Miten eristää ullakko yksityisessä talossa omiin käsiisi

Yksityisen talon rakentaminen ullakkohuoneeseen on lämmitettävä kunnolla. Lattiarakenteen lämpöeristys kylmissä ja käyttämättömissä tiloissa estää kondensaation muodostumisen talon syvyydessä.

Muutamia syitä, miksi ullakkokerros lämmitetään:

 1. Korkealaatuinen lämpöeristys mahdollistaa lämpötilan ylläpitämisen asuntorakennuksessa, joka on suunnilleen sama kuin kastepiste.
 2. Eri lämpötilat päällekkäisten lattian ja seinien risteyksestä johtavat muotin ja haitallisen kasviston esiintymiseen, mikä myötävaikuttaa allergioiden muodostumiseen.

Normaalit lämmitettävät ullakolla vahvistetut betonilaatat

Käytä höyrysulun tuottamaan korkealuokkaista ullakkokerroksen eristystä ja pidentämään kattopäällysteiden ja kattorakenteiden käyttöikää. On hyvä tietää, kuinka höyrysulku asennetaan oikein. Höyrysulku asetetaan uuniin, ja päälle on lämpöeristys. Näin vältetään kosteuden muodostuminen ullakolla puisissa ja metalliosissa. Höyrysulun rikkomisen vuoksi eristeen eristysominaisuudet huononevat.

Ullakkokerroksen eristekerroksen paksuus

Usein käytetty eristys

Mineraalivillan korkeiden toiminnallisten ominaisuuksien ansiosta se voi lämmittää kaikki pinnat, jopa epätasaiset. Lämmitin on saatavana rullina tai pehmeinä levyinä. Etusija annetaan materiaalille, jossa on suojattu lämpöheijastava pinnoite. On pakko pakata tiiviisti, mutta ilman hilloja. Tällä vaihtoehdolla on optimaalinen hinta / laatusuhde. Edullinen, hyvä suorituskyky ja kestävyys. Lämmittimen asennuksessa on tarpeen käyttää yksilöllistä suojausta. Puuvillakankaalle asetetaan suojaava materiaali, joka pitää höyryä ja vettä. Lattian eristys on päällekkäin ja liimattu siirtymisen välttämiseksi.

Eristys ullakkotasolle TechnoNIKOL

Kivivilla on ympäristöystävällisempi eristys. Samalla sillä on erinomainen lämmönjohtavuusindikaattori luokalleen, se tasoittaa tehokkaasti lämpötilaeroja ja ylläpitää mukavaa mikroilmastoa.

Miten eristää zhb-laattoja

Aseta eristys levyt kiinnitetty puupalkki. Välissä olevien eristysmateriaalien muodossa olevan eristyksen tai eri tyyppisten yläpuolisten eristävien levyjen muodossa. Löysä eristys kaadetaan 20-30 cm: n kerrokseen. Kattolamateriaaleille liimataan levyihin ja täytetään paksulla liuokerroksella.

Kallis ja tehokas jäykkä eriste on vaahtolasi. Halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi vaahtobetonin käytöstä paksuuden tulisi olla noin 0,4 m. Sitä varten ei tarvita levitystä.

Jos lämmitetään polyfoamilla, niin hinta- ja käyttöominaisuuksiin kuuluu laaja valikoima. Mökissä on matala tiheys vaahto. Vaahtolevyjen asettaminen ilman halkeilun muodostumista. Jos on aukkoja, ne on täytettävä vaahdolla. Mitä tulee paloturvallisuuteen tämäntyyppisellä eristel- mällä, silloin kun altistuminen korkeille lämpötiloille tapahtuu, sulaminen tapahtuu tulen sijaan. Tällöin materiaalista vapautuu myrkyllistä kaasua, joka on ihmiselle vaarallista.

Yleensä tahansa telan ja laatan eristys on, että jotta voidaan välttää halkeamien muodostumista kerroksen eristää tarpeeseen noudattaa ruutukuvio ja paikka materiaalin useita kerroksia oikein.

Paksuus eristeen tulisi valitaan alue, jossa on oma koti, mutta vähintään 15 cm. Säästä 5 cm. Ja laittaa vain 10 cm. Se ei ole tarpeen talon parvi siitä yksinkertaisesta syystä, että kustannukset eristys ovat kertaluonteisia, ja lämmityskustannusten pienentämisen vaikutus näkyy ajan myötä.

Ja jos oletetaan, että käytetyn materiaalin kokonaispaksuus on 15 cm, olisi järkevää käyttää 5 cm paksuista lämmitintä, jolloin päällekkäiset nivelkohdat. Koska jos ne asetetaan 15 cm paksuisilla levyillä, niiden väliset liitokset vapauttavat jonkin verran lämpöä, joten on parempi välttää se. Lämmöneristyksen kustannukset lasketaan kuutiometriä kohti, joten hinnalla ei ole vaikutusta.

Ekstoolin käyttämiseksi talon ullakolle, höyrysulku levitetään lattialle. Tämä eristys on valmistettu selluloosasta kuitukankailla. Se ei ole allergiaa. Pakattu pusseihin. Nukahtaa valmistuneiden viivojen välillä. Erityinen ominaisuus on palamattomuus, joka saavutetaan käyttämällä erityisiä impregnointeja. Tällaisen materiaalin kustannukset ovat melko korkeat verrattuna samankaltaisiin lämmittimiin.

Lämmin eteinen mökki ecowool

Vahvistettu betonilaattojen lämmitys foamoplexilla

Istuimen lämmitys päällekkäin Penopleks-levyjen kanssa

Penoplex-laattoja käytetään lämpimän betoniteräksen taloon sekä puupalkkeihin ullakkotasolle. Niitä käytetään sekä uusissa rakennuksissa että ullakolla yksityisessä talossa tai rakennusten korjauksessa. Penoplex-levyjen etujen luettelo:

 1. Jatkuvasti korkeat käyttöominaisuudet kaikki toiminta-aika.
 2. Ei ime kosteutta.
 3. Matala lämmönjohtavuus, ei vapauta lämpöä.
 4. Ympäristöystävällinen, ei vaikuta ympäröivien ihmisten terveyteen.
 5. Suunniteltu jatkuvan kerroksen asettamiseksi, eliminoimalla lämmönhukka putkien välisten liitosten kautta.
 6. Hyvä äänenvaimennusominaisuudet.

Ullakkolevyjen lämmitysjärjestelmä
PENOPLEKS желез on vahvistettu betonipohja

Edellytykset kaihtolaatikoille

Sallittu enimmäiskuorma neliömetriä kohti on enintään 105 kg. Tulipalon limitysominaisuudet ja palonkestävyysrajat:

 1. Betonille tai betonille - 1 tunti.
 2. Puulattiat puupalkilla, joissa on päällystetty alapuoli ja täyttö - 45 minuuttia.
 3. Puusta, jossa on yksi päällystetty pinta - 15 minuuttia.
 4. Puusta ilman lisäkäsittelyä ja suojausta - 5 minuuttia.

Styroksi / kehä / lattialaattojen eristys

Rakennuksen mukavien olosuhteiden, energiansäästön ja suojan takaamiseksi on välttämätöntä järjestää lattialevyjen luotettava lämmöneristys. Lämmöneristyskerros rakennuksesta ja rakennuksen tarkoituksesta riippumatta asennetaan lattiapinnoille tai sen yläpuolelle. Harkitse lattian muotoilu, jossa eristys asennetaan katon pohjapintaan.

Tällöin lämpöeristelevyjen on kestettävä:

 • Kuorma-autojen, trukkien, lentokoneiden, korkeiden telineiden liikkeitä aiheuttamat kuormitukset;
 • Staattisen rasituksen kuormitus itse rakennusteknisestä rakenteesta;
 • Dynaamiset kuormat;
 • Mekaaniset kuormat rakennuksen aikana.

ROOFMATE ™, FLOORMATE ™ lämpöeristys lattialaattojen alle asennetaan seuraaviin alueisiin:

 • Säätiön laakerilevyihin;
 • Taulukoissa perustuspilarien ja nauhojen perustusten välillä;
 • Teollisuustilojen enimmäismäärissä, jotka ovat kuormitettuja liikenteestä tai korkeasta hyllystä;
 • Asuinrakennuksissa ja toimistorakennuksissa;
 • Lentokonehallissa.

Suunnittelukysymyksiä

ROOFMATE ™, FLOORMATE ™ -levyjen eristyslaite

Lattialevyjen lämpöeristys valmistetaan ROOFMATE, FLOORMATE -levyillä, koska niillä on suuri kantavuus, lisäksi on muita suotuisia ominaisuuksia:

 • Korkea puristuslujuus;
 • Säästää suorituskykyä pitkään;
 • Korkea kimmomoduuli;
 • Pakkasenkestävyys;
 • Biologinen vastus;
 • Suljetun huokosrakenteen vuoksi nämä levyt eivät ole herkkiä kosteudelle;
 • Kokoonpanon ja käsittelyn yksinkertaisuus vähimmäispaksuus;
 • Alhaiset asennuskustannukset.
 • Viskoelastiset ominaisuudet, so. hyvä suhde puristussuhteeseen laajenemissuhteeseen.

Elastisuus mahdollistaa eristeen sopeuttamisen jossain määrin substraatin heterogeenisuuteen ja eliminoi myös eristemateriaalin tuhoutumisen lattialevyn vahvistusasennuksen aikana.

Tietyissä käyttöolosuhteissa ja kuormituksessa suositellaan levyjen eristämiseen ROOFMATE SL (TG) - tai FLOORMATE 500 -levyjä.

Lattialaattojen staattinen laskeminen

Käytettävissä olevien standardien EN 826 vaatimukset täyttävien joustavuuden ja puristuslujuuden käytännöllisesti kohtuullisten arvojen perusteella voidaan tehdä laskelmia moottoriliikenteeseen tarkoitettuja ja suuria kuormituksia käyttäviä lämpöeristyksisiä ROOFMATE, FLOORMATE-rakenteita tukevia rakenteita.

Puristuslujuuden tai puristuskannan tekniset ominaisuudet 10%: n kohdalla osoittavat eristyslevyjen puristuslujuuden lyhytaikaisessa kuormituksessa. Staattisen laskennan osalta tätä lyhytaikaista lujuusarvoa pallografiittisia eristysvaahtoja varten ei voida käyttää, mutta sitä voidaan käyttää erilaisten eristemateriaalien luokitteluun ja vertailuun.

Määritettäessä lattian laakerirakennetta ja eristettä vakionopeuksilla, käytetään pitkäaikaisen puristuslujuuden arvoa. Teknisten ominaisuuksien taulukossa standardien EN 1606 mukaan nämä lasketut pitkän aikavälin voimakkuudet ovat.

Nämä arvot vastaavat 50 vuoden ajanjaksoa 2%: n kannalla, mikä tarkoittaa STYROFOAM-materiaalin laskettua kantaa, joka on 2% 50 vuotta kestäneen käytön jälkeen laskettaessa pitkän aikavälin puristuslujuutta. Näin ollen jatkuvasti suuret kuormat eivät aiheuta hyväksyttäviä muodonmuutoksia, jotka vaikuttaisivat negatiivisesti rakennuksen lattiarakenteeseen, joka altistuu suurille kuormille.

Pitkäaikaisen käytön ja suuren lujuuden myönteisen kokemuksen ansiosta näitä lämpöeristyslevyjä voidaan käyttää monikerroksisissa rakennuksissa eristyslaitteen laakerilevyjen eristämiseksi. On myös suositeltavaa laskea lattialevyt, jotka kuormittavat ajoneuvojen liikkeitä, ja niiden pitkäaikaista puristuslujuutta. Staattiset laskelmat lattialevyjen vahvistamisesta, jotka jakavat kuorman eristävän kerroksen päälle, tehdään yleensä joustavien levyjen teorian perusteella, kun oletetaan, että vahvistettu betonilaatta on järjestetty joustavaan muuttavaan pohjaan. Betonipäällysteiden asiantuntija laskee.

asennus

Lämmöneristyslevyt FLOORMATE voidaan asentaa vapaasti, kuten tiilen, suoraan tasoitettuun pohjaan (tiivistetty sora- kerros tai ohut betoni).

Rakentamisen aikana eristyslevyjen asennus ei ole riippuvainen säästä.

Näitä levyjä voidaan helposti ja nopeasti leikata käyttämällä tavanomaista sähkö- tai käsi- sahaa, joka mahdollistaa levyjen koon täsmällisen säätämisen, jotka asennetaan aukkoihin, reunoihin tai syvennyksiin. Venttiilipuristimet eivät voi vahingoittaa eristysainetta, sillä levyillä on suuri lujuus. Siksi eristelevyille ei tarvita erityistä suojaavaa kerrosta. Jos eristyslevyjen päälle asennetaan vedeneristys, ne toimivat vaadittavana suojakerroksena. FLOORMATE-levyt toimivat tehokkaana mekaanisena suojana vedenpitävälle asennukselle.

Eristyslevyt kestävät vaurioita kuljetuksen aikana rakentamisen aikana, joten levymuodon todennäköisyys vähenee. Suurennettu koko ja pieni paino parantavat eristyslevyjen käsittelyn taloudellista suorituskykyä.

Venäjä

Lattialaattojen eristys

Jotta säästettäisiin energiaa, tarjoaisivat mukavat olosuhteet ja suojaavat rakennusta, tarvitaan lattialevyjen luotettava lämmöneristys. Lämmöneristyskerros voidaan asentaa riippumatta rakennuksen rakenteesta ja sen tarkoituksesta lattialevyjen yläpuolella tai alapuolella. Seuraava osio kuvaa lattiarakenteita, joissa eristys asennetaan lattialevyn alapintaan.

Lämmöneristeen on kestettävä pitkät jännitteet, joita aiheutuu:

 • toiminnalliset kuormat (kuorma-autoista, korkeista hyllyistä, trukkeista, lentokoneista)
 • staattiset kuormat (itse rakennuksen aiheuttamat rasitukset)
 • dynaamiset kuormat (alkavat / pysähtyvät)
 • mekaaniset kuormitukset rakennuksen aikana.

ROOFMATE ™, FLOORMATE ™ -lämpöeristeen käyttöalueet, jotka asennetaan lattialevyjen alle, ovat seuraavat:

 • laattojen välillä nauhalevyt ja perustuspilarit.
 • pohjalevyt
 • teollisuuslaitosten päällekkäisyyksiä, joihin kuormitukset vaikuttavat esimerkiksi korkeisiin telineisiin, trukkeihin ja moottoriajoneuvoihin
 • ilma-alusten hangarit
 • asuin- ja hallintorakennukset

ROOFMATE- tai FLOORMATE-laattoja käytetään aluslevyjen eristämiseen alhaalta, koska niiden kantavuus on suuri ja muut edulliset ominaisuudet:

 • korkea puristuslujuus
 • korkea kimmomoduuli
 • pitkä lämmöneristysominaisuuksien säilyttäminen
 • helppo kokoonpano vähimmäispaksuudella
 • helppokäyttöisyys ja alhaiset asennuskustannukset
 • suljetun solurakenteen vuoksi ei ole havaittavissa kosteutta
 • pakkasvaste
 • vastustuskyky hajoamiseen.

Ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon toinen etu on se, että tällä materiaalilla on erittäin hyvä suhde pakkaussuhteeseen laajenemissuhteeseen. Siksi sillä on viskoelastisia ominaisuuksia.

Elastisuus tarkoittaa sitä, että:

 • eristys voi sopeutua jossain määrin alustan heterogeenisuuteen
 • eristyslevyjen tuhoutuminen asennettaessa lattialaattoja ei käytännössä suljeta pois.

Lattialaattojen staattisen laskennan periaatteet

Käytettävissä olevien käytännöllisten standardien EN 826 mukaisten puristuslujuuden ja kimmomoduulien arvojen avulla voit laskea tukirakenteita, joissa on eristys FLOORMATE, ROOFMATE, joka on tarkoitettu ajoneuvojen liikkumiseen ja jotka toimivat suurilla kuormilla.

Puristumislujuuden tai puristuskannan arvot 10%: n kannalla, joka on määritelty teknisissä ominaisuuksissa, karakterisoivat FLOORMATE-, ROOFMATE-levyjen puristuslujuuden lyhytaikaisessa kuormituksessa esimerkiksi laboratoriokokeissa. Pehmeitä eristäviä vaahtoja varten lyhytaikaisia ​​lujuusarvoja ei voida käyttää staattiseen laskentaan, mutta nämä arvot ovat hyödyllisiä eri eristemateriaalien vertailussa ja luokittelussa.

Lattiarakenteiden, mukaanlukien eristekerroksen, laakeri- kapasiteetin määrittämiseksi, käytettäessä jatkuvia kuormituksia, tulisi käyttää pitkäaikaisen puristuslujuuden arvoa. EN1606-standardien mukaan teknisten ominaisuuksien taulukko (ks. Sivu 14) sisältää myös pitkän aikavälin puristuslujuuden lasketut arvot.

Ne vastaavat 50 vuoden jaksoa, jonka kanta on 2%.

Tämä tarkoittaa, että pitkäaikaisen puristuslujuuden arvojen laskennassa STYROFOAM-eristyksen laskennallinen muodonmuutos on noin 2% 50 vuoden toiminnon jälkeen, so. pysyvät suuret kuormat eivät johda hyväksymättömiin muodonmuutoksiin, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti muotoiluun, esimerkiksi suurien kuormien altistuvien teollisuustilojen päällekkäisyyksiin.

STYROFOAM-eristävien levyjen suuri lujuus ja niiden pitkäaikaisen käytön myönteinen kokemus mahdollistavat tämän materiaalin käytön myös monikerroksisten rakennusten tukialustana. Lattialevyjen laskemista, joihin vaikuttavat kulkevien ajoneuvojen kuormat, on myös suositeltavaa laskea pitkäaikaiselle puristuslujuudelle. Staattiset laskelmat raudoitusta varten vaadittavasta raudasta, joka on suunniteltu jakamaan kuormitus eristekerroksen läpi, suoritetaan yleensä elastisten levyjen teorian mukaan. Betonilaatan katsotaan olevan elastisesti muotoillutta pohjaa. Teräsbetonilevyjen laskennan tulisi suorittaa asiantuntija.

FLOORMATE-eristyslevyt on sijoitettu vapaasti, kuten muuraus, suoraan pohjaan (tiivistetty sora tai ohut kerros betonista), tarvittaessa hiomalla.

Levyt sopivat melkein mihin tahansa sääolosuhteisiin rakentamisen edistymisen mukaan.

FLOORMATE-levyjä leikataan nopeasti ja helposti tavallisella sähkö- tai käsisahan avulla. Näin voit säätää tarkasti reunoihin, syvennyksiin ja aukkoihin asennettujen levyjen kokoa. Eristyslevyjen lisääntyneen lujuuden vuoksi raudoituksen kaksiulotteiset ja lineaariset kiinnikkeet eivät tunkeudu eristysaineeseen.

Sen vuoksi erityistä kerrosta ei tarvita eristyslevyjen suojaamiseksi, ja betonikerroksen vaadittu paksuus on varmistettu teräsvahvikkeella. Asennettaessa vesieristys eristyslevyjen päälle, ne toimivat myös vaadittavana suojakerroksena.

FLOORMATE-eristyslevyt tarjoavat tehokkaan mekaanisen suojan vedenpitäviksi, ensisijaisesti asennettaessa liittimiä.

FLOORMATE-levyt eivät ole herkkiä rakennustyömaalla tapahtuvan kuljetuksen aiheuttamille rasituksille. Siksi levyjen vaurioitumisen todennäköisyys pienenee merkittävästi. Eristyslevyjen pieni paino ja suurentuneet mitat auttavat parantamaan niiden käsittelyn taloudellista suorituskykyä.

Liitosten päällekkäisyyksien eristäminen

Mukava ja rauhallinen oleskelu hänen huoneistossaan usein rikkoo naapureilta tulevaa ja kodinkoneiden ja äänentoistolaitteiden aiheuttamia meluita kävelystä, tanssimisesta, liikkuvista huonekaluista ja lasten juoksemisesta. Psykologit sanovat, että kadulla oleva melu aiheuttaa ihmisille paljon vähemmän ärsytystä kuin naapurimaiden seinien ulkopuolella kuullut äänet.

Mutta älkää aliarvioitko näitä ärsykkeitä, koska melua voi vähentää suorituskykyä, ensinnäkin henkisesti, kun huomiokomponentti laskee. Tämän seurauksena virheiden määrä kasvaa, nukkua huononee ja väsyminen kehittyy. Tämä tila vaikuttaa haitallisesti sydän- ja verisuonijärjestelmään. Siksi huoneen luotettava äänieristys on erittäin tärkeä!

Asumisen akustisen mukavuuden luomiseksi on toteutettava tiettyjä toimenpiteitä talon rakentamisen vaiheessa. Niitä säätelevät lakisääteiset vaatimukset asuinympäristön äänieristykselle, erityisesti - SNiP 23-03-2003 "Suojaus melua vastaan", SP 23-103-2003 "Asuin- ja julkisten rakennusten sulkurakenteiden äänieristeen suunnittelu".

Erilaisia ​​materiaaleja ja menetelmiä on tehokas äänieristys. Eräänlaisen ääneneristysmateriaalin valinta riippuu äänilähteestä, jota meidän on eristettävä, ja suunnittelusta, jossa haluamme käyttää tätä materiaalia.

Ilma- ja iskukuumaa on.

Airborne noise - melu, joka leviää ilmaan - lasten huuto, auton ääni, matkapuhelimen ääni jne.

Vaikutusmelu - melua, joka esiintyy suoraan rakenteissa, kun se vaikuttaa niihin ja levittyy niiden läpi. Kallistava korkokengät laatoitettuun kerrokseen, jalkapalloa käytävällä, naulan seinää seinään - nämä ovat lyömäsoittimien lähteitä.

Siksi äänieristysjärjestelmät on jaettu kahteen päätyyppiin: suojaavat ilmassa ja törmäysmelua vastaan. Niiden tehokkuutta arvioi- daan ilmassa olevasta ääneneristysindeksistä Rw ja pienemmästä iskun melutasosta Ln, w. Mitä enemmän Rw ja vähemmän Ln, w, parempi äänieristys. Näiden kahden eristetyypin sääntelyvaatimukset on kuvattu kohdassa SNiP 23-03-2003 "Suojaus melua vastaan" ja ne on esitetty alla olevassa taulukossa.

Rakennuksen kirjekuoren nimi ja sijainti

Ilmassa oleva äänieristysaine, Rw, dB

Pienennetyn iskutilavuuden indeksi, Ln, w, dB

Asuntojen huoneiden välinen päällekkäisyys ja huoneistojen erottelu hallista ja käytetystä ullakkotilasta

Luokkaan A koteihin

Luokkaan B koteihin

Luokkaan B Talot

Huoneistojen ja niiden alla olevien kauppojen tilojen päällekkäisyys

Luokkaan A koteihin

B- ja C-luokkahuoneissa

Luokka A - erittäin mukavat olosuhteet;

Luokka B - mukavat olosuhteet;

Luokka B - suurimmat sallitut olosuhteet.

Jos puhumme rakenteista, joissa on tarpeen käyttää äänieristystä materiaalia, niin kaikkien rakennusten heikko kohta ovat linkit päällekkäisyyksiä. Tässä tarvitaan erityistä suojausta ja eristämistä.

Ilma-äänieristys tapahtuu pääasiassa tukevan lattiarakenteen ansiosta. Nykyaikaisissa rakennuksissa on yksittäisiä rakennuksia sisältävä betoniteräsvalmisteinen tai monoliittinen laatta, lisäksi se voi olla metalli- tai puupalkkeja, joiden välissä on irtotavarat (hiekka, laajennettu savi, kuona jne.). Raskasbetoniset ontelolaatat, joiden tiheys on 2500 kg / m3, paksuus 220 mm ja pienempi paksuus 120 mm, eristysindeksi on Rw = 53 dB. Kuitenkin ilmanvaihdon indeksi ei ylitä Rw = 48 dB, mutta levyille, joiden tiheys on 2400 kg / m3 ja jonka paksuus on 140 mm, josta merkittävä osa kotelorakenteesta on rakennettu.

Kun iskunkestävyys on eristetty, tilanne on paljon huonompi. Vaikka isku- melun eristysmäärä riippuu rakenteen massiivisuudesta, vaikka katon paksuus on yksi ja puoli metriä (joka on tyypillistä vain pommisuorille), se ei silti täytä sääntelyvaatimuksia. Esimerkiksi monoliittinen raudoitettu betoni, jonka tiheys on 2500 kg / m3 ja jonka paksuus 14 cm, on pienempi iskulujuustaso L n, w = 78 dB. Kuten pöydästä voidaan nähdä, standardiin asti ei riitä noin 20 dB. Tämä vastaa suurin piirtein tapausta, jossa naapuri yläkerralla keraamisilla laatoilla aivan kattoon. Tässä tapauksessa alemmassa huoneessa voi ehdottomasti kuulua kaikki ylhäältä tulevat liikkeet.

. Se on shokki, joka on ärsyttävää ja epämiellyttävää.

Eristysmelun eristämiseksi erityisen lattiarakenteiden käyttö on tehokkainta. Useimmiten rakennuttajat käyttävät "kelluva" kerros, jonka muotoilu mahdollistaa elastisen kerroksen sijoittamisen lattialevyn ja puhtaan lattian (parketti, laatta, linoleumi) väliin.

Äänieristemateriaalien laadussa:

-kivi- tai lasivilla-matot,

-sekoittumaton vaahto (NPP)

-paistettua kaasua täyttävää vaahtoa (PE),

-silloitettu polyetyleenivaahto (PPE).

. Isolonin silloitetun polyetyleenivaahdon käyttö on optimaalinen tekninen ja taloudellinen ratkaisu

Suulakepuristettu polystyreenivaahto.

Materiaalin etu on sen alhainen hinta ja kyky tehdä sammutus tulipalossa lisäämällä erityisiä lisäaineita. Ajan myötä materiaalin lämpö- ja äänieristysominaisuudet voivat kuitenkin huonontua. Lisäksi polystyreeni on melko jäykkä materiaali, joka edellyttää riittävän paksujen materiaalikerrosten käyttöä. Lisäksi minkä tahansa tuotemerkin polystyreeni käytön aikana jakaa myrkyllistä styreeniä ja polystyreenivaahdossa vaahtorakenteen ansiosta vapautuminen on paljon suurempi kuin kiinteän tuotteen.

Mineraalivilla.

Tämän materiaalin epäilyttävä etu on se, että sillä on erinomainen äänen absorptiokerroin ja sillä on myös NG: n syttyvyysluokka. Mutta kun käytät puuvillanvillaa, on tarpeen ottaa huomioon tarve käyttää lisävesieristyskerros, koska pellavavilla imee täydellisesti kosteutta. Malopriyaten ja se, että sen jälkeen, kun tietyn ajan villakuidut murskataan ja muotoaan, joka ei vain huonontaa lämpö- ja äänieristystä ominaisuudet päällysteen, mutta voi johtaa epäonnistumiseen ja halkeilua. Lisäksi kaikilla mineraalivillaeristeillä Euroopassa on osoitettu KI-indeksi, joka osoittaa niiden mahdollisen onkologisen vaaran aste niiden kuitujen pienen koon ja kemiallisen koostumuksen vuoksi. Asennettaessa on tarpeen käyttää henkilönsuojaimia.

Muokkaamaton polypropeeni

Materiaali tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn indeksi vähentävän melua ja voidaan käyttää lämpötiloissa, jotka ovat -50 + 150 ° C valmistajan ei-silloitetun polypropeenia RF vain yksi, mikä selittää korkea hinta materiaalin (paksuus on 5 mm - noin 100-120 ruplaa riippuen toimittajalta ja esimerkiksi vaahtoavasta silloitetusta polyeteenistä - 40 ruplasta). Tältä osin sen käyttö on järkevää, jos käyttölämpötila ylittää 100 ° C.

Vaahdolla varustettu kaasutäytteinen (IPE)

Aluksi IPE: n tuotanto keskittyi sen käyttämiseen pakkauksina (kengät, kalusteet, kodinkoneet jne.). Nykyään valmistajat asettavat sen edulliseksi rakennusmateriaaliksi. Mutta paistettua kaasutäytteistä polyetyleenivaahtoa ei kyetä kestämään kuormia pitkään. Solujen ilma kasvaa vähitellen, vaahtoa "puhaltaa pois" ja muodonmuutos muuttuu melkein tavalliseksi kalvoksi, jolla ei ole ääni- tai lämpöeristysominaisuuksia. Tämä tekee mahdottomaksi käyttää sitä tärinänvaimennuskerroksena lattiapinnoitteessa.

Silloitettu polyetyleenivaahto (PPE)

Silloitettua polyetyleenivaahtoa kutsutaan niin, että sen "silloittuminen" on molekyylitasolla. Muutetun rakenteen vuoksi polyetyleenivaahto hankkii täysin ainutlaatuiset ominaisuudet ja monin tavoin ylittää muut materiaalit.

Polyetyleenivaahdon käyttö on edullisempaa, myös SNiP 23-03-2003 "Suojaus melua vastaan", SP 23-103-2003 mukaisesti. "Suunnittelu ja äänieristyksen yksityisten ja julkisten rakennusten" kohdassa 4.6, 4.7 recommended"..Pri pohjaratkaisu emäksen muodossa monoliittinen kelluvan tulee valun aikaansaadaan äänieris laskemme pehmeä puukuitulevy, mineraalivilla ja lasikuitulevyille tai levyjä vedeneristys (esim glassiinipaperi, vilkkuu, kattohuopa, jne.), jossa nivelissä päällekkäin vähintään 20 cm. tulisi ymmärtää, että käyttö tiivisteiden laajennettu polyeteenistä tai laajennettu polypropeeni (izolona ja vastaavat) antaa sulkea soveltaminen vedeneristyskerroksen. "

Nykyisin markkinoilla olevista ristisilloitetuista polyetyleenivaahtoista haluaisin korostaa Isolon-materiaalia, jolla on korkeimmat akustiset ominaisuudet.

Tulosten perusteella akustisen testien NIISF RAACS, käyttää substraattina alle lattialautamateriaalia Izolon 10 mm: c indeksi vaikutus äänieristykseen Ln, w = 24 dB mahdollistaa vähemmän vaikutuksia äänen taso L n, w = 54 dB. Tämä indikaattori takaa, että noudatetaan sääntelyvaatimuksia, joilla vähennetään törmäysmeluindeksejä kaikkien kolmen luokan talojen ylärajan alle.

Verrattuna polystyreeniä ja polypropeenia, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa ja mineraalivillaa käyttämällä Isolon-polyetyleenivaahtoa:

-vedeneristysmateriaalia ei tarvita, koska ISOLON-suljettu solurakenne ei absorboi vettä;

- 4-20 kertaa vähemmän materiaalin kulutusta;

- lyhentää merkittävästi aikaa ja työvoimakustannuksia työn aikana.

Myös materiaalin tärkeä ominaisuus on sen ympäristönsuojelu. Kun käytetään IZOLON-konstruktiossa, voit olla varma hygieenisestä puhtaudesta, sillä siitä valmistetaan jopa leluja.

Kaikki tämä ja lisää käyttömukavuutta nopeuttavat huomattavasti asennusprosessia ja säästävät paitsi aikaa myös rahaa.

ISOLON on myös ihanteellinen käytettäväksi lattialämmityksessä, kuten voidaan kopioida metalloitu kalvo tai folio.

Joustavuus ja keveys tekevät ristisilloitetusta PEISET-vaahtopolyeteenistä yleisen rakennusmateriaalin, jota rakentajat käyttävät yhä enemmän Venäjällä ja ulkomailla. Suurin ja vain yksi Venäjällä ja CIS valmistaja, on lähes kaikki tuotanto polyeteenivaahtomuovien tekniikoiden -. Oy "Iževsk muovit kasvi" riippuen tuotantotekniikka erotettava toisistaan ​​fysikaalisesti silloitettu ISOLON PES ja kemiallisesti silloitettu ISOLON PES HX Tällaisissa sovelluksissa kuten rakennus-. nämä materiaalit ovat vaihdettavissa, niiden pääindikaattorit on esitetty taulukossa.

Ja mikä tärkeintä, sinun on muistettava, että riippumatta siitä, mihin lopetat valinnan, sinun on valittava päteviä asiantuntijoita, jotka noudattavat kaikkia sääntöjä ja määräyksiä rakentamisen aikana, ja jos mahdollista, yrittävät hallita työtäsi, jotta avioliitto ja raha eivät ole sallittuja. Ei heitettiin tuulelle.

Tasoituskerros Tasoituskerros suoritetaan SNiP 2.03.13-88 "Lattiat" p.3.2 mukaisesti. sementti-hiekkalaastista M150. Tämä kerros suoritetaan lattialevyn karkean pinnan tasoittamiseksi, jotta vältettäisiin äänieristekerroksen vaurioituminen lattian käytön aikana.

Äänieristyskerros. Izolonia on käytettävä äänieristeinä. Se sopii päällekkäisyydelle (noin 10 cm) tai materiaaliliuskojen läheisyyteen ja saumat peitetään muulla muovikelmulla. Seinissä, jalustassa, putkissa jne. tulee huolellisesti ajaa Izolon ylös, jotta äänisiltoja saumattomilla lattioilla ei tapahdu. Säilytä materiaalin eheys.

Vahvistettu lattiapäällyste. Kelluvan lattian rakennuselementti on tarkoitettu lattian pinnalle kohdistuvien kuormien käsitykseen. Lujitetut lattialaatat on valmistettava sementti-hiekkalaastista M150, jonka paksuus on vähintään 50 mm ja metalliverkko SNiP 2.03.13-88 "lattiat" s.5.2 vaatimusten mukaisesti. ja s.5.3.

Lattia. Lattia on järjestetty mistä tahansa koristeellisesta materiaalista. Se voi olla parkettilevy tai laatta, laminaatti, keraaminen laatta, linoleumi jne.

Betonilaatan jäätymisen poistaminen

Asuinrakennusten rakentamisessa käytetään usein betonilaatuja. Näitä teräsbetonituotteita käytetään sekä lattioiden peittämiseen että seinien rakentamiseen. Ne on valmistettu korkealaatuisesta betonista, jossa on vahvistettu runko. Rakennusten luotettavuus ja kestävyys riippuvat pääasiassa käytettyjen materiaalien laadusta.

Eristyslaattojen rakenne.

Lattialaattojen rakenteet

Päällekkäinen monoliittinen levy

Vähentää kestävyyttä, joka sallii niiden käytön paikoissa, joissa lisääntynyt riski vaipua. Suurin suoja erilaisiin muodonmuutoksiin, mutta heikko äänieristys. Se on suuri paino, joka on tämäntyyppinen merkittävä haitta rakentamisen aikana.

Hollow-rakenteet

Piirustus ontolevystä.

Suosituin tuotteen painon vuoksi. Näiden levyjen aukkojen ansiosta matala lämmönjohtavuus ja hyvä melueristys. Valmistuskustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin monoliittisten levyjen valmistuksessa. Ne on usein tehty riviin tai solubetonista.

Lattialaatat valmistetaan pääasiassa kiinteissä kooissa. Rakennuksen suunnittelussa on otettava huomioon standardinmukaisten valmistettujen levyjen mitat. Tulevaa rakennetta koskevien vaatimusten mukaan laatat luokitellaan myös painon mukaan. Niiden paino vaihtelee keskimäärin 500 kg: sta 4 tonniin.

Betonityyppisten ontelojen käyttö säätiön rakentamisessa on toteutettu jo jonkin aikaa. Mutta lattialevyjen jäädyttämistä vastaan ​​tapahtuvan suojan asentaminen ei ole aina harkittu.

Vaimennus- ja jäätymiseinät ovat yksi vakavimmista rakennusten epävakaista tekijöistä.

Muotin ulkonäkö vaikuttaa merkittävästi talojen asukkaiden terveyteen.

Seinän jäädytyskertoimet

Teräsbetonilaattojen asennus.

 1. Levyjen välisten liitosten virheellinen täyttö. Huonosti täytetyt saumat johtavat lattian lämpöä suojaavien ominaisuuksien rikkomiseen. Parantaa mahdollisuutta halkeilua. Niiden kautta levy kerää kosteutta.
 2. Huonolaatuinen ratkaisu tuotteiden valmistuksessa. Halvan tai laimennetun liuoksen valinta johtaa usein kosteuden tunkeutumiseen. Yleensä niillä on erittäin löysä rakenne, eivätkä ne kestä painetta.
 3. Virheitä lämmitysjärjestelmän suunnittelussa. Huonot lämmitetyt huoneet ovat paljon alttiimpia paleltuneille seinille. Kosteuden kertymisen jälkeen ne alkavat jäädyttää ja ulkoisella ja sisäisellä puolella.
 4. Metallien vahvistuselementtien ja ankkureiden jäähdytys. Kun onttojen levyjen metallikomponenteilla esiintyy erilaisia ​​halkeamia, kosteus alkaa laskea. Tämän seurauksena korroosiota voi esiintyä. Tällaisten levyjen rakenne pehmenee ja on alttiimpi hajoamaan alhaisista lämpötiloista.
 5. Pakoputket kerää kondensaatiota. Heikko kosteus kerääntyy pakoputken sisään, mikä johtaa niiden jäätymiseen ja vähentää tehokkuutta. Samanaikaisesti huono ilmankierto edistää tarpeettoman kosteuden kertymistä.
 6. Pieni seinämän paksuus. Ei huomioitu seinien paksuus käytettäväksi alueen ilmastollisissa olosuhteissa.
 7. Käytettyjen materiaalien vähäinen lämpölaatu. Materiaaleja valittaessa vaa'at ovat pääosin suurempia kuin vahvuuden puoli, ja usein eristeen asentamisen yhteydessä lämpöeristyksen vähäistä tasoa ei yksinkertaisesti oteta huomioon.
 8. Riittämätön ilmanvaihto. Huonosti tuuletetuilla alueilla ulkoseinät jäätyvät paljon enemmän, menettämättä lämmönkestäviä ominaisuuksiaan. Huonon sisäisen vedenpitävyys seinän ja eristyksen välillä johtaa ulkopinnan jäädyttämiseen ja sitten muurauksen tuhoamiseen.
 9. Säätiö, jolla on huono vedenpitävyys, erityisesti koteihin, joissa ei ole kellareja.
 10. Höyrysulkurakenteen rikkoutuminen ullakolla. Huonosti toteutettu katon lämpöeristys on päällekkäinen toimintojensa täyttämisen kanssa sementtilaastilla. Betonipinta kerää kosteutta, kerääntyy lauhdetta ja kosteuttaa eristystä. Lämmönkestävä materiaali alkaa menettää alkuperäiset ominaisuudet, jotka vähenevät merkittävästi, minkä seurauksena lattialevyt alkavat jäätyä. Eristys lisää myös painonsa kertyneen nesteen ansiosta.
 11. Usein lämmitetyt kellarit.
 12. Sokeat alueet ovat virheellisiä tai puuttuvat.
 13. Pystysuora vedeneristys kellari seinät on tehty väärin. Alhainen ilmankierto aiheuttaa hometta ja kondensaatiota.
 14. Huonon tiivistymisen betonista tuotannon aikana. Valmistettujen ontelolaattojen rakenteen sulamisvastus ja vesitiiviys riippuvat betonin tiivistymisen laadusta. Huonosti tiivistetty yhdiste muuttuu liian huokoiseksi ja pohja suojaa huomattavasti.
 15. Viimeistelykerroksen riittämättömän paksuuden asennus.

Säästämällä viimeistelykerrosta voit saada maailmanlaajuisen tuhoutumisen. Kun ilman lämpötila vaihtelee, verhous laskee vähitellen, mikä vähentää seinämän suojausta kastumiselta ja jäätymiseltä. Ja tämän seurauksena koko rakennuksen linnoitus on rikki, lisäävät hätätilanteiden mahdollisuuksia.

Ehkäisevät toimenpiteet

Lattialevyjen suojaamiseksi jäädytykseltä on toteutettava seuraavat toimenpiteet:

Lattialevyjärjestelmä vedeneristämällä.

 1. Levyjen välinen etäisyys huolellisesti ja tiiviisti täytetään.
 2. Tiivistysliitosten korkealaatuisen asennuksen tulisi olla vedenpitävää (tiivistysmastoista johtuen) ja lämmönkestävä (eristyspussit). Ilmansuojauksella levyjen välinen etäisyys täytetään tiivistystiivisteillä. Tällaisten tiivisteiden materiaalin puristuksen tulisi olla vähintään 30-50%.
 3. Valvo ja tarkasta rakennuksen ilmanvaihto mahdollisimman usein.
 4. Huono ilmavirtaus huoneissa edistää eristävien kerrosten pitkää kuivumista, ylimääräisen kosteuden kerääntymistä ja muotin ulkonäköä. Sitä ei saa jäädyttää juoksevan maaperän läpi pohjan ja pohjakerroksen seinien alapuolella, älä anna pohjakerroksen ilman lämpötila laskea alle nollan.
 5. Jos rakennuksessa ei ole kellaria, on tarpeen asentaa vaakasuora vedeneristys maanpinnan ja kellarin pinnan väliin.
 6. Lisää eristekerros ullakkokerroksessa.
 7. Pidä hyvässä kunnossa sokea alue ja tyhjennyslaitteet. Työn tehokkuudesta riippuu onttojen levyjen jäätymisen todennäköisyyden vähentäminen.
 8. Rakennuksen ensimmäisten kolmen toimintavuoden aikana on tarpeen poistaa tyhjennysjärjestelmien etäisyys vähintään kahdesti vuodessa ja myöhemmin - kerran joka kolmas vuosi.
 9. Seinien kosteille alueille kuivauksen suorittamiseksi ilman, että ne alkavat.
 10. Yritä vähentää huoneiden kosteutta huonolla ilmalla. Jokaisessa tilassa kosteus ei saa ylittää 60%.

Korjausmenetelmät

Tietenkin on aina parempi estää ongelma kuin korjata sen seuraukset. Mutta jos toimenpiteitä ei sovelleta ajoissa ja jäädyttäminen kaikki alkoi, sinun on otettava virheiden korjaus mahdollisimman nopeasti. Jäätymiseinien korjaamiseen on olemassa useita erilaisia ​​menetelmiä.

Riippuu syistä ja paikoista

Lattialaattojen asennus.

Kosteuden ja mustia pisteitä esiintyy viimeisten kerrosten alueella pääsääntöisesti, jos ullakkokerroksen ullakollaeristyksen asennus ei ole riittävän tai huonosti suoritettu. Ensinnäkin laattojen välisten liitosten virheet eliminoidaan, mikä vähentää kosteuden ulkonäköä sisäseinillä. Tyypillisesti ullakkokerroksen eriste on laajennettu savi. Normien mukaan sen tuottavan toiminnan on oltava vähintään 30 cm.

Muista tarkistaa, onko ullakkotilojen tuuletuksessa ongelmia. Laadukkaan ilmanvaihdon puute johtaa lauhteen ulkonäköön ja lattialevyjen ylikellotukseen. Tarkista vuoto katto.
Ongelmia voi ilmetä myös seinien ja parvekkeiden laatan huonoissa saumoissa. Kosteus voi tunkeutua seinän ja levyn välisiin saumoihin, mikä vaikuttaa märkien pisteiden esiintymiseen. On tarpeen kuivata seinät mahdollisimman pian ja sulkea kosteuspaikkojen läheisyydessä.

Jos aukko on korkeintaan 8 cm, voit käyttää asennusvaahtoa. Käyttääksesi sitä sinun on ensin puhdistettava raon reunat betonirumpeista. Polyeteeni- ja silikonipinnat edellyttävät lisäkäsittelyä asetonin kanssa. Vaahdon kovettuminen tapahtuu päivän aikana. Sitten on tarpeen leikata ylimääräinen vaahto, voit käyttää paperi veitsi, ja kipsi pinta, sulkemalla siten kylmä sillan. Jos aukko risteyksessä on yli 8 cm, on käytettävä paksua sementtilaastia.

Tarkista parvekkeiden viemäreiden tehokkuus. Jos saumojen tiivistys on rikki, on parasta asentaa se uudelleen käyttämällä uudempia ja laadukkaampia materiaaleja. Rakennuksen lujuus riippuu paljolti liitosten täytön laadusta. Oikea tiivistys on suoritettava vasta perusteellisen pintavalmistuksen jälkeen:

 • korjaa seinäpaneelien ulkopinnat;
 • kuivaa kaikki märät ja kosteat alueet;
 • Poista kaikki vaurioitunut tiiviste ennen uutta pintaa.

Missään tapauksessa ei saa käyttää mastista märkiä ja käsittelemättömiä alueita. On parasta korjata nivelet positiivisella ja kuivalla säällä.
Jos havaitaan seinien lämpösuojauksen tasapainon epätasapaino, on tarpeen kiinnittää eristys laajentamalla niitä.

Seinien eristysvaihtoehdot

Esimerkiksi tiilimuodostuskerroksen avulla voi upottaa seinän ulkoreunaa. Tämä voidaan tehdä ilman erityisiä taitoja. Tätä varten tarvitset:

Seinäeristyksen malli.

 • tiiliä;
 • taso, ruletti ja tilaus, jos seinää rakennetaan korkealle;
 • hiekkasementtilaasti 4: 1: n suhteen tai muurausliima-aineena;
 • poraa sekoittimella;
 • lasta ja säiliö liuokseen;
 • sähkön pääsy.

Voit myös eristää seinät rappauseristeellä vahvistusverkolla. Tätä varten, asennusohjeiden avulla asennus asennetaan vahvistusverkon seinään. Jälkimmäisen ei välttämättä tarvitse olla metallista. Seinän ja ristikon välissä ja laita kipsi päälle. Tämä voi olla sementtilaasti ja valmiin kuivan seoksen kosteisiin tiloihin. Kosteudenkestävät ratkaisut ovat kalliimpia, mutta ne ovat tavallista pidempiä, koska niillä on erityisiä lisäaineita niiden koostumukseen.

Toinen laadullisimmista menetelmistä on höyrysulkumateriaalin asennus ja eristys betoniseinämän sisäpuolelle. Asennus suoritetaan asentamalla runko, jossa on kaakeloitu eristys. Tällaisen kehyksen muodostamiseksi ja eristyksen välisen etäisyyden täyttämiseksi seinän ja viimeistelymateriaalin välillä voit käyttää erilaisia ​​salpoja ja laitteita. Tämä voi olla asennuskiinnikkeitä, muovisia tappuja, "sieniä" ja liimaa sekä valmiissa muodossa että kuivan seoksen muodossa, joka vaatii valmistelua. Tämän jälkeen varmista, että tehdään päällystyslaasti tai muu viimeistelyaineisto.

Kehyksen ja eristyksen materiaalit:

 • metalliprofiilit tai puiset säleet;
 • metalli- tai puuruuvit;
 • tiiviste ja vaahto;
 • höyrysulku tai alumiinifolio isopleenillä;
 • levyteristys, mineraali- tai lasikuituvaha;
 • kuiva seos kipsiin.

Kehyksen ja eristyksen kiinnitysvälineet:

 • Bulgarialaisilla piireillä metallin tai erikoisaksen leikkaamiseen;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli;
 • ruletti, taso ja lyijykynä;
 • jauhat ja jauhat jauhat;
 • kyky ratkaista.

Kehysrakennuksen seinäeristyksen rakenne.

Rungon ja seinän välissä on oltava tilaa noin 50 mm ja täytä se laajennetulla savella. Tämä materiaali imee täydellisesti kosteuden jäänteet seinältä ja pysäyttää muotin ulkonäön. Näin seinämän paksuutta kasvatetaan 150 mm. On 80 mm vaahtolohkoja, jotka korvaavat tällaiset runkorakenteet. Asennus tehdään tavanomaisella sementti-hiekkalaastilla (1: 4).

Erityisen kylmissä ja märissä seinissä voit asentaa "lämmin kerros" -järjestelmän, tai pidä lämpimän jalustan ympäryksen ympärillä. Tämä ratkaisu sopii parhaiten nurkkahuoneisiin. Valittaessa seinämää lämmitysmenetelmää sopivin on sähköinen kalvo-versio tai infrapunalattia. Sen asentamista ei pitäisi tehdä itsenäisesti. Kuumennettaessa saumaa emolevyn alle, voit käyttää lämpimää lattiaa, jossa kaapelia käytetään lämmityselementtinä.

Kiinteän seinäkiinnitteisen sähkölämmittimen asentaminen ei täysin ratkaise huonolaatuisen eristyksen ongelmaa levyjen välillä, mutta voit asentaa sen itse.

Tätä varten tarvitset:

 • pora tai vasarapora;
 • ankkurit tai tykkit;
 • vasara;
 • pistorasia.

Riippumatta syystä onttojen levyjen jäädyttämiseen, on tärkeää vähentää huoneiden kosteutta merkittävästi, tarkkailtava ilmanvaihtoa ja tarkasta lämmitysjärjestelmän laatu. Kaikki rakennuksen korjaamiseen ja jäätymisen syiden poistamiseen liittyvät työt on tehtävä huolellisesti ja huolellisesti. Unohtamatta joitakin yksityiskohtia, olet vaarassa kohdata tämän ongelman jälleen ja pian.

Väliseinien päällekkäisyyksien äänieristys

Jos sinulla on aikaa lukea jotain äänieristyksestä, huomasit, että eristyseristysindeksi Rw, jossa on kaikki pluses ja minuses, on rakennusrakenteiden tärkein akustinen ominaisuus. Se, että rakennusteknisen dokumentoinnin rakenteiden rakenteisiin lisätään lisäksi toinen äänieristysindikaattori - iskutilavuuden Lnw pienentyneen tason indeksi osoittaa, että vaaditun lattialämmityksen eristyksen ongelma on monimutkainen ainakin kahdesti. Tätä vahvistaa käytäntö - tilastojen mukaan yli puolet asukkaiden valituksista kohonneesta melusta voidaan luokitella "kohinaksi naapureilta", mikä johtuu siitä, että lattian eristys on riittämätöntä.

Lattian äänieristysmääräykset. Tärkeimpien nykyisten kerrosten äänieristysominaisuudet

Rakennusten äänieristysominaisuuksia koskeva tärkein sääntelyasiakirja on tällä hetkellä SNiP-23-03-2003 "Suojaus melua vastaan" päivitetty versio. Tämän SNiP: n mukaan kahden huoneiston päällekkäisyyksien ilmanvaihdon indeksin ei pitäisi olla pienempi kuin Rw = 52 dB, ja pienentynyt iskulujuuden tasoindikaattorin päällekkäisyyden alle pitäisi olla enintään Lnw = 60 dB.

Vaadittu ilmajärjestelmän äänieristysmäärä on suhteellisen yksinkertainen. Massan monikerroksisessa rakennuksessa tämä ongelma on jo pitkään ratkaistu esivalmistettujen betonielementtien valmistuksella tai vaaditun pinnan tiheyden ja paksuuden monoliittisten kattojen toteutuksella.

Isojen sydänvahvisteisten 220 mm paksujen teräsbetonilaattojen ja 160 mm: n paksuisten, vibropuristettujen teräsbetonilevyjen osalta eristysindeksi on suunnilleen Rw = 52 dB: n reunalla.

Mutta rakenteilla, joiden paksuus oli 140 mm, joista Moskovassa pystytettiin esimerkiksi suuri osa asuntokannasta, ilmassa oleva äänieristysarvo harvoin ylittää Rw = 51 dB. Ja tämä on siitä huolimatta, että vuonna 1977 käyttöön otettu SNiP sekä vuonna 2012 päivitetty nykyinen SNiP asettavat ilmassa olevan äänieristyksen indeksin arvon ylittämällä vähintään Rw = 52 dB!

Joka tapauksessa rakennuksen äänieristyskyky suhteessa ilmassa olevaan kohinaan muodostuu rakennuselementtien esivalmistuksessa. Ja jos betonin tiheys valmistuksessa ei merkittävästi häiriintynyt, riippuen tietyn rakenteen valinnasta, on mahdollista ennustaa sen äänieristys korkealla luotettavuudella. Rakennustyön tehtävänä on suojata ilmanvaihdon alalla rakennuksen rakentamisen aikana, että talojen huoneistojen välissä sijaitsevissa puulattioissa olevat laatat tai keskeneräiset tekniset reiät (esim. Lämmitysputket) eivät rajoita sitä. Tällä hetkellä "elite" monoliittisen koteloinnin luokan A pinnankorkeusrakenteiden paksuus voi olla jopa 250 mm. Ilmassa oleva äänieristysindeksi on yhtä suuri kuin Rw = 55 dB ja korkeampi.

Tällöin, kun talo on jo rakennettu, tuskin on mahdollista ilman merkittävää remonttia vähentää laakerilevyjen paksuutta. Näin ollen, jos talon rakentamisen aikana saadaan hyvä ilma-aluksen äänieristys, se todennäköisesti säilyy niin ainakin tulevina vuosina (kunnes muodostuu halkeamia).

Vaadittavan iskunkestävyyden eristäminen - osoitus vähäisestä iskunkestävyydestä yli päällekkäisyyden - tilanne on paljon huonompi. Ensinnäkin, millainen eristys saadaan: huono tai hyvä, suorat tekijät ovat lähes täysin määrittäneet paikan päällä, ts. rakentajia. Toiseksi, kukaan ei anna takuuta siitä, että seuraavan korjauksen aikana uusi vuokralainen ei tuhoa ylimääräistä äänieristettyä rakennetta rakennuslevyn yli, mikä heikentää radikaalisti iskunkestävyyttä.

Tärkeintä on tämä: iskukerroksen eristysmäärä, vaikka se määräytyy rakenteen massiivisuuden mukaan, vaikka puolitoista metriä paksu lattia (joka on tyypillistä vain pommisuorille), se ei vieläkään täytä sääntelyvaatimuksia. Esimerkiksi jo mainitussa monoliittipohjaisessa betoniteräksen paksuudeltaan 250 mm: ssä on pienempi iskunkestävyys noin Lnw = 74 dB. Tämä vakavasta arvosta ei saavuteta nykyisen SNiP: n vaatimuksia, joissa iskukohinan taso ei saa ylittää Lnw = 60 dB.

On tarpeen sanoa muutamia sanoja, jotka koskevat itse standardia ja menetelmiä vaikutusten melun arvioimiseksi. Jos Rw-indeksin kasvu osoittaa rakenteen äänieristysominaisuuksien paranemista, niin vaikutusten kohinan eristyksen osalta tilanne paranee, jos päällekkäisyyden alainen melutaso pienenee. Kun tehdään akustisia testejä erikoiskammiossa, päällekkäisyksikön päälle asennetaan ns. "Poppeli" kone, joka tasoittaa lattialla erityisen kalibroidun vasaran avulla tietyllä taajuudella. Koneen tuottamaa melutasoa, mitattuna loppupään huoneeseen (muutoksia mittausten standardointiin) ja jota edustaa yksi numero, kutsutaan vähäisemmäksi iskukuormitukseksi. Siten mitä pienempi tämä indeksi on, sitä parempi akustinen muoto on.

Lisääntynyt eristysvaikutusmelu päällekkäisyydestä ylemmästä huoneesta (äänieristyslattia)

Jos ilmassa olevan melun eristyksen taso määräytyy ensisijaisesti itse lattialaattojen massiivisuudesta ja paksuudesta, niin vaikutusten kohinan eristyksen osalta ongelma ratkaistaan ​​aina lisärakenteilla. Iskunkestävän äänenvoimakkuuden vähennys toteutetaan joko laakerin pohjalevyn avulla elastisella alustalla, ns. "kelluva lattia" tai käyttämällä materiaaleja, joilla on oma korkean tasonsa, joka vähentää törmäysmelun (linoleum, matto jne.) lattiapäällysteeksi.

Vahvistettu betonilaatta, jonka paksuus on 140 mm ilman pinnoitetta, on indeksi, jolla iskutilavuuden aleneminen on lähellä Lwn = 80 dB. Päinvastoin kuin "puuttuu" normiin kahden desibelin ilmakulman tapauksessa, tässä ero suurimmalla sallitulla arvolla (Lwn = 60 dB) on jopa 20 dB. Tämä vastaa suurin piirtein tapausta, jossa naapuri yläkerralla keraamisilla laatoilla aivan kattoon. Tässä tapauksessa alemmassa huoneessa voi ehdottomasti kuulua kaikki ylhäältä tulevat liikkeet.

Vaihtoehtona, kun pala parkettilattia asetetaan laudalle ilman äänieristysmekanismeja vanerilevyn läpi, vie voimakkaasti toissijaisesti alhaisimpien naapureiden painajaisten jalustalle. On syytä huomata, että markkinoilla käytetyn lattialaudan tilanne on paljon parempi akustisesta näkökulmasta. Pohjan (laattojen) ja itse levyn välisen tekniikan mukaan on asetettava elastinen kerros. Elastisen kerroksen äänieristysominaisuuksista riippuen hyviä indikaattoreita voidaan saada iskuäänen eristyksen näkökulmasta. Esimerkiksi käyttämällä 8 mm: n paksuista Akuflex-valssatun materiaalin laminaattialustana, jonka iskulujuuden eristysindeksi Lnw = 20 dB, on mahdollista saavuttaa "merkkijonon merkkijono" rakennusteknisten vaatimusten (Lnw = 60 dB) vaatimusten täyttämiseksi 160 mm: n paksuisella betoniteräsrakenteella.

Kuitenkin tehokkain tapa käsitellä sokkamelua puutalossa on käyttää seuraavia rakenteita kelluva lattia (kuva 1). Laattaan asetetaan kerros elastista kohinaneristysmateriaalia, jonka päälle tasoituslevy on järjestetty. Samaan aikaan ääntä eristävän materiaalin reunat on asennettava eristettyjen huoneiden koko kehän ympäröiviin seiniin siten, että laskeumalla ei ole jäykkiä liitoksia ns. Ääriviivoja pitkin. "äänisiltoja", joiden läsnäolo vähentää merkittävästi lattian äänieristysvaikutusta.