Lasikuituvahvisteinen pohjamateriaali

Joka vuosi yhä enemmän uusia materiaaleja tulee rakennusmarkkinoille, jotka ylittävät entisen minkä tahansa ominaisuuden. Artikkelissa tarkastelemme tällaista materiaalia, kuten komposiitti-lasikuituvahviste, joka on varsin uusi matala- ja asumiskäyttöön. Monet ovat luultavasti kiinnostuneita lasikuituvahvisteiden (SPA) soveltamisalasta. Voidaanko sitä esimerkiksi käyttää hiutalevyjen seinämien levittämiseen tai perustuksen vahvistamiseen.

On huomattava heti, ettemme ota huomioon tämäntyyppisen vahvistuksen tuotantotekniikkaa tässä artikkelissa. Olemme kiinnostuneempia lasikuidun vahvistamisen ominaisuuksista ja sen laajuudesta.

Komposiittivahvistustekniikka kehitettiin 60-luvulla, mutta korkean hinnan takia sitä käytettiin vain alueilla, joilla oli ankara ilmasto, ja paikoissa, joissa teräsvahvistus ei kesti pitkään esimerkiksi korroosionkestävyyden vuoksi sillatukeen.

Kuitenkin kemianteollisuuden saavutukset saivat laskea lasikuidun vahvistusta merkittävästi. Lisäksi vuonna 2012 hyväksyttiin GOST 31938-2012 "Composite polymeerivahvistus betonirakenteiden vahvistamiseen", mikä stimuloi kehittäjien kiinnostusta tähän materiaaliin. Samassa asiakirjassa valmistajille kuvataan menetelmiä lasikuituvahvisteiden testaamiseksi.

Niinpä standardien mukaan liittimet on tuotettu nimellishalkaisijaltaan 4 - 32 m. Useimmiten lasikuituvahvisteita, joiden poikkileikkaus on 6, 8 ja 10 mm, käytetään matalarakenteisissa rakenteissa ja niitä myydään keloissa.

Tekniset tiedot

Lasikuitulujitteet on jaettu jatkuvaa vahvistavaa täyteainetta: lasikuitukomposiitti (ASC), hiilikomposiitti (AUC), yhdistetty (ACC) ja muut.

Lasikuitulujitteelle on tärkeää, että seuraavat ominaisuudet ovat tärkeitä, mitä tulee ottaa huomioon, kun vahvistetaan talon perustusta:

 • Suurin käyttölämpötila on 60 astetta ja yli.
 • Vetolujuus - voiman suhde poikkipinta-alaan. Tämän on oltava 800 MPa tai enemmän ASC-tyyppiselle armorille ja vähintään 1400 MPa AUC-tyypille.
 • Vetolujuuden kimmokerroin. Hiilikomposiittilasikuidun vahvistaminen ylittää ACK-vahvistuksen tässä indikaattorissa yli 2,5 kertaa.
 • Puristuslujuus. Kiinteistö kaikentyyppisissä lasikuituvahvisteissa on vähintään 300 MPa.
 • Lujuus ristiin. ASC - yli 150 MPa, AUC - yli 350 MPa.

Lasikuitu- ja metallirakenteiden vertailu

Kun otetaan huomioon komposiittivahvistimen ominaisuudet verrattuna teräkseen, on huomattava seuraavaa:

 • Korroosionkestävyys. Lasikuituvahviste ei pelkää joko emäksistä tai hapan ympäristöä.
 • Lämmönjohtavuus. Koska SPA on valmistettu polymeereistä, sen lämmönjohtavuus on suuruusluokkaa pienempi kuin metallin. Ei luoda kylmiä siltoja. Venäjällä vallitseva ankara ilmasto on jäätymisen seinien ja perustusten ongelma erittäin tärkeä asia.
 • Dielektrinen kireys, sähkömagneettinen läpinäkyvyys. Ei sähkövirtaa, ei aiheuta häiriöitä radioaalloille.
 • Paino. Lasikuituvahviste on 8-10 kertaa kevyempi kuin vastaava metallivahvistus.
 • Hinta. Hinnassa voittaa lähes yksikään. Lasikuitu on keskimäärin kalliimpaa 30%, mutta valmistajien mukaan metalliosien halkaisija vastaa kylpylän pienempää halkaisijaa. Annan esimerkin, 8 mm: n vahvistimen mittari maksaa keskimäärin 11 ruplaa ja lasikuituvahvistimen mittari maksaa 16 ruplaa. Kuitenkin 8 mm: n sijasta voit käyttää 6 mm, ja 6 mm: n hinta on keskimäärin 11 ruplaa. Siksi ostamisessa syntyvät kustannukset ovat samat kuin käytettäessä perinteisiä varusteita. Annamme taulukon vastauksista teräs- ja lasikuituvahvisteiden halkaisijalta, mm:

Talon rakentaminen

Metallipuiden asentamista äskettäin pidettiin paitsi luotettavimpana myös ainoana hyväksyttävänä vaihtoehtona luoda kiinteä "luuranko" rakennusten perustuksista mihin tahansa tarkoitukseen. Materiaali, josta keskustellaan, ei ilmestynyt eilen (viittaukset sen käyttökokemukseen 1970-luvun loppupuolelta lähtien). Mutta komposiittiosat eivät saaneet suosioa, joten he unohtivat siitä maassamme jonkin aikaa. Mutta ulkomailla sitä käytettiin aktiivisesti. Siksi on mahdollista puhua yhdistettyjen sauvien onnistuneesta käytöstä betonirakenteiden vahvistamiseksi. Ja tuomita tällaisten rakenteiden vahvuus ja vakaus saadaan ole perusteeton, mutta tosiasioiden perusteella.

sisältö:

Harvoja myyttejä häikäilemättömiltä valmistajilta ja myyjiltä

Lasikuituliittimet, vaikka ne eivät ole uusia (kuten kävi ilmi), eivät tunne suurta osaa kuluttajista. Se, että mainonta sijoittaa sen innovaatioksi, ei ole iso asia. Mikä pahempaa, kun hyödyntäen potentiaalisten asiakkaiden tietämättömyyttä, valmistaja pyrkii kaikin tavoin nostamaan tuotteen myyntihintaan viitaten sen komposiittivahvistuksen väitetyille ainutlaatuisille ominaisuuksille.

Komposiittiraudoituskuva

Vaikka tavallinen yksityinen kehittäjä kerää tietoja vähän kerrallaan, tutustuu sovelluksen ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin ja suuret rakennusyritykset laskevat talousarvion tulo- ja menoosat, kun ne siirtyvät komposiittiin metallin sijasta, huhut kasvavat ja lisääntyvät. Ja heidän on annettava kohtuullinen ja rehellinen vastaus.

Yksi yleisimmistä myytteistä voidaan poistaa nyt.

 • Ulkoisesti tämä rakennusmateriaali on kevyitä palkkeja, joilla on eri keltaiset sävyt (jos ne on valmistettu lasikuidusta) tai voimakas musta (edellyttäen että basaltti on käytetty). Yrityksellä pyritään kuitenkin tekemään tuote houkuttelevammaksi ulkoisesti, nimittäin värisävyn lisäämistä eri sävyistä, joiden avulla voidaan saada aikaan värin vahvistus markkinoille. Ja välittömästi myytti ilmestyi: näitä lisäaineita ei ole helppo maalata tangot, vaan ovat erityisiä komponentteja, jotka parantavat materiaalin ominaisuuksia. Vakavat valmistajat antavat selkeän vastauksen: väri ei vaikuta komposiittivahvistuksen laatuun.
 • Sen lisäksi, että esikuva parannettaisiin tällaisten värien kokeiden kannalta, on erittäin jalo impulssi: valitaan eri halkaisijoilla olevia tankoja.

Rakennusmateriaalien sääntelyasiakirjojen lukeminen auttaa olemaan kärsimässä epärehellisten myyjien temppuja.

Komposiittiraudoituksen käyttö

Komposiittivahvistus vähitellen voittaa tilan metallikappaleesta alhaisten rakennusten perustusten levittämisen alalla. Lasi, hiili, basaltti tai vahvistetut kuidut otetaan perustana sen tuotannolle. Ne sidotaan toisiinsa lisäämällä polymeerejä.

Lasikuitulujitusta voidaan tuottaa sileiden sauvien muodossa, mutta siinä tapauksessa, että sitä täydennetään lasilangan kierrepäällysteellä, saadaan aikaan luotettavampi tarttuvuus valuraudalla. Joten anna etusija toiselle vaihtoehdolle.

Asiantuntijat kutsuvat useita komposiittivahvistimen etuja:

 • helppo kuljettaa ja käyttää pienen painon vuoksi. Lisäksi asennus ei koske hitsaustöitä;
 • kestävyys erilaisissa syövyttävissä ympäristöissä;
 • korroosionkestävyys;
 • vetolujuus.

Perusrakenteen luominen edellyttää tietyn halkaisijan yhdistettyä vahvistamista. Jakson laskenta tapahtuu yksittäin kullekin kohteelle. Se riippuu projektin korkeudesta, monimutkaisuudesta ja muista syistä. On tärkeää, että samaan läpimittaan kuuluville metallitankille ei ole heikompaa lujuutta, komposiittivahvistuksella on pienempi paino.

Komposiittiraudoitus perustukselle

 • Komposiittisauvat perustettaessa säätöä käytetään samalla tavalla kuin teräs. Näistä kehys kootaan tietyn tyyppisen alustan suositusten mukaisesti vaaditulla äänenvoimakkuudella ja risteyskohdissa vahvistuselementit kiinnitetään sidoksilla tai sidotuilla langoilla.
 • Kehittäjät ja valmistajat eivät suosittele komposiittivahvikkeen käytön kieltämistä kaikentyyppisten perustusten rakentamiseksi. Toisin sanoen, jos kehittäjä haluaa, kaikki alhaisten rakennusten pohjat voidaan tehdä käyttämällä lasikuituvahvisteita.
 • Mutta on mahdollista määritellä tarkalleen, mistä komposiittisankojen perustuksista on osoittautunut parhaalta puolelta. Puhumme kasetti- tai pylväsmenetelmistä rakennuksille, joiden korkeus on korkeintaan kolme kerrosta. Ne, jotka haluavat rakentaa: yksityinen talo, mökki, kylpy, autotalli, kiinteä rakenne kotitalouskäyttöön.
 • Muiden kuin metallisten alkioiden käyttöikä on riittävän pitkä - vähintään 80 vuotta vähimmäislaskelmissa. Niiden kustannukset ovat kenties hieman erilaiset kuin tavanomaisten terästangojen hinnat, mutta on hyvin realistista säästää kuljetus. Laiturille pakattu armeija voi helposti istua henkilöauton runkoon.
 • Rakentamisolosuhteet ja tekniikka ovat erilaisia. Jos betonirakenteita käytetään metallin aggressiivisen ympäristön läsnäollessa, on järkevää käyttää ei-metallisia vahvikkeita.
 • Komposiittiliitokset, jotka on valittu yhtä vahvalla lujitetulla betonirungolla, luovat vankan perustan. Ja se kestää paljon kauemmin (johtuen ympäristön vahingollisista vaikutuksista ja "täydellisestä välinpitämättömyydestä" korroosioprosessiin).

Massiivisiin betonirakenteisiin käytetään seuraavia lasikuidun vahvikkeita:

 • Ulkoinen. Perustellaan tapauksissa, joissa betonirakenteet ovat tuhoisat, ja ne ovat epäsuotuisissa olosuhteissa.
  • Erityisesti tähän tarkoitukseen tuotetun komposiittivahvistimen ominaisuudet mahdollistavat suojarakenteen luomisen rakenteen ympärille. Se ei läpäise ilmaa eikä vettä. Tätä menetelmää kutsutaan jatkuvaksi. Joskus sitä sovelletaan, päinvastoin. Ensimmäinen kehys ja kaadettiin sitten betoniin.
  • Erillinen menetelmä tarkoittaa, että komposiittiverkot tai vahvistusnauhat vahvistavat pohjaa ulkopuolelta.
 • Sisäinen. Jaettu kahteen tapaan.
 • Diskreetin vahvistuksen oletetaan, että rakenteen sisällä asetetaan komposiittiristikot, yksittäiset tangot tai jopa monista elementeistä muodostetut irtorehut.
 • Hajautettu menetelmä on hieman yksinkertaisempi - ruiskutettu lasikuitu lisätään valun kokonaismassaan. Tuloksena olevaa materiaalia kutsuttiin lasikuitulasiksi.
 • Yhteinen. Yhdistetty menetelmä sai nimensä paitsi kahden lujitustyypin samanaikaisen käytön lisäksi myös siksi, että se mahdollistaa lasikuidun ja metallin sauvojen yhdistelmän. Käytä sitä siinä tapauksessa, että säätiö olettaa merkittäviä painoja.

Komposiittivahvistimen läpimitta

Jos tähän mennessä ei ole ollut tällaista tehtävää, seuraavat tiedot voivat olla hyödyllisiä.

 • Metallirakenteiden suunnittelumallien ansiosta on useita halkaisijaltaan tyypillisiä indikaattoreita:
  • ulompi profiiliin vaikuttavien reunojen mittaama;
  • sisempi kuuluu itse sauvaan;
  • nimellinen, joka ilmaistaan ​​kokonaislukuna, on profiilin numero.
 • Ne eivät täsmää, halkaisija mitattuna ulkopuolelta ylittää nimellisarvon. Äärimmäistä varovaisuutta on noudatettava, jotta vältyttäisiin halkaisijaltaan pienemmästä halkaisijasta.
 • Edellä mainittujen lasikuituvahvisteiden mittojen määritelmällä on vivahteita. Ulkohalkaisija määritetään siinä samalla tavoin kuin teräksessä. On joitain vaikeuksia, kun yritetään saada sisäisiä kokoisia arvoja.
 • Tosiasia on, että komposiittivoimalla ei ole täysin pyöreä sauva. Tämä johtuu siitä, että lukuisat linjat, jotka tuottavat tätä rakennusmateriaalia tiettyjen ominaisuuksien vuoksi, eivät voi olla tällaisen tarkkuuden mukaisia. Niinpä lasikuidusta valmistetuilla sauvoilla on muoto, joka on soikea. Ja mitä suurempi läpimitta on, sitä selkeämpi on soikea. Kun mittaat tällaista tuotetta ensimmäistä kertaa, kuluttaja saa yhden tuloksen. Tangon kääntö 90 °, toistamalla menettely, hän näkee muut numerot. Indikaattorit tulisi tiivistää ja jakaa 2: llä. Tulos voidaan katsoa komposiittivahvistimen sisähalkaisijan keskimääräiseksi indikaattoriksi.
 • Materiaalin laskemiseen ja hankintaan liittyvän työn suorittamiseksi sinun on tiedettävä nimellinen halkaisija. Yksinkertaisen kotiopettajan olosuhteissa tätä indikaattoria ei voida saada. Niille, jotka ratkaisevat tämän ongelman, on yksi temppu.
 • Nimellishalkaisija on itse asiassa keskimääräinen luku ulkoisen ja sisäisen kalibroinnin mittojen välillä. Lisäksi harvemmin rivat sijaitsevat tangolla, sitä enemmän sisähalkaisija lähestyy nimellisarvoa.

Näin ollen on mahdollista saada kiinni häikäilemättömältä myyjältä, joka pyrkii antamaan ulkoisen halkaisijan numeroita nimelliskokoonsa:

 • on tarpeen mitata ulkohalkaisija;
 • suorittamaan sisäisen halkaisijan mittaukset;
 • verrata myyjän nimeämää numeroa molempien indikaattoreiden kanssa.

Jos ulkohalkaisija on samansuuruinen kuin myyjän version mukaisen nimellisnumeron, palkki on ostettava muualta.

Komposiitti vahvistuspaino

Komposiittijohdotusmenetelmät

Yhdistetyn vahvikkeen edellä mainituista eduista yksi pisteistä osoitti, että sen käyttö ei tarkoita hitsaustyötä. Tangot kerätään kehykseen sitomalla yhteen.

Muoviastioita käytetään harvemmin, mutta sitova lanka, rakentajat arvostavat enemmän. Tämä materiaali on perinteisempi eikä sitä ole hävitetty uusilla suuntauksilla. Se toteutetaan seuraavilla tavoilla:

 • automaattisen pistoolin avulla;
 • käyttämällä virkkuukoukkua rakentamiseen (yksinkertainen kokoonpano);
 • ruuveilla (mekaaninen) virkkuukoukku.

Viimeisten kahden vaihtoehdon suosio johtuu työkalun saatavuudesta. Harvoilla on varaa ostaa kallis ase yhtenäisen säätiön rakentamiseksi. Jotkut suuryritykset kuitenkin harjoittavat leasingta kallista, mutta yksinkertaisesti laitteiston työtä. Ja jos tällainen tilaisuus katoaa, kannattaa käyttää sitä.

Argumenttien "automatisointi" parittelumenetelmä voidaan luetella seuraavasti:

 • on selvää, että koneistettu työvoima on tuottavampaa ja tuottavampaa;
 • sinulla on tällainen "avustaja", et voi palkata työntekijöitä. Sen käytön avulla yksi henkilö selviytyy irrallaan itsenäisesti;
 • ase suorittaa yhtä tasaiset ja kestävät solmut koko kehyksessä;
 • työkalu on toimiva missä tahansa lämpötilassa;
 • Tehokkaalla akulla voit työskennellä tasaisesti koko päivän.

Tämän työkalun erityisen kehittyneitä malleja on varustettu laitteella, jonka avulla voit sitoa sauvat tukeutumatta niiden läheisyyteen.

Säätiö komposiittivahvisteilla ja rakenteilla maanjäristyksillä

 • Toinen osoitus komposiittivahvistuksen erinomaisista lujuusominaisuuksista voidaan katsoa sen käytön muillakin rakennuskohteilla, jotka edellyttävät huomattavia kuormituksia: rakennusten seinät ja lattiat, tiepäällyste, rannikkorakenteet, sillat.
 • Mutta harvoin, josta löytyy maininta siitä, että komposiittivahvistin voi kestää vaikuttavia vapinaa. Noin viisi vuotta sitten Kucherenkon nimittämä Rakennusrakenteiden tutkimuslaitos käsitteli kysymystä tämän materiaalin käyttäytymisestä suurilla dynaamisilla kuormituksilla. 8 mm: n halkaisijaltaan mitattua "maanjäristystä" testattiin 5-10 pistettä. Sen avulla paneelit prototyyppejä vahvistettiin, ja niihin kohdistettiin vastaavia kuormia, jotka asetettiin värähteleviin alustoihin. Materiaali pysyi ehjänä, kunnes yhdeksän pisteen seisminen toiminta!

Komposiittivideorakenne

Lasikuituliittimet - kestävä ja helppokäyttöinen materiaali. Nykyään se on arvokas korvaaminen metallipuuvilla ja sen käyttö kaatamalla perustuksia alhaisen nousun rakentamiseen voidaan pitää paitsi perusteltuna myös kehittäjän hyvin toivottavana toimintana. Siksi yksityisten kehittäjien keskuudessa on niin paljon positiivisia arvosteluja komposiittiliittimistä.

Muovinen (komposiitti) vahvistus perustukselle

Huolimatta siitä, että Euroopassa, Yhdysvalloissa ja eräissä muissa maissa vahvistetaan komposiittimateriaaleja vahvistavat konkreettisia monoliittisia rakenteita viime vuosisadan 70-luvulta lähtien, meille se on edelleen uusi ja harvinaista materiaalia. Viimeksi kuluneiden vuosien aikana yksityisten rakennusyritysten halun ottaa käyttöön nykyaikaisia ​​teknologioita tuotantoon, lasikuitupuhdistus on kuitenkin yhä yleisempi.

Aluksi lasikuituvahvista käytettiin vain monoliittisiin rakenteisiin, jotka olivat alttiita vaikeille toimintaolosuhteille sen korkeiden kustannusten vuoksi. Kemianteollisuuden ja rakennusmateriaaliteollisuuden asteittainen kehitys on johtanut lasikuitujen hintojen nousuun ja saatavuuteen.

Tuotannon laajentaminen ja lujituksen laajuus komposiittivahvistuksella merkitsivät GOST 31938-2012 kehittämistä ja hyväksymistä, joka määrittelee tämäntyyppisten tuotteiden valmistuksen, ulkonäön, koon ja järjestysolosuhteet.

Mikä on lasikuituvahviste

Rakenteellisesti poikkileikkauksena se on lanka, hiilikuitu, basaltti ja jotkut muut polymeerit, jotka on päällystetty viskoosilla hartseilla. Tällainen rakenne tarjoaa vetolujuuden, joka on yli kolme kertaa suurempi kuin teräs (tässä on esitetty yksityiskohtainen komposiitti- ja metallirakennusten vertailu).

luokitus

Raaka-aineiden valmistuksessa käytettävän tyypin mukaan PVC-raudoitus on jaettu seuraavasti:

 • lasikomposiitti - ASC;
 • hiili-komposiitti - AUC;
 • basaltti - ABK;
 • yhdistetty - ACC.

Lisäksi polymeerivarret vaihtelevat poikkileikkauksen halkaisijaltaan 4 - 32 mm ja pinnan ulkonäköä, joka voi olla sileä, uritettu tai ruiskutettu.

Toimitukset suoritetaan kiertyneenä laastina tai jopa 12 metrin pituisina pitkittäisleikkureina.

Tekniset tiedot

Säätiön komposiittiraudoituksen rakennerakenne tekee siitä ainutlaatuisen rakennusmateriaalin, jota käytetään erityisesti erityisen betonirakenteisten monoliittirakenteiden rakentamiseen. Tärkeimmät tekniset indikaattorit ovat:

 • alempi vetolujuus ASC 800 MPa, AUC 1400 MPa, ABA 1200 MPa;
 • kaikkien puristustestien lopullinen lujuus - vähintään 300 MPa;
 • poikkileikkauksen kestävyys ASA: lle vähintään 150 MPa, AUK 350 MPa, ABA 250 MPa;
 • komposiittijohdon keskimääräinen paino on 1900 kg / m 3;
 • Suurin käyttölämpötila on 60 ˚C.

Vertailemalla kimmoisuuden indikaattoreita on huomattava, että hiilikuitu on yli kaksi kertaa suurempi kuin lasikuitu ja 1,5 kertaa enemmän kuin komposiittinen basalttiraudoitus.

Muoviosien paino.

Lasikuitutanko maksaa

Polymeeristen vahvistusmateriaalien hinta riippuu koostumuksen rakenteesta ja komponenteista. Komposiittisauvan rakenne koostuu pitkittäisestä lasikuitujen joukosta, jotka on liitetty toisiinsa epoksihartsilla. Pinta voi olla sileä, karkea jauhe tai spiraali, johon on sekoitettu erityistä lasikuorta. Jälkimmäinen menetelmä mahdollistaa rei'itetyn pinnan saamisen, joka antaa luotettavamman adheesion betonilla.

Toisin kuin metallitellyt tuotteet, joita useimmiten myydään painon mukaan, lasikuituvahvisteiden hinta määräytyy aina lineaarimittarin mukaan. Tämä johtaa usein väärinkäsitykseen siitä, että komposiittimateriaalien määrä on paljon kalliimpaa kuin teräs.

Olisi ymmärrettävä, että halkaisijaltaan 12 mm yhdellä tonnilla metallia on 1100 m tankoa ja muovia - 12 500 metriä. Lisäksi lasikuituvahvisteiden lujuus mahdollistaa pienempien halkaisijoiden käytön samoissa asennusolosuhteissa. Nämä olosuhteet osoittavat, että polymeerien kustannukset eivät ole korkeammat, mutta alhaisemmat kuin valssatun metallin kustannukset. Valmistajien hinnastojen tutkimus osoitti, että suosituimpien 4-8 mm halkaisijoiden hinta on välillä 8,50-27,20 ruplaa / m.

Hyödyt ja haitat lasikuidun käytöstä

Komposiitti vahvistuksen asiantuntijoiden tärkeimmät edut uskovat:

 • korroosionkestävyys ja monet aggressiiviset kemikaalit;
 • korkea lujuus, suurempi kuin samankaltaiset indikaattorit metallille;
 • kestävyys, lisää rakenteen käyttöikää 2-3 kertaa;
 • pieni osuus, joka helpottaa lastausta ja kuljetusta;
 • yksinkertainen laskelma lasikuituvahvisteelle säätiölle;
 • mahdollisuus käyttää negatiivisissa lämpötiloissa -60 ° C asti;
 • käytettyjen komponenttien ekologinen puhtaus;
 • saatavuus ja kannattavuus sovelluksessa;
 • ei ole rajoituksia tangon pituudelle asennuksen aikana kelojen syöttöön;
 • dielektriset ja antimagneettiset ominaisuudet.

Komposiittivahvikkeen vakava haitta vähentää lujuutta testatessaan murtumista. Jos metallitangot yksinkertaisesti taivutetaan, lasikuitu voi rikkoa ja heikentää rakenteen luotettavuutta. Siksi tällaisia ​​polymeerejä ei käytetä laakerielementtien ja lattian asennuksessa ja tuotannossa, mikä rajoittaa niiden käyttöä ja on epäedullinen.

Rajallinen lämmityslämpötila ei salli muovisen vahvistuksen käyttöä, sillä se voi aiheuttaa pitkäaikaista altistumista avoimelle liekille. Tulipalon sattuessa tällaiset konkreettiset monoliitit tunnistetaan vahingoittuneiksi ja ne on vaihdettava.

Vertailemalla lasikuituvahvisteiden etuja ja haittoja voit luottaa siihen, että näitä materiaaleja voidaan ja pitäisi käyttää luotettavien ja kestävien monoliittirakenteiden luomiseen.

Soveltamisala

Lasikuitu on erinomainen materiaali kaikentyyppisten perustuspohjien asennukseen. Komposiittivahvistusta käytetään paitsi teollisuudessa myös yksityisessä rakentamisessa. Erityisesti siinä tapauksessa, että pohjavettä ja myrkyllisillä mailla on korkea nousu. Tämä materiaali on välttämätöntä, kun tehdään töitä rannikon vahvistamiseksi, hydraulirakenteiden rakentamisessa ja sellaisissa tiloissa, joissa mahdollinen altistuminen aggressiivisille aineille.

Hyviä tuloksia saadaan, jos muovia käytetään vahvistamaan jalkakäytäviä alueilla, joilla on korkea kosteus ja ikiroudat. 4 mm: n halkaisijaltaan käytetään vaahtobetonin ja hiilihapotettujen betoniseinien sekä teollisuus- ja kauppapaikkojen lattioiden lujittamista.

Myös komposiittivahvistuksen edut asiantuntijat tunnistavat mahdollisuuden tehokkaasti jakaa perinteisiä teräsvaijereita ja komposiittimateriaaleja. Teräksen avulla vahvistetaan kulmia ja seinien liitoskohtaa, ja kaikki aukot vahvistetaan muovilla. Tämä mahdollistaa kehyksen kokoonpanon nopeuttamisen vaarantamatta suunnittelun laatua ja laajentamaan materiaalien laajuutta.

Foundationin vahvistamistekniikka

Koska muovivahvistimen paino on alhainen ja mahdollisuudet käyttää minkä tahansa pituisia tangkoja, lujitusholkin kokoonpano on paljon helpompaa kuin metallivarret. Polymeerivahvistuksen lisääntynyt lujuus materiaalien perustalle mahdollistaa pienemmän osan käytön.

Esimerkiksi 12 mm: n halkaisijaltaan teräsvahvikkeita, joita usein käytetään yksityisten rakentamiseen tarkoitettujen perustusten asennukseen, korvataan 8 mm: n muovilla ja 10 mm: n sauvilla - 7 mm: n polymeerillä.

Laskentataulukko, joka auttaa sinua määrittämään, mitä läpimittaa voidaan käyttää jokaisessa yksittäisessä tapauksessa.

Tekninen kokoonpanotyöprojekti, jossa käytetään muovisen raudoituksen säätöä, suoritetaan useassa vaiheessa, kuten artikkelin lopussa olevasta videosta käy ilmi:

 1. muottien asennus;
 2. Betonin kaatamisen merkintätaso;
 3. vahvistuskotelon kokoaminen;
 4. betonin kaato;
 5. muottien poisto.

Muottirakenteen asennus, kun lujitetaan nauhan perustuksia lasikuituvahvisteella, on tehtävä projektin mukaisesti, jotta perustus elementtien tarkka kokoonpano ja mitat voidaan varmistaa. Kun rakennetaan puulevyistä, lastulevyistä tai vanerista tehtyjä muottirakennuksia, on suositeltavaa kääriä lasin suojat. Tämä säästää materiaalia ja käyttää sitä uudelleen.

Sen jälkeen suljettavien elementtien sisäpuolella vedenpinnan avulla on tarpeen merkitä tulevan monoliitin yläraja. Ne antavat suuntaa betonin kaatamisen aikana ja varmistavat tasaisen jakautumisen.

Vahvikehyksen kokoonpano

Vahvistuksen asento ja yksittäisten sauvojen väliset mitat ilmoitetaan aina projektissa. Lasikuidun vahvistamisessa säätimessä voit muuttaa sauvojen halkaisijan pienemmäksi, mutta asettelun tulisi tapahtua vain piirustuksen mukaan.

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen laatta.

Aluksi on välttämätöntä purkaa vaaditun pituiset sauvat laiturista ja sijoittaa ne pystyasentoihin, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Määritä määrätyin väliajoin ristipalkit pitkittäisillä kielillä. Kiinnitä lujitemuoto leikkauspisteessä neulomalla tai vedä yhdessä pitkien muovisten kiinnittimien kanssa (lisätietoja kiinnittimestä napsauttamalla tätä). Tämän seurauksena kehyksen alarivi on valmis perustan lujittamiseksi lasikuituvahvisteella.

Valmista vaaditun pituuden pystysuorat telineet. Kehyksen ylärivi on neulottu samalla tavoin kuin pohja. Kokoonpanon jälkeen molemmat rivit sijoitetaan toisiinsa ja reunasta lähtien niiden pystysuorat työt ovat sidottuja, jolloin vähitellen nostetaan yläraja vahvistusta.

Rakenteen asennuksen jälkeen se on siirrettävä ja asennettava muottipesän sisäpuolelle kuvan osoittamalla tavalla.

Ennen tukirakennuksen asennusta hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle ja kaadetaan veteen tai kaadetaan. Puristettua hiekkapintaa suositellaan peittämään vedeneristysmateriaalilla tai geotekstilikankaalla. Tämä estää kosteuden pääsyn pohjaan ja lisää sen luotettavuutta ja käyttöikää.

Lasikuitulujitteiden perustuksen asennusvaiheessa on muistettava, että tangon reunojen ei tulisi päätyä muottipesään ja kaivannon pohjaan 5 cm. Tämän ehdon varmistamiseksi voit käyttää erityisiä muovisia kiinnittimiä, kuten "stand" ja "tähti" materiaaleja.

Betoniseoksen kaataminen

Betonin sijoittaminen muottiin tehdään samalla tavoin kuin metalliraudoituksen yhteydessä. Huolellista varovaisuutta on kuitenkin noudatettava, koska lasikuitulujitteiden lujuus voimakkailla sivuvaikutuksilla saattaa olla riittämätön. Betoninen tiivistys värähtelijän tai tamperin kanssa on suoritettava siten, ettei se vaurioidu asennetusta kehyksestä.

Vaakasuora vahvistus

Tätä menetelmää käytetään komposiittiraudoituksen rakentamisessa laattaperustusten asennukseen. Niiden tärkein ero pohjatyypeittäin on naulojen ja viereisten alueiden puuttuminen. Itse asiassa koko rakenne toteutetaan kahden suuren verkon muodossa, joista toinen on yläpuolella. Kaikki kokoonpanotyöt suoritetaan asennuspaikalla, koska on melko ongelmallista siirtää tällaisen koon kokoonpannu elementti.

Siksi tarvittava määrä pitkittäisvaijereita sopii aluksi. Ne sijaitsevat poikittain ja langan tai puristimien avulla neulottu neulokset. Aivan se sopii toiseen. Tämän jälkeen alempi ruudukko on nostettava altaan pohjan yläpuolelle. Lisäksi ylemmän verkon voi sijoittaa pystysuorille porteille, jotka on asennettu vahvikkeen leikkauspisteeseen.

Lopuksi

Maamme rakennustyömailla vahvistettavaa lasikuituverkkoa pidetään edelleen uutena materiaalina. Monet rakentajat uskovat edelleen, että teräksen käyttö, jonka ominaisuuksia on tutkittu pitkään aikaan, tarjoaa luotettavamman monoliittisen rakenteen.

Kuitenkin lukuisat testit ja tutkimukset ovat osoittaneet, että komposiittimateriaalit ovat ylivoimaisia ​​perinteiseen metalliin lujuudella, kestävyydellä ja muilla ominaisuuksilla. Muovi on kätevämpää työhön ja mahdollistaa asennuksen lyhentämisen. Se ei myöskään ole altis korroosiolle, häiriöiden ja alhaisten lämpötilojen vaikutuksille.

Muovinen (komposiitti) vahvistus

Rakennustekniikkaa kehitetään jatkuvasti. Perinteisten materiaalien sijasta on tullut uusi, paremmat suorituskykyominaisuudet. Tieteellisten laitosten ja teollisuusyritysten aktiivisen yhteistyön tuloksena on kehitetty muovisia liitososia, mikä on lupaava materiaali. Soveltamisala ei rajoitu rakennustekniikan rakentamiseen.

Komposiittiliittimet luottavat luottavaisesti metallitankoihin ja vähitellen korvaavat ne erilaisissa erityistehtävissä. Teräsvahvistustangot eivät ole suositeltavia käytettäväksi tienrakentamisessa ja sillanrakennusteollisuudessa, missä on erittäin todennäköistä niiden asteittainen tuhoaminen aggressiivisen ympäristön vaikutuksen alaisena. Lasikuitupuomia käytetään satamarakenteiden, merenrakenteiden, betonisäiliöiden vahvistamiseen.

Lasikuitulujitteet ovat rakennusmateriaalia, joka on luotu kuitujen monimutkaisen koostumuksen perusteella

Perusteena ovat basaltti-, hiilikuitu- tai lasikuidut, joista polymeerivahvistusta tuotetaan erityisellä tekniikalla. Kiinnitän lupaavan materiaalin ja sen lajikkeiden ominaispiirteisiin. Harkitse ominaisuuksia, valmistustekniikkaa, käyttöaluetta sekä etuja ja haittoja.

Mikä on komposiitti lasikuituvahviste

Nykyaikainen materiaali on ei-metallisia tangot, jotka perustuvat erilaisiin hienoihin kuituihin, jotka perustuvat:

Kuidun suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi voidaan yhdistää. Käytettävän kuidun tyypistä riippuen sauvojen nimi muuttuu. Joten basalttikuitua valmistetut tuotteet ovat nimeltään basaltti muovia ja lasikuitua - lasikuitua.

Sen koostumus voidaan jakaa kahteen osaan. Ensimmäinen on runko, jonka ansiosta korkea materiaalivoima saavutetaan

Yhdistetty kuitulamppu kyllästetään termoplastisesta koostumuksesta, joka perustuu polymeerisideaineisiin ja hankkii sopivan muodon korkean lämpötilan polymerointiprosessin aikana. Jäähdytyksen jälkeen muodostuu valmis tuote, jolla on korkea lujuusominaisuus.

Betoni- massan tuotteiden tarttumisen lisäämiseksi komposiittisten sauvien ulkokerros sprinkloidaan:

 1. Hieno hiekka.
 2. Marmoripartikkelit.
 3. Graniittiromu.

Erityiset urat, jotka on tehty kierteellä tai kohtisuorassa tangon akseliin, muodostavat vahvistusvahvistusta, mikä parantaa pitoa.

Komposiittiosat - ominaisuudet

Lasiosat betonirakenteiden vahvistamiseen ovat muotoilun piirteitä. Toisin kuin metallitangot, polymeerivahvistus koostuu kahdesta kerroksesta:

 • keskeinen, materiaaliresistenssi puristus- ja hajoamisvoimille. Sydäneristyksen lujuusominaisuudet tarjoavat nipun rinnakkain järjestetyistä kuiduista, jotka on täytetty hartsipohjaisella komposiittikoostumuksella;

Ulkokerros toimii kiinnittymisen varmistamiseksi betoniin: se on kuituinen runko, joka on kierteisesti kierretty runko-osan ympärille

 • ulkopuolinen, joka vastaa lopputuotteen adheesion lujuudesta betonimassaan. Ulompi kerros on valmistettu kuitukerrosten muodossa, jotka sijaitsevat kierteen ympäri. Ulomman kerroksen kuitujen ominaiskäyrä muodostaa resistanssin vääntömomenttien vaikutuksiin.

Komposiittitäyttö parantaa polymeerivyön suorituskykyominaisuuksia verrattuna perinteisiin metallivarsiin. ominaisuudet:

 1. Vetolujuuden kestävyys ylittää teräksen yli 2 kertaa. Tämä mahdollistaa pienemmän sauvan halkaisijan antaman tarvittavan lujuuden.
 2. Korroosionkestävien prosessien ja puolueettomuuden aggressiiviseen mediaan.
 3. Vähennetty 5 kertaa verrattuna metallinen tankoihin, helpottaa teosten toteuttamista, vähentää kuljetuskustannuksia.
 4. Pienennetty lämmönjohtavuus lisää rakennusten rakenteiden lämpöhyötysuhdetta estäen "kylmien siltojen" muodostumista.
 5. Hitsaustyön tekemisen tarve hitsaustöiden aikana on helpompaa, kun tangot kiinnitetään.

Konstruktiivisten ja toiminnallisten ominaisuuksien ansiosta lasisovittimia käytetään paljon useammin kuin terästangot vakavien rakennusongelmien ratkaisemiseksi.

Vahvistusmalleja on useita erilaisia, joista jotkut ovat melko epätavallisia.

Komposiittivarastojen vaihtelut

Komposiitti täyteaineet on valmistettu erilaisista kuiduista. Muoviset varusteet luokitellaan seuraavasti:

 • lasikuituvahviste (AAS). Sen pohjana on lasikuitua sisältävä täyteaine. Poikittaiset spiraalikivet lisäävät lasikuitutuotteiden kiinnittymistä betoniin. Rakentajat asentavat kosteutta kestävät sauvat pohja- ja moottoritiekoteloihin;
 • basaalimuovia (ABP). Sisältää basaltikuituja, joiden ansiosta tankoista tulee mustia. Basalttitangot näkyvät ulkoisesti, koska lasikuituvahvisteilla on vaalea tai kermanvärinen sävy. Basalttimuovitangot ovat parempia kuin vetolujuus, kimmokerroin ja aggressiivisten nesteiden kestävyys, jotka vaikuttavat niiden hintaan;
 • hiilikuitua (UGP). Se on erilaisia ​​komposiittirakenteisia elementtejä, joille on tunnusomaista pieni vahvistusmateriaalin rakenne. Hiilikuitutankoihin perustuva hiili on hiilidioksidia, joka on osoittautunut positiivisesti komposiittivalmisteen valmistuksessa. Korotettua hintaa kompensoidaan suorituskyvyn, helppokäyttöisyyden ansiosta hiilikuitutuilla;
 • yhdistettynä (ACC). Se on polymeerivyörät, joiden valmistuksessa käytetään lasikuitua ja basaltikuituainetta. Asiantuntijat kutsuvat tällaisia ​​tangkoja lasiksi ja basaltteiksi ja niitä käytetään erityisten ongelmien ratkaisemiseen.

Nykyaikaiset valmistajat tarjoavat lasikuitua ja basaltin muovia

Kaikista polymeerivyön lajikkeista, lasirakenteet rakentamiseen, tie- ja erikoistyöt johtavat sovellusten tehokkuuden kannalta.

Polymeeriosat - valmistusmenetelmä

Komposiittisauvojen valmistukseen tarkoitetuilla erityisillä teknillisillä linjoilla tuotetaan lasia, joka on tarkoitettu erilaisiin tarkoituksiin. Tuotantotekniikka on täysin automatisoitu. Tarjoaa seuraavat valmistusvaiheet:

 1. Lataa polymeerimassa syöttömoduulissa.
 2. Kuitujen jännitysvoiman syöttäminen ja kohdistaminen yleisessä virtauksessa.
 3. Lämpökäsittely, joka poistaa öljyiset sulkeet, pöly ja kosteus.
 4. Kuitufilamenttien upottaminen säiliöön, jossa on lämmitettyjä sideainekomponentteja.
 5. Impregnoituneiden kuitujen läpimitta muodostuspään läpi käämityksen toteutuksella.
 6. Polymerointi erikoisuunissa korkeissa lämpötiloissa.
 7. Jäähdytys, leikkaaminen halutun pituisen työkappaleen ja käämien kääriminen.

Käyttöalue

Basaltti-muovia, hiilikuitua, yhdistelmää ja lasin vahvistamista käytetään eri tarkoituksiin:

 • betonityyppien valmistus asuin- ja teollisuusrakennusten monoliittisten seinien rakentamiseen;

Nykyään yksityisessä asuntorakentamisessa käytetään yhä enemmän säätiön muoviraudoitusta.

 • perustusten rakentaminen ja pohjalevyjen valmistus;
 • tiilien lujittaminen matala- rakentamisessa;
 • satamarakenteiden rakentaminen, rannalla lujittavat rakenteet, meren esineet;
 • jalkakäytävien järjestely ja rinteiden vahvistaminen;
 • kaiteiden ja moottoriteiden rakentaminen;
 • betonituotteiden valmistus, joka vaatii esijännitetyn lujituksen (pylväät, laatat, ratapölkyt);
 • Yläjohdot, siltarakenteet, ylikulkusillat;
 • erilaisten rakenteiden seismisen kestävän hyödyntämisen muotoja.

edut

Lasiastiat teollisiin ja erikoissovelluksiin käytetään laajalti monien etujen ansiosta:

 • Parantunut lujuus. Materiaali säilyttää ominaisuutensa altistuessaan yli 1100 MPa: n vetovoimille.
 • Edullinen hinta. Rahan säästäminen polymeerivahvistusta käytettäessä on 30-50% verrattuna metalliin.

Arvosteluissaan rakentajat - kokenut ja ei kovinkaan - sopivat yhdestä asiasta: muoviosat ovat vain täydellisiä perustuksen asentamiseksi

Materiaaliset haitat

Lasikuidusta ja muista täyteaineista valmistetuilla liitososilla on useita haittoja, jotka rajoittavat hieman soveltamisalaa. Tarkasteltavan aineiston haitat ovat:

 • vähentää lämmönkestävyyttä. Rajallinen lämpötila, jolla polymeeriset sideaineet kykenevät kestämään, vähentää muovisten sauvien lämpötila-aluetta. Kun korkean lämpötilan lämmitys ylittää 200 ° C, lujuusominaisuudet pienenevät, polymeerin syttyvyys lisääntyy;

Toisaalta se ei tee negatiivisia arvosteluita. Kuitenkin heidän mielestään nämä haitat ovat enemmän kuin päällekkäiset ansioiden kanssa

 • vähentynyt kimmomoduuli. Komposiittisauvojen käyttö lattiamallissa edellyttää erityisiä laskelmia, jotka vahvistavat mahdollisuuden käyttää materiaalia tukirakenteiden vahvistamiseen;
 • lujuusominaisuuksien muuttuminen käytön aikana sekä jatkuvalla kosketuksella emäksisen väliaineen kanssa;
 • mahdottomuus ovat joustavia. Ongelmallista antaa materiaalille säteittäinen muoto ilman erityisten teknologisten menetelmien käyttöä.

Insinöörikokeet

Muoviosat saavat suuren arvion rakennuttajista ja suunnittelijoista, jotka huomaavat:

 1. Lisääntynyt kimmoisuus.
 2. Vastustus muodonmuutokseen.
 3. Matala lämmönjohtavuus.
 4. Alhainen hankintakustannus.
 5. Ei ole korroosiota.
 6. Neutraliteetti sähkömagneettisille kentille.
 7. Dielektriset ominaisuudet
 8. Ei suojausta.

johtopäätös

Komposiittivahvistimen suorituskykyominaisuudet mahdollistavat sen käytön eri alueilla. Materiaali luottavaisesti kilpailee teräksen kanssa monimutkaisten positiivisten ominaisuuksien ansiosta. Materiaalin ominaisuuksiin, laajuuteen ja ominaisuuksiin tutustuminen voi määrittää sen käytön erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Lasikuitulujitteet: edut ja haitat

Lähes kaikki rakenteet ovat mahdottomia ilman vahvistusta. Se on läsnä kaikissa betoniteräsrakenteissa, esimerkiksi perustusten rakentamisessa. Palkit ovat pääsääntöisesti metallisia, mikä lisää huomattavasti arviointia.

Itse materiaali ei ole halpa, sen toimitus vaatii myös käteistä, ja myös hitsaajan ja varustajien palkkakustannukset on otettava huomioon.

Jos tämä on kerrostalon rakentaminen, lujituksen kustannukset ovat pudotus meressä. Mutta jos kylvyt rakennetaan omalle dacha-juoniin, jossa tarvikkeita tarvitaan vain perustuksen rakentamiseen, niin tämä materiaali voi kuluttaa yli 15% rakentamiselle varatuista budjetista (älä unohda hitsaajaa ja laitteita, siirtoja ja toimitusta sivustoon).

Mikä on yhdistetty vahvistusmateriaali

Kaikille betoniteräksille tarvitaan vahvistaminen. Tämä on jo osoitettu nimellä "rauta-betoni" eli raudalla vahvistettu betoni.

Metalliliittimiä on tähän käytetty jo jonkin aikaa, mutta viime vuosina hän on löytänyt erinomaisen vaihtoehdon - nämä ovat lasikuituputkistoja, jotka ovat eri halkaisijoilta valmistettuja, erikoispolymeeristä valmistettuja sauvoja.

Oikeudenmukaisuuden vuoksi on huomattava, että he tietävät siitä jo kauan, mutta keksinnöstään lasikuitupetkut maksoivat paljon enemmän kuin metallituotteet.

Aika kului ja kaikki muuttui, nyt lasikuitu on tullut halvemmaksi uuden teknologian ansiosta lasikuitu, epoksihartsi ja muut komponentit.

Valmistus tekniikka

Lasikuitulasvan valmistamiseen käytetään erityistä ja melko kallista laitteistoa, joka mahdollistaa eri halkaisijoiden tangon valmistuksen.

Tuotannon tärkein raaka-aine on basaltti lasikuitu tai hiilikuitu ja hartsi sideaineena.

Tällaisten lasikuitutuotteiden valmistusprosessi on jaettu useisiin vaiheisiin:

 • Vaihe 1. jatkuvasti liikkuvien lasikuitulangojen kyllästäminen sideaineella, joka sisältää kovettimen. Suosituimmat ovat epoksihartsit.
 • Vaihe 2. Resin kyllästettyjä kierteitä tai rovingia syötetään laitteen osaan, jossa halutun halkaisijan muodon muodostuminen tapahtuu.
 • Vaihe 3. Kovettumaton aihio vedetään polymerointikammion läpi, jossa muodostuu lasikuituvahvistustanko.
 • Vaihe 4. Sen jälkeen erityinen muovausviira kierretään muodostamaan palkin aallotettu pinta ja vetämään se kuivaimen läpi.
 • Vaihe 5. Himmennysainejohdin irrotetaan valmiista raudasta, minkä jälkeen se leikataan määrätyn koon mukaan.

Tärkeimmät edut

Lasikuituliittimet on hämmästyttäviä ominaisuuksia:

 • Vahvuus. Lasikuitu on paljon vahvempi venytyksessä kuin teräspalkit. Jos tarkastelemme saumoja, joiden halkaisija on sama, metallivahvistus kestää 360 MPa: n vetolujuuden ja samanlaisen komposiittimäärän 1200 MPa.
 • Korroosionkestävyys. Lasikuituputket eivät altistu aggressiiviselle materiaalille, ja niitä voidaan käyttää kemikaalien säilytysastioiden valmistuksessa.
 • Komposiittiliittimillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet, varsinkin metallivarret verrattuna. Tämä materiaali ei muodosta "kylmäsiltoja", joten se ei johda lämpöhäviöön käytön aikana.
 • Lasikuituliittimet eivät häiritse radioaaltoja ja erinomainen dielektrisyys. Metalli päinvastoin on sähkövirran johtimen ja voi olla radiohäiriön lähde.
 • Teoreettisesti sitä voidaan käyttää lämpötila-alueella -100 - 100 °. Tässä lämpötilassa ei käytetä terästangoja.
 • Lasikuituvahvisteiden käyttöikä on 80 vuotta, yleensä metallia ei kestä tällaisia ​​jaksoja.
 • Lujittavan lasikuidun pituus on rajoittamaton, se valmistetaan keloilla ja se myydään mittarilla. Terästangot ovat 6 ja 12 m.
 • Pienipainotuotteet. Tämä on yksi lasikuitutangon pääominaisuuksista. Jos vertaat samaa halkaisijaltaan metalli- ja lasikuitumateriaalia, jälkimmäinen on 9 kertaa helpompaa.

Komposiittivahvistusaineen haitat

Kun tarkastellaan lasikuidun ainutlaatuisia ominaisuuksia, on mahdotonta sanoa joistakin sen puutteista.

Heillä on myös, vaikkakaan ne eivät ole yhtä ilmeisiä kuin ansioita, mutta objektiivista arviointia varten luetellaan ne:

 1. Se ei ole yhtä lämmönkestävä kuin metalli, sillä lasikuitulujitteiden valmistuksessa käytetty sideaine ei kestä yli 200 ° C: n lämpötiloja. Vahvistus ei polta, mutta sen vahvuus heikkenee, joten vahvojen betonituotteiden, jotka on suunniteltu altistuvan korkeille lämpötiloille, tällaista vahvistamista ei voida käyttää.
 2. Lasikuituvahvisteella ei ole riittävää joustavuutta, vaikka se ei häiritse millään tavoin laattojen tai perustusten valmistusta.

Tähän mennessä asiantuntijat eivät ole nähneet muita puutteita, joten niitä voidaan käyttää turvallisesti yksityiseen rakentamiseen ja säästää huomattavasti sen kuljetusta ja halkaisijan korvaamista ohuemmalla.

Tämän materiaalin käyttö kylpyyn perustan rakentamiseen

Lasikuitulujituksen käyttämisessä kellarihakehon luomisessa mikään ei ole mikään monimutkainen.

Tärkeintä on kiinnittää lujitustangot tiukasti toisiinsa käyttäen muovisia kiinnittimiä tämän estämiseksi, jotta se ei pääse liikkumaan betonin kaatamisen aikana.

Armopoyasan luominen vaiheittain:

 • Aseta tarvittava määrä pituussuuntaisia ​​lasikuitujauvoja.
 • Aseta sitten ne poikittaiset sauvat. Jos haluat noudattaa samoja soluja, voit käyttää yksinkertaista mallia.
 • Kiinnitä lasikuituvahvistustangot niiden leikkauspisteeseen muovikelmuilla tai pehmeällä sinkittyjohdolla.
 • Asenna pystysuuntaiset lasikuituvahvistustangot ja kiinnitä ne varovasti alempaan panssaroituun vyöhön.
 • Toisen lujitushihnan asentaminen on samanlaista kuin ensimmäinen ja varovasti sidottu.

Lasikuituvahvisteiden tuotantotekniikka paranee jatkuvasti, ja tämän materiaalin hintaa vähennetään vähitellen.

On todennäköistä, että pian komposiittivahvistin työntää metallin kokonaan pois rakennustöistä.

15 tapaa käyttää lasikuituvahvistusta

Tässä artikkelissa analysoidaan ja kuvataan yksityiskohtaisesti 15 tapaa miten ja missä useimmin käytetään lasikuidun komposiittivahvistusta.

1. Pohjalevyt

Pohjakerrosten lujitustekniikka alhaisten rakennusten korkeammalle kuin kolmelle kerrokselle käyttäen lasikuitukomposiittivahvistusta tapahtuu korvaamalla metallivahvistus lasikuitumuovilla samanpituisen korvaavan taulukon mukaan.

Asianmukainen korvaaminen lasikuituvahvisteilla takaa merkittävät kustannussäästöt, koska lasikuituosat halvempaa kuin metalli. Pohjalevyjen lujittaminen lasikuituvahvisteella ei poiketa metalliraudoituksesta, mutta johtaa huomattaviin säästöihin asennusaikana.

Kun metallinen vahvike on korvattu lasikuitumuovilla, ei ole tarvetta vähentää lujitemittaria.

Tarvittaessa piiska-lasikuituliittimien liitoksen poistaminen tapahtuu päällekkäisyydellä. Päällekkäisyyspituus 20 - 50 cm.

Lasikuituvahvisteiden sidonta tehdään neulomalla lankaa, lasikuituvahvisteinen leikkaus suoritetaan hiomalla - "hiomakone".

2. Hihnan perustukset

Vahvistetaan nauhan perustuksia käyttäen lasikuituvahvistusta, kun korjataan metallivahvistus lasikuitulujitteella samanvärisen vahvuuden korvaavan taulukon mukaan.

Taulukko, jossa metallipäällysteen yhtä suuri korvaaminen komposiitti-lasikuituvahvisteelle

Kun metallinen vahvistus on korvattu lasikuitumuovilla, ei ole tarpeen lisätä kerrosten lukumäärää ja kerrosten lukumäärää yhdessä kerroksessa.

Tarvittaessa piiska-lasikuituliittimien liitoksen poistaminen tapahtuu päällekkäisyydellä. Päällekkäisyyspituus 20 - 50 cm.

Viskoosi lasikuituvahviste suoritetaan myös neulomalla lanka, jolloin lasikuituvahvisteinen leikkaus suoritetaan "hiomakoneella".

3. Teollisuuden betonilattian vahvistaminen

Teollisten betonilattien vahvistaminen lasikuidun komposiittivahvikkeella tapahtuu korvaa- malla metallinen vahvistaminen lasikuitulujitteella samanpituisen vahvuuden korvaavan taulukon mukaan.

Asianmukainen korvaaminen lasikuitulujitteilla betonielementtien vahvistamiseksi johtaa myös merkittäviin kustannussäästöihin, koska lasikuituosat halvempaa kuin metalli.

Lasikuitulangan vahvistamisen periaate ei poiketa metalliraudoituksen vahvistamisesta, mutta johtaa huomattaviin säästöihin asennusaikana.

Kun metallinen vahvike on korvattu lasikuitumuovilla, ei ole tarvetta vähentää lujitemittaria.

Tarvittaessa piiska-lasikuituliittimien liitoksen poistaminen tapahtuu päällekkäisyydellä. Päällekkäisyyspituus 20 - 50 cm.

Lasikuituvahvisteiden sidonta tehdään neulomalla lankaa, lasikuituvahvisteinen leikkaus suoritetaan hiomalla - "hiomakone".

4. Blindit rakennusten ympärillä

Sokea alue on nauha, jonka leveys on 0,6 m - 1,2 m, joka sijaitsee rakennuksen pohjan tai kellarikerroksen vieressä.

Sokean alueen kaltevuuden on oltava vähintään 1% (1 cm per 1 m) ja enintään 10% (10 cm per 1 m).

Rakennuksen sokea alue on suositeltavaa pystyttää käyttämällä lasikuituvahvisteita, koska sokeiden alueen päätehtävä on siirtää pinta- ja sulamisvesi seinistä ja talon perustasta. Lasikuituvahvisteinen sokea alue kestää useita kertoja pitempään, koska lasikuituvahvisteella on korkeat korroosionestoominaisuudet, mikä estää halkeamien esiintymisen betonissa.

5. Armopoyas (seisminen hihna) tiilien tai lohkojen rakennusten kerrosten välillä

Lasikuitukomposiittivahvikkeen käyttö vahvistaessaan voimakas lujuusominaisuuksien vuoksi tiilien tai lohkojen rakennusten lattioiden välisen armoyypin (seismisen hihnan) vahvistamista lisää rakennuksen tilamurttoa ja suojaa pohjaa ja seiniä maaperän epätasaisen kuohunnan ja maanjäristyksen aiheuttamilta halkeilulta.

6. Sideaine muuraukseen

Tiilimuodon lujuuden lisäämiseksi ja saumojen saman paksuuden säilyttämiseksi on tarpeen käyttää lasikuituvahvisteisia tankoja, joiden halkaisijat F4 ja F6 metallisen verkon sijasta.

Vahvikkeen halkaisijan paksuus riippuu seinämän paksuudesta tiilimuodossa.

Metalliseinämän vaihtaminen lasikuitutankoon vähentää vahvistusmateriaalin kustannuksia yli 5 kertaa.

Lasikuitutankojen käyttö muuraustöihin vähentää merkittävästi myös lämpöhäviötä, koska lasikuituliittimet eivät johda lämpöä hyvin, useaan kertaan huonompi kuin metalli.

7. Tiiliseinien / tiiliseinien muuraus monoliittisiin seiniin

Voimavarojen lisäämiseksi, kun lohkojen / tiilien seinämiä, monoliittisia seiniä ja saumojen paksuuden säätöä suositellaan käytettäväksi metallilankojen sijasta halkaisijoilla F4, F6 ja F8. Vahvikkeen halkaisijan paksuus riippuu sauman paksunnuksesta muninnan aikana.
Metalliseinämän vaihtaminen lasikuitutankoon vähentää vahvistusmateriaalin kustannuksia yli 5 kertaa.

Myös lasikuituputkien käyttö vähentää merkittävästi lämpöhäviötä, koska lasikuituvahvistaminen ei johda lämpöä hyvin ja on useita kertoja huonompi kuin metalli.

8. Yhdistäminen metallin kanssa lattialaatoihin

Laatta vahvistetaan kahdessa kerroksessa. Laatta kuormitus menee ylhäältä alas ja jaetaan suhteessa koko pinnoitteen alueeseen. Tämän mukaisesti päätyövahvistus on alemmassa kerroksessa ja siinä on suuria vetolujuuksia. Ylempi kerros vastaanottaa yleensä puristuskuormia.

Tässä tapauksessa lasikuituvahvisteita käytetään metallin kanssa. Yläkerros on valmistettava lasikuituvahvisteesta, metallin pohjasta.

Itse verkossa lasikuidun komposiittivoimalla pitäisi olla kiinteä ulkonäkö ilman aukkoja. Jos laatta on vahvistettu lasikuitulujitteella F10, on tarpeen suorittaa 400 mm: n päällekkäisyys. Kaikki vahvistusliitokset on porrastettu.

9. Joustava viestintä

Joustavaa liitäntää käytetään sisäseinän eristämiseen (ja ilmakerroksen) kanssa vastakkaiseen seinään yhdellä yksiköllä kolmikerroksisten seinien järjestelmässä.

OZKM LLC: n valmistamia komposiittisia joustavia liitoksia ovat lasikuidusta valmistettuja sauvoja, joiden pituus on 200-600 mm, jaksollisella kohokuvioinnilla tai sauvoilla, joiden pyöreä poikkileikkaus (suunnittelupäätöksestä riippuen). Tästä joustavasta liitoksesta johtuen "OZKM" on erittäin kiinnittynyt betoniin ja lisää suojaa betonin alkalisen ympäristön aggressiivisilta vaikutuksilta.

Joustava viestintä soveltuu:

 • tiilimuuraukseen (f 6 mm),
 • monoliittisten rakennusten eristys (f 6 mm),
 • lohkoille (F 4 mm),
 • paneelikotelorakenteelle (f 6 mm).

Sivustollamme voit oppia lisää komposiittisista joustavista linkkeistä ja tilata ne.

10. Aidakkeiden kaistaleet

Anturaperustukset tarjotaan seuraavia aidat: aita tiili pilaria, taottu metalli aita ja aita puun tai aallotettu kanssa metalli- yo.

Vahvistaminen säätiön alla aidan avulla lasikuitu vahvistaminen on erittäin kannattavaa. Lujitemuovin lujuusominaisuuksista johtuen lasikuidusta ja matalasta kuormituksesta johtuen useimmiten käytetään useimmiten käytetty komposiittivahvike, jossa halkaisijat F4 ja F6.

Vahvistustekniikka ei ole erilainen kuin tekniikka, kun käytetään metallin vahvistamista, mutta paljon halvempaa ja nopeampaa ajassa. Pitkittäisraudat lasikuitu vahvistaminen on säädetty pohjalle kaivetun ojan tukemiseen korkeus 4-7 cm. Viimeisin tangot lasikuidusta saa poiketa kaivannon seinät 6-8 cm.

Poikittaiset vahvikkeet ja pystytukit sopivat yleensä 400 mm: n välein.

Ylärivin pituussuunnassa vahvistus on kiinnitetty telineeseen siten, että se on alle ylemmän tason ojan 5-7 cm. Sen jälkeen tehdyn poikittaisen lasikuitulujitetta ylemmän rivin.

11. Poolin altaan vahvistaminen (pohja ja seinät)

12. Tienrakentaminen

Lasikuitulujitteet saavat rakentajilta positiivisen palautteen monipuolisuuden vuoksi, koska sitä voidaan käyttää tiellä, pilareissa ja silloissa.

13. Jalankulkijoiden kulkuväylät

Konkreettisen raiteen jäykistämiseksi on tarpeen vahvistaa pohjaa, vaikka monet jättävät sen huomiotta.
Kun vahvistetaan lasikuituvahvisteista kävelyreittiä, betonipohjan paksuutta voidaan pienentää, mikä johtaa merkittäviin säästöihin betonin kustannuksissa.

Lasikuitulujitteiden käyttäminen jalankulkujen lujittamiseen suojaa betonia hajoamasta kappaleisiin.

14. Betonialueet matkustamiseen ja pysäköintiin.

Ennen raudoituksen aloittamista betonipinnan alla kaadetaan hiekkalaatan päälle hiekkalaatua hiekkalaatan päälle 5 cm: n paksuiseksi ja tiivistetyksi murskattua kiveä. Lasikuitulujitteiden vahvistaminen vahvistaa betonirakennetta, joten kun rakennat parkkipaikkaa, et voi tehdä sitä ilman.
Betonisointipaikka autojen kulku- ja pysäköintipaikalle suoritetaan käyttämällä lasikuituvahvistusta, joka leikataan halutun pituisiin tankoihin. On suositeltavaa käyttää lasikuituvahvisteista läpimittaa F6.

Vahvistuksen runko valmistetaan suoraan asennuspaikalta eikä vie paljon aikaa. Lasikuitutangot sijoitetaan ristikkäisiksi ja sidotaan kiinnityspisteisiin langalla.

15. Jäätymisenestoainetta sisältävien monoliittisten betonivalmisteiden vahvistaminen.

Lasikuituliittimet, päinvastoin kuin metalli, soveltuvat alkalisiin olosuhteisiin. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet koostuvat alkalista ja suoloista, jotka aiheuttavat metallin korroosiota.

Hakemus lasikuitulujitetta teräsbetonissa monoliittisen sisältää pakkasnestettä lisäaineita lisää elämää betonialustalle useita kertoja ja estää halkeilua ja suojaa betonin hajoamista palasiksi.