Miten lasketaan talon perusta yksinkertaisilla kaavoilla

Useimmissa tapauksissa, kaatamalla säätiö talon alle, kehittäjä ei ajattele laskeakseen vuoteidensa syvyyttä, tuen aluetta ja niin edelleen. Periaatteessa me säätäisimme kaiken, ja koko laskelma tulee alas naapureiden neuvoihin ja ilmaisuihin: "He sanovat, että he pitävät sitä. Missä hän on menossa? "

Tällainen lähestymistapa ei aina ole oikein, sillä myös lähialueilla on poikkeamia maaperän ominaisuuksissa. Se ei olisi tapahtunut niin, että naapurin talo on kokonaisuus, ja seinäsi on halkeamia kaikkialla, sinun täytyy tehdä ainakin likimääräisiä laskelmia.

Kuinka laskea talon säätiön kustannukset, olen kertonut jo eräistä edellisistä artikkeleista. Tässä artikkelissa puhumme itse säätiön koosta ja ominaisuuksista.

Maaperän vaikutus pohjan syvyyteen

Säätiön valinnan riippuvuus maaperätyypistä on hyvin kuvattu artikkelissa "Säätiö vaahtobetonialustalle eri maissa" ja millaisia ​​säätiöitä yleensä, mille rakennuksille ne on tarkoitettu, sekä niiden eduista ja haitoista, kerroin artikkelissa Työn lajit alla talossa modernissa rakennuksessa.

Maaperällä on suorin vaikutus säätiön luonteeseen ja sen perustan syvyyteen.

Pylväs- tai paalusäätiön syvyyden ei ole järkevää, yleensä pylväät (paalut) asetetaan alle 30-40 cm: n jäädytyssyvyyteen, mutta aina kiinteään maahan.

Pohjalevy asetetaan syvyyteen, joka riippuu yksinomaan monoliittisen levyn paksuudesta.

Jäljellä on vielä ymmärrettävyys maaperän perustilanteiden syvyydestä maaperän tyypistä riippuen. Tällaisen säätiön syvyyden laskeminen tehdään suositustaulukon perusteella:

Maaperän kantokyvyn laskemisen laskeminen (lasketaan tarvittava tukialue)

Maaperän kantavuudelle on helppo laskea, huolimatta ilmeisestä monimutkaisuudesta ja suuresta tilavuudesta. Koko laskelma tulee alas määrittämään talon säätiön vähimmäispituus, jossa maa voi kestää talon koko massaa, mutta silti ei saa sekoittaa, saavutamme kaiken järjestyksessä.

Vähimmäispohjan perusta-ala lasketaan seuraavasti:

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikki on yksinkertaista, kaavan mukaan lasketaan säätiön vähimmäispituus maasta, todellinen jalanjälki on laskettava, kuinka paljon enemmän - riippuu kehittäjän halusta ja kyvystä rakentaa vahvuusmarginaali.

Katsokaamme nyt, mihin kaikki kauheat arvot otetaan kaavasta laskeaksesi säätiön alueen.

Työolosuhteiden kerroin γ C

Työolosuhteiden kerroin voidaan ottaa tästä taulukosta:

* - lyhyet rakennukset, joissa pituuden ja korkeuden välinen suhde on alle 1,5

** - Pitkät rakennukset, joiden pituuden ja korkeuden suhde on yli 4

Laskettu maaperän kestävyys perustuksen alla R0

Koska koko talon massa on melkein täysin riippuvainen pohjaan perustuvasta maaperästä, on tarpeen tietää erilaisten maalien laskettu vastus syvälle, joka vastaa pohjan syvyyttä.

Jos aiot syventää pohjaa 1,5 m: n tai enemmän, niin maaperän suunnitteluvastusta voidaan ottaa suoraan taulukoista.

Soraa ja hiekkaa koskeva taulukko:

Hyvin usein meillä on savi maaperä sivustolla. Savi-maaperälle voidaan käyttää tämän taulukon suunnitteluvastusta:

Näitä taulukkotietoja voidaan käyttää suoraan, kun pohja on asetettu syvyyteen 1,5 m tai enemmän. Jos perustus on sijoitettu pienempään syvyyteen, maaperän tiheys säätiön alapuolella on erilainen, minkä vuoksi maaperän muotoilukestävyys on erilainen.

Jotta laskettaisiin alle 1,5 metrin syvyyteen perustuva säätö, käytämme yksinkertaista kaavaa

Kuinka laskea talon massa säätiön F kanssa?

Tietenkin on käytännössä mahdotonta laskea koko talon täysin tarkkaa massaa. Vuoden aikana talon massa muuttuu jatkuvasti. Esimerkiksi talvella talo on vaikeampaa, koska lumi on katolla, joka myös lopulta lepää talon pohjalle.

Mutta talon likimääräinen massa, jossa on kaikki ylimääräiset kuormat, ei ole vaikea laskea, varsinkin kun jotkin arvot otetaan noin suurimmalla marginaalilla.

Mitä otetaan huomioon laskettaessa talon massaa

Laskettaessa otetaan huomioon kaikki, mikä perustuu säätiöön, nimittäin:

 • rakenteen täysi kuorma, mukaan lukien seinien massa viimeistelyyn, lattiat, katto sekä itse säätiö
 • maksimaalinen kuorma esineistä, jotka siirtävät painon talon pohjalle (portaat, takat, sisätilat jne.)

Jos sinulla on ensimmäisessä kerroksessa olevat lattiat tulvataan maahan, niiden kuormitusta ei voida jättää huomiotta. Voit jättää huomiotta myös sellaisen lattian (kalusteet, ihmiset jne.) Kuormat.

Määritä seinien massa

Jokaisella rakennusmateriaalilla on oma paino, se mitataan kilogrammoina kuutiometriä kohden. Esimerkiksi raudoitetun betonin ominaispaino on 2500 kg / m3, mikä tarkoittaa, että yhden kuutiometrin betoni painaa 2500 kg.

Rakennusmateriaalien ja -rakenteiden lämpötehokkuuden lisäyksessä 3 olevassa "Rakennustekniikan lämpötehokkuus" kohdassa SNiP II-3-79 löytyy perusrakennusmateriaalien osuus, mutta nämä ovat rakennusmääräyksiä vuodelta 1979, koska rakennusmarkkinoilla on ollut paljon uusia materiaaleja. Tässä suhteessa on fyysisesti mahdotonta kirjoittaa jokaiselle yksittäiselle alhaisen asuinrakennukselle spesifinen paino ja jopa tällainen tarkka laskelma, jossa huomioidaan laastin nivelet, kynnet, niitit jne. Paino. - epäkäytännöllinen.

Löydät helposti minkä tahansa materiaalin tietyn painon Internetissä, ja jos olet jo päättänyt 100% siitä, mitä rakentaa talosi, voit tarkistaa tietyn painon valmistajalta tai myyjältä.

Likimääräisiä laskelmia varten voit käyttää taulukkoa, jossa ilmoitetaan seinän neliömetrin paino (ei saa sekoittaa tiettyyn painoon), ja sinun on vain laskea kaikkien seinien kokonaispinta-ala ja kerrottava taulukon arvolla.

Taulukko painosta neliömetrin seinää kohti, jonka seinämän paksuus on 15 cm.

Seinien pinta-alaa tarkastellaan yhdessä ikkunan aukkojen kanssa, ts. yksinkertaisesti kerro seinän korkeutta sen pituudesta vähentämättä aukkoja. Tämä on välttämätöntä turvallisuustekijänä laskelmissa.

Laske päällekkäisyyksien osuus

Jotta ei laskettaisi massan erikseen kutakin materiaalia päällekkäisyydelle, voit käyttää likimääräistä taulukkoa, joka näyttää yhden neliömetrin päällekkäisyyden likimääräisen ominaispainon, jotta laskettaisiin koko päällekkäisyyden kokonaispaino, kerrotaan sen pinta-ala taulukon tietojen perusteella.

Tässä taulukossa lattian talousjätteiden kuormitus on jo otettu huomioon marginaalilla, minkä vuoksi on lisäksi tarpeen harkita, kuinka paljon kylpy painaa ja kuinka paljon jääkaapia ei tarvita.

Katon erityispainon laskeminen

Laskettaessa kuormaa katolta sinun on tiedettävä, mistä materiaalista se rakennetaan, sekä laske katon pinta-ala. Sitten kerro kattotaso tämän taulukon tietojen avulla:

Itsenäisen katon kuorman ohella myös lumen luoma kuorma toimii myös talvella.

Lumikuormituksen laskeminen talvella

Lumikuormituksen laskemiseksi tarvitsemme aikaisemmasta kaavasta, nimittäin katosta, jota on kerrottava taulukon tietojen avulla:

Säätöpainon laskenta

Kaikki on yksinkertaista täällä, on tarpeen laskea tilavuus kuutiometreinä koko kellarista, ts. kuinka paljon konkreettista on täytettävä, ottaen huomioon perusosan ja sitten kerrotaan tulokseksi 2500.

Miksi 2500? Koska teräsbetonilla on erityinen paino 2500 kg kuutiometriä kohden.

Lopullinen laskelma koko talon painosta

Nyt kaikki tiedot on lisättävä, eli:

 • seinän paino
 • lattiapaino
 • kattopaino
 • lumikuorma
 • perusta paino
Esimerkki täyden kuorman laskemisesta kotona kentällä:

Älä huolestu, jos laskelmissa on täysin erilaisia ​​arvoja muissa mittasuhteissa. Taulukossa on numeromittaukset - otettu päästä (likimääräinen). Ei tarvitse luottaa heihin laskelmissaan.

Lopullinen laskelma talon pohjan minimipinta-alasta

Haluaisin muistuttaa säätiön pohjan laskentakaavan ja esittää esimerkin yksinkertaisen perustan laskemisesta:

γn - Turvatekijän turvallisuustekijä, vakioarvo 1.2

R0 - pohjan alapuolella oleva maaperän kestävyys on otettu taulukosta esimerkiksi ottamalla se 2,5: een

F - täysi kuorma kotona, viimeisestä taulukosta otamme koko talon laskennallisen massan, meillä on se 150 000 kg

γC - kerroin riippuen maaperästä ja itse rakenteesta otettuna artikkelin yläosassa olevasta taulukosta, otetaan esimerkiksi 1.1

Nyt vain korvataan kaikki arvot kaavassa:

S> 1,2 · 150 000 / 1,1 · 2,5 = 65 454 cm 2

Pyöritä tulokseksi saatu arvo 66 000 cm2: een.

Älä huoli, että tällainen suuri kauhea arvo on osoittautunut, älä unohda, että tämä arvo on vähintään 2 cm: n aluetta, mutta jotta se voidaan muuttaa m 2: ksi, on tarpeen jakaa se 10 000: een.

66 000/10 000 = 6,6 m 2

Mitä tämä tarkoittaa? Kaikki on hyvin yksinkertaista, talon pohjan alustan pinta-alan on oltava vähintään 6,6 m 2. Lisää - tietenkin voit. On jopa toivottavaa, että niillä on enemmän, kuten he sanovat - voimalla. Mutta vähemmän - joka tapauksessa!

Liuskajohdon pohjan alueen laskemiseksi kerrotaan riittävästi koko levitetyn nauhan kokonaispituus leveydeltä. eli Sanotaan, että koko nauhan pituus on 50 m ja leveys 0,4 m. Lasketaan maanpinnan säätiön pinta-ala kertomalla 50 * 0.4 = 20m 2. Tämä viittaa siihen, että tulevaisuuden säätiö sopii meidän asutuskotiin suurella marginaalilla lähes kolme kertaa. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa sitä, että jalanjälki on mahdollista pienentää. Emme vähennä pituutta, todennäköisimmin, ja leveys on melko mahdollista.

Pylväsperusta laskettaessa sarakkeiden lukumäärä valitaan tällä tavalla, so. me tunnemme yhden pilarin tukialueen, meidän on varmistettava, että kaikkien pilarien kokonaispinta-ala on suurempi kuin laskettu. Mitä suurempi turvallisuusmarginaali, sitä parempi se on luonnollisesti.

Esitään yhteenveto säätiön laskemisesta

Kuten näette, paljon on kirjoitettu, mutta tämä ei johdu laskelmien monimutkaisuudesta, vaan monien erilaisten maaperän, rakennusmateriaalien jne. Vuoksi. Laskenta itse koostuu arvojen taulukoiden löytämisestä ja niiden korvaamisesta kaavalle.

Tietenkin nämä ovat hyvin likimääräisiä laskelmia, mutta niissä otetaan jo huomioon kunnollinen vahvuus, joten tehty työ riittää laskemaan yksityisen talon perustan, jossa on pieni määrä kerroksia.

Yak Porahuvati kuormittaa säätiöön

On käytännöllistä olla käytännöllinen perusta pätevän rozrahunku neobhidnoin tarpeelle ensimmäisen betonirakentamisen, raudoituksen, muottien ja muiden materiaalien valmistukseen.
Ale, ilman pätevää rozrahunku kubaturi maybutnogo säätiötä prognoznuvati vitrati pstavin rakentamisessa, ei käytännössä ole realistista, meillä on enemmän, vain siksi, että suuri määrä erilaisia ​​pvttavia.

Vidpovіdno, tuoda zgaduvati shkіlny tietenkin matematiikan, p_dnіmati muotoiltu suunnittelu, ja vzhe potim kaikki psumuvati, moninkertaistaa ja single.
Ale ilman raporttia Rosatrakubat Kubaturi Maybutny säätiöstä siitä, onko mahdollista olla vipadka, ja samaa suuruusarvoa kuin arvo, jonka otat sinut rosrakhunka Kіlkostі-sementtiä, piskiä, ​​varusteita ja muita materiaaleja.
Navigoi tällaisia ​​taitojasi?
• Hinnoiteltu psdstavin kokonaismitalla on helppoa prorahuvati fіnansov vitrati maapallon robotteja;
• kuutioinen kuoppa konkreettisen rozchinov-betoniseoksen perustyypeissä;
• Jos kuutiomassa on kapasiteettia, se on aurattava sementille, penkille ja raunioille, erityisesti yksityisessä puutarhassa;
• On oikein saada rozrahuvati kuutiomainen kellari säätiölle, mutta ei lasketa uudelleen orastavia materiaaleja.

Monoliittinen levy
Monolith p_dstava - tse on suuri suorakalvo, se on porattu betoniin maahan.

Ja tse znachrach, scho rozrah ся ux lautan lainaa vähintään tunti, myös vzhe valmiita nojatuoleja taipumatonta voi olla prorahuvati dovzhinu, leveys ja tovschinu muotoilu.
Butt: dovzhina säätiö 12 metriä, leveys 7 metriä, tovshchina 0,6 metriä. Tuloksena laattojen erektio on seuraava: 12 * 7 * 0.6 = 50.4 m3.
Ale Tsei obsinen ei zovsіm vіdpovіdaє dіysnostі, aja onko-yki monolіtnіy levyt vahvistettu sytka. Voit myös ottaa porahuvati sumarnii noin єєm vsih prutіv ja obvіkazki ja vіdnyati С-С-С-vіd sumarnogo obsyagu perusta.

Ale yksityisissä budivnittsi tällaisia ​​raportteja Rozrakhunkіn nіhto ei ryöstää, jopa sumey obyag armature harvoin, jos yli 1 kuutiometri.
Strut-pohja lohkossa
Ryrkrakon rosrakhunok on monoliittinen rakentava muotoilu, vain täällä on useita erikoisuuksia. Betonivalun, tässä sinun pitäisi etsiä vähemmän, sama sivu master-suunnitelma on epäonnistunut, ja tuotantolinja ja sisäpinta on tyhjä. Otzhe, yakі suuruus potrіbnі tarkka rozrahunkuyu strchkovo С-design: ja

• Dovzhina kaikki ei-juoksevat seinät ja ei-juoksevat teolliset väliseinät;
• louhinnan louhoksessa pitkin podstavki urahuvannyam tovschini stín ja lisämaksut muottiin;
• Glibina zalyannya säätiö;
• Pyykkityyppien tyyppi: monoliittinen betoni abo zbіrnii s blockіv, luonnollinen raunio abo pala kivi.
Yksinkertaisin rozrahunku, voit yksinkertaisesti porahuvati sumarny obyag valmis paralelepіpeda periaate monoliittisen suunnittelun ja vіdnyati vіd ney ossyh tyhjiöitä.

Niinpä rakennuksen rakennuksen tyyppi, jonka mitat ovat 10x12 metriä, leveys 0,4 metriä ja 2 metrin mitta sekä seinän asennus seinän sopiville väliseinille, on 0-mittari, se on koon koko, objektin koko, objektiivin koko, objekti, koon koko, se asetetaan, se on esine, sitä käytetään, mutta se on esine);
• Povnot_la paralelepíp urahuvannyam aukot: 10 x 12 x 2 = 240 m3.
• Kaikkien punertavaisten lattiat: (10-0.4-0.4) * (12-0.4-0.4) * 2 = 206.08 m3.
• Rіznitsya obyagіv, yak pіde kaikilla zovnіshnі і vnutrіshnі stіni, tullut: 240-206,08 = 33,92 m3. Vídrazun täytyy pyöristää arvoa suuriin lukuihin, aj же tako tovschschina suuri etusuoja.
• Luotettava särö (10-0,4-0,4) * 0,5 * 2 = 9,2 m3.
• heti. Maa-pohjaisen tilan kuutiomäärä on annettu parametreilla 33,92 + 9,2 = 43,12 m3 (44,0 m3).

Stovpchasty-säätiö
Yksi pvtstavien osista oli vvazhayutsya yksi yksinkertaisimmista ja yksinkertaisimmista rozrahunkuista, samaan aikaan kaksi geometrista pintaa - paralelepіpedіv stovpa і pіdoshvi.
Otrimany on sitoutunut moninkertaistamaan määrä stovpіv, scho vstanovlyuyutsya p_d kanssa grillage kanssa 2 metry interval.
Yakschen veljeksinen rosrakhunku on käytännöllistä, kun 6 * 6 metriä kukkia ruiskutetaan, käytä rykorisovuvati 20 asemaa, joiden pohjaputket ovat 0,5 * 0,5 * 0,2 metriä ja pylväsosa 0,3 * 0,3 * 0,8 metriä.

Tuloksena yksinkertaisesti laske pylväsrakenteen mahdolliset parametrit:
• Vuori: 20x0.5x0.5x0.2 = 1 m3.
• Stowpi: 20 * 0,3 * 0,3 * 0,8 = 1,44 m3.
• Sumarny obyag osa säätiöstä: 1 + 1,44 = 2,44 m3.

Palostrock ja Gvint-säätiö
Zagalnaya kuutio kapasiteetti tällaisen p_dstav - tse p_dsumovuvannya obyagіv stovpіv ja levyt grillage.
Sanoina, vaihtoehtojen yhdistelmä horisontaalisen perustuksen rozrahunku ja pylväsperusta.
Tässä ovat sylinterimäisen stovpa-kuutio.

Uvaga, mielestäni laitosta kyllästyvät ja poltetaan, metallintyöstörakenteet rakennetaan ja piirustus tehdään samalla sivulla, mutta uunin parametrit eivät ole zastosovuyut.
Можx voit vikorisovuvati hіba rozrahunku neobhіdno ї kіlkostі maallinen robіt.

Talon perustan laskeminen

Päätämällä tehdä talon rakentaminen omin käsin, kiinnitämme erityistä huomiota säätiön järjestelyyn. Siinä tapauksessa, että ammattilaiset ryhtyvät tulevan rakenteen suunnitteluun, he ottavat huomioon kaikki tarvittavat tekijät: maaperän tyyppi, ilmasto-olosuhteet, suunniteltu kuorma ja niin edelleen. Varsinkin jos talo on suunniteltu kellarilla. Mutta tämä palvelu ei ole kaikkien saatavilla, joten usein kysytään, miten lasketaan talon perusta oikein.

Tietenkin voit käyttää online-laskinta verkossa. Mutta suurin osa alkurakentajista hyväksytään tietylle työlle itsenäisesti. Yritetään tuoda esiin joitain tärkeitä vinkkejä, joiden avulla lasketaan oikein tulevaisuuden kotiisi. Ensinnäkin suosittelemme yksityiskohtaisesti selvittämään kaikki rakennussäännöissä ja rakennusmääräyksissä mainitut normit.

Maaperä

Ensimmäinen tekijä, joka on tutkittava huolellisesti, on maaperä, joka on valittu talon rakentamiseen. Paljon riippuu sen tyypistä:

 • perustyyppi;
 • sen esiintymisen syvyys;
 • vedenpitävän materiaalin valinta;
 • mahdollisuus järjestää kellari.

Maaperän asianmukaisen arvioimiseksi on tarpeen kaivaa reikiä useissa paikoissa tai poraa kaivoja. Niiden välisen etäisyyden on oltava vähintään metrinen. Samassa paikassa olevat maat voivat olla erilaisia, joten niiden ominaisuudet ovat erilaiset.

On erittäin tärkeää, että et halua keskittyä lähialueiden maaperän ominaisuuksiin ja jättää huomiotta omasi.

Kaivo porataan 2 metrin syvyyteen. Tällainen syvyys riittää käsitykseen siitä, millainen maaperä vallitsee.

Lisäksi ne määritetään pohjatyypin ja sen syvyyden mukaan.

Esittelemme tyypillisimmät maaperätyypit ja vaihtoehdot, jotka koskevat talon pohjan laskemista koskevia päätöksiä.

Kivien ja puolikiven maaperä on erittäin kantokykyinen. Tällä perusteella on mahdollista tehdä töitä minkäänlaisen perustuksen asennusta varten, paitsi paalille.

Valintaominaisuudet

Muuntyyppiset maaperät, hiekka, savi, turve, loema, jossain määrin, omaavat sellaisen ominaisuuden kuin kallistuminen. Siksi, kun työskentelemme säätiön perustamisen yhteydessä, riippumatta siitä, onko kellarilla tai ilman sitä, kiinnitämme huomiota seuraaviin tekijöihin:

 1. Millä syvyydellä hehkutetaan maaperää. Jos se sijaitsee testikuopien pinnalla ja koko syvyydessä, on mahdollista korvata osa esimerkiksi hiekalla ja jatkaa liuskan pohjan asettamista. Tai rakenna välittömästi paalusäätiö.
 2. Pohjaveden esiintymisen tutkiminen. Mitä korkeammat ne kulkevat, pienemmät perustelut sopivat kirjanmerkkeihin. Jos vedet ovat yhden metrin syvyydessä, on parempi valita laattapohja. Kellarin järjestely ei ole poissa kysymyksestä. Jos alla on, voit pysyä matala-teipillä.
 3. Maaperän jäädytysaste. Siinä tapauksessa, että kohoava maa on maaperän jäädyttämisen syvyydessä, se on vaihdettava. Muuten ne rakentavat upotetun nauhan pohjan tai säätiön paalut. Joissakin tapauksissa voit valita matala-laatikko kellarista.

Laskettaessa on tarpeen ottaa huomioon kaikki kolme tekijää samanaikaisesti.

Jalka-alue

Yksi säätiön laskennan tärkeistä seikoista on sen jalan ala. Ennen työn aloittamista on ymmärrettävä, kuinka kuormitusta jaetaan kunnolla. Tämä arvo lasketaan alla olevasta erityisestä kaavasta.

Ainoa pinta-ala lasketaan siten, että pohja laakerikuormallaan ei pakota maata. Älä ota huomioon tämän arvon indikaattoreita vain laattapohjan järjestelyssä, koska kuorman jakautumisessa on riittävästi tilaa. Mutta tässä tapauksessa laite suljetaan kellarista.

Maaperän kestävyys

Kunkin maan tyyppisen kuormituksen kestävyysindikaattorit riippuvat sen syvyydestä ja sen tiheyden ja huokoisuuden indikaattoreista. Lisääntyvällä syvyydellä myös vetokertoimella kasvaa.

Siksi, jos suunnitelmia on tehdä töitä, joilla perustus saadaan alle 1,5 metrin syvyyteen, niin maaperän kestävyys on laskettava käyttäen kaavaa

R0 - laskettu vastus, joka voidaan määrittää alla olevasta taulukosta

H on pohjan perustan syvyyden indikaattori nollatason (cm) mukaan.

On myös pidettävä mielessä, että kuormituksen kestävyyteen vaikuttaa maaperän kosteus. Siksi ei saa sivuuttaa pohjaveden kulkeutumista.

On selvää, että tekemällä itsenäisiä laskelmia on tehtävä paljon vaivaa. Siksi työn helpottamiseksi voit käyttää online-laskinta. Lisätietoja maaperänkestävyyden laskemisesta on tässä videossa:

Kokonaiskuorma maassa

Tärkeät indikaattorit tulevan rakennuksen maaperän kuormituksesta. Laskelmiin olisi sisällytettävä seuraavat tekijät:

 1. Tulevan rakenteen kokonaiskuormitus ottaen huomioon pohjan likimääräinen kuorma. Kiinnitä huomiota siihen, onko kellarissa varuste. Tätä varten sinun on luotettava alla olevassa taulukossa esitettyihin tietoihin.
 2. Arjen käyttöelementtien kokonaiskuormitus, kuten tulisijat, uunit, huonekalut, ihmiset ja niin edelleen.
 3. Kausittaiset kuormat. Esimerkiksi lumipeite. Indikaattorit kullekin ilmastoalueelle ovat erilaisia. Joten keskikaistaleelle - 100 kg / m 2 katolta etelä - 50 kg / m 2, pohjoisessa - 190 kg / m 2.

Kellaripinnan ala-alueen arvo määrittää kaistaleen leveyden parametrit nauhapohjalle ja tukipinnalle pylväs- tai paalusäätiölle. Jos sinulla on vaikeuksia laskea, suosittelemme ottamaan yhteyttä online-laskimeen.

Opimme esimerkin avulla

Ehdotamme, että laskentaprosessi otetaan huomioon tietyllä esimerkillä. Suorita 6 x 8 m: n kokoisen talon laskelmat, joissa on yksi kantava seinä ja kellarimatto. Lisätietoja säätiön itsenäisestä laskemisesta on tässä videossa:

 1. Talon painon ja muiden yleisten kuormien laskemisen jälkeen saimme indikaattorin, joka oli 160 000 kg.
 2. Maaperän tyypin tutkimisen jälkeen määritettiin, että savea hallitsee märkä. Sen resistanssin osoittimet taulukossa ovat 6kg / cm 2. Olosuhteiden kerroin - 1. Luotettavuuskerroin - 1.2.
 3. Kaikkien kaavojen indikaattoreiden korvaaminen saadaan S = (1,2 * 160000) :( 1 * 6) = 32000 (cm 2) = 3,2 (m 2).
 4. Nyt me määrittelemme kaistaleen leveyden nauhan perustukselle. Nauhan kokonaispituus on suunnilleen (6 + 8) * 2 + 6 = 34 (m). Lisäys 6 kannattimien ulkopuolella määrittää sisäseinän seinän pituuden. Näin kaivon leveys on 3,2 / 34 = 0,1 (m).
 5. Puutalolle laskettaessa alaosaa saadaan 1 m 2: n arvo. Siirry nyt vaadittavien paalujen määrän laskemiseen. Kiinnitämme huomiota siihen, että tässä tapauksessa laite-kellari on varsin monimutkainen prosessi. Ottaen huomioon, että yhden paalun osalta on oltava pohja, jonka pinta-ala on 0,07 m 2, saamme 1 / 0,07 = 15 paalua.

Huomaa, että tämä on pienin osoitin, joka varmistaa tasaisen kuormituksen. Mutta järjestämällä säätiö otetaan huomioon seinän leveys ja muut indikaattorit.

Joten, laskemalla säätiö, sinun kannattaa tarkistaa indikaattorit useita kertoja. Laskelmien suorittaminen riippuu tulevaisuuden suunnittelun luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Tärkeä tekijä on myös laskenta materiaalien hankinnasta töiden toteuttamiseksi säätiön perustamisesta.

Kuorman laskeminen säätöön

Pohjaan kohdistuvan kuorman laskeminen on välttämätöntä, jotta sen geometriset mitat ja peruspohjan alue voidaan valita oikein. Viime kädessä koko rakennuksen lujuus ja kestävyys riippuvat säätiön oikeasta laskemisesta. Laskenta lasketaan kuormituksen määrittämiseksi neliömetriä kohti ja vertaamalla sitä sallittuihin arvoihin.

Voit laskea sinun täytyy tietää:

 • Alue, jossa rakennusta rakennetaan;
 • Maaperän tyyppi ja pohjaveden syvyys;
 • Materiaali, josta rakennuksen rakenteelliset elementit tehdään;
 • Rakennuksen rakenne, kerrosten määrä, katon tyyppi.

Tarvittavien tietojen perusteella säätiön laskenta tai sen lopputarkastus tehdään rakennuksen suunnittelun jälkeen.

Yritetään laskea kuormitus pohjalle yhden kerroksen talosta, joka on valmistettu kiinteästä tiilestä kiinteästä muurauksesta, jonka seinämän paksuus on 40 cm. Talon mitat ovat 10x8 metriä. Kellarin katto on betoniteräksiä, 1. kerroksen päällekkäisyys on puuta pitkin teräspalkkeja. Katolla on penkki, peitetty metallilla, jonka kaltevuus on 25 astetta. Alue - Moskovan alue, maaperän tyyppi - märkälaatta, jonka huokoisuusaste on 0,5. Pohja on tehty hienorakeisesta betonista, pohjan seinämän paksuus laskennassa on yhtä suuri kuin seinämän paksuus.

Perustan syvyyden määrittäminen

Syvyys syvyyteen riippuu pakastuksen syvyydestä ja maaperätyypistä. Taulukossa esitetään maaperän jäädytyksen syvyyden viitearvot eri alueilla.

Taulukko 1 - Maaperän jäädyttämistä koskevat viitetiedot

Perusrakenteen syvyyden tulisi yleisesti olla suurempi kuin jäädytyksen syvyys, mutta poikkeavat maaperän tyypistä johtuvat, ne on lueteltu taulukossa 2.

Taulukko 2 - Säätiön perustan syvyyden riippuvuus maaperätyypistä

Pohjan syvyys on välttämätön myöhempää maaperän kuormitusta varten ja sen koon määrittämiseksi.

Määritä maaperän jäädytyksen syvyys taulukon 1 mukaan. Moskovan osalta se on 140 cm. Taulukon 2 mukaan löydämme maaperän tyypin. Mittauksen syvyyden on oltava vähintään arvioitu jäädytyksen syvyys. Tämän perusteella talon pohjan syvyys valitaan 1,4 metriä.

Kattokuormituslaskenta

Katon kuormitus jakautuu niiden säätöpuolen sivujen väliin, joihin raudoitusjärjestelmä tuetaan seinien läpi. Tavalliselle pylväskatolle, nämä ovat yleensä kaksi vastakkaista sivua pohja, neljä rinteistä katto, kaikki neljä sivua. Katon hajautettu kuorma määräytyy katon ulkoneman alueeksi, joka viitataan perustuksen kuormitetun sivun pinta-alaan ja kerrotaan materiaalin ominaispainolla.

Taulukko 3 - eri tyyppisten kattojen osuus

 1. Määritä katon ulkoneman alue. Talon mitat ovat 10x8 metriä, pylväskaton ulkoneva alue on yhtä kuin talon pinta-ala: 10 · 8 = 80 m 2.
 2. Säätiön pituus on yhtä suuri kuin sen kahden pitkän sivun summa, koska pylväskatto on kaksi pitkää vastakkaista puolta. Tällöin kuormitetun perustuksen pituus määritellään 10 · 2 = 20 m.
 3. Lattialle lastattiin 0.4 metrin paksuinen alue: 20 · 0.4 = 8 m 2.
 4. Päällystetyyppi on metalli, kaltevuuskulma on 25 astetta, mikä tarkoittaa, että taulukon 3 mukainen laskennallinen kuormitus on 30 kg / m 2.
 5. Katon kuormitus säätöön on 80/8 · 30 = 300 kg / m 2.

Lumikuormituslaskenta

Lumikuorma siirretään säätiölle katon ja seinien läpi, joten säätöjen samat sivut ovat kuormitettuja kuten katon laskemisessa. Lumipeite on yhtä suuri kuin katon pinta-ala. Saatu arvo on jaettu kellarikerroksen kuormitetuilla sivuilla ja kerrottu kartan määrittämällä tiellä olevalla lumikuormalla.

 1. Kaltevuuskulma, jonka kaltevuus on 25 astetta, on (8/2) / cos25 ° = 4,4 m.
 2. Kattotila on yhtä suuri kuin harjan pituus kerrottuna kaltevuuden pituudella (4,4 · 10) · 2 = 88 m 2.
 3. Moskovan alueen lumikuorma kartalla on 126 kg / m 2. Kerro se katon pinta-alasta ja jakaa alustan kuormitetun osan alueella 88 · 126/8 = 1386 kg / m 2.

Lattiakiven laskeminen

Kattojen kaltaiset katot yleensä perustuvat säätöön kaksi vastakkaista sivua, joten laskenta perustuu näiden puolien pintaan. Lattia-ala on yhtä kuin rakennuksen ala. Ylimmän kuorman laskemiseksi sinun on harkittava kerrosten määrää ja kellarikerroksen määrää eli ensimmäisessä kerroksessa olevaa lattiaa.

Kunkin päällekkäisyyden pinta-ala kerrotaan taulukon 4 materiaalin ominaispainosta ja jaettuna pohjan kuormitetun osan alueella.

Taulukko 4 - päällekkäisyyksien osuus

 1. Pohja-alue on yhtä suuri kuin talon pinta-ala - 80 m 2. Talossa on kaksi kerrosta: yksi teräspalkkeja olevasta teräsbetonista ja yksi puu.
 2. Kerro raudoitetun betonilaatan pinta-ala taulukon 4 painolla: 80 · 500 = 40000 kg.
 3. Kerro puun päällekkäisyyden alue pöydän painolla 4: 80 · 200 = 16000 kg.
 4. Yhteenveto niistä ja löydämme kuorman 1 m 2: n kuormitetun osan pohjasta: (40000 + 16000) / 8 = 7000 kg / m 2.

Seinän kuormituslaskenta

Seinien kuorma määritellään seinien tilavuudeksi kerrottuna taulukon 5 ominaispainolla, saatu tulos jaetaan säätiön kaikkien sivujen pituudella kerrottuna sen paksuudella.

Taulukko 5 - seinämateriaalien osuus

 1. Seinien pinta-ala on yhtä suuri kuin rakennuksen korkeus kerrottuna talon kehällä: 3 · (10 · 2 + 8 · 2) = 108 m 2.
 2. Seinien tilavuus on kerrottu paksuudella, se on 108-0,4 = 43,2 m 3.
 3. Etsi seinien paino kertomalla tilavuus taulukon 5 materiaalin ominaispainolla: 43,2 - 1800 = 77760 kg.
 4. Säätiön kaikkien puolien pinta-ala on yhtä suuri kuin ympärysmitta kerrottuna paksuudella: (10 · 2 + 8 · 2) · 0.4 = 14,4 m 2.
 5. Seinien erityinen kuormitus pohjassa on 77760 / 14,4 = 5400 kg.

Pohjakerroksen alustava laskenta maassa

Pohjan pohjan kuormitus lasketaan perustan tilavuuden tuotoksena materiaalin tiheydellä, josta se tehdään, jaettuna 1 m 2: ksi sen pohjan pinta-alasta. Tilavuus voidaan löytää syvyyden tuotoksena perustan paksuuteen. Pohjan paksuus otetaan alustavaan laskelmaan, joka vastaa seinien paksuutta.

Taulukko 6 - Kellarimateriaalien tiheys

 1. Säätiön pinta-ala on 14,4 m 2, laidan syvyys 1,4 m. Säätiön tilavuus on 14,4 · 1,4 = 20,2 m 3.
 2. Hienorakeisen betonin perustan massa on: 20,2 · 1800 = 36360 kg.
 3. Kuormitus maahan: 36360 / 14,4 = 2525 kg / m 2.

Kokonaiskun laskeminen 1 m 2 maaperälle

Edellisten laskelmien tulokset on yhteenveto, laskettaessa säätöön kohdistuvaa maksimikuormitusta, joka on suurempi niille sivuille, joille katto on.

Maaperän ehdollinen suunnitteluvastus0 joka määritetään SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakennelmien perustukset" taulukkojen mukaisesti.

 1. Yhteenveto katon painosta, lumikuormasta, lattian ja seinien painosta sekä pohjasta: 300 + 1386 + 7000 + 5400 + 2525 = 16 611 kg / m 2 = 17 t / m 2.
 2. Määritämme maaperän ehdollisen suunnitteluvastuksen SNiP 2.02.01-83 taulukoiden mukaisesti. Märkäpellit, joiden huokoisuussuhde on 0,5 R0 on 2,5 kg / cm2 tai 25 t / m2.

Laskennasta voidaan nähdä, että kuormitus maassa on hyväksyttävissä rajoissa.

Kuinka laskea talon perusta

Kaikki talot on rakennettu tiukasti projektiin, jonka asiantuntijat kehittävät. Yksi tärkeimmistä rakennussuunnittelupisteistä on säätiön laskenta. Mutta osa rakennuksista on rakennettava itsenäisesti. Näihin kuuluvat kylpylä-, garage-huvilat ja jopa pienet asuinrakennukset. Tällaisissa tapauksissa on tärkeää valita ja suunnitella laadukas ja luotettava perusta. Lisäksi kaiken työn perustan kustannukset ovat joskus 1/3. Jos teet virheen, talon pohja uudelleenasentaminen ei toisinaan ole mahdollista ja aina kallista. Kukaan ei palauta käyttämättömiä voimia ja aikaa ollenkaan. Kuinka laskea talon perusta, valitse oikea, voit oppia tästä artikkelista.

Säätiön rooli rakentamisessa

Talon perusta on ensinnäkin perusta suunnittelulle, jonka laatu riippuu siitä, kuinka kauan rakennus rakennetaan. Kaikki talonrakentaminen kankaista hyväksytyn asiakirjan mukaisesti, jossa säätiön laskeminen ei ole viimeinen.

Oikein suunniteltu säätiö suojaa rakennusta tulvilta ja säästää laminoitujen viilutankojen talon rakentamista ja muita halkeilua ja hävittämistä. Alusta on suunniteltava kestämään talon paino ilman ongelmia ja samalla jakaa kuorma tasaisesti maan päällä.

Säätiön laskenta sisältää:

 1. Kuormituslaskenta erilaisille maaperälajille.
 2. Kuution tilavuus (määritetään, kuinka paljon rakennusaineita tarvitaan).
 3. Lasketaan säätiön kustannukset, mukaan lukien työ ja materiaalit.

Yleisimmät virheet, kun asennus pohjaan voidaan nähdä videossa:

Mikä suunnittelun perusteet valita

Puutaloiden rakentamisessa käytetään malleja:

On olemassa alueita, joissa on järkevää käyttää sekatyyppistä alustaa, esimerkiksi nauha-pinoa. Tämä on erään tärkeimmän lajin muutos. Mutta tämä on monimutkainen rakentaminen ja rakentajat yrittävät muuttaa maaperän koostumusta yhden päätyypin alla. Tällöin kuivataan suolaista ja kuivaa hiekkaa, tai osa maaperästä poistetaan yksinkertaisesti ja peitetään kuonalla, joka on upotettu betoniin.

Valitse pohja riippuen rakenteilla olevasta talosta. Mitä raskaampi muotoilu, sitä massiivisempi on säätiö. Profiilipuun tai pyöristetyn tukin talon rakentamiseen käytetään nauha- tai pylvästyyppejä. Ja nauha, hienosyöttö.

Syvyys esiintyy laskettaessa kahta päätekijää:

 1. Pohjaveden syvyys.
 2. Maaperän jäädyttäminen tulevan rakentamisen alalla.

Pohjaveden syvyydestä on keskimäärin eri maaperä:

 • Hiekkapohja - 125cm
 • Savi ja liepeä - 150 cm
 • Hiekka ja sora - 100 cm

Tämä on talon pohjan maksimaalinen esiintyminen rakennuksen GOST mukaan, mutta se ilmaisee myös esiintymistiheyden enimmäismäärän:

 • Kuiva maaperä - 70 cm,
 • Märkä, lähellä pohjavesivarastoa - 120 cm.

Jos talossa on kellarisuunnitelma, rakenteen pohjan on oltava vähintään 40 cm lattiatason alapuolella.

Kuormitukset vaikuttavat säätöön

Käytettäessä aina vaikuttavia voimia:

 1. Lataa itse suunnittelusta.
 2. Maaperän paine kuormitettuna.

Oikealla laskennalla säätiön on kestettävä talon paino, kalusteet, asukkaat, lumi ja tuuli sekä maaperän turvotuspaine. Rakennuksen paino suunnitellessa lasketaan erityisten taulukoiden mukaan, jotka osoittavat tietyn materiaalin likimääräisen painon. Laske kuinka paljon talo maksaa, koska nämä taulukot eivät ole vaikeita. Talon paino 1 cm 2 / kg pitäisi ylittää kuorman, joka voi kestää maaperän. Joten tietyille maaperälajille tämä kuorma on yhtä suuri:

 • Sora ja karkea hiekkakivi - 3,5-4,5 kg / cm 2.
 • Hieno hiekkakivi - 2-3 kg / cm 2
 • Savi kiinteä maa - 3-6 kg / cm 2.
 • Murskattu kivi - 5-6 kg / cm 2.

Laskennassa ei ole välttämätöntä unohtaa, että pohjan rakenteella itsellään on myös tietty paino. Joka tapauksessa suunnittelulaskenta on aina yksilöllistä eri paikoille ja rakennuksille.

Kaikki säätiön kuormitukset jaetaan pysyviksi (katto, seinät, lattiapalkit, vedeneristys jne.) Ja tilapäiset (lumipeite, tuuli, jne.).

Kokonaiskerroin lasketaan (itse talo, säätiö, eristysjärjestelmä) ja käytön aikana (huonekalut, asuvat ihmiset jne.).

Kuinka lasketaan säätiön kuorma

Talon koon määrittäminen ei ole vaikeaa laskea sen perustan aluetta. Tämä tehdään kuorman oikean laskemiseksi. Kuorma riippuu materiaalista, josta talo on koottu. Normaali rakennusdokumentaatio osoittaa säätiön osuuden eri materiaaleista riippuen:

 • Tiili ja betoni - 1880-2200 kg / m 3,
 • Kotikivi - 1600-1800 kg / m 3,
 • Puutalon seinien paino:
 • Runkopaneeli - 30-50 kg / m 2,
 • Bar-muotoinen, pyöristetty ja pilkottu lokero - 70-100 kg / m 2.

Kuorman määrittämiseksi on tärkeää tietää kerrosten paino:

 • Socle päällekkäisyys - 100-300 kg / m 2,
 • Pohjakerrokset - 150-300 kg / m 2,
 • Teräsbetonilattia - 500 kg / m 2.

Kattokohtainen paino:

 • Teräslevy - 20-20 kg / m 2
 • Ruberoidi - 30-50 kg / m 2
 • Levy - 40-50 kg / m 2
 • Keraamiset laatat - 60-80 kg / m 2.

Tietäen nämä tiedot, voit laskea talon likimääräisen painon.

Katsotaanpa, miten voit käyttää näitä indikaattoreita todellisen esimerkin avulla:

Suunnitelman mukaan talo on kooltaan 8x5 ja yksi sisäseinä. Rakennuksen korkeus on 3 m. Seinien pituuden selvittämiseksi: 5 + 8 + 5 = 18 m. Laskemme seinien pinta-alan: 18x3 = 54 m2.

Kellarilevyjen laskemiseksi kootaan talon pituuden ja leveyden tuote: 5x8 = 40 m 2. Alakerrassa on samat alueet kellareilla, mikä tarkoittaa myös 40 m2.

Laskettaessa katon päällekkäisyyttä sinun täytyy tietää arkin koko. Olkoon se 6 x 2 m. Pinta-ala: 6x2 = 12 m 2. Käytetään yhteensä 8 arkkia: 8x12 = 96 m 2.

Tietäen nämä numerot voit helposti laskea jatkuvan kuormituksen säätiölle. Lisäksi tämä luku olisi pyöristettävä enimmäismäärään.

Seuraava askel on laskea säätiön paino ja alue.

Säätiön ala ja paino

Laske säätiö ei ole vaikea, ota huomioon tietty esimerkki:

Talonrakennukseen valittiin nauhatyökalu, jonka pohjalla oli vain 1,5 m. Tähän luokkaan on lisättävä 50 cm maanpinnan yläpuolella. Säätiön korkeus on 1,50 + 0,50 = 2 m. Sitten lasketaan olevan pitkä: (5 + 8) x2 = 26 m. Sisäisen osion pituus on 5 m. 26 + 5 = 31 m.

Laske säätötilavuus, pituuden, korkeuden ja leveyden tuote. Leveys 50 cm, 0,5x31x2 = 31 m 2. Edellä mainittujen tietojen mukaan laskeimme säätiön painon: Betonipaino painaa 2400 kg / m3, 31x2400 = 74 400 tonnia. Säätiön tukialue on 31000х50 = 15 500 cm2.

Jos tietyntyyppisen maaperän sallitut alueet ovat korkeammat, sinun on vaihdettava alustan leveys hihnalla ja pylväiden määrä sarakkeessa. Samalla rakennuksen kokonaispaino kasvaa, joten laskelmat on aloitettava uudestaan.

Miten laskea betonia säätiölle

Jotta ylimääräisten rakennusmateriaalien hankinta ei onnistu, on tärkeää tehdä tarkka laskelma säätiön kuutiokapasiteetista. Kuution tilavuuden laskemiseksi on tärkeää ottaa huomioon kaksi tekijää: perustan tyyppi ja sen muotoilun monimutkaisuus. Jotta lukijat olisivat helppokäyttöisiä, katsomme erilaisten säätiöiden laskemista erikseen.

Ribbonpohjan kuutio-kapasiteetin laskeminen

On helpointa laskea liuskajohdon kuutio kapasiteetti. Voit tehdä tämän lisäämällä pituuden, leveyden ja korkeuden. Leveys on 50 cm, olemme jo laskeneet korkeuden yli 1,5 m. Pituus lasketaan ympärysmitta 5+ (8 + 5) x2 = 45 m. Kuumakapasiteetti lasketaan: 0,5x45x1,5 = 33,75 m 3. Pyöristämme nämä tiedot ja lisäämme 10% (marginaali), 37 betonin kupertaa.

Pylväsperustan pylvään laskeminen

Pylväsperusta voi olla erilainen muoto (ympyrä, neliö jne.). Laske esimerkiksi pyöreiden pylväiden kuutio. Tätä varten tarvitsemme seuraavat arvot: halkaisija, poikkileikkaus, sarakkeen korkeus. Alue lasketaan kertomalla Pi: n määrä x 2: n säteellä. Poikkileikkaus sarakkeelle, jonka säde on 15 cm: 3, 14 x 0, 75 m = 0,2355 m. Säteen ja korkeuden tuntemisella voit laskea tilavuus: 0,2355x1,5 = 0, 353 m 3. Tämä luku on kerrottava pylväiden määrällä säätiössä.

Tilavuuskappaleen laskeminen laattapohjalle

Monoliittisen suorakaiteen muotoisen levyn laskemiseksi sinun on tunnettava alue ja paksuus. Suunniteltu talo on kooltaan 5 x 8, joten levyn pinta-ala on 40 m 2. Asiantuntijat suosittelevat 10-15 cm: n paksuista monoliittia. Laske 10 cm: n paksuinen kuutioprosentti: 40x10 = 400 m 3.

Joustava kylkiluut valmistetaan monoliittiselle alustalle pitkin kehää. Alueen laskemiseksi on tarpeen tietää pituus ja leveys. Rakentamassa 5x8 jäykistysreunoja kiinnitin 2,5 m: iin. Tällaisten kylkiluiden leveys on 3 ja pituus 4. Kokonaispituus on tasainen: (5x3) + (8x4) = 47 m.

Laske nyt kuutio kapasiteetti. Reunan leveys on yhtä suuri kuin levyn paksuus - 10 cm, mikä tarkoittaa, että yhden reunan pinta-ala on täsmälleen 0,1 x 0,1 = 0,01 m 2. Kerro alue 47: n pituudella = 0,47 m 3.

Kuinka määritellä vahvistus ja lanka

Luodaan jäykkä ja kestävä rakenne asennuksessa raudanvahvistuksella. Sen määrä riippuu säätiön tyypistä, kuormituksesta ja maaperästä. Suureen halkaisijaltaan varustettua kartioa käytetään sellaisen alustan saamiseksi, jolla on suurempi kuormituskyky. Mutta perustuksen paino vahvistuksella kasvaa. Jos maaperä on kovaa, pohja muuttuu vähäiseksi, mikä tarkoittaa, että raudoitus vaatii vähimmäishalkaisijan.

Nauhapohjan liitososien määrä

Nauhalevyt on varustettu halkaisijalla 10-12 mm, koska rakenne itse kestää raskaita kuormituksia. Laita se kahteen tankoon riippumatta pohjan syvyydestä. Asiantuntijat suosittelevat kiinnittimen asettamista 10-15 cm: n korkeudelle. Pystysuuntaiset sauvat ilman kuormaa, joten voit käyttää halvinta.

5 x 8-kokoiselle talolle, nauhan pohjan pituus on 45 m. 4 tankoa vahvistaen kulutus on 45x4 = 180 m. Lisätään poikittain 150 cm: n ja 50 cm: n leveydellä 40 cm: n portaissa: (8 / 0,4) x0,5 = 10 m. Lisää ne pituuteen: 180 + 10 = 190 m.

Neuletiheys tarvitaan yhdelle liitokselle 30 cm. Pituus 45 m ja askel 40 cm: 45 / 0.4-112.5. Tämä luku kerrotaan yksittäisen liitännän koolla: 112,5 x 0,3 = 33,7 m neulontankaa, joka tarvitaan 1-tason säätöön.

Pylväskannan raudoituksen määrä

Pylväspohjan vahvistamiseksi käyttäen paksua raudoitusta 40 mm: stä. Horisontaalinen vahvike ei aiheuta kuormitusta, joten voit käyttää kaikkein halvempaa. Keskimäärin 4 pylväästä käytetään yhtä pylvästä. Pilarien lukumäärän tuntemisella ei ole vaikeata laskea vahvistuksen kokoa.

1,5 m halkaisijaltaan 15 cm: n jalustan rakentamiseen tarvitaan 4 sauvaa, jonka askel on 7,5 cm ja solmio 3 pisteen kohdalla. Paksua raudoitusta tarvitaan: 1,5x4 = 6m. 30 cm (yhdelle solmulle) x3 = 90 cm. Jos säätiö käyttää 20 pylvästä, numero kerrotaan luvulla.

Neuletiheys on tarpeen yhdistääksesi yhdestä varresta 3 pistettä. Tämä luku kerrotaan tangoilla ja pystysuorilla nivelillä: 3x4x30 = 72 m.

Raudoituksen määrä monoliittiselle alustalle

Tiheää, vakaata maata varten voit ottaa ohuen vahvikkeen 10 mm: iin. Raskas rakenne ja epävakaa maaperä 14 mm. Kiinnitetty ligamentti 20-30 cm: n välein.

5x8-lomakkeelle tarvitaan 27 kappaletta ja 17 kpl leveä. Koska sitominen on välttämätöntä kaksinkertainen: (17 + 27) x2 = 88. Tämä numero on kerrottava tangon pituudella, saat vahvistuksen videon.

Miten laskea säätiön kustannukset

Laskelmien jälkeen tehdään kuutioita, raudoituksen määrää on helppo laskea säätiön kustannuksella. Muottipaneelien + maanrakennusten ja laitteiden kustannukset ja kustannukset lisätään peruskustannuksiin.

Keskimäärin avaimet käteen -rakennuksen kustannukset alkavat 15 000 m 2: sta. Mutta voit pelastaa ja tehdä kaiken työn omalla kädelläsi.

Valmiin betoniliuoksen kustannukset vaihtelevat 700 ruplasta kuutiometriä kohden, mutta voit vähentää kustannuksia tekemällä itse betonia. Tätä varten tarvitset hiekkaa, soraa ja sementtiä M250 tai 400. Sementin keskimääräinen hinta 800 ruplasta. per laukku 40 kg: ssa. KamAZ hiekka maksaa 2 500 ruplaa., Riittää täyttää säätiö.

Kustannuksia vähennetään myös silloin, kun suoritetaan osittaista työtä, esimerkiksi kaivamaan kaivantoa ja tekemään muottirakenteita omiin käsiinsä ja antamaan konkreettisia luottamusta asiantuntijoille.

Joka tapauksessa sinun ei pidä säästää talon perusteella, sillä sen on oltava luotettava ja kestävä. Ja miten laskea ja ei ylity yli, kerroimme yksityiskohtaisesti.

Kuorman laskeminen säätiölle - painolasku kotona.

Tulevaisuuden talon kuormituksen laskeminen sekä maaperän ominaisuuksien määrittäminen rakennustyömaalla ovat kaksi ensisijaista tehtävää, jotka on suoritettava säätiön suunnittelussa.

Itse omien maantieteellisten ominaisuuksien likimääräisestä arvioinnista kerrottiin artikkelissa "Määritä maaperän ominaisuudet rakennustyömaalla". Ja tässä on laskin, jonka avulla voit määrittää rakennettavan talon kokonaispainon. Saadun tuloksen avulla lasketaan valitun säätiön parametrit. Laskimen rakenteen ja toiminnan kuvaus on suoraan sen alapuolella.

Työskentele laskimen kanssa

Vaihe 1: Merkitse kodin kotelon muoto. Vaihtoehtoja on kaksi: joko talon laatikko on yksinkertaisen suorakulmion muoto (neliö) tai jokin muu monimutkaisen monikulmion muoto (talossa on enemmän kuin neljä kulmaa, on projektioita, lahti-ikkunoita jne.).

Kun valitset ensimmäisen vaihtoehdon, sinun on määritettävä talon pituus (А-В) ja leveys (1-2), kun taas ulkoisten seinien ulkoreunan ja talon alueen suunnitelman mukaan laskettavat arvot lasketaan automaattisesti.

Kun valitset toisen vaihtoehdon, kehä ja alue lasketaan itsenäisesti (paperiarkilla), koska kotikentän muodon vaihtoehdot ovat hyvin erilaisia ​​ja kaikilla on omat. Tuloksena olevat numerot tallennetaan laskimeen. Kiinnitä huomiota mittayksikköön. Laskelmat suoritetaan metreinä, neliömetreinä ja kiloina.

Vaihe 2: Määritä talon kellarikerroksen parametrit. Yksinkertaisin sanoin pohja on talon seinien alaosa, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle. Se voidaan toteuttaa useissa versioissa:

 1. pohja on nauhan perustuksen yläosa maanpinnan yläpuolella.
 2. Kellari on erillinen osa taloa, jonka materiaali eroaa kellarimateriaalista ja seinämateriaalista, esimerkiksi se on tehty monoliittisesta betonista, seinä on puusta ja kellari on tiili.
 3. Kellari on valmistettu samasta materiaalista kuin ulkoseinät, mutta koska se on usein muitakin kuin seinän materiaaleja eikä sisällä sisustusta, pohdimme sitä erikseen.

Joka tapauksessa mittaa kellarikerroksen korkeus maanpinnasta tasolle, jolla kellarikatto on.

Vaihe 3: Määritä talon ulkoseinien parametrit. Niiden korkeus mitataan pohjan yläosasta kattoon tai kannen pohjaan, kuten kuvassa on esitetty.

Kaappien kokonaispinta-ala sekä ulkoseinien ikkunan ja oviaukkojen pinta-ala on laskettava projektin perusteella ja syötetään arvot laskimeen.

Laskennassa on mukana keskimäärät kaksoisikkunat (35 kg / m²) ja ovet (15 kg / m²).

Vaihe 4: Määritä seinien parametrit talossa. Laskimessa laakerit ja ei-kantavat väliseinät katsotaan erikseen. Tämä tapahtui tarkoituksella, koska useimmissa tapauksissa laakerin väliseinät ovat massiivisempia (ne tuntevat kuorman lattialta tai katolta). Ja väliseinät eivät yksinkertaisesti liitä rakenteita ja ne voidaan asentaa esimerkiksi kipsilevystä.

Vaihe 5: Määritä kattoparametrit. Ensinnäkin valitaan sen muoto ja sen perusteella asetamme tarvittavat mitat. Tyypillisiä katoja varten kaltevuusalueet ja niiden kaltevuuskulmat lasketaan automaattisesti. Jos kattossasi on monimutkainen kokoonpano, sen laskujen pinta-ala ja niiden kaltevuuskulma, jotka ovat välttämättömiä lisätilaskelmille, on määritettävä itsenäisesti paperille.

Kattopäällysteen paino laskimessa lasketaan ottaen huomioon ristikkojärjestelmän paino, jonka oletetaan olevan 25 kg / m².

Lisäksi, jotta määritettäisiin lumikuorma, valitse sopivan alueen määrä liitteenä olevan kartan avulla.

Lasku laskimessa tehdään kaavasta (10.1) SP 20.13330.2011 (Päivitetty versio SNiP 2.01.07-85 *):

jossa 1.4 on kohdassa (10.12) annettu lumipeitteen luotettavuuskerroin;

0,7 on pelkistyskerroin, joka riippuu tämän alueen tammikuun keskilämpötilasta. Tämän kertoimen oletetaan olevan yhtä kuin tammikuun tammikuun keskilämpötilan ollessa yli -5 º C. Mutta koska maamme lähes koko alue on keskimääräinen tammikuun lämpötila on tämän merkin alapuolella (tämän SNiP: n liitteen G kartta 5), ​​sitten laskimessa kerroin on 0,7 ei toimitettu.

Ce ja cT - kerroin ottaen huomioon lumen ajautuminen ja lämpökerroin. Niiden arvojen oletetaan olevan yhtä suuret kuin laskennan helpottamiseksi.

Sg - lumipeitteen paino 1 metriä kohti katon vaakasuoraa projektiota varten, joka määritetään kartalla valitsemassamme lumen alueella;

μ - kerroin, jonka arvo riippuu kaltevuuksien kallistuskulmasta. Kulmassa yli 60º μ = 0 (eli lumikuormaa ei oteta lainkaan huomioon). Kun kulma on alle 30 ° μ = 1. Kaltevuuden kaltevuuden väliarvojen osalta on välttämätöntä suorittaa interpolointi. Laskimessa tämä tehdään yksinkertaisen kaavan perusteella:

μ = 2 - α / 30, missä α - rinteiden kallistuskulma asteina

Vaihe 6: Määritä levyjen parametrit. Rakenteiden painon ohella on mukana 195 kg / m² käyttökuorma kellarikerrokselle ja tukilattialle ja 90 kg / m² ullakolle.

Kun olet tehnyt kaikki alkuperäiset tiedot, napsauta "CALCULATE!" Joka kerta, kun muutat lähdearvoa tulosten päivittämiseksi, paina tätä painiketta.

Kiinnitä huomiota! Tuulikuormaa kuormien keräämisessä säätiön matalarakentamisessa ei oteta huomioon. Näet SNiP 2.01.07-85 * "Kuormat ja vaikutukset" kohdan (10.14).