Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.

Hyödyt ja haitat kellarista yksityisessä rakentamisessa

Usein yksityisissä kodeissa luodaan kellarihuone. Se on ensimmäinen tai alakerta. Vaikka itse asiassa se on kellari. Työ on tehtävä tiukasti tiettyjen kriteerien mukaisesti. Laissa on erityisiä kriteerejä (2,5-3 metriä). Ne liittyvät tämän tilan korkeuteen.

Myös asumiseen rakennettua aluetta verotetaan. Tämä kysymys kiinnostaa kaikkia kodin suunnittelussa mukana olevia.

Kellarin huoneen haitat ovat valtavia kustannuksia, jotka ulottuvat kaivuta reikiä ja päättyvät sähköjohtojen kanssa. Arvioidut kustannukset lasketaan geologisen ja teknisen tutkimuksen jälkeen: maaperän tyyppi määritetään, pohjaveden taso. On tilanteita, joissa nämä tekijät kategorisesti eivät salli pohjakerroksen luomista - sen rakentaminen ja ylläpito ovat kohtuuttoman kalliita.

Kellarikerroksen tavoite

Omakotitalojen kellarikerrokset tarvitsevat hyvää vedenpoistoa, voimakasta vedensuojausta ja eristystä. Vain muodostavat perustan jatkaminen ei riitä. Jos jätät huolta vedenkestävyydestä ja huonolaatuisista materiaaleista työskentelemään, teet vakavasti hukkumisvaaran.

Yleensä ikkunat kellareissa eivät ole tyytyväisiä, se on lähes mahdotonta. Poikkeukset - alla olevassa kuvassa. Mutta vaikka ikkunoita olisi, täysi-ikäinen luonnonvalo ei toimi täällä. Siksi tilat, jotka ovat asuinrakennuksia ja joita ei oteta huomioon. Täällä pääsääntöisesti ne järjestävät: urheilumahdollisuuksia, kotikäyttöön tarkoitettuja elokuvateattereita, saunoja jne. Kellarissa olevan tuuletuksen kysymys on erityisen tärkeä, kun kuntosali rakennetaan. Käytä painehäviötä täällä on välttämätöntä, jos luot saunoja ja suihkut.

Soveltuu virkistysalueiden kellarissa: biljardihuone, baari

Yleensä suunnitelma perustaa kellari näyttää, kun on mahdotonta luoda kaikki suunnitellut tilat talossa tai niiden alue on pieni joillekin päällikön ideoille. Myös kellarikerroksen tarve on ehdollistettu, kun paikassa on kaltevuus, jolla on huomattava korkeusero. Oikean rakennustyön avulla voit kuitenkin saavuttaa hyviä säästöjä ja kehittää työtä.

Miten järjestää se? Ensinnäkin on hyödytöntä ajaa asuntojen neliömetriä. On parempi valita pienet tilat (näin ollen voi olla korkeintaan 3 kerrosta). Mutta myös soclen nimittämisestä täytyy olla edustustoja. Mitä siellä on? Leikkihuone, varastointi, kellari, virkistyskeskus tai paikka muita juttuja varten? Esimerkiksi erikseen rakennettava varasto tai varikko tai kiinnitys taloon on paljon halvempaa. Kellari tai kellari kuumenee varmasti, ei joka vuosi, mutta yhä useimmissa kellarikerroksissa omistajat joutuvat ryhtymään toimenpiteisiin lisääntyneen kosteuden varalta.

Paikallisen luonnollisen kataklometin korjaamiseksi kaivon pohjassa on suositeltavaa tarkastella tätä materiaalia:

Sokeiden tyypit

 1. Zaglublonny. Tämä on yleisin tyyppi. Hänellä on erittäin voimakas vastustuskyky kosteudelle. Vesi lähtee nopeasti tällaisesta korkista.
 2. Kaiutin Hän on yleensä tyytyväinen, kun talon seinärakenne on melko ohut.
 3. Samalla tasolla kuin säätiö. Ei järkevää vaihtoehtoa, koska hänellä on huono kosteuden kestävyys ja samalla se on seinän alku. On tarpeen lisätä vakavasti vesiväyliä, ja nämä ovat lisäkustannuksia. Tämän vaihtoehdon avulla et voi parantaa rakennuksen ulkonäköä.

Pohjamateriaalit

Jalusta jatkaa säätiötä. Ja sen materiaalia käytetään samalla tavalla. On harvinaista soveltaa materiaaleja, jotka menivät luomaan seinärakenteita.

Suosituimmat materiaalit perusta:

Kumpi tahansa vaihtoehto mieluummin, työ alkaa aina laskelmista. Erityisesti on tärkeää laskea seinien paksuus. Betonipinnoitteet ja -laatat muodostavat yleensä lattian. Perusta voidaan luoda jo muodostetuista betoniteräksistä. Pintamaalaukselle tulee puumateriaalia.

Jos kellari on paljon korkeampi kuin maanpinnan taso, silloin yläosassa tehdään koko ikkunat ja ovet. Heidän ei pitäisi mennä pohjoiseen. Joten kehys voi olla epämuodostunut johtuen lumisesta lumen kertymisestä.

Alkuvaiheen edessä on tikkaiden perustaminen kellarikerroksessa. Useimmiten tällaiset vaihtoehdot luodaan:

 1. Klassinen marssi. Se on järjestetty vain, jos alue on riittävä.
 2. Ruuvi. Se syntyy, kun perusasetuksen edellytykset eivät salli ensimmäisen vaihtoehdon järjestämistä.

hydroprotection

Jalustaan ​​on tehtävä kaksipuolinen vedeneristys. Erottamalla komponentteja, jotka ovat maanpinnan yläpuolella, ei ole välttämätöntä.

Tehokkain suoja on järjestetty vain, jos pohja perustuu konkreettiseen monoliittiin. Jälleen työ vaatii erittäin korkealaatuista, muuten kosteuden takia oleva levy ei tartu kiinni seinistä. Älä unohda pohjan korkeuden vaatimuksia - 250 cm. Tätä varten muodostuu asianmukaisen syvyyden kaivo.

Hankkeiden luominen

Kuten jo todettiin, on erittäin tärkeää määrittää seinien haluttu paksuus. Maaperän tyyppi, rakenteen sijainti, maaperän tyyppi ja käyttäytyminen otetaan huomioon. Jos maa on luotettava, korkin seinämän paksuus voi vastata talon muita seiniä. Jos maaperässä on ongelmia, niiden paksuus kasvaa 20-30 cm.

Jos rakennus on rakennettu puusta, pohja voidaan muodostaa betonilohkosta.

Hankkeessa olisi otettava huomioon pohjavesiasema. Koska kuopan syvyydelle on vaatimus - sen ei pitäisi saavuttaa tasoa. Maaperää tutkitaan etukäteen, se määrittää vesien syvyyden.

Hinnoittelukysymykset

Ne määritetään seuraavilla tekijöillä:

 1. Asuinpaikkasi alue (ilmasto, maa, maaperä jne.)
 2. Hinnoittelumateriaalit alueellasi.
 3. Asiantuntijoiden ja työntekijöiden kustannukset.
 4. Kellarin ja säätiön käsitteet.

Seuraavassa on joitain esimerkkejä sokeiden luomisesta.

Esimerkki 1. Kellarametrit: 10x10. Perusta on nauha. Sen syvyys - 240 cm, leveys - 30 cm, korkeus maanpinnan yläpuolella: 60 cm.

Seuraavat materiaalit ovat mukana tässä:

 1. Näytteen maa - 360 ov. m = 360 tuhatta ruplaa
 2. Aaltopahvipakkaus, lohko 0,14 cm, mukana 5700 m. Tilauskustannus 205 150 ruplaa.
 3. Betoni. Kulut: 265 900 ruplaa.
 4. Kotelointi, 10 kuutiometriä Kustannukset: 62 000 rub.
 5. Hydroprotection. Bitumiset mastit. Kysyi 60 000 ruplaa. Tämä on sisäkerros. Kateaineen ulkokerros maksaa noin 60 000 ruplaa.
 6. Eristys. Styroksi. Yksi levy on paksuus - 10 cm, leveys - 58 cm, pituus - 26 cm. Kustannukset järjestyksessä 32 000 -35 000 ruplaa.
 7. Välikerrosten materiaalit (sora ja hiekka) + kynnet. Menot: 42 000 ruplaa.

Mittaristo:

 • Laskelmissa: ruletti, lyijykynä, taso.
 • Asennukseen: hankaus, pikkuleipä.
 • Muut: lapio, vasara, lyijy.

Niiden kokonaiskustannukset ovat 30 000 ruplaa.

Työntekijöiden palvelut maksavat noin 130-140 tuhatta ruplaa. Tämä viittaa palkkioon ja huone- ja kartonkikuluihin.

Jos teet itse työtä, niin on muita numeroita. Kaivaminen tarvittava kuoppaan ja sen vuodevaatteet maksaa noin 50.000 ruplaa.

Esimerkki 2. Perusparametrit 8 x 8 m. Seinät on valmistettu lohkoista FBS. Säätiö on tasainen, monoliitti.

materiaalit:

 1. Vedensuojaus, katemateriaali.
 2. Eristys. Penoplex. Paksuus - 5 cm.
 3. Vaihda talo Parametrit 2,5x5 m.

Työkaluettelo on lähes sama. Se edellyttää myös töiden, vuokrauslaitteiden ja materiaalien luovutusta.

Kaikkien määritettyjen kumulatiivinen hinta - noin 1000 000 ruplaa.

Kun kellari on rakennettu korkean pohjaveden tilan mukaan, kustannukset kasvavat vakavasti. Meidän on rakennettava erittäin vahva perusta. Yleensä tällaisissa tapauksissa ne luovat pile-pohjan ja sen pohjan. Ensimmäisessä esimerkissä ilmoitetut kustannukset voivat nousta noin 1,5-2 kertaa.

Tietenkin, rakentaminen kellarista voidaan säästää. Tärkeintä on tehdä se uhraamatta laatua. Erityisesti ei ole välttämätöntä säästää betoni- ja hydraulisuojaukseen sekä lämmittimiin. On parempi luoda pienempien muuttujien pohja, mutta luotettava ja voimakas tukikohta.

Älä myöskään tallenna korkealuokkaisiin työntekijöihin. Jos et itse pysty tekemään laadukasta työtä tai sinulla ei ole aikaa, on parempi antaa asia asiantuntijoille, joilla on ominaisuuksia. Tänään on varsin suosittu tilata avaimet käteen -perusta. Hintataso on hyvin laaja. Suuri osa riippuu yrityksen suunnitellusta pohjasta, geologisista tekijöistä, materiaalien ja palveluiden hinnoista. Lisäksi joitakin esimerkkejä avaimet käteen -perustaista ehdotetaan ottaen huomioon erilaiset parametrit ja tekijät.

Pohjakerros foorumin jäsenten kysymyksiin ja asiantuntijoiden vastaukset

Kaikissa vaikeissa asioissa tärkein asia on oikea alku, ja asiantuntijat auttavat sinua oppimaan kaikki pohjakerroksen rakentamisen salaisuudet ja ominaisuudet!

Uskomme, että jokainen FORUMHOUSE-käyttäjät näkevät kodin eri tavalla. Joku haluaa kivimökkiä, mutta joku haluaa puurakennusta enemmän. Mutta riippumatta siitä materiaalista, josta kotisi rakennetaan, tavallisesti jonkin asunnon eturintamassa sijoitetaan mukavuus elämään ja toimivuus. Ja kellari jokaisen talon alle on kätevä ja erittäin käytännöllinen.

Pohjakerroksen laite yksityisessä talossa

Jos haluat rakentaa yksityisen talon kellarissa, mutta et tiedä mistä aloittaa, niin opit tästä artikkelista:

 • Minkä tyyppiset kellarit ja mitä hyötyä niiden käytöstä on?
 • Millaisia ​​materiaaleja se voidaan rakentaa;
 • Mistä rakentaminen alkaa?
 • Millä maaperällä se on paras rakentaa;
 • Rakenteiden ominaisuudet;
 • Kuinka vedenpitävä kanta;
 • Toiminnan ominaisuudet.

Mikä on pohjakerros

Ennen kuin tutustut kellarin rakentamisen teknisiin yksityiskohtiin, on ymmärrettävä, mitä se on ja mitä hyötyä kehittäjä saa rakennustöissään.

Rakennusalan konsultti Roman Nikonov:

- Pohjakerros on hyödynnettävissä oleva huone, eli huone, jossa on pääsy, jota käytetään tilapäiseen tai pysyvään ihmisten oleskeluun. Lattian korkeus maanpinnan alapuolella rakennuksen ympärillä.

Useimmiten sitä käytetään teknisiin, varastotiloihin ja kodinhoitohuoneisiin, eli kaikkiin tiloihin, paitsi olohuoneisiin. Sitä voidaan käyttää myös kommunikointikaapeleissa, joissa on kätevä pääsy korjaamiseen ja huoltoon.

Yritysrakentaja Pohjimmiltaan. RF Andrey Pashukhin, Moskova.

- Talon käyttäminen kellarilla lupaa monia etuja omistajalle. Loppujen lopuksi lisäksi tilan omistaja saa monitoimisen huoneen, johon voit sijoittaa:

 • autotalli;
 • Kattilahuone;
 • kuntosali;
 • Biljardihuone;
 • työpajan;
 • Sauna.

Niinpä saamme niin sanotun talon talon alle. Lisäksi koska kaikki tekniset viestinnät ovat piilossa "alempi talo", ei ole hajua ja melua työvälineet, joka tarjoaa lisää mukavuutta päärakennuksessa.

Kuinka käyttää pohjakerroksessa

Huolimatta siitä, että monet kuvittelevat pohjakerroksessa suuren kellarikerroksen muodossa, tällä rakennuksella on omat ominaisuutensa.

Roman Nikonov:

- Pohjakerros, jota ei ole tarkoitettu ihmisten löytämiseen, kutsutaan tekniseksi maanalaiseksi, ja sitä käytetään levittämiseen ja tietyn ruoan, perunan jne. Tarjontaan.

Riippuen korkeudesta, se voi olla läpikulku, puoli kävely ja läpikulku. Teknisen maanalaisen lattian taso on yhtä suuri tai se sijaitsee aivan maanpinnan alapuolella rakennuksen ympärillä.

Jos kellari on yli kaksi kolmasosaa maanpinnan alapuolella ja lisäksi sillä ei ole luonnollista valoa kellarissa olevien ikkunoiden muodossa, sitä kutsutaan kellariksi.

Jos tällaisissa huoneissa lämpötila on alle +12 - +15 astetta ja sitä käytetään ruokaan tai viiniin, niin nimi "kellari" soveltuu paremmin siihen.

Kellarikerrokset voidaan valmistaa seuraavista materiaaleista:

 • Monoliittinen betoni;
 • Kiinteä tiili;
 • Esivalmistettu betoni (PBS) vahvistetut betonielementit.

Tämä malli sisältää lattialaudan ja seinät, jotka voivat molemmat levätä laudalle tai sijoittaa sen kehälle. Ensimmäisessä tapauksessa käytämme käytännöllisesti katsoen pohjalevyä, joka upotetaan kellarikerroksen tasolle.

Tällainen ratkaisu on perusteltu raskaille rakennuksille ja pohjaveden korkeille tasoille. Toisessa tapauksessa tämä on nauhalappu ja lattialevy voi olla suhteellisen ohut, mutta vain nauhatusperusta olettaa koko kuorman talolta sen perustaksi.

Käytäntö osoittaa, että lopulliset kustannukset ja kestävyys riippuvat kellarin valmistusmenetelmän valinnasta.

Andrey Pashukhin:

- Monoliittisen kellarin etuja ovat voima ja parhaat vedeneristysominaisuudet. Esikäsitellyn kellarin edut - se on edullisempi verrattuna monoliittirakenteeseen ja sen rakentamisen yksinkertaisuuteen.

Roman Nikonov:

- Kun valitset betonielementtien kellarikerroksen, sinun on tiedettävä, että joskus rakennuksen pienestä kuormasta - jos sellainen kellari rakennetaan kevytkehyksen tai bar-muotoisen talon alle, FBS-lohkojen asentaminen voi heikentyä pakkasenkenevien voimien vaikutuksesta.

Maaperätyypin rakentavan kellarin riippuvuus

Kuten tiedetään, säätiön rakentaminen alkaa maaperän tutkimuksella. On erityisen tärkeää ottaa tämä hetki huomioon kellarirakennuksen yhteydessä. Loppujen lopuksi kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat johtaa koko rakennusbudjetin kustannusten huomattavaan kasvuun.

Andrey Pashukhin:

- Jalustan rakentamisen kustannukset riippuvat suoraan maaperätyypistä. Mitä parempi geologia, sitä helpompi ja halvempi säätiön rakentaminen.

Harkitse useita erilaisia ​​maaperä:

Laitan kellari saviin, kallistuva maaperä ja korkea GWL.

Roman Nikonov:

- Kun kellarissa on istutettu maaperä, on välttämätöntä suojata kellarikerroksen seiniltä vaakasuorat voimat pakkasella ja maaperän epätasaista paineita seinillä. Tämä saavutetaan järjestämällä hiekkalaatikko seinämien ympärillä, tavallisesti täyttämällä kuonon oikosulkumetjut epämuodollisella maalla - karkeaa hiekkaa, hiekkaa ja soraa hiekkaa tai keskikohtaa.

Korkealla pohjaveden pinnalla samoin kuin vesijohtojen vaarallisuudesta - vettä rankkasateesta tai sulavedestä, pohjan koko muoto on suojattava vedeneristysmateriaaleilla.

Jos GWL on korkeampi kuin pohja 0,5 metriä tai enemmän, on suositeltavaa lisäksi suojata vedenpitävyys vaurioilta litteiden asbestisementtiarkkien tai tiilipinta-seinämän avulla.

Tehokas suojaustekijä on säiliö- ja seinän tyhjennyslaite.

Yrityksen BAUBILD Alexander Zemskovin johtaja:

- Kellarin rakentaminen vaikealle maaperälle korkealla GWL: llä johtaa rakentamiskustannusten huomattavaan kasvuun. Vain tyhjennys- ja vedeneristyskustannukset voivat kattaa kellarin rakenteellisen osan kustannukset.

Kellaran rakentamisen ihanteelliset olosuhteet ovat hiekkaiset maaperät, joiden pohjavesi on alhainen. Näissä olosuhteissa vaaditaan minimaalinen vedenpitävyys ja vedenpoistoa ei tarvita, samoin kuin näissä olosuhteissa voit täyttää.

Andrey Pashukhin:

- On muistettava, että kaikki maaperä ei ole sopiva täyttöön. Ja tässä tarvitaan yksilöllistä lähestymistapaa.

Roman Nikonov:

- Täyttöä varten voit käyttää vain maaperää, jolla ei ole vetovoimaa.

Pohjakerroslaite turpeen, suolaisen maaperän, veden kyllästyneen hiekan.

Näillä korkean kosteuspitoisuuden omaavilla maaperän muunnoksilla vain korkin muotoinen korkki on sallittu - eli täysin vedenpitävä rakenne.

Tällaisten maaperän pohjakerroksen ominaisuuksista on ominaista monimutkaisuus ja korkeat valmistuskustannukset, mikä johtaa rakentamiskustannusten perusteettomaan kasvuun.

Laituri kellari hiekkaisilla mailla, suspensioilla, kallioisella maaperällä.

Nämä ovat melkein ihanteellisia perusteita kellariin (matala GWL). Mikä mahdollistaa vedenpoistolaitteen kieltämisen.

Perusrakennuksen ominaisuudet

Jokainen kokenut kehittäjä tietää, että kun rakennat säätiötä, sinun on ensin vietävä aikaa ja valmistauduttava sivustoon. Ja oikea aloitus on puolet taistelusta. Tässä on, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota, kun valmistellaan sivuston rakentamiseen kellarista:

Andrey Pashukhin:

- Ensinnäkin on tarpeen suojata rakennustyömaa, järjestää kotitalouskaupunki, sähkö, tekninen vesi ja pääsyteitä. Varmista myös, että työn alueella ei ole olemassa olevaa viestintää.

Aleksander Zemskov:

-Kylpyhuoneen rakentaminen vaatii suurta määrää maanrakennustöitä, ja kaivaminen on kaivukoneen järkevintä käyttöä, jossa kauhan tilavuus on lähes 1 kuutiometri. Jopa kuopan kaivamisvaiheessa sinun on ajateltava etukäteen, mistä maaperä sijoitetaan rakennuspaikalta. Ja siitä lähtien se on yleensä hyvin suuri määrä, silloin oikein on kaivamisen ja maaperän poiston samanaikainen kaivaus. Kaivinkone kaivaa ja latautuu välittömästi kaatopaikkaan.

Monet itsenäiset kehittäjät tekevät virheen ja kaivaavat "kaatopaikalle" jättäen ongelman maaperälle myöhemmin. Mutta silloin, kun talo on jo rakennettu, on vaikeampaa poistaa maaperää, koska koneita on vaikea ohjata paikalle ja sinun täytyy tilata kaivinkone uudelleen maaperän lastaamiseksi.

Andrey Pashukhin:

- Jo kaivon kehittämisvaiheessa on välttämätöntä luoda kuoppaan, johon vesi kerätään, ja josta olisi kätevä pumpata se. Myös ojan laitoksella on tärkeää suorittaa oikeat rinteet, että ne eivät murtuneet eivätkä vaikeuttaneet rakentamista.

Kaivaustilaa tehdään yleensä 1-1,5 metriä leveämpi kuin kellari - tämä on välttämätöntä vedenpitävälle ja vedenpoistolle, ja kellarista tulee täyttää ilman kuumentamatonta maata.

Aleksander Zemskov:

- Omakotitalon rakentaminen kellarikerroksella on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että kellarin tukirakenne on perinteisesti jaettu kolmeen osaan:

Andrey Pashukhin:

- Suunnittelussa kellarikerrokset ovat kahta tyyppiä: "lasi" ja "laatikko".

 • "Lasi" - on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista. Pohjalevy ja seinät valetaan, ja kellarikerroksen päällekkäisyys on toinen materiaali - lokit, esivalmistetut lattiat jne.
 • "Box" - on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista. Cast kaikki yhteen - pohja, seinät ja katto kellarin.

Laatikolla on suurempi kantavuus.

Lue FORUMHOUSE, mitä osallistujat ajattelevat, onko järkevää tehdä pohjakerroksen seinälevyjen (paneelit).

Vedenpitävä kellari

Jätemenetelmän tarkoituksena on alentaa pohjavettä kellarin kellarikerroksen alle ja estää tai vähentää niiden tunkeutumista kellariin. Pääty kuivatus putoaa kevättulvan aikana.

Viemäröinti on luonnollista - johtuen paikan vapauttamisesta ja pakottamisesta - imupumpun avulla.

Roman Nikonov:

- Rakennustöiden aikana on tärkeää estää kaivamisen pohja liottamalla, varsinkin jos se koostuu savimaasta. Siksi kaivon reunalla tehdään vedenpoistojärjestelmä veden pumppaamalla tai rakentamisen veden väheneminen - käytännössä tämä on kuivatusta pitkin kehä- tai neulansuodattimia.

Näin ollen veden poistaminen paikalta, minimoimme tällaisen ei-toivotun prosessin kuin pakkasen turvotus ja jotta ruuan tunkeutumisen syvyys vähenisi, on tarpeen lämmittää säätiö kaivamalla ekstrudoitua polystyreenivaahtolehteä levyn ympäri.

Andrey Pashukhin:

- EPPS: n paksuus ei-asuinrakennuksille 50 mm asuinalueille 100 mm. Mutta suosittelen paksuutta 150 mm.

Kellarin vedeneristysjärjestelmän valinta alkaa tulevan kodin suunnittelussa.

Asiantuntija TehnoNIKOL Oyj Andrei Zubtsov.

- Kellarin vedenpitävyys ei ole vain betonipäällystäminen bitumilla kahdessa kerroksessa. Tämä on lukuisia toimintoja, joiden tarkoituksena on estää veden pääsy huoneeseen.

Tämän järjestelmän elementit voivat olla:

 • Betoni- tai teräsbetoniseos;
 • Vedeneristyskalvo;
 • Säätiön salaojitus.

Betoni itsessään on melko hyvä vedeneristysmateriaali.

Ja jotta konkreettinen näyttää vedenpitävät ominaisuudet hyvin, on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä.

 • Kellarin muotoilu ei saisi mahdollistaa halkeamien muodostumista missään kuormituksessa, jotka vaikuttavat siihen;
 • Koko betonimäärän kaataminen olisi suoritettava ilman teknisiä liitoksia.

Pohjakerros, joka on rakennettu FBS: stä ilman ylimääräistä suojaa, kulkee veden läpi. Loppujen lopuksi joukkueenrakennuksen heikoin kohta on sen saumat.

 • Jos teknologiset saumat ilmestyivät, on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin niiden sulkemiseksi.
 • Työventtiilit on asennettava tiukasti hankkeen mukaisesti;
 • Betonin betonipuhdistus on varovasti tärisevää tai itse tiivistyvää betonia on käytettävä.

Roman Nikonov:

- Kun käytät kellarissa - tarvitset ensin seurata huoneen kosteutta ja vuotoa. Muussa tapauksessa muotti muodostuu pinnalle, kosteus ilmestyy ja rakenteiden nopeutettu hävittäminen alkaa.

Kellarin tiloissa tulee olla hyvin tuulettu - ilmanvaihtoa tai säännöllistä ilmanvaihtoa. Sinun tulisi myös tarkastella tyhjennysjärjestelmien tilaa, sokeita alueita ja kuivatusta katolta.

Viemäröinti vaatii säännöllistä pesua ja tyhjennys- ja sokea alue, joka ei salli veden päästä suoraan kellarin seiniin, on pidettävä hyvässä kunnossa.

Siten kellarin rakentamisen aikana on vielä otettava huomioon koko joukko tekijöitä, jotka vaikuttavat rakentamisen luotettavuuteen, kestävyyteen ja kustannuksiin, ja kellarista itsessään on pidettävä pitkän aikavälin investointeja kodin mukavuuden ja toimivuuden lisäämiseen.

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat tutustua portaaliimme kaikki tiedot perustuksista. Tutustu yksityiskohtaiseen ja selkeään tarinaamme foorumiimme, joka koskee monoliittisen kellarin rakentamista. Osallistu kuumaan keskusteluun säätiön kaivamisesta. Tarkastele videomme ongelma-alustan muutoksen työvaiheista.

Mikä on asuinrakennuksen kellarissa

Kellarin sisustus

Pohjakerroksessa olevaa tilaa voi käyttää jatkossakin kotiisi asuintiloihin. Samaan aikaan on kuitenkin noudatettava useita tärkeitä vaatimuksia, jotta se pysyy mukavana kaikille asukkaille. Kun kaikki elämäntapojen säännöt ovat täyttyneet, voit miettiä mitä sijoittaa kellariin.

Mukavuusjärjestelyt

Vihje: Päätös varustaa kellari on otettava talon suunnitteluvaiheessa tietyissä tiloissa.

Tämän ansiosta voit tehdä erikoistoimintaa talon rakentamisessa:

 • Aseta kellari haluttuun syvyyteen.
 • Tee kiinteä betonointi ja pohjan vahvistaminen.
 • Levitä geotekstiilien, eristeen ja polyeteenin alle. Näin talon maanalainen osa on lämpöä ja kosteutta, mikä tulee estämään veden tunkeutumisen rakennukseen.

Vihje: Kun päätös olemassa olevasta alustasta tehdään omalla kädellä, sen suojaaminen kosteudelta ja eristeeltä on annettava asiantuntijoille.

Jos huone sijaitsee kellarissa, jotta se voi luoda mukavan ympäristön, sinun on:

 • Tee laadukas vedeneristys ja eristeet.
 • Varustaa pakotettua tuuletusta huoneeseen. Tämä johtuu siitä, että:
 1. Kun eristät korkin kosteudelta, se muuttuu eräänlaiseksi termospulloiksi.
 2. Kellarissa on ongelmia luonnollisen tuuletuksen kanssa, joten tuulettimien tulee poistaa nykyiset ja injektoida raitis ilma.

Pakotetun ilmanvaihdon asennus

 • Ajattele loput viestintäjärjestelmää:
 1. Veden tulo ja poisto.
 2. Laite on turvallinen virransyöttöjärjestelmä.
 3. Yhteenveto televisiosta.
 4. Puhelimen ja Internetin tarjoaminen.

Kynnyksen tarve

On olemassa useita syitä, jotka edistävät talon rakentamista kellarilla.

 • Mahdollisuus sijoittaa kaikki suunnitellut tilat maanpinnan yläpuolelle.
 • Talon rakentamiseen tarkoitettu tontti on liian pieni tai kapea.
 • Läsnäolo tontilla, jossa on suuri kaltevuus ja huomattavat korkeuserot. Tällöin helpotus on maisemasuunnittelun aksentti, jonka avulla voidaan rakentaa melko alkuperäistä rakennusta, kuten kuvassa.

Alkuperäinen rakennus kellarissa

Tällaisella talolla on korkeammat lämmöneristysominaisuudet. Sen toimivaltainen järjestely mahdollistaa kustannusten pienentämisen ja nopeamman takaisinmaksun, mikä johtuu lämmitysenergian talouteen.

Pohjaosan ansiosta säätökuormitus pienenee ja rakennus itsessään on luotettavampi. Tilojen korkeuden tulisi olla noin 2,5 metriä.

Korkin edut

Talon pohjakerros

Rakennuksen kellarintila on kiinteä bonus, joka mökki hankkii, jos talo on suunniteltu oikein.

Sen kiistämätön etu:

 • Kätevästi ja tehokkaasti kellarikerroksessa tai pohjakerroksen apuhuoneissa.
 • Mahdollisuus sijoittaa talon normaaliin toimintaan tarvittava "nolla" kerroslaitteisto, se voi olla esimerkiksi kaasukattiloita.
 • Hyödyllisen tietotaidon käyttö kotitalouden elämän helpottamiseksi: järjestää kellari keittiön alla, pesula.
 • Omistaja saa hänen mökki kerrosten lukumäärä yli tarjoavat SNP, joka osoittaa, että on mahdotonta rakentaa talon, jonka korkeus on yli kaksi kerrosta ullakko ja kellari tai kellariin ei oteta huomioon. Samalla on mahdollisuus saada ihana kolmikerroksinen kartano.
 • Pohjakerroksessa voi olla enemmän tai vähemmän tilaa rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen verrattuna. Suuri alue mahdollistaa katon muodostavan perustan rakennuksen terassille.

Kuinka käyttää pohjakerroksessa

Vihje: Huolimatta ideoiden suuresta määrästä tällaisen tilan käyttöä ei pitäisi järjestää nukkumaan tarkoitetun huoneiston kellariin, mikä tarkoittaa, että ne viettävät paljon aikaa siihen. Täällä ei pitäisi olla asuintiloja pitkään oleskelleen henkilö, vaan suorittaa vain erityinen tehtävä.

Sopivasti, kun kellarissa on sellaisia ​​huoneita kuin:

 • Kellari. Mielenkiintoinen tarjous - viinikellari sijaitsee pohjakerroksessa, jossa sopivassa lämpötilassa voit järjestää alkoholijuomien baarissa.
 • Autotalli. Tämä on erinomainen ratkaisu alueen säästämiseksi - ei tarvitse rakentaa uusia rakenteita ja siten vähentää rakennuksen hintaa. Samaan aikaan autossa voi olla epämiellyttäviä ja jopa haitallisia kemikaaleja, jotka voivat tunkeutua taloon. Tämä ongelma ratkaisee korkealaatuisen ilmanvaihdon laite.
 • Ruokakomero.
 • Gym.
 • Biljardihuone.
 • Virkistysalue baarissa ja kotiteatterissa.
 • Kylpy.
 • Uima-allas.

Miten varustaa kellarin voi nähdä videon tässä artikkelissa.

Olohuone kellarissa

Lounge koko perheelle

Ystävällisen suuren perheen, jonka jäsenet haluavat viettää paljon aikaa yhdessä, on kätevä ottaa kellari virkistysalueella. Erityisiä ohjeita ei tarvita tässä.

Sisätiloissa voit:

 • Asenna kotiteatteri pelikonsolilla ja muilla viihdeohjelmilla.
 • Aseta pehmeä sohva ja mukavat tuolit.
 • Himmennä, sillä huoneella ei välttämättä ole päivänvaloa.
 • Sisätilojen ei pitäisi olla liian kirkkaita värejä. Vapaa-ajan alueella silmät ja koko ruumis pitää levätä ja liian kirkkaat sävyt aiheuttavat päinvastaisen vaikutuksen.
 • Lovers of books lukiakseen kodikas kirjasto kellarissa.
 • Lapset voivat laittaa pöytiä piirustukseen, saada suunnittelijat "LEGO", rautatie, mini-jääkiekko.

Siten kellarissa varustettu huone on suosikkipaikka koko perheelle rentoutumiseen.

Sisustuksen ominaisuudet

Alkuperäinen viimeistely kellariin

Huoneen kellarissa pitäisi:

 • Houkutteleva ja käytännöllinen viimeistely.
 • Ole hyvä ja säännöllinen hoito, jotta se on mukava ja viihtyisä.
 • Jotta saataisiin luotettava ilmanvaihto, korkean kosteuden vuoksi sientä voi esiintyä sieniä. Samanaikaisesti on tarpeen seurata jatkuvasti järjestelmän tilaa.
 • Ei ole väliä missä kellari sijaitsee. Sen on tarjottava hyvä valaistus. Sen taso, joka johtuu luonnonvalon puutteesta, on hyvin alhainen, mikä vaikuttaa haitallisesti ihmisten terveyteen, sen psykofysiologiseen tilaan. Keinotekoiset valonlähteet voivat olla:
 1. Kaikenlaiset lampunvarjostimet.
 2. Sisäänrakennetut kattovalaisimet.
 3. Kevyet seinät.

Mitä sijoitetaan kellariin, kaikki päättävät itsestään. Voit suunnitella huoneesi itse tai kutsua erikoistunutta suunnittelijaa.

Älä unohda värien ja materiaalien yhteensopivuutta. Tällaisten yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen voi tehdä talon talon hyödyllisyyden, mutta houkuttelevan ja viihtyisän.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Huolimatta siitä, että rakennuskoodit eivät sijaitse kellarissa.

Mikä on maalaistalon omistaja, voi tehdä ilman kylpyä ja lähellä olevaa vettä.

Kellarissa olevan biljardihuoneen suunnittelu on vaikea tehtävä.

Kellarikerros on vain puolet koholla maanpinnan yläpuolella, sen vuoksi.

Asuinalue: etuja ja haittoja, käyttövaihtoehtoja, asunnossa olevan huoneiston piirteitä

Kellarin käyttö asuntona on hyvin järkevä ratkaisu, joka on pitkään ollut laajalle levinnyt Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Viime aikoina tämä suuntaus on havaittu maassamme, mutta ennen kuin aloitetaan kellarin rakentaminen tai kunnostaminen, on tunnettava sen edut ja haitat sekä joitain ominaisuuksia.

Asuintalotila

Mikä on pohjakerros

Ensimmäinen vaihe on selvittää, mikä on kellari tai alakerta. Tosiasia on, että monet ihmiset sekoittavat hänet kellariin ja esittävät sen pimeänä ja kosteana tilana. Nykyisten rakennusstandardien mukaan vähintään puolet sen seinien korkeudesta on maanpinnan yläpuolella.

Lattian korkeuden on oltava vähintään 2,5 metriä. Tosi, että tiloja käytetään asuinalueena, tämä luku kasvaa yleensä.

Mökki asuinalueella

Monet kehittäjät ovat kiinnostuneita siitä, onko pohjakerros pidettävä lattiaksi? SNiP 2.08.02-89 -standardin mukaan kerrosten lukumäärää määritettäessä otetaan huomioon kaikki maanpinnan yläpuoliset kerrokset, mukaan lukien kellari, jos sen päällekkäisyydet ovat vähintään kaksi metriä maanpinnasta. Näin ollen, jos katon korkeus on alle kaksi metriä, pohjaa ei pidetä pohjana.

On kuitenkin selvennettävä, että vielä on olemassa sellainen termi kuin "kerrosten lukumäärä", jota käytetään kriteerinä arvioitaessa tarvetta hankkeen dokumentaation valtiontutkimukseen. Laskettaessa kerrosten lukumäärää kaikki huoneet otetaan huomioon, mukaan lukien jopa kellari.

Pohjakerroksen ominaisuudet

arvokkuus

Katsotaan nyt tarkemmin pohjakerroksessa - ja vastaan.

Aloitetaan sen ansioista:

 • Mahdollistaa lähes kaksinkertaisen talon tehokkaan alueen. Koska useimmissa tapauksissa säätö on suoritettava maaperän jäädyttämisen alapuolelle, ja päällekkäisyys sijaitsee maanpinnan yläpuolella olevan mittarin tasolla, on vielä erittäin vähän lisättävä seinien korkeuteen, jotta saadaan täydellinen lattia. Näin ollen tällainen päätös, jossa on oikea lähestymistapa, on erittäin hyödyllinen.
 • Kuumennetun kellarin läsnäolo tekee ensimmäisen kerroksen lattioista lämpimämpiä, ja huone on mukava ja kuiva.
 • Maanalainen kerros rakennus näyttää arkkitehtonisesti edulliselta.
 • Se on hyvä ratkaisu, jos talo sijaitsee rinteessä.

Pohjakerroksen talo rinteellä

puutteet

Kellarin etuja ovat merkittävät. Oikean päätöksen tekemiseksi on kuitenkin tarpeen saada puolueetonta tietoa, mukaan lukien numerot ja tutustua sen puutteisiin.

Monista epäilijöistä voi kuulla, että tällaisen talon rakentaminen on liian kallista. Tätä voidaan vain osittain sopia, koska kustannukset ovat suurelta osin riippuvaisia ​​suunnittelijan arkkitehtuurista ja pätevyydestä.

Erityisesti monet kehittäjät kiinnittävät liiallista huomiota rakenteelliseen lujuuteen, minkä seurauksena rakennuksen maanalaiseen osaan liittyvät rakennuskustannukset ovat yhtä suuret kuin jäljellä olevan laatikon rakentamisen kustannukset.

Seinien maanalaisen osan lämpöeristys rakentamisen aikana

Kuitenkin, jos tilaat oikean projektin, vaikka sen hinta on melko korkea, säästät edelleen suuren määrän ja rakentaminen on kannattavaa.

Mahdollisten korkeiden kustannusten lisäksi asuinalustalla on myös muita haittoja:

 • Tällainen rakenne on melko vaativa maaperän hydrogeologisissa olosuhteissa. Esimerkiksi jos pohjavesi on lähellä, lattiaa ei voida syventää suuresti, ja joissakin tapauksissa on tarpeen jopa nostaa maaperän tasoa.
 • Jotta kellari voidaan käyttää elävänä tilana, sinun on toteutettava useita toimenpiteitä, jotka tekevät oleskelustasi todella mukavaksi. Näihin kuuluvat pääasiassa eristys- ja vedeneristyskanta.
 • On myös tarpeen suorittaa lämmitysjärjestelmä ja sähköjohdot. Ja joissakin tapauksissa se vaatii myös pakotettua ilmanvaihtoa. Näiden töiden suorittamisessa on noudatettava tarkasti ohjeita, muuten huone alkaa sulaa nopeasti.
 • Tällaisiin hankkeisiin kuuluu yleensä tikkaiden rakentaminen. Lisäksi mahdollisuus poistua suoraan sivustolle, paitsi jos talo sijaitsee rinteessä.

Kuvan kellareissa kellarissa

Vihje!
Lisätään maanpäällisten maanrakennustöiden kustannuksia, erityisesti maaperän vientiä.
Jotta ne olisivat halvempia, maaperä olisi lajiteltava ja hedelmällisten kerrosten käyttö takapihalle.

Täällä ehkä kaikki hyvät ja huonot puolet kellarista, tietäen, että voit päättää - onko yhteyttä sen rakentamiseen tai parempi jättää tämä yritys.

Biljardihuone asuinalueella

Huoneen käyttömahdollisuudet

Oikein toteutettu pohjakerros voidaan sovittaa erilaisiin tehtäviin.

Seuraavaksi tarkastelemme tämän huoneen suosituimpia käyttötarkoituksia:

 • Perinteisimmistä vaihtoehdoista on terveys- ja viihdekeskuksen maanalainen tilaus. Esimerkiksi kellarikerroksessa on useita etuja, sillä ei ole tarvetta mennä ulos käymään, kyky löytää tarvittavat laitteet, myös suihku tai jopa uima-allas.
 • Virkistysalueella voit varata biljardihuoneen tai elokuvateatterin. Ja pöydän ja tuoleiden läsnäolo mahdollistaa "tapaamisten" järjestämisen ystävien kanssa kylpytapahtumien jälkeen.
 • Kuntosali, kuten tiedät, vie paljon tilaa, koska urheilua on mahdotonta harjoittaa ahtaissa olosuhteissa. Siksi tässä tapauksessa nollapinnalla on myös juuri niin.
 • Keittiö kellarissa mahdollistaa järjestää täyden palvelun ruokailu talossa, kuten jokainen hostessin unelma.
 • Myös kellarissa voit varustaa tilava ja viihtyisä olohuone, joka on erityisen tärkeä niille, joilla on suuri perhe. Siksi monet mökinomistajat sopeuttavat tätä tilaa tällä tavoin.

Makuuhuone maanalaisessa huoneessa

Kiinnitä huomiota!
Kaikkein paras ratkaisu ei ole rakentaa autotalli olohuoneeseen, vaikka se on aidattu seinällä.
Ensinnäkin se on hankala johtuen jyrkästä laskeutumisesta, etenkin talvella, ja toiseksi se on ympäristön kannalta vaaratonta.

Kellari huoneisto

Asunnossa on mahdollista asentaa myös pohjakerroksessa, ei vain yksityisessä talossa, vaan myös kerrostaloissa. Erityisesti tämä ratkaisu on suosittu uusissa rakennuksissa. Todiste tästä on monista mainoksista, joilla on tarjouksia ostaa tällainen asunto.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että alakerrassa sijaitseva asuintalo ei käytännössä voi olla lainmukaisesti sisustettu. Tämän seurauksena et voi rekisteröityä tällaiseen kotiin.

Huoneisto kellarissa

Lisäksi "maanalaisissa" huoneistoissa on muita puutteita - kaasua ei pidetä siellä, eikä sitä ole yleensä mahdollista saada, koska asuntoa ei ole kunnostettu kunnolla. Sinun on asennettava itsenäinen sähkölämmitys.

Tällaisilla asunnoilla on kuitenkin joitain etuja, esimerkiksi erillinen sisäänkäynti ja edulliset kustannukset. Pääsääntöisesti on edullisempaa ostaa huoneisto alakerrassa ja kellarissa sen alla, teknisenä, ja muuntaa se olohuoneeksi omalla kädelläsi. Tuloksena on kaksikerroksinen asunto, jossa on mahdollisuus rekisteröintiin ja muihin mukavuuksiin.

johtopäätös

Kuten näemme, asuinalueiden kerroksen positiiviset näkökohdat ovat paljon enemmän kuin haitat, varsinkin kun kyseessä on yksityinen talo tai mökki kaupungissa, jossa jokainen neliömetri on arvokasta.

Tällainen päätös on kuitenkin järkevää vain, jos kellarijärjestely on saatettu päätökseen oikein, mikä merkitsee tietyn rakennuskustannusten nousua. Lisätietoja tästä aiheesta saa tässä artikkelissa olevasta videosta.