Slaydite-lohkojen valmistus omilla käsillä

Rakenna talo omiin käsiinsä - yksi todellisen ihmisen tärkeimmistä tavoitteista. Jos budjettia ei ole rajoitettu, voit vuokrata rakennustyön, ja jos haluat säästää - vaikka materiaalin tuottaminen onkin toteutettava käsiinsä. Viime aikoina rakennuksissa käytetään usein keramiittibetonielementtejä, joilla on korkea ääni- ja lämpöeristysominaisuudet ja jotka ovat ehdottomasti ympäristöystävällisiä.


Keraamisten betonilohkojen valmistus omalla kädellä on yksinkertaista, mutta tärkein asia on noudattaa tuotantoteknologiaa ja hankkia tarvittava määrä komponentteja. Tuloksesi jää iloisesti yllättyneeksi ja säästää rahaa.

Valmistus tekniikka

Sementti, hiekka ja vesi ovat sideaineita, ja laajennettu savi antaa pääominaisuudet valmiille materiaaleille. Sementti tarvitsi brändin M400 ja sen yläpuolella, hiekka olisi puhdas ja hieno. Voit lisätä tavallisen pesuaineen koostumukseen, se voi lisätä seoksen muovisia ominaisuuksia. Kotona voit käyttää myös astianpesuainetta tai nestemäistä saippuaa pinta-aktiivisten aineiden korvaamiseksi, jotka muodostavat ilman huokoset, lisäävät materiaalin huurretta ja kosteutta. Betoni on parhaiten valmistettu betonisekoittimessa (se voidaan vuokrata) tai manuaalisesti, kun tarvitaan pieni määrä rakennusmateriaalia. Käytä lapiota tai hankausta varovasti kaadetaan ensin kuivat ainesosat ja lisää vettä sekoittaen.

Claydite-seoksen pitäisi seistä jonkin aikaa, niin se on sekoitettava kaiken huolellisesti, kunnes homogeeninen massa, joka muistuttaa saviä.

Materiaalien ja työkalujen valmistus

Jotta slaydite omalla kädelläsi tarvitsisi:

Muottien valmistelu

Tulevan tuotteen muotoilemiseksi tarvitset puiset levyt, joiden paksuus on vähintään 2 cm, ohut metallilevy, käsisaha, mittanauha, lyijykynä. Koon tavoin se valitaan yleensä tavalliseksi, esimerkiksi tiiliksi tai hiutaleiksi. Kun olet päättänyt koosta, voit aloittaa merkinnän ja leikkaamalla 3 osaa alustalta haarukalla: kuormalavaa ja 2 puolisketta kirjaimen "G" muotoon ja yhdistää kaikki metallikulmat. Jotta lohkot olisivat helpommin vetämässä, levy levytyyteen sisäpuolelta, ja jos sitä ei löydy, sisäpuolelta oleva muoto huolellisesti käsitellään moottoriöljyllä. Ja niin, että muoto ei muuta sen kokoa, erikoiset sulkimet tehdään puolikkaiden päissä.

Valitaan sardelliittibetonin osuus liuoksesta

 • Portland-sementti M400 - yksiosainen.
 • Laajennettu savi - 6-8 osaa tai 350-500 kg / m3. Voit mitata kauhailla, sillä tällaisessa kymmenen litran säiliössä mahtuu 3-5 kg ​​laajennettua savea.
 • Hiekka-osuus pienempi kuin 5 mm - kaksi osaa.
 • Vesi - 0,8-1 osa; veden määrä 1 m3: n kohdalla kuvioidulle kerrokselle olisi määriteltävä sopivalla tavalla.
 • Pesu jauhe - yksi osa.
Takaisin sisällysluetteloon

muodostaen

On tarpeen heittää lohkoja suuressa huoneessa, jossa on tasaisimmat lattiat. Sisällä ei saa olla kostea, ja suositeltava lämpötila on noin 15-18 ° C. Nyt sinun on laitettava valmiit muottilaatat laajennetulle savibetonilohkolle litteälle, kiinteälle metallipinnalle ja mieluiten suojakuoren alle, joka suojaa suoralta auringonvalolta ja sateelta.

Ennen sardeldittibetonin kaatamista, muotin seinät on voideltava tavallisella moottoriöljyllä sisäpuolelta, ripottele pohja kevyesti hiekalla ja kaada vain seos. Laajentuneiden savilohkojen työntämisen helpottamiseksi sinun tulisi laittaa pieni määrä laajennettua savea. Slaydite-lohko on pääsääntöisesti valettu alaspäin ja asetettu lavaa kohti.

Me kondensoimme ratkaisun

Koska sardeldialla on suuri määrä huokosia, se on kevyempi kuin betonin koostumus ja se kelluu pinnalle, jolloin lohkot ovat epätasaisia, joten kovettumisen alkaessa sardeldiitti on pakattava lohkoon. GOST: n mukaan sardeldiolohkoihin on ensin kohdistettava tärinänpuristus erikoiskoneella ja kuivataan sitten uunissa. Kodissa kone voidaan korvata samankaltaisilla lapioilla ja sitten puupalkilla, kunnes "sementtimaito" ilmestyy pinnalle. Lohkon yläosassa oleva muoto voidaan tasoittaa lian avulla.

Purkamismuoto

24 tunnin kuluttua voit purkaa lomakkeen, irrottaa sulkimet ja vetää irtoava yksikkö. Jos tätä ei voida tehdä ensimmäisen kerran, muotin pohjaan voidaan porata pieni reikä niin, että ilma voi virrata yksikköön ja se tulee nopeasti ulos.

kuivaus

Kuivumisaika on noin kaksi päivää, mutta halutun lujuuden aikaansaamiseksi lohkojen pitäisi olla kestänyt vielä 28 päivää, päällystetty polyetyleenillä nesteen haihtumisen välttämiseksi. Jälkeen kuukauden kiinteyttämistä, lohkot on täysin valmis seinät. 100 kg: sta kevyestä aggregaatista valmistetaan 9-10 ontotusta (190 * 190 * 390 mm), joiden paino on 16-17 kg, mutta jos niiden koko pienenee, määrä kasvaa vastaavasti.

Erikoislaitteet

Jos et ole pahoillani rahoillesi, erityislaitteiden hankinta ei ole tarpeetonta laadulliselle materiaalille. Se helpottaa savielementtien valmistusta omilla käsillä, parantaa niiden laatua ja vähentää kuivausaikaa. Ensinnäkin sinun on valittava tasainen, mieluiten betonipohja, joka vähentää tärinää, joka voi tuhota valmiit lohkot. Erityinen tyyny voidaan korvata kuormalavoilla.

Betonisekoitin - välttämätöntä asiaa sekoitettaessa betoniliuosta, se tekee siitä täysin homogeenisen. On parempi ostaa mekanismi, jonka tilavuus on vähintään 130 litraa. Värähtelykone. Koostuu kehosta, jossa on jo tyhjiöastioita ja värähtelijä. Yhden yksikön valmistusprosessi kestää enintään 3 minuuttia. Käyttäen tällaista konetta, on mahdollista tehdä päällystyslaatat, jalkakäytävät, seinälohkot minimaalisilla kustannuksilla.

Kun sinulla on ainakin tämä laitteiden luettelo, yhdellä päivällä voit saada suuren käden ja tehdä noin 150 savielokasta oman työvoiman kanssa. Jos kutsut prikaati, suorituskyky kaksinkertaistuu tai jopa kolminkertaistaa.

DIYd savi, sekoita mittasuhteet

Kevyiden keruukappaleiden tuotantoa voidaan järjestää kotona. Päätteen hankkimiseksi päällikön on hankittava sopivat laitteet ja laadukkaat raaka-aineet. Jos tee-se-itse-slaydite valmistellaan, osuuksia on noudatettava mahdollisimman tarkasti.

Laitteen valmistelu

Materiaalin päällikön tuotantoon tarvitaan betonisekoitin ja värähtelevä kone.

Manuaaliset voimakoneet

Pienikokoinen laite sopii erinomaisesti työn toteuttamiseen muissa kuin ammattikäyttöisissä olosuhteissa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • värähtelijä kiinnittyy runkoon ja tuottaa kohtuullisia värähtelyjä, mikä varmistaa työskentelymassan tasaisen jakautumisen;
 • tuote on varustettu paikallaan olevilla ja irrotettavalla jäteveden muodostimilla. Ensimmäisessä tapauksessa voit tuottaa corpulent ja ontto moduulit;
 • Valmistajan ja lisävarusteiden mukaan värähtelijän kustannukset ovat 10 tr.

Moottorikäyttöiset koneet

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Laitteessa on kantolaukku ja vipuyksikkö, joka poistaa muodon automaattisesti kotelosta;
 • koneessa on pyörät, joiden avulla voit organisoida helposti liikkuvan kohteen ympäri;
 • Riippuen tarpeista riippuen voit valita mallin, jossa on useita lisäosia, esimerkiksi nipistinpainalluksella;
 • värähtelijä on kiinnitetty koneeseen ja lähettää pulssin muotoon;
 • laite voidaan varustaa neljällä matriisilla, jotka nopeuttavat tuotantoprosessia;
 • kustannukset ovat 16 tr

ravistelulaitteessa

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • laitteen pohja on varustettu sisäänrakennetulla värähtelijällä, tässä on metallinen kuormalava, paksuus jopa 3 mm;
 • kuormalavalle asetetut muodot, jotka on värjätty tärinöillä;
 • sitten kuormalava kuljetetaan tuuletetulle kuivalle paikalle, jossa materiaalin lopullinen kuivaus tapahtuu;
 • kaikki manipulaatiot tehdään manuaalisesti;
 • voidaan valmistaa enintään 6 muotoa kerrallaan, jotka kuljetetaan kätevästi kuormalavalla kuivauspaikalle;
 • täryttimien alempi sijoitus mahdollistaa täyden ja optimaalisen tärinän jakautumisen koko pöydälle;
 • laitteiden kustannukset ovat noin 20 tr.
 • värähtelevä pöytä ei ole mobiili, suurikokoinen ja vaatii runsaasti manuaalista työtä.

Tärinälaitteet

Tämän luokan laitteita käytetään suurissa tehtaissa ja yrityksissä. Valmistuslohkojen kaikissa vaiheissa manuaalinen työ on käytännössä suljettu pois. Laitteelle on ominaista korkea suorituskyky ja voit saada erinomaiset laatumoduulit.

Lomakkeen valmistelu

Lomakkeet voidaan tehdä itsenäisesti käyttämällä yksinkertaista puulevyä, 20 mm. Rakenne on muodostettu lavan ja kahden g-muotoisen elementin perusteella, jotka kokoonpanossa muodostavat sivut tai 4 vakiopuolta.

Tuote voi olla tarkoitettu onttojen tai täyteläisten moduulien valmistukseen:

 • muodot ilman tyhjiä;
 • muodostaa tyhjyyden kautta;
 • muodoissa sokea tyhjyys.

Tuotteen parametreilla on varmistettava sardelliitti-betonilohkon vaaditut mitat. Lomakkeen sisällä on päällystetty metallilla. Vaihtoehtona olisi muotojen valmistus kokonaan metallista. Näin varmistetaan valmiin lohkon helppo purku.

Laajennettu savi - koostumus

Alla on muutamia reseptejä, joita voidaan käyttää valmistettavan seoksen valmistamiseen.

Suositeltava koostumus 1 m³ betonista seinäkiven valmistukseen:

 • Portland-sementti M400 - 230 kg;
 • laajennettu savi-sora, murto 5,0-10,0 mm, tiheys 700-800 mg / m³ - 600-760 kg;
 • kvartsihiekka, 2,0-2,5 mm - 600 kg;
 • vesi - 190 kg.

Jos käytät tätä reseptiä, voit saada betonibrändiä M150, jonka kuiva betonin paino on 1430-1590 kg / m³.

Sadediittibetonin stabiilisuuden lisäämiseksi veden vaikutukseen, aggressiiviseen väliaineeseen ja jäädytykseen voidaan käyttää ilmoitettua formulaatiota / m3:

 • sementti - 250 kg;
 • slaydite seos - 460 kg;
 • laajennettu savihiekka - 277 kg;
 • B / C - sementin ja veden välinen suhde - on 0,9;
 • Bitumiemulsio - 10% sekoitusveden tilavuudesta.

Kuinka tehdä keramsit omalla kädellä 100 kg:

 • laajennettu savi - 54,5 kg;
 • hiekka - 27,2 kg;
 • sementti - 9,21;
 • vesi - 9,09 kg.

Määritetystä määrästä komponentteja voidaan valmistaa 9-10 ontosta moduulia.

Kuinka tehdä kevytkokoinen aine ilman annostelua? Jos otamme kauhan tilavuusyksikköinä, on sallittua käyttää ilmoitettuja mittasuhteita:

 • sementti M400 - 1 yksikkö;
 • hiekka poistettu, 5 mm - 2 yksikköä;
 • laajennettu savi, tiheys 350-500 kg / m³ - 8 yksikköä;
 • vesi - 1,5 yksikköä. - lopullinen nestepitoisuus määritetään paikan päällä riippuen tuloksena olevan liuoksen konsistenssista.

Seoksen valmistus

Kuinka valmistetaan sardeniitti, jonka osuudet valitaan ja valmis vaivaamaan? Työssä käytetään pakotettua sekoituskoneella, joka estää laajentuneiden savimaiden raekokojakauman muutokset ja niiden tuhoutumisen.

Vaivaamisen kesto riippuu liuoksen vibro-kollapsittavuudesta ja on 3-6 minuuttia. Koska keramiittibetoni menettää nopeasti käyttökelpoisuutensa, on mahdollista pitää se kunnossa ruoan valmistamisen jälkeen tiivistymään enintään 30 sekunnin ajan.

Betonisekoittimessa olevien komponenttien järjestys:

 • vesi;
 • pehmitin - jos sitä käytetään;
 • hiekkaa, jonka jälkeen massa sekoitetaan perusteellisesti;
 • vähitellen laajennetun saven koko määrä otetaan käyttöön;
 • sementtiä.

Kun soraa kastetaan, se on peitettävä sementtilaastilla. Massan tulee olla homogeeninen.

On tarkoituksenmukaista annostella materiaalia volumetristen annostelijoiden kanssa, mikä antaa optimaalisen partikkelikokojakauman.

Kuinka tehdä kevyitä kerrostumia itse, video

Teokset voidaan toteuttaa erityisten laitteiden mukana tai ilman sitä, mikä vaikuttaa valmiin moduulin laatuun.

Jos on tarpeen tehdä sardeldiittibetonilohkoja omilla käsillä, valmis työseos valetaan:

 • Ruostumatonta terästä oleva levy asetetaan värähtelevään koneeseen erityisessä syvennyksessä;
 • laajennettu savibetoni kaadetaan levylle;
 • tärinä jakaa ja pakkaa seoksen tiukasti;
 • ylijäämät poistetaan huovalla;
 • levy, jossa muodostunut massa siirretään kuivaimeen.
 • Kuivaus on viimeinen vaihe. Teräslevyissä olevat lohkot kuivuvat 48 tunnin ajan, minkä jälkeen levyt poistetaan ja prosessi jatkuu avoimessa ilmakehässä kunnes se täyttyy.

Jos päälliköllä ei ole tarvittavia laitteita, on toinen tapa tehdä lohkoja:

 • muoto on asennettu tasaiselle metallipinnalle;
 • muotti on täynnä laastia;
 • seosta sekoitetaan puu- tai metallipalkilla, mutta tämä prosessi on parasta toteuttaa tärytystoimistolla;
 • kun sementtimaito vapautetaan, moduulin yläosa tasoitetaan lastalla;
 • lomake poistetaan 24-48 tunnin kuluttua, lohkot jätetään täyteen kypsyyteen asti.

Kevyt kerros, lattia koostumus

Lattian sardelliittiosuuksien valinta riippuu pinnoitteen käyttökuormasta. Jos kotitalouksien lattian järjestäminen on epäselvä, on suositeltavaa käyttää määriteltyä reseptiä:

 • sementti M500 - 263 kg;
 • vesi - 186 l;
 • hiekka - 1068 kg;
 • laajennettu savi - 0,9 m³.

Kevyiden kerrostumien mittasuhteet saattavat vaihdella. Seuraava resepti ei ole yhtä tehokas:

 • sementti-hiekkaseos - 60 kg;
 • laajennettu savi - 50 kg.

Komponenttien sementti-hiekka-seoksen suhdetta valmistellaan 1: 3: ksi, esimerkiksi 45 kg hiekalle tarvitaan 15 kg sementtiä.

Lattian laajennetun saviosuuden ansiosta voit valita materiaalin tuotemerkin vahvuuden. Seuraavat ovat suhteet sardiinin, hiekan, sementin pitoisuuteen:

Miten sardeldiota tehdään kotona

Teknisen prosessin periaate on saviraaka-aineiden polttaminen eli optimaalinen tila. Edullisin valmistusmenetelmä on kuiva menetelmä. On suositeltavaa käyttää sitä savi-kaltaisten kallioperäisten raaka-aineiden - liuskekivien tai kuivien saviakivien läsnäollessa.

Teknologian mukaan raaka-aineet murskataan ja ohjataan pyörivään uuniin. Jos materiaali sisältää liian pieniä tai isoja kappaleita, ne poistetaan. Jälkimmäiset voidaan edelleen pilkkoa ja johtaa tuotantoprosessiin.

Päällikön on ymmärrettävä, että prosessin organisointi edellyttää laitteiden hankintaa ja menetelmä on perusteltu, jos alkuperäinen rotu on homogeeninen, sillä on suuri laajenemiskerroin eikä se sisällä vieraita sulkeutumia.

Tärkeimmät laitteet:

 • hieno ja syvä hionta, kivierotusrullat;
 • kuivausrumpu;
 • uunissa;
 • muovausyksikköön.

Kysymys siitä, miten kevytyhdistelmä tekee itsestään, huolestuttaa monia aloittelijoita ja kokeneita rakentajia. Esitetyt suositukset auttavat ymmärtämään työn kulkua.

Kuinka tehdä slaydite lohkojen itsesi näkyvät videossa:

Kirjat aiheesta:

Betoniyhdistelmät. Reseptikirja rakennusmateriaalien rakentajille ja valmistajille - P. Maiorov - 166 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen.

Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Nykyaikaiset rakennusmateriaalit - A. Svatkov - 510 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

Betoniyhdistelmäteknologia. Opinto-opas - Leonard Chumakov - 670 hieroa - linkki kirjojen tarkasteluun

Lisäaineet betoniin - V. Ramachandran - 1 475 hieroa - linkki kirjan tarkistamiseen

Komposiitit, jotka perustuvat hajonneeseen teräsbetoniin. Teoria- ja muotoilukysymykset, tekniikka, muotoilu - Felix Rabinovich - 1 988 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Lyhyesti slaydite-lohkojen tekemisestä omiin käsiisi

Clayditella on hyvät suorituskykyominaisuudet, joten sitä käytetään laajasti rakennusteollisuudessa. Rakentaa talon ulos siitä, ei ole tarpeen tilata valmiin materiaalin. Säästät paljon, jos teet sardeldi-betonilohkoja omilla käsilläsi. Sinun ei tarvitse ostaa kalliita laitteita tai raaka-aineita.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Kun rakennat rakennuksen suuresta määrästä sardeldi-betonilohkoa (esimerkiksi päätät rakentaa talosi), sinun on varastoitava erikoislaitteita:

 • betonisekoittimella (on parempi ottaa kapasiteetti vähintään 130 litraa), riippuen yrityksestä, sen arvo voi olla 9,5-12 tuhatta ruplaa;
 • manuaalinen kone vibropressointiin: se voidaan ostaa rautakaupasta 7,5-10 tuhatta ruplaa. tai tilaus suoraan valmistajalta; muotit tällaisten rakenteiden valuosaan on jo toimitettu, joten sinun ei tarvitse ostaa tai valmistaa niitä erikseen; haluttaessa se voidaan valmistaa itse metallipöytälevystä ja vanhasta työstökoneesta.

Kuten käytännössä käy ilmi, että erikoistyökalujen ja riittävien lomakkeiden tarjoamisen koko työpäivän ajan yhdessä työskentelyssä on mahdollista saada noin 160 lohkoa. Mekaaninen valmistuskone mahdollistaa 1-4 lohkot yhden jakson aikana (1-2 minuuttia). Jos ottaisimme muutamia muuta avustajaa, jotka tuovat ne ylös, täyttävät raaka-aineet ja vetävät lopputuotteita, valmiiden tuotteiden määrä kasvaa kaksi kertaa.

Pieni määrä lohkoja voidaan tehdä ilman erityisiä laitteita. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain valita sopiva koko liuoksen sekoittamiseksi ja muotojen tekemiseksi kaatamiseksi.

Muottien valmistus

Voit tehdä lohkot itsellesi käyttämällä sekä yleisiä muottipohjia että useita erillisiä lomakkeita. Matriisit kootaan kahdesta G-kirjaimen muotoisesta sivusta ja tuotteen kuormalavasta (pohja). Voit tehdä ne tavallisesta 20 mm: n alustasta, metallista tai muovista. Vakiolohko on kooltaan 39x19x19.

Puumuodot ovat paremmin kiinnitettävissä metallisten kulmien kanssa ja neulotaan sisäpuolella ohutseinäisellä metallilla. Muuten ne imevät kosteutta liuoksesta, mikä saattaa vaikuttaa tulevien tuotteiden lujuuteen. Jos metallia ei ole käsillä, voit voitele sivuseinät ja säiliön pohja moottoriöljyllä. Se myös suojaa matriisi kosteudelta.

Lohkojen aukkoja ei ole pelkästään laastin pelastamiseksi vaan myös ilmakeinojen muodostamiseksi seinämiin lämmönjohtavuuden lisäämiseksi. Onton tuotteiden luomiseksi on tarpeen asentaa kolme pyöreää tai suorakaiteen muotoista sylinteriä lomakkeiden sisällä. Joten ne eivät liiku, ne ovat toisiinsa yhteydessä ja ruuvatut sitten ruuveja muodon sivuosiin.

Jos haluat saada aukkoja pienen lukumäärän valmistuksessa, voit jopa käyttää tavallisia muovipulloja. Tällaisissa tapauksissa on parempi täyttää ne vedellä, jotta ne ovat raskaampia. On tarpeen lisätä ne muotoon sen täyttämisen jälkeen 2/3 liuoksella.

Joten lomakkeemme ovat valmiita. Jäljelle jää vain keramit.

Liuoksen valmistus

Kramzitobetonin tekeminen itse on helppo vaivata. Laadun ratkaisun saamiseksi sementtiä, hiekkaa ja laajennettua savea sekoitetaan suhteessa 1: 3: 8. Vettä lisätään 200 litraa per 1 m 3, vaikka sen määrä riippuu kuivan seoksen alkuperäisestä kosteuspitoisuudesta. Laajennettujen savilohkojen valmistukseen tarvitsemme:

 • hiutaleen lujuus P150-200: suurempia kuin 5-10 mm: n jakeet ovat parempia käyttää, koska lohkot eivät ole muodoltaan, ja niiden lujuus on paljon pienempi;
 • hiekka: laadukkaiden tuotteiden saamiseksi käytetään hiekkakiviä hiekkaa, tavallista jokivedettä ei suositella;
 • sementti M400-500;
 • vesi;
 • pehmittimiä: käytetään usein tavallisia nestesaippua, pyykinpesuaineita tai astianpesuaineita, tarvitset 1% sementin kokonaismäärästä; 130 litran betonisekoittimelle, voit ottaa noin 70 g saippuaa; Liuoksen plastisuutta ei ole mahdollista lisätä pelkästään saippuan avulla, vaan myös lisäämällä siihen saviä, kalkkia tai puuhiiltä.

Laadun homogeenisen liuoksen sekoittamisen yhteydessä on tärkeää paitsi säilyttää mittasuhteet, myös sisällyttää komponentit tiettyyn sekvenssiin. Aluksi tarkka veden määrä mitataan. Laajennettu savi, hiekka ja sementti sekoitetaan perusteellisesti yhteen, ja vasta sitten syntynyt kuiva seos lisätään nesteeseen. Sakeuttavan valmistetun liuoksen tulisi muistuttaa pehmennettyä savea.

Kuinka tehdä kevytbetoni ilman betonisekoittimia? Tässä tapauksessa sinun täytyy kovaa työtä huolellisesti sekoittamalla ratkaisu lapioon. Laimennetaan liuos tässä tapauksessa pieninä annoksina - loppujen lopuksi sekoittamattomat kokkaset voivat vaikuttaa lopputuotteiden laatuun. Ratkaisu on valmis. Viimeinen kysymys on edelleen - kuinka tehdä kevyitä kokonaislohkoja?

Valmistuslohkot

Koska kevyt, laajennettu savi on materiaalia, se liukuu jatkuvasti liuokseen, minkä takia suuri määrä tuotteita vaatii värähtelypenkkiä. Jos sitä ei ole, jokaisen muodon on karsittava kapealla puupalkilla, kunnes "sementtimaito" ilmestyy. Kiinteät tuotteet voidaan puristaa käsinmittauslaitteella.

Vibraskivun käyttö yksinkertaistaa työtä huomattavasti. Liuos kaadetaan teräsmuotteihin, sen ylimäärä poistetaan. Seuraavaksi moottori on kytketty päälle muutaman sekunnin ajan, joten ratkaisu on pieni perse. Tasaa liuos, poista sen ylimäärä ja ota uudelleen käyttöön vibraattori 5-7 sekunnin ajan. Sammuta auto. Kun haluat saada lomakkeen koneesta, sinun on vieritettävä, kunnes se pysäyttää kahvan.

Lisätietoja siitä, miten kestäviä sardelliittibetonielementtejä voi tehdä omilla käsilläsi, katso video.

kuivaus

Lohkojen muodossa kuivataan noin 2 päivää. Märällä ja sateisella ajalla tämä aika voi olla hyvä. On parempi varastoida valmiita sardeldi-betonilohkareita kuormalavoilla 3-4 kappaletta peräkkäin. Kuormalavojen välinen ilmaraja mahdollistaa valmiiden tuotteiden kuivumisen tasaisemmin.

Lopuksi, lomakkeesta otetut lohkot on saatettava tilaan, on tarpeen katon alla, jotta auringon ja sadeputken suorat säteet eivät pudota niihin. Lämmössä ne kostuvat vedellä ja peitetään sellofaanikalvolla. Voit aloittaa työskentelyn heidän kanssaan 1-1,5 viikon kuluttua. Kuitenkin ihanteellinen vaihtoehto olisi niiden kuukausittainen kuivaus - vain tänä aikana, sementti tulee täysin tuotemerkin vahvuus. Ennen työn aloittamista lohkot on puhdistettava väärinkäytöksistä. Liuoksen kuivattujen virtausten poistaminen voi olla säännöllinen veitsi.

Kotimaisten lohkojen kustannukset

Käsintehdyt slaydite lohkot, maksaa paljon vähemmän kustannuksella. Jos haluat tietää, kuinka paljon voit säästää, tee seuraavat yksinkertaiset laskelmat. Noin 10-11 ontosta lohkosta saadaan 100 litrasta liuosta. Tämän ratkaisumäärän sekoittamiseksi tarvitsemme:

Slaydite-lohkojen valmistus omilla käsillä

Moderni rakennusteollisuus ei pysy paikallaan. Uuden teknologian ansiosta se kehittää jatkuvasti uusia rakennusmateriaaleja, jotka ovat parantaneet ominaisuuksia ja teknisiä ominaisuuksia. Tällaisia ​​materiaaleja ovat omatekoiset kevyet koekappaleet, joissa on omat kädet. Tulos ilahduttaa miellyttävän ja säästää rahaa.

Tuotantoteknologia

Slaydite-lohkojen valmistuksessa omilla käsillä käytetään sardeldiota, joka on vaahtoutunut, poltettu savi, ja tarvitset myös vettä ja sementtiä M400, M500. Jos tarkastelet tuotetta poikkileikkauksessa, näet, että laajennetun savirakeiden rakenne muistuttaa jäädytettyä vaahtoa. Koska rakeet ovat sintratussa kuoressa, se antaa sille vahvuuden. Seinämateriaali on kestävä, tiheys 400-1800 kg / m³, kevyt ja luonnon komponenttien ansiosta se on puhtaasti ekologinen. Hyvät tekniset ominaisuudet, lämpöeristysominaisuudet, pieni koko ja rakennusmateriaali ovat suuressa kysynnässä. Ja vähän rakennettujen yksityisten tilojen rakentamiseen, monet omistajat tekevät savi lohkoja omin käsin. Tällöin rakennuksen omistaja säästää taloutta, 100% varma käytettävän materiaalin laadusta ja valmistuksen tekniikasta.

Kokemattomat käsityöläiset ovat kiinnostuneita kysymyksestä: miten sardeldi-betonilohkot tehdään? Monet mestarit käyttävät valmistuksensa vakiotekniikkaa:

 • valmistella ja punnita kaikki tulevan seoksen osat;
 • vaivaa työratkaisu;
 • ladata valmistettu liuos koneeseen tai muottilohkoihin;
 • varastoi valmiit tuotteet määrätyssä paikassa;
 • Odota koko voimaa.

Arvokas vaihtoehto betoniin on lattialle savirauta. Se on ainutlaatuinen nykyaikaisen rakennusmateriaalin vahvuuden ja suorituskykyominaisuuksien suhteen, joka perustuu laajennettuun saviin. Lattiamateriaalien valmistustekniikka edellyttää myös perusprosessien noudattamista. Yksityisen talon kerrosten kattamiseksi sinun on sekoitettava 25 kg: n suuruista savibetonia ja 30 kg hiekkasta. Tämä koostumus on hyvin todistettu, mutta se ei sovellu julkisiin paikkoihin, joissa on suuret maastojuomat. Tätä varten käytetään muuta tuotantotekniikkaa:

 • sementti - 1 osa;
 • hiekka - 3 osaa;
 • sardeldiitti - 4 osaa.

Lattia on kevyt, ympäristöystävällinen, vettähylkivä, on tulenkestäviä ominaisuuksia ja kestää kemiallisia hyökkäyksiä.

Savirauta vaatii lisäkäsittelyä - kiillotusta, joka poistaa karheuden. Tämä antaa sen sileyden ja takaa pitkän käyttöiän.

Valmistusta varten on käytettävä märkiä, kuivia, puolikuivaa munintamenetelmiä. Ne valitaan huoneen perusteella, mutta kaikki vaihtoehdot edellyttävät säätiön huolellista valmistelua ennen rakennustyötä. Lattianpesutekniikka:

 • Kuiva. Pohja peitetään vedeneristyskerroksella (muovikelmu) ja peitetään kerroksella laajennettua savea. Ylhäältä laittaa kipsikuitutekstiilit (GVL). Heillä ei ole kartonkikuorta, niillä on suuri tiheys.
 • Puolikuiva. Tätä tekniikkaa käytetään lattioille, joiden putoaminen on korkeintaan 15 cm. Vedenpitävälle kerrokselle kaadetaan 80 mm soraa, tiivistetään ja vaipan nauha liimataan pohjan kehälle soraa yläpuolelle ja lasikuitu- tai vahvistusverkko asetetaan. Valmistele hiekosementtiseos ja täytä lattia 40-50 mm paksuudella. Prosessin tulisi tapahtua nopeasti, koska liuos pyrki kovettumaan nopeasti. Tätä varten tarpeeksi 40 minuuttia. Tätä menetelmää voidaan käyttää lattian pohjan lämmittämiseen ja nostamiseen.
 • Märkä. Tekniikka ei ole kovin erilainen kuin puolikuiva vaihtoehto. Ainoa ero on, että - ennen nukahtamista ylemmän kerroksen päälle, savea sekoitetaan hiekkasementtilaastilla. Seosta lisätään annoksina ennen harmaan sävyn hankkimista laajennetulla savella.

Jokainen omistaja voi säätää seoksen koostumusta (hiekkaa, sementtiä, laajennettua savea) sen mukaan, mihin tarkoitukseen tämä lattia on asennettu. Voit sekoittaa komponentteja sisätiloissa ja ulkona.

Työkalut ja laitteet

Saadaksesi laadukkaita savirautabetonielementtejä (KBB), sinun ei pidä säästää ammatillisiin laitteisiin. Tämä lisää huomattavasti tuottavuutta ja lyhentää kuivuaikaa. Ilman betonisekoittimia ei voi tehdä, joiden tilavuus on vähintään 130 kg. Tuloksena on yhtenäisen koostumuksen seos. Vähimmäiskustannukset saadaan vibropressoitujen laitteiden ostamisesta. Suunnittelussa on onttoja säiliöitä ja värähtelijä. Lohkon valmistusaika on 3-4 minuuttia.

Kahdella perusvarustelulla on mahdollista tehdä suuria pore-kardidiittibetonia omiin käsiinsä 8-10 tuntia, 150-160 kpl. Lisäksi tarvitset lapiot, rakennusliinat, metallilevyt. Jos 2-3 henkilöä tulee pelastamaan, tuottavuus nousee 2-3 kertaa. Kun työ tehdään manuaalisesti, tarvitset tasalaatuisia metallilavoja. Saadaksesi kuvioidun pintakerroksen, lomake voidaan koputtaa levyistä tai vanerista. L-muotoinen muotti voidaan valmistaa 20 mm: n levyistä, jotka on kiinnitetty teräslaitteilla.

CBB: n valmistukseen, jossa käytetään värähtelevää pöytää, jossa on sisäänrakennettu tärytin metallisella kuormalavalla ja sivuilla, sen paksuuden on oltava vähintään 3 mm. Seosmuodos on asennettu värähtelevään pöytään, jossa liuosta tamped. Seuraavaksi lomakkeet, joissa lohkoilla on lava, asennetaan hyvin tuuletetulle alueelle ja odota kuivumista. Yhdellä kertaa värähtelevällä pöydällä on mahdollista muodostaa 6-8 muotoa. Vibraattori sijaitsee pöydän pohjalla, mikä mahdollistaa liuoksen tasaisen levittämisen lomakkeissa.

tarvikkeet

Jos haluat luoda ratkaisun, jossa ei ole kantavia rakenteita, voit käyttää tavallista laajennettua savea hiekkaa. Laakerirakenteille, joille vahvistetaan betonilattiat, käytetään rikastettua hiekkaa. Esimerkiksi 100 kg liuosta mahdollistaa onttojen lohkojen valmistus 8-10 kappaletta 190x190x390 mm: n kuorella, jonka massa on 15-16 kg. Mitat riippuvat lomakkeen koosta. Onton KBB: n valmistuksessa käytetään 5-10 mm: n suuruisen laajennetun saviyhdistelmän ja corpulent - 10-20 mm. Tämä edellytys on noudatettava rakennettaessa vähän rakennuksia.

Nykyään voiman lujuuden ja materiaalin lämmönjohtavuuden vähentämiseksi CBB: n valmistuksessa liuos kyllästyy vaahtopolystyreenirakeiden kanssa. Se eroaa vaatimattomuudesta ja pitkästä käyttöiästä, joten sitä käytetään usein alueilla, joilla on vaihteleva ilmapiiri. Ja lisäämällä 1 rkl. l jauhejauhetta 10 l vettä kohti, voit saada samanlaisen seoksen kuin pehmeä savi.

Mikä on ratkaisu? Lopullisessa muodossa keramiittibetonin pitäisi olla harmaa. Tämä osoittaa, että seokseen lisätään riittävä määrä sementtiä.

mittasuhteet

Aineksen osuuteen vaikuttaa laajennettujen savimaiden teknisiin ominaisuuksiin. KBB: lle oli korkea lämmöneristys, suurinta osaa laajennetusta savesta käytetään ratkaisussa. Sitten niitä ei voida käyttää pääseinämiin. Lujuuden vähenemisen vuoksi niitä käytetään ei-kantaviin seiniin.

KBB: n komponenttien suhde:

 • 1 osa Portland-sementistä M400, M500;
 • 6-8 osaa laajennettua savea tai 300-500 kg per 1 m³ seosta;
 • 2 osaa hiekkaa (fraktio 5 mm);
 • 1 osa vettä (katso henkilökohtaisesti liuoksen rakenteessa);
 • 1 osa pyykinpesuaineesta tai pehmittimestä.

Valmistetaan 100 kg liuosta:

 • laajennettu savi - 55 kg;
 • hiekka - 27 kg;
 • sementti - 9 kg;
 • vesi - 9 kg.

Tämä on normaali annos, joka on suunniteltu 9-10 KBB: n kokoiseksi 19 * 19 * 39 cm kokoiseksi.

Voit myös käyttää visuaalista taulukkoa, joka vahvistaa seoksen sisältämien materiaalien prosenttiosuuden:

DIY lohkot omilla käsillään: miten saada laadukkaita materiaaleja

Laajennettu savi - erinomainen rakennusmateriaali. Se eroaa pienestä hinnasta, hyvästä lämmöneristyksestä ja rakenteellisista ominaisuuksista. Lisäksi siitä valmistetut tuotteet voidaan helposti tehdä itsenäisesti, mikä on vaikeaa puhuttaessa silikaatista tai keramiikasta.

Harkitse tarkemmin.

Mikä on keramsit

Tämä on eräänlainen kevytbetoni. Se koostuu laajennetusta savesta, jolla on karkea aggregaatti, kuten raskas rasvaisissa seoksissa.

Laajennetun saven ja sementin yhdistelmä antaa erityisominaisuuksia materiaalille:

 1. pieni tietty massa (tiheys), jonka avulla voit tehdä ja pinota suurikokoisia lohkoja;
 2. hyvät lämmöneristysominaisuudet, näiden lohkojen seinät eivät tarvitse lisäeristystä;
 3. materiaali on erinomainen vedenkestävyys keramiikasta ja silikaatista, koska sementti kovettuu vain kosteuden läsnäollessa;
 4. se on palamatonta;
 5. sardeldiittibetoni on kipsattu hyvin ja viimeistelty muilla tavoilla;
 6. materiaali on hyvässä kosketuksessa raskaiden betonirakenteiden kanssa, mitä ei voida sanoa muiden tyyppien lämpöeristyksestä.

Suuren saven haitat saattavat johtua vain pienemmästä lujuudesta ja pakkasvasteesta kuin raskaaseen betoniin, mikä johtuu aggregaatin sisältämistä huokosista.

Kevyiden aggregaattien koostumus

Laajennettu savi lähes poikkeaa raskaan betonin koostumuksesta, ja se sisältää:

 1. sementti;
 2. hieno aggregaatti - hiekka;
 3. suuri aggregaatti - laajennettu savi, kerromme sen alla;
 4. lisäaineet, muutetaan seoksen ja materiaalin ominaisuuksia (valinnainen).

Myös komponentteihin voidaan antaa vettä, joka on välttämätöntä valmistuksen ja kovettumisen kannalta. Koostumuksen valinnassa kerrotaan myöhemmin. Lisäksi lohkojen lujuuden lisäämiseksi mikrokuitu (polymeeri, lasi, basaltti jne.) Voidaan lisätä seokseen, mikä vahvistaa kiviä.

Komponenttien vaatimukset ovat samat kuin tavalliselle betonille: laatu, epäpuhtaudet. Hiekka on toivottavaa käyttää pestä.

Mikä on sardeldiitti

Laajennettu savi on keinotekoinen rakennusmateriaali. Se valmistetaan muodostaen rakeita savi ja liuskekiven seoksesta, jotka sitten poltetaan.

 • Sintrauksen aikana vapautuu kaasuja, jotka muodostavat sisään suljetut huokoset. Lisäksi ulompi kerros pysyy lähes monoliittisena.
 • Niinpä sisäisen ilmatilan läsnäolosta huolimatta laajennetut savirakeet heikentävät heikosti vettä. Lisäksi laajennettu savi on halvempaa kuin kaikki muut huokoiset aggregaatit ja sillä on hyvä vahvuus.
 • Slayditin ostamisessa on otettava huomioon sen laatu tiheydeltään - sitä pienempi tiheys, sitä alhaisempi on lämmönjohtavuus, mutta myös sen lujuus.

GOST-paisutettu savi jaetaan fraktioiksi rakeiden kokoa kohti millimetreinä:

 1. 5 - 10;
 2. 10 - 20;
 3. 20 - 40 mm.

Yleensä sardeldi on vapautettu joko irtotavarana tai pakattu säiliöön - myös isoihin pusseihin, kuten alla olevassa kuvassa. Lohkojen tuottamiseksi on parempi käyttää kahta ensimmäistä fraktiota tai niiden seosta (joka on vielä parempi). Vaikka lohkot suunnitellaan ilman sisäisiä tyhjiä (kiinteitä), niin murto-osaa voidaan lisätä 20-40 mm.

Tekniikka laajennetun saven valmistukseen

Keraamisten betonilohkojen tuotantotekniikka tuskin poikkeaa raskaan seoksen tekniikasta (ei ottaen huomioon, että suuri aggregaatti on erilainen), se sisältää samat toiminnot:

 1. Sekoituskomponentit
 2. Asettelu laasti muottiin tai muotoon.
 3. Tiivistysseos.
 4. Lohkonmuodostus ja muottien poisto.
 5. Tarvittaessa käytetään höyrynprosessin nopeuttamista.
 6. Jos ei ole höyrytettyjä, tuotteita tai rakenteita pidetään erityisen varovasti, kunnes ne saavuttavat tuotemerkin voimakkuuden.

Ainoa ero on se, että kun valmistat sardeldi betonia omilla käsilläsi, on tehokkaampaa käyttää ei painovoiman sekoittimia vaan pakotettuja. Tämä johtuu siitä, että kevyet, laajenevan saven rakeet, jotka putoavat korkeudesta, kun terät tarttuvat gravitaatiosekoittimeen, sekoittuvat huonommiksi kuin raskas sora tai murskattu kivi.

Mitä sinun tarvitsee kotiesineiden valmistukseen slaydite lohkojen

Lisäksi tietenkin materiaaleja tarvitaan vähimmäisvaruste.

Harkitse kahta vaihtoehtoa:

 • aiot tehdä pieni määrä lohkoja pienelle rakennukselle;
 • sinun täytyy laittaa sardeldi-betonilohkojen tuotanto omiin käsiin streamissa suuren rakennemäärän tai lohkojen toteuttamisen vuoksi.

Pienen tilavuuden tuottamiseen

Jos tarvitset muutaman sadan kappaletta kevytrakenteisia lohkoja, esimerkiksi autotallin rakentamista varten, voit saada vähimmäismäärän laitteita.

Se voi olla vain:

 1. Teidän painovoimasi sekoittimesi. Korkealaatuisen sekoittumisen vuoksi toiminta ei saa tapahtua kahdella tai kolmella minuutilla, kuten raskaalle betonille, mutta puoliksi kahteen kertaan.
 2. Muotoon tai koneeseen kevyiden keruupalojen valmistamiseksi omilla käsillä.
 3. Vibrotable - viimeisenä keinona seos voidaan tiivistää liimaamalla, mutta tämä tekee prosessista enemmän aikaa vievää ja työlästä. Lisäksi työskentelymomentti laajennetun savea betonilla, sinun täytyy laskea pyyntiponnistus tarkasti, jotta rakeet eivät murskaa.
 4. Työkalu komponenttien täyttämiseen ja jakeluun - kärryt, kauhat, lapiot jne.

Jos aiot laittaa tuotantoa streamiin

 • Tällöin on suositeltavaa käyttää pakotetun betonisekoittimen käyttöä. On toivottavaa koneistaa komponenttien, seosten ja valmiiden tuotteiden kuljetusprosessi.
 • Helpoin tapa tehdä tämä on koota nosturipalkki paikan päällä tai ostaa sähköauto edessä hissi.
 • Jotta prosessia voidaan nopeuttaa ja jotta kaatopaikalle, johon tehdyt lohkot kovettuvat, ei ole suurta aluetta, voit asentaa laitteen höyryttämiseen (lisätietoja tästä alla).

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin jokaista laitetta.

Betonisekoittimet

Sen rakenne on vakio. Kuten yllä mainittiin, pakotettu sekoituslaite on parempi laajennetulle savibetonille. Sekoittimen tilavuus valitaan siten, että voisimme muokata seoksen valmistettua osaa yhdestä kahteen tuntiin, kunnes kovettuminen alkaa.

ravistelulaitteessa

Sekoittajan lisäksi tämä on kalleimpien lohkojen tuotantoon tarvittava kallein yksikkö. Mutta ilman sitä on mahdotonta tehdä, ellei vain valmistettaessa corpulent tuotteita upottaa submersible vibrator, joka on hieman halvempaa. Tämä lähestymistapa on kuitenkin epäkäytännöllinen, koska se hidastaa valmistusprosessia.

Työkalukaupassa on vaikea ostaa tärisevää pöytää. Mutta se voidaan helposti tilata. Tämän laitteen hinta alkaa 10 tuhatta ruplaa. Voit myös tehdä sen itse.

Suunnittelu on yksinkertaista, ja siinä on vain muutama solmu:

 1. pohja (runko);
 2. alue, jolla tiivistyminen tapahtuu (itse taulukko);
 3. iskunvaimentimet, joihin pöytää on asennettu, voit käyttää jousia auton jousituksesta, sopivista kumipeitteistä;
 4. tärytin, teollisuuslaitteen sijaan voit asentaa epäkeskoisen moottorin akseliin. Tai jopa parempaa - erillinen epäkeskus, joka on liitetty moottoriin hihnakäytön avulla.

Paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi on toivottavaa, että on olemassa kaksi tai useampia täryttimiä. Pöydän alue valitaan siten, että se sopii koneeseen lohkojen valmistukseen tai lomakkeiden enimmäismäärään.

Varoitus. Kun värähtelevän pöydän itsesuunnittelu ja kokoaminen, erityisesti yksittäisellä värähtelijällä, voi olla rakenteellisen resonanssin ongelma. Se ilmaistaan ​​siinä, että taulukko kasvattaa dramaattisesti sen värähtelyjen amplitudia, vetämällä alustaa itse ja jopa siirtämällä koko yksikkö jalustasta. Voit päästä eroon tästä ilmiöstä muuttamalla kuorman painoa epäkeskiselle vaihteelle tai vaihteelle tai moottorin pyörimisnopeudelle.

muoto

Yksinkertaisimmat lomakkeet on helppo tehdä pienillä työkaluilla. Voit valita tuotannossasi useita vaihtoehtoja.

 • Tuotetaan puusta tai sen yhdistelmästä muulla arkkimateriaalilla, esimerkiksi puukehyksellä ja tina- tai tekstoliittiseinillä. Puu ei kestää pitkään, mutta pieni sarja on varsin hyväksyttävä vaihtoehto.
 • Tee metallista, jos on hitsauskonetta ja taitoja. Metallilomakkeet, joilla on asianmukainen hoito, voivat kestää useita vuosia, ne on helppo voitele ja puhdistaa.

Neuvoston. Älä tee lomakkeita irrotettavalla sivuseinillä, ne ovat vähemmän luotettavia. Kun seoksen koostumus on oikein valittu, työkappale on helppo irrottaa muotista.

 • Osta valmis metalli tai polymeeri.

On olemassa toinen tapa tehdä muotteja - tehdä niistä lasikuitua. Mutta hän on liian työläs. Luodaksesi lomakkeen, sinun täytyy tehdä malli lohkosta ja liittää sen päälle useita kerroksia lasikuitua epoksihartsilla.

Block-kone

Tarkoittaa useita kerroksia valmistettaessa samanaikaisesti. Suorittaa joko vain esimuotoa tai sulkee välittömästi seoksen (jos täryttimet on rakennettu koneeseen).

Voit ostaa valmiin koneen tai yrittää tehdä itsesi, kuten tämän artikkelin videossa. Sen muotoilu voi olla hyvin monipuolinen.

Yksinkertaisin ja yleisimpi seuraavista solmuista:

 1. Estä lomake - useiden lomakkeiden yhdistelmä.
 2. Laite betoniseoksen - laseille tai kuljettimille betonin syöttämiseksi kaikkeen muotoon kerralla.
 3. Laitteet (useimmiten käsikäyttöisellä) - esikompensaatioon painamalla seosta ja irrottamalla työkappale muotista.

Keramzit-betonilevyjen valmistusprosessin ominaisuudet

Selosimme edellä kuvatuista tuotantovaiheista, ja nyt kuvataan yksityiskohtaisesti toiminnan laadun kannalta tärkeimmät vivahteet.

Seoksen valmistus slaydite-lohkojen osalta

Seoksen valmistusprosessi ei ole erilainen tavallisen betonin valmistuksesta (paitsi että gravitaation sekoittimessa kestää hieman kauemmin). Mutta sinun on otettava huomioon, että poistamme muotit välittömästi muovauksen ja tiivistämisen jälkeen. Siksi me tarvitsemme vähintään vettä sisältävän seoksen. Tästä syystä lisää pehmittimiä.

Komponenttien kvantitatiivinen tai volumetrinen koostumus löytyy helposti viitetietokannasta tai Internetistä. Tiedot saattavat antaa seuraavan taulukon, jossa ilmoitetaan mittasuhteet laajennetun savibetonin lohkojen osalta.

Selitykset taulukkoon:

 1. seoksen koostumus sardeldiittibetonilohkoille annetaan lopullisen materiaalin kuutiometriä kohden;
 2. sementti on tuotemerkki M400;
 3. sitä suurempi on valmiin sardelliittibetonin tiheys, sitä suurempi sen lujuus, mutta pahemmat lämpöeristysominaisuudet.

muodostaen

Jotta työkappale voidaan helposti ja vahingoittumattomasti poistaa ja myös muodon helppo puhdistaa, on käytettävä voiteluainetta. Tämä voi olla teollisesti valmistettu koostumus (sen käyttöohjeet kertovat, mihin materiaaleihin se on tarkoitettu, onko se tarpeellista ja miten sitä laimennetaan vedellä) tai improvisoituja aineita.

Voit esimerkiksi käyttää käytetyn moottoriöljyn liuosta veteen. Vaikka ne sekoittuvat huonosti, emme tarvitse koko emulsiota. Paremman liukenemisen ansiosta voit lisätä pyykinpesuaineita tai jopa käyttää voiteluainetta.

Varoitus. Pesuaineiden käyttö voitelumuotoihin - mahdollinen syy kivun puhkeamiseen seiniin.

Käytä liuosta harjalla tai sienellä, mutta on kätevämpää käyttää suihketta. Huomaa, että jokaisen muodostuksen jälkeen ei ole tarpeen voitelua - seos alkaa tarttua vasta kolmen neljän syklin jälkeen.

Toinen kysymys, joka kannattaa kiinnittää huomiota muodostettaessa, on painetta puristuksen aikana. Sen ei pitäisi olla liiallinen, koska vihdoin tiivistyvät tärinää.

Savirakeiden rakeet eivät tietenkään vahingoita, kun painamme koko aluetta, mutta muoto, erityisesti polymeeri, voi "turvota". Sitten on vaikea poistaa lohkoa ja sen koko ei ole vakio. Tämä on tärkeää, jos emme siirrä koneen mekaanista ajaa.

Tiivistysseos

Vaikka näyttää siltä, ​​että mitä pitemmälle pidämme muodon värähtelevässä pöydässä, sitä enemmän luotettavuutta siitä, että seos on hyvin tiivistetty, se ei ole. Pitkät tärinät johtavat siihen, että kevyt, laajennettu savi liikkuu ylöspäin ja hiekka ja sementti liitä alas, betoni kerrostetaan. Myös liuoksesta jätetään liiallinen määrä vettä.

Ohjaus on parempi visuaalisesti. Jos ilmakuplat lakkaavat olemasta pinnalla ja valkoinen neste (sementtimaito) on alkanut, pysäytämme tärinän. Yleensä prosessi kestää alle minuutin.

Höyrytysseos

Monet uskovat, että höyrytetty betoni on kestävämpi. Muuten, miksi tämä toiminta toteutetaan tuotannossa?

Päätetään, että on toivottavaa yrittää käsitellä höyryä ja omia tuotteita. Tämä ei kuitenkaan ole täysin oikea. Itse asiassa, kun höyrytys betoniin, voi ilmetä huokosia ja halkeamia.

Tosiasia on se, että kun seosta kuumennetaan, sen eri komponentit lämpenevät ja laajenevat epätasaisesti. Myös liiallisissa lämpötiloissa veden haihtuminen tuotteen sisäisessä tilavuudessa muuttuu.

Kiinnitä huomiota! Betoni on höyrytetty kasveihin nopeuttamaan kovettumisprosessia ja lisäämään muottien liikevaihtoa. Laadun pienentäminen oli vähäistä, joten sinun on laskettava ja hallittava prosessiparametreja - mikä on lähes mahdotonta kotona.

 • Et voi vain muotoilla seosta höyryä, sinun on ensin kestettävä se. Lisäksi höyryssä tämän ajan muodossa on vähemmän, ilman sitä enemmän. Kuitenkin höyrytys on vaikeaa saada laadultaan, koska sen materiaali, erityisesti metallia, kuumennetaan nopeammin kuin betoni.
 • Seinät myös häiritsevät veden haihtumista pinnalta. Kevyiden yhdistelmävalmisteiden itse tuottamiseen on parempi höyrykäsitellä muotoiltuja aihioita.
 • Tuotteen lämpötilan on noustava tasaisesti 2-5 tunnin kuluessa. Sitten pidä jonkin aikaa 80 asteen kulmassa tavalliselle sementille perustuville seoksille ja noin 100 astetta kuonan Portland-sementille.
 • Altistuminen riippuu monista tekijöistä eikä sitä voida laskea itsenäisesti. Tehtaissa myös kokeellista (empiiristä) menetelmää käytetään useammin.
 • Lämmön pienentämisen tulisi myös olla sujuvaa. Lisäksi kotona on vaikea luoda hoitokammiota sekä höyryn syöttölaitteita. Älä unohda, että tarvitset polttoainetta, jonka hinta meidän aikanamme on kunnollinen.

Siksi, jos vain ei aiota pohjustaa laajennettujen savielementtien massatuotantoa rajallisella sivustolla, höyrytys on parempi kieltäytyä.

Lohkojen hoito kovettumisen aikana

Laajennetun savibetonin hoito on sama kuin tavalliselle raskaalle. Normaaleissa olosuhteissa (20 astetta, 90% kosteus) se saa tuotemerkin voimakkuuden samassa 28 päivässä:

 1. suojata tuoreita valettuja lohkoja saostuksesta ja suorasta auringonvalosta;
 2. tarjoamme tarvittavan kosteuden peittämällä se kalvolla ja vuodattamalla se säännöllisin väliajoin vedellä tai suihkuttamalla märällä hiekalla tai sahanpurulla;
 3. jos se on mahdollista, jätämme sen kovettumaan yleensä vedessä (altaassa, kun sitä on 24 tuntia ilmassa). Tätä tapaa käytetään laboratoriossa valvontanäytteitä varten.

Viimeinen kovettumisvaihtoehto tarjoaa valmiin tuotteen suurimman lujuuden, toisin kuin höyrytys. On totta, että tällaiset lohkot on kuivattava ennen asennusta.

Toivottavasti puhuimme siitä, miten sardeldi-betonilohkareita omilla käsissämme ymmärrettäisiin. Tietenkään tämä ei ole täysin kattavaa tietoa.

Mutta kuitenkin, kun olet lukenut tämän artikkelin ja hankkinut tai kerännyt itsenäisesti tarvittavat laitteet ja materiaalit, on melko mahdollista aloittaa tämän materiaalin tuottaminen. Olemme iloisia, jos ne auttoivat sinua rakentamaan lämpimiä, mutta myös vahvoja ja kestäviä rakennuksia.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kuonakivi - yksi kysytyistä materiaaleista yhden kerroksen rakennusten seinien rakentamiseksi. Se eroaa sen halvalla ja mahdollisuudesta itsenäiseen tuotantoon kotona.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kotitekoisten lohkojen rakentaminen

Lohkojen päätavoite

Kuonakivi - seinäkivi

Tämä rakennusmateriaali on tarkoitettu matalalle rakennukselle. On sitä mieltä, että jos "erinomainen" sementti sisältyy erään, silloin kotitekoisia lohkoja voidaan käyttää kiinteän pohjan rakentamiseen kylpyyn tai taloon. Säätiölohkojen on kuitenkin kestettävä valtavia kuormia, joten lohkot olisi ostettava tehtaalla eikä tuottaa itsenäisesti.

Kuonan kivet ovat:

Riittävien lujuusominaisuuksien ansiosta käytetään täysikokoisia hiekkalaatteita tukiseinien pinnoitukseen ja asentamiseen sekä osiin. Samalla ontotuotteilla on hyvä lämpö- ja äänieristys. Huokosten vuoksi raaka-aineet säästyvät merkittävästi, mikä tarkoittaa, että tuotantokustannukset ovat paljon pienemmät.

Myös sementtilohkoja käytetään lisäeristeinä kehysten rakentamisen aikana.

Miten sekoitetaan ratkaisu hiipan lohkon luomiseen?

Rakennusmateriaalin "hiiliharkon" nimi puhuu puolestaan. Tämä tarkoittaa, että liuoksen pääkomponentti on masuunissa saatu kuona, joka tulisi seuloa erityisellä siivilällä (seula).

 • 7 osaa tärkeimmistä täyteaineista (kuona palvelee niitä);
 • 2 soraa, jonka jakeet ovat 5-15 mm;
 • puolitoista osaa sementistä (on hyvä ottaa merkki M 400, 500);
 • noin 3 osaa vettä.

Kuonan lisäksi muut komponentit voivat toimia myös pääasiallisena elementtinä: savi, laajennettu savi, hiekka, sora, murskattu kivi, kipsi ja monet muut. On huomattava, että jos valitsit masuunikuonan täyteaineeksi, muita lisäaineita ei saa käyttää. Jos haluat saada värillisen sementtikappaleen, voit lisätä liitua tai punaisia ​​tiiliä hienoksi jauheeksi (ne pitäisi murskata).

Lisäksi, kun valmistetaan karkeiden lohkojen, varmista, että ratkaisu ei levitä.

Värillinen sementtiryhmä punainen

Vihje saada vahvat lohkot: sinun on lisättävä pehmittimen ratkaisu (voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa). Sitten saat paitsi kestäviä, myös pakkasenkestäviä ja vedenpitäviä lohkoja.

Kun aiot itsenäisesti järjestää hiekkalaatikoiden muodostamisprosessin, on ymmärrettävä, että universaalia ratkaisumallia ei ole olemassa. Jokainen mestari kokeilla ja erehdyksessä valitsee hänen ainutlaatuisen kaavan. Jos olet aloittelija, voit turvautua standardiin.

Kuonan kiven tuotantomenetelmät

On olemassa kaksi tapaa saada tällaisia ​​lohkoja sivustossasi.

 1. Muottien avulla, eli lomakkeesta, joka on tehty puutavarasta tai teräslevystä.
 2. Perustuu erityisen koneen työhön.

Video - Kynsilohkon käsin tekeminen

Video - kuona lohkonmatka

Video - Kone hiukkasten valmistukseen

Työkalut ja materiaalit lohkojen valmistukseen:

 • (puu tai metalli) tai värähtelevä kone;

Ohjeet itse tuottamismuotoihin

Lomakkeen muotoilu on seuraavanlainen: pohja- ja sivuseinät. Pari poikittaisten lankojen tai metallilevyjen välistä on oltava oikealla etäisyydellä ristikappaleen kiinnittämistä varten. Säilytä askele, joka vastaa halutun sementtilohkon kokoa.

Kynsilohkojen vaihto-ohje

Koska valmiin tuotteen hankkiminen muotista on vaikeaa, säiliön on oltava kokoonpantu. Tuotantotehokkuutta varten tehdään 4-6 kinkkuharjattua mökkiä.

Muotin tekemiseksi hiekkalaatikoiden luomiseksi tarvitset:

 • rautalevyt 3 mm paksu;
 • rautakaistaleet 5 mm: ssä (useita kappaleita);
 • sylinterit, joiden halkaisija on 4 cm;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • liitu merkintään.

Vaiheet yhden irrotettavan metallimuotin valmistamiseksi

Vaihe 1. Merkitään arkki lohkojen koon mukaan: tarvitsemme kaksi pitkittäistä sivua ja kaksi poikittaista sivua. Jauhota levyt.

Pituussuuntaisen levyn leveys - 210 mm, pituus 450 mm, poikittainen - 210 x 220 mm.

Teräslevyt leikkaavat

Vaihe 2. Siivet, 3,5 cm korkea, tulisi hitsata hiomalaipan pohjaan niin, että muotti ei mene ja kahva - valetun liuoksen nopea vapautuminen muotista.

Vaihe 3. Poikittaisten ja pitkittäisten seinämien muoto muodostaa lovia, jotta pitkittäissuuntaiset seinämät voivat kiinnittyä.

Vaihe 4. Lomakkeen asettaminen.

Vaihe 5. Sementtilohkon aukkojen luomiseksi tehdään saranoitu sylinterit. Ne on hitsattava 3-4 mm paksuiseen levyyn, jonka pitäisi näyttää läpäisevän sylinterit lähemmäksi yläosaa. Teemme lovia kontin päätyseinämiin koukkuun.

Irrotettava muoto useisiin lohkoihin

Video - Cinder block -muoto tekee itsestäsi

Kippauslohkojen valmistus split-muodossa

Lomakkeilla on mitat. Vakiorakennetut mitat ovat 90x190x188 mm, yksityisessä rakennuksessa voidaan käyttää muita mittoja, esimerkiksi 40x20x20 cm. Materiaalin säästämiseksi on parasta käyttää lomakkeita, joissa on 4-6 korttelia ja sylintereitä (neliöitä), jotka muodostavat onteloita.

Metal kotitekoinen muoto (irrotettava) on seuraavanlainen.

Sylinterit reikiä varten

Lohkojen valmistuslomake

Harkitse vaiheittaista prosessia hiutaleiden valmistukseen.

Vaihe 1. Vaivaa liuos betonisekoittimessa.

Vaihe 2. Nukahtaa leijuu sekaan muotoomme. Tällöin seos on paksu. Voit myös käyttää vetistä ratkaisua.

Vaihe 3. Varmista, että liuos täyttää säiliön tasaisesti. Tehdäksesi tämän, me tampaamme kaadettua liuosta. Hallitsemme lomakkeen täyttämistä kaulaan. Kohdista yläkerroksen spatulilla.

Vaihe 4. Jos liuos on kuiva, käytä erityistä suojusta, jonka reiät limittyvät muottiin. Tämä laite auttaa muuttamaan hiutaleemme. Nestemäisen liuoksen tapauksessa tällaista korkkia ei sovelleta.

Vaihe 5. Siirrämme yksikkömme avoimeen alueeseen edelleen varastointiin. 30-40 minuutin kuluttua irrota pohja, sivut ja yläkansi. Parannetaan paremmin hiekkolohkoa, joka on samanlainen kuin seinän yläosa ja pitkittäisnauha, jossa on sylintereitä tavanomaisella vasaralla.

Vaihe 6. Täydellinen kuivaus vaatii vähintään yhden päivän.

Kynttilöiden tuottaminen kone-värähtelijällä

Vaihe 1. Sekoitamme ratkaisumme mittasuhteiden mukaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä oikeaan vesimäärään, koska sementtilohkot eivät saa levitä, kun otat ne pois muotista.

Ratkaisu lohkojen valmistukseen

Jotta saadaan selville seoksen oikea sakeus, suorita pieni testi. Purista ratkaisu kädessäsi: jos se liitetään siihen ja kun se putoaa maahan, se ei ole hämärtynyt, tämä on hyvä ja oikea ratkaisu.

Vaihe 2. Täytä lomake ratkaisu, jossa on liukumäki.

Liuota ratkaisu liu'ulla

Vaihe 3. Käynnistä laite 2-4 sekunnin ajan, minkä jälkeen ladattu koostumus tiivistetään. Tasaa seos kädet siten, että raudatangot (sylinterit) ovat näkyvissä.

Vaihe 4. Jos lomakkeessa ei ole tarpeeksi seosta, sinun on lisättävä se, työnnä kiristin ja kytke virran uudelleen päälle. Muodostuksen loppuunotto osoittaa rajoittimien kiinnittimen vedon.

Vaihe 5. Jälleen meidän vibromuotoilun pitäisi olla päällä 6-10 s.

Vaihe 6. Sulje yläkansi sylinterien reikiin. Ja teemme toisen tampingin nostamalla ja laskemalla kansi 4-5 kertaa.

Vaihe 7. Sitten, sulkematta laitetta, lomake poistetaan, riittää auton ottaminen itsellesi.

Värähtelyn avulla tapahtuvan siirtymän aikana voidaan valmistaa jopa 500 hiekkalaattaa.

Vaihe 8. Kuivaa lohkot 5-10 päivää. Tuloksena olevien rakennusmateriaalien täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukauden kuluttua, kun kosteuden on oltava korkea ja ilman lämmin.

Vaihe 9. Päivän jälkeen lohkot voidaan siirtää tallennuspaikoille (ne eivät murtu), mutta ne voidaan asettaa vasta viikon kuluttua. Ja jos loppujen lopuksi lisätään liuoksen pehmitintä, sen jälkeen 6-8 tuntia niitä voidaan siirtää ja säilyttää.

Tietenkään sinun ei pitäisi ostaa värähtelevää laitetta yksittäiselle tuotannolle, mutta sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota tampereihin, kun luodaan hiekkalaatikkoja (tuotteen laatu riippuu tästä prosessista). Tällöin voit käyttää tavanomaista hiontavibraattoria, johon on tarpeeksi laita lomake seokseen.

Video - Cinder-lohkojen valmistus kone-värähtelijällä

Karkeiden lohkojen säilytysominaisuudet

Säilytä saadut tuotteet pyramidipilareissa välittömästi sata kappaletta.

Samaan aikaan ne on pinottu pienillä aukkoilla. Sinun tarvitsee vain kuivaa materiaali pari kuukautta - niin voit alkaa rakentaa kylpyläosastoa, laajennusta tai varikkoa.

Mitkä ovat kuonan tuotannon ominaisuudet?

Kuorien valmistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kuivaukseen. Joten esimerkiksi kaikki himmennys tai epätasaisuus heikentävät rakennusmateriaalia. Toinen vaatimus materiaalin laadusta on geometria. Suuri määrä väärinkäytöksiä ja puutteita - edellytys nousevien kustannusten viimeistelyyn pystytettyjen seinien. Siksi tuotteen valmistamiseen kannattaa täyttää lomake tai vibroimu. Älä jätä liuosta liu'uksi liu'ulla, koska tärinä kallistaa seoksesi.

Lomakkeen täyttöesimerkki

Jotta plastiheys paranee liuoksen sekoittamisen yhteydessä, älä unohda pehmittimen täyttämistä laskemalla 5 g yksikköä kohden. Tämä säästää tuotetta mahdollisista halkeiluista, lisää vahvuutta ja huurtumista. Pieni kylpyamme voidaan valmistaa käsin käsin, mutta betonisekoitin auttaa nopeuttamaan prosessia. Riittää, että voit ostaa tai lainata pienen yksikön hetken, kapasiteetillaan 02-0.5 cu. m.

Video - kotitekoinen betonisekoittimet

Ennen kuin seos valmistetaan 5-6 tuntia ennen tätä kostuta kuona. Tämä mahdollistaa paremman sidoksen sementin jyvien ja täytefraktion välillä. On huomattava, että jos täytät puu- tai metallimuotit ilman tärinää, seoksen tulisi olla vetistä.

Hyödyt ja haitat hiutaleiden käyttämisestä

Kärrylohkon etuja ovat:

 • mahdollisuus valmistaa kesämökillä tai yksityisessä talossa;
 • materiaalin kuivaus voi tapahtua sekä autoklaavissa (teollisuustuotannossa) että ulkoilmassa (itsenäisellä tuotannolla);
 • karkeiden lohkojen rakentaminen aiheuttaa minimaalisen lämpöhäviön;
 • edullinen materiaali;
 • rakennuksen rakentaminen toteutetaan nopeasti, kun otetaan huomioon lohkojen suuri koko;
 • kun sekoitat ratkaisua, voit muuttaa osuuksia antamalla sille tiettyjä ominaisuuksia;
 • sinulla on valta tehdä kaikenkokoista hiekkalaattaa.

Käsintehdyt lohkot

Sementtilohkon haitat:

 • alhaiset huurteenkestävyysluvut, mutta erityisen lisäaineen avulla niitä voidaan lisätä;
 • ympäristöystävällisyydestä on epäilyksiä erityisesti masuunikuolle valmistetuista tuotteista;
 • nesteen imeytymisen ominaisuuksien osalta aineella on voimakas kosteuden absorptio vaatii erityisiä suojapinnoitteita;
 • epävakaus (korkean nousun rakentamiseen tämä materiaali ei selvästikään ole sopiva).