Kaivaa ojia

On mahdotonta rakentaa kestävää kotia tasaiselle maalle ilman säätiötä. Ensimmäinen askel, jota ei voida ohittaa, on säätiön luominen. Mutta ennen kuin luot säätiön, tarvitset hyvän perustan sille. Tämä säätiö on kuoppa.
Ymmärrämme, että säätiö on rakennuksen kestävyyden ja kestävyyden perusta. Kaivojen kaivaminen on vastuullinen ja aikaa vievä rakennusprosessi, joka vaatii paitsi korkealaatuisia laitteita myös erityisosaamista.

Siksi toimimme hyvällä algoritmilla:

 • Kehitys - tämä vaihe sisältää suunnittelun ja laskutoimituksen, koska tulevaisuuden säätiön määrä ja syvyys riippuvat myös kerrosten lukumäärästä;
 • Vyö- ja harjoittelulaitteet;
 • Suoraan kaivaminen. Meillä on kehittyneitä rakennusmateriaaleja, jotka vähentävät rakentamiseen kuluja ja aikaa.
 • Kaivoksen sinusien täyttö ja pohjan valmistelu.

Kaivettavien kaivosten hinnat

Säätiö kuoppa

Sekä korkea kerrostalo että pieni kerrostalohko tarvitsevat säätiön.

Tässä otetaan huomioon kaksi pistettä:

 • millä perusteella kaivetaan kaivoa. Vain karuinen maa soveltuu kaivamaan;
 • läsnäolo kellarin talon. Tässä tapauksessa rummaging kautta koko leveys talon. Jos kellari ei ole, niin voit tehdä kaivannon kaistaleen alla.

Työntekijöemme onnistuvat onnellisella tavalla korkeimman tason tehtävään.

Yrityksessämme on ammattilaisia, jotka nopeasti ja tehokkaasti selviytyvät tehtävästä. Tarjoamme myös kotimaisille ja ulkomaisille valmistajille tarkoitettujen rakennustarvikkeiden vuokrauspalveluja, jotka eivät ainoastaan ​​kaivaa kuoppia vaan myös ylimääräistä maaperää.

Kaivojen kaivaus

Kun projektin kehitysvaihe on saatu päätökseen, voit siirtyä suoraan kaivamaan. On muistettava, että käyttäjän olisi liian vaikea suorittaa kaikki tarvittavat laskelmat, analysoida ja kaivaa kaivo. Siksi on parempi vähentää riskejä ja hakea apua ammattilaisilta.

Kaivamisen prosessilla on oma rakenne:

 • purkaminen viestintä;
 • maaperän yläkerroksen poistaminen;
 • kaivaminen rakennustarvikkeilla;
 • kuopan järjestely;
 • ylimääräisen maaperän vienti.

Yhtiön palveluiden avulla asiakas riistää itsensä sellaisilta ongelmilta kuin:

 • maaperän analyysi, kokolaskelmat;
 • alueen puhdistaminen, kaivamisen valmistelu;
 • kaivaminen ammatillisten laitteiden avulla;
 • roskat, maaperän poisto;
 • myöhemmin maisemointi.

Palvelujen hinta riippuu useista tekijöistä:

 • rakennustarvikkeiden vuokraus;
 • tulevaisuuden säätiön koko;
 • poistetun maaperän määrä.

Uskomme kaikille työntekijöillemme rakentaville huolenaiheillemme, takaamme korkealaatuisen työn korkealuokkaisten laitteiden avulla kohtuullisin hinnoin.

Kaivoksen kehittäminen:

8-929-01-11-333, 8-951-87-80-963 Alexander

Talon rakentaminen

Kaivaa kaivantoa säätiölle - vain ensisilmäyksellä näyttää siltä, ​​että mikään ei ole yksinkertaisempi, mutta tämä on harhaanjohtava vaikutelma sivustakatsojasta. Ennen kuin kaivetaan kaivantoa tai kaivetaan kaivantoa säätiölle, jokainen arkkitehti kiinnittää enemmän huomiota alustaviin kuormituslaskelmiin ja maaperän ominaisuuksiin kuin hankkeen kehittämiseen ja sen ylläpitoon. Talon perusta ei ole alkanut merkinnällä, vaikka sitä ei voida välttää, mutta tärkeämmillä maa-indikaattoreilla. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon sellaiset parametrit kuin talon tai mökin perustusten osien syvyys ja leveys.

Sisällysluettelo:

Kuinka lasketaan kaivannon syvyys pohjan alla

Talo on vähän kuin jäävuori, jossa kaikkein salamainen osa on näkymätön tai puu - sitä korkeampi se on, sitä syvemmät juuret ovat maassa. Ja juuret itsessään saman rodun puissa ovat hyvin erilaisia ​​tavallisella, hiipivällä, hiekalla tai suolla maaperällä. Tämän periaatteen mukaan säätöön perustuvan kaivannon syvyyttä säädetään myös. Oikeiden laskelmien tekemiseksi on kuitenkin mahdotonta tehdä ilman rakennushanketta ja oikeaa paikkaa sivustolla. Esimerkiksi mökki rinteessä joen ylä- ja alaosassa pitäisi olla erilainen säätiö.

1. Maaperän kausivaihtelutekijä - märkä savi ja turve maaperässä kylmissä ilmastoissa vaatii syvän kaivannon rakentamiseen. Tämä kaivo on noin 1,5 - 2 metriä jäädytysmittarin tasolle. Tällaisella kentällä rakennuksen kausittaiset tulvat ovat edelleen suuret, mikä ei ole toivottavaa saada aikaan korkeita ja massiivisia. Kolmasosa valmiista kaivosta, jotta se säästetään, kaadetaan soraa tai seos hiekkaa ja maaperä, niin tämä pad on tiivistetty ja betoniliuosta on asetettu.

2. Sinking factor - pehmeät maaperät kutistuvat huomattavasti, pahempi, kun rakenne hellää epätasaisesti ja muodostaa halkeamia. Valmis rakennus olisi tällaisissa olosuhteissa asianmukaisesti suunniteltu, mieluiten symmetrisesti, tasaiselle kuormalle. Hiekkapohjainen maaperä, siementä ja kellua - ei vähäisempää, varsinkin alamäkialueilla, joissa pohjaveden yläkerros on korkeintaan 2 metriä. Maa talo on parempi rakentaa yksi tarina, leveä ja melko kevyt, ja säätiön syvyys laskee 0,8 metriin tai maaperän jäädyttämiseen. Kaivannon kaivaminen säätiön videon avulla mahdollistaa kaikkien tällaisen työn vaiheiden arvioinnin.

3. Tulvan todennäköisyyttä ei myöskään voida jättää huomioimatta, etenkin niissä paikoissa, joissa vedenpoistoa ei ole harkittu. Joskus on tarpeen tehdä kuivatuskanavia pitkin ääriviivaa pohjan alla kaivannon ympärillä. Ne sijaitsivat rengasmaisissa tyhjennysputkissa ja suljettiin sitten rauniolla. Tulvien uhka edellyttää kaivannon perusteellisempaa valmistelua, jossa on viemärin kaltevuus. Pohjan alla oleva vedenpoistokerros upotetaan syvälle maahan. Näissä toimenpiteissä ei kuitenkaan tarvita tavanomaista dacha-yhteisöä, paikkoja, jotka on valittu ilman tällaisia ​​ongelmia.

Vihje: Yleissääntö on suunnilleen seuraavanlainen: sora- ja hiekkapohjaisilla hiekkarannoilla riittää jopa 1 metrin syvyiset hiekkarannat jopa 1,3 metrin korkeudelle, liepeillä ja savimassalla noin 1,5 metriä ja hyvin tiheillä mailla - 2 metriä. huolehdi turvatoimenpiteistä - valuma-alueen irtonaiset seinät, varsinkin irrallisilla maaperillä, on välittömästi täytettävä muotilla, jotta kaivon seinä murenee.

Kuinka paljon se maksaa kaivamaan kaivannon perustaksi?

Jotta irrallinen kaivaisi säätiötä itselleen, tällaisen työn hinta ei ole niin tärkeä, tärkein asia on laskea vahvuuksiasi ja siihen kuluva aika. Mutta jäädytetty tai kivinen maa omilla käsillään, tavallisen lapion avulla, on vaikea hallita, varsinkin jos tarvitset syvän ja laajan kaivannon. Tällaisissa olosuhteissa on mahdotonta ilman vuokrata laitteita tai palkattuja käsiä. On paljon vaikeampaa, jos teknikko ei voi sopeutua sivustoonsa - sinun on etsittävä vaihtoehto.

Ennen kaivannon merkintöjen lukemista on tärkeää päättää, kuinka kaivaa kaivantoa perustaksi:

 • palkata työntekijöitä;
 • vuokrata kaivinkone tai muu raskas kone;
 • vuokrata traktori "cockerel";
 • löytää aikaa itse kaivamaan;
 • järjestää kumppaneita, ystäviä, perheenjäseniä jne.

Kullakin alueella niiden maatyönhinta, mukaan lukien kaivamisen perustaksi kaivaminen.

Valitun maan kuutiometriä kohti on maksettava 800 ruplaa. ja paljon muuta, riippuu paljon työstä, kaudesta ja maaperän koostumuksesta. On parempi selvittää vuokran hinnat ja työn määrä etukäteen tähän liittyvistä rakennusalan organisaatioista. Mutta vaikka pääsemme sopuun ystäviemme ja sukulaisten kanssa, emme voi tehdä ilman hyvää juhlaa ja ylimääräisiä bonuksia, mikä on myös kallista. Ja kaikki eivät halua ottaa tätä, varsinkin kylmäkaudella. Siksi kaikki nämä kohdat on ratkaistava etukäteen - laitteita, jotka on vuokrattu 1 päiväksi tai kädet kädet useita päiviä. Eräässä saavuttamattomassa paikassa paras vaihtoehto olisi kutsua rakennustyöryhmä, jolla on kaikki työkalut ja kokemus, mutta myös kaikki kustannukset, mutta maanrakennus kylmäkauden aikana maksaa noin kolmasosaa kalliimpaa.

Syvyysparametrien ja kaivon leveyden laskeminen

Säätövarren leveys tehdään ainakin betonipohjan leveydellä ja itse säätö on muodostettu hieman enemmän kuin seinien leveys. Esimerkiksi, jos teet talon murskatuista simpukoista, sitten muuraus tehdään "kiveen", eli suorakulmion pituuteen ja lisää 3-5 cm leveäksi viimeistelyyn.

Kaivannon syvyyttä ei lasketa pelkästään säätiön tulevaisuuden vaan myös kuivatuksen ja hiekkalaatan osalta. Manuaalisella kaivamenetelmällä alhaisempi maaperä (pohja) on poistettu erittäin vaakasuoralta rikkomatta alemman kerroksen luonnollista tiheyttä. Kaivannon pohjalle kaadettava maa poistetaan, koska kaivettu maaperä on vähäinen, noin kaksi kertaa löysää ja jopa varovasti tiivistyneellä tavalla mahdotonta saavuttaa sen luonnollista rakennetta. Kaivurin tai traktorin kaivamisen jälkeen irralliset maakerrokset pakotetaan tiivistetysti, jonka jälkeen tehdään tyhjennys ja hiekkalaatikko.

Kaivaminen kaivannuista säätiön alle omilla käsillä tehdään ottaen huomioon kaikki edellä mainitut maaperäominaisuudet. Paljon riippuu projektin korkeudesta tulevaisuuden rakenteesta ja sivuston ominaisuuksista. Talo voidaan rakentaa myös suolavedessä tai permafrost -olosuhteissa, mutta tähän tarvitaan pinoita tai erikoistekniikoita. Useimmissa tapauksissa he tekevät itsenäisesti kaivannon liuskajohdon pienelle maalaistalolle, joka on kompakti ja melko helppo rakenne. Jos talon alle suunnitellaan kellari, siihen ei tarvita säätiön kuoppia, ei liuskan perustusta.

Tavallisella maaperällä kaivannon optimaalinen syvyys nauhalevyn alapuolella on noin 1-1,5 m, ottaen huomioon pohjat, joissa on rampia. Tiheissä, ei-murenevissa maissa, joissa on matala perustus helppoa taloa varten, itse maaperän syvyys voi toimia luonnontuotona, mutta kaivannon pitäisi olla hieman leveämpi. Tämä on sallittua, jos kaivaa kaivetaan erittäin huolellisesti, ja siinä on tasainen U-muotoinen lovi (ylösalaisin).

Ennen kuin kaivaa kaivannon säätiölle, sinun on päätettävä, mistä kuopasta erotettu maa taitetaan. Se heitetään jopa puoli metriä syvennyksen reunasta. Missään tapauksessa ei voi poistaa maata valmiin rakennuksen viereisen osan alle, mikä tekee pohjan laajennuksesta.

Jos pohjaan pohjaan asennetaan vedenpoistojärjestelmä, kaivantoa laajennetaan ottaen huomioon tyhjennysputken läpimitta ja 10-15 cm: n pituinen kaksinkertainen sisennys sivulle. Kaatumisen sivuilla kaivannon sivut on valmistettu kulmassa, ja seinät on joskus vahvistettava vanerilevyillä tai lautoilla. Kaivannon kaivaminen säätiön alapuolelle mahdollistaa myös "zabotku" - rinteiden täyttäminen raunioilla, jotta vesi ei kyllästy sokea aluetta.

Vihje: Kaivannon optimaalinen leveys lasketaan laskemalla rakenteen - lankojen, lankojen, vedenpitävyys, lisäasennus sekä 20 cm kummallakin puolella kokonaisleveys perustuksen kokonaisleveyden mukaan. Useimmissa tapauksissa maalaistalossa on noin 70 cm, mikä on kätevää kaivettaessa. Kun kaivukoneita kaivetaan kaivinkoneella, leveyttä ei voida tehdä pienemmäksi kuin leikkuuterällä, vain laajemmalla. Jos ihmisten täytyy liikkua syvän kaivannon pohjaa pitkin, on tärkeää ryhtyä varotoimiin, jotta murenemma maaperä ei nuku. Tällaisen kaivannon leveys on vähintään 60-70 cm, ja myös maaperän kiinnitys ja tiheys on välttämättä tarkistettava.

Kaivoksen asettelu

Perusmerkintä tehdään projektin piirustusten mukaan eli tulevan säätiön seinämien mittojen mukaan ja lisäkeskimetrien avulla kaivamaan kaivantoa esimerkiksi erikoisvarustekokoon.

Aloita ulomman kehän merkinnällä, kaivaa edelleen poikittaisia ​​kaivantoja kantavien seinien alle. Kulmissa ajetaan puuta tai raudoitusta, ja niistä vedetään köysi (kalastuslinja, vahva lanka), joka tarkistaa kulmat tarkasti 90 °. Tämän jälkeen ne mittaavat mittanauha tarkasti suorakulmion kaikki sivut ja diagonaalisesti. Kun ne kaikki vastaavat, niin kulmat ovat täsmälleen 90 °, ja jos on epätarkkuuksia, niin kaikki on mitattava, tapit on parempi tappaa tarkemmin. Väliseinän alla oleva poikittaiskaava kaivetaan sen jälkeen, kun rakennustyöt suoritetaan kehällä. Valokuvassa kaivaa kaivantoa säätiölle on esimerkki oikeasta merkinnästä.

Pohjan alapuolella olevan kaivon suunnittelun aikana vedenpoistokannasta löytyy vedenpoiston alimman pisteen. Ylimääräinen kosteus kuopasta virtaa siellä. Sisäpuolella on parempi poistaa kaikki soodat ja siirtää ylempi hedelmällinen maaperäkerros puutarhaan.

Kaivettu kaivanto tyhjennetään löysästä pehmeästä maaperästä, puristetaan pohjaan, juotetaan vedellä, peitetään sitten hiekalla ja kiristetään taas tiukasti. Hiekkapohja voidaan tehdä useammassa kerroksessa, joista kukin kostutetaan ja puristetaan. Tämän jälkeen asetetaan vedeneristyskalvo tai asennetaan muotti, joka suojaa betonia putoamiselta.

Vihje: Kun valitset paikan säätiölle, harkitse tulevan rakentamisen kokoa ja sijaintia sivustossa. Talon ei pitäisi olla liian lähellä naapurimaiden välisiä alueita, jotta ei aiheuta haittaa ja ei-toivottua varjostusta. Optimaalisesti, kun naapurialueiden pohjan pohja ei ole lähemmäksi kuin 3 m etäisyydellä aitaverkosta, ehdollisesta reunasta tai kiinteistä aidoista. Kukaan ei ole tyytyväinen, kun talossa on ikkunoita, jotka ovat kirjaimellisesti vastapäätä naapureita, varsinkin ilman suurta aitaa. Ei ole hyvä, jos pitkä rakenne pystytetään pitkin reunaa tai pitkin eteläpuoli puutarhassa varjostaen puita. Riippumatta hyvistä naapuruussuhteista, ei ole tarpeen välttää yleisesti hyväksyttyjä normeja.

Mikä voi olla kellari seinät

Taloissa, joissa kellarikerroksessa, kellarin seinät tehdään monoliittisiksi tai esivalmistetuiksi. Jos vain betonielementti kaadetaan muottiin, se on monoliitti, ja onttojen tai kiinteiden betonilohkojen pohja kiinnitetty yhteen on esivalmistettu rakenne.

1. Kesämökkejä tehdään joskus pohjalla, joka on valmistettu sahattua kiveä, kuten seinämateriaalia, käyttämällä alhaalla olevaa tyynyä korkealaatuista betonia.

2. Taloissa, joissa on syvä kellari, on oltava vankka pohja ja se tehdään betonituotteilla tai kiinteällä betonilla, joissa on vahvistusta. Tällaiset seinät ovat hyvin kiinteitä yksityiselle talonrakennukselle, ja niiden kustannukset ovat suhteellisen pienet, jos ne tehdään omilla käsillänne.

3. Betonielementtien perustus - kätevin vaihtoehto. Tämä takaa rakenteen vakauden - sekä itse säätiön että koko rakenteen. Lohkoja sitoo metallipalkki ja käytetään sementtilaastia. Ylärajan tulisi olla yhdistetty vahvikkeeseen ja kulmat on sijoitettava siten, että saumat eivät ole samansuuntaisia, porrastetusti, jotta ei olisi halkeamia. Vain täyteläiset lohkot sijoitetaan pohjakerrokseen, suuret tyhjät lavat on täytettävä betonilla, erityisesti päissä.

4. Tiilen perustukset ovat yleistymässä, vaikka tämä perusta ei ole pahempi kuin konkreettinen. Tällaisen säätiön ainoa haitta on pitkäaikainen rakentaminen. Kuitenkin, jos jätteen tiili on paljon, esimerkiksi kierrätys, niin säästämiseksi voit tehdä tällaisen säätiön. Pohjakerrokselle asetetaan kiinteä tiili, ja yläpuolella on mahdollista asentaa ontto, silikaattia ei käytetä.

Joskus seinää käytetään koristeellisiin tarkoituksiin, esimerkiksi Provencen, pienen altaan tai kotitotejuuston viinikellarina. Tällaisissa tapauksissa säätiön sisäseinä on koristeltu viimeistelykiviä ja sitä käsitellään sienilääkkeillä. Se tarvitsee hyvän vedenpitävyyden, ja tiilirakenteelle on tarpeen palkata asiantuntijoita.

Vinkki: löysä maaperä ei pidä hyvin muotoaan, ja pohja soveltuu trapezoidiseen muotoon, joka on tehty vain tiilestä tai betonista. On mahdotonta olla ottamatta huomioon maaperän jäädyttämistä syvyys jokaisella ilmastovyöhykkeellä, ja kuopan pohja tehdään yleensä jäätymisen alapuolelle ja säätö on edullisesti monoliittinen. Tällainen rakentamisen perusta jää mahdollisilta halkeilulta. Pehmuste soraa ja hiekkaa pitää säätiön tasapainossa millä tahansa maaperällä. Viemäröinti tuottaa raunioita, ja hiekka estää epätasaista kutistumista.

Kuinka kaivaa kaivannon pohjan alla

Tämä artikkeli kertoo, miten kaivaa kodin, kannen tai minkä tahansa muun rakennelman säätiön kaivantoa. Perusta on välttämätöntä rakennuksen jäykkyydelle ja kestävyydelle pitkällä aikavälillä, joten on tärkeää kiinnittää huomiota johtajuuteen. Muista, että sinun on palkattava pätevä insinööri määrittääksesi säätösi syvyyden sekä tarvittavan vahvistuksen määrän. Tässä artikkelissa esitämme perustuslaillesi perusrakenteita.

Sinun on ymmärrettävä, että maaperän rakenne vaikuttaa suurelta osin säätiön syvyyteen ja kokoon. Joissakin tapauksissa säätiön lisäksi tarvitaan pilareita. Sen vuoksi on parempi arvioida maaperän laatua ennen sen ostoa tai ennen rakenteen rakentamisen aloittamista. Ennen kuin alat kaivaa kaivantoa säätiölle, sinun on valmistauduttava huolellisesti. Sinun on poistettava puut, pensaat ja niiden juuret. Jos sivustoosi kasvaa suuria vanhoja puita, on parempi siirtää rakennustyö toiseen paikkaan, muuten sinun on käytettävä rahaa leikkaamalla ne juurille.

Kaivamaan kaivannon säätiölle voit vuokrata hydraulikaivinkoneen, vuokrata muutamia ihmisiä tai kaivaa itse ovet. Ilmeisesti ensimmäinen vaihtoehto tekee työn nopeasti, mutta joissakin tapauksissa hydraulinen kaivinkone ei pääse kapeaan tai eristettyyn osaan. Tällöin ainoa tapa on palkata 3-4 henkilöä kaivamaan kaivaa säätiöön lapioon tai tippumaan omaansa. Kokemuksestanne, kaivamalla kaivantoa säätiön alle, lapiot ovat parempia ja halvempia kuin kaivukoneiden vuokraus. Ensinnäkin, kun kaivetaan kaivotekniikkaa. kaivanto voi vahingossa romahtaa, kun kaivaa kaivannon käsin, sinulla on enemmän valtaa prosessissa. Jos kuitenkin puhutaan suuresta alueesta, on parasta käyttää kaivinkonetta.

Valmistelu kaivamaan kaivoa pohjan alla

tarvikkeet

välineet

 • suojakäsineet, lasit
 • mittanauha, puusepän kynä
 • käsi saha / pyörösaha
 • vasara
 • taso
 • lapio
 • kottikärryt

vinkkejä

 • puhdista työkalut perusteellisesti projektin päätyttyä

aika

 • useita päiviä maaperän mukaan

Pohjakuorta

Ensimmäinen askel on luoda kodin perusta. Hyvän työn tekemiseksi sinun täytyy rakentaa jotain alla olevaa. Tulevaisuudessa tällaiset "tangot" täytyy tehdä turvallisesti kulmissa merkitäkseen säätiön tulevaisuutta.

Seuraavaksi laita merkintä oikein ja vasaraa panoksissa.

Älykäs vinkki: Mittaa kaikki etäisyydet useita kertoja, mittaa diagonaalien etäisyyttä.

Kuinka kaivaa kaivannon pohjan alla

Kun olet varmistanut, että kotisi asettelut on tehty oikein, voit aloittaa kaivamisen haudasta säätiölle. Kuten olemme sanoneet, on olemassa tapauksia, joissa et voi vuokrata hydraulikaivinkonetta, joten sinun on käytettävä perinteistä menetelmää: kaivaa kaivanto lapiolla. Vaikka tämä saattaa tuntua yksinkertaiselta prosessilta, voimme vakuuttaa teille, että se on vaikeaa, mutta jos kiinnität huomiomme suosituksiimme, se vaikuttaa sinulle helpoksi.

Ensinnäkin tulevan kaivon merkityt viivat on merkittävä kentällä. On tärkeää tarjota paikka, jossa kaatat maahan.

Älykäs vinkki: ennen kuin kaivaa kaivannon alla, sinun on poistettava kasveja, jotka tulevat kotiisi. Käytä lapio tai saha poistamaan pensaat ja niiden juuret.

Jos sinun täytyy kaivaa ovi lähellä kotiasi, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, miten tämä voi vaikuttaa kotirakenteesi jäykkyyteen. Sinun on varmistettava, että kaivaminen kaivannosta ei vahingoita talon perustusta.

Työtä varovasti ja kärsivällisesti, minkä tahansa luomasi virhe aiheuttaa enemmän ongelmia. Yllättävää on, että monet ihmiset, jotka ajattelevat, että säätiö ei ole tärkeä, ei ole näkyvissä. Mikään ei voi olla virheellisempi, joten varmista, että rakennat säätiön suunnitelmien mukaisesti, muutoin turvallisuutesi on vaarassa.

Älykäs vinkki: Kun laajennat kotisi, useimmissa tapauksissa sinun on myös vahvistettava vanhan kodin perusta varmistaaksesi, että se tukee vanhaa ja uutta rakennusta.

Jos tiellä on konkreettisia sotkuja, käytä vasaraa betonin tai mönkijälaitteen hajottamiseen. Betoni kivet löytyvät, jos suoritat laajennuksen.

Ymmärrettävä vinkki: kun käytät pistoolia, varmista, että käytät suojalaseja ja kuulosuojaimia.

Jatka kaivaa pohjakanavaa suunnitelmien mukaisesti ja varmista, että sijoitat maaperän rakennusmaan lähelle. Tulevaisuudessa tarvitset maata täyttämään säätiön.

Clever Advice: Kaivosta otetun maaperän jäänteet voivat olla hyödyllisiä, jotta sitä voidaan edelleen soveltaa sivustossasi. Jos et tarvitse sitä, voit antaa sen jollekin, joka voi käyttää sitä puutarhassasi.

Voit kuljettaa maata kottikärrillä. Wheelbarrow on kätevä työkalu, koska sen avulla voit siirtyä maaperään rakennustyömaalla tekemättä paljon työtä.

Älykäs vinkki: Varmista, että pyörä on pumpattu, muutoin maaperän kuljettaminen on vaikeampaa.

On myös mahdollista tehdä siltoja, jotta ne kykenevät helposti kuljettamaan maata niiden päälle kelkkarissa.

Clever Advice: peitä yölentuja, jotta kukaan ei voisi pudota siihen eikä vahingoittaa heidän terveyttään.

Kun kaivetaan pohjakanavaa, on tärkeää varmistaa, että sen pohja on täysin linjassa.

Käytä lasertasoa tai vesitasoa, jotta merkit näkyvät näkyviin kaivannon jokaisessa nurkassa olevien neljän pylvään kohdalla. Seuraavaksi käytä mittanauhaa mittaamaan etäisyys etäisyyksistä laseritason merkinnöistä kaivannon pohjaan. Jos neljä syvyyttä ovat yhtä suuret, tämä tarkoittaa, että kaivon kulmat ovat oikealla tasolla. Jos syvyydet ovat erilaiset, sinun on säädettävä ne vastaavasti.

Lue lisää siitä, miten rakennusta rakennetaan säätiölle.

Kiitos, että lukitsit artikkelimme Kuinka kaivaa kaivannon säätiön alla ja suosittelemme lukemaan loput artikkeleistamme. Älä unohda jakaa ystävien kanssa sosiaalisten painikkeiden kanssa.

Kaivaminen kaivannosta ja kaivausta säätiön kirjanmerkin alla: asiantuntijaneuvonta. Pohjan kaivaaminen kaivukoneella

Kaivaa kaivaus kellarikerrokseen

Oletetaan, että rakennustöitä on olemassa. Suunnitelmissa on tehdä talosta kellari, joka on metriä seitsemänkymmentäviisi metriä korkea. Paikan päällä olevat olosuhteet: rinteessä on pieni, maa ei ole murtomaa, noin 40 cm mustan maaperän yläpuolella ja sen alapuolella.

Periaatteessa näissä tapauksissa luotettavin, yksinkertaisin ja siten edullinen vaihtoehto olisi silosperustainen pohja ja ylhäällä - nauha-pohja. Mutta kellariin on tarpeen kaivaa kaivo.

Mikä kaivuri valitsee kaivamaan kaivoa

Parasta kaikesta - kaivinkoneiden kuormaaja EO-2626, koska louhinnan ja perustuksen jälkeen tarvitaan myös täyttöä. Tässä tapauksessa ei tarvitse etsiä ketään uudestaan, kutsua uudelleen, ja asia ratkaistaan.

Samankaltainen tuonti, kuten JCB-4CX, soveltuu myös, mutta sinun on maksettava enemmän. Kaivinkoneiden toinen etu on se, että tämän koneen avulla pystyt ennalta tasoittamaan rakennustyöt, poistamaan rakennusjätteiden kasat sivustolta tai tekemään kulkuteiltä helpompaa.

Jos haluat tehdä kaivuri-kuormaajan tilauksen, suosittelen sinua, Internet-palvelu Kuljetus 24, on olemassa laaja valikoima yksityisiä mainoksia erikoislaitteiden vuokrauksesta. Periaatteessa voit myös löytää muita erikoislaitteita edullisin ehdoin. Mielenkiintoista on, että laitteita tarjotaan kaikilla alueilla, joten ongelmia ei löydy!

Kun työ kestää noin 8 tuntia, eli 1 siirto. Seuraava kysymys on kuka kutsua? Mieluiten yksityinen kaivinkone. Tämä on yleensä henkilö, jolla on laaja kokemus.

Riittävät sanoa, mitä tehdä. Ja miten, hän itse tietää. Hieman huonompi - soita "hakata". Siinä mielessä, että yrityksen omistuksessa oleva kaivinkone kaivaa työaikana. Huonoin kaikista - tilauslaitteista erikoistuneessa yrityksessä.

Kokenut kuljettaja pystyy aina "sovittamaan" kahteen suuntaan, eikä yhden. Joten, työn on maksettava kaksinkertainen. Lisäksi työvoiman tuottavuuden laskun syyn selvittäminen ei onnistu. Koska asiantuntija työskentelee ilman savu taukoja ja pitkiä taukoja.

Jos sinun tarvitsi vielä valita tällaisen vaihtoehdon, voit alun perin tarjota nopeuden.

Seuraava - mitä maata kuljetetaan? On parasta valita KAMAZ, se on universaali. MAZ on myös hyvä, mutta pienimmällä sateella alkaa laskea sinisestä. Ural tai KrAZ pienellä alustalla saattaa olla liian hankalaa.

ZIL: llä on riittämätön kuormituskyky. Vaikka paljon riippuu etäisyydestä. Jos otat talteen 100 metrin päähän lähimpään ravistoon, Valko-Venäjä selviytyy polkumyynnin trailerista. Sinun on ensin valittava kaivuri. KAMAZ lisää, heidän kanssaan ei ole ongelmia.

Kaivosten esikäsittely

Ennen kuin kaivinkone saapuu paikalle, toimi seuraavasti:

 • Määritä mustan maaperän säilytyspaikka, maaperän pääosan poistaminen ja täyttöön tarvittavan maan asettaminen.
 • Merkitään puisilla tappuilla (tällaiset tekevät, muuten kaivinkone kääntää ne ulos) pohjan ulkokulmat. Muista tarkistaa diagonaalit.
 • Merkitse ulkokulmat 2 m: n muistiinpanolla. Jos haluat tehdä tämän, on parempi ottaa 50 senttimetrin rebar, jossa on muovipulloja. Se oli selvästi näkyvissä.
 • Seuraavaksi sinun täytyy "kuvata horisontti". Tätä varten kutsutaan asiantuntija, jolla on taso. Sivuston kulmissa, ei lähemmäksi kuin 1 metrin etäisyydellä aidasta, 2 metrin panokset hammered. Puolimittarin korkeudella 50 x 500 mm: n mittainen höylätty alus on naulattu vaakatasossa. Laite sijaitsee sivuston keskellä. Hallitus - lähtölaskenta alkaa. Tämän jälkeen ohjatun komennon jäljellä olevat horisontaaliset kiskot kiinnittyvät nurkkapetoksiin, kukin omalla korkeudellaan. Tämä on perusta uusille itsenäisille laskelmille.
 • Nyt sinun täytyy tehdä ohjauskisko tai "näky", jotta prosessin seuranta kaivutyön aikana. Talon nurkassa (parempi - korkein) tukkeutunut 2 metrin rake. Yhdestä pylväästä katsomme päinvastaista ja komentoa (ylhäältä), ja avustaja naulaa vaakasuoran lankun kiskolle, niin että se on tasainen pylväiden kanssa. Mittaamme etäisyyttä kiskon lankusta maahan. Oletetaan, että se oli 1450 mm. Poista rake. Ja nyt määrittelemme etäisyyden kuopan pohjasta maanpinnan tasolle. Meidän tapauksessa meidän on lisättävä arvot: kellarikerroksesta maahan 1750 mm, betonilattialle 100 mm, pohja 50 mm, murskattu kivi 50 mm. Yhteensä 1950 mm. Lisäämme kiskolle 1450 mm, saamme 3400 mm. Leikkaa teräpalkki, jonka pituus on 3400 mm, ja kiinnitä sen päähän vaakasuora lankku. Tämä on visiiri.
 • Pohja on pohjan leveämpi kuin kummassakin suunnassa vähintään 1 metri. Yläreunaan - riippuen tiivisteen prismasta, joka riippuu maaperän tiheydestä ja kuopan syvyydestä. Kaivamisen merkintä tehdään alareunassa. Yläkaivukone määrittää itsensä.

Tässä voimme sanoa, että alustava työ on ohi. Nyt kaivamisen aikana avustaja laskee ajoittaisesti näkyä kaivon pohjassa. Ja asiakas - tarkastelemaan sitä kulmissa olevien vaakapalkkien kautta määrittämällä alaosat tai perekopit.

Ja merkkinä tämä kaivinkoneelle, jotta hän osaisi ottaa sen korkeammalle tai kaivaa sen. Mittalaitteet tehdään 1,5-2 metrin välein, kun kaivinkone asettaa ämpäri maahan - tämä on turvallisuutta. Laskumaan kaivoon sinun täytyy valmistautua portaisiin.

Sitten kaikki on yksinkertaista. Se on edelleen tuoda kaivinkoneen paikalle, näyttää hänelle mitä tehdä, kertoa kaikesta yksityiskohtaisesti. Sen jälkeen - sovitaan työn kustannuksista, sen alkamispäivästä ja määräajoista. Ja myös maaperän vientipaikoista.

On suositeltavaa, ettei hinnasta neuvotella, vaan tarkkailla kaivukoneen reagointia. Jos epäröi, hän vastaa epävarmasti, tämä ei ole kovin hyvä. Jos kiinnostunut, sitten työ tehdään. Rahaa varten on parempi joko sopia tai etsiä toista esittäjää.

Päivän ja päivän mukaan kaivinkone saapuu kippiautolla. Omistaja ja hänen avustajansa odottavat jo heitä sivustolla. Työ alkaa. Kernomyrin yläkerros putoaa sivun kulmassa.

Sitten - kuohkeaa savea, se on poistettava. Seuraava - rasvainen savi. Se on tarpeen täyttöä varten ja siksi myös varastoitu lähistöllä. Joskus tapahtuu, ettei ole rasvaista savea.

Sitten kaikki maaperä viedään vientiin, ja mistä saa täyttöön, dumpperin kuljettaja kertoo, he tietävät kaiken tällaisista asioista. Työn aikana tehdään mittauksia ja lasketaan, kuinka paljon tilavuutta tarvitaan täyttöön.

Joten taskussa ei ole tarpeetonta muistikirjaa, kynää ja laskinta. Ja olisi hyvä muistaa geometrisia kaavoja koulun oppikirjan mukaan.

Jotta täyttöä voidaan käyttää, kuten edellä on mainittu, käytä etumoottoria EO-2626.

Yleensä mikään ei ole monimutkaista. Tärkeintä on tehdä kaiken järjestyksessä menettämättä yksittäistä yksityiskohtia, vaikka kuinka merkityksetöntä se tuntuisi.

Louhinta kaivaus ja kaivaus

Louhinnan kehittäminen on tärkein rakennusrakennuksen tai ulkorakennuksen luotettavan kiinteän perustan rakentaminen.

Mikä on kaivo? Tämä syvyys maaperässä on riittävän suuri alue, jonka luomiseen käytetään erityisiä rakennusmateriaaleja.

Työn suorittaminen edellyttää vakiintuneiden sääntöjen ja määräysten noudattamista, joiden mukaisesti kaivojen kaivaminen toteutetaan. Tällaiset kaivaustyöt ovat yksi tärkeimmistä, ilman että lisärakentaminen on mahdotonta.

koulutus

Kaivojen kehittäminen toteutetaan valmistelutyön vaiheessa. Suoritetaan alustavat geologiset ja geodeettiset tutkimukset, joiden aikana määritetään:

 • maaperän laatu ja koostumus;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädyttämispiste.

Ennen kuin sivuston omistaja aloittaa kaivamisen syvennyksen tulevan rakennuksen perustaksi, on tarpeen laatia kaivoa koskeva suunnitelma, jossa otetaan huomioon kaikki sivuston, maaperän, talon itsensä ja sen perustan ominaisuudet. Vaikka päätetään kaivaa oja käsin, vain ammattitaitoiset asiantuntijat suorittavat tätä menettelyä. Säätiön käyttöaika, sen vakaus ja luotettavuus riippuvat oikeasta suunnittelusta.

Valmistelutyön vaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota alueen tarkkaan merkintään. Aluksi on määritettävä pohjan muoto, painuman sijainti suhteessa teihin ja olemassa oleviin rakennuksiin.

Hyväksytyn dokumentaation mukaan määritä etäisyys 3 m lähimmälle tielle ja vähintään 5 m kadulle. Valitse sitten säätötyyppi riippuen siitä, mitkä merkit ja merkinnät tehdään valukappaleiden ja nauhojen avulla. Tarve käyttää rakennustarvikkeita säätiön ominaisuuksiin perustuen.

Esimerkiksi matalan pohjalevyn alapuolella voit kaivaa säätiön kuopan itse ja järjestämällä säätönauhan vaatii kaivaa säätiön kuoppaan.

Raskaita koneita voi tarvita tapauksissa, joissa uuden rakennuksen kohdalla on tarpeen purkaa vanhat rakenteet, päästä eroon vanhoista puista tai suurista kivistä.

Kaivannon valmistelu (sanan tarkoitus selittää sen merkityksen ja tarkoituksen) on luoda kaivaa maahan, joka on tarkoitettu asuin- tai teollisuusrakennusten perustusten rakentamiseen. Tämä on useimmissa tapauksissa suorakulmainen alue, jolla maata on kehitetty. Pohjallaan asettuu hiekka- ja sora-tyyny, ajaa paaluilla tai rakentaa pilareita.

Työt rakennuslaitteiden avulla

Kaivinkoneen maaperän kehittäminen kaivukoneessa on suoritettu tiukasti määritellyssä sekvenssissä kokeneiden insinöörien ohjauksessa ja ohjauksessa.

Kaivosten kaivamiseksi on tehtävä sopimus jonkun järjestön kanssa, joka suorittaa näitä teoksia ja joka on täysin vastuussa niiden laadusta.

Koska kaivon kaivaminen edellyttää kaivetun maaperän poistamista tai jakelua viereiseltä alueelta, rakennuskoneiden käyttö on edellytys työn loppuun saattamiseksi mahdollisimman pian.

Louhintakaivojen kehittämisen johdosta asiantuntijat takaavat, että objektin määritetyt parametrit täyttyvät:

Kaivukoneiden ja kaivukoneiden kaivaminen mahdollistaa kaikkien tarvittavien töiden nopean suorittamisen, mukaan lukien kehittyneen maaperän poistaminen. Tätä tarkoitusta varten saapuvat muille ajoneuvoille, erityisesti kaatopaikoille.

Yritykset, jotka kaivaavat louhintatyön kaivauksia suurella vastuulla paitsi tutkia maaperän ominaisuuksia paikan päällä, mutta myös valita paikan, jossa maanrakennus suoritetaan.

Erityisorganisaatioiden työntekijät suorittavat siirtosuunnitelman "luonteeltaan".

Kaivinkoneen kaivamiseen kaivamaan valittu maa-alue selvitetään maantieteellisellä alueella, määrittämällä maa-alueen määrä, joka on jätettävä kaatopaikalle, ja suorittamaan valmistelevia manipulointeja suoraan kaivamaan kaivaa rakennuksen perustukselle. Lisätietoja siitä, kuinka kaivaa kaivo tulevaan kotiin ilman virheitä, katso tätä hyödyllistä videota:

Maaperän poisto suoritetaan samanaikaisesti kaivamisen kanssa. Maanrakennustyöt tehdään erityislaitteiden avulla, kestää vähän aikaa eikä vaadi merkittäviä fyysisiä kustannuksia. Kuitenkin, jos haluat säästää rahaa tai luoda syvennyksen maanrakennuksen rakentamiseen, sinä itse kaivaat säätiön säätiön kuoppaan.

Kuoppan luominen nauhan pohjan alla

Maaperän kehittäminen kuopassa on erittäin tärkeä rakennusten rakentamisessa. Näiden teosten aikana määritetään:

 • kerrosten lukumäärä;
 • kunkin ominaisuuden ominaisuudet;
 • pohjaveden ominaisuudet.

Kaivojen käsin tapahtuva kaivaminen nauhan pohjaan vie enemmän aikaa, mutta ei vaadi merkittäviä materiaalikustannuksia. Digikaivurit merkinnän ja valun asettamisen jälkeen. Niiden syvyys riippuu pohjaveden pinnasta ja maaperän jäätymispisteestä talvella. Lisätietoja kaivannon kaivamisesta löytyy tästä videosta:

Jokaisen kaivannon leveyden määrittäessä on otettava huomioon muottirakenteen tuleva kokoonpano.

On suositeltavaa valmistaa kaivannotöitä, joiden syvyys on vähintään 70 cm ja leveys 15-20 cm suurempi kuin itse nauhan leveys. Louhittu kaivauskahva on 50 cm leveämpi kuin itse säätölaite, mikä on tarkoituksenmukaista, kun rakennetaan muottirakenne ja kaadetaan rakennetta betonilla.

Kaivukoneen säätiön kaivaaminen säätiölle: asiantuntijaneuvonta

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Sen luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä, kuinka hyvin rakentajat pääsivät maanrakennuksiin. Hyödyntää kaivanto- tai säätiökaivoja tarvitsemme erityisiä tietoja ja taitoja. Vain tässä tapauksessa otetaan huomioon kaivon tasaisuuteen ja tuleviin seiniin vaikuttavat tekijät.

Ennen kuin alat kaivaa kaivantoa tai kaivaa säätiön kaivaa, sinun on otettava huomioon useita tärkeitä parametreja:

 • seinien ja lattioiden kuormitus;
 • maaperän ominaisuudet rakennustyömaalla ja jäätymisaste;
 • keskimääräinen vuotuinen sademäärä alueella;
 • pohjaveden läsnäolo paikassa ja niiden esiintyminen.

Ilman luotettavaa tietoa näistä asioista on mahdotonta luoda hyvää perustaa rakentamalle talolle ja määrittää työn kustannukset.

Kaivanto perustuksen alla: hintakysely

Manuaalisen kaivannon kaivaminen keskimäärin Moskovassa ja Moskovan alueella on 1000 ruplaa / m3. Suurella tilaustilavuudella voit vähentää kustannuksia 10-15%. Epäsuotuisalla säällä ja vaikealla maalla se nousee 2 000 ruplaa kohti kuutiometriä kohti.

Jos olet määrittänyt kaivannon kehän pituuden ja haluat yhdistää työn kustannukset siihen, kerro tämä arvo kaivannon arvioidun syvyyden ja leveyden mukaan.

Vihje: kaivukoneen tai traktorin kaivanto- tai säätövarren kaivaaminen säätiölle on nopeampaa ja halvempaa kuin manuaalisesti. Kustannusten laskemisen yhteydessä kaivannon syvyyttä ei oteta huomioon, ja kuution keskimääräiset kustannukset ovat enintään 400 ruplaa ulkoisista tekijöistä riippumatta. Houkuttele käsityötä vain silloin, kun erikoislaitteiden työ on vaikeaa tai mahdotonta.

Kaivettavien kaivausten kustannuksiin vaikuttavat useat tekijät:

 • Kaivannon määrä, pituus, syvyys ja leveys mukaan luettuina.
 • Tilaisuuden kiireellisyys.
 • Kausi: jäädytetty tai märkä maa kaivaminen on kalliimpaa kuin löysä ja kuiva.
 • Tarve täyttöön.
 • Maaperän ja maiseman ominaisuudet.

Näitä tekijöitä ei kuitenkaan oteta huomioon laskettaessa työryhmän 12 kustannuksia. Maksat vain erikoislaitteiden vuokrauksesta ja käytä sitä niin kauan kuin kaivanto kaivataan määritettyjen parametrien mukaan.

Oikea laskeminen kaivannon leveydestä ja syvyydestä pohjan alapuolella

Nämä parametrit riippuvat ennen kaikkea maaperän ominaisuuksista ja sen jäätymisasteesta ja pohjaveden esiintymisestä.

Kaivannon leveys riippuu perustan pohjan laskennasta leveydestä, johon on lisättävä 200 mm: sta 800 mm: iin muottien (monoliittisen perustuksen) tai työntekijöiden vapaata liikkuvuutta varten.

Pohjan leveyden määrittämiseksi on tarpeen määrittää maaperän lujuus ja muodonmuutosominaisuudet paikoilla.

Muista: paineen pinnan tulee olla pienempi kuin sen rakenteellinen vastus, ja sen tiivistymisen arvo perustuksen lataamisen jälkeen ei saa ylittää 100-120 mm.

Maaperän laatu vaikuttaa pääasiassa kaivannon syvyyteen:

 • Kivi ja karkea hiekka - riippumatta pakastuksen syvyydestä.
 • Kevyt hiekka ja hiekkasauma - ei vähäisintä kuin huurteen tunkeutumisen syvyys (edellyttäen, että pohjavesi on riittävän syvä).
 • Savi ja siilot eivät ole pienempiä kuin arvioidut jäätymisnopeudet.

Tärkeää tietää: Moskovan ja Moskovan alueen arvioitu maaperän jäädytys on 4 metriä.

Kaivannon asettelu säätiön alapuolella

Ennen työn aloittamista on tarpeen tehdä kaivannon merkintä - mahdollisimman tarkasti, jotta säätiön muotoilu ääriviivo voidaan siirtää rakennustyömaalle 100 mm: n rajoilla.

Kaivannon suunnittelussa säätiön alapuolella tarvitaan:

 • puiset tai metalliosat;
 • kynnet ja vasara;
 • vannesahan;
 • mittanauha;
 • rakentaminen neliö;
 • paksu kalastuslinja tai nailonjohto;
 • rakentamisen taso ja vesitaso.

Tärkeää tietää: Ei ole hyväksyttävää kaivaa pohjakaivoa lähemmäksi kuin 3 metriä viereisen tonttirajan reunaan ja alle 5 metrin etäisyydellä rakennustyömaan etureunasta.

Kaivannon merkintä suoritetaan rakenteilla olevan talon ulkokehälle. Kulmissa ne ajavat panoksissa, joilla kalastuslinja tai -johto vedetään. Samalla tavalla sisäseinät on hahmoteltu.

Huolehdi siitä, että oikeat ja tarkat kestät tulevien säätöjen seinien oikeat kulmat, pituus ja leveys.

Vinkki: Älä merkitse kaivaa perustan seinämien tarkkojen mittojen mukaan eikä 100 mm leveämmäksi. Tämä helpottaa maatyön toteuttamista.

Risteytysperiaatteet ovat pääsääntöisesti merkittyjä ja kaivettuja kehän työn jälkeen.

Yleiset tyypit kellari seinät

Kellariseinien valinta riippuu kantokyvystä, jäätymisasteesta ja maaperän liikkuvuudesta. Lisäksi otetaan huomioon rakennuksen tyyppi ja kokonaispaino, ennustetut staattiset ja dynaamiset kuormat sekä kellarin tai kellarin läsnäolo projektissa.

Pientalojen ja yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yleensä 4 erilaista teräsbetonipohjaa:

 • Kasaan. Ei vaadi suuria betoniseinien syventämistä.
 • Columnar. Sitä käytetään puu- ja esivalmistettujen talojen rakentamiseen ilman vahvistettua betonilevyä. Ei vaadi kaivamaan kaivamista ja kaivausta.
 • Vyö. Paras ratkaisu tilanteissa, joissa maa ei pidä muotoa. Kaistaleperusteiden kanava tekee trapetsoidun muodon, mikä lisää monoliittisen rakenteen vakautta.
 • Laatta. Ihanteellinen enintään kolmen kerroksen talojen rakentamiseen. Se on kiinteä monoliittirakenne, joka ei käytännössä ole riippuvainen sakkautumisesta eikä pelkää maaperän siirtymistä.

Vihje: mitä seinää valitset säätiösi varten, tee hiekka ja sora alustasta. Suuri murskattu kivi antaa maaperän kuivatuksen ja hiekka - yhtenäisen kutistumisen rakenteen.

Jos sinulla on kysyttävää kaivannon tai kuopan kaivamisesta säätiölle, soita numeroon +7 495 222 62 44 saadaksesi pätevät vastaukset niihin tai tilaamalla avaimet käteen -palvelun.

kaivannossa, kaivannossa, kaivurissa

Talon tai säätiön kaivukoneiden säätökuopan kaivaaminen on alkuvaihe rakennus-, asuin- tai teollisuusrakennukselle. Kuinka hyvin se tehdään, riippuu koko tulevan suunnittelun lujuudesta ja kestävyydestä.

Kaivuva kaivuprosessi

On kehitetty kuoppaan useita vaiheita, eikä se rajoitu suoraan kaivamaan reikää, kuten monet ihmiset kaukana rakentamisen ajatella. Tämä pätee minkä tahansa tyyppisten laattojen, hihnojen, lohkojen perustuksiin. Pylväs- ja ruuvimeissöä käytettäessä teknologiaa ei käytetä.

Valmisteluvaiheet ennen kuopan kehitystä

Alun perin kehitettiin järjestelmä ja suunnitelma. Kaavan luonnoksen laatimiseksi tehdään useita tutkimuksia ja tutkimuksia, jotka tutkivat erityisesti maaperän koostumusta ja tiheyttä, laske säätöön kohdistuvaa staattista kuormitusta ja määrittävät maanalaisen veden läsnäolon ja syvyyden.

Jälkimmäinen indikaattori on erityisen tärkeä, koska maapohjavedet voivat usein tulla ylitsepääsemättöminä esteinä rakentamiseen tietyllä alueella. Jos rakennusta on vielä rakennettava täsmälleen, he käyttävät kalliita ja teknologisesti monimutkaisia ​​maaperän kuivatusoperaatioita sekä perustettaessa vedenpoistojärjestelmää.

Myös maaperän koostumus ja pohjaveden syvyys vaikuttavat kuopan sivuseinien kallistuskulmaan tai kaivantoihin.

Kun järjestelmä ja suunnitelma on tehty, ne siirretään suoraan maastoon. Tämä tarkoittaa sitä, että geodeettinen tutkimus on tehtävä ja sen tulosten mukaan määritettävä tulevan kaivannon tai kaivannon koko ja merkitse se.

Sivuston merkitseminen ennen kaivamisen kaivamista

Samassa vaiheessa maaperän maiseman säätö täyttyy: nykyiset kaivot täyttyvät, kukkulat tasoittuvat projektioilla, käyttämättömät rakenteet puretaan ja kasvillisuus juurikaan poistuu.

Ennen kuin alat kaivaa säätiön kaivoa kaivukoneella tai kaivannossa vedenjakelujärjestelmää varten, sinun on varmistettava, että sen sijaan on maanalainen tietoliikenneverkko.

Jos ne ovat, niin niiden järjestelmä olisi muutettava, viestinnät olisi suunnattava uudelleen eri reitillä kehityksen vyöhykkeen ulkopuolella. Vain kun kaikki alustavat vaiheet on suoritettu, voit aloittaa itse kaivutyöt - kaivaa kuoppaan.

Kuinka kaivoksen kehitys on?

Tehokkain tapa kehittää maaperää säätiölle on käyttää voimakasta kaivinkonetta. Ainoa vaihtoehto, kun tämä toimenpide on mahdoton, rajoittuu tekniikan kulkuun rakennustyömaalle. Tässä tapauksessa sinun täytyy kaivaa kaivannot manuaalisesti, mikä on paljon kalliimpaa sekä ajassa että rahassa. Rakennusyritysten kokeneet asiantuntijat ennakoivat mahdolli- suuden lähestyä rakennustyömaata ja sen puuttuessa asetetaan väliaikainen teiden järjestelmä laitteiden ja materiaalien toimittamiseksi kohteeseen.

Kaivaa kaivaus

Ennen kuin aloitat kaivamaan kaivamaan, sinun on tiedettävä, että tulevaisuuden rakentamisen turvallisuus riippuu suoritettavan työn laadusta. Siksi tällainen tärkeä vaihe kuin kaivaminen olisi uskottava yksinomaan ammattilaisille, koska amatööri-lähestymistapa koko rakennusbudjetin kustannusten vähentämiseksi tässä tapauksessa on täysin perusteeton.

Erikoislaitteita käytetään kaivamaan kaivannot ja kaivannot. Maankäsittelylaitteen tyyppi määräytyy maasto-olosuhteiden ja odotetun työn laajuuden mukaan.

Joten, jotta kaivamaan pienen matalan pohjan tai kaivannon putkilinjan alle, käytetään minikaivinkonetta. Suurten alueiden suurten syvennysten vuoksi on kuitenkin suositeltavaa käyttää tehokkaampia koneita - kaivinkoneita pyöriin tai kappaleisiin, joissa on yksi tai useampi kauha.

Yksittäisiä kauhakoneita pidetään monipuolisimpina, koska niitä voidaan käyttää lähes missä tahansa ympäristössä. Useampaa kauhan tekniikkaa käytetään harvemmin, vain monimutkaisten kohteiden kehittämiseen. Kaivinkoneen valinta, jonka avulla tehdään töitä kuopan tai kaivannon järjestelyyn, suoritetaan erikseen ottaen huomioon kaikki esineen olosuhteet ja ominaisuudet.

Kaivukoneiden tyypit

Useimmiten maaperän, pohjaveden, vesihuoltoon tai viemärin kehittämiseen liittyvä työ toteutetaan suoraan tai kaivukoneella varustetun kaivinkoneen avulla. Suora lapio vie maaperän "itsestään" ja päinvastoin - "kohti itsensä". Suora lapio toimii kallioiden kanssa, jotka ovat pysäköinnin tason yläpuolella, kääntäen vastaavasti ja alle sijaitsevat.

Koneissa, joissa on suorat lapiot, tehokkuus on suurempi, ja se saavutetaan kauhojen lujuuden ja voimakkaan hydraulijärjestelmän ansiosta. Suoraa lapiota käytetään riittävän laajalti: kaivojen ja kaivojen kaivaminen, tienrakennustyöt, irrotustyöt.

Suoralla lapio ja kääntöpuolella on omat ominaisuutensa sekä edut ja haitat.

Siten suoralla lapalla varustetut laitteet voivat tehdä varsin laajaa työtä. Ilman tällaista mekanismia rakentamisyritys ei ole tehokkaasti olemassa.

Yksi tämän tekniikan eduista on, että haaran korkeus voi olla 10 - 15 metriä. Lisäksi, toisin kuin kaivurikuorat, sillä on yhä monimutkaisempi tekninen sisältö yhdelle hydraulisylinteriryhmälle.

Etukuivauskaivuri

Kaivurikuormalla on ämpärin tilavuus enintään 8 m3, mikä ei ole kovin kätevää suuria töitä varten. Kaivurikuorma ja sen toimintasuunnitelma merkitsevät kaivutyötä kaivukoneesta. Kaivurilla on kiistaton etu: helppokäyttöisyys ja suunnittelun yksinkertaisuus.

Rotary kaivukone

Syväkuoppaan liittyvää työtä varten käytetään ylikuormityöhön pyörivää kaivinkonetta. Tämä tekniikka liikkuu omalla tavallaan, työ suoritetaan jatkuvasti.

Roottorin kaivukoneen rakenne: kauhat, jotka on asennettu roottoripyörään, maaperään tai kalliolle. Koska kauhat voivat pyöriä akselinsa ympäri, ne yleensä täyttyvät kokonaan.

Pyörivä kaivinkone toimii hyvin missä tahansa lämpötilassa, sen suorituskyky ei laske ollenkaan, sekä matalissa että korkeissa lämpötiloissa. Ne kestävät suurimmat kuormat, ja niiden työ suoritetaan jatkuvatoimisessa tilassa.

Sen sijaan, että ne voivat kaivella kaivoksia, pyöräkaivinkone pystyy kuljettamaan ja lastamaan louhittua maata ajoneuvoihin.

Roottorin kaivukone puretaan kahdella tavalla: gravitaatio ja inertia. Ensimmäisessä tapauksessa kallion aktiiviset voimat, kun se on purkausvyöhykkeellä, roottorin yläosassa suorittavat toiminnon.

Toisessa, johtuen kalliolle vaikuttavien keskipakovoimien vaikutuksesta. Kaivetun maan tai kiven purkaminen tapahtuu kaivinkoneen sivussa sijaitsevalla kuljettimella. Tämän jälkeen käytetty rooli saapuu ajoneuvoon.

Kuinka kaivaa kaivo talon alla? (Video)

Prosessin kaivukoneiden kaivamiseen

Kaivoskaivojen rakentaminen tai viemäriverkot veden toimittamiseksi eivät ole tarpeeksi vaikeita - prosessi on yksinkertainen, mutta on välttämätöntä noudattaa kaikkia vaiheita. Työn tehokkuus ei riipu pelkästään yhdestä kaivukoneesta, vaan siihen liittyy paljon laitteita. Tarvittaessa sinun on järjestettävä maaperän poistaminen rakennustyömaalta ja vahvistettava kaivon seinät.

Katso myös: paineenkorotuksen tehon lisääminen paalujen avulla.

Jos yhdistät kaikki vaiheet, saat seuraavan kaavan:

 1. Maaperän geologinen tutkimus, pohjavesi, sopivien laitteiden valinta.
 2. Sivuston analyysi laitosten olemassaolosta: maanalainen vesihuolto, kaasuputki, viemäriverkko. Jos niitä on, niin he järjestävät ympyrän rakennustyömaalla.
 3. Kaivamisen aloittaminen yhdeltä puolelta.
 4. Kerrosten toistuva poisto.
 5. Maanrakentamisen loppuun saattaminen.
 6. Kaivon seinien vahvistaminen tai hienosäätö.

Työsuunnitelma on varsin yksinkertainen, varsinkin kun mittaajat ohjaavat koko vaiheen järjestystä.

Kaivuva kaivuprosessi

Mittalaitteiden (tasot ja teodoliitit) avulla ne määrittävät turvallisen kehityksen tason, sekä säätävät ja suunnittelevat kaivukoneen toiminnan.

Koko louhintaprosessi on myös tärkeä koneenkäytön toimintasuunnitelma. Hänen työnsä tulee olla jatkuva, mahdollisimman tehokas.

Tätä varten maa on siirrettävä rakentamispaikalta melko nopeasti. Tämä voidaan varmistaa useilla kuorma-autoilla, joilla on kaatopaikkoja: heti kun yksi kuorma-auto on täynnä, seuraava tulee heti paikalleen.

Kehityksen lopussa vähäisiä asioita korjataan pienoiskoossa tai työntekijöiden avulla. Kuopan seinämien vahvistamisen jälkeen voit tehdä pohjasta tyynyä soraa ja jatkaa itse säätiön rakentamista.

Kuinka kaivaa kaivuri tai kaivinkone?

Kaivaminen, kaivaminen, kaivaminen, kanavat korvaavat satoja kaivinkoneita. Kaivinkoneita käytetään laajalti louhoksissa (avolouhoksilla), kaikentyyppisten irtolastujen lastin täyttämiseen, tienrakentamisessa. Caterpillar, pyörillä varustetut ajoneuvot, kaivurikuormaajat erotetaan erillisistä luokista.

Kaivinkoneiden käyttö yksityisessä rakentamisessa: paikan suunnittelu, kaivojen kaivaminen, maanrakennustyöt maisemointiin

Säätiön perustuksissa olevissa maanrakennuskoneissa maansiirtokoneesta tulee tärkein mekanismi, joka mahdollistaa louhinnan ja samanaikaisen kuormaamisen kaivukoneisiin vientiä varten. Kaivinkoneiden päätytyökalun, maansiirtovarsien lisäksi, voidaan varustaa tamping-, paalutus-, nosturilaitteilla. Irrotettavien laitteiden avulla koneen yleiset ominaisuudet laajenevat.

Kaivinkone on korvaamaton, kun suunnittelet rakennustyömaata vaikeissa kohokohdissa. Yhdessä puskutraktorin kanssa kaivuri voi kaataa mäkiläisten osien osia, täyttää kaivauksia, syviä reikiä ja luoda monikerroksisia rakenteita.

Monikerroksisissa maalaistaloissa täytyy kaivaa kaivo esivalmistettua, monoliittista säätiötä varten. Kevyiden rakennusten osalta kaivinkone kaivaa kaivukoneita nauhamaisille, pylväsperustaisille. Työnkulussa kaivukoneen ammattitaito on tärkeä. Kaivinkoneiden jalokivikauppiaat voivat sulkea taskukellon kannen raskas kauha ja poimia riipus laatikosta maasta. Esikaupunkirakennuksessa ammattimainen kaivuri kykenee kaivaamaan kaivon, joka on monimutkainen kaivanto, joka ei vaadi manuaalista puhdistusta.

Kaivinkoneen kauhan optimaalisen koon valinta mahdollistaa vain kaivaa säätiön kuoppaan. Laitetta voidaan käyttää kaivamaan viestintäkaivioita, luomaan penkereitä säiliön rannalle ja asettamaan teitä tukevasti. Matkan varrella kaivuri voi kaivaa syvennyksen uima-altaan alta helpottaakseen roskien poistamista.

Kaivukoneen valitseminen

Tärkeimmät kriteerit, kun valitaan erikoisvarusteita ostaa ja vuokraa ovat: laajuus, mekanismin hinta (vuokraus hinta), kauhan tilavuus, kaivukoneen mitat. Tärkeää on valmistajan maine. Suurten maanpohjamääritystoimintojen osalta on valittu kaivureita, joissa on pitkä puomi, hydrodisciplinary, full-circle-alusta. Suurin suorituskyky ja häiriötön toiminta ovat osoittaneet merkkien KOMATSU, Volvo, Caterpillar, Hitachi, JCB.

Suunnitellessaan pienen yksityisen tontin, minikaivukoneiden valinta on optimaalinen. Tällaisia ​​malleja, kuten Bobcat, ovat ohjattavissa, varustettuna pienellä kauhalla, joka on riittävä kaivannostojen asettamiseen liuskapohjien alapuolelle. Hydraulinen katkaisija tulee hyödylliseksi lisävarusteeksi.

Kaivinkoneen vuokrauksen edut

Kustannustehokkuuden hankkiminen kertaluontoiselle työlle on käsittämätöntä. Kaivinkone on hankittu pitkäaikaiseen pysyvään käyttöön vuokraamiseen.

Yksityistä rakentamista varten kaivinkoneen vuokraus on kannattavampaa, jonka kustannukset ovat oikeassa suhteessa kaivukoneiden työmaksuun.

Vuokrauksen lisäetuja ovat:

 • kokeneiden kaivinkoneiden ammattitaito;
 • käyttökustannusten puute;
 • kyky suunnitella yksittäisten toimintojen tilaus (suunnittelu, kaivaus, jätehuolto).

Vuokraajan ei tarvitse huolehtia laitteiden valmistuksesta, korjaamisesta, täyttää se polttoaineella. Suurin vaikeus on työn asianmukainen suunnittelu ajoissa.

Kaivetaan kaivoja käsin tai kaivukoneella

Useimmat säätiörakennustekniikat edellyttävät kuopan kaivamista. Ensi silmäyksellä voi tuntua, että tämä on hyvin yksinkertainen rakennusvaihe, mutta tämä on virheellinen käsitys. Ennen kuin aloitat kuopan kaivamisen, sinun on luotava täydellinen projekti. Se osoittaa maaperän tyypin ja rakenteen, pohjaveden läsnäolon ja viestinnän. Sama on kaavion piirtäminen. Jokaisesta säätiötyypistä tämä hanke on erilainen. Rakennustilan hankinnan aikana on välttämätöntä varmistaa, että olemassa olevia tietoliikenneyhteyksiä (kaasu, viemäröinti, puhelinlinjat jne.) Ei aseteta maan alle. Jos tietoliikenteen läsnäolo paljastuu tontin jälkeen, on tarpeen saada lupa siirtoon ja asennukseen eri reitillä.

Kaivaa säätiön kuoppaan

Kun koko projekti on laadittu ja kaikki oikeudet on vastaanotettu, voit jatkaa alueen merkitsemistä kuopan alle ja poistaa sen roskista ja puista. Tulevan kuopan ympäryksen ympärillä oleva alue ympäröi metalliosat ja köysi vedetään.

Kaivetaan kaivoja käsin

Itse kaivaminen voi tapahtua manuaalisesti tai raskaiden erikoiskoneiden avulla. Jos kaivo vedetään ulos nauhat- tai pylväspohjasta, tällainen työ voidaan suorittaa manuaalisesti. Tietenkin se vie paljon aikaa, mutta se on halvempaa kuin kalliiden laitteiden käyttäminen. Pohjustuskaivojen manuaalinen paeta voi olla niissä paikoissa, joissa ei ole erityistä pääsyä. teknologiaa. Mutta rakentajat yleensä yrittävät järjestää tällaisia ​​sisäänkäyntejä. Tätä tarkoitusta varten asetetaan tilapäisiä teitä, joihin kaivinkoneet ja kaatopaikat ajetaan. Jos rakennus on kaupunkiseudulla, väliaikaisella tiellä ne järjestävät pesupyörät, jotta ne eivät likaa pitkin kaupunkiteitä.

Kaivaa kaivaus

Kaikki tietävät, että kaivettu maaperän tilavuus kasvaa 30-40%. Jotta suuret mäet maaperä eivät häiritse rakennustyömailla, maaperä (paitsi hedelmällinen kerros) on otettava järjestelmällisesti kierrätykseen valittuun paikkaan. Tietty osa maasta pysyy rakennustyömaalla täyttääkseen säätiön. Kaivinkone toimii melko nopeasti ja tehokkaasti. Kaivamisen kaivamisen lyhentämiseksi voit käyttää useita kaatopaikkoja kerralla. Pyörä- tai telaketju on valittu maaperän rakenteen ja kantokyvyn mukaan. Jos kuopan syvyys on suuri, sen rinteet voivat kaatua. Tällöin seinät vahvistetaan lisäksi paaluilla. Hedelmällinen kerros, joka poistetaan ensiksi, varastoidaan rakennustyömaalla. Kun kaivuri on lopettanut työnsä, on tarpeen tasoittaa kaikki seinät (rinteet) ja kaivon pohja. Tällainen työ tehdään manuaalisesti. Jos pohjavesi on lähellä tulevaa pohjaa, sen koko alueelle tulee sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Kaivetaan kaivoja kaivoihin

Wells kaivaa käsin, vaikka on toivottavaa saada asiantuntijoiden apua. Ennen kuin aloitat töiden kaivamisen, sinun on määritettävä sijainti. Juomaveden kuopat eivät saa sijaita lähelle pilaantumispaikkoja (jätevesi, kompostointipuut jne.). Juomavettä ei saa asentaa rinteeseen, jos pilaantumispaikka on yläpuolella ja suolla alueella. Kaivon kuopan pitäisi olla yli 5 metrin päässä talosta ja sen syvyys saa olla enintään 20 metriä. On myös tärkeää valita kaivamisen aika. Tällainen työ on toivottavaa suorittaa ennen sesonkia tai sulattamista. Eli myöhäinen talvi tai loppukesä. Keväällä tai syksyllä, kun maa on kyllästynyt kosteuteen, voit erehtyä hyvin syvennyksen kanssa. On tarpeen kaivaa hyvin nopeasti, välttäen pylväiden tarttumista. Voit tehdä tämän palkata vähintään kolme henkilöä, jotka säännöllisesti korvaavat toisiaan. Syvennyksen halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin renkaan halkaisija. Kun tietty syvyys on saavutettu, ensimmäinen betonirengas lasketaan. Maaperä on tarpeen jatkaa vetämistä, mutta renkaan sisällä. Kun kaivaat sisään, rengas sag painon alla. Nyt voit asentaa toisen renkaan ja jatkaa kaivamista, kunnes vesi tulee näkyviin. Jos vesi pääsee vähitellen, se voidaan pumpata ulos pumpulla. Veden nopean nousun myötä kaivaminen pysähtyy. Edellä olevista tiedoista voimme päätellä, että kaivojen kaivaminen säätiölle tai kaivolle on monimutkainen prosessi, jossa on toivottavaa käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Video miten kaivoa kaivo betonirenkaista

Kaivaa kaivuri kaivukoneella säätiön alla (video)

Kaivinkone kaivukoneen alla

Säätiön rakentaminen vaatii erikoisesti valmistetun kuopan tai ainakin kaivannon, joten kaivutyötä ei tarvita. Ja jos pienillä työmäärillä voit poistaa maaperän käsin, silloin perustamalla syvän pohjan olisi syytä kaivaa kaivanto kaivinkoneella säätiölle. On sanomattakin selvää, että kaivukoneen vuokraus aiheuttaa paljon rahaa, mutta kaivinkoneiden käsityö maksaa vielä enemmän.

Mutta tärkeintä tässä ei ole kiirehtiä. Tehdasvalmisteiden valmistuksen työtä tulee tehdä peräkkäin seuraavan kaavion mukaan:

 • jonka pohjalta rakennus rakennetaan;
 • kaivaminen;
 • täyttö hiekkalaatikko.

Tontin merkintä

Koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta, joten se on tehtävä mahdollisimman tarkasti. On tarpeen kohdistaa kaikki kulmat useita kertoja ja mitata kaikkien sivujen pituus. Muussa tapauksessa säätiön sivut voivat väärässä paikassa, mikä heikentää koko rakennetta.

On tarpeen merkitä paikka, joka on jo valmisteltu säätiön kaivamiseksi, ts. Vapaana, roskista ja huolellisesti tasoitetusta. Vain pieni luonnollinen kaltevuus sallitaan.

Sinun on aloitettava yhdestä kulmasta, huomauttaen sen metallisilla tapilla. Tukien on oltava ehdottomasti pystysuoria - älä unohda tarkistaa asemaansa tasolla. Vedä jousi asetettujen tappien väliin. Sitten yhden seinän sijainti ja suunta on merkitty, ihanteellisesti sen pitäisi olla tulevan rakennuksen pisin seinä. Tämän jälkeen tulevan säätiön sisäpuoli on merkitty. Muiden seinien asettelu tehdään samalla tavalla.

kaivanto

Nyt voit mennä välittömästi kaivamaan kaivamaan. Kuten edellä todettiin, suuria määriä tai raskaita maaperäkuntoisia töitä on parempi käyttää tekniikan käytössä. Voit nopeasti kaivaa kaivannon kaivinkoneella lähes minkä tahansa tyyppiseen perustukseen, myös melko kapea säätiö.

Kaivinkoneen valinta riippuu työn laajuudesta ja erityisyydestä. Luonnollisesti, matala ja kapea perusta, olisi tyhmää vuokrata suuria kaivinkoneita, kuten suuria rakennushankkeita. Päinvastainen tilanne on myös tyhmä. Ja mitä kaivinkonetta valitaan riippuu siitä, kuinka paljon kaivamaan kaivetaan. Yleensä käytetään kauhaa, jonka leveys on noin 45 cm ja tavallinen kaivinkone. Ja jos työn määrä on hyvin pieni tai jos sivustossa ei ole tarpeeksi vapaata tilaa, on käytettävä minikaivureita, joiden vuokraa tarjotaan lähes kaikissa kaupungeissa.

Myös hinnankorotukset, kun käytetään lisätyöntekijöitä. Esimerkiksi kaivinkonehenkilöstö on palkattu lähes kaikissa tapauksissa, koska sinulla ei todennäköisesti ole asianmukaisia ​​taitoja ja osaamista. On kuitenkin mahdollista, että on tarpeen palkata ylimääräistä henkilöstöä - esimerkiksi kaivaminen ojaan yli 3 metrin syvälle perustuvalle säätiölle on valvottava tarkastajan avulla tasoa.

Lisäksi paikan pinnanmuodostus lisää hintaa - tämä menettely suoritetaan, kun rakennuksen luonnollinen kaltevuus ylittää sallitut arvot. Niitä ei kuitenkaan pidä unohtaa - puskurointi kaivukoneella on paljon nopeampi ja helpompi kuin täysimittainen maanrakennuskompleksi tasoittaa sivustoa. Yleensä pääsääntö on käyttää poikkeuksellisesti kokeneiden työntekijöiden palveluja, koska turvallisuus riippuu heidän työstään. Et voi säästää turvallisuutta.