Tee betonilohkoja omiin käsiisi

Betonilohkot ovat erittäin suosittuja rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan talon, varaston tai aidan rakentamiseen.

Kotitekoisen lohkon leveys tulisi valita pohjan leveydestä.

Lisäksi on mahdollista tehdä betonilohkoja omiin käsiinsä ilman suuria vaikeuksia, mikä säästää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Sivuston valmistus ja muotti

Ensin sinun on päätettävä koosta. Tyypillisesti kotitekoisen lohkon leveys valitaan samalla tavalla kuin pohjalevyn leveys. Sen on kuitenkin oltava vähintään 2 cm, ja seinämän paksuuden tulisi olla 4 cm. Jos teet 29 x 29 x 44 cm: n lohkon, jossa on kaksi pystysuoraa aukkoa, sen massa on noin 42 kg.

Lohkojen optimaalinen koko on 20x20x20 cm tai 20x20x40 cm. Pienien mittojen ansiosta valmistusmateriaalin valmistusprosessi, kuten valmistaminen, on helppoa ja yksinkertaista. On myös otettava huomioon, että erityisissä työtyypeissä voi olla tarpeen tehdä puolet kortteja.

Betonilohkojen valmistuksessa on oltava erityinen muoto.

Betonielementit on tehtävä tiivistetyllä maaperällä tai tasaisella alustalla (esimerkiksi laudasta). Pinta on peitettävä öljypinnoilla tai paksulla kalvolla. Lomakkeet, joissa lohkot on muodostettu, eivät muodosta pohjaa. Ne pudotetaan levyistä, lastulevystä tai vanerilevystä, ja yläosa on päällystetty metallilevyllä. Useat puukappaleet on tehty puulevyistä, joiden avulla lohkoihin muodostuu aukkoja, joiden takia rakennusmateriaali tulee kevyemmäksi ja lämpimämmäksi. Kiilahihnojen reunat on päällystetty metallilla, ja kahvat kiinnitetään niihin, mikä lisäprosessissa auttaa ilman ylimääräistä ponnistusta vetämään lisäosat ulos asettamisesta.

Asiantuntijat sanovat, että on kätevää tehdä useita lomakkeita samanaikaisesti. Rakenteensa vuoksi on tarpeen lyödä tai kiinnittää runko ruuveilla, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lohkon korkeus. Muuten asenna pitkittäiset väliseinät ja aseta sitten poikittaiset.

Kaikki muotin elementit ja yksityiskohdat on jätettävä pois pellavansiemenöljyllä tai koneöljyllä, minkä seurauksena kovetetut lohkot on helpompi poistaa muotista.

Betonimassan asettaminen

 • sementti;
 • pieni sora;
 • hiekka;
 • kalkki;
 • vesi;
 • jäykkä vahvikelanka.

Jyvien koko voi olla 1 cm.

Materiaalin määrä riippuu vaaditusta määrästä valmiita lohkoja. Sementti, hiekka ja sora otetaan suhteessa 1: 3: 5.

Lohkot on valmistettu betonista, joka perustuu sora- ja hiekanesteen seokseen. Hieno sora, hiekka, kalkki (pienissä osissa) ja sementti kaadetaan metallipesäkkeeseen. Sekoita elementit varovasti ja lisää vettä. Vesi on tarpeeksi riittävä, jotta muovauksessa ei olisi ongelmia (massan ei pitäisi olla nestemäinen).

Tällaisen materiaalin lujuusmerkki on noin 135 kgf / m². Kokonaisjyvien koko voi olla korkeintaan 1 cm: n päähän. Emästen muodostamat ytimet sijoitetaan muottiin, kun 2 cm: n paksuinen liuos on täytetty ja tiivistetty.Korjausetäisyyden asettamiseksi on suositeltavaa asentaa muotin seinämän ja ytimen välille noin 4 cm: n levyiset erikoissilmukat. Nämä säleet voidaan poistaa vain, kun betonia on lastattu ja tiivistetty kolmasosaan muodon korkeudesta.

Lomakkeen pohja voidaan peittää vanhoilla sanomalehdillä, mikä estää yksikön tarttumasta samaan säätiöön. Sekoittumisen aikana on oltava puolikuiva. Toisin sanoen massaa ei saa levitä, kun se otettaisiin nyrkkiin, puristetaan puun muotoon ja asetetaan sitten tasaiselle alustalle (esimerkiksi levylle).

Jokainen lamellilevy täytetään liuoksella, joka on korkeintaan puolet, jonka jälkeen vahvistettu kova lanka asetetaan.

Jos haluat valmistaa ratkaisun kotona, voit käyttää kiinteää mikseriä.

Jotkut käsityöläiset tekevät lohkojen avulla lasipulloja lämpöä eristäviksi ilmakammioiksi. Voit tehdä tämän liittämällä pullot tulpat ja sijoittamalla ne keskelle lohkoa. Sen jälkeen lomakkeet täytetään ylhäältä, liuos tiivistetään ja sitten tasoitetaan huovalla.

Itse valmistetut lohkot jäätyvät melko nopeasti - 3-4 päivän kuluessa, minkä jälkeen ne voidaan turvallisesti poistaa muottipesästä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne ovat täysin kuivia. On mahdollista käyttää niitä rakentamisessa aikaisintaan kaksi viikkoa.

Lohkojen hoito

Liuos asetetaan 1,5-2 tunniksi. Siksi pienen määrän materiaalia muottitarran rakentamiseen tämän ajan jälkeen, sen on annettava purkaa se, jotta se valmistaa seuraavan sementtilohkon. Tällaisissa tapauksissa betonipaino valmistetaan annoksittain jokaiselle muodolle. Käyttämällä yhtä muottirakennetta voit tehdä noin 5-6 korttelia päivässä.

Kun rakennusmateriaali on valmis, se peitetään kalvolla. Se toimii sementtilohkonsuojana saostuksesta sekä suojaa liian nopealta kuivaukselta. Jos kalvo puuttuu, laite suositellaan kastelemaan päivittäin (alkaen toisesta päivästä tuotannon jälkeen) 2-3 viikon ajan. Materiaalin tasaisen kuivauksen varmistamiseksi on kierrätettävä säännöllisesti.

Tietenkin hiekkalaukun tekeminen omiin käsiisi on ennen kaikkea rahan säästö. Mutta jos sinulla on tarvittavat materiaalit ja aika, kaikki voivat selviytyä tästä tehtävästä.

Rakennuspalikat: tehdä itsesi

Kuonakivi - yksi suosituimmista materiaaleista tänään. Sitä käytetään eri tarkoituksiin ja erikokoisiin tiloihin. Nämä voivat olla pieniä rinteitä tai teollisuusrakennuksia.

Kaaviot linjasta seinälohkojen valmistamiseksi opilkobetonasta.

Sementtilohkon valmistamiseksi käytetään erityistä laitetta, jonka periaatteena on betonisekoituksen vibropressointi. Voit säästää huomattavasti rakennusmateriaalia, joten voit tehdä rakennuspalikoita omilla käsilläsi. Tätä varten on välttämätöntä ostaa tai rakentaa itsenäisesti vibropressiokone.

Käytännön suositukset

Rakennuspalikoiden tyypit.

Aloittaaksesi betonilohkojen valmistus omilla kädillä, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit prosessissa. Karkean lohkon vakiokoko on 390 x 188 x 190 mm. Tuotteen sisäosa on edelleen ontto. Kaksi tai kolme reikää toimivat tyhjiöinä, joiden muoto ja koko riippuvat suoraan koneen kokoonpanosta.

Tällaisten aukkojen ansiosta kynän lohko tarjoaa talon riittävän äänen imeytymisen ja lämmöneristeen. Mutta tällaisesta ontto rakenteesta huolimatta materiaali on erittäin kestävä ja kestää vuosia. Kun aloitat hiekkakiven käytön kotona, voit merkittävästi säästää rakennusmateriaalia.

Aluksi betonilohkot valmistettiin kuonasta. Jotta saataisiin valmistettua klassinen versio hiutaleesta, on noudatettava tiettyjä mittasuhteita:

 • 7 osaa hiilikuonaa masuunista;
 • 2 osaa laajennettua savea hiekkaa (mieluummin on parempi antaa suuri osa);
 • 2 osaa soraa, murto-osan on oltava vähintään 5 ja enintään 215 mm;
 • 1,5 osaa sementtiä 500;
 • 3 osaa vettä.

Seinälohkojen tuotannon tekninen suunnittelu.

Täyteaineena voidaan käyttää myös muita materiaaleja, klassisessa versiossa käytetään vain kuonaa. Tänään on vaikea saada sitä, joten sen sijaan voidaan käyttää tiilijätteitä, laajennettua savea, tuhkaa, soraa, seuloja, murskattua kipsiä, kipsiä tai käsiteltyä sahanpurua. Veden määrä voi vaihdella hieman täyteaineesta riippuen. Sen määrää on säädettävä liuoksen valmistelun aikana. Pääasia on, että sen ei pidä olla liian kuiva, mutta myös ratkaisun leviämistä pidetään mahdotonta hyväksyä.

Ratkaisun johdonmukaisuuden tarkistamiseksi sinun täytyy heittää pieni määrä maahan. On normaalia levittää seos tasaisesti ilman vesipisaroita, mutta jos seos puristetaan nyrkkiin, se pitää tarttua yhteen.

Jos konkreettisia lohkoja omin käsin tehdään kuonan avulla, on erittäin tärkeää valvoa, että vieraita esineitä ei ole. Kuona on puhdistettava eri maista. Ei ole hyväksyttävää, että liuokseen lisätään palamatonta kivihiiltä. Saastumisen poistamiseksi materiaali on siivilöity seulan läpi.

Jos kipsistä lisätään kipsiä, materiaalien osuutta muutetaan hieman. Kipsiä (1 osa) sekoitetaan kolmeen osaan kuonayhdistettä, sekoitetaan sekoittaen vettä. Tätä liuosta tulee käyttää välittömästi valmistuksen jälkeen, koska kipsi alkaa kuivua nopeasti. On suositeltavaa liottaa kuona jonkin aikaa veteen ennen tällaisen liuoksen valmistamista.

Moderni rakennusmateriaalimarkkinat tarjoavat erilaisia ​​lisäaineita, jotka merkittävästi parantavat laastin laatua. Liuokseen voidaan lisätä pehmittimiä, joka kestää noin 5 g / hiili-lohko. Tällaiset lisäaineet lisäävät pakkasenkestävyyttä, veden kestävyyttä ja kestävyyttä.

On olemassa kahdenlaisia ​​betonilohkoja. Ne voivat olla onttoja ja karkeita. Ensimmäiset ovat paljon kevyempiä, niitä käytetään seinien pystyttämiseen, koska ne eivät aiheuta liikaa kuormitusta säätöön. Lisäksi tällaisilla lohkoilla on hyvä ääni- ja lämmöneristys. Täysikasvuisia lohkoja käytetään useimmiten säätiön rakentamiseen.

Sementtilohkon valmistamiseksi voit käyttää kahta tekniikkaa. Yksi perustuu puurakenteeseen, jossa betoniliuos kuivuu. Toisen menetelmän tapauksessa sinun on hankittava tai valmistettava itsesi erikoiskone.

Muottien valmistusmenetelmä

Vaaka-betonin jatkuvan tuotannon järjestelmä.

Koska materiaali, josta tällaiset muodot on tehty, voidaan käyttää sekä puuta että metallia. Jos puuta käytetään muotin luomiseen, sen on oltava hyvin kuivunut. Sitä tulisi lisäksi käsitellä aineella, joka lisää kosteuden kestävyyttä. Muussa tapauksessa muodot voivat deformoitua lyhyeksi ajaksi, mikä vaikuttaa betonilohkojen geometriaan. Lomakkeen sisäinen koko on 400x200x200 mm. Mutta tämä ei ole rajoitusta, lomakkeessa voi olla erilaisia ​​kokoja.

Tämä muoto koostuu pohjasta ja sivuseinistä. Tuotantoprosessin nopeuttamiseksi on suositeltavaa tehdä useita muotoja. Jotta kaikki lomakkeen kulmat ovat hyvin täytettyjä, liuos on valmistettava nestemäisemmäksi. Voit tehdä tyhjiä tiloja käyttämällä lohkojen kotona, voit käyttää tyhjiä lasipulloja.

Kun laasti kaadetaan muottiin, pullo laskeutuu seokseen kaulan kanssa, pinta tasoitetaan ja betonilohkon vaadittu korkeus tehdään. 5-6 tunnin kuluttua pullot on poistettava ja lohkot jätettävä kuivumaan. Lohkojen kuivaus kestää vähintään 24 tuntia, jonka jälkeen ne voidaan poistaa muotteista ja taitettu paaluilla. Ennen rakentamista tällaiset lohkot on asetettava vähintään 1 kuukausi.

Betonielementit, joissa käytetään vibropressiokoneita

Betonin luokka ja merkki.

Erikoislaitteiden avulla betonilohkot kestävät ja kestävät. Onko mahdollista valmistaa vibropressointi kone omalla kädelläsi? On valmis.

Erikoislaitteiden luomiseen tarvittavat työkalut:

 • Bulgariina leikkaamista varten;
 • hitsaus kone;
 • mittari ja liitu (lyijykynä);
 • pihdit;
 • vasara.

Käytettäessä matriiseja, jotka kaadetaan betoniseokseen, sinun on käytettävä enintään 3 mm: n paksuista metallilevyä. Koneen on oltava varustettu 100 W: n moottoriteholla, lisäksi sen on valmisteltava kuorma, joka aiheuttaa epätasapainon ja tärinän.

Tällaisen koneen valmistamiseksi on välttämätöntä käyttää teräslevyä. Siitä leikataan aihioita:

 • 2 kpl 400 x 250 mm;
 • 2 kpl 200x250 mm;
 • huippu 400 mm150 mm;
 • kylkiluut - 4 kpl, koko 40x40 mm;
 • kiinnittimen koko 39,5 x 19,5 mm.

FBS-betonilohkojen kokoluokka.

Kun kaikki aihiot on tehty, voit siirtyä päämatriisin kokoonpanoon. Tätä varten käytetään 400 x 200 mm: n ja 200 x 250 mm: n osia. On erittäin tärkeää, että kaikki hitsit ovat ulkona. Muuten valmiilla betonilohkolla on pyöristetyt kulmat. Tuloksena saadaan 400x200x250-matriisi. Jos haluat tehdä tyhjiä karkkilohkon sisällä, sinun on käytettävä halkaisijaltaan 80 mm: n putkea. Aihioiden pituus saa olla enintään 250 mm.

Sen jälkeen, kun päämatriisi on valmis, on asennettava putken aihioita. On erittäin tärkeää hallita etäisyyttä toisistaan ​​ja seinistä. Kaiken koon on oltava identtinen. Liitettäessä putket toisiinsa ja anna heille lisävoimaa, käytä 40x40 mm: n kokoisia valmiita jäykisteitä. Tämä malli on hitsattu matriisiin.

Viimeinen vaihe voi johtua värähtelijän asennuksesta, se on kiinnitetty matriisin pisin puolelle. Pultteja käytetään kiinnittämään sitä. Kun pultit kiristetään, ne hitsataan lisävoimakkuuteen. Moottorin suojaamiseksi vedestä ja laastin kontaminaatiosta on suojavaipan päälle hitsattu. Jalka on hitsattu visiirin reunalla, mikä antaa lisää vahvuutta. Käytännöllisyyden vuoksi kahvat hitsataan matriisiin.

Betonilohkojen valmistus tapahtuu itse

Betonilohkojen tuotantojärjestelmä.

Koko valmistusprosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen, jonka järjestys määrää tuloksen laadun.

Ensimmäinen vaihe on laatia erikoislomake lohkoille. Ennen kuin ne laittavat liuoksen, ne on kostutettava vedellä. Täyttämisen jälkeen lomake on asennettava erityiseen tärinälle. Käynnistä se muutaman sekunnin ajan, sammuta se. Tärinän seurauksena ratkaisu ratkaistaan ​​ja sen määrää on täydennettävä.

Tämän jälkeen kone käynnistetään uudelleen, prosessi voidaan katsoa täydelliseksi, kun painin pudotetaan rajoittimeen. Sen jälkeen 5-10 sekunnin kuluttua liuosmuoto poistetaan tärinäalustasta. Kun ratkaisu on asetettu, lohkot voidaan poistaa matriisista. Jotta tuote ei vahingoita, se on kuivattava kumipohjalla.

Toinen vaihe koostuu lohkojen kuivaamisesta. Tämä prosessi voi kestää viikon ja kuukauden välillä.

Kuivausaika riippuu enemmän ympäristön lämpötilasta ja kosteustasosta.

Kesällä tämä vaihe ei kestää pitkään, syksyllä kauemmin johtuen korkeasta kosteudesta ja alhaisesta lämpötilasta.

Kun vakiintunut työprosessi ja kaikkien tarvittavien materiaalien saatavuus voidaan tehdä kumppanin kanssa yhden tunnin aikana 40-70 lohkosta. Prosessin nopeuttamiseksi liuosta ei saa sekoittaa käsin, vaan käytä pieniä betonisekoittimia. Sen lisäksi, että se lyhentää seoksen valmistusaikaa, se parantaa merkittävästi tuloksen laatua.

Viimeistä vaihetta voidaan kutsua rakennustyönä, joka tulisi aloittaa vasta tuotteiden täydellisen kuivaamisen jälkeen. Seinien vahvistamiseksi betonielementtien muuraus tulisi kastella vedellä 1-2 viikkoa. Sen jälkeen rakennuksen julkisivun on oltava peitetty viimeistelyaineella tai päällystetty kahdella kerroksella.

Jos kuonaa käytetään täyteaineena, on suositeltavaa, että valmiita rakenteita ei käytetä välittömästi. Rakennuskotelon pitäisi seistä jonkin aikaa ilman sisustusta - tämä mahdollistaa kaikki betonilohkoihin sisältyvät haitalliset aineet poistumaan.

Betonilaatat ja -muodot

Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

 • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
 • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
 • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

Soveltamisala

Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

 • betonirakennus;
 • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
 • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
 • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
 • kuivausrummut;
 • teräsbetoniset rakennuslevyt.

Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

Tuotannon materiaali

Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

elastomeerit

Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

 • monimutkaiset bulkkituotteet;
 • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
 • arkkitehtonisia erektioita.

Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

 • kumi (synteettinen kumi);
 • Formoplast;
 • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

muovi

Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

 • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
 • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
 • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
 • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
 • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

Riippumaton muotoilu

Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

 • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
 • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista, puusta. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
 • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
 • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
 • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Itsenäinen lohkon luominen

Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

 • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
 • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
 • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
 • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
 • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
 • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
 • suorita lanka täytettynä;
 • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
 • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

johtopäätös

Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • lujuus, vakaus;
 • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
 • helppokäyttöisyys;
 • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
 • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.

Betonilohkojen rakentamisen tekniikka tekee sen itse

Valmistuskappaleet voivat merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia. Betonielementtien valmistus nykyhetkellä voidaan yksinkertaistaa käyttämällä erikoislaitteita, muotoja ja lisäaineita ratkaisuun. Rakennuspalikoiden tekniikka mahdollistaa improvisoituneen materiaalin käytön täyteaineena. Tämä voi olla sahanpuru, kuona, rikkoutunut tiili, jäännökset kivituotannosta, savi, olki ja paljon muuta.

Sivulla voit oppia valmistamaan edullista rakennusmateriaalia kotona ja mitä voidaan rakentaa tämän tekniikan avulla.

Rakennetta varten voit käyttää vaahto- ja kaasuletkuja. Muurattujen seinien periaate on sama kuin tiilien seinä, ja lohkojen liittäminen itsensä välillä seinien kulmissa ja katseissa suoritetaan samalla tavalla kuin tiilirakenteessa. Vain tässä tapauksessa lohkot ovat suurempia kuin tiili, joten seinien rakentaminen on nopeampaa. Ja jos käytät kotitekoisia lohkoja, rakentaminen maksaa paljon halvemmalla kuin kaikki muut vaihtoehdot, varsinkin verrattuna klinkkeripeilin kustannuksiin, jota tavallisesti käytetään pienten esineiden rakentamiseen. Lisäksi lohkot ovat kaksi kertaa paksumpia kuin tiilet, ja jos kiinteän tiiliseinän rakentaminen vaatii kaksi paksua tiiliä, lohkojen käyttämiseen vain yksi lohko riittää tuottamaan samanpaksuisen seinän.

Vihje!

Jos verrataan valmiin kuonakiven hankintaan, kotitekoisten lohkojen valmistusmenetelmä on 1,5-2 kertaa halvempi verrattuna hiekkalaatikkoon 3-6 kertaa ja vaahtobetonin, keraamisten tai kaasusilikaattilohkojen kanssa - 8-12 kertaa. Rahoituksessa on selviä säästöjä.

Betonilohkojen rakentaminen tekee sen itse kotona

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Itse valmistettujen lohkojen valmistukseen tarvitaan vain muutamia muotoja niiden valulle, sekä sementtiä, hiekkaa ja täyttökuonaa tai rikki tiiliä. Muuntyyppiset täyteaineet (sora tai murskattu kivi) tekevät laitteesta erittäin raskas ja lisäksi tällaisesta materiaalista valmistettu seinä lämpenee nopeammin kesällä ja jäähtyy talvella. Jos kuitenkin täyteaineena käytetään sardeldiota, vaikka se on melkein samanlaisia ​​lämpöeristysominaisuuksia, joissa on rikkoutunut tiili ja kuona, se maksaa useita kertoja kalliimpaa.

Rakenteiden betonilohkojen valmistustavat

Rakennuspalikoiden itse valmistukseen tarvitset erityisiä metalli- tai puumuotoja, joiden sisäiset mitat ovat erilaiset: 150 x 150 x 300 mm, 175 x 175 x 350 mm tai 200 x 200 x 400 mm. Pienillä lohkoilla on helpompi suorittaa asennus ja isojen lohkojen rakentaminen on käynnissä.

Metallimuodot rakennusbetonilohkojen valmistukseen

Yhden yksikön metallisten kokoontaitettavien muotojen valmistukseen tarvitaan neljä suorakaiteen muotoista rautalevyä, joiden paksuus on 3-4 mm (levyn korkeus, leveys ja pituus riippuvat valitusta koosta). Levyjen sivuilla on tarpeen leikata kiinnitysurioita ja hitsata kahvat lomakkeen loppuun. Neljä lohkoa varten sinun tulee tehdä kaksi suorakaiteen muotoista levyä ja viisi pienempää levyä erottaakseen tulevat lohkot muotoon.

Rakennusbetonilohkojen valmistus

Omien käsiensa betonilohkojen valmistukseen tarvitaan tiivistymistä ja kuplien muodostumista niihin, joten tätä varten on tarpeen tehdä erityinen laite. Tarvitaan yksi suorakaiteen muotoinen rautalevy (lomakkeen koon mukaan), pieni lankaverkko, jossa on 10 mm: n osa ja kolme halkaisijaltaan 50 mm: n ja 150 mm: n pituisen putken leikkausta. Jokaisen putken toisessa päässä on leikattava nelikulmainen muoto 50 mm: n syvyydelle. Sitten nämä hampaat on yhdistettävä toisiinsa niin, että kartio muodostuu. Hampaiden väliset liitokset on hitsattava huolellisesti. Sitten jollekin levyn tasolle sinun täytyy hitsata tangon kahva ja muut - tasoputket tylpällä päällä.

Puulevyn valmistukseen tarvitaan neljä leikkuulautaa, joiden paksuus on 35-50 mm (koko riippuu valitun muodon koosta). Tietenkin puu on muotoa heikompi materiaali, joten levyt tarvitsevat laatua ja vahvuutta. Kaikki puulaadun liitokset on vahvistettava kytkentäruuveilla. Puun muotoisen osan rakenne on sama kuin metallin. Muottien kahvat voidaan valmistaa 10 mm: n valssilangasta, tasoittaen sen päitä ja porausreikiä, joiden halkaisija on 6-8 mm.

Sementtilaasti kotitekoisten lohkojen valmistukseen

Rakennusaineiden valmistukseen omilla kädillä sinun on tehtävä sementin, hiekan ja yhdistelmän (kuona tai rikkoutunut tiili) ratkaisu suhteessa 1: 4: 6. Täyteaineen lisääminen liuokseen on välttämätöntä varmistaa, että se oli viskoosi ja tahmea, mutta ei muodostunut nestemäiseksi tai murskattuna. Seuraavaksi liuos kaadetaan muottiin, jossa kuumalla säällä se jähmettyy 2 tunniksi ja hankkii lopullisen linnoituksen 1-1,5 päivässä. Kylmässä säässä (+7 ° C + 18 ° C) kovettumisaika ja täydellinen kuivaus lisääntyvät 3-5 kertaa, alle +7 ° C: n lämpötiloissa ja sademäärän aikana lohkoja ei suositella lainkaan.

Jos liuokseen käytetään kuonaa yhdessä sementin kanssa, voit täysin luopua hiekasta ja sitten sementin ja kuonan suhde on 1: 6 tai jopa 1: 8.

Ennen kuin liuos kaadetaan muottiin, kaikki sen yksityiskohdat on kostutettava vedellä käytetystä materiaalista riippumatta. Työn on oltava tasaisella alustalla ja täytettävä lomake 2/3 tai 3/4 tilavuudella (tarkka määrä määritetään empiirisesti sen jälkeen, kun laite on käytetty tyhjiöiden tekemiseksi).

Kun lohko lopulta kovettuu, se on vapautettava lomakkeen osista. Märkä lohko on jätettävä kuivumaan kokonaan, ja lomakkeen yksityiskohdat on täytettävä vedellä.

On mahdollista tehdä lohkoja suoraan rakennustyömaalla, eli täyttää se paikan päällä. Tässä tapauksessa valun muotin mitat voidaan nostaa 330 x 300 x 600 mm: iin. Tämä nopeuttaa rakentamisen nopeuttamista.

Sementtilaastin sakeus ja valumenetelmä ovat samat kuin edellisessä tapauksessa. On mahdollista hitsata useita muotoja työskentelyrakenteeseen (3-4 muotoa riittää), ja sitten muninta menee vielä nopeammin.

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Jotta sementtiseos ei pääse tarttumaan muotin seinämiin ennen sen kaatamisen kaataamista, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä tai voitele se käytetyllä moottoriöljyllä. Kun seos on asetettu, muotin levyt irrotetaan lohkon seinistä. Seinien rakentamisessa on tarpeen tarkistaa vaakasuorat ja pystysuorat rivit. Yleensä kulmien asettaminen, lohkojen välinen sidos vastaa täysin puolitiilistä tiilimuodostustapoja.

Halvin rakennusmateriaali kotitalouksien itsensä tuottamiseen betonilohkoille on adobe - seos savi ja olki. Edullisuus ei ole ainoa Adobe-etuna - se on kestävä materiaali, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet, helppo valmistaa. Myös taivutettuja metalli- tai puumuotoja käytetään Adobe-lohkojen valmistukseen. On parasta tehdä pienikokoisia lohkoja, korkeintaan 150 x 150 x 300 mm, koska suuret lohkot ovat raskaita ja epämiellyttäviä ja lisäksi niitä ei voi tehdä aukkoihin.

Vihje!

Adoben haittana on epävakaus kosteudelle. Ennen seinien pystyttämistä on välttämätöntä varmistaa perustuksen luotettava vedeneristys ja viimeistellyt seinät vaativat kipsiä sementti-hiekkalaastilla, päällystämällä minkä tahansa käytettävissä olevan polymeerin tai metalliverkon ja viimeistelyn.

Kotitekoinen betonirakennus rakentamiseen

Betonilohkojen rakentamisen ja valmistuksen työjärjestys on vakio: ensin sinun on valittava paikka, tee sitten säätiö - sinun täytyy rakentaa laattojen pohja, voit käyttää pohjalevyjä, tehdä viestintää, rakentaa seiniä, rakentaa katto, asentaa ikkunat ja ovet ja suorittaa pihoja ja sisustusta kesäkeittiö.

Seinät on asetettu puoliksi tiiliksi, kesäkeittiöön seinän paksuus voi olla yksi tiili - ja se riittää. Asennus on välttämätöntä seinien pystyttämiseksi pystysuoraan ja vaakasuoraan käyttämällä lankaverkkoa ja johtoa, joka venytetään vaakatasossa talon toisesta kulmasta toiseen.

Rakennuspalikoiden kotiteollisuudella voidaan vähentää avausreiän kustannuksia ja asentaa ikkunat ja ovet myöhemmin. Rakennuksen aikana rakennuksen laatikkoon on tehtävä ovien ja ikkunoiden aukkoja. Ikkunoiden ja ovien sijainti on määritettävä suunnitteluvaiheessa. Seinien asentaminen paikkoihin, joissa on ovien ja ikkunoiden asentaminen, mahdollistaa halutun leveyden avaamisen ja myös puisten korkkien työntämisen, johon myöhemmin kiinnitetään kehyskehyksiä. Puiset pistokkeet on syötettävä toiseen riviin laatikon pohjaan nähden ja toiseksi viimeisessä rivissä sen yläosan suhteen. Laatikon yläosassa on asennettava vahvistettu hyppyjä, joiden paksuus on 120 mm tai paksuus 70 mm. Päällysteen päitä on nostettava seinille 20 cm: n päähän. Jos seuraavan rivirakenteen rivit ja rungon yläosa ovat eri tasoilla, sinun on kiinnitettävä haluttu korkeus käyttämällä lohkojen ja laastien osia tai kokoamalla muottipesät, kiinnitettävä vahvistus ja täytettävä sementtilaasti.

Kun seinät on pystytetty, laatikot tulee asentaa ikkunoille ja oville varattuihin tiloihin, esikyllästyskulmat. Seuraavaksi sinun on kohdistettava ne vaakasuoraan ja pystysuoraan, ja vasta sen jälkeen voit liittää laatikoiden sivuosat kynsiin tai ruuveihin. Jäljellä oleva väliseinä seinien, pohjan, päällysteen ja laatikon välillä on täytettävä ympärysmitan ympärillä akryylisellä asennusalustalla.

Laitteen ovien ja ikkunoiden toinen aukko - tämä on silloin, kun ovi- ja ikkunalaatikot on asennettu oikeisiin paikkoihin, ja sitten ne on upotettu lohkoilla. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään koristeompeleissa, kun seinämien viimeistelyä ei ole.

Tässä tapauksessa, jotta ovenrakenne ei johda asennuksen aikana, se on kiinnitettävä molemmille puolille lohkojen kanssa ensimmäisen rivin asettamisen aikana sen jälkeen, kun se on työnnetty sen tukien kulmiin. Toisen rivin jälkeen on kohdistettava laatikko pystysuoraan ja vaakasuoraan, kiinnitä se naulojen tai ruuvien avulla. On myös tarpeen jättää ongelma 10 cm: n päähän. Sitten sinun on sovitettava ratkaisu ongelmiin ja kiinnitettävä ne seuraavalla rivillä, varmistaen jälleen, että laatikko on tasainen. Samaa on tehtävä myös oven laatikon yläosassa sekä neljännessä ja kuudennessa rivissä ikkuna-ruutuun. Puserot on asennettu samalla tavalla kuin ensimmäisessä menetelmässä.

Koneen ja betonilohkojen tekeminen omilla kädillä, kotitekoisilla rakennuskoneilla ja seinien betonilohkoilla

Kuonakivien betonin koostumus tekee sen itse

Sopiva täyteaineena: kuona, tuhka, kivihiiltä polttava jäte, murskattujen kivien seulonta (kivi, graniitti), tiilijätteet, sora, hiekka, sahanpuru (jalostamisen jälkeen), laajennettu savi, perliitti, hiekka ja sora, rakeistettu kuona, sali, murskattu kivi, sahanpuru, kipsi, tiilitaistelu jne.

Liuos kuonakiviä varten: hiilikuona: karkea hiekka (savi): sora 5-15 mm, sementti M500, vesi (7: 2: 2: 1,5: 1,5-3). On tärkeää tarkkailla veden määrää siten, että lohkot eivät kulje poistettaessa. Liuos tulee murentua, kun se putoaa maahan, mutta nyrkki on kytkettävä.

Prosessi valmistaa kotitekoisia betonilohkoja

Aseta liukuliuoksen muotoon, kytke vibraattori päälle 3-5 sekunnin ajan, liuos saostuu. Jos ratkaisu ei riitä raportoimaan, aseta sitten kiinnitin ja kytke taas värähtelijä päälle. Kun puristin "istuu" rajoittimilla - muovaus on valmis. Viritin on kytkettävä päälle 5-10 sekuntia ja poistettava lomake. Se on tärkeää! Lomake on poistettava, kun värähtelijä on käynnissä, eli poiston lopettaminen tapahtuu jo "lentokoneella". Lohkojen on kuivuttava 5-7 vuorokauden ajan (ja yleisesti ottaen karkeiden lohkojen (tai värähtelevien betonikivien) täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukauden kuluessa vähintään 20 asteen lämpötilassa ja kosteissa olosuhteissa).

Koneen tuottavuus kahden työntekijän kanssa 40-70 kpl / tunti (täyttöstä hometta poistettaessa 45 sekuntia).

Pehmittimen lisääminen

Lohkojen plastisuutta varten voit lisätä pehmittimen (5 grammaa lohkolujuutta, veden kestävyyttä ja pakkasvastusta, vähemmän halkeamia) värähtelevän valun aikana, ja se on mahdollista vibropressoinnin avulla, mutta sinun on lisättävä liikaa vaikutusta varten ja tämä on kallista.

Sementtilohkot olivat kestäviä, sinun on harkittava:

 • Hiekan laatu - tarvitset suuren.
 • Kuona on ihanteellinen verkkotunnus.
 • Sementtilaatuinen M400.
 • Laitteet - paremmin puristettavia, sinun täytyy saavuttaa vibropressointi.

Keittoaika ja varastointi

On mahdollista poistaa nauhalta päivässä. Täydellinen kuivaus muutamassa kuukaudessa. Päivä myöhemmin lohkot voidaan jo käyttää - älä murtaudu, laita viikko.

Käytettäessä pehmittimen valmiita lohkoja voidaan poistaa paikasta ja säilyttää 6-8 tunnin kuluttua. Ilman DFC: tä - kahdessa päivässä. On välttämätöntä varastoida valmiita hiekkakappaleita 100 kappaleen pyramidipilareissa pienillä (2-3 cm) raolla lohkojen välissä - niin että "sivut" kuivuvat.

Aluksi betoni voidaan valmistaa käsin. Sen jälkeen se on tehokkaampaa ja helpompaa - sähköisellä betonisekoittimella, jonka tilavuus on 0,2-0,5 kuutiometriä. m.

Tuotantopaikka - tasainen lattiahuone, hyvä ilmanvaihto / lämmitys tai litteä alusta kadulla katon alla.

Kuonakivet ovat rakennuspalikoita, jotka on saatu levytyspuristuksella konkreettiseen liuokseen erityisessä muodossa. Standardikoko 390mm x 190mm x 188mm, jossa on kolme reikää.

Cinder-lohkojen edut

 • edullisia
 • rakentamisen suuri nopeus karkeista lohkoista;
 • hyvä äänieristys
 • hyvä lämmöneristys
 • voidaan valmistaa itse ja myyntiin

Negatiiviset mielipiteet betonilohkojen tekemisestä omilla käsillään

Kone on hyödyllinen vain halvalla tai "vapaalla" raaka-aineella tai valtavilla työmäärillä.

Ontto lohko, joka on tehty missä tahansa, on kalliimpaa, osa samankokoisesta seinästä, joka on tehty irrotettavalla tai irrotettavalla muottielimellä, sitä enemmän menetät aikaa ja energiaasi. Siksi pohjimmiltaan näiden koneiden myynti - tämä on vain mahdollisuus tehdä rahaa muille.

Esimerkki kotitekoisten lohkojen valmistamisesta aiheutuvista kustannuksista ja kustannuksista

Yhden sementtikappaleen tuotanto vie 0,011 kuutiometriä liuosta suhteessa 1: 7 (sementti: rakeistettu kuona), so. 1 pussi sementtiä = 36 lohkoa.

lainsäädäntö

Venäjän federaation hallituksen 13. elokuuta 1997 tekemät päätökset nro 1013, Venäjän federaation julkinen standardi nro 86, 8. lokakuuta 2001, ja Gosstroy, Venäjän federaation nro 244, 24. joulukuuta 2001. Pakollisen sertifikaatin vaatimat tuotteet eivät sisällä betonilohkojen rakentamista erilaisilla täyteaineilla (kuona,, sahanpuru jne.) sekä vibroformointilaitteet niiden tuotannolle.

Muotin tekeminen käsin betonilevyjen valua varten

Kynsilohkojen itsenäisen valmistuksen muoto on laatikko, jossa on 3 mm: n metalli ilman pohjaa, jossa on kahvat. Lohkojen etuosaan oli tasaisempi, ne on kuivattu kumipinnalla, joka on kostutettu pesuaineen liuoksella.

Piirrä vibrobank tehdä muoto omilla käsiään

Piirustuksen selitys

Jotkut piirustukset työstökoneista kotitekoisille hiekkalaatikoille

Valokuvat koneen tyypistä "Unelma rakentaja" omien käsien hiomalahkojen valmistukseen.

Suunnittelun ominaisuudet

 • Moottori on asennettu koteloon, tärinä tapahtuu tavaroiden epätasapainon vuoksi.
 • Sylintereillä on 2-3 mm: n reuna helpottamaan muodon poistamista

Koneen valmistusprosessi

 • Bulgarian leikattu levy 2,5 mm
 • Taivutusten paikoissa, neulotaan sisäpuolelta kolmasosaa 2 mm: n levyllä, jotta levy ei halkeile
 • Matriisin tekeminen - tarkista kaikki kulmat (ensinnäkin koko rakenne on parempi tekemään nastoja ja sitten vain 5 cm tiiviisti saumoja).
 • Hitsauta kulma matriisin pohjalle (iskunvaimentimelle)
 • Astu pannun alle liuoksen alle
 • Kuuma matriisin pohja ja yläosa
 • Kiinnitä värähtelevän kulmat
 • Voimakasta kartiota varten putken pääty on kapea 2-3 mm, voit enemmän.
 • Yhdessä muodossa olevaan koneeseen sopii kaikki 120 W: n asynkroniset moottorit.

Moottori: 180 W: n teho, kolmivaiheinen, kytketty yhden vaiheen virransyöttöpiirin mukaan.

Videot, jotka auttavat ymmärtämään prosessin tekemistä lohkojen omilla käsillä

Artikkelit ja keskustelut

Sellumyymälöiden valmistus itse lohkojen tekemiseksi

Tyylikäs kotitekoisten lohkojen rakentaminen

Jatkuvuus ja sitkeys auttoivat ratkaisemaan kodin remontoinnin ongelman.

Kaikki alkoi siitä, että naapurit pyysivät minua rekonstruoimaan talonsa keittiötä, joka oli rakennettu 40 vuotta sitten. He nostivat tälle talolle kaksitoista lasta, jotka menivät sinne mihin. Mutta lomilla aikuiset lapset perheineen tulevat vanhemmilleen, ja vanha keittiö ei pysty majoittamaan kaikkia. Se oli tällaisen loma juhla, että suurempi huone oli tarpeen. Kun päätös keittiön laajentamisesta tehtiin, arkkitehti ja insinööri otti tehtävän.

Etsii materiaalia

Työn alussa talon omistajat kertoivat meille, että he eivät välittäneet rakennuksen jälleenrakentamisesta, mutta haluavat joka tapauksessa säilyttää alkuperäisen arkkitehtuurinsä ja materiaalit, joista talo on rakennettu. Meillä oli utelias ongelma, koska koko talo rakennettiin pienistä seinälohkoista, joiden alkuperää emme tienneet.

Kun keskusteltiin polynomalaitosten kanssa, joka on erikoistunut muurien alalla ja paikallisille toimittajille, meistä tuli selvää, että ei olisi helppoa varmistaa, että uusi materiaali noudatettaisiin rakennuksen talon kanssa. Lohkot koostuivat rakennusmateriaalista, joka näytti olevan tiilikokoisia, mutta tehty hiekasta ja sementistä, ja niillä oli luonteenomaiset pinnat pienten aukkojen "piikit" kanssa. Tällä hetkellä näitä lohkoja ei käytetä rakentamisessa.

Oletimme, että kun aloimme purkaa vanhan keittiön, pidämme niin monta vanhaa lohkoa kuin mahdollista. Mutta yritettäessä erottaa yksi lohko toiselta, hauras ulkokehä aukeaa, jättäen kiinteän betonisydän ehjänä. Lisäksi tällaisia ​​lohkoja (vaikka voisimme pitää ne) ei voida pitää hyväksyttävänä materiaalina, koska pidennyksen täytyi vastata nykyaikaisempia seismisen vastustuskyvyn vaatimuksia.

Lopulta päätimme rakentaa puusta valmistettua ulkokehystä ja käyttää lohkojen ulkopintaan. Tämä päätös vähentää lohkojen tarvetta, mutta ei kuitenkaan ratkaissut ongelmaa.

Keskustelussa talon nykyisten omistajien kanssa oli mahdollista saada selville, että entiset omistajat elävät edelleen lähistöllä. Kutsuimme heidät ja huomasimme, että talot, joista talosta rakennettiin, tuodaan Fresno. Se oli suurin menestys tuohon aikaan: me todella toivoimme löytää tehtaan siellä, joka tänä päivänä tuottaa lohkojen me tarvitsemme. Sen takana saimme tietää, että Fresnoon perustettiin hiekkaa, soraa ja sementtiä koskeva erittäin laajamittainen tuotanto ja että monet pienet yritykset tuottavat erilaisia ​​rakennusmateriaaleja tällä perusteella. Kuitenkaan mikään näistä yrityksistä ei tee lohkoja kuin ne, jotka haluamme ostaa. Ehkä tehtaalla, joka tuotti tarvittavat lohkot, ei ollut enää olemassa? Oliko vanhat omistajat tehneet virheitä? Sen oli ymmärrettävä kaikki paikan päällä.

Kuvankaunis rauniot

Fresno oli neljä tuntia, joten kun saavuimme paikalle, se oli jo kuuma ja pölyinen. Suurin osa rakennusmateriaalivarastoista osoittautui lopulta kiinni viikonlopun aikana, emmekä pystyneet tarjoamaan mitään ainoassa päivässä työskentelevässä varastossa. Expedition oli ilmeisesti päättynyt epäonnistumiseen. Pimeässä pimeni, ja olimme myös melko väsyneitä. Mutta kun matkalla kotiin pikkukaupungissa saavuimme huoltoasemalle, emme vain voineet uskoa silmiämme - aivan aseman lähellä näimme mökin, joka oli rakennettu materiaalista, jota etsimme. Rakennuksen perusteellinen tarkastus vahvisti ensimmäisen vaikutelman - materiaali, josta se rakennettiin, osoittautui täysin identtisiksi lohkojen kanssa ikkunoiden aukkojen viimeistelyelementtien kanssa. Katseessamme huomasimme neljä rakennusta, jotka oli rakennettu samoista lohkoista.

Kuulimme useita ihmisiä kyseenalaistamalla, että kun siellä oli pieni yritys lohkojen tuottamiseen näissä paikoissa, mutta se poltettiin maahan, eikä kukaan tiennyt tarkkaan, missä se sitten sijaitsi. Meitä kehotettiin ajamaan tiellä louhokseen, joka oli vielä toimiva täällä, ja etsimään siellä vartijaa.

Me laskeutuimme louhokseen ja huomasimme, että tänään ei ole elää turhaan - suuret hangar, pieni myymälä, ulosmeno ja kaksi sotkeutuneita taloja, jotka tapasimme matkalla, koostuivat kerran "meidän" lohkoistamme. Lisäksi myymälän ympärillä löydettiin siististi pinotut lohkot ulkoisille ikkunalaudalle täsmälleen sellaiseen tyyppiin kuin me tarvitsemme. Oli todennäköisesti 50 heistä, ja he olivat erinomaista muotoa ja sopivaa väriä, joka ehkä vain hiipui hieman.

Tässä ilmeisesti siellä oli kerran tehdas: poltetun rakennuksen kellarilevyt olivat edelleen paikallaan, kuten eräänlainen ruosteinen laite, jota ei voitu tunnistaa. Kuitenkin, lukuun ottamatta alaovien lohkoja, ei ollut mitään, jota voisimme käyttää. Mutta lähellä raunioita oli perävaunu, jossa vartija asui.

Tontti sekaantuu

Vartija kertoi meille, että materiaalia, jota louhittiin täällä, kutsutaan hohkoksi. Hänen ajatustensa mukaan sen punertava väri saadaan louhoksen yläkerroksen sisältämän raudan ansiosta. Syvemmälle louhoksessa materiaalin väri heikkenee ja menee punaisesta sävyksi punaiseksi, sitten harmaaksi ja valkoiseksi. Lohkon syvimmässä osassa oleva valkoinen materiaali muistuttaa talkkijauhetta ja sitä kutsutaan pozzolaniksi. Rakennusyritykset käyttävät sitä lisäaineina betonin tuotannossa. Tämä on kaikki, mitä keskustelukumppani voisi kertoa meille. Kuitenkin hän antoi meille puhelinnumeron hänen pomo - uran omistaja.

Se oli jo myöhässä ja meidän piti mennä kotiin. Kuitenkin jo tiesimme, mikä meidän seuraava askel olisi. Päätimme tehdä lohkoja omin päin.

Raaka-aineiden uuttaminen

Maanantaiaamuna kutsuin louhoksen omistaja. Hän ei tiennyt mitään kasveista, mutta hän ehdotti, että meillä olisi tarpeeksi raaka-aineita lohkoihimme urallaan. Ja mielellään kutsui meitä siellä.

Seuraavana päivänä yhdessä arkkitehdin kanssa menimme uudelleen Fresnoon. Nyt - suurella kippiautoilla, tarttuu tiloihin ja poimii. Louhoksen pinta-ala oli yli kaksi neliökilometriä ja syvyys oli noin 30 metriä. Ja kun menimme ympärille louhos etsimään tarvittavaa materiaalia, kaikki peitettiin pölyllä ja hikeellä. Louhoksen sivut olivat kovaa kuin kivi, mutta kun hankaantuivat, materiaali muuttui jauhemaiseksi jauheeksi. Perusteellisen haun jälkeen löydettiin paikka, jossa hohkakivi oli melkein haluttu. Se oli täällä, että päätimme päästä alas liiketoimintaan. Mutta katsomalla meidän poikaset ja lapiot, omistaja ura nauroi. " Sinun täytyy hikoilla liian kauan, jos aiot kaivaa käsin, "hän sanoi." Tiedän tehokkaamman tavan. " Näillä sanoilla hän jätti meidät ja palasi muutamassa minuutissa pieni kaivinkone.

Kun lataus oli valmis, heitti tarp päälle arvokkaaseen materiaaliimme ja telineen yläpuolelle laatiin neljäkymmentä parasta ikkunapylväät, jotka valittiin pinoista, jonka löysimme edellisenä päivänä.

Lohkojen valmistus ja muuraus

Nyt meillä oli raaka-aineita lohkojen tuottamiseen. Emme kuitenkaan tienneet tämän tuotannon teknologiaa. Ja he alkoivat kokeilla. Seos, jonka resepti koke- muksen mukaan lopulta löytyi, koostui vesi-, hiekka-, sementti-, väriaine- ja murskatuista mineraaleista, joita uurastettiin louhoksemme.

Betonin valmistuksessa käytimme manuaalista betonisekoitinta ja kierrettiin yhden erän valmistamiseksi vähintään kymmenen minuutin ajan. Huolimatta siitä, että mineraali oli hyvin lähelle taloa vanhoja lohkoja, seoksen väri muuttui lisäämällä muita komponentteja, jotka olivat välttämättömiä voimaa ja haluttua koostumusta varten.

Lopulta ratkaisemme ongelman kokeilemalla ja virheellisesti. He tekivät suuren sarjan näytteitä, joista jokaisella oli tarkka väriaineen tyyppi ja määrä sekä muut komponentit, ennen kuin havaittiin seoksen osien asianmukainen suhde. Valmistuksen jälkeen uudet lohkot kuivattiin, kunnes ne ostivat lopullisen värin koko viikon ajan.

Me hylkäsimme ensimmäiset muotoilemme ohuesta metallista. Tosiasia on, että vaikka käytettäisikin enemmän dieselöljyä voiteluaineena, betoni kiinnittyi näihin muotoihin ja lohkojen pinnat osoittautuivat karkeiksi eivätkä sopineet meille.

Ratkaisu, jonka löysimme, oli melko yksinkertainen. Puiset kehykset tehtiin, erotettiin siten, että viisi lohkoa voitaisiin valaa samanaikaisesti (tämä on raja, jota yksi henkilö pystyy helposti käsittelemään). Pyöreille kulmille, joita tarvitsimme leikkuulaitteilla, lisäsimme ohuita metallilevyjä lomakkeisiin.

Kun aloitimme lohkojen valamisen, yritimme seurata täsmällisesti seoksen osien suhdetta eri erissä olevien lohkojen välisten erojen (ensisijaisesti värin) minimoimiseksi. Alkuperäisten lohkojen koostumuksen noudattamisen varmistamiseksi saimme tarvittavat epäsäännöllisyydet, hylkäämämme liian perusteellisen betonisekoituksen täyttämällä lomakkeita ja puhdistamalla ne valmiiden lohkojen purkamisessa.

Muodot betoniseoksella käärittiin kalvolla ensimmäisten 24 tunnin ajan, jotta pinnan märkäpäivä pysyisi tasai- sesti betonin asettamisena. Toisena päivänä lohkot otettiin pois kehyksestä ja neulottiin paaluun, ja viikon kuluttua ne oli vaikea murtautua vasaralla. Keittiön jälleenrakentamiseen tarvittiin 600 lohkoa. Päätimme kuitenkin tehdä enemmän luottamusta kuin tarvitaan. Päivän aikana teimme noin 75 lohkoa ja pian takapihalla oli täynnä upouusituotteita, jotka kypsyivät myöhään syksyn viileän auringon alla.

Kun olemme viettäneet paljon aikaa ja vaivaa lohkojen tekemiseen, halusimme löytää muurarin, joka kohteli näitä käsiemme luomuksiamme muoviräjähteinä pakattuna kultapalkkeina. Kuten kävi ilmi, talon omistajat tienivat hyvän maineen muurari. Ja pian saimme jatkuvasti kasvavan luottamuksen tarkkailla, kuinka hän laittoi heidät. Vanhan muuratuksen noudattaminen oli täydellinen.

Nyt laajennuskoneen ulkoseinien materiaali tai värimaailma ei ole erilainen kuin muut talon osat. Ja mikään ei kerro, kuinka paljon työtä kaikki vaaditaan.

Ovatko nämä ponnistelut perusteltuja? Kuka tietää Talon omistajat saivat kuitenkin mitä he halusivat, mutta olimme tyytyväisiä, että pystyimme ratkaisemaan ongelman, joka näytti olevan liukenematon.