Betonilaatan valmistaminen tee se itse

Lujitetusta betonilaastista valmistettuja levyjä käytetään laajasti eri rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Tällaisia ​​tuotteita tarvitaan rakennuksen rakentamisessa, perustusten järjestämisessä, kellarin rakentamisessa ja vastaavissa rakenteissa, joita käytetään laajasti puutarhojen kauniisiin ja kestäviin poluihin.

Betonilaatan talon rakentamiseksi sinun on tunnettava työn tekniikka. Tällainen rakenne ei edellytä erityistä tietämystä ja kokemusta.

Puutarhojen järjestäminen betonilaattojen avulla

Laattojen rakentaminen puutarhojen reiteille

Jotta pystyt hallitsemaan betonilevyjen tuotantoa kappaleiden rakentamisessa, sinun on hankittava ja valmisteltava seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • Puupalkki, mitat osiossa 5/5 cm;
 • vasara;
 • kynnet;
 • Teräslevy muodon pohjan rakentamiseksi;
 • Betoniliuos;
 • Värilliset pigmentit, jos haluat, että puutarhasi polut saavat tiettyä värisävyä;
 • Vahvikkeet, jotka voivat olla metalliosat, joiden läpimitta on 5 mm.

Jotta puutarhan konkreettinen polku olisi omalla kädellä, sinun on rakennettava betonin muoto. Yleensä tällainen muoto on yksinkertaisin suorakulmio tai neliö, jonka pohja on metallilevy. Puupalkista muodostuu kehysrakenne, jossa ei ole aukkoja tai aukkoja.

Heti kun lomake on rakennettu, voit aloittaa työskentelyn liuoksella tai pikemminkin kaataa se betoniin. Mutta ennen kuin alat kaataa, on välttämätöntä sijoittaa vahvike yhteen vyöhön.

Neuvoston. Vahvistus tekee raidasi vahva, luotettava ja kestävä.

Valokuvapuutarhassa

Kun täyttö on suoritettu, anna levyn kuivua 7 vuorokautta ja aloittaa polkemisen vasta sitten.

Neuvoston. Valmistusprosessin nopeuttamiseksi useaan kertaan kerralla olisi muodostettava useita lomakkeita kerralla tai käytettyjä silikoneja, joiden hinta ei ole niin korkea.

Pohjalevyt

Valmis monoliittinen levy

Betoni levyt säätiölle - se on vain ainutlaatuinen elementti, jota voidaan käyttää minkä tahansa rakenteen perustana. Tällaisia ​​tuotteita erottaa korkea kestävyys ja luotettavuus. Nämä ominaisuudet aiheuttavat kysymyksen siitä, miten betonilaatta rikkoutuu, on todellinen ongelma.

Suurten lujuusparametrien lisäksi on huomattava, että betonilaatat ovat helppoja asentaa, työskenteleminen niiden kanssa ei vie paljon aikaa eikä vaadi erityisosaamista ja kokemusta päälliköltä.

Betonilaatan tyypit

Betonirakenteen rakentamiseen voidaan soveltaa monenlaisia ​​tällaisia ​​tuotteita, joista suosituimpia ovat seuraavat:

 1. Wall. Tämäntyyppisiä levyjä käytetään usein vähän rakennusten rakentamiseen. Käytännössä voit usein tavata tehdasvalmisteita, joissa on seuraavat ominaisuudet: leveys 30-60 cm, pituus 60-240 cm, korkeus 30-60 cm;
 2. Hollow betonilaatat. Tällaisia ​​tuotteita käytetään harvoin asunnon rakentamisen perustana. Usein tällaisia ​​rakenteita voidaan pitää seinäinä yhdessä monoliittisen lattiarakenteen kanssa. Betonipinnoitettuja levyjä käytetään tällaisten sokkelien koristelemiseksi edestä;
 3. Suorakulmaisen poikkileikkauksen yhtenäisiä elementtejä käytetään nauhatyyppisten perustusten rakentamiseen;
 4. Monoliittiset betonilaatat. Tällaisen säätiön täyttö suoritetaan suoraan rakennustyömaalla. Samankaltaisilla tuotteilla on puitteet varusteista, upeista lujuusindikaattoreista ja laajasta laajuudesta. Tämäntyyppinen säätiö on suosituin sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa, etenkin silloin, kun kyseessä on vaikea maadoitus.

Laattojen perustusten edut

Perusrakenteita, joiden rakentamiseen käytetään erilaisia ​​betonilaatuja, on seuraavat edut:

 • Helppo kaataa muotoilu. Tällaisen säätiön kaatamiseksi ei ole välttämätöntä saada laajaa kokemusta tällaisten teosten tuotannosta tai palkata ammattilaisten prikaati. Jotta muotoilu olisi vankka ja laadukas, riittää vain seurata tekniikkaa tarkasti, valmistaa välittömästi tarvittavat materiaalit ja huolehtia niiden laadusta.
 • Tuotteen hyvä kantokyky. Betonilaatat ovat pohja, jonka kantavuus ylittää helposti esimerkiksi vyön tyypin. Lisäksi perustuksen paksuus ei saisi olla liian suuri.

Tavallisen maanrakennuksen rakentamiseksi riittää vain muutaman desimaalin paksuuden omaava betonilaatta, vaikkakin rakennusaikaa pidetään epäedullisena pohjaveden korkean tason vuoksi.

Kiinnitä huomiota!
Jopa massiivinen Ostankino-torni seisoo monoliittisella betonilaatalla, jonka paksuus on vain 1 m, mikä vahvistaa tällaisten perustusten voimakkuuden pienellä paksuudella.

Se on monoliittisiä täyteaineita, joiden avulla voit luoda melko tiheän pohjan, joka kykenee jakamaan kuorman kompetensseihin. Lisäksi tämä säätiö eliminoi epätasaisen kutistumisen, rakenteen seinämien halkeilua ja putoaa.

Kiinnitä huomiota!
Valmis betonilaattojen käyttö on perusteltua, mutta tällainen säätö on vahvistettava saumoilla ja lisäksi betonilaattojen kuljettaminen maksaa paljon rahaa, koska tällaiset elementit painavat paljon ja lastaaminen ja purkaminen ilman erityislaitteiden avulla on yksinkertaisesti mahdotonta.

Lattian perustana on betonilaatan muodossa rakennusten pohja samaan aikaan. Tärkeintä on, että tällaisen levyn ratkaisu oli hyvin tiivistetty. Tällä pohjalla ei ole tarvetta upottaa aluslattia. Lisäksi monoliittiset kelluvat perustukset mahdollistavat jopa korkean pohjaveden olosuhteissa rakentaa kiinteä ja luotettava rakenne.

Huolimatta kaikista positiivisista laatatyypeistä, joissakin tapauksissa on vieläkin parempi rakentaa nauhan perusta, jota pidetään paljon edullisempana. Mutta on tilanteita, joissa vain levy voi kestää odotettua kuormaa ja sillä on kaikki tarvittavat parametrit.

Monoliittista jelloitettua säätiötä käytetään tapauksissa, joissa:

 • Rakennustontti on monimutkainen ja kostea maaperä;
 • Jos on tarpeen rakentaa kellari, järjestämättä korkeaa rakennuksen kellarista;
 • Kun säätiö toimii rakenteen lattiana, tarvitset vain lämpöä ja vedenpitävyyttä, ilman että järjestetään kellari.

DIY-säätiö

Kuinka tehdä betonialusta omiin käsiisi säätiön järjestämiseksi? Tämä ei ole niin vaikeaa tehdä, kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä, mutta tällainen työ vaatii tarkkuutta ja paljon aikaa.

Neuvoston. Kun rakennat säätiötä, se ei ole arvokasta tehdä silmällä, vaan kaikki suunnitteluparametrit on laskettava huolellisesti.

Vaiheittainen opetus teosten tuottamiseksi koostuu seuraavista tyypeistä:

 1. Ensimmäinen vaihe on merkitä alue, jonka jälkeen maaperä ruopataan haluttuun syvyyteen, ts. kaivaa pienen kuoppaan;
 2. Geotekstiilin kerros asetetaan kaivetun kaivon pohjalle, josta tulee luotettava este maaperän ja rakennuksen välillä. Näin maaperän kosteus ei pääse tunkeutumaan rakenteeseen, ja tekstiiliin kaadettava hiekka ei pääse maaperään;
 3. Seuraavaksi järjestetään hiekka tyynyt tehty hiekkaa ja raunioista. Jokainen tyynyn kerros on tiivistettävä perusteellisesti ja kostutettava. Tyynyn paksuuden tulisi olla noin 10 cm;
 4. Kaikki tarvittavat viestintäjärjestelmät otetaan käyttöön (jätevedet, vesihuolto jne.);
 5. Kun tyyny, muoto tai muotti on rakennettu;
 6. Merkin M100 liuoksesta on kytkinpaksuus 10 cm;
 7. Tuloksena oleva levy on vesitiivis. Tämän kerroksen materiaalit ovat valittu rulla, esimerkiksi ruberoideja. Vedeneristysmateriaalin reunat on juotettava käyttäen propaanipoltinta;
 8. Kellari on eristetty polystyreenivaahdolla. Eristyskerros peitetään polyeteenillä;
 9. Lisäksi kahden vyön sisältävä vahvikekehys säilyy. Lujittavan verkon tulee olla 20/20 cm: n parametreja. Ensimmäinen hihna sijaitsee 5 cm: n etäisyydellä eristeen pinnasta ja toinen 5 cm: n etäisyydellä levyn yläpinnasta.
 1. Kun raudoitus on valmis, täytämme betonilaatta.

Lopuksi

Betonilaatan rakentaminen suoraan rakennustyömaalle säätiön järjestämiseksi tai laadukkaan puutarhakatkan luomiseksi on yksinkertaista ja kaikki voivat tehdä sen.

Tämän artikkelin video kertoo vielä enemmän salaisuuksia betoniterästen valmistusprosessista.

Betonilattiat tekevät sen itse

Betonipäällysteet ovat yksi niiden tyypeistä, ja niissä on puutavaraan verrattuna sellaisia ​​etuja kuin kestävyys, lujuus ja syttymätön syttyminen. Ne voidaan rakentaa omin käsin käyttämällä tässä artikkelissa esitettyjä tietoja.

Artikkelin sisältö:

Tyypit teräsbetonilattiat

Teräsbetonilaatat voivat olla:

 • monoliitti, valmistettu paikan päällä;
 • tehdasvalmisteiset elementit (levyt, paneelit).

Näiden perinteisten lajien lisäksi ne rakentavat parhaillaan suhteellisen uusia tuotteita:

 • usein rei'itetyt (vahvistetuista betonipalkkeista ja ontolohkareista);
 • kevytbetonilaatat (polystyreeni, jne.).

Suurin osa näistä tyypeistä voidaan järjestää omin käsin. Ja miten tämä tehdään, tarkastelemme jäljempänä yksityiskohtaisemmin.

Monoliittiset teräsbetonilattiat omilla käsillä

Monoliittiset teräsbetonilattiat ovat yksi kestävimmistä lattiatyypeistä, mutta se vaatii myös paljon aikaa ja rahaa.

Laitetta varten on tarpeen rakentaa horisontaalinen irrotettava muotti ("kansi").

Tällainen muotti voidaan valmistaa puupaneeleista (25-35 mm paksuisista leikepöydistä) tai vedenpitävästä vanerista, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Jos laattoista valmistetuilla muottipaneeleilla on aukkoja, on vedeneristyskalvo asetettava muottipesän päälle siten, että nestemäinen liuos ei vuotaa.

Irrotettava muotti on sijoitettu palkkipalkkeihin, joita tuetaan pystysuorilla tukipylväillä. Räkit voivat olla teleskooppisia, tehdasvalmisteisia tai valmistettu riippumatta tangoista tai pyöreästä puusta, halkaisijaltaan 8-15 mm.
Monoliittisten teräsbetonilattian irrotettavien muottien elementit voidaan tehdä itsenäisesti tai käyttää valmiina - tehtaan toteutusta. Mutta jopa valmiiden telineiden ja pulttien avulla vanerin levyjen tai levyjen kokoa täytyy säätää huoneen mittoihin varsinkin, jos katossa on monimutkainen muoto.

Harjat on asennettava vaakasuoraan ilman halkeamia.
Vaakasuorassa muottirakenteessa on teräsvahvike, jonka muodostaa ristikko, jonka solut ovat 200x200 mm, ja ne on sidottu pehmeällä neuleliitoksella.

Lujitemuovaus

Muottien kiinnikkeet sopivat siten, että sen ja muottien välissä on vähintään 25 mm: n rako. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä vakiomuovihyllyjä tai ne on valmistettu puusta, vanerista jne. Riippumatta.

Teräsraudoituksen halkaisija, jota käytetään monoliittisten teräsbetonilattian laitteisiin, riippuu lattian koosta ja sen kuormituksesta, joka sen on kestettävä ja joka voi olla välillä 12-20 mm.

Monoliittisten teräsbetonilevyjen vaaditusta lujuudesta riippuen voi olla yksi tai kaksi riviä raudoitusta. Toinen teräsraudoitusrivi on asetettu tukeille - "tuolit", jotka on valmistettu vahvikkeesta, joka on esiasennettu alariville ja kiinnitetty pehmeällä neuleliitoksella. "Tuolien" korkeus riippuu lujitetun betonilevyn paksuudesta.

Toinen vahvistusrivi on myös muotoiltu ristikkona, jonka solut ovat 200x200 mm niin, että raudoituksen yläosassa ja betonin täytteen yläosassa on vähintään 25 mm: n etäisyydellä.

Joustavien monoliittien teräsbetonilattian vahva liitos kantavien seinien kanssa, jälkimmäisen sisällä lujitushihna on valmistettu teräsvahvikkeista ja kiristimistä, joihin vahvistus on kiinnitetty. Lujastushihna koostuu neljästä vahvikosta, joiden läpimitta on 12-20 mm, joille valmistetut kaulukset ovat kiinnitettynä neuletiheydelle kohtisuoraan. Pituuksien välinen etäisyys 200-400 mm.

Ennen betonin kaatoa on rakennettava rakennustyöt, jotka on rakennettu rakennusprojektin (savun tai ilmanvaihtokanavien) teknisiin reikiin, asennettava sähköjohdot ja asentamalla "majakat" betonin monoliittisen lattian paksuuden säätämiseksi.

Betonin kaataminen

Betoni monoliittisille laatoille tilataan valmiiksi tai valmistetaan itsenäisesti käyttäen yhtä tai useampaa betonimyllyä. Jos katto on korkeudeltaan, betoni on toimitettava nostomekanismien avulla.

Asennettaessa betonia on välttämätöntä varmistaa, että se kiinnittyy tiukasti ja tasaisesti tukirakenteeseen.

Betonilaatat olisi järjestettävä siten, että ne voidaan suorittaa mahdollisimman nopeasti, keskeytyksettä 3 tuntia. Muotti poistetaan betonin täydellisen kovettumisen jälkeen.

Äskettäin edellä kuvatun laitteen menetelmän lisäksi teräsbetoni-monoliittinen päällekkäisyys tehdään usein ammattimaisella lattialla.

Levyjen ja paneelien esivalmistetut teräsbetonilattiat

Esivalmistettujen betonilaattojen ja -paneelien katto voidaan jakaa pienikokoisten ja suurikokoisten elementtien päällekkäisyyksiin.

Yksittäisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa käytetään pääasiassa pienikokoisia teräsbetonilaatuja, kun taas suurkokoisia rakennuksia käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen.

Lisäksi vahvistetut betonilaatat erottuvat poikkileikkaukseltaan ontoksi, rei'itetyiksi ja kiinteiksi sekä levyn vahvistamismenetelmällä tavanomaisella tai esijännitetyllä vahvistuksella.

Ribbed lattialaatat tehdään ristillä yhdellä tai kahdella suunnalla, ja yläosassa on kiinteä laatta. Tällainen levy toimii hyvin taivuttamiseksi, mutta pohjasta ulkonemien ansiosta se muodostaa ei-litteän katon, joka rajoittaa sen käyttöä asuinrakennuksissa.

Betonibetoniseinä DIY

Lattialaattojen valmistus on melko monimutkainen tekninen prosessi, ja on parasta valmistaa tehdasvalmisteita. Mutta joskus voi olla tarpeen olla pieni tai epäsäännöllisen muotoinen laatta tietyn tilan kattamiseksi, jota ei voida sulkea tavallisilla laatoilla.

Tässä tapauksessa voit tehdä kiinteän tai onton teräsbetonilaatan omalla kädelläsi.

Tehdäksesi tämän sinun täytyy ensin tehdä muottiin tulevaa laatua varten. Tasainen vaakatasossa vaakatasoinen muotti on valmistettu puista tai vedenpitävästä vanerista. Vaakasuoran muotin koon ja muodon tulisi vastata vaaditun raudoitetun betonilaatan kokoa ja muotoa.

Vaakasuoran muottien sivuilla pystysuora muotti on naulattu sivulta, jonka korkeus vastaa laatan vaadittua korkeutta.

Vahvistus 20x20 cm: n ruudukossa on sijoitettu vaakasuoraan muottiin tukien korkeudelle 25 mm. Samanaikaisesti lujituksen päiden ei tulisi olla levyn sivuilla, vaan ne on pidettävä 20 mm: n etäisyydeltä. Ankkuri on sidottu ohut pehmeä teräs neulottu lanka. Vahvikkeen alapäähän on sijoitettu ja asennettu seisontatuet ylätasolle. Tukien korkeus lasketaan siten, että ylärajan ja betonilaatan yläpinnan välillä on vähintään 25 mm etäisyydellä.

Yläraja vahvistetaan "tuolilla" myös 20x20 cm: n ruudukkona ja kiinnitetään niihin samalla neulomalla.

Kun laatikon runko on valmis, koko rakenne kaadetaan betoniin huolellisesti. Jos täryttimiä on mahdollista käyttää asetettaessa - tämä on paras vaihtoehto. Jos se ei ole välttämätöntä, betonia on syytä kaataa ja levittää hyvin perusteellisesti koko rakenteen koko tilavuudelle siten, että jäljelle jää mitään tyhjiä säiliöitä. Kuten jo mainittiin, betonikerroksen korkeuden ylärajan yläpuolella tulisi olla vähintään 25 mm.

Betonin kaatamisen jälkeen laattapinta tasoitetaan mop-laitteella, jonka voit tehdä itse.

Valmistettu laatta betonin asettamisen jälkeen on säilytettävä vähintään kaksi viikkoa. Tässä tapauksessa on toivottavaa kostuttaa jatkuvasti pintaansa vedellä suuremman lujuuden ansiosta.

Usein harjan teräsbetonilattia

Usein ribbattu teräsbetonilohko on palkkityyppinen päällekkäisyys, jossa käytetään tukirakenteena teräsbetonipalkkeja ja ontelopäällysteisiä lohkoja käytetään palkkien välisen täytön muodossa.

Tällaista teräsbetonilattiaa rakennettaessa vahvistetaan ensin betonipalkit. Luotettavaa liittämistä palkkeihin, joissa on tukiseinät, jälkimmäisessä hihnat on valmistettu teräsvahvasta, jonka korkeus on 23-28 cm. Palkkien päiden tulee mennä 8-12 cm: n laakerin seinämien läpi kulkevalle hihnalle.

Teräsbetonilattiapalkkien korkeus on 40-60 cm ja riippuu onttojen lohkojen mitoista, jotka levähtelevät palkkeihin ja täyttävät palkkien välisen tilan.
Onttojen lohkojen korkeus määrittää usein rei'itetyn teräsbetonilevyn korkeuden ja yleensä 16-27 cm.

Tämän tyyppisten lattiojen äänieristysominaisuudet riippuvat onttojen lohkojen tyypistä.

Hankkeen paikoissa sisätilojen välissä, niiden alapuolella, kattoon on asennettu kaksi palkkia, jotka on sijoitettu vierekkäin.

Kun päällekkäisyyksien pituus on yli 4 metriä palkkien poikki, asennetaan toinen jäykkyyden elementti - erotusreuna.

Ylhäältä koko lattiarakenne on täynnä betonia, joka täyttää onttojen lohkojen ja niiden yläpuolella olevan tilan usean senttimetrin korkeuteen.

Joskus tällaisen päällekkäisyyden lujuuden ja kantokyvyn lisäämiseksi onttoja lohkoja varten ne järjestävät vahvistuksen, joka on tehty raudoituksesta 200 x 200 mm: n soluina, joka on kaadettu betonilla. Totta, tämä merkittävästi painaa päällekkäistä rakennetta.

Voit katsella videoa ristisillä teräsbetonilattialla varustetusta laitteesta artikkelin lopussa "Tyyppien talon lattiat".

Polystyreeniset betonikatot

Tämä on suhteellisen uusi lattiatyyppi. Kolme pohjakerrosjärjestelmää on valmistettu polystyreeni-betonista:

 • -kokoonpano (laakeripalkit ja täyttöelementit);
 • -puolikiinteä (asennuslevyt ja irtotikerros - vahvistetusta betonista);
 • -monoliittinen järjestelmä (ammatillinen lattia).

Polystyreenilevyt on tehty lattiatyypeille:

 • jopa 4,0 m (140 mm paksu ja paino 150 kg / m 2),
 • 4,0-5,0 m (180 mm paksu ja paino 190 kg / m 2);
 • 5,0 - 6,0 m (paksuus 220 mm ja paino 230 kg / m 2).

Lautaset ja muut koot voidaan tehdä tilauksesta.

Polystyreenibetonilaattojen positiivinen ominaisuus on niiden pieni paino, mikä aiheuttaa kuorman alenemista tukikehyksessä ja talon perustassa. Lisäksi näillä levyillä on suuri lujuus, lämmöneristys- ja äänieristysominaisuudet sekä helppo asentaa.

Polystyreenilevyt voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana pienillä trukkeilla tai manuaalisesti. Tällaisten laattojen laattojen rakentamisessa on mahdollista irrottaa kipsi (joskus se on melko tarpeeksi kittiä sementtimuroilla tai keraamisten laattojen liimalla), minkä seurauksena viimeistelytoimenpiteiden kustannukset ja ehdot ovat merkittävästi pienentyneet.

Liittyvät videot

Alla voit katsoa videota monoliittipohjaisen betoniteräksen laitteesta yksityiselle talolle.

Kuinka tehdä laatan omin käsin?

Yleensä kivitaloissa lattiat valmistetaan esivalmistetuista raudoitetuista betonilohkareista. Mutta joskus on välttämätöntä, että lattialaatta tehdään käsin.

Esivalmistettujen levyjen asennusohjelma.

Tällaiset voivat olla suhteellisen harvinaisia ​​tapauksia, kun esimerkiksi on ongelmallista käyttää nosturia tai muuta rakennuslaitteistoa ilman, että levyjen asentaminen on mahdotonta. On tarpeen valita lattianvalmistus omalla kädellä myös silloin, kun arkkitehtuurihankkeeseen liittyy tilojen epätasainen asettelu.

Joka tapauksessa kotitekoisten laatikoiden on vastattava selkeästi kaikki tekniset vaatimukset, jotka asetetaan teollisesti valmistetuille betoniteräksille. Siksi on syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin tällaisten levyjen tuotannon tekniikkaa pois betoniterästuotteiden kasveista.

Joitakin etuja laattojen tekemiseen

Itse kaadettavat monoliittiset betonilaatat kiinnitetään paitsi silloin, kun ei ole muuta fyysistä ulosmenoa. Joskus arkkitehtoninen, teknologinen, muotoilu, ekologinen tarkoituksenmukai- suus tulee esiin. On syytä huomata, että tällaisissa tapauksissa etuna on, että tämän menetelmän edut ovat erityisen havaittavissa.

Kun valitaan tuotantolaajennus monoliittiselle levylle omilla kädillä, valmistaja ei välttämättä huolehdi siitä, mistä ongelmista aiheutuu rinnakkaisliitosten esiintyminen tehtaalla vahvistettujen betonilaattojen välillä.

Lisävahvisteiden laatat.

Ylimaalauksen saumaton malli, joka taataan monoliittisen pinnan valssauksella, mahdollistaa tasaisen kuormituksen ulkoisten seinien, sisäisten väliseinien ja rakennuksen perustan.

Lisäksi tämä lattianpäällystysmenetelmä mahdollistaa huoneen sisätilojen suunnitella vapaasti, jotta huoneen koko ja kokoonpano vaihtelevat suuresti, mikä ei riipu yläpuolella olevista vakiolevyistä vaan luottaa mielivaltaisesti asennettuihin pystypylväisiin.

Lopuksi, kun järjestetään parveke yhdessä monoliittisen laatan kanssa, ei tarvita ylimääräistä pohjalevyä.

Lattian valmistuksessa tarvittavat materiaalit, työkalut ja laitteet

Jotta lattialaatta itsessään voidaan tehdä korkealla tasolla, päällikkö tarvitsee seuraavaa:

Piirustus lattialaatasta, jossa pyöreät aukot 220 mm paksu.

 • puutavaran hakaset;
 • kirves;
 • vasara;
 • rakennustaso;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • puupalkki muottien tukien valmistukseen (1 tuen määrä 1 m 2);
 • puiset levyt (50x150 mm);
 • vanerilevyt 20 mm paksu;
 • teräsvahvistus (halkaisija 10-12 mm);
 • kiinnitys taivutusvahvistukseen;
 • raudoitusvaipat;
 • M350 betoni (voidaan tehdä itsenäisesti sekoittamalla sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä).

Kuinka tehdä laatan päällekkäisyydet omiin käsiinsä: yleiset säännöt

Ennen kuin siirryt suoraan monoliittisen levyn varsinaiseen asennukseen, sinun on tutkittava huolellisesti kaikki tämän toiminnon vivahteet. Kuten mikä tahansa työ, se on mahdotonta ilman alkuperäisen luonnoksen laatimista.

Laitteen kellarijärjestelmä.

Se voidaan tilata jossakin erikoistuneesta yrityksestä rakennusten rakennesuunnitteluasiakirjojen laatimiseen. Tämä vaihtoehto näyttää parempana kuin käsinkirjoitetut laskelmat, koska vain asiantuntijat voivat laskea vaikutuksen taivutusmomenttialusta mahdollisimman suuren kuormituksen alle.

Mutta voit tehdä tämän osan työstä itse, viitaten esimerkiksi Internetiin tarvittaviin kaavoihin ja suosituksiin. Erityisesti löytyy kuvaus laattojen tuotantotekniikasta taloon, jonka korkeus on jopa 7 m ja lattian paksuus 180-200 mm - yksi maanrakennusten rakentajien suosituimmista lattianrakennusvaihtoehdoista.

Tuotannon käsite sisältää seuraavat osat:

 1. Tärkeä teräsvahvistus. Tarjoaa koko rakenteen kantavuuden. Se sopii sekä yhteen suuntaan (rinnakkain levyn lyhyen sivun kanssa) että kahteen suuntaan (poikittain). Toisessa tapauksessa levyn paksuus on suurempi kuin ensimmäisessä suoritusmuodossa.
 2. Tukiliittimet. Se on asennettu lautasen seinäosaan, suojaa kattoa halkeilulta.
 3. Betonin kaataminen. Luo toimivan lattiapinnan (pohja lattialle / kattorakenteelle) ja suojaa sisäistä vahviketta. Yläkerroksen vähimmäispaksuus on 6 cm.
 4. Kruunu. Se on välttämätön osa mahdollisia päällekkäisyyksiä. Se kulkee rakennuksen tukiseinien läpi, ja se liitetään levyn lujittaviin tankoihin.

Suunnittelun lisäksi katon asennus käsittää muottien asentamisen, vahvistusprosessin, betonin kaatamisen ja tiivistämisen.

Muottiyksikkö monoliittisten lattialevyjen valmistukseen

Asennus muottiin monoliittisen katon alla.

Rakenteen (kannen) asentaminen sisältää useita peräkkäisiä vaiheita. Ensinnäkin tietyn korkeuden pystytukiasemat on muodostettu koko huoneen alueelle. Ne voivat olla sekä puisia että metalleja. Niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 1 m, ja ne, jotka ovat lähempänä seinää, on sijoitettava enintään 20 cm: n korkeudelle.

Runkopalkin yläpuolella olevaan muottiin kiinnitetään puupalkki (I-palkki tai kanava), jonka jälkeen vaakasuorat kannet asetetaan asennettuihin ristikkorakenteisiin. Samalla on varmistettava, että vaakasuoran muottien reunat painetaan tiukasti seinämiä vasten (aukot eivät ole hyväksyttäviä).

Edelleen edullinen tapa säätää pystypintojen korkeutta. Varmista, että vaakasuoran kannen ylempi leikkaus on täsmälleen sama kuin seinämän muuraus.

Sitten kaikki tarvittavat pystysuorat muottielementit asennetaan. Samaan aikaan seinien sisäreunoista tehdään pystysuora aita 150 mm: n etäisyydellä, koska juuri se on niin pitkä, että sen reunoilla oleva monoliittinen laatta tulee seinään.

Laitteen kannen viimeistelyn jälkeen, sinun on tarkkailtava huolellisesti, miten sen elementit ovat tasaisesti ja horisontaalisesti.

Vahvistuslaattojen vaihe

Esivalmistettu laatta.

Muotoilun asennuksen jälkeen ne alkavat valmistaa vahvikehkoa, joka koostuu kahdesta metalliristikosta. Näihin tarkoituksiin on teräsnauha, jonka läpimitta on 10-12 mm. Neuloa silmäkoko 200 mm: n silmäkokoisella langalla halkaisijaltaan 1,2-1,5 mm. Jos ruudukon valmistuksessa on tarpeen lisätä lujitustangot pitkin pituutta, on välttämätöntä varmistaa, että risteyspisteissä yhden sauvan päällekkäisyys toiselle on vähintään 40 cm.

Lisäksi on tarpeen noudattaa toista standardia - talon seinämän vahvistusverkon päällekkäisyyksien tulee olla 150 mm (tiiliseinä) ja 250 mm (hiilihapotettu betoniseinä). Samanaikaisesti lujitustangojen päiden ja pystysuoran muottien välinen etäisyys laattojen kehän ympärillä on 20-25 mm.

Kuten edellä mainittiin, lattialevyn täysimittainen vahvistaminen käsittää kaksi metalliristikkoa - pohjan ja yläosan. Niiden tulee olla levyn paksuutta 20-25 mm: n etäisyydellä levyn alemmista ja ylemmistä tasoista.

Alemman verkon oikean sijainnin varmistamiseksi on sijoitettu erityisiä muovisia kiinnittimiä. Ne on sijoitettava tarkasti lujittavien sauvien leikkauspisteisiin ja niiden välisen etäisyyden on oltava noin 1-1,3 m.

Oikea etäisyys ylemmän ja alemman verkon välillä (120-125 mm) on varustettu erityisten kiinnitystelineiden avulla. Ne on valmistettu käsin taivutuslaitteella, jonka halkaisija on 10 mm. Kaikkien tällaisten kiinnittimien korkeuden on oltava sama ja sama kuin 120 mm. Ne on sijoitettava muottipintaan ruutupuutarhassa 1 m: n välein.

Sen jälkeen rungon päissä on 400 mm: n nousu, kiinnityspultit kiinnitetään. Vahvistuksen vahvistamiseksi molemmat vahvistusverkot kiinnitetään kääntyvien saumojen kanssa.

Betonilaatan täyttö

Tyypit ontto-ydinlaattoja osassa.

Tätä toimintaa varten on parempi tilata valmiin betonin tehtaalla ja suorittaa se erityisellä mekaanisella sekoittimella ohjainletkun kautta. Tämä takaa tasaisen kerroksen muodostamisen ja tulevaisuuden vahvuuden päällekkäisyyden.

Esiasennettu teknisten reikien kehykset (savupiippu- ja tuuletusputket jne.), Ne aloittavat varsinaisen kaatamisen. Materiaalit ja työaika tulisi jakaa siten, että täyttö suoritetaan jatkuvatoimisesti ennen koko muottialueen täyttämistä.

Kannen lopullisen täytön jälkeen liuos asettuu huolellisesti syvällä värähtelijällä. Valun päätyttyä lattialevy on jätettävä noin 28-30 päivän ajaksi, jotta se voidaan täysin kuivua. Koko tämän kestävyyden aikana levyä on joskus kostutettava vedellä. Ja vasta kuukauden kuluttua siitä, kun betoni on kaadettu, muotti voidaan poistaa.

Näin ollen, kun noudatat kaikkia tarvittavia teknisiä vaatimuksia, voit tehdä oman monoliittisen levyn.

Lattialaatat tekevät sen itse. Piirustus ja valmistuslaattojen kustannukset

Lattialaatat on suunniteltu jakamaan rakennus tasolle (lattiat). Jos levyt sijaitsevat lattioiden välissä, niin tämä on päällekkäisyys, jos se on viimeisen kerroksen yläpuolella, sitten lattia. Ero on vain kantavuudessa. Nämä rakennustekniset rakenteet ovat lujittuneempia lujuutta ja luotettavuutta, koska ne ovat tärkeimpiä kuormittavia elementtejä ja ottavat kuorman koko lattiasta, mukaan lukien lattiat, väliseinät, laitteet, kalusteet ja väliaikaiset kuormat.

Lattialaatat voivat olla:

 • materiaalista riippuen: betoni, betoni, puu, metalli, yhdistetty;
 • esivalmistetusta tai monoliittisesta toteutustavasta;

Yksi tai toinen lattialaatta käytetään riippuen rakennuksen rakenteellisista ominaisuuksista, lattian maksimikuormasta ja asennustavoista. Seuraavaksi analysoidaan, miten päällekkäisyyksiä omilla käsilläsi.

Esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta

Ennen levyn valmistusta on toivottavaa tehdä laskelma. Seuraavaksi suoritetaan esimerkki lattialevyn laskemisesta taipumaan.

Alustavat tiedot laskemisesta

Rakennuksen koko, jonka monoliittinen päällekkäisyys on, on kooltaan 6x6 m, jonka keskinäiset sisäseinät erotetaan keskeltä (3m). Laattojen valmistukseen käytetän betoniluokkaa B20 (Rb = 117 kg / cm2, Rbtn = 14,3 kg / cm2, Eb = 3,1 * 10 ^ 5 kg / cm2) ja levyjen paksuus on 160 mm. A-500C teräsvahvistus (Rs = 4500 kg / cm2, Ea = 2,0 * 10 ^ 6 kg / cm2).

Lattiakuormien kerääminen

Lattian kuormitus koostuu painosta: lattialevy (meidän tapauksessa 160 mm), sementtipaksuus 30 mm, keraaminen laatta, väliseinien vakio paino ja hyötykuorma. Kaikki tiedot esitetään seuraavassa taulukossa ottaen huomioon kertoimet.

Levyn laskeminen taipuman muodonmuutoksessa

Päällekkäiset työtavat:

Nyt meidän on valittava vahvistusosa, mistä määrittelemme maksimaalisen hetken:

ja kerroin Ao laattaosan leveydellä b = 1 (m):

Vahvistuksen vaadittu poikkipinta-ala on yhtä suuri kuin:

Siksi levyjen 1 mittarin vahvistamiseen voit käyttää 5 sauvaa, joiden halkaisija on 8 mm 200 mm: n välein. Vahvistuksen alue tässä tapauksessa on As = 2,51 cm2.

Tulimme lautaselle tiheään laskemiseen taipuman muodonmuutoksilla. Alkuperäisistä tiedoista tiedämme, että lattian jatkuva kuormitus on 0,63 tn / m² ja
tilapäinen kuormitus lattialla on 0,2 tn / m².

Laske pitkä aika pitkäaikaisen kuorman vaikutuksesta:

Ja lyhyen aikavälin kuormituksen enimmäisnopeus:

Löysimme kerroin ottaen huomioon kuormitustyyppi ja kuormitusjärjestelmä S = 5/48 - palkkeille, joiden tasaisesti jakautunut tasaisuus (taulukko 31, "käsikirja
betoni- ja betonirakenteiden rakenteesta). y '= y = 0 (taulukko 29, "betonirakenteiden suunnittelu ja betonirakenteet raskasta betonia)".

Kerroin määrittää: k1kr; k1dl; k2dl.

Tarkastelemme akselin kaarevuutta lyhytaikaisten, pitkäaikaisten ja jatkuvien kuormitusten samanaikaisella toiminnalla:

Meidän on nyt määritettävä maksimaalinen poikkeama puolivälissä:

Ehto täyttyy, mikä tarkoittaa, että hyväksytyn vahvistuksen Ø8 A-500С 200 mm: n askel on totta!

Monoliittiset lattialevyt autotallille

Myös rakennuksen rakenteet, kuten lattialaatat, voidaan tehdä käsin. Katsotaanpa autotallin lattiapäällysteitä. Päällekkäisyydet lentävät 4300 mm pitkiä, joten levyjä tehdään 4500 mm. Kummallakin puolella laatta lepää 100 mm: n seinälle.

Materiaalit levyjen valmistukseen

Kuinka tehdä laattoja omiin käsiisi? Laattojen valmistukseen tarvitaan:

 • levyä H75 / 750 x 4500 mm, sitä käytetään irrotettavana muottina;
 • puiset levyt, joiden korkeus on 150 mm ja paksuus 25 - 30 mm;
 • halkaisijaltaan 16 mm;
 • verkko solulla 100x100 halkaisijalla 5 mm;
 • läpimitta 8 mm, 2 kpl levyä kohden;
 • betoniluokka B20.

Prosessi levyjen tekemisestä omiin käsiisi

Ammattilattian levyt pysyvät jäykän perustana. Alareunan alla sinun on asetettava risti (puiset levyt, 4 kpl). Järjestämme levyn muottien levyn ympäryksen ympärille.

Laitamme vahvistuksen jokaiseen lokeroarkkiin (5 kpl). Betonin suojakerroksen tulee olla 25-30 mm. Liitämme saranat (4 kpl) samoihin lujitustangeihin laatan kuljettamiseksi (meidän tapauksessamme nostaa se autotallin katon korkeuteen). Laattojen yläosassa asetetaan verkko, joka on myös suojattava 30 mm betonin kerroksella.

Jotta ammatti-lattiamateriaali olisi hyvin betonin takana, se on öljytty (muokattu) tai peitetty muovikelmulla. Betonin kulutus laatta on 0,4 m3. Betoni valmistetaan painovoimasekoittimessa, kaadetaan ja tiivistetään värähtelijällä. Levy voidaan poistaa vain 7 päivää, kun betoni on saavuttanut 70% vahvuuden.

On myös mahdollista, että laitteen muunnos on päällekkäin suoraan seiniin. Profiililevyjä levytetään, vahvistetaan ja vahvistetaan muotti. Betoni nousee nosturin alta ja täytetään jatkuvalla kerroksella. Ylimmän päälle asennat tarvikkeita betonivahvuuden aikana. Tämä menetelmä on kalliimpi, joten aallotettu arkki jää kattoon.

Kuinka paljon se maksaa laattaksi?

Nyt lasketaan valmistuslaattojen kustannukset, joiden kokonaispinta-ala on 29 m2 ja korkeus 150 mm. Betonin kustannukset - 335 dollaria, ammatillinen lattiapäällyste H75 - 400 dollaria, varusteet - 235 dollaria, nosturipalvelut 135 dollaria. Tämän seurauksena saamme summan 970 dollaria. Tällainen kustannus olisi, jos teet laatta suoraan autotalliin, eli profiili pysyy betonilattian alla.

Jos teet lattialaatat omilla käsilläsi, niin katon kustannukset ovat jonkin verran halvemmat, poistamme aallotettujen levyjen kustannukset. Yhteensä saat 705 dollaria.

Esivalmistetut monoliittiset lattialaatat

TZhBS-sarjan SMP on kehitetty vaihtoehtona puulattialle ja monoliittisille betoniteräksille. SMP TZhBS on esivalmistettu rakenne, joka yhdistetään asennusvaiheessa yksiosainen päällekkäin vahvistetun levyn avulla.

SMP TZHBS: n erottuva piirre on se, että kaikki betonielementit on tehty jäykistä ratkaisuista. Jotta SMP: n tuotanto olisi taloudellisesti mahdollista, kaikki katon komponentit on valmistettava teollisesti nykyaikaisilla, tehokkailla laitteilla.

Koostumus SMP TZhBS

Esivalmistetut monoliittiset laatat sisältävät:

 • I-palkit, jotka on tehty kudotusta betonista;
 • monisävyiset betoni- tai betoniteräkset, jotka on sijoitettu palkkien väliin;
 • teräsbetonikerros, joka yhdistää katon yhden kappaleen rakenteeseen.

SMP TZhBS: n edut

 • Suuri kantavuus, jopa 1000 kg / m2.
 • Monoliittisen vyön suorittaminen epäonnistui.
 • Korkea lämmön- ja äänieristys.
 • Mahdollisuus sijoittaa teknisen viestinnän aukkoihin.
 • Matala materiaalikulutus neliömetriä kohti päällekkäin.
 • Mahdollisuus kiinnittää katto omilla käsillä.

Asennustekniikka SMP

1. SMP: n elementtien toimittaminen rakennustyömaalle. Se on tuotettu vähintään 3,5 tonnin kuorma-autoilla, joissa on nosturi. Yksi lento tarjoaa materiaalin toimituksen 30 m²: n päällekkäisyydelle. Purkaminen tapahtuu manuaalisesti tai nosturilla.

2. Lattialautasen laite kädet alkavat I-palkkien asettamisella kantavien seinien päälle 70 cm: n askelin ja tukemalla vähintään 10 cm.

3. Aseta onttoja lohkoja palkkien väliin.

4. äärimmäisten säteiden muuraus.

5. Lujittavan verkon asettaminen koko päällekkäiseltä alueelta.

6. Täytä monoliittinen betonipalkki, joka yhdistää palkit ja ontot lohkot yhteen rakenteeseen. Betoni virtaa onttojen laattojen ja palkkien väliseen tilaan ja luo kiinteän jäykän rakenteen.

Laitteen lattian vaihtoehdot esivalmisteen ja monoliittisen päällekkäin

SMP TZhBS: llä on mah- dollista asettaa kaikenlaisia ​​lattioita. Esimerkiksi pidetään linoleum ja parkettilattiat. Kerrosten järjestys on osoitettu alhaalta ylöspäin.

Linoleumin lattia

 1. Hiekkakerros 30 mm paksu.
 2. Pehmeä puukuitulevy 12 mm paksu.
 3. Katemateriaalin vedeneristys.
 4. Sementti-hiekkalaattiliima M 150 -tuotteen liuoksesta, jonka paksuus on 40 mm.
 5. Tasoituskerros polymeerisementistä, jonka paksuus on 8 mm.
 6. PVC linoleumi lämpöä ja äänieristysalustalle, asetettu bustilattia varten.

Parkettilattia

 1. Hiekka 30 mm paksu.
 2. Puiset lokit, joiden leikkaus on 80 × 40 mm, asetettu 400 mm: n välein.
 3. Parketti 20 mm.

Kattokorkeus valmiilla lattialla on 340 mm (240 mm päällekkäin + 100 mm lattiasta).

Monoliittinen lattialevy tekee sen itse kotona

Kodeissa käytettävät levyt valmistetaan tavallisesti raudoitetusta betonista. Nämä ovat tyypillisiä valmiita tehdasrakenteita, jotka on otettava asianmukaisesti käyttöön rakentamisprosessissa. Niillä on hyvät suorituskykyominaisuudet, mutta on parempi vaihtoehto. Tämä on monoliittinen lattialaatta, ja se on aivan mahdollista tehdä se itse, ilman tilausta rakennusyrityksiltä. Tällainen levy ei ainoastaan ​​ylitä tavanomaista teräsbetonia, mutta ei myöskään vaadi erityisiä taitoja tai erikoistuneita monimutkaisia ​​laitteita sen valmistukseen.

Verrattuna tavallisiin tehtaisiin valmistettuihin raudoitettuihin betonilaatoihin monoliittisella lattiapinnoitteella on useita etuja:

 • Rakenteella ei ole saumoja, mikä lisää sen voimakkuutta, koska pohjan kuormitus jakautuu tasaisesti koko pinnalle. Tällöin rakennuksen kokonaiskestävyys ja turvallisuus lisääntyvät.
 • Monoliittinen täyttö antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla talon ulkoasua, koska se lepää suoraan pylväistä. Voit luoda erilaisia ​​kulmia ja nurkkia, joiden alapuolella on melko vaikea valita yksittäisiä lattialaatoja. Tämä avaa laajan mahdollisuuden suunnitteluideoihin.
 • Lopulta monoliittinen rakenne mahdollistaa turvallisen parvekkeen varustelun ilman lisäkäyttöä. Parvekkeen luominen ei ole välttämätöntä, mutta monet ihmiset haluavat sitä maalaistalossa, joten miksi ei.

Voit luoda monoliittisen laatan omiin käsiisi ilman, että palkkaat työntekijöiden prikaatiota ja käytät hienostuneita laitteita. Riittää, että kaikki tapahtuu vaiheittain huolellisesti ja noudattaen turvallisuusmääräyksiä. Lisäksi sinun on valittava laadukkaita rakennusmateriaaleja.

Tekniikkalaitteet monoliittinen levy

Monoliittisen laatan valmistamiseksi tarvitset piirustuksen. Mikä tahansa rakentaminen alkaa järjestelmästä ja laskelmista. On parempi järjestää tilaus rakennusvirastoon ja antaa laskuja ammattilaisille. Tuloksena kerrotaan, mitkä oikeat mitat sopisivat laatan rakentamiseen, mikä vahvistaisi raudoitusta sen valinnalle ja mitä konkreettisia olemassa olevista tuotemerkeistä olisi käytettävä. Voit yrittää tehdä kaikki tarvittavat laskutoimitukset itse, Internetissä on järjestelmiä, joilla tämä toimenpide suoritetaan. Normaalissa maalaistalossa on pääsääntöisesti enintään 7 metriä, jonka laajuus on 180-200 mm, ja se on tavallisimmin käytetty koko.

Uuden monoliittisen laatan valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 tai vaihtoehtoisesti 12 mm ja sen taivutuslaite.
 • Betoni merkinnällä M 350. Voit myös tehdä konkreettisen ratkaisun itse, sekoittamalla hiekkaa, sementtiä ja soraa.
 • Muotti ja tuki tukee sitä, tarvitset yhden tuen neliömetriä kohden.
 • Muovinen jalusta vahvistuskiinnitykselle.

Kaatoprosessi sisältää välttämättä useita kohteita, jotka suoritetaan peräkkäin:

 • Jos rakennuksen nykyinen kenttä on huomattavasti suurempi kuin 7 m: n standardi tai käynnissä oleva projekti on yksiselitteisesti riippuvainen pylväistä, lattialevyä on laskettava.
 • Ensimmäinen askel on laatoituksen aloittaminen työn aloittamiseksi.
 • Laatta on vahvistettu teräspalkkeilla, joista runko on koottu.
 • Betoni kaatui.
 • Syvällä värähtelijällä tiivistys tehostaa voimaa.

Kun seinien korkeus on saavuttanut vaaditun tason, voit aloittaa lattialevyn.

Muottien asennus

Rakennuksessa käytettävää tavanomaista muottirakennetta kutsutaan joskus kanneksi, ja tämä on tarpeen laattojen luomiseksi. Voit yksinkertaisesti vuokrata valmiin, irrotettavan, joka on valmistettu metallista tai muovista. Voit myös tehdä sen itse levyistä tai vanerilehdistä. Tietenkin vuokraus on paljon yksinkertaisempaa, koska muotti on irrotettava ja kokoontaitettava, mikä tarkoittaa, että se on helppo poistaa. Lisäksi siinä on teleskooppinen laite, jonka avulla voit säätää korkeutta.

Muottien luominen manuaalisesti edellyttää vanerilevyjä tai -levyjä. Taulukoiden rakenteet on pudonnut hyvin, puukappaleiden huolellinen säätö. Jos on halkeamia ja reikiä, sinun on käytettävä vedenpitävää kalvoa, joka kääritään muottiin.

Kuinka asentaa muottiin?

 • Ensin sinun täytyy rakentaa pystysuoria tiloja. Jos se on vuokrattu muotti, sen rooli suoritetaan metalliosastoilla teleskooppisella korkeudensäätöjärjestelmällä. Voit ottaa puutöitä. Käytettyjen telineiden välinen etäisyys on yksi metri. Telineiden tulee olla vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Ristitangot asetetaan asennettujen telineiden päälle - nämä ovat erityisiä pituussuuntaisia ​​palkkeja, joita tarvitaan pitämään laatta.
 • Risteissä on vanerilevy, joka on kosteudenkestävä. Vaakasuoran säteen tulisi olla tiukasti kiinni viereisestä seinämästä jättämättä mitään reikiä.
 • Käytetyn rakenteen yläreunan on vastattava seinän nykyistä yläreunaa, joten tukien korkeutta tulisi säätää hyväksyttävälle tasolle.
 • Sijainti ja tarkka vaakasuora asento on tarkistettava rakennustason avulla.

Joissakin tapauksissa muotti on päällystetty kalvolla, jonka vedeneristysominaisuudet tai voiteluöljyllä on moottoriöljyä, jos se on valmistettu metallista. Tämä tehdään muottien poistamisen helpottamiseksi ja saadun betonilaatan pinnan tasaamiseksi. Teleskooppiset vuokra-telineet ovat parempia kuin kotitekoiset puiset, koska ne kestävät huomattavia painoja - jopa 2 tonnia, ne eivät repeä, eivät repeä, kuten voi tapahtua improvisoituilla tuilla. Tällaisten telineiden tilapäinen vuokra maksaa noin 3. E. Yksi neliö.

Levyn vahvistaminen

Kun metalli tai kotitekoinen muotti on asennettu, on tarpeen sitoa runkoverkkojen runko. Tätä tarkoitusta varten käytetään merkintöjä A-500C kestäviä teräsvaijereita. Yhden silmäkokoisen verkon koko olisi oltava noin 200 mm. Tangot on liitetty johtoon. Tyypillisesti tangon pituus ei riitä koko tilaan, joten sinun täytyy yhdistää useita kappaleita. Jotta verkko olisi vahva, on taitettava sauvat, joiden päällekkäisyys on vähintään 40 mm.

Ristikko on asetettava seinille, standardi tiilenrakenteille - vähintään 150 mm ilmastetun betonin seinämien osalta - vähintään 250 mm. 25 mm: n etäisyyden tulisi olla välimatkojen ja ulkotankojen ulkonevien päiden välissä.

Tulevan laatan lisävahvistus on johdonmukaisesti tuotettu vahvikkeella valmistetusta kestävästä kehyksestä. Tehdään kaksi ristikkoa, joka on alareunassa, joka on siististi sijoitettu 20-25 mm: n etäisyydelle alareunasta, toinen ristikko, yläosa - sijoitetaan alemmaksi 20-25 mm levyn yläreunasta.

Muovipuristimet sijoitetaan pohjalevyn alle pitämään sitä halutulla etäisyydellä. Ne on järjestetty 1 metrin välein, niissä kohdissa, joissa runkopuiden leikkaus sijaitsee.

Kokonaispaksuus on ennalta laskettu suhteessa 1:30, jossa ensimmäinen luku osoittaa tulevan tuotteen paksuuden ja toinen - span pituus. Esimerkiksi, jos vakioväli on 6 metriä, levyn leveys on täsmälleen 200 mm. Koska vahvistusverkko sijaitsee jonkin matkan päässä levyn reunoista, on tarpeen erottaa ne, niiden välissä on oltava 120-130 mm: n rako.

Kiinnikkeet, jalustat, joita tarvitaan liukuvan vahvistusverkon liittämiseen runkoon etäällä toisistaan. Yläosan pidikkeiden hyllyjen koko on 350 mm, pystysuora 120 mm, taso on 1 metri, kiinnityselementit järjestetään vuorotellen vuorotellen.

Rakenteen pään kiinnityselementti asennetaan 400 mm: n vakionopeudella suoraan kehyksen päihin. Sen avulla uuni lepää seinälle.

Liitosristeilien on otettava kaksi ristikkoa kuormitettuna koko vahvistuslaitteena. Asennusvaiheen tulisi olla 400 mm ja siirryttäessä tukivyöhykkeelle, on välttämätöntä pienentää sitä 200 mm: iin.

Täyttölevy

Paras vaihtoehto on ostaa sopivaa betonia tehtaalta rakennusalan ammattikäyttöön valmistavilta yrityksiltä. Tämä helpottaa huomattavasti tehtävää. Lisäksi, jos varovasti kaada betonia tasaisesti ja sekoittimella, levyn pinta tulee tasaiseksi ja tasaiseksi. Mutta kaataminen käsin vaatii väistämätöntä tauot uuden laastirakenteen valmistukseen, vastaavasti jähmettyminen menee epätasaisesti, mikä uhkaa virheitä valmiissa laatassa. On parempi täyttää tasaisella kerroksella, noin 200 mm, toimimasta viipymättä.

Ennen betonivalutusta sinun on muistettava asentaa erityisiä teknisiä laatikoita muottiin luomaan savupiippuja tai ilmanvaihtoa. Castingin jälkeen sinun täytyy käyttää erityistä syvää tärinää betoniin. Tämä tekee levyn rakenteen kestävyydestä, joten se muuttuu luotettavaksi ja laadultaan. Sitten sinun on oltava kärsivällinen ja jätä pinta kuivumaan ja vahvistamaan voimaa 28 päivän ajan.

Muotoilupinta on seurattava tarkasti ensimmäisellä viikolla sen jälkeen, kun se on kaadettu ja kostutettu tavallisella vedellä, mutta samanaikaisesti vain kostuta sitä eikä kaada sitä runsaasti. Muotti voidaan poistaa varovasti lautasesta kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen. Tämän jälkeen uusi monoliittinen levy on täysin valmis.

Monoliittisen lattialevyn hankintaan tarvittavien materiaalien ja kalusteiden kokonaiskustannukset ottavat pääsääntöisesti huomioon vahvistamisen vahvistamisen kustannukset, muottien mahdollisen vuokrauksen, betonin hankinnan ja rakennesekoittimen lyhytaikaisen vuokrauksen sekä syvän värähtelijän. Keskimäärin se osoittautuu noin 45-55 dollaria yhdellä neliöllä pystytetystä päällekkäisyydestä.