laittaa muotti paksuun kumiin kuten kuljetushihna. Lomakkeen alareunassa sinun on kiinnitettävä kumiset vaimentimet. Tiivistettäessä betoni peitetään kannella.

Lohkot voidaan valmistaa eri materiaaleista. Tätä varten:

 • kivihiilen kuona;
 • laajennettu savi;
 • hiekka ja sora seos;
 • murskattujen kivien seulonta;
 • murskattuja tiiliä jne.

Hiilikuona tekee paloista huomattavasti kevyempää. Juotosliuos valmistetaan:

 • 7 osasta kuonaa;
 • 2 osaa suurta laajennettua savimaata;
 • 2 osaa sorafraktiota 5-15 mm;
 • 1,5 osaa sementtiasteikkoa M 500.

Seoksen vesipitoisuus voi olla 1,5 - 3 osaa. Kuinka paljon se lisätään seokseen riippuu liuoksen komponenttien kosteustasosta. Betoni ei missään tapauksessa saa olla nestemäinen, muuten lohko leviää lomakkeen poistamisen jälkeen. Pikemminkin liuoksen on oltava muruainen, mutta riittävän tahmea, eli se voidaan puristaa kädessä tiukassa palanessa. Pienen pehmittimen lisääminen betoniin parantaa sen lujuutta, kosteutta ja roiskeita.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Wall betonilohkot

Moduuli on kompakti, sen paino on enintään 14 kg. Työskentely ilman sähköä 5-8 minuutin välein voit muodostaa seinän, jossa ei ole puolen metrin leviämisratkaisua, jonka korkeus on 150 ja paksuus 250 mm, mikä vastaa 8 standardin tiilimuurausta ja 45%: n läpäisevyyttä.

Moduuli on helppokäyttöinen, työskentely ei vaadi erityisiä rakennustaitoja. Valmistele seos sekoittamalla sementtiä ja hiekkaa alhaisella vesipitoisuudella ("kova" seos). Päävaatimus hiekalle - sen ei pitäisi olla hieno tai silty. Hiekkaa voidaan käyttää kokonaisuutena. Lisäksi on mahdollista lisätä hieman hienoja raunioita. Seoksesta (savi, kuona, sahanpuru jne.) Ei voida lisätä huokoisia aggregaatteja, koska ne vähentävät huomattavasti seinän pakkasvaste- ta, vaikeuttavat seosten valmistuksen ja lohkojen muovaamista. "Kova" seoksen käyttö sallii sen tiivistämisen ja poistaa välittömästi muotin viipymättä.

- sementti (ei pienempi kuin M300) - 1 osa;

Yhdestä pussista sementtiä (50 kg) saadaan enintään 10 seinälohkoa. Jos kyseessä on monimutkainen kestävyys-, jäätymisvastus- ja lämmönjohtavuuskokeet, sementti-hiekkaseoksen täyspitkät seinälohkot 14 päivän kuluttua muovauksesta pystyivät kestämään 96 tonnia puristusta, ne eivät olleet huonompia kuin samankaltaiset sardeldittibetonin lohkot lämmönjohtavuudelle ja 50 testisyklien jälkeen joka vastaa 50 vuoden käyttöaikaa, niiden lujuus väheni vain 2-5% vertailunäytteistä verrattuna vakiovarusteisiin, jopa 25%: n pienenemiseen.

On huomattava, että seinälohkojen aukot säästävät vain 45% rakennusaineista. Rakennuksen seinään muodostettu suorakulmaisen poikkileikkauksen pystysuora kaivo on kätevä käyttää paitsi piilotettujen johdotusten ja muiden apuvälineiden asentamiseen myös kotitalouksien ilmanvaihtojärjestelmän järjestämiseen.

Rakenteellisesti moduuli on tehty onttoa säädettävää muottirakennetta (kuvio 1). Sen ansiosta pystyt muodostamaan täysimittaiset ja puolisilmäiset lohkot 510x250x150 tai 250x250x150 mm suoraan muurausseinässä ilman pohjalaattaa tai mihinkään litteään alustaan ​​(asentamalla sen jälkeen seinään alla olevaan laastiin).

Moduuli koostuu lomakkeesta, kahdesta siirrettävistä tyhjennystaattorista, joissa on kahvat, neljä poikittaista ja yksi pituussuuntainen nastat tyhjennysmuotojen kiinnittämiseksi ja puolijohdoissa käytettävä väliseinä. Kaikki moduulin osat on valmistettu teräksestä.

Muotoiluosien valmistuksen suuri tarkkuus on erittäin tärkeä, koska pienimmät vääristymät ja epätasaisuudet hitsaustöiden suorituksessa kopioidaan parhaimmillaan tuhansilla lohkoilla, joita olet tehnyt;

Seinäelementit muodostetaan kerroksittain, kun taas lohkojen pohjakerros on hieman kostutettu varmistamaan kerrosten luotettavuuden. Lohkojen muodostamiseksi koottu moduuli asennetaan seiniseinään (kuva 2, a), joka muodostaa aukon sen ja 6-8 mm: n vierekkäisen lohkon päähän. Alareunassa olevat pienet ulkonemat, jotka kattavat lohkojen alarivin, antavat sen tarkan kiinnittämisen muurausseinään.

Kaavin avulla kaadetaan valmistettu seos muottiin ja tiivistetään se muottiin (kuva 2.6), jossa on usein mutta ei voimakas puhallus. Seoksen ajoittainen lisääminen ja sekoittaminen tuovat sen tasolle onttojen sydämien ylempään tasoon ja tasoitetaan lohkon yläpinta, jolloin ylimääräinen seos leikataan kaavin avulla (kuva 2, c).

Ylimääräisen seoksen tampingin ja poiston jälkeen pitkittäiset ja poikittaiset nastat poistetaan, väliseinä poistetaan, jos se seisoi ja puristuslevy asennetaan valetun lohkon yläpinnalle (kuva 2, d). Tällöin varoke-aukkoon työnnetään poikittainen tappu, ydinelimen kahva koukataan varjoaukkoihin ja irrotuslevyn reunojen poikkipalkki lepäävät vuorotellen irti ydinosat (kuva 2, e). Käyttämällä puristuslevyä tukena (Kuva 2, e), nosta lomake ylös ja poista se lohkosta. Muovaus on valmis. Kiertoaika on 5-8 minuuttia.

Erityiset ulkonemat lomakkeen lopussa muodostavat pystysuorat kanavat kolmiomaisen poikkileikkauksen liitoksissa naapurilohkojen tychkovy-pintojen välissä (kuva 2, g). Näissä kanavissa työseosta sekoitetaan (kuva 2, h) aikaisintaan 3-4 tuntia lohkojen muodostumisen jälkeen.

Sen jälkeen, kun lohkot on muovattu seinän muuraukseen tai sen ulkopuolelle, seoksen normaalin kovettumisen varmistamiseksi on välttämätöntä varmistaa sen kosteus ensimmäisten 2-3 päivän aikana. Tämä voidaan saavuttaa jollakin seuraavista tavoista:

- 3-4 tuntia muovauksen jälkeen peitä lohkot (ylärivi) märällä liinalla tai muovikelmulla;
- Kun lohkot kuivuvat, kostuta ne kevyesti vedellä.

Muovattujen lohkojen lujuus riippuu valotusajasta riippuen. Tässä tapauksessa 12 tunnin kuluttua lohko nousee noin 5%: n vahvuudeksi ja 100% louhosten ottama lujuus otetaan 28 päivän kuluttua niiden valmistuksesta (vastaa sementin tuotemerkkiä).
On vielä lisättävä, että noin 60 kg sementtiä ja 0,12 m3 hiekkaa kohti 1 m2 seinää, mikä on 4-5 kertaa halvempi kuin seinämä, joka on pystytetty ostettujen seinälohkojen tai tiilien päälle.

Yrityksen TISE hallitsee myös 19 ja 38 senttimetrin paksuisten seinien moduulien tuotannon samantasoisella mitalla.

Kokoonpoltettu moduuli täydellisen ontolohkon muodostamiseksi

Onnallisten lohkojen muodostuksen järjestys

Betonilaatat ja -muodot

Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

 • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
 • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
 • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

Soveltamisala

Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

 • betonirakennus;
 • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
 • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
 • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
 • kuivausrummut;
 • teräsbetoniset rakennuslevyt.

Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

Tuotannon materiaali

Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

elastomeerit

Silikoni muotti irtotavarana.

Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

 • monimutkaiset bulkkituotteet;
 • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
 • arkkitehtonisia erektioita.

Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

 • kumi (synteettinen kumi);
 • Formoplast;
 • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

 • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
 • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
 • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
 • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
 • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

Riippumaton muotoilu

Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

 • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
 • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista. puu. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
 • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
 • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
 • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Itsenäinen lohkon luominen

Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

 • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
 • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
 • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
 • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
 • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
 • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
 • suorita lanka täytettynä;
 • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
 • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

johtopäätös

Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • lujuus, vakaus;
 • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
 • helppokäyttöisyys;
 • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
 • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.