perusta

Talon tuleva perusta on valittava rakennuksen, maaperän, maaperän jäädytyksen, pohjaveden ja muiden tekijöiden kuormituksen perusteella.

Geologisten tutkimusten suorittamisen ja tulosten saavuttamisen jälkeen ne suunnittelevat koko taloa ottamalla huomioon geologian tulokset, muuten talon käyttöikä voi olla pienempi kuin suunnitellut indikaattorit.

Avaimet käteen talon perustaminen

Perusrakenteiden perustamista ja teknologiaa on useita.

Rakennamme seuraavia päätyyppisiä säätiöitä:

- monoliittiset nauhalevyt ja vahvistus

- nauhalevyt FBS-lohkoilta

- perusta monoliittinen levy

- Ruotsalainen säätiö monoliittinen levy

Olemme valmiita rakentamaan paitsi perustaa, myös asettamaan tiili- ja kaasusilikaattilohkoja, kattamaan talon katolla, seuraamaan sisäistä ja ulkoista koristetta, eli olemme valmiita rakentamaan avaimet käteen-talon.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Säätiön hinta vuodesta 2000 rupla / kuutio

Voronezhin säätiön rakentamisperusmaksut 50 m3: n talon pohjan täyttömäärän kanssa:

- Digging käsin 900 ruplaa / m3

- kustannukset laskien lohkojen FBS 500 ruplaa / kpl.

- teipin pohjan hinta vahvistamalla ja ilman grillausta (täytä maanpinnan tasolla) 2000 ruplaa / m3

- hihnan nauhan pohjan vahvistus ja grillattavan laitteen arvo 2500 ruplasta / m3

- töiden kustannus, kun kaatopaikan kaataminen on vahvistettu 2700 ruplasta / m3

Säätiön laite

Säätiöön kuuluvat seuraavat perustoimet:

- akseleiden jakautuminen ja korkeustason päihittäminen kaikentyyppisille säätiöille

- kaivaminen kaikentyyppisille säätiöille

- hiekkasäkkilaite kaikentyyppisille perustuksille

- raudoituksen yhdistäminen kaikentyyppisiin perustuksiin, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- kaikentyyppisille perustuksille tarkoitettu muottilaite, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- valmiin betonin hyväksyntä tiivistykseen kaikentyyppisille perustuksille, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhan perustuksia

- konkreettinen huolto

Rakennusmateriaalien säästämiseksi säätiöiden suunnittelua ei kannata estää ei-toivottuja seurauksia: säätiön vääristyminen ja muodonmuutos, joka johtaa halkeamiin talon seinissä ja joissakin tapauksissa koko talon hätätilanteessa, joka ei pysty korjaamaan.

Strip-säätiö

Talon nauhasäätiö on yleisimpiä ja suosittuja laitteen yksinkertaisuuden ja kohtuullisten kustannusten takia laitteen perustaksi.

Esivalmistettuja FBS-nauhalankojen ja monoliittisen betonin lohkoja.

Lohkojen perusta FBS

FBS-lohkot valmistetaan betonituotteissa tehtaissa vakiokokoisina. FBS-lohkojen asennusta varten tarvitaan nosturi, mikä lisää säätiön kustannuksia, mutta asennuksen nopeus säästää aikaa rakentaa säätö verrattuna monoliittiseen, kun muotti on poistettu kuukauden kuluttua.

Vahvuuden kannalta talon lohkopohja on alhaisempi kuin monoliittinen, vedenpitävä ja lämmönjohtavuus on myös huonompi lohkojen välisten saumojen vuoksi.

Monoliittinen säätiö

Monoliittista säätiötä voidaan käyttää kaikentyyppisten rakennusten perustusten rakentamiseen sen eheyden ja voimakkaiden ominaisuuksien ansiosta, minkä ansiosta ne voivat muodostaa kaiken muodon.

Monoliittiset perustukset jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

- kaistale monoliittinen säätiö

- laatta monoliittinen säätiö

- monoliittinen pylväsperusta

- paalusäätiö

Jokaisella monoliittisella säätiöllä on oma tarkoitus ja ominaisuudet, ja säätiön valinta riippuu toimintaolosuhteista.

Säätiön monoliittinen levy

Säätiön monoliittinen levy on yleistynyt viime aikoina. Tällaista säätiötä kutsutaan myös kelluvaksi. Se on nykyisin luotettavin.

Kelluvan pohjan laite on perusteltua pohjaveden, pohjaveden, kallistumisen, levottomien ja epätasaisesti puristettavien maaperämaiden kanssa.

Säätiön monoliittilevy pystyy kestämään paitsi pystysuoran maaperän liikkeen myös pystysuoran. Monoliittinen laatta kaadetaan koko talon alueelle.

Ruotsin monoliittisen levyn säätiö

Eristetty ruotsalainen uuni (UWB) on yksi laattasäteilylajin lajikkeista, eroa tavallisesta laattojen pohjasta on eristää pohjan pohja ja laittaa vesilämmitteinen lattia laattaan seuraavalla kerroksella.

Kuumien ruotsalaisten monoliittisen levyn levittäminen talojen rakentamisessa on tullut suhteellisen hiljattain. Tällaista pohjaa voidaan käyttää mihinkään maaperään, jossa on läheistä vettä. Koska maaperä ei jäädy UWB: n alle, maaperän pilkkoutumisriski minimoidaan.

Aluksi tuntuu siltä, ​​että tämäntyyppisen säätiön laite on kallis, mutta kun otetaan huomioon tulevien säästöjen arvioiminen talon lämmityksessä, yhä useammat asiakkaat valitsevat tällaisen perustan.

Foundation Bay for Home

Persianlahden perusta voidaan tehdä useilla eri tavoilla:
- Betonin valmistaminen konkreettisessa sekoittimessa
- tilaa valmiin betonin sekoittimessa 4-8 m kuutiota.
- kaadetaan betonipumpulla, se on tarkoituksenmukaista suurissa määriä betonin täyttämistä ja mahdottomuutta lähestyä sekoitinta.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Talon säätiön kustannusten laskeminen

Säätiön kustannukset riippuvat työn määrästä ja säätiön perustasta (maanrakennustöiden määrä, vahvistaminen, laitosten sijoittaminen, eristys, vedeneristys).

Talon säätiön tarkka hinta voidaan antaa vasta projektin jättämisen ja sivuston tarkastuksen jälkeen. Voit laskea hinnan ja saada alustavan arvion säätiölle, voit lähettää projektin sähköpostilla tai ilmaisen ennakkoilmoituksen kautta.

Nauhan perustan syvyys riippuu maaperän tyypistä ja ominaisuuksista, pohjaveden korkeudesta, keskimäärin 1,5 metrin korkeudesta. Säätiön ja sokean alueen eristyksen ansiosta voit vähentää pohjan syvyyttä. Jos pohjaveden taso on maanpinnan alapuolella, on tarpeen lisätä 2 metriä laskennalliseen syvyyteen.

Kaistaleen hinta

Taulukossa esitetään konkreettisen avaimet käteen -perusta (työ + materiaalit). Materiaalikustannukset annetaan vuoden 2017 alusta lähtien.

Valmistustekniikan nauha-perusta

Ribbon säätiö on yleistä ja sitä käytetään usein yksityisessä rakentamisessa rakentamisen helppouden vuoksi.

Ei ole ollenkaan vaikeata tehdä teippausta omilla käsilläsi, sinun tarvitsee vain tutustua joihinkin piirteisiin ja tehdä monimutkaisia ​​laskelmia.

Perusmuodot

Tämä säätiö voi olla kahta tyyppiä:

 • syvä perusta;
 • matala.

Syvän pohjan kiinteän nauhan perustuksen laite on melko kallis, joten sitä käytetään melko harvoin.

Työn vaiheet

Nauhateollisuuden teknologia sisältää useita vaiheita:

 • valmistelutyö;
 • muottien asennusprosessi;
 • vahvistusprosessi;
 • työskennellä betonin kanssa, kaataa säätiö;
 • vedeneristys.

Valmistelutyö alkaa aina säätiön ääriviivojen merkinnällä. Käytä mittanauhaa mittaamalla koko kehän merkintä. Säätiön kulmissa, jotka aiemmin tarkistettiin goniometrillä, tukkia vahvistus.

Neulan vahvikkeilla kiristetään edelleen kalastusviivaa tai paksua lankaa. Tämän jälkeen sisätapit hammeroituvat, kun otetaan huomioon, että nauhalevyn leveys on yleensä 30-40 cm. Sisätappi myös vetää linjaa.

Kaivannon kaivaus alkaa juonialueen pinnasta alimmasta pisteestä. Tämä mahdollistaa tulevan pohjan tasaisin taso suhteessa veden tasoon.

Korkeuksien yhteensopivuuden tarkistaminen suoritetaan vesitasolla.

Valmistuttuaan kaivannot tulevan rakenteen kehän ympärillä on täytettävä koko pohja 15-20 cm paksuisella hiekkakerroksella.

Tämä kerros on välttämätön kuorman tasaiselle jakaumalle kellarialueelle. Hiekka täytetään tasaisella kerroksella käyttäen vesitasoa, sitten se on runsaasti kostutettu vedellä ja tamped.

Työskentely hiekalla jatkaa muottien rakentamista.

 • tarpeettomat levykappaleet;
 • vanerirauta;
 • trim metalli jne.

Kiinnityslevyt on kiinnitettävä sisäpuolelta, taivuttamalla kynnet ulkopuolelta. Näin se on helppo purkaa ja saada säätiön tasaisempi pinta. Mittaustason on oltava oletettua kellarikerroksen yläpuolella.

vedeneristys

Nyt kaivojen pohjalle voidaan asettaa vedeneristyskerros, yksinkertaista kattohuopaa käytetään, mutta sen ominaisuudet eivät anna puhua vedenpitävyyden kestävyydestä.

Muutaman vuoden kuluttua kattolamateriaalin yläpuolella oleva säätö alkaa vaimentua, mahdollisesti muotin ja homeen ulkonäköä. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävyyttä, käytä nykyaikaisia ​​keinoja - tunkeutuu.

Tekniikka, jolla nauhan pohja kiinnitetään tunkeilla, on seuraava:

 • tuote laimennetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti;
 • sekoitetaan huolellisesti rakennesekoittimen kanssa;
 • lisää seos betoniin kaatovaiheessa;
 • odottaa betonin täydellistä kuivausta.

Imeytysaineen levittämisen jälkeen nauhateollisuudella on luotettava suoja kosteuden sisääntuloa vastaan ​​koko käyttöiän ajan.

vahvistaminen

Vahvistus toteutetaan teräsvahvikehyksen asennuksen avulla. Käyttämällä neuloverkkoa he neulovat vahvistamisen soluihin, joiden mitat ovat 20-30 cm, ja sijoittavat rakenteen pohjaan.

Hitsauksen käyttö heikentää lujittavan verkon lujuutta, jolla voi olla kielteinen vaikutus säätöön.

Pino ruudukko niin, että kummallakin puolella se kompensoi ojaseinämiltä noin 5 cm, jolloin saadaan määrityksen vahvistaminen sisällä monoliitin.

Ilmastoinnin järjestämiseksi ja erilaisten viestien toimittamiseksi asetetaan tarvittavan halkaisijan asbestisementti- tai muoviputket.

Jokainen putki on esitäytetty hiekalla estämään sementin pääsyn sisälle. Putken päätyttyä putket yksinkertaisesti kaivetaan ja puhdistetaan.

täyttää

Kaistalejalan kaatamisen tekniikka edellyttää 400-merkkisten betonin käyttöä, mieluiten tehdasvalmisteisia.

Tehdasbetonia voidaan toimittaa koko tilavuuden täyttämiseksi tarvittavasta tilavuudesta, mikä estää kylmäsiltojen mahdollisuuden ulkonäöltään, kuten kaatamisen yhteydessä useissa vaiheissa.

Kaatamisen yhteydessä on myös tarpeen jatkuvasti värjätä liuos erityisellä värähtelijällä tai improvisoituilla välineillä, jolloin vältetään ilman täyttymät.


Betonin kuivauksen aikana on välttämätöntä huolehtia siitä:

 • peitä vedenpitävät materiaalit sateelta;
 • kastelee pintaan vedellä altistuessaan auringonpaisteelle ja korkealle ympäristön lämpötilalle;
 • irrota muotti, mieluiten aikaisintaan kuin kuukauden kuluttua kaatamisesta.

Voit lukea tietoja siitä, mitä matala-jalkainen nauha-säätiö on artikkelissamme.

Jos et tiedä, mikä monoliittinen vahvistettu nauha-alusta on, mutta olette hyvin kiinnostuneita siitä, katsokaa täällä.

Ulkoeristys

Teknologialla, joka lämmittää nauhalevyn ulkona ilmastollamme edellyttää tiukkaa noudattamista prosessin kaikkiin vaikeuksiin.

Säätiön eristämisen tulisi heikosti imeä kosteutta ja olla hyvä mekaaninen lujuus. Nykyaikaisten materiaalien joukossa on erityisesti korostettava polystyreenivaahtoa.

Erilaisia ​​eristysvaihtoehtoja on useita:

 • levyt polystyreenistä käytetään kiinteäksi muottirakenteeksi myös säätiön järjestelyn aikana;
 • lämmitä säätö, kiinnittää levyt pohjan rakentamisen jälkeen.

Ennen eristeen asennusta peruspinta on peitettävä vedeneristyskerroksella. Kiinnitä sitten polystyreeni pohjan pohjasta lattian tasolle.

Levyjen väliset raot puhalletaan asennusvaahdolla ja peittävät koko pinnan vedeneristyskerroksen avulla. Polystyreeni-vaahdon ulkopinta on toivottavaa sulkemaan viimeistelypaneelit, jotka suojaavat materiaalia altistumiselta auringonvalolle.

Kun olet tehnyt kaikki yksinkertaiset liuskakiven rakentamisen toiminnot, saat edullisen ja korkealaatuisen perustan jokaiselle rakennukselle, joka kestää useita vuosia.

Video nauhateknologiasta

Nauhan perusta yksityiselle talolle

Tyypilliset koot ja hinnat

* Kustannuslaskenta kaava: ((A + B) * 2 + C) * k, missä A on pituus, B on leveys, C on sisäisten laakerin väliseinien kokonaispituus, k on kerroin, riippuu nauhan korkeudesta ja leveydestä (arvot ovat 3.300 p, 3,500 p, 3,600 p, 4,000 p, 4,200 p, 4,500 p,), kerroin 3,600 p on otettu taulukossa.

Laskeminen sen parametrien mukaan

Säätiön kustannuslaskin

 • talo
 • kylpy

Avaimen kustannus: 129 600 hieroa

Avaimen kustannus: 79 200 hieroa

Esimerkkejä työstä

Katsaus Andrey Pankovista

Ribbon säätiön profiili

Yhtiömme suorittaa täyden valikoiman tarvittavia töitä liuskajohdosten rakentamisessa asiakkaan kotisivuilla avaimet käteen. Rakennamme vankan perustan talolle!

Perusnauha on laaja ala, jolla alhaiset rakentamiset perustuvat yksityiseen sektoriin ja maan rakentamiseen. Tämä säätiö on saanut luottamuksen teknisiin ominaisuuksiinsa yksinkertaisen suunnittelun, luotettavuuden ja pitkäaikaisen palvelun ansiosta. (ks. artikkeli nauha tai paalut, asiantuntijat sanovat yksiselitteisesti, maalaistalot, joissa on suunniteltu pysyvää ympärivuotista elämää, ei ole järkevää asentaa paalujen perustuksiin, koska niillä ei ole kovin pitkää käyttöikää, etenkin puutaloilla ei tarvita monoliittisia pohjalevyjä Tehdasvalmisteinen nauha on taloudellinen ja luotettava. Nauhan valettu säätöprosessi voidaan jakaa kolmeen peräkkäiseen vaiheeseen: 1. Tuotanto mlyanye works; 2. muottien asennus; 3. betonivalmistus;

maanrakennustyöt

Ennen kuin työntekijät ilmestyvät sivustollesi, sinun on ryhdyttävä valmisteleviin toimiin: tarjoamaan laitteille tietä, leikkaamaan ruohoa, poistamaan puut tai muut esteet sekä määrittämään kohteen tarkka sijainti. Artikkeli Miten valita sivuston auttaa sinua valitsemaan paikan säätiölle. Ensimmäinen askel on sitominen maastoon, on parempi olla miettimättä jänteitä ja tappeja, joten käytämme samaa. Lisäksi määrittelemällä rakennustarkkuuden korkeusero ja sitten kaivamisen syvyys vaikeissa maissa, sen on oltava yhtä tarkka ja huolellisesti tarkistettu.

Kun merkintä on tehty, jatka kaivamista. Jos kaivinkonetta käytetään, 10-15 senttimetriä jätetään pohjaan ja loput maaperästä poistetaan käsin, jotta laakerihorisontti ei häiriintyisi.

Hiekka-sora-tyyny on kaadettu vähintään 30 senttimetrin korkeuteen kerroksittain kerroksittain täytettävän vibroplion avulla. Hiekka polkumyynnin pitäisi olla suuri, ilman savea.

Muottien asennus

Kun säätiön kehä on kaivettu ja laadukas tyyny on tehty, siirry muottipesän asennukseen. Käytämme tuulenpäistä alustaa levyjen asentamista varten (helppokäyttöisyyden vuoksi käytä itsekierteittäviä ruuveja). Laudan muotti voidaan lisäksi eristää polyeteenillä tai kattopuhalluksella, mikä on erityisen hyödyllistä tapauksissa, joissa leikkaamatonta levyä käytetään muottiin. Tämä toimenpide yksinkertaistaa huomattavasti muottien edelleen purkamista. Rakenteen korkeus riippuu tietyn esineen nauhan korkeudesta. Yrityksemme tyypillisten säätiöiden rakentamisen aikana monoliitin korkeus on 700-800 mm.

Sitten vahvistetaan tulevaa säätiötä. Vakiokehys koostuu kolmesta A3-lujasta, joiden läpimitta on 10 mm, kaksi riviä peräkkäin. Rivit vahvistetaan rinnakkain ja ne on liitetty toisiinsa johdolla. Lämpötila on myös sidottu, mutta hitsausta ei saa missään olosuhteissa sallia, koska pohjaan kohdistuvassa paineessa hitsit puhkaisevat, on tärkeää, että vahvistus ei sovi tulevan pohjan reunaan, mikä estää sen korroosiota (Kuva 1 )

Kuva 1 Teräsraudoitusten vahvistaminen.

Muottipellien asentaminen, sinun ei pidä unohtaa tulevissa apuohjelmissa tarvittavien hanojen läsnäoloa. Tätä varten asennamme joko vesijohtoveden polyetyleeniputket tai asbestit.

Betonin kaataminen

Kun kaikki on valmis, mene betonin kaatamiseen. AKS-yhtiö toimii taattujen tehdasvalmisteisten merkkien kanssa ja tässä yhteydessä ei ole tarpeetonta muistuttaa jälleen kerran siitä, kuinka tärkeää on valmistaa ajoneuvoja rakennustarvikkeisiin. Koska pääsytietojen puute lisää huomattavasti hankkeen kustannuksia.

Betonin hyväksyminen ja purkaminen muottirakenteen syvennyksessä vie merkityksettömän paljon aikaa. Asentajien joukkue täyttää betoniseoksen määrätyn tason ja valvoo mahdollisten aukkojen puuttumista tulevaisuudessa (kuva 2). On korostettava konkreettisen työn riippuvuutta sääolosuhteista ja kiinnitettävä asiakkaita huomiota siihen, että sateessa ja lumessa yhtiömme ei tuota betonointia, monoliitin kaataminen tapahtuu ilman saostumista. Lämpötila vähintään miinus kymmenen astetta.

Kuva 2 Betonirakenteisten sekoittimien toimitus

Kaikki, sillä se toimii monoliittisen nauhapohjan täyttämisen jälkeen. Nyt on syytä odottaa 10-12 päivää betonin kypsymiseen (ks. Koko totuus betonin kypsymisestä) ja aloittaa talon rakentaminen.

Vielä on lisättävä muutamia vinkkejä: suojaamaan betonia ilmastollisten tekijöiden vaikutuksesta, peittämään nauha kalvolla, ja ennen seinien rakentamista, älä unohda vedenpitävyyttä kateaineen muodossa 1-2 kerroksessa.

AKS-yritys kutsuu rakennusyrityksiä ja yksityishenkilöitä tekemään yhteistyötä. Olemme erikoistuneet monimutkaisten avaimet käteen -periaatteisiin: monoliittiseen laatikkoon, kaistaleen ja paalun perustuksiin sekä pohjakerrokseen GOSTin ja SNIPin mukaan.

Teollisuustuotteet nauhalumpuille. Valmistusnauhan säätiö

Nauhalevyt: vinkit ja asennus

Rakennustyöt tehdään sen yksittäisen tekniikan ja sekvenssin mukaan. Aluksi valmistetaan kaikki tarvittavat työkalut ja laitteet, materiaalit ostavat. Säätöä ei voida asentaa ilman asennusta. Tämä muotoilu on tarkka rakenne, joka on mahdollista asentaa pinta-asennetuista kaivannosta. Miksi tarvitset tällaista rakennetta, kysyt? Se on hyvin yksinkertainen. Jotta talon pohja olisi hankkinut oikean muodon, kerää puutavaraa. Suulakepohjien muotojen tuotantoa suositellaan ottamaan muutaman askeleen.

Ensin sinun on valittava tämän prosessin tarvitsema materiaali. Tällöin tarvitset riisuttuja levyjä, jotka ovat noin 25 mm paksuisia. Jotta välissä ei olisi aukkoja, sinun on ostettava reunat, jotka ovat noin 150 mm leveitä. Kuivat materiaalit eivät sovellu muottien asentamiseen, sillä niillä on kosteutta siirtävä ominaisuus, mikä vähentää betonin lujuutta. Seuraavaksi alue on merkitty rakenteen asentamiseen, tuet on asennettu sekä tunnisteet. Laudat on asennettu tukiin. Epäsuorasti muodostuneet aukot niiden välissä voidaan peittää vanerilevyillä tai rautalevyillä, mutta vain etupuolella. Mitä tulee muottipaneeleiden korkeuteen, sen tulee olla yhtä suuri kuin pohjan alapuolella olevan kaivannon syvyys.

Seuraava vaihe on peittää saven etupinta nestemäisessä muodossa. Pinta on mahdollista kattaa kalkkimaidolla. Tämä menettely on välttämätöntä, jotta levyt saataisiin tarttumaan betoniin. Suojukset on kiinnitettävä erityisillä nauhoilla, jotka on poistettava betonin kovettumisen jälkeen.

Kuinka asentaa rakenne itse kaikki tarvittavat työkalut

Täyte täytetään valmiiksi valmistetuilla muottipesuilla nauhamaidetta omilla käsillä. Aluksi on välttämätöntä tasoittaa taso tasaisesti, jotta pystyt pystytään pystysuoraan rakenteen päälle, painettu tiukasti maahan. On varmistettava, että pinnat sisäpuolelta ovat erittäin tasaiset. Muotti on pystytettävä laudalta niin, että se sopii toisiinsa halkeamien välttämiseksi.

Vyönauhan muotojen asentaminen on aloitettava siten, että laudat on kiinnitettävä kiinnikkeellä. Kun rakennetta asennetaan omiin käsiin, on tärkeää varmistaa, että suojat eivät poikkea siitä, että konkreettisen massan voimakas paine kohdistuu sisäpuolelta itse rakenteeseen. Tämän väärinkäsityksen välttämiseksi ne on kiinnitetty ulkopuolelta tapilla. Levyjen kiinnittämisen jälkeen on ehdottomasti tarkistettava, kuinka hyvin ne asennetaan. Ei ole mitään keinoa ilman rulettia tai rakennustasoa.

Kun suojat on asennettu, jonka taso vastaa levyjen reunoja. Seuraavaksi suojat on kiinnitetty lanka kierteillä, tai tukia. Sen jälkeen sinun pitäisi kaataa pohja betonilla. Tällöin seoksen ei tulisi olla liian nestemäistä, jotta se voidaan tiivistää hyvin. Kun muotti on täytetty betonilla, on odotettava 2 viikkoa, kunnes pinta kovettuu, jotta rakenne poistettaisiin myöhemmin.

Joitakin hyödyllisiä vinkkejä rakentamisessa

Nauhatekniikkalaitteen tulisi alkaa huolellisesti valmistelemaan rakennustyömaalla rakennettavaa aluetta. Alue olisi selvitettävä kaikenlaisista tarpeettomista elementeistä. Selkeyden jälkeen merkitse alue. Kun alueen merkintä on tehty, on tarpeen kaivaa kaivantoa tulevalle säätiölle.

Kun olet päättänyt tarvittavista materiaaleista, sinun on valittava levyt, joiden vakiomitat ovat 25 mm. Jos pieni pohja on suunniteltu, tässä tapauksessa on tarpeen tehdä erityiset jäykistysrivat, jotka sijaitsevat alla. Suurten rakennusten asentamiseen esimerkiksi massiiviseen rakennukseen kannattaa asentaa tukia tangoilla, jotka on sijoitettava 0,5 metriin syvyyteen. Työn päätyttyä tuki poistettiin. Kun olet asentanut kulmamerkit ja tukee, voit mennä muottiin laitteeseen.

On huomattava, että pienen pohjan rakentamisen aikana muotti voidaan koota erikseen ja asettaa sen kerättyä tarvittavaan paikkaan. Asennettaessa teippipohjan mallia tarvitaan tarkasti. Voit tehdä tämän käyttämällä rakennustasoa. Pinnan epäsäännöllisyyksissä käytetään vuorauskärkiä.

Ennen kuin asennat rakenteen, sinun on vahvistettava perusta. Vahvistaminen on melko yksinkertaista. Vahvistimen osat on ajettava maaperään, ja sitten lanka helpottaa useita kappaleita. On muistettava, että pohjan leveydestä riippuen on valittu maadoitettu vahvistuspalikoiden määrä. Vahvistusvaatimus on pystysuuntaisten sauvojen esiintyminen taivutuspisteissä.

Kun muotti on tehty, sekä vahvistusprosessin tulisi edetä säätiön kaatopaikalle.

Päärakennuksen vaiheet

Se ei ole vaikeaa koota nauhalevyt, jos noudatat joitain yksinkertaisia ​​sääntöjä ja suorita työtä vaiheiden mukaisesti.

Ensin sinun on tiedettävä, että säätiölle on olemassa kahdenlaisia ​​säätiöitä, joista toinen on vankka rakentaminen ja toinen on porrastettu.

Vaiheita kasetin asentamiseksi kasettilaitteeseen:

 1. On suositeltavaa asentaa levyt ensin tasoon itse. Laudat tulee asettaa molemmille puolille ja liittää välikkeisiin. Jotta perusta voitaisiin rakentaa parhaalla mahdollisella tavalla, on välttämätöntä laskea valojen välisten suojusten lukumäärä, joiden lukumäärä on moninkertainen.
 2. Suojukset on kiinnitettävä supistuksilla. Nämä voivat olla pituussuuntaisia ​​levyjä. Niiden pitäisi olla naulittu tasoittamaan kaikki kilvet.
 3. Seuraavaksi sinun on asennettava kalteva tukijalka.
 4. Tavanomaisten suojamuotojen kiinnittämiseksi on käytettävä keväällä olevia rinteitä tai vetokoukkuja.
 5. Joissakin tapauksissa muottiin tarvitaan portaiden tarjonta, joka on varustettu kätevällä alustalla.

Vaiheita kasettirakenteiden asentamiseksi kasettilaitteeseen:

 1. Alemman vaiheen pieni rakenne vahvistetaan
 2. pinnan täytyy kaataa betonia
 3. Sen jälkeen asennetaan seuraava vaihe pieni rakenne.
 4. Sitten sinun täytyy betonipinta uudelleen.
 5. Prosessi toistetaan lopulliseen asennusvaiheeseen saakka.

Samalla tavalla porrastettu pohja kootaan korkealle. Rakenteen korkealaatuisen asennuksen tärkeä ja merkittävä sääntö on vertikaalisuuden sekä horisontaalisen asennon tarkkailu. On tärkeää muistaa, että tasojen on vastattava.

Laadukkaat rakennustyöt

Jotta korkealaatuisiin nauhalumpuihin perustuvien muottien valmistamiseksi on syytä huomata useita vivahteita, jotka on otettava huomioon prosessin aikana. Ensinnäkin rakenteen järjestelyssä on mahdotonta tehdä joitain peräkkäisiä vaiheita. Aluksi on välttämätöntä merkitä sivusto ja käyttää myös nurkatunnisteita tukien kanssa. Seuraavaksi aseta levyn paksuus 25 mm. On myös tarpeen käyttää erityisiä jäykisteitä, jotka takaavat rakenteen lujuuden ja estävät betonilevyn virtauksen kaatamisen aikana.

Muottien tuottamiseen käytetään myös vettä tai lasertasoa. Tämä laite auttaa tunnistamaan vaakasuoraan asennetun asennuksen. Karkeuden paljastamisen yhteydessä sovelletaan vuorauslohkoja. Rakennustyön valmistuksessa liuska-pohjalla ei voida tehdä ilman perustuksen vahvistamista. Vahvistaminen ei ole vaikea prosessi. Ainoa on lyödä teräsvahvistus maahan, joka on sidottava johtoon. Edellä mainitun toimenpiteen päätyttyä asennuksen tulisi alkaa täyttää pinta betonilla.

Literate lähestymistapa joissakin rakennusvaiheissa

Nauhamaisen pohjamuoton kokoonpanolla on useita erityispiirteitä:

Kun asennat massiivisten perustusten rakenteen, voit tehdä ilman telineitä, jotka on suunniteltu tukemaan. On parempi käyttää erikoispalkkeja.

 • On pakko noudattaa alla olevaa laatikkoa käsittelevää järjestystä, joka liittyy omistettuun sivustoon. Sen jälkeen, kun levyt on ripustettu, kiristyskoukkujen avulla. Seuraavaksi uurretut levyt on kiinnitetty puupinoilla, minkä jälkeen riskejä levitetään liima-aineella. Ne tarvitsevat ilmaisemaan akseleiden sijainnin. Sitten sinun on asetettava tarvittava määrä suojia kullekin tasolle, joka on kiinnitettävä jännityskoukkuilla. Suoraan keskenään ne kiinnitetään jousikannattimilla. Sitten toinen ja kolmas taso asetetaan ja niin edelleen.
 • On tärkeää muistaa, että runkosuojien levittämisen aikana muottien kokoaminen suoritetaan samalla tavoin kuin yllä.
 • Erityisesti sinun on tiedettävä, että rakennusten keräys nauha nauhat, mikä tarkoittaa porrastettua osaa, tehdään kahden teknisen järjestelmän ansiosta. Ensimmäinen - edellyttää alemman asteikon perustamista, minkä jälkeen on tarpeen perustaa säätiö. Toisen kerroksen rakentamisen jälkeen on asennettu jo kiinteän betonin pinnalle. Toisessa järjestelmässä kerätään monoliittinen pohja, joka asetetaan koko emäksen pinnalle. Ensin sinun on asetettava alemman rivin rakenne. Palkkien on varustettava vahvistetut betonikatot. Sitten vaaditaan riskejä. Heidän mukaansa seuraava vaihe rakentuu. Loppujen lopuksi seuraavia riviurueita asetetaan. He ripustavat suojat, jotka on kiinnitetty erityisiin koukkuihin.

Nauhoita säätiö omilla käsillään - Viite

Yleisimpiä perustekniikoita sekä primitiivisten kattojen että talojen rakentamisessa, kuten myös valtavissa maalaistaloissa, on nauhan perusta. Nauhateollisuuden suuri suosio riippuu sen eduista, nimittäin kohtuuhintaisista ja alhaisista hinnoista rakentamisen, tämän objektin yksinkertaisen rakentamisen ja toteutuksen sekä yksinkertaisimpien rakennusmateriaalien kanssa. Tietenkään ei ole aina mahdollista rakentaa tällaista säätiötä. Joskus maaperän tyypin takia on tehtävä muita rakenteita, esimerkiksi pylväsnauha.

Mutta tänään puhumme siitä, miten nauha-säätiö tehdään omalla kädelläsi nopeasti ja yksinkertaisesti. Jos sinulla on jo kokemusta rakentamisesta, tällaisen esineen rakentaminen ei aiheuta ongelmia. Kaikki, mitä teiltä vaaditaan, ovat taitavia käsiä ja joitain laskelmia säästämään rahaa rakennustyöryhmän kutsusta. Joten lähdetään.

Rationaalinen perusta rakentaminen

Useimmiten nauhatus perustetaan paikkoihin, joissa on kuivaa, tahmeaa maata. Ja muuten on järkevää ja kätevää rakentaa nauhatusrahasto näissä tapauksissa, jos aiot rakentaa kellarin rakennustanne tai päinvastoin nousta pinnan yläpuolelle (askelmien pystyttäminen ja jopa kellareja).

Kaistaleperusta, jossa on reikiä viestintään

Ribbon säätiö on lähes ihanteellinen kylpylärakentamiseen. Jotta se olisi tässä tapauksessa, ei ole käytännössä mitään vaikeuksia, mutta on erittäin kätevää sellaisen pienen rakenteen kanssa. Tällaisissa tapauksissa käytetään kylpyamme, autotalli, kellari tai muu pieni esine, niin kutsutaan matala-haudattu säätiö tai matala perustus.

Muissa tapauksissa voidaan käyttää syvää säätiötä, mutta tällaisen säätiön rakentaminen ei aina ole järkevää, koska se on melko monimutkainen ja teknisesti työvoimavaltainen prosessi. Joten, jos sinulla on oma talo, autotalli tai kylpyamme, toinen sivusto, jatka työskennellä.

Mikä on laitteen nauhan säätiö?

Nauhapohjan valmis laite

Jotta voimme rakentaa perustan tarvitsemme, sinun on suoritettava useita työvaiheita, joihin kuuluvat:

- Varsirakenteen valmistelu ja rakentaminen;

- ja viimeisessä vaiheessa kaadetaan betoniseos.

Siksi tarkastelemme jokaisen vaiheen vuorollaan, jotta voimme tarkastella mahdollisimman tarkasti koko säätiön rakentamista.

Pohjapiirros

Joten sinun täytyy ensin merkitä alue, johon rakennuksesi rakennetaan, ja säätiö. Säätiön nauha-betonityyppi on yleensä noin 35-40 cm leveä. Kun kaikki radat ja linjat, joissa pohjaa rakennetaan, hahmotellaan, vasaroidaan vahvistetuilla palkkeilla pitkin merkittyjä kulmia. Nyt sinun on tarkistettava kulmien tasaisuuden taso käytettävissä olevien keinojen avulla - goniometri, lasermittaus tai diagonaalien alustava mittaus. Tämä vaihe on varsin tärkeä, koska vino-suunnitellut kulmat johtavat epätasaiseen perustan rakentamiseen ja kaarevien seinien esiintymiseen. Seuraavaksi alkaa kiristää rajaa vahvikkeen välille, jolloin muodostuu merkittyjä reittejä perustuksen alla. Samalla tavalla tehdään sisäinen merkintä, joka lähtee 35-40 senttimetrin ulommasta nauhasta.

Säätiön sivusto sijoitetaan omiin käsiisi

Ennen kuin aloitat maanrakennustyöt ja rakentaisitte säätiön, kiinnitä huomiota pinnan pudotukseen, ja jos löydät pienimmän pisteen osiossasi, muista, että sinun täytyy kaivaa kaivannot kaistaleen alla juuri siellä, koska kellarikerroksen korkeusero. Pohjan alapuolella olevan kaivon syvyyden on oltava noin 40 senttimetriä, minkä jälkeen sinun on tarkistettava kaivannon pohja tasaisuudelle (tämä on tarpeen vedenpinnan määrittämiseksi ja veden pinnan tarkastamiseksi).

Säätiön kaivannot

Hiekkakivien ja pohjamateriaalien valmistus

Heti kun kaivaat kaivannon perusta, voit alkaa rakentaa hiekkapyyhkeitä. Tämä on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että pohjaan, tuleviin seiniin ja itse asiassa itse maahan kohdistuva kuorma voidaan jakaa tasaisesti ja säätää maanpaineen paineita, mikä takaa rakenteen jatkuvuuden tulevaisuudessa. Käsitellyn hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 senttimetriä, ja täyttöönoton jälkeen on jälleen tarkistettava pinta veden pinnalle. Muussa tapauksessa vesi kerääntyy jonkin verran ja pese hiekka pois.

Kaivostoiminta ja sarakeasennus

Kun täytetään ja tarkistetaan hiekka tasolle, se on hieman kostutettava ja tiivistettävä. Voit käyttää erilaisia ​​menetelmiä tamping - manuaalinen tamping, tamping sähkötyökaluilla ja niin edelleen, yleensä kaikki käytettävissä oleva menetelmä. Sen jälkeen sinun on tehtävä muotti. Voit tehdä sen valmiista rakennusmateriaaleista sekä romumähteistä. Tätä varten voidaan käyttää levyjä tai vaneria, metallilevyjen tai aaltopahvin paloja ja niiden reunoja ja sanoja kaikesta, mikä voi luoda tarvittavan rakenteen. Liuskajohtimen alapuolella oleva muottirakenne voidaan tehdä suoraan työalueella, valitsemalla tämä tasainen pinta.

Kaistaleiden perustukset

Muotoilun perussääntö on vain yksi asia - on tarpeen kaataa alas sisäpuolelta taivuttamalla kynnet ulkona. Tällä tavoin pinta on pehmeämpi, ja kaiken työn jälkeen kaatopaikan purkaminen tapahtuu poikkeuksellisen helposti (voit tehdä pysyviä muottirakennuksia, äläkä ajattele purkamista). Varmista myös, että valmiin muottien korkeus on korkeampi kuin betonissa. Parempi vielä, merkitse taso, johon betoni kaadetaan suoraan muottiin.

Rakenteellinen vahvistaminen

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Oikein vahvistaaksesi, sinun on ensin asetettava tiilet kaivannon pohjalle. Tämän jälkeen aloitetaan köysirakenne. Vahvistustangot voidaan sitoa erityisellä sitovalla langalla tai hitsaamalla (mutta tässä tapauksessa vahvistettu rakenne menettää joustavuutensa). Solujen mitat vahvistuspalkkien välillä tulisi olla - 330x350 mm. Hallitse myös säätiön reunan ja vahvistetun rakenteen välistä etäisyyttä. Tärkein tehtävä tässä vaiheessa on varmistaa, että ruudukko on täysin suljettu betoniin, joten vedä reunasta 5 cm etäisyydeltä.

Ilmastoinnin ja viestinnän järjestely

Putkien asennus viestintäjärjestelmään

Kun olet päättänyt tämän työn vaiheen, voit jatkaa järjestelmän ilmanvaihtoelementtien ja muiden viestintäelementtien asettamista. Tätä varten on välttämätöntä ottaa valmiit putket erityisesti täyttämään ne hiekalla, jotta betoniliuos ei pääse niihin kaatamisen aikana ja sitoa ne vahvikkeeseen. Putkia voidaan ottaa sekä muovista että metallista tai asbestisementistä. Viestinnän putket tehdään samalla tavoin, mutta ne on sijoitettava maanpinnan alapuolelle ja sen jälkeen, kun kaikki työ on valmis, avaa ne ja vie ne tarvittaviin viestintäelementteihin. Viemäröinti ja putkisto tehdään samalla tavalla, mutta hieman eri tavalla.

Vedenpitävyys perustuksen alla

Ennen betonin kaatamista uraan, sinun on tehtävä useita muita vaiheita. Ensinnäkin se koskee vedenpitävyyden järjestämistä, aivan samoin, jotta vesi ei pääse pohjaan. Voit tehdä tämän käyttämällä kahta menetelmää, jotka ovat olennaisesti erilaisia.

Yleisimpiä pidetään ensimmäisenä menetelmänä, joka mahdollistaa yksinkertaisuuden suorittamisen mutta samalla vähemmän toimivana (verrattuna toiseen menetelmään) toiminnassa. Joten tässä menetelmässä käytetään kattoma-aineen kaivannon pohjaa ja sen jälkeen kaatoa ja kuivaamalla säätiö, kattomateriaalin sijoittaminen ja sivupinnat. Lisäksi aukkoja voidaan kaataa esimerkiksi kuumalla hartsilla. Kuitenkin tämän menetelmän haittapuoli on se, että muutaman vuoden kuluttua kattohuopa alkaa hiutaltaa ja vesi voi tunkeutua muodostuneisiin aukkoihin. Sitten sinun täytyy tuottaa uudelleen ruberoidi, muuten säätiö vaimenee ja hitaasti romahtaa.

Vedeneristysnauha

Luonnollisesti tehokkaampi on vedenpitävyyden järjestäminen tähän tarkoitetuille moderneille materiaaleille. Esimerkiksi vaahtobetonia voidaan käyttää sellaisena materiaalina. Tämä sekoitus tunkeutuu syvälle kaikkiin olemassa oleviin huokosiin ja onteloihin suojaamalla nauhatulostus joka puolelta. Lisäksi tämä materiaali ei käytännöllisesti katsoen kuluta ja on pitkä käyttöikä. Vedenpitävyys vaahtobetonin kanssa tulee olla seuraavanlainen. On tarpeen lisätä vaahtobetoniä pohjalaateriin perehtymällä tähän käskyyn. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti, kuinka paljon ja mistä määrin tätä materiaalia sekoitetaan. Tämän jälkeen seos on sekoitettava perusteellisesti tai sekoitettava rakennussekoittajalla betonin kaatamisen aikana. Valmis muotoilu on vesitiivis ja suojattu pohjaveden vaikutukselta.

Juotto ratkaisu

Joten valmistelu- ja rakennustöiden jälkeen voit aloittaa betonin ja monoliittisen rakenteen. Joten, liuska säätiö, betoni 400, tehdas tuotanto on ihanteellinen. Jos päätät tehdä betoni itse, et todennäköisesti onnistunut kaataa sitä yhteen istuntoon, ja tämä johtaa kylmien nivelten ulkonäköön. Kylmien saumojen kautta vesi ja kosteus voivat tunkeutua sisään ja tuhota pohjanrakenne sisältä. Olisi mukava käyttää betonisekoittimia, koska manuaalinen sekoittaminen vaatii paljon virtaa. Ratkaisun valmistuttua voit jatkaa sen kaatamista. Voit tehdä tämän valitsemalla minkä tahansa muotin kulman, johon seoksen kaataminen aloitetaan. Jos se on epämiellyttävää kaataa seos betonisekoittimesta, yksinkertaisesti laita liuos erilliseen astiaan tai lokeroon, mikä helpottaa käsittelyä.

Liuos kaadetaan liuskajohdon alle

Ennen kaatamista, tarkista betoniseoksen kunto uudelleen. Jos huomaat, että liuos ei ole tarpeeksi märkä tai on jo kuivunut, kaada enemmän vettä siihen, sekoita ja sitten vain kaataa. Betonien kaatamisen aikana yritä puristaa liuosta mahdollisimman usein käyttämällä laitetta, kuten syvää vibraattoria, vaikka tietysti voit käyttää mitä tahansa käytettävissä olevaa työkalua. Tämä prosessi auttaa eroon ilmatyynyjen ja kuplien liuskakohdasta.

Heti kun betonin kaataminen on päättynyt, taso on tasoitettava. Tämä voidaan tehdä lian avulla, puhdistaa ylimääräiset betoniosat omalla kädelläsi yhteen paikkaan ja heittää ne paikkoihin, joissa ratkaisu ei selvästikään riitä. Käytä mittaria tai lujitusta käyttäen reikiä useissa säätöpisteissä. Näissä paikoissa ilma poistuu tehokkaasti seoksesta. Tarttele tangot liuokseen, kynsilee ne yläosaan puukassilla (koska työ vaatii tarkkuutta).

Strip-säätiö osassa

Mutta se ei ole kaikki. Säätiön jähmettymisen aikana on välttämätöntä "huolehtia" hänestä. Tätä varten sinun on tehtävä joitain yksinkertaisia ​​asioita. Ensinnäkin, märällä säällä on parempi peittää pohja folio-, öljy- tai katehuopa, tiedät, jotta vältetään kosteuden kertyminen pinnalle. Mutta aurinkoisella ja kuumalla säällä pohja voidaan kastella pienellä suihkulla, kun vesi haihtuu, mikä antaa rakenteen korkeille ominaisuuksille. Muotti voidaan poistaa vain, kun betoni on täysin asetettu, ja jos et kiiritse missään, se on yksi kuukausi sen jälkeen, kun säätiö on asetettu.

Valmis teippaus tekee sen itse

Pino-nauhalevyn järjestely on myös hyvin samanlainen, mutta se eroaa vain siinä, että sen rakentamisessa käytetään paalu-pylväitä. Tämä säätiö soveltuu erityisen hyvin autotallien rakentamiseen. Joten toivomme, että sinulle on tullut selvää mahdollisimman yksityiskohtaisesti, miten nauhat perustetaan omiin käsiisi ilman muuta apua ja vielä enemmän sellaisten yritysten avustuksella, jotka tarvitsevat paljon rahaa sille.

Lisää säätiöistä:

- Säätiön rakentaminen talvella

- Kuinka poistaa halkeamat säätiössä?

- Perustetaan kylpyamme

- Puuportaan perusta

- Keskeiset virheet säätiön rakentamisessa

Kuinka tehdä nauha-säätiön omilla käsilläsi: laitteen perusta

Monipuolinen, luotettava ja suhteellisen yksinkertainen valmistaa - nämä ominaisuudet täyttävät täysin nauhalevyt, jotka täysin luottamuksellisina voidaan kutsua yleisinä tukirakenteina eri rakennuksille alkaen yksinkertaisimmasta aidasta ja päätyen korkealle rakennukselle. Periaatteessa nauhalevy on teräsbetoninen pohja, joka on tehty tulevan esineen kehän ympärille, mikä vuorostaan ​​jakaa kuorman tasaisesti maahan. Epäilemättä lähes kaikki voivat tehdä tällaisen perustan, mutta ottaen huomioon, että tämä prosessi on aika vievä ja vie paljon aikaa, ja jos valmistusmenetelmää ei noudateta, lopputulos ei välttämättä ole odottamasi.

Nauhateollisuuden valmistuksen alku omilla käsillänne on: maaperän analysointi ja säätiön rakenne

Kaikki rakennustyöt, jotka liittyvät säätiöiden asennukseen, riippumatta siitä, onko kyseessä liitosrako aidan tai monikerroksisen rakennuksen kohdalla, alkaa aina rakennustyön maaperän analyysilla, kohteen suunnitellulla rakentamisella. Maaperän analyysitietoja voi saada geologista tutkimusta harjoittavasta erikoistutkimusorganisaatiosta. Mutta tällainen tilaisuus oppia kaikki tarvittavat tiedot ei ole aina olemassa ja usein sinun on itse tutkittava maata.

Yleensä ennen talonrakentamisen rakentamista on kehitetty hyvinvointia, jolla ei ole pysyvää veden lähdettä, eikä kaikkien rakennustöiden tavanomaista toimintaa voida yksinkertaisesti kuvitella. Ja samalla kun poraamme tällaisen kuopan, saamme maaperänäytteitä sivustollamme eri syvyyksissä. Jos tämä tapaus on poikkeus "säännösmme" ja talon vesihuolto suunnitellaan jollakin muulla tavalla, voit kaivaa reiän ja hankkia tarvittavat maaperänäytteet.

Reiän maaperän syvyyden tarkan arvioinnin olisi oltava vähintään 40-80 senttimetriä enemmän maaperän jäädyttämisen syvyydessä tällä alueella. Seuraavassa esitetään esimerkki maaperän jäädytyskartasta, jonka mukaan maantieteellinen alue voi määrittää maaperän ja likimääräisen maaperän jäädytyssisällön pohjalta näiden tietojen pohjalta lisätutkimuksia.

Sitten sinun on mitattava irtotavaran ja maakerroksen syvyys pienen kantavuuden vuoksi, sillä ne eivät ole sopivia pohjaan, vaikka matalat nauhat perustuvatkin. Kun perustukset rakennetaan edelleen, nämä kerrokset on poistettava, jolloin maaperän pohjakerrokset kuten hiekka, hiekkasauma, savi ja liepeet jätetään, jotka ovat piilossa ylimpien maakerrosten alla. Tämän jälkeen on selvää, mitä ominaisuuksia sillä on ja mikä on tulevan perustuksen laskettu jalanjälki. Yksityiskohtaisemmin keskitymme seuraavaan artikkeliin liuskan säätiön laskemiseen.

Yksi maaperän tärkeimmistä ominaisuuksista, joita ei millään tavoin voida sivuuttaa, on sen kyky turvota talvikaudella. Kyse on kaikesta luonnostaan ​​olevasta vedestä, joka, kuten tiedämme, kouluvuosista, jolloin se jäätyy, kasvaa tilavuudella. Tätä "yksinkertaista syytä" niin sanotusti, hieno huokoinen maa mahtuu täydelliseen syvyyteen pakastamisestaan. Siksi, kun järjestämme liuskan perustan, meidän tehtävämme on: tehdä veto yhtenäisen maaperän turvotuksen koko esineemme pohjalle, joten esineemme nousee tasaisesti kylmässä ajassa ja laskee tasaisesti lämpöä saavuttaen tai tekee säätiöstämme (tässä voi olla suuria huokosia ja tietyn tyyppisiä keskipohjamaisia ​​maaperäjä) sekä maaperän kerros, joka on jäätymisen alapuolella. Myös laajennettujen maaperäongelmien ratkaisu voi olla niiden korvaaminen hiekalla tai sora, joka kaadetaan vedellä ja kunnolla tamped tai ns. Pylväsnauhan rakentaminen, joka, kuten nimestä käy ilmi, yhdistää kahden perustavanlaisen muodon edut.

Silty- ja hienorakeisten hiekkakerrosten voidaan viitata ehdollisesti laajennettuihin, kuten kaikki savi-maaperät, jotka muuttavat ominaisuuksiaan veden kyllästymisenä. Ihanteellinen perusta nauhalementin rakentamiselle katsotaan: hiekkainen, kallioinen tai karkea maa.

Älä unohda pohjaveden läsnäoloa ja tasoa. Useimmissa tapauksissa kaikilla alueilla, joilla on korkea pohjavesi, on ensin huolehdittava vedenpoiston viemäröintijärjestelmän asennuksesta. Hyvin usein, kun kaikki edellä mainitut työt on suoritettu, käy ilmi, että ei ole tarvetta lainkaan nauhalevystä, vaan esimerkiksi paalupohjasta tai pohjasta ruuveilla.

Strip-merkinnät

Luonnollisesti ennen säätiön asettelua sinun on poistettava kaikki roskat ja korkea ruoho. Tässä työn vaiheessa sinulla on jo kuva tulevaisuuden rakenteen perustasta, joka näyttää tulevan kohteen perustan tärkeimmät parametrit. Yksinkertaisin piirustus on kuvattu tällä tavoin.

Tällaisen yksinkertaisen liuskan säätiön läsnä ollessa voit aloittaa sen merkitsemisen sivustossasi. Yksinkertaisin laite tähän liiketoimintaan voi olla käsin tehty koukku ja kalastuslinja niin paksuksi kuin mahdollista ja mieluiten kirkkaaksi. Tarvitset myös jonkinlaisen mittauslaitteen (teippi sopii) säätää säätiön vaatimustenmukaisuutta piirustuksen mittojen kanssa. Mutta pienimpien työkalujen joukossa kaikkein vaikein tehtävä on luoda oikeat kulmat. Tämän tehtävän suorittamiseksi on monia vaihtoehtoja, joista yksi käyttää.

Ensinnäkin vasaralla yhdellä tapilla (1), joka merkitsee talon kulmia, mittaa etäisyys enemmän piirustustiedoista ulomman sivun ja vasaran kokoa varten toisessa apupolvessä (2) ja venytä sitten niiden välinen viiva. Määritä sitten merkistä yksi mittapiirustuksen ulkoisen seinämän haluttu etäisyys ja aja kolmas vaaka (3) - tämä on kohteen toinen nurkka. Sen 3: 1-segmentistä mitataan etäisyyttä "A", joka vastaa 3: 2: n ja vasaran välistä etäisyyttä vielä yhdessä panoksessa (4). Siten yhdellä segmentillä on oltava neljä pistettä. Seuraava tehtävä on saada viides kohta (5) 3: 5-segmentille, niiden välinen etäisyys vastaa objektin yhtä ulompaa sivua, ja saamme säätiön kolmannen kulman. Jotta teidän olisi helpompi osallistua tähän koko prosessiin, selitämme sen hieman helpommaksi: Kohdan (5), joka on myös säätiön kolmas nurkka, on myös isoscelesin kolmion 2: 5: 4 korkeus. Jotta 3: 5 korkeus olisi oikeassa kulmassa, sinun on tiedettävä pituus "B", joka vastaa isosceles-kolmiomme 2: 5: 4 sivua ja samalla oikeiden kolmioiden 2: 5: 3 ja 3: 5 hypotenuuttia: 4.

Pituus "B" = neliöjuuri "A": n summasta ja 3: 5 koosta, jotka on suljettu neliöön (ulkoseinän sivun pituus piirustuksen mukaan). Kun olet löytänyt pituuden "B" arvon, aseta se pois pisteestä (2) ja pisteestä (4). Leikkauspisteensa kohta on meidän isosceles kolmio 2: 5: 4 ja samaan aikaan haluttu piste (5) ja säätiön kolmas nurkka. Lisäksi kaikki on paljon helpompaa. Säätiön neljännen (4) nurkan löytämiseksi on riittävää rakentaa 3: 5-segmentti pisteestä (1) ja 3: 1 pituus pisteestä (5). Leikkauspisteensa kohta on liuskajohdon neljäs nurkka. Sisäinen merkintä tehdään samalla tavalla. Merkinnän epätasaisuus voidaan tarkastaa mittaamalla ja vertailemalla diagonaaleja - niiden on oltava jopa keskenään. On syytä korostaa sitä, että tulevaisuuden esineen hankkeen säätiön noudattaminen riippuu merkinnän tarkkuudesta.

Teipin pohjan rakentaminen: kaivaminen kaivosta, muottien asennus, vahvistaminen, kaataminen ja vedeneristys

Kaistaleen kaivosta voidaan kaivata joko manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Kun kaivaa käsin, maanrakennus suoritetaan pääsääntöisesti tarkemmin, mutta kestää kauemmin. Tämän jälkeen kaivannon pohja puhdistetaan ja tasoitetaan, minkä jälkeen hiekka tai soraa levitetään noin 25 - 35 senttimetrin paksuiseksi, mikä on oikein tiivistetty. Jännittyneenä tyynyä levitetään myös veteen - tämä mahdollistaa tyynyn maksimaalisen tiivistymisen. Sen jälkeen asetetaan toinen kerros, jossa on samanlainen 25-35 senttimetrin paksuinen raunio ja rikkoutunut tiili, joka toimii tukeen kiinnitettäväksi vahvistettavaksi häkiksi. Samassa vaiheessa on huolehdittava viemäröintijärjestelmien rei'istä, jotka sopivat täydellisesti putkipaloihin, joiden läpimitta on 100-110 millimetriä. Jotta putket eivät täyty betonilla myöhemmin, niiden on oltava parempia kuin pakattu kova pakattu hiekka. Sitten on tarpeen antaa vedenpitävyys säätöön. Tästä voi käyttää kattohuopaa tai jonkinlaista tiheää polyeteenikalvoa ja periaatteessa mikä tahansa, joka voi pitää kosteutta betonissa koko ajan, on kovettunut.

Pohjamuotojen asennus

Muotti on jonkinlainen "muoto" geometrian aikaansaamiseksi ja betonin massan pitämiseksi kovettumisen aikana. Tavallinen materiaali muottien muodostamiseksi on höylätty levy (mitä suurempi betonin määrä säätiössä, paksumpi levy tulee olla) mistä tahansa muusta materiaalista, jonka sileä pinta kiinnittyy betoniliuokseen. Useimmat rakennusalan yritykset käyttävät erikoisvalmisteisia elementtejä, jotka takaavat oikean geometrian tulevalle säätiölle. Mutta meidän tapauksessamme harkitsemme puurakenteita, jotka ovat helppokäyttöisempää ja suosittuja yksittäisissä rakenteissa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Säätiön vahvistaminen mahdollistaa betonin ominaisuuksien muuttamisen ja parantamisen laadullisesti ja lisää sen kykyä ylläpitää mekaanista lujuutta ja stabiilisuutta erilaisissa kuormissa ja vaikutuksin siihen. Säätiömme armatuuri on eräänlainen luuranko, jota ilman nauha-pohja ei voi vaatia kestävän tuotteen roolia. Jalustan vahvistamisprosessi koostuu vahvistuspinnasta. Kyllä, se pariutuu! Täällä ei ole hitsausta. Perustan lujitemuodon luomiseksi sinun on yhdistettävä raudoituksen yksittäiset palkit toisiinsa siten, että lopulta saadaan monikerroksinen säröytynyt tuote, joka on sijoitettu tuloksena olevaan kaivantoon säätiön muottirakenteesta. Nauhalevyn vahvistamiseksi käytetään 12-14 mm: n halkaisijaltaan vahvistussauvoja (mutta vahvistusvahvistukseen vaikuttavat useat tekijät, jotka vaihtelevat maaperän indikaattoreista kuormituksiin, jotka vaikuttavat nauhan perustukseen). Lujitushäkki on yleensä tehty 2-3 riviä raudoituksen pystypalkkeja, jotka on liitetty toisiinsa raudoituksen pystypalkkien kanssa. Oikein liitetyt raudoitustangot muistuttavat erilaisten parametrien ja koon geometriseen kuutioon. Pohjan metallisen "luuranko" on piilotettava täydellisesti betonin massan alle sen korroosion minimoimiseksi.

Betonin täyttäminen

Betoniliuoksen valmistukseen käytetään sideaineena sementtiä M200, M300 tai M400. Sementtityyppien valintaan vaikuttavat suuresti sääolosuhteet ja kohteen ominaispiirteet, joille nauhatus on tehty. Esimerkiksi, jos se on kuiva lämmin kausi ja pieni yhden tarinan talo, M200 sementti on tarpeeksi. Mutta kylmäkauden ja monikerroksisten rakennusten osalta on toivottavaa käyttää korkeamman asteen sementtiä. Tavallinen resepti betoniliuoksen valmistamiseksi nauhamaisesta pohjasta koostuu seuraavista komponenttisuhteista: hiekka, roska ja sementti 3: 3: 1, ja vettä lisätään niin paljon, että liuos on rakeistettu lapioon ja samaan aikaan sen on säilytettävä sen muoto eikä levitettävä. Jälkimmäisessä tapauksessa tietenkin on vaikeuksia, jotka johtuvat liuoksen erottamisesta jakeiksi, joilla on kaikki seuraukset. Kaikkien ainesosien on luonnollisesti oltava sopivaa laatua: sementin on oltava voimassa olevan säilyvyyden kanssa, ja hiekka seulotaan savimaisista rakeista.

Kun kaatetaan betonia pohjamateriaaleihin, on välttämätöntä tarkkailla ja sulkea pois mahdollisuutta muodostaa tyhjiä betonipilkkuihin, joita metallisen "luuranko" tukee aktiivisesti. Siksi tasaisen kaatopaikan on seurattava ja suljettava liuos. Jotta liuos pystytään asettumaan hyvin muottipesän seiniin, voit tarttua siihen kevyesti jakamalla itse ratkaisun kuormituksen. Kaiken tämän kanssa teipin perustuksen koko syvyys on kaadettava nopeasti, jotta perustusmassiikissa ei ole kerrostumia. Ja jotta perusta olisi mahdollisimman vahva, on tarpeen ripotella sen yläosa säännöllisesti tavallisella vedellä.

Vedeneristysnauha

Kun betoni on tiukasti kiinni ja tämä tapahtuu kirjaimellisesti viikon kuluttua siitä, kun se on kaadettu (tänä aikana se nousee noin 75% sen voimasta lämpimän kauden aikana), voit jatkaa vedenpitävyyttä liuska säätiö. Tee tämä huolellisesti poista muotti, sitten peitä pohjan sivu sopivalla tavalla. Tätä tarkoitusta varten on mahdollista käyttää jo perinteisiä koostumuksia, kuten bitumi- ja kateaineita. Voit käyttää muita vaihtoehtoja, ja nykyaikaiset valmistajat ovat yrittäneet parhaansa ja tänään löydät erityisiä vedenpitäviä aineita myytävistä säätiöistä.

Säätiön täyttö

Riippumatta siitä, valmistetaanko nauha tai paalun nauhan säätö, on täyte täytettävä sen sivuontelot kaiken työn päätyttyä. Tätä varten märkä hiekka on täydellinen, joka tiivistyy tiiviisti siten, että se ei vahingoita pohjan vedeneristyskerrosta. Sen jälkeen odotetaan betonin täydellistä kuivumista noin 4-5 viikon ajan, riippuen ulkoisista tekijöistä. Emme myöskään unohda säätiön yläosan suojelemisesta sademäärästä, sillä riittää, että se peitetään muovikelmulla.

Video: Asennus laudaksi säätiölle

Rakennustyöt, Rakennustyöt, Kivityöt, Maalaustyöt, Betonityöt

Luo monoliittinen nauhatarra omilla käsillä: askel askeleelta ohjeet + video

Kaistaleperusteiden edut ja haitat

Tape-säätiö tee se itse

Nauhaosasto on monoliittinen betoniliuska, joka kulkee rakennuksen tai rakenteen kaikkien laakerien ja sisäseinien alle. Nauhapohjaa käytetään seuraavissa tapauksissa:

 • Rakennukset, jotka on valmistettu kestävistä, raskaista rakennusmateriaaleista - tiilet, hiekkakivestä, betonista jne.
 • Rakennuksissa, joissa on raskas päällekkäisyys
 • Maaperällä, jolla vallitsee heterogeeninen maaperä
 • Siinä tapauksessa, että rakennuksen suunnittelu tarjoaa maanalaisen autotallin, kellarin tai pohjakerroksen

Nauhateos voi nähdä suuria kuormia, joten puutarhurit käyttävät sitä usein luomaan asuintalo, kesäkeittiö, kylpylä, hozblok, autotallit ja muut puutarharakennukset.

Liuskajohdon edut ovat seuraavat:

 • Kyky kestää suuria kuormia rakennettu paino
 • Helppo luoda säätiö omalla kädelläsi
 • Korkea säätiö
 • Ero tyyppisten nauhojen alapuolella, joka sopii eri lompakon kokoon
 • Erikoistekniikkaa ei ehkä sovelleta

Tärkeimpiä haittoja ovat:

 • Korkea työvoimakkuus
 • Strip-pohja ei sovi kaikenlaiseen maaperään
 • Korkea materiaalinkulutus

Strip-jalusta

Nauhan säätiö voi olla eri syvyyksiä. Jos se on rakennettu mökille tai muulle "raskasrakennukselle", pohjan syvyyden tulisi olla yli 20-30 cm maaperän jäädytyssyvyyteen, tätä perusta kutsutaan myös pintapuoliseksi. Puurakenteiden ja sisäseinien alapinta voi olla 60 cm: n syvyydessä, ja tällaista perustusta kutsutaan matalaksi syvyydeksi.

Nauhatulostuslajit

Nauhasäätiö on jaettu useisiin päätyyppeihin:

Monoliittinen, luodinkestävyys ja betoniliuos. Tämäntyyppinen nauhalevy on kestävin ja kestävä, koska ei koostu kokoonpanon nauhan pohjasta samankaltaisesta suunnittelijasta. Monoliittisen nauhapohjan puuttuminen on materiaalien korkeimpia materiaalikustannuksia sekä säätiön kaatamisen työn monimutkaisuutta.

Precast-säätiö. Se on rakennettu betonilohkoista, jotka laitos valmistaa ja jotka toimitetaan rakennustyömaalle. Lohkot on asennettu kaivoon tiukasti toisiinsa ja liitokset ovat tahriin liuoksella, joka auttaa vahvistamaan pohjaa ja vedenpitävä materiaali. Precast - pohja ei ole suositeltavaa asentaa häikäiseviin kiviin, kuten ajan kuluessa on mahdollista katkaista lohkojen liitokset, minkä seurauksena koko säätiö on epämuodostunut (se tulee samanlaisiksi kuin siksakki) ja koko rakenne voi romahtaa. Toinen epämiellyttävä elementti esivalmistelusta on erikoislaitteiden lisääntynyt materiaalikustannus: nosturi lohkojen laskemiseen. Lohkojen etujen joukossa on perustan luomisen lisääntyminen ja raaka-aineiden materiaalikustannusten pieneneminen (lohkot ovat halvempia kuin kaatumalevy, lisäksi lohkot voidaan asentaa tyhjiksi, mikä on + 20% säästämiseen).

Kuinka tehdä konkreettinen ratkaisu nauhan perustuksiin?

Nauhalevyn laatu, lujuus ja kestävyys riippuvat betoniliuoksesta, ja rakennuksen kestävyys riippuu itse nauhalevystä. Tämän perusteella on syytä panna merkille, että missään tapauksessa et voi säästää konkreettista ratkaisua ja vielä enemmän, jotta se saatettaisiin vilpillisesti. Itse asiassa tämän vuoksi on suositeltavaa luoda säätiö omilla käsilläsi, koska Monet yritykset yrittävät tehdä enemmän rahaa käyttämällä halvempaa sementtiä, vetämällä ulos matalampi kaivanto jne.

Minkä tahansa pohjan betoniliuoksen pääkomponentit ovat vesi, sementti, murskattu kivi ja hiekka. Voit myös käyttää erilaisia ​​lisäaineita, esimerkiksi nopeuttaa ratkaisun asettamista.

Välittömästi on huomattava, että betoniliuoksen komponenttien tulee olla myös korkealaatuisia. Veden tulee olla puhdas, ilman epäpuhtauksia. Sementti on valittava oikein: M200 sopii kevyisiin rakenteisiin, lisää pääomarakenteita M300 ja uudempi. Hiekka olisi ilman savea, kiviä ja erilaisia ​​roskia. On suositeltavaa käyttää joen hiekkaa, joka lisäksi on siivilöity seulalla. Rikkomiseen ei ole erityisiä vaatimuksia, kunhan sen koko on optimaalinen - ei liian iso, mutta ei liian pieni.

Mitä tulee hiekka / sementti / sora -suhteeseen, on noudatettava seuraavaa osuutta - 3/1/5. Tästä eteenpäin on huomattava, että soraa tulisi enemmän kuin hiekkaa (noin 2 kertaa, hieman vähemmän sallittua), ja sementtiä tulisi lisätä (60%).

On suositeltavaa vaivaa laasti itse betonisekoittimessa, joka on ostettava ennen rakentamisen aloittamista. Sen hinta on halpa, mutta on myös mahdollisuus luoda se itse, ja se on melko yksinkertainen.

On olemassa kolme ominaisuutta betoniratkaisun sekoittamisessa, jotka on otettava huomioon:

 • Jos täytät säätiön kylmällä säällä, vesi on lämmitettävä, joten ratkaisu nopeasti tarttuu
 • Kuumalla säällä, päinvastoin, käytä kylmää vettä, muuten liuoksen nopea asetus voi johtaa epäsuotuisten halkeamien muodostumiseen.
 • Koska on jo sanottu, että sementtiä olisi enemmän vettä, on pidettävä mielessä, että märkä hiekka on myös kyllästynyt tietyn määrän vettä. Monet rakentajat unohtavat tämän ja tulos on hyvin harvinainen ratkaisu.

Kun ratkaisu on tajunnut, siirry ohjeisiin, joiden avulla luodaan nauhatalapi omilla käsillä.

Tekniikka luo teippisääte tehdä sen itse

Tekniikka, jolla teippiperusta luodaan omilla käsilläsi, ei ole liian monimutkainen, mutta se edellyttää, että jokainen vaihe toteutetaan hyvässä uskossa. Joten päästään liikkeelle:

 1. Luo piirtokaavio tulevasta säätiöstä, jossa on kaikki tarkat mitat. Laske tarvittava määrä rakennusmateriaaleja.
 2. Valmista maasto: poista kaikki puutarhan roskat, tasoita kukkulat ja kaivokset, jos mahdollista. Puhdistetun alueen koon on oltava yli 2-3 metrin etäisyydellä kummallakin puolella.
 3. Merkitään tulevan säätiön alue kiinnikkeillä ja köydellä. Tarkkaamme tarkasti kaikkia kokoja ja kulmia.
 4. Kaivamme kaivannon. Sen leveys voi olla erilainen. Jos tulevaisuudessa tulee olemaan tiiliseinä - vähintään 50 cm. Kaivannon syvyys riippuu rakennustyypistä ja tulevaisuuden autotallin tai kellarin maanalaisesta saatavuudesta. Jos tällainen rakenne on läsnä, säätiö toimii seinäksi sille, joten sitä täytyy korottaa. Voit kaivaa ojan omalla kädelläsi - lapio ja erikoislaitteet - mini-liukuportaat.
 5. Heti kun kaivanto kaivetaan, paina pohja huolellisesti ja luo kuivatuskerros. Se on luotava hiekasta (10 cm kerrospaksuus) ja rauniot (myös 10 cm). Aluksi nukahutaan hiekka, täytetään se vedellä ja varovasti tamp-down ja taso. Samoin samalla tavalla luodaan tyyny raunioista.
 6. Kun tyhjennyskerros on muodostettu, jatka vedenpitävyyttä. Tätä varten on suositeltavaa käyttää kateaineita. On myös tarpeen kattaa katemateriaali kaivon seinämillä, jotta maaperä ei pääse putoamaan pohjaan.
 7. Edistämme säätiön asteittaista kaatamista. Ensimmäinen kerros (noin 10 cm) kaadetaan vedenpoistokerrokseen vedeneristykseen. Odotamme ratkaisua napata. Tämä ensimmäinen betonikerros itse asiassa myös vedenpitävä pohjamaa.
 8. Seuraavaksi kerää muotti, jonka avulla luodaan liuska-säätiö. Sisäseinämien leveys määrittää pohjan leveyden. Muottien luomiseksi valitaan yksipuolinen (sisäinen), 3-5 cm leveä taulu, jotta laattoja ja maata ei mursketa muottiin. Maanpinnan yläpuolella olevan muotin korkeuden tulisi olla vähintään 30 cm - kellarin korkeus.

Säätiön muodot

 • Armature sijoitetaan luotuun muottiin. Tangot sijoitetaan vaakasuoraan ja pystysuoraan pohjan koko kehälle. Ankkuri kiinnitetään yhteen johtoineen tai hitsataan. Vahvikkeen pystysuorien palkkien välisen askelman on oltava vähintään 10 cm ja enintään 25 cm. Lujituksen tarkoituksena on lisätä rakenteellista lujuutta.
 • Rakenteessa kaada betoniliuosta. Tee tämä oikein. Laasti kaadetaan kerroksiksi, joista kukin ei ole yli 20 cm. Jokaisen valun jälkeen betonilaattoja tiivistetään, se lyödään metallinen tanko eri paikoissa ja lisäksi tapetaan muotin ulkoseinillä. Nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä täytetyn liuoksen muodostaman ilman poistamiseksi.
 • Kun teipin pohja on kokonaan täytetty, jätä se siihen asti, kunnes laasti asetetaan. Muottien suositellaan poistavan viikon kuluttua kaatamisesta.
 • Kun muotti on irrotettu, nauhateollisuuden ulkoseinät on suojattava vedeneristyskerroksella. Tätä tarkoitusta varten pohja on päällystetty bitumimateriaalilla, jolla on hyvät tarttuvuusominaisuudet, ja keraamisten materiaalien levyt asetetaan mastille.
 • Kun levyt on liimattu kiinteästi pohjaan, on tehtävä viimeistelytoimenpide - täyttö, joka tarkoittaa sitä, että maan ja pohjan välinen tila on täynnä hiekkaista kerrosta, joka kostutetaan ja tiivistetään. Tässä viimeisessä vaiheessa sinun on varmistettava, ettet vahingossa häiritse vedeneristyskerrosta!
 • Seuraavassa on muutamia visuaalisia videon oppitunteja nauhapöydän luomisesta:

  Luo nauha säätiö 30 päivän kuluessa

  Tekniikka luo teippisääte tehdä sen itse

  Se on itse asiassa koko tekniikka, jolla luodaan monoliittinen nauhatalusto omilla käsilläsi. Jos teet nämä vaiheet huolellisesti, eikä säästämättä rakennusmateriaaleja, säätiö voi palvella sinua yli puoli vuosisataa! Älä unohda, että säätiön korjaaminen on erittäin työläs prosessi, ja lisäksi materiaalihyvä, muistakaa, että kurja maksaa kahdesti!

  Toivotamme sinulle onnea luoda omia puutarharakennuksia!