Kuumennetaan betonia talvella

Alhaiset lämpötilat vaikuttavat haitallisesti laastiin, mutta työ ei pysähdy ympäri vuoden. Siksi sen lujuus ja rakenteiden nopeus riippuvat betonin oikeasta lämmityksestä talvella. On tunnettua, että tämä materiaali saa optimaaliset olosuhteet lämpötilassa 20ºС, mikä voidaan saavuttaa vain erikoisteknologian avulla.

Rakentaminen talvella

Vesi on olennainen osa mitä tahansa betoniliuosta, mutta matalissa lämpötiloissa se jäätyy ja sementin hydraatio pysähtyy. Jääkiteet laajenevat ja monoliitti alkaa murentua. Jopa lämpöeristyksellä, teknologian asettamien 28 päivän sijasta betoni kovaa kovemmin, mikä heikentää työn kustannuksia. Optimaalinen teho on betonin sähköinen lämmitys, joka mahdollistaa työn nopeuttamisen ja tarvittavan lujuuden.

Tämä on taloudellisin tapa talvella betonin lämmittämiseen, mikä ei vaadi suuria kuluja. On tärkeää, että koko tilavuus lämpenee samanaikaisesti, mikä on vaikeaa saavuttaa käyttämällä muita tekniikoita monoliittisten rakenteiden lämmittämiseksi talviolosuhteissa.

Kuumennetaan betonia

Kylmänä talvella on monia tapoja lämmittää betonia. Ne edellyttävät lisäkustannuksia, jotka maksavat vähentämällä työajan loppuunsaattamista ja teknisten standardien noudattamista. Harkitse tehokkaimpia menetelmiä.

Lämmitysjohdin

Betoni sähköinen lämmitys tehdään useimmiten erikoisjohdolla. Tätä varten se kiinnitetään kiinnittimeen käärmeen kanssa, joka on samanlainen kuin lämmin kerros, erityisillä puristimilla, jonka jälkeen seos täytetään vähintään 5 asteen lämpötilassa. Päätetyt kaapelipäät on kytketty virtalähteeseen käyttämällä asteen muuntajaa.

Lue lisää muuntajista ja niiden tyypeistä täältä.

Lämpöä betonille, jossa on muuntaja, käytetään useimmin erilaisia ​​halkaisijaltaan teräs- tai sinkityt lankoja sisältävää PNSV-lankaa. Vaikeissa olosuhteissa on suositeltavaa käyttää kaksiytiminen PTPZh, mutta se kuumenee edelleen yhden vaurion jälkeen. Edullisten ja optimaalisen suorituskyvyn ansiosta suositeltavat langat, joiden halkaisija on 1,2 mm. Kaapelit КДБС ja ВЕТ voidaan liittää myös 220 V: n kotitalousverkosta, mutta ne ovat edullisempia, joten niitä käytetään pienissä esineissä. Johdon määrä lasketaan sen ominaisuuksien ja ulkoisten tekijöiden mukaan, mutta keskimäärin se on 50-60 m per 1 m³.

Langan asentamisen jälkeen laastari kaadetaan muottiin, sähkö johdetaan kaapeleiden läpi, ne lämmittävät massan 50-60º-asteeseen nopeudella korkeintaan 10 astetta tunnissa. Sitten lämmitetty monoliitti jäähtyy tasaisesti nopeudella 5 astetta tunnissa. On tärkeää jättää huomiotta aikaa, jotta lämpötila muuttuu tasaisesti, mikä takaa rakenteen vahvuuden. Viiran loppuun jää monoliitti. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Säästämisen ja sähkön aiheuttamat hyväksyttävät kustannukset, varsinkin jos käytät astia-muuntajaa;
 • Laitteiden oikean valinnan avulla voit lämmittää suuria määriä ja malleja;
 • Voit asettaa langan lämpötilaan -15 ºС ja pitää lämmin -25 ºС.

elektrodit

Yksi helpoimmista keinoista betonin lämmittämiseen on elektrodien avulla. Tätä varten kaapeli on sidottu kaapelilla, jonka läpimitta on 8 mm, joka on kytketty astiaan muuntajaan liitettyihin johtimiin. Elektrodien välinen etäisyys, riippuen lämpötilasta 0,6-1 m.

Elektrodien käyttö lämmitykseen on tehokasta niissä tapauksissa, kun ne on kytketty sarakkeisiin tai pystysuorat rakenteet, koska niille on riittävästi yhtä vaiheeseen kytketyt elektrodit.

Liitettäessä elektrodeihin johdin on vesi betoniin, mutta sen kuivumisen jälkeen liuoksen vastus kasvaa dramaattisesti, mikä johtaa sähkön tuhlaukseen - tämä on tämän menetelmän suurin haitta.

Infrapuna lämmitys

Betonirakenteiden infrapunalämmitystä suorittavat erityiset säteilijät. Niihin kuuluvat lämmityselementit tai muut lämmönlähteet ja heijastimet. Tässä betonin lämmitysmenetelmässä jäähdytin asennetaan noin 1,2 metrin etäisyydelle valuraudan pinnasta, joka on peitetty polyetyleenillä tai muulla materiaalilla, joka estää veden nopean haihtumisen.

Lämmitys suoritetaan kolmessa vaiheessa: monoliitin lämmitys, koko tilan lämmitys, asteittainen jäähdytys. Tämä tekniikka on täysin energiaa kuluttava, joten sitä käytetään kuumentamaan vaikeasti tavoitettavia paikkoja, monimutkaisia ​​rakenteita tai liittymällä betonirakenteisiin.

Thermos-menetelmä

Termi-menetelmällä betonin lämmittämisen tekniikka on yksinkertainen ja melko taloudellinen. Tehtaan seosta kuumennetaan lämpötilaan 25 - 45 °, mutta ei korkeammalle, niin että se ei käynnisty etukäteen. Valun jälkeen muotti on eristetty. Sementin hydraation aikana vapautuva lämpö riittää, että kiinteytysprosessi etenee normaalisti ja betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Yksinkertaisuus, lämpöeristys voidaan tehdä käsin;
 • Halvalla, kuten suojakäsineitä, voit käyttää sahanpurua, olkia jne.;
 • Betonin teknisten ominaisuuksien varmistaminen.

Haittoihin kuuluu mahdottomuus käyttää menetelmää suurien alueiden kaatamiseksi, se on tehokas pienikokoisille rakenteille, joilla on rajoitetut pinnat.

Induktiolämmitys

Talvella betonin induktiokuumennus suoritetaan vaihtelevalla magneettikentällä, joka muodostaa vaihtovirtaisen sähkövirran. Betonin metallirakenteita lämmitetään, siirtämällä energiaa liuokseen.

Eristetty lanka (induktori) asetetaan rakenteen sisälle, jonka jälkeen se kytkeytyy ajoittain vahvistamaan lämpötilaa. Näin varmistetaan koko monoliitin yhtenäinen lämmitys. Induktiolämmityksen tärkein edellytys on, että vahvistuskammio on suljettava.

Muut menetelmät

On olemassa myös muita keinoja lämmittää betonia, joista suosituin lämmityselementtejä ja lämpö-aseiden käyttöä. Ensimmäisessä tapauksessa liuos kaadetaan esilämmitettyyn muottiin, mikä lyhentää kiinteytymisen aikaa ja estää rakenteen mahdollisen muodonmuutoksen. Suoraan kaatamisen aikana muotti on kytketty pois päältä ja vapaa osa välittömästi peitetään lämpöeristyksellä. Lämpötila nousee vähitellen 80 ° C: seen ja laskee sitten 60 ° C: seen ja pidetään kunnes se saavuttaa 80%: n vahvuuden.

Lämmitysteho lämmönkestävillä edellyttää ylimääräisten lämpöeristysrakenteiden rakentamista betonin yläpuolelle, jossa lämmitetty ilma ohjataan. Tämä tekniikka on perusteltu, jos sähköverkkoon ei ole luotettavaa yhteyttä. Tässä tapauksessa dieselmoottoria käytetään normaalin lämmityksen varmistamiseen. On pidettävä mielessä, että lämpö-aseen käyttö on kallista. Teollisuudessa betonia kuumennetaan höyryllä erityisessä kaksoisseinäisessä muottirakenteessa.

Kuinka paljon lämpöä betoni?

Säästää rahaa, betonin lämpenemisaikaa on vähennettävä minimiin. Mutta kussakin tapauksessa aika lasketaan erikseen, mikä liittyy tiettyihin tekijöihin. Tämä on ulkolämpötila, lämmöneristeen mahdollisuus ja laatu, lämmittimien teho.

Lämpökeräselementti riippuu siitä, miten se asetetaan rakenteeseen ja virrankulutukseen. Yleensä ajan laskeminen riippuu rakenteen lämpötilasta. Useimmissa menetelmissä monoliitti kuumennetaan 60 ° C: n lämpötilaan, mutta tämä tapahtuu hitaasti, enintään 10 astetta yhden tunnin lämmityksen aikana. Tämä varmistaa sen yhtenäisyyden lisäämällä materiaalin laatua. Kun seos saavuttaa 50% vahvuuden, se jäähdytetään vähitellen vielä alhaisemmalla nopeudella 5 ° C tunnissa käyttäen lämpöeristystä. Näin lämmitys voi tapahtua sekä muutamassa tunnissa että päivinä.

Talon sähköinen lämmitys betonista: suunnitelmat ja menetelmät

Jäätymisen ja talteenoton haitallisten vaikutusten estämiseksi on välttämätöntä luoda olosuhteet betonille, jonka kovettumisen prosessi on vakio ja yhtenäinen. Tämä voidaan saavuttaa vain, jos betonimassan lämpötila kovettumisen aikana on lähellä +20 0 °, mikä voidaan saavuttaa vain betonin pakotetun sähkölämmityksen tapauksessa.

Yleisimpiä betoni lämmitysmenetelmää, joka talvella kaatuu, on sähkölämmitys, jota käytetään tapauksissa, joissa esineen tavanomainen eristys ei riitä. Se on hänestä tänään ja puhumme.

Talvella on mahdollista lämmittää betonia useilla tavoilla:

1. Lämmitys betoni elektrodit.
2. Betonin sähköinen lämmitys PNSV-johtoineen
3. Sähkölämmitystyö
4. Lämmitetty induktiolla
5. Infrapunasäteily

On huomattava, että menetelmästä riippumatta betonin sähkölämmitykseen on liitettävä sen lämmitys tai ainakin lämpöä ympäröivän kohteen muodostaminen. Muussa tapauksessa yhtenäinen lämmitys ei ehkä toimi, eikä tämä vaikuta kovinkaan hyvin sen lopulliseen lujuuteen.

Betoni lämmitys elektrodien avulla - liitäntäkaavio

Lämmittysbetoni elektrodeilla on tavallisin sähkölämmitysmenetelmä talvella. Tämä johtuu lähinnä yksinkertaisuudesta ja halvemmasta, koska joissakin tapauksissa ei ole tarvetta käyttää rahaa lämmitysjohtoihin, kalliisiin muuntajiin jne.

Tämän sähköisen lämmitysmenetelmän toimintaperiaate perustuu sähkövirran fysikaalisiin ominaisuuksiin, jotka läpäisevät aineen läpi tietyn määrän lämpöä.

Tässä tapauksessa toteutettava materiaali on itse betonia, toisin sanoen, kun virta kulkee vesipitoisen betonin läpi, se kuumentaa sitä tuolloin.

Varoitus! Jos betonirakenteessa on lujitusholkki, ei ole suositeltavaa käyttää yli 127 V: n jänniteä elektrodeihin. Metallikehyksen puuttuessa on mahdollista käyttää sekä 220 V: tä että 380 V. Ei ole suositeltavaa käyttää suurempaa jännitettä.

Talvella lämmitetään useita betonityyppejä:

Rod-elektrodit. Niiden luomiseksi käytetään metalliosat d 8 - 12 mm. Tällaiset sauvat työnnetään betoniin lyhyellä etäisyydellä ja liitetään eri vaiheisiin, kuten kaaviossa. Monimutkaisten rakenteiden tapauksessa tällaiset elektrodit betonin lämmittämiseksi ovat välttämättömiä. Lasikuituliittimet tällaisiin tarkoituksiin eivät toimi, koska ne ovat dielektrisiä.

Elektrodit levyinä. Joskus niitä kutsutaan levyelektrodeiksi. Tällaisen lämmityksen kytkentätapa on hyvin yksinkertainen - levyt sijaitsevat molemmissa vastakkaisissa sisäpuolisilla sivuilla, ja ne on kytketty eri vaiheisiin ja virtaava virta kuumentaa betonia. Laajojen levyjen sijasta käytetään kapeita kaistoja, näiden bändien toimintaperiaate on sama.

String-elektrodit. Käytetään sarakkeiden, palkkien, pilarien ja vastaavien rakenteiden valaisemiseen. Toimintaperiaate on sama, jouset on kytketty eri vaiheisiin, mikä lämmittää betonia talvella.

Betonin lämmittäminen elektrodien kanssa on välttämätöntä toteuttaa vain vaihtovirralla, koska veden läpi kulkeva suora virta edistää sen elektrolyysiä. Toisin sanoen vesi hajoaa kemiallisesti olematta täyttänyt päätehtävänsä kovetusprosessissa.

PNSV-johtoinen betonin sähköinen lämmitys: tekniikka ja järjestelmä

Jos betonilämmitys elektrodilla on yksi edullisimmista sähkölämmityksen vaihtoehdoista talvella, silloin vuorostaan ​​lämmitys PNSV-johdolla on yksi tehokkaimmista.

Tämä johtuu siitä, että itse betonia ei käytetä lämmittimena, vaan PNSV: n lämmitysjohto, joka tuottaa lämpöä, kun virta kulkee sen läpi. Tällaisen langan käyttäminen on helpompaa saavuttaa betonin lämpötilan tasaisen nousun, ja tällainen lanka johtaa ennustettavasti, mikä helpottaa talvella tarvittavan asteittaisen lämpötilan nousun.

PSSV-johtoa (P-lanka, H-lämmitys, C-teräsjohto, B-PVC-eristys) on sanottava. Useita kohtia 1.2, 2, 3. Käytetystä osasta riippuen sen määrä valitaan 1 m3: n betoniseoksesta.

PNSV-johtoinen sähkölämmityksen tekniikka sekä kytkentäkaavio ovat hyvin yksinkertaisia. Lanka, jossa ei ole jännitettä, kulkee vahvistuskotelon viereen ja kiinnitetään siihen. On tarpeen korjata se niin, että kun betonia syötetään kaivantoon tai muottiin, se ei vahingoita sitä.

Kun betoni lämmitetään sähköisesti PNSV-johtoon talvella, se asetetaan niin, että se ei kosketa maata, muottirakennetta eikä ulottua betonin yli. Käytetyn kaapelin pituus riippuu kokonaan sen paksuudesta, resistanssista, odotetusta lämpötilasta nollan alapuolella ja erityisen muuntajan avulla toimitettu jännite on tavallisesti noin 50 V.

On myös kaapeleita, joihin ei liity muuntajan käyttöä. Niiden käyttö säästää hieman. On erittäin kätevää käyttää, mutta silti tavallisella PNSV-langalla on laajemmat käyttömahdollisuudet.

Sähkölämmitys muottien talvella

Tämä sähkölämmityksen menetelmä käsittää muottien valmistuksen, jossa on esilämmitetyt lämmityselementit, jotka kuumentuessaan luovuttavat betonin lämpöä. Se muistuttaa betonin lämmitystä levyelektrodeilla, vain lämmitys ei suoriteta muottien sisäpuolella, vaan sen sisälle tai ulkopuolelle.

Muotoilun sähkölämmitys talvella ei ole kovinkaan usein käytetty, kun otetaan huomioon suunnittelun monimutkaisuus, varsinkin kun perustuksen täyttämisen aikana muotti ei tule kosketuksiin koko betonirakenteen kanssa. Näin vain osa betonista lämpenee.

Induktio- ja infrapunamenetelmät betonin lämmittämiseksi

Betonin lämmitysmenetelmää käytetään äärimmäisen harvoin ja pääasiassa palkkeihin, ristikkorakenteisiin, johtuen laitteen monimutkaisuudesta.

Se perustuu siihen tosiasiaan, että teräksisen palkin vahvikkeen ympärillä oleva kierukka eristetty lanka indusoi ja lämmittää itse ankkurin.

Talvella tapahtuva betonilämmityksen infrapunasäteiden avulla perustuu tällaisten säteiden kykyyn kuumentaa läpinäkymättömiä esineitä, minkä jälkeen lämpö siirretään koko tilavuudelle. Tällaista menetelmää käytettäessä on tarpeen harkita betonirakennetta läpinäkyvällä kalvolla, joka sallii säteiden kulkeutumisen itseensä, jolloin lämpö ei pääse niin nopeasti ulos.

Tämän menetelmän etuna on se, että ei ole tarpeen käyttää erikoismuuntajia. Haittapuolena on, että infrapunasäteily ei kykene yhtenäistämään suuria rakenteita. Tämä menetelmä sopii vain ohuille rakenteille.

Älkää unohtako, että talvella tapahtuvan sähkölämmityksen menetelmästä on jatkuvasti seurattava sen lämpötilaa, koska liian korkea (yli 50 0 º) on yhtä vaarallista kuin se on liian matala. Betonin lämmitysnopeus ja jäähdytysnopeus eivät saisi ylittää arvoa 10 0 tunnissa.

Betoni lämmitys elektrodien avulla: työjärjestelmä, elektrodityypit. Hitsauskoneiden käyttö

Talvella lämmitetty betoni on riittävän vahvan joukon edellytys. Erilaisia ​​tekniikoita käytetään varmistamaan kiinteytysliuoksen optimaalinen lämpötila ja yksi niistä on sähkövirran käyttö.

Puhumme tämän järjestelmän täytäntöönpanon ominaisuuksista tässä artikkelissa.

Kylmässä työskentelyä tarvitaan lisää lämmitystä

Winter ongelmia

On tiedossa, että on parempi työskennellä sementtilaastilla positiivisissa lämpötiloissa - sitten kiinteytymisen jälkeen rakenne on melko vahva. Joissakin tapauksissa on kuitenkin tarpeen järjestää betonipohjat tai seinät kylmässä.

Ja täällä ongelmat alkavat:

 • Ensinnäkin laasti pysyy nesteen sisällä ja pysähtyy reagoimaan sementin kanssa. Niinpä hydrausprosessin aktiivisuus pienenee huomattavasti ja kovettuminen pysähtyy käytännössä.
 • Toiseksi, jääkiteet laajentavat huokosia betonin sisällä, mikä johtaa sen tiheyden vähenemiseen. Jos kuivauksen aikana tapahtuu useita jäätymis-sulatusjaksoja, huokoset tulevat erittäin epävakaiksi ja monoliitti alkaa murentua.
 • Kolmanneksi jännitysvyöhyke muodostuu betoniliuoksen ja vahvikkeen välisissä kosketuspinta-alu- eissa. Metalliin muodostuu ohut jääkalvo ja sen sulamisen jälkeen yhdisteen lujuus laskee suuruusluokkaa.

Kiinnitä huomiota! Lisähaitta on korroosioprosessien aktivointi johtuen metallin hapettumisesta veden läsnäollessa.

Lämpötilan muutos liuoksessa

Näitä vaikutuksia voidaan välttää kahdella tavalla:

 • Ensinnäkin hydrausnesteeseen lisätään erityisiä roiskeita. Ne estävät veden jäätymisen, joten nesteytyminen tapahtuu normaaleissa olosuhteissa.
 • Toiseksi käytetään betonin sähkölämmitys. Optimoimalla lämpötilaolosuhteet laastin sisällä syntyvät suotuisat olosuhteet ja sementti saa vahvuuden yhtä aktiivisesti kuin silloin, kun se kuivuu positiivisella ilman lämpötilalla.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi ohjeessa suositellaan molempien menetelmien käyttämistä rinnakkain. Monet asiantuntijat kuitenkin rajoittavat vain aktiivisella lämmityksellä, joten työn hinta on jonkin verran vähentynyt ja laatu ei käytännössä kärsi.

Tekniikan ominaisuudet

Yleinen työskentelyjärjestelmä

Eräs menetelmä betonimassan lämmittämiseksi elektrodien avulla on melko yksinkertainen.

Se toteutetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 • Muotoon asennetut johtavat elementit, jotka on liitetty teholähteeseen. Sijoittelun ja elektrodien tyyppi valitaan erikseen suunnittelutoimintojen mukaan.
 • Kun elektrodit asetetaan, liuos kaadetaan muottiin. Koska se on nestemäisessä tilassa, se muuttuu yhdeksi sähkövirtapiirien elementeistä, jotka johtavat nykyistä riittävän hyvin.
 • Elektrodeihin kohdistuu jännite, jonka ansiosta betonirungossa syntyy sähkökenttä. Se antaa vähitellen energiansa ympäröivälle aineelle, kuumentamalla sitä.
 • Muuttaen nykyisen voiman (voiman, jännitteen) parametrit, voit säätää lämmitysastetta omilla kädilläsi.

Kuva liitetyistä elektrodeista

Kiinnitä huomiota! Menetelmän tehokkuus vähenee samanaikaisesti merkittävän osan veden liuoksen menetyksen kanssa. Kuivempaa betonia tulee, sitä suurempi on tehokkaan lämmityksen edellyttämä jännite.

Tämän seurauksena sementtilujuuden joukossa se säilyttää optimaalisen lämpötilan. Tällainen prosessointi riittää riittävän varmistamaan jäädytetyn materiaalin yhtenäisen rakenteen. Teräksisen betonin leikkaaminen timanttipiireillä vahvistaa tämän - koekappaleissa tyhjiä ja löysää aluetta ei käytännössä havaita.

Lämpenemisaika riippuu monista tekijöistä, joista tärkeimpiä ovat betonirakenteen määrä ja ulkolämpötila. Joissakin tapauksissa liuoksen kuumentaminen kestää 4-5 viikkoa, ts. koko voimaa. Kuitenkin useammin lisälämpöä tarvitaan vain alkuvaiheissa.

Elektrodityypit

Tämän menetelmän toteuttamiseksi käytetään eri kokoonpanojen ajankohtaisia ​​osia. Voit tutkia niiden suunnittelun ominaisuuksia analysoimalla taulukossa tässä:

Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

Miten rakentaminen talvella?

Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

Shelter ja lämpö-aseet

Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

Termomaty

Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

elektrodit

Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

PNSV-lanka

Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

 • vastus 0,15 ohm / m;
 • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
 • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

Suosittelemme myös lukemaan:

Johdot betonin lämmittämiseen - toimintaperiaate, tyyppit, asennus ja asennus

Talvella monoliittisten betonirakenteiden rakentamisessa käytetään useita teknologioita tarvittavien lämpötilojen luomiseksi. Tämä voi olla erikoislämmön asennus, teplomien käyttö tai erityinen lanka betonin lämmittämiseen. Ensimmäinen menetelmä on kaikkein energiaintensiivisin, joten se on taloudellisesti kannattamatonta. Toinen vaihtoehto on sellaisten lämpöasemien asentaminen, jotka lämmittävät vain ylemmät kerrokset, mikä myös lisää sovellusten rajoituksia. Viimeinen vaihtoehto on eniten kysytty, ja sitä käsitellään tässä julkaisussa.

Miksi tarvitsemme konkreettista lämmitystä?

Kylmäkaudella, kun ympäristön ilman lämpötila laskee veden jäätymispisteen alapuolelle, syntyy ongelmia betoniliuoksen hydratoinnissa. Yksinkertaisesti sanottuna seos jäädytetään osittain eikä täysin kiinteytynyt. Kun ympäristön lämpötila on ripustettu, sulatusprosessi alkaa, seoksen lujuus voi olla rikki, mikä vaikuttaa negatiivisesti rakenteen lujuuteen, sen vesitiiviysvastukseen, mikä johtaa kestävyyden vähenemiseen.

Kaatoraastin seuraukset kylmässä, tässä tapauksessa myös vesitiivis Aquabarrier tai muu vedeneristys ei auta.

Jotta vältetään luetellut seuraukset, on talvella välttämätöntä tehdä betoniseoksen sähköinen lämmitys. Samalla isoterminen prosessi ei aiheuta rakenteen häiriöitä, mikä vaikuttaa positiivisesti pystytetyn rakenteen lujuuteen.

Lämmitysjohdot ja -kaapelit

Lähinnä betonielementtien PNSV sähkölämmitys. Tämä johtuu sen suhteellisen alhaisista kustannuksista ja yksinkertaisesta asennuksesta. Alla on lämpökanavan ulkonäkö, sen muotoilut ja merkinnän tulkinta.

Lanka PNSV (A), dekoodausmerkintä (B) ja muoto (C)

Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää analogia - PNSP, jonka pääasiallinen ero on eristyksissä, se on valmistettu polypropeenista, mikä mahdollistaa hiukan suurimman lämmöntuotantotehon.

Taulukko PNSV: n ja PNSP: n johtojen pääparametreista

Huomaa, että tämän tyyppisiä johtimia voidaan käyttää lattialämmityksinä, jotka toimivat lämpimän lattian periaatteella.

Tämän tyyppisen putken käytön pääasiallinen vaikeus on tarve laskea niiden pituus. Pieniä virheitä voidaan korjata säätämällä lämmitysmuuntajasta tulevaa jännitetasoa.

Yksityiskohtaiset tiedot PNSV: n asentamisesta sekä kuvaus niihin liittyvistä menettelyistä (johtojen pituuden laskeminen, laskemisen suunnittelu, reitityksen laatiminen jne.) Annetaan toisessa osassa.

Kaapeleiden tyypit ja ominaisuudet KDBS ja VET

Edellä kuvattujen lämpölaitteiden pääasiallinen haitta on lisälaitteiden tarve säätää lämmöntuotantokykyä vaihtamalla jännitettä. Tehtävä voidaan merkittävästi yksinkertaistaa soveltamalla kahteen osaan leikattavia itsesäätyviä lämpökaapeleita, nimittäin suomalaisia ​​WET- tai kotimainen CDBS-levyjä. Ne eivät vaadi ylimääräisiä lämmityslaitteita ja ne liitetään suoraan 220 voltin verkkoon. Alla on esitetty lämmityskaapelin laite.

Lämpökaapelin päärakenneelementit

nimitys:

 • A - Lämpöjohtojen lähdöt.
 • B - Asennuskaapeli, joka toimii CDBS: n kytkemiseksi 220v-verkkoon. Tätä varten voit käyttää mitä tahansa liitäntäkaapelia, esimerkiksi ARC: tä.
 • C - Kytkentä, lämmitysosan kytkemiseen.
 • D - Terminen eristyskytkin.
 • Е - Kiinteän pituuden lämmitysosa.

Rakenteellisesti BET-kaapeli ei käytännössä eroa edellä kuvatuista kotimaisista analogeista, mikä on tärkeimpien teknisten ominaisuuksien osalta alla olevassa vertailutaulukossa.

Kaaviot BET ja KDBS: n vertailukelpoisten ominaisuuksien taulukko

Mitä tulee merkintään, tämäntyyppiset kotimaiset tuotteet on koodattu seuraavassa muodossa: HHKDBS YY, jossa XX on lineaarisen tehon ominaisuus ja YY on leikkauksen pituus. Esimerkkinä voimme ottaa merkinnän 40KDBS 10, joka osoittaa 40 W: n tehon metriä kohti ja itse jakso on kymmenen metriä pitkä.

Lämmitystekniikka PNSV: n avulla

Toimintaperiaate on melko yksinkertainen: kun jännite syötetään, lanka kuumenee, mikä puolestaan ​​lämmittää betoniseoksen. Koska suositellaan, että lämmitys rajoitetaan 70 V: n jännitteeseen, vaaditaan sopivaa tehoa vähentävää muuntajaa (jäljempänä "PT").

KTPTO 80 muuntaja-asemalle lämpöputkelle

Ennen asennusta on tarpeen laskea lämmitysjohdon pituus. Samanaikaisesti on otettava huomioon sen tyyppi ja ominaisuudet, muuntajan sähköaseman jännite, betoniseoksen määrä, ympäristön lämpötila ja rakenteen luonne (sen on täytettävä sarakkeet, palkit jne.). Jotta laskutoimitukset eivät häiritse, voit laskea PNSV: n lämmitysjohtoa tai muuta kaapelia (PNBS, PTPZH jne.) Käyttämällä online-laskinta.

Betonimassan lämmittämiseksi yhden kuutiometrin tilavuus vaatii noin 1200-1300 wattia. Jos käytämme tämän merkin lankaa, jonka poikkileikkaus on 1,20 mm, tarvitaan 30-45 metrin lämmitintä (pituuden tarkan laskemisen vuoksi on tarpeen tietää lämpötilaolosuhteet).

Lisäksi on otettava huomioon virran voimakkuus, normaalitoiminnassa liuokseen upotettu kaapeli on sallittavissa 14,0 - 18,0 Amp. (Kytkentäkaaviosta riippuen).

PNSV A: n tähden B) kolmio

PNSV: n asennus

Annamme lyhyen oppaan standardimenetelmät:

 1. Valitse langan halkaisija teknisen kortin mukaan, yleensä se on 1,20-4,0 mm. Jos aiot lämmittää vahvistettuja rakenteita, on suositeltavaa keskittyä PVC-eristykseen, koska se on kestävämpi. Vahvistamattomille rakenteille on sallittua käyttää polypropeenipäällysteistä lankaa.
 2. Leikkaus suoritetaan yhtä suurella pituudella olevilla segmenteillä, minkä jälkeen ne taitetaan kierteeseen (Ø 30,0-45,0 mm).
 3. Aseta kierre kierteisiin, jotka on valmistettu vahvikehikossa tai asetettu vaneriin tai puurunkoon (muotti).
 4. PNSV: n ominaisuudet eivät tarkoita sitä, että se toimii lämmittimena betoniseoksen ulkopuolelle. Tällaisissa olosuhteissa se epäonnistuu välittömästi. Tilanteen korjaamiseksi käytä suurempaa poikkileikkausta, joka on liitetty segmentin johtimiin. Esimerkki PNSV: n kytkemisestä kylmäpäiden avulla
 5. Kun muotti on täytetty betonilla, ne odottavat, kunnes se alkaa asettaa, minkä jälkeen muuntajan sähköasema kytketään päälle. Sen avulla suorita vaaditun lämpötilan asennus lisäämällä tai vähentämällä jännitettä.

Katsotaanpa, PNSP: n, PNBS: n ja PTPZh: n periaate ja järjestelmä eivät käytännössä eroa PNSV: stä.

Hitsauskoneen käyttö PT: nä.

Tämä lämmitysmenetelmä on melko mahdollista, annamme esimerkin siitä, miten tämä menetelmä voidaan toteuttaa. Oletetaan, että meidän on kaadettava laatta, jonka tilavuus on 3,7 kuutiometriä ja ulkolämpötila 10 ° C. Tätä tarkoitusta varten tarvitset 200,0-250 amper hitsauskoneen, virtamittarin, PNSV-johdon, kylmät päät ja kangaseristeen nauhan.

Leikkaamme kahdeksan 18,0 metrin pituista segmenttiä, joista kumpikin kestää nykyistä jopa 25,0 A. Jätämme pienen marginaalin ja otamme kahdeksan näistä segmenteistä 250,0 A: n hitsauskoneelle.

Yhdistämme johdotuskaapelin kullekin segmentin ulostulolle (yhdistämme kylmät päät). Teemme PNSV: n asettamista, sen järjestelmä esitetään alla. Kylmäpäiden (plus ja miinus erikseen) liittäminen on suositeltavaa käyttää piirilevyllä tai millä tahansa muulla eristemateriaalilla.

PNSV: n liittäminen hitsauskoneeseen

Kun täyttö on suoritettu, liitämme laitteen suoran ja taaksepäin suunnatun tehon (napaisuus ei ole väliä), kun aikaisemmin on asetettu virta minimiin. Teemme kuormitusvirran mittauksen segmenteillä, sen pitäisi olla noin 20,0 A. Lämmityksen prosessiin virta voi hieman "sag", kun tämä tapahtuu, lisäämme sitä hitsauksessa.

Hyödyt ja haitat PNSV: stä

Betonin lämmittäminen tällä tavalla on varsin edullinen. Tämä johtuu sekä huokeista kustannuksista että suhteellisen pienestä sähkönkulutuksesta. Erikseen on huomionarvoista, että lanka vastustaa emäksisiä ja happamia vaikutuksia, minkä ansiosta voit käyttää tätä menetelmää, kun seokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita.

Tärkeimmät haitat ovat:

 • laskelmien monimutkaisuus langan pituuden laskennassa;
 • tarve käyttää PT: tä.

Vähennysasemat ovat melko kalliita ja prosessin keston vuoksi ei ole kannattavaa vuokrata niitä (tällaiset palvelut maksavat 10 prosenttia tuotteen kustannuksista). Hitsauskoneiden käyttö mahdollistaa pienien rakenteiden lämmittämisen, mutta koska sitä ei ole suunniteltu tähän toimintatilaan, sen epäonnistuminen ja sen jälkeen kalliit korjaukset ovat varsin todennäköisiä.

Lohkokaapelin asennus

Koska tällaiset betonin lämmittimet eivät ole käämeinä, mutta valmiissa osiossa leikkausongelma poistetaan. Kaikki, mitä tarvitaan talteenoton talteenottoon, on laskea segmentin teho, riippuen siitä, kuinka monta kuutiota betonia on rakenteessa, sitten valita sopiva pituuskaapeli.

Aloitetaan lyhyesti laskentataulukolla ja pienillä asennusohjeilla:

 • Ohjeita TMO-tekniikalle betonista osoittaa, että kuution kuutiometrin käyttö vaatii 500 - 1500 W (riippuen ilman lämpötilasta). Sähkönkulutusta voidaan vähentää merkittävästi, jos käytetään useita yksinkertaisia ​​tekniikoita:
 1. Käytä erityisiä lisäaineita seokseen liuoksen jäätymispisteen alentamiseksi.
 2. Eristää muotti.
 • Jos kaadetaan palkkia tai kattoa, lämmityskaapeli lasketaan 4 juoksumetriä kohti 1 m 2 pinta-alasta. Asennettaessa volumetrisiä elementtejä, kuten I-palkkeja, betonipalkkeja, sähkölämmitys asetetaan tasoihin, joiden välinen etäisyys on enintään 40,0 cm.
 • Kaapelisuojan ansiosta voit tuulella venttiiliin.
 • Etäisyys rakenteen pinnasta sähkölämmittimen sisäpuolelle on oltava vähintään 20,0 cm.
 • Jotta betoniseos lämpenee tasaisesti, lämmittimet on asetettava samalla etäisyydellä.
 • Eri ääriviivojen välillä tulisi olla vähintään 40,0 mm.
 • Lämmönjohtimien ylittäminen on kiellettyä.

Segmentoidun kaapelin edut ja ominaisuudet

Tämäntyyppisten tuotteiden epäilemättä myönteisiä ominaisuuksia ovat:

 • Betonin lämmityksen järjestämiseen apuna ei edellytetä kalliiden lisälaitteiden (PT) saatavuutta.
 • Toisin kuin elektrodin kuivaus, sähköiskun todennäköisyys on vähäinen.
 • Helppo asennus ja segmentin pituuden yksinkertainen laskenta.

ominaisuudet:

BET-kaapeli on huomattavasti kalliimpi kuin betonin lämmittämisen johdin PNSV. Esimerkiksi kotimainen KDBS, jonka ETM tuotti Krasnojarskissa, parantaa tilannetta jonkin verran, mutta ei paljon. Siksi näitä kaapeleita käytetään pienien betoni- ja betonirakenteiden rakentamiseen.

Lopuksi.

Olemme kuvanneet vain yhden menetelmän betonin lämmittämiseksi, itse asiassa ne ovat paljon enemmän. Niitä tarkastellaan muissa julkaisuissa.

Lopuksi katsomme, että on välttämätöntä vastata kysymykseen, joka on toistuvasti löydetty verkosta, miksi on mahdotonta käyttää nikromijohdot betonin lämmittämiseen. Ensinnäkin tämä ilo olisi erittäin kallista, ja toisaalta turvallisuusmääräykset ovat kiellettyjä. Tästä syystä ei ole tarpeen laskea nikromin kierrosten määrää putken tai betonin lämmittämiseksi.

Tehokkaimmat menetelmät betonin lämmittämiseksi: kuvaus, järjestelmät

Talvella miinuslämpötiloissa toteutettavan rakennustyön olennainen osa on betonin lämmitys. Seoksen koostumus sisältää vettä, jonka kiteytyminen vaikuttaa sementtirakenteeseen tuhoisaan tapaan. Tämä johtaa voiman menetykseen, pystytetyn rakenteen murtumiseen.

On mahdollista lämmittää ratkaisu eri tavoin, joista tehokkaimpia ovat:

 • sähkö (lanka, kaapeli);
 • elektrodi;
 • termospullo.

Voit säilyttää seoksen optimaalisen lämpötilan käyttämällä infrapunasäteitä tai sähkömagneettisen induktorin pyörrevirtoja. Valinta riippuu laitoksen ominaisuuksista ja tuotantoolosuhteista.

Elektrodin lämmitys

Useimmiten betonin lämmitys talviaikaan suoritetaan elektrodimenetelmällä, johon kuuluu sähkövirran kuluminen seoksen läpi. Virta syötetään elektrodeihin, jotka on liitetty muuntajaan, joka sijaitsee pinnalla ja valmistetun liuoksen sisällä. Sähkökenttä, joka on muodostettu päälle kytkettynä, lämmittää betonia. Seoksen lämpötila nousee liuoksessa olevien metallisten elementtien (liittimet tai elektrodit) lämmityksen seurauksena. Muuntajan lähtöparametrit ovat säädettyjä, joten voit valita optimaalisen lämpötilan.

Elektrodin lämmityksessä käytetään erilaisia ​​jännitteitä eri malleihin. Kuumennettaessa vahvistettuja esineitä käytetään alhaisemmilla (50 - 127 V) lämpötiloilla, jotka eivät salli ylikuumenemisen ja kosteuden haihtumisen, mikä johtaa voimakkuuden menetykseen. Vahvistamattomien rakenteiden lämmitys suoritetaan jännitteellä 220 - 380 V, turvallisuusmääräysten mukaisesti.

On huomattava, että kun laasti kiinteytyy, betonin sähköinen vastus muuttuu.

Elektrodien betonoinnin ja asennuksen viimeistelyn aikana liuoksen pinta on peitettävä eristämällä, tämä on tärkein vaatimus. On suositeltavaa yhdistää betonin lämmitys elektrodien kanssa termos-menetelmällä, mikä mahdollistaa pitkän ajan pitämän lämpöä.

 • korkea tehokkuus;
 • Suunnittelumitat eivät vaikuta tulokseen.

Elektrodin lämmityksen haitat:

 • prosessin valmistelu vie aikaa;
 • on tarpeen tehdä alustavia laskelmia;
 • lisävarusteiden käyttö - muuntajat;
 • korkea energiankulutus (1000 kW / 5 m³ liuosta);
 • ei sovelleta valu levyjä.

On huomattava, että elektrodien pintarakenne soveltuu vain ohuiden rakenteiden tai ääreisvaikutusten kuumentamiseen suurille rakenteille.

Sähkölämmitys

Betonin sähkölämmitysmenetelmä, jota käytetään negatiivisissa lämpötiloissa, soveltuu perustuksille, pylväälle, lattialle, seinille, erilaisille muodoille ja koolle. Prosessi koostuu lämmön siirtämisestä lämmitysjohtojen liuokseen.

Johdinmenetelmäkuvaus

Erityinen lanka betonin lämmittämiseen, jonka poikkileikkaus on 1,2 mm - 3 mm, asetetaan seoksen sisältämän rakenteen sisälle, koskematta muottiin, jättämättä liuoksen tasoa. Sen päät näkyvät kuumien ja kylmien elementtien juottamisen jälkeen. Lämpökentän säilyttämiseksi liitäntä on suljettava metallikalvolla. Sähkövirta, jolla on spesifinen arvo, käynnistetään lankaa pitkin, kun kohde on valettu. Menettelyn seurauksena seosta kuumennetaan sisäpuolelta. Virtajohto jää jäädytettyyn rakenteeseen.

Lämmityselementillä on yksi kuormituskuvio eri malleille. Ilman lämpötila ja johdon ominaisuudet vaikuttavat vain silmukan kokoon.

Lämpökerrassa käytetään seuraavia kaapelityyppejä.

 1. Yksi ydin (PNSV).
 2. Kahden ytimen (PTPZH).
 3. Kaksijohdinkaapeli (BET).

Lanka PNSV, joka on leikattu haluttuihin paloihin, liitetään astia-muuntajan läpi. BET-kaapelilla on yleensä tietty määrä ja se on kytketty 220 V verkkoon. On erittäin tärkeää sulkea pois ylikuumenemismahdollisuus ja oikosulut. Tätä tarkoitusta varten käytetään laskettua jännitettä tietyllä aikavälillä. Monoliittinen objekti noutaa yli 65% vahvuuden muutamassa päivässä, jos noudatat kaikkia suosituksia lämmityksen aikana. 1 m³ liuoksen lämmittämiseksi tarvitaan noin 55 metriä PNSV: tä tai 23 metriä BET.

Sähkölämmityksen edut:

 • lisävarusteet;
 • virtajohtoa voidaan käyttää 1 kerran;
 • monimutkainen muotoilu.

Prosessin aikana vaaditaan suojalaitteita, johdin kylmäelementtejä, pääkaapelia, astiaan muuntajaa.

Laskettaessa erilaisia ​​lämmitysmenetelmiä, rakennuksen pinta-ala ja tyyppi, liuoksen määrä, prosessiin tarvittava sähköteho otetaan huomioon. Nämä parametrit ovat tarpeen langan määrän ja pituuden määrittämiseksi. Muista kehittää jokaisen mallin tekninen kartta. Prosessi tapahtuu säännöllisesti, jolloin otetaan huomioon betonin kuumennuksen ja kovettumisen aika.

Lämpökaapelin prosessi

Kaapeli, jota käytetään BET-betonin lämmittämiseen käytettävään sähköiseen menetelmään, joka kestää 40 W per metri, joka toimii 220 V: n verkosta, sallii prosessin suorittamisen ilman muuntajaa. Lämmitystoiminto suoritetaan suojatulla nikkelifilamentilla, joka pitää lämpötilan jopa +80 ° C: een. Tällaisissa olosuhteissa liuos lämpenee tasaisesti. Menetelmä soveltuu kaikentyyppisiin perustuksiin.

 • kaapeli on kiinnitetty ennen kaatamista betonipinnalle erityisten kiinnittimien avulla;
 • tarkastus, joka estää vaurioita asennuksen aikana;
 • verkkoyhteyttä.

Ennen työn aloittamista on tarpeen laatia kaavio kaapelin asennus- ja käyttön lämpötila-diagnostiikasta.

Thermos-menetelmä

Termos - menetelmä, jossa betonin kovettuminen tapahtuu eristyskerroksen alla. Liuos ei menetä valmistusprosessissa saatua lämpöä, joka sallii sen saavuttaa tarvittavan lujuuden jäähdytysajan aikana. Tämä on taloudellisin ja yksinkertaisin lämmitysmenetelmä, joka soveltuu suurien esineiden betonointiin.

Betonisointi yksityisellä tontilla talvella. Betonilämmitys on tärkein tapa. Elektrodin lämmitys

Betonilämmitystä elektrodeilla käytetään talven betonointiin useammin kuin mikään muu menetelmä. Elektrodin lämmityksen erityisen suosion syyt ovat erittäin hyvä hyötysuhde ja kyky lämmittää melkein mitä tahansa betonirakennetta, riippumatta elementtien muodoista ja paksuudesta. Tehokas lämmitys elektrodeilla rakenteille, joissa on 5 - 20 pintomoduuli sekä monoliittisten ja esivalmistettujen rakenteiden eri liitokset.

Tätä menetelmää käytetään betonitoimilämpötiloissa -35 ° C: een asti, kun otetaan huomioon yhdennetty lähestymistapa:

 • Kuumaveden ja kuumennettujen aggregaattien lämmittämiseen kuumennettuun muottiin (pohjakerrokseen) valmistetun betoniseoksen asettaminen (sekoitusnesteen lämpötila ei saa olla alle + 15 ºC asennuspaikalla)
 • Monimutkaisten lisäaineiden modifikaattoreiden käyttö: pakkasneste, kovettumisen kiihtyvyys, lopullisen lujuuden lisääminen ja ilmanvaihdon lisääminen
 • Betoni kovettuu lämpöeristyksellä täydellä lämmöneristyksellä ilmakehän ilmasta missä tahansa - lämmitys- tai eristysmuottien käyttö, lämpösähköiset matot. Lämmitä betonia kylmillä (avaamattomilla) pintoilla ei voida hyväksyä

Menetelmän haitat ovat:

 • Merkittävät työvoimakustannukset lämmityksen valmistelussa
 • Yksittäisten laskelmien tarve kullekin mallille: elektrodien sähköpiirin ja järjestelyn kehittyminen sekä ulkolämpötilan säätö lämmitysprosessissa
 • Se vaatii enemmän sähköä kuin silloin, kun sitä kuumennetaan lanka - 850 kW / 3 m3 betonia
 • Vaikea käyttää pohjalevyjä: on välttämätöntä käyttää sekä pinta- että oheislaitetta
 • Kalliita ja massiivisia laitteita tarvitaan - täydellinen muuntajan sähköasema (KTPTO-80) ulkona asennus tai muuntaja työolosuhteissa lämpötiloissa -45⁰С. Melkein kaikki lämmitysasemien muutokset on varustettu automaatio- ja ohjausvälineillä, ne toimivat automaattitilassa ja suojaavat ylikuormituksia vastaan.

Elektrodin lämmitysmenetelmän ydin - eri tyyppien, kokoonpanojen ja materiaalien elektrodeja implantoidaan betoniin tai asennetaan betonirakenteen pinnoille. Armokarkoja käytetään vähemmän elektrodeina, koska kulutuselektrodien säästöt eivät kompensoi tämän menetelmän avulla paljon suurempia energiakustannuksia.

Kun kytketään vaihtojännitelähteeseen (step-down -muuntajan kautta), muodostetaan kolmivaihepiiri, jossa yksi johtimista on konkreettinen sekoitus. Virran kulkiessa muodostetaan sähkökenttä ja vapautetaan lämpöenergiaa, jota tarvitaan betonirakenteen lämmittämiseen. Elektrodien määrä lasketaan etukäteen ja betonin lämpötila ja lämmityksen säätö (mukaan lukien sääolosuhteet) tehdään valitsemalla ja säätämällä muuntajan lähtöparametrit. Laitteiden toiminnan jatkuvaa valvontaa, ulkolämpötilaa ja betonirakenteen pintaa tarvitaan.

Betonin kovettumisprosessissa sen sähkövastus muuttuu monimutkaisessa epälineaarisessa suhteessa. Alkuperäinen vastus riippuu betonityyppistä, vesi-sementtiosuudesta ja sideaine-sementin vaikutuksesta. Eri kasvien sementit antavat merkittäviä muunnoksia valmistetun betonin ominaiskestävyydestä - 8,5 - 16,5 ohmia. Nykyisen virtauksen ja lämmityksen riippuvuus betonin kovettumisvaiheesta otetaan huomioon myös piirien ja kuormitusten laskennassa.

Käytännöllisesti katsoen kaikki yksityisessä rakenteessa käytettävät tukirakenteet on vahvistettu teräsvahvistustangolla, ja tämä vaihtoehto määrittää 127V: n suurimman sallitun jännitteen. Se voi käyttää yli 127V: n jännitettä vain teknisin perustein, paikallisilla alueilla ja erityisellä suunnittelun kehityksellä.

Käytetyt kolmivaiheiset lämmitysmuuntajat ja täydelliset sähköasemat ovat lähtöjännitealueita 45 - 120 V, nimellisteho 63 - 80 kVA ja niitä käytetään paitsi betonin lämmittämiseen elektrodilla, induktiolla ja muilla menetelmillä. Voit myös lämmittää pohjaa tai vuodevaatetta säätöön, tehostaa käsityökaluja ja rakennustyömaan tilapäistä valaistusta. Täydelliset yksityisen rakentamisen sähköasemat ovat pääsääntöisesti vuokrattavampia kuin ostetaan. On olemassa yrityksiä, jotka erikoistuvat tarjoamaan palveluja betonin ja maaperän lämmittämiseen. Samalla voit tilata ja laskuttaa ja saada suosituksia lämmityksestä.

Pääasialliset elektrodien tyypit yksityisessä rakentamisessa:

 • Upottava - sauva, merkkijono
 • Pinta - nauhat; levy; ommeltu; uinti

Lämmittely upotuselektrodeilla

Rod-elektrodit on valmistettu metallitangoista (tavallisesti betoniteräksistä betonirakenteita), joiden halkaisijat ovat 6; 8; 10; 12 mm, harvoin 16 mm. Asenna johtimet, jotka ovat kohtisuorassa rakenteiden pintoihin nähden. Asennus on mahdollista avoimilla betonipinnoilla tai muottipaneeleissa porattuihin reikiin. Elektrodien päät on jätetty kaapelin ulkopuolelle 100-150 mm: n etäisyydellä johtimista. Elektroditangot sijaitsevat laskennallisessa vaiheessa toisistaan ​​vähintään 30 mm: n etäisyydellä muottipesästä. On mahdollista yhdistää viereiset elektrodiryhmät vastakkaisiin vaiheisiin ja vastaaviin, rakenteessa olevan sähkökentän kokoonpano riippuu tästä. Kaikki tangot upotuselektrodit ovat kulutusta ja pysyvät betonissa.

Käytetään lämmityselementteihin ja monimutkaisten kokoonpanojen alueisiin rungon, laattojen, nauhojen ja pylväsperustaisten telineiden ja palkkien sekä yksittäisten liitosten osalta. Voidaan käyttää myös kolmiulotteisiin betonirakenteisiin - ulkoreunan lämmittämiseen sivupintoja pitkin.

String-elektrodeja käytetään pääasiassa heikosti vahvistettujen lineaaristen elementtien - paalujen, seinien, palkkien, levyjen, korkeiden telineiden ja pylväiden lämmittämiseen sekä pienten osien pohjalevyihin. Jousipituudet - noin 3 m, halkaisijat 10-16 mm. Asenna merkkijonoelektrodit rakenteiden pituusakselia pitkin, yhdestä merkkijonoon useisiin yhteyksiin, ulospäin betonirakenteesta ja taivuta sähköjohdon liittämiseen. Muottiin syötetään sähköisiä piirilevyjä, jotka on liitetty sähköisen piirin toiseen vaiheeseen. Näin saadaan sähkökenttä koko lämmitetyn elementin tilavuudessa. On mahdollista yhdistää ei-johtava muotti, koska nämä yksittäiset merkkijono- tai liitosjohdot on kytketty sähköpiirin eri vaiheisiin. Lattialevyn kelluvien perustusten osalta likaisella lämmitysmenetelmällä on myös hyvä vaikutus.

Kuumennus pintaelektrodien avulla

Tehokas lämmityslaattojen ja kaikkien rakenteiden kanssa, joilla on vapaat vaakasuorat pinnat. Jäätyneiden emästen ja rakenteiden lämpökäsittely on myös kätevää jäädytetyn maaperäbetonin vaiherajalle.

Lämmittely liuskaelektrodeilla tehdään teräslevyllä, jonka paksuus on 3-4 mm, betonisekoituksen yläkerroksissa 20-80 mm leveä metallinauhat. Liuskojen kiinnitys suoritetaan suoraan muottipaneeleihin pystysuoraan suunnitteluvaiheessa (noin 200-250 mm). saadaan teknologisesti kätevät elektrodipaneelit, jotka asennetaan avoimiin betonipintoihin välittömästi sen jälkeen kun seos on asetettu. Kiinnitä elektrodit muottipaneeleihin niin, että päissä ne voidaan kytkeä johtimilla - ryhmissä ja kytkeytyvät piirin eri vaiheisiin. Laskelmassa otetaan huomioon kunkin ryhmän sähkövastus, vaiheen epätasapaino ei ole hyväksyttävissä. Betoniliuskaelektrodeista erotetaan katemateriaalikerrokset tai kattohuopa. Etuna on se, että voi olla ryhmiä liuskaelektrodeja pitkin rakenteen eri puolia ja yhtä kerrallaan. Muottiin kiinnitettyjä kaistaleita voidaan käyttää monta kertaa, toisin kuin upotettavat elektrodit, jotka jäävät betoniin.

Lamellielektrodit eroavat liuskamitatiloista, mutta ne on vastaavasti kiinnitetty muottiin kuumennetun elementin yhdestä tai eri puolilta. Levyjä kuumennetaan laajoilla rakenteilla, joilla on suuret pintomoduulit (levyt, nauhat jne.) Sekä betonikerrokset, jotka ovat kosketuksissa jäädytettyjen maaperäpohjien kanssa. Mutta useimmiten levyelektrodit suorittavat massiivisten perustusrakenteiden oheislämmitystä, ilman muottirakennetta. Levyelektrodien materiaali - katto ja teräslevy.

Nashivnye-elektrodit ovat tehokkaita kuumien rakennettujen rakenteiden heikkoa vahvistamista varten tasaisilla ruudukkoilla: palkkeja, seiniä, säätönauvoja. Suojakerroksen on oltava vähintään 50 mm. Nashivnye-elektrodit on valmistettu 6-10 mm: n romun halkaisijoista, jotka on kiinnitetty muottipaneeliryhmien sisäpintaan 100-200 mm: n korkeudella, jolloin ulkoiset havainnot ovat taipuneet tai pultit, jotka kiinnitetään johtimiin.

Betonisoinnin työsauma käyttämällä elektrodien kanssa tehtyä muottirakennetta tehdään minimietäisyydellä, joka ei ole lähemmäksi kuin 100 mm useista elektrodeista.

Elektrodien järjestely on esitetty kaavamaisesti: pos. Levytyyppi; Pos.b - perifeerinen lämmitys; pos.v - tangotyyppiset elektrodit; asento g - liuskaelektrodien kolmiulotteiset suunnitteluryhmät; pos.d - tankoelektrodit on järjestetty tasaryhmiin; pos.e - tangon elektrodien aksiaalinen sijoittaminen; pos.zh - string elektrodi pitkin telineen akselia; 1 - lujitustangot; 2-string-elektrodi; 1f, 2f, 3f - kolmivaiheinen asteen muuntaja

Kelluvat elektrodit sekä levy, ovat perifeerisen lämmityksen menetelmä. Tapauksissa, joissa sähkökosketus armakkasilla jätetään pois, käytetään kelluvia elektrodeja suljetun silmukan järjestelmän mukaisesti. Ne on tehty molemmista hylsyistä ja levyistä (teräsnauhan paksuus 2-6 mm, leveys 20-60 mm) - lattian tai ristikkäisten levyjen lämmittämiseen. Kaikki elektrodien etäisyydet ja mitat lasketaan. Elektrodit upotetaan betoniin tiivisteen jälkeen syvyyteen 30-50 mm. Elektrodien tulisi olla hieman upotettu betoniin tai kosketuksiin niiden kanssa, ilman aukkoja. Tätä varten elektrodilevyt on varustettu ei-johtavilla materiaaleilla - levyllä, tiilellä. Elektrodilevyillä ei saa olla taivutusta tai kaarevuutta.

Käytettäessä mitä tahansa betonin lämmitysmenetelmää, on tarpeen ohjata betonin jäähdytysnopeutta, joka ei saa ylittää 10 astetta tunnissa. Ylimääräinen johtaa betonin lämpötilan rasituksiin, mikä voi tuhota sen rakenteen, mikä johtaa pinnan halkeiluun ja joskus syviin halkeamiin.

Ennen betonirakenteen aloittamista tarkista elektrodien kytkentä ja asennuksen oikeellisuus, muottipaneelien eristys ja elektrodien koskettimien voimakkuus johtimilla.

Vaikka sähkölämmitys toteutetaan alennetussa jännitteessä, sähköiset turvallisuusvaatimukset ovat pakollisia.