Kuinka mitata betonin kuutio

Etkö osaa laskea säätiön kuutio-kapasiteettia? Älä huoli! Tutki vain suosituksiamme ja täytä tietosi.

Itse asiassa, jotta laskettaisiin pohjan kuutiokapasiteetti, riittää virkistää algebrallisen ja geometrian koulukurssin muistot.

Lyhyesti sanottuna tämä on hyvin yksinkertainen tehtävä ja olemme valmiita antamaan sinulle lyhyimmän tavan ratkaista se.

Kuinka laskea betonin määrä säätiölle?

Useimmissa tapauksissa betonin määrää pidetään muodoltaan kuutioina. Toisin sanoen, mikä on sisäosan muodon määrä ja niin paljon pitäisi tilata (tai valmistaa) betonia.

Lisäksi muottien kuutio- kapasiteetti voidaan määrittää laskuasteessa valmiiden rakenteiden piirustusten ja tietojen mukaan. Ja viimeinen vaihtoehto on hieman tarkempi kuin ensimmäinen.

Yksinkertaisten ratkaisujen fanit voivat kuitenkin käyttää erityistä laskinta - säätiön kuutiokapasiteetin laskenta - erityisohjelma, joka syöttää pohjan oletetut mitat (pituus, leveys, korkeus, seinämän paksuus). Tämän seurauksena ohjelman käyttäjät saavat paitsi tarkan laskelman käytetyn liuoksen tilavuudesta, mutta myös suosituksia itsenäisestä betonin valmistuksesta hiekasta, sementistä ja rauniosta.

Kuten näet, laskentata alustan ja äänenvoimakkuuden tilavuutta sekä säätiön täyttämiseen käytettävän ratkaisun määrää voidaan monin tavoin laskea. Lisäksi tekstissä esitetään yksinkertaisimmat laskentamenetelmät, jotka on mukautettu perustan erityiseen suunnitteluun.

Monoliittisen levyn kuutioarvon laskeminen

Tällainen pohja on monoliittinen, suorakulmainen suuntaissärmiö, jonka pinnat voidaan mitata valmiilla muottielimillä tai piirustuksilla.

Tällaisen muottien tilavuus lasketaan yksinkertaisesti - tämän vuoksi sinun on kerrottava pohjan pohjan ja korkeuden taso. Pohjan pinta-ala on yhtä suuri kuin tulevan grillaamisen leveyden ja pituuden tuote.

Jos siirrymme sanamuodosta lukuihin, säätökerroksen kuutiomäärä, jonka mitat ovat 10x12 metriä ja laattojen korkeus 0,4 metriä, on 48 kuutiometriä (10m x 12m x 0.4m = 48 m3).

Tietyille laskelmille on tietysti vähennettävä vahvistusverkon määrästä, mutta tällaiset mitat tekevät tällaisista laskelmista merkityksetön.

Ribbonpohjan kuutio-kapasiteetin laskeminen

Nauhapohja on sama suorakulmainen suuntaissärmiö, vain ontto sisäosa. Myös pohjan sisällä voidaan sijoittaa elementtejä sisäosien tukemiseksi.

Hiukan monimutkaisesta muodosta huolimatta nauhamuotojen määrä voidaan laskea ilman paljon vaivaa. Tätä varten vähennetään muotin ulkoseinien muodostaman suorakulmaisen suuntaissärmiön tilavuudesta samankokoisen geometrian muoto, joka muodostuu muotin sisäseinistä.

Tämän jälkeen saadun tuloksen avulla voit lisätä sisäisten levytasojen tukemia sisäisiä nauhoja. Lisäksi poikittaiset sisäiset nauhat (suhteessa julkisivun etupuoleen) pidetään yhtenä suuntaissärmiönä ja pitkittäissuuntaisina - kahta rinnakkaislaippaa pitkin, poikittaisen nauhan viereen.

Ja jos siirrytte kaavasta numeroihin, niin 10 metriä 12 metriä, jonka nauhan leveys on 0,4 metriä ja upotettu maahan 2 metriä ja täydennetty yhdellä 0,5 metrin paksuisella nauhalla, lasketaan seuraavasti:

 • Määritä ulkoisen suuntaissärmiön 10m x 12m x 2m = 240 m3 tilavuus.
 • Laskemme sisemmän suuntaissärmiön (10-0.4-0.4) mx (12-0.4-0.4) mx 2 m = 206.08 m3 tilavuuden.
 • Laskemme 240 m3 - 206.08 m3 = 33,92 m3: n tilavuuden eron - tämä on tilavuus, jonka nauha on rakennuksen laakerin seinien alla.
 • Sisemmän nauhan tilavuudet lasketaan yksinkertaisesti (10-0,4-0,4) mx 0,5m x 2m = 9,2 m3.
 • Kokonaistäyttömäärä on 33,92 m3 + 9,2 m3 = 43,12 m3.

Pylväsperustan pylvään laskeminen

Pylväspohjan kuutio kapasiteetti määritellään kahden geometrisen kuvion summana - leveä ja matala rinnankylpypohjainen pohja sekä korkea ja kapea parallelepiped-pylväs.

Tätä arvoa kerrotaan tukipylväiden kokonaismäärällä, jotka sijaitsevat julkisivualueen kehällä 2 metrin välein.

Kuvissa talon alle 6x6 metrin pylväspohjan tilavuus, jolloin pylväiden kokonaismäärä on 20 kappaletta (neljä nurkkaa ja 16 väli), joiden pohjat ovat kooltaan 0,5x0,5x0,2 metriä ja pylväitä 0,3x0,3x0,8 metriä, lasketaan seuraavasti:

 • Emäksen kokonaistilavuus on 20 x 0,5 x 0,5 x 0,2 = 1 m3.
 • Pylväiden kokonaistilavuus on 20 x 0,3 x 0,3 x 0,8 = 1,44 m3.
 • Kokonaistäyttömäärä on 1 + 1,44 = 2,44 m3.

Laskeutuneen pohjan laskenta monoliittisella grillatauksella

Tämäntyyppisen pohjan kuutio lasketaan pylväiden (sylinterien) ja grillilevyn (suorakulmainen suuntaissärmiön) kuutioarvon summana. Eli kuten aiemmissa tapauksissa, jaamme kompleksisen täytteen joukoksi yksinkertaisia ​​muotoja, ja laskettuaan niiden äänenvoimakkuuden, saavumme halutun tuloksen.

Lisäksi sarakkeen tilavuus lasketaan sen pohjan alueen ja korkeus alhaalta grilliarvon alemmalle rajalle. Ja alustan pinta (ympyrä) on yhtä kuin neljäsosa kaksinkertaisen halkaisijan ja vakion π (3,14)

Numeerisesti lasketaan 20 pilarin halkaisijaltaan 0,4 metriä ja 2,5 metrin syvyyteen perustuvan perustan kuutiokapasiteetti, joka tukee grillausta, jonka mitat ovat 10x12x0,3 metriä, lasketaan seuraavasti:

 • Pylväiden tilavuus on 20 x (1/4 x 3,14 x 0,4 x 0,4) x 2,5 = 6,28 m3.
 • Grillitilavuus on 10 x 12 x 0,3 = 36 m3.
 • Kokonaistilavuus on 36 + 6,28 = 42,28 m3.

Miten lasketaan betonin määrä säätiölle

On tärkeää määrittää perustilaan perustuvan betonin määrän oikea laskeminen useista syistä. Kehittäjän on tiedettävä seoksen tarkka määrä, joka tarvitaan toimituksen suunnittelemiseen vähimmäismäärän automixer-lentojen osalta. Tällöin säätiön koko tilavuuden täyttämisen jälkeinen materiaalin puute aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia puuttuvan tilavuuden toimittamisesta. Myös betonin maahantuonti vaadittuja suurempia määriä menetetään: tässä tapauksessa "ylimääräinen" konkreettinen betoni on yksinkertaisesti puuttumatta. Lisäksi monoliittisen betonin asentamisen tekniikka vaatii vähimmäismäärän kylmäliitoksia. Mahdollinen pohja on kaadettava mahdollisimman nopeasti, ilman tuoreita seoksia jo takavarikoidusta betonista. Artikkelissa kuvataan kuinka lasketaan betonin kuutiokapasiteetti erityyppisille säätiöille, jolloin voit välttää tarpeettomia kustannuksia ja rakentaa oikean teknologisen kierron.

Betonin tilavuuden laskentamenetelmät

On olemassa kaksi laskentamenetelmää - yksinkertainen "manuaalinen" tai automaattinen. Toinen on erikoistunut tietokoneohjelma, jossa syötetään alustavat tiedot (perustan tyyppi, mitat, syvyys jne.) Ja konkreettimäärän laskelmien tulokset kirjataan välittömästi tarvittaviin muutoksiin. Ohjelma tarjoaa lisäksi viitteitä ja muita tietoja tietyistä ominaisuuksista. "Manuaalinen" -menetelmällä käytetään geometrian kurssien kaavojen laskemista lukuihin, joilla on eri muodot kellarialueelta. Laskettu tilavuus voidaan saada mallitiedoista sekä asennetusta muottirakenteesta.

Toinen menetelmä on tarkempi, koska otetaan huomioon todelliset määrät, joihin konkreettinen on otettava. Rakennusten monimutkaisten perustyyppien määrät määritellään useiden komponenttien määrän summaksi. Muotoilun vahvistusverkon korjausta ei pääsääntöisesti oteta huomioon sen merkityksettömän vaikutuksen lopputulokseen. Annamme esimerkkejä betonimäärien laskemisesta erilaisille säätiöille.

Strip-säätiö

Alustan tämäntyyppisen rakenteen kannalta on suorakaiteen muotoinen tai monimutkaisempi muotoinen nauha, jossa sisäpuoliset osuudet väliseinän alapuolella. Betonimäärän laskemiseksi suorakulmaisella pohjalla sinun on vähennettävä parallelepipedin tilavuus rinnakkaispipedin tilavuudesta, mitat ulkoreunaa pitkin sisempiä ääriviivoja pitkin. Tuloksena on säätiön nauhan määrä. Sisäiset väliseinät voidaan jakaa saman osion osiin kunkin osan laskemiseksi erikseen. Kokonaistilavuuden määrittämiseksi summataan kaikkien tällaisten sivustojen volyymit.

Esimerkki 1

Strip-pohjapiirros esimerkki konkreettisen kuutiokapasiteetin laskemisesta.

 • Ulkoisen ääriviivan tilavuus on 10 x 8 x 2,4 = 192 m³
 • Sisäisen ääriviivan tilavuus - 143,63 m³.
 • Ulomman osan tilavuus ympärillä on 192 - 143, 63 = 48, 4 m³
 • Sisäosan (8,8 + 6,2) x 0,6 x 2,4 = 17,72 m³ tilavuus on poikkileikkauksen alueen tuote ja kokonaispituus m.
 • Yhteensä tarvitsemme 66,13 m³ valukappaleita.

Laskelmat tässä tapauksessa tehtiin piirustusten mukaan. Määritettäessä betonin määrää asennetussa muottipesässä, sinun on tehtävä mittaustulokset ja tehtävä tarvittavat laskelmat.

Pile-pohja

Helppokäyttöinen rakenne tarvittavan määrän laskemiseksi. Betonin tilavuuden laskemiseksi on tarpeen määrittää kunkin yksittäisen paalun tilavuus ja moninkertaistaa se paalujen lukumäärällä pohjassa. Pilat ovat useimmiten maahan upotettuja putkia, jotka sitten kaadetaan betonilla.

Esimerkki 2

 • Paalujen määrä - 30 kpl;
 • Pahan halkaisija - 0,2 m;
 • Haudan syvyys (täyttö) 2,0 m.

Määritä yhden paalun poikkipinta-ala ja kertomalla se syvyydellä, saamme yhden paalun laitteelle tarvittavan betonin määrän. Laskelmissa 3.14 on vakio "Pi", 0.1 on kasa säde, 2.0 on täyttömäärä m.

3,14 x 0,1 x 0,1 x 2,0 = 0, 0628 m²

Yhteensä 30 paalua tulee täyttämään:

0, 0628 x 30 = 1,88 m³ betoniseosta.

Jos kasaosa on suorakaiteen muotoinen, niin paalun tilavuus määräytyy sivujen pituuksien ja täytön syvyyden perusteella.

Laattoalaptio

Tämäntyyppisen perustuksen kannalta on yleensä suorakulmio, jonka mitat voidaan määrittää piirustusten avulla tai mitata itse asennettu muotti. Valettavan betonin määrä määritetään yksinkertaisesti alueen tuotteen korkeuteen. Alueen pituus määräytyy pohjan pituuden mukaan.

Esimerkki 3

 • Säätöpituus - 10 m;
 • Leveys - 8 m;
 • Syvyys - 0,4 m.

Säätiön betonin määrä on yhtä suuri kuin näiden ominaisuuksien tuote:

10 x 8 x 0.4 = 32 m³

Laattaperusta voi olla suunnitelman monimutkainen muoto. Tällöin yleissuunnitelma on jaettu useisiin yksinkertaisiin osiin, kunkin alueen pinta-ala määritetään ja kokonaispinta-ala lasketaan lisäämällä.

Porattu pohja monoliittisella grillatahalla

Laske tämän tyyppisen alustan tilavuus on hyvin yksinkertainen. Tätä varten on välttämätöntä jakaa se kahteen osaan - pilarin tukeen, mittaristoon ja laskea niiden kunkin tilavuus. Rostverk on konkreettinen monoliittinen laatta, jonka tilavuuden laskenta on esitetty aikaisemmissa esimerkeissä. Pino-osan tilavuuden laskeminen on samanlaista kuin laskostetun pohjan pylväsosan laskeminen. Valukappaleen kokonaismäärä kuutiometreinä määritetään lisäämällä betonin tilavuudet kunkin näiden osien täyttämiseksi.

Miten tilata konkreettisia

Täytettävien betonikuorien määrän oikea laskeminen on tärkeää, mutta ei tarpeeksi välttää ennakoimattomia kuluja. Jos betoni on suunniteltu toimitettavaksi valmistajasta säätiölle, betonin valmistuksen ja hyväksymisen järjestämisen on oltava virheetöntä. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota:

  • Muottien on oltava asennettuna ja valmiina betonille. Laatoituksen asentaminen tulisi antaa ammattilaisille. Jäykkä ja kestävä rakenne kaatamisen jälkeen pitää betonin muuttamatta muotoa.
  • Anna sekoittimen pääsy purkamispaikkaan. Jos pohja on suuri alueella, on suositeltavaa valmistaa useita tyhjennyspisteitä kaatamisen työvoimakustannusten alentamiseksi. Asiakkaan on lisäksi maksettava yksinkertainen purkaussekoitin, joten sinun on otettava betoni niin nopeasti kuin mahdollista.
Kaatopaikan sekoitin

 • Jotta vältät toimittajalta ristiriidat toimittajan kanssa, suosittelemme varoittamaan myyjää siitä, että tarvittavan betonin määrä lasketaan ja kysy, että sekoittimet ladataan lähetysasiakirjojen mukaisesti.
 • Ennakko olisi määritettävä ja tilattava lisävarusteiden toimittajalta betonin purkamiseksi (letkut, kuljettimet, betonipumput jne.).
 • Betonin betonin purkamisen yhteydessä mahdolliset vahingot, jotka aiheutuvat vahingossa tapahtuvista vuodoista, laitteiden ja pumppujen seoksen jäännökset jne. Betonin tilaamista varten on odotettava tällaisia ​​tappioita, kun ilmoitettu volyymi on kasvanut 5-7 prosenttia.

Jos kehittäjä aikoo valmistaa betonityötä rakennustyömaalla, tarvittavan määrän konkreettista laskemista tarvitaan materiaalin hankkimiseksi. Tällöin tärkein merkitys on vaaditun palkkaluokan konkreettisen sekoituksen asianmukainen valmistelu.

Mitä etsit kun rakennat säätiötä

Joissakin tapauksissa säätiölaitteen kustannukset saavuttavat kolmanneksen koko rakennuksen kustannuksista, joten joidenkin kehittäjien halu säästää rahaa osoittautuu surkeiksi seurauksiksi. On myös virheitä, jotka johtuvat esiintyjien kokemattomuudesta ja huolimattomuudesta. Esittelemme lyhyesti, mitä ei pitäisi sallia perustettaessa säätiötä:

1. Perusrakenteen ja maatyypin välinen ero rakennustyömaalla. Erityisesti kaistaleet, jotka on järjestetty stabiileille kuiville maille. Tulvilla mailla on suositeltavaa pino- tai laattarakenteita. Jos suunnitteluratkaisua ei ole, asiantuntijoiden tulisi suositella säätiön tyyppiä.

Seinän halkeamat saostuskannasta

2. Väärä laite pohjaan liuskajohdon alla. Usein yksikkö on järjestetty huolimattomasti, koska häikäilemättömät rakentajat eivät pidä tarpeellisena huolellisesti tekemään työtä, jonka tulosta on vaikea valvoa. Tämän seurauksena kuorman jakautuminen pohjaan osoittautuu epätasaiseksi, pohja "hiipuu" siinä ja sitten halkeamat näkyvät rakennetussa rakennuksessa.

3. Muotojen virheellinen asennus ja sen seurauksena riittämätön ulkoinen betonikerros vahvistuskotelon sulkemisen varmistamiseksi, vahvistus korroosiota. Epävakaa muottipesän kiinnitys.

4. Betonin kuution laskemisen puute. Tämä laskenta on tehtävä, kun itse kaadetaan. Koska betonin komponentteilla on erilaiset ominaisuudet, on tarpeen laskea betonin kuori määrittämään tarkasti materiaalin määrä säätiölle.

5. Rakenteen geometrian virheellinen noudattaminen. Huoneissa on epätasaisia ​​kulmia - ei suurin haitta, joka saattaa johtua epäsäännöllisistä muodoista. Tämän virheen seurauksena voi olla esimerkiksi levyjen pituuden puuttuminen laitteen päällekkäisyydestä.

6. Vahvistuksen tai "säästön" puuttuminen halkaisijoille ja määrille uhkaa se, että säätiö ei kestä kuormaa.

7. Epäpuhtaalla lappu (tai sen puute) peruslohkoista valmistettaessa esivalmistettuja pohjatyyppejä.

8. Huonolaatuinen pohjaproteiini (maaperän ja hiekkakivun tiivistyminen) matalan syvän perustyypin rakentamisen aikana.

Kuinka laskea betonin määrä?

Betoniratkaisuja käytetään pohjan, seinien rakenteen ja lattian täyttämiseen. Ennen tapahtumia on tärkeää valita säätiön rakenne, laskea oikein kustannustaso ja määrittää tarvittava määrä rakennusmateriaaleja. Tietäen miten laskea betonin määrää, voit määrittää rakentamisen arvioidut kustannukset, suunnitella konkreettisen työn kestoa ja välttää odottamattomat kustannukset. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti laskentamenetelmää erilaisten perustusten, sekä seinien ja lattioiden mukaan.

Strip-pohjapiirros

Millä menetelmillä voidaan laskea betonin määrää

Rakennustyötä edeltää hankkeen kehittäminen. Tässä vaiheessa määritetään perustan tyyppi ja lasketaan pohjan rakentamiseen tarvittavan betoniliuoksen määrä. Suunnitteluvaiheessa lasketaan tarvetta ratkaisu monoliittisten seinien ja betonilevyjen valuun. Työn suorittamiseksi tarvittavan betoniseoksen kuutiokapasiteetin määrittäminen suoritetaan betonoitujen rakennusrakenteiden tilavuuden mukaan.

Laskelmien suorittaminen eri menetelmillä:

 • manuaalinen. Se perustuu laskemiseen perustan pohjan, pääseinien ja lattian tilavuudesta. Laskenta suoritetaan vakiolaskimella, jossa käytetään koulujen tilavuuden laskentakaavoja, eikä siinä oteta huomioon konkreettisen kutistumisen kerrointa. Tuloksena oleva arvo on hieman erilainen kuin ohjelmistotyökalujen laskennan tulokset;
 • ohjelma. Ohjelmalle otetut alustavat tiedot siitä, millaisia ​​säätiöitä, mitoituksia, suunnitteluominaisuuksia ja betonibrändiä käsitellään viipymättä. Tuloksena saadaan melko tarkka tulos, jota voidaan ohjata hankkimalla rakennusmateriaaleja peruspohjan, seinien rakentamisen tai lattian täyttämiseksi.
Ominaisuudet laskettaessa betonin määrää

Tarkan tuloksen saavuttamiseksi ei riitä, että otetaan huomioon vain muotin sisäinen koko. Toinen menetelmä on tarkempi, koska online-laskimessa otetaan huomioon kaikki tiedot: säätiön tyyppi, pohjan poikkileikkaus, lujittavan häkki ja laastin merkki.

Valmistautuminen määrittämään betonin määrä - miten laskea ilman virheitä

Laskutoimituksissa on muistettava, että betoniseoksen tarve määritetään kuutiometreinä eikä kiloina, tonneina tai litroina. Manuaalisen tai ohjelmalaskennan tuloksena määrätään sideaineliuoksen määrä, ei sen massa. Yksi tärkeimmistä virheistä, jotka aloittelevat kehittäjät tekevät, on tehdä laskelmia ennen kuin säätiön tyyppi määritetään.

Säätiön suunnittelusta tehdään seuraavat tehtävät:

 • geodeettisten toimenpiteiden tuottaminen, jonka avulla voidaan määrittää maaperän ominaisuudet, jäätymisaste ja vesipiirien sijainti;
 • lasketaan pohjan kantavuus. Se määritetään painon, rakenteen ja luonnollisten tekijöiden perusteella.
Miten laskea betonimassan määrä (tilavuus)?

Betonin tilavuutta on helppo laskea käyttämällä erityisohjelmaa tai online-laskinta, jossa otetaan huomioon monet tekijät:

 • rakennettavan alustan tyyppi;
 • säätiön mitat, sen kokoonpano;
 • sekoitus betonituotetta;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Betonimäärän laskemisen tarkkuus riippuu laskennassa käytetyistä tiedoista.

Ne ovat erilaisia ​​jokaisen perustan osalta:

 • kun lasketaan nauhan pohja, sen mitat ja muoto otetaan huomioon;
 • pylväsperustaan ​​on tärkeää tietää betonipylväiden määrä ja niiden mitat;
 • On mahdollista laskea betonin kuutio kiinteälle laudalle sen paksuudesta ja mitoista.

Tietojen laskemisen täydellisyydestä riippuu tuloksen tarkkuus.

Kuinka laskea betonia kuutioissa säätiölle

Kaikentyyppisille pohja-alueille betonin tarve määritellään kaavalla, jossa otetaan huomioon perustettavien perusrakenteiden kokonaistilavuus. Samanaikaisesti otetaan huomioon myös maahan maahan kaadettu säätiö. Laskelmien suorittamiseen tulisi ohjata projektiasiakirjoissa määritelty koko.

Harkitse, kuinka laskea betonimäärä eri tyyppisille perustuksille:

Konkreettisen ratkaisun määrittäminen kullakin säätiöllä on omat ominaisuutensa.

Kuinka laskea betonin kuutio nauhateollisuudelle

Nauhatyypin perusta on varsin suosittu. Sitä käytetään yksityisten talojen, tytäryhtiöiden ja esikaupunkirakennusten rakentamiseen. Suunnittelu on betonista valmistettua yksiosainen teippi, joka on vahvistettu teräsputkilla. Monoliittinen nauha seuraa rakennuksen muotoa, mukaan lukien sisäiset väliseinät.

Taulukko betoniseoksen koostumuksesta ja mittasuhteista

Monoliittisen nauhalevyn betonin tilavuus lasketaan yksinkertaisen kaavan V = AxBxP mukaisesti. Decipher it:

 • V on betoniliuoksen tarve, ilmaistuna kuutiometreinä;
 • A on perusvöiden paksuus;
 • B - hihnan pohjan korkeus, mukaan luettuna maanalainen osa;
 • P - muodostetun nauhan ääriviiva.

Yhdistämällä nämä parametrit yhteen, las- kme betoniratkaisun kokonaiskuutiomäärä.

Harkitse laskutoimitusalgoritmia nauhapohjalle, jonka mitat ovat 6x8 m, paksuus 0,5 m ja korkeus 1,2 m. Suorita laskenta seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Laske kehä kaksinkertaistamalla sivujen pituus 2x (6 + 8) = 28 m.
 2. Laske poikkipinta-ala kertomalla nauhan paksuus ja korkeus 0,5x1,2 = 0,6 m 2.
 3. Määritä tilavuus kertomalla kehä poikkipinta-alaltaan 28 x 0,6 = 16,8 m 3.

Saadulla tuloksella on pieni virhe, koska se ei ole otettu huomioon betoniteräksen vahvistuksen ja seoksen kutistumisen aikana tärinän tiivistämisen aikana.

Strip-pohjapiirros

Kuinka laskea betonikuori paalutyypin perustalle

Pohja betonipylväiden muodossa on yksi yksinkertaisimmista. Se on lujitetut betonipilarit, jotka ovat tasaisesti sijoitettu rakennuksen ääriviivoihin, mukaan lukien rakennuksen kulmat, sekä sisäisten väliseinien leikkaukset seinien kanssa. Osa tukielementeistä sijaitsee maassa ja siirtää kuorman rakenteen massasta maaperään. Laskentalgoritmissa määritetään betonin kokonaistarve kertomalla yksittäisten sarakkeiden määrä niiden lukumäärän mukaan.

Laskelmissa käytetään kaavaa - V = Sхn, joka tulkitaan seuraavasti:

 • V on liuoksen määrä kaadettaessa pylväitä;
 • S on tukielementin poikkipinta-ala;
 • n on sarakeparametrien kokonaismäärä.

Esimerkkinä projektin vaatimuksista, joihin sisältyy 40: n halkaisijaltaan 0,3 metrin ja 1,8 metrin kokonaispituuden asentaminen, lasketaan tarvittava määrä betonia:

 1. Laske pilarin alue kertomalla kerroin 3.14 säteen neliöllä - 3,14 x 0,15 x 0,15 = 0,07065 m 2.
 2. Laske yksittäisen tuen tilavuus kertomalla sen pinta-alan pituus - 0.07065х1.8 = 0.127 m 3.
 3. Määritä tarvittava määrä seosta kertoimalla yhden paalun tilavuus tukien kokonaismäärällä 0,127 x 40 = 5,08 m 3.
Kuinka laskea betonin kuutio

Tukipylväiden suorakaiteen poikkileikkauksella poikkileikkauksen laskemiseksi on tarpeen moninkertaistaa elementin leveys ja paksuus.

Kuinka laskea betoni pylväsperustaan ​​teräsbetonilla?

Pylväspohjan lujuusominaisuuksien lisäämiseksi tukien ulkonevat osat yhdistyvät vahvistetulla betonirakenteella, jota kutsutaan grillageeksi. Se on valmistettu kiinteän, raudoitetun betoniliuskan tai -laatan muodossa, jossa pylväiden yläosa on betonoitu.

Päättäessä kuinka laskea betonia kuutiossa grillataessa on välttämätöntä suorittaa seuraavat toimenpiteet:

Kuinka laskea betonimäärä liuskajohtojen ja paalujen rakentamiseen

 1. Määritä grillimassan poikkipinta-ala kertomalla sen paksuus korkeudella;
 2. Laske grillimäärän kertomalla poikkipinta-ala rakenteen pituudella.

Saatu arvo vastaa betoniseoksen tarvetta paistopohjan betonisoimiseksi.

Laske betonin määrä pohjaan kiinteän laatan muodossa

Pohjalevytyyppiä käytetään monimutkaisissa maissa, joiden kosteuspitoisuus on korkea. Se pystytti rakennuksia ilman kellarista. Tämän rakenteen avulla voit jakaa kuorman tasaisesti rakenteen massasta maaperään ja lisätä rakennettavan kohteen joustavuutta ja vakautta. Vahvikkeen käyttö mahdollistaa laattojen perustan lujuuden lisäämisen. Suunnitelma on suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen teräsbetonilaatta.

Kuinka laskea betoni-kuutio tätä mallia varten? Se on melko yksinkertainen käyttäen seuraavaa kaavaa - V = SхL.

Miten laskea betonin määrä

Dekoodausmerkintä:

 • V on betoniseoksen tilavuus laattojen valua varten;
 • S on pohjalevyn ala poikkileikkauksessa;
 • L on pohjarakenteen pituus.

Laskenta-algoritmille on 12 metrin pituinen, leveys 10 m ja paksuus 0,5 m.

 1. Määritä alue kertomalla levyn leveys paksuudeltaan 10x0.5 = 5 m 2.
 2. Laske alustan tilavuus kertomalla rakenteen pituus 12 x 5 = 60 m 3: n alueella.

Tulokseksi saatu arvo vastaa betoniseoksen tarvetta. Jos laattojen pohjalla on monimutkainen kokoonpano, se on jaoteltava suunnitelmasta yksinkertaisempaan muotoon ja laske sitten kunkin alueen pinta-ala ja tilavuus.

Kuinka laskea betonikuori seinämille

Massiivisten rakennusten rakentamiseen pystysuorat betonirakenteet, teräsvahvisteiset. Rakennusmateriaalien tarpeiden selvittämiseksi rakennuttajat joutuvat kohtaamaan ongelman, jossa lasketaan betonimäärä tällaisille rakenteille. Laskelmien suorittamiseksi käytä seuraavaa kaavaa: V = (S-S1) xH.

Uskomme kaavassa merkinnän:

 • V on betoniseoksen määrä seinämille;
 • S on seinäpinnan koko pinta-ala;
 • S1 - ikkunoiden ja ovien aukkojen kokonaispinta-ala;
 • H on betonielementin korkeus.

Laskutoimituksissa aukkojen kokonaispinta-ala määritetään summaamalla yksittäiset aukot. Laskentalgoritmi muistuttaa betonituotteen määritystä laattapohjalle ja sitä voidaan helposti suorittaa itsenäisesti laskimen avulla.

Kuinka laskea betonikuutio täyttämään lattia

Lattian kuormituskyvyn lisäämiseksi ja sen tasaisuuden varmistamiseksi tehdään betonipinnoitus. Kun betoni on asetettu, tällainen pinta toimii pohjana lattian tai keraamisten laattojen asettamiselle. Murtumisen estämiseksi muodostuneen betonipinnoitteen paksuus on 5-10 cm, mikä johtuu siitä, että ohuempi materiaali halkeilee käytön aikana. On tärkeää laskea betoni-kuutio oikein siten, että muodostettu kerros on vahva ja sen paksuus on hankkeen mukainen.

Ratkaisun määrää V = Sxh on helppo tulkita:

 • V on kaadetun materiaalin määrä;
 • S on betoniteräksen kokonaispinta-ala;
 • h on betonipohjan paksuus.

Tarkastelkaamme, kuinka tehdään laskelmat huoneelle, jonka mitat ovat 6x8 m ja betonipohjan paksuus 0,06 m:

 1. Määritä lattian pinta-ala kertomalla huoneen pituus ja leveys - 6x8 = 48 m 2.
 2. Laske betoniseoksen koostumus levyn muodostamiseksi, kerrottu alue kerroksen paksuuden mukaan - 48x0,06 = 2,88 m3.

Edellä mainitun algoritmin avulla voit helposti määrittää betoniseoksen määrän lattiaa betonoitavaksi. On tilanteita, joissa karkealla pinnalla on kaltevuus. Tällöin muodostetulla kerroksella on erilainen paksuus huoneen alueella. Tässä tilanteessa voit käyttää kerroksen keskimääräistä paksuutta, mikä vähentää laskelmien tarkkuutta.

Johtopäätös - miksi sinun täytyy tietää kuinka laskea betonin kuutiota

Rakennustöiden ja suunnittelun harjoittaminen itsenäisesti tuottaa konkreettista ratkaisua tai ostaa sitä betonituotteita valmistavilta yrityksiltä vaaditussa määrin, on tärkeää tietää, kuinka betonin määrää voidaan laskea. Tämä mahdollistaa tulevien kustannusten määrän ennakoinnin, rakennusmateriaalien hankkimisen ajoissa ja työn loppuun saattamisen aikataulussa. Voit tehdä laskelmia joko manuaalisesti laskimella tai käyttämällä ohjelmistotyökaluja. Tärkeintä on hallita laskentamenetelmä ja käyttää luotettavia tietoja määrittämään betonin määrä.