Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia tee-se-itseäsi: keräämät seoksen tiivistämiseen

Hyvä betonirakenteen tiivistyminen asennuksen jälkeen on tae siitä, että valmiin tuotteen tai rakenteen laatu on korkea. Monet tekevät laitteesta itsenäisesti. Yksi esimerkki on konkreettinen värähtelijä omalla kädellä. Tietenkin pienestä videosta on vaikea ymmärtää kaikkia vivahteita, joten tarkastelemme asiaa tarkemmin artikkelissamme.

Mitä konkreettisia täryttimiä käytetään

Aiheen kattamiseksi - kuinka tehdä vibratori betoniin, aloitetaan teorialla. Rakenteessa käytetään erilaisia ​​rakenteita, joihin betoni on asetettu ja sen tilavuus.

 • Uppoutuva - sen työyksikkö (kuten nimestä selkeästi) lasketaan betoniseokseen, jossa se lähettää tärinän ympäröivään betoniin. Siirrä tarvittaessa yksikköä tilavuuden mukaan. Yleensä käytetään kiinteisiin monoliittisiin rakenteisiin ja tuotteisiin.
 • Värähtelylevy (taso) - tärinä siirretään levyn avulla, jota siirretään seoksen pinnalle. Tätä yksikköä käytetään tasomaisiin rakenteisiin, kuten betonilaattoihin ja tasoituksiin. Myös ilman vibroplatformia, on mahdotonta tiivistää tyynyä hiekkaa ja raunioita laiduntamiseen tai telan asettamiseen.
 • Rake on samanlainen kuin vibroplatformin, vain laatta sijaan, kiskota käytetään. Päätarkoituksena on tasoittaa betonia, se tiivistää paitsi pintakerroksen myös koko tilavuuden.

Täyteyden ansiosta on mahdollista käyttää ei vain vaaka-, vaan myös pystysuorille pinnoille. Tiivistys värähtelevällä kiskolla vie vähän enemmän aikaa kuin levyn käyttäminen.

 • Vibrotuva - kiinteä tai mobiiliasennus, jonka pinnalla se muodostaa muodon betoniseoksella. Käytetään palaustuotteiden valmistukseen (esim. Laajennettu savibetonilohko). Teollisuudessa suurikokoisia värähteleviä pöytiä käytetään monien erilaisten rakenteiden, lattialevyjen ja pinnoitteiden, seinäpaneelien, palkkien ja ristikoiden muovaamiseen.

Myös täryttimet asennetaan usein suoraan muotoihin ja muottirakenteisiin, mikä parantaa paitsi tiivistymisen laatua myös pienentää työn suorituskykyä työn suorituksessa.

Vibraattorirakenne

Vibraattori koostuu taajuusmuuttajasta ja hyppääjästä, joka tuottaa työvuorelle lähetettyjä värähtelyjä (ratsastaja, kiskotyyny). Uppokytkimissä voidaan käyttää joustavaa akselia olevan välivaihteen.

Harkitse jokainen kohta tarkemmin. Jotkut kiihdyttimet yhdistävät käyttötoiminnon, ja malli koostuu vain kahdesta solmusta.

Vibraattori

Käytössä on yleensä kolme käyttölajia:

 • Electric - yleisin. Käytetään molempia tavanomaisia ​​asynkronimoottoreita ja suoravirran moottoreita. Erittäin harvoin on rakenteita, joissa sähkömagneetit (solenoidit) on tarkoitettu värähtelemään. Eroavaisuus yksinkertaisesti ja pieni paino. Useimmin täryttimet konkreettisille tee-se-itse -tyyppisille asemoille.

Haittoihin kuuluu se, että sinun on sovellettava erityisiä suojaustoimenpiteitä ja laskettava jännite sähköturvallisuuden varmistamiseksi rakennustyömaalla, kun työskentelet betoniseoksen kosteassa ympäristössä.

 • Pneumaattinen - voit saavuttaa vieläkin suuremman laihtumisen kuin sähkökäytössä. Ehdottomasti sähköinen turvallinen. Mutta hänen työstään tarvitaan kompressori, joka tuottaa paineilmaa. Tämäntyyppistä taajuusmuuttajaa käytetään siis useimmiten teollisuudessa.
 • Polttomoottorista. Nämä ovat monimutkaisempia ja raskaampia rakenteita, mutta ne tarjoavat itsenäisyyden virransyöttöjohteilta. Useimmiten käytetään korjaus- ja tiehankkeisiin, maisemointiin.

Tärinäherkku

Me luetellaan yleisimpiä teollisuuden suunnittelussa:

 • Yhden akselin epätasapaino - akseliin, jota pyöritetään käyttölaitteella, asennetaan useita painotusyhdisteitä (epäkeskiset epätasaisuudet), jotka johtavat sen epätasapainoon, joka aiheuttaa tärinää.

Kompakti ja yksinkertainen muotoilu. Haittoihin kuuluvat akselilaakereiden (laakerit) nopea kuluminen. Oscillations are not directed.

 • Pendulum on yhden akselin epätasapainon aggregaatin muunnelma. Se käyttää heilurijousia, joka ohjaa tärinää.
 • Kahden akselin epätasapainon yksi on itse asiassa kaksi lukittua yksittäisakselin viritystä, jotka pyörivät samanaikaisesti eri suuntiin. Voit luoda suunnattuja värähtelyjä, myös monimutkaisia ​​ruuveja. Tukien kuluminen on hieman pienempi kuin yksittäisen akselin kuluminen.
 • Planetary - siinä on juoksija, joka on yhdistetty taajuusmuuttajaan taipuisien liitosrullien avulla pyöreän radan ympärillä. Run-in-raita voi olla joko sisäinen tai ulkoinen. Liukusäätimen nopeus, joka kulkee ympyrässä, ei vastaa taajuusmuuttajan kierrosten lukumäärää.

Tämän tyyppisen värähtelyä edistävän edun edut sisältävät työkappaleen pienen halkaisijan, joka on tärkeä upotusvärähtelijöille. Voidaan tuottaa korkeataajuisia tärinöitä jopa 20 kHz: iin, jopa ilman nopeita asemia.

 • Pneumaattinen planeetta. Siinä liukusäätimen pyörimisnopeus juoksumattoon johtuu pyöreästä terästä aiheutuvasta ilmanpaineesta ja pyörivästä terästä sekä paine- ja pakoputkojen reiät.

Yksi kompakteimmista malleista johtuen siitä, että ulkoista asemaa ei tarvita. Akselin mitat ovat pienemmät kuin perinteinen planeettavärähtelysykli. Se muodostaa kahden taajuuden värähtelyn sekä liukusäätimen ajettaessa että akselin epäkeskisyyden vuoksi, johon terä on kiinnitetty.

Tutkittuaan teoreettiset kysymykset, siirrymme suoraan kotitekoisten täryttimien muotoihin. Muuten varaamme, että melkein kaikille rakenteille voidaan käyttää paitsi itse tehtyjä jännittäjiä myös teollisuusyksiköitä.

Puncher-pohjainen värähtelijä

On jopa vaikeaa kutsua tätä muotoilua perforatorista valmistetusta tee-se-itse-vibraattorista. Korjaamme yksinkertaisesti työporaa paksummalla osuudella valssausta.

Jotta se voidaan kiinnittää istukkaan, sen reunoja on ehkä työstettävä sorvalla tai ainakin hiekkapaperilla. On mahdollista, jopa suuremman hyötysuhteen vuoksi, että aluslevy (nikkeli) hitsataan päätypinnalle kuten tässä artikkelissa.

Kääntäkää rei'itys reikään, ja alamme tiivistyä betonia. Totta, vaikutus betonin värähtelyyn ja ei niin vahva, mutta samanaikaisesti me painamme sitä ja me baonikot.

Odottaneet merkkejä tiivistymisen loppumisesta siirrämme improvisoitua vibratoria toiselle paikalle. Lisäksi laadullisen tuotteen hankkimiseksi sinun ei tarvitse järjestää uudelleen 60-80 senttimetriä, mutta useammin.

Neuvoston. Tosiasiassa, että on aika lopettaa tärinä, ilmenee huokosten ilmanpoistoaukon pää (kuplien muodostaminen pinnalla) ja sementtimaidon (neste) ulkonäkö. Näiden merkkien avulla pysäytämme välittömästi värähtelevän - muuten voimme aiheuttaa seoksen stratifikaatiota.

Pora bottiä varten

Tämä on todellinen tärytin. Totta, jotta se vaikeutuu - tarvitset materiaalia ja työkaluja. Värinäherkkänä, valitse yksiakselisen epätasapainon rakenne. Tämä ei ole kovin yksityiskohtainen ohje, koska kaikki riippuu kyvyistä ja käytettävissä olevista (tai ostettavissa olevista) komponenteista.

Tarvitsemme seuraavia laitteita ja työkaluja sekä materiaaleja ja varaosia. Samanlainen malli on esitetty kuvassa.

Työkalut ja koneet

Tietenkään ei ole välttämätöntä saada kaikkea kotona, mikä riittää siihen, että pääset käsiksi korjaamoon.

 • Sorvi (melko yksinkertainen).
 • Jyrsintä tai ainakin enemmän tai vähemmän voimakas hiominen ja hionta.
 • Hitsauskone.
 • LVI-työkalujen sarja.
 • Ehkä voimakas juotoskaasu tai laitteet kaasupolttimen liekin juottamiseen.

Materiaalit ja osat

 • Putki, voit jopa hitsata halkaisijaltaan 50-60 mm ja pituus noin puoli metriä.
 • Kaksi laakeria, mieluiten raskas sarja, halkaisija lähelle putken sisäistä halkaisijaa.
 • Teräspyöreä puu on läpimitaltaan lähelle putkea, liittimiä ja holkkeja varten.
 • Pyöreä tanko, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin sisemmän laakerirenkaan halkaisija.
 • Neliö tai äärimmäisissä tapauksissa epätasapainon ympyrä. Sen paksuuden tulisi olla hieman pienempi (2-3 mm) akselin säteen ja putken sisäisen säteen välinen ero. Neliöputki on vielä parempi.
 • Joustava akseli pora tai drimler. Nopeusmittaria käytetään joskus, mutta se ei ole pitkä, koska se ei ole suunniteltu raskaille kuormille.
 • Kuminauha tai paroniitti.
 • Rasva ja silikonitiiviste.

Aloittaminen

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia omia käsiäsi voi tästä artikkelista.

 1. Ensinnäkin valmistele akseli. Leikkaamme pyöreää puuta muutama senttimetri lyhyempi kuin putki, jotta se voidaan kiinnittää joustavan akselin kärkeen.
 2. Akselin toinen pää on käännetty niin, että se sopii tiukasti laakerin sisäkiskoon ja lepää sitä paksummalla, käsittelemättömällä osalla. Älä unohda valita uraa jännityksen helpottamiseksi - akseli toimii melko vaikeissa olosuhteissa murtumien kohdalla.
 3. Toista päätä käsitellään monimutkaisemmalla tavalla - se tulee laakerista ja kiinnittyy joustavan akselin kärkeen. Asennussuunnittelu riippuu kärjestä. Jos et käytä akselia poraa varten, sinun on harkittava tätä sivustoa eri tavalla. Poraa esimerkiksi reiän akselin keskiosaan, johon voit sitten juottaa akselikaapelin tai kiinnittää se ruuveilla. Teknisen ajattelun läsnä ollessa - tämä ei ole vaikea tehtävä.
 4. Akseli on valmis. Nyt meidän tehtävämme on saada se mistä se kamppailee muissa mekanismeissa - epätasapainossa. Tätä varten teemme kaksi toimenpidettä.
 5. Kiinnitä akselin akseli akselin ympäri. Jos löydät neliöputken, hitsaamme sen vieläkin paremmin ja täytämme sen lyijyllä - joten tasapaino on vaikeampi.
 6. Lisäksi, jos akselilla on riittävän suuret halkaisijat, voit hiomata sitä (tai valita mylly) vastakkain hitsattujen epätasapainon kanssa.
 7. Nyt käsittelemme kehoa - putkemme. Rakenteen varmistamiseksi leikkaamme langat sen päissä. On toivottavaa sisäinen - mutta viimeisenä keinona on mahdollista hallita ja ulkoistaa. Vibraattorin päädyt kiinnitetään siihen. Suunnitelman tiukkuuden vuoksi on toivottavaa leikata metrinen, mutta tuuman lanka. Valitse haluamasi vähimmäismäärä.

Valmistamme kannet, emme voi tehdä ilman sorvia.

 1. Etukansi on kartiomainen, jotta simpukka pääsee helpommin betoniseokseen. Samanaikaisesti se on kotelo, johon laakeri on asennettu.
 2. Takaa monimutkaisempi muoto. Sen keskelle kulkee reikä joustavan akselin läpivientiin. Sisäänkäynnin kohdalla on toivottavaa saada aikaan pidennys hitsaukseen tai juottamiseen (liimaus). Laakerin takana on paikka joustavan akselin ja värähtelupään akselin liittämiseen.

Kaikki osat ovat valmiita, siirry kokoonpanoon.

 • Asettamme takaosan laakerin akseliin, unohtamatta sitä voiteluun etukäteen.
 • Siirrämme taipuisan akselin kansiin ja yhdistämme sen akseliin.
 • Aseta takaosa paikalleen takakannen sisään.
 • Asenna takakuori paikalleen. Yhteen kireyden vuoksi leikattiin (leikattiin) tiiviste paroniitista. Käytä lisäksi tiivisteainetta.
 • Asettamme etuosa paikalleen.
 • Asettamme etukannen ja yhdistämme sen siten, että laakeri on akselilla. Saavutamme kiihdytyksen puutteen - se voidaan tarkastaa liikuttamalla joustavaa akselia. Säädämme laakerin purkamisen kiinnittämällä kannen tai aluslevyjen avulla. Älä myöskään unohda tiivisteitä (jos meillä on huonosti laskettu mittasuhteet, saatat joutua käyttämään useampia niistä) ja tiiviste.
 • Kiinnitä kanteen joustavan akselin päähän. Jos se on tehty ohutterästä, jota ei voida hitsata, käytä juottamista. Jos se on poissa tai muovia, voit paljastaa vaipan ja juottaa sitä. Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää liimaa.

Neuvoston. On parempi juottaa kuin juotosraudalla ja tina-lyijyjuomalla, mutta kuparilla polttimella. Liitos on luotettavampi. Jos olet kuitenkin käyttänyt tinaa lyijyllä, juotoksen jälkeen pese liitos alkalisella saippualiuoksella tai soodiliuoksella jäljellä olevan juotoshapon poistamiseksi, mikä ajan myötä tuhoaa liitoksen. Kun kiehuu kuparina fluoksina, käytä boraksia.

 • Rakenne on suojattava itse purkamisesta tärinän aikana. Poraamme putken sivupinnalle pienet ruuvit (vastapäätä kierteisiä) reikiä (tarpeeksi halkaisija 3 millimetriä). Kierrä, ruuvaa ne.
 • Suunnittelu on valmis, voit kiinnittää joustavan akselin toisen pään porakoneeseen ja suorittaa testin.
 • Jotta värähtelevän pään osat voidaan suojata korroosiota vastaan, on toivottavaa maalata se.

Neuvoston. Luotettavuuden kannalta suunnittelu on tehtaalla huonompi. Jotta se kestää kauemmin, vältämme tyhjäkäynnin. Kytke porakone vain alas seinät alas betonissa. Kun se poistetaan, se sammuu välittömästi. Käytettäessä vakiovahkaa poraa varten, kun työkappaleen erottaminen akselista painikkeella on vielä helpompaa. Käännä tärinän pää päälle ja pois päältä, kun porata on käynnissä.

DIY rake

Harkitse myös, miten koottava tärytysrauta betoniin omalla kädelläsi, jota käytetään sileän ja kompaktin seoksen suhteen. Sen muotoilu ei ole mikään monimutkaisempi kuin porakoneen vibraattorin pää - käytännössä tarvitaan sama laitteisto. Materiaalit ja osat ovat hieman erilaiset.

Materiaalit ja osat itse valmistetulle vibrolaatille

 1. Vuokraus (kulma, kanava, lattia Tauri) kiskoille ja kehykselle. Jos on mahdollista hitsata inerttiä kaasua (argonia), on toivottavaa valita alumiini, muotoilu on helpompaa. Totta, voit koota alumiiniset osat ruuveilla, pultteilla ja muttereilla.
 2. Sylinterit epäkuntoon ja laakeripesään valmistukseen.
 3. Teräslevy laakeripesän suojuksille.
 4. Sähkömoottori, edullisesti akselin ulostulolla kotelon molemmilla puolilla. Jos tätä ei löydy, voit joko pidentää akselia toisella kädellä tai tehdä tärinän herätintä yhdellä epätasapainolla. Mutta se on hieman vähemmän luotettavaa..
 5. Laakerit, joiden sisähalkaisija on yhtä suuri kuin moottorin akselin halkaisija.
 6. Putki kahvien valmistukseen.
 7. Tina kansien valmistamiseksi.
 8. Kiinnittimet.
 9. Johdot ja käynnistysliittimet sähkömoottorin kytkemiseen.

Suunnittelussa valitaan myös yksinkertaisin epäsymmetrinen värähtelyherätin.

Rakenteellinen kokoonpano

Listataan tärkeimmät työvaiheet:

 • Keräämme kehyksen. Se edustaa itse värähtelevää kiskota (johon värähteleventtiili asennetaan) ja tasoituskiskon, johon on yhdistetty useita hyppyjä (kuten tikkaat).
 • Kiinnitämme sähkömoottorin kiskolle kiinnikkeiden ja pulttien avulla.

Varoitus. Kaikki kierteitetyt liitännät on suojattu itsestään löystymiseltä. Tätä varten käytämme joko lukkomuttereita tai sorkkataipaleita.

Seuraavaksi on asennettava epätasapaino moottorin akselille. On mahdollista kiinnittää ne suoraan moottorin akseliin, mutta asennamme lisää tukilaakereita.

Tämä johtuu siitä, että moottorin laakerit on asennettu suoraan alumiiniseoksestaan. Epätasapainon kiertoa aiheuttavien kuormien vuoksi pesät rikkovat nopeasti ja itse kansi voi romahtaa - alumiini on melko hauras.

 • Valmistamme (hiomme) laakerit ja kannet. Parempi luotettavuus ja hihojen (rauhaset) asentaminen.
 • Asenna laakerit koteloon. Ennen tätä voitele ne.
 • Laitamme laakerit moottorin akselille.
 • Nyt asennamme kotelon kehykseen. Teemme tämän asennuksen jälkeen laakereita akselille, koska on helpompi määrittää tarkka asema suhteessa akseliin. Käytämme myös kiinnikkeitä kiinnitykseen.
 • Asettamme hihansuulakkeet ja suojakotelot paikkoihin. Voit kiinnittää ne ruuveilla. Kannen alla olevan tiiviyden vuoksi laitamme ainakin pahvista valmistetut tiivisteet.
 • Teemme epätasapainoa. Ne ovat vauhtipyörä, jossa keskittimen lisäksi on vain yksi sektori noin yhdeksänkymmentä astetta. Erityistä tarkkuutta ei tarvita, koska sen päätehtävänä on ravistaa muotoilua eikä työn sileyttä. Siksi on mahdollista leikata valmiin vauhtipyörän tai valmiin vauhtipyörän kaasuleikkurilla ja hiekkapaperilla.
 • Panemme tasapainot paikoilleen. Laskeutuminen tulisi olla hyvin tiheää. Se ei riitä vain avaimet, lisäksi kiinnitä pultti, jossa aluslevy ruuvattu reikään akselin akselin ympäri. Lisäksi kierteellä, jonka suunta ei salli ruuvin kääntyä ulos, kun akseli pyörii. Lisäksi voimme kiinnittää itsestään purkautumisen lisäkärkisellä tapilla tai tulpalla.
 • Teemme kahvoja, joiden kanssa voimme siirtää vibrolaattia. Ne on kiinnitettävä tukevasti, joten tarjoamme tukia.
 • Tinnasta tehdään kotelo, joka sulkee pyörivän akselin ja epätasapainon. Se on välttämätöntä turvallisuuden kannalta. On suositeltavaa tehdä ne helposti irrotettaviksi.
 • Aseta kädensijalla kytkin sähkömoottorin käynnistämiseksi.
 • Asennamme sähköjohdon. Voit asettaa sen putken kahvan sisään.
 • Me testaamme mekanismin.
 • Jos kaikki toimii, maalataan rakenne.

Muuten, itse tehtyyn värähtelyherätin sijasta, voit käyttää ostettua. Tämä ei vain yksinkertaisesti yksinkertaista puolella, vaan myös tehdä vibrolath tuottavampi.

Värähtelystä värähtelevään levyyn

Itse valmis tärisevä rautatie betoniin voi olla monipuolisempi. Ja yksinkertaisesti. Sinun tarvitsee vain tehdä levy paksuisesta teräksestä (vähintään 3 millimetriä).

Leikkaa vain kooltaan ja hieman kaartuvat kuin kelkka kaksi vastakkaista reunaa. Sitten tarjoamme asentamisen rautateillemme. Poraa useita pulttireikiä ja rezkenkovat niin, että voit käyttää salaista päätä.

Kun tarvitsemme tärisevän levyn - kiinnitä tehty osa ja laite on valmis. Se on erittäin kätevä. Voit valmistaa uunin tyynyn alle radan alla. Irrota sitten laatan tasoitus betonilla värähtelevällä kiskolla ja kokoa sitten se yhteen.

ravistelulaitteessa

Tarkastellaan kolmannen tyyppistä laitetta betonin sekoittamiseksi tärinää - tärisyttävää pöytää. Kuten edellä mainittiin, se on tarkoitettu muotoiltujen tuotteiden valmistukseen. Se on alusta, jossa on tärinänvaimennin, joka on kiinnitetty runkoon iskunvaimentimien avulla.

Tässä osiossa en anna kovin yksityiskohtaisia ​​ohjeita, mielestäni ne, jotka ymmärtävät ensimmäiset osat, ymmärtävät tämän.

Tärytyspöydän valmistukseen tarvitsemme:

 • Materiaalit kehyksen (sängyn), minkä tahansa sopivan metallikulman, kanavan jne. Valmistukseen. Tärkeintä, älä unohda, että tämä ei ole tavallinen työpöytä, kuormitus, joka johtuu jatkuvasta värähtelystä, on suurempi, joten sinun on valittava enemmän.
 • Levy on suoraan itse pöydälle, edullisesti vähintään 3 millimetrin paksu.
 • Vaimentimet - kaikki sopivat jouset, joiden halkaisija on 15 millimetriä, esimerkiksi: auton ripustuksesta. Kumipäällysteitä käytetään myös joskus myös ajoneuvoista, mutta ne rajoittavat pöydän liikkeiden amplitudia.
 • Kiinnittimet.
 • Sähkömoottori, johdotus ja varusteet.
 • Sopivat koot ja laakerit.
 • Tyhjennys epätasapainon koteloihin, laakeripesät ja teräslevy niiden kannet.
 • Tina suojaavia aidoja varten.
 • Johdot ja käynnistysventtiilit moottorin kytkemiseksi verkkoon.

Voit tehdä värähtelevän pöydän, jolla on värähteleventtiili, joka on samanlainen kuin värähtelevä kisko. Mutta me hieman vaikeutamme suunnittelua, mikä lisää sen luotettavuutta. Siksi tarvitsemme lisää.

 1. Kruglyak tärinänvaimentimien akseleille.
 2. Hihnapyörät - kaksiosainen moottorille ja yhden säikeen värähtelyjäähdyttimiä varten. Lisäksi on toivottavaa valita suurempi halkaisija moottorille ja pienempi läpimitta patogeeneille, joten on mahdollista saavuttaa korkeampi värähtelytaajuus.

Keräämme vibrouttavia

 1. Ensinnäkin me hitsata sängyn runko.
 2. Sitten hitsataan pöydän runko ja kiinnitetään se itse pöydälle muodostava arkki.
 3. Yhdistämme molemmat osat iskunvaimentimien jousien (tai tyynyjen) kautta.
 4. Meillä on kaksi tärinää stimulaattoria. Niiden rakenne ja tekniikka ovat lähes samat, sillä ero on se, että sähkömoottoriakselin sijaan käytämme omaa, joka on asennettu yhden epätasaisen hihnapyörän puolelle.
 5. Asennetaan sähkömoottori, kiinnitä se ei suoraan pöytään vaan runkoon. Tämä säästää tarpeettomilta tärinöiltä ja lisää resursseja.
 6. Asettamme hihnapyörän moottorin akselille, jonka kanssa yhdistämme hihnat hihnapyörään tärinänvaimentimien akseleihin.
 7. Liitämme moottorin sähköosaan.
 8. Teemme testejä. On mahdollista, että koko rakenne kääntyy kasvavalla asteikolla - tämä tarkoittaa sitä, että tärinänvaihdimet tulivat resonanssiksi pöydän kanssa. Älä huolestu, säädä järjestelmää muuttamalla epätasapainon massaa tai muuttamalla pyörimisnopeutta (hihnapyörän halkaisijan muuttaminen).
 9. Jos kaikki on menestyksekästä - me maalataan tärisevän pöydän ja aloitamme sen hyödyntämisen.

Yritimme kertoa yksityiskohtaisesti kotitekoisesta betonista ja sen valmistuksesta. Olemme iloisia, jos autat tämän mallin kokoonpanossa tai ainakin rikastat teoreettista tietämystänne.

Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.

Kuinka tehdä syvä värähtelijä betoniin

Betoni on yksi tärkeimmistä materiaaleista, joita käytetään teollisen, siviili- tai sotilastuotannon eri aloilla. Syvyysvärähtelijää käytetään liuosten aiheuttamien ilmarakoiden poistamiseksi. Vaikka työkalua ei ole käsillä, tällainen värähtelijä pystyy kokoamaan itsenäisesti romumateriaalien avulla.

Deep vibrator: kuvaus, laajuus, laite

Sementtiastian syvät täryttimet ovat erityisiä laitteita betoni- tai betonirakenteiden tiivistämiseen liittyvään rakennustöihin. Tällaiset laitteet parantavat merkittävästi ratkaisun laatua, helpottavat monoliittirakenteiden rakentamista, vähentävät käyttökustannuksia ja rakennuksen rakennusaikaa.

Laitteen kuvaus

Betoniin kaatamiseksi säätöön valitusta menetelmästä riippumatta se on tyydyttynyt suurella määrin ilmaa ja tätä prosessia tehostetaan edelleen, jos liuos on tarpeeksi kuiva. Pohjan sisäpuolella on runsaasti tyhjiöitä, jotka vaikuttavat merkittävästi säätiön lujuuteen ja sen käyttöikään. Aiemmin käytetty manuaalinen "kiinni" menetelmä, mutta se ei ole tarpeeksi tehokas. Sähköinen tärytin luo korkeataajuisia tärinöitä, jotka auttavat sementtiseosta "päästä eroon" ylimääräisestä ilmasta ja kosteudesta.

Deep Vibrator auttaa poistamaan ylimääräisen ilman ja kosteuden konkreettisesta ratkaisusta

Värähtelijän toimintaperiaate on tuhota adheesio betoniliuoksen pienimpien elementtien välillä, jonka aikana tyhjät ja ilmakuplat poistuvat kokonaan.

Mutta älä unohda betonin tulevaa kutistumista sen kovettamisen aikana, mikä voi johtaa rakenteelta vaarallisten halkeamien ilmaantumiseen.

Jopa heikkolaatuinen betoni käsittelyn jälkeen täryttimen kanssa hankkii tarvittavan paksuuden ja juoksevuuden.

Värähtelijät värähtelyn menetelmän mukaan voivat olla:

 • syvä - luodaan tiivistysratkaisu työstettävä osa laitteesta lasketaan betoniin, joka kaadetaan betoniseoksesta muottiin;
 • vibropressi - käytetään laitteen lattioihin ja sisätilojen lattioihin;
 • Vibropressit ulkotöitä varten - asennetaan pystyrakenteiden RC-rakenteisiin.

Syvän vibraattorin ulottuvuus

Tällaisia ​​laitteita käytetään erilaisissa rakennusalustoissa betonin ja betoniteräsrakenteiden asennukseen, valuun ja pystytykseen. Lisäksi sitä voidaan käyttää täyttämään nauhat, pilarit, paalut, ruuvi, laatta, matalat perustukset sekä monoliittiset pylväät ja lattialevyt.

Laitteen suunnittelu

Suunnittelussa on kolme pääosaa:

 • joka ajaa värähtelijää;
 • joustava akseli, jossa on suojaava kumitiiviste;
 • kärki, joka edustaa värähtelevää pikkua.

Vibraattorin toiminta suoritetaan tällä tavalla: tärisevä suutin tuottaa tiettyjä värähtelyjä nestemäisen betonin liuoksessa. Massa menee tasaisesti säädetyssä muodossa muodostaen yhtenäisen monoliittisen pinnan. Laitteen progressiivisten liikkeiden vuoksi ilmakuplat häviävät ja tyhjät vettä poistetaan. Tämän seurauksena koko rakenteen kyllästyminen ja veden kestävyys lisääntyvät. Metallirakennuksen kiinnittyminen jäädytettyyn betoniin paranee.

 1. Värähtelijällä voi olla 1 kW tai enemmän tehoa yksivaiheisella tai kolmivaiheisella teholla.
 2. Taivutusvaihdeakseli vaihtelee pituudelta 1-7 metriä.
 3. Päissä on tukevia kumielementtejä moottorin kiinnikkeen ja vibroksen välissä.
 4. Laitteen työskentelevä tärinäosa voi olla sylinterimäinen tai kallistettava alaspäin. Ensimmäistä käytetään standardiliuoksen tiheydessä ja toinen kasvaa.
 5. Työkalussa voi olla useita värähteleviä suuttimia, klubeja 25-80 mm ja kaksi tai kolme pistettä.
 6. Laitteen rakenne koostuu rungosta, joka on valmistettu ruostumattomasta putkesta, jossa on asennettu metalliakseli, jossa on siirtynyt painopiste, rullatyyppisille laakereille. Kiertämisen aikana laite muodostaa vaaditun taajuuden värähtelevän värähtelyn, joka riippuu moottorin kierrosten lukumäärästä.
 7. Uppoavat täryttimet tekevät 10 000 - 20 000 rpm.
 8. Yläpuolelta akseli on suojattu vedenpitävällä kalvolla polymeerimateriaalista.

Vibraattorin pieni paino mahdollistaa yhden henkilön työskentelyn sen kanssa. Mutta jos akseli on pituudeltaan yli puolitoista metriä, työhön kuuluu kaksi päällikköä.

Immersio-täryttimien edut:

 1. Se kykenee kompaktiseen betoniin, joka sisältää suuren osan vettä. Näin voit lisätä liuoksen voimaa, lisätä sen veden kestävyyttä ja vastustaa negatiivisia lämpötiloja.
 2. Ne parantavat betonin kiinnittymistä raudoitukseen ja varmistavat sen olevan tiiviisti nivelet.
 3. Klassinen työkalu tuottaa tärinän värähtelyjä, joiden taajuus on 12-20 tuhatta rev / min.
 4. Kannettavat kannettavat täryttimet erottuvat taipuisalla akselilla ja niillä on keräimen sähköinen käyttö. Omistaa alhainen hinta, mutta pienin resurssi, jolla varmistetaan suuri määrä työtä.
 5. Korkeataajuiset täryttimet ovat tuottavimpia ja tuottavat erityisiä tärinän värähtelyjä.

Rakenna värähtelijä omin käsin porauksesta

Jos tarvitset syvää vibraattoria, se voidaan koota yksinkertaisesti sähköporakoneesta.

Ennen kotitekoisen täryttimen tekemistä betonille on välttämätöntä ymmärtää laitteen periaatteen perusta

Tavallinen poraus löytyy melkein joka talolta. Tällaisen laitteen pääasiallinen käyttövoima on pyörimisliikkeen muuntaminen oskillaattoriksi.

Värinän kokoonpanon materiaalin valinta

Tällaisen laitteen kokoaminen porauksesta sopii kaikille työkaluille, joiden teho on 1 kW tai enemmän. Tarvitset epäkeskoisen suuttimen ja kestävän ruostumattoman teräksen kärjen. Lisäksi on oltava saatavilla:

 • ruostumaton teräsputki 55 cm pitkä ja Ø 4 cm;
 • metalliydin Ø 15 mm;
 • suorakaiteen muotoinen metallinen tanko;
 • kaksi korkealaatuista laakeria ja holkki;
 • taivutettava, vahvistettu letku, jossa on vedenpitävä tai kestävä kumiputki;
 • sisäputki putkeen (voit ottaa nopeusmittarin kaapeli).

Asennustyökalut

Vibraattorin kokoamiseen tarvitaan joukko tällaisia ​​työkaluja:

 • joukko porat metalleille;
 • sähkö- tai kaasuhitsaus;
 • vannesahan;
 • suorakaiteen muotoinen sauva.

Sykevärähtelijän valmistuksen vaiheet

Kokoonpano suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Valitsemme ruostumattomasta teräksestä valmistetun putken, jonka pituus on noin 40-60 cm ja halkaisija 3-4 cm. Sisärenkaan rakentamiseen on käytettävä metallinen tanko Ø 12-15 mm. Se siirtää mekanismin koko järjestelmää tiettyyn suuntaan ja tuottaa tärinän tärinää. Koska betoni on erittäin aggressiivinen väliaine, ruostumaton teräs on ainoa sopiva metallin värähtelijän valmistamiseksi. Sisäakselin valmistuksessa käytetty metallitanko
 2. Teemme keskimmäisen osan ja valmistamme metalliputken ja yhdistämme ne toisiinsa. Porauksen etupäässä poraamme reiän, jonka läpi kiinnitämme laitteen laitteeseen. Laakerit mahdollistavat keskiosan pyörimisen vapaasti.
 3. Jotta ydin voisi helposti ja vapaasti kulkea ilman kitkaa, on välttämätöntä ottaa useita laadukkaita laakereita, joiden keskellä pyöristetään osa sauvan päästä. Sitten se on kierrettävä putkeen ja kahdesta sivusta aina laakereihin. Laakerit on asennettava korkealaatuisiin.
 4. Jos tangon pää on liian pitkälle eteenpäin nenästä, se on leikattava 5 tai 10 mm: n pituiseksi. Myös laakerit on suojattava luotettavasti molemmilta puolilta metallipäällysteinen peite pölystä ja likaaukosta, muuten laite pysähtyy pyörimättä ja sitä ei voida käyttää. Laakerien on oltava korkealaatuisia, koska ne edustavat tärinän suurinta kuormitusta.
 5. Taipuisan sauvan toisessa päässä panostimme holkkiin, joka tiukasti sulkee värähtelijän pyörimiselementin. Suojan laatu vaikuttaa värähtelijän kestävyyteen
 6. Valmistamme putken, jossa on paksua kumia tai taivutusta muovia ja liikkuvaa sauvaa sisäisen laitteen kokoamiseksi, joka voi taipua vapaasti. Näistä elementeistä tehdään epäkeskoakseli, joka on suunniteltu kytkemään sähköpora ja suuttimella, joka luo värähtelevää värähtelyä. Työn helpottamiseksi voit käyttää kaapelia auton nopeusmittarista
 7. Asettamme putken akseliin niin, että sen molemmilla puolilla on 4-5 cm varastossa jäljellä. Rodin pyörimisliikkeellä luodaan tietty värähtely, joka on välttämätön koko laitteen toiminnan kannalta.
 8. Seuraavaksi asetetaan toisella puolella erityinen holkki sauvaan. Me lepäämme sydämen ytimessä, jossa teimme reiän ja yhdistimme ne yhteen. Me täytämme holkki niin, että se napsahtaa tiukasti laakeriin ja hyvin piilottaa yhdistävän "sauman".
 9. Kiristä letku sitten holkkiin ja kiinnitä se tiukalla kiinnittimellä ja myös suojakotelo tiheän materiaalin kärkeen. Letku on suojattava tiukasti letkunkiristimellä.
 10. Tuloksena oli betonirauta, joka oli tehty porauksesta.

Video: miten in-home-värähtelijä poraa

Vibraattori DIY Punch

Tällainen laite perforaterista on paljon helpompi tehdä. Ja tähän tarvitset vain: itse instrumentin, raudan sauvan ja paksun pyöreän levyn.

Sähkötyökalun tulee olla alle 1,5 kW. Sitten se ei ylikuumene käytön aikana pitkään. Taivutustangon pituuden on oltava sellainen, että se taipuu muotin pohjaa vasten, kun betoniliuos kaadetaan.

 1. Prosessimme suuttimen yhden sivun häntäosaan, joka voidaan puristaa rei'ittimen patruunaan. Ja toiselle hitsataan metallilevy, jonka halkaisija on noin 50-70 mm.

Video: sisäinen tärytin kotona lävistimestä

Huomautus käsityöläisille - käsityöläisille

Kun tiivistät betonia syvällä värähtelijällä, noudata sopivia suosituksia.

 1. In svezhezalitom-liuoksessa voi olla noin 50% ilmaa. Prosenttiosuus riippuu sementin tuotemerkistä ja sen liikkuvuuden asteesta. On välttämätöntä päästä eroon näistä tyhjyydestä syvällä värähtelijällä.
 2. Akkujen värähtelijän on päästävä kaikkiin säätiön paikkoihin, muuten jäljelle jääneet aukot tulevat aiheuttamaan ongelmia.
 3. Muista, ettet voi lopettaa säätöjen kaatamista, joten sinun on jatkuvasti seurattava värähtelijän toimintaa niin, että se ei murtaudu odottamattomassa hetkessä.
 4. Jotta vältetään ilmavälien muodostuminen liuoksessa, pohja on kaadettava pienestä korkeudesta.
 5. Laitteen kärki tulee upottaa liuokseen vain pystysuoraan eikä horisontaalisten liikkeiden tekemiseen.
 6. Sinun on aina valvottava upotuspisteiden välistä etäisyyttä. Sen korkeus ei saa olla yli 10 kärkeä.
 7. Kerrotaan kerroksittain kerroksen alapuolella, että kärki on upotettava kullekin edelliselle kerrokselle vähintään kymmenellä senttimetillä kaikkien kerrosten voimakkaimman tarttumisen varmistamiseksi.
 8. Jos pidät vibraattoria liian pitkänä yhdessä paikassa, betoni voi kuoriutua. Laitteen käyttöaika on 5-15 sekuntia. Taajuus riippuu sementin ja voiman värähtelevän laitteen tuotemerkistä.
 9. Työkappale ei saa koskettaa muottien seinämiä eikä rakenteen rakennetta.
 10. On tarpeen poistaa kärki huolellisesti, jolloin hitaat liikkeet ovat "ylös ja alas", jotta ulkoilma ei pääse paikkaan, jossa se sijaitsee.
 11. Jos betonin koko pinnalle ei ole kuplia, työ suoritettiin oikein.
 12. Tehtaan värähtelijää ei voi kääntää "idle", koska se heikentää laitetta ja lyhentää sen käyttöikää.

Muut vaihtoehdot itsenäisesti tuottamaan vibraattorin kotona

Vaikka poran tai perforatorin valmistus on tavallisinta, on olemassa muita vaihtoehtoja syvän värähtelijän kokoamiseksi kotiin. Riittää valita sopiva tärinän lähde ja sopeutua siihen sopivaan värähtelevään kärkeen.

Video: Deep Vibrator vesipumppumoottorista

Tärkeimpänä etuna on improvisoitujen työkalujen valmistuksessa käytettävät täryttimet, että laitteen ei tarvitse käyttää rahaa, ja työn päätyttyä se puretaan ja komponentteja voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen.

Video: Deep Vibrator Trimmer

Monoliittisen perustuksen itsekudontaan on tärinää porrasta tai perforaterista, joka on koottu kotiin improvisoituilla välineillä, on täydellinen. Tällainen työkalu ei sovellu laajamittaiseen rakentamiseen, mutta se on yksinkertaisesti välttämätön maanrakennuksen tai maatilarakenteiden rakentamisessa. On huomattava, että laitteen pituus, joka ylittää yhden metrin, tarvitsee avustajan työskentelyä. Täryttimen asentamista kotona on tarpeen tehdä kaikki liitokset mahdollisimman luotettaviksi, koska betonirakenne luo voimakkaan paineen laitteelle ja kykenee vastustamaan tärinää tärinää aktiivisesti.

Kuinka tehdä tärytin betonista porauksesta tai puncherista omiin käsiisi

Vibraattori tekee betonista itse

Betonin yleinen käyttö rakentamisessa ei vaadi mitään selitystä. Kuuden tuhannen vuoden käyttöikä on vain parannettu tekniikka, eikä liian muuttunut aineiston perusta.

Alkuperäisten osien saatavuus, valmistuksen ja asennuksen helppous mahdollistavat korkealaatuisen keinotekoisen kivimateriaalin hankkimisen mistä tahansa halutusta muodosta. Tämä kivi pystyy seisomaan satoja vuosia, kun se on voimaa vuosien varrella.

Yhdessä lujittavan kehyksen kanssa betonista ja raudasta valmistetut rakenteet (teräsbetoni) mahdollistavat upeimmat arkkitehtoniset hankkeet.

Kuitenkin, kuten joka tapauksessa, betonirakenteiden laitteella on omat salaisuutensa ja sääntöjensä, joiden täyttymistä ei voida saavuttaa haluttua rakennuksen laatua ja kestävyyttä. Betoniliuoksen valmistaminen sementtisideaineesta, täyteaineista ja vedestä suoritetaan perusteellisella sekoituksella.

Tuloksena on ratkaisu, joka alun perin sisältää suuren määrän ilmaa. Oppikirjojen mukaan, juuri valmistetussa seoksessa, riippuen ainesosien suhde, joka määrittää sen muovisuutta, voi sisältää 10-45% ilmaa.

Kaikki olisi hienoa, mutta jokaisen yksikön osuus lentoliikenteestä on jopa 5% tuloksena olevan keinokivikurin vahvuudesta ja kestävyydestä.

Säilytettäessä koostumusta muotoon se voidaan toimittaa eri tavoin eri korkeuksista, mikä myös vaikuttaa täyttämättömien ilmatilojen esiintymiseen.

Näin ollen ilman lisäksi huomattava rakenne ja suuri vesipitoisuus säilyvät valmistetulla ja asetetulla betonilaastilla.

Negatiivisten tekijöiden eliminoimiseksi, lähes samanaikaisesti munimisen kanssa, betoniliuos altistetaan tiivistämiselle.

Tehokkain tapa on tärinän vaikutus, jonka avulla voit poistaa ilmasta ja ylimääräisestä vedestä ryhmästä homogeeniseksi.

Tärinän tiivistys antaa laadukkaan täytön muodon, tyhjiön puuttumisen, seoksen kestävän tarttumisen vahvistuskoteloon, vaaditun koostumuksen kutistumisen ja korkean asetusnopeuden.

Tämän seurauksena syntyy erittäin kestävä, kestävä betonituote, joka kestää kuormat ilman romahtamista.

Mikä on konkreettinen värähtelijä?

Tärinän tiivistämiseksi modernissa rakennuskäytännössä käytetään laajalti sähkömekaanisen tärinän tärinää. Tavallisimmassa tapauksessa kaikissa rakenteiden päätyypeissä käytetään sähkömoottoria, siirtomekanismia ja eksentristä (värähtelevää oskillaattoria).

Sähkömoottori voimansiirtomekanismin läpi pyörii epäkeskistä, joka siirtää työosaan kosketuksessa betoniliuokseen halutun värähtelytaajuuden kanssa. Riippuen vastaanotettujen värähtelyjen lähetystavoista on olemassa kolmenlaisia ​​täryttimiä:

 1. Uppoasennettavat tai syvät, työkappaleen tiivistämiseen sijoitetaan liuoksen massa, joka on asetettu muottirakenteeseen.
 2. Tärinä puristimet teräslevyyn, jota käytetään lattian ja lattian vaakasuorissa pinnoissa.
 3. Ulkopuoliset tärinänpuristimet, jotka on asennettu pystysuoratuille betonirakenteille (tukipylväät, seinäpaneelit). Tässä tapauksessa työkappaleen rakennuselementtejä käytetään itse työpinnana.

Täryttimen laite ja toimintaperiaate betonille

Yksityisessä ja matalassa asuntorakentamisessa monoliittinen betoni on yleisin. Näihin tarkoituksiin käsin upotettavat täryttimet ovat välttämättömiä, joiden työosa upotetaan betoniin. Tämän tyyppisen laitteen kolme pääosaa ovat sähkömoottori, joustava vaihteisto tai akseli ja värähtelevä käsikappale.

Yleensä tiheän työympäristön erityispiirteet huomioon ottaen käytetään sähkömoottoria, jonka teho on 1 kW ja enemmän, ja 3 ja 1 vaihevirta.

Taipuisa siirtoakseli voi olla pituudeltaan 1-7 metriä.

Kun otetaan huomioon työ kosteassa ympäristössä, sen päissä on muita kumista valmistettuja vahvistuselementtejä moottorin kiinnityspisteisiin ja värähtelevään kärkeen.

Työkappale tai värähtelevä kärki voi tiivisteen kohteen mukaan olla sylinterimäinen tai kapeneva. Lieriömäistä työstöosaa kutsutaan "värähtelevaksi kyyhkyksi" tai "kyyhkyksi".

Sitä käytetään vahvistusrakenteen normaalipaksuuteen.

Rakenteilla, joilla on lisääntynyt raudoitustiheys, käytetään kapenevaa tai kapenevaa värähtelevää kärkiä, jota kutsutaan "värähtelevältä bajonetiksi" tai "bajonetiksi".

Pakkaus voi sisältää:

 • useita vaihdettavia tärinäsuuttimia;
 • eri halkaisijat (25-80 millimetriä);
 • yksi tai useampi pistin.

Värähtelevien suuttimien rakenne edustaa laatua, joka on valmistettu korkealaatuisesta putkesta - ruostumattomasta teräksestä, koska betoni on melko aggressiivinen. Siinä on teräsakseli, jossa on siirtynyt painopiste rullalaakereihin. Kun se pyörii, koko rakenne värähtelee tietyllä taajuudella, joka määräytyy moottorin kierrosten määrän mukaan.

Imuvaattoreiden käyttötaajuudet ovat välillä 10 - 20 tuhatta kierrosta minuutissa. Lisäksi on annettu vahvistus ja tiiviys uppoasennettavan työosan liitoskohdassa, ottaen huomioon sen työskentely aggressiivisessa betonissa.

Akselin ulkopinta on suojattu vedenpitävällä polymeerikuorella. Sähkömoottorin paino ja joustavan akselin pituus tekevät työskentelyn helpoksi yhden henkilön suorittamasta työstä.

Jos akselin pituus on yli 1,5 metriä, työn on oltava kaksi henkilöä.

Vibraattori betonista lävistimestä

Kun puhutaan konkreettisen ratkaisun tiivistämisestä, on syytä mainita muinaisista ajoista yhteinen menetelmä, joka kutsutaan "silmukaksi". Se voi johtua alkeellisimmista menetelmistä, jotka antavat tietyn, vaikkakin vähäpätöisen vaikutuksen.

Pystysuora lävistys ("bajonetti") liikkeet lapion tai metallinen sauvan kanssa, joka toistuu monta kertaa koko pinta-alasta, mahdollistaa ilman poistamisen ilman seosta.

Tietenkin tällainen manuaalinen tiivistyminen on kovaa työtä.

Kotitekoinen tärytin betonin tiivistämiseksi, joka on tehty rakennuspuhaltimen perusteella, tekee siitä hieman helpommaksi. Nykyään monet kotitaloudessa ovat samanlaisia ​​sähkötyökaluja. Tällaisen yksinkertaisen tärinän tekeminen edellyttää:

 • rakennuspussi;
 • metallinen sauva;
 • paksu metallilevy, jonka halkaisija on suuri.

On huomattava, että perforator-moottorin tehon on oltava vähintään 1,5 kW. Sitten hän voi työskennellä konkreettisessa ratkaisussa ilman ylikuumenemista pitkään.

Metallivahvikkeen tai vakioräpimittaisen vahvistusosan pituuden on vastattava asetetun betonikerroksen enimmäissyvyyttä siten, että se saavuttaa vapaan pään maton pohjaan.

Työsuuttimen toinen puoli käsitellään varren alla niin, että se voidaan kiristää kasettiin. Suuri halkaisija (50-70 millimetriä) pyöreä metallilevy on hitsattu toiseen päähän.

Tämä piikkien rakenne antaa kotitekoisen värähtelijän työosan kiertymisliikkeiden yhdistetyn vaikutuksen sen vaikutukseen muottien elementteihin ilman niiden tuhoutumista.

Muodostuneiden seinämien aiheuttamat värähtelyt lisäävät huomattavasti ilmanpoiston tehokkuutta ja betonin tiivistymistä. Työ suoritetaan "purkautuvasta bajonoitumisesta" periaatteen mukaisesti tiivistyvän betonirakenteen elementin koko alueella. Kunkin pisteen käsittelyaika voi olla enintään 3 minuuttia.

Tämä värähtelijä on tehokas, kun sitä käytetään iskutilaan, joka vaikuttaa ulkoiseen muottiin.

Vibraattori betonista porauksesta

Sähköporaukseen perustuva tärinänvaimennus on teknisesti vaikeampaa suorittaa, mutta sen käyttö ei ole yhtä tehokasta kuin perforaterin pohjalta.

Itsestään tuotettu versio voi sisältää patruunan tarkistuksen vakiomuotoiselle joustavalle akselille, joka on ostettu erikoismyymälässä yhdessä pussin kanssa. Vain tärisevää suutinta voi ostaa.

Mutta itsenäisesti on aivan mahdollista tehdä yksinkertaisin, mutta toimiva joustava akseli ja työvirta, jotta ne riittäisivät koko rakennusaikaan. Tärinänvalmistustarvikkeiden valmistukseen tarvitaan:

 • pari laadukkaita rullalaakereita, joiden ulkohalkaisija on enintään 50 millimetriä;
 • kotelo ruostumattomasta teräksestä valmistetusta putkesta, 50 - 70 cm pitkä, jonka sisähalkaisija on enintään 50 millimetriä (riippuen laakerin ulkohalkaisijasta), seinämän paksuus on 2-3 mm;
 • pyöreä metallivarsi, jonka läpimitta on yhtä suuri kuin laakerin sisähalkaisija, on 5 - 10 senttimetriä pidempi kuin koteloputki;
 • neliömäinen sauva, jonka sivu on 5 millimetriä suurempi kuin pyöreän tangon halkaisija ja lyhyempi kuin se 5-10 senttimetriä + kaksinkertainen laakereiden paksuus;
 • metallisuojus, kartiomainen tai pallomainen suutinrungon työpään tulppa;
 • joustavan paksuseinämäisen polymeeriputken holkki, jonka sisähalkaisija on sama kuin suutinputken kotelon ulkohalkaisija;
 • teräskaapeli, jossa upotetut päät, 5 senttimetriä pidempi kuin holkki;
 • kaksi kappaletta kumia ohutseinämäistä putkea 50 senttimetriä kussakin (polkupyöräkammion segmentit).

Valmistus tekniikka

Jotta saataisiin akseli, jolla on siirtymäpainopiste, neliömäinen sauva on hitsattu vaakasuoralle pinnalle työakseliin, joka on siirretty päästään yhden laakerin paksuudesta. Sen pituus oli alun perin valittu siten, että työakseliin asennetut laakerit eivät työntyneet kuoriputken yli.

Jos et ole onnistunut saamaan laadukasta sauvaa halutun pituisen työakselin päälle, voit hitsata kaksi lyhyttä pituutta neliön sauvan päähän ja saada halutun akselin analogia. Tärkeintä on täyttää vaaditut vaatimukset tukilaakerin asennusta varten. Akselin valmistuksen jälkeen - epäkeskiset rullalaakerit asennetaan sen sivuille.

Koko rakenne on asennettava tiukasti koteloon, jolloin akselin vapaa pyöriminen on mahdollista. Toinen puoli on ilmatiiviisti suljettu metallikannella, mikä varmistaa, että liuos ei pääse rungon sisään ja samanaikaisesti kiinnittää tukilaakerin ulkokehän. Voit tehdä tämän myös metallirenkaalla, joka toimii tukena häkissä.

Rungon toisella puolella ulkonevan akselin päästä porataan reikä 15 millimetrin syvyyteen keskellä. Sen halkaisijan on vastattava taipuisan akselikaapelin halkaisijaa. Kaapelin pään kiinnittämiseksi 5 mm: n etäisyydellä akselin reunasta porataan toinen reikä kohtisuoraan aksiaaliseen suuntaan. Siinä lankaa leikataan langan johtimen ristin alla.

Kaapeli kiinnitetään ja suojaava polymeerinen holkki asetetaan päälle. Hän on noin 3-5 senttimetriä, ja pumppu asetetaan putken suuttimen yläosaan. Tiukkuuden vahvistamiseksi vetoketjun pituus on jopa 5 senttimetriä pitkä, ja se vetää vartalon ja holkin välisen liitoksen paikalle. On tärkeää varmistaa mekanismin luotettava suoja päästäkseen ratkaisuun.

Polymeeriholkista ulkoneva kaapelisegmentti on kiinnitetty porauskammioon. Vibraattori on valmis menemään. Vaikka liitosten tiivistämiseen tarvittavien toimenpiteiden riittävyydestä huolimatta on tarpeen tarkistaa säännöllisesti, ettei lian sisällä ole akselia ja suutinta.

Kuinka käyttää betonielementtiä?

Värähtelijää käytettäessä on havaittavissa, että siirtynyt ilma pääsee ulos asetetusta liuoksesta, minkä seurauksena asetetun matriisin taso alkaa laskeutua ja sementtihyytelö ilmestyy sen pinnalle.

Tässä tapauksessa siirry toiseen paikkaan. Värähtelijän työ suoritetaan ilman vinoutuja, ja se kallistetaan tasaisesti se upotettuna seokseen. Yksi paikka kestää jopa 10-20 sekuntia.

Sitten suutin siirretään seuraavaan paikkaan.

Tämä prosessi koko betonoitu pinta. Uskotaan, että tiivistys suoritetaan, jos ilmakuplat ovat pysähtyneet, massan sakka on päättynyt (yleensä 3-4 cm) ja sementtihyytelö on toiminut koko pinnalle.

On tärkeää noudattaa betonikerroksen kerrosten kerroksen tiivistymisen vaatimuksia, joiden korkeus on yli 3 metriä. Tällöin kunkin tiivistetyn kerroksen paksuus ei ole enempää kuin puoli metriä.

Yleensä tällaisten kriittisten rakenteellisten elementtien tiivistämisen jälkeen, ennen konkreettisen työn seuraavan vaiheen aloittamista, niiden ratkaiseminen on vähintään 2 tuntia.

Betoni täryttimet: niiden tyyppiset ja omat kädet

Betonin kaatamisen yhteydessä on tärkeää saavuttaa yhtenäinen koostumus, mikäli mahdollista eliminoida ilman ja vesipullojen esiintyminen, epätasaisen aggregaation jakautuminen. Lujitettua betonia valmistettaessa on vielä yksi tehtävä: varmistaa lujitteen hyvä tarttuminen liuokseen. Ja ne kaikki ratkaistaan ​​käyttämällä betonivibraattoria.

Koska ilma pääsee yhä sekoittumaan ja pinottamaan ratkaisun, meidän on poistettava se jotain.

Tehokkain ilma tulee ulos tärinältä - se kiertää ylöspäin, samaan aikaan tasaisemman täyteaineen jakautumisen, betoni muuttuu tiheemmäksi ja yhtenäisemmäksi ja sen sujuvuus kasvaa.

Poistamalla ilmakuplia ja vesitaskuja se parantaa kiinnittymistä kiinnikkeisiin. Tällainen on yksinkertainen prosessi, ja se parantaa huomattavasti suorituskykyä, mikä antaa tuotteille routavastuksen.

Poistaa ilman ja parantaa betonihiukkasten välistä sidosta - nämä ovat tehtäviä, jotka rakentamisvärähtelijä suorittaa.

Tyypillisten täryttimien tyypit, niiden tarkoitus ja käyttö

Tyypillisiä tärinöitä on erityyppisiä, jotka erotellaan asennustyypin mukaan:

 • Sisäisiä tai upotettavia rakennusvärähtelijöitä käytetään massiivisten rakenteiden luomiseen. Yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään kaatamalla perustuksia ja rakentamalla monoliittisia seiniä. Niitä kutsutaan niin, että niiden kärki on upotettu ratkaisuun.
 • Pintamalleja käytetään kaatumisastioissa, lattialaatoissa, suurissa betonialueissa - betonirakenteissa tai alustoilla.
 • Ulkoiset täryttimet on kiinnitetty muotin ulkopuolelle. Tämä on hyödyllistä, kun luodaan pitkä ja kapea rakenne, jossa on paksu rebar mesh.

Käytettyjen moottoreiden mukaan betoni täryttimet ovat sähköisiä, pneumaattisia ja niitä voidaan käyttää polttomoottorilla.

Käsittely suoritetaan heti liuoksen kaatamisen jälkeen.

Sähkö puolestaan ​​voi toimia 42 V: n kaksivaiheverkossa ja 220 V: n yksivaiheisella yksivaiheisella yksivaiheisella rakenteella. Yksivaiheista sähköä käytetään useammin. Ja yleisin - syvä. Se on ymmärrettävää, koska perusta on yksi tärkeimmistä ja monimutkaisimmista toimista. Betonin konkreettiset täryttimet on suunniteltu erityisesti näihin tarkoituksiin.

Täryttimet betonille ja hinnoille

Ja tässä ei ole niin yksinkertaista. Tämäntyyppisiä laitteita on kahdenlaisia:

 • Manuaalinen (kannettava) sisäänrakennetulla sähkömoottorilla. Niissä on pieni massa, letkun pituus ja värähtelupää voivat olla 1 m - 2,5 m. Tämäntyyppisten laitteiden hinnat eivät ole korkeat - kannettava värähtelijä ilman letkua itse maksaa 3,2 tuhatta ruplaa ja lisäksi 1,5 tuhannen ruplan vibraattorin kärki. Mutta on olemassa malleja, jotka on varustettu letkulla kerralla ja niiden kustannukset eivät ole paljon korkeammat: Sturm CV71101 peruskokoonpanossa on varustettu värähtelevällä letkulla, jonka kärki on kokonaispituudeltaan 1 m, maksaa 3,5-3,7 tuhatta ruplaa. Manuaalinen (kannettava) betonivibraattori on pieni koko ja paino. Ne ovat mukavia työskennellä pieninä määrinä.
 • Kannettavat betonivärähtelijät, joissa on joustava akseli ja kyyhky. Niitä myydään erikseen - moottoriyksikköä, johon on hankittu joustava akseli ja haluttu koko kärki. Moottorit itse maksoivat 5,7 tuhatta ruplaa, letkut myyvät hintaan 2,5 tuhatta ruplaa 6 metriä; vibro päätä 2 tuhatta ruplaa.

Manuaaliset syvät täryttimet koostuvat kiinteästä hermeettisestä kotelosta, jossa suhteellisen pienitehoinen sähkömoottori on suljettu - jopa 1 kW.

Tämä moottori on asynkronista tyyppiä, siihen liitetty epätasapaino, joka luo värähtelyjä. Työskentelyosa - kärki tai kotelo on liitetty runkoon kumilla varustetulla holkilla, jonka läpi kaapeli kulkee.

Moottorin aiheuttama värähtely siirretään käsikappaleeseen.

Tällaisen laitteen massa on 6 - 10 kg. On mahdollista työskennellä niiden kanssa ei-suurilla määrillä: niillä ei ole kovin suurta voimaa ja näin ollen pieni toiminta-alue.

Toinen syvä täryttimet koostuvat moottorista, joustavasta akselista ja toimivasta täryttimen päästä. Toisin kuin edellinen versio, moottori on paikallaan ja tärinät siirretään joustavan akselin kautta.

Tällöin tärkeä parametri on akselin pituus, koska se rajoittaa liikkumisvapautta ja kämmen syvyyttä.

Betonin tiivistämiseksi pienten rakenteiden perustalle on 4 metrin pituinen akselin pituus, ja suuremmille on 6-10 metriä.

Kaavio syvästä täryttimestä betoniin joustavalla akselilla

Miten valita

Täryttimien tärkeimmät ominaisuudet betonille ovat:

 • Tiivistyksen halkaisija on alue, jolla värähtelyt etenevät. Mitä suurempi se on, sitä nopeammin tiivistyminen tapahtuu, ja tuloksen saavuttamiseksi tarvitaan vähemmän liikkeitä.
 • Taajuus ja amplitudi. Mitä enemmän nämä indikaattorit ovat, aktiivisempi ja nopeampi ilmansiirto tapahtuu. Mutta vielä värähtelytaajuus valitaan betonityypin mukaan:
  • hienojakoisille betonikoostumuksille, jotka käyttävät suurtaajuisia täryttimiä 10 000 - 20 000 laskenta / min;
  • keskikorkealle - keskitaajuukselle - 3500 - 9000 laskenta / min;
  • Karkea betoni vaatii matalataajuisia malleja, joiden värähtelytaajuus on enintään 3500 count / min.
 • Työkappaleen parametrit ovat maces. Ne valitaan siten, että kun upotettu etäisyys potilasta vahvikehän soluihin on vähintään 1/3 halkaisijasta.

Koska perustusten täyttämiseen käytetään pääasiassa hienorakeisia betoneita, värähtelytaajuuden on oltava yli 10 000 laskenta / min.

Tämä malli on joustava akseli

Täryttimiä betonissa hinta on laatua kuvaava indikaattori. Itse asiassa tällaisen indikaattorin ominaispiirteet ovat virheiden välinen aika. Se ilmoitetaan tunnissa. Tämä parametri näyttää, kuinka monta tuntia laite voi toimia ennen ensimmäistä erittelyä. Ja mitä korkeampi hinta, sitä enemmän tämä resurssi.

Kuinka käyttää

Väärän värähtelyn käyttö ei ole vain hyödyllistä, mutta voi olla haitallista: liiallinen altistuksen kesto aiheuttaa ratkaisun erottelua, mikä heikentää sen lujuutta.

Altistusaika riippuu liuoksen plastisuudesta ja sen juoksevuudesta. Keskimäärin hoidon kesto yhdessä paikassa on 30-60 sekuntia. Heti kun sedimentti pysähtyy ja sementtimaito ilmaantuu pinnalle, panssari on vedettävä ulos.

Vibraattin tai kissan sekoituspituus riippuu toiminnan säteestä (tiivisteen halkaisija). Hän on 1-1,5 kokoa.

Kun tiivistät perustuksia tai muita rakenteita muottipesässä, on varmistettava, että kärki ei kosketa muottien seinämiä. Vähimmäisetäisyydestä laudalta tulisi olla noin 10 cm.

Kuinka valmistautua työhön syvästä tärinää betoniin, katso video. Ja vielä tärkeämpi nuoli: jotta tärinät alkavat, on välttämätöntä koputtaa jotain hieman keikasta. Sitten tärinät alkavat.

Pinta-aluemalleja

Tämä tyyppi on harvinaisempi, mutta sitä voidaan käyttää yksityisissä asunnoissa ja erityisesti kylpylärakentamisessa.

Rakentaessaan pieniä rakenteita perustukset ovat harvoin hyvin syviä, usein keskipitkällä tai matalalla syvyydellä, niin että pintabetonivibotorien käyttö myös sulkee ratkaisun hyvin. Lisäksi sitä voidaan käyttää lattiapäällysteen kaatamiseen.

Valintaparametrit ovat samat - värähtelyn amplitudi ja taajuus, epäonnistuneiden tuntien määrä ja toimintasäde. Itse moottori on asennettu täryttimetasolle, kiristetty pultteilla.

Yksi pinta-betonivibraattorivaihtoehdoista

Työskentelyssä on tärkeää kiristää pultit työtason kiinnityspisteissä. Tämä antaa paremman värähtelyn lähetyksen, eikä se anna moottorin tulla ulos kiinnikkeestä. Tämä olisi tehtävä säännöllisesti - vähintään kahdesti neljäsosa tunnissa.

Ennen käyttöönottoa asennuksen on oltava maadoitettua, kytkettyä päälle ja siirtymään hitaasti tasoa pitkin. Hyvän vaikutuksen saavuttamiseksi hoitoalueiden tulisi olla päällekkäisiä noin 10-20 cm.

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia omia käsiäsi

Rakennuksen värähtelijä voidaan tehdä minkä tahansa sähkötyökalun avulla, jolla on säädettävä nopeus. Sen tehon ei pitäisi olla liian suuri - erityistä kuormitusta pyörivälle osalle ei odoteta. Koko tehtävänä on muuttaa moottorin vääntömomentti kärjen kärkeen. Tämä tapahtuu epätasapainon avulla, joka on sijoitettu onttoon putkeen.

Deep punch

Yksinkertaisin kotitekoinen tärytin betonin tiivistämiseksi voidaan valmistaa perforaterista. Sen pitäisi toimia iskutilassa. Itse asiassa tavallinen huippu voidaan upottaa liuokseen, mutta sen jälkeen, kun sitä käytetään värähtelijänä, se on todennäköisesti vaihdettava. Betoni on aggressiivinen ympäristö ja metalli alkaa ruostua nopeasti.

Jyrkkään tuottavuuden lisäämiseen voidaan käyttää useita poikittaisia ​​sauvoja. Tämä lisää peittoalueen sädeä, mutta voi aiheuttaa vaikeuksia vahvistamisen läsnäollessa. Se on tehokkaampi ja turvallisempi hitsata huiput loppuun. Vaikutusalue kasvaa myös, mutta venttiilejä ei ole.

Näet toisen mielenkiintoisen tavan käyttää reikälevyä tiivistämään pieni määrä betonia videossa.

Porauksesta tai muusta vastaavasta työkalusta

On olemassa useita tapoja tehdä käsin upotettavaa tärinää omilla kädillä Yksi niistä on yksinkertainen eikä vaadi erityisiä taitoja, toinen on monimutkaisempi.

Menetelmä yksi

Osta valmis tontti akselilla, mutta ilman ajaa. Niitä myydään samoissa myymälöissä kuin täryttimet. Pienen syvyyden - jopa 1 metrin - liuoksen kerrosta varten akseli maksaa noin 1,5-2 tuhatta ruplaa, suurempi pituus - 2-2,5 tuhatta ruplaa. Sinun tarvitsee vain selvittää, miten kiinnittää tämä letku olemassa olevaan asemaan.

Tämä on adapteri, joka kiinnittää tehtaan joustavan akselin moottorikoteloon.

Joku kiinnittää kärjen poraukseen, joku jyrsimeen. Päätehtävänä on kiinnittää sisäkärki työkalun akseliin. Kyyhkyn sisäakselilla on kuusikulmainen muoto. Jos työkalu on samanlainen ja jopa samankokoinen, ei ole mitään ongelmaa. Mutta jos lomake on erilainen, sinun täytyy tehdä sovitin.

Sitten on tarpeen kiinnittää toinen suojaava kuori. Se päättyy metallirenkaalla, jossa on sisäkierre.

Tässä ei ole helpompaa tehdä sovitinta, jolla on sama kierre, vaan porata kolme tai neljä pienten läpimitan reikiä renkaaseen. Kierrä ruuveja, joiden halkaisija on sopiva. Kiristä pultit ja kiinnitä kotelo työkaluun.

Tämän jälkeen voit tarkistaa, onko työkalu käytössä. Älkää unohtako, että tärinän alkaessa kärki joutuu kohtaamaan jotain.

Toinen tapa

Tee vibrettti konkreettiselle värähtelijälle omin käsin. Alla on kuva, joka näyttää eri tyyppisiä maces. Niillä on yksi toimintaperiaate - on välttämätöntä tehdä laite, joka siirtää painopisteen, minkä vuoksi pyörimisvaiheessa saadaan värähtelyjä.

Nämä ovat useita verkkolaitteita vibraattoreiden rakentamiseen.

Yksi seuraavista kuvista on vihjeiden rakentaminen vibraattorille. Se koostuu metallikotelosta, jossa laakerit on kiinnitetty ylä- ja alareunaan. Laakerin sisällä on metallipalkki. Kotelon sisällä oleva osa on toisella puolella kuormitus painopisteen siirtämiseksi. Tässä hankkeessa yksi tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa tiukkuus.

Jos käsitellyn liuoksen syvyys on pieni - noin metri, et voi tehdä joustavaa letkua, mutta ota pitkä metallinen tappi.

Sen alempi osa, jolla on epäsymmetrinen kuorma, suljetaan koteloon ja taajuusmuuttajan ja kyntikanavan välinen kuilu on suojattava korkeapaineletkulla, jossa on paksut vahvistetut seinät.

Tässä taas syntyy ongelma, joka liittyy tapin ja suojuksen yhdistämiseen olemassa olevaan asemaan. Se voidaan ratkaista edellä kuvatulla tavalla.

Yksi viptipeptin muunnelmista osassa

Tämän vaihtoehdon avulla kotitekoinen käsikäyttöinen vibraattori on epämiellyttävä: paluu paljasta tulee kova. Pehmentää sitä tekemällä osa upotusvärähtelevän kärjen joustavuudesta.

Joustavaa osaa varten voit käyttää kestävää teräskaapelia, joka on hitsattu toisella puolella metallipintaa varten ja toisaalta sovitinta, joka on kätevästi asennettu käyttöakseliin.

Johto on piilotettu samaan korkeapaineletkuun.

Riippumatta siitä, mikä vaihtoehto valitaan, on parasta tehdä ruostumattoman putken ulkokuori. Koska betoni on vihamielinen ympäristö ja teräs tuhoaa nopeasti. Vaikkakin oikeudenkäynnissä se voidaan valmistaa tavallisesta teräksestä.

Tapin halkaisija - vähintään 1,5 cm ja kaapelin, joka yhdistää kissan ja työkalun akselin, on kestettävä kiertymistä.

Pintavibraattori itsestään kiristämiseen

Suorita tasoitustekniikan pinnan taso ja sääntö, joka tasoittaa ratkaisun. Samaan aikaan liuoksen sisälle jää ilmakuplat ja heterogeenisuus. Tärinää tarvitaan myös lasin tiheyden ja lujuuden lisäämiseksi. Mutta koska kerroksen syvyys on pieni, upotusvärähtelijät eivät toimi tässä. Käytä erityismalleja - pinnallinen.

Pintalibraattoreilla voi olla tällainen rakenne

Jotta pienet työmäärät eivät rahoita työkalun hankkimista, voit tehdä jotain moottorista samanlaista kiinnittämällä epäsymmetrisen kuorman akseliinsa, mikä aiheuttaa värähtelyjä pyörimisen aikana. Moottori on asennettu jonkinlaiseen tasapalkkiin, se voi olla puusta. Palkkiin tulisi johtaa kahva, johon pintavibraattori liikkuu liuoksen läpi.

Prosessin tulos on sama: virtaus kasvaa samanaikaisesti tiheyden kasvaessa. Yksi vaihtoehto kotitekoisesta rakennusvibraattorista näet videossa. Se voidaan ottaa pohjaksi käyttäen mitä tahansa tarpeetonta moottoria eikä porata (työkalu on vielä sääli).

Suosituimpien mallien ohjeellinen hintaindeksi (hinnan epävakauden vuoksi voi vaihdella suuresti)

Betoni Vibraattori DIY

[Cover]

 • Täryttimen toimintaperiaate betonille
 • DIY kotitekoinen vibraattori
  • Drill Vibrator
  • Puncher-pohjainen värähtelijä

Rakentamisen aikana kiinnitetään suurta huomiota tulevan rakenteen perustamiseen, jonka tärkein osa on betonilaasti. Tämä materiaali pystyy kestämään raskaita kuormituksia pitkäksi ajaksi, minkä seurauksena teräsbetonirakenne voi olla satoja vuosia.

Vibraattorilla käsitelty betoni jäätyy lomakkeisiin paljon nopeammin ja tuotteista tulee luotettavampia ja kestävämpiä käytössä.

Nestemäinen betoni on melko tiheä seos, joten kun huonolaatuinen vaivaava ilma voi jäädä sisälle, mikä vähentää merkittävästi sen mekaanisia ominaisuuksia. Siksi rakennuskohde käyttää betonielementtiä, jolla voit saada tasaisen ja laadukkaan betoniseoksen koostumuksen sekä poistaa ylimääräisen ilman liuoksesta.

Monissa rautakaupoissa voit ostaa tällaisen työkalun, mutta se on paljon halvempaa ja mielenkiintoisempaa tehdä konkreettisesta värähtelijästä omia käsiäsi. Ensi silmäyksellä tällainen tehtävä voi tuntua vaikealta, mutta jos sinulla on "suorat" kädet ja tietyt tiedot, saatat pystyä selviytymään tästä tehtävästä.

Täryttimen toimintaperiaate betonille

Tärytinlaitteen rakenne betoniin: 1. Vibrotip. 2. Joustava akseli. 3. Aja värähtelijä.

Ennen kuin aloitat laitteen luomisen, sinun on ymmärrettävä sen toiminnan periaate. Betonimyllyjen käytön aikana ilmakuplia poistetaan seoksesta johtuen korkeataajuisista värähtelyistä, mikä sallii seoksen täyttävän kaiken sille tarkoitetun tilavuuden.

Tällaiselle laitteelle altistuva laasti kovettuu paljon nopeammin.

Tämä johtuu siitä, että tärinän aikana vapautuu paitsi ilmaa myös ylimääräistä kosteutta. Seos muuttuu homogeenisemmaksi, sen volumetriset ja kvalitatiiviset muuttujat muuttuvat.

Sen seurauksena, että betoniseos muuttuu nestemäisemmäksi, se levittyy tasaisesti koko muotoon täyttäen sen.

Ilman täryttimen käyttöä betonille tämä prosessi kestää kauemmin ja betonituotteiden laatu tuotoksessa on paljon huonompi. Siksi voidaan väittää, että täryttimet eivät ainoastaan ​​lyhentää tiettyjen töiden suorittamiseen tarvittavaa aikaa vaan myös varmistavat betonituotteiden kestävyyden ja luotettavuuden.

Jokainen ammatillinen värähtelijä koostuu moottorista, jossa on akseli, joka on varustettu vibrotypilla. Jos haluat luoda konkreettisen täryttimen omille käsiisi, niin lyönti tai pora on täydellinen sinulle liikkeellepaneva voima. Siksi pidämme betonielementin luomista näiden laitteiden perusteella.

Tällaisen laitteen luomiseen tarvitsemme:

Laitteen porauskaavio.

 • pora;
 • hitsaus kone;
 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsputki 45-55 mm pitkä ja halkaisijaltaan 40 mm;
 • teräsnauha, jonka halkaisija on 15 mm;
 • suorakulmainen sauva;
 • laakerit;
 • plug;
 • putki, joka on valmistettu paksusta kumista tai joustavasta muovista;
 • joustava sisäputki putkelle tai nopeusmittarin kaapelille;
 • kärjen suojus.

Täryttimen käyttövoiman roolissa voit käyttää mitä tahansa sopivaa porausta, jonka jokaisella omistajalla on oltava. Siksi päätehtävä tässä tapauksessa on sellaisen laitteen luominen, joka muuttaa pyörimisliikkeen oskillaattoriksi.

Ensinnäkin sinun on otettava 45-55 mm: n pituinen teräsputki ja halkaisija 40 mm, joka toimii suuttimena.

Tyypillisten täryttimien tyypit: a. Vibraattori joustavalla akselilla; b. Vibraattorin pää; vuonna. Erävibraattori; g. pintavärähtelijä; D. Schema-permutaatiotärähtelijät.

Mekanismin sisäpuolelle voidaan käyttää kestävää teräsvaipaa, jonka läpimitta on 15 mm, jolle pyörimisliike porataan. Tangolle on hitsattava suorakaiteen muotoinen sauva, joka pyöritettäessä siirtää koko rakenteen poikittaissuuntaan ja luo värähteleviä liikkeitä.

Kun keskusosa on valmis, se on tiukasti kiinnitetty laakerin avulla putken sisällä niin, että se voi pyöriä vapaasti. Laakerit ovat parempilaatuisia, koska ne toimivat raskaasti kuormitettuna.

Yhden tangon päissä tulisi porata läpivientireikä, johon taajuusmuuttaja kiinnitetään.

On erittäin tärkeää, että laakereita suojataan luotettavasti pölyn ja lian pääsemiseksi niihin paitsi poran asennuspuolelta myös toiselta puolelta, koska betonielementin käyttöaika riippuu suoraan suojan laadusta.

Seuraavassa työvaiheessa putken ydin on leikattu, mutta on parempi jättää 5-10 mm. Tämä on konkreettisen tärinän keula. Tämän jälkeen sinun täytyy noutaa vahva hiha, joka on asennettava vibraattorin toiseen päähän niin, että sen pyörivä osa on täysin suljettu.

Seuraavaksi sinun on valmisteltava putki joustavaa muovia tai paksua kumia ja joustava sisäsauva, joka voi myös ottaa vapaata asentoa. Niiden avulla saadaan aikaan epäkeskinen akseli, joka yhdistää porauksen suuttimeen ja varmistaa tärinän. Jos sinulla on vaikeuksia akselin valmistuksessa, tämän mallin sijaan voit käyttää nopeusmittarin kaapelia.

Putki asetetaan akseliin siten, että molemmilta puolilta jäljelle jää noin 45 mm. Kun sauva pyörii, tärisee, mikä takaa täryttimen toiminnan betoniin.

Toisaalta sauva on sijoitettava valmistettuun holkkiin ja sen jälkeen lepää sydämen ydin, jossa reikä porataan ja liitä ne yhteen.

Tämän jälkeen on tarpeellista täyttää holkki siten, että se taipuu laakeriin ja luottaa luotettavasti risteykseen.

Nyt on vain tuoda laite mieleen, josta letku asetetaan holkkiin, jonka puristin puristaa ja suojus peitetään kärjellä. Kaikki tämä on konkreettinen värähtelijä, joka on valmis käyttämään omia käsiään.

Laitteen luomiseen tarvitsemme:

 • perforator, jonka teho on vähintään 1,5 kW;
 • huippu;
 • teräslevy.

Rei'ittimen tulee olla "rebound" -tilassa. Vibraattorin suuttimelle sopii hyvin huippu, joka on tuettava muottiin. Voit paremmin liittää huiput ja muottiin, voit käyttää teräslevyä. Kun tällaista tärinää käytetään betonissa, seos levitetään suhteellisen tasaisesti.

Jos tärytin on suunniteltu käytettäväksi suurella syvyydellä, voit käyttää "kiinni" -menetelmää. Eli huippujen lopussa on välttämätöntä hitsata suutin, jonka koko on valittava siten, että laite voidaan poistaa betonista pienellä vaivalla.

Kuten edellä olevasta voidaan nähdä, värähtelyn tekeminen omiin käsiisi ei ole ollenkaan vaikeaa. Kaikki käytetyt materiaalit ovat julkisesti saatavilla, niitä on helppo ostaa rautakaupasta tai poimia muita laitteita sopivammista tuotteista.