PENOPLEX FOUNDATION - edut ja haitat materiaalista, rakenteiden lämpöeristystekniikka

Rakennusten rakenteiden eristykseen erilaisten materiaalien avulla. Rakennusten maanalaisen osan suojelemiseksi käytetään nykyaikaista PENOPLEX FOUNDATION -eristettä. Siinä on useita etuja, joiden avulla voit tehdä oman korkean suorituskyvyn ja pitkän aikavälin lämpöeristyksen kellarista, sokea alueesta, jalusta, pilarista, nauhasta ja laattojen perustuksesta. Materiaalin tekniset ominaisuudet ovat korkeita, ja sen tiheys ja suljettu kennorakenne estävät kosteuden kyllästymistä, mikä ei vaadi vaurioita alhaisissa lämpötiloissa.

FOAM FOUNDATIONin ominaisuudet

Erittäin hyvä lämmöneristyspuristettu polystyreeni-vaahto on eräs eristyksen eduista.

PENOPLEX FOUNDATIONin laatuominaisuudet tuntuvat vaikeissakin olosuhteissa:

 • pitkäaikainen kosketus veden kanssa;
 • kun vuorovaikutuksessa maaperään kyllästetyillä emäksillä tai hapoilla.

Materiaalilla on lähes nolla veden absorptiokerroin ja se heikentää luonnollisen ympäristön "aggressiivisuutta", joten vaaroja ei esiinny, kun levyjen pinta on suoraan pohjaveden ja mikro-organismeilla kyllästetyn maaperän vieressä. Sinun täytyy tietää, että jos talon perusta on eristetty penoplexilla, niin voit unohtaa ahdistusta sienen ja homeen ulkonäöstä.

Styroksi ei ole biohajoava ja rakenteellinen halkeilu, ja sen tiheys auttaa kestämään merkittäviä kuormia, ei taipumista vaan puristusta. Eristys pehmentää merkittävästi paineita, joita syntyy pakkasnopeuden voimista, ja välttää kondensaatiota kellarin huoneen seinämille, vaikka suljettavien rakenteiden vähimmäispaksuus.

Kaikki PENOPLEX FOUNDATIONin positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet asettavat sen ominaisuudet:

 • päivittäinen veden absorptio on alle 0,4 tilavuusprosenttia;
 • kuukausittainen veden imeytyminen - enintään 0,5 prosenttia;
 • tiheys kuutiometrissä - 29... 33 kg;
 • puristuslujuus - 0,27 MPa;
 • syttyvyysryhmä - viittaa tavallisiin ja helposti syttyviin aineisiin (G3-G4);
 • lämmönjohtavuuskerroin - 0,03 W / (m * ° K);
 • lämpötilamoodissa - -50... + 75 astetta.

Kyky siirtää lämpöä itsensä läpi alkuainehiukkasten ja molekyylien lämpöliikkeessä määräytyy materiaalin lämmönjohtavuuden kertoimella. Säännöt ovat yksinkertaisia ​​- mitä pienempi indikaattori, sitä parempi eristys pysyy lämpimänä. Tämä vaatii ohuemman eristyksen kerroksen.

Säätiölle suunniteltu Penoplex on vähemmän lämmöntuottoa verrattuna vastaaviinsa ja vielä enemmän - seinien rakentamiseen käytettävät rakennusmateriaalit.

Lämmönjohtavuuskertoimet kaaviossa W / (m * ° K).

Ja tämä kaavio esittää eri materiaalien aidojen paksuutta, joilla on sama seinämän lämmönjohtavuus.

Penoplex-levyt ovat kevyitä, joten älä luo ylimääräisiä ponnistuksia säätiölle. Ne on helppo leikata ja kiinnittää helposti pinnalle omilla käsillä ilman ammattikäyttöön tarkoitettuja työkaluja ja lisävarusteita. Suulakepuristetun polystyreenin korkea syttyvyys voidaan vähentää soveltamalla kipsikerrosta ja pohjamaalia eristeen pinnalle.

Edellä esitetyn perusteella voimme päätellä, että säätiön eristys penoplexilla tai vaahtopolystyreeni-vaahdolla on edullisin vaihtoehto rakentavasta näkökulmasta. On otettava huomioon se, että voit tehdä työtä omalla kädelläsi houkuttelemalla prikaatin asiantuntijoita.

mitat

Vakiokokojen avulla voit ennakoida vaihtoehtoja yksittäisten elementtien telakointiin. Niiden lukumäärän määrittämiseksi kynän alue, joka on eristetty penoplexilla, jaetaan yhdellä arkilla. Materiaalisyksikön leveys on pääsääntöisesti 600 mm ja pituus on kaksi kertaa niin suuri - 1200 mm. Tämä helpottaa yhdistelmien valintaa ja auttaa telakkaliitosten käyttämistä vierekkäisissä riveissä.

Penoplex-paksuus voi olla 20 - 150 mm. Materiaalin suuri tiheys ja eristyksen paksuuden valinta merkitsevät yksikerrossuojauksen toteutusta. Sitä pidetään tehokkaampana kuin toisiinsa sijoitetuista arkeista valmistettu lämpöeristys, vaikka on myös vastakkaisia ​​mielipiteitä.

Missä käytetään eristämistä

Sen lisäksi, että penoplex asetetaan matalan ja laattasäteelle, sitä käytetään aktiivisesti seuraavasti:

 • kiinteä muotti;
 • keskilämmöneristyskerros kerrosrakenteissa;
 • eristys pilarin ja nauhan perustusten pystysuorille pinnoille;
 • lämmin tyyny ensimmäisen kerroksen lattian alla tai lämmitetty kellari;
 • lisäsuojakerros, kun rakennetaan sokea alue rakennuksen maanalaisen osan epätyydyttävän eristyksen tapahtuessa;
 • kellarin suojelu jäätymislämpötilasta ja sademäärästä;
 • osa viemäröintijärjestelmästä.

Ominaisuudet Penoplex, tuotetaan kellarissa eristys, sallia materiaalin käytön jopa alueilla, joilla on ankara, huurullinen ilmasto. Eristys takaa maan pohjoisilla alueilla rakennettavien maanalaisten ja kellariosien lämmöneristyksen lisääntyneet vaatimukset.

Ulkoinen ja sisäinen lämpeneminen

Polkumyynnin kiinnittäminen säätöön voidaan suorittaa ulko-, sisällä tai eri yhdistelmissä. Mestarit tietävät, että paljon riippuu lautojen asettamisesta, joten jos olosuhteet sallivat, lämmitin asetetaan vain ulkopuolelle. Usein kellareiden ja pohjakerrosten seinät on eristettävä sisältä, erityisesti silloin, kun työ tehdään talon rakentamisen jälkeen. Mutta itse säätiö pysyy haavoittuvana eri taustojen vaikutuksille.

Mitkä ovat ulkoseinämän edut?

 • Säätiö on suojattu kosteuden, lämpötilaeron ja pakkasnopeuden vaikutuksesta.
 • Betonirakenne, halkeamien sattuessa, ei ole alttiina ulkopuolisten tekijöiden tuhoisalle toiminnalle.
 • Kastelu- ja kellarikerroksen seinämien kastepisteen todennäköisyys häviää.
 • Vedeneristyskerros on suojattu mekaanisilta vaurioilta.

Pylväskäytävällä, joka on eristetty penoplexilla, vain maanalainen suojaus tai lämpöeristys on säädetty peittämällä arkkeja omilla käsillä socle väärennettyjen paneelien sisäpuolella.

Lämmitysvaihtoehdot

Laitepohjan teknologia, lämmitetty penoplex, tarjoaa kolme eristetyyppiä:

 • vaaka - sokeille alueille, levyille ja matalille nauhoille;
 • pystysuora - kellarin pohjakerrokselle, kellareille ja ulkoseinille;
 • Yhdistetty.

Penoplex-levyt kiinnitetään eristettyihin kellari seiniin erityisellä liimalla. Tarvittaessa materiaali kiinnitetään myös tikkailla. Kuivaseokset valmistetaan polymeeristä tai sementtipohjasta. Ne laimennetaan vedellä omiin käsiinsä käyttämällä rakennesekoitinta tai sähköporaa suuttimella. Tämä on tehtävä välittömästi ennen töitä, koska liuoksessa ei ole sekundaarista sekoittumista.

Lämmittimen vaakasuora asennuskohde mahdollistaa penoplexin sijoittamisen pohjan tai pohjan alapuolelle. Lämmitetyn otmostkan laitteessa levyt PENOPLEX FOUNDATION käytetään yhtenä kerroksistansa.

Pystysuora eristyslaite

Tätä menetelmää voidaan soveltaa sekä rakennusprosessissa että talon toiminnan aikana. Ensimmäisessä tapauksessa työ tehdään ennen sinusien tukemista, ja toisessa kerroksessa, kun säätiö avataan talon koko kehän ympäri. Tietenkin tämä vaihe ei koske paaluja eikä tiettyjä tilanteita, joissa kaivannon asentaminen talon ympärille ei ole mahdollista syystä tai toisesta.

Säätiön seinät puhdistetaan ja tarvittaessa tasoitetaan sementtilaastilla, mutta ei täydelliseen kunnossa. Pinta käsitellään vedeneristysmastilla. Koostumuksessaan ei sallita liuottimien läsnäoloa.

Seuraavaksi laimennetaan liima, mutta nyt sitä infusoidaan - ne tekevät vaahto-paneelien asennuksen alemman tason merkitsemisen. Sen pitäisi olla vaakasuorassa. Portaittainen säätö edellyttää monimutkaisempaa merkintätapaa.

Valmistettua liimaa suositellaan levityspisteeseen. Ensinnäkin se on nopeampaa ja toiseksi - taloudellisemmin. Eristys muutaman sekunnin ajan puristetaan pohjaseinälle ja kohdistetaan suunnitellun tason asento huolellisesti yhdistämällä kiinnitysurat aikaisemmin kiinnitettyjen vaahtopaneelien kanssa. Kunkin myöhemmän rivin elementtien liitososat siirretään ruutupiirikuviolle.

Pohjan kellarikerroksessa oleva eristys vaatii lisäkiinnitystappaleiltoja. Tee näin esivalmistelu laattojen reikien läpi.

Penoplexin pinta mahdollistaa koristeellisen viimeistelyn suorituskyvyn vahvistetulla verkolla.

Vaakasuuntainen sääennuste

Työn suorituskykyä varten valitse 10 cm: n paksuiset laatat. Penoplex asetetaan betonipohjalle, joka kohdistaa huolellisesti urat niin, ettei jäljellä ole aukkoja. Teknologian lisäksi:

 • asetetaan paksu vesitiiviin kalvo, päällekkäin viereiset kangastyypit;
 • liimaa huolellisesti liitokset korkealaatuisella nauhalla;
 • asennettava muotti;
 • suorita vahvistus ja täytä säätiö.

Betonivahvuuden jälkeen muotti poistetaan ja sen sijaan vaahtopaneelit asennetaan pystysuoraan. Sokea alue lämmitetään samalla tavalla.

PENOPLEX FOUNDATION®

Lämpöeristys haudoitetuille rakenteille: perustukset, kulkutiet, septitankit

kuvaus

PENOPLEX FUNDAMENT® on viimeisen sukupolven korkean suorituskyvyn lämpöeristysmateriaali, joka on valmistettu suulakepuristamalla yleiskäyttöisestä polystyreeni. Nolla veden absorptio, korkea lujuus, alhainen lämmönjohtavuus ja ympäristöystävällisyys ovat PENOPLEX-eristyksen etuja verrattuna muihin materiaaleihin.

PENOPLEX FOUNDATION® -sovellus

Merkki laattoja, jotka on suunniteltu käytettäväksi yksityisissä asuntorakentamisessa kuormitettaviin rakenteisiin (esimerkiksi perustukset, lattiat, jalustat, puutarhatyylit). Tämäntyyppisille levyille on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja ne kykenevät kestämään merkittäviä kuormituksia koko elinkaaren ajan (yli 50 vuotta).

PENOPLEX FOUNDATIONin ominaisuudet

 • jatkuvasti vähäinen lämmönjohtavuus;
 • nollan veden imeytyminen (homogeeninen suljettujen solujen rakenne);
 • korkea puristus- ja taivutuslujuus;
 • absoluuttinen biostability;
 • kestävyys;
 • ympäristöystävällisyys.

Standardit / standardit

 • TU 5767-006-54349294-2014
 • Tuotannon seuranta ja arviointi suoritetaan akkreditoiduilla laboratorioilla.

Ulkonäkö / väri

Pinta: sileä
Väri: oranssi

Pakkaustiedot

PENOPLEX®-levyt pakataan kutistuvaksi UV-stabiloiduksi kalvoksi.

Talon rakentaminen

Viime aikoina kukaan ei ajatellut säätiön eristämistä, ja kaikki lämpöhäviöt kompensoivat tehokkaampi lämmitys. Energiansäästöpolitiikka antaa meille uuden näkökulman ongelmaan. On käynyt ilmi, että säätiön lämmittäminen ei ainoastaan ​​vältä lähes 20 prosenttia lämpöhäviöstä, vaan myös säätiö tarjoaa mukavia olosuhteita ja lisää käyttöikää. Kuten käytännössä on osoitettu, vedenpitävät ja lämmitettävät perustukset eivät ole enää alttiita tuholle, mikä tarkoittaa, että ne elävät pidempään. Kysymyksessä, mitä parempaa lämmittämään säätiö, vanha palmu on lukenut uuden materiaalipuristetun polystyreeni-vaahdon. Huolimatta siitä, että tämä materiaali maksaa lähes kaksi kertaa enemmän kuin polystyreeni, Penoplexin säätiön eristys tulee laajalle levinneeksi. Ja kaikki sen ainutlaatuisten ominaisuuksien ja kestävyyden ansiosta.

Tapaa - Penoplex

Puristetusta polystyreeni-vaahdosta muodostuu laajennettu polystyreenistä valmistettu mate- riaali vaahdottamalla korkeassa lämpötilassa. Suspensionaineena koostumuksessa lisätään seitsemän freonin ja hiilidioksidin kaasuja. Tuloksena on kestävä materiaali, jossa on tiheä yhtenäinen rakenne, jossa pelletit ovat 0,1-0,2 mm.

Penoplex on yksi venäläisistä tavaramerkeistä, joka tuottaa ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erilaisiin tarpeisiin, olkoon se katon, putkien, tienpidon, talon seinien tai sen perustusten eristys. Jokaisella niistä on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, jotka liittyvät tiettyyn sovellukseen. Penoplex-pohjalevyjä ja harvemmin Penoplex 45: tä käytetään kellarieristykseen.

Penoplexin etuja eristää säätiö on ilmeinen:

 • Matala lämmönjohtavuus (λ = 0,03-0,032 W / (m × K)). Tämä indikaattori on alhaisimpi yleisesti käytettyjen eristyslaitteiden joukossa, mikä tarkoittaa, että tarvitaan pienempiä levyjä.
 • Poikkeuksellinen puristuslujuus - 27 t / m2, mikä on erittäin tärkeää, sillä valtavat kuormat vaikuttavat säätöön.
 • Käytännössä ei absorboi kosteutta. Kokeet osoittivat, että 30 vuorokautta vietettiin veteen, Penoplex-levyt imeytettiin ja täytettiin kosteudella vain 0,6%. Pohjaveden ja sadeveden jatkuvan vaikutuksen vuoksi materiaalin vähäinen veden imeytyminen takaa pohjan suojan kosteudelta, ja eriste itse ei kaadu tai muuta ominaisuuksia jatkuvasta kosketuksesta veden kanssa.
 • Laaja lämpötila-alue - -50 ° C - +75 ° C. Materiaali kestää sekä äärimmäistä kylmää että lämpöä.
 • Pieni paino helpottaa asennustöitä ja sallii pohjan lataamisen lisäämättä.
 • Penoplex ei pelkää muotteja, ei murskata eikä hajota. Se ei käynnistä hiirtä.
 • Kestää monia syövyttäviä aineita, jotka voivat olla maassa.
 • Aine ei aiheuta haitallisia aineita ja höyryjä, ja se on turvallista käytettäväksi asuinrakennuksessa.
 • Penoplex-levyt on helppo asentaa, koska ne on valmistettu piikki-urajärjestelmällä, ne voidaan helposti leikata, liimata ja kiinnittää.
 • Materiaali on erittäin kestävä (jopa 50 vuotta).

Säätiön lämpöeristys Penoplex-levyillä takaa perustan rakenteen ja materiaalin kestävyyden sekä kellarin tai kellarihuoneen. Haluan huomauttaa, että Penoplex -säätiöllä on palonkestävyysluokka - G4, ts. polttaa. Mutta kun otetaan huomioon se, että materiaali piilotetaan kerroksella kipsistä ja maaperästä, se ei ole pelottavaa.

Penoplex-säätiö valmistetaan levyille, joiden koko on 600x1200 mm ja paksuus 20-100 mm (20, 30, 40, 50, 60, 80, 100). Näin voit valita tarvittavan paksuuden materiaalin kullekin erityistilanteelle.

Kuinka eristää säätiö paremmin - ulkopuolelta tai sisäpuolelta

Eristeen sijainti pohjassa - ulkona tai sisällä on erittäin tärkeä. Perimmäisen suojan suojelemiseksi ympäristön kielteiseltä vaikutukselta on tarpeen eristää säätiö ulkopuolelta. Mutta se on helpompi tehdä rakentamisen aikana kuin talon toiminnan aikana. Niinpä esimerkiksi ne, jotka haluavat lämmittää vanhan talon perustan, eivät todellakaan halua kaivaa säätiön seiniä, koska se on työläs, vaikea ja pitkä. Mutta sinun pitäisi tietää, että säätiön eristys sisäpuolelta on itse asiassa kellarin tai kellarin eristys, mutta ei perustus, koska säätiön rakenne ja materiaali ovat suojaamattomia ja kosteutta, huurretta ja maaperää heikentää.

Eristeen edut säätiön ulkopuolella:

 • Säätiö on suojattu pakkaselta, kylmä ei tunkeudu sisään.
 • Betonialusta on suojattu kosteudelta ja useilta sulatusjäähdytysjaksoilta, jotka pidentävät sen käyttöikää.
 • Se toimii lisäesteenä pohjavesille ja myrskyvesiin, puristaa ja suojaa vedeneristyskerrosta mekaanisilta vaikutuksilta.
 • Se sopii kausiluonteisiin lämpötilan muutoksiin.
 • Kellarissa tai kellarissa luodaan optimaalinen mikroilmasto.
 • Kastepiste siirtyy, mikä vaikuttaa edullisesti perusmateriaaliin.

Jos päätät eristää sisäpuolelta, ole valmis siihen, että säätiö pysyy suojaamattomana pakkaselta, maaperän ja veden talteenotosta. Tämän seurauksena lämpötilan, jäätymisen ja talteenoton kausivaihtelut johtavat säätöön ja sen muodonmuutoksiin. Ajattele, ehkä sinun pitäisi tehdä kaikki oikein kerran, sen sijaan että se rajoittui puoleen toimenpiteisiin.

Penoplex-paksuuden laskeminen perustuksen lämpöeristykselle

Ensimmäinen kysymys, joka on mielenkiintoista perustuksen lämpenemisen kannalta, on kuinka paksu materiaali on otettava. Tämän määrittämiseksi on tehtävä laskentasarja. Vaikka valmistaja ilmoittaa Penoplexin vähimmäispaksuuden eri rakennusalueille, on vielä parempi laskea kaikki itse.

R - lämmönsiirtovastus tietyllä alueella. Moskovan ja Moskovan alueella se on 3,2 m2x ° K / W;

H1 on pohjan paksuus;

λ1 - perusaineen lämmönjohtavuuskerroin;

H2 on eristemateriaalin paksuus (Penoplex);

λ2 - Penoplex-lämmönjohtavuuskerroin.

Jos aiomme lämmittää teräsbetoniseoksen (λ = 1,69 W / m * ° K) 400 mm (0,4 m) paksu, saamme:

H2 = 0,0947 m. Tämä on noin 95 mm.

Joten, käy ilmi, että 400 mm: n paksuisen säätiön eristykseen Penoplex tarvitsee kerrosta 100 mm. Et saa pyöristää alas, on parempi ottaa marginaali. Penoplex-kellarikerroksessa hinta riippuu alueesta, joka on peitettävä levyillä ja materiaalin paksuudella.

Esimerkiksi eristeen korkeus on 2 m, seinien pituus on 10 + 8 + 10 + 8 m (talon 10x8 m). On selvää, että eristysalue on - 72 m2. Yksi Penoplex-levyn pinta-ala on 0,72 m2. Säätämisen eristämiseksi tarvitsemme vähintään 100 materiaalilevyä.

Jotta vältetään kylmäsiltoja niin paljon kuin mahdollista, kun eristät Penoplexia ja estävät kaikki liitokset ja aukot, on suositeltavaa sijoittaa eristys kahdelle kerrokselle, joissa on siirtymä, ruutupiirroksessa. Jos 100 mm eristystä tarvitaan, on käytettävä kahta 50 mm: n levyä. Yhteensä tarvitaan 200 Penoplex-levyä, joiden paksuus on 50 mm. Pakkauksessa on 8 levyä, joten meillä on 25 pakkausta. Kokonaiseristyksen hinta maksaa 930 - 950 USD

Perustan eristämiseksi Penoplexilla eristysmateriaalin hinta on leijonanosuus budjetista. Tähän on lisättävä vesieristyskustannukset, bitumi-mastit eristämisen liimaamiseksi, tynnyrit, sateenvarjot, sementti pintamaalaukseen. Kaikki tämä on vain hiukan verrattuna eristystyön kokonaiskustannuksiin.

Teknologian eristys kellari Penoplex

Penoplex - erittäin tekninen materiaali. Jotta etuja voidaan hyödyntää täysimääräisesti, on parempi noudattaa sen soveltamista koskevaa teknologiaa eri tapauksille.

Nauhapohjan lämmittäminen Penopleksy (sisäpuolelta ulkopuolelle lämpeneminen):

 • Säätiön seinä.
 • Vedeneristys.
 • Penoplex-levyt.
 • Sementti-hiekkasaumakerros.
 • Täyttäminen maaperällä tai hiekalla, laajennettu savi.
 • Penoplex-levyt (vaakasuoraan) sokean alueen alla.
 • Sokea alue

Laattojen pohjan lämmittäminen Penoplexin kanssa (alhaalta ylös pie):

 • Hiekkaa.
 • Penoplex-levyt.
 • Betonilaatta
 • Vedeneristys.
 • Lattiapinnoitteet.
 • Betonilaatan päätyeristys.
 • Penoplex-levyt levyn päähän, asetettu hiekkakuoren syvyydestä erittäin korkealle - 40 - 50 cm maanpinnan yläpuolella.
 • Penopleks levyt sokea alueella.
 • Sokea alue

Huomaa, että Penoplex-laatat voidaan kiinnittää pohjalevylle suoraan lattiapinnoitteen alapuolelle.

Kellon lämmittäminen Penopleks tekee sen itse

Kaikki työt, joissa on Penoplexin kellarieristys, voidaan tehdä itsenäisesti, turvautumatta rakentamisorganisaatioiden apuun. Vaikka tämäkin voidaan tallentaa. Tietenkin on paljon helpompaa tehdä eristys rakennusvaiheessa, jopa ennen kuin se täyttää perustakuopan. Mutta jos hetki jäätyy, ja nyt on olemassa tarve lämmittää vanhan talon perustuksia, niin sinun on hikoilla. Huomaa myös, että säätiön uudelleen kaivaminen voi johtaa halkeiluun, sillä talo vajoaa epätasaisesti. Tämä on vaarallista, joten on järkevää laskea kuorma ennen työn aloittamista.

Harkitse vain tätä enemmän aikaa vievää vaihtoehtoa.

maavalli

Ensimmäinen tehtävä on kaivaa perusta. Koko talon ympärillä kaivetaan kaivannon hiekkaan syvyyteen, ts. pohjan syvyys ja leveys vähintään 1 - 1,5 m. Nauhatuloksen syvyys lasketaan yleensä maaperän jäädyttämiseen talvella, tämä indikaattori löytyy paikallisesta geodeettisesta palvelusta.

Huolimatta siitä, että Penoplex ei pääse läpi eikä absorboi kosteutta, on vielä järkevää rakentaa laadukasta vedenpoistoa. Se on erityisen tärkeää, jos rakennusvyöhykkeellä on korkea pohjavesi tai suuret tulvat. Viemäröinti varustaa pohjan alapuolella olevan hiekkotyynyn tasolla. Koko talon ympärysmitta 50-60 cm: n etäisyydellä kellarikerroksista kaivamme matalaa kaivoa tyhjennysputkille. Kaivannon pohjalle kaadetaan hiekkaa kerroksella 5 - 10 cm, sitten ryöstöstä 5 - 10 cm, sitten levitämme geotekstiilejä, joiden reunat tehdään kaivannon reunoilta. Kaivon sisäpuolella sijoitamme tyhjennysputket reikiin suoraan geotekstilikanavaan. Asennettaessa putkistoja, kaltevuuden tulee olla vähintään 2 cm 1 m. Sitten ripotellaan kaikki 10 cm soraa päälle ja kiedo geotekstillin reunat niin, että ne kääritään putken. Putket ohjataan kaivoon myrskyjä varten.

Pohjan pinnan esikäsittely

Säätiön ja jalustan seinät on puhdistettava maaperän jäänteistä, eristyksistä betonista ja muista likaista. Voit tehdä tämän käyttämällä harjaa kovilla synteettikuiduilla. Kun pinta on täysin puhdistettu, se on tasoitettava. Sileä pinta takaa vedenpitävän pinnoitteen kestävyyden, mikä voi vahingoittaa teräviä ulkonevia reunoja tai kappaleita. Jo jonkin aikaa käytön jälkeen on äärimmäisen harvinaista, että säätiön seinät pysyvät ihanteellisesti sileinä, joten niiden kipsi on välttämätöntä.

Kellariseinien linjaus:

 • 1 - 1,5 m etäisyydelle toisistaan ​​asennamme ja kiinnitämme majakoita. Rei'itettyjä oppaita voidaan käyttää. Asettamme majakoita koko korkeuteen, johon aiomme kiinnittää eristys - pohjan pohjasta ja 50 cm maanpinnan yläpuolelle.
 • Vaivaa liuos: 4 osaa hiekkaa ja 1 osa sementistä, kaada vettä ja vaivaa paksuun sakeuteen, mutta liuoksen ei pidä olla kuiva. Nestemäinen liuos välittömästi tyhjenee pinnalta.
 • Laastin avulla heittoamme laastin pohjaseinille. Teemme teräviä liikkeitä kädellä, alamme heittää sitä ylöspäin.
 • Kun koko pinta täytetään liuoksella, käytämme sääntöä, jonka pituus on 2 metriä, sitä käytetään majakoihin ja venytämme sen ylhäältä alaspäin poistamalla ylimääräinen liuos. On suositeltavaa vetää ei suoraan alas, vaan pikemminkin tehdä hieman aaltoilevia liikkeitä.
 • Ensimmäisen kerroksen kuivaamisen jälkeen voit käyttää toisen tasoituksen.

Se on tärkeää! Jos pohjan seinämissä oli yli 2,5 cm: n pisaroita, kipsinpoistoon on tarpeen käyttää lisävahvistusta. Voit käyttää ketjuliitosverkkoa kiinnitettynä suluihin.

Älä jatka työskentelyä, ennen kuin tasoituslaasti on täysin kuiva. Se kestää 7 päivästä 20: een, jos säätiö täyttyy pitkään. Jos eristämme uuden perustan, on tarpeen odottaa kuukausi, kunnes kosteus on kokonaan poistettu betonista.

Pohja vedeneristys

Säätiön korkealaatuista vedenpitävyyttä on parempi tehdä kahdessa kerroksessa: ensimmäinen on bitumimastista, toinen on TechnoNIKOL-levyjä.

Bitumimastia voidaan ostaa valmiiksi - purkaa pakkaus ja levittää se ja valmistaa se itse ostetun bitumipalkin avulla. Jos olet hankkinut kuivaa bitumia, se on sulatettava joissakin säiliöissä ja sen jälkeen siihen lisätään käytetty öljy (moottoriöljy) 50 litran öljyllä 120 - 150 kg: n bitumia kohti. Öljy lisää plastisuutta bitumiin ja sen jälkeen se ei halkeile pakkasessa.

Käytä rullaa levittämään pohjaan ja sokkeliin koko pintaan 2 - 4 mm: n kerrosta. Yritämme täyttää kaikki halkeamat ja pienet huokoset. Kun bitumi on kuivaa, liimaa TechnoNIKOL-levyt. Liimataan arkit alhaalta ylöspäin sulaten selkäpuolen kaasupolttimella. Pidä poltin vähintään 20 - 25 cm: n etäisyydellä, muuten TechnoNIKOL palaa. Jokainen liimattu arkki on tasoitettu, jolloin ilmasta pääsee ulos alustasta. Levyt liimataan päällekkäin 10 cm, sitten liitokset päällystetään mastiksella.

Se on tärkeää! Monet tekevät pohjan vedenpitävyyden vain TechnoNIKOL-levyillä. Tämä ei ole paras ratkaisu, koska se ei salli täyttää pieniä aukkoja ja huokosia. Ja jos kosteus joutuu arkin alle, ne tulevat nopeasti pois. Mutta mastikerroinpinnoitus suojaa pintaa paremmalla laadulla, vaikka itse prosessi on hyvin likainen ja aikaa vievää.

Nauhapohjan lämmittäminen Penopleks

Vedeneristystyön jälkeen voit jatkaa eristyksen kiinnittämistä.

Se on tärkeää! Erittäin tärkeä vivahde - voit täyttää suositukset, jotka Penoplex-levyjen kiinnittämiseksi on tarpeen lämmittää uudelleen bitumin vedeneristys ja kiinnittää materiaali siihen, itse asiassa tämä ei ole syytä tehdä. Mahdollisuus vaurioittaa vedenpitävyyttä.

Liitämme Penoplex-levyt pohjaan pystyasennossa alhaalta ylöspäin. Korjata, tarvitsemme akryyliliimaa tai muuta liimaa epäorgaanisiin liuottimiin. Levitä liimaa Penoplex-lautaselle - 5 - 6 pistettä. Sitten painelemme laattoja pohjan pinnalle ja painamme se korjata se. Odotetaan 1 minuutti. Kaikki myöhemmät Penoplex-levyt ovat myös kiinteitä, vain jo kiinteillä on tarpeen liittää ne "piikkisuuntaisen" järjestelmän avulla. Täytä levyjen väliset aukot kiinnitysvaahdolla tai akryyliliimalla.

Penoplex-levyjen toinen kerros kiinnitetään myös liimalla, mutta offsetilla, jotta estetään liitokset ensimmäisen kerroksen levyjen välillä.

Se on tärkeää! Penoplex-levyjen kiinnittämistä siihen osaan pohjaa, joka peitetään maaperällä, ei saa tehdä tukien ja sienten avulla, koska se voi vahingoittaa vedeneristyskerrosta.

Kiinnikkeitä on mahdollista käyttää vain jalustaosassa, jossa kiinnitys tehdään 5 kpl (120 mm pitkä, 10 mm halkaisijaltaan) jokaiselle levylle. Tylkevät reiät on peitettävä akryyliliimalla. Työtä jatketaan vasta, kun liima on täysin kuivunut.

Pinnan tasoitus

Nyt Penoplex-eristys on suojattava maaperän vaikutuksesta, sillä pinta pinnoitetaan uudelleen.

Penoplexin yläosasta kiinnitämme lujitetun lasikuituverkkoa, yhdistävät verkot, joiden päällekkäisyys on 10 - 15 cm, jotta verkon kiinnityksestä ei muodostu halkeamia tai siruja.

Joissakin lähteissä on suositeltavaa, että kaikki kohdistus suoritetaan käyttäen vain yhtä akryyliliimaa, levittämällä sitä useisiin kerroksiin, kunnes pinta tasoitetaan. Mutta voit suorittaa klassisen tasoituksen sementti-hiekkaseoksella. Kun täydellinen kuivaus kerros kipsi voi täyttää kuoppaan.

Penoplexin täyttö ja lämmin sokeus

Kaivosta poistetun maaperän sijasta on mahdollista täyttää hiekkaa tai laajennettua savea talon alla lämmöneristyksen parantamiseksi. Vaikka voit täyttää maaperän, joka oli siellä. Mutta ei loppuun asti. Kellarin lämpenemisen viimeinen vaihe on lämmin sokea alue.

Noin 30 cm: n syvyydestä ylhäällä nukahdutaan 10 cm: n kerros hiekkaa ja varovasti varovasti. Sitten levitimme vedenpitävästä materiaalista pohjasta 1 - 1,5 m leveä. Se voi olla jopa tavallinen ruberoidi, jonka liitokset ovat huolellisesti kadonneet bitumilla. Kovettumisen jälkeen Penoplex-levyt asetetaan päälle, liitokset päällystetään akryyliliimalla tai täytetään asennusvaahdolla.

Kun eristyskerros asetetaan maahan, voit varustaa sokean alueen ylhäältä. Tätä tarkoitusta varten betonikivet kaadetaan talon alapuolelle kaltevalle alamäkeen, jotta se siirtää jätevettä ja sadevesivettä.

Talon kellari, johon myös Penoplex on kiinnitetty, on koristettava kivellä, klinkkerilevyllä tai muulla tavalla.

Muista - laatu suojattu säätiö on kodin perusta. Tee vedenpitävä ja eristys ajallaan, eikä sinun tarvitse katua siitä, etkä muista muistelemaan säätiötä pitkään aikaan. Penopleks on erinomainen tekninen materiaali, joka on erittäin kätevä käyttää pohjan lämmittämiseen, se on helppo asentaa eikä se vaadi erityistä huomiota itselleen. On tärkeää tietää vain yksi asia - pursotettua polystyreenivaahtoa tuhoutuu kosketukseen asetonin, bentseenin, alkoholin ja muiden orgaanisten liuottimien kanssa.

Pidämme talon kellarissa penoplex: tee-se-itse -teknologia ja videokäsky

Kun päätettiin osallistua maalaistalon rakentamiseen, suunnitteluportaassa kannattaa harkita myös monia asioita. Yksi niistä on talon lämpeneminen ja eristyksen valinta.

Talvella heikko eristys on maksettava liiallisesta lämmityksestä kotona. Jotta lämmin ja miten se tehdään, ymmärrämme edelleen ja yritämme suojella sinua virheistä.

Tärkeät lämmöneristyskohdat

Ulkokalusteiden eristys

Tällöin kokonaislämpöhäviö voi saavuttaa jopa 15% koko rakennuksen lämpöhäviöstä. Eristystyön kustannusten vähentämiseksi ja eristeen asennuksen aiheuttamien virheiden välttämiseksi on ratkaistava monia tekijöitä suunnitteluvaiheessa.

On syytä kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • kellarin toiminnallinen tarkoitus;
 • alustavat rakennusmateriaalit, joita käytetään seinämiseen;
 • ilmastovyöhykkeellä.

Lämpenemisen tavat

Soclen sisäinen lämpeneminen

Jotta kosteus ei vahingoittaisi eristystä ja se ei puolestaan ​​menetä lämpötehonsa, on käytettävä kosteutta kestävää eristystä, esimerkiksi penlexia.

Penoplex-vaahtomuovin analogi on korkea kosteudenkestävyys (tässä artikkelissa on vertaileva analyysi lämpöeristimistä).

Kun kierrät jalusta, käytä kahta tapaa:

 1. Ulkoeristys. Tällaisella eristyksellä on edullista käyttää materiaalia, jolla on nolla veden absorptio. Penoplexilla on samanlaiset ominaisuudet. Tämä työ voidaan tehdä käsin ilman asiantuntijoiden apua. Lisäksi sinun on tehtävä hyvä vedeneristys säätiöstä, esimerkiksi kattohuopa, tai käsitellä pinta bitumimastilla.

Huomaa: eristyksen suuri etu on materiaalien käyttöajan pidentäminen suojaamalla sitä sään.

 • Sisäinen lämpeneminen. Eristysjärjestys on samanlainen kuin ensimmäisessä menetelmässä. Ainoa ero on, että ulkona on kellarikerroksessa. Sisäisen järjestelyn etu on, että:
  • pohjaveden suojelu;
  • parannettu mikroilmasto.

  On kuitenkin haittapuoli: lauhteen ulkonäkö eristyksen ja seinän välillä.

  Seuraavassa artikkelissa on tietoja mineraalivillan tyypistä ja ominaisuuksista.

  Valmistelutyöt

  1. Pohja otetaan talon ympärille, jonka syvyys on sama kuin pohjan syvyys. Jatkossa asennuksen helpottamiseksi kaivanto noin metriä leveä vedetään ulos.
  2. Pohja puhdistetaan pölystä ja liasta.
  3. Tarvittaessa tasoita kellarin pintaa sementtiseoksella.

 • Lisäksi vedeneristys tehdään kateaineella. Voit kuitenkin päästä halvemmalla tavalla, nimittäin - pohjamaalimateriaalia. Mastista levitetään kahdessa kerroksessa, ja toinen kerros levitetään vasta ensimmäisen täydellisen jähmettymisen jälkeen.
 • Muista: luotettavampi vaihtoehto olisi syvä tunkeutuminen vedenpitävyyteen, esimerkiksi tunkeuma.

  Asennustyöt

  Kellaradan ja jalustan pohjalevyjen lämpöeristys penoplex

  Tämä on tärkeää: materiaalien ja työkalujen pitäisi valita laatu.

  Työjärjestys

  1. Aloitus on nurkan arvoinen. Tämä tehdään laadukkaaseen merkintä- ja leikkausmateriaaliin.

 • Sitten liimaseosta levitetään sinetöimällä penoplex-levylle. Se jakautuu haarukoidulla lastalla eristyspinnan yli. Seuraavaksi levitettävä eristys seinään, kun odotat vähän, kun seos tarttuu, päästetään irti. Lisätietoja siitä, miten ja miten liimaa penoplex konkreettisiin, voit lukea täältä.

 • Kaikki laattojen liitokset tulisi liimata itsekiinnittyvällä bituminauhalla. Useiden levyjen kiinnittämisen jälkeen ne on kiinnitettävä tukilevyillä. Penoplexia on helppo käsitellä. Poraa muutamia reikiä tappeihin ei ole vaikeaa. Tyynyjen ansiosta vaahtopaneelit eivät pääse irti seinästä niiden käytön aikana.

  Huomaa: on toivottavaa, että eristyslevyillä on liitoselementti (kuten lukko).

  Eristys on asetettava siten, että levyjen liittämisen välillä ei ole mitään halkeamia. Niiden läsnäolosta johtuen eristys voi muodostua kylmiksi silloiksi, jotka eivät sittemmin tarjoa riittävää lämpöeristystä.

 • Päätetään rinteessä. Seuraavaksi vahvistusverkko asennetaan sementtilaastilla. Kovettumisen jälkeen sementtilaasti jatkaa kellarin viimeistelyä.

 • Kellarieristys on tärkeä ja tärkeä rakennusvaihe. Siitä huolimatta on kuitenkin mahdollista selviytyä tämän työn kanssa omilla käsillänne, kun olet aiemmin tutkinut penoplexin asennustekniikkaa.

  On syytä muistaa, että paksumpi eristys, sitä tehokkaampi eristys. On kuitenkin syytä laskea etukäteen seinämien lämpö laskenta, jotta eristeen optimaalinen paksuus saadaan. Tämä vähentää materiaalin kustannuksia, kun se on ostettu, mikä estää eristyksen ylikuumenemisen.


  Katso videota siitä, kuinka lämmität talon kellarissa penoplex-tee-itse:

  Talon kellarin lämmitin penoplexilla - penoplexin oikea kiinnitys säätöön

  Säätiön suojaaminen pakkaselta on yksi tärkeistä vaiheista.
  talon lämpöeristys. Onko tiili, betoni, puu tai
  kehystyyppinen rakennuslaite, säätiö on linkki ja
  kylmäjohdin tarvitsee siis asianmukaisen eristyksen.

  On vaikea sanoa, mikä eristys on perustan kannalta parempi, on selvää, että jokaisella on omat edut ja haitat ja kaikki riippuu erityisistä olosuhteista ja vaatimuksista.

  Talon pohjan lämmittäminen

  Tässä artikkelissa tarkastelemme eristyskellaria
  penoplex tee se itse. Lämmitin Penopleks (ekstrudoitu polystyreeni vaahto)
  - moderni, luotettava ja helppokäyttöinen materiaali. se edustaa
  lämpöä eristäviä levyjä valmistetusta vaahtopolystyreeniä. Sekä vaahto,
  Penoplex kuuluu styreenimateriaalien luokkaan. Siksi hänellä on kaikki hänen
  vaahdon edut, mutta samanaikaisesti heikkenevät sen puutteet.

  Penoplex - tekniset tiedot

  Fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet on esitetty taulukossa.

  Penoplex - tekniset tiedot (taulukko 1)

  Eristys penoplex - tekniset ominaisuudet (taulukko 2)

  Penoplex - verrataan lämmönjohtavuutta muiden materiaalien kanssa

  Penoplexin kilpailukyky verrattuna vertaisarviointiin
  (tiili, betoni, puu, mineraalivilla, vaahtomuovi) osoittaa selvästi piirustuksen.

  Vertailu penoplexin muiden lämmittimien kanssa tasolta
  lämmönjohtavuus (paksuus, jolla on sama lämmönsiirron vastus)

  On selvää, miksi säätiön lämpeneminen
  Penoplex on suosituin muun muassa eristävä
  materiaaleja. Lisää toinen argumentti, kuten aineiston saatavuus ja
  helppo asennus, ja heti tulee selväksi, että jos asetat eristys sitten
  Penoplex tulee sijoittaa ensin. Sitä voidaan käyttää ulkona
  ja sisäinen lämmitys, ja asennus ei tarvitse erityistä työkalua.

  Eristyskellarin penopleksin tekniikka - opetus

  materiaali:

  • levyjä penoplex. Paksuus riittää kellarin eristämiseen
   300 mm;
  • napa-sateenvarjo (sieni);
  • liimaa penoplexiin (liimasekoitus tai liiman vaahto sylinteriin).
   Vaahdon käyttö säästää rahaa ja aikaa, vaikka
   että ehdottomasti liima vaahto on kalliimpaa. Mutta hänellä on paljon vähemmän kustannuksia.
   Liima-seos on joka tapauksessa tarpeen, sen pitää sulkea verkko;
  • polyuretaanivaahto arkkien välisten saumojen tiivistämiseen. Periaatteessa
   Penoplex-paneeleja erottaa ura-kammiojärjestelmä, siis asennus
   ilman liitoksia. Mutta paikoissa, joissa sinun täytyy säätää
   levyt kooltaan, saumat näkyvät. Estää ulkonäön mahdollisuus
   kylmä sillat, saumat on suljettava;
  • syvä tunkeuma pohjamaaliin tai bitumiin;
  • metalli- tai polymeerivahvistusverkko;
  • nurkassa, jossa on ristikko rakennuksen kulmista. Tämä materiaali
   sitä sovelletaan vain siinä tapauksessa, että socle on myös edessä.

  työkalu:

  1. rakennusveitsi vaahtoeristyksen ja verkon eristyksen leikkaamiseen;
  2. sekoitin ja astia liimaseoksen valmistukseen;
  3. spatula seoksen levittämiseen;
  4. tasolla;
  5. harja vedeneristyskerroksen levittämiseksi;
  6. lyöntiä tai porata.

  Kellarikampaiden lämmitys ulkona

  • Anna pääsy säätiölle. Tee tämä kaivaa kaivantoa syvyyteen, joka vastaa pohjan syvyyttä. Monet neuvovat kaivaa maaperän jäädyttämiseen. Se on
   se on suositeltavaa vain, jos säätiösi on tämän alapuolella
   tasolla. Toisin sanoen, jos säätö lopetetaan maanpinnan alapuolella,
   sitten riittää päästä tähän pisteeseen.

  Säätiön leveyden tulisi olla riittävä mukavuuden kannalta.
  työtä.

  Kaivettu maaperä ei myöskään saa aiheuttaa esteitä
  työtä tai liikkuessa paikan päällä. On parasta tunnistaa välittömästi suurin osa siitä.
  Ota puutarhaan tai off-site.

  • Peruslaitteen viemärijärjestelmä. Korkealla tasolla
   pohjavesi tai epäasianmukaisesti järjestetty vedenpoisto rakennuksen katosta, vesi
   menemällä alas ja vuodattamalla säätiöön. Tämän seurauksena hän haastoi
   merkittäviä vahinkoja. Tämän välttämiseksi sinun täytyy rakentaa pohjaan kuivatus.
   Hänen laitteensa ei kestä paljon aikaa, varsinkin kun eristyskaiva
   jo kaivettu.

  Kuinka tehdä pohjan kuivatus:

  1. kaivaa kaivanto;
  2. kaivannon pohjalla on oltava 5-6 ° kaltevuus;
  3. pohja peitetään soralla. Kerroksen paksuus on 70-100 mm;
  4. geotexil on asetettu sora, joka on kääritty
   tyhjennys putki;
  5. Rakenteen yläpuolella on sora.

  Nyt voit jatkaa itsetiivistystyötä
  perusta penoplex.

  • Kuivaa pohjapinta hyvin. Kuiva pinta
   helpompi poistaa kaikki tarpeettomia.
  • Poista tukikohdan vikoja. Ajan myötä säätiö voisi
   vääntyä. Halkeamien läsnäolo on erittäin epätoivottavaa. Siksi halkeamia
   tarve laajentaa ja käsitellä pohjamaalia. Kun pohjamaali kuivuu
   crack sementti laasti. On syytä huomata, että kaikki syvät urat tai
   ontelot paremmin kohdistuvat. Muussa tapauksessa arkin risteyksessä
   pintailman aukko ilmestyy. Se ei sinänsä ole uhka
   karhuja. Mutta jos vesi joutuu siihen, niin säätiön pinta on
   vähitellen romahtaa.
  • Käsittele säätiötä bitumimastilla. siten,
   luodaan luotettava vedeneristys, koska perusta on osa taloa
   lähinnä kosketuksissa kosteuden kanssa.
  • Voittaa säätiön taso. Tällä ylhäällä reunalla
   ohjattava asennettaessa lämmitintä.
  • Kiinnitys kynänpäät perustaan. jälkeen
   vedenpitävä kerros kuivuu kunnolla, voit jatkaa penoplexin asennusta.
   Levy kiinnitetään liuokseen "blot" -menetelmällä tai haarukalla kaikille
   pintaa. Monet ihmiset käyttävät liima vaahtoa. Seuraavaksi se asennetaan paikalleen ja
   kiinnittyy tiukasti paremman otteen saavuttamiseksi. Järjestelmän saatavuus
   "Groove comb" yksinkertaistaa asennusta.
  • Kiinnitä penoplex sateenvarjo pistoke. Tämä vaihe suoritetaan
   vain siinä tapauksessa, että pohjan ja talon lämmitys on oletettu
   samaan aikaan.
  • Mesh - asennus eristykseen (suoja eristeen kellarista alkaen
   jyrsijät). Käytetty vahvistuspolymeeri tai metalliverkko hieno
   kudonta. Metallia on vaikeampi korjata, mutta tämä on ainoa tapa
   suojella taloa jyrsijöiltä. Polymeeri on yksinkertaisempi työssä. Liittää se,
   sinun on kiinnitettävä liimanauha arkin yläosaan ja kiinnitettävä verkko. Seuraavaksi
   Vedä liimaseos alaspäin käyttäen lastalla. Ilta, hän piilottaa
   net.
  • Lämmitetyn pinnan viimeistely liimalla tai kipsillä. liima
   on parempi soveltaa kahteen ohut kerrokseen kuin yksi paksu. Ensinnäkin kerrokset
   kuivua nopeammin. Toiseksi, penoplex suojataan mekaanisilta
   vauriot täyttöajan aikana.
  • Peitä kaivettu kaivettu maa. Mutta on parempi käyttää
   laajennettu savi. Se toimii lämpöeristeenä.

  Kellaradan lämmittäminen sisätiloista

  Prosessi ei myöskään ole monimutkainen. Tässä tapauksessa
  materiaalien ja työkalujen sarja on sama, ja työjärjestys on seuraava:

  • puhdista seinän pinta;
  • poista vikoja. Syvä halkeamat laajenevat ja tiivistetään.
   sementti, ja pieni voi puhaltaa vaahtoa;
  • sienten ja homeiden läsnäollessa, sinun on poistettava ne;
  • esitä koko kellarin pinta;
  • kiinni vaahtopaneeleista. Sisäkäyttöön ja istuvuus
   liimakoostumus ja liima-vaahto (vaikka se on suunniteltu kääntämään kellarin asuinalueeksi
   huone);
  • kiinnitä levyt "sateenvarjoilla" sen jälkeen, kun liima on kuivunut
   koostumus. Tässä vaiheessa sateenvarjojen käyttö on pakollista;
  • kiinnitä verkko liimaliuoksella;
  • kipsi;
  • jos olohuone valmistellaan, toteutetaan
   hieno viimeistely: asenna kipsilevy tai kitti ja maali tai
   liitä tapetti.

  Pitkä käyttöikä lämpöeristyksellä
  Penopleksissa oletetaan korkealaatuisen ilmanvaihdon laite kellarissa
  huone.

  Kuten näette, teosten toteutus säätiön eristämisestä Penoplexilla
  ei ole erityinen monimutkaisuus. Kiitos askel askeleelta ohjeet voit
  itsenäisesti eristää talon perustan.

  Pohjapenkkien lämpeneminen

  Hyvää iltapäivää, rakkaat tilaajat StroyVopros.net-portaaliin. Tämän päivän oppitunnissa kosketamme kellarin eristämisen teemaa, ja materiaali, joka auttaa meitä eristämään, on penoplex.

  Yksi suosituimmista lämmöneristysmenetelmistä on kellarikerroksen eristys Penoplexilla. Penoplex on vaahdotettu polymeerinen materiaali, jolla on suljettu solurakenne, jonka takia tämän aineen veden absorptio on hyvin pieni ja muodostaa vain 0,5% sen tilavuudesta koko käyttöiänsä ajan. Penoplex-materiaalin suljetut solut ovat täynnä ilmaa, joka on tunnetusti hyvä lämmöneristin. Penoplex ei absorboi vettä, joka sallii sen säilyttää lämmöneristysominaisuutensa kaikissa olosuhteissa ja lisäksi se ei ole altis tuholle, kun sisäinen kosteus jäätyy.

  Penoplex valmistetaan erilaisten paksujen levyjen muodossa, joissa on asennusura, ja tästä syystä pohjan säätö eristetään Penoplex-levyjen avulla nopeasti, mikä estää aukkoja, saumoja ja kylmäsiltoja.

  Tyypit kellari eristys Penopleks

  1. Pohjan ja kellarin seinien pystysuora eriste. Yleensä se tehdään rakennuksen ulkopuolelta, koska talon sisäpuolella, mutta myös seinät, pääsee eristys- ja suoja-alueelle, mikä lisää talon elämää. Ne kiinnittävät levyt valmistettuun pintaan sementtipohjaisen tai polymeeripohjaisen liiman avulla ja kellarissa ne vahvistetaan lisäksi erityisillä tapilla.
  2. Laattapohjan vaakasuora eriste tai matala-teipin pohja. Tämä menetelmä on erinomainen säteilysuojan suoja jäädyttämiseltä, samoin kuin jähmettymisen tangentiaalisten voimien vaikutuksesta. Levyt asetetaan pohjapohjan alle.
  3. Maaperän eristäminen talon ympärille luomalla Penoplex-levyillä eristetty päällyste. Tämä menetelmä on välttämätön rakennusten suojelemiseksi roiskeita heikentävän muodonmuutosvoiman suhteen, erityisesti voimakkaasti puhkeavien maaperän kohdalla. Penoplex-levyt asetetaan erikoisvalmisteiselle tyynylle ja päälle asetetaan betoninen sokea alue.

  Penoplexin kellarin pystysuora eristys

  Tätä menetelmää voidaan soveltaa sekä rakenteilla olevaan säätiöön että jo rakennettuihin rakennuksiin. Jos kyseessä on olemassa olevan rakennuksen pohjan eristys, sinun on ensin kaivaa se syvyyteen.

  1. Pohja puhdistetaan maaperän, pölyn ja muiden epäpuhtauksien jäännöksistä. Jos pinta on epätasainen - taso se käyttämällä sementtilaastia. Suorita vedenpitävä pohjakerroksen vedenpitävyys käyttämällä vesipohjaista polymeeriä tai bitumimuovia. On mahdotonta käyttää liima-aineita liuottimien perusteella - Penoplex, joka joutuu kosketukseen sen kanssa, kaatuu.
  2. Laimennettua liimaa polystyreeniin pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Sekoita se perusteellisesti ja anna sen kypsyä. Pohjamerkillä on levyjen pohjapinta. Jos säätiön perustus on epätasainen - eristys voidaan syventää pohjan alapuolella, se ei vahingoita.
  3. Aseta liima Penoplex-levyyn, jossa on useita paikkoja. Täysin tasoitettava liima on mahdollista vain täysin tasomaalle eristettäväksi. Paina Penoplex-levyä pohjaan muutaman sekunnin ajan, sitten taso tarvittaessa. Seuraava levy on kiinteä ja yhdistää asennusuraan. Jos on tarpeen korjata useita Penoplex-kerroksia, ne asetetaan ruutupaketin kuvioon siten, että toinen kerros päällekkäin ensimmäisen sauman kanssa. Tämä edistää parempaa lämmöneristystä. Toinen kerros kiinnitetään samaan liimaan, mutta tekniikka ei ole myöskään erilainen.

  Penopleksin laatan kellarikerros

  Pohjalevyn eristys ja nauhateollisuuden pohjan eristys tehdään Penoplex 5-10 cm paksuilla laatoilla.

  1. Merkitse paikka pohjan alapuolelle ja poista maaperän yläkerros projektin tarjoamaan syvyyteen. Lakaiseessaan ne yrittävät tehdä pohjan tasaiseksi, mistä viimeiset 20-30 cm poistetaan käsin. Ne peittävät valmistetun maaperän hiekalla ja kaada sitä.

  Maaperäneristys Penopleksilla

  Maaperäneristys on rakennusmenetelmä, joka mahdollistaa huomattavan pohjan laskennallisen syvyyden ja siten sen rakentamisen kustannukset. Maaperän lämmitys suoritetaan eristetyn sokea-alueen laitteen avulla.

  1. Alapuolen pystysuoran ulkoisen eristyksen jälkeen täyttö suoritetaan hiekalla ja soralla tasolle, joka on 10-15 cm maanpinnan alapuolella. Lähtevät 1 metrin päähän seinistä, suorittakaa laudat muottiin. Muottien korkeus - 20-30 cm.
  2. Pohja-aluetta lisätään ja tasoitetaan. Aseta Penoplexin levyt säätiön ympärille.
  3. Polyeteenikalvoa asetetaan Penoplexille, jossa on pieni päällekkäinen pohja, jonka jälkeen betoni kaadetaan muottiin. Tasaa betoni niin, että se muodostaa pienen kaltevuuden ulkopuolelle. Sen jälkeen, kun betoni on asetettu, muotti poistetaan ja sokea alue leikataan päällystyslaatoilla tai koristekivellä.

  Penoplexin säätiön ja maaperän monimutkainen eristys mahdollistaa säätiön jäädyttämisen sulkemisen, mutta myös poistaa lämpötilahäviöt perustuksen ulkosivuilta ja sisäpuolelta, minkä seurauksena kondensaatti muodostuu. Kosteus kellarissa ja kellarissa vähenee, mikä osaltaan parantaa mikroilmastoa ja lisää koko talon elämää.

  Penoplexin käyttö kellarin lämpenemiseen

  Ei niin kauan sitten, kun energiavarat olivat pelkkää penniä, kysymys asuinrakennuksen laaduntarakennuksesta oli yksinkertaisesti merkityksetöntä, koska kaikki suunnittelun epätarkkuudet olivat suurempia kuin voimakas lämmitys. Sitten penoplexia ei käytetty periaatteessa.

  Nyt kun otetaan huomioon lämmityskaasun nopea nousu, lämmöneristys ja energiansäästö ovat yhä tärkeämpiä.

  Yksi tehokkaimmista menetelmistä edellä mainitun tavoitteen saavuttamiseksi on lämmittää säätiö, joka vähentää asuntojen lämpöhäviön lisäksi myös säätiön elämää huomattavasti, koska se antaa sille tarpeellisen suojan ulkoisen ympäristön vaikutuksilta.

  Lämmitin Penopleks Base 100

  Eristeaineena levyn vaahtomuovin käyttö on perusteltua - se on lämmitin, jonka tekniset ominaisuudet ylittävät samanlaisen materiaalin lämpöeristysominaisuudet suuruusluokaltaan.

  Jalustan lämmittäminen polyfoamilla verrattuna penoplexiin näyttää todelliselta arkaiselta sekä tehokkuuden että tällaisen eristyksen tehokkuuden kannalta. Muuten suosittelemme ostamaan vaahtomuovia Ufaan.

  1 Penoplex - yleistä tietoa

  Penoplex, jonka yleinen nimi on ekstrudoitu laajennettu polystyreeni, on tyypillinen klassinen laajennettu polystyreeni, joka syntyy sen vaahtoamisen vaikutuksesta korkeissa lämpötiloissa.

  Suulakepuristetun polystyreenin tuotantotekniikka mahdollistaa erityisten vaahtoavien lisäaineiden käytön, jotka käyttävät freonin ja hiilidioksidin seosta, mikä mahdollistaa vaahtokompleksin yhtenäisen tiheyden ja korkeat tekniset ominaisuudet.

  Penoplexin valmistusteknologia kuuluu yksi johtavista kotimaisista yrityksistä eristysmateriaalien tuotannossa rakennusten, putkien ja tiebedelmien seinille ja katolle.

  Kellarikerroksen eristys penoplexilla

  Paras vaihtoehto kellarin eristämiselle on Penoplex Foundation. Tällaisten levyjen mitat ovat 60 * 120 cm, ja paksuus mallista riippuen voi olla 20-100 mm.
  valikkoon ↑

  2 Edut ja haitat

  Verrattuna muihin eristemateriaalin muunnelmiin Penoplexilla on seuraavat edut:

  Tämä ominaisuus on äärimmäisen tärkeä, kun se kohdistuu perustuksiin, jotka maapallon massojen vaikutuksesta kokevat valtavia ulkoisia kuormia. Penoplexin puristuslujuus on 27 t / m2.

  Penoplexilla on korkein eristyskerroin kaikkien eristysmateriaalien välillä, mikä mahdollistaa laattojen käytön, joiden paksuus vaihtelee välillä 2-15 senttimetriä. Tämän lämmittimen suosituin vaihtoehto - Penoplex 100, joka on ihanteellinen useimmissa tilanteissa, on 10 senttimetriä paksu.

  Riippumattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että 30 päivän ajan, jonka aikana eristys upotettiin täysin veteen, 10 cm: n paksuinen penoplex täytettiin nesteellä vain 0,6 prosentilla. Tällaiset tekniset piirteet osoittavat, että alapuolella oleva penoplex ei ainoastaan ​​heikennä rakennuksen lämpöhäviötä vaan myös suojaa pohjaa pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta, mikä on erittäin negatiivinen säätiölle.

  Tämä materiaali kestää helposti lämpötilan laskua -50... + 75 astetta, kun taas suorituskykyominaisuuksien häviäminen ei ole kysymys.

  Koska penoplex on valmistettu pienikokoisten levyjen muodossa, joilla on lisäksi pienin paino (Penoplex Foundation -levyn 100 mm paksuus on vain 2,5 kg), sen kuljetus ei aiheuta ongelmia, ja asennus voidaan tehdä yhden käyttäjän kädestä ilman, että lisävoimia ja erikoislaitteita.

  Penoplexin painetut pakkaukset; Ulkoisten vaikutusten kestävyys;

  Penoplex ei ole murtuva, siinä ei ole muotteja, se ei hajota vieläkään 50 vuoden toiminnan jälkeen. Lisäksi Penoplex ei pelkää altistumista kemikaaleille, joiden pohjavesi voi olla kyllästynyt ympäristöystävällisillä alueilla.

  Ainoa haittapuoli suulakepuristetusta polystyreenivaahdosta, joka koskee myös penoplexia perustuksen alle, on syttyvyys. Kuitenkin, koska tämä lämmitin sijaitsee maassa, tämä miinus menettää kaiken merkityksen.
  valikkoon ↑

  3 Missä lämmetä: ulkona tai sisälle?

  Tämä on kenties yksi useimmiten kysytyistä kysymyksistä, jotka koskevat kellarikerroksen eristämistä penoplexilla. Välittömästi on syytä selventää, mihin päin oleva puoli vaikuttaa, mitä toimintoa lämmitin suorittaa, ja kuinka tehokkaasti se tekee sen.

  Ne, jotka haluavat tehdä säätiön eristyksen vaahtomuovilla kellarin tai kellarin sisäpuolelta, täytyy ymmärtää, että tässä tapauksessa vaahtomuovit M45 suorittavat vain huoneen tavanomaisen eristyksen, mutta ei säätiötä - itse säätiö ei saa mitään eristystä eikä suojaa ulkoiset vaikutteet.

  Pohjaosan vaahtopohjan asianmukainen käyttö on sen asentaminen pohjan ulkopuolelle. Tällöin eristys paljastaa täyden potentiaalinsa: säätiön suoran eristämisen lisäksi säätiö suojaa ulkopuolisilta vaikutuksilta.

  Vertailu eri lämmittimien tehokkuuteen

  Tietenkin säätiön eristäminen ulkopuolisella penoplexilla on paljon työvoimavaltaisempi prosessi, joka olisi ihanteellisesti toteutettava asuntorakentamisen rakennusvaiheessa, mutta kun kaikki työt on suoritettu oikean teknologian mukaisesti, saat kunnollisen paluun.
  Edut, joita saat, lämmittäen säätiötä ulkona:

  • Säätiön suojaaminen kylmäkauden jäädyttämistä vastaan;
  • Betoniä ei altisteta pohjaveden vaikutukselle;
  • Kausiluonteisten lämpötilavaihteluiden vaikutukset pienenevät nollaan, minkä seurauksena säätiön elinikä kasvaa merkittävästi.
  • Höyryplastisella vaahdolla höyrysulun ulkopuolelle suuntautuva ulkopinta lisää myös kellarissa olevan ilman keskilämpötilaa.

  4 Materiaalin laskenta

  Yksinkertaisten laskelmien tekeminen on tarpeen sen määrittämiseksi, kuinka paksua vaahtoa tarvitaan tietyssä tilanteessa.

  Laskelmat suoritetaan seuraavan kaavan mukaisesti: T = (s1 / y1) + (s2 / y2).

  • T - lämmönsiirtovastus (vaihtelee alueen mukaan, esimerkiksi Moskovassa 3,2 m² / W);
  • s1 on pohjan paksuus;
  • y1 - kerroin pohjamateriaalin lämmönjohtavuus;
  • s2 - eristyspaksuus;
  • y2 - kerroin eristeen lämmönjohtavuus.

  Esimerkiksi suoritetaan laskelma vahvistetulle betonipohjalle (y1 = 1.69), jonka paksuus on 0,4 metriä.

  3,2 = 0,4 / 1,69 + H2 / 0,032;

  3,2 = 0,24 + S2 / 0,032;

  S2 = 0,0947 m tai 95 mm.

  Oikean eristyksen malli penoplex-osassa

  Laskelmasta kävi ilmi, että jotta voisimme tehdä omia käsiämme 0,4 metrin paksuisten nauhateosten eristämistä, tarvitsemme 100 mm paksuisen lämmitin Penoplex Foundationin.

  Muuten pöydän paksuus on suurennettava, koska lisätiheys ja lämmöneristysominaisuudet eivät ole koskaan tarpeetonta. Tämä kaava soveltuu tapaukseen, jossa kellari on eristetty tavanomaisella vaahdolla.

  Seuraavaksi laskemme tarvittavan määrän vaahtomuovia 100 mm. Tämä indikaattori lasketaan perustuksen perusteella. Esimerkiksi meidän on lämmitettävä säätiö korkeudella 2 metriä, jonka seinämän pituus on 8.10.8 ja 10 metriä.

  Kokonaispituus on 36 metriä, kerrottu korkeudella 2 m, ja saamme pinta-alan 72 m2. Sen perusteella, että yksi Penoplex 100 -levy on 0,72 m2, se määrää tarvittavan materiaalin määrän: 72 / 0,72 = 100. Yhteensä tarvitaan 100 levyä vaahtosovitinta 100.

  Myös eristävään suulakepuristetulla polystyreeni-liimalla käytettävään eristykseen tarvitaan lisää vesitiiviitä materiaaleja, laajakorkki-, sementti- ja bitumivalmisteita.
  valikkoon ↑

  5 Työn vaiheet ja ominaisuudet

  1. Ensimmäinen askel on kaivaa säätiö. Ulkopuolella, pohjan ympärillä, tehdään kaivanto puolitoista metriä leveä koko säätiön syvyyteen.
  2. Kellarin ja pohjan seinät puhdistetaan maasta, vahingoittuneet elementit ja muut mekaaniset epäpuhtaudet. Tarvittaessa ne tasoitetaan sementtilaastilla tai kipsiseoksella ja anna kuivua.
  3. Teemme tärkeimmän vedenpitävyyden: pohjan alapuolelle levitetään ohut kerros bitumimateriaalia, jonka päälle liimataan kattolamateriaalilevyjä tai tekniksia, jonka päällekkäisyys on vähintään 10 senttimetriä. Liitokset on peitetty mastilla.

  Vedenpitävän kerroksen asennus pohjaan

  1. Asenna vaahtopaneelit. Asennuksen on oltava alhaalta ylöspäin.
  2. Vaahtokastan kiinnittäminen pohjaan tapahtuu rakennusliiman avulla. Samanaikaisesti on tärkeää varmistaa, että eristeen uraan kuuluvien järjestelmien elementit, joiden avulla eristyspäät on varustettu, liitetään yhteen.
  3. Liitäntäpaikat suljetaan nestemäisellä vaahdolla.
  4. Säätiön eristys teknologialla vaahtomuovilla mahdollistaa terien käyttämisen vain pohjan kellarissa, jossa tarvitaan 5 tylpihkoa paneelia kohden.
  5. Kiinnitetty paneelit vaahtosulakkeet, jotka on kipattu ulkopuolelta, käyttäen vahvistusverkkoa.
  6. Täytä kaivanto maapallolla. Samaan aikaan 30 cm: n syvyydestä maanpinnasta on suositeltavaa muodostaa 1 metrin paksuinen kattotiilikerros kerroksen ympärille, mikä lisää perustan suojelua pintaveteen.