Kuinka tehdä vedeneristys betonista

Erittäin tärkeä kysymys uusien asuntojen rakentamisessa on kaikkien betonituotteiden ja -rakenteiden eristäminen pohjaveden, jätevesien ja sadeveden vaikutuksilta. Ensi silmäyksellä voi tuntua oudolta, koska vedestä peräisin oleva betoni vain kasvaa? Katsotaanpa, miksi vedeneristys on niin tärkeä.

Vedeneristys - kohtuullinen tarve

Useimmiten betonituotteita, jotka on suojattava vedestä, käytetään säätiöihin ja kellareihin. Tyypillinen esivalmistettu pohja koostuu betonipinnoista, pohjaseinästä tai lohkoista yksin. Sen ytimessä kaadetaan betonilohko tai alusta metallimuottiin ja evakuoidaan hiekkasementtilaasti sekoitettuna keskikokoisten ja hienojen jakeiden murskattuun kiviin. Pehmittimiä ja muita reagensseja lisätään myös betoniin, mutta niistä vähän myöhemmin.

Jotta estetään konkreettisen pohjarakenteen rikkoutuminen suurella kuormituksella (se voi saavuttaa tuhansia tonneja), sen valmistukseen valmistetaan vahvistuskori. Se antaa estää tai pehmittää vaaditun taivutusvastuksen. Ankkuri on valmistettu teräksestä ja koska kaikki metallit ovat alttiita korroosiolle.

Betoni on epäyhtenäinen rakenne ja se kyllästyy mikroskooppisilla huokosilla ja halkeilla. Ne ovat vaara venttiileille. Pohjavesi, sula ja jätevesi voivat vuoda niiden läpi ja ajan myötä varusteet ruostuvat.

Tämän seurauksena, valtava paine, perusta-elementit voivat romahtaa. Tällöin talon elämä vähenee huomattavasti, ja siinä elävien ihmisten elämä on vaarassa.

Betonin suojaaminen vedestä

On olemassa useita menetelmiä ja niiden välinen ero on betonin vedeneristysmateriaali:

 •  Obmazochnaya vedeneristys bitumilla tai bitumimastilla
 •  Vedeneristys liimataan rullatuilla materiaaleilla
 •  Vedeneristys kipsiin
 •  Eristäminen nestemäisillä sementti-hiekkaseoksilla lisäämällä polymeerejä
 •  Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Obmazochnaya vedenpitävyys on nimeltään niin, että kerros kuumaa bitumia levitetään harjan pohjaseinän pinnalle, joka tulee kosketuksiin maan kanssa. Tämä on vanhin ja halvin tapa suojata betonia kosteudelta. Sen haittana on kuitenkin se. Ensinnäkin bitumia on sulatettava, ja tämä vaatii runsaasti polttoainetta.

Levitä eristävä kerros on erittäin nopea, koska bitumi jäähtyy nopeasti ja kovettuu. Ennen lohkojen pinnoittamista alustaan ​​ne kyllästetään betonilla - betoni on kyllästetty vedenpitävälle seokselle bensiinin ja bitumin sekoitus. Käytettäessä avointa tulta ja palavia nesteitä yhdessä tulipalon todennäköisyys on suuri.

Tärkeää tietää! On välttämätöntä työskennellä kuumalla bitumilla suojaavien kankaiden vaatteiden, käsineiden ja paksujen kenkien kanssa.

Nykyaikaisin vaihtoehto on bitumimastisten käyttö. Ne eivät vaadi sulattamista tulipalossa, ja niitä voidaan käyttää betoniin heti harjalla. Paksun tahnan laimentamiseksi voit lisätä bensiiniä. Käytä yleensä 2-3 kerrosta 24 tunnin välein. Aukot ja huollot eivät poista kaikkea työtä, joten vedenpitävyys on tehtävä huolellisesti. Lohkojen väliset saumat suljetaan sementtilaastilla ja eristetään myös mastiksella.

Vedeneristyksen liimaus suoritetaan valssaamattomilla materiaaleilla, kuten kateaineella. Kateaineen paperipohja molemmin puolin peitetään bitumikerroksella. Tällaista materiaalia kutsutaan myös peittämällä, koska kun se liimautuu betoniin, sitä kuumennetaan propaanipolttimella. Bitumikerroksen lämmittämisen jälkeen se liimataan betoniin ja eristyksen pinnalla olevat kuplat poistetaan huolellisesti.

Tämä vedeneristysmenetelmä on suhteellisen halpa ja tarpeeksi nopea, mutta sillä on yksi haitta. Katemateriaalilevyt ovat 10 - 15 cm: n päällekkäisyydessä. Ajan myötä bitumiliitokset heikkenevät ja aukot näkyvät nivelissä, joihin vesi voi tunkeutua.

Betonin sisäpinnoitus tai tunkeutuva vedeneristys on yhdistelmä- ja monikerroksinen päällyste. Levitä tämä seos vähintään 20 mm: n kerroksella kuin tavallinen kipsi. Se valmistetaan hienojen kvartsihiekka-, sementti- ja polymeerikomponenttien perusteella.

Pohjapinnoitteiden kipinöinti on mahdotonta. Sitä käytetään huoneen kellariin, joka nousee maanpinnan yläpuolelle. Tai sitä käytetään sisäisenä betonieristyksenä, mutta aina nestemäisen lasin lisäämisen kanssa.

Soveltamismenetelmä on melko aikaavievä ja vaatii kipsiharjoittelua isännältä. Kauan sitten isoisillämme käytettiin samanlaista vedenpitävää sementtilaastaria, jota kutsuttiin nimellä "SHUBA".

Sementtien ja betonilattian sisäisten vedenpitävyyksien suosittelemiseksi käytetään nestemäistä sementti-hiekkaseosta, joka sisältää polymeerikomponentteja. Levitä se seiniin ja kellariin tavallisella harjalla.

Vedenpuhdistus, joka tunkeutuu betoniin, täyttää kaikki kapillaarit ja halkeamat, ja polymeeri laajenee ja luotettavasti tiivistää veden pääsyn venttiiliin. Tämä on ihanteellinen kosteuden ja vuotoiden poistamiseksi kellarissa, mutta on syytä huomata, että tällaiset kuivat sekoitukset betonin vedeneristykseen eivät ole halpoja.

Viimeinen betonipinnoitteiden ja betonituotteiden vedeneristysvaihtoehtojen luettelossa on nestemäisen lasin käyttö. Betonin lisäaine vedeneristämiseen on natrium- ja kaliumsilikaattien liuos. Ne lisätään aiheuttamaan vuorovaikutusta kalsiumkloridin kanssa, joka on jo betonirakenteessa. Tuloksena on komponentti, joka tiukasti tukkii mikrohuokosia ja halkeamia.

Nestemäistä lasia käytetään rullalla, harjalla tai suihkulla betonipinnalle. Nesteen polymeroinnin jälkeen betoni on suojattu kosteudelta seuraavien 3-4 vuoden ajan.

Erityisen tärkeää on huomata, kuinka betonilattian vedeneristys suoritetaan maahan. Täällä on ehdottomasti tehtävä useita toimia, jotka eivät salli pohjaveden pääsemistä taloon. Pohjimmiltaan tämä on kakku, jolla on tällaiset kerrokset:

 •  Raskas tiheä maaperä
 •  Murskattu kerros murskattua kiveä, jonka suuri osa on 10 cm
 • • 10 cm kerros hiekkaa
 •  Betonipinta 5-10 cm, vahvistettu 5 mm: n metalliverkolla, jonka silmäkoko on 10 x 10 cm
 •  Höyrysulku, joka on valmistettu valssatuista bitumimateriaaleista.

Betonilattian vedeneristys katsotaan sitten täydelliseksi. Nyt voit lämmittää lattiaa ja asettaa maaliin.

Betonirakenteiden vedeneristys eri tavoin

Erityisten yhdisteiden betonin hydraulinen eristys on tärkeä uusien rakennusten rakentamisessa ja nykyisten rakenteiden säilyttämisessä. Vanhojen perustusten asianmukainen käsittely kosteutta suojaavilla materiaaleilla rakennuksia käytetään pitkään. Vanhojen rakenteiden yleisin puute on raudan vahvistamisen korroosio. Käytetyt rahastojen avulla voit päästä eroon puutteesta ja hyödyntää konkreettisia rakennuksia kauemmin.

Syövyttävän ympäristön ja suolavälineiden päällystäminen valmiiksi rakenteeksi tuhoaa betonin ja raudan sisäpuolelta. Siksi betonin lisäaineet vedenpitävyyteen voivat estää tällaiset tekijät. Sovellettu käsittely, joka mahdollistaa saman tuloksen saavuttamisen valmiissa rakenteissa.

Kuvaus betonin vedeneristysprosessista

Vedenpitävä betoni läpäisevä käyttää monenlaisia ​​tuotteita tarjoamalla teollisuuden. Mutta jotkut heistä ovat osoittautuneet paremmiksi kuin muut ja rakentajat valitsevat useammin. Vedenpitävä betonipinnoite kuuluu valittujen materiaalien luokkaan. Hän hoitaa strategisesti tärkeitä rakennuksia, kuten siltoja, tai pikemminkin niiden konkreettisia osia, jotka laskeutuvat vesivirroksiin ja betoniseinämiin penkereillä, jotka suojaavat kaupunkeja nousevilta vesistöiltä. Myös koostumus kykenee suojaamaan rakennetta äärimmäisiltä lämpötiloilta ja jatkuvasta veteen altistumisesta. Pitkäksi ajaksi käytettiin hydraulisen eristämisen välineitä, jotka kattoivat vain pinnan, jossa oli suojakerros kalvokerrosten muodossa ja pienellä naarmuudella veden virtaamat sisäänpäin ja jatkoivat tuhoisaa ominaisuuttaan.

Nyt uusien testien avulla pystytään luomaan materiaalia, joka on erilainen koostumukseltaan aikaisemmista, joka betoniosan peittäminen ei ainoastaan ​​eristä sitä ylhäältä vaan myös tunkeutuu sisälle, joka läpi kaikki mahdolliset polut, pienet kapillaarit ja sisennykset. Hän käsittelee betonia, korostaa ja tuhoa.

Eristeiden tunkeutumisen edut

Läpäisemättömän eristyksen ansiosta voit estää sellaisten tekijöiden vaikutuksen betoniin, kuten:
Suuri klooripitoisuus vedessä, tuhoutuminen betonirakenteen metalliosat ja syövyttävät metallit,
Kadulla sijaitsevan rakennuksen toistuva kostutus, vuodenaikojen muutosten betonialtistus, auringon aktiivisuuden säteily. Penetroni, joka liittää betonikantajaan, lisää sen tiheyttä, mikä sallii sen stokeilla vastustamaan aggressiivisia vaikutuksia luonnosta.
Koostumus, kun se täyttää niitit ja pienet halkeamat, tuottaa prosessin ylivuotos, ts. Ne kiristetään seoksella ja katoavat kokonaan.

Miten työskennellä seoksen Penetron kanssa

Rakennusseoksen käyttö mahdollistaa veden laimennuksen paksun kerman tilaan ja levittämiseen etukäteen kostutetulla pinnalla. On mahdollista maalata rakenne siveltimellä tai telalla. Ensinnäkin kulmat ja paikat, joissa on uria ja halkeamia, käsitellään. Sitten valssaat kaikki tarvittavat osat betonia.

Kermainen seoksen komponenttien levittäminen tunkeutuu kapillaarien ja syvennysten paksuuteen ja tukkeutuu niihin. Kun se on vuorovaikutuksessa betonipohjan kanssa, kyllästetty kiteinen kuori muodostaa, vahvistaa ja tekee betonista voimakasta. Kiteet häiritsevät kosteuden läpäisevyyttä, mutta vapaasti sallivat ilman virtauksen, mikä sallii rakennuksen säilyttää edullisen ilmapiirin rakennuksissa. Käytettäessä läpivientireunan seosta voidaan levittää ulkoseinille ja rakennusten keskelle, mikä luo täysin läpäisemättömän suojan.

Toisin sanoen se on tehokas koostumus, joka käsittelee kokonaisvaltaisesti betonia ja jos mitään vaurioita ja halkeamia esiintyy, seos, jossa on kidemuodot, viivästyttää ongelma-alueita ja suoja tulee jälleen täydelliseksi.

Nestemäisen vedenpitävyyden menetelmä

Nestemäinen vedenpitävä betoni - seuraava käsittelymenetelmä. Jokaisen millimetrin tarttuminen on tärkeä asia. Muussa tapauksessa mikä on käsittelyn käyttö, jos se ei ole juuttunut koko pinnalle ja sillä on aukkoja.

Tämä tapahtuu, kun käytetään valssautuneita hydraulisia eristeitä, joiden kautta ilma tunkeutuu joissakin paikoissa ja sitten vettä.

Betonipohjan käsittelyn monimutkaisuus on se, että on vaikeaa tehdä sitä tasaiseksi ja karkeiksi, aaltomaiset pinnat eivät salli hyvää hydraulista eristämistä. Tässä tapa, jolla täysi kattavuus tuotetaan, ja kadonneiden passien mahdottomuus tulee pelastamiseen. Nestekumi kattaa koko pinnan sekä ennen kohdistamista että sen jälkeen.

Nestemäisen hydraulisen eristyksen levittämiseen lattiaan tehdään esikiveä, mutta vain materiaalin säästämiseksi. Mutta niissä tapauksissa, joissa on tarpeen tehdä hydraulinen eristys betonin sisällä, eli tehdä ja täyttää täyttö ja tasoitus ylhäältä, nestemäinen kumi on juuri sitä, mitä tarvitaan.

Mitä kaarevampi pinta on, sitä vaikeampi on tehdä täydellinen hydraulinen eristys, mutta tämä ei koske nestekumin koostumusta, se voi vapaasti kiiltää kaikki rakenteeseen liittyvät virheet.

Toinen tärkeä seikka on, että nestekumia voidaan levittää epätäydellisesti kuivattuun betonikerrokseen. Eli käytetty betonialusta, joka kaadettiin viisi päivää sitten, tiivistää sen, eikä se joudu mihinkään, ja voit tehdä hydraulisuojan sukupuolielimellä kolmantena päivänä kaatamisen jälkeen.

Bitumiset ja muut eristimet toimivat vain kuivalla pohjalla ja puhdistetaan kokonaan. Ennen levittämistä sinun on tarkistettava, että altaat eivät ole jäljellä, eivätkä ne ole näkyvissä silmille, joten voit pitää kädestäsi ja nähdä, onko se kuiva vai ei. Jos on paikkoja, joissa käsi tuntee hieman kosteutta, sinun on kuivaa nämä alueet. Kuivaa, voit pyyhkiä palan vaahtokumia. Jos käsi ei tunne kosteutta, ja pinta on kylmä ja hieman kostea, voit suihkuttaa kumisuojan.

Kumi tekee täysin saumattoman väljakoon koko pinnalla. Toisin sanoen pinnoite ei muodosta edes vihjeen mitään yhdistävää limitystä. Täysi höyry ja hydraulinen eristys. On käynyt ilmi, että kumilla käsitelty alue on ympäröity kaikilla sivuilla. Erinomainen suoja kosteudelta ja kaasumaisilta aineilta.

Nestekumituotteen edut

 • Lisäksi nestekumilla on ominaisuus, joka suojaa betonipohjaa kemiallisilta osilta:

 • Diesel, vuorovaikuttaa ja liuottaa seoksen.
 • Formaldehydi aiheuttaa vähäisiä vaurioita:

  • Suolahappo, vahingoittaa vain korkeissa lämpötiloissa,
  • Vety- sulfidi ei aiheuta haittaa.

  Nestekaasu pitää betonipohjia vedestä ja kemiallisista reagensseista, mutta ei säästä mekaanisista taukoista. Tällöin levitetyn levyn päälle levitetään yleisesti levityslevyä, jos se on lattia ja sivuseinämille levitetään muita materiaaleja.

  Vedenpitävät materiaalit

  Jos on tarpeen eristää pohjaan betonilaatat ulkopuolelta, sen jälkeen vaurioiden mahdottomuus, vaahtomuovi tai eristys on asetettava kumipohjan päälle ja täyttö tapahtuu näin.

  Betonimateriaalien vedeneristys tarjotaan eri tavalla, joka koostuu mastista sisältävästä bitumista ja polymeereistä. Technoprok tuottaa ympäristöystävällistä ja korkealaatuista mastetta betonipintojen eristykseen.

  Betonin vedeneristys omalla kädellä voidaan tehdä nesteiden Rapidflex ja Technoprok nimet. Nämä ovat emulsioformulaatioita, joita voidaan käyttää kanttien ja muiden konkreettisten huoneiden käsittelyyn yksinään, mutta käyttämällä tähän soveltuvia laitteita. Kumiyhdisteitä ei saa levittää harjoilla ja rullilla, ne on ruiskutettava pinnalle niin, että neste on tasaisesti jakautunut ja kiinni.

  Materiaalit nestemäistä vedenpitävyyttä varten

  Voit käyttää harjalla voit käyttää itseliimautuvia nestemäisiä kumeja, jotka ovat saatavana tahnan muodossa. Elastopaksilla tai Elastomex-materiaaleilla on sellainen sakeus, että niitä voidaan työstää lastalla tai harjalla.

  Jotta nämä kumit tarttuvat hyvin betoniin, on pinnan voitelu alukkeilla, mikä edistää nestekumin ja betonin hyvää tarttumista. Hydraulinen eristys nestemäisten kumiyhdisteiden kanssa suojaa vettä ja radonia vastaan.

  Käytettäessä sovitettua laitetta ja suihkuttamalla huoneen kumilla, koko prosessi on seuraava. Hyvin puhdistetulla pinnalla, imuroituna ja ilman roskia, levitys alkaa kerroksittain nestekumikerroksella.

  Käytön aikana ei ole suositeltavaa pysäyttää ja suihkuttaa tasaisia ​​raitoja. Kaikki työ on tehtävä nopeasti, koska kumiyhdiste kovettuu nopeasti ja siitä tulee vankka kuori.

  Rakennuksen suojaus

  Betonirakenteiden suojaustyö on yksinkertaisesti välttämätöntä betonista riippumatta ja seoksen oikein osuuksin lisättävän lisäaineen betoniin vedenpitävyyden parantamiseksi erilaisten lisäaineiden avulla, ilman lisäkäsiteltyä suojakalvoa, se huononee ja romahtaa. Syövyttäviä prosesseja esiintyy, mutta jos niitä tehdään lisätoimenpiteiden avulla, betoni voi toimia pitkään.

  Muinaisten Roomalaisten rakentamat konkreettiset rakenteet ovat säilyneet tähän päivään mennessä, mutta tietenkään kukaan ei tietenkään halua rakentaa tällaisia ​​kestäviä rakennuksia, mutta 50-70 vuotta voit pitää säätiön hyvässä kunnossa.

  Ominaisissa käsittelyissä ja hydraulisessa eristyksessä erityisiä koostumuksia tulee käyttää kaikenlaisten halkeamien ja kulmien sulkemiseen. Betonieristyksen tiivistys sulkee kosteuden pääsyn kuivumisen aikana muodostuneiden pienien halkeamien kautta. Sitä käytetään koko pinnan käsittelyyn ennen minkä tahansa tyyppistä hydraulista eristämistä, lukuun ottamatta tunkeutumista ja nestemäistä lasia. Kaikilla muilla tavoilla se auttaa parantamaan hydraulisen eristeen vettä hylkivää toimintaa, täyttää ja tasoittaa rakennusvirheet ja estää betonipohjan hajoamisen nivelissä ja siruissa.

  Nestemäinen lasi vedeneristys

  Hydrauliikan eristykseen on useita vaihtoehtoja, joita käytetään suurien rakennustyömaiden työskentelyyn ja kodin rakennusten suojelemiseen vedestä. Betonin vedeneristys nestemäisellä lasilla on yksi vaihtoehdoista. Kotona käytetään melko harvoin, koska koostumuksella on kyky nopeasti kiteyttää ja jäädyttää. Tietysti, joskus rakennettaessa kaivoja veden varastoimiseksi sekoitettuun betoniin, ennen kuin se kaadetaan valmistettuun ja asennettuun muottiin, nestemäinen lasia lisätään jauhemaiseen tilaan. Sitä sekoitetaan nopeasti, ja koostumus tiivistetään muottiin.

  Tällainen lisäaine mahdollistaa betonin eheyden pitämisen pitempään ja ei anna veden virrata. Lisäksi lisätty jauhe suojaa halkeamia, joiden läpi vesi vuotaa, mutta tällainen kuoppa on lyhytaikaista ja lopulta on edelleen eristettävä.

  Rakennustyöntekijät käyttävät lasituotteita, kun ne vaivaavat erikoislaitteita, mikä estää lasin kiteytymisen etukäteen ja valmiin betonin kestävyys. On myös vaihtoehtoja lasin käyttämiseen pinnalle. On natriumlasi, jolla on korkea tarttuvuus ja vuorovaikutuksessa mineraalikomponenttien kanssa. Tätä luokkaa käytetään, kun lisätään pohjaan ja valmistetaan antiseptisiä ja palonkestäviä kyllästyksiä.

  Kaliumlassilasi on vastustuskykyinen ilmakehän vaikutuksille ja sitä käytetään väriaineiden valmistuksessa. Usein käytetään nestemäisten lasikoostumusten käsittelyä betonielementtien suojelemiseksi, koska sovellettu lasi kattaa jatkuvan kiteisen kalvon, koko pinta ja tuulen kanssa oleva vesi eivät voi tuhota patsasta. Sitä käytetään myös paikoissa, joissa saattaa ilmetä palovaaraa, ja lasi, toisin kuin kumi, ei pala ja säilyttää suojakerroksen.

  Kun lisätään nestemäistä lasia konkreettisiin ratkaisuihin, sinun on ryhdyttävä varotoimiin. Jotta betonia ei olisi pilaantunut, on välttämätöntä nopea vaivaaminen ja valssaaminen tai kaataminen. Ennen neste lasin lisäämistä laimennetaan suhteessa veteen 1: 2. Se voidaan lisätä liuokseen ja yksinkertaisesti ruiskutetaan pinnalle ruiskupullolla. Nestemäinen kerros palauttaa betonipohjan särkyneet alueet ja antaa antiseptisen suojan.

  Kuvaus työprosessista

  Ennen käyttöä koko pinta puhdistetaan pölyltä, tasoitetaan ja käsitellään rasvanpoistoaineilla. Pintaan levitettäessä levitetään suihke, kun lasin tunkeutuminen betoniin tapahtuu 1-2 mm. Jos haluat lisätä suojaavaa kerrosta, sinun on käytettävä useita kertoja, mikä lisää läpäisevyyttä 2 cm: iin.

  Puutuotteita käsiteltäessä voit laittaa sen astiaan nestemäisellä lasilla, täyteen peittoon ja kyllästykseen. Kellareihin voidaan lisätä 1 litra lasia kipsiin joka 10 litraa laastia. Nestemäistä lasia käytetään kellareiden, tasoituskerrosten, kaivojen ja muiden rakennusten sekä metallin korroosiosuojauksen hydrauliseen eristämiseen. Puulattiat puhdistetaan hiekkapaperilla ennen neste- lasin käsittelyä. Ennen työskentelyn aloittamista kaikki pinnat puhdistetaan hyvin.

  On olemassa useita koostumuksia, joita käytetään hydrauliseen eristämiseen. Olemme kehittäneet ne, joilla ei ole nopeaa kuivumista, ja niitä voidaan käyttää kotona ilman erityislaitteiden käyttöä. Nämä yhdisteet laimennetaan vedellä suhteessa 1: 2 ja levitetään harjalla betonipohjalla. Työprosessi on sama kuin maalaus. Lasin koostumuksella on sellainen piirre, että jos pinta ei ole täysin tasainen, koostumuksen levittäminen tasoittaa sen, karheus poistuu ja pienet halkeamat sulkeutuvat.

  Uuden nestelasikoostumuksen ansiosta kotona voidaan tehdä nopea hydraulisuoja kellarista, kylpyhuoneista, puurakenteista, jäteveden betonista ja kaivoista.

  Prosessi vedenpitävästä pohjasta kateaineella

  Etusivu »Rakentaminen ja suunnittelu» Säätiö »Pohja vedeneristys kattohuopa

   Teksti päivitetty: 21.2.2017 Katsottu: 6455 Kommentit: 3

  Kosteus talossa, tukirakenteiden ja viimeistelyjen ennenaikainen kuluminen - säätiön epätasainen vedenpitävyys tai sen poissaolo.

  On mahdotonta jättää sitä sellaisenaan: korkea kosteus ei ainoastaan ​​aiheuta tuskallista mikroilmastoa talossa, vaan myös tuhoaa rakennusmateriaalit. Rikkoutuminen, korroosio, sieni, muotti, krakkaus alustaan ​​pakkasnopeuden vuoksi ovat kaikki kosteuden seurauksia.

  Helpoin suorittaa ja halvin tapa päästä eroon ylimääräisestä vedestä - vedeneristys kellarikerroksella omilla käsillään.

  Kuinka vedenpitävä säätiö kattohuopa

  Rakentajat erottavat pystysuoran eristyksen ja vaakasuoran. Ensimmäisessä menetelmässä seinät käsitellään toisessa vaakatasossa.

  Vaakasuora vedeneristysVerroin vedeneristys

  Sopiva suoja tarjoaa kattavan vedenpitävyyden.

  Kattotiili sopii molempiin munintajärjestelmiin. Se on myös sijoitettu sokean alueen pohjaan, se on valmistettu pysyvästä muottipölystä porotalouksille. Ruberoidi on universaalia.

  Soveltamismenetelmällä kaikki materiaalit jaetaan useisiin lajikkeisiin:

  Ruberoidi kuuluu ensimmäiseen ryhmään.

  Monimutkaisen käsittelyn yhteydessä käytetään ruberoidia muiden materiaalien kanssa:

   okleechnaya-eristäminen tarkoittaa kiertyneen materiaalin levittämistä seiniin ja vaakatasoon. Se on kiinnitetty vähintään kaksi kerrosta bitumimastilla, myös kerrokset valmistetaan mastiksista;
   Suurten maaperävesien esiintymisen estämiseksi suojarakenteet toteutetaan kosteuden etenemisen estämiseksi kapillaareiden kautta: betonipohjaa käsitellään ruiskuttamalla tai tunkeutumalla, ja ulkosuojaus (tulvista, sulatusta vedestä ja sadevedestä) saadaan aikaan kateaineella;
   Veden läsnä ollessa paikan päällä vesisumutoimenpiteiden kompleksissa on myös joukko vedenpoistojärjestelmiä.

  Seinänrakennuksen vaiheessa pohjamateriaalin vedeneristysmateriaali asetetaan vaakasuoraan kahdesti: maanpinnan alapuolella ja kellarin kosketustasossa julkisivuseinien kanssa. Ammattilaiset tietävät tämän, aloittelijat eivät aina ole.

  Vaaka- ja pystysuoran vedeneristyskateaineen järjestelmä

  Tämä on keskeinen asia: pystysuora ja tunkeutuva vedeneristys voidaan ääritapauksissa suorittaa talon rakentamisen jälkeen ja se, että telan rajaus seinän ylä- ja alaosien välillä ei toimi.

  Katemateriaali on pahviarkkeja, jotka on kyllästetty maaöljybitumilla. Perusta on erilainen:

   selluloosa, polyesterilasikuitu, kuitukangas.

  Riippuen tuotannon perustasta ja ominaisuuksista, eritellään tämäntyyppiset materiaalit:

   euroroofing-materiaali (synteettinen pohja);
   steklaruberoid (pohja - lasikuitu).

  Yleisimmin käytetyille säätiöille on rubemast. Muu - kattoihin ja muihin vedenpitävyyksiin.

  Toteutuksesta riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​kateaineita: vuori ja katto. Ne eroavat pääasiassa impregnoinnin tiheydestä: vuorauksessa jopa 300 grammaa neliömetriä kohden, katolla - 350: sta.

  Loppusijoituksen tulkinta: Kattotarvikkeet Kattotarvikkeet, jauhemaiset (hienojakoiset) kastikkeet, tiheys 350 (400) grammaa bitumia neliömetriä kohden. kartonkimittari.

  Voit myös käyttää RPP-300: ta (vuoraus, jauhemaiste, tiheys 300).

  Talon perustuksen materiaalilla on oltava suuri mekaaninen lujuus ja vesitiiviys. Karkea raekoko (K-indeksi), erityisesti väri (C), ei tarvita jalustan käsittelyä varten.

  Merkkien pääominaisuudet:

   RCP-350. Telan massa on 24 kg, peittoalue on 15 neliötä, rikkoutuma on 26 kgf, RPP-300. Paino 15, kuorma 22.

  Asennustekniikka

  Jos vedeneristys tehdään jo käytössä olevalle talolle, ensimmäisessä vaiheessa pohjan ulkoseinä kaivetaan koko korkeuteensa, puhdistetaan likaa ja maata, tiivistetään aukot ja tasoitetaan pinta. Sitten toimintasarja on seuraava:

  1. Aseta betoni betonipohjamaalilla.

  2. Aseta kerros mastille. Kylmällä levityksellä voidaan käyttää bitumipitoista mastista.

  Kiinnitä mastikangas ruberoidiin. On suositeltavaa lämmittää materiaali kaasupolttimella. Viereisten nauhojen päällekkäisyys - jopa 15 cm.

  4. Laita uudelleen kostutusmateriaalin mastisuus ja toinen kerros pitkin sauman kulkua suhteessa ensimmäiseen kerrokseen.

  5. Jos eristystä ei suoriteta samanaikaisesti vedenpitävyyden kanssa, seinä on peitetty vaneriarkilla. Muussa tapauksessa PPS-levyt liimataan tärähtelyillä kiinnitetyn ruberoidin päälle.

  Lämmitin on suojattu ulkoisista mekaanisista tekijöistä vanerin, asbestisementin tai teräsbetonilevyjen levyiltä. Kellarin ulkokäsittelylle sopii suojaava päällyste, joka on kestävä vuorausmateriaali (esimerkiksi posliiniset keraamiset laatat).

  Ruberoidin vaakasuora vedeneristys tehdään samalla tavalla, vain kerrokset voivat olla enemmän kuin kaksi.

  Oletko juuri asettanut talosi säätiön tai säätiön kiireellistä suojelua kosteudelta? Ensinnäkin, suosittelemme sinua kiinnittämään huomiota ruperoidiin. Vedenpitävä vedeneristys kattohuopailla on yksi suosituimmista, tehokkaimmista ja yksinkertaisista tavoista suojella kotiasi veden tuhoisilta vaikutuksilta.

  Kateaineiden ja materiaalien tuotannon tyypit

  Katemateriaali on kartonkipohjainen kostutettu vedenpitävyyteen petroleum bitumilla. Kattolevyjen valmistuksessa käytetään:

   polyesterilasikuitu; selluloosakuidut; kuitukangas.

  Kateaineiden pohjamateriaalina käytettävä polyesterikuitu on erittäin suuri murtumiskestävyys, kestää äärimmäiset sääolosuhteet ja lämpötilat.

  Toinen tyyppi on täysin orgaaninen katemateriaali, joka käyttää selluloosakuituja.

  Ruberoidi on jaettu tyyppeihin sen mukaan, mistä materiaalista se on tehty:

   Euroruberoidilla on synteettinen emäs, useimmiten se asetetaan liuskekiven alle, ts. kun kattaa katon, rubemast - tehty pahvista, erinomainen vaihtoehto vain vedenpitäväksi perustuslasi, lasikuituvahvisteinen - lasikuitu, joka usein käytetään eristämään katto kerros, katto on öljyä kyllästetty pahvi, yleensä sprinkled molemmin puolin eristys.

  Postimerkit ja luokittelu

  Jotta voitaisiin ymmärtää, mikä perusaineen vedeneristys katodisäde on parasta käyttää, harkitse joitain tämän materiaalin ominaispiirteitä.

  Yhteensä tuotti kahdenlaisia ​​kateaineita:

  Ne eroavat tiheydellä. Vuorikansiomateriaalin tiheys on noin 300 g / m², kattotiilimateriaali on korkeampi - noin 350 g / m².

  RKP tarkoittaa Roofing Ruberoid Dusty -hiukkasia (hienojakoinen kastike), jonka bitumi tiheys on 300-400 g / m2 pahvilla.

  RPP on Ruberoid-vuoraus, jossa on jauheenauhaus (hienojakoinen), bitumin tiheys on 300 g / m2 kartonkia.

   Ensimmäinen kirjain P merkitsee Ruberoidia, toinen kirjain K tai P tarkoittaa kattoa tai vuorausta, kolmas kirjain on sprinkling (hienorakeinen, hilseilevä jne.) Tyyppi, numero on pohjan tiheys.

  Katemateriaalin merkkien ominaisuudet:

   RCP-350. Telan massa on 24 kg, peittoalue on 15 neliötä, rikkoutuma on 26 kgf, RPP-300. Telan massa on 15 kg, räjähdyskelpoinen 22 kgf.

  Eristysmenetelmät

  Kattorakenteiden vedeneristys on mahdollista kahdella tavalla:

   pystysuora eristys, vaakasuora eristys.

  vaakasuora

  Vaakasuora vedeneristys sisältää liimaamalla ruberoidia pohjustustyynyyn bitumimastilla.

  Tämä menetelmä suojaa kellarista ja kellarista kosteuden tunkeutumista alhaalta. Eristys valmistetaan 15-20 cm: n etäisyydellä. Kun perustus on valmis, kateaineen jäljellä olevat reunat taitetaan ja kiinnitetään betoniin.

  Vaakasuora vedensuojaus, jota toteutetaan suurimmaksi osaksi säätiön rakentamisen aikana, jotta rakennuskoodien noudattaminen voidaan minimoida. Vaaka-eristystä ei voida kutsua pohjasta todella täydelliseksi ja arvokkaaksi suojaksi vedestä.

  pystysuora

  Pystysuora vedensuojaus suojaa pohjaa kosteuden läpäisevyydestä sivuilta, pohjaseinän läpi. Tällä eristel- mällä katemateriaali kiinnitetään betoniin neste- mastilla.

  Parempaa tehokkuutta varten pinta pinnoitetaan ensin bitumipitoisella pohjamaalilla ja vasta sitten mastiksella. Pystysuora vedeneristys on päällekkäin sivuille (noin 10 cm). Korkealla pohjavesimuodostuksella tehdään useita kerroksia.

  Eristysvaiheet

  Vedenpitävyys katetulla materiaalilla voidaan tehdä vain tilan ja tiettyjen edellytysten arvioimiseksi:

   pohjavesi: niiden läsnäolo, taso, muutos keväällä tapahtuneeseen nousuun, tämän ilmastovyöhykkeen sademäärä ja maaperän heterogeenisuus, tulevat säätiön toimintaedellytykset.

  pohjaveden

  Jos pohjaveden pinta-ala on alle 1 metrin syvimmälle kellarikerrokselle, vedeneristys kattopaperilla ei ole järkevää, pystysuora päällystyseristys riittää.

  Jos pohjavesi kulkee alle 1 metrin etäisyydelle pohjan pohjasta, tarvitaan vedenpitäviä töitä.

  Jos pohjavesi siirtyy suoraan kellarin tasolle, niin oikein ratkaisu olisi suorittaa täydellinen vedeneristys sekä sijoittaa viemärijärjestelmä rakennuksen pohjan ympärille.

  Saostuminen ja maaperä

  Maaperän heterogeenisuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti pintavesi lähtee sademäärän (lumen ja sateen) aikana. Jos maaperä on tiheä, se huonoin vuotaa ja pohjaveden pinnan nousu voi olla mahdollista, mikä voi vaikuttaa haitallisesti rakennuksen perustuksiin.

  Sora, kivi, hiekka ovat hyviä läpäiseviä ominaisuuksia.

  Niitä voidaan käyttää osana viemäröintijärjestelmää. Hiekkakivellä ja huokosella on alhainen vedenläpäisevyys. Savi melkein ei kaipaa vettä.

  Ilmastohihna ja sademäärä ovat myös tärkeitä. Jos esimerkiksi elät todellisen lumisen talven olosuhteissa, niin keväällä olet varmasti kohtaamassa paljon sulavaa lunta.

  Säätiön toimintaolosuhteet

  Tämä voi sisältää asuin- / käytettyjen kellarien läsnäolon, niiden koon, lämmityksen käytön. Nämä hetket vaikuttavat myös työhön, tarvittavaan materiaaliin ja lisävaroihin.

  Teknologia pystysuoraan vedenpitävään säätöön omilla käsillä

  Kattomateriaalin asettaminen pohjan pinnalle suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

  koulutus

  Pohjan koko pinta on puhdistettava kokonaan lian, hiekan ja maan. Kaikki korttipaikat ovat hajaantuneet ja kohdakkain. Paremman tartunnan varmistamiseksi betoni on päällystettävä erikoisella laastilla.

  Kohdistus on välttämätöntä niin, että kattohuopa on mahdollisimman tiukka pinnalle. Sementistä ja hiekasta valmistettu yksinkertainen laasti käytetään aukkojen ja tasoitusten tiivistämiseen.

  Pohja useissa kerroksissa peitetään kuumalla nestemäisellä bitumilla tai mastiksella. Siten kaikki aukot on suljettu, adheesiota parannetaan säätiön pinnalla. Bitumi levitetään harjalla tai rullalla.

  Kylmämuovi on ensisijainen vaihtoehto, t.

  koska se on paljon helpompi käyttää ja sillä on suuri tarttuvuus. Mastiksessa voit lisätä fluffia, joten lisää materiaalin vedeneristysominaisuuksia.

  Jos haluat säästää rahaa, käytetään bitumipalkkeja, joiden täytyy ensin kuumentua ja vain pinnan jälkeen. Voit parantaa bitumin ominaisuuksia lisäämällä käytettyä moottoriöljyä (enintään 20% bitumimäärästä).

  Kattomateriaalin asettaminen

  Otamme ruberiodilevyt, kehitämme niitä, lämmitetään ne taskulampulla ja liimataan ne nopeasti mastikerrokseen.

  Jokainen kattotiiliarkki on päällekkäin (vähintään 10 cm). Ulkonevat reunat peitetään mastilla ja liimataan yhteen. Sen jälkeen kattotuoli lämmitetään jälleen polttimella ja seulotaan mastiksella.

  Kattotarvikkeet on kiinnitetty osapuolten pintaan, jolle ei ole pukeutumista. Jotkut katemateriaalin merkit voivat välittömästi mennä liimakerrokseen.

  Kuten edellä mainittiin, korkealla pohjaveden pinnalla on järkevää pinota useita kerroksia kateaineita.

  Kosteuden suojauksen lisäämiseksi lisätään useita kerroksia kateaineita.

  Lopulliset vaiheet

  Kun kaikki kerrokset ja mastikat on jäädytetty, säätö voidaan peittää maapallolla. Tämä on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta tuoreen eristyksen vaurioituminen ei onnistu.

  On asianmukaista suorittaa vedeneristys kattohuopailla vain edullisilla sääolosuhteilla ja nolla lämpötiloissa, muuten itse materiaalin itsensä aiheuttama vedenpitävyysominaisuuksien häviäminen voi tapahtua.

  DIY horisontaalinen eristys teknologia

  Yleensä tällainen eristys tarkoittaa pohjan sisäistä eristystä, joka kattaa kellarikerroksen alhaalta tulevan kosteuden suojaamiseksi.

  Työn periaate on täsmälleen sama kuin pystysuora eriste.

  Lattia on peitetty mastilla tai bitumilla. Katemateriaalilevyt valssataan, lämmitetään ja kiinnitetään lattialle. Kateaineen reunat on kiinnitetty seinämiin samalla tekniikalla.

  Ruberoidin päälle tehdään solmio. Jos lattia on puinen, lattianpäällyste asetetaan välittömästi eristyksen päälle, ei ole mahdollista käyttää vaneria pinnan tasoittamiseksi.

  Katemateriaali on yksi tavanomaisimmista, tavallisimmista, kustannustehokkaimmista ja tehokkaimmista tavoista suojata vettä vastaan. Oikea vedenpitävyys säätiön kanssa katemateriaalin avulla auttaa säilyttämään ja suojelemaan kotisi kosteutta vahingoittavilta vaikutuksilta, mikä lisää kellarin elämää.

  Edut ja haitat

  Eristys katodimateriaalilla on luotettava, pitkä käyttöikä, tehokkuus, kaikki vedeneristys toimii helposti käsin. Materiaalilla on lisäksi höyrysulku. Täysin kestää ääriolosuhteita.

  On ruberoid ja haitat.

  Hän pelkää auringonvaloa, joten perustusten avoimet osat on peitettävä kipsiä. Asbestisementtilevyjä käytetään maan päällä olevan kateaineen suojaamiseen. Materiaalilla on heikko elastisuus, kun maaperän kasaantuminen ja ylimääräisen suojan puuttuminen voivat helposti rikkoa.

  Jos vedenpitävyys tehdään väärin, huonosti, tällaisen säätiön elämää voidaan merkittävästi pienentää. Kostutuksen kosteuden sisäänpääsyn vuoksi ne eivät sovi käyttötarkoitukseen, ja tulevaisuudessa mikroilmastoa rikotaan jo rakennuksen yläosassa.

  Ei ole vastaavia viestejä, mutta on mielenkiintoisempia.

  Betonin vedeneristys, materiaalit ja niiden ominaisuudet

  Betoni monta vuotta, suosituin rakennusmateriaali. Huolimatta sen esiintymisestä hyvin pitkästä historiasta, betoni sai laajamittaista hyväksyntää ja tunnustusta vain viime vuosisadalla. Lisäksi rakennusalalla tuotetun ja käytetyn betonin määrä kasvaa vuosi vuodelta. Tällainen kysyntä on melko ymmärrettävää: betoni on monipuolinen materiaali, jolla on suuri lujuus ja laaja käyttöalue.

  Mutta tällä materiaalilla on ominaisuus, jonka haluaisin parantaa tai ainakin kompensoida. Tämän materiaalin vettähylkivistä ominaisuuksista huolimatta kovuus on heikko. Jos katsot tarkasti, vaikka paljaalla silmällä näet pienimmät huokoset pinnalla. Kosteus voi tunkeutua näiden huokosten läpi materiaaliin. Pitkäaikainen altistuminen tuotteen kosteudelle ja lämpötilan ääripäille ja betonin rakenne voi romahtaa.

  Rakenteellisten muodonmuutosten ja betonin lämpötilakärjen ongelman ratkaisemiseksi vaaditaan pakollisia toimenpiteitä betonipinnan vedenpitävyydelle. Tämä on erityisen tärkeää, jos betonia käytetään korkeassa kosteudessa tai veden kanssa kosketuksissa olosuhteissa: säätiöt, autotallit, uima-altaat ym.

  Vedenpitävät materiaalit ja menetelmät niiden käytöstä

  On olemassa monia materiaaleja ja menetelmiä betonin vedeneristykseen. Sopivan ratkaisun valinta riippuu sovelluspaikasta, käsittelyalueesta, toiminnan voimakkuudesta ja mahdollisesta budjetista.

  Betonin vedeneristysvaihtoehdot:

  • betonin läpäisevän vedenpitävyys;
  • konkreettiset lisäaineet vedenpitäviksi;
  • nestemäinen vedeneristys betonille;
  • pinnoite betonieristykseen;
  • liimattu tai rakennettu vesiensuojelu;
  • betonin tiiviste.
  Vedenpitävyys

  Vedenpitävä betoni

  Vaikka sementtipohjainen vedeneristys tunnettiin 50 vuotta sitten, se ei löytänyt laajaa sovellusta tuolloin.

  Läpäisemättömän vedeneristysperiaate on se, että sen sisältämät kemialliset elementit, seinän pinnan saavuttua, tunkeutuvat fysikaalisten voimien vaikutuksesta mikrokapapereihin betonin paksuuteen. Kyky tunkeutua seinään ja on tämän vedeneristysmenetelmän nimi.

  Kapillaareissa seoksen aktiiviset ainesosat ovat vuorovaikutuksessa betonin muodostavien aineiden kanssa. Lisäksi muodostuu eräänlaisia ​​mikroputkia, jotka estävät täysin nesteen liikkeen sisäpuolelta, mutta eivät vähennä seinämän höyryläpäisevyyttä.

  Penetron-pohjainen kuiva betoniseos oli pitkään aikaan synonyymi betonin vedeneristyksen tunkeutumiselle. Tämä johtuu siitä, että pitkään Penetoron oli ainoa tällainen korjaustoimenpide. Mutta nykyään rakennusmarkkinoilla on monien muiden valmistajien vedenpitäviä seoksia.

  Vedenpitävä seos on saatavana kuivassa muodossa. Sekoitettuaan veteen se levitetään betoniin käyttämällä laajaa harjalla synteettisiä harjaksia. Sekoita liuos välittömästi ennen työskentelyä ja määrää, joka voidaan käyttää 30 minuutin kuluessa.

  Sementtipohjainen vedeneristys

  Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen

  Betonin luontaisten ominaisuuksien parantamiseksi erilaisia ​​lisäaineita lisätään sen koostumukseen laastin valmistuksen aikana. Lisäaineet tekevät konkreettista vedenpitävyyttä tai hydrofobista.

  Hydrofobinen betoni

  Tämä betoni kovettumisen jälkeen saa ominaisuuden vedota pois pinnaltaan.
  Käytetyt lisäaineet seuraavista tyypeistä:

  • parafiinit;
  • kalsiumsuolat;
  • steariinihappo;
  • nafteenihapon suolat;
  • öljyhapot;
  • hartsi.

  Lisäaine betonissa sen hydrofobisuudelle voi olla hydrofobinen (sekoittumaton seos tietyillä ominaisuuksilla) ja hydrofobinen (antaa vettä hylkivä vaikutus vuorovaikutuksessa betonilaisten aineiden kanssa).

  Betonieristys

  Vedenpitävien lisäaineiden käyttäminen betonissa on mahdollista saada materiaalia, jolla on alhaisempi ilman pitoisuus. Vedenpitävät lisäaineet betonissa tiivistävät seosta ja lisäävät betonin sisäistä kestävyyttä kosteudelle.

  Vedeneristys lisäaineita ovat:

  • rautakloridi;
  • kalsiumnitraatti;
  • silikaattiliima.
  Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi

  Betonieristyksen impregnointi

  Nestemäinen kyllästys betonin vedeneristykseen on kahta tyyppiä:

  • Syvä tunkeutuminen (silikaattiin perustuvat seokset). Tällainen kyllästäminen lisää merkittävästi betonin lujuutta, mikä aiheuttaa vedenpitävyyttä.
  • Vedenpitävä pintakäsittely (epoksin, akrylaattien, polyuretaanien luistossa). Tällaiset kyllästykset muodostavat kalvon pinnalle eivätkä salli nesteiden tunkeutumista betoniin, mutta eivät vaikuta sen lujuuteen.

  Tämäntyyppinen vedeneristys on yksi helpoimpia sovelluksia. Nestemäinen vedenpitävä koostumus riittää levittämään pystysuoralle betonipinnalle telalla tai harjalla. Vaakasuorat pinnat, kuten lattiat tai lattiat, ovat vedenpitäviä. Voi kyllästää kyllästys ohuella kerroksella, jakaa tasaisesti pehmeällä harjalla ja anna sen kuivua.

  Betonibetonivastus

  Mastinen vedeneristys on erittäin suosittua eri syistä. Tämä on melko edullinen tapa suojata betonia kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Mastia on helppo levittää, sillä on riittävä juoksevuus tasaisen päällysteen aikaansaamiseksi kuivausprosessin aikana. Samanaikaisesti päällyste osoittautuu tasaiseksi ilman saumoja ja nivelet.

  Mastia voidaan käyttää sekä ilmassa että kosketuksessa maaperän kanssa, suojaa betonia yhtä hyvin sademäärästä sekä pohjavedestä ja sulavedestä.

  Vesitiivistykseen on kaksi päätyyppiä:

  • Bitumiset mastit. Yksi halvimmista ja vanhoista betonitiivisteistä. Päällysteen pääosa on bitumi. Levitä bitumipehmuste kuumennettua. Materiaaliin lisätään polymeeri-lisäaineita, jotka parantavat jäähdytettävän pinnoitteen juoksevuutta, polymeroitumista ja elastisuutta. Lisäksi lisäaineiden avulla voit levittää bitumimastia kylmällä tavalla.
  • Polyuretaanimaali. Se on tehty akryylin perusteella. Kuivauksen jälkeen se kovettuu täydellisesti ja luo tiheän suojapinnoitteen betoniin. Edut polyuretaanimassasta kuivumisnopeudella, UV-kestävyys. Hydrofobinen akryylimaali on myös hyvä, koska siihen voi lisätä väriaine ja sävyttää pinnoite haluttuun väriin. Myös akryylipohjainen mastikerros on kevyempi kuin bitumipitoinen.

  Mastinen päällyste on kätevä käyttää monimutkaisten maastojen pintojen vedenpitävyyteen, koska sitä käytetään ruiskulla, harvemmin harjalla tai rullalla. Tässä tapauksessa voit olla varma, että sekä ulkoiset että sisäiset kulmat ovat hyvin käsiteltyjä.

  Mastikerroksen parhaat tulokset voivat olla jopa senttimetriä paksuja. Pienin sallittu paksuus on 1 mm.

  Vedeneristysmasto

  Liima- ja hitsauspinnoite betonipintojen vedeneristykseen

  Betonin vedeneristys käyttäen telapinnoitteita on yksi perinteisistä. Materiaalit tehdään bitumin pohjalta. Vanhan sukupolven pinnoitteilla oli merkittävä haitta - suurempi hauraus, joka aiheutti vaikeuksia sekä asennuksen aikana että lisätoiminnan aikana. Nyt bitumissa, jota käytetään rullaneristysvalmistukseen, lisätään polymeerejä, parantaa huomattavasti materiaalin ominaisuuksia.

  Bitumiin perustuva valssattu vedeneristys on jaettu asennusperiaatteeseen:

  • Okleechnuyu. Asennuspinnoille, jotka on esipäällystetty bitumimastilla. Aseta sitten vedeneristys itse huolellisesti. Liitokset eivät päällekkäin, ne liimataan yhteen mastiksin kanssa. Vedeneristys voidaan tehdä useammalla kerroksella, vuorotellen mastiset ja valssatut materiaalit.
  • Pintaan. Tällainen vedeneristys on suljettu päällystyspolttimilla. Materiaali pyörii pinnan yli ja lämmittää. Mastikerros sulaa ja liima kankaan pohjaan. Liitokset ovat myös päällekkäin.
  Sisäänrakennettu vedeneristys

  Betonitiiviste

  Tiivistettä käytetään silloin, kun on tarpeen vedenpitävät pienet halkeamat tai nivelet betoniin. On olemassa laaja valikoima tiivisteitä, jotka eroavat pääaineosasta: kumi, bitumi, silikaatti, silikoni, akryyli, polyuretaani jne.

  Kolme niistä voidaan kutsua suosituimmin:

  • Akryylitiiviste. Se on tehty akryylin perusteella. Yleensä se on melko kitti. Se ei ole kovin vedenpitävä, mutta se voi täyttää suuret tilat, se on hyvin tasoitettu ja se on kauniisti maalattu kuivauksen jälkeen;
  • Polyuretaani tiiviste. Liimattu nopeasti pinnalle polymeroinnin ja kuivauksen jälkeen on erittäin vahva. Täysin todistettu tiivistää saumat ja liitokset levyjen väliin. Maalia voidaan levittää kuivattua polyuretaani-tiivisteen päälle;
  • Silikonitiiviste. Useimmin käytetty ja suosittu. Paras suojaa kosteudelta ja kosteudelta. Sitä voidaan käyttää eri pinnoille, koska se on erittäin tarttuva. Haittana on sen värjäysvastus - maali ei yksinkertaisesti pidä kuivalla silikonitiivisteellä. Mutta jo sävytettyjä silikonitiivisteitä on jo.

  Silikonitiivisteet voivat olla hapan ja neutraaleja. Betoniin tehtäviä töitä käytettäessä käytetään vain neutraaleja silikonitiivisteitä, koska hapot, jotka reagoivat betonin kanssa, voivat tuhota sekä itse betonia että tiivistysainetta.

  Betonitiiviste

  Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

  Nestemäinen lasi on aine, joka on seos natriumin ja kaliumin silikaatista. Koostumuksessaan nestemäinen lasi on samanlainen kuin toimistoliima. Nestemäisen lasin muodostavat silikaatit reagoivat betonin osien kanssa ja työntävät mikro- halkeamia kerrosten läheisyydessä.

  Nestemäinen lasi on tunkeutuva vedeneristys. Sitä käytetään hyvin yksinkertaisesti - harjalla tai telalla. Voit tehdä työn itse. On kuitenkin huomattava, että koostumus on hajoava kuivauksen jälkeen, joten tämä vedeneristys vaatii suojausta mekaanisilta vaurioilta.

  Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

  Periaatteessa käyttämällä korkealaatuista sementtilaastia ja suurta luvattua voimaa sekä tietyin edellytyksin muovausta ja kuivausta varten on mahdollista saada käytännössä vedenkestävä betoni. Tällaista betonia käytetään korkeisiin rakennuksiin ja erikoisrakenteisiin. Normaaleissa olosuhteissa tällaisen betonin valmistaminen on erittäin vaikeaa. Varsinkin kun kyseessä on matala yksityinen rakentaminen.

  Rakennusten käyttöiän lisäämiseksi ja kosteuden vahingollisten vaikutusten vaikutusten vähentämiseksi betonitiivistys on välttämätöntä. Tätä varten voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: betonin tiiviste; hydrofobiset lisäaineet betoniin; betonibetoni; rullata tai liimata rullille. Tärkeintä on, että vedenpitävyys valittiin sopivaksi ja hoito suoritettiin ammattimaisesti.

  Sisäinen vedeneristysbetoni

  Lähes kaikki teolliset, asuin- ja julkiset tilat tarvitsevat vedenpitävyyttä, puhumattakaan vastuullisista hydraulirakenteista. Tällainen suojaus kykenee pidentämään rakennusrakenteiden käyttöikää vähintään kahdesti, takaa viimeistelykerrosten ja pinnoitteiden pitkäaikaisen käytön ja mukavuuden.

  Miksi eristää rakennusten sisältämät betonit

  Vesi, ilman että betonin kypsyminen on mahdotonta, toiminnan aikana alkaa olla tuhoisa vaikutus siihen. Tämä johtuu keinokivien kapillaari-huokoisesta rakenteesta.

  Siirtyminen kapillaareiden läpi kosteus kosteuttaa sulkevia rakenteita, lisää materiaalin hajoamista. Lisäksi neste sisältää usein alkalien, suolojen ja sulfaattien epäpuhtauksia, mikä vahvistaa negatiivista vaikutusta.

  Näihin aineisiin voi päästä huokosia voimakkaasti lisääntymään, mikä aiheuttaa tukirakenteiden tuhoutumista, maalien ja laastareiden irtoamista, lopullisten pinnoitteiden muodonmuutosta. Jotta vältetään koko ongelma, kannattaa käyttää tehokkaita vedenpitäviä materiaaleja.

  luokitus

  Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on paljon teknisiä materiaaleja, jotka suojaavat keinokivää kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

  Sisäisen vedenpitävyyden kemiallinen koostumus jaetaan seuraavasti:

  • mineraali on kuiva seos, jonka koostumus edustaa sementtiä, modifiointiaineita, vettä hylkivä aineita. Tämä päätös on merkityksellinen, jos betonirakenne ei ole halkeileva (sisäiset rappausseinät, monoliittiset lattiat). Ennen vedenpitävyyttä pohjatasolle ja kostutettava;
  • polymeerisementti on hankala yhdistelmä hiekkaa, sementtiä, polymeerien lisäaineita, mikrokuituja. Tällainen suoja ei vain eristä, vaan myös lisää perusvoimien vahvuutta. Muuten ne ovat polymeerejä, jotka toimivat kosteuden läpäisemättömyyden, krakkauksenkestävyyden vuoksi;
  • polymeeri - perustuu epoksi-, polyuretaani-, akryylihartseihin perustuvaan suojaukseen. Tämä ratkaisu takaa sadan prosentin vedenpitävyyden, suuren elastisuuden ja aktiiviset lisäaineet, jotka toimivat hyvin märällä betonilla. Plus, polymeerit kykenevät estämään halkeamia emästä;
  • bitumimateriaalit valmistetaan jalostettujen öljytuotteiden perusteella ja niitä parannetaan synteettisillä tai luonnollisilla täyteaineilla. Soveltaminen suoritetaan kuivalla betonilla, mutta tällainen kerros pelkää mekaanista vaurioitumista, joten se vaatii suojaa tekniseltä kudokselta, vaahtopolystyreenilevyiltä ja laastikerrokselta. Erittäin edullinen ratkaisu vaakapinnoille;
  • bitumipolymeeri - tällä vedeneristysryhmällä on suuri elastisuus, lisääntynyt lujuus. Materiaalit jaetaan rullaan (kattorakenteisiin), mastiksi (maanalaisiin rakenteisiin), emulsioihin (mineraalipohjien vedeneristys).

  Betonin sisäisen vedenpitävyyden tyypin mukaan luokitellaan seuraavasti:

  • Okleechnaya - tämä on bitumipolymeeriteloja, kalvoja, joita käytetään luotettavan pystysuoran ja vaakasuoran perustan suojaamiseen;
  • kastelu - tuotetta käytetään vedenpitävyyden suojaamiseen, luo suuren lujuuden pinnoitteita, käsitellään saumojen liittämistä;
  • maalaus ja pinnoitus - laastit ja mastit, jotka suojaavat betonia kapillaarista kosteutta. Hyvä ratkaisu sisäiseen käsittelyyn ja paikkoihin, joissa ei ole tärinää ja muodonmuutoksia;
  • Cast - kuuma ja kylmä vedeneristys (asfaltti, asfaltti-polymeeri) on esitetty ratkaisujen ja mastikoiden muodossa. Sitä käytetään suojaamaan kaltevia, horisontaalisia, pystysuorat perustukset ja lämpötila kutistuvat liitokset;
  • tunkeutuvat - yhdisteet ovat syvästi upotettu betonin rakenteeseen, täyttävät halkeamat ja estävät luotettavasti kosteuden tunkeutumisen.

  Kuinka suojata sisätiloja? Seuraavat ovat tehokkaimmat ja käytännölliset käsittelymenetelmät.

  Betonirakenteiden läpäiseminen sisätiloissa

  Ajatus läpäisystä (läpäisevä vesitiiviys) syntyi Euroopassa viime vuosisadan puolivälissä. Sementtimateriaalien mekanismi vähenee vapaan kalkin reaktioon (ja se on aina keinokivellä!), Kapillaariveden ja nerokkaiden aktiivisten reagenssien kanssa. Tällöin kellariin muodostuu luotettava suoja, joka estää kosteuden tunkeutumisen.

  Kuitenkin kaikki ei ole niin ruusuinen. Vakavien kemiallisten reaktioiden vuoksi, joilla ei ole mitään järkeä maalata yksityiskohtaisesti, järjestelmän kemiallinen tasapaino voi häiriintyä. Vapaan kalkin sitomisen seurauksena pH: n väheneminen voi johtaa vahvistamaan betonirakenteiden raudan korroosiota.

  Kaikki tämä johtaa siihen, että läpäisevän vedenpitävyys on välttämätöntä. Käytännössä tämän ratkaisun tehokkuus riippuu "BUT" -ryhmästä, esimerkiksi betonin todellisesta tilasta, pinnan luonteesta ja rakenteen yleisestä dynamiikasta. Joskus on tehokkaampaa houkutella lisäaineita betoniin valmisteluvaiheessa.

  etuja:

  • nopea voima;
  • betonin vedeneristys;
  • Ympäristöturvallisuus on lupaava vaihtoehto kodin ja juomaveden laitteille.

  haittoja:

  • kapillaaripoikkeamien koko ei saisi ylittää 0,3 mm;
  • Betonia ei saa altistaa dynaamisille kuormille, hiiltynyt.

  Soveltamisala: sisäseinät laatoitettujen vuorien, lattian ja seinien ympäröimänä, joita vesi ja kosteus koskevat.

  Tuotemerkit: Penetron, Vetonit, Lakhta, Kalmatron, Hydrotex.