Kuinka tehdä säätiön muotti: askel askeleelta ohjeita

Talojen, huviloiden, kylpyammeiden, maatilarakennusten, massiivisen aidan ja muiden rakenteiden rakentaminen alkaa aina perustuksen rakentamisella. Se on koko rakenteen tärkein tuki.

Tyypit säätiöt

Rakennuksen pohja voi olla:

Yleisin ja luotettavin valettu kaistaleperusta, jota voidaan käyttää talon rakentamiseen ja kylpyyn, autotalliin tai aidalle. Kaataminen tapahtuu muottipohjalla.

Betonin kaatolaite

Muotti on tietyn muotoinen muoto, jota käytetään täyttämiseen. Tarvitaan perustan rakentamista maanpinnan yläpuolelle. Rakenna se monista materiaaleista, monia vaihtoehtoja.

Muottiin on kaksi päätyyppiä:

 • irrotettava - tarkoitettu toistuvaan käyttöön;
 • kiinteät - joita ei poisteta betonin kovettumisen jälkeen ja pysyvät pohjan sisäpuolella antaen sille lisää lämpöä, vedeneristys- ja vahvistusominaisuuksia.

Kuinka tehdä säätiön muotti oikein

Kaikenlaisen mallin valmistuksessa on noudatettava näitä vaatimuksia:

 • se olisi tehtävä vain laadukkaista materiaaleista;
 • sen luuranon tulee olla vahva, jäykkä, hyvin kiinnittynyt, niin että kun valettu geometrinen muoto ei muutu;
 • kaikki osat on sijoitettava tarkasti ja sovitettu toisiinsa;
 • irrotettavat muottipesät on kyllästettävä erityisillä keinoilla, lukuun ottamatta kytkentää betoniin tai sisäpuolelta se on verhoiltu muovikelmulla tai kateaineella:
 • rakenteen on oltava helposti ja nopeasti asennettavissa ja purettavissa.

Mitkä tekijät ovat tärkeitä harkittaessa rakennettaessa

Muotoon rakennettaessa materiaalin materiaalin lujuuden ja luotettavuuden lisäksi on tärkeää ottaa huomioon ulkoiset tekijät, jotka vaikuttavat työn suorituskykyyn. Nämä ovat ilmasto-olosuhteita alueella, jossa rakentaminen toteutetaan, seismistä toimintaa ja kausiluonteisuutta. Rakenteiden pystyttäminen keväällä ja viimeistely syksyllä on parempi.

Kuinka laatoitella perustuksen alla, kun otetaan huomioon erittäin tärkeä tekijä - suunnittelun tarkkuus? Tuotannossa on käytettävä vesitasoa. Laskujen pienimmät virheet voivat johtaa seinien, halkeamien vääristymiin.

Muottien rakentamiseen tarkoitetun puun on oltava solmuinen ja sen ulkopinta on sileä. Levyjen välissä ei saa olla aukkoja ja reikiä. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat säätiön lujuuteen, sen käsittelyyn ja viimeistelyyn.

Muottipesän korkeuden on oltava korkeampi kuin täytön korkeus. Tämä mahdollistaa tuotannon menetysten minimoimisen, koska betoni ei kaada rakennetta.

Muottipesän korkeuden on oltava korkeampi kuin täytön korkeus. Tämä mahdollistaa tuotannon menetysten minimoimisen, koska betoni ei kaada rakennetta.

Valmistukseen käytetyt materiaalit

Jokainen rakennusmestari osaa tehdä rakennustyöt säätiön laadulle. Puuta voidaan käyttää rakentamiseen. Tämä materiaali on kestävä ja ympäristöystävällinen. Luotettavin on kovapuusta valmistettu muotti, jolla on kaikki lujuusominaisuudet. On välttämätöntä, että levy on vähintään 40 mm paksu. Sinun pitäisi tietää - sitä laajempi on, sitä suurempi todennäköisyys halkeilua. Jos levyjen välissä on enintään 3 mm aukkoja, ne on kostutettava vedellä ennen asennusta. Kun kilvet turpoavat, halkeamat häviävät. Hihnaa on käytettävä enintään 10 mm: n etäisyydelle ja yli 10 mm: n reikiä on käytettävä puupalkkeja. Muottien rakentamiseen ei saa käyttää kuivia materiaaleja. Ne imevät vettä liian nopeasti, mikä lisää betonin lujuuden menetystä.

Levyjen lisäksi voit käyttää vanerilevyjä. Tämä on myös hyvä vaihtoehto suunnittelulle. Vanerimateriaalin perustaminen on kysymys, joka usein kiinnostaa tulevia asunnon omistajia. Se voidaan rakentaa itsenäisesti, koska rakenne ei vaadi erityistä tekniikkaa. Tarvittavien mittojen mukaan vanerilevyt kiinnitetään toisiinsa teräskaarilla käyttäen itsekierteittäviä ruuveja. Tämä muotoilu on helposti muotoiltu, joten sinun pitää kiinnittää se siteillä, asentaa ne 55 cm: n päähän, 25 cm ylhäältä. Luotettavuuden kannalta kannattaa vahvistaa metallikehystä.

Korkealaatuinen muotti, materiaali, jonka kehyksen valmistaminen on alumiinia tai terästä. Sillä on suuri lujuus, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää toistuvasti. Suunnittelu on helppo asentaa ja purkaa.

Kuinka tehdä talon perustusta varten polystyreenivaahtomuovia? Tätä modernia materiaalia käytetään kiinteän rakenteen rakentamiseen, joka on olennainen osa talon pohjaa. Laajennettu polystyreeni on kätevä rakenne ääriviivojen, koska se voi olla erilaisia ​​muotoja, pitää lämpöä hyvin ja on kestävä kosteutta. Tämän materiaalin ominaisuuksien vuoksi perustetulla pohjalla on tasainen pinta, joka on suojattu kondensoitumiselta ja muotilta.

Valmistelutyö ennen rakentamista

Kuinka tehdä rakennustyöt säätiölle, joka on talon perusta? Tätä varten on tarpeen rakentaa rakenne oikein. Koska useimmissa tapauksissa yksittäisten talojen rakentamisessa käytetään irrotettavia puulaitteita, annamme esimerkin siitä, miten laatoitettaisiin laudaksi.

Ennen valmistus on välttämätöntä:

 • valmistautua paikkaan, jossa:
 • tyhjentää kaiken tarpeeton alue;
 • poista maaperän yläkerros paikasta;
 • merkitä rakenteilla oleva alue;
 • kaivaa kaivosta tai kaivosta asianmukaisiin syvyyksiin, jotka on määritelty piirustuksissa.

Muottien valmistus alkaa rakennustyömaalla, jossa rakentaminen on suunniteltu. Alue on selvitettävä ja tasoitettava. Kun puhdistus on suoritettu, on aloitettava alueen merkitseminen. Tehdäksesi kaiken oikein, merkitse alue, käytä tätä puupäätä ja köyttä. Sitten sinun täytyy kaivaa kaivantoa tulevalle säätiölle. Sen leveyden pitäisi olla hieman suurempi kuin tulevan rakenteen koko. Kaivannon pohja on peitetty hiekalla ja rauniolla, tasoittamalla ja kaatamalla niitä.

Asennustekniikka

Kaikkien valmistelutöiden suorittamisen jälkeen herää kysymys siitä, kuinka perustaa säätörakenne. Rakentaminen alkaa suojuksen valmistuksella, jonka pitäisi olla betonirajan yläpuolella. Muottien on vastattava rakennuksen tulevan perustan muotoa. Suojaa tarvitset:

 • valmistella vaaditun kokoisia levyjä;
 • taita kankaalle haluttuun korkeuteen;
 • levyt sisäpuolelta naulata pystysuoraan asennetut palkit.

Tällöin koko säätiölle tehdään suojuksia. Sitten ne on yhdistettävä kehyksen kehän ympärille. Valmistetut palkit, joiden leikkaus on 5x5 cm, kiinnitetään naulojen kanssa yhdensuuntaisesti valmistetun rainan kanssa. Tätä varten sinun on tehtävä ala- ja yläkehysvyö. Alempi hihna, joka toimii pysäyttimenä, on kiinnitetty maasta 10 cm: n etäisyydellä. Yläosa on tarkoitettu kannattimiin ja se asennetaan 40 cm: n päähän maasta. Asenna varmuuskopio joka metriin.

Koko rakenne on asennettava ihanteellisesti ilman eri poikkeamia. Kun olet suorittanut kaikki nämä työvaiheet, voit tehdä kaatamalla betonia valmiiseen kehykseen.

Perusrakennukset

Maan omistajat talojen tai huviloiden rakentamiseen haluavat määritellä hyvän, kauniin aidan omaisuuden rajat, mutta kaikki eivät osaa tehdä perustusta aitauksen alla. Valmistukseen voidaan käyttää havupuuta tai laminoitua vaneria. Sen korkeuden tulisi olla 30 cm maan pinnasta.

Kuinka laatoitella kylpyammeen perustukseen? Se on hyvin yksinkertainen. Valmistus ja asennus suoritetaan nauhateollisuuden tekniikan mukaan. Rakenteen korkeus on 10 cm korkeampi kuin betonipinnan taso.

Se ei ole kovin vaikea prosessi tehdä ja asentaa muottiin suunniteltu mihin tahansa rakenteisiin. Tärkeintä - noudattaa välttämättömiä sääntöjä ja työvaiheita.

Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse

Jalustan täyttö suoritetaan aiemmin varustetulla puuntyöstöllä. Tämä malli on koottava noudattaen useita vakiintuneita sääntöjä ja määräyksiä. Tutustu olemassa olevien muotojen tyyppeihin, niiden laskentajärjestykseen, ohjeisiin yleisten rakenteiden rakentamiselle ja toimimisesta.

Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse

Tietenkin ennen rakennustyön rakentamista on tarpeen selvittää, millaista säätiötä haluat rakentaa. Suosittelemme seuraavien materiaalien lukemista portaalissamme:

Kuinka tehdä nauha-säätiö omalla kädelläsi - ennen kaikkea suosittelemme, että tutustut askel askeleelta teknologiaan liuskajohdon rakentamiseksi. Siinä kerrotaan muun muassa puumuotojen rakentamismenetelmästä.

Liuskajohdon lisäksi suosittelemme, että tutustut pylväsnäytön pystyttämiseen käsillä olevalla materiaalilla käsiisi, koska Tämä on varsin suosittu perusta Venäjällä.

Muottien materiaalit

Perusmatot voidaan tehdä eri materiaaleista.

metalli

Universal ja kallein muotti vaihtoehto. Rakenteen kokoamiseen käytetään teräslevyjä, joiden paksuus on 1-2 mm.

Metallikehikko sopii täydellisesti nauhan ja monoliittisten pohjamallien järjestelyyn. Vahvistus voidaan hitsata suoraan muottiarkkeihin, mikä lisää perustan jäykkyyden kasvua.

Metallin tärkein etu on jalostuslevyjen yksinkertaisuus ja sopivuus, joten se voidaan taivuttaa ilman mitään ongelmia betonipohjan halutussa muodossa.

Metallimuotojen pääasiallinen haitta on erittäin korkeat kustannukset verrattuna muihin olemassa oleviin vaihtoehtoihin.

Vahvistettu betoni

Suhteellisen kallis muotti.

Tällainen muotti on varustettu betonilevyillä. Käytettävien levyjen paksuudesta riippuen säätiön kaatamisen yhteydessä voidaan jonkin verran vähentää betonimassan kulutusta, mikä säästää säätiön rakentamista huonontamatta rakenteen lujuutta ja muita tärkeitä ominaisuuksia.

Puutteiden joukosta on syytä huomata levyjen suuri paino, joka edellyttää erityislaitteiden käyttöönottoa niiden asennuksessa.

Lisäksi, jos muotti on valmistettu valmiista laatikoista ja yhden elementin koko ei riitä, on tarpeen asentaa lisäkannattimia, jotka eivät myöskään vaikuta parhaiten rakenteen lopullisiin kustannuksiin.

polystyreenituotteet

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Erittäin laadukas ja käytännöllinen vaihtoehto. Muotti on koottu esivalmistetuista laajennetun polystyreeni-lohkareista. Muottielementit ovat erittäin yksinkertaisia ​​asentaa. Ne voidaan käsitellä ilman ongelmia halutussa muodossa.

Tärkeimmät haitat ovat vaikeudet valittaessa tiettyjä rakenteellisia elementtejä (yleensä nämä ovat pyöreitä ja kulmia) ja suhteellisen korkeat kustannukset.

Kätevät materiaalit

Vanhojen oviaukot

Muotoilun rakentamiseen voit käyttää kaikenlaisia ​​käytettävissä olevia työkaluja: liuskekiviä, ammattilehtiä ja muita sopivia materiaaleja, joista voit tehdä halutun muotoilun ilman seinien halkeamia.

Suurin ja yleisesti tällaisen muottirakenteen ainoa huomattava etu on sen edullinen hinta.

Monien puutteiden joukossa on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • kokoonpanon monimutkaisuus;
 • täytetyn seoksen vuodon vaara;
 • matala kantavuus;
 • tarve käyttää lisäkiiloja ja tukia.

Tämä muotti soveltuu vain pieniin rakennuksiin.

puu

Puutavaranmuotti

Suosituin vaihtoehto. Vaneria ja levyjä käytetään yleisimmin.

Etuihin tulisi sisältyä materiaalin saatavuus ja suhteellisen alhainen hinta. Puiset elementit on helppo asentaa - kaikki toiminta toteutetaan ilman kovia ja vaikeasti käsiteltäviä työkaluja.

Tärkein haittapuoli on tarve käyttää joissakin tilanteissa muita elementtejä rakenteen vahvistamiseksi. Tällainen tarve johtuu useimmiten käytettyjen materiaalien koon eroista.

Puinen muotti on suosituin ja yksi helpoimmista vaihtoehdoista rakentaa, joten aloittelijoille suositaan tällaisten rakenteiden suosimista.

Ennen rakenteen rakentamista, muista suorittaa laskutoimitus.

Puutavaranmuotti

Harjatonlaskenta

Laskelmien järjestystä tarkastellaan perusmallin vakiopuusta. Perinteisesti valmistetuilla tehdaslaudoilla on pituus 600 cm, paksuus 2,5 cm ja leveys noin 10-15 cm.

Harjatonlaskenta

Laskemiseen jaetaan tulevan betonikerroksen kehä käytetyn levyn pituuden mukaan. Säätiön korkeus jaettuna levyn leveydellä. Kerro arvot. Joten määrität vaaditun määrän mökeille tarkoitettuja levyjä. Keskimäärin 1 m3 kuluu 40-65 elementistä. Erityinen määrä riippuu käytettyjen levyjen leveydestä.

Rakennuksen arvioituihin kustannuksiin lisätään puun hankkimisesta aiheutuvat kustannukset tärkeimpien elementtien kiinnittämiseksi järjestelmän tukemiseksi. Tietyistä tilanteista riippuen lisäkustannukset voivat olla jopa puolet levyjen kustannuksista (vaneri).

Muottien laskenta-arvojen laskenta

Pidä myös lisävarusteiden, kiinnikkeiden ja puuttuvien työkalujen lisäkustannuksia. Halutessasi harkitse irrotettavaa vuokrauslomaketta. Suunnittelu väliaikaiseen käyttöön voi olla lähimpään rakennustyömaahan. Useimmissa tapauksissa muottien vuokraus on jonkin verran halvempaa kuin sen itsejärjestely.

Pysyvä muotti

Kiinteät rakenteet ovat yksinkertaisia ​​ja nopeita asentaa. Laastin kaatamisen jälkeen muotti pysyy pohjassa.

DSP: n kiinteä muotti

Kuinka tehdä pysyvän muottirakenteen säätiölle

Irrotettava muottirakenne

Useimmiten pysyvät muottipesät kerättiin romumateriaaleista. Myös tällaista työtä varten on mahdollista käyttää DSP: tä ja DVP: tä. Sarakepohjaisen järjestelyn tapauksessa muottiin tehtävät toiminnot voivat tapahtua metalli- tai asbestiputkista. Tässä tilanteessa muottirakenteet lisäävät betonipohjan lujuuden lisäämistä. Tällöin välilevyjen ja ylimääräisten tukielementtien käyttöä useimmissa tapauksissa voidaan luopua.

Kaksi kiinnitysvaihtoehtoa pysyvää muottirakennetta varten (1)

Kaksi kiinnitysvaihtoehtoa pysyvälle muotille (2)

 1. Kaivaa kaivo (kaivo, kaivanto) tulevan säätiön koon ja muotoilun ominaisuuksien mukaisesti. Nämä kohdat tulisi alun perin sisällyttää hankkeeseen.
 2. Jätä pieni rako maata ja muottiin (1-3 cm, materiaalista riippuen). Tämä aukko helpottaa rakenteen asennusta. Muotoilun repimisen jälkeen aukko on peitettävä maapallolla.
 3. Kaada valmiin kuopan pohja kerrosta hiekkaa ja soraa. Jokainen täyttökerros varovasti tamp.
 4. Tarvittaessa aseta vahvistusverkko tyynyn päälle. Vahvistuksen ansiosta voimakkuuden vahvuus kasvaa merkittävästi.
 5. Näiden toimintojen jälkeen voit siirtyä suoraan muottirakenteen elementtien järjestelyyn. Kaikki työ on vähentynyt osaksi elementtejä. Kiinnitysmenetelmät valitaan erikseen ottaen huomioon käytettävän materiaalin ominaisuudet. Esimerkiksi puurakenteen järjestelyssä tukipalkit viedään ensin maahan, ja sitten ne kiinnitetään nauhat (levyt, vaneri). Yleisesti ottaen ohjaa tilanne.

Asennetaan tekninen viestintä muottiin

Lopuksi sinun tarvitsee vain kaataa betonia, odota noin kuukausi, jotta se voi saavuttaa voimaa ja sen jälkeen on mahdollista jatkaa suunniteltuja rakennustoimia.

Muottien valu: mikä muotoilu on parempi

Kuinka ja mistä tehdä säätiön muotti, jotta se ei irtoa. Suositusfoorumit

Yksikään rakennus ei voi tehdä ilman betonointia, ja jos on olemassa konkreettinen ratkaisu, on myös muottirakenne. Erityisen huomionarvoista on säätiön valmistuksessa käytetty malli. Loppujen lopuksi talon perustan laatu riippuu sen luotettavuudesta.

Muottien kaataminen voi aiheuttaa seuraavia ongelmia:

 • puhkeaminen betonitoiminnan aikana;
 • osittainen tuhoaminen;
 • paikallinen vuodot betoniseoksesta.

Voit välttää tämän ja selvittää, mitä rakentaa luotettavasti ja edullisesti ja mitä vaatimuksia tehdään, hyödyntää FORUMHOUSE-verkkosivuston asiantuntijoiden käytännön kokemusta.

Mitä tehdä muottiin

Suunnittelun laatu riippuu materiaalista, josta se on tehty. Säätiön muotti on valmistettu: laminoitu vaneri, OSB-levyt, DSP-levyt, litteä liuskekivi, kiinteät arkkia expandoitua polystyreeniä. Kurssiin menee jopa vanhoja huonekaluja, samoin kuin "käytettyjä" kuormalavoja.

Mutta kiistaton johtaja on tavallista puuta.

Kuinka tehdä lautojen rakentaminen

Foorumin jäsenet neuvovat, miten suojavaippoja tehdään. Vaakasuuntaisten suojusten kokoonpanoa varten on suositeltavaa käyttää 100x25 mm: n ja 150x30 mm: n kokoinen reunapinta, ja pystysuorille se on pippurilla - ottaa 100x50 mm: n puutavaraa ja levitä se reunaa vasten.

Asennuskulma on pystysuora poikittainen (puuta 50x100 mm) - 70 - 100 cm. Joustavuuden lisääminen muottiin ja sen kummallekin puolelle on kaksi puupalkkia 50x100 mm asennettuna vaakatasossa, ylä- ja alapuolella.

Hyvin harkitulla rakenteella ja pätevällä suoritustasolla näiden kokoisten levyjen vahvuus riittää kestämään suuria määriä betoniseosta rakennuksen seinämille.

Valitsemalla tämän suunnitelman levyt on välttämätöntä harkita välittömästi vaihtoehtoa niiden jatkokäytöstä. koska Säätiön kotelo vaatii useamman kuin yhden kuution, on järjetöntä käyttää levyjä vain kerran. Jotta levyt pysyvät "liiketoimintapuun" purkamisen jälkeen, on välttämätöntä suojata ne suoraan betonista.

Kuinka korjata elokuva

Muotoon kiinteä polyeteenikalvo on vuorattu rakenneosan sisäpuolelta ennen betonitoimintaa ja se on kiinnitettävä nitojalla. Rakentaminen on parempi johtaa ruuveihin. Tällöin se voidaan helposti purkaa minimoimalla häiriöt muottipaneeleille.

Rakennuksen purkamisen jälkeen laitoin laudaksi 30 x 120 mm. Ennen sitä puhdistettiin levyn pinnat nidontapidikkeistä. Tärkeintä - purkaa kaikki siististi.

Talon katto on koottu 40-ki-aluksella, joka on jätetty kaatamisen ja purkamisen jälkeen. Peitin sen kalvolla ennen sen kaatamista, laudat ulkonevat kulmissa, en nähnyt, keräsin kaiken ruuveille. Laitosten purkamisen jälkeen ne olivat aivan uusia!

Materiaalit ja tekniikka

Oikean rakenteen rakentamisessa on ensinnäkin ajateltava rakentavaa ja kaikkia tarvittavat tehoelementit (väli, kiinnitys, tasoitus). Itse asiassa se on yksi asia: kaataa nauha 30-40 cm korkeudelta maasta, ja aivan toinen kaataa seinät kellarissa 2,5 metriä korkea. Varsinkin jos betonia syötetään betonipumpun läpi.

Rakensin 25 levyn muottipesän. Pesut eivät tehneet, ajattelin, seisomaan, koska joka 30 cm panin puiset tuet. Betonin kaatamisen yhteydessä muotti oli irrotettu niin paljon, että kaksi kertaa tarvitaan kaatamalla vuotanut seos ja kiinnitettävä sitten uudelleen muotti ja työnnettävä betoni takaisin käsin. Opettanut erittäin katkera kokemus, nyt varmasti kiristää seinät siteillä.

Ei ole harvinaista meille, kun emme vaivaudu tekemään vahvistusta oikealla tasolla, huomaamme, että kun valetaan tai värisee, muottirakenne yksinkertaisesti rikkoo. Kaikki betoni kaadetaan maahan. Suunnittelu on hiljattava, mikä aiheuttaa suuria rahahäviöitä. Siksi sääntö: muotti on edelleen varmistettava.

Muottien vahvistaminen

Monet aloitusvaiheen kehittäjät eivät edes voi kuvitella, mitkä valtavat laajentavat voimat toimivat muottiin betonin kaatamisen aikana. Käännymme numeroihin.

Hiljattain vuodatti 25 cm korkea laatta, rakenne yksinkertaisesti maata, kiinnitettiin ruuveihin kulmissa, ja joissakin paikoissa tuettiin kivet ja tiilet - en puristanut mitään mistään eikä siirry. Mutta mikä on hyvää minun tapauksessani, se ei toimi, kun heittää korkean alusnauhan.

Tällainen esimerkki. SNiP III-15-76: n mukaan paine seinään = PxH. Täältä: 2500х0.25 = 625kgs / sq.m. Jos 1 suorakaiteen mittarista on 0,25x1 = 0,25 m2, niin paine 1 metriä kohden on 625x0,25 = 156 kg / m. Ottaen huomioon betonin tärinä 200kgs / m.

Kiinnitys muottiin säätiölle.

Mutta niin tapahtuu, että muotoilu, vaikka se onkin asianmukaisesti kiristetty metallisilla tapilla, "vuotaa". Ja se ei kestää kierteillä varustettuja elementtejä. Lanka joko murskaa tai "ampuu" mutterin. Tämä johtuu siitä, että teollisuustyökalun kiristämisen yhteydessä käytetään erityyppisiä nastoja, joissa on vahvistetut mutterit ja haluttu halkaisija.

Yksityisessä talonrakennuksessa käytetään tavanomaisia ​​kierteitettyjä tankoja - M8 / M10 / M12 ja lähimpään rakennusmarkkinoihin ostettuja pähkinöitä. GOST vaatii luokan 8.8 halkaisijaa, jonka halkaisija on 10 mm, jotta se kestää 6,7 tonnin kuormituksen, mutta tavallisessa myynnissä on useimmiten nastoja, joiden "epäonnistuneet" halkaisijat ja kierteet eivät ole GOSTin mukaisia. Metallin laatu on myös alhainen, parhaimmillaan tällainen nastat kestävät 1,5 tonnin käyttökuorman.

Perustaksi ostin nastat M8: lla. Halusin tarkistaa, mitä todellista kuormitusta ne tekevät. Testasin heidät räjähtävässä koneessa. Tulos: Kun yksi mutteri käärittiin noin 100 kg: n kuormituksella, tapin kierteen leikkaus tapahtui. Kun kaksi mutteria vääntyi, nastat pitivät kuorman (lanka repeytyi, mutta nippa pysyi ennallaan) 500 kg: ssa.

Johtopäätös: Jotta nastat voisivat "työskennellä", on syytä kiristää kaksi mutteria kummallakin puolella. Tai käytä erityisiä pähkinöitä, joiden pituus on suurempi.

Totta, tämä ei takaa, että hiusneula "sisällytetään työhön" 100%. Pultit on järjestettävä niin, että ne antavat maksimaalisen vaikutuksen.

Minä "ajoi" kaksi muunnelmia varren järjestelyistä muottiin erikoisohjelmassa. Ja se tapahtui: ota puinen pystysuora teline 50x100 mm. Laitimme sen suojavaipaan, korkeus 2,3 metriä. Asettamme kuorman - 10 kN m (4 kN - syvästä täryttimestä, 6 kN - betonipaineen paine on 2,3 metriä). Kutista muottiin kolme nastojaa, 70 cm: n etäisyydellä. Ensimmäinen varren pohja on korkeudeltaan 50 cm. Saamme kuvan palkkien taipumista ja rasituksia.

Kuvakaappaus osoittaa, että palkin alaosa poikkeaa eniten (5 mm). eli on suuri todennäköisyys, että tukipalkki hajoaa täsmälleen täällä. Laita nastat eri tavalla. Alhaalla, nyt asetettu korkeuteen 30 cm.

Nyt kuormat jakautuvat eri tavoin. Maksimijous vähenee lähes 3 kertaa (5.4), ja taipuma pienenee 10 kertaa.

Minun neuvoni on, että jos aiot kiinnittää muotit nastat, ne on asennettava kahden pystysuoran palkin väliin (niiden välinen etäisyys on sama kuin tangon halkaisija). Mutta löytää laadukkaita nastoja ja pähkinöitä on vaikeaa, ja ne ovat kalliita, ja sitten kaikki tämä metalli ei ole mihinkään menossa. Jos vain ristikkojärjestelmän asennuksessa.

Kustannusten pienentämiseksi pieni pulttien kierteitetty osa kiinnitetään tarvittavan pituuden vahvistamiseen. Ja vastakkaiseen päähän pitäisi hitsata jumpperi saadakseen kirjaimen T.

Se on paljon helpompaa ja halvempaa vahvistaa muottirakenteen runkoa, jossa on "pigtail" 1,2 mm: n neuletusta langasta, kudottamalla se 6-7 kierrettä. Tämän tyyppinen sidos on vahvempi kuin "pigtail", joka on kudottu langasta, jonka halkaisija on 2 mm kolmessa langassa.

"Pigtail" työnnetään muottipaneelien tai esiporaisten reikien väliin. Hänellä on kaksi pystysuoraa pystysuuntaista tankoa. Jotta muurausmateriaalin seiniä ei vääristettäisi "sormien" kiertymisen aikana, on suositeltavaa asentaa muottipesään 10-12 mm halkaisijaltaan vahvistava tanko-rajoitin, joka auttaa korjaamaan sen.

Pohjakerroksessa oleva muotti kiinnittää erityistä huomiota.

Miten täyttää muotti

Foorumin jäsenet suosittelevat lomakkeen täyttämistä: seinämän korkeus on yli 2 metriä, täyttö on jaettava kahteen tasoon ja tasoitettava kerrallaan enintään 1-1,2 metriä. Sitten järjestää uudelleen yläpuolella oleva muotti. Sen lisäksi, että tämä itse tehty irrotettava muotti on halvempi (materiaalien kannalta) kuin se, joka on asennettu suoraan koko korkeuteensa, riski, että se kestää kuormaa betonin kaatamisen yhteydessä, vähenee huomattavasti.

Lisäksi on välttämätöntä kaataa tällainen määrä betonia muottipesään ja sitä tulisi värähtää 50 cm: n kerroksittain pyöreällä kierroksella, kunnes perustan tarvittava korkeus täyttyy. Tämä välttää tarpeettoman kuorman muottirakenteen yhdestä kohdasta, koska betonimuottien valun korkeus kasvaa vähitellen. Ja kun haluttu korkeus on saavutettu, alempi betoni kerros on jo asetettu, mikä vastaavasti vähentää painetta muottien seiniin.

Ja lopuksi muutamia vinkkejä foorumin jäseniltä betonin hyväksymisestä:

 • Betonin tahansa tuotemerkin täyttämään säätiö on tilattava pienellä marginaalilla - noin 1 m3 plus. Jos osa betonista "poistuu" kaatamisen tai betonisolmun aikana, liuos on "alle-kaadettu", varaus pysyy;
 • Ennalta määritetty on paikka, jossa voit tyhjentää ylimääräisen betonin. Se voi olla pääsytie;
 • Betonipumppu tarvitsee noin 6x8 m alustan;
 • Betonivalmistus muottiin alkaa vasta, kun korjaussarja on valmistettu - nämä ehdot ovat pakollisia. Jalat, panokset, lankut, vasara, kynnet, mönkijä, kauha, lapio, säiliö, jossa voit tilapäisesti kaataa valunut betonia, varaa puinen kilpi. Jos muotti kohoaa betonin kaatamisen aikana, juokse paikan päällä ja etsiä tapa sulkea aukko, ei vain ole aikaa;
 • Kun kaatat säätiötä betonipumpulla, sinun on välittömästi sovittava betoniyksiköstä siten, että sekoittimet ja betoni seuraavat toisiaan keskeytyksettä. Tämä välttää seisokkiaikaa ja sen seurauksena lisämaksuja kalliiden laitteiden vuokrauksesta;
 • Varmista, että käytät betonia, käytä käsiäsi suojalaseja ja kertakäyttöisiä lääketieteellisiä käsineitä. Betoni voi aiheuttaa kemikaalin palamista, kun se ruiskutetaan avoimeen ihoon;
 • Päävaatteita ja raskaita vaatteita tarvitaan. Lisäksi vaatteet on valittu siten, että ei ole sääli heittää sitä.

Kaada säätiö "maahan" voi, jos käytät forumchanin-ohjeita. Kun olet lukenut tämän aiheen, ymmärrät miten laatoitat oikein. Lisäksi voit tutustua riidan tuloksiin: "Tarvitsetko todella puisia muottirakennuksia?" Lisäksi katsokaa videota mestariluokassa FORUMHOUSE, uudelleenkäytettävän muottirakenteen asennuksesta.

Askel askeleelta ohjeet siitä, miten teippaus on tehty omilla käsillä

Ennen rakennustyön tekemistä nauhalumpuille, katsotaanpa, kuinka monenlaisia ​​muotoja on olemassa.

Tämä on tarpeen, jotta voidaan valita tarvittava muottiasetus.

Kuinka tehdä muottien nauhan perustuksiin

Koko rakennuksen laatu riippuu paljolti rakennuksen asennuksen työn laadusta ja talon pohjasta, eli pohjasta.

Muottien tyypit

Muottirakenne tyypistä riippuen jaetaan kahteen ryhmään:

 • Muotoilu, jossa irrotettava muotoilu;
 • Muotoilu, jolla ei ole irrotettavaa muotoilua.

Rakentamisessa on mahdotonta tehdä monoliittista, betonirakenteista ja vahvistettua betonirakennetta. Ja sillä ei ole merkitystä talossa tai ennalta rakennettuun kehykseen, jota kutsutaan muottialueeksi.

Itserakennuksen tapauksessa nauhateollisuuden muotti on tehty omilla käsillään. Pääasiassa on valita muotojen tyyppi ja suorittaa oikein kaikki vaihe vaiheelta sen rakentaminen.

Katsotaanpa tarkemmin molempia.

Joten, muotosuunnittelu, kuten jo mainittiin, on irrotettava eikä.

Irrotettava muotti

Tunnetuin ja laajalti käytetty rakenne. Irrotettava muotti, mikä tarkoittaa, että nauhan jalustan valssaamisen jälkeen tämäntyyppinen muotti on purettava.

Lisäksi tässä tapauksessa se poistetaan välittömästi sen jälkeen, kun täytebetoni on tarttunut.

Tämäntyyppisten muottien ansiosta on mahdollista muodostaa säätiö, jolla on jokin muoto. Tämä pätee paitsi nauhan perustuksiin, myös portaikkoihin, monoliittisiin seiniin ja niin edelleen.

Irrotettava muotoilu:

 • Viipaloidut levyt;
 • Vaneria, joka eroaa vanerista tavanomaisessa kosteudenkestävyyteen verrattuna;
 • Teräslevyt, jotka voivat olla l mistä tahansa materiaalista eli teräksestä ja alumiinista.

Mutta nauhalementtien rakentamiseen on parempi käyttää leikattuja levyjä, kosteutta kestävää vaneria ja puupalkkeja. On myös mahdollista yksinkertaistaa muotinrakentamisprosessia käyttämällä erityistä metallirunkoa leikattujen levyjen kiinnittämiseksi.

Muista kuitenkin, että muotti ei saa asentaa vain vanerilla. Sitä voidaan käyttää vain siinä tapauksessa, että pohjassa on pienet mitat.

On parempi valita epätasaiset palkit ja puiset levyt.

Ei ole väliä mistä materiaalista rakennetaan muottirakenne. Tärkeintä on tarkkailla perusasennussääntöjen rakentamisen aikana.

Pysyvää muottirakennetta pidetään edullisena tyyppiä ja helppo asentaa, lisäksi rakennusnopeus tässä tapauksessa on paljon enemmän kuin ei-irrotettavalla rakenteella.

Rakentamiseen käytetään useimmin improvisoitua materiaalia. Tämä voi olla lastulevyä, puukuitulevyä, metallikehystä tai jopa metalli- tai asbestiputkia, joiden läpimitta on 150-200 mm. Siksi se on valtava plus.

Tällainen muotti on helppo asentaa eikä vaadi suuria kaivaustöitä. Rakennuksen aikana ei tarvita tukia ja tukia.

irrotettava

Kiinteiden muottien tyypit

metalli

Tätä tyyppiä pidetään kalleimpana. Se on valmistettu teräslevyistä, joiden paksuus on 1-2 mm.

Tämäntyyppiset edut:

 • Kellarin vedeneristys hyvä
 • Se vie helposti pohjan halutun muodon.
 • Nauha tai monoliittinen säätö putoavat täydellisesti metallimuottiin
 • Ulkopuolella on helppo käsitellä.
Vahvistettu betoni

Tätä näkymää pidetään suhteellisena vaihtoehtona.

 • Betonilaattojen paksuuden mukaan voit vähentää huomattavasti betonin kulutusta. Samalla sen vahvuus ei vähene.
 • Levyt ovat hyvin raskaita
 • Jos levyt eivät ole monoliittisia, ja korkeus jää unohtumaan - sinun on tehtävä tukia
polystyreenituotteet

Tätä vaihtoehtoa pidetään käytännöllisinä. Tässä tapauksessa muotti on koottu erillisistä lohkoista, jotka on kiinnitetty yhteen.

 • Helppo asennus
 • On mahdollista antaa tietty muoto
 • lämpeneminen
 • vedeneristys
 • Ei kovin alhainen hinta
 • Vaikeus valita joitain elementtejä
puu

Materiaalina voit ottaa vaneri- tai kartonkilevyjä.

 • Hyvä hinta
 • Materiaalin saatavuus
 • Helppo asennus
 • Ei tarvetta ostaa lisälaitteita asennukseen
 • Materiaalin eri ulottuvuuksien vuoksi voi olla tarpeen käyttää lisävälineitä muottien vahvistamiseksi ja liittämiseksi.
Kätevät materiaalit

Mitä improvisoituja materiaaleja voidaan käyttää muottien rakentamisessa?

 • putket
 • Katot
 • liuskekivi
 • Mikä tahansa muu sopiva materiaali, joka voi antaa halutun muodon ja samalla estää sementin vuotamisen.
 • Kokoonpanon monimutkaisuus
 • Betonin vuoto kaatamisen aikana
 • Se voi olla heikko operaattoriteho
 • Lisätukea voidaan tarvita.

Kuinka tehdä pysyvän muottirakenteen säätiölle omiin käsiisi?

Kiinteät muottipesät säätiölle omilla käsillä

Se rakennetaan useaan vaiheeseen.

Ensimmäinen vaihe - maanrakennus

Kun lasketaan tarvittavan kapasiteetin tulevasta muotista, kaivantoa kaivetaan.

Vinkki: Jätä marginaali 1 - 2, 5 cm maan ja tulevan muottien väliin. Tämä menetelmä yksinkertaistaa asennusta.

Seuraavaksi pohja peitetään hiekalla tai soralla ja kaatuu hyvin. Tämä vaihe tehdään betonin menetyksen vähentämiseksi.

Jos päätät käyttää vahvistusta, sinun on asennettava se tässä vaiheessa.

Toinen vaihe - rakennuksen elementtien rakentaminen

Tässä vaiheessa lujitusholkki muodostuu, jos sitä käytetään. Lisäksi valittua materiaalia rakennetaan rakennetta.

Näiden vaiheiden jälkeen betonia kaadetaan. Noin 25-30 päivää rakentaminen alkaa. Tänä aikana betoni asetetaan ja kovettuu ja voit jatkaa seuraavia vaiheita.

Kuinka kiinnittää liuska-pohjaseinät

 • Rakenteen runko on vain jäykkä, kaikkien elementtien kiinteä kiinnitys;
 • Muottielementteillä ei pitäisi olla aukkoja, kaikki muottiosat sopivat täsmälleen yhteen;
 • Muottien on kestettävä betoniliuoksen paine.

Muottirakenteiden puiset elementit valmistetaan nauhan perustuksille

Sadonkorjuumateriaali. Sen pitäisi olla leikattu levyt, joiden paksuus on 20-45 mm. Leveys ei ole tärkeä. Mutta laajempi lauta, sitä helpompi ja nopeampi rakentaa muotti.

Valmistetusta laudasta levy putoaa korkeudelta perustuksen korkeuden mukaan.

Suojukset kiinnitetään toisistaan ​​puupalkkeilla ruuveilla ja vain ruuvit ruuvataan sisäpuolelta. Lisäksi aukkoja lisätään ylimääräisillä säleillä suojuksen mittojen mukaisesti.

Decking nauhan pohjan alla omilla käsilläsi

Aivan sama murskausrakentamisohje näyttää tältä:

 • Työpaikan valmistelu, eli kaivaminen kaivosta, rakennusmateriaalin ja työkalujen talteenotto;
 • Leikkaa levyt koon mukaan säätiön kokoon;
 • Suojaus;
 • Rakenteiden kiinnittäminen, vahvistamisen vahvuus rakenteen ulkopuolelle;
 • Voimakkuustesti.

Suoritetut työt muottien rakentamiseen - ongelmien täydellinen puuttuminen liuskajohtojen valmistuksen aikana.

DIY-säätiö: yksinkertaiset muottiasennusratkaisut

Talo alkaa säätiöltä. Omien käsien tekeminen ei ole vaikeaa, asiantuntijat sanovat ja neuvoa askel askeleelta asennettavasta muottiasennuksesta, joka on tärkeä osa talon tulevaa perustusta. Suositusten ymmärtäminen auttaa artikkelia sekä valokuvia ja videoita.

Muotoilun valitseminen

Jotta rakennuksen konkreettinen tuki olisi voimakasta ja monoliittista, rakentajat tulivat laatoitukseen.

Se voi olla väliaikaista tai pysyvää, puusta tai polymeereistä, mutta sen päätavoitteet ovat edelleen samat:

 • luodaan ja ylläpidetään betoniliuskan pohjan yläpuolisen osan muotoa;
 • on mahdollisimman sileä sisäpuolelta, jotta jälkikäsittely voidaan minimoida rakennuksen pintaosalla;
 • selviytyä kuormituksista betoniliuoksen kaatamisen ja tiivistämisen aikana;
 • nopeasti asennettu ja ymmärretty;
 • tarvittaessa eristää betoni maaperästä ja muista negatiivisista tekijöistä.

Asennuksen sujuvuuden parantamiseksi, eikä sinun tarvitse ratkaista odottamattomia ongelmia, sinun on varmistettava, että viisi pääolosuhteita ovat:

 1. Maaperän, jolle pohja on kaadettu, on oltava täysin roskia ja erilaisia ​​epäpuhtauksia.
 2. Sisäpuolisilla suojuksilla tulisi olla maksimaalinen tasainen ja puhdas pinta vähentää viimeistelyä.
 3. Muottien kiinnityksen on kestettävä betonin paine eikä muodonmuutoksia.
 4. Suojuksen komponentit vaaditaan suurimmalle kosketukselle vuodon estämiseksi. Tämän vuoksi rakenteen kasvojen geometrian selkeys on tärkeä.
 5. Jos muottipaneeleita käytetään uudelleen, koko työpinta on puhdistettava edellisen ratkaisun jäännöksistä.

Varoitus! Moderni muotti on luokiteltu kahteen luokkaan: irrotettava ja irrotettava. Lisäksi se eroaa käytetyn materiaalin tyypin mukaan: puu, vaneri, metalli, polystyreeni vaahto jne.

Irrotettava muotti: aika testattu asennus

Kiinnitä, kaada, pidä ja poista - tämä on lyhyt resepti irrotettavien muottien asentamiseen. Sen suosituin lajike, puu, on yhtä vanha kuin konkreettinen säätiö. Tee tällainen muotti on helppoa. Laudat on valmistettu lankojen ja sahatavaran rakentamisen ulkopuolelle vaadittavista kokoluokista. Taulut - reunat, koska ne on tarpeen sovittaa yhteen toistensa kanssa.

Rakenne kiinnitetään pystysuorilla telineillä (useimmiten - palkista). On suositeltavaa sijoittaa ne noin 1 m: n välein. Tangot voidaan järjestää useammin, jos levyt ovat ohuita. Lisäksi on tärkeää, että pituus sallii niiden pitämisen tiukasti.

Terät ovat parempia teroittaa toisesta päästä, sitten ne pääsevät helposti maahan. Muotolevyjen kiinnittämiseen samalla etäisyydellä otetaan langankankaat, tukit, kehykset, puiset siteet.

Neuvoston. Kynsien sijaan asennuksen aikana on parasta käyttää itsekierteittäviä ruuveja. Rakenne, joka on koottu niihin, on helpompi purkaa, koska se riittää vain irrottautumaan, eikä kiertää niitä, kuten kynsien tapauksessa. Levyt on kumottava niin, että kynsien päät (itsepäisevät ruuvit) ovat muottien sisäpuolella.

Viimeinen vaihe puumateriaalin kokoonpanosta on suojusten kiinnitys kaivannossa tukien avulla: puiset panokset tai palkit. Kaatamisen ja tiivistämisen jälkeen betoni vanhenevat muottipesässä jopa kahden viikon ajan, kunnes se kovettuu ja vahvistuu. Rakentamisen jälkeen puretaan. Vaneri-muotti on asennettu vastaavaan periaatteeseen.

Kiinteä muottirakenne perustukselle: uusi sana rakentamisessa

Viime vuosina rakenne, jossa käytetään polymeerilaatikoita, jotka betonin kaatamisen jälkeen tulevat osaksi tulevaisuutta, ovat korvanneet irrotettavan. Se antaa sille lisäominaisuuksia, suojaa sitä vedestä ja säilyttää lämmön. Tällaisen materiaalin pysyvän muottien lisäominaisuudet: kokoonpanon helppous (jotain suunnittelija tai palapeli) ja tämän seurauksena osien geometrinen harmonia. Jotkin polymeerimuottityyppiset rakenteet vahvistavat verkkoa, joka vahvistaa perustan.

Miinukset - tällaisen säätiön kustannukset ovat korkeammat kuin lautojen avulla rakennetut kustannukset. Pelin arvo on kuitenkin kynttilän arvo, kun se on rakennettu vuosikymmeniä ja itsellesi. Kiinteä muotti voidaan myös valmistaa galvanoidusta profiililevystä - lopullisessa pohjassa se suojaa betonipintaa ja sen aallot toimivat jäykisteinä. Tällaiseen metallirakenteeseen tarvitaan lisäksi irrotettava "hihna" palkista.

Miten laatoitettaisiin säätiölle

Täysin tarkasti teknisestä näkökulmasta kukaan asiantuntija ei voi laskea muottirakennetta: liian monta objektiivisten ja subjektiivisten tekijöiden muuttujia vaikuttaa suunnittelussa.

Miten laatoitettaisiin säätiölle

Me kutsumme vain muutama niistä.

 1. Laadukkaat puutavarat. Luonnossa ei ole kahta täysin samanlaista levyä. Sahatavaran lujuus riippuu solmujen epämuodostumasta, lukumäärästä, luonteesta ja erityisestä sijainnista jne.
 2. Betoniindikaattorit. Betoni voi olla erilainen viskositeetin sakeus, se riippuu fraktioiden valmistuksessa käytetyistä mittasuhteista ja ominaisuuksista. Lisäksi muottipesän kuormitus vaihtelee betonin kaatamisen nopeuden, puristusmenetelmän ja raudoituksen saatavuuden mukaan.
 3. Ilmasto-olosuhteet. Alin lämpötiloissa laudoilla on joitain fyysisen voimakkuuden indikaattoreita, kesällä toiset. Kuivat levyt kestävät korkeampia rasituksia, ja kun ne ovat sateita, niiden lujuus vähenee.

Muottipaneelit

Rakennustandardeja, jotka säätävät muottien maksimiversioa. Alapinnan yläpuolella olevan osan kohdalla taipuma ei saisi ylittää 1/400 pituutta, maanalaisessa osassa standardia nostetaan pituuteen 1/250. Ammattilaisille on vaikea saavuttaa tällaisia ​​arvoja. Mitä tavalliset kehittäjät tekevät? Muotoilun aikana tulisi ohjata kokeneiden rakentajien neuvot ja heidän intuitio. Ja muistaa pääsääntö - on parempi tehdä mihinkään muottiin, jolla on selvä voima, eikä toivoa "ehkä kestä". On muistettava, että betonin lineaarisuuden rikkomusten korjaaminen on hyvin vaikeaa ja kallista.

Kaikki muotit ovat parempia tekemään selkeän voimaa

Muottien valmistuksen tyypit ja materiaalit

Ensin sinun pitäisi tietää, mihin tarkoitukseen tarvitset muottipesän. Jos aiot käyttää sitä toistuvasti, käytä erityisen laminoidun vedenkestävän vanerin tai kumota tavalliset kilvet korkealaatuisista reunoista.

Laminoitu vanerin muotti

Jos muotti on kertakäyttöinen, silloin käytetään laadukkaita materiaaleja, tietyissä olosuhteissa voit käyttää lastulevylevyjä, tavallista vaneria tai jopa epäpohjaisia ​​levyjä. Pääsääntöisesti kylpyammeiden rakentamiseen voit valita halvimman muottien valmistusvaihtoehdon.

Vaneri-muotti

Suunnittelun piirteiden mukaan muotti voi olla:

 • irrotettava. Kun betoni on jäähtynyt, vanha muotti on huolellisesti purettu ja sitä käytetään rakentamaan uusi tai materiaali rakennuksen yksittäisille elementeille.

Irrotettava muottisuojus

Valmistetaan irrotettava muotti nauhalevyn alla

Alkuperäiset tiedot: muotti on tehty irrotettavasta tyypistä pitkin säätiön koko korkeutta, tuotantomateriaali on toisen asteen 25 mm paksua leikattua levyä.

Reunalistat II-luokka

Ei ole olemassa yhtä universaalia algoritmia muottien tuottamiseen, kukin päällikkö tekee omat muutokset tietyn materiaalin, säätiön ominaisuuksien ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Kerromme vain yhdestä monista vaihtoehdoista.

Muottipellit

Vaihe 1. Suojusten valmistus. Kokoa kaivannon pituus ja syvyys. Älä tee suojuksia suuriksi - niiden kanssa on erittäin vaikeaa työskennellä, korkeus voi olla korkeintaan 3 ÷ 4 metriä. Rakenna kilvet taivutetuilta levyiltä, ​​voit käyttää samoja levyjä tai säleitä pystysuorissa viivoissa. Jos sinulla on ohuet säleet, kiinnitä ne reunalla.

Puiset muottien nauhan perustukset

Käytännön neuvoja. Älä koskaan käytä itsekierteittäviä ruuveja muotin kokoamiseen.

 1. Ensinnäkin, aika on pitkä ja niiden ruuvaaminen tarvitset erityisen sähkötyökalun.
 2. Toiseksi irrota suojukset ruuveilla - yksi kärsimys. Tähtimerkin alla olevat reiät ovat tukossa maapallolla tai betonilla, ja "poiminta" niistä on erittäin kiittämätön ja "hermostunut" työ. Kyllä, ja itsekierteittävät ruuvit ovat paljon kalliimpia kuin kynnet, ja niiden muotit vaativat yli kiloa.
 3. Kolmanneksi yksikään muottielementti ei toimi rikkoutumalla, sillä kaikilla on vain taivutus- tai puristuskuormitus. Tässä tapauksessa kynsiä ei vedetä laudasta, käytä niitä rauhallisesti. Muuten, ei ole tarpeen ottaa pitkiä kynsiä ja taivuttaa "yhden metrin" suojuksen etupuolelta.

Vaihe 2. Asenna muotti.

Laske suojukset varovasti kaivantoon. Valmistele tangot ajaakseen maahan ja nurkatukeen. Meidän tapauksessamme tarvikkeita on tehtävä molemmin puolin noin 50 - 70 cm: n välein.

Aja kiilat oikeaan syvyyteen

Varmista, että suojusten alaosa ei liiku, kun kiinnitys tapahtuu, kiinnitä se pienillä tapilla tai sopivan pituisen välikappaleen väliin vastakkaisten suojusten väliin. Sitten niitä ei tarvitse poistaa, ne jäävät betoniin.

Vaihe 3. Kaivannon kulmissa aja neuloja ja venyttää köysi niiden väliin. Köyden korkeuden on oltava suurempi kuin pohjan yläpuolella olevan osan korkeus. Tosiasia on, että et pysty määrittämään lautakuntaa tarkasti pitkin horisonttia tietyllä korkeudella, sinun on kohdistettava säätönauha käsin kaatamisen jälkeen.

Vaihe 4. Vedä tangon alla olevaa tasoa tai kohoumaa kaivannon pohjalle, jolloin vasaran syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista, mutta joka tapauksessa sen tulisi sulkea pois vaakasuorat liikkeet.

Vaihe 5. Aseta yksi suojaverkko, tartu tilapäisesti pystysuuntaisiin tappeihin. Aseta toinen rivi ja nappaa se myös. Tarkista kaikki merkinnät.

Vaihe 6. Asenna vaakasuuntaiset telineet suojusten väliin. Nämä voivat olla kappaleita metallipuista, puulevyistä, muoviputkista jne. Välikappaleiden välinen etäisyys on noin metriä, betonin leikkausvoima ei vaikuta niihin, vaan ne toimivat vain helpottamaan laattojen asennusta.

Vaihe 7. Mittaa muotin haluttu leveys ylemmässä osassa, liitä kaksi riviä suojusta toisiinsa kooltaan puupalkilla. Tämä yhdiste estää muottien muodonmuutoksen betonin kaatamisen aikana. Reikien välinen etäisyys on noin 50 senttimetriä. Jos sinulla on yli 50 senttimetrin yläpuolinen osa, sinun on kiinnitettävä kaksi levyä yhteen kiertymällä siten, ettei levyt pääse liikkumaan betonin painon alle. Ulkoisten sivujen lanka on kiinnitetty pystysuuntaisiin ristikkorakenteisiin, jotka ovat kiertyneet hieman jännitteellä - kellarin kellarin osa on sileä. Muotoilun purkamisen aikana lanka yksinkertaisesti katkaistaan ​​ja pysyy betonissa.

Vaihe 8. Aseta suojus tukee puolestaan ​​alareunassa niiden tulisi levätä tappeja vasten, yläosassa pieni osa laudasta tulee naulata suojukseen lepäämään. Tarkista jatkuvasti kilven asema köydestä. Jos olet asentanut sisäisen muottipalkin oikein, se ei muuta asentoaan asennuksen ja kiinnityksen aikana. Jos näet virheitä, korjaa ne heti. Sattuu, että jotkut tangot hajoavat maahan - ei enää tarvitse luottaa niihin. Aja lukuisiin uusiin ja kiinnitä niihin kalteva tukijalka. Lautojen risteyksen sijasta sinun on laitettava lauta ja varmasti kannattaa.

Vaihe 9. Muotoilun yläosassa sinun on asennettava muoviputkien osat venttiilikanavien ja teknisten reikien kohdalle nauhan pohjalla. Ei ole olemassa putkia - tehdä tavallisia puisia laatikoita, ne poistetaan ja reiät parantavat.

Vaihe 10. Tarkista jälleen kerran asennon paikkansapitävyys ja kiinnityslujuus, ongelmatilanteet on korjattava välittömästi. Muottien pitäisi pysyä tiukasti kiinni, ei pidä hajaantua edes suurissa ponnisteluissa.

Kaistaleiden perustukset

Kaikki voit kaataa betonia. On suositeltavaa poistaa muottipesät aikaisintaan kaksi viikkoa betonin kaatamisen jälkeen. Jos sää on kuuma ja kuiva - betonia tulee kaataa runsaasti päivittäin vedellä. Tosiasia on, että sementin lujuus riippuu betonin kosteudesta ja kuivausajasta. Jos vesi haihtuu nopeasti, kemiallisilla reaktioilla ei ole aikaa loppua, perustan nauhan luotettavuus vähenee merkittävästi.

Mitä tulee sarakepohjaisiin muottiin, sen tuotannosta saatu työ ei ole miltei erilainen kuin edellä. Levyjen mitat on tehtävä välittömästi pylväiden koon mukaan. Pylväiden pieni leveys ja korkeus tietenkin yksinkertaistavat huomattavasti tekniikkaa kiinnittää muotin haluttuun asentoon.

Pilarivaihtelut

Monoliittinen laatta muotti

Monoliittinen laatta muotti

Vahvistettuihin monoliittisiin laattoihin perustuvat kylvyt, jotka rakennetaan kalkinmuodostetuille maaperille tai maaperälle, jolla on hyvin alhaiset lujuusominaisuudet. Useimmissa tapauksissa kylpy on enintään 4 × 4 metriä. Suurten kokoisten monoliittisten levyjen kaataminen itsenäisesti on melko vaikeaa, on epätodennäköistä, että pystyt saavuttamaan ihanteellisen suorituskyvyn vaakatasossa.

Vaihe 1. Maksimoi maan pinnan, täytä ja tampa hiekkapohjainen tyyny, jonka paksuus on vähintään 20 senttimetriä.

Hiekkipyyhkyn värjäys vibropullilla

Vaihe 2. Valmistele puutavara, tarvitset leikattuja levyjä ja säleitä. Muottien korkeus riippuu monoliittisen perustan paksuudesta, useimmissa tapauksissa se on enintään kymmenen senttimetriä. Tämä tarkoittaa sitä, että on riittävän laaja levyt, joiden leveys on 20 cm ja paksuus 20 ÷ 30 mm.

Vaihe 3. Vasara tulevaisuuden monoliittisten laatatangojen kulmissa, venytä köysi. Laita levyt köyden alle, kiinnitä ne kiinnikkeillä. Koukut ajautuvat maahan lujasti. Laita muottiin kirjain "P", se on paljon helpompaa syöttää ja tasata betonia, sinun ei tarvitse siirtyä muottiin joka kerta. Älä unohda vahvistamista betonitoiminnan aikana.

Vaihe 4. Kun noin metriä on jäljellä betonilaatan päähän, asenna viimeinen lankku, asenna, kiinnitä asento ja jatka betonin kaatamista.

Monoliittinen laatta muotti

Video - Foundation laatikko levy

Video - Asennus- ja muottilaite monoliittiselle levylle

Video - Muotti ja vahvistaminen monoliittisille laatoille

Nyt voidaan harkita useita kysymyksiä lisäaineiden käytöstä muottien valmistuksessa.

Polyeteenikalvo

Sen sijaan voit ottaa ruberoidia, kattohuopaa, paksua vahapaperia tai muuta materiaalia. Näiden materiaalien käyttö verhoilulevyille on tervetullut. Miksi?

 1. Levyjä ei ole heitetty poispäin, vaan niitä voidaan käyttää lisärakennuksen aikana. Tietenkin, paitsi jos tarpeettomia jätteitä käytettiin muottiin, on helpompi täyttää se maapallolla välittömästi. Materiaalista valmistettua puuta voidaan käyttää karkeiden lattioiden ja kattojen rakentamisen aikana. Tällöin vain pinnan puhdistaminen suurista betonijäännöksistä riittää. Jos laatua käytetään sahattua sahatavaraa, niiden käyttöä ei ole rajoitettu lisärakenteisiin. Mutta on yksi ongelma - ei itsekään kunnioittavaa päällikköä ei kulje tällaisia ​​levyjä pinnan mittan kautta - hiekka ja lika heti hakkaavat leikkausveitset.

Kattaa muottiin pergamentilla tai kalvolla

Muovikalvo suojaa täysin muotin pintaa saastumiselta. Ei vain suoraan kosketukseen betonin kanssa, vaan myös vastakkaisella puolella. Ihannetapauksessa suojuksia ei voida laskea tiukasti (eikä niitä tarvita), ja betonin nestemäinen osa murenee aina pieniä aukkoja pitkin ja maata levyt taaksepäin.

 • Polyeteenin läsnäolo helpottaa ja nopeuttaa suuresti muotin purkamista, mikä minimoi kallion pintojen eheyden rikkomisen ennenaikaisen purkamisen yhteydessä.

  Muotoilun purkaminen on paljon helpompaa elokuvan kanssa

  Kalvo on asennettava muottien sisäpuolelle. Kiinnitä se nitojalla estääkseen vääntymisen tai liukumisen.

  Metal tie-rods

  Jos sinulla on niitä, käytä sitä terveydellesi, jos ei, sinun ei pitäisi ostaa sitä varsinkin kylpyyn perustalle. Metallipylväitä tulee käyttää korkeilla perustuksilla, niitä ei voi vahvistaa sivuläpillä. Nastat on sijoitettava sopivaan kokoon sopiviksi muoviputkille, varmista, että pähkinöiden alle sijoitetaan suurikokoisia aluslevyjä ja lankkuja.

  Pysyvä muotti

  Pysyvä muotti on täynnä betonia, valokuva

  Uusi tekniikka, jolla kaatavat perustukset ja seinämät, on ominaista erinomainen suorituskyky ja valitettavasti samat korkeat hinnat. Merkittävä kiihdyttää rakentamisprosessia, toimii ei ainoastaan ​​muottiin vaan myös eristämiseen. Usein käytetään monoliittisten maanjäristyksen lujitettujen betonirakennusten rakentamiseen. Laakerin seinät eivät ole vain kestäviä, vaan myös eristettyjä.

  Perinteisen pysyvän muottirakenteen rakentaminen

  Rakennusyritykset tuottavat pysyviä muottien eri materiaaleja ja erilaisia ​​lineaarisia indikaattoreita. Erityismuoto on valittava sen käyttöpaikan perusteella. On olemassa useita tyyppisiä pysyviä muottirakenteita.

  1. Valmistetusta vaahdosta erityisesti vahva laajennettu polystyreeni. Se on tasainen levy tai lohko, kulmavaihto, välikappaleet, kiinnityspidikkeet jne. Sivuseinien paksuus voi olla 40-100 mm. Muottipelien kokoaminen tapahtuu piikkejä, kaikkia ulottuvuuksia on tarkastettava tasolla. Lankojen korkeudesta riippuen betoni kaadetaan useisiin kerroksiin säätö- tai seinän koko kehän ympäri. Edellisen kerroksen kaatamisen jälkeen useita riviä muottiin kootaan uudelleen ja seuraava kaadetaan.

  Kiinteä muottipolystyreeni

  Kiinteä betonirakenne

  Betoni kiinteä muotti

  Tällaisen kalliin muottien käyttäminen kylvyn nauhan perustuksiin ei ole taloudellisesti toteutettavissa. Kylpyammeet eivät tarvitse lämmitettyä pohjaa, ja kellarin näkyvä osa on leikattu tavallisilla koristemateriaaleilla.

  Pysyvän muottirakenteen malli

  Huonojen muottien mahdolliset seuraukset

  Heti kaikki virheellisesti valmistettujen, kiinteiden tai kiinteiden muottien seuraukset ovat hyvin surullisia, niiden poisto vaatii paljon työtä ja rahaa. Vakavimmissa tapauksissa säätiön kaataminen on aloitettava tyhjästä. Harkitse kolme mahdollista vaihtoehtoa avioliiton seurauksille muottien rakentamisessa.

  Vaihtoehto 1. Muottien kallistaminen tuli havaittavaksi betonin kaatamisen aikana. Välittömästi lopeta työ ja soita avustajille. Kun lapiot kallistuvat, betoni on paikoillaan laajennuksen muotoon. Jotta betoni ei pääse nukkumaan takaisin, naarmuta poikittaiset levyt lautasen koko leveydelle joillakin etäisyyksillä. Muista, että betoni täyttää asteittain syvennyksen, työ on tehtävä nopeasti. Kiinnitä betoni yli 1,5 metrin etäisyydellä hätätilanteesta.

  Paine muottiin on heikentynyt huomattavasti - yritä tasoittaa sitä. Se on erittäin hyvä, jos onnistut säätämään nostinta ja hitaasti kohdista muotit palkkien avulla. Paikassa, jossa ei ole betonia, on mahdollista venyttää lanka ja käyttää sitä tasaamaan pullistuma. Erittäin tärkeä: älä koputa koukkuvasaran muottiin, sillä se tekee siitä vielä pahempaa. Värähtelevä betoni kelluu alaspäin ja häiritsee vielä enemmän rakennuksen suoruutta. Suojaa taso vähitellen ilman liiallista fanaattisuutta. Liiallinen voima voi rikkoa kokonaan tai yksittäisiä kiinnittimiä. Seuraukset ovat hyvin surullisia. Heti kun pystyt kohdistamaan suojuksen - korjaa se heti. Tällä hetkellä tarkista kiinnikkeiden luotettavuus tarkkaan.

  Tämä tapaus on helpoin, kaikki muut aiheuttavat paljon enemmän ongelmia.

  Vaihtoehto 2. Offset-muotti havaittiin vasta toisena päivänä.

  Mitä tehdä, jos muotti on muuttunut

  On tärkeää. Kaikki, mitä on kirjoitettu rakennusfoorumeille, kuitenkin ajattelevat päähäsi ennen kuin uskoo ensimmäisen "asiantuntijaneuvonnan", joka tuli esiin. Monia tällaisia ​​"asiantuntijoita" kehotetaan poistamaan muotti, ja vaikka betoni ei ole vielä saanut voimaa, leikkaamaan mäkeä kaavulla. Tämä ei ole kärki vaan pilkka. Älä poista kuminauhaa! On hyvin todennäköistä, että koko säätiö murtuu. Se ei voi murentua silmissä ja antaa lähes huomaamattomia halkeamia, jotka vähentävät rakenteen lujuutta lähes nollaan. Huomasi ongelman seuraavana päivänä - kaikki, juna lähti. Odota, kunnes betoni kovettuu kokonaan, irrota muotti, poimi reikä ja työnnä "hilanne hiljalleen".

  Vaihtoehto 3. Muotti tai sen osa putosi betonin kaatamisen aikana. Epämiellyttävä tilanne. Mitä tehdä Raaputus "hiljaa ja hymyillen" älypää, poista betoni, puhdista alue ja aloita uudelleen.

  Onko kilpi kaatunut? Aloita työ uudelleen

  Toivomme, että toisen kerran ymmärrät, miten muotti on asennettu oikein. Ja niin, että tämä ei tapahdu - lue artikkeli uudelleen huolellisesti. Sinun on ja pitäisi tehdä omat parannuksesi, mutta vain jos sinulla on kokemusta vähintään kolmen eri muodon rakentamisesta.

  Video - Huonojen muottien mahdolliset seuraukset. aukko

  johtopäätös

  Monet Internetissä olevat artikkelit alkavat sanoilla "säätiöllä on suuri vaikutus rakennuksen lujuuteen". Tämä on totta. Mutta sitten voit lukea, että "jokainen voi tehdä sen", että "ei ole mitään monimutkaista", jne. Tämä ei ole totta. Älä tuhlaa aikaa lukemalla tällaisia ​​vinkkejä. Harkitse, miksi ammattimaisten kokeneiden rakentajien palkka on useita kertoja korkeampi kuin insinöörien palkka? Koska ammattimainen valmistaja ei ole vain teoreettista tietoa, hän on kokeillut kaikkia "tieteellisiä" suosituksia omilla käsillään.

  Muottien valmistukseen tulee noudattaa kahta sääntöä.

  1. Ensinnäkin sinun täytyy tietää työ. Sinun ei pitäisi ajatella, että kaikki on hyvin yksinkertaista, voit "jotenkin sokea" ja se "seisoo jotenkin".
  2. Toinen. Kaikkien töiden ei pidä pelätä, mutta on kunnioitettava. Sinun pitäisi aina olla näkemys toiminnasta muutaman askeleen edellä pään, sinun pitäisi pystyä valitsemaan optimaalinen yksi useista mahdollisista vaihtoehdoista.