Ebb katolle omilla käsillään

Järjestelmä, joka suojaa kaikkea kotia vesistöstä, on olennainen osa. Asiantuntijat suosittelevat asentamistaan ​​suojaamaan talon seinät ja perustukset kosteudelta ja muotilta. Jos et tarjoa riittävää suojaa, seinät voivat menettää eristysominaisuutensa, kun taas rakennus alkaa vähitellen menettää esteettisen ulkonäönsä ja romahtaa. Suojelupisteiden näkökulmasta emit basement, ikkuna ja katto ebb.

Artikkelissa kerromme, kuinka tehdä ompeleita omalla kädellä eri materiaaleista (galvanoidut, muoviputket, ruostumaton teräs), harkitse kiinnitysprosessia ja anna valokuvia ja videota koskevia ohjeita.

vaatimuksista

Mitä pitäisi olla kourut

 1. Korkea lujuus, mekaanisen muodonmuutoksen ja raskaiden kuormitusten kestävyys.
 2. Kestävyys - korroosionkestävyys, lämpötilan muutokset ja sademäärä.
 3. Houkutteleva ulkonäkö.

tarvikkeet

Matala virtausmateriaalit

Haitallisten ympäristötekijöiden (saostuminen, lämpötilan muutokset, aurinko, tuuli) jatkuvan vaikutuksen vuoksi materiaalin oikea valinta on äärimmäisen tärkeää.

Moderni särmä on valmistettu eri materiaaleista.

Galvanoitu teräs. Valukappaleiden valmistukseen käytetään teräslevyjä, joiden paksuus on 1 mm. Rakenteen korroosion ja estetiikan suojaamiseksi käytetään polyesteri-, pural- tai plastisolipäällystettä.

Alumiinia. Alkuperäisten arkkien paksuus on 0,8-1 mm. Korroosionestoon käytetään erityistä moniväristä lakkaa, joka mahdollistaa myös ebbin ulkonäön parantamisen.

Kuparia. Sitä voidaan käyttää hapettamalla tai ilman tai messinkillä. Se on kaunein, korkealaatuinen ja kestävä materiaali valukappaleiden valmistukseen. Se on merkittävä haitta - korkea hinta.

Polymeerejä. Alhainen hinta, lisääntynyt lujuus, hiljaisuus, ultraviolettisäteilyä ja kestävyyttä, polyesteriä ja plastisolia käytetään laajalti ebbin valmistuksessa. Pienen painon ja helppokäyttöisyyden ansiosta on helppo asentaa katteen kattoon.

Järjestelmän koostumus

Jätevesijärjestelmän koostumus

Viemäröintijärjestelmä koostuu useista elementeistä.

Chutes. Suunniteltu keräämään vettä, joka virtaa katon rinteistä.

Suppilo. Käytetään vettä vedestä kouruista ja sen suuntaan putkistoihin.

Putket. Käytetään veden kuljettamiseen erityisiin vedenottoaukkoihin.

Eri käänteitä. Niitä käytetään tuomaan putket lähemmäksi rakennuksen seiniä, tarjoamaan mahdollisuuden ohittaa esteitä ja estää veden roiskeita pääsemästä rakennuksen pohjaan asentamalla ne putkien pohjalle.

Virityskanta. Suunniteltu rajoittamaan veden virtausta. Ne on asennettu kourujen päihin.

Kiinnityselementit. Erityisiä sulkeja käytetään asennusputkien asentamiseen. Kiinnitä putkipihdit vaadittaviksi kokoluokiksi.

Materiaalien määrän laskeminen

Matala-ainekseen laskeminen

Kourujen määrä vastaa katon rinteiden pituutta.

Viemäriputkien määrä määritetään rinteiden pituuden perusteella. Yleensä yksi suppilo asennetaan 10 kaltevuusmittarille. Suuremmalla katonpituudella on välttämätöntä antaa useita poistopisteitä.

Putkien määrä (kokonaispituus) lasketaan poistoaukkojen lukumäärän, etäisyyden päässä lattioiden asennuspisteistä maahan ottaen huomioon julkisivun ominaisuudet.

Kiertojen lukumäärän laskenta perustuu rakenteen ja poistopaikkojen julkisivujen ominaisuuksiin.

Sulkujen lukumäärä määritetään laskennan perusteella: vähintään yksi kiinnike asennetun kourun lineaarimittarilla.

Putkien kiinnittämiseen käytettävien kiinnittimien määrä riippuu putkien lukumäärästä ja pituudesta (vähintään 2 jokaista putkea kohti). Lisäksi jokaisen putken osa on kiinnitettävä vähintään yhdessä paikassa erityisellä kiinnittimellä.

Asennus ebb

Viemäröintijärjestelmän asennus

Nykyaikaiset ulkotilojen viemärit ovat itse asiassa suunnittelija, joka on kunnolla koottava. Valmistajan on toimitusten tiheys. Rakenteen kokoonpanon periaatetta kuvaavan kokoonpanokuvion läsnäolo helpottaa suuresti asennusprosessia.

Asennettaessa viemäröintijärjestelmän kouruja on noudatettava perusperiaatetta - rinteiden periaatetta ja yhteyksien tiukkuutta. Jotta varmistettaisiin nopea virtaus 2-3 asteen kaltevuuden aikaansaamiseksi. Visuaalisesti tämä esijännitys ei ole havaittavissa eikä heikennä ulkonäköä. Jos halutaan, kaltevuus voidaan nostaa 5 °: een, mutta tässä tapauksessa se tulee havaittavaksi ja rakennuksen näkymä voi vaurioitua.

Kourujen yksittäisten osien asennus olisi suoritettava veden liikkeen suuntaan. Lisätiivisteitä voidaan käyttää tiivistysaineena.

Putkien keräys riittää varmistamaan liitosten tiiviyden.

Asennettaessa viemärijärjestelmää on noudatettava valmistajan suosituksia asennusohjeista. Ole varovainen, koska työ suoritetaan korkeudessa.

Ebbin asianmukainen käyttö suojaa talosi saastumisen kielteisiltä vaikutuksilta, koristele sitä, säilyttää rakennuksen ulkonäön pitkään ja pidentää huomattavasti sen käyttöikää.

video

Selvitä kuinka kiinnität katteen katoamiseen katsomalla seuraavaa videota:

Roof ebbs: näkymät, laite + miten asentaa itse

Talon kattoa verrataan usein sateenvarjoon: päätehtävänä on suojata sateelta ja muilta ilmakehän kosteudelta. Mutta on yksi merkittävä ero, koska neste virtaa yhtäjaksoisena seinäksi sateenvarjostimena kaikissa suunnissa kerralla ja modernin talon katolta vain muutamassa erikoisalueella. Kuivausjärjestelmän koko salaisuus!

Ja niiden hienoja piirteitä on paljon, koska on tärkeää, että koko järjestelmä ei toimi vain, mutta ei vaadi jatkuvaa huomiota itsensä rikkoutumisten vuoksi. Siksi tässä artikkelissa paljastetaan sinulle kaikki salaisuudet: kuinka päästään katolle omalla kädelläsi niin, että heidät on ajateltu pienimmälle yksityiskohdalle!

pitoisuus

Mitkä ovat asuinrakennuksen helvetit

Vesierotuksen järjestäminen asuinrakennuksen katolta riippuu suoraan katon muodoista ja

Talo, jossa ei ole järjestäytynyttä vettä ohjata: onko se todellinen?

Ehkä olette koskaan ajatelleet, että on mahdollista tehdä ilman mitään viemäreitä - eikö olisi ollut mahdollista ennen kuin Venäjällä ilman heitä? Kyllä, en vain, käytän tätä lähestymistapaa tänään!

Esimerkiksi jos talo on rakennettu tiukasti tiettyyn tyyliin, ja sen viemäriputket eivät voi piiloutua eikä mukautua valitulle ulkoiselle rakenteelle millään tavalla. Tällöin rakentajat tekevät kaikkensa sadeveteen, ei vahingoita rakennusta.

Tätä varten katto on rakennettu niin, että se on laaja katos ja seisoo seinän etupuolella vähintään puoli metriä. Lisäksi pohjaseinille asetetaan pystysuora eristys, ja itse säätiö on korkealla kosteutta kuluttavilla materiaaleilla, kuten keraamisilla laatoilla tai kiveillä.

Toinen vaihe on tehdä alueen pystysuuntainen asettelu niin, että talosta on havaittavissa oleva kaltevuus, jotta vesi pääsee vapaasti katosta ja heti jättää talon perustan.

Ebb standardi kaksinkertainen kaltevuus katto

Pöydän katon vakiomalli koostuu seuraavista elementeistä:

Niissä paikoissa, joissa veden virtaus on suuressa paineessa (useimmiten laaksossa), pysäytys asetetaan kourun kouruun tai kulmaan.

Vedenpoiston organisointi litteästä katosta

Mutta litteän talon katolla ebb näyttää hieman erilaiselta:

Jotta vesi voidaan järjestää tasaisesta katosta, se on aluksi varustettu suojuksella, jonka korkeus on 30-90 cm, mikä toimii myös esteinä. Asenna sitten viemäri useimmissa tapauksissa - sisäisesti.

Sisäinen valua pidetään luotettavampana, koska tällainen järjestelmä ei ole melkein altistunut ilmakehän vaikutuksille. Asenna vedenottoaukot vain katon alemmilla osilla, mikä on varsin loogista. Jos katto on korkeintaan 150 m 2, aseta kaksi kraatteria: vakio, jossa on nousuputki ja hätätapa, joka poistaa vettä kaiteen läpi.

Mutta on äärimmäisen tärkeää, että tasaisen katon kaltaiset järjestelmät toimivat aina kunnolla. Tämän vuoksi tällaisen järjestelmän on oltava kelvollinen, ts. suojattu tukosta lehdet syksyllä ja lumi talvella. Tätä tarkoitusta varten kori on kiinnitetty suppilorenkaan tai laipan päälle ja lämmityskaapelit on asetettu. Ja putken alemmassa osassa on asennettu tarkistus puhdistukseen ja ohjaukseen. Vesi itse sisäpuolisen tyhjennyksen kautta virtaa pääkeräimeen.

Materiaalin valumisen valinta

Ensin sinun on päätettävä, mistä materiaalista haluat asentaa viemäröintijärjestelmän:

Tämä ei tarkoita, että yksi niistä olisi parempi tai pahempi. Muovi yleensä houkuttelee kohtuuhintaan ja helppoon asennukseen, metalliin - kestävyyteen ja luotettavuuteen.

On kuitenkin otettava huomioon, että talon viemäröintijärjestelmän järjestely Venäjän alueella edellyttää vakavia vaatimuksia:

Mistä materiaalista vesihuoltojärjestelmä tehdään, sen käytännöllisyys ja kestävyys riippuvat. Laadun tyhjennyksen pitäisi toimia kunnolla myös rankkasateiden aikana ja ilman seinämien roiskeita. Materiaalin on oltava riittävän vastustuskykyinen tuulenpuhalle, vaikeille pakkasille ja lumikuormalle. Ottakaamme siis tarkemmin kunkin vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet.

Modernit metallivalut on valmistettu galvanoitua terästä, tinaa, alumiinia, titaania, sinkkiä, kuparia ja metallia polymeeripinnoitteella. Edullisin niistä hinta - tina ja sinkitty teräs, ja ne ovat myös vähemmän käytännöllisiä, koska alttiina mekaanisille vaurioille ja korroosiolle. Kun työskentelet tällaisten elementtien kanssa, sinun on käytettävä paljon tiivisteitä ja suojattava kaikki nivelet, mutta tämä ei välttämättä takaa vettä, joka jäätyy putkistoihin ja räjähtää ne. Tästä johtuen tyhjennysaineiden käyttöikä on korkeintaan 15 vuotta. Toinen sinkityt teräs ei ole kaikkien mieltymys, koska se lopulta peittää valkoiset ja ruosteiset tahrat. Siksi tällainen teräs on suojattu molemmilla puolilla muovia, joten tällaiset tekniikat auttavat lisäämään takuun voimassaoloaikaa jopa 15 vuoteen. Ja vain tässä tapauksessa teräksinen kouru ei pelkää happaman sateen, auringon tai naarmujen varalta.

Paljon kestävämpiä sinkki-titaania, alumiinia ja kuparia. Nämä eivät kuihtuneet kovaan lumikuormaukseen. Mutta ne painavat jo enemmän, on vaikea asentaa ja paljon kuormaa räystään. Esimerkiksi kupari ei ole vain tyytyväinen sen esteettiseen ulkonäköön, mutta sillä on myös vahvoja ominaisuuksia. Erillinen kouru, joka ei ole paljon kalliimpaa kuin sinkki - aluzinkista. Niillä on melko kaunis metallisen kiilto- ja kiteytyskuvio ja samanaikaisesti erinomainen korroosio johtuen alumiinin läsnäolosta tyhjennyspinnoitteessa. Tämä elementti muodostaa stabiilin oksidikalvon putkien pinnalle.

Silti tällainen veden ulosvirtaus, kuten lyijy. Ne ovat merkittäviä niiden erinomaisen vastustuskyvyn lämpötilan muutoksiin, erityisesti teräviä, kun keväällä on huurre yöllä. samanaikaisesti lyijynpoisto on niin helppoa koota, että se soveltuu monimutkaisen kokoonpanon katolle.

Mutta suosituimpia ovat muovin kuivatus. Ne ovat kevyitä, käytännöllisiä ja hiljaisia ​​ja samalla paljon edullisempia, toisin kuin kaikki muutkin tyypit. Muoviset viemärit on suunniteltu niin yksinkertaisesti, että niitä ei ole vaikea asentaa, jopa täysin tietämättömiä henkilöitä.

Olet varmasti yllättynyt, mutta nykyään jopa sementtiuunit valmistetaan ja luotettavat! Mutta niillä on merkittävä haitta: pysyvä kutistuminen, joka vaatii jatkuvaa korjausta. Kuka sitten ostaa tämän laadun vedenjakajat? Ne, jotka haluavat vakavasti säästää, koska tällaiset järjestelmät ovat halvempia kuin muovi.

Ebb-järjestelmän laskemista ja suunnittelua koskevat säännöt

Kattokokonaisuuden pätevä asennus alkaa aina sen suunnittelusta ja laskelmasta:

Ensinnäkin sinun on määritettävä, missä se on kätevämpää sijoittaa viemäröintijärjestelmä ottamalla huomioon ikkunan, ovien ja talon arkkitehtuurin ulkonevat elementit.

Mutta miten asentaa ebb tavallisen yksityisen talon katolle, kerromme nyt. Asenna sitten ensin kouru, kun otetaan huomioon suppilon kaltevuus. Tämä on 3-5 mm jokaista 1 metriä kohden:

Jos et käytä itsesäätyviä kourujen koukkuja, leikkaa tämän esijännitteen mukaisesti:

Jätevesien asennusprosessi

Olemme valmistelleet sinulle koko sarjan vaiheittaisia ​​kuvituksia ja mestarikursseja, jotta voit ymmärtää kaikki vesijärjestelmien asennuksen yksityiskohdat kaksoisikkunan katolle.

Vaihe 1. Kallistuksen tunnistus ja kiinnitys

Kaiken kaikkiaan asennusprosessin aikana tarvitaan kaksi erilaista kiinnitystä:

Koukkujen kiinnittämiseen on myös useita tapoja, ei vain kaltevuuden osalta:

Koukun koukun avulla taivuta tyhjennysteline oikeaan kulmaan ja kiinnitä ne etuosaan oikeaan järjestykseen alkaen nurkasta. Varmista, että suluiden välinen etäisyys on sama, 50 - 60 cm. Tätä matkaa ei ole vain kutsuttu: näin ei tapahdu sellaista ongelmaa kuin kourat ja suuret tuulet tai lumikorkit.

Siirry nyt laitteen kaivaukseen. Jos se koostuu useista elementeistä, kerää ne maahan. Noudata alla olevia ohjeita:

 • Vaihe 1. Määritä nyt asema tulevalle tyhjennysuppilolle ja molemmille puolille 15 cm: n etäisyydellä reunasta asenna kourupidikkeet.
 • Vaihe 2. Asenna kaivurinpitimet mahdollisimman suuresta etäisyydestä tyhjennysulusta, ottaen huomioon kaltevuuskulma 0,3%.
 • Vaihe 3. Asenna nyt etupaneelin välikappaleet, joiden väliin saa olla enintään 60 cm.
 • Vaihe 4. Merkitse kulmien ja kouruholkkien paikat. Asenna kouru pidikkeisiin.
 • Vaihe 5. Aseta kaivon ulkonema kourun etulaipaan ja käännä sitten kouru takaisin, kunnes kuulet napsahduksen.
 • Vaihe 6. Leikkaa reikä haluttuun pituuteen haarukalla.
 • Vaihe 7. Kiinnitä kouru pidikkeisiin. Päällystä kouru ohuella liukukerroksella.
 • Vaihe 8. Asenna sitten tyhjennysuppilo ja aseta se takareunalle kourun takalaippaan.
 • Vaihe 9. Liitä kouruosat liittimien avulla. Varmista, että pidikkeen etäisyys kytkimen reunasta on enintään 15 cm.
 • Vaihe 10. Kiinnitä nurkat kouruun, aseta kourun takalaippa nurkkaan ja napsauta kourun etulaippaa kulmaliitoksen laippaan.

Sen jälkeen mene tyngille. Laita vasen ja oikea.

Ja nyt - vaikeuksista. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sijoittaa tyhjennysputkea suoraan suppilon yläpuolelle, mutta poisto on pieni, jopa 10 cm etäisyydeltä suppilon keskustasta putken keskipisteeseen, on helpointa kerätä sisennys. Tätä varten laita yksikerroksinen kyynärpää suppilon tyhjennysupaan ja laita kaksinkertainen kyynärpää sileään päähän.

Jos keskusten välinen etäisyys on yli 10 cm, sisennys on koottava kolmesta elementistä. Tätä varten laita kaksisuuntainen haaraputki suppilon tyhjennysliitäntään, aseta siihen putkisegmentti ja tarkista kaksoisporaakaapeliputki jo.

Vaihe 2. Kaavion valmistus ja asennus

Asenna kouru siten, että se on 1 cm alle katon nimellisviivan alapuolella, ja tippuveden vesi voi pudota suoraan kourun keskiosaan. Jos haluat asentaa kourun tasaisesti, käytä luontiviivaa. Paikan, jossa tyhjennysputki kiinnitetään kouruun, sinun täytyy kiinnittää suppilo, tehdä merkintä ja tehdä tarvittavat:

Metalliventtiilin reikä on helpoin leikata porausuuttimella. Jos haluat työskennellä muovisella kourulla, tarvitset metallisahaa, käsi- tai hieno-sahaa. Leikkaa leikkauksen reunat hiomapaperi tai -tiedosto. Älä unohda taivuta reiän reunoja ulospäin niin, että suppilo on myöhemmin luotettavammin liitetty luistimeen:

Tässä on hyvä käytännön esimerkki siitä, miten tämä kaikki muunnetaan muovisella tyhjennyksellä:

Vaihe 3. Liitä kourut eri tavoin.

Ennen muovien urien liimaamista reunojen reunat on poistettava ja käsiteltävä puhdistusaineella. Tämä on tarpeen muovin rasvanpoistoon. Vasta sen jälkeen, kun liima asetetaan suppilon sisäpuolelle.

Useimmat modernit kourut eivät liima, vaan erityinen lukko:

Ja tässä on metallijohdon asennus:

Useiden laskuputkien liittämiseksi tarvitaan liitoksia. Asennettaessa niiden pistoaukot on käännettävä alas. Samanaikaisesti 1 cm: n rako jää jäljelle kytkimen pistorasian ja putken reunan väliin. Lisäksi kiinnitä jokaisen kytkimen alle kiinnityskorvake.

Ja tänään he kehittävät sellaisia ​​tyhjennysjärjestelmiä, jotka eivät salli parannetun veden virtauksen ylivuotoa. Tällöin on erityisesti suunniteltu kaivoa, jolla on erityinen jäykkyys.

Siinä on täydentäviä jäykisteitä kerralla koko pituudelta, jotka ohjaavat veden virtausta, lisäävät epämuodostumien vastustuskykyä ja estävät viemäreissä olevien lehtien tarttumisen. Monet nykyaikaiset kattokaivojärjestelmät on valmistettu EPDM-kumitiivisteillä. Nämä sulkevat kaikki järjestelmän osat ja eivät häiritse kourujen lineaarista laajentamista.

Asenna suppilo, taivuta sen reunat ja kiinnitä korkki:

Tietenkin, mitä enemmän suppiloja ja nousuputkistoja on viemärijärjestelmässä, sitä luotettavampi se on, mutta samaan aikaan se on kalliimpaa.

Vaihe 4. Pystyelementtien asennus

Asenna pystysuora viemäröintijärjestelmä 25 cm: n etäisyydelle maasta ja 15 cm: n etäisyydelle sokea alueesta. Seinälle täytyy kiinnittää putkien haltijat tästä laskelmasta: kunkin mittarin pidike niin, että hän oli kahden putken liitoskohdassa.

Kiinnitä puun julkisivulle pituus, joka riittää rakennuksen lämpöeristyksen paksuuteen. Kiinnitä kiristimet kiinnikkeisiin 1,8 - 2 m korkeimmalla etäisyydellä.

Aseta tyhjennysputket kiinnikkeisiin ja liitä ne kytkimellä. Kiristä letkunkiristimet, mutta älä kiinnitä putkea. Vedä putken alapää yleispatruunaan, josta leikkaa reikä, joka on yhtä suuri kuin tyhjennysputken halkaisija.

Jos haluat ohittaa rakennuksen ulkonevat elementit tai yksinkertaisesti muuttaa putkien läpi kulkevan virtaussuunnan, tarvitset polvia 135 °, kulmat 90 ° / 135 ° ja 90-150 °.

Tässä on, miten nämä puristimet näyttävät elämässä:

Putkien kiinnittäminen eri materiaalien seiniin on omat ominaisuutensa. Joten on välttämätöntä kiinnittää putket tiiliseinään yleisillä puristimilla, joissa on ruuvi, jonka pituus on 100, 160 tai 220 mm - täällä kaikki riippuu siitä, onko seinässä eristys vai ei.

Mutta putken kiinnittämiseen metalliin tai puiseen seinään tarvitaan jalustat. Jokainen näistä kiinnikkeistä on kiinnitettävä seinään erikoisruuveilla metallista tai puusta.

Jos aiot poistaa vettä katosta suoraan myrskyn viemärijärjestelmään, asenna sitten tarkistus erityisellä ritilällä, joka kerää likaa putken alaosaan. Hyvä vaihtoehto olisi yleinen myrskyvesisyöttö, joka suojaa epämiellyttävien hajujen ja alhaisten lämpötilojen vuotamista vastaan. Sitten tyhjennys ei tarvitse asettaa arin, koska siellä on jo irrotettava tarjotin kerätä lehtiä ja oksat.

Muuten, voit yleensä kieltää pystysuorat tyhjennysputket! Nykyään on tulossa muodikasta käyttää ketjuja tyhjennysten sijasta, kuten Japanissa. He vain tarttuvat kouruun, ja he lepäävät. Asianmukaisella tavalla tällaiset ketjut muuttuvat talon ja puutarhan todelliseksi sisustukseksi.

Ketjut - vain ehdollinen nimi. Itse asiassa japanilaisissa viemäreissä tällaisilla ketjuilla on monimutkainen spatiaalinen muoto, jossa on koristeellisia kulhoja ja muita elementtejä. Jos pidät tästä suorituskyvystä, varmista, että ketjut on kiinnitetty tukevasti alustaan ​​ja kouruun, niin että ne ovat taipuneet niin, etteivät ne liiku sivuun.

Vaihe 5. Tyhjennyssuojaus

Kun ebb on valmis, voit lisäksi suojata sitä erikoisverkolla lika ja lehdet:

Kärsivällisyys ja tekniikan noudattaminen - ja kotisi kuivatusjärjestelmä ovat ammattimaisesti luotettavia!

Prosessin itsesuoritusikkunat

Valukappaleiden valmistus ja asennus suojaavat ikkunoiden aukkoja ilmakehän ilmiöiden, kuten sateen, lumen ja lauhteen, haitallisilta vaikutuksilta, jotka muodostavat ikkunoille sisäisen ja ulkoisen lämpötilan välisen eron vuoksi. Ikkunat, joissa vuorovedet saavat valmiin ulkoasun, täydentävät rakennuksen ulkoasun koristelua.

Tyypit ikkunaluukut, luokittelu materiaaleja

Valittamattomasti valittu materiaali valukappaleiden valmistukseen voi aiheuttaa useita haittavaikutuksia, kuten rakennuksen julkisivun tahroja, ikkunoiden rinteiden osittaista tuhoutumista, refluksoinnin päällysteen kuorintaa ja myöhemmin korroosiota.

Oikean valinnan varmistamiseksi sinun on tiedettävä, mitkä tuotteet ovat edullisempia kussakin tapauksessa. Moderni markkinat tarjoavat seuraavat lajikkeet.

Galvanoitu refluksointi

Tätä ikkunanpoistoa käytettäessä on ensiksi kiinnitettävä huomiota sinkkipinnoitteen laatuun, joka on yhtenäinen ja riittävän paksu. Muussa tapauksessa sään aiheuttavat nopea korroosio ja sen jälkeen palautusjäähdytyksen tuhoutuminen.

Myös valmistukseen käytettävän galvanoidun teräksen paksuus on tärkeä. Liian ohuet tuotteet ovat alttiimpia muodonmuutokselle ja aiheuttavat enemmän melua, koska ne reagoivat jopa pieniin tuulenpuhviin. Älä käytä liian massiivisia tuotteita, koska ne ovat kohtuuttoman korkeita hintoja ja ei-toivottuja kuormia julkisivun ikkunalaudassa. Yleisimmin käytetty materiaali on paksuus 0,3 - 0,5 mm.

Positiiviset ominaisuudet galvanoitujen valukappaleiden osalta:

 • alhaiset kustannukset;
 • itsenäisen profiilin saatavuus;
 • voidaan käyttää missä tahansa ikkunassa.

Alumiininen ikkuna valu

Nämä ovat tippoja alumiinista tai sen seoksista. Käytettäessä käytettyä levyä, jonka paksuus on 1-2 mm. Valmistajalta riippuen tällaisilla ikkunalaskuilla voi olla monokromaattinen polymeeripinnoite tai pinnoite, joka simuloi luonnon materiaaleja (kiveä, puuta). Pintaanodisointia käytetään myös sumentumisen poistamiseen ja suojaamiseen.

Alumiiniprofiilit ovat korkealaatuisia, kalliita tuotteita, jotka kestävät mekaanista rasitusta ja suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön eri ilmasto-olosuhteissa. Niiden haitat ovat suhteellisen korkeat kustannukset ja tyypillisiä kaikille metallituotteille, melu sateen ja raekuurojen aikana.

Muovinen valu ikkunoihin

Muovilevyjen käyttö ikkunoissa on käytännöllisin ja esteettisesti hyvä vaihtoehto. Ne ovat kestäviä, vaatimattomia käytössä, eivät korroosiota, on näkyvä ulkonäkö ja ne voidaan helposti asentaa. Erityisen tarkoituksenmukaista on käyttää vedenpoistoa polyvinyylikloridista muovisten ikkunoiden poistamiseksi vedestä.

Laminoidut ikkunalaudat

Se on metalliprofiili, joka on päällystetty koristeellisella kalvolla. Sellaisten tuotteiden valmistukseen, joissa käytetään galvanoidusta teräksestä, joka ensin päällystetään polymeerimaalilla ja sitten liimaamalla kalvo. Laminoidut valukappaleiden käyttöikä riippuu suoraan galvanoinnin laadusta, kalvon eheydestä ja sen liimaamisen edeltävän työn ammattimaisuudesta.

Epoksiikkunat

Tämä on ikkunanpoistojärjestelmä, joka on valmistettu epoksihartsista, joka on vahvistettu lasikuidulla tai muulla kuitumateriaalilla, esimerkiksi hiilikuiduilla. Kestää mekaanisia vaurioita ja aggressiivisia ympäristövaikutuksia. Epoksista valmistetut tuotteet eivät tahdo aiheuttaa kohinaa sateen tai gardan aikana: lasikuitu täydellisesti imee ääntä.

 • suhteellisen korkeat kustannukset;
 • rajoitetut värivalinnat (valkoinen, musta ja ruskea).

Metallivalua polymeeripinnoitteella

Valmistusmenetelmä käsittää pinnoituksen sinkittyä metallia polymeerisellä väriaineella, joka koostuu pääsääntöisesti useista kerroksista. Tuotteen laatu riippuu metallin paksuudesta ja maalaukseen käytettävistä materiaaleista.

Tällainen vuorovesi voidaan tehdä itsenäisesti ostamalla vastaavan metallin arkki, voit ostaa valmiin tuotteen tai tilata sen, jos kokoa ei ole saatavilla. Asennettaessa muovi-ikkunoita, tällaiset säröt ovat useimmiten asennettuna.

 • korroosionkestävyys;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • helppo asennus;
 • runsaasti värejä.
 • hankaa sateessa;
 • ne vaativat huolellista asennetta, niitä ei voi kävellä tai koputtaa, ne eivät kestä naarmuja ja muita haitallisia vaikutuksia.

Ikkunan avaaminen omilla käsillä

Veden poistamiseen ikkunoiden aukkojen varmistamiseksi ei ole välttämätöntä ostaa tehtaalla valmistettuja kalliita tuotteita. Tekniset tilat ja kesämökit ovat yhtä tarpeellisia kuin muissa rakennuksissa, mutta voit tehdä ne itse. Varsinkin jos luotat omiin taitoihisi, vapaa-ajallesi ja työkaluillesi.

Refluksi valmistuksen edellyttämät materiaalit ja laitteet

 • Metallilevy. Riippumatonta työtä varten on parempi käyttää sinkittyä terästä tai metallia polymeeripinnoitteella, jonka paksuus on 0,3-0,5 mm.
 • Sakset metallille. Tarvitaan alhaisen vuoroviljelyn vähentämiseksi. Jos niitä ei ole, voit käyttää hiomanauhaa.
 • Ruletti, neliö ja merkki ja merkintäaineisto.
 • Kiyanka, pihdit.

Prosessi, jolla ikkunan ulosvirtaus tehdään

Ensin sinun on mitattava aukon leveys. Tämä tehdään nauhamittauksella. Tuloksena olevaan kokoon ne lisäävät 4-5 cm, joten on mahdollista taivuttaa kaltevuus rinteisiin. On parempi tehdä karkea n. 2-3 cm pidempi, ylimäärä voidaan leikata myöhemmin asennuksen aikana.

Sitten sinun täytyy selvittää tulevan kuivatuksen leveys. Tee näin mittaamalla etäisyys ikkunan istuimesta seinän reunaan ja lisää 3-4 cm siihen (ylhäältä) niin, että vesi kulkee jonkin matkan päässä seinästä ja ei edistä ennenaikaista tuhoutumista.

Tällä tavoin saatu koko tulee olemaan tasainen osa ebb: ää, sen lisäksi sinun on lisättävä kaikkien taivutusten leveys:

 • 15 mm - hylly, joka on ruuvattu ikkunaan;
 • 25 mm - tippa valssauksella (5 mm).

Merkintä tehdään merkkiin, metallin kynää olevat jäljet ​​ovat hyvin huonosti näkyviä. Johtojen tulee olla taivutuksen kulmien ulkopuolella, jotta ne näkyvät metallin taivutuksen aikana. Nurkan sisäpuolelta on toivottavaa työntää ura terävällä esineellä. Tämä on tehtävä niin, että se ei vahingoita polymeeripinnoitetta tai galvanoidusta kerroksesta.

On kätevää taivuttaa metalli, joka on kiinnitetty puristustyökalun avulla kaareen kahden puupalkin välissä. Jos kiinnittimiä ei ole, voit kierrä reunat ruuveilla siten, että metallia ei vahingoiteta. Sen jälkeen, kun arkki on kiinnitetty, se on kaareva oikeaan suuntaan, kun siihen liittyy kevyitä kumimurskaimia tai murskeja.

Levyn taivutuskoneen läsnäolo voi yksinkertaistaa prosessia huomattavasti, mutta kaikilla ei ole tällaista konetta.

Asennuksen ikkuna ebb

Tämä menettely edellyttää sopivien kokoisten valukappaleiden saatavuutta, vähäisiä työkaluja ja materiaaleja.

Työkalut ja materiaalit, joita tarvitaan ikkunan viemäröinnin asennukseen:

 • sakset metallia tai bulgaria;
 • ruletti, merkki, neliö, rakennusveitsi;
 • rakentamisen taso (voit vettä);
 • pora tai ruuvimeisseli;
 • polyuretaanivaahto, katto tai silikonitiiviste;
 • voi myös tarvita sementtilaastia ja lastalla;
 • tulpat ulosvirtauksen päistä.

Asutuksen poisto

Metallien refluksin asennusvaiheet sopivat myös tuotteisiin, joissa on sinkki- tai polymeeripinnoitus:

 • Leikattava ulosvirtaus, jossa on taivutussäde. Esimerkiksi, jos ikkuna-aukko on 90 cm, leikkaus on katkaistava 94 cm (2 cm sivua kohden).
 • Vedenpoiston päästä tehdään leikkauskorvauksen määrä (tässä esimerkissä - 2 cm) ja taivuta oikealla kulmalla ylöspäin.
 • Ihanteellinen, jos jalostusreitit suoritetaan asennuksen jälkeen, ja kaarteet tulevat myöhemmin kipsikerroksen alle.

Jos alhaisen vuoroveden toiminnassa on mahdollisuus, että sitä käydään esimerkiksi pesemällä ikkunat, sen estämiseksi sen muodonmuutoksen vuoksi säätö olisi valmisteltava vastaavasti. Tarvitset sementti-hiekkalaastin. Ne poistavat pohjan siten, että vesi viedään sen vieressä koko koneen yli ja jos ne astuvat tälle tasolle, koko kuorma tulee olemaan sementillä eikä ohuella metalli refluksoinnilla.

Useimmissa tapauksissa kukaan ei harjoittele tällaisen monimutkaisen perustan valmistamista. Tyhjä tila tyhjennyksen ja ikkunan aukon pohjan välillä täytetään vaahdolla. Se levitetään riittävän kerroksella: yksi kaistale suoraan ikkunan alle, toinen - seinän reunalla, yläpuolella.

Jäätymatta jättämästä vaahtomuovia, vuorovesi ruuvatetaan puristinpesukoneen itsekierteittäviin ruuveihin. Silikoni-tiiviste on valmiiksi asennettuna istuimelle.

Kiinnitä tyhjennys niin, etteivät ikkunan pohjassa olevat tyhjennysaukot estä. Kapelnik olisi perustettava selkeästi tasolle, se on välttämätöntä tasaiselle vedenpoistolle. Muussa tapauksessa vesi tyhjennetään yhdestä alhaisen veden reunasta, seinään muodostuu tippa ja viimeistelymateriaali tulee käyttökelvottomaksi ennenaikaisesti ja putoaa pois.

DIY kattovihjeitä

Ei ole harvinaista, kun katto, joka on tehty omilla käsillä, on laadullisempaa kuin tavalliset tuotteet.

Tilastot osoittavat, että yksittäisessä asuntorakentamisessa tätä lähestymistapaa käytetään useammin.

Tämä johtuu taloudellisista olosuhteista ja henkilökohtaisen mielenkiinnon näkökohdista lopputulokseen.

Samanaikaisesti on muistettava, että katto on tärkein elementti rakennuksen suunnittelussa.

Tämän ehdon perusteella katon asentaminen ja kaikki tarvittavat lisävarusteet on tehtävä oikein - tiukasti tekniikan mukaan ja poikkeamatta suunnittelupäätöksistä.

Mitä he ovat?

Sateen tai sulan veden on oltava nopeasti ja kokonaan irti katosta ilman apua.

Kaikilla tyyppillä kateilla on tietty kaltevuus, joka määrittää veden pinnan pyörimisen voimakkuuden.

Jos tämä prosessi on jostain syystä estynyt, on todennäköistä, että ajan kuluessa talon seinät kastuvat.

Alla olevassa kuvassa näkyy eri tyyppisten kattojen viemärien asettelu.

Tämän seurauksena märät alueet menettävät alkuperäiset parametrit. Ne muodostavat hometta. Tämän kehityksen poistamiseksi tee-se-itse katto-ebbs asetetaan.

Nämä tuotteet ohjaavat veden virtausta erikoisvarustettuun jäteveteen.

Ebbsin puuttuminen luo edellytyksiä negatiivisten ilmiöiden kehittämiselle, kuten pohjan, seinien ja itse katon hävittämiselle.

Talon luotettavan suojan varmistamiseksi kokonaisuutena on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • korroosionkestävyys;
 • mekaaninen lujuus;
 • esteettinen ulkonäkö.

Asennettaessa ebb on tehty, ei saa unohtaa, että nämä elementit myös suorittavat koristeellinen toiminto.

Luonnoksia ja materiaaleja valittaessa otetaan huomioon nämä näkökohdat. Kaikkien suunnittelun pitäisi olla pitkä, helppokäyttöinen ja edullinen asennuksessa.

Matala virtausmateriaalit

Viemäröintijärjestelmä koostuu joukosta vakiotuotteita. Ennen materiaalin valitsemista sinun on tunnettava tämän järjestelmän parametrit.

Määritä oikein, kuinka standardoidut elementit sopivat talon julkisivulle. Kourujärjestelmän tärkeimmät elementit ovat kourut ja putket.

Alla olevassa videossa näkyy kattokaivojärjestelmä.

Nykyään on olemassa erilaisia ​​tämäntyyppisiä tuotteita. Pakkauksessa on oltava kiinnikkeet, pistokkeet, kiinnittimet ja muut elementit.

Kun suunnittelet valukappaleiden asentamista omiin käsiisi, sinun on tarkasteltava huolellisesti myytävien tuotteiden parametreja.

Galvanoidut

Viime aikoihin asti galvanoidusta teräksestä käytettiin laajalti valukappaleiden valmistusta.

Tämäntyyppisten tuotteiden tärkein etu on alhainen hinta.

Puutteita tulisi kutsua suhteellisen lyhyeksi.

Sinkin päällysteen tuhoutuminen tapahtuu happaman sateen vaikutuksesta, joka viime vuosikymmeninä alkoi laskea yhä useammin.

Alumiinisillat

Alumiinituotteilla on pidempi käyttöikä.

Ne voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiiksi ja maalata tiettyyn rakennukseen sopivaan väriin.

Läpiviennit on kiinnitetty niiteillä tai alumiiniliimalla.

Liitosten tiivistys voidaan tehdä silikonilla tai erikoisliimalla.

Kupari tippuu

Kuparipitoisuutta pidetään kaikkein kestävimpänä.

Tuotteet valmistetaan puhtaasta metallista ja niillä ei ole muita pinnoitteita.

Elementit yhdistyvät juottamalla tai taittamalla.

Kuparijohdinten asennus on suoritettava siten, että vältytään kosketuksesta muiden metallien, kuparin tai teräksen kanssa.

PVC-ikkunat

Tähän mennessä muovituotteet ovat yleisimpiä.

Muovisia tyhjennysjärjestelmiä voidaan käyttää enintään 50 vuoden ajan.

Tällaisten järjestelmien asennukseen käytetään kytkentöjä, lukkoja, joissa on kumitiivisteet ja erityinen liima.

Muovikuorilla ei ole korroosiota, säilyttävät ominaisuutensa suurimmalla lämpötilaerolla.

Kaivannon suunnittelu

Tuotteen poikkileikkaus voi olla seuraavan tyyppinen:

Yleisimmät tyypit ovat puolipyöreät tuotteet. Ne sopivat käytännöllisesti katsoen mihin tahansa kattorakenteeseen.

Kaarteen ulkoreunat, jotka ovat taivutettuja sekä ulospäin että ulospäin, toimivat jäykisteinä. Tästä johtuen tuotteella on suuri mekaanisen rasituksen kestävyys.

Alla olevassa kuvassa näkyy tyhjennysosat.

Puoli-ellipsin muotoiset kourut pystyvät virtaamaan voimakkaan vesivirran läpi itseensä.

Niitä käytetään suuren alueen kattoihin. Julkisivun suunnittelussa käytetään usein nelikulmaisia ​​ja suorakulmaisia ​​profiileja.

Viemäröintijärjestelmän asennus

Yksityisen talon kattojärjestelmään on helppo asentaa. Tämän työn voi tehdä kaksi henkilöä.

On pidettävä mielessä, että joka tapauksessa asennukseen tai viimeistelyyn liittyy aina hienouksia ja vivahteita, jotka sinun täytyy tietää etukäteen.

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä sinun on punnittava valmiuksiesi ja taloudelliset resurssit.

Ensimmäisessä vaiheessa määritetään, mistä materiaalista kokoonpano rakennetaan, kiven muoto ja väri kootaan.

Seuraava vaihe on tarvittavien elementtien ja kiinnittimien laskeminen.

Tällöin koko sarja ostetaan ja toimitetaan paikalle, jossa asennus suoritetaan.

Alla oleva lomake osoittaa, kuinka hyvin viemäröintijärjestelmä asennetaan.

Usein lähellä talon kapasiteettia sadeveden keräämiseksi. On olemassa muita ratkaisuja tähän.

Kattomasta kerätty vesi ohjataan tyhjennysputken kautta viemäriin tai kaivoon. Asennus alkaa merkinnöillä ja kiinnittimien luotettavalla kiinnityksellä.

Ensin asennetaan ylimmäinen kiinnike, joka sijaitsee vastakkaisessa kohdassa tyhjennysputkesta.

Toinen kiinnike on asennettu alimpaan kohtaan. Hänestä ensimmäiseen merkkijonoon vedetään. Ja jo nimettyyn tasoon kaikki kiinnikkeet ovat kiinni.

Niiden välisen etäisyyden on oltava 50 cm: n etäisyydellä kymmenen senttimetrin etäisyydellä toisessa suunnassa.

Seuraava askel on asentaa ja asentaa vesikourut. Teollisuus tuottaa elementtejä, joiden pituus on 1, 2 ja 2,5 metriä. Tarvittaessa nämä segmentit liitetään haluttuun pituuteen.

Liitokset on tiivistetty erityisillä tiivisteillä. Kokoonpannun kourun äärimmäisissä kohdissa on kiinteästi kiinnitetty pistokkeet.

Aiemmin merkityssä paikassa katon alle - vastaanottosuppilo on kiinnitetty, jota kutsutaan myös tyhjennysaukoksi.

Suppilon akseli on välttämätön, kun aukko on kouruissa. Ja hänellä olisi oltava esijännitys tyhjennykseen ja rinteeseen poispäin talosta.

Tämä vähentää todennäköisyyttä vahingoittaa ulosvirtausta, kun lumi sulaa katosta.

Viimeisessä vaiheessa asennetaan tyhjennysputket. Tyhjennysputki on asennettava täsmälleen imusuppilon alle.

Kiinnitysprosessissa putken pystysuhdetta tulisi säätää kunkin kiinnittimen kiinnittymisen jälkeen. Tätä varten riittää käyttämään tavallista puusepäntyä.

Putki kiinnitetään seinään erityisillä kiinnittimillä tai pidikkeillä. Kiinnittimet valitaan riippuen materiaalista, josta talon seinämä on rakennettu.

Yleisimmin käytetyt ruuvit, ruuvit, tylpät tai naulat. Kynnet sallitaan vain puupintoihin. Pidikkeet on sijoitettu putkien liitoksiin.

Suurin etäisyys niiden välillä ei saisi ylittää kahta metriä.

Veden siirtäminen paikasta

Ennen kuin aloitat vedenpoistojärjestelmän asennuksen, sinun on tehtävä yksi erittäin tärkeä asia. On tehtävä päätös siitä, mihin ja mihin sadeveteen käytetään.

Usein omistajien omistajat asettavat ebbin omiin käsiinsä ja lähettävät sen puutarhan, nurmikoiden ja muun kasvillisuuden juottamiseen.

Tämä on perinteinen järjestelmä, eikä sen täytäntöönpanossa ole kysymyksiä. Nykyään se kehittyy yhä enemmän niin, että sadevesi ei löydä järkevää käyttöä kotitalouksessa.

Tässä tapauksessa ei ole mitään muuta kuin ottaa se pois säätiöstä. Tämä voidaan tehdä kaivamalla kanava viemärin ojaan.

Tai laita erityinen oja kiven kanssa, jonka vettä virtaa ulos sivustosta.

Katon ulosvirtaus - 3 mallia ja asennustekniikkaa

Kokemattomalle henkilölle saattaa tuntua, että kattorakenne on toissijainen, mutta kaukana siitä. Itse asiassa ilman niitä, sokea alue ei selviydy pitkään, ja säätiö vähitellen kuumenee. Katsotaanpa 3 kattokaivojärjestelmää, ja esitän ammattilaisille, kuinka kaikki on asennettu omiin käsiinsä.

Järjestelmän tärkeimmät elementit ovat samankaltaiset kaikissa malleissa.

Kolme erilaista järjestelmää

Selkeytämme välittömästi yksityisten katoksen kattojen lisäksi myös myrsky- ja viemäröintijärjestelmän kosteuden poistamiseksi talosta. Ne liittyvät epäsuorasti kattorakenteisiin, joten nyt me emme ole kiinnostuneita.

Muovinen ebb on nyt suosituin. Heidän asennuksensa on melko yksinkertainen, mutta jos teet virheen asennuspaikalla ja jää tai lumi katoaa alas, he vain poimi ne pois.

Metallisen kuorien asentaminen ei ole vaikeampaa kuin muovia, mutta ne ovat suuruusluokkaa vahvempia ja kestävämpiä.

On olemassa neljää tällaista tyyppiä:

 1. Sinkitty teräsputki;
 2. Alumiininen puu;
 3. Kuparipitoisuus;
 4. Titaani-sinkki valukappaleet.

Edullisin galvanoitu teräs, mutta se on otettava vain polymeeripinnoitteella, muutoin järjestelmä polttaa 10 vuotta.

Alumiini, kupari ja sinkki-titaani ovat kestoltaan samanlaisia, ne alkavat 50-vuotiaana, mutta niiden hinta on erittäin korkea.

Vaihtoehdot ovat 2: taivuta galvanoidusta teräksestä tai koota muovisista viemäriputkista.

Putkien käyttö on paljon helpompaa ja helpompaa, joten suosittelen sitä, mutta lisää myöhemmin.

Subtleties and arrangement of arrangement

Yleensä ei ole niin tärkeää, otatko muovia tai minkä tyyppisiä metallijärjestelmiä, tärkeintä ei saa erehtyä parametrien ja asennuspaikan kanssa. Puhumme asennuksesta myöhemmin, mutta tässä on kyse parametrien kanssa.

Järjestelmäparametrit

Järjestelmän pääparametria voidaan kutsua poikkileikkaukseksi kouru- ja tyhjennysputkista:

 • Pieniin, jopa 70 m²: n rinteisiin voidaan käyttää pieniä 90 cm: n poikkileikkauksia. Poistoputken poikkipinta on 75 mm;
 • 150 metrin suuruisilla katoilla on asennettu 110 mm: n osa ja 100 mm halkaisijaltaan suuret putket Yksityisissä taloissa valukappaleiden suurin poikkileikkaus on 130 mm ja putkille 100 mm;

Myös putkistoja on 150 mm, mutta ne asennetaan pääasiassa teollisuus- ja hallintorakennusten kattoihin.

 • Kouruvälien pituus ei saa ylittää 12 m. Jos suora viiva ylittää yli 12 m, se tarkoittaa, että siihen on sijoitettu kaksi tyhjennysuppiloa,
 • Ripustustangon korkeus muovisten valukappaleiden ripustuksella ei ole yli 600 mm, metallirakenteiden asennuksessa piki voi olla jopa 1 m;
 • Suppilon asennuspaikka järjestelmässä ei ole paljon väliä. Se voidaan asentaa mistä tahansa reunasta tai keskimmäisestä, tärkeintä on, että vuorovesi asetetaan suppilon suhteen suppilon suhteen.

Maksimikuorma 1 tyhjennysputkessa on 12 m laskuveden.

Kuinka asentaa sarjamallin tyhjennys

Muovi- ja metallijärjestelmien asennuksen ero on pieni. Lähes jokainen tällaisia ​​järjestelmiä tuottava yritys väittää, että niiden tuotteet ovat yksinoikeudella ja niiden asennus on erityistä. Mutta kokemuksesta he eivät ole kovin erilaisia, ja koska muovijärjestelmät ovat yleisempiä, puhumme niistä.

Jos katto on jo varustettu, niin ebb on asennettu etupaneeliin.

Ensimmäinen asennus tyhjennysputkeen. Sääntöjen mukaan suppilon reunan tulee olla 20 metrin syvyyden imaginaarisen ulottuvuuden alapuolella.

Lisäksi, jos katon leikkauksesta pitää pystysuora kouruun, sen tulee astua sisäänpäin kolmasosalla kourun koosta.

Ensimmäiset kaksi riippuvaa ruuvaa on ruuvattu etulevyyn tyhjennysuppilon vieressä.

Etäisyys kanavasta kannattimiin on 2 cm.

Tämäntyyppisten vedenpoistojärjestelmien kaltevuuskulma vaihtelee 2-5 cm: n välillä. Jos kiinnitämme järjestelmän etupaneeliin, jotta pystytään huomioimaan kaltevuus, meidän on kiinnitettävä kaksi äärimmäistä pidikettä, joilla on tarvittava korkeusero, ja sitten johto on kiristetty niiden väliin ja välikappaleet kiinnitetty.

Koska olemme tekemisissä muovin kanssa, maksimikantapeli on 60 cm.

Metallikannattimet on asennettu lattioon kattolamateriaalin alla. Näin ollen tällainen järjestelmä asennetaan ennen kattotiilien asennusta.

Merkintä tässä on hieman erilainen. Ensin sinun on taitettava kaikki kiinnikkeet yhdellä rivillä.

Vedä sitten vino viiva, jonka välinen ero on 2-5 cm: n ensimmäisen ja viimeisen pidikkeen välillä.

Metallikannattimien taivuttamiseen käytetään tavallisesti erityistä laitetta, jota kutsutaan nauhalevyksi, sillä on puoli, johon kiinnike kiinnitetään merkkilinjalla.

Koukut kiinnitetään ruuveilla taivekkeen ulkoreunoihin.

Lämpötilahäviöillä varustetut muoviset järjestelmät muuttavat lineaarisia mittojaan, joten kouruosat työnnetään yksinkertaisesti suppilon aukkoihin.

Missään tapauksessa liima ei voi liittää suppiloa suppiloon.

Suppilon seinämissä on asteikko, jossa asteet on merkitty. Kouru asennetaan sopivan ympäristön lämpötilan merkiksi asennuksen aikana.

Niiden välisen liitoskohdan liittämiseen käytetään erityistä tyynyä, jossa on urat, ohjeet ovat seuraavat:

 • Leikkaa kouruosa reikään;
 • Puhdista leikkaus veitsellä;
 • Telakka vierekkäiset osat, joiden rako on noin 5-7 mm;
 • Liimaa telakointialusta sisäpuolelta ja napsauta se kouruissa.

Kuten kuvassa näkyy, telakointilevyn reunan ei pitäisi olla lähemmäksi kuin 10 cm etäisyydellä kannattimesta.

Liimataan myös kourujen kääntyvät elementit. Tässä tapauksessa pyörivän elementin reuna ei saa olla lähempänä kuin 4,5 cm päässä kannattimesta.

Suurten kattojen kohdalla, joissa reunoja on kaksi tyhjennysuppiloa, urien kaltevuus laskeutuu keskeltä suppiloihin.
Tällöin päätykappaleet liimataan kourujen päihin, ja kourut itseään liitetään erityisten tyynyjen avulla lämpötila-asteikolla.

Tällöin kourujen reunat on asetettu ilmas- ton lämpötilan mukaan varjossa asennuksen aikana.

Muovisia tyhjennysputkia asennettaessa jäykkä liimasidos käytetään vain ensimmäisellä ja viimeisellä polulla, kaikki muut putkisto- ja kytkentäosat on yksinkertaisesti yhdistetty uraan.

Jokainen tyhjennysosan osa on ripustettu 2 kiinnikkeeseen, jotka kiinnitetään seinään ruuvilla tai ankkuripultilla.

Jotkut valmistajat nimeävät erikoismerkkien ylemmän ja alemman kiinnikkeen.

Putket itse kiinnitetään kiinnittimiin ilman liimaa, puristimilla.

Viereisten putkiosien telakointiin käytetään liittimiä ja putken reuna ei saa saavuttaa kytkimen pohjaa 2 cm: n korkeudella.

Jäteveden paineen kompensoimiseksi polvi liimataan alla olevaan putkeen. Etäisyys polven reunasta maahan ei saisi ylittää puolta metriä.

Niin sanottu kapelnik käynnistyy kattopäällysteen alle ja sen alaosa putoaa kouruun. Tällaisen laitteen asennus on toivottavaa, mutta ei välttämätöntä.

Muutama sana kotitekoisesta

Kotitalouksien viemäriputkien kuivatus näyttää, laita se lievästi, ei kovin kunnioitettavaa. Kuitenkin missä maassa tai pihalla niiden käyttö on perusteltua. Usein nämä läpimitat on tehty putkista, joiden läpimitta on 100-110 mm. Ne on asennettu samalla tavalla, ja vaiheittaiset ohjeet tehdään alla olevassa kuvassa.

Kuinka tehdä viemäriputkia.

johtopäätös

Edellä annetut ohjeet testataan toistuvasti käytännössä ja toimivat hyvin, tässä artikkelissa oleva video näyttää muiden päälliköiden työn. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita kommentteihin, yritän auttaa.

Metalli- ja muovivalukappaleiden kiinnityspisteet ovat samankaltaiset.

Galvanoitu teräskylpy: tee-se-itse rakentaminen, asennus ja korjaus valuma-kourut

Ebbs on vastuussa veden keräämisestä rinteistä ja sen kuljettamisesta purkautumispaikkoihin, joten ne ovat kaikkein tärkeimmistä jätevesien osista. Suurten valuma-aitojen vuoksi niiden hankinta on merkittävä osa koko viemäröintijärjestelmän rakentamisen kustannuksista. Kokonaishinta on melko korkea, vaikka valitsetkin halpoja tuotteita tinasta. Siksi jokaisen itseään kunnioittavan kodin käsityöläisen pitäisi pystyä tekemään galvanoitua terästä omilla käsillään. Hyvin ajettu tekniikka ei pelkästään säästä talousarviota vaan mahdollistaa myös voittavan voiton tilanteessa, jossa katon asentaminen vaatii epäsäännöllisiä kouruja.

Sähkösinkittyjen teräsputkien valmistusmenetelmä

Yritykset, jotka valmistavat galvanoituja teräsvaluja, käyttävät erityisiä taivutuslaitteita. Työkappaleen säteittäinen taivutus saadaan aikaan teräksen sisäisten jännitysten uudelleensuuntautumisen aikana metallilevyn valssauksen aikana koneen rullien välissä. Tietenkin, että kertaluonteinen työ ostaa tai tehdä tällainen laite on irrationaalinen. Siksi kotona käsiteltäessä aihioita käytetään käsityökaluja.

Kun kourujen pienimuotoinen tuotanto tuottaa erityisiä levyn taivutuskoneita

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Ennen kuin aloitat katon käyttämisen omalla kädellä, sinun on valmisteltava kaikki mitä tarvitset. Ensinnäkin sinun täytyy työskennellä tietenkin sinkitty teräs. Teollisuus tuottaa erilaisia ​​paksuisia levyjä, joten tulevaisuuden kourujen muoto muodostaa valintaperusteena. L-muotoisille tai suorakaiteen muotoisille tuotteille galvanointia voidaan käyttää 0,5-0,7 mm: n paksuudella - tämä mahdollistaa sen käsittelyn ilman paljon vaivaa. Klassiset puoliympyrän muotoiset materiaalit, joissa ei ole jäykisteitä, ovat liian haaleita, joten niiden valmistuksessa on parempi ottaa 1 mm: n paksuus tai enemmän levyjä.

Galvanoitu teräslevy on sopivin materiaali kourujen valmistukseen.

Seuraavaksi kannattaa kiinnittää huomiota suojapinnoitteen laatuun. Standardien mukaan sinkkikerroksen ominaispainon on oltava vähintään 270 g / m 2. Vähittäiskaupan verkostossa on 60 - 270 g / m 2 sinkkipäällystettyä teräslevyä. Muista tarkistaa tämä kohta myyjän kanssa, koska hinnan ero ei ole niin suuri, mutta kattolevyn kestävyys voi poiketa useita kertoja.

Työssä voi käyttää teräslevyjä, joissa on polymeeripinnoite, mutta vain hyvä, laadukas materiaali soveltuu. Tunnistaa sen laatu ei ole vaikea - vain taivuta arkin kulma oikeaan kulmaan ja katso suojakerroksen tilaan. Jos se säilyttää alkuperäisen rakenteen, pinnoite ei repeä aihion muovauksen aikana, mikä tarkoittaa, että se sopii täydellisesti tehtävään. Jos polymeerikerros vahingoittuu ja hiutuu pois, niin sinun ei pitäisi ostaa tällaista metallia - vettä vuotaa halkeamia ja teräs hävittää nopeasti korroosiota.

Työkalu, jota tarvitset galvanoitujen valukappaleiden valmistukseen:

 • kumi ja puiset mönkijät;
 • vasara;
 • sakset metallille;
 • pihdit;
 • mittanauha;
 • rivi;
 • merkki tai kynä;
 • sileä metallikulma, jonka hyllylevy on vähintään 50 mm;
 • mallipohjana oleva teräsputki, jonka läpimitta on vähintään 100 mm;
 • puinen ristikko, jonka leikkaus on vähintään 20 h30 mm. Vuorovesi vaatii kaikkein yksinkertaisimpia työkaluja

Koska kourujen kiinnittämiseen tarvittavat kannattimet voidaan myös tehdä käsin, tarvitaan lisärengas rakenteellisesta teräksestä, jonka leveys on 20-30 mm ja paksuus vähintään 2,5 mm ja teräsnauha, jonka paksuus on 1 mm. Ohut metalli tarvitaan puristimien tekemiseen. Voit kiinnittää ne pidikkeisiin niiteillä tai hitsauskoneella.

Vaiheittaiset ohjeet valukappaleiden valmistamiseksi

 1. Leikataan sinkitystä arkista 180 - 220 mm leveä nauha. Galvanoitujen levyjen leikkaamiseen voit käyttää sekä manuaalisia että sähkötyökaluja.
 2. 5-10 mm: n etäisyydellä työkappaleen vetoriveistä. Tulevaisuudessa niitä tarvitaan taivutusten tekemiseksi. Tällainen laippa ei vain heiluttele houkuttelevuutta vaan myös lisää jäykkyyttä. Kaarevan reunan laippa tekee siitä jäykemmäksi

Työkappaleen reunan puhdistamiseksi galvanoidusta teräksestä, voit käyttää auraa, joka on valmistettu rikkoutuneesta haavasahan terästä.

 • Pihdeillä metallia taivutetaan merkittyä viivaa kohti 90 o: n kulmassa. Line laippa linja. Tee näin työkappale metallikulmalla ja kolhi mönkijä, jolloin kulma on taivutettu 130-150 o: iin. Laipan muodostamiseksi vahingoittamatta galvanoidun levyn pintaa, käytä puinen mönkijä
 • Puolikierukan valmistukseen se sijoitetaan työtasolle siten, että taivut suuntautuvat alaspäin. Työkappaleen siirtämisen estämiseksi se on kiinnitettävä kiristimillä. Sen jälkeen levyn reunaan asetetaan teräsputken halkaisija 100 mm, joka on myös kiinnitettävä päistään kiristämällä. Lisäksi työkappale on vähitellen päällystetty mallin ympärillä, koputtaen puisen männyn sen pinnalle. Kun ura saavuttaa halutun muodon, puristimet poistetaan ja jatketaan seuraavan tuotteen valmistusta. Puolikärkisten kourujen saamiseksi käytä sopivan halkaisijan omaavaa putkea.
 • L-muotoinen epätasaus tekee siitä entistä helpompaa. Voit tehdä tämän etsimällä sivun keskelle molemmin puolin ja vetämällä keskiviivan. Taivutus suoritetaan metallikulmalla tai puupalkilla, joka on kiinnitetty työpöydän reunaan. Työkappale asetetaan niin, että sen keskiviiva on tarkasti mallin reunan yläpuolella ja kolhi männyn taivutuksen aikaansaamiseksi 90 o: n kulmassa. U-muotoinen ura on muodostettu samalla tavalla, mutta kaksi rinnakkaista viivaa vedetään 60-80 mm: n etäisyydellä työkappaleen ulkoreunasta ja kaksi oikeaa kulmaa ovat kaarevat.
 • Jos puoliympyrän muotoisen uran valmistuksen jälkeen sen reunat hieman poikkesivat, sillä ei ole merkitystä - asennuksen jälkeen jäykissä pidikkeissä kokoonpano palautuu.

  Kattoveden tyhjennysjärjestelmän puoliympyrän ulosvirtauksia voidaan saada myös toisella tavalla - liuotetaan halutun halkaisijaltaan galvanoidut tyhjennysputket puoliksi.

  Video: kourujen tekeminen

  Kuinka tehdä haltijat ebbille

  Koukkuja kourujen kiinnittämiseen voidaan taivuttaa teräsrenkaista. Sopiva metallinen nauha, jonka poikkileikkaus on 20x2,5 mm, koska ohuempi metalli ei pysty selviytymään talvella valumaan talviin kerääntyneestä lumesta ja jäästä. Jos et voinut ostaa tällaista rengasta, pidikkeet voidaan leikata sopivasta paksusta teräslevystä. Tätä varten se on merkittävä, leikkaamalla tarvittava määrä liuskoja, joiden leveys on 20-30 mm ja pituus 400 mm.

  Koukkujen koko ja pituus riippuvat uran muodoista ja kiinnitysmenetelmästä (nahkaruuvilla, suojapeitteellä tai etusivulla).

  Jotta saisit paljon saman tyyppisiä haltijoita, sinun täytyy rakentaa erityinen laite. C-kannattimien taivuttamista voidaan kiihdyttää, jos metallilevyyn hitsataan Ø 100 mm: n putken Ø 50 mm: n pituinen Ø25 mm: n pituinen pystypultti. Halutun muotoisen koukun saa aikaan kiinnittämällä teräsrengas kiinnittimeen ja käärittämällä se putken ympärille. Laite kolmikulmaisten tai suorakaiteen muotoisten pitimien valmistamiseksi voi olla puupalkkeja, metallikulmakappaleita tai muotoiltua putkea.

  Omien käsien haltijoiden valmistuksessa kannattaa ottaa huomioon niiden muoto ja koko

  Kun viimeinen nauha on taivutettu, kiinnittimien yhdistäviin osiin tehdään 2-3 reikää, jotka kiinnitetään katon puurakenteisiin. Lisäksi koukun kaarevaan osaan voidaan hitsata langan pituudet 3-4 mm paksuja tai teräspaksuja, joiden pituus on enintään 1 mm. Niitä tarvitaan palauttamaan refluksointi pidikkeeseen.

  Kun viimeinen koukku on tehty, tuotteet maalataan. Maali antaa yksityiskohdat täydellisyydestä ja suojaa metallia ruosteelta.

  Video: miten laukaista vuorovedet tekevät sen itse

  Asennus ebb

  Galvanoitujen valukappaleiden kiinnitys suoritetaan useassa eri vaiheessa, ja työ suoritetaan tiukasti. Vain tässä tapauksessa voimme toivoa, että tyhjennys asennetaan oikeaan kulmaan ja yksittäiset kiinnikkeet eivät roikkuudu ilmassa. Seuraavaksi annamme ohjeita toimimaan, ja nyt tarjoamme sinulle perehtyä työhön tarvittavien työkalujen luetteloon:

  • taivutusväline koukkuihin;
  • punkit;
  • kulmahiomakone tai -haara;
  • Blind River pihdit;
  • sähköpora;
  • ruuvimeisseli;
  • vasara;
  • kumimetsät;
  • sakset metallille;
  • johto;
  • mittanauha;
  • lyijykynä.

  Tärinän laadun tärkein edellytys on kourujen suoruus ja suunnittelun kaltevuuden noudattaminen. Kiinnityspisteiden kiinnityspisteiden merkitsemiseen on parasta käyttää lasertasoa. Jos sinulla ei ole tällaista laitetta käsillä, voit käyttää yksinkertaista tasoa (hydraulinen taso).

  Asennusohjeet ebb

  Galvanoitu tyhjennys on melko kevyt rakenne, joten se voidaan kiinnittää sekä katolle että etualalle (joskus kutsutaan myös tuuleksi). Ensimmäisessä tapauksessa asennus toteutetaan katon rakentamisen vaiheessa ennen kattolevyn asettamista. Näitä tarkoituksia varten ne käyttävät pitkänomaisia ​​kiinnikkeitä, jotka on sijoitettu haaroihin ja kiinnitetty itsekierteillen ruuvilla. Kiinnitys tällä tavoin voidaan suorittaa vain, jos sauman korkeus ei ylitä 0,6 m.

  Kiinnittimen asennuksessa on otettava huomioon kiinnitystyyppi, kaltevuus ja etäisyys etulevystä

  Jos raiteiden välinen etäisyys on yli 0,6 m, kourat palautusjäähdytykseen voidaan asentaa pohjalevyn pohjalevyyn.

  Tuulilevyn kiinnityskorvakkeiden avulla tämä menetelmä mahdollistaa viemärikaivon asentamisen lopulliseen rakennusvaiheeseen tai tarpeen mukaan.

  Galvanoitujen vuorovesien asennusta omilla käsillä on tässä järjestyksessä:

  1. Kaltevuuden reuna-alueella valitse ensimmäisen pidikkeen kiinnityspiste. Sen on oltava niin korkealla, että vuorovesi on mahdollisimman lähellä tippua tai katon reunaa. Ulosvirtaus on asetettu siten, että katolta tai tippuvuudelta virtaava vesi ei pääse seiniin vaan uran pohjaan.
  2. Ruuveja ja ruuvimeisseliä käyttämällä kiinnike kiinnitetään levylle tai raudalle. Ebbin kannattimet voidaan kiinnittää telineelle tai tuulilevylle
  3. Etsi liityntäkouru, jonka vieressä sijaitsee putkisto. Tällöin on kätevää käyttää laseria tai vesitasoa, joka koputtaa 2-3 mm: n kulmakerroin 1 lineaariselle ulosvirtausmittarille. Tarkastelemalla tätä linjaa suppilo asennetaan ääripisteeseen.
  4. Aseta toisen kiinnikkeen paikalleen 15 cm etäisyydeltä suppilosta. Asennettaessa koukkua ne käyttävät paitsi vaakasuoraa asennetta jännitetyn johtoa pitkin, mutta myös pystysuora kohdistus.
  5. Äärimmäisten pitimien välissä kiristetään konstruktio johto, joka toimii ohjeena asennettaessa välirunkoja. Pidikkeet voidaan asentaa yksi kerrallaan äärimmäisten elementtien väliin viedyn johdon avulla.
  6. Kiinnitä muut pidikkeet. Itse valmistetuilla galvanoiduilla valulla on vakiopintainen 2 m: n levy, joten on helppoa, jos valitset 1 m: n pituisten kiinnikkeiden välisen etäisyyden. Vaikka tietyt lähteet edellyttävät, että asennat koukut 0,5-0,6 m: n välein galvanoidusta teräksestä, tämä riittää, varsinkin jos asennat tehokkaat koukut, joiden paksuus on 2,5 mm. Jos kiinnikkeet asennetaan 1 m: n etäisyydelle toisistaan, standardi kahden metrin kouru on täysin sijoitettu kolmelle pylväälle
  7. Ensimmäinen ebb on laskettu alkaen alimmasta pisteestä. On varmistettava, että sen vesi ei putoa suppilon keskelle vaan sen lähellä olevaan seinään. Tällöin rankkasateessa vesi ei pääse ylivuotoon.
  8. Kouru on kiinnitetty paikalleen, jonka kannattimien reunat taitetaan sisäänpäin ja puristetaan pihdeillä.
  9. Jokainen seuraava ulosvirtaus asetetaan edelliselle, jonka päällekkäisyys on 7 - 10 cm.
  10. Viimeinen ebb leikataan kokoon ja asetetaan paikalleen. Kun se on kiinnitetty pidikkeisiin, sen reunaan on asennettu päätykappale.

  Koska itse tehdyssä rakenteessa ei ole mitään lukitus- ja tiivistyselementtejä, liitoskappale voidaan lisäksi suojata vedenkestävällä tiivisteellä.

  Galvanoitujen valukappaleiden pääasiallinen vihollinen ovat puiden oksat, jotka voivat vahingoittaa suojaavaa metallikerrosta ja nopeuttaa korroosiota. Kourujen suojaamiseksi niiden yläosa peitetään ristillä tai verkolla. Tänään voit löytää minkäänlaista rei'itettyä suojaa - muovista, teräksestä tai messingistä. On mahdollista kiinnittää verkko samanaikaisesti kourujen asentamiseen ja asettaa sen reuna sulkujen tarttuimien alle.

  Video: kourujen asennus

  Kourujen korjaus galvanoidusta teräksestä

  Merkittävä haitta galvanoidusta teräksestä valmistetuista kouruista on se, että jos suojakerros vahingoittuu, korroosioprosessi etenee yhtä nopeasti kuin rautametallilla. Koska tällaisten paksujen paksuus useimmiten ei ole yli 0,7 mm, ruostetta ilmenee vaurioituneilla alueilla muutaman vuoden kuluttua.

  Metal hävittämisen estämiseksi on tarpeen tarkastaa säännöllisesti ja suorittaa korjaukset. Useimmiten ennaltaehkäisy tapahtuu kahdesti vuodessa - alkukeväällä ja alkusyksystä. Jäätä tai oksia vaurioituneet alueet on puhdistettava, rasvattava ja maalattava läpinäkyvällä lakalla metallityöhön. Silmiin piilotetulla tyhjennysalueella tätä tarkoitusta varten voit käyttää mitä tahansa emaliä ulkotöitä varten.

  Jos ei kuitenkaan pystytty estämään metallin tuhoutumista ja läpäisevää korroosiota aiheuttavia alueita, näkyvät galvanoituneella teräksellä, ne voidaan korjata. Tätä varten:

  1. Käännä pidätinkannattimet takaisin ja viemärin viallinen osa poistetaan kannattimesta.
  2. Jos kourun sivuseinä on ruostunut, vahingoittuneelle paikalle asetetaan galvanoidun teräslaatan. Tätä varten leikataan suorakulmio metallilevystä, joka tulee vahingoittumattomaan metalliin, jonka päällekkäisyys on 20-30 mm, ja kiinnitä se niiteillä. Jotta ei poistettaisi viemärin ulkonäköä, palautusjäähdytys asetetaan paikoilleen korjatulla puolella seinään.
  3. Jos korroosio on koskettanut kourujen pohjaa, vuotava osa leikataan kokonaan. Refluksin korjaamiseksi käytetään samaa kokoonpanoa sinkittyä terästä. Sen tulee olla 20 cm pidempi kuin leikattu osa, koska asennettaessa laastari osa sopii päällekkäin. Muista kiinnittää huomiota siihen, miten laastaria käytetään. Poistosuppilon puolelta se on kiinnitetty yläosaan, kun taas toiselta puolelta sen on oltava pohjaan - tämä ei salli veden virrata aukkoon. Korjausosa voidaan kiinnittää alumiinisulakkeiden avulla. Veden tunkeutumista voidaan välttää, jos nivelet käsitellään kosteudenkestävällä tiivistysaineella.

  Prosessin, jolla galvanoidut teräsvalut tehdään omilla käsillä, ei ole monimutkainen ja on käytettävissä myös aloittelijalle. Koska kourut maksavat peltihinnan, tyhjennysjärjestelmä on paljon halvempaa kuin valmiin, vaikka jäljellä olevat elementit (suppilot, putket jne.) Ostettaisiin vähittäismyyntiverkostossa. Mutta se ei ole kaikki. Koristeellinen kokemus galvanoidusta metallista hyödyttää muita projekteja. Esimerkiksi savupiipun toiminnallisen ilmanvaihdon, tyylikkään säätulpan tai kauniin visiirin sisäänkäynnin yläpuolella.