Kiinteiden muottien lajikkeet perustukselle ja monoliittirakenteelle yleensä

Jos aikaisemmin rakennustyöt asettuivat ensin, ja sen jälkeen, kun liuos oli täysin jäädytetty, se purettiin ja sitten nyt irrotettava muotti, josta tulee kiinteä osa koko betoniteräsrakennetta, on yhä suosittu. Tämäntyyppisten muottien epäilyttävä etu on asennuksen suuri nopeus (purkamisaikaa ei käytetä lainkaan). Se toimii myös lämmittimenä rakennuksen tukiseinissä, mikä lisää huomattavasti rakennuksen energiansäästöominaisuuksia.

Erilaisia ​​pysyviä muottirakenteita

Pysyvän muottien tyypit riippuen valmistukseen käytetystä materiaalista:

 • Polystyreenivaahto. Yleisin tyyppi perustusten ja seinien asentamiseksi matalien rakennusten monoliittiseen rakenteeseen (enintään 4 ÷ 5 kerrosta). Sen tuotantoa käyttäen polystyreeni-vaahtoa, jonka tiheys on noin 25 ÷ 30 kg / mᶟ (mikä on 2 kertaa enemmän kuin polystyreeni-vaahtolevyillä, joita käytetään vain eristämiseen). Tällaisia ​​polystyreeni-vaahtomuotoja on useita elementtejä nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla.
 • Puu sementti (arbolitovaya). Se on valmistettu erikoiskoostumuksista kyllästetyistä puuhedelmistä (jopa 90% kokonaistilavuudesta) ja sementistä (sitovana komponenttina). Valmistettu onttojen lohkojen tai paneelien muodossa. Se on ympäristöystävällisin.
 • Fibrolite. Ne on valmistettu pitkien (jopa 50 cm) puukuitujen (noin 70% kokonaistilavuudesta) ja magnesiitista. Siinä on suuri puristus- ja taivutuslujuus, kun taas se on helppo nähdä ja käsitellä.
 • Polystyreenibetoni. Se on ontto lohko polystyreeni-betonista tai ohutlevyistä, jotka on tarkoitettu sisäpuolisten väliseinien järjestämiseen.
 • Kevyt aggregaatti. Se on ontoleipä. Erittäin kestävä ja luotettava, mutta vaatii lisäseinäeristystä ja melko kallista.
 • Kiinteä betonimuotti on saatavana onttojen lohkojen muodossa, jotka perustuvat, seinät (monoliittinen rakenne) tai ohuet paneelit, joita valmistaa puolikuiva vibropressointimenetelmä.
 • Yhdistetty: ulkoseinän on valmistettu laajennetusta polystyreenistä, ja sisäosa on valmistettu levymateriaalista (OSB, DSP ja vastaavat).

Pysyvän muottirakenteen rakentaminen (riippumatta materiaalista, josta se on tehty) on useita etuja:

 • Rakennusaika vähenee merkittävästi.
 • Asennusta varten ei ole tarvetta käyttää erityisiä mekanismeja ja laitteita.
 • Kiinteä muotti omalla kädellä voidaan asentaa myös ammattitaitoisella henkilöllä, koska se on varustettu lasten suunnittelijaperiaatteen mukaisesti.
 • Viestintäverkkojen sopivuusjärjestely (vesi, jätevesi, sähkö ja niin edelleen).

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Tällainen pysyvä muotti on yleisin ja suosittu monoliittisen rakentamisen kannattajien keskuudessa. Standardi ontto lohko polystyreeniä, jonka pituus on 1200 mm, leveys 250 tai 300 mm, korkeus on 250, 300 tai 400 mm, sisemmän seinämän paksuus 50 mm, ulkohalkaisija seinämän paksuus on 50 mm tai 100 (riippuen ilmasto-olosuhteista työmaan). Jokaisessa tuotteessa on urat alareunassa ja harjanteet yläosassa. Pysyvän muottirakenteen asennus on hyvin yksinkertaista ja rakenteellisesti muistuttava lasten suunnittelija "Lego". Elementtien päätyosat on asennettu piikkiruuvijärjestelmään (ei tarvita liimakoostumuksia tai -ratkaisuja). Perusseinälohkojen lisäksi valmistetaan nykyisin monipuolisimpia kokoonpanoja: päätykappaleet ovien ja ikkunoiden aukkojen järjestämiseksi; valmiit kulmamoduulit; kulmat ikkunoiden yli; radiaaliset elementit; tuotteet, joissa on aukkoja, joissa on lankojen lujittavien elementtien niputusraaka-seinät; erityiset elementit lattian ja muiden valupäällystämiseksi.

Ensimmäinen lohkoryhmä on asennettu pohjan vedeneristyskerrokseen. Alamme polttaa kulmasta seinän keskelle niin, että epätäydelliset lohkot ovat lähempänä keskustaa. Seuraavat rivit pinotaan siirtämällä ruutupallokuviota. Syvennykset sivusuunnassa rainojen palvelevat tehdyn pitkittäisen raudoitustangoista kuljettaa läpi pystysuora mitätön päällystys pystysuora Raudoitus, joka yhteyden vaakasuorista tangoista.

Se on tärkeää! Monoliittisen seinämän pystysuorat vahvistuselementit on yhdistettävä perustuksen vahvistamiseen.

Kerran noudattaen, jossa on enintään 4 riviä, koska samanaikainen kaatamalla betonia polystyreeni ovat sallittuja korkeus ei ole suurempi kuin 1 m. Kun konkreettisia kaatamalla koneellinen syöttöliuosta suoritetaan käyttämällä pumppua, joka toimii alhaisella nopeudella. Tämän jälkeen liuos tiivistetään käyttämällä kapeita upotusvärähtelijöitä (värähtelevää neulaa, jonka halkaisija on 40 ÷ 50 mm) tai manuaalisesti rullalla. Betonin kaatamisen jälkeen tarkistamme pystysuoran seinän oikeellisuuden putkilinjan ja tasomallin avulla.

Vihje! Pieniä säätöjä voidaan tehdä vain ennen kuin liuos jähmettyy.

Sen jälkeen, kun laasti on osittain asetettu, jatkamme seuraavien seinämuotojen riviä ja vahvistamista.

Rakenteiden rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta

Alustan (erityisesti nauhan) järjestelyllä pitkään aikaan ja menestyksekkäästi käytä kiinteitä elementtejä ja levyjä eri materiaaleista. Koska säätiö kokee suurin kuormitus on perusta kaikkien tulevien rakennusten ja siitä ei riipu vain voimaa, mutta myös rakennuksen kestävyyteen, sitten valmistaa on parempi käyttää muotti korkean tiheyden materiaaleja (kuten betoni tai puukuitulevy). Voit käyttää ja polystyreeni vaahtomuovia. Olisi kuitenkin pidettävä mielessä, että ei-irrotettava muotti perusta rakennuspalikoita (leveys 250 tai 300 mm), on sopiva järjestää nauha ei ole enemmän kuin 200 mm. Tämä säätiö soveltuu vain kevyiden kerrostalojen rakentamiseen. Ja käytettäessä polystyreeni-vaahtolevyjä, voit luoda laajemman nauhalevyn asentamalla tarvittavat pituussuuntaiset poikittaiset kiinnityshyput.

Jos rakennamme perustan, jossa on pysyvää muottirakennetta rakennuksen rakentamiseksi raskailla kuormittavilla seinillä, on hyödyllisempi käyttää betonielementtejä. Ne on valmistettu jopa 400 mm leveiksi, ja tämä koko sopii parhaiten nauhan perustuksiin. Asennettaessa pysyvää betonilaattaa säätöön tehdään pieni määrä laastia. Lohkot asetetaan ruutupiirroksen kuvioon alkaen kulmista. Vahvistaminen on tuotettu tavanomaisella tavalla. Lohkojen korkeus on 250 ÷ 300 mm, mikä vastaa vaakasuuntaisten lujitustangojen asennuskorkeutta: tämä edistää kestävämpiä nauhalevyjä. Pystysuuntaiset kiinnittimet asennetaan betonilohkojen läpi ja ne on liitetty vaakasuoriin tankoihin.

Lattianpäällysteiden päällekkäisyyksiä kiinteällä muottirakenteella

Monoliittisten välilevyjen päällekkäisyyksien järjestelyissä käytetään yleensä kahta muottityyppiä:

 • metallilevyllä olevasta profiililevystä (merkitty H-indeksillä): levyn paksuus 0,6 ÷ 0,7 mm ja profiilin korkeus 57 - 114 mm;
 • polystyreeni-vaahtolevy-moduuleista (koko 600x600x190 mm), joissa on aukot erikoiselle metalliprofiilille, joka parantaa voimaa ja katkaistut reunat vahvistamiseen.

Molemmissa tapauksissa pysyvät lattiapäällysteiset lamellit on vahvistettu alapuolelta palkkien ja tukipalkkien avulla, jotka poistetaan myöhemmin liuoksen täydellisen jähmettymisen jälkeen. Kattoon vahvistaminen omilla kädillä tuotetaan samalla tavalla kuin sementti-hiekkalaatan vahvistaminen. Vahvistinhihnan päällekkäisyys liittyy välttämättä monoliittisen seinän metallikehykseen. Tätä varten seinäelementtien sisäpuolelta leikataan horisontaalisia reikiä kattokorkeuden kehän ympärillä, joka vastaa lattialevyn paksuutta.

Se on tärkeää! Jotta liiallinen virtaus liuoksessa ei pystyttäisi pystysuoraan seinän muottiin, niin seinät ja lattiat kaadetaan samanaikaisesti lattian ylempään tasoon.

Kevyiden polypropeenimoduulien käyttö vähentää merkittävästi päällekkäisyyden painoa, mikä vähentää lopulta tukiseinien ja pohjan kuormitusta. Samanaikaisesti päällekkäiset ovat lämpimiä ja äänieristyviä.

Vihje! Polypropeenielementtien käyttö on sallittua vain, jos lattian pituus on alle 12 m. Tässä tapauksessa metalliprofiili valitaan hiukan pidempään kuin itse laippa, niin että sen päät menevät monoliittisen seinän elementtien reikiin.

Pysyvän muottirakenteen teknologia on melko yksinkertainen. Kun olet hankkinut muottielementtejä, sinun on valittava valmistaja, joka on osoittautunut itselleen ja on osoittautunut rakennusmarkkinoilla, kokoaa koko "suunnittelija" ilman aukkoja ja vääristymiä. Tiukasti noudatettavat tekniset suositukset asennettaessa kiinteää muottirakennetta monoliittirakenteeseen antavat sinulle mahdollisuuden luoda kestävä ja lämmin talo.

Tuotteitamme

osoite:

620033, Yekaterinburg, Isoplitin asuinalueen kaakkoispiste, kirjain A

Puh / Faksi:
+7 (343) 266 29 79
+7 (343) 266 93 75 (76) +79678514504

Kiinteä betoniteräsmuotti seinille ja lattioille

1. Ei-irrotettava teräsbetoniseinämä

1.1 Esivalmistetun monoliittisen seinän rakennesuunnittelu käyttämällä kiinteää betonimuotoa Esivalmistettu monoliittinen seinämä koostuu kiinteästä betoniseinämästä, jonka sisäseinään rakennetaan monoliittista betonia. Pysyvän betonimuottien osat ovat osa seinärakennetta, ja ne ovat kaksi esivalmistettua, 5-7 cm paksua teräsbetonipaneelia, jotka on liitetty toisiinsa kolmionmuotoisella poikkileikkauksella varustetuilla vyöhykkeillä, joilla on diagonaalinen säleikkö (jäljempänä kolmikulmaiset kehykset). Elementin sisäpinnassa on kaksi ankkuriholkkia varastosäiliöiden asennukseen asennustöissä. Staattisissa laskelmissa oletetaan, että esivalmistetun monoliittisen seinämän kokonaisakselukuva, kuten laskettaessa tavallista monoliittista seinää. Siksi pysyvän betoniseinämän muottielementtien valmistuksessa paneelille asetetaan kaikki tarvittava työvahvistus tulevalle seinälle. Rakennustyömaalla on jäljellä vain tarvittava vahvike elementtien yhdistämiseen ja monoliittisen betonin sijoittaminen sisäiseen onteloon. Tuloksena on monoliittinen teräsbetoniseinä. Valmisbetoniseinien valmistukseen käytetään erilaisia ​​aukkoja ja aukkoja - ikkuna, ovi, betonirakenteet, kiinteät betonirakenteet, betonirakenteet ; lämpöeristysliittimien asennus, sähköasennuksen asennusvarusteet, upotetut osat ja paljon muuta. Suunnittelijan määrittelee elementtien geometriset mitat ottaen huomioon asennuksen helppous, kuljetustoiminta ja arkkitehtuurin vaatimukset. Kun rakennustyömaalla on tehty monoliittista betonia, saadaan monoliittinen, vähintään 350 mm: n paksuinen teräsbetoniseinä.

Edut esivalmistettua monoliittista seinää käyttämällä kiinteää betonilautasta.

1. Laitteen irrotettavalle muottilaitteelle ei aiheudu kustannuksia (erityisesti yhden tai harvoin toistuvan käytön yhteydessä).

2. kyky valmistaa melkein minkä tahansa kokoonpanon tuotteita kääntääkseen suunnittelijoiden ajatuksia.

3. Betoninelementin korkealaatuinen pinta mahdollistaa viimeistelyn vain kittirakentamisessa ilman kipsiä.

4. Hankkeen edellyttämän tuotteen teknisten ominaisuuksien noudattamisen takaaminen, joka perustuu korkean teknologian laitteiden käyttöön ja tuotannon toiminnan valvontaan.

5. kyky valmistaa tuotteita tarvittavilla rei'illä ja reikiillä, sähköjohtojen asennusvarusteet, upotetut elementit ja muut upotetut osat tarkasti viitaten tulevan rakenteen akseleihin.

6. Tuotannossa on jo vahvistettu päävahvistus, joka vähentää huomattavasti rakennusurakan vahvistamisen työtä ja siten rakentamisen aikaa.

7. Pienikokoisten tuotteiden paino (enintään 250 kg / m2) mahdollistaa pienen nostokapasiteetin, mikä vähentää rakennuskustannuksia.

8. Järjestelmän asentamisen ja kokoonpanon aikataulun kustannuksella on mahdollista järjestää "asennus junasta" ilman, että alueen alueella järjestetään väliaikaisia ​​varastointijärjestelmiä.

9. Helppo asentaa tuotteisiin merkinnän ja elementtien asettelun mukaisesti.

10. Vedeneristysseinien (kellareihin ja kellareihin) mahdollisuus veden eristämiseen liittyvien solmujen käytön osalta sekä betonielementtien teknisten ominaisuuksien kiinnittäminen betonirakenteisiin.

11. Korkeampi vetolujuus maaperän paineen vaikutuksesta seinään, minkä vuoksi on mahdollista käyttää pienempää paksuutta.

1.2 Tekniset ratkaisut irrotettavan raudoitetun betoniseinämän käyttämiseksi. Yhdistettäessä elementtejä yhteen rakenteeseen ne on yhdistetty pituussuuntaan, kulmissa ja seinään poikittaisessa suunnassa, joka on liitetty pohjalevyyn ja alapuolelle.

Elementtien liittäminen pituussuunnassa

Elementtien kulmaliitäntä

Seinän risteys poikittaissuunnassa

Liitäntä pohjalevyyn ja alapuolelle

1.3 Asennusohjeet

1.3.1 Materiaalit ja laitteet: - tasolla trenogoy- telineeseen ja asennus kalusteet (sorkkarauta, asennus kantapää, vasara, ruletti) - varaston liukuva raskosy- kuormitus kantohihnan riittävän pitkä fuusioitua kryukah- lävistimen pora F 14mm- shurupovrt kasvopää S = "19-sähköinen laajennuskulma-leikkuulaite sähköveden tasomerkinnän kiinnitysmateriaaleilla (M12x70 ruuvit, joissa on kuusikulmainen pää, kiinnitysaluslevyt Ф12mm, muoviset ankkurit Ф14mm, eri p mitat)

1.3.2 Valmistelut ennen asennusta - Vaaralliset paikat ja pistorasiat on suljettava - pohjalevyn tai laattojen betonilla on oltava tarvittava lujuus - laatta on puhdistettava roskista, lumesta, jäästä ja muista tiivisteistä tiivisteiden tiivistämiseksi tai käytettävissä (käytetyistä materiaaleista riippuen) - laatan korkeusero - korkeintaan 1 cm - laatan irrotuksen tulee olla projektin mukaista - ennen asennusta, seinien merkintää ja korkeinta pistettä laattaan asennus vuorauksen mukaisesti tulosten tasauslevy 4 raschta vuorauksen yhden seinäelementin (2 kunkin paneelin). Laatan korkeimmassa kohdassa asetetaan pienimmän korkeuden vuori. Proms-aukkojen tai aukkojen läsnäollessa on mahdollista asentaa lisää vuoria. Johtuen erilaisten korkeuksien vuorien yhdistelmästä saadaan aikaan tuotteiden korkealaatuinen asennus.

1.3.3 Asennustyöt - Kaikki nostojärjestelmät, joissa on pysyvää muottirakennetta, suoritetaan huolellisesti ilman vipuja. Tuotteet koukkuvat silmukoilla, joissa on tällaisia ​​pituisia hihnoja, jotka antavat kulman vinojen haarojen välille enintään 60 astetta

- käsittelyn aikana ja kiinnityselimet on varottava vahingoittamasta jo asennettu elementtien kanssa, kun laskemalla elementti asennuspaikalla näyttöä niin, että kysymyksiä levyventtiilit ei vahingoitu kolmion kehykset ja muut osat, tarvittaessa vahvistaminen julkaisut taipuu sisäänpäin seinään osat on asennettu vuori, joka muodostaa levyn ja alustan 30mm välisen raon huolellisesti, kokoonpanon varren avulla aseta 10 mm: n rako aikaisemmin asennettuun elementtiin; On tarpeen hallita elementin asennuksen pystysuuntaisuutta - kiinnittää elementti pystysuoraan asentoon, asentaa kiinnityspidikkeet (tavallisesti 2 kappaletta elementtiä kohden) nm. Ensinnäkin kiinnitin kiinnitetään paneeliin ruuvilla M12x70, vvrtyvaya se ankkuriholkkiin, joka on asennettu tehtaalla elementin tuotannon aikana. Sitten, mikä antoi haluttua kallistuskulma vinotuen (50 astetta) levyyn porataan reikä F14mm asentaa ankkuri ja ruuvin siihen vvrtyvayut M12h70- jälkeen housunkannattimet kiinnitetty, voidaan poistaa koukut nostosilmukat ja seuraavat alkuaine kiinnittyvät sen jälkeen tuottaa lopullinen täsmäytys elementti, jossa olkaimet; kohdistus suoritetaan samanaikaisesti molempien lävistäjien kanssa, elementit asennetaan asettelun ja merkinnän mukaisesti - tarvittaessa asennetaan ylimääräisiä muottien muodostumista prom.

1.3.4 Vahvistustyöt - vaaditaan tarvittavaa vahvistamista hankkeen mukaisesti

1.3.5 Erikoistyöt - tarvittaessa tarkasta, onko asennuksen oikea asema sähköjohdotuksen putkiston elementin sisäisessä ontelossa.

1.3.6 Betonirovanie- sisäpinta elementin tulisi olla likaa, jää, lumi ja prochego- betonipinta osia ennen betonointia nopeus uvlazhnyayut- betoni asennuksessa ei tulisi ylittää 75 cm / chas- samanaikaisesti betonin valua tuottaa sen perusteellinen sinetti käyttämällä täryttimet, estää suurien betonikokoonpanojen muodostumista - betonin hoitoa ja kovettumisen valvontaa voimassa olevien määräysten mukaisesti.

1.3.7 Työntekijöiden prikaatin tarvittava kokoonpano on 4 henkilöä.

2. Ei-irrotettavat raudoitetut betonilaatat

2.1 Esivalmistetun monoliittisen päällekkäisyyden rakennesuunnitelma kiinteän vahvistetun betonimuottien käytön kanssa

Esivalmistettu monoliittinen lattialaatta koostuu elementistä, joka on lattialevyn irrotettava, raudoitettu betonilaatta, jonka paksuus on 5-7 cm. (riippuen kuilusta ja kuormasta), johon monoliittinen betoni asetetaan rakennustyömaalle. Nesmnoy betonivalumuotit elementit ovat osa lattian rakenne, ja betonituotteiden ovat sisältävät esivalmistetut sauvat alalevyn vahvistusnauha ja tilaa kehykset poikkileikkaukseltaan kolmion, jonka läpimitta reshtkoy (jäljempänä kolmiomainen kehyksiä).Ploschad osa alempi vyöt tukirunkoja sisällytetty raschtnuyu poikkipinta-ala alemman alueen työ- vahvistaminen kattovalaistus. Kolmikulmaiset kehykset on myös tarkoitettu: - elementtien kuljetukseen ja kokoamiseen hihnakytkimiä varten - levyjen vahvistamisen ylempään vyöhykkeeseen ja / tai ristikkoihin suunnitellussa asennossa - esivalmistetun betonin ja betonikerroksen liittämiseksi rakennustyömaalle.
Yleiskatsaus pysyvän laatan muottien elementtiin

Kiinteiden teräsbetonilaatikoiden valmistuksessa on tarjolla erilaisia ​​huuhteluja, reikiä, lämpöeristysliittimien asennusta, sähköjohdotusasennuksia, upotettuja osia ja paljon muuta. Suunnittelijan määrittelee elementtien geometriset mittasuhteet ottaen huomioon asennuksen helppous, kuljetukset ja arkkitehtuurivaatimukset. Monoliittisen betonin asentamisen jälkeen rakennustyömaalla syntyy monoliittiset betoniteräkset, joiden korkeus on korkeintaan 300 mm.

Etulevyn ja monoliittisen päällekkäisyyden edut kiinteän betonimuottien avulla.

1. Laitteen irrotettavalle muottilaitteelle ei aiheudu kustannuksia (erityisesti yhden tai harvoin toistuvan käytön yhteydessä).

2. kyky valmistaa melkein minkä tahansa kokoonpanon tuotteita kääntääkseen suunnittelijoiden ajatuksia.

3. Betonielementin korkealaatuinen pohjapinta mahdollistaa viimeistelyn, vain kitti- työt, ilman kipsiä.

4. Hankkeen edellyttämän tuotteen teknisten ominaisuuksien noudattamisen takaaminen, joka perustuu korkean teknologian laitteiden käyttöön ja tuotannon toiminnan valvontaan.

5. kyky valmistaa tuotteita tarvittavilla promoilla ja reikiillä, upotetuilla elementeillä ja muilla sisäänrakennetuilla osilla tarkasti viitaten tulevan rakenteen akseleihin.

6. Tuotannossa on jo asetettu päävahvistus (jopa 70%), mikä vähentää merkittävästi rakennusurakan vahvistamisen työlästä työtä ja siten rakentamisen aikaa.

7. Kolmikulmaiset kehykset ovat tukirakenteiden ja / tai ristikkorakenteiden tuki yläraudoitusvyöhykkeelle, mikä takaa vahvistetun etäisyyden vahvistusvyöhykkeiden välillä.

8. Pienien tuotteiden paino (enintään 125 kg / m2) mahdollistaa pienen nostokapasiteetin nostolaitteiden käytön, mikä vähentää rakennuskustannuksia.

9. Tuotteiden toimittamiseen tarkoitettujen lentosarjoiden asennus- ja kokoonpanoaikataulun kustannuksella on mahdollista järjestää "asennus junasta" ilman, että alueen alueita käytetään väliaikaisten varastointitilojen järjestämiseen.

10. Mahdollisuus saada sopiva merkintä putkiston elementin pinnalle, joka sijaitsee lattialla, joka kiinnittyy kolmion muotoisiin kehikkoihin, takaa sen, että ne sijaitsevat hankkeen mukaisesti.

11. Tuotteen asentamisen helpottaminen merkintä- ja asennussuunnitelman mukaisesti.

2.2 Tekniset ratkaisut irrotettavien teräsbetonilaattojen laatoille

Yhdistettäessä elementit yhteen monoliittiseen laatikkoon ne on yhdistetty pituussuunnassa seinämiin, palkkeihin, ristikoihin ja muihin tukiin, mutta poikittaissuunnassa - päittäisliitos vahvistamalla liitokset.

Elementtien liittäminen poikittaissuunnassa (pitkittäisliitos):

Elementtien liittäminen pituussuuntaan erilaisten tukityyppien perusteella: Seinäelementti ei-irrotettavasta betoniteräksestä

Pienten elementtien seinä (tiili, hiilihapotettu betonilohko ja muut)

Monoliittinen teräsbetonipalkki

2.3 Asennusohjeet

2.3.1 Vaaditut materiaalit ja laitteet: - taso kiskolla ja jalustalla - kiinnitystarvikkeet (kiinnitystarvikkeet, asennusjalat, vasara, mittanauha) - teleskooppiset telineiden, ristipäiden ja puupalkkien varusteet - riittävän pitkät nostolenkit koukkujen sulakkeilla.

2.3.2 Valmistelutyö ennen asennusta. - Vaarallisia paikkoja ja asuntoja tulee olla aidattu - asennetaan tukirakenne, joka koostuu varastosylintereistä, telineistä, ristipäistä ja puupalkkeista, joihin kiinnitetään lattialevyjen kiinteän muottien elementtejä. Palkit asennetaan kohtisuoraan kolmikulmioihin

Asennustukien asettelu

Asennuspalkkeja asennetaan 1,2 metrin korkeudella, joka on samansuuntainen pysyvän muottien tukireunojen kanssa. Äärimmäisten asennuskannattimien palkit on sijoitettava enintään 500 mm: n etäisyydelle pysyvän muottien elementtien tukireunoista. Tulevan päällekkäisyyden vaakasuuntaista ja pystysuoraa merkkiä ohjataan tasojen avulla. Tarvittaessa teleskooppisten telineiden avulla voit asettaa päällekkäisyyden tarvittavan rakennuskorkeuden.

2.3.3 Asennustyöt - kaikki nosto-operaatiot kiinteiden muottielementtien kanssa suoritetaan huolellisesti ilman vinoutuja - tuotteet kiinnittyvät kolmionmuotoisten kehysten solmukohtaisiin liitoksiin 1/5: n etäisyydellä elementin pituudesta päistään ottamatta huomioon ulkonevat osat - hihnoja käytetään siten, että varmistetaan kallistuskulma haarojen hihnat vähintään 60 astetta. Jos elementit, joiden pituus on yli 5 metriä ja leveys on yli 2 metriä, on käytettävä monipuita, joissa on tasapainotuslohkoja (suunnittelijan suunnittelemia tuotteita koskevat erityiset suositukset päivämääristä).

- kun siirrät ja asennat elementtejä, on välttämätöntä varoa, jotta ne eivät vahingoittaisi jo asennettuja elementtejä - elementit pinotaan asettelusuunnitelman ja merkinnän mukaisesti - tarvittaessa asennetaan muottiin muottiin muottiin.

2.3.4 Vahvistustyöt - tarvittava vahvistaminen toteutetaan hankkeen mukaisesti - ylemmän alueen vahvistaminen aloitetaan kaikkien kerrosten kaikkien elementtien asentamisen ja telakointikehysten ja ristikoiden asennuksen jälkeen. Telakointiverkot asetetaan suoraan pysyvien muottielementtien betonipintaan nivelet pitkin.

2.3.5 Erityistyöt - tarvittaessa sähköjohdot, lämmitys ja vesihuollon putket asetetaan elementin pinnalle. - Asennuksen helpottamiseksi asettelut maalataan elementin betonipinnalle (aerosoli).

2.3.6 Betonitoiminta - elementin yläpinta on puhdistettava lian, jään, lumen ja muiden - elementtien betonipinnoista kostutetaan ennen betonitoimintaa - samanaikaisesti betonin asentamisen kanssa, se tiivistetään perusteellisesti upotusvärähtelijöiden avulla, välttäen suuria betoniseoksia - betonin käsittelyä ja kovettumisen hallinta voimassa olevien määräysten mukaisesti.

2.3.7 Työntekijöiden prikaatin tarvittava kokoonpano on 3 henkilöä.

Kiinteä betoniteräsmuotti seinille ja lattioille

Laatoitettu muotti

Yksi vaikeimmista tehtävistä, jotka vaativat kekseliäisyyttä ja tietämystä rakentamisen käytännöstä, on kattojen ja kattojen luominen. Jos säätiön asettamisen aikana tehdyt puutteet ja virheet aiheuttavat materiaalisuunnitelman ongelmia, puutteet ja kaatopaikan järjestäminen ja lattian kaataminen voivat johtaa todelliseen katastrofiin. Siksi voima, aika, rakennusaineet lattian muottiin käytetään suuremmalla tilavuudella.

Vahvitetun betonilattian muodon ja muottien tärkeimmät solmut

Teräsbetonilaatan valmistusprosessi eroaa peruslevyn luomisesta yhdellä pienellä värillä. Toisin kuin pohjalevy, raudoituksen ja betonin rakenne on valettu huomattavan korkealle lattian yläpuolelle.

Muottirakenne koostuu kolmesta pääelementistä:

 • Itse itse muoto, joka on koottu metallista, muovista, puupaneeleista, levyt, on riittävän vahva pitämään lujittavaa massaa ja 150-180 mm paksua betonia ilman taipumista ja muodonmuutosta;
 • Vahvistusjärjestelmä tai lujitushäkki;
 • Runkopalkit, jotka pitävät kehyksensä tietyssä asennossa betonin kovettumisen aikana.

Itsekiinnittyneissä versiossa käytetään vaakapalkkeja, joiden leikkaus on 100x150 mm ja joka on asetettu 40-60 cm: n korkeudella puusta tai metallista. Vaneria, laminoidusta lastulevystä tai muusta materiaalista, joka pystyy pitämään betonin nestemassaa, asetetaan palkkien päälle. Jos kansi on valmistettu pakkaamalla aluksella, on ehdottomasti asetettava pinnalle muovikelmu tai valssattu vedeneristysmateriaali, joka pitää kosteuden imeytymästä.

Laipan kehälle on asennettu reunus 200-250 mm: n korkeudelle. Lähes aina osa muottirakenteesta on sijoitettu seinien yläpäätyyn, jolloin osa kuormasta jaetaan uudelleen rakennuksen seinille. Vahvistustangot asetetaan kahdessa kerroksessa olevaan muotoon ja kiinnitetään seinien vahvistamiseen. Betonisoinnin jälkeen muottien kiinnitysosat tarkistetaan pystysuoraan asentoon ja tarvittaessa tasoitetaan ja korjataan.

Yleisimmät lattiarakenteiden rakenteet

Kaikkien muottien tyyppisissä yleisissä elementeissä käytetään tukia ja telineitä. Suurten 6 metrin pituisten kattojen ja kattojen valmistukseen käytetään useimmin teleskooppitukea. Rakenteellisesti ne ovat teräsputkikierteitä, jotka on asennettu kolmijalkatukiin, yläosassa on tukialusta, joka varmistaa palkin tai palkin luotettavan kiinnityksen.

Suurten rakennemäärien osalta käytetään lattian irto-muottien rakennusta, se on melkein sama kuin rakennusten julkisivujen viimeistelyssä käytettävät telineet. Tukijärjestelmä on joukko vakiotoimintoja, jotka on yhdistetty horisontaalisilla pulttopalkkeilla, tukipuilla ja tukipuilla. Tukitason ansiosta tukeilla on suuri kantavuus ja stabiilius, mikä mahdollistaa muodon ja valetut lattiat huomattavan korkealla.

Yleisimmät lattiatason muottirakenteet ovat:

 • Yhdistetyt järjestelmät, joissa päällekkäisyyden runko muodostetaan valssaamalla betonia taitaviksi vakiomuotoiksi upotetuilla elementeillä. Betonirakenteen asettamisen ja rakenteellisten elementtien purkamisen jälkeen lattialevyyn muodostuu aukkoja ja onteloita, jotka helpottavat valun painoa;
 • Kiinteät muottirakenteet. Toisin kuin edelliset, jotkut elementit pysyvät betonissa sen jälkeen, kun ne kovettuvat koko elinkaaren ajan;
 • Standardiset kokoontaitettavat järjestelmät, jotka ovat rakenteeltaan ja laitteelta melkein samanlaisia ​​kuin pohjamoduulit.

Kiinteät muottipesät

Yksinkertaisin kiinteä muottijärjestelmä on rakenteeltaan "N" -tyyppisten ammatillisten lattian levyjä, joiden profiilin korkeus on 50-60 mm. Profiililevystä tehdään lomakkeen pohja. Siten monoliittinen päällekkäisyys kiinteällä muottielimellä on helppo ja kestävä johtuen muottiin muodostetuista jäykisteistä.

Yhdistetyt muottijärjestelmät

Eräs esimerkki yhdistetystä järjestelmästä on esivalmistettu monoliittinen levy. Toisin kuin perinteiset järjestelmät, tässä tapauksessa rakenne on koottu laajennetusta savesta valetuista ontolohkosta. Tukipalkkien päälle pinottu, pitkänomaisen muodon lohkot muodostavat kehyksen, joka perustuu profiilijärjestelmään. Lujitushäkki kaadetaan lohkojen väliseen tilaan ja kaadetaan betonilla, jonka luokka ei ole alempi kuin B25. Joissakin tapauksissa laatan pinta voidaan vahvistaa teräsverkolla, kolmen päivän kuluttua järjestelmän sivuelementit voidaan poistaa ja lattiapinnoille voidaan altistaa 50% kuormitus. Tämänkaltaisen yhdistetyn järjestelmän edut ovat edullisia käytettäessä vähemmän kuin neljä metriä pitkiä katkoja, suurta valmistettavuutta ja nostureita, nostolaitteita ei tarvita.

Vähintään yhtä tehokas on yhdistetty järjestelmä polystyreenimateriaalin upotettujen elementtien avulla. Tällöin kolmion muotoiset raudoitetut ristikot on pinottu muottipesän pohjaan, ja rungon väliin jäänyt tila on täynnä upotettuja polystyreenivaahtolevyjä. Lujitteisten verkkokerrosten päälle sijoittamisen jälkeen lattialaatta peitetään betonikerroksella, jonka paksuus on vähintään 5 cm. Joissakin tapauksissa teräksisen verkon sijasta teräskuiduista valmistettua kuitumateriaalia asetetaan kevyeen luokkaan B25 kuuluvaa nestemäistä betonilaatua. Tällainen levy ei ole käytännöllisesti katsoen alhaisempi lujuudelta kuin monoliittinen päällekkäisyys, mutta kaksinkertainen valmistus ja valmistus on halvempaa.

johtopäätös

Erityistä huomiota kiinnitetään betonin laatuun ja muodon tiheyteen muottirakenteiden kokoonpanossa. Jotta lujittavan korin epätasaista laskeutumista valun sisälle voidaan vahvistaa, vahvistus voidaan kiinnittää alustaviin tai jauhepintoihin, jotka kaadetaan laattojen kehän ympärille. Yleensä käytetään samanlaista tekniikkaa reunojen vahvistamiseksi ja betonin mahdollisen halkeilun estämiseksi seinämien kanssa.

esittely

Tämä standardi on kehitetty vuosien 2010-1012 kansallisten rakentajien standardointiohjelman puitteissa, jonka tarkoituksena on toteuttaa Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodi, liittovaltion laki nro 184-ФЗ "teknisestä asetuksesta", joka on päivätty 27.12.2002, liittovaltion laki, 30.12.2009. Nro 384-ФЗ "Rakennusten ja rakennelmien turvallisuutta koskevat tekniset määräykset" ja liittovaltion laki nro 261-ФZ "Energiansäästöön ja energiatehokkuuden parantamiseen sekä Venäjän federaation tiettyjen lakien säätämistä koskeviin säädöksiin Era tio".

Standardin kehittämisen aikana kirjoittajien työt, tekniset olosuhteet TU 1213-284-36554501-09 "Rakenteellinen vahvistus" Filigran ", TU 5830-002-13525307-2010" Kiinteän muottirakenteen betonielementtejä käytetään tukiraudoituksella "Filigran" esivalmistettuja monoliittisia seiniä varten. ", TU 5842-001-13525307-2010" Vahvistettu betonielementti, jossa on laakerivahvikehyksestä "Filigran" esivalmistetut monoliittiset lattiat ", jonka on kehittänyt OOO Filigran, TU 5800-002-78125470-2010, muutos nro 1" Kiinteä muotti vahvistettu betoni ", jonka LLC LLC KSD-2005, päätöslauselma Z-15.02-40 ja oikeus käyttää rakennuselementtien Saksan rakennusinstituutin "D", "E", "SE", "SE2", "SWE", "EQ" ja DIN 1045-1 -standardeja sisältävien esivalmistettujen monoliittisten kattojen elementtien rakentaminen FILIGRAN -2001; DIN 1045-2-2001; DIN 1045-3-2001; DIN 1045-4-2001 "Rakenteet, joissa on betonia, raudoitettua betonia ja kudottu betoni."

Elementtejä muotin pysyviä käytetään rakentamiseen kantavien itsekantava seinät: kellarikerros (kellarissa) tilaa, tekniset lattiat, sisäänrakennettu ja liitteenä autotalli, maanalainen pysäköinti, uima-altaat, säiliöt, portaat, näytöt, hissikuilut, tulipalo väliseinät, palkit, seinät ja seinä-tuki; kattorakenteisiin, jotka perustuvat mihinkään tukirakenteisiin: seinät, pylväät, palkit ja palkit, runkorakenteet sekä teräsbetoni ja betoni.

Päällysteen elementtejä voidaan käyttää klassisena naudanrakennuksena, jossa on vähäiset asuinrakennukset ja tasorenkaiden laite sekä laskeutumiset.

Tekijät: Dr. tehn. Sciences A.I. Stars (LLC NIIZHB); cand. tehn. Sciences G.S. Kardumyan (NIIZHB - JSC "SIC" Constructionin rakenteellinen alajaottelu); cand. tehn. Sciences R.Kh. - M. Marzaganov, V.M. Lenyuk (Filigran LLC); Dr. J. Furche (Filigran TreigerSysteme Company GmbH); AG Shishkin, S.E. Yurasov (Klinstroydetal OJSC),

RAKENNERAHASTON KANSALLISEN YHTIÖN VAKIO

Esivalmistetut monoliittiset vahvistetut rakenteet

VALOKUETTUJEN BETONIEN SEIKKAIDEN ELEMENTIT
Ja suojapeitteet, joissa on tilaa
ARMATURAN PUITTEET

Esivalmistetut ja monoliittiset teräsbetoniset rakenteet.

Esivalmistetut teräsbetoniseinät ja -laatat, joissa on alueellinen vahvikeharja. tekniset tiedot

1 Soveltamisala

1.1. Tämä standardi koskee seinien ja kattojen kiinteitä muottirakenteita, joissa on paikkatietokorvaus valmiiden monoliittirakenteisten betoniteräsrakenteiden pystyttämiseen siviili-, julkisten ja teollisuusrakennusten rakentamisen aikana.

1.2. Tässä standardissa asetetaan materiaalien ja tuotteiden vaatimukset, hyväksymisohjeet ja valvonnan menetelmät.

2 Normatiiviset viitteet

Tässä standardissa käytetään viittauksia seuraaviin standardeihin ja käytännesääntöihin:

GOST 12.1.005-88 Työturvallisuusstandardijärjestelmä. Yleiset terveys- ja hygieniavaatimukset työalueen ilmalle

GOST 12.1.007-76 Työturvallisuusstandardijärjestelmä. Haitalliset aineet. Luokitus ja yleiset turvallisuusvaatimukset

GOST 12.4.011-89 Työturvallisuusstandardijärjestelmä. Työntekijöiden suojelun välineet. Yleiset vaatimukset ja luokittelu

GOST 166-89 jarrusatulat. Tekniset olosuhteet

GOST 427-75 Metallimittareiden hallitsijat. Tekniset olosuhteet

GOST 5781-82 Kuumavalssattu teräs betoniterästen vahvistamiseen. Tekniset olosuhteet

GOST 7473-2010 Betoniseokset. Tekniset olosuhteet

GOST 7502-98 Metallin mittausnauhat. Tekniset olosuhteet

GOST 8829-94 Betonituotteiden ja tehdasbetonien rakennustuotteet. Testausmenetelmät lastaamiseksi. Sääntöjä lujuuden, jäykkyyden ja halkeaman kestävyyden arvioimiseksi

GOST 10060.0-95 Betonit. Menetelmät jäätymisvastuksen määrittämiseksi. Yleiset vaatimukset

GOST 10060.1-95 Betonit. Perusmenetelmä jäätymisvastuksen määrittämiseksi

GOST 10060.2-95 Betonit. Kiihdytetyt menetelmät pakkassuojan määrittämiseksi toistuvan jäädytyksen ja sulatuksen aikana

GOST 10180-90 Betonit. Menetelmät kontrollinäytteiden lujuuden määrittämiseksi

GOST 10181-2000 Betoniyhdistelmät. Testimenetelmät

GOST 10499-95 Lasikuidusta valmistetut lämpöeristeet. Tekniset olosuhteet.

GOST 10922-90 Hitsatut raudoitukset ja sulautetut tuotteet, hitsatut raudoitusliitokset ja betoniteräsrakenteiden upotetut tuotteet. Yleiset tekniset edellytykset

GOST 12004-81 Teräsbetoni. Vetolujuustestimenetelmät

GOST 12730.5-84 Betonit. Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

GOST 13015-2003 Betoni- ja betonituotteet rakentamiseen

Yleiset tekniset vaatimukset. Hyväksynnän, merkinnän, kuljetuksen ja varastoinnin säännöt

GOST 14254-96 Suojausluokat (IP-koodi)

GOST 16504-81 Tuotteiden tilan testausjärjestelmä. Tuotteiden testaus ja laadunvalvonta. Perusehdot ja määritelmät

GOST 17624-87 Betonit. Ultraäänivahvuuden testausmenetelmä

GOST 17625-83 Teräsbetoniset rakenteet ja tuotteet. Säteilymenetelmä betonin suojakerroksen paksuuden, raudoituksen koon ja sijainnin määrittämiseksi

GOST 17675-87 Joustavat sähköeristysputket. Yleiset tekniset edellytykset

GOST 18105-2010 * Betonit. Säännökset voiman hallintaa ja arviointia varten

* Se tilataan Venäjän federaation alueella 01.09.2012 alkaen GOST R 53231-2008 sijasta

GOST 22690-88 Betonit. Vahvuuden määrittäminen mekaanisilla menetel- millä, jotka eivät ole tuhoisat

GOST 22904-93 Betonirakenteet. Magneettinen menetelmä betonin suojakerroksen paksuuden ja raudoituksen sijainnin määrittämiseksi

GOST 23279-85 Hitsattu teräsbetoniverkko ja -tuotteet. Yleiset tekniset edellytykset

GOST 25192-82 Betonit. Luokittelu ja yleiset tekniset vaatimukset

GOST 25820-2000 Kevytbetoni. Tekniset olosuhteet

GOST 26134-84 Betonit. Ultraäänitutkimusmenetelmä

GOST 26433.0-85 Järjestelmä geometristen parametrien tarkkuuden varmistamiseksi rakentamisessa. Säännöt mittausten tekemiseksi. Yleiset säännökset

GOST 26433.1-89 Järjestelmä geometristen parametrien tarkkuuden varmistamiseksi rakentamisessa. Säännöt mittausten tekemiseksi. Tehdasvalmisteiden osat

GOST 26633-91 Raskaat ja hienorakeiset betonit. Tekniset olosuhteet

GOST 28840-90 Koneet jännityksen, puristuksen ja taivutuksen materiaaleille. Yleiset tekniset vaatimukset

GOST 30108-94 Rakennusmateriaalit ja tuotteet. Luonnon radionuklidien spesifisen tehokkaan aktiivisuuden määrittäminen

GOST R 21.1001-2009 Rakennushankkeen dokumentointijärjestelmä. Yleiset säännökset

GOST R 50827.1-2009 Laatikot ja kotelot sähkölaitteisiin, jotka on asennettu kiinteisiin sähköasennuksiin kotitalous- ja vastaavissa tarkoituksissa. Osa 1. Yleiset vaatimukset

GOST R 51613-2000 Paineputket, jotka on valmistettu tiivistetystä polyvinyylikloridista. Tekniset olosuhteet

GOST R 52544-2006 Valssatut lujitustangot luokkien А500С ja В500ї jaksollisen profiilin avulla betoniterästen vahvistamiseen. Tekniset olosuhteet

STO NOSTROY 2.6.54-2011 Monoliittiset betoni- ja teräsrakenteet Tekniset vaatimukset teosten tuottamiseen. Säännöt ja menetelmät

SP 63.13330.2010 "SNiP 52-01-2003 Betoni- ja betoniteräsrakenteet. Tärkeimmät säännökset "

JV 130.13330.2011 "SNiP 3.09.01-85 Esivalmistettujen betonirakenteiden ja -tuotteiden valmistus"

SP 131.13330.2011 "SNiP 23-01-99 * Rakentamisen ilmasto"

Huomaa - Kun käytät tätä standardia, tarkista vertailustandardien ja sääntöjen toiminta julkisessa tiedotusjärjestelmässä - Venäjän federaation kansallisen elimen virallisilla verkkosivuilla standardisoinnista ja NOSTROY: sta internetissä tai vuosittain julkaistuina tiedotusmerkkeinä, jotka julkaistaan ​​kuluvan vuoden tammikuun 1. päivästä lähtien. Jos viiteasiakirja korvataan (muokataan), silloin, kun tätä standardia käytetään, tulisi ohjata uusi (muunnettu) asiakirja. Jos viiteasiakirja peruutetaan korvaamatta sitä, siihen viittaava säännös hyväksytään siinä osassa, joka ei vaikuta tähän viittaukseen.

3 Ehdot ja määritelmät

Tässä standardissa termejä käytetään kaupunkisuunnittelukoodin [1], GOST 16504: n, GOST 25192: n, GOST R 21.1001: n sekä seuraavien termien ja vastaavien määritelmien mukaisesti:

3.1 Paikalliskehyskorkeus (runkokorkeus): Pitkittäisen palkin yläpinnasta pudotetun kohtisuoran pituus pohjalevyjen kahden pohjaosan pituussuuntaisen pinnan muodostamaan tasoon.

3.2 geometrinen parametri: lineaarinen tai kulmakierre.

3.3 kehyksen pituus: Minkä tahansa pitkittäisen sauvan uloimpien kohtien välinen etäisyys.

3.4 Suojakerros betonista: Betoni kerros elementin kasvosta lähimmälle pylväälle.

3,5 ruho vahvistaa spatiaalinen: Spatial kantaja hitsi, joka koostuu pitkittäisen tangon ylempi hihna, kaksi (kolme) pitkittäisraudat alemman hihnan ja poikittaisen lävistäjä tangot kaksi puolta (toisella puolella) liitetty automatisoidussa hitsauksessa kanssa pitkittäistankojen ylemmän ja alemman vyöt.

3.6 Spatiaalisen kehyksen brändi: Kehyksen toiminnallinen nimeäminen.

Huomaa - merkki tyyppi osoittaa spatiaalisen rungon ja rungon korkeus (cm), halkaisija alemman pitkittäisraudat (mm), halkaisijan poikittaisen betoniterästankojen lävistäjien (mm), halkaisijan ylemmän pituussuuntaisen tangon (mm).

3.7 Merkintä: Tuotteen luonnehtivat tavaramerkit.

Huomautus - Merkintä sisältää: nimityksen, koodin, erän (sarjanumeron), sarjanumeron, valmistuspäiväyksen, valmistajan tavaramerkin, materiaalimerkin, kokoonpanon tai kuljetusmerkit jne.

3.8 Kiinteä muottielementti: Esivalmistettu teräsbetonielementti, joka muodostaa rakenteellisen rakennustyön rakennuksen aikana, pysyy rakenteessa koko kohteen toiminnalle ja yhdessä monoliittisen komponentin kanssa tuntee kuormat, jotka vaikuttavat kokoonpano-monoliittirakenteeseen.

Huomaa - Seinät ja katot on yleensä tehty pysyvän muottien elementeistä, joissa on laakerivahvikeharja. Seinien ja päällekkäisyyksien kiinteän puutavaran elementtien suunnittelu- ja valmistusmenetelmät ovat erilaisia.

3.9 kehysten erä: saman brändin kehysten määrä, jonka yksi hitsaaja on tehnyt yhdellä siirtymällä muuttamatta hitsauskoneistoa.

3.10 Spatiaalisen lujitusholkin poikittaisten sauvojen (diagonaalien) välinen etäisyys: Välitasojen (diagonaalien) samojen pisteiden väliset etäisyydet ylä- tai alempien sointujen kanssa rungon pituutta pitkin.

3.11 rungon leveys: alemman hihnan pituussuuntaisten tankojen ulkoreunojen välinen etäisyys.

3.12 Tuote: kiinteä muottielementti seinälle tai katolle, joka on valmistettu tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

4 Suunnittelu ja pääominaisuudet

4,2 Element pysyvä tukiseinän on teräsbetonia tuote, joka koostuu kahdesta ohuesta litteiden levyjen eri kokoisia ja kokoonpanoja, on kytketty runkotukikerroksessa tilaa, alempi ja ylempi vöitä, jotka on järjestetty betonilaatta, ja raudoitustangot, kehykset ja verkkojen sijaitsee betonilaattoja. Seinämien pysyvän muottien elementin rakenne on esitetty kuviossa 1.

Kiinteän seinän muottielementtien tasalevyt sisältävät upotettuja osia, joita kiinnitetään asennuksen ja johdotuksen aikana sekä kiinnittävät muita elementtejä.

4.2.1 Kiinteän seinän muottirakenteiden esivalmistetut elementit ovat olennainen osa rakennusten ja rakenteiden monoliittirakenteita, joissa betoniseos on sijoitettu rakennustyömaalla olevien litteiden laattojen väliin, muodostaen seinämän monoliittiytimen kuvion 2 mukaisesti.

4.2.2 Kolmikerroksisten ulkoseinien (kolmikerroksiset seinäelementit) kiinteät muottielementit valmistetaan eristyksellä, joka on asennettu kahden tasaisen levyn väliin, kuten kuviossa 3 on esitetty.

4.3 Kiinteän laattaverkon elementti on betoniteräsbetonituote, joka koostuu erilaisista koosta ja kokoonpanosta koostuvista ohutseinämäisistä laatoista, joissa on alueellinen lujitemuovi, jonka alareunat sijaitsevat betonilevyissä ja yläosat ulkonevat sen rajojen yli sekä lujitustangot, luurangot ja ristikot, jotka sijaitsevat betonilaatoissa (katso a) kuviossa 4).

Kiinteän kattorakenteen elementit ovat olennainen osa rakennusten ja rakenteiden esivalmistetut monoliittiset lattiat, joissa betoniseos asetetaan rakennuspaikalle esivalmistettujen elementtien päälle.

Kuva 3 - Kolmikerroksisen ulkoseinän kiinteä muottielementti

Esivalmistetun monoliittisen päällekkäisyyden suunnittelu esitetään kuviossa 4, näkymä b).

Kuva 4 - a) päällekkäisen kiinteän puutavaran elementti ja b) esivalmistetun monoliittisen päällekkäisyyden muoto

4.4 Lujittavan teräksen tyyppi ja luokka, jota käytetään vahvistettaessa seinien ja lattian kiinteän muottien elementtejä, on kunkin tuotteen suunnittelua koskevissa asiakirjoissa.

4.5 Kiinteän seinämän muottityyppisten esivalmistettujen elementtien osalta on käytettävä seuraavia ominaisuuksia:

- pituus, leveys, korkeus, litteiden levyjen paino;

- seinäelementin paino;

- monoliittinen ydinpaksuus;

- aukkojen läsnäolo ja alue;

- betonin puristuslujuusluokka;

- lujuusluokka, yksittäisten lujitustangojen pituus ja halkaisija;

- tyyppinen ja brändi vahvistavista alueellisista puitteista;

- sulautettujen osien läsnäolo, tyyppi ja merkki;

- vahvistusverkon läsnäolo ja tyyppi;

- saatavuus, eristysluokka;

- betonin suojakerroksen arvo.

4.6 Kiinnittämättömän kattorakenteen esivalmisteisiin elementteihin on käytettävä seuraavia ominaisuuksia:

- pituus, leveys, korkeus, tasaisen levyn paino;

- aukkojen läsnäolo ja alue;

- betonin puristuslujuusluokka;

- lujuusluokka, yksittäisten lujitustangojen pituus ja halkaisija;

- tyyppinen ja brändi vahvistavista alueellisista puitteista;

- sulautettujen osien läsnäolo, tyyppi ja merkki;

- vahvistusverkon läsnäolo ja tyyppi;

- betonin suojakerroksen arvo.

4.7 Monoliittisen ytimen puolelta kiinteän laatan muottilevyjen esivalmistettujen elementtien litteiden levyjen pinnan on oltava karkea.

4.8 Kiinteän muottien elementtien geometriset parametrit:

- seinien esivalmistettujen elementtien paksuus määräytyy projektin mukaan ja vaihtelee välillä 180 - 400 mm;

- monoliittisen sydämen paksuus on vähintään 70 mm;

- eristyspaksuus otetaan SP 63.13330: n ja SNiP II-3-79 *: n mukaan;

- seinän ja katon elementtien litteiden levyjen paksuus määräytyy hankkeen mukaan ja vaihtelee välillä 40 - 70 mm;

- seinien ja lattian elementtien korkeus ja pituus määräytyy hankkeen mukaan, ja ne rajoittavat prosessilaitteiden ominaisuudet.

4.9 Kiinteiden seinäelementtien elementtien on oltava:

- aukot ikkunoiden ja ovilohkojen asennusta varten;

- niitit portaiden, palkkien jne. tukemiseen ja kiinnittämiseen;

- urat seinien liitoselementtejä varten pystysuoraan ja vaakasuoraan;

- leikkaukset ja ulkonemat yhdistämiseen muiden rakenteellisten elementtien kanssa.

Kiinteän katon muottien elementteillä olisi oltava:

- aukot ilmastointilaatikoiden, kylmä- ja kuumavesiputkien, viemäreiden jne. asennusta varten;

- leikkaukset ja ulkonemat yhdistämiseen muiden rakenteellisten elementtien kanssa.

4.10 Aukkojen, aukkojen, urien, aukkojen ja ulokkeiden saatavuus, kokoonpano ja mitat määräytyvät projektin avulla kiinteän seinämän muotti- tai lattialautasen kunkin osan osalta.

4.11 betonityyppien ja -luokkien muutokset; luokat, halkaisijat ja työvaijerin välit; asemien, tuotemerkkien ja vahvistavien tilarakenteiden tyypit; upotetut osat, lujittavat silmät ja kehykset; Suojakerroksen paksuus betoniprofiilissa ei ole sallittua pysyvän muottirakenteen elementtien valmistajalle.

5 Vaatimukset materiaaleista ja tuotteista

5.1 Paikalliset vahvistuskotelot

5.1.1 Vahvistuspintakehys on rakentava yhteys esivalmisteen elementin ja rakenteen ydinosan monoliittisen osan välillä. Kehyksen yleinen näkymä on esitetty kuvassa 5.

5.1.2 Vahvistettujen tilarakenteiden rakenteet ja niiden mitat on esitetty taulukoissa 1 ja 2. Kiinteiden muottien valmistuksessa seinien ja lattioiden osalta on käytettävä seuraavia tyyppisiä avaruusjärjestelmiä: E, D, EQ, SWE, SE, SE2, S, SWE, SE.

Vahvistuspintakehyksen ylemmän, alemman hihnan ja läpimitan vahvistuspalkkeja käytettäessä halkaisijaltaan vahvistettua terästä tulisi käyttää taulukon 2 mukaisesti, joka on valmistettu valmistajan ohjeasiakirjojen mukaisesti. SWE: n, S: n, SE: n, SE: n ja SE2: n kehysten ylävyöhykkeellä saa käyttää molempia luokan A500C, B500C ja kahden teräsvaijerin 40 mm leveitä teräsnauhoja.

Rakennustekniikka

YLEISET TIEDOT:

Monoliittinen rakentaminen on hyvin yleistä Euroopassa. Ensimmäisen kerran Itävallassa 50-luvulla ilmestyi laajennetusta polystyreenirakenteesta valmistettu kiinteä muottirakenne. 1900-luvulla, kun rakentajat joutuivat kysymykseen siitä, miten yhdistää monoliittiset rakenteet edullisiin, yksinkertaisiin ja tehokkaisiin lämpösuoja-elementteihin. Näin syntyi teknologia, joka ennustaa jo suurta tulevaisuutta koko maailmassa.

Rakennusteknologia kiinteässä muottirakenteessa tarjoaa paitsi modernin rakennuksen nopean rakentamisen, myös erinomaisen lämmöneristeen sekä eristämisen ulkoisesta melusta.

NEOMIRin kehittämä seinälohkojen ja lattialohkojen rakentaminen tarjoaa käytännöllisesti katsoen jätteettömän rakenteen, vähentää muottien asennuskustannuksia, vähentää rakentamisen aikaa, kuljetuskustannuksia ja viime kädessä rakennusten rakentamisen kustannuksia.

Kiinteän polystyreenilohkon brändi PSBs35 tarjoaa verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin luotettavan tilan suojauksen ulkoisesta kylmästä ja korkeasta lämpötilasta.

Tästä johtuen merkittävästi vähennettiin lisäeristyksen, ilmastointi- ja lämmityskustannuksia.

Rakennustekniikka:

Kiinteän muottirakenteen suunnittelu on kehitetty erityisesti NEOMIR-yrityksen asiantuntijoiden avulla, jotta monet ongelmat, jotka usein syntyvät monista muista valmistajista,

♦ laajennettujen polystyreenisisäkkeiden kautta teräsbetoniseinässä;

♦ epäsuorat muodot betonitoiminnan aikana;

♦ kylmäsiltojen muodostuminen;

♦ seinien aaltoileva pinta;

♦ avauslukot;

♦ useita kokoja;

♦ suuret jätemäärät;

♦ betonin suojakerroksen rikkominen;

♦ korkeat kuljetuskustannukset.

Kiinteän kokoonpuristuvan polystyreeni-vaahtomuottirakenteen rakentaminen on tarkoitettu monoliittirakenteisten betoniterästen rakentamiseen, kun taas muotti ei itse toimi tukirakenteen funktiona, mutta se on edelleen toimiva, se on jo voimakas lämpöeristys ja seinien äänieristys.

Rakennustekniikka "NEOMIR" -tyyppisessä kiinteässä muottirakenteessa sisältää seuraavat rakenteen elementtien toteutusmuodot:

• Kiinteä muovipuristettua polystyreenivaahtomuovia teräsbetonipylväät ja nauhalevyt.

• Kiinteät muottien yhdistelmät rakennusten kellareihin ja pohjakerroksiin.

• Kiinteät muottirakennukset rakennusten ulko- ja sisäraudoitetuille betoniseinille.

• Kiinteä muottirakenne lujitetuille betonilattialle ja päällysteille.

Jos kuvaamme kiinteän muottirakenteen rakentamista yksinkertaisella kielellä, voimme sanoa, että se on muodostaminen tulevan talon seinille ja lattialle.

Seinämän muottirakenne koostuu kahdesta polystyreeni-vaahtopaneelista, jotka on liitetty ylä- ja alaosaan 10 kpl. erityisiä muovikattiloita, jotka pitävät ulko- ja sisäseinäpaneelit tietyllä etäisyydellä, kannattimet toimivat myös kannattimena horisontaalisten lujitustankojen asettamiseksi ja antavat tarvittavan suojakerroksen betonista.

Samalla kun asennetaan pysyvän muottien polystyreenivaahtolohkareita, tehdään tulevaisuuden monoliittisten seinien vahvistaminen metallisella vahvistuksella sekä apuvälineet ja sitten seinät ovat betonisia.

Betoniseoksen asentamisen ja kovettumisen jälkeen muodostuu monoliittinen rakenne - vahvat, vahvistetut betoniseinät, jotka on lämmitetty molemmilta puolilta polystyreenivaahtolevyjä. Niitä ei ole poistettu, koska ne toimivat mittalaitteena ja toimivat edelleen tehokkaana ääni- ja lämpöeristysmateriaalina.

Niinpä tulee kuuluisa nimi - "laajennettu polystyreenikuvio" tai vaahto.

"Pysyvän muotti" -tekniikan rakentaminen on yksinkertaista ja helppopääsyistä helppoa: menetelmän omaperäisyys on siinä, että seinät on koottu polystyreeni-vaahtolohkoista, jotka puolestaan ​​koostuvat kahdesta erikoisesti tehdystä osasta, joiden koko on 1180 x 330 mm, ulompi muottiosa on valmistettu 50: sta 100 mm ja riippuu rakennuksen ilmastopinnasta tai seinärakenteen tarkoituksesta ja sisäosa on yleensä vain 50 mm paksu. Ulkoiset ja sisäiset osat on liitetty toisiinsa erikoismuovilla.

Muottien ulkoseinien ja sisäseinämien välinen etäisyys on 150 mm, tämä on rakennuksen tulevan betoniseinän paksuus.

Asuinrakennusten ulko-seinämien eristyspolymeerin paksuus Venäjän keskisellä mustan maaseudulla SNiP: n 23-02-2003 mukaan "Rakennusten lämpösuojaus" on 120 mm, ja tämä otetaan huomioon seinälohkon suunnittelussa:

ulompi kerros - 70mm,

sisäkerros - 50mm,

monoliittinen teräsbetoni - 150mm.

Kokoonpannut irtotavarana olevat polystyreeni-seinälohkot kiinnitetään toisiinsa ruutupiirroksen kuvioon korkeudeltaan ja pituudeltaan ura-harjan lukon avulla.

Seinälohkot asennetaan aikaisemmin valmistettuun tukirakenteeseen tai betoniin, tavallisesti korkeudella 2 ja enintään 3 riviä.

Samanaikaisesti polystyreeni-vaahtolohkojen seinät on vahvistettu vaakasuoralla ja pystysuoralla raudoituksella F 8 ja 10 mm, minkä jälkeen luokassa 200 oleva betoni sijoitetaan niihin, mikä johtaa kiinteään monoliittiseen teräsbetonirakenteeseen, joka ei vaadi lisäkustannuksia eristyksille, äänieristeille ja seinien pintakäsittelyyn viimeistelyyn.

Vaipan polystyreenimerkin PSBS-35 käyttämiseen tarkoitettujen seinälohkojen valmistukseen.

Nauhalevyjen tai grillatilojen asennusta varten suosittelemme uuden yrityksen NEOMIR-kehitystä - pohjapanssua suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, joka on tarkoitettu suoraan kosketukseen maan kanssa.

Betoniseinän paksuus voi olla 150 - 400 mm riippuen rakennuksen seinien rakenteesta.

Asuinrakennusten kellareiden ja kellareiden rakentamiseen suosittelemme uuden yhdistelmän NEOMIR-kehitystä, jossa on ekstruudoituneen polystyreenivaahtomuovin ulkoseinä (tarkoitettu suoraa kosketusta maan kanssa) ja polyeteenistä PSBS-35: n sisäpinta (tarkoitettu asuintiloihin). ).

Pysyvä muottilevy "NEOMIR" -tyyppisten kattojen yläpuolelle on polystyreeni-vaahtomerkki PSBS-35.

Kiinteän kattorakenteen standardilohkon leveys on 590 mm, pituus on -1000 tai 2000 mm ja korkeus 195 mm. Muotoon pitkittäissuunnassa on kaksi suorakaiteen muotoista kanavaa, joiden poikkileikkaus on 95 mm x 50 mm, asennettaessa puiset antiseptiset palkit, jotka on suunniteltu havaitsemaan kuormitusta lattian lattialeveyksien vahvistamisen ja betonisuuden aikana.

Ylärajan (pituus) jopa 6 metrin pituudella saadaan aikaan joukko päällekkäisiä lohkareita kahdella kiinnityspalkilla (jotka on kirjoitettu kuten vartaat vartaat), jotka tuetaan rakennuksen pystytettyjen seinien päissä. Kokoonpannu rakenne saa aikaan 590 mm: n leveän polystyreenivaahtopehmolevyn ulkonäön ja laipan pituuden. Nämä levyt on liitetty pitkittäislukien avulla, jotka sijaitsevat lohkojen alaosassa.

Tuloksena on jatkuva yli 6 metrin pituinen limitys - mistä tahansa pituudesta.

Rakennuksen korkeuden nostaminen 8 metriin asti on välttämätöntä käyttää 250 mm: n suuruisen yrityksen "NEOMIR" sakeutettuja kattopaloja.

Levyjen taipumisen välttämiseksi betonituotannossa on tarpeen asentaa puupuristuspalkit koko laattojen pituudelta 2 m: n portaissa tukipylväisiin - 70%: n betonivahvistukseen asti.

Seinien ja lattian yhtenäisen monoliittisen rakenteen varmistamiseksi ulkoisten seinien ulkokehällä asennetaan kattopaneelit, jolloin ulkoiset ja sisäiset kantavat seinät vahvistetaan vasta sen jälkeen, kun lattia on betonoitu yhteen seinien kanssa.

Laattojen laakeriosa on muodostettu raudoitetuille betonipalkkeille, joiden poikkileikkaus on 160 mm x 205 mm ja jonka pinnankorkeus on 590 mm, ja 60 mm paksuisen vahvistetun betoniteräksen lohkoryhmän koko välikerroksen laatta.

Alareunan (160 mm) palkkien leveys mahdollistaa halutun halkaisijan työvahvistusta varten kaksi tankoa, kun taas betonipinnan suojaava kerroksen paksuus ja sen paikka palkissa on varmistettu olemassa olevien tuolien ansiosta.

Kattopalkkien ja seinämien kattopaneelin korkeudelle kattopalkkien ja seinien kanssa samanaikaisesti betonoitua 60 mm paksua ylälevyä, joka on vahvistettu hitsatulla verkolla 150 mm x 150 mm x 4 mm, johtaa T-profiilin kiinteään monoliittiseen teräsbetonipäällysteeseen, joka on luotettavasti kytketty rakennuksen seinämiin. Sovelletun betonin M-300 päälle liittävän laitteen kanssa.

Sellaisen päällekkäisyyden laskettu kuormitus 1 m2 kohti on vähintään 650 kg, kun taas päällekkäisyydestä 1 m2 painaa vain 250 kg.

Rakennettaessa rakennuksia kiinteään muottiin, voit käyttää erilaisia ​​lattiatyyppejä:

 • ontot betonilaatat;
 • monoliittinen / betonilattia;
 • klassiset puulattiat;
 • Sisäkatot teknologiasta "Kiinteät muottimet laajennetusta polystyreeni"

Kiinteä polystyreenistä valmistettu kiinteä muotti on välittömästi kestävä ja lämmin, eikä se enää vaadi lisäeristystä ja äänieristystä.

Samanaikaisesti seinien pinta sekä rakennuksen sisäpuolelta että ulkopuolelta osoittautuu täysin tasaiseksi ja voi heti päästää irti mistä tahansa materiaalista asiakkaan pyynnöstä.

Kaikki julkisivujärjestelmät soveltuvat ulkoseinän koristeluun:

 • Koriste kipsi
 • Tuulettu julkisivu
 • Metalli- tai vinyylipidike
 • Keraamiset tuotteet
 • Kerrotaan tiiliä
 • Luonnollinen tai keinotekoinen kivi
 • Julkisivut ja -levyt
 • Koriste-esineet
 • Muu viimeistelyaineisto

Seuraavia tekniikoita voidaan käyttää sisäseiniin:

 • kipsi liimakoostumuksilla, joita seuraa maalaus tai tapetti;
 • keraamiset laatat;
 • kipsilevyt;
 • viimeistely kaikentyyppisten paneelimateriaalien kanssa;
 • vaipan puinen takalauta;
 • koristeellinen leikata.

Talvirakentaminen

"NEOMIR" -yrityksen laajennetun polystyreenin pysyvän muottirakennustekniikan avulla voit betonoittaa rakennusten seinät ja lattiat alhaisissa lämpötiloissa ilman lisälämmitystä, joka on valmistettu uudelleen polystyreenimuottien monoliittisesta betonista.

Exotermisestä reaktiosta emäksisesti lisäntynyt lämpö, ​​joka syntyy betonin asettamisen aikana, on melko tarpeeksi luodakseen suotuisat olosuhteet sen tavanomaiselle kovettumiselle polystyreeni-vaahtomuottiin.

Koska pysyvä muotti on itse asiassa tehokas eristys eikä vaadi ylimääräistä eristystä, talvella betonisoitumisessa on kuitenkin täytettävä seuraavat vaatimukset:

1. Betonin asennus tehdään asennetulla muotilla, jonka korkeus on enintään kaksi riviä (66 cm);

2. Muotoon asetetulla betonilämpötilalla ei saa olla alle +5 ° C, on käytettävä betonia, jossa on jäätymisenestoaineen lisäaine, jotta sen jäätyminen estetään, kunnes se asetetaan muottiin;

3. Välittömästi uunin asennuksen jälkeen vastavalmisteinen betoni on peitettävä ylhäältä muovikalvolla ja vähintään 50 mm: n paksuisella levytasolla 24 tunnin ajan;

Voit käyttää uuden yrityksen NEOMIR-kehitystä - erityistä polystyreeni-vaahtomuovia "cover-thermos", joka suojaa sääolosuhteilta tuoreen betonin tai seinämateriaalin, joka on jo valmistettu betonimyllystä.

Jäljelle jääneitä, laajennetun polystyreeniin käytetyn "termos-kannen" rakentamisen jälkeen suositellaan käytettäväksi lämmittimenä, rakennuksen ympäryksen ympärillä olevan sokean alueen alla, maaperän jäädyttämisen syvyyden tai katon eristysrakenteen pienentämiseksi.

4. Kun päivä on kulunut sen jälkeen, kun betoni on asetettu, voit jatkaa seuraavan kahden lohkon rivin asennusta. Asennusvaiheessa on varmistettava, että jo valmiiksi asennetun muottitarran sisälle ei pääse sakkaa, joten on suositeltavaa jatkuvasti peittää polyeteenikalvo;

5. Samantyyppisiä vaatimuksia sovelletaan kiinteän polystyreeni-vaahtomuottilevyn päällekkäisyyden päällekkäisyyteen, mutta samanaikaisesti on suositeltavaa poistaa betonipäällysteisen eristyksen kolmesta päivästä kaatamisen jälkeen.

Käytetty eristys, jota käytetään monoliittisten lattioiden tilapäiseen lämmittämiseen betonikovetteisuuden ajaksi, suosittelemme sitä myös rakennuksen katon lämpöeristeen rakentamisessa.

Harjoittelusta:

Ottaen huomioon edellä mainittujen vaatimusten täyttyminen ulkolämpötilassa miinus 16 ° C 12 tunnin kuluttua. kaatamisen jälkeen - lämpötila betonipinnan sisällä muottiin, alle kerroksen min. 100mm polyetyleenikalvossa, vaihteli välillä +15 - +18 ° С.

Rakennustyömaalla ei ole raskaita koneita, kaikki työt tehdään pienellä työntekijäryhmällä ja jätteen määrä on vähäinen.

Kiinnitämme huomionne siihen, että tämä sivusto on tarkoitettu vain tiedoksi ja ei missään tapauksessa ole julkisen tarjouksen, joka määritellään Venäjän federaation siviililain 437 §: n määräyksillä.

Jos haluat lisätietoja yrityksen tarjoamista palveluista, ota yhteyttä LLC NEOMIRin johtajiin.