Luonnonkivi

Nykyään rakennusmateriaalimarkkinoilla on valtava valikoima viimeistelyvalmisteita, ja tässä numerossa on viimeistely luonnonkivi. Nyt tämäntyyppinen tuote on todellinen suosio, jossa luonnonkivet reunustavat julkisivuja, säätiöitä, aidat ja jopa sisätiloissa käytettävät! Monet tästä aallosta, mukaan lukien rakennusyritykset, käyttävät aktiivisesti luonnonkiveä esikaupunkirakenteissa, ja aivan oikein siksi, että villi kivi on vähiten alttiita korroosiolle, toisin kuin esimerkiksi keraamiset tai posliiniset keraamiset laatat.

"Vitsaukset", kun asetetaan villikivi

Mutta on olemassa toinenkin ongelma - jos ympäristöön kohdistuva ympäristövaikutus on vähäinen (lämpötilan, kosteuden ja mekaanisten vaurioiden muutokset), niin ei voida sanoa ratkaisuista ja liimoista, joihin todellinen kivi asetetaan. Ja jonkin ajan kuluttua voimme tarkkailla, miten vuori alkaa hitaasti mutta varmasti siirtyä pois seinältä.

Koska tämä tapahtuu? Tärkein tekijä tässä on lämpötilakerroin, jos seinää ja liuosta, johon luonnonkivi asetetaan, lämmitetään huoneen sisäpuolelta, kivi jäähdytetään talvella ulkopuolelta, minkä seurauksena se laskee fysiikan lain mukaan ja laajenee kesällä.

On vielä yksi tekijä - tämä on pudotus ilmakehän paineeseen ja kosteuden eroihin huoneen sisällä ja sen ulkopuolella, mutta tässä ei ole kyse siitä, haluaisin puhua siitä, miten päällystää luonnonkiveä omilla kädilläsi, jotta tämä kivi voi olla vähintään rakennuksen itsensä, mutta tee se koska se osoittautui niin vaikeaksi ja asia ei ole rakennusseosten, laastien tai sementin laadussa, kaikki on paljon yksinkertaisempaa ja yleisempiä, siellä on pieni temppu, josta Natural Stone -kanava ja videonohjain asettavat kiven päin vuodessa odnym kivilaatat. Hyvää katselu!

erä

Nykyään villi kivi on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista viimeistelyyn. Luonnon kauneus ja erinomaiset fyysis-tekniset ominaisuudet mahdollistavat sen käytön rakennuksen julkisivun ja maisema-puutarhan maiseman järjestämisessä. Tällä materiaalilla on kuitenkin useita haittoja. Korkeat kustannukset, jotka ovat täysin riippuvaisia ​​kenttäkehityksen ja kaivostandardien tekniikasta, luonnonkiven varsinainen asentaminen ei ole yksinkertaista eikä vaadi erityistä työkalua vaan myös tiettyjä taitoja. Artikkelissa käsitellään villikiviä.

sisältö:

Nykyään tarjolla on valtava valikoima markkinoilla ja keinotekoinen kivi, joka täydentää luonnollisen kiinteän mineraalin koostumusta ja koostumusta.

Ja sillä on myös seuraavia etuja:

 • vastustuskyky lämpötilavaihteluille;
 • pieni osuus;
 • kulumiskestävyys;
 • värinpitävyys;
 • kestävyys;
 • edullisia kustannuksia.

Sen eduista voit lisätä absoluuttisen yhteensopivuuden muiden materiaalien kanssa. Kivestä valmistettu polku harmonisesti näyttää mistä tahansa maisemasta. Kyllä, ja loppuun kellari voidaan tehdä talojen rakennettu eri materiaaleista.

Wild Stone Soveltamisala

Riippuen siitä materiaalista, josta paloelementit on tehty, määritetään soveltamisala. Joten kipsiin perustuvia kiviä käytetään sisustukseen. Eduista voidaan havaita sen kevyt paino, erinomainen työstettävyys ja ympäristöystävällisyys.

Sementtipohjaiset laatat on suunniteltu julkisivuihin, julkisivuihin ja socle-rakenteisiin. Se on myös laajalti käytössä viereisen alueen järjestelyssä:

 • kun avataan avoimia terasseja, kulkuväyliä ja kävelyreittejä;
 • portaita, askeleita, rajoja;
 • kun upotetaan altaita, jousia ja muita vettä;
 • jossa on upea Alppien kaupungin muotoilu, pienet arkkitehtoniset muodot, veistokset.

Usein tätä materiaalia käytetään seinien osittaiseen koristeluun rakennuksen sisällä. On syytä muistaa, että tulisijat ja uunit ovat esteettisesti houkuttelevia ulkonäköä, valitaan lämmönkestävä vastine.

Asettaminen villi kivi

Asennus- ja keinotekoinen prosessi sekä luonnonkivi ovat samankaltaisia ​​kuin muuraustyöt, joten työn erityiset vaikeudet tulisi syntyä. On olemassa kaksi tekniikkaa, jotka perustuvat materiaalin sidontaan sitovien ratkaisujen avulla tai ilman sitä.

 • Märkä tapa. Tällaisen menetelmän asettaminen on erityisen vahvaa ja luotettavaa. Ihanteellinen pystysuorille pintoille, joten voit rakentaa minkä tahansa korkeuden ja muodon rakenteita. Tällä menetelmällä elementtien kokoa ei tarvitse muokata - tyhjä tila täytetään liimaseoksella ja myös liittää tiiviisti kiviä sekä pintaan että toisiinsa. Sitä voidaan käyttää hiekkasementtiseoksella tai laattaliimalla.
 • Kuiva tapa. Tätä tekniikkaa käytetään alhaisten aidojen, aidojen tai lattiamallien, alustojen rakentamiseen. Ei ole helppoa asentaa kiveä niin sanottujen raunioitujen reunojen kanssa, täällä tarvitset jonkinlaista kokemusta ja taitoa. Saatu aukko on täynnä pieniä kiviä, savea tai hiekkaa.

Kaikki mitä tarvitset tietää kuormituksista

Kivenmateriaalina käytettäessä on otettava huomioon kalkkikiven paksuus, täällä ei ole tarkoitettua kiveä, vaan vapaamuotoinen laatta, jolla on epätasaiset reunat.

 • Pystysuorat pinnat (seinät, kaiteet jne.) On tehty 2 cm: n paksuisista kiveistä;
  1. polkujen, jalankulkijoiden tai polkupyörän kulkureittien, terassien tai avoimien kuistien järjestämiseksi, materiaalia käytetään 2 - 3,5-4 cm paksuina;
  2. kulkuteitä, paikoita, joilla on voimakasta kuormitusta, asetetaan kalkkikivellä, jonka paksuus on vähintään 4 cm.
 • Kun työskentelet pystysuorilla tasoilla, alempien rivien päälle asetetaan suurempia elementtejä. On tärkeää varmistaa, että vaakasuuntaiset nivelet siirtyvät paikalleen, täällä sinun on käytettävä muurattuihin sääntöjä. Rakenteen kulmat ovat kiviä kestävämpiä kiviä.
 • Ruoppaus alustamisen aikana tai raiteiden järjestäminen tehdään eri syvyydessä, tämä parametri riippuu käyttökuormista. Jalkakäytävillä kävelyalueilla pohjan alapuolella oleva syvyys voi olla noin 30 cm. Jos henkilöautojen oletetaan kulkenevan, kaivon seinien korkeuden on oltava vähintään 50 cm.
 • Betonirakenteen betonointi tehdään ennen käyttöönottoa varten tarkoitettuihin rakenteisiin sekä jos maaperä joutuu siirtymään ja pienellä materiaalipaksuudella (enintään 3 cm).
 • Pieni pullistuma niiden keskiosassa estää kosteuden kerääntymisen poluilla ja syillä.

Luonnon kiven levittämisen perussäännöt

 • Villikiviä varten on yksi asennuskuvio - mielivaltainen, koska rikki muoto ei salli kaaren muotoilua tai peräkkäin. Ennen töitä sinun tulee huolellisesti harkita elementtien sijaintia ja niiden väriyhdistelmää. Joskus improvisaation hedelmät eivät vastaa lopullista esitystä.
 • Kalkkikiven sävy voi vaihdella, joten kun se on asetettu, on tärkeää pohtia tätä vivahteita. Ero ei ollut niin ilmeinen, elementit sijoitetaan satunnaisesti vuorotellen toisen ja toisen osapuolen kanssa.
 • Jos materiaalissa on suhteellisen pienet muodon ja koon eroja, voit laatia useita rivejä ja hahmotella niiden järjestystä numeroimalla tai riski (merkki liidulla). Tällainen "harjoittelu" lyhentää merkittävästi yleisen tyylin ajankohtaa.
 • Liimaa tai liimaa varovasti kiven päällä ei saa poistaa heti. Tällaiset toimet voivat täyttää vain materiaalin huokoset ja sen jälkeen mitään ei voida tehdä tämän kanssa. Tässä on välttämätöntä, että sideaine kovettuu ja puhdista se sitten varovasti lastalla pyyhkimällä puhdistetut paikat kuivalla kankaalla.
 • Pystysuorilla pinnoilla muuraus alkaa ylimmäisistä riveistä, tämä lähestymistapa minimoi liiman pääsyn jo asetettuihin kiviin.

Perusvaatimukset eri materiaaleille

 • Betonipohjan tulisi olla mahdollisimman sileä, pölystä, vieraista hiukkasista ja ulkonevat elementit.
 • Puupinnalla on alhainen tartunta, eikä sitä voida liittää suoraan siihen. Tätä varten puuta on ensin käsiteltävä vettähylkivillä kyllästyksillä ja kiinnitettävä sitten vahvistusverkko, joka varmistaa liimakiven ja pohjan välisen tarttumisen.
 • Rautapinta on peitetty maalla, ja rautaverkko on asennettu vahvistukseen. Seuraavaksi pohjan rappaus, kuivauksen jälkeen, kivi liimataan.
 • On suositeltavaa käyttää liuosta tai liimaa sekä kalkkikiven pinnalle että takapuolelle niin, että vuoraus on kiinteä ja antaa voimakkaamman kiinnityksen.

No, ei ole tarpeetonta muistuttaa teitä siitä, että noudatetaan horisontaalista kattavuutta, mikä takaa sen mukavan toiminnan.

Luonnon kiviseinät

 • Työ, joka on sekoitettu hiekan, sementin ja pehmittimien liuokseen. Voit myös käyttää valmiita ratkaisuja keraami- tai posliinikartongille (ulkokäyttöön) tarkoitettujen bitumimuovien tai liimojen muodossa.
 • Neulomaseosta levitetään ohut kerros pystypinnalla pienellä alueella siten, että liimalla ei ole aikaa kuivua munintaprosessin aikana. Kiven takaosassa levitetään myös ohuen kerroksen mastille (noin 1,5 cm) ja pienellä puristusliikkeellä kiinnitettynä pohjaan.
 • Elementtien välisten liitosten tulisi olla mahdollisimman yhtenäisiä, joiden leveys ei pääsääntöisesti ole yli 3 cm. Liitosten täyttämiseksi voit käyttää sammutusseosta tai samaa laastia, jota käytetään munimiseen.

Villikivi

 • Sekä sisäisissä että ulkoisissa kulmissa on muodostettu erityisiä kulmia. Tällaiset elementit suuntaavat seinien liitokset ja antavat myös pinnalle täydellisen ja esteettisesti houkuttelevan ulkonäön. Komponenttien sävy valitaan muurausmateriaalin värin mukaan.
 • Ensinnäkin liimamassan kulma on hieman upotettu, ja liimakivi liimataan sen päälle. Elementin leikkaaminen tapahtuu hiomakoneella, johon on asennettu karbidipinnoitettu levy.

Kiven asettaminen vaakasuoralle pinnalle

 • Tässä osassa on useita vaihtoehtoja kalkkikiven asettamiseksi. Päällystyksen yleisistä vaiheista voidaan havaita seuraavat vaiheet:
 • Puutarha, kävelypolut voivat olla suoria tai käämiä, leveitä tai kapeita, niiden muoto ja koko määräytyvät sivuston ulkoasun mukaan. Tapit asetetaan polun viivaa pitkin ja merkkijono vedetään.
 • Poistunut maaperän syvyys 30-50 cm - riippuen odotetun kuormituksen suuruudesta tulevaisuudessa. Mitä intensiivisempää toimintaa, sitä syvemmälle kaivo.
 • Geotekstiilit asetetaan pohjan pohjalle, jonka päälle kaadetaan kerros hiekkaa ja hiekkaa 15-20 cm.

Asettuminen kivi "vzrazbezhku" - puutarha polku

 • Valmistetulla pohjalla kuin kaoottisella tavalla sijoitetaan kivenpurka, tiukasti puristettu hiekkaan. Elementtien välinen etäisyys voi olla 2 cm ja enemmän, sitä suurempi kivi, sitä laajemmat saumat voivat olla. Elementtien välissä oleva ylimääräinen hiekka pyyhkii ja täytetään maaperällä, joka istutetaan myöhemmin ruohonsiementillä.

Kiven asettaminen "kuivaksi" - kävely tai pyöräilyreitti

 • Runkomateriaalikerroksen päälle kaadettiin hiekkasementtiseosta kuivassa (!) Muodossa. Materiaalia, jonka paksuus on vähintään 3 cm, on asetettava vähintään 1 cm: n etäisyydelle.
 • Valmis rakenne kaadetaan vedellä letkusta yritettäessä olla koppauttamasta seosta saumoista. Muutaman päivän kuluttua tarkasta varovasti saumat ja täytä tarvittaessa pienet määrät PCB: tä laimennetut tyhjät aukot. Tämä työntömenetelmä tarjoaa työ- ja aika-kustannuksia, mutta ei vähennä tuloksena olevan radan lujuusominaisuuksia.

"Märkä" kiveä - käytävällä tai polkuja voimakkaasti

 • Muotoa rakennetaan koko polun varrella. Hiekan ja raunion kerros kaadetaan vähärasvaisella betonilla. Jatkuvan kuivauksen jälkeen jatka kalkkikiven asettamista. Se käyttää hiekkasementtiliuosta lisäämällä pehmentimiä tai lateksia. Voit ostaa valmiin kaakeliseoksen, joka vain laimennetaan vedellä.
 • Sideainetta levitetään sekä alustalle (pienille alueille) että kiven taakse. Elementtien välisten saumojen koko jätetään sivuston omistajan valintaan. Asennettaessa kappaleita, ylimääräinen liima poistetaan varovasti lastalla ja tyhjät täytteet täytetään pinnoittamalla.

Vastapäätä Stone Toimittajat

Markkinoilla on monia yrityksiä, jotka tuottavat ja toimittavat keinotekoisia luonnonvaraisia ​​kiviä. Jokainen heistä pyrkii laajentamaan nimikkeistöä ilman laadun heikkenemistä. Eri yhtiöiden tuotteiden kustannuksella ei ole merkittävää eroa, neliöhinta. m määräytyy tuotantoprosessin monimutkaisuuden ja käytettyjen materiaalien perusteella.

Tässä segmentissä voidaan havaita kolme tuotemerkkiä, joiden tuotteista erotetaan laatuominaisuudet ja kohtuulliset hinnat:

 • "Stone of Stone" - yritys on kansainvälisten tutkintotodistusten ja todistusten omistaja. Kiven lisäksi se myy ja siihen liittyvät tuotteet: liitos, vesilukot, liima jne.
 • Kamrock valmistaa tuotteita, jotka ylittävät ulkomaiset analogit tietyissä parametreissä. Oma tukikohta ja suunnittelijoiden henkilökunta auttavat sinua päivittämään tuotevalikoiman säännöllisesti.
 • "White Hills" on 10 vuotta sen olemassaolon markkinoilla, on onnistunut luomaan itsensä luotettavaksi kumppaniksi hyvin järjestetyn logistiikkajärjestelmän ansiosta.

Kivikiven asettaminen: valmistelutyöt ja päällystystekniikat

Luonnon kivi tai kalkkikivi on luonnollinen materiaali, joka on toisin kuin keinotekoinen kivi, on kestävä ja ympäristöystävällinen.

Luonnonmukainen kivi on melko monimutkainen ja aikaa vievä prosessi. Plitnyakin itse on hyvin raskas ja lisäksi epätasainen.

Seinään kiinnitettävän luonnonkiven kiinnitys ja asennus.

Sillä välin tätä materiaalia käytetään laajalti rakennus- ja viimeistelytehtäviin.

Jotta kammata asetetaan, päätämme mitä välineitä me tarvitsemme:

 • laserohjain ja mittanauha - mittaukseen;
 • perforator sekoittimella tai sekoittimella - liiman ja betonin sekoittamiseen;
 • lastalla tai lastalla - joka on tarpeen liiman levittämiseen;
 • kumisakset - tarkan kiven asettamisen;
 • tärytyslevy - tarvitaan päällysteen tiivistämiseen;
 • Bulgaria - käytetään kalkkikiven leikkaamiseen.

Valmistelutyöt

Luonnonkiven kiinnittyminen seinään.

Ennen kiven asettamista on tarpeen laskea tarvittava materiaali. Laserin hallitsijan tai mittanauhan avulla mitataan jalkakäytävän alapuolella oleva kokonaispinta-ala, josta vähennetään alue, jolle ei aseteta kivenlasketta. Tämä pätee esimerkiksi tapaukseen, jossa rakennuksen kellarissa on luonnonkivi. Tässä tapauksessa vähennä ikkunoiden ja ovien pinta-ala.

Itse materiaali asetetaan marginaalilla. Kun kyseessä on keinotekoinen kivi tai keraamiset laatat, tämä kanta on noin 10%. Koska luonnonkivi ei ole niin sileä, sen kanta voidaan asettaa ja enemmän, varsinkin kun se on valittava - kuorinta tai murentava materiaali heitetään pois.
Seuraavaksi arvioidaan maaperän ja pohjaveden pinnan tasoa. Huomaa, että nämä työt on suoritettava asiantuntijoiden toimesta. Plitnyakin itse on epätasainen ja tämä voi osaltaan vaikuttaa nesteen kertymiseen. Siksi on tarpeen suunnitella viemärit ja kuivatus. Tässä tapauksessa sivuston kaltevuuden pitäisi olla noin 2 astetta. Tällaista monimutkaista maaperänvalmistusta ei kuitenkaan aina vaadita - joskus kalkkikiven asettaminen pieneen hiekkakerrokseen on joskus tarpeellinen ja riittävä. Jos aiot asentaa luonnonkiven polkuja ja / tai parkkipaikkaa, niin et voi tehdä ilman lisämaadoitusta tärisevän levyn avulla.

Valmistelutyö, jolla on erilainen paksuus käytetty materiaali

Jos sisustukseen lisätään sisustuselementtejä tai rakennetaan seinät kokonaan niiden kanssa, on syytä muistaa, että tällaisen huoneen valaisemiseksi tarvitaan paljon enemmän valoa.

Luonnon kivi ei ole tasainen ja sileä materiaali, toisin kuin keinokivi. Esimerkiksi hiekkakivien luonnonkiven paksuus vaihtelee 1-4 cm: n välillä. Tällaisen materiaalin levittäminen on välttämätöntä vain betonin betonin perusteella. Kun levyt ovat kuivia, purkakivi on purettava koon, paksuuden ja sileyden mukaan. Seuraavaksi kivet on pestävä juoksevan veden alla ja kuivattu. On huomattava, että hiekkakiveä on ihanteellinen luonnonmateriaali itsensä asettamiselle. Kalkkikiviä ei suositella ilman suojaavaa käsittelyä.

Jos käytät yli 4 cm: n paksuista villikiviä, sinun on tehtävä seuraava valmistelu:

 • tontti on merkitty ja vastaava maakerros poistettu;
 • Kun otetaan huomioon odotetut kuormat, on tehtävä joko hiekkalaatikko tai kaadetaan kerros betonia. Jos aiot asentaa tie ja tiellä, jonka suunnittelet raskaalle liikenteelle, niin aluksen perustan syvyyden on oltava vähintään puoli metriä, josta 30 cm hiekkavyöhykkeellä ja noin 10 cm betonilla. Jalankulkureittien osalta on tarpeen tehdä pohjasta murskattua kiveä ja hiekkaa, jonka paksuus on noin 20 cm ja betonipinnoite 5 cm paksu. Kaatopaikka ja hiekka on sijoitettava 5 cm kerroksiin ja varovasti juoksutettu juoksevalla vedellä;
 • on myös tarpeen suunnitella viemärijärjestelmä, joka tarjoaa vedenpoistoa.

Tekniikan näyttömateriaali

Rivien rivien välinen tila on täynnä pieniä kiviä ja laasti, jossa on vuoraus.

Kalkkikiven asentaminen tapahtuu pääsääntöisesti sutuurausmenetelmällä eli kiviä sijoitetaan suurella etäisyydellä toisistaan. Saumatonta menetelmää tällaisen materiaalin asettamiseksi (kun saumat ovat ohuita - noin 0,5 cm) on erittäin työläs. Lisäksi kivi itse tarvitsee paljon enemmän kuin sutuurausmenetelmä, koska materiaalin on sovitettava kokoon.

Plitnyak alkaa pinota äärirajoilla. Sivukivet asetetaan sementtilaastille. Kivien välisten aukkojen on oltava vähintään 5 mm. Ne ovat täynnä hienoa hiekkaa, riisuttu, täytetty ja vuodattanut vettä.
Laattojen asettamiseen on kolme tekniikkaa:

Useimmiten villikivi säilyy kaaren suuntaisena. Lineaalinen sallii vastaanottaa saumoja yhteen suuntaan. Saumojen suunta kohdistuu useimmiten samaan suuntaan liikkeen kanssa. Aseta äärimmäiset kivet, joiden väliin lanka on venytetty. Kivet pinotaan asetetulla syvyydellä kumipäällysteillä. Jotta kallion voi sijoittaa juoksuun ja täyttää aukot hartsokoy tai ruoho, on tarpeen syventää kivet 1/3. Tämän jälkeen gartsovka kaadettiin ja pinta pyyhkäistettiin.

Yksi suosituimmista koriste-menetelmistä villikiviä varten on mosaiikkirengas. Jos haluat mosaiikkapiiristä, valitse pinta, jossa on hieman kaltevuus. Valmista ratkaisu, johon materiaali liitetään. Ota hiekkaa ja sementtiä ja sekoita perusteellisesti kunnes sileä.
Siirry suoraan asennukseen. Sijoitamme kivet keskeltä. Seuraavaksi sinun täytyy liikkua kehällä, laittaa kivet kumi-vasaralla. Materiaali sijoitetaan pienimmästä suurimpaan - eli keskellä on pienin kivi. On toivottavaa, että kivet olivat eri värejä. Kun viisi riviä materiaalia on asetettu, ne on painettava. Vuonna aukkoja nukahtaa gorstsovka. Eroja voidaan myös puhdistaa kaapimella 2 cm: n syvyyteen ja kaataa sitten sidosemulsioon. Kaasua ympäröivällä mosaiikkirungolla voit asettaa graniittikiven.

Erityisen liiman käyttö tilestonin asettamiseen

Valitsemasi kiven tyyppi vaikuttaa paitsi lopputulokseen myös työn monimutkaisuuteen ja siten työkalujen ja laitteiden valintaan sekä toteutuksen tekniikkaan.

Kiven asettamiseen voidaan käyttää erityistä liimaa, jonka valikoima on melko laaja.

Sivusto itse on esipuhdistettu huolellisesti - pese ja pyyhkäise. Liimaa levitetään pienellä ylimäärällä erityistä lastalla. Ensimmäinen kivi asetetaan asetettuun paikkaan, painetaan alaspäin - on tarpeen seistä kiven päälle. Kivet asetetaan myös kumipäällysteillä. Kalkkikivestä purista ylimääräinen liima, joka poistetaan takaisin astiaan. Seuraavaksi laita toinen ja seuraava kivi. Ensin painamme sivua, joka liittyy aikaisemmin asetettuun kiviin, ja vasta sitten päinvastoin. Taso tarkastetaan ensimmäisellä kiven päälle.

Kuinka laittaa villikivi pihallasi

Muinaisista ajoista nykypäivään luonnonkivi on yksi parhaista materiaaleista pihojen ja polkujen päällystämiseen. Luonnonkivestä määrätyt pinnat - maiseman talouden kiinteä ominaisuus. Pihalla oleva villi kivi ei ole vain erinomainen design-elementti, joka täydentää ja korostaa puutarhan tyyliä ja talon arkkitehtuuria, mutta myös merkki omistajan hyvän maun ja johdonmukaisuudesta.

Mitkä kivet käytetään munimiseen?

Ihanteellinen materiaali on kalkkikiveä, jolla on pieni paksuus ja rakeinen reunamainen reunus. Nimi "plitnyak" puhuu vain kiven muodon (erikokoisia ja paksuisia levyjä) eikä kalliosta. Riippuen jälkimmäisestä, lippikivi voi olla graniitti, liuskekivi, kvartsiitti, lemetiitti jne. Kalkkikiven lisäksi käytetään päällystekiviä - kivi suorakulmaisen suuntaissärmiön tai kuution muodossa.

Käsiteltävällä tavalla luonnonkivi voidaan sahata ja murskata. Yleensä kivirakennusmateriaalien valmistukseen erikoistuneet yritykset tuottavat erittäin suuren määrän eri rotuja, tyyppejä ja muotoja. Joten valita jotain, joka soveltuu parhaiten erityisiin olosuhteisiin ja yksilölliseen makuun, ei ole lainkaan vaikeaa.

Materiaalit ja työkalut

Kiven lisäksi sinun on varastoitava seuraavat materiaalit:

 • erityinen liima kiville (Flex, Consolit 620 jne.);
 • sementti;
 • seulottu hieno hiekka;
 • sora tai rauniot;
 • geotekstiili (pohjan valmistamiseksi);
 • muoviset viemäriputket.

Joitakin yksinkertaisia ​​työkaluja tarvitaan myös: lapio, lastalla, luudalla, harjalla, liimalla ja laastilla varustetulla säiliöllä sekä bulgarialaisella piikillä "kiven".

Asennuksen perusta

Kuinka laittaa villikivi - betoni- tai hiekkapohjaan? Ensinnäkin, riippumatta materiaalin tyypistä ja sen asentamispaikasta, pohjan (kourujen) valmistelu muurausmateriaalin alle on välttämätöntä. Mutta se olisi tehtävä eri tavalla - riippuen kiven tyypistä, maaperätyypeistä ja pohjaveden pinnasta. Kourujen valmistelussa on kahta päätyyppiä betonin kanssa ja ilman sitä.

Poista ensin maaperän yläkerros. Louhinnan syvyys riippuu kuormituksesta, jolla kiven pinta altistuu. Jos esimerkiksi raskaiden ajoneuvojen kuljetukset aiheuttavat merkittäviä kuormia, maa valitaan 50 cm: n syvyyteen. Jos kuorma on merkityksetön - vain henkilön paino - voidaan rajoittaa 30 senttimetriin.

Kouru on täynnä kerrostumia (soraa) ja hiekkaa, kerroksittain kerrostetun tamping- ja vuotoveden avulla. Laadukkaan tampingin suositellaan käytettäväksi täriseviä levyjä. Jos kaivauksen syvyys on 50 cm, hiekka täytetään 30 cm: llä. Jos syvyys on pienempi, hiekkakerroksen tulisi olla puolet.

Milloin betonointia käytetään?

Betonimateriaalia pidetään kiinteämpänä ja luotettavana. Sitä käytetään epävakaan maaperän ja pieni (1-3 cm) kiven paksuus. Suurten kausiluonteisten maaliikkeiden (loamyiset maaperät ja kylmät talvet) läsnä ollessa on toivottavaa jopa vahvistaa betonia.

Tärkeä asia. Hiekka- tai betonipohjan pinnan tulee olla reunoille 2-3 astetta.

Viemäröintialue

Samanaikaisesti peruslaitteen kanssa on välttämätöntä luoda olosuhteet, jotta ylimääräinen pintavesi voi helposti paeta puhdistetusta vyöhykkeestä. Viemäröintiä tarvitaan erityisesti maaperään, joka sisältää paljon saviä.

Vedenpoiston tekniikka tässä tapauksessa ei poikkea tavanomaisesta. Kaivanto on kaivettu ympäri kehä, joka on täynnä kerros ryöstö, sora, rikkoutunut tiili tai muu kivimateriaali pieni osa. Sitten erityiset muoviset rei'itetyt tyhjennysputket asetetaan viemäriin vedenottoaukkoon, lampaan tai alimman paikan kohtaan. Tämän jälkeen kaivo on täytetty melkein yläosaan samoilla materiaaleilla ja peitetty ylhäältä turpeella. Nyt, kun ylimääräinen kosteus, se kerätään kaivantoon ja johdetaan vedenottoon.

Mikä on järjestely kivien asettamiseksi?

Voidaan käyttää erilaisia ​​työntömalleja, mutta periaatteessa käytetään kolmea tyyppiä: in-line, arc ja arbitrary. Kun rivi kuvioidaan, kivet pinotaan riveihin vierekkäisten rivien siirtymällä ("lähdössä"). Kaari tuottaa segmentoituneen tai hilseilevän kaarimaisen kuvion.

Mielenkiintoinen muotoilu, kuten nimestä käy ilmi, koostuu epäsymmetrisestä päällystyksestä, jossa ne perustuvat yksinomaan niiden esteettiseen merkitykseen. Kokemus on tärkeä tässä. Mitä suurempi se on, sitä kauniimpi ja harmonisempi on muninta. Estetiikan näkökulmasta vuokraavat ammattilaiset ovat täysin perusteltuja. Vaikka kiven asettaminen omalla kädelläsi - vaihtoehto on myös melko hyvä.

Laying ohut kalkkikiveä

Plitnyakin paksuus on enintään 3 senttimetriä suositeltavaa sijoittaa betonipohjalle. Ennen tätä betonisubstraattia täytyy hyvin pyyhkiä (tai jopa tyhjentyä) ja huuhdella vedellä. Suuri merkitys muurien laadulle ja kivien puhtaus. Savi ja hiekka läsnäolo niiden päälle estää hyvän tartunnan. Siksi perusteellinen huuhtelu vedellä siveltimellä ja sitä seuraava kuivaus on tarpeen.

Plitnyak asetetaan erityiselle liimalle, johon hienojakoista hiekkaa ja korkealaatuista sementtiä lisätään joskus 2: 1-suhteeseen.

Työ alkaa kivien valinnalla ja merkinnällä. Puhdas kalkkikivi on säädetty työtason ympärille, joten on kätevää valita haluttu kivi. Kaunein ja tyylikäs kopio ansaitsee laittaa sen keskeiseen paikkaan. Sen pitäisi olla merkitty numerolla 1. Sitten kivet valitaan sopivalla kokoonpanolla, joka sijoitetaan ensimmäisen numeron vieressä. Ne on merkitty numeroilla 2, 3... jne. Jos kivet, joiden haluttu reunan muoto ei ole, ne leikataan käyttäen hiomalaikkaa, jossa on piirejä kivimateriaalien leikkaamiseksi.

Kun kalkkikivi on valittu ja merkitty, laimenna liima. Sen johdonmukaisuuden pitäisi olla kuin paksu kerma. Jotta kivet saataisiin kauniiksi reunuksiksi, voidaan liuokseen lisätä valkoista sementtiä.

Liima levitetään betonipinnalle lastalla, on toivottavaa käyttää vaihteistoa. Samalla on vältettävä ilmakammioiden muodostumista, jotka, jos vesi pääsee niihin, voivat jakaa kiven tai repimään sen pohjasta. Kivilaji 1 asetetaan laastille ja puristetaan liima-aineeseen. Helpoin tapa tehdä tämä, seisoo jaloillaan.

Toinen ja seuraava kivi on asetettu samalla tavalla. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 3 cm. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä pinnan tasaisuuden varmistamiseen siten, että jotkut kivet eivät ulkonevat muiden yläpuolella.

Seuraavana päivänä liimalla ei ole aikaa täysin kovettua, se on puolikiinteää. Tämän tilan avulla voit luoda silmukoita kivien välillä, jotka saadaan kaatamalla vettä niihin ja harjaamalla niitä.

Täysin kuivatut kivet saavat vaaleita sävyjä. Jos haluat antaa heille näyttää, että heillä oli kun he olivat märät, voit käyttää niitä polyuretaanilakkaa.

Paksujen kivien asettaminen

Hiekka- ja sora-pohjaan voidaan tehdä luonnonkiven paksuutta, joka on yli 3 senttimetriä. Tällaisista syistä hiekkaliuotus tapahtuu joskus. Tämä voidaan välttää käyttämällä geotekstiloita, jotka on asetettu kouruun hiekan ja soran alla.

Joten sivuston reunoilla kivet eivät taivuta reunaan, ne on suositeltavaa sijoittaa erityiseen reunaan, jossa on reunus tai sementtilaasti. Kivien väliset raot täytetään hiekalla tai sen kuivalla seoksella sementillä ja puristetaan samanaikaisesti kastelulla.

Graniittipäällystekivet

Kivirakenteiden graniittipäällystekerrokset valmistetaan kolmiulotteisilla toleransseilla, joten niiden asentaminen näyttää sileältä ja siistinä. Materiaalia suositellaan sijoitettavaksi substraattiin, joka on täytetty sementin ja hiekan kuivalla seoksella, mutta käytetään myös puhtaasti hiekkapohjaa.

Jotta kestää muurausmateriaalin tasaisuutta, aseta ensin äärimmäiset kivet ja sitten keskittyen niiden korkeuteen ja kaikkiin muihin. Pohjan kiven haluttu syvyys - vähintään kolmasosa sen korkeudesta - saadaan aikaan käyttämällä kumia vasaralla.

Asennuksen jälkeen maa peitetään hiekalla ja pyyhkii vähintään 3-4 kertaa. Tämän seurauksena kaikki hiekka jaetaan saumojen päälle, ja kivien pinta tulee puhtaaksi. Jotta muuraus lisääntyisi, kivien väliset saumat kaadetaan joskus liimalla tai sementti-hiekkalaastilla sen jälkeen, kun ne ovat aiemmin poistaneet hiekan kaavin.

Luonnonvarainen kivi - prosessikuvaus vaiheittaiset ohjeet

soittopyyntö

Jätä puhelimesi ja johtaja ottaa sinuun yhteyttä.

Lähetä sovellus

Jätä puhelimesi ja johtaja ottaa sinuun yhteyttä.

Kivikiven asettaminen on erilainen kuin päällystyslaatat ja päällystekivet.

Kun olet lukenut artikkelin, opit, mitä valmistelutoimia tehdään ennen kuin asetat, kuinka leikkaus on merkitty ja kuinka villikivi asetetaan.

Säätiön valmistelu

Wild Stone -reitti

Pohjan valmistuksen päävaiheet ovat samankaltaiset kuin artikkelissa kuvatut. Kuinka perustaa pohja kuoren levittämiseksi pehmeälle alustalle, Kuinka tehdä pohjan laatoittamiseksi kaltevalle alustalle, Kuinka perustaa laattojen asettamiseksi märillä ja märillä maaperillä ja Jalustan valmistaminen. Maanpohjan asennus, maanpinnan valmistus, materiaalin määrän laskeminen ja taustalla olevien kerrosten asettaminen ovat samanlaisia ​​kuin vastaavissa artikkeleissa kuvatut.

Eroja vain vedenkäsittelymenetelmissä. Jos reittiä on enintään kaksi metriä leveä, vesihöyrykäsittely on järjestetty kuivatuskanavilla, jotka kulkevat yhdensuuntaisesti radan molemmin puolin (sallittu yhdeltä puolelta).

Jos on mahdotonta ohjata vettä ojineen, pohjan alle on sijoitettu valuaukko, joka on kytketty kaupungin myrskyviemäriin tai jokeen. Keräilijästä sokean alueen pintaan nosta putket ja myrskyvesisyötteet. Artikkelista (Rainwater and Meltwater Drainage Schemes) saat lisätietoja vedenpoisto-menetelmistä.

Kuinka laittaa

Toisin kuin päällystyslaatat ja keinotekoinen villikivi, luonnollisen luonnollisen kivisen kivin takaosa on epätasainen ja ulkonemat. Tämä muoto on saatu suurien kivien (lohkareiden) tai koko kerrosten halkaisemisesta ja kuorimisesta. Siksi polttotekniikka on erilainen kuin kaikentyyppisissä päällystyslaatoissa.

Asentamalla pohja, kaada hiekosementtiseos (suhde 1: 1) ja jatka asennusta. Aseta laatta pohjan pinnalle ja napauta se pari kertaa kumivasaralla, jotta se sopisi tiukemmin. Kallista laatta. Jos hän liikkuu, hahmottele laatan ääriviivat ja poista se.

Aseta hiekan ja sementin seos kaakelialueen ääriviivojen väliin pohjaan ja työnnä laatta päälle. Paina sitä ja käännä sitä myötäpäivään 2-3 kertaa ja 10-15 astetta. Ravista laatta, jos se kääntyy, käännä se vielä 2-3 kertaa ja pinoa seuraava.

Wild Stone -juilu ja raja

Laattojen välinen etäisyys riippuu materiaalista, jolla se täytetään. Jos täytät maata, jonka päälle ruoho istutetaan, laattojen välinen etäisyys on 4-7 cm. Jos asetat hiekka- ja sementtiseoksen (vahvistaa myös sokea), yksittäisten laattojen välinen etäisyys on 1-2 cm.

Laying 2-3 laatat, tarkista ne taso. Toleranssi on 1 cm per metri. Jos asetat laatat rinteelle, tarkista pitkä tai viiva. Kiinnitä taso tai viivaaja ja arvioi korkeuserot laattojen välillä. Jos korkeuserot ylittävät 5 mm, hukkuvat ulkonevat tai nosta syvään asennettu laatta.

Huuhtele laatta kääntämällä sitä myötäpäivään ja 15-20 astetta 2-3 kertaa. Voit nostaa laattoja poistamalla sen ja levittämällä tasaisesti hiekan ja sementin tarvittava paksuus. Sen jälkeen aseta se paikalleen ja paina alas.

Täytä luonnonvaraisen kiven laatat maan tai hiekan ja sementin seoksesta. Sitten kaada vesi sokea alueelle (10 litraa neliömetriä kohden). Kun maa tai seos proyadut, lisätään enemmän ja uudelleen kaada 5 litraa neliömetriä kohden. Kun sitä kehotetaan, kaada ja kaada vettä (yksi litra neliömetriä kohden). Anna laattojen olla 4-5 päivää, jonka jälkeen voit kävellä sen päälle. Tarvittaessa maalaa maata laatikoiden väliin ruohon kanssa. Tällaiset kappaleet tai kappaleet näyttävät tyylikkäiltä ja houkuttelevilta

Wild Stone paved kävelytie

Luonnonvaraisen kiven polttotekniikka on monessa suhteessa samanlainen kuin päällystyslautojen tai päällystystekojen asettaminen.

Tarjoamme katsomaan videota siitä, miten pihalle asetetaan villikivi omilla käsillänne:

Kun olet lukenut artikkelin, olet oppinut, miten villin kiven asettaminen eroaa muiden tyyppisten laattojen asettamisesta ja oppinut laatimaan sen.

Luonnon kivi julkisivulla - kotini, linnani

Yksi monista mahdollisuuksista selviytyä luonnon kiven kivestä - yksi upeimmista: ensisilmäyksellä voit nähdä perheen tilan ja perusteellisuuden, se on kestävä ja hyvin koristeellinen.

Se sopii myös muille viimeistelylajeille, oli se kipsi tai sivuraide. On vaikeaa, aikaa vievää, mutta melko mahdollista toteuttaa tällainen sisustus omilla käsillänne, varsinkin kun otetaan huomioon tämän artikkelin ohjeet.

Julkisivut: valinta

Julkisten julkisivujen asiantuntijat suosittelevat seuraavien lajien kaltevuutta:

 • hiekkakivi - väri kermasta vaaleanruskeaksi, kestävä, vastustuskyky epäsuotuisille sääolosuhteille;
 • kalkkikiveä - kivennäisaine löytyy useimmiten keskimmäisestä kaistasta, valkoinen tai vaaleanharmaa, valitettavasti se imee voimakkaasti savua ja likaa ja menettää sen koristeelliset vaikutukset;
 • tuff - talletuksesta riippuen voi olla kermasta ja vaaleanpunaisesta ruskeaan, hyvin koristeelliseen ja kestävään;
 • liuskekivi - kerroksinen rakenne, väri on valkoisesta mustaan, koostumuksesta riippuen on kultaisia, vihreitä ja violetti kiviä;
 • graniitti on erittäin kestävä materiaali, jossa on rakeinen rakenne valkoisesta mustaan;
 • kiviä.

Kaikilla näillä kiveillä on laajin värivaihtoehto, tuffien vuorauksen suurin koristekyky, mutta edullisesti se on muiden vaihtoehtojen edessä. Luonnonkivi on ominaista:

 • ympäristöystävällisyys;
 • korkea lujuus;
 • alhainen veden imeytyminen;
 • vastustuskyky lämpötilavaihteluille;
 • erinomainen ääni- ja lämpöeristys;
 • muodonmuutoksen ja valonkestävyyden puute;
 • pakkasenkestävyys;
 • kovuus;
 • hygieeninen;
 • helppo käsittely ja asennus;
 • kestävyyttä.

Kivirakennuksen valinnassa on otettava huomioon rakennuksen yleinen väri. Ei ole suositeltavaa suorittaa julkisivujen pintoja kokonaan, erillisten osien viimeistely näyttää koristeellisemmalta: kellari, terassit, ulkonevat elementit - erkkeri- ikkunat, porraskäytävät, tulisijat.

Ostot materiaalit, tarvittavat työkalut

Ennen materiaalien hankintaa sinun on määritettävä, laitatko vuorin liimalla vai laastille. Tarvittaessa on välttämätöntä mitata pinta-ala tarkasti ja ostaa rakennusmateriaaleja 10-15% enemmän kuin vaaditaan.

Jos seinä on korkea, lisäkynttiläverkko ja -tulpat vaaditaan sen kiinnittämiseksi, ja puupintojen edessä tarvitaan myös vedenpitävää materiaalia ulkopintaan (geotekstiili tai bitumipolymeerikateaine).

Työtä varten tarvitset työkaluja:

 • laserrakennustaso, mittanauha ja lyijykynä;
 • haalari, lovettu lasta, spatula;
 • säiliöt liiman tai liuosten sekoittamiseen;
 • porakone tai rakennussekoitin;
 • kumimetsät;
 • punssi;
 • Bulgariina kiven leikkaamiseen.

Älä myöskään unohda työvaatteita ja suojalaseja, kun työskentelet hiomana ja rakennustelineitä yli 4 metrin korkeudelle.

Pinnan esikäsittely

Ennen töitä pinnan on oltava valmis: poistamaan saaste, nabelev, öljy- ja bensiinipinnoitteet. Jos haluat peittää puupinnan, seinää esipuhdistetaan, kiillotetaan, kyllästetään palonestoaineella ja antiseptisellä aineella, maadoitetaan ja vedenpitävällä kosteudenkestävällä kalvolla tai erityisellä puun seoksella, joka on vahvistettu metalliverkolla. Metallipinnat puhdistetaan ruosteessa, kiinnitetään verkko ja kipsi.

Seinäverhous

Miten luoda luonnonkivi? Kivi asetetaan seinälle liimalla tai sementti-hiekkalaasti, mutta suuri vuori paino vaatii erityistä liimaa, jolla on lisääntynyt tarttuvuus ja kantavuus. Tarjolla on riittävä valikoima liimakohteita eri kiviaineiden seinälle ja hintasegmentille.

Savi laimennetaan täsmälleen valmistajan ohjeiden mukaisesti. On myös tärkeää tarkkailla lämpötilajärjestelyä: päin, joka suoritetaan negatiivisissa lämpötiloissa, todennäköisesti putoaa keväällä, kun liuos sulatetaan.

Ostoksen jälkeen luonnonkivi kalibroidaan: hävitetään hävitettäväksi tai säröilyyn ja laadukkaasti jaetaan pieniksi, keskisuureiksi ja suuriksi jakeiksi. Koska kalkkikivestä on erilainen paksuus (1 - 4 cm), ennen kastetta kalkkikiveä säädetään vaakasuoralle pinnalle, valitaan sopivia kiviä ja säädetään tarvittaessa.

Laskennan perussäännöt:

 • vahvistetaan suurempia laattoja;
 • kapeita pitkittäisreikiä ja aukkoja, jotka ovat 2-4 cm leveitä, olisi vältettävä;
 • saumojen pakollinen ompelu;
 • saumat kestävät leveyttä 5-15 mm.

Sitten kivet taitetaan päinvastaisessa järjestyksessä.

Seuraava vaihe on luonnonkiven varsinainen kiinnittäminen aiemmin suoritetuissa laskelmissa. Liima ja laasti kasvatti kaksi koostumusta: paksut ja nestemäiset. Nestemäinen koostumus levitetään harjalla kalkkikivin takapinnalla, peittämällä huolellisesti kaikki epäsäännöllisyydet. Paksu liuos heitetään seinän pinnalle ja tasataan lovettuun lastalla. Sitten liimakivi asetetaan paikoilleen, puristetaan ja tapetaan erikoisella kumivasaralla, jotta se sopisi paremmin.

Kun uraa kohdellaan luonnonvaraisten kivien kanssa, ei ole mahdollista yhdistää erillisiä saumoja vierekkäisten mukulakivien välillä, mutta kun rakennetaan graniittia tai tuffia, joilla on selkeät geometriset mitat, on välttämätöntä pyrkiä pystysuoraan ja horisontaaliseen liitokseen mahdollisimman pieneksi, jotta vaakasuora asennus varmistetaan. Tätä varten johtoja venytetään seinää pitkin, jotta ne voidaan leikata 40-60 cm: n etäisyydellä, ja pystysuuntaus säädetään lyijylinjalla.

Kun julkisivulla on suurikokoinen graniittilaatta erityisillä urilla, seinälle kiristetään ristikko erityisillä koukkuilla tai asennetaan metalliprofiileja, joihin koukut on kiinnitetty. Koukut asetetaan uraan laattaosan päähän.

Kun kallioilla seinillä on päin, kivien valinta yksinkertaistuu, mutta työn intensiteetti kasvaa.

Luonnonkivien työntymisen jälkeen saumat ovat peloissaan - täynnä erikoismateriaalia ulkoilutyöhön. Oikein valitut värivaihtoehdot eivät näy yksittäisten kivien välisiä saumoja.

johtopäätös

Luonnonkivestä vuorattu talo on vankka ja upea ulkoasu. Haastava työ vaatii tietyn määrän kokemusta ja taitoa, varsinkin kun ei kiirehdä, kun kiven esilasi, koska koko työn laatu riippuu siitä. Luonnonkivellä työskentely on aikaa vievää, mutta tulos on vaivan arvoista.

Luonnonkiven asennus

Luonnonkiven asettaminen parantaa maisemaa ja ulkoa. Tällaista luonnollista rakennusmateriaalia on käytetty antiikista lähtien, sillä on villi kauneus, kestävä, ympäristöystävällinen (se ei aiheuta haitallisia aineita lämpötilavaihteluiden vaikutuksen alaisena) ja tekstuureiden ja väreiden erilaisuus on hämmästyttävä. Luonnonkiven haittoja voidaan pitää vain korkeina kustannuksina verrattuna keinotekoisiin materiaaleihin ja vaativuuteen työntekijän taitoa kohtaan. Epätasaiset muodot vaativat tarkkaa valintaa.

Luonnon kiviä käytetään sisä- ja ulkopuolisten rakennusten verhoiluun, jalkakäytävien päällystämiseen arkkitehtuurin korostamiseksi.

Kallioita käytetään päällystämateriaalina:

koulutus

Ennen luonnonkiven asettamista on valmisteltava. Kun olemme määrittäneet pinta-alan kasvot, lisäämme siihen 15-20 prosentin marginaalin. Tuloksena oleva luku vastaa tarvittavaa rakennusaineiden määrää.

On tärkeää lajitella villikivi sen jälkeen, kun se on toimitettu rakennustyömaalle. Poista värimaailma, koko ja sävyt, jotta kuva voidaan jakaa helpommin. Seuraavaksi kivet pestään vedellä, kuivataan ilmassa.

Kiviportaat

Tekniikka, jolla polkua luonnonkivestä ei ole monimutkainen, vaatii kovaa työtä ja fyysisen voiman käyttöä.

Kappaleen omalla kädellä sinun täytyy merkitä tapilla ja johto.

Puutarhaväylän leveys voi olla 40 cm, jalkakäytävä - 80 cm riippuen siitä, kuinka monta ihmistä kävelee siellä, pääsisäänkäynnin tulisi olla 3 metriä leveä. Alueen kaltevuuden tulisi olla vähintään 2 astetta. Jalkakäytävä voidaan tehdä kuperia, minkä jälkeen vesi virtaa siitä kaikkiin reunoihin eikä yhdestä suunnasta. Etukäteen on harkittava tyhjennys- tai viemäröintijärjestelmää.

Merkittävästä paikasta puhdista maaperän kerros. Valittu maaperän syvyys riippuu alueen toiminnasta. Jalankulkijoiden ja polkupyörän kaistat poistavat noin 300 mm:

 • 200 mm jyväsillä ja hiekalla;
 • 50 mm betonipohjalla;
 • 50 mm kiveille ja laastille.

Murskattu kivi ja hiekka vaihtelevat kerroksittain 50 mm. Plitnyakin tällaisen tarkoituksen tulisi olla 20 - 35 mm paksu. Tie, joka merkitsee autojen liikkuvuutta, kaivannon syvyyden on oltava 500 mm:

 • 300 mm: n hiekkapohjaisella pohjalla;
 • betonipinnoille 100 mm;
 • jäljelle jäävä materiaali ja liima-aine.

Cobblestones on samanaikaisesti oltava vähintään 40 mm paksu.

Ennen kuin teet kiven polun omiin käsiisi, on suositeltavaa levittää ja merkitä ne. Kiillotuksen aikana liikaa voidaan leikata hiomalla erityisellä leikkauspyörällä (myydään kiven merkillä). Sivuston rajoille oli sileät reunat, joten on tehtävä muotti.

Pääteokset

Luonnonkiven asettaminen tapahtuu usealla eri tavalla.

kuiva

Asettaa villikivi hiekalle. Menetelmä on sopiva luomaan:

 • jalkakäytävät;
 • terassit;
 • sivustoja, joilla on vähäinen liikenne.

Pinta-ala on 50-80 mm. Tyyny olisi valmistettava 50 mm syvästä hiekasta. Hiekkainen kellari tasoitetaan, juotetaan ja juotetaan. Kivet sopivat yhteen tiukasti, pienillä aukkoilla jopa 20 mm, tällöin täynnä hiekkaa tai kiviä, harvemmin savi ja runsaasti täynnä vettä.

Tällainen luonnollisen alkuperän levittäminen hiekalle suositellaan alueille, joilla on lievä ilmasto - matalissa lämpötiloissa, jään epäsäännöllisyydet näkyvät raitoissa. Myös tämä menetelmä ei sovellu maaperän karsimiseen.

Materiaalin asettaminen soraaltaaseen

Vuode tekee syvyydestä 200-300 mm. Ensinnäkin, luo hiekka tyyny - peitetty hiekka on hyvin räikeä. Lisäksi soraa kaadetaan samaan määrään ja tasoitetaan se.

Koko kanta on kasteltu ja lisätty. Seuraavassa vaiheessa - kiven laskeutuminen sementtilaastin radoilla.

Rakennuksen seoksen kerroksen tulee olla noin 30 mm, sitä voidaan käyttää pinta-alan tasoittamiseen, vaikka kivien paksuus onkin erilainen.

Kalkkikiven paksuus riippuu sen lajikkeesta - harmaasta kalkkikivestä jopa 30 mm, valkoinen tai oranssi on 40-50 mm. Luonnonkivet on sovitettu toisiinsa, katsomalla tasoa ja tasoittamalla polku puisella mönkiillä. Ratkaisu, jolla kalkkikiveä asetettiin, käytetään myös aukkojen täyttämiseen. Jotta vältyttäisiin, että jalkakäytävä putoaa ensimmäisen talven jälkeen, luodaan lämpötilaerot 600-700 mm: n välein, nivelten leveys on 10-50 mm.

Laajaa saumaa voidaan koristaa - täytä hieno sora tai maata päälle ja kasvi nurmikko ruoho siellä. 24 tunnin jälkeen jalkakäytävä kaadetaan vedellä kovan harjan avulla pinnan puhdistamiseksi. Märän kiven vaikutuksen aikaansaamiseksi liimapintaan käytetään polyuretaanilakkaa. Luonnonkivien suojelemiseksi tahroilta tahattomilta kohteilta heitä käsitellään erikoistuneella koostumuksella.

Rakennusmateriaalin asettaminen liimaa varten

Säätiö on myös hiekkaa ja raunioita. Ylhäältä tehdään betoniliitin. Rakennusliimaa valmistetaan ennen sen suoraa käyttöä nopean kuivatuksen vuoksi.

Voit säästää liimaa, voit lisätä sementtiä ja hiekkaa. Valmisliuoksen koostumuksen tulee olla yhtenäinen, kuten nestemäistä hapankermaa.

Levitä liimaa koville harjoille valmistetuille kiveille. Liimaa levitetään liimalla ylimääräisellä liimalla niin, ettei myöhemmin muodostu luodeja, jotka voivat johtaa polun tuhoamiseen. Kuivatut kivet on asetettu puristamalla ne hyvin ja levittämällä laasti. Liikaa poistetaan varovasti liedestä ja pyyhitään välittömästi likaantuneeseen pintaan kovaa liinaa.

Seuraavat elementit puristetaan edellisen osan sivusta, jolloin ylimääräinen liimaliuos on mahdollista irrottaa pitämällä maadoitetun jo päällystetyn osan puhtaana. Raiteen tulee kuivua hyvin ennen käyttöä. Sitten hän:

 • pestään vedellä;
 • he etsivät halkeamia tai halkeamia elementtejä;
 • oikeat puutteet;
 • puhdista uudelleen.

Wild Stone seinien verhous

Ennen kuin luonnonkivi asetetaan pystysuoralle pinnalle, tarkistetaan sirujen ja halkeamien esiintyminen. Yli 20 mm: n paikat ja kourat poistetaan.

Se on tärkeää! Seinän on oltava riittävän vahva kestämään kivirakennetta (esim. Tiiliä tai muita lohkomateriaaleja). Kipsilevy-osiolle on parempi valita kevyt rock (tuff) tai keinotekoinen liitu, joka perustuu liituun.

Seinän pinta puhdistetaan pölyltä kovilla harjilla tai rätillä, joka peitetään pohjamaalilla. Muurausmateriaalin pohja vahvistetaan vahvistusverkolla niin, että vuoraus on kestävä eikä kaatua kahden vuoden kuluttua. Metalliverkko on kiinnitetty ruuveilla, joissa on tapit tai liittimet. 1 neliöön. m net tarvitsee 10 kiinnitystä.

Pesty ja lajiteltu kivi on asetettava pyramidiperiaatteen mukaan - suurimmat ovat alapuolella, muurauskorkeudella elementtien koko pienenee.

Jotta pystysuoran tason seuraaminen olisi helpompaa, majakkavoide vedetään, johon asetettu kivi lepää, mutta ei viivytystä.

Laatat peitetään ensin ohuella rakennusliimakerroksella, joka tukkii materiaalin huokoset ja pääkerros asetetaan pinnalle.

Ne asettavat kiviä pukeutumiseen nähden, periaate on sama kuin tiilimuuraus - seuraavan rivin elementin tulee peittää edellisen saumat. Missä liuoksessa - liima tai sementti, kivet on asetettu, ne on joka tapauksessa asennettu toisiinsa siten, että saumat ovat kapeita, jopa 30 mm.

Luonnonkiviin kohdistuvat omat kädet ovat erittäin työläs ja työläs liikunta, mutta tuloksena saat tyylikkään sisustuksen.

Teemme keinokivää omin käsin: prosessi A: sta Z: hen

Tekokivien asettaminen on mahdollista sekä sisätiloissa että ulkona. Kussakin tapauksessa niissä on omat vivahteensa ja vuoritustekniikka.

Tänään me tarkastelemme, miten asennetaan päällystetty kiveä kotona, kuinka luonnonkivi eroaa koristeellisesta kivestä ja miten liimaamalla koristekivi omilla käsilläsi.

Materiaaliominaisuudet

Koristekivääminen seinälle johtuen etuja, joiden avulla voit luoda moderni sisustus ja samanaikaisesti luopua korkeista kustannuksista. Luonnonkivi eroaa sen korkeista kustannuksista, lisäksi epäsäännöllinen muoto vaatii materiaalin jatkuvaa viimeistelyä ja kiillotusta. Tämä vaikeuttaa muotoiluprosessia ja luo suuren määrän jätettä. Keinotekoisten laattojen edut:

 • Kestävä.
 • Kestovaipuva kivi lisäaineiden takia ylittää tietyntyyppiset luonnon elementit.
 • Erilaiset värit sopivat mihin tahansa sisätiloihin.
 • Jos kiinnität kipsikiven kipsilevyyn, on mahdollista eristää edelleen seinät.
 • Oikea laatta muoto nopeuttaa viimeistelyprosessia.
 • Muita äänieristysominaisuuksia.

Tyypit koristekivi

Seinien viimeistelymateriaali vaihtelee koostumukseltaan. Siksi, kun olet tutkinut kunkin ominaisuuden ominaisuuksia, voit itse valita vaihtoehtoja katujen ja talojen pintojen pinnalle. Keinotekoinen kivi valmistetaan usealla eri tavalla ja se jakautuu seuraaviin tyyppeihin:

 1. Keraaminen - vaatii korkean lämpötilan hehkutus.
 2. Kipsistä - ihanteellinen sisäpuolisen vuorauksen tapahtuessa. Voit tehdä laatta kotona. Ulkonäköä on vaikea erottaa luonnollisesta. Koska ulkoelementtiä ei käytetä kylmän epävakauden vuoksi.
 3. Betoni - koska pääkomponentti on konkreettinen, niin vuori on raskas ja ei aina sopiva, sisustus. Vastuu pakkasesta ja negatiivisista ilmakehän ilmenemismuodoista.
 4. Akryylimuovia muovausvaiheessa valmistus tapahtuu kotona.
 5. Joustava - moderni verhous, jossa hiekkakiveä levitetään joustavaan pintaan ohut kerros.

Tarvittaessa keinokivää:

Vaaditut muotoilutyökalut

Tekokivien asettaminen varten videot ja valokuvat ovat lisätietolähteitä kaikille aloittelijoille. Seuraavassa kuvataan vaiheittainen valmistus- ja viimeistelyprosessi. Ennen koristeellisen keinokiven asettamista on välttämätöntä valmistaa pintaa ja työkalua, joka on tarpeen päin.

Työkalut koristekiviä varten

Ensin tarvitset:

 • Poraa liimasuuttimella - kuiva sementtilaasti tai erityinen liima vaatii laimentamista.
 • Rakennustaso.
 • Sivele metallia.
 • Kumi-vasara.
 • Ruisku injektointia varten.
 • Ristit ja liitosmateriaali - jos asennustapaa käytetään 0,3-0,8 mm saumoilla.
 • Harjalla.
 • Haarukka ja hiomakone.

Se on tärkeää! Mikä liima kipsi ja koriste kivi? Tätä varten kirjaimellisesti jokainen pohja sopii: puu, metalli, tiili, betoni. Polyfoamista käytetään pintojen lämmittämiseen, jonka päälle päätetään kipsilevyllä tai OSB: llä.

Koristeellinen kipsi kivi (video)

Perusvalmistus ja asennus

Viimeistelytapa on valmiina tulevaa asennusta varten. Kiinnitä kivi oikein, poista vanha viimeistelykerros tasolta kittiä tarvittaessa. Lisätoimet toteutetaan tämän järjestelmän mukaisesti:

 • Seinien annetaan päällystää syvälle tunkeutuvilla yhdisteillä.
 • Ripatuista kiveistä ja muista materiaaleista valmistetaan etukäteen toisiaan - eri pakkauksista valmistettuja paneeleja sekoitetaan. Täten fragmentit, jotka voivat sävyttää toisiaan, ovat sekaisin.
 • Valmistus- tai ostoprosessissa on välttämätöntä valmistaa enemmän kulutustavaroita. Laskettuun lukuon lisätään keskimäärin 10%.
 • Puoli, jossa paneelia levitetään seinälle, puhdistetaan - ei pitäisi olla ohut kerros sementtiä.
Vaivaa liimaa poraamalla
 • Nestemäistä liimaa sisältävä liuos sekoitetaan ohjeiden mukaan porakoneella, jossa on "sekoittimen" suutin - tarkkaile mittasuhteita ja älä korjaa suurta määrää seosta. Kuinka paljon liimaa se kestää? - liiman määrä, joka voidaan käsitellä 15-20 minuutissa, laimennetaan.

Se on tärkeää! Liima upotekoristeille tehdään kaikilta osin ja GOST. Joissakin tapauksissa on sallittua luoda seos, johon kivi kiinnitetään.

 • Laatta voi rikkoa - tämä on ylimääräinen syy ostaa materiaalia marginaalilla.
 • Jos pinnalla on kulma, joka on leikattava, suunnittelu alkaa siitä. Kiinnitä keinotekoinen kivi pohjaan esiasetetulla liimaliuoksella. Kerros 0,5-1 cm riittää.
 • Suuremmalle lujuudelle seos levitetään myös laattoihin - tämä tekee mahdolliseksi liimata koriste-elementin jalustan kanssa paremmin.
Asettele koriste kivi seinään
 • Hiekka puristetaan laattoja seinään, ylimääräinen liimaliuos ulkonee sivuille ja se on poistettava mahdollisimman nopeasti.
 • Mielenkiintoisin versio asennuksesta - liitos. Tätä varten käytetään kiilaa ja ristkiä. Varmista, että materiaalit eivät ole "leijuneet". Siirry seuraavaan elementtiin vasta sen jälkeen, kun edellinen on asetettu.
 • Erityinen ruisku auttaa liittämään. Seos asetetaan enintään 5 mm ja kuivumisen jälkeen on hierottava. Tämä työ suoritetaan vähintään yhden päivän kuluttua viimeistelystä.

Se on tärkeää! Kuinka paljon vuorausmateriaali asetetaan riippuu käytetyn keinotekoisen kiven paksuudesta.

Vinkkejä koristekiven kastelemiseen

12 tunnin kuluttua, kun koristelu on täysin kuiva, loppuvaihe alkaa - vettä hylkivä aine levitetään pinnalle. Tämä luo ohuen suojakalvon, joka säilyttää vuorauksen ulkonäön. Vettähylkivä suojaa kiveä ultraviolettisäteiltä ja kosteudelta. Sopivaa harjaa varten. Esimerkkejä korkealaatuisesta muotoilusta löytyy myös kotona. Tätä varten sinun on noudatettava valmistusaineita, liimaliuoksen sekoittamista ja munimateriaalin järjestystä.

Vettä hylkivää ei tarvita, jos pinta on viimeistelty kotelon sisällä. Tässä tapauksessa sopivat lakat, jotka hieman muuta kiven väriä ja tekevät siitä paremman värisävyn. Myös mattapintaiset ratkaisut vaikuttavat vaikuttavilta useimmissa sisäisissä ratkaisuissa.