Ilman vettä ja halkeamia: joustava vedeneristys sementti-polymeeripohjalla

Bitumivalssimateriaalien asennus edellyttää ammattitaitoa, eikä tulos ole aina luotettava. Vaikeissa pinnoissa on paljon helpompaa käyttää päällystystyökaluja. Elastinen vedeneristys levitetään maalaustelalla tai leveällä harjalla, jonka avulla voit käsitellä jopa kaukaisimpia kulmia. Koostumus ei pelkää voimakkaita lämpötilavaihteluita ja sopii halkeilua vaativille pinnoille.

pitoisuus

Elastisen vedenpitävyyden koostumus ↑

Elastinen vedeneristys on saatavana useilla tuotemerkillä. Valmistajat patentoitavat niiden kehitystä, mutta seoksen koko koostumus on suunnilleen sama:

 • laadukas portlandsementti;
 • hieno jokien hiekka;
 • polymeeri-lisäaineet;
 • pehmentimiä.

Rakennusliikkeiden hyllyillä on yksi- ja kaksikomponenttinen koostumus. Ensimmäiset sisältävät jauhemaisia ​​dispersio- polymeerejä, jotka osoittavat niiden ominaisuuksia, kun ne ovat kosketuksissa puhtaaseen veteen, kun taas toisessa on polyakryylinen dispersio-elastisoija. Seos on paksu pastamassa. Kuivauksen jälkeen se muunnetaan elastiseksi kalvokalvoksi. Jotkut valmistajat tarjoavat valmiin mastiksi.

Edut polymeerimassasta ↑

Elastinen vedeneristys suojaa jopa pohjaa pienillä halkeilla (leveys - enintään 5 mm). Sen etuja ovat:

 • Täydellinen terveysturva. Koostumukset sopivat ulko- ja sisätyöskentelyyn, eivät aiheuta haitallisia höyryjä.
 • Hyvä tartunta rakennusaineisiin. Mastics voi vedenpitävät tiilet, betoni, metalli, puu.
 • Pitkä käyttöikä. Toisin kuin bitumiseokset, valmiin kalvon ei halkeile eikä repeä ajan myötä.
 • Helppokäyttöisyys. Materiaali levitetään harjalla tai rullalla ja täyttää kaikki epäsäännöllisyydet. Asiantuntijat suosittelevat sävytettyjen mastikkojen käyttöä, jotta näkee jopa pienet "kalpeat". Päällysteen korjaus ei myöskään ole vaikea - riittää levittää toinen kerros vaurioituneelle alueelle.
 • Höyryläpäisevyys Polymeerikalvo suojaa vettä vastaan ​​kulkiessaan höyryjen läpi. Materiaalia voidaan levittää märille pinnoille.
 • Suuri sitkeys. Elastinen vedenpitävyys, joka kestää muodonmuutoksia ja pienet halkeamat alustassa.
 • Taloutta. Rakenne muodostaa ohut kerros, joka sulkee pois ylityksen.
 • Mahdollisuus käyttää kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Se on tärkeää! Elastinen vedeneristys sopii käytettäväksi kohteissa, jotka ovat alttiita tärinälle tai kutistumiselle.

Sovellukset ↑

Elastista vedenpitävyyttä voidaan käyttää eri aloilla:

 • rakennusten maanalaisen osan suojaaminen maaperän kosteudelta;
 • suojaa veden tunkeutumiselta (ilman paineita ja paineita), mukaan lukien - huoneen sisältämästä kosteudesta;
 • kylmien betonikattojen (autotallit, kontit, vesisäiliöt) suojaaminen;
 • keraaminen laatta pohja kylpyhuoneissa, altaat, terassit ja parvekkeet;
 • vaakasuora vedeneristys (lattiat ja rakenteet, jotka rajoittavat maata);
 • metallirakenteiden korroosiosuojaus.

Obmazochnaya elastinen vedeneristys muodostaa saumattoman päällysteen, joka limittäisi halkeamia ja pieniä pintavirheitä. Kumimainen rakenne soveltuu käytettäväksi muodonmuutoksissa ja liikkuvissa liitoksissa, julkisivuissa, katossa, sisäisissä tiloissa ja kellareissa. Materiaalia voidaan käyttää elementteihin, joihin kohdistuu lämpötilan muutoksia ja mekaanista rasitusta.

Se on tärkeää! Ei ole suositeltavaa käyttää sävytettyjä päällystekoostumuksia ulkoiseen työhön, koska pigmentit nopeasti haalistuvat ultraviolettisäteilyn vaikutuksen alaisena.

Tyypit ja valmistajat ↑

Weber ↑

Tavaramerkki Weber tarjoaa täydellisen sarjan elastisen vedenpitävyyden soveltamiseksi:

 • Alkaliproof prim primer 801. Käytetään vahvistamaan ja stabiloimaan erittäin imukykyisiä ja pölyisiä emäksiä. Sitä käytetään 1-2 kerroksessa, kulutus - 150-250 g / m2 (riippuen pohjasta).
 • Weber.tec 822 valmis synteettinen mastinen. Soveltuu kuiville ja märille pinnoille. Käytetään vinosti tasoitustasojen, mineraalisten alustojen (mukaan lukien kipsilevyt), lattialämmityksien lattiapäällystykseen. Sitä käytetään kahteen kerrokseen (suositeltu paksuus - 0,8 mm). Täydellinen kovettuminen tapahtuu 12 tunnin kuluttua, viimeistely voidaan tehdä päivässä.
 • Elastomeerillä päällystetty kuitukangas kuminauha. Käytetään laajentamisliitosten, tukien ja pistorasioiden tiivistämiseen.

Lahta ↑

Yksi suosituimmista elastisen vedenpitävyyden tuotteista on Lakhta TM -linja:

 • Kaksikomponenttinen koostumus koostuu jauheesta (sementti, hiekka, kemialliset modifikaattorit) ja nestemäistä elastista, jolla on sideainetta. Sekoittaen saadaan paksu liuos, joka kuivumisen jälkeen muutetaan vesitiiviiksi kalvoksi. Seos on kestävä aggressiiviselle materiaalille, kimmoisa (peittää halkeamat jopa 1,2 mm: iin), sillä on korroosionkestävyysominaisuudet. Yksi pussi jauhe (25 kg) kestää noin 20 litraa nestettä. Kulutus - 2,8 kg / m 2. Koostumus levitetään lastalla kahdessa kerroksessa.
 • Yksikomponenttimaali on tehty täyteaineesta, pehmittimistä ja supistavista polymeereistä. Käyttövalmis, pakattu 10 ja 20 litran kauviin. Värin alkuperäinen tila on valkoinen, kuivauksen jälkeen massa tulee kellertäväksi.
 • Hiominen vedeneristys tehdään hiekasta, sementistä ja erilaisista kemiallisista lisäaineista. Soveltuu vain sementti- ja betonipinnoille. Seos laimennetaan vedellä suhteessa 1 kg - 0,18 l nestettä, virtausnopeus on noin 1,7 kg / m 2 kerroksella 1 mm.
 • Vahvistetaan kuituja, jotka vahvistavat halkeamia ja saumoja betonirakenteissa hyvin. Ennen seoksen levittämistä reikä laajenee 30 mm syvyyteen ja 20 leveäksi. Laastin nopean asettamisen ansiosta sitä on käytettävä 15 minuutin kuluessa.

Ceresit (Ceresit) ↑

Elastinen vedeneristys on esitetty kahdessa versiossa:

 • Vedeneristysmasto CL 51. Suunniteltu vain sisätiloihin. Sopii käytettäväksi kylpyhuoneissa, keittiössä, wc: issä ja suihkussa sekä "lämpimässä lattiajärjestelmässä". Se kattaa halkeamat jopa 0,75 mm leveäksi.
 • Kaksikomponenttinen koostumus CR 166. Polymeerisementtimassaa käytetään ei-suolaveteen tarkoitetuissa mineraalipäällysteissä (paitsi kipsi): perustukset, hydrauliset rakenteet, altaat, terassit, teräsbetoniset rakenteet. Ceredeksillä on korkea kemiallinen kestävyys emäksille, asetonille, ammoniakille, erilaisille öljyille, soodalle ja sokerille.

Sovellusohjeet ↑

Elastisen vedenpitävyyden käyttö ei vaadi erityisiä taitoja, mutta sinun on noudatettava tiettyä sekvenssiä ja otettava huomioon joitain vivahteita:

 • Puhdista roskat ja pöly, kipsi, tasoiset suuret kuoppalevyt.
 • Merkitse alueet, jotka ovat alttiina lisääntyneelle kosteudelle.
 • Pääbetoni- ja metallipinnat alustalla (suositukset valintaa varten ovat vedenpitävä valmistaja).
 • Valmistele seos pakkauksen ohjeiden mukaan (tarvittaessa).
 • Levitä ensimmäinen kerros koostumuksesta. Muista noudattaa valmistajan ilmoittamaa lämpötilaa, mikä on välttämätöntä korkealaatuiselle polymeroinnille.
 • Näiden kahden pinnan (seinät, joissa on lattia, "rikkoutuneet" kattotuotteet, putkien ja nousuputkien, monimutkaisten muotojen) väliset liitokset on edelleen vahvistettava geotekstiilillä tai polypropyleenin rakennusverkolla. Materiaali päällystetään mastilla ja upotetaan ensimmäiseen kerrokseen.
 • Kun elastinen vedeneristys kovettuu, suorita tarkastus, käsittele läpikuultavia paikkoja varovasti ja aseta toinen kerros mastille.
 • Viimeistelykerroksen polymeroinnin jälkeen pinta on valmis koristeelliseen viimeistelyyn.

Se on tärkeää! Toisessa kerroksessa olevaan seokseen voidaan lisätä pieni kontrastivärimaailma - käsittelyn yhtenäisyyden valvonta on helpompaa.

Soveltuu joustavaa vedenpitävyyteen minkä tahansa kodin käsityöläisen voimassa. Kuitenkin vakavaan työhön (esim. Altaan järjestely tai kellarin vedeneristys) on parempi houkutella asiantuntijoita. Päällikkö valitsee vain parhaan suojausasetuksen ja laskee virtausnopeuden, mutta myös suorittaa vedenpitävyyden rakennuskoodien mukaisesti.

Obmazochnaya vedeneristys

Yksi ensimmäisistä teknologioista, joita käytetään rakennusten, rakennusten, perustusten, seinien ja kellarien suojaamiseen, oli niin sanottu vedeneristyspäällyste. Ja he käyttivät sitä muinaisessa Egyptissä - talojen alaosa ja egyptiläisten lattia päällystettiin vedellä laimennetulla saveella, joka kuivui, muuttui tiheäksi pinnoitteeksi, joka suojaa jonkin aikaa sadevedestä ja vesijohtovedestä. Tämä pinnoite ei kestänyt pitkään, nopeasti säröillä ja murentunut.

Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti suojapinnoitteiden pinnoituksen pinnoittamisalueita, mutta materiaalit ovat täysin erilaisia ​​- tehokas ja pitkäikäinen ja taattu toiminta.

Edut vedenpitävä obmazochnogo tyyppi

Verrattuna muihin vedenpitävyystekniikoihin - rulla, ruiskutettu, syvä tunkeuma ja jopa nestekumi-, päällystysvesieristys on useita etuja.

 • Pinnoitteita voidaan soveltaa käytännöllisesti katsoen kaikentyyppisiin rakennussäätiöihin pintarakenteen monimutkaisuudesta riippumatta.
 • Pinnoitettavan pinnan erityistä valmistetta ei tarvita.
 • Puolikuvainen mastesi, riippumatta siitä, mihin se perustuu (bitumi, sementti, polymeeri), täyttää kaikki halkeamat ja virheet muodostaen monoliittisen kerroksen.
 • Kosteussulun levittäminen suoritetaan yhdessä tai kahdessa vaiheessa ilman, että välityötä tarvitsee suorittaa.
 • Kaikki obmazochnye vedeneristysmateriaalit ovat erittäin houkutteleva hinta ja eivät vaadi koneita ja laitteita niiden käyttöön.
Soveltamalla bitumien obmazochnoy vedeneristys

Materiaalit ja niiden ominaisuudet

Kaikentyyppiset päällystekoostumukset jaetaan neljään ryhmään:

 1. päällystetty vedeneristys, joka perustuu bitumiin;
 2. perustuu sementtiin;
 3. polymeeriset aineet;
 4. mastinen ja sulkeumat tiivisteet.

Bitumiset aineet

Bitumi-mastit ja muut siihen perustuvat koostumukset erottuvat hyvillä vettähylkivillä ominaisuuksilla, korkealla adheesiolla emäksellä, mekaanisilla ja kemiallisilla vaikutuksilla. Jotta biomateriaalia saadaan joustavammaksi, siihen lisätään erilaisia ​​pehmittimiä, kumia (silikonia) ja tiivistysaineita.

Bitumi-polymeerimateriaaleista on yksi suuri haitta - se on hauras. Ja vielä - ne eivät eroa pakkasenkestävyydestä. Subzero-lämpötiloissa pinnoite muuttuu hauraaksi, ja siinä voi muodostua mikroprekareja, jotka lopulta kehittyvät vakaviksi vaurioiksi. Tämän estämiseksi päällystyseristyspää on peitetty betonilla, johon on lisätty polypropeenista valmistettua lujittavaa kuitua - tämä estää kutistumisrakeiden syntymisen betonissa. Mutta tällainen suoja puolestaan ​​lisää huomattavasti käteisautomaatiota.

Bitumi mastinen Aquaizol

Uusimman sukupolven bitumimastoista ei tarvita lämmitystä ennen käyttöä. Riittää, että käytetään erityistä pohjamaalia - pohjamaalia perusteellisen puhdistuksen ja pohjan valmistelun jälkeen.

Alusta valittaessa on tarpeen keskittyä perusmateriaaliin. On olemassa alukkeita huokoisille rakennusmateriaaleille ja matala veden imeytyminen.

Suositeltavat bitumiseokset

 • bitumi mastinen Aquaizol - perusta ja lattiat;
 • bitumipolymeeri Izofast-mastinen kylmä maanalaisille rakennusten osille;
 • yksikomponenttinen mastinen Ceresit CL - laatta;
 • kattotiiliä; Izofast vedenpitävä bitumi kylmä-sovellus;
 • mastit perustuksiin bitumi AquaMast;
 • mastinen bitumiinikumi TechnoNIKOL AquaMast;
 • bitumi-kumi-kastelu- ja vedeneristysmastit;
 • mastattu pohja vedenpitävyys MG KLFZ;
 • mastinen ІKO Plastal 5 kg vedenpitäväksi sisätiloiksi;
 • BM mastilla kumilla perustuksiin.

Sementtipohjainen vedeneristys

Sementtieristys tai pikemminkin sen oikea nimi on sementtipolymeerimassa - on Portland-sementtien ja mineraalitäyteaineen kaksikomponenttinen koostumus polymeroitavien lisäaineiden avulla. Näiden kuivien seosten käyttämiseksi on välttämätöntä laimentaa - emulsiossa on vesipohjaisia ​​tyyppejä, ja niitä on -. Kalliimmilla tyypeillä on liuotin polymeeridispersiolla.

Jokaisella tämän lajin osalla on erityinen tarkoitus:

 • sementti antaa korkean tarttuvuuden astian kanssa;
 • täyteaine paljastaa lujuuden ja mekaanisen rasituksen kestävyyden;
 • pehmittimet on suunniteltu antamaan joustavuutta pinnoitteelle ja resistenssin muodonmuutokseen ja värähtelyyn.

Sementtipäällysteen vedenpitävyys pohjalle ja lattialle levitetään vähintään 3 mm: n vähimmäiskerroksella. Samanaikaisesti sen komponentit tunkeutuvat kaikkiin avoimiin huokosiin, mikä tarjoaa paitsi laadukkaan suojauksen kosteudelta, mutta tekee myös pohjan itsestään paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi.

Kustannuksiltaan sementtipolymeerimassa on kalliimpaa kuin bitumi, mutta materiaalin taloudellisen kulutuksen vuoksi vedeneristyspäällysteen laite ei lopulta maksa paljon. Tämäntyyppisen vedenpitävän pinnoitteen käyttämisen yhteydessä ei myöskään tarvitse tehdä lattiapäällysteitä ja muita pinnoitteita voidaan sijoittaa suoraan vesitiiviin kerrokseen.

Sementin perusteella on olemassa muita tyyppisiä koostumuksia. Tehokkaimmat materiaalit ovat hartsiin perustuvat sementiseokset, joihin on lisätty inerteitä täyteaineita, jotka perustuvat piihin (keinotekoiseen hiekkaan) ja orgaanisiin lisäaineisiin. Tämä mastasia laimennetaan vedellä pehmeän saveen tilaan ja myydään tässä muodossa. Se levitetään huolellisesti levityslaitteella tai rullaimella, kun nivelet ja kulmat esikäsitellään.

Suositeltavat sementtimuodot

 • sementti tiivisteen seos WaterStop;
 • sementtiä vedenpitävä pinnoitus tyyppi Bergauf Hydrostop;
 • Bentosund 120E bentoniittijauhe;
 • joustava vedeneristysratkaisu Quick-mix FDS 2K;
 • vedenpitävä ATIS A-30 Aqua;
 • vedenpitävä kipsi huoneisiin, joissa on säännöllinen kosteus GI-3;
 • vedenpitävä seos KREISEL 810;
 • vedenpitävä seos Drizoro MAXSEAL;
 • vedeneristys KERAMOIZOL esineille, joissa kondensaatio on mahdollista;
 • vedenpitävä Ceresit CR-65.

Polymeerin vedeneristys

Tämä on yksi synteettisistä emulsioista koostuvien koostumusten lajikkeista, joita on modifioitu erilaisilla teknisillä lisäaineilla, keinotekoisilla kumilla (silikonilla) ja pastörointiaineilla. Tästä johtuen polymeeripinnoitteet tarttuvat erittäin voimakkaasti pohjan pintaan, niillä on suuri elastisuusindeksi, älä anna kosteutta 100%: lla ja mikä on erittäin tärkeää, eivät pala. Toisin kuin muut. Tällaisten materiaalien päätuottaja on Weber.dry.

Mastinen synteettisellä pohjalla weber.tec 822

Nämä ovat suhteellisen uusia materiaaleja, kallein, mutta houkuttelevin laatu ja tekniikka:

 1. Polymeeripinnoite, vaikka pinnoitteen paksuus on vähintään 1 mm, on paljon voimakkaampi, joustavampi, kestävämpi ja luotettavampi.
 2. Käytetyn kerroksen kuivaamiseksi riittää 14-16 tuntia.
 3. Ennen pohjan käyttämistä riittää vain puhdistaa pöly.
 4. Polymeeriset materiaalit ovat kylmänkestäviä ja lämmönkestäviä, joten niitä suositellaan käytettäväksi suojaamaan kosteutta huoneissa, joissa on lämmitetty lattia.

Suositeltavat polymeerimuodot

 • polymeerivalmiste Siolit P1K;
 • synteettinen mastinen weber.tec 822;
 • ruiskutettu polymeerieristysemulsio CP 40;
 • polymeeriemulsiota Sika Igasol-101 ​​vedenpitävyydelle.

Päällystysmasto lisäämällä tiivisteitä

Nämä ovat valmiita koostumuksia, jotka perustuvat yleensä öljybitumiin, johon on lisätty polymeerejä, joihin lisätään betonitiivisteitä. Ne voivat olla:

 1. Pinta - Disperbit, Stirbit2000, IzobitAlyu muodostavat täysin suljetun kalvon pinnalle.
 2. Läpäisevä (tunkeutuva) - Penetroni (USA, Venäjä), Millennium (Espanja), Sazilast (Thiokol, Penetron-Ural). Ne tunkeutuvat betonin huokosiin ja muodostavat kalvon päälle. Kaksinkertainen kosteus suojaa.

Tiivisteaineita käytetään vain betonipinnoille. Hyvin huokoisille materiaaleille (vaahtobetoni, kaasuletkut jne.) Ne eivät ole sopivia.

Kuinka käyttää päällystysvettäeristys

Valmistelutyöt

Kaikki yllä mainitut eristysluokat kosteudelta edellyttävät peruspinnan alustavaa valmistusta. Tämä menettely koostuu seuraavista teoksista:

 1. Pinta puhdistetaan rakennusseosten, maalien, öljyjen tahrojen (liuottimien tai bensiinin), pölyn (pölynimurin) jäämien poistamisella.
 2. Jos on mahdollista - pese pohja ja kuivaa.
 3. Pinta tasoitetaan niin, ettei teräviä kulmia, reunoja, eroja yli 2-3 mm bitumipitoisuudelle ja 3-4 mm: n eristyksissä. Tällöin on parasta suorittaa tasoittavia sementtipalkkamerkkejä, joiden leveys on 2 metriä. Ja vielä helpompi - käyttää tavallista kipsiä tai koostumuksen kipsi ja hiekka.
 4. Bitumimastisille on tarpeen soveltaa pohjamaalia - on tarpeen valita alustasta riippuen. Esimerkiksi alustapohjamaali EC-1 tai pohjamaalin vedeneristys, poistoputki EC-910l, sopii betoni- ja sementtivaiheisiin asbestille tai puukattoille - Technicol-alusta, kumipinnoitteille - Tytan-ammattilainen Abizol R. ja eristys tiili- tai lohkoperhet - Primer Izofast BIEM Bitugum tai Primer bitumipitoinen AquaMast. Voit yksinkertaisesti käyttää harjalla tai käyttää ruiskua.
 5. Jos pohjamaalia ei ole käytetty, on kostutettava peruspinta tasaisesti.

Vedenpitävä vedeneristys

Kaikki bitumiin ja polymeereihin perustuvat mastit ovat täysin käyttövalmiita. Kuivaa sementtiliuosta on laimennettava vedellä tai liuottimella.

Kaikki seokset on valmistettava tiukasti ohjeiden mukaan! Ja ennen käyttöä on välttämätöntä 4-5 minuutin altistus - "kypsyttää" liuos.

Lisäksi paketti ilmaisee ratkaisun elintärkeän toiminnan ajankohdan. Tänä aikana sitä on sovellettava. Yleensä tämä aika on 1-1,5 tuntia. Siksi on suositeltavaa valmistaa eristysliuoksen määrä, joka tuotetaan tunnin sisällä.

Useimmat formulaatiot levitetään kahteen kerrokseen. Lisäksi toinen kerros levitetään, kun ensimmäinen on jo tarttunut, mutta ei täysin kuivunut. Tämä on erittäin tärkeä hetki! Muussa tapauksessa on kaksi erillistä eristyskerrosta ja niiden laatu on 4-5 kertaa matalampi. Yleensä aikaväli on 15-45 minuuttia - täsmälleen tämä ilmoitetaan ohjeessa. Kiinnitä tämä vaatimus!

Pariliitoksen kulmissa, ulokkeissa ja muissa ongelma-alueissa on asennettava erityinen nauha, joka on painettava vedeneristyskerrokseen.

Jos haluat tehdä kosteuden suojauksesta täydellisen ja hyvin kestävän, asenna säännöllinen vahvistusverkko kipsille ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä. Tämä suojaa pinnoitteen mistä tahansa mekaanisesta vaurioitumisesta. Sinun tarvitsee vain asettaa verkko päällekkäin 2-3 cm ja hukuttaa sen rullalla. Tärkeintä on, että verkon koko pinta upotettiin ensimmäiseen eristekerrokseen. Toinen kerros on säilytettävä täsmälleen ohjeissa määritellyn ajan.

johtopäätös

Kuten näette, on olemassa useita erilaisia ​​päällystyseristyksiä. Jokaisella niistä on sen etuja ja omia minuutteja, joita olemme yrittäneet kertoa yksityiskohtaisesti.

Ehdotettujen materiaalien valintaa ja soveltamista koskevien perusvaatimusten mukaisesti vedeneristyslaite - tehtävä on varsin itsestäänselvää. Ja tämä on mahdollisuus säästää merkittävä määrä perhebudjetista.

Elastinen vedeneristys

Elastinen vedeneristys on eräs vedeneristyslajista, jonka kaava koskee elastista polymeeriseosta ja sementtiin perustuvaa seosta. Elastinen polymeerin vedeneristys sopii erinomaisesti rakenteisiin, joilla on monimutkainen muoto ja pinnoille, jotka voivat halkeilla tiettyjen tekijöiden vaikutuksesta. Tämä eriste on ihanteellinen niille alueille, joiden ilmasto-olosuhteet edellyttävät äkillisiä ja usein lämpötilahäviöitä.

Materiaaliominaisuudet

Elastinen vedeneristys ei ole missään nimeltään kaksikomponenttinen. Sen kaava koskee kahden pääkomponentin käyttöä, jota edustaa elastinen polymeerimateriaali ja sementtiseos. Lisäksi nestemäinen elastinen vedeneristys mahdollistaa useiden funktionaalisten lisäaineiden läsnäolon, jotka voivat antaa tai parantaa materiaalin tiettyjä ominaisuuksia: vahvuus, elastisuus, veden kestävyys, immuniteetin aggressiivisen väliaineen vaikutuksiin. Visuaalisesti elastinen päällystysvesieristys on tahnamainen massa, joka levityksen ja kuivumisen jälkeen muodostaa muovisen kiinteän kalvon pinnalle.

Materiaaliominaisuudet

Vedeneristyskerros, joka perustuu elastiseen vedenpitävyyteen, on kestävä eikä muodosta halkeamia. Sen ominaisuudet ovat sellaiset, että ne mahdollistavat korroosionkestävien prosessien poistamisen betonirakenteiden - ja samalla se ei lainkaan pelkää alhaisten lämpötilojen vaikutuksia. Yksi materiaalin merkittävistä eduista on se, että sitä voidaan soveltaa myös sellaisiin pintoihin, joihin on halkeamia jopa viisi millimetriä leveä.

Ominaisuudet, jotka ovat elastisen vedenpitävyyden etuja ovat:

 • taloudellinen kulutus käytön aikana;
 • höyryläpäisevyys, jonka avulla voit "hengittää";
 • aineen ekologinen puhtaus, joka ei pääse ilmassa oleviin aineisiin, jotka ovat myrkyllisiä ihmiskehoon;
 • mahdollisuus levittää alusta ilman alusta;
 • korkea tarttuvuus pinnalla;
 • mahdollisuus soveltaa missä tahansa säässä ja helppokäyttöisyys;
 • kykyä käyttää sekä sisätiloissa että ulkona.

Mistä tilaat?

Haluatko tilata vedenpitävän työn ja haluavat olla varmoja niiden laadusta? Ota yhteyttä yritykseen "IC-CONSTRUCT"! Yli 10 vuotta olemme toimineet menestyksekkäästi sekä yksilöiden että organisaatioiden kanssa, jotka ovat mukana suunnittelussa, rakentamisessa ja korjaamisessa. Arvostamme maineamme vastuullisena johtajana ja emme alenna laatutasoa, jonka asiantuntijat alun perin nostivat korkealle tasolle. Kaikkien suoritettujen takuiden osalta! Oletko kiinnostunut tarjouksistamme? Haluatko lisätietoja? Soita: +7 (495) 646-68-86!

Elastinen vedeneristys: tekniset ominaisuudet ja sovellus

Vedenpitävä rakenne ja korjaus on järjestelmä, joka suojaa rakenteita kosteudelta. Monet vedeneristysmateriaalit eivät myöskään päästä emäksiä, happoja ja muita kemiallisesti aktiivisia nesteitä. Korkealaatuinen eristys lisää kohteen käyttöikää. On olemassa monia tyyppejä: butyylikumi, joka on johto, kalvo, nestekumia.

Vaatimukset vedenpitäviksi materiaaleiksi

Vedenpitävyysominaisuuksien valitseminen riippuu siitä, mitä ulkoiset tekijät vaikuttavat rakenteeseen. Yleensä nämä materiaalit esittävät useita vaatimuksia:

 • veden kestävyys on tärkein parametri;
 • veden kestävyys - kyky ylläpitää ominaisuuksia jopa veden pitkäaikaisen altistumisen yhteydessä;
 • biologinen vastustuskyky mikro-organismeille - bakteerit ja sienet;
 • höyryläpäisevyys - kyky kulkea höyryä (sen ansiosta ilmastovaikutus, joka edistää biologista vakautta);
 • mekaanisen rasituksen ja vaurion kestävyys;
 • kemiallinen suoja;
 • lämpötilan kestävyys on suuri (huurteesta lämmitykseen).

Ominaisuudet joustavat vaihtoehdot

Joissakin rakennustöissä on tärkeää, että vesiliukoisen aineen koostumus on joustava. Tietoja tällaisista vaihtoehdoista ja niistä keskustellaan tässä artikkelissa. Monimutkaisten pintojen vedeneristykseen tehokkaimpia ovat nestemäiset ja päällystysaineet. Ne kestävät monia negatiivisia ympäristötekijöitä, ja niitä voidaan käyttää myös pintoihin, jotka ovat alttiita haketukselle ja halkeilulle.

Elastinen vedeneristys tarjoaa monia merkkejä. Yleensä niillä on useita komponentteja seoksessa:

 • hienojakoinen hiekka;
 • erityinen sementtityyppi;
 • pehmentimiä;
 • polymeerit.

Rakennusliikkeet tarjoavat laajan valikoiman eristystuotteita. Yksikomponenttiset formulaatiot sisältävät dispersio- polymeerejä, jotka on sekoitettava veden kanssa. Kaksikomponenttisten koostumusten sarja polymeerien lisäksi sisältää polyakryylien joustoaineita. Kun sekoitetaan, saadaan tahnamaista massaa ja se muuttuu joustavaksi kalvoksi kuivauksen jälkeen. Myynnissä on valmiita mastikkeja, joita ei tarvitse valmistaa ennen käyttöä.

Yksikomponenttisia ja kaksikomponenttisia seoksia käytetään monimutkaisten rakenteiden rakenteisiin, jotka sijaitsevat lämpötilan hyppyissä. Ja myös joustavat seokset ovat ihanteellisia liitoksille ja vaikeasti tavoitettaville paikoille. Monissa tapauksissa ne korvaavat onnistuneesti kalvonpyyhkäisyn.

edut

Joustava eristys suojaa täydellisesti pintoja pienillä siruilla, naarmuilla, rakoilla. Teknisestä näkökulmasta hänellä on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • Korkean tarttuvuuden ansiosta sitä voidaan käyttää betoniin, tiiliin, puuhun ja metalliin.
 • Ekologinen turvallisuus. Koostumus ei vaahdota vaarallisia päästöjä, jotka sopivat työskentelyyn ulkona ja sisällä.
 • Pitkä käyttöikä. Kalvo ei halkeile, ei muodosta halkeamia.
 • Helppo käyttää mastista Kohlerin kanssa. Kirkas sävy mahdollistaa epätasaisen käytön ja korjaavan tämän virheen. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa käyttää sävytyskoostumuksia ulkotöihin: auringon vaikutuksen alaisena väri on palanut nopeasti.
 • Tarvittaessa eristävän pinnoitteen nopea korjaus on mahdollista - riittää levittää toinen kerros vaurioituneeseen kappaleeseen.
 • Höyryläpäisevyys Seosta voidaan levittää märillä pinnoilla, koska se kulkee itse vesihöyryn läpi. Soveltaminen ilmasto-oloissa on mahdollista.
 • Muovinsa vuoksi materiaali kestää muodonmuutoksia, tärinää ja pinnan kutistumista.
 • Tehokkuus saavutetaan sen takia, että seosta on levitettävä ohuessa kerroksessa. Se käyttää työkaluja, kuten harjoja tai rullia.

Soveltamisalueet

Elastisia eristysyhdisteitä käytetään eri vaiheissa ja rakennustöissä:

 • pohjaveden suojelemiseksi rakennusten maanalaisiin osiin;
 • eristämisestä huoneesta tulevalta kosteudelta;
 • jotta vedenpitävät keraamiset laatat altaissa, kylpyhuoneissa, parvekkeissa ja terasseissa;
 • lattian ja muiden maanpäällisten rakenteiden horisontaaliseen eristämiseen;
 • metallirakenteiden korroosiosuojan vuoksi;
 • suojaamaan autotallien, säiliöiden ja säiliöiden kattoa.

Kaksikomponenttinen elastinen sekoitus "Clap 2K"

Yksi markkinoiden yleisimpiä, vedenpitävät seokset - "Clapa 2K" - on paljon etuja. Se koostuu kahdesta komponentista (A ja B):

 • A-osa on kvartsihiekka, portlandsementti ja kemialliset lisäaineet.
 • Komponentti B - nestemäinen pohja, joka on dispersiota styreeniä ja erityisiä polymeerejä.

Jos sekoitat 2 osaa, saat paksun aineen, joka muodostaa vedenpitävän kalvon kuivumisen jälkeen. Tämän seoksen tarkoitus on materiaalien toissijainen suojaus (tiili, muuraus, solubetoni) korroosiolta.

Sovellus sallitaan esineissä, joihin kohdistuu dynaamisia kuormituksia. Materiaali on hyväksytty käytettäväksi vesihuollossa.

Seoksen ominaisuudet "Clap 2K":

 • kaikkien ominaisuuksien säilyttäminen, vaikka 1,5 mm: n halkeamat näkyivät kovalla pohjalla;
 • erinomainen tartunta;
 • korkea vedenpitävyys;
 • poikkeuksellinen kestävyys ja korroosionkestävyys.

Sovellusvinkkejä

Elastinen vedenpitävyys ei ole vaikeaa, sitä voi tehdä myös kokemattomien päälliköiden, mutta on olemassa useita vivahteita ja johdonmukaisuutta, joita on noudatettava:

 • Pinta on puhdistettava pölystä ja roskista. Merkittävät epätasaisuudet ja sisennykset on tasoitettava erityisellä kiteellä.
 • On huomattava, että alueet, joihin kohdistuu veden suurin vaikutus.
 • Pohjamaalit ja metallipinnat, joissa on erityinen rakennepohjamaali (lue ensin suositukset sen valinnasta vedeneristysmateriaalin pakkauksesta).
 • Seos on valmisteltava keskittyen ohjeisiin.
 • Koostumuksen levittämisen aloittaminen varmista, että havaitaan tietty lämpötila. Tämä on edellytys mastin asianmukaiselle polymeroinnille.
 • Erilaisten pintojen liitoksissa (esim. Lattia ja seinät, nousuputkien ja putkien ulostulot, monimutkainen katonavaus), lisäeristys polypropyleenin rakennusverkolla tai geotekstiilillä tarvitaan. Materiaali kyllästetään seoksella ja puristetaan ensimmäisessä kerroksessa.
 • Työn laadun hallitsemiseksi voit lisätä väriä toiselle mastille. Se auttaa pitämään jalostuksen yhtenäisenä hallinnassa.
 • Kun mastit kovettuvat, sinun on suoritettava tarkastus. Kun katsot tyhjiä (läpikuultavia) alueita, sinun on huolellisesti käsiteltävä ne ja asetettava toinen kerros päälle.
 • Kun yläkerros on kovettunut ja polymeroitu, on aika viimeistellä huone.

Ominaisuudet käytön mastinen "Clamp 2K"

Tätä korjausseosta ei voida käyttää alle +5 ° C: n ilman lämpötiloissa. Kielto koskee myös kosteikkoa rankkasateella ja tuulella. Pinta on valmistettava seuraavasti: Puhdista se tukevalle alustalle, käsittele se puskurilla parhaan tarttuvuuden saavuttamiseksi.

Jos raudoitus on avattu, sitä ympäröivä betoni on poistettava vähintään 0,1 cm: llä. Vahvistuksen tulee olla ruostetta GOST-asteikolla 2. Välittömästi ennen seoksen levittämistä kostuta pinta vedellä.

Kuinka tehdä seos?

Seoksen valmistamiseksi voit ottaa vain puhtaita astioita ja vettä. Muista, että keitetty osa kulutetaan puoli tuntia. Suositeltu veden lämpötila noin 20 ° C (tämä on tärkeää tulevaisuuden vedeneristysominaisuuksien kannalta).

Seos ja vesi otetaan suhteessa 0,165 kg vettä / kg kuivaa seosta. 5 minuutin sisällä se on sekoitettava poraukseen pienellä kierrosluvulla tai rakennussekoittajalla. Sen pitäisi olla tahmea homogeeninen paksu massa.

Käytettäessä sinun on jatkuvasti sekoitettava sitä. Vettä ei voida lisätä siihen.

Kuinka käyttää vastaanotettua materiaalia?

Seosta levitetään märkäjuotomenetelmän tai käsin. Jos haluat käyttää toista kerrosta, ensimmäinen käsitellään lovettuun lastalla. Kerrosten levittämisen tulisi kestää 3-4 tuntia. Kulutus on 1,8 kg seosta pintaan 1 m², jos kerroksen paksuus on noin 1 mm. Jo käsiteltyjä pintoja on suojattava mekaanisilta vaurioilta 3 päivän ajan. Koko tämän ajan pitäisi olla märkä, sillä ne ruiskutetaan vedellä tai peitetään vedenpitävällä materiaalilla (muovikalvo).

On erittäin tärkeää noudattaa varotoimenpiteitä: laittaa kumi- ja puuvillakäsineitä, suojalaseja, haalareita, hengityssuojainta. Jos seos joutuu silmiin, huuhtele ne vedellä ja hakeudu lääkärin hoitoon.

Obmazochny vedeneristys betonille

Perinteisesti rakentamisen alalla ensisijaiset ongelmat olivat melun ja lämmöneristyksen aiheet. Asennettaessa betonia kosteudelta on yleensä paljon vähemmän huomiota. Tällainen aliarviointi, erityisesti Venäjän ilmasto-olosuhteissa, voi johtaa haitallisiin seurauksiin.

Miksi suojata betonia vedestä

Vedeneristyskysymysten laiminlyöminen, rakennusten ja rakenteiden nollakierron puutteellinen tutkiminen (kellari, säätiö, kellari) aiheuttaa veden tunkeutumisen rakennusten alaosaan. Tästä kehittyy kellarin kosteutta, mikä lisää kosteuden lisääntymistä muissa tiloissa. Se on.

Plus, kosteus vaikuttaa kielteisesti keinokivikapselin huokoiseen rakenteeseen. Vähitellen lävistämällä pohjasta rakennetta pohjavesi kulkeutuu huokosten ja kapillaarien läpi, mikä auttaa kostuttamaan sulkeutuvat rakenteet. Seinät alkavat kaatua vuorottelevasta jäädytys-sulatuksesta.

Lisäksi vesi sisältää suolojen, hiilivetyjen epäpuhtauksia. Nämä aineet kykenevät hydratoitumaan ja kiteytymään, tilavuusprosentteina. Yleensä tämä johtaa laakeroitujen betonirakenteiden tuhoutumiseen, pinnoitteiden irtoamiseen ja deformoitumiseen.

Vesi pystyy toimimaan ylhäältä, joka tulee sademäärän osasta. Tällainen vaikutus johtaa paitsi mekaanisiin vaurioihin myös kemiallisiin seurauksiin. Esimerkiksi sadevesi on todellinen kemiallinen happamallinen ratkaisu etenkin megaakteissa. Se toimii tuhoavasti keinokivellä, lisää huokosten ja kapillaarien määrää, mikä lisää aggression keskuksia.

Siksi ei ainoastaan ​​asuinrakentaminen, vaan myös huomattava määrä muita betonirakenteita, tarvitsee vedenpitävää suojaa. Se voi olla jäähdytystornit, säiliöt, hydrauliteollisuuden rakenteet, teollisuuden lattiat, maanalaiset autotallit ja uima-altaat, puhumattakaan julkisivuista, sisäseinistä ja lattioista.

Obmazochny vedeneristys betonille

Pinnoittamalla vedenpitävät materiaalit vähitellen korvaavat bitumipohjaiset rullatut lajikkeet. Tämä johtuu siitä, että sementti-, polymeeri- ja sekoituseristysseokset tarjoavat korkean adheesioasteen betoniin eli ne muodostavat yhden yksikön substraatin kanssa.

Kotimarkkinoilla on laaja valikoima tällaisia ​​materiaaleja, mutta valittaessa on parempi olla vastaamatta mainontaan, vaan varsinaiseen vedenpitävien ominaisuuksien monimutkaisuuteen.

Obmazochnoe vedeneristys betoni pitäisi tarjota:

 • vedenkestävyys puristimessa, joka on tärkeä säiliöissä ja altaissa ja repeytymisessä. Viimeksi mainittu ominaisuus on erityisen aktiivinen hautautuneissa tiloissa ja kellareissa.
 • dynaamisten kuormitusten taustalla olevan halkeilun kestävyys;
 • höyryläpäisevyys;
 • tarttuvuus;
 • helppo käsittely ja teknologia, kyky käsitellä märkäbetonia;
 • luotettavuus, kestävyys.

Mineraalipinnoitteiden vedeneristys (sementtipohjainen)

Tällaiset koostumukset tarjoavat koko joukon vettä, kosteutta suojaavia ominaisuuksia. Itse asiassa nämä ovat kuivia seoksia, jotka perustuvat erityiseen sementtiin, silikahiekkaan, lisäaineisiin. Sen jälkeen, kun vesi on sekoittunut, saadaan homogeeninen tahnamainen massa.

Materiaali levitetään pohjaan 2-3 lähestymistavalla kovan harjan avulla, minkä jälkeen se voidaan tasoittaa rullilla. Kun koostumus kovettuu, kovalla vedeneristyskerroksella muodostuu betoniin. Sementtipäällysteen vedeneristys voi olla rappaus ja tunkeutuminen.

Soveltamisala: pystysuoran ja vaakasuoran betonin suoja, sis. urakoitetut pinnat, hydrauliset rakenteet, maanalaiset, maanpäälliset rakenteet, vanhat rakennukset, lattia, katto, seinät, kylpyhuoneet..

Tuotemerkit: Aquafin-1K, Lakhta, Koster, Mapei, Hydrosmart

etuja:

 • sementtiteokset betonin kovalle tarttuvuudelle;
 • valmiin kerroksen vahva lujuus, mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • korkealaatuinen suoja kosteudelta, mukaan lukien kriittiset rakenteet.

haittoja:

 • Mineraaliseokset eivät ole joustavia, joten valmiin kerroksen huonosti kestävät värähtelykuormat.

Tekniset tiedot

Polymeeri-mineraalinen vedeneristys (sementti-polymeeri)

Tämä ratkaisu on tarpeen, jos betonirakenteeseen kohdistuu dynaamisia kuormituksia, jotka ovat täynnä halkeamia. Toisin kuin edellisessä versiossa, koostumuksessa on nykyaikaisia ​​joustoaineita, useimmiten kumilla. Tulos on ainutlaatuinen materiaali omalla tavallaan.

Sekoituksen jälkeen saatu koostumus on samanlainen kuin tahna, jota levitetään 2-3 lähestymistavalla tasaisella, märkällä kostutetulla pinnalla harjojen avulla. Kovettumisen jälkeen muodostuu jatkuva, saumaton, joustava vedeneristys. Muuten kerros pystyy estämään halkeamia jopa 1 mm. Tällainen sekoitus on yhteensopiva vesijohtoveden kanssa.

Soveltamisala: betonirakenteiden, erilaisten rakenteiden ja tarkoitusten suoja, mukaan lukien säiliöt, altaat. Materiaalitöitä betonielementtejä, betonipinnoitteita ja betonielementtejä. Ulkoisten ja sisäisten töiden suorittamiseen, sis. kylpyhuoneissa, kellareissa, kellareissa, seinissä, säiliöissä. Keskimääräinen kulutus - 3,5 kg / m² 2 mm kerros.

etuja:

 • monoliittinen vedeneristys, päällekkäiset halkeamat;
 • formulaatiot eroavat hydraulisella asetuksella;
 • piirustus kaikille pinnoille, joilla on laakerikyky;
 • nopea saostumista kestävä;
 • ympäristöystävällisyys;
 • manuaalinen tai mekaaninen sovellus;
 • höyryläpäisevyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • dynaamisten, staattisten kuormitusten kestävyys;
 • viimeistelykerrosten perusta - laatta, kipsi, levyn alla;
 • vedenpitävä - 7 bar.

haittoja:

Tekniset tiedot

Polymeeri-bitumi, polymeeri, betonin vedeneristys

Polymeeri-bitumi ja polymeeriset materiaalit käyttäytyvät hyvin, kun ulkopinta vedeneristys toimii. Tämä voi olla hyödynnettyä kattoa, perustuksia, avoimia terasseja, parvekkeita. Suola on se, että valmiin vedeneristyksen suuri joustavuus vähentää merkittävästi materiaalin muodonmuutoksen vaaraa vaikeissa lämpötila-ääripäissä. Kuitenkin puhtaasti bitumipäällysteinen vedeneristys menettää pakkasvastuksen, joka vaatii suojaa.

luokitus:

 • kylmäpohjaiset bitumimastit ovat vesipohjaisia, ne sisältävät materiaaleja kuten polymeerejä, emulgaattoreita. Tällaiset emulsiot ovat turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä kuin vastaavat;
 • Kylmänä levitetty bitumimastinen liuotin on yksi tavanomaisista vedeneristyksen pinnoitusmenetelmistä. Tällaiset mastikat ovat käyttövalmiita ja soveltuvat hyvin erilaisiin sovelluksiin;
 • bitumin mastics kuuma käyttö - yleisimpiä menetelmää bitumi vedeneristys, voimme sanoa täysin ajan testattu. Ennen käyttöä materiaali kuumennetaan 160-180 asteeseen. Pohjaan levitetään kuumakastista, joka peitetään pohjamaalilla. Jäähdytettäessä muodostuu joustava ja kestävä pinnoite. On ilahduttavaa, että materiaali on yksi niistä harvoista, jotka eivät kutistu;
 • elastinen polymeerieristys - materiaali on suunniteltu suojaamaan kattoja, kellareja, säätiöitä, wc-tiloja, uima-altaita, teknisiä tiloja. Pohja koostuu polymeerien vesidispersioista. Tämä tyyppi antaa suuren kimmoisuuden ja sitä voidaan käyttää lähes kaikissa huoneissa, mikä tarjoaa biologisen ja kemiallisen kestävyyden. Kulutuskerros - 0.200-0.400 kg / m². Tämäntyyppinen vedenpitävyys voidaan säästää asteikolla RAL.

Tuotemerkit: TechnoNIKOL, Lakhta, Koster

etuja:

 • erinomainen elastisuus;
 • jopa 25-50 vuotta;
 • alustan mahdollinen pistemäinen upotus tai jatkuva päällysteen muodostaminen;
 • vastustus haitallisilta vaikutuksilta;
 • nopea käyttövalmius.

haittoja:

 • hinta on suurempi kuin analogien hinta;
 • bitumimastit eivät pidä korkeista lämpötiloista;
 • alhainen ympäristöystävällisyys.

Tekniset tiedot

Pyydettyä sivua ei löytynyt

Sivua, johon olet vaihtanut, ei löytynyt.

Jos tulit tälle sivulle kirjeen linkin kautta, varmista, että sähköpostiasiakkaasi ei vääristänyt linkkiä. Jos kirjeessä oleva linkki on jaettu osiin rivinvaihtojen avulla, voit luoda sen uudelleen kopioimalla osat yksitellen selaimen osoitekenttään.

Jos tulet täältä mistä tahansa sivuston muusta sivusta, hyväksy anteeksi pahoittelumme. Olemme kiitollisia, jos ilmoitat virheestä.

Jos etsit jotain - käytä hakulomaketta.

Elastinen vedeneristys: tekniset ominaisuudet ja sovellus

Vedenpitävä rakenne ja korjaus on järjestelmä, joka suojaa rakenteita kosteudelta. Monet vedeneristysmateriaalit eivät myöskään päästä emäksiä, happoja ja muita kemiallisesti aktiivisia nesteitä. Korkealaatuinen eristys lisää kohteen käyttöikää. On olemassa monia tyyppejä: butyylikumi, joka on johto, kalvo, nestekumia.

Vaatimukset vedenpitäviksi materiaaleiksi

Vedenpitävyysominaisuuksien valitseminen riippuu siitä, mitä ulkoiset tekijät vaikuttavat rakenteeseen. Yleensä nämä materiaalit esittävät useita vaatimuksia:

 • veden kestävyys on tärkein parametri;
 • veden kestävyys - kyky ylläpitää ominaisuuksia jopa veden pitkäaikaisen altistumisen yhteydessä;
 • biologinen vastustuskyky mikro-organismeille - bakteerit ja sienet;
 • höyryläpäisevyys - kyky kulkea höyryä (sen ansiosta ilmastovaikutus, joka edistää biologista vakautta);
 • mekaanisen rasituksen ja vaurion kestävyys;
 • kemiallinen suoja;
 • lämpötilan kestävyys on suuri (huurteesta lämmitykseen).

Ominaisuudet joustavat vaihtoehdot

Joissakin rakennustöissä on tärkeää, että vesiliukoisen aineen koostumus on joustava. Tietoja tällaisista vaihtoehdoista ja niistä keskustellaan tässä artikkelissa. Monimutkaisten pintojen vedeneristykseen tehokkaimpia ovat nestemäiset ja päällystysaineet. Ne kestävät monia negatiivisia ympäristötekijöitä, ja niitä voidaan käyttää myös pintoihin, jotka ovat alttiita haketukselle ja halkeilulle.

Elastinen vedeneristys tarjoaa monia merkkejä. Yleensä niillä on useita komponentteja seoksessa:

 • hienojakoinen hiekka;
 • erityinen sementtityyppi;
 • pehmentimiä;
 • polymeerit.

Rakennusliikkeet tarjoavat laajan valikoiman eristystuotteita. Yksikomponenttiset formulaatiot sisältävät dispersio- polymeerejä, jotka on sekoitettava veden kanssa. Kaksikomponenttisten koostumusten sarja polymeerien lisäksi sisältää polyakryylien joustoaineita. Kun sekoitetaan, saadaan tahnamaista massaa ja se muuttuu joustavaksi kalvoksi kuivauksen jälkeen. Myynnissä on valmiita mastikkeja, joita ei tarvitse valmistaa ennen käyttöä.

Yksikomponenttisia ja kaksikomponenttisia seoksia käytetään monimutkaisten rakenteiden rakenteisiin, jotka sijaitsevat lämpötilan hyppyissä. Ja myös joustavat seokset ovat ihanteellisia liitoksille ja vaikeasti tavoitettaville paikoille. Monissa tapauksissa ne korvaavat onnistuneesti kalvonpyyhkäisyn.

edut

Joustava eristys suojaa täydellisesti pintoja pienillä siruilla, naarmuilla, rakoilla. Teknisestä näkökulmasta hänellä on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • Korkean tarttuvuuden ansiosta sitä voidaan käyttää betoniin, tiiliin, puuhun ja metalliin.
 • Ekologinen turvallisuus. Koostumus ei vaahdota vaarallisia päästöjä, jotka sopivat työskentelyyn ulkona ja sisällä.
 • Pitkä käyttöikä. Kalvo ei halkeile, ei muodosta halkeamia.
 • Helppo käyttää mastista Kohlerin kanssa. Kirkas sävy mahdollistaa epätasaisen käytön ja korjaavan tämän virheen. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa käyttää sävytyskoostumuksia ulkotöihin: auringon vaikutuksen alaisena väri on palanut nopeasti.
 • Tarvittaessa eristävän pinnoitteen nopea korjaus on mahdollista - riittää levittää toinen kerros vaurioituneeseen kappaleeseen.
 • Höyryläpäisevyys Seosta voidaan levittää märillä pinnoilla, koska se kulkee itse vesihöyryn läpi. Soveltaminen ilmasto-oloissa on mahdollista.
 • Muovinsa vuoksi materiaali kestää muodonmuutoksia, tärinää ja pinnan kutistumista.
 • Tehokkuus saavutetaan sen takia, että seosta on levitettävä ohuessa kerroksessa. Se käyttää työkaluja, kuten harjoja tai rullia.

Soveltamisalueet

Elastisia eristysyhdisteitä käytetään eri vaiheissa ja rakennustöissä:

 • pohjaveden suojelemiseksi rakennusten maanalaisiin osiin;
 • eristämisestä huoneesta tulevalta kosteudelta;
 • jotta vedenpitävät keraamiset laatat altaissa, kylpyhuoneissa, parvekkeissa ja terasseissa;
 • lattian ja muiden maanpäällisten rakenteiden horisontaaliseen eristämiseen;
 • metallirakenteiden korroosiosuojan vuoksi;
 • suojaamaan autotallien, säiliöiden ja säiliöiden kattoa.

Kaksikomponenttinen elastinen sekoitus "Clap 2K"

Yksi markkinoiden yleisimpiä, vedenpitävät seokset - "Clapa 2K" - on paljon etuja. Se koostuu kahdesta komponentista (A ja B):

 • A-osa on kvartsihiekka, portlandsementti ja kemialliset lisäaineet.
 • Komponentti B - nestemäinen pohja, joka on dispersiota styreeniä ja erityisiä polymeerejä.

Jos sekoitat 2 osaa, saat paksun aineen, joka muodostaa vedenpitävän kalvon kuivumisen jälkeen. Tämän seoksen tarkoitus on materiaalien toissijainen suojaus (tiili, muuraus, solubetoni) korroosiolta.

Sovellus sallitaan esineissä, joihin kohdistuu dynaamisia kuormituksia. Materiaali on hyväksytty käytettäväksi vesihuollossa.

Seoksen ominaisuudet "Clap 2K":

 • kaikkien ominaisuuksien säilyttäminen, vaikka 1,5 mm: n halkeamat näkyivät kovalla pohjalla;
 • erinomainen tartunta;
 • korkea vedenpitävyys;
 • poikkeuksellinen kestävyys ja korroosionkestävyys.

Sovellusvinkkejä

Elastinen vedenpitävyys ei ole vaikeaa, sitä voi tehdä myös kokemattomien päälliköiden, mutta on olemassa useita vivahteita ja johdonmukaisuutta, joita on noudatettava:

 • Pinta on puhdistettava pölystä ja roskista. Merkittävät epätasaisuudet ja sisennykset on tasoitettava erityisellä kiteellä.
 • On huomattava, että alueet, joihin kohdistuu veden suurin vaikutus.
 • Pohjamaalit ja metallipinnat, joissa on erityinen rakennepohjamaali (lue ensin suositukset sen valinnasta vedeneristysmateriaalin pakkauksesta).
 • Seos on valmisteltava keskittyen ohjeisiin.
 • Koostumuksen levittämisen aloittaminen varmista, että havaitaan tietty lämpötila. Tämä on edellytys mastin asianmukaiselle polymeroinnille.
 • Erilaisten pintojen liitoksissa (esim. Lattia ja seinät, nousuputkien ja putkien ulostulot, monimutkainen katonavaus), lisäeristys polypropyleenin rakennusverkolla tai geotekstiilillä tarvitaan. Materiaali kyllästetään seoksella ja puristetaan ensimmäisessä kerroksessa.
 • Työn laadun hallitsemiseksi voit lisätä väriä toiselle mastille. Se auttaa pitämään jalostuksen yhtenäisenä hallinnassa.
 • Kun mastit kovettuvat, sinun on suoritettava tarkastus. Kun katsot tyhjiä (läpikuultavia) alueita, sinun on huolellisesti käsiteltävä ne ja asetettava toinen kerros päälle.
 • Kun yläkerros on kovettunut ja polymeroitu, on aika viimeistellä huone.

Ominaisuudet käytön mastinen "Clamp 2K"

Tätä korjausseosta ei voida käyttää alle +5 ° C: n ilman lämpötiloissa. Kielto koskee myös kosteikkoa rankkasateella ja tuulella. Pinta on valmistettava seuraavasti: Puhdista se tukevalle alustalle, käsittele se puskurilla parhaan tarttuvuuden saavuttamiseksi.

Jos raudoitus on avattu, sitä ympäröivä betoni on poistettava vähintään 0,1 cm: llä. Vahvistuksen tulee olla ruostetta GOST-asteikolla 2. Välittömästi ennen seoksen levittämistä kostuta pinta vedellä.

Kuinka tehdä seos?

Seoksen valmistamiseksi voit ottaa vain puhtaita astioita ja vettä. Muista, että keitetty osa kulutetaan puoli tuntia. Suositeltu veden lämpötila noin 20 ° C (tämä on tärkeää tulevaisuuden vedeneristysominaisuuksien kannalta).

Seos ja vesi otetaan suhteessa 0,165 kg vettä / kg kuivaa seosta. 5 minuutin sisällä se on sekoitettava poraukseen pienellä kierrosluvulla tai rakennussekoittajalla. Sen pitäisi olla tahmea homogeeninen paksu massa.

Käytettäessä sinun on jatkuvasti sekoitettava sitä. Vettä ei voida lisätä siihen.

Kuinka käyttää vastaanotettua materiaalia?

Seosta levitetään märkäjuotomenetelmän tai käsin. Jos haluat käyttää toista kerrosta, ensimmäinen käsitellään lovettuun lastalla. Kerrosten levittämisen tulisi kestää 3-4 tuntia. Kulutus on 1,8 kg seosta pintaan 1 m², jos kerroksen paksuus on noin 1 mm. Jo käsiteltyjä pintoja on suojattava mekaanisilta vaurioilta 3 päivän ajan. Koko tämän ajan pitäisi olla märkä, sillä ne ruiskutetaan vedellä tai peitetään vedenpitävällä materiaalilla (muovikalvo).

On erittäin tärkeää noudattaa varotoimenpiteitä: laittaa kumi- ja puuvillakäsineitä, suojalaseja, haalareita, hengityssuojainta. Jos seos joutuu silmiin, huuhtele ne vedellä ja hakeudu lääkärin hoitoon.