Erilaiset rakennuspalikat tekevät sen itse

Jokainen meistä tarvitsee perheen ja oman mukavan asuinpaikkamme. Joku haluaa asuntoa suurkaupungissa, ja joku haluaa elää siellä, missä voit kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä, pitää lemmikkejä, asua asuntoon sopivalla talolla ja tarvittavilla rinteillä. Mutta kaikilla ei ole varaa rakentaa kaikki tarvittavat tilat ostetuista rakennusmateriaaleista. Tässä tapauksessa ajattelemme, onko talon rakentaminen käsin tehtyyn materiaaliin mahdollista.

Höyrystyneet betonilohkot ovat kevyitä rakennusmateriaaleja, joten talon rakentamisessa ei ole tarvetta vahvistaa säätiötä.

Kaikki nämä sukupolvet ovat pyytäneet meiltä tätä kysymystä, joten riittävät menetelmät rakennusmateriaalien hankkimiseksi improvisoiduista keinoista on jo pitkään ollut tiedossa.

Optimaalisin ratkaisu tässä tapauksessa on asuntojen rakentaminen omasta alkaen siitä, mitä voidaan saada suoraan paikan päällä.

Tukirungon elementit: 1 - laastin ensimmäisen lohkon rivi; 2 - lisäkennolohkot; 3 rengas vahvistettu hihna; 4 - teräsbetonilattiat; 5 - eristävä tiiviste; 6 - monoliittinen betoniteräsvyöhyke; 7 - kattopäällysteinen teräsbetoni; 8 - betonista valmistettu hyppyjohde; 9 - vedeneristys; 10 - pohja.

Materiaaleista, jotka ovat kaikkein helppokäyttöisimpiä, joka löytyy joka paikasta, on maa tai pikemminkin maaperä, joka on hedelmällisen kerroksen alla. Muinaisina aikoina sekä asuinrakennukset että muut rakennukset rakennettiin maasta, mutta useammin niillä alueilla, joilla oli vain vähän metsää. Tämän materiaalin avulla valmistettiin muoveja muovaamalla tai tampingilla sekä käyttämällä muottipohjaa (maa pakattiin hyvin tiukasti).

Esimerkiksi jos omalla kädellä rakennettavan talon rakennustyöt suunnitellaan ilman kellarista, niin tuleva maaperä, joka on poistettu tulevasta perusrakenteesta, riittää rakentamaan talon seinät yhteen kerrokseen. Jos teet kellarissa talon voi jo olla kaksikerroksinen. Seinille ja sopivalle maaperälle, joka poistetaan altaan rakentamisen, viemäröinnin tai kuopan aikana.

Aikaisemmin ei ollut mahdollista koneistaa ainakin osaa tällaisen rakennusmateriaalin valmistusprosessista, mutta tietenkin meidän ei tietenkään tarvitse sekoittaa välttämättömiä ainesosia jalkoihisi, koska tähän on keksitty erityisiä koneellisia laitteita.

Pienien solujen betonilohkojen muurausseinät.

Erityismekanismeja myöten, rakennustöiden tilanne käytettäessä materiaaleja on parantunut huomattavasti. Käyttämällä sähköistettyä työkalua voit tehdä materiaalia - sekoittaa sen ja tiivistää sen. Tulos ei ole pahempi kuin antiikin, mutta kestää paljon vähemmän aikaa ja fyysistä työtä.

Kyseisten laitteiden laatijat pystyivät luomaan työkalun, joka soveltuu betonin ja muiden alhaisen kosteusrakenneseoksen ja -materiaalien tiivistämiseen sekä maadojen massaan. Ja tämä keksintö, joka on monien saatavissa hinnalla, mahdollistaa suurimman osan rakennusmateriaalista ja -osista valmistukseen suoraan rakennustyömaalla.

Maaperätekniikka

Tällaisen koneen avulla on mahdollista muodostaa seinälohkoja paikallisista raaka-aineista, mukaan lukien maaperästä "vyöhyke-injektio" -tekniikan avulla.

Tämän laitteen valmistusprosessi perustuu luonnollisen vaikutuksen lisääntymiseen "virtauskiilan" nimellä. Tärkein teknologinen piirre on se, että se siirtää samanaikaisesti muotoa, muovausjauheen massaa ja ahtopaikkaa. Ja kaikki tämä ilman tärinää ja ääniä. Se ei tarvitse sellaisia ​​perinteisiä prosesseja kuin massan annostelu, tuotteen koon hallitseminen ja paine, joka pumppaa boolin samankaltaisiin muovauslaitoksiin.

"Mini-supercharger" MN-05-muovauslaitteessa muodostuu tiheä ja yhtenäinen rakenne muotin koko tilavuuden yli ja tuotteen mitat aina vastaavat muotoa kaikilta osin. Kun vaihdetaan toiseen materiaaliin, laitteiden vaihtoa ei tarvita. Ja prosessissa elastisten jälkivaikutusten, ilmanvaihdon ja tukahduttamisen vaikutukset eliminoituvat.

Asennuspalojen sekvenssi: a - yksirivinen ligaatiojärjestelmä; b - moniligaatiojärjestelmä; c, d - moniligaatiojärjestelmä sekaisin (numerot osoittavat muurausjonoa).

MN-05: llä, jolla ei ole maailman analogeja, ei ole tarkoitettu yksinomaan rakennustarpeiden valmistukseen, vaan sitä voidaan käyttää itsenäisesti tiilien tuottamiseen ja erilaisiin telineisiin, lohkoihin, levyihin ikkunalaskuihin ja paljon enemmän talon omien käsien rakentamiseen. MN-05: n raaka-aineeksi voidaan käyttää erilaisia ​​maa-, kova-, teollisuusjätettä ja muita materiaaleja.

Tämä muottipakkaus on välttämätöntä puutarhojen ja tonttien, mökkien, maanviljelijöiden, maisemasuunnittelijoiden ja arkkitehtien omistajille, koska loputtomat mahdollisuudet ovat avoimia yksilölliselle luovuudelle talon rakentamisessa ja viherrakentamisessa miltä tahansa alueelta, olipa kyseessä yksityinen tontti tai puisto.

Kyky työskennellä tämän laitteen kanssa on lainkaan. Mikään ei monimutkaista tehdä. Ja samaan aikaan talon rakentamisen kustannukset ovat useita kertoja pienempiä kuin normaalisti. Annamme joitain parametreja, jotka voidaan tehdä MN-05: llä (nimi, koko millimetreinä ja kertaluonteinen määrä):

 • raakamaali maanpinnasta - 65x120x250 - 4 kpl;
 • betonilohko päällystyskäyttöön - 65x120x250 - 4 kpl;
 • päällystyslaatat 250x250 - 2 kappaletta;
 • betonikaasukivi - 65x120x1000 - 2 kpl;
 • tasainen laatta -120x250 - 4kpl;
 • ikkuna - 50x250x1500 - 1 kpl;
 • ikkuna kantta - 50x250x1500 - 1pc;
 • betonipintaiset laatat - 250x250x15 - 2 kpl;
 • teräsbetonipylväs - 65x65x100 - 3 kpl;
 • betonilaukku - 65x250x100 - 1 kpl.

"Neste-kiilan" ilmiö mahdollistaa aineksen ainutlaatuisten ominaisuuksien saavuttamisen: sen tiheys on 99%, mikä ei aiheuta elastista rasitusta, poikittaista kerrostumista ja tiivisteiden laajentamista, koska ilma ei ole loukussa.

Tuotanto lohkossa

Lohkojen valmistusmuoto on parempi tekemään irrotettavan pohjan kanssa, joten valmiiden lohkojen poistaminen on helpompaa.

On olemassa muita tekniikoita talon rakentamiseen käytettävien lohkojen ja muiden talonrakennusmateriaalien valmistukseen omalla kädellä romumateriaaleista (savi, hiekka, kalkki, sahanpuru, zembit) ja sementistä.

Tekniikka, josta keskustellaan nyt, on samankaltainen tekniikan kanssa, jota kutsutaan nimellä "tise" (teknologia + yksittäinen rakentaminen + ekologia), mutta sitä on muutettu ja yleismaailmallinen, koska sitä voidaan käyttää rakennuspalikoiden tyhjentämiseen (hiekka- ja sementtilaasti ) ja ilman niitä (savi, hiekka, sahanpuru, sementti, kalkki, maapallo).

Tämän tekniikan avulla käytettävien lohkojen rakenteiden kestävyys on suurempi kuin perinteisten menetelmien avulla - jopa 100 vuotta tai enemmän. Tällaisten lohkojen avulla on mahdollista pystyttää jopa 4 kerrosta rakennuksia.

Prosessin tekeminen lohkon omilla käsillä:

 • liuoksen valmistaminen (hiekosementti tai muu);
 • lohkon muodon asettaminen täsmälleen vaaka-asentoon;
 • kaadetaan liuos muottiin (ja tarvittaessa puristetaan sitä);
 • 5-10 minuutin kuluttua tapit ja sisärakenteet poistetaan tyhjien aukkojen muodostamiseksi;
 • muotti poistetaan valmistetusta rakenteesta, joka edelleen kuivaa lohkon.

Tällä tavalla voit tehdä jopa 40 korttelia päivässä omilla kädilläsi. Ja lohkossa tehdyt rakennuspalikat saavat merkittäviä etuja paneeli- tai tiililohkoihin nähden:

 • rakennuskustannusten erittäin herkkä väheneminen;
 • taloudellisten laitteiden käyttö;
 • ei tarvita raskaita nosto- ja kuljetusajoneuvoja;
 • rakennusmateriaalien saatavuus;
 • vähimmäisjätteet;
 • varmistaa rakenteen voimakas lujuus;
 • korkea lämmöneristys talon;
 • ekologinen turvallisuus ja mukavuus;
 • käytön aikana ei ole suuria kustannuksia ylläpitoon ja korjaukseen.

Arbolit-rakennuspalikat

Seinälohkojen pääasiallinen koostumus koostuu puulastuista ja betonista.

Arbolit-lohkot ovat kevyitä rakennusseinälohkoja, jotka on valmistettu puulastuista (yleensä havupuista), vettä, sahanpurua, kemikaaleja ja sementtiä. Viime vuosisadan kuusikymmentäluvuissa tällaisten lohkojen valmistus tehtiin yli 100 tehtaalla koko maassa. Paneelin rakentamisen hyväksymisen jälkeen puupalkkikappaleiden valmistus lopetettiin.

Nykyään on mahdollista valmistaa betonilohkoja talon rakentamiseksi omiin käsiisi samalla, kun noudatetaan tiukasti kaikkia teknisiä vaatimuksia. GOST: n vaatimukset, joiden mukaan arbolit oli aikaisemmin valmistettu, merkitsee puupartikkeleiden käyttöä, joiden koko on tiukasti 40x10x5 mm. Lehtien ja neulojen määrä ei saa ylittää 5%, eikä niiden pitäisi olla enempää kuin 10% kuoresta.

Valmistukseen tarvitaan huomattava määrä sementtiä, mikä heikentää materiaalin eristeominaisuuksia. Tämän takia puulastuja pidetään tärkeimpänä vaihtoehtona tärkeimpänä raaka-aineena.

Puubetoni - ihanteellinen materiaali kylpy-seinien tai saunojen valmistukseen.

Asiantuntijat suosittelevat sahanpurun ja lastujen käyttöä, koska puulastut voivat palvella sekä lämpöä että vahvistamista varten. Sahanpurun ja lastujen osuus voi olla 1: 1 ja 1: 2. Ennen käyttöä sokeri on poistettava sirut ja sahanpuru, jotta mätää, ja tämä edellyttää materiaalin säilyttämistä ulkona 3-4 kuukautta. Ilman tätä menettelyä lohkojen pilkkiminen on mahdollista tulevaisuudessa.

Vanhenemisen aikana on välttämätöntä kaataa sirut sahanpurulla säännöllisesti, mutta jos se ei ole mahdollista, seosta tulee käsitellä kalsiumoksidilla. Liuoksen valmistaminen nopeudella 150-200 l 1,5-prosenttista liuosta per m² raaka-ainetta kohti. Käsiteltyä seosta jätetään 3-4 päivää sekoittaen useita kertoja päivässä.

Puubetonin valmistukseen tarvitaan välttämättä betonisekoittimia. Asiantuntijat suosittelevat Portland cement 400 -merkintää ja lisäaineina - nestemäistä lasia, sammutettua kalkkia, alumiinisulfaattia ja kalsiumsulfaattia.

Lisäaineita valmistetaan 2-4 paino-% sementtiä. Parasta lisäaineiden yhdistelmää pidetään 50% kalsiumsulfaatin ja 50% alumiinisulfaatin seoksena tai nestemäisen lasin ja kalsiumoksidin samassa suhteessa.

Prosessin ominaisuudet

Jos mahdollista, voit valmistaa sekä parranajoja että sahanpuruja omilla käsilläsi erikoiskoneilla ja -prosesseilla, mutta voit myös ostaa raaka-aineen valmiiksi ja jo käsiteltyinä.

Tämä materiaali liotetaan veteen lisäämällä nestemäistä lasia. Ja aineen kovettumisen ja mineralisoinnin nopeuttamiseksi massaan lisätään kalsiumkloridia. Desinfioinnin suorittamiseksi sinun on syötettävä sammutettu kalkki.

Ja vasta näiden valmisteiden jälkeen massaa vaivautetaan betonisekoittimessa sementin ja muiden tarvittavien ainesosien kanssa. Seuraavaksi saadaan erityismuodot täyttöön saadulla materiaalilla, tässä tapauksessa on välttämätöntä tiivistää seos käsin puristamalla, vibropressilla tai pneumaattisilla tai sähköisillä tampereilla.

Aineiston muodostuminen

Asiantuntijat suosittelevat lomakkeiden tekemistä lankapaloille ja niiden seinien verhoilu linoleumilla helpottaakseen rakennuspalikoiden poistamista. Käsikäyttöisessä tampingissa se tehdään kerroksittain puusta ja raudasta kiinnitetyllä tampingilla. Sen jälkeen, kun lohkoa pidetään päivässä, ja sitten poistetaan. Sitten se jätetään katoksen alle viimeistelemään haluttu vahvuus. Samanaikaisesti se on käsiteltävä kosteassa tilassa nesteytykseen.

Optimaalinen lämpötila ja aika on 15 astetta ja 10 päivää. Alhaisemmissa lämpötiloissa kestää kauemmin liotusta. On tärkeää, ettet anna merkkejä alle nollan ja älä unohda lohkojen vettä säännöllisesti vedellä.

Laajennetut savilohkot

Voit tehdä sen itse ja laajentaa savi lohkojen. Ensinnäkin laajennetun saven lohkojen valmistukseen sinun on valmisteltava erityinen muoto. Voit käyttää sitä tavallisesta levystä. Lomake on valmistettu kuormalavasta ja kaksi puolikkaata, jotka muistuttavat kirjainta "G". Paneelien on oltava sisäisesti työstettyjä tai vuorattu tinalla. Päissä on oltava erityiset venttiilit, jotka eivät salli muodon hajoamista tai kokoa.

On hieman vaikeampaa tehdä muottia onttoa sydämiä laajennetun savi-lohkon kanssa tyhjiin, mutta tämä kompensoidaan laajennetun savi seoksen taloudellisella kulutuksella. Haluttaessa suunnitelmia niiden asianmukaisesta valmistuksesta löytyy artikkeleista aiheesta.

Lomakkeen koko voi olla mielivaltainen ja riippuu osoitetuista rakennustöistä, mutta useimmiten ne käyttävät seuraavia kokoja:

Lomakkeen lisäksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • lastalla;
 • lapio;
 • kauhat;
 • säiliö komponenttien ensisijaiseen sekoittumiseen vedellä;
 • metallilevy kevytyhdistelmän lopulliseen sekoittumiseen;
 • vesi, hiekka, laajennettu savi.

Komponenttien suhde

Rakennuspalikoiden valmistusprosessi.

Laadukkaan seoksen valmistamiseksi sinun on otettava:

 • 1 osa sideainemateriaalista - sementtilaatu ei ole alempi kuin M400;
 • 8 osaa saviä (noin 300-500 kg / m³). On lisättävä, että 10 litran kauhain sopii noin 5 kg laajennettua savifraktiota 5 - 20 mm;
 • hiekka - 3 osaa ilman savi- ja muita aineosia;
 • 0-8 - 1 osa vettä.

Asiantuntijat suosittelevat, että liuokseen lisätään teelusikallista pyykinpesuaine liuoksen plastisuutta lisäämiseksi.

Seoksen oikea valu

Levitys tai lapio tarvitsee varovasti kaataa kaikki komponentit vesisäiliöön ja anna tämän massan seisomaan jonkin aikaa. Sitten se siirretään metallilevyyn ja tuodaan haluttuun tilaan perusteellisella sekoituksella.

Sen jälkeen, kun seos on asetettu muotoon ja altistunut tärinälle käyttämällä erityistä laitetta, joka tuottaa värähtelypulsseja. Voit saada napauttamalla lapiota lomakkeen sivuilla.

Kahden päivän kuluttua karkea lohko on poistettava huolellisesti muotista irrottamalla sen sulkimet ja tässä muodossa jättää se kovettumaan vielä 26 päivällä.

Normaali sardeldiolohko painaa 16 - 17 kg, ja se vaatii noin 1,5 kg sementtiä, 4 kg hiekkaa ja 10,5 kg laajennettua savea. Kun olet tehnyt joitakin yksinkertaisia ​​laskelmia, havaitsemme, että kukin yksikkö maksaa noin 25 ruplaa valmiin laajennetun saven keskimääräisillä kustannuksilla 30 ruplaa ilman toimitusta.

Höyrytetyt betonilohkot

Sekoittimen rakenne tynnyristä.

Hiilihapotettujen lohkojen valmistukseen tarvitsemme seuraavat komponentit:

 • Portland-sementti;
 • sammutettua kalkkia;
 • hiekka;
 • vesi;
 • pieni määrä alumiinista jauhetta.
 • betonisekoitin;
 • lohkojen muodot;
 • metalli-merkkijonoja ylimääräisen seoksen leikkaamiseksi lomakkeiden yläosasta;
 • lapio;
 • mittausastiat;
 • kauhat;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet.

Komponentit otetaan haluttuihin osuuksiin: kalkkikivi ja Portland-sementti - 20% kukin; kvartsihiekka - 60%; Alumiinipulveri - alle 1% ja vähän yli 9% - vettä. Kaikki tämä sekoitetaan sekoittimessa hapan kermasta.

Asiantuntijat neuvovat sinua saamaan valmiita valumuotteja hiutaloitujen betonilevyjen valaan talon rakentamiseen, mikä antaa mieluummin metalli- ja muovimuotoja. Ja nyt valmis sekoitus kaadetaan tällaisiin muotoihin täyttämällä se puoliksi, koska kaasunmuodostus nostaa seoksen loppuun sen jonkin aikaa. Ja jos seos nousee reunojen yläpuolelle, merkkijono leikkaa liikaa.

Muodossa olevaa seosta vanhennetaan 6 tuntia. Tässä tilassa lohkot ovat jo valmiita leikkaamaan pienempiin osiin, kun muotti on poistettu esivalmistetuista muodoista. Leikattaessa on tarpeellista tarttuvien taskujen ja urien muodostaminen sormille.

Lisäksi teollisissa olosuhteissa lohkot sijoitetaan autoklaaviin lujuuden saamiseksi, mutta nämä kasvit ovat erittäin kalliita, joten kun ne on valmistettu, lohkot saavat lujuuden luonnollisissa olosuhteissa.

Ulostetut ja leikatut lohkot säilytetään huoneessa toista päivää ennen kuin ne voivat alkaa pinota toisiinsa. On mahdollista käyttää tällaista materiaalia talon rakentamiseen vain 28-30 päivää, jolloin lohkot saavat lopullisen lujuutensa.

Minkälaista menetelmää käytetään materiaalin valmistelemiseen talon rakentamiseksi omiin käsiinsä, rakennusten pystytys on joka tapauksessa halvempi ja joissakin tapauksissa ympäristöystävällisempi, vahvempi ja mukavampi kuin teollisen materiaalin käyttö.

Betonielementit tekevät sen itse

Kuinka tehdä lomakkeen betonirakenteiden avulla omiin käsiisi?

Evgeny Stepanovich, Perm esittää kysymyksen:

Tervetuloa! Ostin tontin, jossa aion rakentaa talon. Kun katselin, kuinka paljon tiili maksaa, minä vain huohottiin ja päätin tehdä lohkot itse. Jopa ostaa kaikki seinämateriaalin osat ja betonisekoittimen, käytän vähemmän rahaa kuin ostaa tiiliä. Totta, en ole koskaan työskennellyt lohkojen tekemisessä, vaikka minulla on yleinen käsitys siitä, miten tehdä niitä. Kerro meille, miten tehdä konkreettisia lohkoja omiin käsiisi. Mitkä ovat komponenttien osuudet, joita on noudatettava niiden valmistuksessa? Minkä koon pitäisi olla lohkoja? Miten voin tehdä multaa niiden valulle? Kiitos etukäteen neuvoanne.

Tervetuloa! Maan omistajat, jotka päättävät rakentaa itse talon, ovat usein kiinnostuneita siitä, kuinka betonilohkoja tehdään omilla käsillään. Heidän valintansa tämän rakennusmateriaalin hyväksi on helppo ymmärtää. Vaikkakin on vaikea valmistaa tarvittavaa lohkojen lukumäärää rakentamiseen, amatöörirakentajat ovat olennaisesti parempia materiaalisin ehdoin. On sanottava, että talon seinien rakentaminen lohkoissa on paljon nopeampaa, koska ne ovat paljon suurempia kuin tiilet.

Voit määrittää lohkojen mitat itse, mutta on liian vaikeaa laatia liian suuria tuotteita. Rakennusmateriaali, jonka koko on tiili tuottaa itsenäisesti, on epäkäytännöllistä. Tuotteen optimaaliset mitat on esitetty kuv. 1. Samasta järjestelmästä on selvää, miten sen valukappaleen yksinkertaisin muoto on järjestetty. Laatikko on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on 2,5-3 mm. Hänellä ei ole pohjaa. Kun kaadetaan, muotti asetetaan tasaiselle alustalle ja täytetään liuoksella. Betonilohkoon oli ilman onteloita, vähentämällä sen lujuutta, liuos tiivistettiin erikoislaitteella. Tiivistyksen jälkeen muotti voidaan nostaa ja asentaa vierekkäin seuraavan lohkon valmistamiseksi.

On sanottava, että täyteläinen tuote painaa paljon, joten on parempi tehdä se tyhjäksi. Tällainen lohko on sekä raskas että lämpimämpi (kuva 2). Jotta se olisi mahdollista, lomakkeessa on oltava pitimet, jotka on valmistettu putkista, jotka on kytketty molemmissa päissä. Pystysuuntaiset levyt on hitsattu yläosan putkien väliin. Samalla tavalla tyhjät ovat yhteydessä lomakkeen päihin. Muotin poistamisen helpottamiseksi sen jälkeen, kun lohko on valmistettu, putkien päiden saumat on työstettävä ja ne on hieman pyöristettävä. Condense-tuotteet, jotka ovat tyhjiä manuaalisen tampingin avulla, eivät toimi. On mahdollista tehdä lohko vahvemmaksi kannen kiinnittimen ja lävistimen avulla, joka on kytkettynä pistokejäähdytyskäytössä tukevasti sitä vasten. Kansi on sovitettava vapaasti. Jotta se ei pääse epäonnistumaan, rajakerrokset hitsataan sen reunoja pitkin.

Tuottavampi laite valukappaleiden aikaansaamiseksi saattamalla sähkömoottori kiinnitetään siihen (kuvio 3).

Tässä ominaisuudessa voit jopa käyttää moottoria pesukoneesta. Moottori on kiinnitetty kulmiin, joka on hitsattu yhteen muodon ulkoseinistä. Jotta se toimisi värähtelevänä, epäkesko on kiinnitettävä akseliin. Moottorin käynnistämisen jälkeen se aiheuttaa koko rakenteen värähtelyn. Kun kaatetaan lohkoa, on parempi laittaa muotti paksuun kumiin kuten kuljetushihna. Lomakkeen alareunassa sinun on kiinnitettävä kumiset vaimentimet. Tiivistettäessä betoni peitetään kannella.

Lohkot voidaan valmistaa eri materiaaleista. Tätä varten:

 • kivihiilen kuona;
 • laajennettu savi;
 • hiekka ja sora seos;
 • murskattujen kivien seulonta;
 • murskattuja tiiliä jne.

Hiilikuona tekee paloista huomattavasti kevyempää. Juotosliuos valmistetaan:

 • 7 osasta kuonaa;
 • 2 osaa suurta laajennettua savimaata;
 • 2 osaa sorafraktiota 5-15 mm;
 • 1,5 osaa sementtiasteikkoa M 500.

Seoksen vesipitoisuus voi olla 1,5 - 3 osaa. Kuinka paljon se lisätään seokseen riippuu liuoksen komponenttien kosteustasosta. Betoni ei missään tapauksessa saa olla nestemäinen, muuten lohko leviää lomakkeen poistamisen jälkeen. Pikemminkin liuoksen on oltava muruainen, mutta riittävän tahmea, eli se voidaan puristaa kädessä tiukassa palanessa. Pienen pehmittimen lisääminen betoniin parantaa sen lujuutta, kosteutta ja roiskeita.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Wall betonilohkot

Moduuli on kompakti, sen paino on enintään 14 kg. Työskentely ilman sähköä 5-8 minuutin välein voit muodostaa seinän, jossa ei ole puolen metrin leviämisratkaisua, jonka korkeus on 150 ja paksuus 250 mm, mikä vastaa 8 standardin tiilimuurausta ja 45%: n läpäisevyyttä.

Moduuli on helppokäyttöinen, työskentely ei vaadi erityisiä rakennustaitoja. Valmistele seos sekoittamalla sementtiä ja hiekkaa alhaisella vesipitoisuudella ("kova" seos). Päävaatimus hiekalle - sen ei pitäisi olla hieno tai silty. Hiekkaa voidaan käyttää kokonaisuutena. Lisäksi on mahdollista lisätä hieman hienoja raunioita. Seoksesta (savi, kuona, sahanpuru jne.) Ei voida lisätä huokoisia aggregaatteja, koska ne vähentävät huomattavasti seinän pakkasvaste- ta, vaikeuttavat seosten valmistuksen ja lohkojen muovaamista. "Kova" seoksen käyttö sallii sen tiivistämisen ja poistaa välittömästi muotin viipymättä.

- sementti (ei pienempi kuin M300) - 1 osa;

Yhdestä pussista sementtiä (50 kg) saadaan enintään 10 seinälohkoa. Jos kyseessä on monimutkainen kestävyys-, jäätymisvastus- ja lämmönjohtavuuskokeet, sementti-hiekkaseoksen täyspitkät seinälohkot 14 päivän kuluttua muovauksesta pystyivät kestämään 96 tonnia puristusta, ne eivät olleet huonompia kuin samankaltaiset sardeldittibetonin lohkot lämmönjohtavuudelle ja 50 testisyklien jälkeen joka vastaa 50 vuoden käyttöaikaa, niiden lujuus väheni vain 2-5% vertailunäytteistä verrattuna vakiovarusteisiin, jopa 25%: n pienenemiseen.

On huomattava, että seinälohkojen aukot säästävät vain 45% rakennusaineista. Rakennuksen seinään muodostettu suorakulmaisen poikkileikkauksen pystysuora kaivo on kätevä käyttää paitsi piilotettujen johdotusten ja muiden apuvälineiden asentamiseen myös kotitalouksien ilmanvaihtojärjestelmän järjestämiseen.

Rakenteellisesti moduuli on tehty onttoa säädettävää muottirakennetta (kuvio 1). Sen ansiosta pystyt muodostamaan täysimittaiset ja puolisilmäiset lohkot 510x250x150 tai 250x250x150 mm suoraan muurausseinässä ilman pohjalaattaa tai mihinkään litteään alustaan ​​(asentamalla sen jälkeen seinään alla olevaan laastiin).

Moduuli koostuu lomakkeesta, kahdesta siirrettävistä tyhjennystaattorista, joissa on kahvat, neljä poikittaista ja yksi pituussuuntainen nastat tyhjennysmuotojen kiinnittämiseksi ja puolijohdoissa käytettävä väliseinä. Kaikki moduulin osat on valmistettu teräksestä.

Muotoiluosien valmistuksen suuri tarkkuus on erittäin tärkeä, koska pienimmät vääristymät ja epätasaisuudet hitsaustöiden suorituksessa kopioidaan parhaimmillaan tuhansilla lohkoilla, joita olet tehnyt;

Seinäelementit muodostetaan kerroksittain, kun taas lohkojen pohjakerros on hieman kostutettu varmistamaan kerrosten luotettavuuden. Lohkojen muodostamiseksi koottu moduuli asennetaan seiniseinään (kuva 2, a), joka muodostaa aukon sen ja 6-8 mm: n vierekkäisen lohkon päähän. Alareunassa olevat pienet ulkonemat, jotka kattavat lohkojen alarivin, antavat sen tarkan kiinnittämisen muurausseinään.

Kaavin avulla kaadetaan valmistettu seos muottiin ja tiivistetään se muottiin (kuva 2.6), jossa on usein mutta ei voimakas puhallus. Seoksen ajoittainen lisääminen ja sekoittaminen tuovat sen tasolle onttojen sydämien ylempään tasoon ja tasoitetaan lohkon yläpinta, jolloin ylimääräinen seos leikataan kaavin avulla (kuva 2, c).

Ylimääräisen seoksen tampingin ja poiston jälkeen pitkittäiset ja poikittaiset nastat poistetaan, väliseinä poistetaan, jos se seisoi ja puristuslevy asennetaan valetun lohkon yläpinnalle (kuva 2, d). Tällöin varoke-aukkoon työnnetään poikittainen tappu, ydinelimen kahva koukataan varjoaukkoihin ja irrotuslevyn reunojen poikkipalkki lepäävät vuorotellen irti ydinosat (kuva 2, e). Käyttämällä puristuslevyä tukena (Kuva 2, e), nosta lomake ylös ja poista se lohkosta. Muovaus on valmis. Kiertoaika on 5-8 minuuttia.

Erityiset ulkonemat lomakkeen lopussa muodostavat pystysuorat kanavat kolmiomaisen poikkileikkauksen liitoksissa naapurilohkojen tychkovy-pintojen välissä (kuva 2, g). Näissä kanavissa työseosta sekoitetaan (kuva 2, h) aikaisintaan 3-4 tuntia lohkojen muodostumisen jälkeen.

Sen jälkeen, kun lohkot on muovattu seinän muuraukseen tai sen ulkopuolelle, seoksen normaalin kovettumisen varmistamiseksi on välttämätöntä varmistaa sen kosteus ensimmäisten 2-3 päivän aikana. Tämä voidaan saavuttaa jollakin seuraavista tavoista:

- 3-4 tuntia muovauksen jälkeen peitä lohkot (ylärivi) märällä liinalla tai muovikelmulla;
- Kun lohkot kuivuvat, kostuta ne kevyesti vedellä.

Muovattujen lohkojen lujuus riippuu valotusajasta riippuen. Tässä tapauksessa 12 tunnin kuluttua lohko nousee noin 5%: n vahvuudeksi ja 100% louhosten ottama lujuus otetaan 28 päivän kuluttua niiden valmistuksesta (vastaa sementin tuotemerkkiä).
On vielä lisättävä, että noin 60 kg sementtiä ja 0,12 m3 hiekkaa kohti 1 m2 seinää, mikä on 4-5 kertaa halvempi kuin seinämä, joka on pystytetty ostettujen seinälohkojen tai tiilien päälle.

Yrityksen TISE hallitsee myös 19 ja 38 senttimetrin paksuisten seinien moduulien tuotannon samantasoisella mitalla.

Kokoonpoltettu moduuli täydellisen ontolohkon muodostamiseksi

Onnallisten lohkojen muodostuksen järjestys

Betonilaatat ja -muodot

Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

 • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
 • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
 • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

Soveltamisala

Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

 • betonirakennus;
 • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
 • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
 • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
 • kuivausrummut;
 • teräsbetoniset rakennuslevyt.

Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

Tuotannon materiaali

Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

elastomeerit

Silikoni muotti irtotavarana.

Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

 • monimutkaiset bulkkituotteet;
 • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
 • arkkitehtonisia erektioita.

Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

 • kumi (synteettinen kumi);
 • Formoplast;
 • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

 • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
 • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
 • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
 • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
 • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

Riippumaton muotoilu

Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

 • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
 • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista. puu. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
 • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
 • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
 • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Itsenäinen lohkon luominen

Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

 • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
 • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
 • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
 • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
 • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
 • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
 • suorita lanka täytettynä;
 • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
 • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

johtopäätös

Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • lujuus, vakaus;
 • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
 • helppokäyttöisyys;
 • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
 • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.

Betonilohkojen rakentamisen tekniikka tekee sen itse

Valmistuskappaleet voivat merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia. Betonielementtien valmistus nykyhetkellä voidaan yksinkertaistaa käyttämällä erikoislaitteita, muotoja ja lisäaineita ratkaisuun. Rakennuspalikoiden tekniikka mahdollistaa improvisoituneen materiaalin käytön täyteaineena. Tämä voi olla sahanpuru, kuona, rikkoutunut tiili, jäännökset kivituotannosta, savi, olki ja paljon muuta.

Sivulla voit oppia valmistamaan edullista rakennusmateriaalia kotona ja mitä voidaan rakentaa tämän tekniikan avulla.

Rakennetta varten voit käyttää vaahto- ja kaasuletkuja. Muurattujen seinien periaate on sama kuin tiilien seinä, ja lohkojen liittäminen itsensä välillä seinien kulmissa ja katseissa suoritetaan samalla tavalla kuin tiilirakenteessa. Vain tässä tapauksessa lohkot ovat suurempia kuin tiili, joten seinien rakentaminen on nopeampaa. Ja jos käytät kotitekoisia lohkoja, rakentaminen maksaa paljon halvemmalla kuin kaikki muut vaihtoehdot, varsinkin verrattuna klinkkeripeilin kustannuksiin, jota tavallisesti käytetään pienten esineiden rakentamiseen. Lisäksi lohkot ovat kaksi kertaa paksumpia kuin tiilet, ja jos kiinteän tiiliseinän rakentaminen vaatii kaksi paksua tiiliä, lohkojen käyttämiseen vain yksi lohko riittää tuottamaan samanpaksuisen seinän.

Vihje!

Jos verrataan valmiin kuonakiven hankintaan, kotitekoisten lohkojen valmistusmenetelmä on 1,5-2 kertaa halvempi verrattuna hiekkalaatikkoon 3-6 kertaa ja vaahtobetonin, keraamisten tai kaasusilikaattilohkojen kanssa - 8-12 kertaa. Rahoituksessa on selviä säästöjä.

Betonilohkojen rakentaminen tekee sen itse kotona

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Itse valmistettujen lohkojen valmistukseen tarvitaan vain muutamia muotoja niiden valulle, sekä sementtiä, hiekkaa ja täyttökuonaa tai rikki tiiliä. Muuntyyppiset täyteaineet (sora tai murskattu kivi) tekevät laitteesta erittäin raskas ja lisäksi tällaisesta materiaalista valmistettu seinä lämpenee nopeammin kesällä ja jäähtyy talvella. Jos kuitenkin täyteaineena käytetään sardeldiota, vaikka se on melkein samanlaisia ​​lämpöeristysominaisuuksia, joissa on rikkoutunut tiili ja kuona, se maksaa useita kertoja kalliimpaa.

Rakenteiden betonilohkojen valmistustavat

Rakennuspalikoiden itse valmistukseen tarvitset erityisiä metalli- tai puumuotoja, joiden sisäiset mitat ovat erilaiset: 150 x 150 x 300 mm, 175 x 175 x 350 mm tai 200 x 200 x 400 mm. Pienillä lohkoilla on helpompi suorittaa asennus ja isojen lohkojen rakentaminen on käynnissä.

Metallimuodot rakennusbetonilohkojen valmistukseen

Yhden yksikön metallisten kokoontaitettavien muotojen valmistukseen tarvitaan neljä suorakaiteen muotoista rautalevyä, joiden paksuus on 3-4 mm (levyn korkeus, leveys ja pituus riippuvat valitusta koosta). Levyjen sivuilla on tarpeen leikata kiinnitysurioita ja hitsata kahvat lomakkeen loppuun. Neljä lohkoa varten sinun tulee tehdä kaksi suorakaiteen muotoista levyä ja viisi pienempää levyä erottaakseen tulevat lohkot muotoon.

Rakennusbetonilohkojen valmistus

Omien käsiensa betonilohkojen valmistukseen tarvitaan tiivistymistä ja kuplien muodostumista niihin, joten tätä varten on tarpeen tehdä erityinen laite. Tarvitaan yksi suorakaiteen muotoinen rautalevy (lomakkeen koon mukaan), pieni lankaverkko, jossa on 10 mm: n osa ja kolme halkaisijaltaan 50 mm: n ja 150 mm: n pituisen putken leikkausta. Jokaisen putken toisessa päässä on leikattava nelikulmainen muoto 50 mm: n syvyydelle. Sitten nämä hampaat on yhdistettävä toisiinsa niin, että kartio muodostuu. Hampaiden väliset liitokset on hitsattava huolellisesti. Sitten jollekin levyn tasolle sinun täytyy hitsata tangon kahva ja muut - tasoputket tylpällä päällä.

Puulevyn valmistukseen tarvitaan neljä leikkuulautaa, joiden paksuus on 35-50 mm (koko riippuu valitun muodon koosta). Tietenkin puu on muotoa heikompi materiaali, joten levyt tarvitsevat laatua ja vahvuutta. Kaikki puulaadun liitokset on vahvistettava kytkentäruuveilla. Puun muotoisen osan rakenne on sama kuin metallin. Muottien kahvat voidaan valmistaa 10 mm: n valssilangasta, tasoittaen sen päitä ja porausreikiä, joiden halkaisija on 6-8 mm.

Sementtilaasti kotitekoisten lohkojen valmistukseen

Rakennusaineiden valmistukseen omilla kädillä sinun on tehtävä sementin, hiekan ja yhdistelmän (kuona tai rikkoutunut tiili) ratkaisu suhteessa 1: 4: 6. Täyteaineen lisääminen liuokseen on välttämätöntä varmistaa, että se oli viskoosi ja tahmea, mutta ei muodostunut nestemäiseksi tai murskattuna. Seuraavaksi liuos kaadetaan muottiin, jossa kuumalla säällä se jähmettyy 2 tunniksi ja hankkii lopullisen linnoituksen 1-1,5 päivässä. Kylmässä säässä (+7 ° C + 18 ° C) kovettumisaika ja täydellinen kuivaus lisääntyvät 3-5 kertaa, alle +7 ° C: n lämpötiloissa ja sademäärän aikana lohkoja ei suositella lainkaan.

Jos liuokseen käytetään kuonaa yhdessä sementin kanssa, voit täysin luopua hiekasta ja sitten sementin ja kuonan suhde on 1: 6 tai jopa 1: 8.

Ennen kuin liuos kaadetaan muottiin, kaikki sen yksityiskohdat on kostutettava vedellä käytetystä materiaalista riippumatta. Työn on oltava tasaisella alustalla ja täytettävä lomake 2/3 tai 3/4 tilavuudella (tarkka määrä määritetään empiirisesti sen jälkeen, kun laite on käytetty tyhjiöiden tekemiseksi).

Kun lohko lopulta kovettuu, se on vapautettava lomakkeen osista. Märkä lohko on jätettävä kuivumaan kokonaan, ja lomakkeen yksityiskohdat on täytettävä vedellä.

On mahdollista tehdä lohkoja suoraan rakennustyömaalla, eli täyttää se paikan päällä. Tässä tapauksessa valun muotin mitat voidaan nostaa 330 x 300 x 600 mm: iin. Tämä nopeuttaa rakentamisen nopeuttamista.

Sementtilaastin sakeus ja valumenetelmä ovat samat kuin edellisessä tapauksessa. On mahdollista hitsata useita muotoja työskentelyrakenteeseen (3-4 muotoa riittää), ja sitten muninta menee vielä nopeammin.

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Jotta sementtiseos ei pääse tarttumaan muotin seinämiin ennen sen kaatamisen kaataamista, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä tai voitele se käytetyllä moottoriöljyllä. Kun seos on asetettu, muotin levyt irrotetaan lohkon seinistä. Seinien rakentamisessa on tarpeen tarkistaa vaakasuorat ja pystysuorat rivit. Yleensä kulmien asettaminen, lohkojen välinen sidos vastaa täysin puolitiilistä tiilimuodostustapoja.

Halvin rakennusmateriaali kotitalouksien itsensä tuottamiseen betonilohkoille on adobe - seos savi ja olki. Edullisuus ei ole ainoa Adobe-etuna - se on kestävä materiaali, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet, helppo valmistaa. Myös taivutettuja metalli- tai puumuotoja käytetään Adobe-lohkojen valmistukseen. On parasta tehdä pienikokoisia lohkoja, korkeintaan 150 x 150 x 300 mm, koska suuret lohkot ovat raskaita ja epämiellyttäviä ja lisäksi niitä ei voi tehdä aukkoihin.

Vihje!

Adoben haittana on epävakaus kosteudelle. Ennen seinien pystyttämistä on välttämätöntä varmistaa perustuksen luotettava vedeneristys ja viimeistellyt seinät vaativat kipsiä sementti-hiekkalaastilla, päällystämällä minkä tahansa käytettävissä olevan polymeerin tai metalliverkon ja viimeistelyn.

Kotitekoinen betonirakennus rakentamiseen

Betonilohkojen rakentamisen ja valmistuksen työjärjestys on vakio: ensin sinun on valittava paikka, tee sitten säätiö - sinun täytyy rakentaa laattojen pohja, voit käyttää pohjalevyjä, tehdä viestintää, rakentaa seiniä, rakentaa katto, asentaa ikkunat ja ovet ja suorittaa pihoja ja sisustusta kesäkeittiö.

Seinät on asetettu puoliksi tiiliksi, kesäkeittiöön seinän paksuus voi olla yksi tiili - ja se riittää. Asennus on välttämätöntä seinien pystyttämiseksi pystysuoraan ja vaakasuoraan käyttämällä lankaverkkoa ja johtoa, joka venytetään vaakatasossa talon toisesta kulmasta toiseen.

Rakennuspalikoiden kotiteollisuudella voidaan vähentää avausreiän kustannuksia ja asentaa ikkunat ja ovet myöhemmin. Rakennuksen aikana rakennuksen laatikkoon on tehtävä ovien ja ikkunoiden aukkoja. Ikkunoiden ja ovien sijainti on määritettävä suunnitteluvaiheessa. Seinien asentaminen paikkoihin, joissa on ovien ja ikkunoiden asentaminen, mahdollistaa halutun leveyden avaamisen ja myös puisten korkkien työntämisen, johon myöhemmin kiinnitetään kehyskehyksiä. Puiset pistokkeet on syötettävä toiseen riviin laatikon pohjaan nähden ja toiseksi viimeisessä rivissä sen yläosan suhteen. Laatikon yläosassa on asennettava vahvistettu hyppyjä, joiden paksuus on 120 mm tai paksuus 70 mm. Päällysteen päitä on nostettava seinille 20 cm: n päähän. Jos seuraavan rivirakenteen rivit ja rungon yläosa ovat eri tasoilla, sinun on kiinnitettävä haluttu korkeus käyttämällä lohkojen ja laastien osia tai kokoamalla muottipesät, kiinnitettävä vahvistus ja täytettävä sementtilaasti.

Kun seinät on pystytetty, laatikot tulee asentaa ikkunoille ja oville varattuihin tiloihin, esikyllästyskulmat. Seuraavaksi sinun on kohdistettava ne vaakasuoraan ja pystysuoraan, ja vasta sen jälkeen voit liittää laatikoiden sivuosat kynsiin tai ruuveihin. Jäljellä oleva väliseinä seinien, pohjan, päällysteen ja laatikon välillä on täytettävä ympärysmitan ympärillä akryylisellä asennusalustalla.

Laitteen ovien ja ikkunoiden toinen aukko - tämä on silloin, kun ovi- ja ikkunalaatikot on asennettu oikeisiin paikkoihin, ja sitten ne on upotettu lohkoilla. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään koristeompeleissa, kun seinämien viimeistelyä ei ole.

Tässä tapauksessa, jotta ovenrakenne ei johda asennuksen aikana, se on kiinnitettävä molemmille puolille lohkojen kanssa ensimmäisen rivin asettamisen aikana sen jälkeen, kun se on työnnetty sen tukien kulmiin. Toisen rivin jälkeen on kohdistettava laatikko pystysuoraan ja vaakasuoraan, kiinnitä se naulojen tai ruuvien avulla. On myös tarpeen jättää ongelma 10 cm: n päähän. Sitten sinun on sovitettava ratkaisu ongelmiin ja kiinnitettävä ne seuraavalla rivillä, varmistaen jälleen, että laatikko on tasainen. Samaa on tehtävä myös oven laatikon yläosassa sekä neljännessä ja kuudennessa rivissä ikkuna-ruutuun. Puserot on asennettu samalla tavalla kuin ensimmäisessä menetelmässä.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kuonakivi - yksi kysytyistä materiaaleista yhden kerroksen rakennusten seinien rakentamiseksi. Se eroaa sen halvalla ja mahdollisuudesta itsenäiseen tuotantoon kotona.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kotitekoisten lohkojen rakentaminen

Lohkojen päätavoite

Kuonakivi - seinäkivi

Tämä rakennusmateriaali on tarkoitettu matalalle rakennukselle. On sitä mieltä, että jos "erinomainen" sementti sisältyy erään, silloin kotitekoisia lohkoja voidaan käyttää kiinteän pohjan rakentamiseen kylpyyn tai taloon. Säätiölohkojen on kuitenkin kestettävä valtavia kuormia, joten lohkot olisi ostettava tehtaalla eikä tuottaa itsenäisesti.

Kuonan kivet ovat:

Riittävien lujuusominaisuuksien ansiosta käytetään täysikokoisia hiekkalaatteita tukiseinien pinnoitukseen ja asentamiseen sekä osiin. Samalla ontotuotteilla on hyvä lämpö- ja äänieristys. Huokosten vuoksi raaka-aineet säästyvät merkittävästi, mikä tarkoittaa, että tuotantokustannukset ovat paljon pienemmät.

Myös sementtilohkoja käytetään lisäeristeinä kehysten rakentamisen aikana.

Miten sekoitetaan ratkaisu hiipan lohkon luomiseen?

Rakennusmateriaalin "hiiliharkon" nimi puhuu puolestaan. Tämä tarkoittaa, että liuoksen pääkomponentti on masuunissa saatu kuona, joka tulisi seuloa erityisellä siivilällä (seula).

 • 7 osaa tärkeimmistä täyteaineista (kuona palvelee niitä);
 • 2 soraa, jonka jakeet ovat 5-15 mm;
 • puolitoista osaa sementistä (on hyvä ottaa merkki M 400, 500);
 • noin 3 osaa vettä.

Kuonan lisäksi muut komponentit voivat toimia myös pääasiallisena elementtinä: savi, laajennettu savi, hiekka, sora, murskattu kivi, kipsi ja monet muut. On huomattava, että jos valitsit masuunikuonan täyteaineeksi, muita lisäaineita ei saa käyttää. Jos haluat saada värillisen sementtikappaleen, voit lisätä liitua tai punaisia ​​tiiliä hienoksi jauheeksi (ne pitäisi murskata).

Lisäksi, kun valmistetaan karkeiden lohkojen, varmista, että ratkaisu ei levitä.

Värillinen sementtiryhmä punainen

Vihje saada vahvat lohkot: sinun on lisättävä pehmittimen ratkaisu (voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa). Sitten saat paitsi kestäviä, myös pakkasenkestäviä ja vedenpitäviä lohkoja.

Kun aiot itsenäisesti järjestää hiekkalaatikoiden muodostamisprosessin, on ymmärrettävä, että universaalia ratkaisumallia ei ole olemassa. Jokainen mestari kokeilla ja erehdyksessä valitsee hänen ainutlaatuisen kaavan. Jos olet aloittelija, voit turvautua standardiin.

Kuonan kiven tuotantomenetelmät

On olemassa kaksi tapaa saada tällaisia ​​lohkoja sivustossasi.

 1. Muottien avulla, eli lomakkeesta, joka on tehty puutavarasta tai teräslevystä.
 2. Perustuu erityisen koneen työhön.

Video - Kynsilohkon käsin tekeminen

Video - kuona lohkonmatka

Video - Kone hiukkasten valmistukseen

Työkalut ja materiaalit lohkojen valmistukseen:

 • (puu tai metalli) tai värähtelevä kone;

Ohjeet itse tuottamismuotoihin

Lomakkeen muotoilu on seuraavanlainen: pohja- ja sivuseinät. Pari poikittaisten lankojen tai metallilevyjen välistä on oltava oikealla etäisyydellä ristikappaleen kiinnittämistä varten. Säilytä askele, joka vastaa halutun sementtilohkon kokoa.

Kynsilohkojen vaihto-ohje

Koska valmiin tuotteen hankkiminen muotista on vaikeaa, säiliön on oltava kokoonpantu. Tuotantotehokkuutta varten tehdään 4-6 kinkkuharjattua mökkiä.

Muotin tekemiseksi hiekkalaatikoiden luomiseksi tarvitset:

 • rautalevyt 3 mm paksu;
 • rautakaistaleet 5 mm: ssä (useita kappaleita);
 • sylinterit, joiden halkaisija on 4 cm;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • liitu merkintään.

Vaiheet yhden irrotettavan metallimuotin valmistamiseksi

Vaihe 1. Merkitään arkki lohkojen koon mukaan: tarvitsemme kaksi pitkittäistä sivua ja kaksi poikittaista sivua. Jauhota levyt.

Pituussuuntaisen levyn leveys - 210 mm, pituus 450 mm, poikittainen - 210 x 220 mm.

Teräslevyt leikkaavat

Vaihe 2. Siivet, 3,5 cm korkea, tulisi hitsata hiomalaipan pohjaan niin, että muotti ei mene ja kahva - valetun liuoksen nopea vapautuminen muotista.

Vaihe 3. Poikittaisten ja pitkittäisten seinämien muoto muodostaa lovia, jotta pitkittäissuuntaiset seinämät voivat kiinnittyä.

Vaihe 4. Lomakkeen asettaminen.

Vaihe 5. Sementtilohkon aukkojen luomiseksi tehdään saranoitu sylinterit. Ne on hitsattava 3-4 mm paksuiseen levyyn, jonka pitäisi näyttää läpäisevän sylinterit lähemmäksi yläosaa. Teemme lovia kontin päätyseinämiin koukkuun.

Irrotettava muoto useisiin lohkoihin

Video - Cinder block -muoto tekee itsestäsi

Kippauslohkojen valmistus split-muodossa

Lomakkeilla on mitat. Vakiorakennetut mitat ovat 90x190x188 mm, yksityisessä rakennuksessa voidaan käyttää muita mittoja, esimerkiksi 40x20x20 cm. Materiaalin säästämiseksi on parasta käyttää lomakkeita, joissa on 4-6 korttelia ja sylintereitä (neliöitä), jotka muodostavat onteloita.

Metal kotitekoinen muoto (irrotettava) on seuraavanlainen.

Sylinterit reikiä varten

Lohkojen valmistuslomake

Harkitse vaiheittaista prosessia hiutaleiden valmistukseen.

Vaihe 1. Vaivaa liuos betonisekoittimessa.

Vaihe 2. Nukahtaa leijuu sekaan muotoomme. Tällöin seos on paksu. Voit myös käyttää vetistä ratkaisua.

Vaihe 3. Varmista, että liuos täyttää säiliön tasaisesti. Tehdäksesi tämän, me tampaamme kaadettua liuosta. Hallitsemme lomakkeen täyttämistä kaulaan. Kohdista yläkerroksen spatulilla.

Vaihe 4. Jos liuos on kuiva, käytä erityistä suojusta, jonka reiät limittyvät muottiin. Tämä laite auttaa muuttamaan hiutaleemme. Nestemäisen liuoksen tapauksessa tällaista korkkia ei sovelleta.

Vaihe 5. Siirrämme yksikkömme avoimeen alueeseen edelleen varastointiin. 30-40 minuutin kuluttua irrota pohja, sivut ja yläkansi. Parannetaan paremmin hiekkolohkoa, joka on samanlainen kuin seinän yläosa ja pitkittäisnauha, jossa on sylintereitä tavanomaisella vasaralla.

Vaihe 6. Täydellinen kuivaus vaatii vähintään yhden päivän.

Kynttilöiden tuottaminen kone-värähtelijällä

Vaihe 1. Sekoitamme ratkaisumme mittasuhteiden mukaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä oikeaan vesimäärään, koska sementtilohkot eivät saa levitä, kun otat ne pois muotista.

Ratkaisu lohkojen valmistukseen

Jotta saadaan selville seoksen oikea sakeus, suorita pieni testi. Purista ratkaisu kädessäsi: jos se liitetään siihen ja kun se putoaa maahan, se ei ole hämärtynyt, tämä on hyvä ja oikea ratkaisu.

Vaihe 2. Täytä lomake ratkaisu, jossa on liukumäki.

Liuota ratkaisu liu'ulla

Vaihe 3. Käynnistä laite 2-4 sekunnin ajan, minkä jälkeen ladattu koostumus tiivistetään. Tasaa seos kädet siten, että raudatangot (sylinterit) ovat näkyvissä.

Vaihe 4. Jos lomakkeessa ei ole tarpeeksi seosta, sinun on lisättävä se, työnnä kiristin ja kytke virran uudelleen päälle. Muodostuksen loppuunotto osoittaa rajoittimien kiinnittimen vedon.

Vaihe 5. Jälleen meidän vibromuotoilun pitäisi olla päällä 6-10 s.

Vaihe 6. Sulje yläkansi sylinterien reikiin. Ja teemme toisen tampingin nostamalla ja laskemalla kansi 4-5 kertaa.

Vaihe 7. Sitten, sulkematta laitetta, lomake poistetaan, riittää auton ottaminen itsellesi.

Värähtelyn avulla tapahtuvan siirtymän aikana voidaan valmistaa jopa 500 hiekkalaattaa.

Vaihe 8. Kuivaa lohkot 5-10 päivää. Tuloksena olevien rakennusmateriaalien täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukauden kuluttua, kun kosteuden on oltava korkea ja ilman lämmin.

Vaihe 9. Päivän jälkeen lohkot voidaan siirtää tallennuspaikoille (ne eivät murtu), mutta ne voidaan asettaa vasta viikon kuluttua. Ja jos loppujen lopuksi lisätään liuoksen pehmitintä, sen jälkeen 6-8 tuntia niitä voidaan siirtää ja säilyttää.

Tietenkään sinun ei pitäisi ostaa värähtelevää laitetta yksittäiselle tuotannolle, mutta sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota tampereihin, kun luodaan hiekkalaatikkoja (tuotteen laatu riippuu tästä prosessista). Tällöin voit käyttää tavanomaista hiontavibraattoria, johon on tarpeeksi laita lomake seokseen.

Video - Cinder-lohkojen valmistus kone-värähtelijällä

Karkeiden lohkojen säilytysominaisuudet

Säilytä saadut tuotteet pyramidipilareissa välittömästi sata kappaletta.

Samaan aikaan ne on pinottu pienillä aukkoilla. Sinun tarvitsee vain kuivaa materiaali pari kuukautta - niin voit alkaa rakentaa kylpyläosastoa, laajennusta tai varikkoa.

Mitkä ovat kuonan tuotannon ominaisuudet?

Kuorien valmistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kuivaukseen. Joten esimerkiksi kaikki himmennys tai epätasaisuus heikentävät rakennusmateriaalia. Toinen vaatimus materiaalin laadusta on geometria. Suuri määrä väärinkäytöksiä ja puutteita - edellytys nousevien kustannusten viimeistelyyn pystytettyjen seinien. Siksi tuotteen valmistamiseen kannattaa täyttää lomake tai vibroimu. Älä jätä liuosta liu'uksi liu'ulla, koska tärinä kallistaa seoksesi.

Lomakkeen täyttöesimerkki

Jotta plastiheys paranee liuoksen sekoittamisen yhteydessä, älä unohda pehmittimen täyttämistä laskemalla 5 g yksikköä kohden. Tämä säästää tuotetta mahdollisista halkeiluista, lisää vahvuutta ja huurtumista. Pieni kylpyamme voidaan valmistaa käsin käsin, mutta betonisekoitin auttaa nopeuttamaan prosessia. Riittää, että voit ostaa tai lainata pienen yksikön hetken, kapasiteetillaan 02-0.5 cu. m.

Video - kotitekoinen betonisekoittimet

Ennen kuin seos valmistetaan 5-6 tuntia ennen tätä kostuta kuona. Tämä mahdollistaa paremman sidoksen sementin jyvien ja täytefraktion välillä. On huomattava, että jos täytät puu- tai metallimuotit ilman tärinää, seoksen tulisi olla vetistä.

Hyödyt ja haitat hiutaleiden käyttämisestä

Kärrylohkon etuja ovat:

 • mahdollisuus valmistaa kesämökillä tai yksityisessä talossa;
 • materiaalin kuivaus voi tapahtua sekä autoklaavissa (teollisuustuotannossa) että ulkoilmassa (itsenäisellä tuotannolla);
 • karkeiden lohkojen rakentaminen aiheuttaa minimaalisen lämpöhäviön;
 • edullinen materiaali;
 • rakennuksen rakentaminen toteutetaan nopeasti, kun otetaan huomioon lohkojen suuri koko;
 • kun sekoitat ratkaisua, voit muuttaa osuuksia antamalla sille tiettyjä ominaisuuksia;
 • sinulla on valta tehdä kaikenkokoista hiekkalaattaa.

Käsintehdyt lohkot

Sementtilohkon haitat:

 • alhaiset huurteenkestävyysluvut, mutta erityisen lisäaineen avulla niitä voidaan lisätä;
 • ympäristöystävällisyydestä on epäilyksiä erityisesti masuunikuolle valmistetuista tuotteista;
 • nesteen imeytymisen ominaisuuksien osalta aineella on voimakas kosteuden absorptio vaatii erityisiä suojapinnoitteita;
 • epävakaus (korkean nousun rakentamiseen tämä materiaali ei selvästikään ole sopiva).