Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Talon rakentaminen

On olemassa useita betonilaattojen lajikkeita, jotka eroavat sekä laadusta että suhteellisesta koostumuksesta. Yhden tai toisen liuoksen käyttö määritetään erikseen, riippuen betonipaikasta. Lue lisää konkreettisesta omien käsitysten tekemisestä.

Sisällysluettelo:

Miten tehdä konkreettisia tee-se-itse-mittasuhteita ja tekniikkaa

Tärkein betoniratkaisun osa on sementti. Sen tehtävänä on yhdistää muut komponentit yhteen. Portland-sementti sopii erinomaisesti betonin valmistamiseen. Tämä johtuu siitä, että sen koostumus sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Tällöin on mahdollista saavuttaa korkea tarttuvuus kaikkien komponenttien välillä.

Sementtityyppi, jota käytetään betoniliuoksen valmistamisprosessissa, määritetään sen soveltamisalan yksittäisillä indikaattoreilla. Useimmin käytetään sementtiä 500. Alhaisempia laatuja käytetään betonin valmistamiseen pintoihin, joihin ei kohdistu suuria kuormituksia.

Portland-sementtiä käytetään parantamaan tarttumista kaikkien komponenttien välillä sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa. Kuitenkin vähimmäislämpötila betoniliuoksen käytölle on viisitoista astetta. Jos betonia käytetään edelleen alhaisessa lämpötilassa, sen koostumuksen tulee sisältää erityisiä aineita lisäaineiden ja pehmittimien muodossa. Ainetta, joka on kuonan muodossa Portland-sementtiä, käytetään, jos työ suoritetaan lämpötiloissa, jotka ovat yli 25 celsiusastetta.

Sementtimateriaalin epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää kaksikymmentä prosenttia. Tämä on merkitty kirjaimella D merkityllä merkinnällä. Kun valitset sementin laastille, kiinnitä huomiota sen ulkoisiin indikaattoreihin. Sen pitäisi olla erilainen virtauskyky eikä siihen saa sisältyä ylimääräistä kosteutta. Ei ole suositeltavaa ostaa sellaista materiaalia, jolla on kokkareita ja joka erottuu raakaproteiinin ulkonäöstä.

Betonielementtejä on pystytetty betonista, joka sementin heikon laadun vuoksi romahtaa nopeasti. Aine on säilytettävä myös erityisissä olosuhteissa lämpötiloissa, jotka ovat 10 astetta ja kosteuden ollessa korkeintaan 60%. Sementti imee helposti kosteuden ja hajuja ulkoisesta ympäristöstä ja menettää nopeasti positiiviset ominaisuudet. Suosittelemme ostamaan uutta sementtiä, jota käytetään yhden tai kahden viikon ajan.

Betoniratkaisun toinen komponentti on hiekkaa. On olemassa erilaisia ​​konkreettisia ratkaisuja, joihin voit tehdä ilman hiekkaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun täyteaineen koostumuksessa ei ole aukkoja tai ne ovat vähäisiä.

Hiekan optimimääräinen osuus on 1-5 millimetriä. Kun valitset hiekkaa, suosittelemme materiaaleja, joilla on sama raekoko. Hiekka ei saisi sisältää saviä ja muita epäpuhtauksia. Kasvillisuuden, kivien ja roskien läsnäolo vaikuttaa haitallisesti tuloksena olevan betoniliuoksen laatuun.

Jos ei ole liian puhdasta hiekkaa, suosittelemme seulomista useita kertoja ennen käyttöä. Paras vaihtoehto on käyttää joen hiekkaa, jonka kustannukset ovat hieman normaalia korkeammat. Tällä materiaalilla ei kuitenkaan ole savea ja ulkomaisia ​​sulkeumia, ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Savi betonissa ei ole hyväksyttävää, se vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen ja kestävyyteen. Seuraava kohta on varmistaa betonin ja karkean aggregaatin maksimaalinen kiinnittyminen. Nämä tekijät ovat ratkaisevia määritettäessä konkreettisen ratkaisun kokonaislujuutta. Jotta hiekka valmistettaisiin työhön, suosittelemme huuhtelemaan sitä ja jättämään sen asettumiselle.

Jos korkealaatuista hiekkaa ei voitaisi ostaa, on mahdollista käyttää keinotekoista hiekkaa. Sen valmistamiseksi kiviä hienonnetaan. Tämä hiekka on suuri tiheys ja paino. Harkitse, että tällaisesta hiekasta peräisin oleva betoniliuos eroaa suuresta painosta.

Betoniliuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään murskattua kiveä tai soraa. Ne suorittavat betonin täytteen toiminnan. Näihin tarkoituksiin ei ole suositeltavaa käyttää kiviä, koska sen pinta on sileä.

Valitse täyteaine, kysy mitä rodusta se on valmistettu. Laajennetun saven sisältö on helppoa, mutta se yhdistää kaikki osat yhteen. Täyteaineen koko on 0,8 - 4 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa valita keskikokoisia aineita. On suositeltavaa valita aine, joka ei sisällä pölyä ja savea. Kytkennän luotettavuus määräytyy materiaalin karkeuden mukaan.

Lisää konkreettiseen liuokseen täyteainetta, joka sisältää sekä suuria että keskisuuria hiukkasia. Täten on mahdollista saavuttaa aggregaatin tiukempi istuvuus pintaan. Hiekka ja täyteaine on sijoitettava työmaan lähelle. Hiekan tai täyteaineen saastumisen estämiseksi suosittelemme, että ne kaadetaan kalvolla esipinnoitettuun alustaan.

Viimeinen betoniliuoksen pääkomponentti on vesi. Alkali- tai happoklusseja ei pitäisi olla sen koostumuksessa.

Lisäaineina betoniliuoksessa käytetään aineita muodossa:

Tämän materiaalin avulla lisätään konkreettisen liuoksen käyttökelpoisuutta. Siten on mahdollista parantaa betoniliuoksen tasoittamisprosessia. Kalkki vähentää laastin lujuutta, koska se vähentää sementin ja aggregaattien välistä sidosta. Huomaa, että kalkki on välttämättä pakattava.

Jotta koristeellinen betoni käsin voitaisiin tehdä, on suositeltavaa käyttää pehmittimien muodossa olevia aineita. Heidän avullaan on mahdollista muuttaa ratkaisun kvalitatiivisia ominaisuuksia.

3. Lisäkomponentit.

Tiettyjen komponenttien avulla betoniratkaisu etenee progressiivisemmin. Lisäksi lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betoniliuoksen takavarikointia. Ennen lisäominaisuuksien käyttöä on tutkittava niiden ominaisuuksia ja käyttöohjeita. Jos betonin kaataminen suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, emme voi tehdä ilman lisäaineita.

4. Vahvistetaan komponentit.

Erityisten lisäaineiden avulla on mahdollista suorittaa lisäbetoniliuosta betoniliuosta. Esimerkiksi on suositeltavaa lisätä polypropeeniin tai polyvinyylikloridiin perustuvia kuituja betoniliuokseen, jolla levitys suoritetaan. Nämä osat eroavat pehmeydestä ja erityisestä kestävyydestä. Siten on mahdollista saavuttaa betonin täydellinen sileys ja estää sen halkeilua.

Miten tehdä konkreettisia perustuskäsineitä - koostumuksen mittasuhteet

Betonin koostumus ja sen osien yhdisteiden määrä määritetään betoniliuoksen käytön tarkoituksella. Esimerkiksi perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä olla kestävä betoni, joka sisältää suurta murskattua kiveä ja laastia, joka vahvistaa sen luotettavasti.

Samanaikaisesti on tärkeää saavuttaa liuoksen sujuvuus, koska se ei saa sisältää ilmakuplia tai epäpuhtauksia. Ennen kuin aloitat liuoksen täyttämisen, on suositeltavaa tehdä substraatti. Tästä riittää, että käytetään vähemmän kestävää koostumusratkaisua, joka sisältää hienojakoista hiekkaa. Samanaikaisesti liuoksen konsistenssi muistuttaa märkäpohjaa.

Säätiön laasti voi tehdä konkreettisia käsiä. Samanaikaisesti täyteaineen tulee olla keskinkertainen murto-osalla ja sakeus - neste. Siten liuos voidaan jakaa pinnalle. Lisäksi pienen tai keskikokoisen jakeen täyteaineena käytetään kukkaruukkujen, puutarhavälineiden, betonirakenteiden valmistusta.

SNiP määrittelee betoniliuoksen sisältämien komponenttien koostumuksen ja määrän. Tässä tapauksessa kannattaa harkita kunkin ainesosan tiheyttä. Suosittelemme pysymään betoniliuoksessa, joka on keskitiheys. Laskelmien suorittamisen jälkeen siirry komponenttien liittämiseen yhteen.

Komponenttien suhteen suosituin muunnos tarkoittaa sementin yhden osan käyttöä kolmeen osaan hiekkaa ja kuusi osaa täyteaineesta, kun taas veden määrä vaihtelee 0,4: stä 1: aan. Vesi tekee liuoksesta enemmän tai vähemmän nestemäistä.

Liuoksen optimaalisen johdonmukaisuuden määrittämisen jälkeen komponentit on mitattava. Huomaa, että ei ole suositeltavaa käyttää märkähiekkaa työhön, on suositeltavaa kuivata se ennen kuin se lisätään liuokseen.

Ennen kuin teet konkreettiset askeleet omalla kädellä, sinun on valmisteltava konkreettinen ratkaisu. Useimmiten se käyttää betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit sekoittaa kaikki osat tasaisesti ja nopeasti. Manuaalinen menetelmä betoniliuoksen valmistamiseksi on merkitystä vain, jos työn määrä on pieni. Tällöin puuttuu kyky hallita reseptiä tässä tapauksessa.

Voit luoda itsellesi konkreettisen ratkaisun kahdella tavalla:

1. Ensiksi kuivat aineosat sekoitetaan toistensa kanssa ja sitten lisätään vettä.

2. Hiekkaa, aggregaattia ja sementtiä lisätään veteen.

Ensimmäistä vaihtoehtoa kutsutaan myös kuivaksi, mikä tuottaa yhdenmukaisen sekoituksen kaikkien komponenttien välillä. Samalla lisätään vettä viimeiseksi. Joskus tällaisessa koostumuksessa on kuivia kokkareita, jotka vähentävät liuoksen lujuutta. Jotta vältytään niiden ulkonäöstä, suosittelemme käyttämään toista ratkaisun sekoittamismenetelmää. Se soveltuu betonin sekoittamiseen pieninä määrinä.

Joka tapauksessa suosittelemme betonisekoittimen käyttämistä vaivata ratkaisu. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, vuokraa se. Betonisekoittimen on sijaittava lähellä työpaikkaa. Näin ollen on mahdollista välttää betonin kerrostumista sen kuljetuksen aikana.

Standardi betonimylly sisältää noin kaksisataa litraa laastia. Tämä määrä on ohjattava ainesosien määrän laskemisen yhteydessä. Menetelmä liuoksen valmistamiseksi betonisekoittimessa on seuraava:

1. Mittaa vesi oikeaan määrään ja kaada se betoniseokseen. Täytä vettä ei kaikki, noin 10% jätä myöhempää aikaa liuoksen saattamiseksi haluttuun johdonmukaisuuteen.

2. Aseta sementti oikeaan määrään, anna myös sementtiä.

3. Seuraavaksi hiekka täyttyy, minkä jälkeen kaikki komponentit sekoitetaan yhteen. Se kestää noin viisi minuuttia.

4. Sementtilaastin valmistuksen jälkeen lisätään tarvittaessa lisäaineita, pehmittimiä.

5. Lopullisessa vaiheessa lisätään täyteaine. Jos liuos on lisättävä veteen, se sekoitetaan sementin kanssa, seos lisätään betonisekoittimeen tässä vaiheessa.

Kaikki työ tehdään 10-15 minuuttia. Jos kokonaisratkaisua ei ollut mahdollista purkaa kerralla, sitä sekoitetaan jatkuvasti, kunnes se on täydellinen.

Miten värillinen betoni on omalla kädelläsi

Ennen kuin teet betonin betonilla omia käsiä, suosittelemme liuoksen värjäämistä väripigmentteillä. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat erilaisten betonipintojen värjäämisen ja kirkkauden.

Pigmenttien lisääminen tehdään joko liuosvalmisteen vaiheessa tai sen jälkeen, kun koostumus kovettuu. Väripigmenttejä on kaksi versiota:

Väripaletti ja kylläisyys määräävät pigmentin kemialliset komponentit. On suositeltavaa lisätä pigmentti koostumukseen sekoitusvaiheessa. Tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa yhtenäinen ja kaunis väri. Pintaan kohdistuvan värivaikutuksen maksimoimiseksi suosittelemme hiekan ja valkoisen sementin käyttöä laastin valmistuksessa.

Ennen pigmentin lisäämistä se laimennetaan vedellä. Sekoituksen laatu vaikuttaa ratkaisun homogeenisuuteen. Samaan aikaan tällainen koostumus valmistetaan yksinomaan betonisekoittimessa. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen käsin on mahdotonta.

Ennen kuin teet betoniraita omilla käsillä, on myös suositeltavaa valmistaa ratkaisu konkreettiseen sekoittimeen. Tämä laite ei ainoastaan ​​säästä aikaa, vaan parantaa merkittävästi myös valmiin ratkaisun laatua.

Betoniliuoksen kaatopaikassa suositellaan käytettäväksi betonielementtiä. Sen avulla on mahdollista poistaa ilmakuplat ja parantaa valmiin pinnoitteen laatua. Lisävahvistus saadaan teräsvahvisteilla. Ratkaisun optimaalinen asetusaika on noin kaksi päivää. Liuoksen täydellinen kuivaus kestää noin kaksi viikkoa tai enemmän.

Betonituotanto: vaatimukset, materiaalien suhde, vaivaus ja valu

Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Sitä käytetään rakentamisessa rakennusten rakentamisessa aina vahvalta pohjalta ja päättymään seinien ja kattojen täydelliseen rakentamiseen. Voit myös valmistaa esineitä, kuten päällystyslaatat, parvekkeet, maljakoita ja jopa työtasoja keittiölle tai olohuoneelle. Nykyaikaiset betoninvalmistusmenetelmät ja sen käsittely mahdollistavat tämän materiaalin rakentamisen melkein tasolle sellaisilla luonnonmateriaaleilla kuin graniitti tai marmori. Vaikka se ei ole kovin esteettinen kuin jälkimmäinen, mutta se on varmasti tiedossa siitä, mitä se on tehty, eikä ole olemassa pakollista säteilytaustaa, jolla luonnonkivillä on usein. Jos päätät luopua betonin hankinnasta, sinun on ymmärrettävä, kuinka tehdä konkreettisia omia käsiäsi vaaditulla laadulla, joka sopii ongelman ratkaisun osuuteen ja jolla on riittävä lujuus ja kestävyys.

Vaikka betonin valmistusprosessi on melko yksinkertainen, on otettava huomioon useita ominaisuuksia ja hetkiä, jotka määrittävät sen laadun ja soveltuvuuden. Riippuen siitä tarkoituksesta, johon se on valmis, myös resepti ja sen käyttötapa muuttuvat. Joten ensin määritellään, mikä konkreettinen on ja millaisia ​​perusominaisuuksia sillä on.

Yleensä betonin koostumus on sementtilaastin ja täyteaineen seos. Joten tärkeimmät ainesosat ovat:

 1. sementti;
 2. hiekka;
 3. Täyteaine (sora, kuona, murskattu kivi, pikkukivi jne.).

Lisäksi nykyaikaisiin tekniikoihin liittyy erityisiä lisäaineita - pehmittimiä. Heidän tehtävänsä on antaa konkreettisille ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Betonin tärkein ominaisuus on sen puristuslujuus. Emme kerro yksityiskohtia konkreettisesta arvioinnista kestävyydelle eri aikoina ja pidämme nykyaikaista järjestelmää käytännössä kaikkialla. Betonin lujuus ilmaistaan ​​mega pascalsissa (MPa), jotka määrittävät paineen, jonka tietty betoniluokka kestää. Betonin lujuuden perusteella on jaettu tuotemerkkeihin. IVY-maissa GOST-luokituksen mukaan luokkiin merkitään B7.5-B80. Ero riippuu käytetyn sementtityyppistä (M300-M600), hiekasta ja fraktiosta sekä murskatusta kivestä. Luokan nimessä oleva numero ilmaisee MPa: n paineen, joka betoni voi kestää 95% tapauksista.

Betonin yksinkertaisin versio on yksinkertainen sekoitus sementtilaastia ja karkeaa hiekkaa. Tällaista betonia käytetään pääasiassa säätiön substraattina. Valmistelu voidaan tehdä suoraan alapinnan alapuolella olevan muottipohjan alapuolella. Samanaikaisesti lisätään vähän vettä seoksen tiheyden aikaansaamiseksi, kuten märän maaperän. Tällöin ei ole tarvetta puhua voimaa, vaan tärkeimpänä perusteena uppoamisen ja liiallisen kosteuden suojana tällainen betoni on erinomainen.

Kestävämmät betonit edellyttävät erilaisten murskattujen kiven käyttöä täyteaineena, jonka murto-osa on 2-3 mm ja IDO 30-35 mm. Betonin laatu riippuu kaikkien sen komponenttien puhtaudesta ja koostumuksesta. Joten ennen kuin ymmärrät mittasuhteet ja valmistusmenetelmät konkreettisen ratkaisun tekemiseksi oikein, kannattaa harkita jokaista erikseen erikseen.

Betoniedellytykset

sementti

Sementti on tärkein ja ainoa betonin ainesosa, joka sitoo kaikki osat yhteen. Portlandsementti soveltuu parhaiten betonin valmistamiseen. Se eroaa kalsiumsilikaattien lisääntyneestä ja vallitsevasta sisällöstä (jopa 78-80%), mikä parantaa materiaalien tarttuvuutta ja liimautumista. Tehtävistä riippuen kuitenkin käytetään muita sementtityyppejä.

Sementin brändi sopii parhaiten yksityiseen rakentamiseen 500. Voit käyttää myös standardia M400, vain tämä vaikuttaa samaan säätiön kestävyyteen.

Hyvä tarttuvuuden lisäksi Portland-sementti sopii paremmin työskentelemään alhaisemmissa lämpötiloissa. Silloinkin, ei saa käyttää betonia alle 16 asteen lämpötilassa. Jos on olemassa hyvä syy käyttää betonia alemmissa lämpötiloissa, tarvitaan erityisiä lisäaineita ja pehmittimiä, mutta lisää myöhemmin. Työskentely kuumalla säällä, kuona Portland-sementti sopii paremmin.

Sementin kotimaassa merkitsemisen lisäksi sen merkinnän lisäksi, että sen ilmoitettu vahvuus on sama brändissä merkitty MPa, on myös nimitys "D", minkä jälkeen sementin ulkomaisten epäpuhtauksien määrä ilmoitetaan. Itse asiassa laadukkaan betonin sopivan sementin M500-D0 tai M500-D20 valmistukseen eli epäpuhtauksiin 0-20%.

Sementin on oltava kuiva ja löysä. Älä missään tapauksessa saa kosteaa tai sileää sementtiä, myös sinun ei pidä säästää ja ostaa merkitsemätöntä, vanhaa tai alennettua sementtiä. Silti betonia käytetään rakennettaessa kriittisiä elementtejä taloon, jotta hyvinvointi ja turvallisuus riippuvat siitä. Sopimattomissa olosuhteissa sementti voi nopeasti saada kosteuden pois ilmasta ja menettää merkittävän osan sen ominaisuuksista.

On parempi hankkia tarvittava sementtimäärät enintään 2 viikkoa ennen suoran käytön tai useita päiviä etukäteen. Tarkista merkinnät ja paketin eheys.

hiekka

Riippumatta siitä, mihin kerättyä raunioita tai soraa käytetään, myös hiekkaa tarvitaan. Vain joissakin tapauksissa ne menestyvät ilman sitä, kun on mahdollista sitoa ja poimia suuri aggregaatti siten, että kaikkien komponenttien väliset välekset ovat vähäisiä.

Betonin valmistamiseen käytettävän hiekan tulee olla murto-osa 1,5-5 mm, mikä sopii parhaiten silloin, kun sen koko on yhtä suuri kuin 1-2 mm. Hiekan koostumus ei saa olla epäpuhtauksia. Kaikenlaiset kasvien roskat, roskat ja kaikki sulkeumat, jotka voivat hajota tai kaatua ajan myötä vaikuttavat haitallisesti betonin lujuuteen. Luotettavuuden kannalta, jos hiekka ei ole täysin puhdas, on parempi siirtää se siiven läpi riittävän pienillä soluilla. Itse asiassa sama pätee raunioihin.

Joki-hiekka soveltuu parhaiten, vaikka se on kalliimpaa kuin kallio, mutta sillä on sopiva raekoko ja se ei sisällä sementtiä ja saviä. Toisin kuin sementtilaastareita, joita käytetään tiilenrakentamisen tai rappauslaitteiden rakentamiseen, joissa saven läsnäolo voi auttaa, koska se on helpompi tasoittaa sitä betonissa, ei ole sallittua. On tärkeää varmistaa sementtilaastarin mahdollisimman suuri tarttuvuus karkeiden kiviainesten kanssa, jotka määrittävät betonin yleisen lujuuden. Joten hiekkaa, jossa ei ole yli 1 mm: n kalkkikiviä tai jyviä, on parempi olla käyttämättä betonin valmistusta, koska on hyvin vaikeaa päästä eroon niistä. Tee näin hiekkapuhallus- ja laskeutumismenetelmä, joka ei edes teollisuusolosuhteissa ole aina hyödyllistä ja helppoa.

Vaihtoehtoisesti niille paikoille, joissa on kivilouhoksia, voidaan käyttää keinotekoista raskasta hiekkaa. Se johtuu murskaamisen kiviä, eroaa suuremmasta massasta ja tiheydestä. Jos se yleensä pestään ja seulotaan hiukkasten kokoiseksi, se on jopa hieman parempaa kuin jokien hiekka. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, kun valmistellaan ja käytetään sitä konkreettisesti paljon raskaampaa, tämä on tärkeää, jos sitä käytetään teräslevyjen asentamiseen päällekkäisten päällekkäisyyksien päälle. Merkittävä este raskaan keinotekoisen hiekan käytölle voi olla, ellei kenties kenties lisätä säteilytaloutta, joka riippuu vanhempien kallioon.

Täyteainetta. Murskattu sora

Betonin päävahvuus antaa sen täyttyvän soralla tai rauniolla. Meri- tai jokivartta ei missään tapauksessa sovi, koska sen pinta on kiillotettu vedellä ja se ei tarjoa asianmukaista tarttumista liuokseen. Paras sopiva materiaali, joka on saatu vain murskattua kiveä.

On tärkeää ottaa huomioon rodun ominaispiirteet, joita käytettiin tässä tapauksessa. Sitä käytetään usein myös sardiinin tai muiden vastaavien materiaalien, jotka ovat riittävän vahvoja, mutta kevyitä. Seuraavassa tarkastellaan periaatetta, jonka avulla voit valita sopivan materiaalin betonin valmistukseen, mikä tarjoaa tarvittavan lujuuden ja luotettavuuden tietyille tilanteille. Sora- tai murskakiven koko voi vaihdella 8: stä 35 mm: iin, suurempia kappaleita käytetään enimmäkseen tuotannossa, ja se on harvinaista. Kuten hiekka, on toivottavaa, että aggregaatti sisältää mahdollisimman vähän pölyä tai savea sulkeumia sen pinnalle. Garbage on valittava ennen kuin sora tulee laastiin. Mitä korkeampi on hiukkasten sivupinnan karheus, sitä paremmin. Tällä riippuu luotettava kahva.

Betonin itsevalmistukseen on parempi valita joko aggregaatti, jolla itsellään on useita kokoja, tai sekoittaa karkea soraa väliaineen kanssa. Tarvittaessa betonipurkutuslaitteistoa se estää aggregaattihiukkasten tiukemisen toisiinsa ja estää suurien aukkojen muodostumisen. Muussa tapauksessa jälkimmäinen täytetään laastilla, mikä vaikuttaa betonin lujuuteen ja itse laastin kulutukseen.

Hiekkaa, murskattua kiveä tai soraa varten varastointia varten on parempi täyttää irtotavarana käyttöpaikan läheisyydessä. Materiaalien ja kosteuden saastumisen estämiseksi maaperästä on parempi sijoittaa penger- mä levityskanvolle tai tontille, jolla on vankka perustus. Yksinkertaisimmassa tapauksessa, kun materiaalit kaadetaan suoraan maaperään, sitä ei saa käyttää alimpaan kerrokseen, joka on kosketuksessa sen kanssa.

Veden valinta on erittäin tärkeää. Ei luonnollisestikaan ole kysymys erityisveden käytöstä. Sen on kuitenkin oltava puhdas ja vapaa ulkomaisista alkali- tai haponkestävyyksistä. Et voi käyttää joen tai enemmän järvivettä, jossa on enemmän kuin tarpeeksi sulkeja. On parasta noudattaa yksinkertaista sääntöä: juomiseen sopiva vesi soveltuu myös kestävän ja hyvän betonin valmistamiseen kotona. Vain noudattaen tätä sääntöä voidaan odottaa, että betoni on kestävä ja että se on pitkään aikaan ilman vahinkoja tai tuhoja.

lisäaineet

 • Kalkkia. Jotkut käsityöläiset lisäävät hieman hydratoitunutta kalkkia betoniin, mikä lisää laastin työstettävyyttä. Tämä helpottaa jonkin verran menetelmää, jolla tasoitetaan betonipinnan tai muurattu osa kuistia tai haaraa. Ja vielä, lisäksi kalkki voi sijoittaa normaalin sementtipaketin aggregaattiin, mikä vaikuttaa voimaa. Valinta käyttää kalkin käyttöä tai ei ole, on edelleen päällikölle, kun hän tietää tarkalleen, mikä on parasta tällä hetkellä. Lime ei ole kauan enää tarvitse sammuttaa. Sen sijaan käytetään valmiita sammutettua kalkkia, jota myydään rautakaupoissa ja jota kutsutaan fluffiksi.
 • Pehmentimiä. Jotta betoniliuosta tulisi enemmän nestemäistä tai kierrosviskositeettia, käytetään erilaisia ​​pehmittimiä, jotka muuttavat liuoksen ominaisuuksia tietyssä suunnassa. Pehmittimien käyttö voi lisätä tai vähentää liuoksen valmistamiseen tarvittavaa vettä. Tällaisia ​​töitä kuin perustusvalua ei ole mahdollista käyttää pehmittimiä, mutta niillä voi olla tärkeä rooli, jos vahvistus on riittävän tiheää tai säätö on monimutkainen muoto. Samalla nestemäinen betoni täyttää kaikki aukot ja haarat nopeammin ja luotettavammin, mikä nopeuttaa prosessia ja parantaa tulosta.

Pehmittimet betoniin

 • Lisäkomponentit. Edellä mainittujen lisäksi erityisiä lisäaineita voidaan käyttää lisäämään progressiivisia ominaisuuksia betoniin. Joten voit käyttää lisäaineita betonin asettamisen ja kovettumisen varmistamiseksi matalissa lämpötiloissa tai suuren kosteuden läsnäollessa. Eri tarkoituksiin käytetään sopivia lisäaineita. On tärkeää määrittää tarvetta käyttää niitä ja noutaa tarvittava lisäaine laitteistokaupassa. Lue huolellisesti lisäaineen käyttöohjeet ja ominaisuudet. Jos olosuhteet, joissa käytetään betonia, ovat lämpötilan tai kosteuden rajaparametrit, lisäaineet ja pehmittimet ovat välttämättömiä.
 • Vahvistusaineet. Betonimassan lisäksi käytetään usein erityisiä lisäaineita lisäaineita varten. Siksi kun käytetään betonia suorittamaan melko ohut kerros, käytetään erityistä polypropeenia tai polyvinyylikloridikuitua. Se on itsessään pehmeä ja ei erityisen kestävä, mutta se auttaa välttämään tilanteita, joissa betonipurkaukset paikoissa, joissa lattialevyt lähestyvät tai epästabiilisen pohjan tapauksessa, kun päälattia muodostetaan maaperän yli.

Materiaalien välisten suhteiden valinta betonin valmistukseen

Eri käyttötarkoituksiin ja vaatii erilainen betonikoostumus. Joten talon perustuksen muodostamiseksi tarvitaan vahvaa betonia, johon sisältyy suuri murskattu kivi, jonka koko on 20 - 35 mm, ja laasti on riittävä osa aggregaatin vahvistamisesta. Tällöin liuoksen on oltava nestemäinen, koska se vaatii tiukkaa betonia ja poista kaikki ilmakuplat. Ennen betonin pääosan kaatamista, sinun on varattava alusta. Tätä varten käytetään yksinkertaisinta valmistetta ja vähemmän kestävää betonia V7.5, jonka osana sementtilaastin lisäksi vain karkeaa hiekkaa voi esiintyä. Tämän lisäksi betoniliuos ei ole nestemäinen, vaan enemmän kuin märkä maaperä johdonmukaisesti.

Säätiöiden rakentamiseen tarvitaan keskimääräinen aggregaattifraktio ja kaikki nestemäinen liuos. Tämä varmistaa, että ratkaisu on helposti jaettu pinnan yli melko ohut kerros. Myös aggregaatin pieni ja keskikokoinen osa on välttämätön tällaisten elementtien muodostamiseksi kuten hyllyt, koristeelementit tai puutarha-astiat ja täytteet, jotka ovat merkityksettömiä tilavuuselementeissä, kuten kuistilla tai askeleilla.

Betonisten ainesosien koostumus ja niiden suhde on suoritettava GOST 7473-94: n ja SNiP: n 5.01.23-83 mukaisesti. Tässä otetaan huomioon kunkin käytetyn aineen tiheys ja tarvittava keskimääräinen tiheys betonille, mikä on välttämätöntä tietyssä tilanteessa. Kun ainesosien paino- ja tilavuussuhteet on laskettu, voit jatkaa suunniteltua betonin valmistusta ja kaatamista.

Yleisimmät betoniosuudet ovat 1: 3: 6 osaa sementistä, hiekasta ja aggregaatista ja 0,5-1 osaa vettä riippuen liuoksen vaaditusta juoksevuudesta. Useimmiten tällaisen asettelun noudattaminen kuitenkin saa aikaan betonin epämiellyttävän tuloksen, ja tämä näkyy vasta sen jälkeen, kun on vaikea korjata jotain. Parasta ennen kaikkea toimitettujen sääntelyasiakirjojen mukaan tee itse asiassa yksinkertainen laskenta ja suojaudu epämiellyttäviltä seurauksilta. Kaikki tämä johtuu siitä, että sekä aggregaatti että hiekka ja sementti voivat vaihdella huomattavasti tiheyden ja sitomisominaisuuksien parametreissä.

Laskelmien jälkeen sinun pitäisi päättää käytännöllisestä tavasta mitata ainesosia. Loppujen lopuksi käsissä on nyt vain tilavuus- ja painoparametreja, ja ne ovat jossain määrin ristiriidassa todellisessa tilanteessa olevien kanssa. Sama hiekka voi olla melko märkä tai liian löysä, joten 10 litran kauha sisältää paljon painoa, joka voidaan olettaa laskemalla tiheyden suhde tilavuuteen.

Saman hiekan ja soran kosteuden kannalta on parempi kuivata ne kuin yrittää karkeasti laskea yhden tai toisen ainesosan annosten määrää. Ja määrittämiseksi osapuolten hauraus ja poisto, riittää punnita kunkin ainesosan osat suhteessa yhteen tilavuuteen. Toisin sanoen kaivo tai muu kätevä säiliö otetaan ja täytetään vuorotellen ilman hiekkaa, sementtiä ja kerääntymistä, ja punnittu osa punnitaan. Lisäksi yksinkertaisilla laskutoimituksilla on mahdollista siirtää aikaisemmin saadut laskelmat kauhojen suhteeseen.

Missä ja missä sekoitetaan betonia?

Mitä tahansa sanotaan, ja betonin sekoittamiseen on parasta käyttää erityisiä keksittyjä betonisekoittimia. Tämä on ainoa tapa sekoittua nopeasti ja tehokkaasti kaikkiin osiin ja toimittaa betoni sen määränpäähän, ennen kuin se alkaa asettaa ja kuoriutua. Manuaalinen menetelmä vanhalla tavalla altaassa ei ole erityisen sopiva enemmän tai vähemmän suurille määrille. Ei ole mahdollista kontrolloida ainesosien sekoittamista ja lisäämistä siten, että se tapahtuu reseptin mukaan. Viimeinen lausuma edellyttää selvennystä. Loppujen lopuksi monet eivät ymmärrä, miten, jos kaikki tehdään käsin ja jatkuvalla valvonnalla, voit rikkoa reseptiä ja pilata betonia.

Se on hyvin yksinkertainen. Konkreettisia ratkaisuja on kaksi vaihtoehtoa omalla kädellä:

 1. Ensimmäisessä tapauksessa ensin kaikki ainesosat tai ainakin sementti hiekalla sekoitetaan kuivaksi ja sitten vain vettä kaadetaan.
 2. Toisessa tapauksessa sementti, hiekka ja aggregaatti kaadetaan veteen, joka kaadetaan ja mitataan määrällä.

Kuiva sekoittaminen näyttää siltä, ​​että materiaalit ovat tasaisesti jakautuneet, mutta kun lisäät vettä ja käsin sekoitetaan, ei ole takeita siitä, että koko tilavuus märkisi nopeasti ja tehokkaasti. Tuloksena käy ilmi, että pohjalla on edelleen kuiva, ei sekoitettu koostumus ja siten mittasuhteiden rikkominen. Jos sekoitat perusteellisesti ja pitkään jättämättä kuivia kokkareita, se kestää liikaa aikaa, ja taas ratkaisu alkaa asettaa ja erottaa. Se ei vaikuta ulkonäköön vaan voimakkuuteen - kyllä. Kun lisäät kaiken veden, jälleen sementti vaurioituu liian kauan ja ei kykene paremmin yhdistämään täyteaineita myöhemmin. Toinen vaihtoehto on vähän, mutta parempaa kuin ensimmäinen, joten tämä on kuinka konkreettista vaivaa pienissä määrissä.

Niinpä manuaalinen vaivausvaihtoehto ei ole erityisen hyvä. On parempi vuokrata betoni sekoittimella tai ostaa ja vaivaa kaiken sen sisälle. Betonisekoittimen on sijaittava enintään 40 metrin etäisyydellä paikasta, jossa betonia käytetään. Tämä ei salli betonin leviämistä kuljetuksen ja panostuksen aikana. Kaikkien ainesosien on oltava lähellä tai ainakin osissa, jotka toimitetaan sekoittimeen.

Betonierä

Tavallisen betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa sekaliuosta. Tämän luvun pitäisi tuoda kaikki laskelmat kunkin ainesosan määrästä. Seuraavaksi aloitamme betonin valmistuksen, lisäämällä vähitellen kaikki konkreettiseen mikseriin.

 • Tarvittava määrä vettä kaadetaan. Noin 10-15% voidaan jättää lisäämään myöhemmin. Tämä helpottaa sekoittamista, kun kaikki materiaalit on lisätty.
 • Laita sementti. Jos vettä jätettiin, sementtiä olisi lykättävä niin paljon.
 • Seuraava hiekka kaadetaan. Sekoita tässä vaiheessa, kunnes kaikki komponentit jakautuvat tasaisesti, se on noin 2-3 minuuttia.
 • Kun sementtilaasti on valmis, siihen lisätään kaikki tarvittavat lisäkomponentit, kuten pehmittimet, lisäaineet, vahvistavat yhdisteet.
 • Lopuksi tärkein aggregaatti (sora, murskattu kivi) täyttyy. Jos on tarpeen lisätä vettä, vesi sekoitetaan ensin sementin kanssa ja sitten vain tuloksena oleva sementtimaito kaadetaan betonimyllyyn.

Koko prosessi kestää noin 10 minuuttia. Jos sekoitat liian kauan, liuoksen sementti voi alkaa asettaa.

Ratakapasiteetin kuljetus tapahtuu kottikärrillä. Jos koko erä ei sovi autoon, jäljellä oleva liuos jää mukana toimitetulla sekoittimella ja sekoitetaan.

Video: konkreettinen erä käsin

Betonin kaataminen

Nyt sinun täytyy kaataa ja levittää betonia oikein. Tulos on pienempi kuin edellisissä kahdessa vaiheessa. Betoni on epäyhtenäinen ratkaisu, ja siksi sen oikea jakautuminen on tarpeen puristaa, jotta aggregaatti voidaan koota mahdollisimman lähelle ratkaisua. Lisäksi olisi varmistettava, että liuoksessa ei ole ilmakuplia.

Tehtävään käytetään tärinää. Erikoistuneiden tärinöintilaitteiden käyttö mahdollistaa betonin laadun ja nopeuden. Perustuksille ja seinille käytetään erikoistyökalua, jossa on värähteluletku. Se upotetaan liuokseen, ja siksi tapahtuu sekaisin. Ohuille kerroksille, kuten liittimelle, käytetään pintalaitteita, joilla on pitkä kaide. Ohjauksen hienon tärinän vaikutuksen alaisena sitä liikutetaan pinnalla. Samanaikaisesti betonin pinta tasoitetaan ja se tiivistyy välittömästi.

Betonin kaatamisen yhteydessä on tarpeen käyttää teräväkärkistä rullaa ja lävistää liuos täydellä syvyydellä. Joten kaikki ilma vapautuu, mikä saattaa jäädä sisään vahvistusverkkoon ja itse ratkaisuun. Koska valimo suoritetaan vähitellen, uuteen betoniosaan lävistettäessä sinun tulee mennä vähintään 10 cm edelliseen kerrokseen kiinnittämään ne turvallisesti.

Kuvattujen toimenpiteiden tuloksena betoniaggregaatti on tiivistettävä tiiviisti ja tasaiselle laastikerrokselle pitäisi ulottua pintaan. Viimeinen vaihe jää vain yläkerroksen tasolle. Tämä voidaan tehdä useissa läpikulkureissa, kun laasti kiinnittyy ja kuivuu kahden tai kolmen tunnin kuluessa.

Jos et voi ostaa tai vuokrata ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita, yritä tehdä sama asia manuaalisesti. Säätiön tapauksessa on tarpeen luoda tärinää. Tätä varten murskain sovitettiin tasaisesti rungon sivuille. On välttämätöntä lyödä tauluja levyt ja palkit, jotka kiinnitä ne.

Yhtenäiselle kuivaukselle ja betonin suojaamiseksi ulkoisista tekijöistä on tarpeen peittää se kalvolla. Tämä ei salli betonipintojen kuivumista liian nopeasti eteenpäin sisäpuolelta ja suojaa niitä ulkoisten tekijöiden, kuten auringon, lämmön, kylmyyden jne. Vaikutuksilta.

Betonin likimääräinen kuivausaika tilaan, kun se voidaan astua ilman pelkoa, on 36 tuntia. Kaikki riippuu luonnollisesti kerroksen paksuudesta. Täysi kuivaus voi kestää jopa viikon tai kaksi. Betoni itse asiassa jopa tämän jälkeen kuuden kuukauden kuluessa lopulta kuivuu ja kovettuu. Suurin lujuus saavutetaan vasta vuoden tai sen jälkeen. Työtä voidaan tehdä viikossa.

Miten betonia sekoitetaan säätiöön omilla käsillänne: seoksen koostumus ja mittasuhteet

Betoni on ainutlaatuinen ja kestävä rakennusmateriaali, joka syntyy useiden komponenttien sekoittamisesta ja kiinteyttämisestä. Suorituskyvyn kannalta se ei käytännössä ole huonompi kuin luonnonkivet kuin graniitti tai marmori, mutta toisin kuin niillä, sillä ei ole säteilytaustaa.

Betoniä käytetään laajalti paitsi rakennustöiden yhteydessä myös säätiön järjestelyissä, mutta myös kappaletavaroiden, kuten päällystyslautojen, jalkakäytävien, puutarha-maljojen ja figurien valmistuksessa. Korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava tuotannon oikeaa teknologiaa, mikä on erityisen tärkeää valmistettaessa materiaalia omilla käsilläsi.

Laatu betoni näyttää hyvältä

Tärkeimmät betonin parametrit

Betonin laadun tärkeimmät indikaattorit ovat sen brändi ja luokka. Sen ominaisuuksia, kuten alhaisissa lämpötiloissa, veden kestävyys ja plastisuus, pidetään toissijaisina. Betonin parametrien oikea valinta edellyttää, että voit selata luokituksen periaatteita. Betonin luokka määrittää sen resistenssin kuormituksiin, ilmaistuna megapaskeina (MP), ja osoittaa sen taatun lujuuden. Betonimerkki osoittaa sen keskimääräisen lujuuden ja ilmaistaan ​​kg / cm3. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin tärkeimmät parametrit.

Kommentti taulukkoon:

 • Jäätymisen maaperän säätelyn tärkeä ominaisuus on betonin ylläpitämien jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä. Se on merkitty kirjaimella F ja luonnehtii betonin palamisen kestävyyttä, sitä suurempi F-arvo, sitä parempi.
 • Betonin vastustuskykyä veden tunkeutumiseen sen rakenteeseen on merkitty kirjaimella W ja se kuvaa veden kestävyyttä. W: n arvot voivat vaihdella 2: stä 20: een, sitä suurempi tämä luku, sitä vähemmän mikroskooppisten onkaloiden materiaalin sisäisessä rakenteessa, mikä osaltaan tuhoaa sen jäädyttämisen aikana.
 • Rakennustason sopivuus luonnehtii sen plastisuutta, jota merkitään kirjaimella P. P: n arvot voivat vaihdella välillä 1-5. Liuoksen plastisuus on ajan ominaispiirre, joka osoittaa kykynsä täyttää rakennuksen rakenteen ontot omalla painollaan. Korkean lujuuden omaavia ratkaisuja käytetään säätelemättömien alueiden kaatoon.

Ainesosat

Betonin, sementin, hiekan ja sora-, kivi-, sora- ja muut täyteaineet ovat tarpeen. Tällä hetkellä aineen ainutlaatuisten ominaisuuksien antamiseksi siihen lisätään erityisiä lisäaineita, joita kutsutaan pehmittimiksi.

Säätiön päärungon suojelemiseksi sakkauksesta ja veden aggressiivisista vaikutuksista käytetään usein sementin ja hiekan liuoksesta valmistettua substraattia. Sementtilaasti, jolla ei ole raunioita ja lujitemuovia, ei ole suurta lujuutta, mutta se kykenee suorittamaan suojaavia toimintoja.

Pääosa on laadukasta sementtiä.

Sementtilietteen kaikkien ainesosien sitova komponentti on sementtiä. Portland-sementti on tunnettu erinomaisesta laadustaan ​​ja sisältää jopa 80% kalsiumsilikaattia, joka erinomaisesti tarttuu käsiteltyyn substraattiin ja jolla on liimaominaisuuksia. Mitä korkeampi sementtiryhmä, sitä vahvempi betoni on. Sementti M-500: ta käytetään usein yksityisten talojen liuskan perustusten järjestelyssä.

Laadukas sementti - betonin perusta

Kun käytät tuotemerkkiä M 400, säätiön toiminta-aika pienenee. Jos rakennustyö tehdään negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa, Portland-sementti sopii hyvin, mutta alle 17 asteen lämpötiloissa siihen lisätään plastisointiaineita. Vahvan lämmön avulla käytetään portlandsementtiä kuonan täyteaineella.

Sementtilevyssä oleva kirjain D ilmaisee koostumuksensa epäpuhtauksien määrän ilmaistuna prosentteina sen kokonaistilavuudesta. Korkealaatuisesta sementistä koostuu koostumukseltaan enintään 20% epäpuhtauksista, sen on oltava vapaasti virtaavaa ja kuivaa eikä sen massassa ole kosteaa kokkareita. Kun ostat sementtiä, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen pakkaus on ehjä ja siinä on merkintä merkinnällä.

Valitse hiekka paremmin

Sora- tai raunioainesäiliön lisäksi hiekkaa käytetään välttämättömästi seoksen valmistamiseen. Se voidaan sulkea pois seoksen koostumuksesta, kun suuri aggregaatti voidaan tiivistää siten, että komponenttien väliset välekset ovat hyvin pieniä. Korkealaatuisen hiekan hiukkaset eivät saa poiketa suuresti toisistaan ​​kooltaan, ja niiden poikkileikkaus on puolentoista ja viisi millimetriä. Kasvillisuus, paperi ja muut fragmentit, jotka hajoavat ja rikkoutuvat, vähentävät valmiin tuotteen lujuutta, joten ennen käyttöä hiekka on siivilöity seulan läpi.

Joki-hiekalla on hyvät toimintamallit, se ei sisällä savi sulkeumia, koska se on materiaali, joka on kaivettu kauralla. Saviin sisältyvät betoniseoksessa olevat esteet heikentävät kykyä sitoutua täyteaineen elementteihin ja itse asiassa ne tuottavat valetun tuotteen vahvuuden. Hiekkahiukkasten poistaminen hiekasta on melko vaikeaa, sillä se on liotettava ja puolustettava, mikä on erittäin työlästä ja kannattamatonta, joten on parempi käyttää jokihiekkaa, vaikka se onkin kalliimpaa.

Alueilla, joissa louhokset sijaitsevat, voidaan ostaa keinotekoisesti valmistettua hiekkaa hienoksi murskattua kiveä, jolla on suuri massa ja tiheys. Jos se on kunnolla seulottu seulan läpi, niin sen toimintaominaisuuksissa se ylittää hiekkaa joelta. Sovellettaessa sitä on otettava huomioon, että valmiin tuotteen paino on huomattavasti korkeampi kuin normaalin hiekan käyttäminen. Säteystasoa voidaan myös lisätä.

Valitsemme murskattua kiveä betonin tarkoituksen mukaisesti

Betonin lujuus täyttää rauniot. Sopivat materiaalin murskatut kivityöt. Veden avulla leikatut kivet eivät tarjoa hyvän seoksen komponenttien tarttumista, joten niitä ei tule käyttää.

Ihannetapauksessa tarvitaan eri jakeiden murskattua kiveä.

Yksittäisten hiukkasten koko vaihtelee kahdeksasta kolmekymmentäviisi millimetriin, suuria fragmentteja käytetään harvoin, useimmiten teollisessa tuotannossa. Sillan koostumus ei myöskään saa olla savi sulkeuma, se on puhdistettava roskista ennen käyttöä. Betonirungon käyttötarkoituksesta riippuen kevytpintaista savea ja muita vastaavia komponentteja voidaan käyttää täyteaineena.

Betonin suhteellinen koostumus.

Jotta betonilla olisi tarvittava suorituskyky ja suorituskyky, on varmistettava vaaditut mittasuhteet ainesosista. Seuraava taulukko auttaa tekemään konkreettisia omia käsiä vaaditulla arvolla sementin M500 perusteella. Jos haluamme sekoittaa betonia käsin, voimme seurata komponenteissa olevien materiaalien määrää ämpäreissä. Numerot kuvastavat volumetrisia mittasuhteita yhdellä sementtikauhdilla ja puolen veteen.

Miten tehdä konkreettisia

Miten tehdä konkreettisia

 • Betonimassan osat
  • Sementti ja täyteaineet
  • Vesi ja lisäaineet: laatu ja tarkoitus
 • Reseptit ja betonivalmistus
  • Miten häiritä: tapoja ja vinkkejä

Betoni on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista, joita käytetään teollisessa ja yksityisessä rakentamisessa. Ominaisuuksiltaan ja ominaisuuksiltaan sekä jatkuvasti parantavan valmistustekniikan ansiosta betoni voidaan yhdistää sellaisiin suosittuihin luonnonmateriaaleihin kuin marmori tai graniitti. Huolimatta alhaisesta esteettisestä houkuttelevuudestaan, säteilyn puute ja mahdollisuus koostumuksen täsmällisiin tietoihin ovat tämän keinotekoisen rakennusmateriaalin edut.

Prosessikaavio betonimassan kovettumiselle.

Jotta voisit ymmärtää, miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi, sinun on ensin määritettävä käytetyn materiaalin tarkoitus.

Betoni B7,5 viittaa ns. Kevytbetoniin, ja se toimii säätiön perustana, koostumuksena, joka tasoittaa lattian pintaa eri kivilannoille.

Betoni B15 käytetään täyttämään pohjan, lattiat, monoliittiset kattotuolit, portaat ja muut rakenteelliset elementit.

Tämäntyyppinen betoni, joka täyttää suurimman osan yksityisen rakentamisen tarpeista suoraan rakennustyömaalla, ei ole vaikea, mutta on vaikeampaa valmistaa betonia korkeammilla ominaisuuksilla.

Betoni on materiaali, jonka ominaisuudet ovat suurelta osin riippuvaisia ​​tuotantoteknologiasta, valmistuksessa ja tiivistämisessä käytettävistä laitteista, lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden noudattamisesta ja tietysti komponenteista.

Betonimassan osat

Takaisin sisällysluetteloon

Betonimassan osuus.

Sementti on ryhmä sitovia jauhemaisia ​​aineita savesta, marlista tai kalkkikivistä, joissa on erilaisia ​​lisäaineita. Portland-sementti on suosituin niistä, koska kalsiumsilikaattien prosenttiosuus on melko korkea. Käytetään kahta tyyppiä portland-sementtiä:

 • lisäaineiden määrä puuttuu tai ei ylitä 5%, merkitty CEMI: ksi;
 • on lisäaineita 6 - 35% - CEM II.

Kotimaan merkintä lisäaineiden mukana on osoitettu kirjaimella D ja numerolla, joka on merkitty brändin jälkeen. Esimerkiksi 450 ml: n 450-D15-Portland-sementillä on 15% lisäaineista. Näin ollen se on sementtityyppi II; kotimaisten merkintöjen sisältämien lisäaineiden puuttuminen näyttää D0: sta ja nimeää tyypin I sementtiä.

Portland-sementin käyttö on perusteltua alhaisella ilman lämpötilalla, jos keskimääräinen päivä- arvo ei ylitä + 10 ° C: n merkkiä. Kuivalla kuumalla säällä kuoria Portland-sementtiä (CEM III) tulisi käyttää kipsi- ja muurauslaastareita ja aitausta varten.

Vinkki: sementin ostamisessa on varmistettava, ettei se ole kostea eikä se tartu kiinni (eli se ei ole menettänyt käyttöominaisuuksiaan), ja se on myös varustettava merkinnällä.

Betonimassan täyteaineita käytetään: hieno - hiekka, karkea sora ja murskattu kivi.

Rakenteen rakenne betonista ja paineistetun betonin stressitilasta.

Hiekka on joki ja rotko, ensimmäinen on edullista betonille, koska se ei sisällä saviä ja lietettä, mikä estää liuoksen parhaat adheesiot aggregaatilla, mikä vaikuttaa haitallisesti betonin yleiseen lujuuteen. On mahdollista käyttää kivirakenteiden kivenmuodostuksen aikana muodostettua keinotekoista hiekkaa. Se on pestävä ja seulotettava partikkelikokoon. Betonilla tällaisen hiekan käyttö on vahvaa ja raskaampaa, mikä on otettava huomioon lattian kuormituksen laskemisessa, jos sitä käytetään laskeumana. On muistettava, että tällaisen hiekan säteilyn tausta vastaa alkuperäiskankaan taustaa.

Sora- tai murskakiven käyttö suurena täyteaineena tarjoaa betonille tarvittavan lujuuden. Optimaalinen partikkelikoko ei saa olla alle 8 ja yli 35 mm. Korkea karheus - pääasiallinen laatu, mikä edistää materiaalin parasta kiinnittymistä. Betonin koostumuksessa on suositeltavaa käyttää erikokoisia hiukkasia tai sekoittaa keskikokoista ja suurta murskattua kiveä. Tästä johtuen, kun tamping varmistaa partikkeleiden tiukan sovituksen ja aukkojen muodostuminen ei ole sallittua.

Vinkki: Muista puhdistaa kaikki käytetyt täyteaineet erilaisista epäpuhtauksista ja roskista seulomalla seulan läpi.

Takaisin sisällysluetteloon

GOST säätelee veden laatua betonipainojen ja -laastareiden valmistukseen. Läsnäolo siinä: hapot, emäkset, sokerit ja öljyt ovat mahdotonta hyväksyä. Ei ole suositeltavaa käyttää jokia, suolaa ja puutteellisesti käsiteltyjä jätevesiä. Käytä juomavettä.

Kalkin käyttö betoniseoksessa edistää sen työstettävyyttä ja pinnan tasaista tasoittamista, mutta se estää materiaalien tarttumisen, minkä vuoksi sen käyttökelpoisuus on jätetty päällikön harkinnan mukaan. Pushonny kalkkia (jo sammunut) myydään rautakaupoissa kuivana sekoitus- tai kalkkipastaaina.

Taulukko betonimerkkien ominaisuuksista.

Pehmentimet tekevät konkreettisesta massasta muovia ja helpottavat levittämistä.

Superplasticisaattorit ovat harventavia lisäaineita, jotka lisäävät betonin lujuutta, kylmää kestäviä ja vedenpitäviä ominaisuuksia ja vähentävät veden määrää.

On myös lisäaineita, jotka nopeuttavat liuoksen nopeaa jähmettämistä ja päinvastoin hidastavat tätä prosessia. Ilmastukseen tarkoitetut lisäaineet, joihin liittyy suurempi määrä ilmaa betonin massassa, lisäävät sen jäätymisvastusta ja pienentävät kosteutta.

Takaisin sisällysluetteloon

Kevytbetonin B7.5 tuotanto Portland-sementistä M400-D0: 34 kg hiekkaa ja 11 litraa vettä otetaan 25 kg sementtiin.

Hiekkakerros kaadetaan valmistettuun pohjaan, sementti hajotetaan ylhäältä, komponentit sekoitetaan perusteellisesti rakeilla, kunnes homogeeninen. Seos kostutetaan pienellä määrällä vettä ja tiivistetään puupalkin avulla. Tuore betoni on peitettävä kalvolla, jotta vältetään veden nopea haihtuminen, mikä voi vaikuttaa pinnoitteen laatuun.

Osittain nestemäisen betoniseoksen B15 valmistaminen Portland-sementistä M400-D0: 25 kg sementtiä: 54 kg hiekkaa, 125 kg soraa ja 15 litraa vettä. Käytettäessä 200 litraa betoniseoskomponentteja jaetaan seuraavasti: 44 kg sementtiä, 94 kg hiekkaa, sora 220 kg, vesi 26 litraa.

Kaada 90% käytetystä vedestä betonisekoittimeen, lisää 90% mitatusta sementistä ja hiekasta. Sekoita kunnes komponentit ovat tasaisesti jakautuneet, lisäämällä jäljellä olevaa sementtiä ja lisäämällä vettä. Seuraavassa vaiheessa lisätään lisäaineita, kun taas neste sekoitetaan veden kanssa, ja vasta sen jälkeen tehdään sora tai murskattu kivi. Lisää tarvittaessa vettä, se on sekoitettava sementin kanssa ja sementtimaito lisätään betonisekoittimeen.

Prosessin ei pitäisi kestää yli 10 minuuttia välttää massan erottaminen ja ennenaikainen kovettuminen. Liuos siirretään paikoilleen paikoilleen, ja kun koko erää ei kuljeteta välittömästi, jäljellä oleva massa sekoitetaan mukana toimitetussa betonisekoittimessa.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonisekoittimen etu tässä prosessissa on kiistämätöntä, koska yhtenäiset laatusekoitukset ja mittasuhteiden säilyttäminen vaikuttavat merkittävästi betonin laatuun ja sen teknisiin ominaisuuksiin.

Kun omat kädet vaivataan, on vaikeaa saada aikaan nopeasti ja yhdenmukaisesti kuivien materiaalien kostumista, jotkut niistä voivat jäädä pohjaan kuivassa muodossa rikkomalla betonin massan sisältämien aineiden osuuksia, mikä epäilemättä vaikuttaa sen lujuuteen ja laatuominaisuuksiin.

 1. Aseta betonisekoittimeen enintään 40 metrin etäisyydellä asennuskohteesta, koska kuljetus helpottaa massan erottamista ja sen nopeaa kovettamista.
 2. 5 ° C: n ilmalämpötilassa vaahdotetun massan osat on lämmitettävä vedellä. Sen pääosa on sekoitettu hiekkaan, sementtiin ja loput vesi lisätään. Sementtiä ei voi sytyttää kuumaan veteen (> 50 ° C), koska se välittömästi kovettuu! Jos käytetään lisäaineita, jotka mahdollistavat työskentelyn alhaisissa lämpötiloissa, lämpenemisen tarve eliminoituu.
 3. Korkealaatuisen vaivaamisen vuoksi komponenttien määrä ei saa olla yli 80% betonisekoittimen tilavuudesta.

Miten tehdä konkreettisia itse. Osuuden ja brändin koostumus

Veteen sekoitettuna sideaine, joka johtuu kiinnitys- ja kovetusprosesseista, muunnetaan kivi- kaltaiseksi kappaleeksi, jonka lujuus on yhdistelmä (hiekka, murskattu kivi, sora)..

Tarvittavat komponentit liuoksen valmistamiseksi

täyte

Laastina käytetään hienoa kiviainetta (hiekkaa), ja betoniin - sekä hienoa (hiekkaa) että karkeaa (murskattua kiviä, soraa) käytetään. Laastien (muuraus ja kipsi) valmistuksessa käytettiin hienoa hiekkaa, jonka halkaisija oli 2 mm. Joskus karkeaa hiekkaa (enintään 4 mm) lisätään kipsiin, jolla on erityinen rakenne. Ukrainan markkinoilla toimittajat tarjoavat yleensä kahta hiekkaa: kalliot ja joki. Kalliohiekka, yleensä hienorakeinen (raekoko 0,5 - 1,5 mm). Kaurahiekassa on suuri määrä epäpuhtauksia, kuten savipartikkeleita. Sitä käytetään pääasiassa ratkaisujen valmistukseen. Joki-hiekka on keskikorkea, se on puhtaampaa ja kalliimpaa kuin kallio ja sitä käytetään betonin valmistukseen.

Vähärasvaisessa betonissa (lujuusluokassa B7.5) vain hiekka voi toimia karkeana betonina, hiekana ja soraa (soraa), jonka halkaisija on enintään 31,5 mm. On tarpeen käyttää erilaisten fraktioiden murskattua kiviä niin, että valmiiden betoniseosten välillä kivien välillä on mahdollisimman vähän aukkoja.

Varoitus! Täyteaine ei saa sisältää epäpuhtauksia puun, lasin, kasvien, maaperän, turpeen, silty- tai silty maaperän muodossa. Kaikki epäpuhtaudet on poistettava - parasta hiekkaa ja soraa seulan läpi.

sementti

Sementti on yleinen nimi joukolle jauhettuja sideaineita, jotka perustuvat savi-, kalkkikivi- ja marmorikiviin sekä erilaisiin lisäaineisiin. Suosituin sementtityyppi on portlandsementti (Portlandin niemimaan nimi Englannista), joka sisältää suuren osan kalsiumsilikaateista. Yksityisen talon rakentamiseen käytetään yleensä kahdenlaisia ​​Portland-sementtiä. Tyyppi I - ilman lisäaineita (tarkemmin sanottuna niiden määrä ei ylitä 5: tä prosenttia); Euroopan sementti luokituksessa on nimitys CEM I. Tyyppi II - lisäaineilla (6-35%); Eurooppalaisessa luokituksessa tämäntyyppiset sementit on nimetty CEM II: ksi. Kotimaisessa käytännössä sementin sisältämien lisäaineiden läsnäoloa osoitetaan kirjaimella D numerolla, joka on merkitty merkintäkoodilla brändin jälkeen. Esimerkiksi PC 500-D20: n merkinnällä kerrotaan, että 20% lisäaineista on läsnä 500 brändin Portland-sementissä eli se on tyypin II sementtiä. Nimitys DO osoittaa, että sementissä ei ole lisäaineita eli tyypin I sementtiä.

Muuraus- ja kipsilevyjen valmistukseen käytettiin sementtiluokkia 32.5 (M400) ja 42.5 (M500). Portland-sementti soveltuu huonolaatuisissa olosuhteissa käytettävien seosten valmistukseen (jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila on alle + 10 ° C). Korkeissa lämpötiloissa esimerkiksi kuumennettaessa kuona Portland-sementtiä (tyypin III sementtiä - eurooppalaisissa sementti luokituksessa nämä sementit on nimetty CEM III: ksi) oikeutetuksi - sitä voidaan käyttää kipsi- ja muurauslaastareiden valmistukseen lattialle tai aidalle.

Varoitus! Osta sementti merkittyihin pusseihin. Ennen ostamista, tarkista, ettei se kukoistaa tai jos se on kostea - sellaista sementtiä ei voida käyttää. Jotta varmistettaisiin, että pussissa oleva sementti vastaa pakkauksessa ilmoitettua tuotemerkkiä, materiaalia on ostettava vain arvostetuilta valmistajilta.

kalkki

Limea käytetään sementti-kalkkilaastareiden valmistukseen ja sitä käytetään myös sementtilaastien työstettävyyden parantamiseen. Nykyään ei enää ole tarpeen sammuttaa kalkkia liuosten valmistamiseen - voit ostaa valmiiksi hydratoitua (puristettua) kalkkijauhetta kuivana seoksena, joka on pakattu pusseihin tai kalkin taikinaan kaivoissa. Se lisätään sementti-kalkkiseinä- ja kipsilevyihin, mikä parantaa niiden työstettävyyttä.

Varoitus! Kun käytät kalkkia, on syytä tarkkailla syövyttäviä ominaisuuksia. Kaikki työ on suoritettava käsineissä ja varmistettava, että kalkki ei pääse iholle tai silmiin.

lisäaineet

Lisäaineet, jotka muodostavat laastin tai betoniseoksen, muuttavat joitain ominaisuuksiaan. Pehmittimet - pehmittimet - lisää seoksen sujuvuutta, mikä tekee mahdolliseksi helpommin levitettävän nestemäisen liuoksen saavuttamisen. Superplasticizers - harvennushakut - mahdollistavat veden sekoittumisen sekoittamisen, seoksen prosessoitavuuden parantamisen, betonin tai laastin lujuuden, veden kestävyyden ja räykkyydeltään. Jotkut lisäaineet kiihdyttävät laastin tai betoniseoksen kovettumista, myös sellaisia, jotka mahdollistavat työn monenlaisissa lämpötiloissa (usein +35 ° C - -5 ° C ja jopa -10 ° C). Lisäaineita hidastavat betonin kovettumisprosessia, mikä on erityisen kätevää kuumentamisen aikana betonitoimiseksi. Aerating-lisäaineet lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vähentävät kovettuneen betonin kosteutta. Suurin osa lisäaineista myydään nestemäisessä muodossa muovipakkauksissa, jotka sisältävät tietoa lisäaineen ominaisuuksista, määrästä ja annoksesta. Lisäaineet ovat tavallisesti enintään 2 painoprosenttia sementtiä.

Betonin ja laastin valmistukseen tarkoitettua vettä ohjaa GOST. Sen on oltava juomakäytön vaatimusten mukainen eikä siinä ole epäpuhtauksia, erityisesti happoja, emäksiä, öljyjä ja sokereita. Älä käytä suolaista ja huonosti käsiteltyä jätevettä. On parasta noudattaa periaatetta, jonka mukaan kaikki juomavesi soveltuu myös liuoksen sekoittamiseen. Jos aiomme käyttää vettä joki tai järvi, meidän pitäisi tarkistaa sen sopivuudesta rakennuslaboratorioon.

Sementille on tunnusomaista lujuusmerkki, joka ilmaisee (keskimäärin) puristuslujuuden kgf / cm.

Standardit perustivat Portland-sementin seuraavat merkit: MZOO, M400, M500. M550, M600. Mitä korkeampi sementtituote on, sitä vahvemmat rakenteet perustuvat betoniin. Suurin kysyntä M400: n ja M500: n yksityisessä rakentamisessa. Eurooppalaisten standardien mukaan (samoin kuin Venäjällä ja Valko-Venäjällä) sementin voimakkuuden arvioimiseksi luokkiin käytetään (määritelty MPa: ssa), nimittäin: 22,5 (vastaa suurin piirtein Ukrainassa voimassa olevan standardin arvoa 300); 32,5 (suunnilleen vastaa merkkiä 400); 42,5 (suunnilleen vastaa merkkiä 500); 52,5 (vastaa suunnilleen merkkiä 600).

betoni

Mihin betonia käytetään

Betoni B7.5 niin sanottu laiha betoni, käytetään pohjana, kun kaatamalla perusta se suoritetaan tasoitus lattia kerroksen ja perän terasseilla. Vuodesta B15 betoniperustuksia toteutetaan (nauhan säätiö, seinät, levyt), päällekkäisiä kruunua kattoon, lattialle pohjakerrokseen, kruunuja ja kirjoituksia katto ullakolla seinät, monoliitti silta ja portaat.

Rakennustyömaalla on suhteellisen helppoa valmistaa betonia, jolla on alhainen lujuus B7.5- ja B15-betoni, jotka vastaavat useimpia yksityisen rakentamisen tehtäviä. Korkeamman luokan betonia, jolla on suurempi lujuus ja muut ominaisuudet, on paljon vaikeampaa tehdä. Betonin kevytyhdistelmä, kuten laajennettu savi, on vaikeampi valmistautua rakennustyömaalle. Itse asiassa valittaessa komponentteja on otettava huomioon aggregaatin huokoisuus, sen kyky absorboida vettä sekä noudattaa tiukasti seoksen erityistä formulaatiota. Komponenttien annostelujärjestys on erilainen ja seoksen valmistusajankohta on jonkin verran pidennettynä siten, että aggregaatti on riittävästi kostutettu. Tällainen betoni soveltuu esimerkiksi tölkkien täyttötyyppien täyttämiseen muurattujen pohjaseinien päälle.

Mikä on hyvää konkreettista

Betoni on kovettunut sementin, aggregaattien, veden ja lisäaineiden seos. Komponenttien lukumäärä on valittava siten, että saadaan aikaan tarvittava koostumus betoniseoksesta sekä betonin suunniteltu tiheys ja lujuus. Yleensä tarvitaan normit koostumuksen, taulukoiden, määrittämiseksi, joiden perusteella määritetään 1 m3: n seoksen käyttöresepti. Hiekan määrä on erittäin tärkeä. Pääsääntöisesti sen on oltava vähintään 30 painoprosenttia kokonaisaggregaatista. Haluttuun sakeuteen varmistaa asianmukaisen veden massasuhde ja sementin (vähemmän kuin tämä suhde on, sitä suurempi juoksevuus seos) tai erityisesti valittuja lisäaineita.

Sementin, hiekan ja soran tiheys (murskattu kivi), joka on yleensä esitetty taulukoissa, on tiheys (esimerkiksi 3,1 kg / l sementille ja 2,65 kg / l hiekalle). Näitä arvoja käytetään seoksen työformulaation muodostamiseen.

Todellisuudessa, kun sementti, hiekka tai sora (murskattu kivi) kaadetaan kauhaan tai kottikärryyn, materiaali irtoaa ja vie enemmän tilaa, toisin sanoen sillä on pienempi tiheys.

Näin ollen 10 litran kauhaan ei sovi 31 kg sementtiä vaan vain 13 kg. Koska sementin irtotiheys on keskimäärin 1,3 kg / l. Tilanne hiekalla näyttää samanlaiselta: 10 litran kauhassa se ei mahdu 26,5 kg: iin, mutta 16,3 kg, koska hiekkapaperin tiheys on 1,63 kg / l. Seoksen komponenttien mittaaminen kauhoilla, niihin kaadetun materiaalin pinta tasoitetaan poistamalla liika lankusta; älä käytä umpin sisältöä.

Ihonbetonilla tulisi olla märän maaston sakeus. Sellaista paksua seosta, joka sisältää vähän sementtiä, on vaikea sekoittaa perusteellisesti betonisekoittimessa. Jos seosta tulisi käyttää pohjana, maaperän vakiinnuttaminen perustusten alapuolella, on parempi tehdä se välittömästi säätökuopassa.

Jos betonitointi suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, on vähennettävä veden määrää sekoittaen 10-20% ja lisäämällä sopiva lisäaine.

Varoitus! Älä lisää vettä, jotta betonin seos olisi enemmän nestemäistä. Liian paksussa seoksessa on parempi lisätä sementtipastaa, jolla on samat sementti- ja vesimäärät.

Yhden tunnin säiliöön 200 litran tilavuudella voit valmistaa noin 1 m3 betoniseosta. Jos haluat valmistaa enemmän seosta tunnissa (esim. Päällekkäisyyden suorittamiseksi), harkitse valmisbetonia tai sekoita betonia samanaikaisesti kahteen tai kolmean betonimyllyyn. Esimerkiksi 65 metrin pohjaseinän rakentamista varten, jossa on 60 x 30 cm: n osa, tarvitaan noin 12 m2 betonia B15 ja lähes 6 m2 vähärasvaista betonia 10 cm: n paksuudelta.

MERKINTÄ BETONI

Tärkein ominaisuus betonille on puristuslujuus. Viime aikoina betonin lujuus arvioitiin vain sen brändin avulla (osoitettu kirjaimella M numerolla, joka osoittaa näytteiden puristuslujuuden aritmeettisen keskiarvon kgf / cm2: ssä). Täydellinen tuotemerkki on M50: stä M l000: een.

Tänään konkreettisen betonin lujuusindikaattori, joka on esitetty sääntelyasiakirjoissa, on betonin luokka (merkitty kirjaimella B, jossa on luku, joka osoittaa taatun lujuuden MPa: ssä, eli otettu taatun turvallisuuden ollessa 0,95, mikä tarkoittaa, että ilmoitettu lujuus on 95% tapauksissa 100%). Täysi valikoima luokkia on B3.5-B80. Päähakemusalueella luokkien ja betonityyppien noudattaminen on seuraava: B7.5 (M100); B10 (M150); B12,5 (Ml 50); B15 (M200); B20 (M250); B22,5 (M300); B25 (M350); B30

Miten tehdä konkreettisia?

Betoni - materiaali, jota käytetään korjaamiseen ja rakentamiseen. Se voi olla nestemäinen tai tahnamaista. Riippuen siitä, mihin tavoitteisiin olet tekemässä, tämä on betonin paksuus.

 1. Vahvuusmerkkejä
 2. Konkreettisen tuhoutumisen syyt
 3. Materiaalien valinta
 4. Videoopetusohjelmat

Betoni itsessään ei voi ostaa valmiiksi, koska se kovettuu nopeasti, minkä jälkeen se tulee käyttökelvottomaksi. Siksi se valmistetaan sekoittamalla sementtiä, hiekkaa ja soraa juuri ennen rakentamista.

Tänään opit paljon konkreettisista - mistä ja mistä syistä se murtuu, millaisia ​​komponentteja siellä on, miten valita ne oikein, miten tehdä konkreettisia kotona ja muita mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Mitkä ovat vahvuusmerkit ja mitä se on?

Tämä parametri mittaa suurimman kuormituksen arvon yhdellä neliösenttimetrillä kaikilla rakennusmateriaaleilla (betoni, laasti, tiili jne.).

Esimerkiksi sinulla on kaksisataa merkkiä. Tämä tarkoittaa, että sen neliösenttimetri voi tukea painoa kaksisataa kiloa. Tyypillisesti tiilipinta on kolmesataa neliösenttimetriä. Nämä kaksi lukua (300 ja 200) kertovat, että paino, joka ylläpitää yhtä tiiliä (kuusikymmentä tuhatta kiloa).

Betonia on kaksi merkkiä - M100 ja M200.

Saadaksesi sadan betonin, tarvitset:

• 400 sementin kauha. • Hiekka - kolme kauhaa.

• Kolmekymmentäviidennen murto-osan kalkkikiveä - kuusi kauhaa.

Tätä betonielementtiä käytetään pääasiassa täyttämään pohja maassa.

Jos haluat tehdä konkreettisia kaksisataa merkkiä, tarvitset:

• 400 sementin kauha. • Hiekka - kaksi kauhoa.

• Kalkkikiven murskattu kivi kolmekymmentäviidennen murto-osan - viisi kauhaa.

Sitä käytetään kantavissa kantokankaissa, palkkeissa, sokeissa tiloissa sekä tiilipylväät ja paljon muuta.

Ei ole mikään salaisuus, että ennemmin tai myöhemmin sileä ja sileä betonipinta joutuu lopulta halkeamiin, minkä seurauksena päällyste tuhoaa edelleen. Kuvaamme syitä siihen, miksi tämä voi tapahtua.

Konkreettisen tuhoutumisen syyt

Ylimääräinen vesi

Asiantuntijat uskovat, että jos yllätätte sitä vesimäärällä liuokseen, betoniseos kotona, sitten sekoitettu seos kerrostuu ja ilmakuplat ilmestyvät siihen. Tämä johtaa siihen, että valmiin rakenteen menettää pieni kantavuus.

Siksi katsotaan, että on parasta vaivaa betonia paksulla sakeudella. Käyttämällä tällaista työkalua kuin täryttimellä tai vibro-pöydällä voit tiivistää soraa tai kivet laastilla ja luoda niiden välisen etäisyyden.

Mielenkiintoinen yksityiskohtia: kun ydinvoimalaa rakennetaan, vettä ei koskaan lisätä betoniin - sitä tarkkaan valvotaan.

Betoni kuten tiheys on melko vaikea tehdä kotona, koska se on hankalaa manuaalista käsittelyä, joten se on suositeltavaa tehdä seos keskimääräisen konsistenssin.

Joten, jotta laadukasta betonia kotona, ohjataan käytetty määrä sementtiä. Jos esimerkiksi lisätään puoli sementtiä betonia betonisekoittimeen, vettä kaadetaan hieman pienemmäksi, sitten sekoitetaan keskikokoista betonia. Älä tee seosta voimakkaasti nesteeksi, koska lasin paino joka tapauksessa puristuu ja halkeamat tulevat näkyviin pinnalle.

Murtumia ilmenee delaminoitumisen seurauksena, kun kivet vähitellen putoavat alas ja hiekka kevyempänä materiaalina nousee ylös. Tämän seurauksena täytön pinta tulee hyvin kyllästetyksi hiekalla, mikä johtaa halkeamiin levittämällä.

Jos kaadatte konkreettisia tuotteita tällaisesta vedestä täytetystä seoksesta, niiden pinta on varmasti rikkoutunut.

Siinä tapauksessa, että kaikesta huolimatta pinta on peitetty halkeilla, on olemassa ulospääsy - kunnes betoni on täysin jäädytetty, sileät halkeamat lian avulla.

Kiinteiden komponenttien puute (kivet)

Jos esim. Lasin laske- misen ja kuivaamisen jälkeen yksi osa näyttää tavalliselta ja toinen on halkeamia, niin käytät kivet tai erikokoisia murskattuja kiviä - esimerkiksi yhdestä suuresta ja toisesta pienestä.

Betonin pinta voi kuitenkin särkyä, vaikka käytät hyvin pieniä murskattuja kiviä tai sekoitat betonia eri raunioilla.

Betonilaastin sen määrän pitäisi olla tarpeeksi, jotta se täysin kirvelisi jokaisen erän kiviä. Muuten betoni on melko heikko voimaa.

Kuumat auringosta auringosta

Älä anna suoraa kuumaa auringonvaloa juuri pinnalle, joka on juuri kaatunut betonilla. Kesällä, kun on sietämätöntä kuumuutta ja kirkkaan aurinko paistaa, pinta voi kuivua hyvin nopeasti eikä ole aikaa tarttua, mikä aiheuttaa halkeamia pinnalla.

Jos pintaa ei voida peittää paahtamalla auringosta, vedä sitä vettä säännöllisesti.

Huono erälaadun laatu

Älä unohda, että betonipaino on sekoitettava huolellisesti ennen suoraa käyttöä.

Jos käytät betonisekoittimen vaivaamista varten, estää seoksen tarttumisesta ja nopeasta vaivaamisesta noudattamalla sääntöjä, jotka koskevat sen lisäämistä rakennusmateriaaleihin.

Ennen kaikkea kaada vähän vähemmän vettä siihen kuin pitäisi. Nyt nukahdu hauras - puolet standardista, sitten sementti kokonaan. Odota hetki ja täytä loput hiekka.

Kun betoni on saavuttanut melkein halutun sakeuden, unohdat jäljellä olevan soran ja viiden sekunnin jälkeen lisää loput vedestä.

Koska sementti nukahtaa nukkumisen jälkeen soraa ja vettä, se ympäröi jokaisen kiven piikkiin.

Huono hiekka

Älä käytä hiekkaa, joka sisältää saviainetta, koska se vaikuttaa haitallisesti betonirakenteen koskemattomuuteen.

Sementin ylimääräinen määrä

Siinä tapauksessa, että seoksessa on sementtiä ylimäärin, pinta voi halkeilla kuivumisen aikana.

Jäätymislämpötilat ulkona

Jos et käytä erityisiä lisäaineita betonin laadusta riippumatta, pinta saattaa peittyä halkeilla.

Tämä tapahtuu usein esimerkiksi silloin, kun teet sokean alueen talon tai kesämökin lähellä myöhään syksyllä, kun se oli kylmä ja kostea ulkona. Sokea alue kuivuu pitkään, joten jos huurre iskee yöllä (joka on usein aikavyöhykkeellä), niin vuoden kuluessa pinta alkaa sortua ja sen yläosa irtoaa.

Muista, että betoni kuivuu vain kaksikymmentäkahdeksan päivää myöhemmin.

Oikea materiaalien valinta

Muista kultainen sääntö - sitä paremmin valitut materiaalit, sitä vahvempi betonituote tulee esiin.

Vettä on käytettävä mahdollisimman puhtaana, esimerkiksi pylväästä tai kaivosta. Vedessä ei voi käyttää vettä rasvojen tai öljyjen kanssa, samoin kuin sadevettä.

Käytä soraa murtovaiheisen kalkkikivisekoituksen kanssa indikaattoreista kaksikymmentä kolmekymmentäviisi. Tämä vaihtoehto sopii parhaiten sen hinta / laatusuhteessa.

Betonin tekemiseksi voimakkaammin murskattu kivi, esimerkiksi graniitti tai dolomiitti. Vaikka sinun pitäisi olla varovainen graniitin kanssa - joskus sillä on taustasäteilyä, joka ylittää normin.

Sementin valinta

On parasta käyttää neljäsataa sementtimerkkiä. Suosituimmat valmistajat ovat Balakleevka (merkintä ShPTs ӏӏ / B-Sh-400) ja Amvrosiyivka (merkintä PC ӏӏ / B-Sh-400). Tämä ei tarkoita sitä, että muut valmistajat ovat huonompia, mutta asiantuntijat suosittelevat käytettyjen merkkien ja suuntausten käyttöä.

Hiekkavalinta

On parasta käyttää luontaista hiekkaa louhoksesta. Hänen hiekan hiutaleilla on epäsäännöllinen muoto ja siksi paremmin tarttuvat toisiinsa betoniseoksessa. Kuitenkin, jos se louhitaan valumalla maan syvyyksistä, siinä voidaan löytää savi.

Joten opit konkretisiksi kotona. Kaikki onnistunut rakentaminen!