Mikä on kylpyläperusta parempi ja miten se tehdään itse

Lohkojen valmiin pohjan näkymä kylpyyn

Kylpyammeen rakentaminen on vähemmän vaikea tehtävä kuin yksityisen talon rakentaminen, mutta vaatii kuitenkin ammattitaitoa ja ammatillista lähestymistapaa. Joten, alun perin valita kätevä paikka, sinun on tehtävä perusta pieni kylpyamme. Kysymys tulee siitä, millaista materiaalia se on tulevaisuudessa rakennettu. Jos seinät ovat kevyitä vaahtobetonialustoja, valmistusta tarvitaan yksinään, kun rakennetaan sardelliitti-betoniseinien seinämiä, säätö tehdään täysin erilai- siksi. Jos rakennustyöt tehdään hirsitalon avulla, voit saada järjestämällä polttopuiden, puutavaran tai autonrenkaiden perustan.

Monoliittinen vaihtoehto otetaan huomioon vain raskaiden rakenteiden rakentamisessa. Tarkastelkaamme tarkemmin, missä ja mitä pohjaa kylpyammeen omilla kädillä on parasta varustaa ja kuinka kauan se kuivuu.

Sivustonvalmistus ja alueen merkintä

Kylvyn perustan merkitseminen

Rakentaminen alkaa merkinnällä. Tarvitset muutamia työkaluja: 10 puupinoa, vasara, 15 metrin pituinen mittanauha, 25 m rakennuksen johto tai kalastuslinja, vesitaso 20 m. Aseta tavallinen betoni-betonilohko. Tällainen kylpyläperusta on rakennettu itsestään muutamassa päivässä eikä vaadi suuria varojen infuusioita. Ota standardi versio.

Laske pienen kuopan leveys. Otamme huomioon kylpyammeen pohjaseinien eristyksen ja putkiston: lohkon leveys on 200 mm ja pituus on 400 mm. Kellarin korkeus noin 600 mm, 3 korttelia. On käynyt ilmi, että kehityksen alla oleva kuoppi on 450 x 450 mm, syvyys 0,8 metriä - tämä on tavallinen leveys ja syvyys sardelliittibetonielementtien lohkoperustan tavanomaiseen rakentamiseen. Käännetään nyt priyamkovin kehittämiseen.

Maaperän kehittäminen kylpyyn

Kylvyn kellarin valmistukseen omiin käsiisi tarvitset: lapion, lapion, pikkuhousun, kiven läsnäolon, koryag-kirsun ja maaperän poistamista varten. Kun kaivamme tietyn syvyyden, tasoitamme selvästi kaikki reunat. Myös uunin pohja (kylpyamme) olisi annettava. Meidän ei pidä unohtaa, että rakennuksen sisällä olevan tulipesän laite vaatii betonityypin valmistusta. Tee tämä ennen päämonitorin kaatamista, laskennan jälkeen tehdään tyyny, jonka jälkeen tukialustat kaadetaan sardeldi-betonilohkojen alla.

Tyyny uunin tai uunin alla

Tyynyn valmistelu uunin tai palokammion alla

Ne kaivaavat pitkin 1200 x 1200 mm syvyyteen 600 mm. Tätä syvyyttä ei valittu sattumalta, 300 mm hiekalla. Pyyhitään tyyny käsin rihmalla. Seuraavat toimenpiteet ovat seuraavat:

 1. Pohjaan asetetaan kerros vedeneristysmateriaalia niin, että se on varastossa, ja reunat ulkonevat kuopan ulkopuolella.
 2. Laita runko (muotti) haluttuun korkeuteen ja kaada betonilaatta 200 mm.
 3. Lämmittäminen tapahtuu 50 mm: n suuruisen polystyreeni-levyn avulla ja panna se suoraan tuoreeseen betoniin.
 4. Sitten kaadetaan viimeistelykerros tasolta 50-150 mm. Lämmityselementin eristys on valmis.

Tyynyä kantavan laitteen konkreettisen työn jälkeen on tarpeen rakentaa putki, joka toimittaa vesi- ja viemäröintisysteemit ja suorittaa täydellisen eristyksen.

Vinkki: Tulipesän alla oleva pohja ei saa joutua kosketuksiin pääpohjan kanssa, koska se pyrkii laajentumaan kuumennettaessa. Ero on täynnä hiekkaa betonityön jälkeen ja ylemmän muottien purkaminen.

Verkot ja luumut

Putkien asentaminen vesiverkostoihin tyhjentämiseksi kylvyssä

Kääntäkäämme vesijohtoverkkojen putkien asentamiseen. Vedenjakeluverkon halkaisijan ja pituuden laskeminen suoritetaan etukäteen ennen kaiken betonityön valmistusta. Erilliset kaivannot kaivaavat putkien poistoaukkoja vesijohtoputkien alle. Vesihuoltoverkkojen laite vaatii erityisosaamista ja tietämystä, mutta kaivantojen valmistelu voidaan tehdä itsenäisesti. Tekniikan mukaan putket asetetaan rämeen tyynyyn. Ovien pohjan upotus on tehty soraa, vakio- kerroksen paksuus on 80-100 mm. Putkien päät näytetään 100 mm lattian yläpuolella oikeaan paikkaan ja suljetaan tulppien avulla.

Tämän jälkeen kaikki betonityöt ja ratapölkkyjen seinien rakentaminen suorittavat kaikki putket ja sisäiset verkot. Syvyys putkien asettamisesta maahan huoneen ulkopuolelta on 1200 mm ja sisäpuolelta 600 mm. Laiteverkkoja voidaan pitää samanaikaisesti viemärin kanssa, jolloin putket yhteen asetetaan.

Tyyny putkien ja verkkojen putoamiseen epäonnistumatta. Mitattu kaltevuus viemäriputkien asentamiseksi, tulo- ja poistoaukkojen korkeus, vedenpoistokulma. Ennen kuin teet koko pohjan kylvylle, ota viemäriin jätevesi. Valmista kuoppaan tai kuoppaan, ota pesuallas siellä. Kylpy ja pesuallas ovat optimaaliset etäisyydet 6-10 metriä, muuten runko poltetaan.

Kellarin eristys

Kellarin lämmityksen kaaviollinen esitys

Kehyshaudan perusta voi jäädytyä, joten sen ulkopuolella lämmitetään eri materiaaleilla. Lämmittäminen suoritetaan ennen betonin kaatamista. Levitä vaahtomuovia tai polystyreeniä sisältävä levymateriaali, sopivasti tähän tarkoitukseen. Levyjä käytetään paksuudeltaan 50 - 80 mm., Joiden koko on 600 x 1000 tai 1000 x 1000 mm.

Kiinnitä ne kuoppaan (ulomman reunan) ulkosivulle, vahvikkeen kehyksen ja maan väliin. Tällöin tila kaadetaan betoniin haluttuun korkeuteen. Lämpeneminen on laadullista ja monoliittista, kestävää. Styroksi ei ime kosteutta. Tällaisten materiaalien käyttöikä on 25-30 vuotta.

On olemassa toinen vaihtoehto, miten tehdä ulkoista eristystä ja kaataa kaikki kylpytuet, joissa on laajennettu savi ympärysmittaan. Kun kaikki konkreettiset työt kehittyvät, kehitä sinusieni kunkin betonipohjan ympärille ja kaada tyyny ulos laajennetusta savesta. Tällainen eristys vaatii lisäkustannuksia maaperän kehittämiselle ja vedenpitävyyden järjestämiselle.

vahvistaminen

Luonnos luonnoksen perustukselle kylvyssä

Nyt yritämme selvittää, miten tehdään täydellinen vahvistus ja kaadetaan betonipylväitä kylpyammeen omilla kädillä, ja harkitsemme, kuinka järjestää laajennetun savimaisen betonilohkon sijoittaminen. Voit aloittaa neulomisen armopoyat suoraan sivustolla. Se vaatii myös merkitsemistä ja laskemista. Yksinkertainen tapa yhdistää avaruuskehys:

 1. Piirrä kaksi rinnakkaista viivaa ja aseta sitten niiden väliin kooltaan leikatut ristikkopalkit. Poikittaisten sauvojen reunoilla tulisi olla 30 mm: n uloke yli pääroolien reunoista, tangot. Kaikki aihiot mitataan etukäteen ja alustavat laskelmat aihioiden pituudesta ja korkeudesta niin kauan kuin on tarpeen.
 2. Asentamalla aihiot kaikkiin kaivoihin ne sidotaan yhteen neulomalla. Ensin neulotaan alempi poikittaisliike helpottamaan liikkumista. Kiinnitä sitten yläpalkit.

Jos kuopat ovat kapeita, työkappale on neulottu kokonaan. Sitten asetetaan kaivoon kokonaisuutena, yhdistää vain kulmat. Vahvistimet käyttävät vain viskoosia, hitsauslaitteiden käyttöä ei voida hyväksyä.

Pohjamaalaus raskaista materiaaleista laajennetuista savibetonilohkoista ja vaahtolohkoista

Betoniyhdistelmä kylpyyn pohjan kaatamiseksi

Luotettava säätiö tavalliselle kylpylälle voi tehdä vain käsin, mikäli se ei rikkoa perusrakennustekniikkaa. Kehys on sidottu, valmistaa betonia. Seuraavassa tuotettujen materiaalien laskeminen: perustan kokonaiskapasiteetille ottaen materiaalien suhde: 12% sementistä, 25% hiekasta, 45% raunioista, loput vesi ja savesta. Laajennetuissa saviagregaateissa täyteaine (murskattu kivi) jaetaan tasaisesti laajennetun saven kanssa.

Koostumus on lämmin, mutta vaatii vedenpitävien materiaalien käytön pakolliseksi. Ennen kuin rakennat perustan tällaisen materiaalin kylpyamme, laske koko rakenteen paino. Vaaka-elementtien kevytrakenteinen rakenne soveltuu, mutta laajennettuihin savibetonimateriaaleihin sitä on vahvistettava. On tarpeen muuttaa pohjan perustan syvyyttä ja kaataa se syvemmälle 0,5 metrillä, tämä koskee jokaista monoliittista pilaria.

Lohkojen asettaminen omiin käsiisi

Lohkojen sarakepohjan rakenne kylpyyn

Perusta tässä tapauksessa koostuu betonipylväistä seisovista savibetonilevyistä. Aloita merkitsemällä suunta lohkojen alapuolella, pisteyttämällä 4 tappeja pitkin tulevan kylvyn ulkokehää. Stretch ja tasoittaa johto, noin ensimmäisen lohkon korkeudesta. Jos olet tehnyt betonirakennetta betonin kaatamisen aikana, työntö tehdään sen mittojen mukaan, jolloin lohkot asetetaan betonityynyihin.

Aseta kaksi lohkoa, täyttäen liitoksen sauman avulla. Seuraava rivi on asetettava kohtisuoraan, laajennetun savielementin tai vaahtolohkon reuna koskettaa johtoa. Lohkoja käytetään pääasiassa maanpinnan yläpuolella olevien betoniperustusten korkeuden tai suuren kaltevuuden kasvattamiseksi. Aseta haluttu korkeus ja jätä - anna sen kuivua. Asennuksen aikana työnnä holkit hirsitalon kiinnittimien väliin.

Kevyen materiaalin tukirakenteen rakentaminen

Luonnos lautan pohjalevystä kylpyyn

Vaahtolohkojen paino on pienikokoinen 24 kg, mitat 200 x 300 x 600 mm, päinvastoin kuin laajennettu savibetoni. Pohjalevyn laskemista ei suoriteta pilarin alapuolella. Tällöin koko rakenne putoaa laudalle, joka siirtää kaiken kuorman maahan tasai- sesti niin voimakkaammin.
Laattojen rakentaminen (pohjustuslaatikon versio) on helpompi tehdä kuin pilarivariantti, mutta myös hirsitalon rakennuksesta sopii myös. Syvyyttä ei tarvita monoliittiselle pinnalle, jonka korkeus on 1-1,5 metriä, maaperässä on tarpeeksi säröjä 40-50 cm: n päällä. Koko tason tai kehän koko riippuu hirsitalon kokoonpanosta.

Betonilaatan yläpinnan korkeus on 10 - 15 cm. Kun se valetaan, siitä tulee monoliittinen kerros (laatta), joka kantaa koko hirsirakennuksen ja jakaa kuorman tasaisesti rakennuksesta maahan. Levyvaihtoehto soveltuu sekä keskikokoisille rakennuksille että vaahtolohkojen, vaahtobetonialustojen rakenteille, on mahdollista rakentaa kylpylärakenteet ratapöllyksiltä, ​​rakentaa hirsitalo, on olemassa monia vaihtoehtoja levytekniikan käyttöön niin paljon kuin on tarpeen rakennusten korkealaatuisen rakentamisen kannalta.

Pohjamaalat vaahtobetoniseinien rakentamiseksi on järjestetty seuraavasti:

 1. Merkintä tehdään laatan alla, rakennus on otettu leveydeltä ja pituudelta, mutta marginaalin ollessa 800-100 mm. On oikein laittaa vain laatta pitkin kehää kylvyn alla, ja sen sisällä sen jälkeen, täytä se savella.
 2. Maaperä poistetaan 400 mm: n syvyyteen ja pohja-aukko täytetään 200 mm: n paksuisella hiekalla. Vaahtolohkoille tämä tyyny riittää. Nyt suljemme sen ympärille, ei pitäisi olla aukkoja. Vaikka hirsitalo ei ole raskas, laatan pitäisi työskennellä kaikkialla koneessa, mutta syvyys ei ole yhtä tärkeä kuin maaperän ja hiekan yhtenäinen tiivistyminen.
 3. Aseta nyt muottiin tulevaa pohjaa ympärille, korkeudelle valitaan ulkoneva osa, tässä tapauksessa 150 mm.
 4. 12mm vahvistuskortit neulotaan 300x300: n kennolla, joka on asetettu valmiiksi alustalle, aluksi asetetaan etäisyyksiä muovista tai liu'utetaan pieniä pentagteja liuoksesta. Vahvistuksen jälkeen voit kaataa liuoksen. Tällainen säätiö kuivuu lyhyeksi, 7-12 päivää.

Vinkki: Kesällä hiekka kuivuu nopeasti, kostuta se vedellä ennen betonin kaatamista.

Rengasperustat

Renkaiden käyttö pohjan järjestelyyn

Ainutlaatuinen ja samalla vahva perusta omilla käsillä voidaan rakentaa autonrenkaista. Tämä on talon taloudellinen versio tukikohdan tai ratapölkkyjen puurakenteesta. Elementtien sijoittamismenetelmä on seuraava: merkintä suoritetaan kylvyn ääriviivojen alla. Sitten maanpäällinen kerros poistetaan pitkin koko kehä, 15 cm syvä ja 50 cm leveä. Tila on täynnä hiekkaa ja hiekkaa sekoitettuna 1: 1 suhde. Pehmustettu puikko työnnetään renkaiden alle käsin.

Valmista tarvittava määrä renkaita noin 20-25 kappaletta samankokoisia ja korkeita (kaikki riippuu renkaiden koosta ja kylvystä). Ympärys on sijoitettu renkaista niin, että ne ovat tiukasti toisiinsa nähden.

Nyt työnnämme napit kierteellä, sitomme ne renkaisiin kierteitettyyn kiinnikkeeseen. Niille asennetaan ratapölkkyjen tukirakenne, puutavara. Syvennysten syvyyden tulisi olla renkaiden koko paksuus. Tällaisten ankkurien korkeuden on oltava vähintään 250 mm, jotta tukitanko hirsitalolle tai solmukkeelle voidaan ruuvata.

On suositeltavaa heittää raudoitusta ympärysmittaan ja vinosti, ja täytä sitten renkaiden suuri tila. Vahvistus voidaan suorittaa suoraan renkaiden rungon läpi, poraamalla reikiä ja langoittamalla vahvistusta koko kehän läpi, joten kanavan tai kulman ulkopuolelle ei tarvitse sitoa.

Voit tehdä sarjan renkaiden lohkoja ja hauta ne suoraan maahan. Samanaikaisesti erektiokustannukset pienenevät merkittävästi, ei ole tarvetta kaataa suurta laatua rakennuksen rakentamiseksi vaahtolohkoista tai laajennetuista savibetonilohkoista. Renkaiden laakerielementtien laite - tämä on yksi halvimmista ja yksinkertaisimmista vaihtoehdoista, joka ei ole laadultaan huonolaatuinen. Tämä on täydellinen perusta puun, ponnahduslautan tai kiinteän puutalon (hirsitalo) kylpylöille.

Voit käyttää renkaiden perustan lohkottua versiota, jossa merkintä tehdään samalla tavoin kuin muissa tapauksissa, mutta et tarvitse putkia, paaluja, betonilohkoja ja suorita kallista vahvistamista.

Rengasjouset (4-5 kpl), asettuvat toisiinsa, tukevat hirsimökkiä tai ratapölkkyjä putkien ja muottien sijaan. Tällaisten tukien rakentamisaika on vähäinen, renkaiden pohja kuivuu nopeasti, koska maassa ei ole paljon betonia ja muutaman päivän kuluttua on mahdollista asentaa kehyshaute tai puutalo.

Puupohjan korjaus

Kaavion tyyppi lohkareiden kylvystä

Joskus pehmeäpalkki valmistetaan kylvyn perustana, kun se on betonoitu suoraan maahan, ja joskus ne asentavat monoliittisen version. Sinun täytyy tietää muutamia pieniä asioita, ennen kuin korjaat kunnolla kylpyammeen perustan tai rakentaisit uuden pohjan kylpyyn omalla kädelläsi:

 1. Esimerkiksi ratapölkistä tai hirsirakenteesta valmistettu puurakenne kiristetään ulkopuolelta hihnoilla niiden istutusten paikoissa. Kuinka kiristää hirsitaloa, kuinka monta tarviketta tarvitset, voidaan laskea. Muiden säätiöiden kanssa on hieman monimutkaisempi. Sinun täytyy tietää, kuinka paljon betoni itse kuivuu, ja sitten vain kehyksen tai palkkien kiinnitys. Jos laakeripesät puhkeavat asennuksen aikana ja niiden korkeus on pieni, voit kaataa betoniteräkerroksen lohkojen ympärille täyttämällä kaikki sarakkeeseen muodostuneet halkeamat.
 2. Kun olet päättänyt tehdä kylpylän perustan omaksi, säästät paljon rahaa, mutta saavat myös hyvän kokemuksen. Ei ole vaikeata rakentaa monoliittista tai muuta säätiötä omilla käsilläsi, sinun tarvitsee vain käydä läpi kaikki rakentamisen vaiheet vuorolla eikä katkaista tekniikkaa.
 3. Tee oikea laskenta, merkintä rakentamiseen, maaperän, raudoituksen ja eristämisen kehittämiseen. Tee kaikki tarvittavat vedeneristykset. Kuuleminen rakentajien (kehittäjien) kanssa, jotka rakastavat tällaista perustusta pitkään ja joilla on hyvä kokemus, ei ole häiriöitä.

Päätä, mitä materiaalia rakennetaan, lokit, ratapölkyt, rakennuksen korkeus, kuinka monta ratapölkkyä tai puuta tarvitset. Tarvitsetko kiinteän tai konkreettisen perustan hirsitalolle, puupohjaisille ratapölkkyille tai pääomalle vaahtolohkojen rakentamiseen.

Tietäen, miten perustaa kylpylä ei ole kaikki, on välttämätöntä tehdä alustavia laskelmia, ja vasta sitten voit alkaa rakentaa sitä luottamuksellisesti. Sinun on päätettävä, mikä säätiö on paras kylpyyn, mutta kuinka paljon materiaalia se tarvitsee laskea sen etukäteen ja piirtää laitteen. Yksinkertaisen laskelman jälkeen pystyt tekemään kaiken täydellisesti, koska täällä ei tarvita raskaita laitteita, paitsi betonisekoittimen, jossa on puinen kouru ja valua betoniin.

Kuinka perustaa kylpyamme: askel askeleelta ohjeita

Jokaisen talon tai mökin omistajat haaveilee omasta kylvystä. Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiön asettamisen jälkeen, koska sen on otettava koko rakenteen paino. Se ei ole vaikeaa tehdä pohjaa kylvyn omalla kädelläsi, voit säästää paljon tässä rakennuksen osassa. Loppujen lopuksi säätiön rakentaminen maksaa omistajalle 40% koko kylpyammeen kustannuksista.

Miten rakentaa säätiön kylpyyn omilla kädilläsi vaiheittaiset ohjeet, valokuvat ja videot näytetään tässä artikkelissa.

Mistä aloittaa työn

Riippumatta siitä, millainen säätiö valitaan kylvyn rakentamiseksi, sinun on ensin valmisteltava rakentamispaikka.

Maalta poistetaan kaikki kannot, poista suuret kivet ja poista muut roskat. Ruoho paikalla on parempi leikata tai vetää ulos niin, että ei ole juurta ja varret jäljellä. Sitten kaikki turpeja poistetaan sivustosta - ylimmästä maaperästä ja poistetaan sivulle.

Nyt meidän on tehtävä merkintä. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisia tangkoja, kuten varusteita ja kestävää joustamatonta köyttä. Tärkeintä tässä vaiheessa on siirtää oikea kulma. Tämä voidaan tehdä suurella rakennuksen neliöllä tai improvisoituilla välineillä.

Perustutkimuksen valinta

Määritetään, mikä pohja sopii paremmin tiettyyn kylpyyn, voi perustua useisiin tekijöihin:

 • pohjaveden syvyys;
 • maaperän tyyppi tontilla;
 • maan jäädyttämisen syvyys talvikaudella;
 • rakennusmateriaali;
 • neliön kylpyamme.

Kaikkien komponenttien vaiheittainen analyysi auttaa määrittämään luotettavan perustan tietyn kylvyn rakentamiseksi.

Useimmiten käytä nauhaa matalaa pohjaa kylpylle 4x6. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Voit myös hakea:

 • porausruuvi - rakennettu, kun rakennustyömaalla on voimakkaat korkeudet;
 • pylväs - soveltuu stabiileille maille, joihin ei ole maanvyörymiä ja siirtoja;
 • paaluhiilipesu - soveltuu epävakaisiin maaperään, jotka ovat alttiita leikkaukselle ja pudotukselle;
 • monoliittinen - yleismaailmallinen, on luotettavin mutta samalla kalliimpi. Kiinteä betonilaatta jakaa kuorman tasaisesti kylvystä, maa ei kaadu, ja rakennus ei hajoa eikä repäise.

Kaikentyyppisiä perustuksia käytetään kylpyammeiden rakentamiseen, mutta useimmiten ne käyttävät pylväs- tai nauha-tyyppisiä säätöjä - niitä kuvataan tarkemmin niistä.

Kuinka järjestää kylpyläpilarin tukikohta

Jotta sarakepohjalla 6x4-kylvyn alle omilla kädilläsi on aivan todellinen. Tällainen säätö soveltuu erityisesti puuta, puuta, vaahtoa tai hiilihapotettua betonia sisältäviin ei-raskasrakennuksiin.

Työt voidaan rakentaa seuraavista materiaaleista:

 • tiili;
 • betoni kaatettiin valmistettuun muottiin;
 • asbestisementti putki;
 • metalli putki;
 • kiinteät betonilaatat;
 • puiset lokit tai palkit.

Useimmin kuin toisissa, sarakepohjaputkissa käytetään putkia: metalli tai asbestisementti. Asennusprosessin kuvaus näyttää tältä:

 1. Tontti on sovitettu, vahvistin asennetaan kulmiin ja köysi on kiristetty.
 2. Tukijärjestelmät on asennettava jokaiseen kulmaan, niissä paikoissa, joissa väliseinät on rakennettu, ja muissa kriittisimmissä kohdissa.
 3. Maaperässä tehdään reikiä ruuvilla tai muulla laitteella. Tukin reiän halkaisijan tulee olla hieman suurempi kuin putken halkaisija (3-5 cm). Kaivon syvyyden on oltava sellainen, että tuki ei pääse pohjaveden syvyyteen ja maaperän jäädytyksen syvyyteen. Useimmiten syvyys 50-70 cm riittää kylpyammeen perustukseen.
 4. Hiekka ja sora kaadetaan kunkin reiän pohjaan - nämä materiaalit täyttävät kuopat noin kolmanneksella. Tyyny kosteuttaa ja ram.
 5. Asenna putket reikiin. Aikaisemmin ne on kääritty kateaineisiin tai päällystetty mastiksella.
 6. Putken ja kaivon seinämien välinen etäisyys peitetään hiekalla tai maalla, putki on tasoitettu tasoon.
 7. Betoni kaadetaan asbestisementtiin tai metalliputkeen, joka ei ylitä noin 30 cm: n yläosaan. Tuki on hieman nostettu niin, että liuos tunkeutuu sen pohjan alle.
 8. Metallipinetti asetetaan betonirakenteeseen.
 9. Lisää betonia putken yläosaan.
 10. Noin viikkoa odottaa betonin jähmettymistä, jonka jälkeen pylväät ovat vedenpitäviä ylhäältäpäin ja rakentavat edelleen kylpyamme.

Perusnauhan tyypin rakentaminen

Pienissä rakennuksissa, kuten autotallissa, kesäkeittiöissä, saunassa, voit järjestää matalan syvän nauhan perustuksen. Tällaisen pohjan kaivannon syvyyden laskemiseksi on tarpeen tutkia maaperän koostumusta paikassa.

Jos maaperä pysyy vakaana - ei kuohkeaa, kohtalaisesti märkää - on tarpeeksi kaivettuja syvyyksiä, joiden syvyys on noin 40 cm. Lisää epävakaita maaperä - kernosiini, turve, hiekka - tämä arvo on nostettava 70-80 cm: iin.

Lattian leveys riippuu kylvyn seinämien materiaalista: 25 cm riittää kevyisiin rakenteisiin, ja kiven tai tiiliseinien kohdalla tarvitaan vähintään 35 cm. Kaivannon itsensä pitäisi olla vieläkin leveämpi - n. 5 cm.

Vaiheittainen kuvaus siitä, kuinka kaistaleen pohja sijoitetaan kylpyyn, näyttää tältä:

 1. Tasoitetulla tontilla he löytävät alimman pisteen - perustuksesta rakennetaan säätiö. Jotta vältetään sulatus ja sadevesi vahingoitta- masta kylvyä, ja päästäkseen pois ympäröivästä paikasta ajoissa, on välttämätöntä tehdä pieni harha. Erot eivät mihinkään suuntaan, paitsi pohjoiseen (vain pari astetta).
 2. Tulevan perustuksen kulmissa asennetaan metalliset sauvat, joiden avulla ne venyttää köydet. Jos kyseessä on nauhan säätö, on oltava kaksi piiriä (sisäinen ja ulkoinen). Siksi sinun täytyy venyttää kaksi rinnakkaista köyttä, joiden väliin jää etäisyys, joka on yhtä suuri kuin pohjan leveys plus 5 cm.
 3. Aloita kaivaa kaivanto. Jos maa on liian löysä, kaivanto tehdään käänteisen trajektin muodossa. Kuopan pohjan tulee olla tasainen, se tarkistetaan rakennustasolla.
 4. Nyt sinun täytyy tehdä sora-hiekka tyyny - se varmistaa perustan vakauden, tasaavat mahdolliset maaliikkeet. Hiekkaa kaadetaan pohjan päälle, kostutetaan vedellä ja syöksyy. Sitten he kaada soraa, he myös syövät sisään, nyt hiekkaa. Tasat vaihtelevat, kunnes kaivanto on puoliksi täynnä.
 5. Erittäin epävakaiden maaperien tapauksessa on mahdollista edelleen vahvistaa perustusta säätiön alla - laittaa kerros tiiliä tai kiveä sora-hiekkalaatikkoon.
 6. Siirry nyt rakennustyöhön. Se on sammutettu levyistä, samalla kun kaikki kiinnittimet jäävät ulkopuolelle, rakennuksen yksityiskohtien välillä ei saa olla aukkoja. Mitä helpompaa on muotti, sitä vähemmän täytyy viimeistellä valmiin pohjan.
 7. Kaivannon pohjalla on metallivahvojen ja langan vahvistaminen.
 8. Polyeteeni- tai katehuopaa asetetaan muottien sisäseinämiin suojaamaan sitä kosteudelta.
 9. Kaada betonirakenne kerrallaan. Jos työssä on taukoja, pohja on kerrostunut ja hauras. Siksi on parempi tilata betonisekoittimen ja hankkia tarvittava määrä valmiista ratkaisusta.
 10. Muotti voidaan poistaa viikon kuluttua ja kylvyn rakentamista voidaan jatkaa vasta kolmen viikon kuluttua, kun betoni on saanut riittävän voimakkuuden.

Betonimateriaalin rakentamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että liuoksen paksuuden ilmakuplat aiheuttavat ennemmin tai myöhemmin materiaalin tuhoutumisen. Siksi on mahdollista kaataa betonia korkeintaan 50 cm: n korkeudelta ja kaataa se, kasta sitä värähtelevällä koneella tai ainakin liu'uta liuos tangolla useissa paikoissa.

johtopäätös

Tietenkään kaikki eivät voi rakentaa omaa taloa. Mutta voit aloittaa pienen ja alkaa rakentaa kylpyamme. Pohjusteen asettaminen pienelle rakenteelle 3x3 tai 4x5 ei ole vaikeaa - aloittelijan rakentaja selviytyy tästä. Ja säätiön alhaisemmat kustannukset, jotka on luotu omasta, epäilemättä pitävät omistajan mielestä ja antavat säästää suosikkihuvesi viimeistelyyn.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Rakennuksen rakentaminen alkaa kiinteän perustan rakentamisella. Bath tässä tapauksessa ei ole poikkeus. Uimapohja ei ole paljon erilainen kuin brownie. Artikkelissamme käsitellään kylpylärakennuksen suosituimpien perustusten ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Valmisteleva vaihe

Tarkastellaan ensin, mitä on otettava huomioon ennen säätiön tyypin valitsemista ja sivuston valmistelemista.

Rakenteen perustan asettaminen riippuu seuraavista indikaattoreista:

 • maaperätyyppi ja kosteus;
 • maaperän jäädyttämisen taso;
 • koot kylpyjä.

Aloitetaan määrittelemällä maaperä. Tee näin kaivaa reikä ja tutki maaperä.

 1. Yritä tehdä sormus maasta, joka on runsaasti kostutettu vedellä. Se voi muuttua vain savesta. On mahdotonta tehdä sormus hiekasta. Hiekkarannasta luomuksesi nopeasti romahtaa pieniin osiin ja loimesta 3 osaan.
 2. Jos hiukkasten koko saavuttaa puolentoista millimetriä, maa on hiekkaista.
 3. Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita. Vaikea sameus osoittaa, että olet tekemisissä maan kanssa, joka on runsaasti savea.

Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita

Lisätietoja GWL: stä voit puhua naapureidesi kanssa. Lisäksi, jos rakennat taloa, olet jo törmännyt tähän. Tarkka tapa selvittää, miten syvä vesi on porata maata puutarhatyökaluilla. Tällaisen reiän tulee olla riittävän syvä, vähintään 2-2,5 m. On helpointa rakentaa pohja, jossa pohjavesipöytä on puolitoista metriä syvempi kuin nollapisteen lämpötila.

Maaperän määrittäminen

Maaperän tyypin ja ominaisuuksien tuntemus on helpompi valita säätiön muunnelma.

 1. Pienen kylpyammeen järjestämiseksi savi- ja maaperämailla, joilla on syvä pohjavesi, pylväspohja sopii.
 2. Keskikokoisten rakennusten yleismaailmallinen vaihtoehto katsotaan nauhapohjaksi, mistä on erityinen tapaus märälle maaperälle, joka on monoliittinen perusta.

On muitakin perustuksia, mutta silti suosituin ja usein omilla kädillä rakennettu on nauha ja pylväs.

Kun rakennat säätiöä alustavaan vaiheeseen, on tarpeen tehdä merkintä kylvyn rakentamisalueesta.

Kuinka tehdä merkintä

Kuinka tehdä merkintä

Merkitse alue kylvyn alapuolelle tämän sivuston valmistelun jälkeen. Voit tehdä tämän poistamalla verkkotason ja tasoittamalla sivuston. Tulvien poistamiseksi alue on tasoittunut kaltevuudella mihin tahansa muuhun kuin pohjoiseen suuntaan.

Nyt voit aloittaa merkitsemisen säätiölle.

Kiinnitä huomiota! Alustan leveyden ja pituuden tulisi olla vähintään 10 cm enemmän kuin samat kylpyhaun rakenteen parametrit.

Vaihe 1. Aloita valmistelemaan puoli metriä koukut, esimerkiksi vahvistamisesta. Tarvitset myös köyden, joka ei ulotu ja neliö.

Vaihe 2. Aja ensimmäinen koukku yhteen kulmasta.

Vaihe 3. Ketjuun kohdistetaan neliö, jossa on oikea kulma ja joka keskittyy jalkoihin, mittaa sivut ja osoittaa alapinnan vierekkäiset kulmat. Toimenpide toistetaan, kunnes kaikki neljä kulmaa on merkitty. Kaikki köydet vetävät köyden. Tämä on sisäinen merkintä.

Vaihe 4. Tarkista oikeat merkinnät, mittaamalla lävistäjä, jonka pituus ei saa olla yli 20 mm.

Vaihe 5. Asenna putki noin puolitoista metrin etäisyydeltä tappuista. Se on pystysuoraan asetettu puupalkit, joihin aluksella on naulattu yläosaan tulevan kerroksen korkeudella. Levyjen tulee olla pakollisia rinnakkain tulevan kylpyammeen seinämien kanssa.

Vaihe 6. Tappujen merkintä siirretään rättiin. Tätä varten kynnet työnnetään alustaan ​​säätiön kulmien vastaaviin paikkoihin, ja niihin kiinnitetään köysi, joka merkitsee sisäseiniä.

Vaihe 7. Alapinnan ulkopinnat on merkitty samalla tavalla suojukseen. Kylpyammeen pohjan leveys voi olla 25 cm puusta ja 35 cm tiilitalleille.

Vaihe 8. Mittaa ulomman suorakulmion lävistäjä tarkistaaksesi, onko säätöosan ulkosivut tasaisesti asetettu.

Nyt voit siirtyä suoraan säätiön rakentamiseen.

Pilarin perusta

Jos päätät rakentaa puisen kylpylän ja maan päällä, voit tehdä pylväspohjan, joka säästää huomattavasti rahaa tässä rakennusvaiheessa.

Kiinnitä huomiota! Tällaisen säätiön laakerielementit sijaitsevat enintään 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Kylpypylvään pylväspohjan materiaali voi olla erilainen: tiilipylväät, lokit, teräsputket tai asbestit, betonilla täytetyt.

Se on viimeinen vaihtoehto, joka on suosituin, harkitsemme.

Miten kaadetaan pylväsperusta

Vaihe 1. Buryatsin suunnitelluissa kulmissa puutarhaporauksen avulla on yksi ja puoli metrinen tunneli, jonka halkaisija on tavallisesti 5-10 cm suurempi kuin säätiön asennukseen valmistetun asbestiputken halkaisija.

Vaihe 2. Kuoppiin työnnä putket, joiden on noustava maanpinnan yläpuolelle 0,4 m. Yleisimmin käytetyt tuotteet, joiden läpimitta on 200 mm.

Vaihe 3. Kohdista putket keskittyen veden tasoon.

Vaihe 4. Täytä maa maaperään putkien ympärille. Polkumyynnissä maadoitettu maali.

Vaihe 5. Kaada sementtilaastia putkeen noin puoli metriä. Sementti ei kannata säästää.

Kiinnitä huomiota! Liuoksen valmistaminen kuumalla säällä on parempi käyttää kylmää vettä. Jäähdytysaikana nesteen tulee olla lämmin.

Vaihe 6. Nosta putki hieman kaivoon, jotta sementti tyhjennetään hieman kaivon pohjaan.

Vaihe 7. Jatka sementtiä, jolloin putken täyttöaukko on 15 cm.

Vaihe 8. Vaikka sementtiä putkessa ei ole jäätynyt, vahvistuspalkki upotetaan siihen.

Vaihe 9. Nyt voit kaataa sementin putkien reunoihin.

Vaihe 10. Pilarien väliin tehdään tiilimuuri puoliksi tiilen leveä.

Kiinnitä huomiota! Vuotoa on syvennettävä neljäsellä metrillä, ja sen rakenteessa on otettava huomioon paikat, joissa jätevesi poistuu.

Vaihe 11. Saatu pohja tasoitetaan sementillä ja peitetään katelevyllä.

Yksinkertainen ja kestävä puukanta on valmis.

Strip-säätiö

Tällaisen säätiön rakentamiseen tarvitaan enemmän työvoiman ja materiaalin resursseja. Mutta se on yleismaailmallista. Ja sen rakentamisen periaate on melko nopea.

Vaihe 1. Korttien kaivamurskainten merkitsemisen rajoissa säätiön sivuilla. Ovien syvyys riippuu pohjan kuormituksesta, maaperätyypistä ja maaperän jähmettymisestä. Oven pohja on tyypillisesti 0,2 m maanpinnan alapuolella. Ovenkaaren on oltava 10-20 cm leveämpi kuin pohjan seinät. Ruuhkaisilla mailla ojat ovat käänteisen puolisuunnikkaan muotoisia. Kaivamisen lopussa on tarpeen tasata ja tampata pohja, poista mureneva maaperä siitä.

Matala kellari perustukset - kaivanto

Vaihe 2. Kaivannossa tehdään tyyny hiekasta ja soraa. Ensin kymmenen senttimetrin kerros hiekkaa täytetään, mieluiten hieno fraktio, sitten se kaadetaan vedellä ja peitetään soraa myös 10 cm kerroksella. Menettely toistetaan, kunnes kaivon keskiosa on saavutettu. Viimeisen kerroksen tulisi olla hiekkaa.

Laattapohjamoduulien asennus

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvikehyksen kokoonpano

Muotti ja vahvistaminen

Vaihe 3. Ylhäällä tyyny on vuorattu yhdellä tiilikerroksella, joka tukee vahvistamista ja poistaa sen sagging.

Vaihe 4. Asenna muotti. Tässä vaiheessa on huolehdittava viemäriputkista. Tehdä tämä, muottiin tehdä tulo ja pistorasiaan ja vetää läpi ne putki segmentti.

Kiinnitä huomiota! Muottipaneelit on kiinnitettävä toisiinsa tiukasti estämään laastin vuoto. Voit myös peittää muottien sisäpuolelta polyetyleeniä.

Vaihe 5. Valmenna sementtiliuos. Tee tämä ensin sekoittamalla tarvittava määrä hiekkaa ja kuivaa sementtiä, lisää sitten soraa tähän seokseen ja sekoita. Lisää vettä.

Vaihe 6. Aseta muottipesän sisäpuolelle kohtisuorat vahvikepalkit. Tangojen leikkauspisteitä ei ole kiinnitetty hitsaamalla vaan lanka- vanteilla. Tämä antaa vahvuuden ja samalla joustavuuden tulevalle säätiölle. Vanteiden reunasta raudoitukseen tulee olla vähintään 50 mm.

Neuloa vahvistus

Vaihe 7. Nyt voit kaataa sementtiosat. Kunkin kerroksen korkeus, joka on huolellisesti tasoittunut ja rammed, ei saisi ylittää 0,15 m.

On parempi sytyttää sementtiä ilman sakkaa. Toinen viikko säätiö on kasteltu joka neljäs tunti. Pohjan säilyttäminen kosteassa tilassa tulisi suorittaa vielä 2-3 viikkoa, jolloin se peitetään polyetyleenillä. Muotti on poistettu noin kuukaudessa. Mutta joissakin tapauksissa se säilyttää säätiön eristyksen.

Valmiin pohjan kylpyyn

Kylpyamme pohja on valmis. Suurten kylpytuotteiden kohdalla ne rakentavat usein pylväsnauhan perustan. Tässä tapauksessa nauhan pohja on tehty ulkoseinien alapuolelle ja pylväsinen sisäseinien alle.

Kuinka perustaa kylpyamme oikein

Jos päätät itsenäisesti ryhtyä kylpylän rakentamiseen, päätehtävänäsi on järjestää rakennuksen perusta. Mutta ennen kuin ostat kaikki, mitä tarvitset säätiölle, sinun on päätettävä sen tyypistä.

Rakennuksen perusta on perusta.

Valitse kylpytyntyyppi

Sinun on ensin tutkittava sivustosi maaperä, jotta voit selvittää rakennustesi perustan. Tätä varten sinun täytyy kaivaa 1,5 metrin syvä syvä ja ymmärtää, mitä maaperän koostumus on.

Jos maaperä, joka koostuu märästä hiekasta tai turpeesta, sen kantavuus on mahdollisimman vähäinen. Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa rakentaa pylväsruuvi tai laattapohja.

Kiinnitä huomiota! Kylvyn nauhalevyn käyttö on sallittua, mutta on toivottavaa, että sitä ei saa tehdä lohkoista vaan raudoitetusta betonista tai monoliittisesta.

Keskikokoiset maaperät sisältävät myös sellaisia, jotka sisältävät suurikokoista hiekkaa, soraa, erilaisia ​​savia ja patoja. Tällaiselle kentälle, paitsi yllä luetelluille, pylväsperusta voi olla sopiva.

Valokuvasarakkeessa

Jos maaperällä on koostumukseltaan kiviä, voit valita minkä tahansa pohjatyypin, kun järjestät kylpylän perustan. Muista vain, että sen rakentamisen hinta riippuu säätiön tyypistä.

Vaaditut materiaalit

Jos haluat varustaa nauhalevyn omilla kädillä vaahtoblokkien tai tiilien kylpyyn, tarvitset:

 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • betoni- ja betonilohkoille, joihin on asennettava muottirakenne runkoineen ja vahvistuksineen.

Tuki-sarake versio

Materiaalien kulutus on laskettava rakennuksen koon ja sen perustan syvyyden perusteella. Samanaikaisesti siihen asennettavan rakenteen paino sekä pohjaveden pinnan taso ja maaperän jäädyttäminen syvyyteen, jossa pohja asennetaan, vaikuttavat säätiön perustan syvyyteen.

Kiinnitä huomiota! Alustan seinien leveyden tulisi olla noin 10 cm enemmän kuin seinien paksuus.

Valmistelutyöt

Pohdittaessa kysymystä siitä, miten kunnolla tehdään kylpyamme, sinun on ensin valittava paikka rakennukselle. On toivottavaa valita tasainen alusta tähän hieman epäsuorasti. Joten voit tarjota parhaan jäteveden käsittelyn, joka tapahtuu luonnollisella tavalla, minkä seurauksena suljet pois mahdollisuuden tulvata rakennustasi kevään tulvien aikana.

Hyvä paikka kylpyammeelle

Työjärjestys on seuraava:

 1. Valitsemaasi sivustoa on poistettava, poistamalla siitä pensaat, roskat ja hamppu;
 2. poista sitten maapallon yläkerros sohvalla ja tasoittaa maata;
 3. tunnistaa ja hahmottaa altaan ääriviivat kylpyammeesi alla, voit tehdä sen puupalkilla ja langalla;
 4. tarkista vastakkaisten sivujen suhde ja vertaile diagonaaleja mittanauha, puusepäntyö ja taso.

Projektin työ

Vihje! Tarkkuus tässä asiassa on erittäin tärkeää, se vaikuttaa kylpyammeen ulkonäköön, sen lujuuteen ja asennuksen laatuun.

Pilarin perusta

Kuinka perustaa tukkeja tai puutavaraa? Paras vaihtoehto sinulle tässä tapauksessa - pylväspohjainen kylpylä, joka on tehty omilla kädilläsi. Toisin kuin muilla alustoilla, se on taloudellisin ja sopivin ratkaisu näiden materiaalien rakenteeseen.

Tämän pohjan kannattimien tulee sijaita enintään 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan, mutta ne on aina sijoitettava kulmiin ja linjaan, johon huoneiden väliset väliseinät sijaitsevat. Ne voidaan tehdä sekä betonista että tiilestä tai kiven tai betoniteräksen avulla.

Tällaisten tukien poikkileikkauksen tulisi olla noin 50-50 cm, mutta jos aiot rakentaa kehyshauteen, näitä mittoja voidaan pienentää.

Työjärjestys

 1. Tuki perustukselle syntyy yleensä metalli- tai asbestisementtiputkista, joiden läpimitta on 150 mm. Asettamalla ne, sinun on esikuunteltava tarvittavat syvennykset, ja sitten useita vaiheita, tamping aina betonin kanssa. Varmista, että tukien korkeus on sama;

Tarvikkeiden korkeutta on seurattava

 1. Putken syvyys määritetään maaperän jäädyttämisen syvyyden perusteella lisäämällä n. 25 cm. Tukien alapuolelle tulee asentaa tyyny ja hiekka. Sen päälle on asetettava kerros vedeneristys;
 2. Kun olet asentanut putket, tee täyttö ja tamping maaperän;
 3. Peitä tukia bitumimastilla, tämä on välttämätöntä, jotta maaperän jäädyttämismahdollisuus voidaan sulkea pois tuen pinnalle.

Kaikki bitumilla käsitelty

Pienet kylvyt voidaan asentaa puutukiin, kun taas etusijalle asetetaan tammetuotteita, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.

Tässä tapauksessa tee näin:

 1. Jokainen teline tässä tapauksessa sinun on pakattava paksu muovikelmu useissa kerroksissa, mikä ei salli primerznut maata pinnalle;
 2. Jotta puun pinta säilyisi parhaiten, se täytyy polttaa käyttämällä puhallusputkea.

Erilaiset vaihtoehdot tukeille

Vihje! Missään tapauksessa ei pystytä jättämään rakennettua rakennetta vartioimatta talvella, on välttämätöntä aloittaa kylvyn rakentaminen välittömästi betonin kovettumisen jälkeen. Jos et tee tätä, tukit voivat kiertyä, koska maaperä ei vaikuta niihin tasaisesti.

Pile-pohja

Tiedät jo, miten tehdään sarakepohja kylpyammeen alla, nyt kerromme sinulle, kuinka voit rakentaa pöytään ruuvin pohjan kylpyyn.

Teemme pohjan kylpypinoille.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää log kylpyyn, varsinkin jos maaperä tässä paikassa on heikko tai kostea. Ennen asennustyön aloittamista sinun on kuitenkin suoritettava merkintä ja samalla ruuvaamalla paalu maahan vähintään 2 metriä. Tässä tapauksessa paalun syvyys voi olla erilainen, se riippuu pääasiassa maaperän yhtenäisyyden asteesta.

Rakentaminen paaluilla

Pallojen paksuus riippuu kylpytesi massasta. Joten esimerkiksi kehysrakennetta varten voit valita pienimmän vaihtoehdon. Piles ovat metalliputkia, joissa on teräviä lattioita, joihin on hitsattu spiraalimaiset terät, jotka ovat välttämättömiä maan kiertymiselle.

Pienellä kylpyammeella voit valita halkaisijaltaan 57-133 mm: n kokoisia paaluja, joiden pituus on 1,65-3 m. Asennettaessa paaluja ei tarvita erikoislaitteita, mutta vain 2 henkilöä saattaa olla tarpeen ruuvata maahan. Asennuksen jälkeen ne on leikattava, ne on kohdistettava korkeuteen.

Sitten on tarpeen kaataa betonia putkien onteloon ja sitten hitsata pään yläreunaan. Liittämään paalujen yläosat toisiinsa kulmalla, puutavaralla, vahvistetulla betoniteräksellä tai kanavapalkilla.

Paalun perustuksen edut kylvyn alla

 • on mahdollista rakentaa kylpy välittömästi asennustyön loppuunsaattamisen jälkeen;
 • on mahdollista ruuvata paaluja maaperään missä tahansa sääolosuhteissa, paitsi jos maa on jäädytetty;
 • sitä voidaan soveltaa paikoissa, joilla ei ole yhtenäisiä korkeuksia;
 • ei tarvitse lämmittää.

Strip-säätiö

Kevytrakenteella, jolla on hyväksyttävä kantavuus, nauhatyyppinen säätö soveltuu hyvin. Valmistelutyöt sellaisen pohjan järjestämiseksi kylvyn alla edellytetään tuottavan samoja kuin edellä mainituissa vaihtoehtoissa muun tyyppisille perustuksille.

Tällaisen säätiön asennon ero on vain työn loppuvaiheessa, jossa kaivetaan kaivantoa konkreettiselle kaatamiseksi ja asennetaan muottien levyt.

Työjärjestys

 1. Kaivannon pohjalla sinun on asetettava keskikokoinen hiekkalaatikko;
 2. Aseta vesitiiviys sen päälle;
 3. Asenna lujitushihna ja kaada betonia.
 4. Kun betoni on kovettunut, muotti on irrotettava;

Muotti voidaan purkaa

 1. Kun betoni vihdoin kovettuu, ja säätiö on asetettu, voit alkaa rakentaa kylpyammeen seinät.

Kiinnitä huomiota! Tämäntyyppinen pohja soveltuu vain kevyisiin materiaaleihin, kuten puu- tai vaahtolohkoon rakennettuun kylpyyn. On mahdollista rakentaa kivi- tai tiilihattu vain nauha-tyyppisellä pohjalla, mutta syvällä pohjalla.

Laatoitettu säätiö

Jos maaperä sinulla on hyvin heikko tai märkä, niin voit mennä altaan altaan monoliittinen tyyppi. Se edellyttää asennusta täysin puhdistettuun maaperään.

Sinun on esivalmistettava ala kellarikerroksessa vedenpitävällä materiaalilla ja kaada sitten soraa ja hiekkaa siihen. Vain tämän jälkeen betonista kaadetaan, kun taas vahvistusverkko asetetaan kaatopaikan keskikerrokseen.

Slab-pohja on lähes valmis

johtopäätös

Kerroimme eri perustyypeistä, joita voit käyttää rakennettaessa eri tyyppistä rakennetta. Tätä tai tätä asennusohjelmaa sovelletaan riippuen säätiön tyypistä. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy tämän artikkelin videosta.

Kuinka perustaa kylpyamme omalla kädelläsi

Kuinka perustaa kylpyamme

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle omiin käsiisi, harkitse sen asettelua ja valitse rakennuspaikka. Kun olet määritellyt kylpyläpaikan ja sen koon, voit alkaa rakentaa säätiön. Se voi olla nauha, pylväs ja kasa. Säätötyyppi valitaan maaperän, rakennusmateriaalien ja kylpyammeen mukaan. Hiekka- ja kiviseinään sopivaa teippiä tai monoliittista pohjalevyä. Jos sivusto on turvepintainen maaperä tai märkä savi, on parempi käyttää paalusäätiötä. Jos valitset nauhan perustuksen, tästä oppaasta opit tekemään pohjan nauhaa varten.

Raudan ja hiekan kerros kaadetaan kaistaleen pohjaan. Jokaisen kerroksen tulisi olla noin 100 mm.

Valmistelu rakentamiseen

Alussa on valmistettava rakennustyömaa. Voit tehdä tämän tarvitsemasi paikan puhdistaa roskat, poistaa kasvillisuuskerroksen, tasoittaa maata ja katkaista suuret kukkulat. Seuraavaksi on paikka merkintä kylvyn rakentamiseksi omilla käsillään. Säätiö on merkitty kooltaan ottaen huomioon, että sen pohjan leveys on 10-15 cm suurempi kuin seinä.

Käsin merkitsemiseen tarvitaan seuraava työkalu:

 • tasolla;
 • mittanauha;
 • pitkä johto;
 • puiset tapit 50 cm;
 • kolmio.

Kaivannon kaivamiseksi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

Ennen kaatamista betoni voidaan lämmittää 40 - 60 ° C: n lämpötilaan.

Aloitamme asettelun omalla kädellä rakenteen sisäisellä ääriviivalla. Levitä ensimmäinen nurkki ja laita yksi kiinnitys. Seuraavaksi ulompaan osaan mitataan pituus, joka vastaa pitkittäisseinää ja toisella puolella mittaa pituus, joka on yhtä suuri kuin poikittaisseinä. Huomaa myös kaikki muut rivit. Vertailuja verrataan suorakulmioksi merkintöjen hallintaan. Ero ei saisi olla yli 2 cm. Jos kylpy on baarista, leveyden tulee olla noin 250 mm, ja tiiliseinään tarvitaan noin 350 mm. Tarkkilla merkinnöillä on suuri merkitys koko rakenteen, ulkonäön ja asennuksen laadulle.

Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa kaivanto. Sen syvyys kunkin maan tyypin osalta on yksilöllistä. Myös syvyys vaikuttaa kylvyn massiivisuuteen. Kaivantoa kaivettaessa on välttämätöntä tehdä leveyssuojan muottiin. Kaistaleen rakentamisen aikana kaivoon kaadetaan kerros hiekkaa ja hiekkaa. Jokaisen kerroksen tulisi olla noin 100 mm. Kerrokset tiivistetään ja täytetään vedellä. Tämän pohjan päälle asetetaan muovikalvo tai kaadetaan ohutta betoniliuosta (enintään 10 cm). 5 päivän kuluessa liuos noutaa voimaa.

Muottiyksikkö

Liuos voi olla erilainen ja riippuu betonin merkistä, sementin tuotannosta, lisäaineista ja ratkaisuvaihtoehdoista.

Materiaalilaitteelle tarvitset:

 • puinen levy 50x150 mm;
 • liittimet, joiden pituus on 14 mm ja pituus 700 mm.

Ympärysmitta, joka 2-4 metriä, asennetaan pystysuunnassa maahan ja levyt asennetaan reunoille. Staketnik 400-450 mm pitkä ja 25x40 mm koko on naulattu ylhäältä. Palkkien välisen etäisyyden on oltava 1-1,5 m. Mason tulee olla 30 cm maanpinnan yläpuolella.

Kun olet asentanut muottipesän tasolle vaakasuoralla, tasomme ja laita majakat kaikkiin nurkkiin kynsien avulla.

Armature-kehyksen valmistelu

Betoniseos valmistetaan siten, että hiekka kaadetaan erityiseen säiliöön, siihen tehdään pieni masennus ja sementti kaadetaan, minkä jälkeen kaikki sekoitetaan perusteellisesti.

12-14 mm: n asennusosa sopii 2 kpl: iin. kummallakin puolella. Laske vahvikkeen pituus tulee olla seuraavanlainen: kaikkien puolien on oltava 0,04 m. Esimerkiksi jos kylpyammeen seinämän pituus on 6 m, raudoituksen pituuden tulisi olla 5,92 m. Jyrsimen erikoisruokinta tulee leikata oikeaan pituuteen. Vahvistus ei saa saavuttaa betonin pintaa korroosion estämiseksi. Tangojen lukumäärä lasketaan nauhan pituudella. Vaakasuorassa tulisi olla 2 rivi vetoa ja pystysuora pitkin nauhan pituutta 30 cm: n etäisyydelle toisistaan. Kylpy on suhteellisen pieni rakenne, joten vahvistuskammio on parasta neuloa ei itse kaivannossa vaan pinnalla.

Vahvistimen avulla kehys on neulottu, kulmavahvistus on taivutettu kulmalla tai trimmattu ja sidottu.

Jos kylvyt pieneltä painoltaan olevasta palkista eivät ole kovinkaan tarpeellisia, vahvistaminen teipin pohjaan ei ole välttämätöntä.

Muotoilun sisäpuoli on vuorattu polyetyleenikerroksella, jotta sementtiä ei valuteta kaatamisen aikana. Polyeteeni kääritään päällekkäin, mutta ei naulattu. Se pysyy pohjalla vedenpitävänä aineena. Muovikupit voidaan laittaa pohjaan, vahvikkeet sauvat tukevat niitä. Jotta ei vahingoittaisi polyeteeniä, on parempi sijoittaa lujitushihna yhteen.

Betonivaihto

Betoniseosta voidaan vaivaa kahdella tavalla: mekaaninen (betonisekoittimella) ja manuaalinen. Liuoksen koostumus voi olla erilainen ja riippuu betonin merkistä, sementtimerkistä, lisäaineista, liuoksen liikkuvuuden vaatimuksista jne. Yleensä sementin, hiekan ja raunioiden suhde on 1: 3: 5 ja w / c (vesi-sementtisuhde) on 0,5. Betonin koostumus tässä tapauksessa lasketaan kuiville materiaaleille. Esimerkiksi kuivan hiekan kosteuspitoisuus on 5% ja märkä - noin 10%.

Voit täyttää säätiön omilla käsilläsi betonilla tarvitset seuraavat materiaalit:

 • keskimääräinen murskattu kivi - 2000 kg;
 • Portland sementti PC 500 - 400 kg;
 • puhdas hiekka (5%) - 1200 kg;
 • vesi - 180 l.

Betonisekoituksen määrä voidaan laskea tietäen säätiön koon. Jos säätämme korkeus ja leveys on 0,3 m ja pituus 19 m, tarvitsemme: V = 19 × 0.3x0.3 = 1,71 kuutiometriä. Alhaisissa ympäristön lämpötiloissa on mahdollista käyttää jäätymisenestoaineen pehmitintä, joka myydään nestemäisessä muodossa. Jos ilman lämpötila on 0 - -5 ° C, on käytettävä lisäaineita 1 painoprosenttia sementtiä. Määrä voidaan laskea aineen massan perusteella, joka 1 litran lisäaineessa sisältää noin 453,4 g. Siksi 380 g: n portlandsementtiä varten tarvitaan 8,38 l lisäainetta. Voit käyttää Benotech PMP-1: tä sekä muita lisäaineita, joilla on jäätymisenestoaineet ja nopeuttavat seoksen kovettumista.

Lisäaineiden lisäksi ennen betoniseoksen kaatamista voidaan lämmittää 40 - 60 ° C: n lämpötilaan. Voit myös lämmittää betonirakennetta käyttämällä erityistä lämmitysmuotoa käyttämällä erilaisia ​​kaapeleita, verkkolämmittimiä, lämmityselementtejä ja muita lämmityselementtejä.

Betoniseoksen valmistamiseksi hiekka kaadetaan erityiseen astiaan, siihen tehdään pieni masennus ja sementti kaadetaan, minkä jälkeen kaikki sekoitetaan perusteellisesti. Murskattu kivi lisätään tähän seokseen ja jälleen kaikki sekoitetaan perusteellisesti. Sitten lisätään ohut vesivirta.

Jos rakentaat nauhakiitä omilla käsilläsi, niin ei aina ole tarvittavia kykyä mitata oikeaa materiaalin määrää. Siksi joskus käytä kauhoja. Esimerkiksi yksi ämpäri (10 litraa) sisältää seuraavan määrän materiaalia:

 • hiekka - 14-17 kg;
 • murskattu kivi - 15-18 kg;
 • sementti - 12-15 kg.

On huomattava, että hiekan määrä riippuu kosteudesta, rakeiden määrä riippuu fraktiosta, ja sementin tiheys vaikuttaa suoraan sementin tiheyden täytön aikana.

Kun betoniliuos on valmis, kaada se muottiin, pehmentä se ja poista ylimääräinen ilma, jota sinun täytyy napata vasaralla muottien ulkopuolelta. Jos verkkoon voidaan kytkeä, voit käyttää tiivistä seosta tiivistyvällä värähtelijällä. Jos lämpötila on alle 0 ° C, pohja suljetaan ylhäältä kalvon, pienen sahanpurun kerroksen tai minkä tahansa muun eristyksen avulla. 3-4 päivän kuluttua muotti voidaan poistaa.

Peruslaite

Kun betoniseos on kovettunut ja muotti on poistettu, voit aloittaa kellarin. Tarvitset seuraavia materiaaleja:

 • muurausverkko 500x1500 mm - 25 kpl;
 • ruberoidi - 1 rulla 15x1 m;
 • sementti-hiekkalaasti 1: 4;
 • putki (muovi tai metalli, jonka leikkaus on 32-57 mm);
 • täyden kapasiteetin keraaminen tiili - 800 kpl.

Nauhapohja

Kattolevy asetetaan pohjan päälle, minkä tahansa muun vedeneristysmateriaalin voi käyttää. Katon materiaali leikataan haluttuun leveyteen. Sitten muuraukseen asetetaan kerros laastille ja putki asetetaan pitkittäisakselin yli muodostamaan sidottu rivi. Tiilirivin päälle asetetaan muurausverkko. Seuraava rivi muurattavaksi on lusikat, ts. akselin suuntaisesti. Muurausrivien määrä riippuu altaan korkeuden korkeudesta. Nauhan perustus voi koostua neljästä muurarivistä. Kolmannessa rivissä on tarpeen tehdä tuuletusaukkoja. Metalli- tai muoviputket on asennettu vaakasuoraan asentoon perustan akselin ympäri. Putken halkaisijalla ei ole väliä tässä. Tällaisen pituuden perustana riittää 5 ilmasta. Kolmannen rivin päälle asetetaan muurausruuvi ja viimeinen lusikan rivi.

Nauhan säätiö kädet päätyy sementtikytkimen laitteeseen. Suosittelemme 20 mm: n tasoituskorkeutta.

Kuinka perustaa kylpyamme

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Pohjimmiltaan kylpyamme ei ole erilainen kuin mikä tahansa muu rakenne. Valmisteluvaiheessa kylpyläperustan rakentamista varten on ensinnäkin tarpeen laatia hanke.

Bathin pohjan suunnittelun määrittämiseksi sinun on ymmärrettävä kaksi päätavoitetta: maaperän ominaispiirteet paikan päällä ja tulevan rakentamisen paino.

Sinun on aloitettava laskemalla tuleva kylpyamme paino. Käytä alla olevaa taulukkoa ja laske rakennuksen kokonaispaino.

Taulukko kylvyn ominaispainon laskemiseksi

Sitten sinun on arvioitava maaperä sivustolla. Poraa reikä noin 2,5 metrin syvyyteen rakennustyömaalla. Porauksessa ymmärrät, mitkä ovat maaperän ominaisuudet maaperän alta. Jokainen maaperä voi kestää sen lopullisen kuormituksen.

Maaperän lajit ja sallittu kuormitus maaperään

Alueen tyypin maksimikuormituksen perusteella sinun on laskettava alue, jolla se on maassa.

Lisäksi on olemassa muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, minkä jälkeen voit itse valita altaan perustan muodot ilman monimutkaisia ​​laskelmia.

 • -jos sivustossasi on voimakas maaperä, joka muuttaa huomattavasti sen tilavuutta jäädyttämisen aikana, silloin nauhan perustuksen rakentaminen, jonka alapuolella on hiekkalaatikko, on kohtuullinen ratkaisu.
 • -jos sivustosi maaperässä on pieniä soraa, suurten jakeiden hiekkaa tai savea - voit rakentaa nauhan perustan tai rajoittaa itsesi pilareille.
 • -Jos maaperässä on suuri määrä hienoa hiekkaa, voidaan käyttää mitä tahansa perustusta.

Teemme valmistelutöitä ja merkitsemme rakennustyömaan

Merkitse kylvyn rakentamispaikka ja laaditun hankkeen mukaan aloita säätiön merkintöjen tekeminen. Voit tehdä tämän varastosta tapilla tai U-muotoisilla puurakenteilla. Ne on asetettu tulevan säätiön kulmaan. Varmista rakennettujen suorakaiteen oikea geometria - vedä kalastuslinja tai -johto pitkin sen diagonaaleja. Jos olet oikein rakennettu sisäkulmat - suorakulmion lävistäjät olisivat yhtä suuret.

Kylpyammeen pohjan asettelu

Merkinnän jälkeenkin säätiön kehä etenee jäljellä olevien elementtien ulkoasuun. Jos rakennat nauhalevyn - merkitse sisäinen muoto. Huomaa, että voimakkaasti kallistuvilla maaperillä on suositeltavaa luoda tiivistettyä hiekkaa täyteaineella nauhan pohjan ympärille. Tässä tapauksessa pohjapohjan alapuolella olevan kaivannon on kaivettava kauempaa kuin vaaditun pohjan leveys. Teoksen nauhan muotoisen leveyden tulisi olla noin 10 senttimetriä suurempi kuin rakennuksen seinien paksuus.

Tällöin, jos rajoitat itsesi pylväsperustaan, merkitse paikat, joihin sarakkeet sijoitetaan. Niiden väliset aukot eivät saa ylittää 2,5 metriä, lisäksi tukipylväät on sijoitettava rakenteen kulmiin ja sisäisten laakerin seinien risteykseen.

Huomaa, että jos aiot laittaa rankan uunin kylpyyn (ja mikä kylpy on ilman sitä), niin säätiö on myös asetettava alustaan.

Uunin alla oleva perustan malli

Joka tapauksessa suosittelemme, että poistat maaperän korkeimman hedelmällisen kerroksen (jos sellainen on) ja siirrät sen uuteen paikkaan suoraan käytettäväksi eli kasvien kasvattamiseksi.

Rakentamme liuskajohdon kylvyn alla

Kylvyn alla oleva nauhaosasto on konkreettinen monoliitti. Sen rakentamiseksi - on välttämätöntä luoda muotti, jonka sisällä kaadetaan ja sittemmin perustetaan.

 • Kylvyn perustan muottien korkeus riippuu maaperän ominaisuuksista. Jos se on löysä ja se ei pysty pitämään seinämiä kohtisuorassa, se on rakennettava kaivannon pohjasta lähtien.
 • Pohjakerroksen pohjalla hiekka- ja sora-tyynyt asetetaan peräkkäin. Jokainen tyynypinta on painettava huolellisesti. Jos maaperän suuri läpäisevyys on päällä, voit laittaa rullaa kosteutta eristävää materiaalia, kuten tiheää polyeteeniä.

Kaavin nauhan pohja kylpyyn

 • Luotujen levyjen on oltava vahvoja, vähintään 2 cm paksuisia, jotta ne eivät hajoa betoniliuoksen painon alle. Kiinnitä huomiota myös rinteiden tai kattopintojen seinien vahvistamiseen.
 • Muottien sisällä luo metalliverkkoa - vahvikevyötä. Tämä sallii nauhan perustuksen kestää kuormituksia kaikkiin suuntiin, poista liikkuvuus maaperän liikkeen aikana ja sen lämpötilan laajeneminen. Metallikehys ei saa koskettaa muottipesää.

Lujittavan kehyksen luominen muottien sisällä

 • Hankkeen mukaisesti sekoitetaan betonilevy vaaditulla lujuusmerkillä. Kun kaatamalla laastia, lävistää sen massan leikkauksella, jotta vältetään ilmasyvennysten muodostuminen.
 • Täysin konkreettinen ratkaisu kypsyy noin kuukaudessa. Se on vuodatettava vedellä kuivumisesta ja kypsymisen jälkeen - aloittamaan eristämisen.
 • Luomme altaan perustan pilareina

  Valopylvökylvyssä on helpoin tapa tehdä säätiö pilareiden muodossa. Tällä vähennät huomattavasti rakennuksen budjetin. Tällaista säätöä ei kuitenkaan suositella kevyesti kallistuville maaperälle, mutta sen rakenne ei myöskään tue kellarin- tai kellarihuoneiden rakentamista.

  Helpoin tapa on rakentaa säätiö tylsistyneistä paaluista.

  1. Pylväiden merkityillä paikoilla manuaalisesti tai mekaanisesti porata reiät, joiden läpimitta on valittujen mallien ja laskelmien mukaan.
  2. Näiden kuoppien pohjalle on tarpeen asettaa hiekkaa ja soraa, heittää ne vedellä ja ramilla perusteellisesti. Estää kosteuden imeytyminen betoniliuoksesta maaperän avulla - aseta muovikelmu tyynyyn.
  3. Sisällä kaivon alaspäin sopivat läpimitat. Sen materiaali ei periaatteessa ole väliä: se voi olla muovia, metallia tai asbestisementtiä. Kaikkien putkien tarkasti pystysuoran asennuksen jälkeen ympäröivä maa on tiivistettävä. Putken yläosa leikataan yhteen vaakatasoon käyttäen sopivaa työkalua.
  4. Putki on asennettu sähkökokoonpanoon, joka koostuu pystysuorista ja vaakasuorista sauvoista. Tangojen leikkauspisteet on sidottu lanka-, kiinnittimiin tai hitsattuihin.
  5. Kaada kerros betonikerroksen valittujen vahvuusmerkkien avulla. Jokainen kerros on oksastettava ylimääräisen ilman poistamiseksi.
  6. Pylväiden välissä voit asettaa tiilikattoja. Niiden paksuus riittää puolessa tiilistä. Samalla syvyydellä hyppääjä voidaan haudata maahan. Tällaisen säätiön korkeus valitaan erikseen, tavallisesti se on noin 40 cm. Koko rakenteen päälle se päällystetään bitumimateriaalilla ja asetetaan lämpöeristykselle.

  Pylväsperusta kylpyläjärjestelmälle

  Video - perustan kylpyyn omilla kädillä

  Helpoin tapa on rakentaa säätiö tylsistyneistä paaluista.

  Lujittavan kehyksen luominen muottien sisällä

  Kaavin nauhan pohja kylpyyn

  Uunin alla oleva perustan malli

  Kylpyammeen pohjan asettelu

  Maaperän lajit ja sallittu kuormitus maaperään

  Taulukko kylvyn ominaispainon laskemiseksi

  Säätiö kylvyn alla omin käsin

  Mikä on kylpyläperusta parempi ja miten se tehdään itse

  Lohkojen valmiin pohjan näkymä kylpyyn

  Kylpyammeen rakentaminen on vähemmän vaikea tehtävä kuin yksityisen talon rakentaminen, mutta vaatii kuitenkin ammattitaitoa ja ammatillista lähestymistapaa. Joten, alun perin valita kätevä paikka, sinun on tehtävä perusta pieni kylpyamme. Kysymys tulee siitä, millaista materiaalia se on tulevaisuudessa rakennettu. Jos seinät ovat kevyitä vaahtobetonialustoja, valmistusta tarvitaan yksinään, kun rakennetaan sardelliitti-betoniseinien seinämiä, säätö tehdään täysin erilai- siksi. Jos rakennustyöt tehdään hirsitalon avulla, voit saada järjestämällä polttopuiden, puutavaran tai autonrenkaiden perustan.

  Monoliittinen vaihtoehto otetaan huomioon vain raskaiden rakenteiden rakentamisessa. Tarkastelkaamme tarkemmin, missä ja mitä pohjaa kylpyammeen omilla kädillä on parasta varustaa ja kuinka kauan se kuivuu.

  Sivustonvalmistus ja alueen merkintä

  Kylvyn perustan merkitseminen

  Rakentaminen alkaa merkinnällä. Tarvitset muutamia työkaluja: 10 puupinoa, vasara, 15 metrin pituinen mittanauha, 25 m rakennuksen johto tai kalastuslinja, vesitaso 20 m. Aseta tavallinen betoni-betonilohko. Tällainen kylpyläperusta on rakennettu itsestään muutamassa päivässä eikä vaadi suuria varojen infuusioita. Ota standardi versio.

  Laske pienen kuopan leveys. Otamme huomioon kylpyammeen pohjaseinien eristyksen ja putkiston: lohkon leveys on 200 mm ja pituus on 400 mm. Kellarin korkeus noin 600 mm, 3 korttelia. On käynyt ilmi, että kehityksen alla oleva kuoppi on 450 x 450 mm, syvyys 0,8 metriä - tämä on tavallinen leveys ja syvyys sardelliittibetonielementtien lohkoperustan tavanomaiseen rakentamiseen. Käännetään nyt priyamkovin kehittämiseen.

  Maaperän kehittäminen kylpyyn

  Kylvyn kellarin valmistukseen omiin käsiisi tarvitset: lapion, lapion, pikkuhousun, kiven läsnäolon, koryag-kirsun ja maaperän poistamista varten. Kun kaivamme tietyn syvyyden, tasoitamme selvästi kaikki reunat. Myös uunin pohja (kylpyamme) olisi annettava. Meidän ei pidä unohtaa, että rakennuksen sisällä olevan tulipesän laite vaatii betonityypin valmistusta. Tee tämä ennen päämonitorin kaatamista, laskennan jälkeen tehdään tyyny, jonka jälkeen tukialustat kaadetaan sardeldi-betonilohkojen alla.

  Tyyny uunin tai uunin alla

  Tyynyn valmistelu uunin tai palokammion alla

  Ne kaivaavat pitkin 1200 x 1200 mm syvyyteen 600 mm. Tätä syvyyttä ei valittu sattumalta, 300 mm hiekalla. Pyyhitään tyyny käsin rihmalla. Seuraavat toimenpiteet ovat seuraavat:

  1. Pohjaan asetetaan kerros vedeneristysmateriaalia niin, että se on varastossa, ja reunat ulkonevat kuopan ulkopuolella.
  2. Laita runko (muotti) haluttuun korkeuteen ja kaada betonilaatta 200 mm.
  3. Lämmittäminen tapahtuu 50 mm: n suuruisen polystyreeni-levyn avulla ja panna se suoraan tuoreeseen betoniin.
  4. Sitten kaadetaan viimeistelykerros tasolta 50-150 mm. Lämmityselementin eristys on valmis.

  Tyynyä kantavan laitteen konkreettisen työn jälkeen on tarpeen rakentaa putki, joka toimittaa vesi- ja viemäröintisysteemit ja suorittaa täydellisen eristyksen.

  Vinkki: Tulipesän alla oleva pohja ei saa joutua kosketuksiin pääpohjan kanssa, koska se pyrkii laajentumaan kuumennettaessa. Ero on täynnä hiekkaa betonityön jälkeen ja ylemmän muottien purkaminen.

  Verkot ja luumut

  Putkien asentaminen vesiverkostoihin tyhjentämiseksi kylvyssä

  Kääntäkäämme vesijohtoverkkojen putkien asentamiseen. Vedenjakeluverkon halkaisijan ja pituuden laskeminen suoritetaan etukäteen ennen kaiken betonityön valmistusta. Erilliset kaivannot kaivaavat putkien poistoaukkoja vesijohtoputkien alle. Vesihuoltoverkkojen laite vaatii erityisosaamista ja tietämystä, mutta kaivantojen valmistelu voidaan tehdä itsenäisesti. Tekniikan mukaan putket asetetaan rämeen tyynyyn. Ovien pohjan upotus on tehty soraa, vakio- kerroksen paksuus on 80-100 mm. Putkien päät näytetään 100 mm lattian yläpuolella oikeaan paikkaan ja suljetaan tulppien avulla.

  Tämän jälkeen kaikki betonityöt ja ratapölkkyjen seinien rakentaminen suorittavat kaikki putket ja sisäiset verkot. Syvyys putkien asettamisesta maahan huoneen ulkopuolelta on 1200 mm ja sisäpuolelta 600 mm. Laiteverkkoja voidaan pitää samanaikaisesti viemärin kanssa, jolloin putket yhteen asetetaan.

  Tyyny putkien ja verkkojen putoamiseen epäonnistumatta. Mitattu kaltevuus viemäriputkien asentamiseksi, tulo- ja poistoaukkojen korkeus, vedenpoistokulma. Ennen kuin teet koko pohjan kylvylle, ota viemäriin jätevesi. Valmista kuoppaan tai kuoppaan, ota pesuallas siellä. Kylpy ja pesuallas ovat optimaaliset etäisyydet 6-10 metriä, muuten runko poltetaan.

  Kellarin eristys

  Kellarin lämmityksen kaaviollinen esitys

  Kehyshaudan perusta voi jäädytyä, joten sen ulkopuolella lämmitetään eri materiaaleilla. Lämmittäminen suoritetaan ennen betonin kaatamista. Levitä vaahtomuovia tai polystyreeniä sisältävä levymateriaali, sopivasti tähän tarkoitukseen. Levyjä levitetään 50 - 80 mm paksuiksi. joiden koko on 600 x 1000 tai 1000 x 1000 mm.

  Kiinnitä ne kuoppaan (ulomman reunan) ulkosivulle, vahvikkeen kehyksen ja maan väliin. Tällöin tila kaadetaan betoniin haluttuun korkeuteen. Lämpeneminen on laadullista ja monoliittista, kestävää. Styroksi ei ime kosteutta. Tällaisten materiaalien käyttöikä on 25-30 vuotta.

  On olemassa toinen vaihtoehto, miten tehdä ulkoista eristystä ja kaataa kaikki kylpytuet, joissa on laajennettu savi ympärysmittaan. Kun kaikki konkreettiset työt kehittyvät, kehitä sinusieni kunkin betonipohjan ympärille ja kaada tyyny ulos laajennetusta savesta. Tällainen eristys vaatii lisäkustannuksia maaperän kehittämiselle ja vedenpitävyyden järjestämiselle.

  vahvistaminen

  Luonnos luonnoksen perustukselle kylvyssä

  Nyt yritämme selvittää, miten tehdään täydellinen vahvistus ja kaadetaan betonipylväitä kylpyammeen omilla kädillä, ja harkitsemme, kuinka järjestää laajennetun savimaisen betonilohkon sijoittaminen. Voit aloittaa neulomisen armopoyat suoraan sivustolla. Se vaatii myös merkitsemistä ja laskemista. Yksinkertainen tapa yhdistää avaruuskehys:

  1. Piirrä kaksi rinnakkaista viivaa ja aseta sitten niiden väliin kooltaan leikatut ristikkopalkit. Poikittaisten sauvojen reunoilla tulisi olla 30 mm: n uloke yli pääroolien reunoista, tangot. Kaikki aihiot mitataan etukäteen ja alustavat laskelmat aihioiden pituudesta ja korkeudesta niin kauan kuin on tarpeen.
  2. Asentamalla aihiot kaikkiin kaivoihin ne sidotaan yhteen neulomalla. Ensin neulotaan alempi poikittaisliike helpottamaan liikkumista. Kiinnitä sitten yläpalkit.

  Jos kuopat ovat kapeita, työkappale on neulottu kokonaan. Sitten asetetaan kaivoon kokonaisuutena, yhdistää vain kulmat. Vahvistimet käyttävät vain viskoosia, hitsauslaitteiden käyttöä ei voida hyväksyä.

  Pohjamaalaus raskaista materiaaleista laajennetuista savibetonilohkoista ja vaahtolohkoista

  Betoniyhdistelmä kylpyyn pohjan kaatamiseksi

  Luotettava säätiö tavalliselle kylpylälle voi tehdä vain käsin, mikäli se ei rikkoa perusrakennustekniikkaa. Kehys on sidottu, valmistaa betonia. Seuraavassa tuotettujen materiaalien laskeminen: perustan kokonaiskapasiteetille ottaen materiaalien suhde: 12% sementistä, 25% hiekasta, 45% raunioista, loput vesi ja savesta. Laajennetuissa saviagregaateissa täyteaine (murskattu kivi) jaetaan tasaisesti laajennetun saven kanssa.

  Koostumus on lämmin, mutta vaatii vedenpitävien materiaalien käytön pakolliseksi. Ennen kuin rakennat perustan tällaisen materiaalin kylpyamme, laske koko rakenteen paino. Vaaka-elementtien kevytrakenteinen rakenne soveltuu, mutta laajennettuihin savibetonimateriaaleihin sitä on vahvistettava. On tarpeen muuttaa pohjan perustan syvyyttä ja kaataa se syvemmälle 0,5 metrillä, tämä koskee jokaista monoliittista pilaria.

  Lohkojen asettaminen omiin käsiisi

  Lohkojen sarakepohjan rakenne kylpyyn

  Perusta tässä tapauksessa koostuu betonipylväistä seisovista savibetonilevyistä. Aloita merkitsemällä suunta lohkojen alapuolella, pisteyttämällä 4 tappeja pitkin tulevan kylvyn ulkokehää. Stretch ja tasoittaa johto, noin ensimmäisen lohkon korkeudesta. Jos olet tehnyt betonirakennetta betonin kaatamisen aikana, työntö tehdään sen mittojen mukaan, jolloin lohkot asetetaan betonityynyihin.

  Aseta kaksi lohkoa, täyttäen liitoksen sauman avulla. Seuraava rivi on asetettava kohtisuoraan, laajennetun savielementin tai vaahtolohkon reuna koskettaa johtoa. Lohkoja käytetään pääasiassa maanpinnan yläpuolella olevien betoniperustusten korkeuden tai suuren kaltevuuden kasvattamiseksi. Aseta haluttu korkeus ja jätä - anna sen kuivua. Asennuksen aikana työnnä holkit hirsitalon kiinnittimien väliin.

  Kevyen materiaalin tukirakenteen rakentaminen

  Luonnos lautan pohjalevystä kylpyyn

  Vaahtolohkojen paino on pienikokoinen 24 kg, mitat 200 x 300 x 600 mm, päinvastoin kuin laajennettu savibetoni. Pohjalevyn laskemista ei suoriteta pilarin alapuolella. Tällöin koko rakenne putoaa laudalle, joka siirtää kaiken kuorman maahan tasai- sesti niin voimakkaammin.
  Laattojen rakentaminen (pohjustuslaatikon versio) on helpompi tehdä kuin pilarivariantti, mutta myös hirsitalon rakennuksesta sopii myös. Syvyyttä ei tarvita monoliittiselle pinnalle, jonka korkeus on 1-1,5 metriä, maaperässä on tarpeeksi säröjä 40-50 cm: n päällä. Koko tason tai kehän koko riippuu hirsitalon kokoonpanosta.

  Betonilaatan yläpinnan korkeus on 10 - 15 cm. Kun se valetaan, siitä tulee monoliittinen kerros (laatta), joka kantaa koko hirsirakennuksen ja jakaa kuorman tasaisesti rakennuksesta maahan. Levyvaihtoehto soveltuu sekä keskikokoisille rakennuksille että vaahtolohkojen, vaahtobetonialustojen rakenteille, on mahdollista rakentaa kylpylärakenteet ratapöllyksiltä, ​​rakentaa hirsitalo, on olemassa monia vaihtoehtoja levytekniikan käyttöön niin paljon kuin on tarpeen rakennusten korkealaatuisen rakentamisen kannalta.

  Pohjamaalat vaahtobetoniseinien rakentamiseksi on järjestetty seuraavasti:

  1. Merkintä tehdään laatan alla, rakennus on otettu leveydeltä ja pituudelta, mutta marginaalin ollessa 800-100 mm. On oikein laittaa vain laatta pitkin kehää kylvyn alla, ja sen sisällä sen jälkeen, täytä se savella.
  2. Maaperä poistetaan 400 mm: n syvyyteen ja pohja-aukko täytetään 200 mm: n paksuisella hiekalla. Vaahtolohkoille tämä tyyny riittää. Nyt suljemme sen ympärille, ei pitäisi olla aukkoja. Vaikka hirsitalo ei ole raskas, laatan pitäisi työskennellä kaikkialla koneessa, mutta syvyys ei ole yhtä tärkeä kuin maaperän ja hiekan yhtenäinen tiivistyminen.
  3. Aseta nyt muottiin tulevaa pohjaa ympärille, korkeudelle valitaan ulkoneva osa, tässä tapauksessa 150 mm.
  4. 12mm vahvistuskortit neulotaan 300x300: n kennolla, joka on asetettu valmiiksi alustalle, aluksi asetetaan etäisyyksiä muovista tai liu'utetaan pieniä pentagteja liuoksesta. Vahvistuksen jälkeen voit kaataa liuoksen. Tällainen säätiö kuivuu lyhyeksi, 7-12 päivää.

  Vinkki: Kesällä hiekka kuivuu nopeasti, kostuta se vedellä ennen betonin kaatamista.

  Rengasperustat

  Renkaiden käyttö pohjan järjestelyyn

  Ainutlaatuinen ja samalla vahva perusta omilla käsillä voidaan rakentaa autonrenkaista. Tämä on talon taloudellinen versio tukikohdan tai ratapölkkyjen puurakenteesta. Elementtien sijoittamismenetelmä on seuraava: merkintä suoritetaan kylvyn ääriviivojen alla. Sitten maanpäällinen kerros poistetaan pitkin koko kehä, 15 cm syvä ja 50 cm leveä. Tila on täynnä hiekkaa ja hiekkaa sekoitettuna 1: 1 suhde. Pehmustettu puikko työnnetään renkaiden alle käsin.

  Valmista tarvittava määrä renkaita noin 20-25 kappaletta samankokoisia ja korkeita (kaikki riippuu renkaiden koosta ja kylvystä). Ympärys on sijoitettu renkaista niin, että ne ovat tiukasti toisiinsa nähden.

  Nyt työnnämme napit kierteellä, sitomme ne renkaisiin kierteitettyyn kiinnikkeeseen. Niille asennetaan ratapölkkyjen tukirakenne, puutavara. Syvennysten syvyyden tulisi olla renkaiden koko paksuus. Tällaisten ankkurien korkeuden on oltava vähintään 250 mm, jotta tukitanko hirsitalolle tai solmukkeelle voidaan ruuvata.

  On suositeltavaa heittää raudoitusta ympärysmittaan ja vinosti, ja täytä sitten renkaiden suuri tila. Vahvistus voidaan suorittaa suoraan renkaiden rungon läpi, poraamalla reikiä ja langoittamalla vahvistusta koko kehän läpi, joten kanavan tai kulman ulkopuolelle ei tarvitse sitoa.

  Voit tehdä sarjan renkaiden lohkoja ja hauta ne suoraan maahan. Samanaikaisesti erektiokustannukset pienenevät merkittävästi, ei ole tarvetta kaataa suurta laatua rakennuksen rakentamiseksi vaahtolohkoista tai laajennetuista savibetonilohkoista. Renkaiden laakerielementtien laite - tämä on yksi halvimmista ja yksinkertaisimmista vaihtoehdoista, joka ei ole laadultaan huonolaatuinen. Tämä on täydellinen perusta puun, ponnahduslautan tai kiinteän puutalon (hirsitalo) kylpylöille.

  Voit käyttää renkaiden perustan lohkottua versiota, jossa merkintä tehdään samalla tavoin kuin muissa tapauksissa, mutta et tarvitse putkia, paaluja, betonilohkoja ja suorita kallista vahvistamista.

  Rengasjouset (4-5 kpl), asettuvat toisiinsa, tukevat hirsimökkiä tai ratapölkkyjä putkien ja muottien sijaan. Tällaisten tukien rakentamisaika on vähäinen, renkaiden pohja kuivuu nopeasti, koska maassa ei ole paljon betonia ja muutaman päivän kuluttua on mahdollista asentaa kehyshaute tai puutalo.

  Puupohjan korjaus

  Kaavion tyyppi lohkareiden kylvystä

  Joskus pehmeäpalkki valmistetaan kylvyn perustana, kun se on betonoitu suoraan maahan, ja joskus ne asentavat monoliittisen version. Sinun täytyy tietää muutamia pieniä asioita, ennen kuin korjaat kunnolla kylpyammeen perustan tai rakentaisit uuden pohjan kylpyyn omalla kädelläsi:

  1. Esimerkiksi ratapölkistä tai hirsirakenteesta valmistettu puurakenne kiristetään ulkopuolelta hihnoilla niiden istutusten paikoissa. Kuinka kiristää hirsitaloa, kuinka monta tarviketta tarvitset, voidaan laskea. Muiden säätiöiden kanssa on hieman monimutkaisempi. Sinun täytyy tietää, kuinka paljon betoni itse kuivuu, ja sitten vain kehyksen tai palkkien kiinnitys. Jos laakeripesät puhkeavat asennuksen aikana ja niiden korkeus on pieni, voit kaataa betoniteräkerroksen lohkojen ympärille täyttämällä kaikki sarakkeeseen muodostuneet halkeamat.
  2. Kun olet päättänyt tehdä kylpylän perustan omaksi, säästät paljon rahaa, mutta saavat myös hyvän kokemuksen. Ei ole vaikeata rakentaa monoliittista tai muuta säätiötä omilla käsilläsi, sinun tarvitsee vain käydä läpi kaikki rakentamisen vaiheet vuorolla eikä katkaista tekniikkaa.
  3. Tee oikea laskenta, merkintä rakentamiseen, maaperän, raudoituksen ja eristämisen kehittämiseen. Tee kaikki tarvittavat vedeneristykset. Kuuleminen rakentajien (kehittäjien) kanssa, jotka rakastavat tällaista perustusta pitkään ja joilla on hyvä kokemus, ei ole häiriöitä.

  Päätä, mitä materiaalia rakennetaan, lokit, ratapölkyt, rakennuksen korkeus, kuinka monta ratapölkkyä tai puuta tarvitset. Tarvitsetko kiinteän tai konkreettisen perustan hirsitalolle, puupohjaisille ratapölkkyille tai pääomalle vaahtolohkojen rakentamiseen.

  Tietäen, miten perustaa kylpylä ei ole kaikki, on välttämätöntä tehdä alustavia laskelmia, ja vasta sitten voit alkaa rakentaa sitä luottamuksellisesti. Sinun on päätettävä, mikä säätiö on paras kylpyyn, mutta kuinka paljon materiaalia se tarvitsee laskea sen etukäteen ja piirtää laitteen. Yksinkertaisen laskelman jälkeen pystyt tekemään kaiken täydellisesti, koska täällä ei tarvita raskaita laitteita, paitsi betonisekoittimen, jossa on puinen kouru ja valua betoniin.