Ensimmäisen rivi hiilihapotetun betonin asettaminen nauhan pohjalle

Ensimmäisen ristikkäisen ilmastetun betonilohkon sijoittaminen on erittäin tärkeä rakennusvaihe, koska seuraavat rivit ovat riippuvaisia ​​siitä ja seinien tasaisuus kokonaisuutena. Jotta monimutkaisuutta ei tehtäisi, ensimmäinen rivi olisi asetettava mahdollisimman sujuvasti.

Joten, aluksi kuvaamme lyhyesti muuraus algoritmia, ja lisätietoja kunkin vaiheen, katso alla. Työkalut, vedeneristys, ratkaisun valmistelu, lohkojen kohdistaminen, vahvistaminen, kerromme tästä kaikesta tässä artikkelissa.

Lyhyt polttotekniikka ensimmäisen ilmastetun betonirivin:

 1. Kohdista säätiön pinta liuoksella;
 2. Jos se on jo hyvin sileä, irrota nauha pölystä;
 3. Vastustamme bitumimateriaalia nauhalla;
 4. Asettamme vedenpitävyyden, esimerkiksi kateaineen;
 5. Määritämme korkeimman kulman hydraulisella tasolla;
 6. Asettamme kaasupalat liuoksen kulmiin;
 7. Asettele lohkot vaakasuoraan ja pystysuoraan tasolla;
 8. Levitämme lankaa lohkojen väliin;
 9. Laitamme jäljelle jääneet lohkot liuokseen merkkijonoon;
 10. Vahvistamme ensimmäisen lohkon riviä vahvistamalla.

Muuraus ja esikäsittely muuraukseen

Asettaminen ensimmäinen rivi gazoblokov

Työkalut höyrytettyä betonia varten

Ennen rakentamisen aloittamista valmistele tarvittavat työkalut:

 1. Rakennustaso tai lasertaso;
 2. Vesitaso;
 3. ruletti;
 4. Lankaverkko;
 5. Erikoistyöstö ja höyrystysbetonilevy;
 6. kyynärpää;
 7. lastalla;
 8. Kumimetsät;
 9. Roilokone.

Vaakasuora vedeneristys asennettaessa

Seinien asentamista on edeltävä perustuksen vedenpitävyys, jotta tulevaisuudessa kosteutta ei voitu siirtää ilmastettuun betoniin. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten nykyaikaisiin bitumimateriaaleihin, joita myydään rullina, helposti leikattuna palasiksi rakennusviivalla ja sopivaksi.

Lyhyt ohje horisontaalinen vedeneristys

 1. Pölynä nauhan pinta;
 2. Katkaise nauha bitumimastilla;
 3. Leikkaa vedeneristysrullat kaistaleiksi leveyteen;
 4. Aseta nauha, jonka päällekkäisyys on vähintään 150 mm;
 5. Paina alas.

Miten löytää säätiön korkein kulma

Ensin sinun on määritettävä säätiön korkein kulma, jossa myöhemmin ensimmäinen ilmastettu betonilohko asetetaan. Se määritetään käyttämällä lasertasoa tai vesitasoa.

Toimivaltainen merkintä on tärkein tekijä, joka vaikuttaa munien oikeellisuuteen ja työn nopeuteen. Virheiden tekeminen auttaa lasertason käyttämistä, mutta jos se ei ole käytettävissä, se riittää tasolle, rulettia ja ammattimaisuutta.

Ilmastetun betonipohjan pystyttäminen vaatii suurta huolta ja huomiota vaakasuoran tason osassa, koska rakenteen tuleva vakaus ja luotettavuus riippuvat siitä.

Ensimmäinen rivi asetetaan vain, kun säätiön korkeimman ja pienimmän kulman välinen ero ei ylitä 3 cm: tä.

Laastin valmistelu ensimmäisen rivin asettamiseksi

Höyrytettyjen betonilohkojen aloitusriviä käytetään yleensä tavanomaiseen sementti-hiekkalaastiin, joka valmistetaan standarditeknologian mukaisesti, ja sen osuus on 3: 1. Tällöin paksut liitokset ovat melko etu, koska ne mahdollistavat säätöjä ja saavuttavat ihanteellisen, horisontaalisen aseman hiilihapotetulla betonilla.

Tekniikan asettaminen kaasulohkoihin

Ensimmäisen rivin asettaminen

Ensimmäinen lohko sijoitetaan aikaisemmin määritettyyn korkeimpaan kulmaan, jonka jälkeen on tarkistettava, että sen sijainti on oikea kaikilla sivuilla. Lisäksi kolme muuta lohkoa sijoitetaan eri kulmille. Kumimetsään käytetään liuoksen korkeuden säätämistä. Metallityökalujen käyttöä ei oteta huomioon, koska ne voivat helposti vaurioittaa huokoista ilmastettua betonia.

Kun kulma-seinät on asetettu, johto venyy niiden väliin. Johto auttaa myös hallitsemaan asennuksen oikeellisuutta.

Jos pituus on yli 10 metriä, on tarpeen korjata vielä yksi lohko puoliväliin.

Myös muurauksen laadun valvomiseksi suoritetaan diagonaalien vertailu. Varustettu mittanauha, sinun on mitattava etäisyys vinosti vastakkaisten kulmien välillä. Saadut arvot on oltava identtiset.

Ensimmäisen rivin jokainen lohko kohdistetaan tasoon, pystysuoraan ja vaakasuoraan. Tasapainottamiseksi, käytä kumimetsää.

Useimmiten rivin asettamisen lopussa tarvitaan lisäelementti, joka on valmistettu kokonaan hiilihapotetusta betonilohkosta. Jälkimmäisen pinnalle on huolellisesti käytetty tasomerkkiä, jolla ylimäärä on edelleen katkaistu tai käytetään erityistä kolmioa.

Höyrytetyn betonin sahaaminen on helppoa suurilla hampailla käsi sahan avulla.

Naapurilohkojen on oltava samaa korkeutta, joten ylläpitämiseen tarvitaan taso ja erityinen hiontaverkko. Kaikki pölyt ja pienet hiukkaset on poistettava välittömästi pehmeällä harjalla.

Se kestää noin 2-4 tuntia sen jälkeen, kun lohkot on asetettu (riippuen lämpötilasta) niin, että liuos on hyvin jäädytetty. Sen jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Ensimmäisen kaasulohkon rivi vahvistetaan

Hiukkasbetonilohkojen kennorakenteen ansiosta ne altistuvat helposti fyysiselle iskulle, joten tulevaisuudessa kosteuden vaihtelun ja säätiön liikkuvuuden vuoksi krakkaus on mahdollinen. Tällaisen ongelman välttämiseksi käytetään raudoitusta - raudoitusta metalliraudoituksella. Viimeksi mainitun profiilin tulee olla uritettu, sauvojen poikkileikkaus - noin 8-10 mm.

Paras käyttää lujitangot A-III. Hiilihapotettuihin betonilohkoihin, joiden leveys on yli 250 mm, tarvitaan paria tangoista, kun taas väliseinämät, joiden vastaava luku on 150-200 mm, on riittävästi yksi metallinen sauva.

Liitososien sorvaaminen ja asentaminen

Armeija sopii uraseinän aikaisempien urien kanssa, kun taas kaikki pöly- ja hiekkapartikkelit on puhdistettava harjalla. Urien koon on oltava suurempi kuin sauvojen halkaisija, poikkileikkaukseltaan niin, että ne sijaitsevat sisäpuolella ilman vastustusta.

Urat valmistetaan 60 mm: n etäisyydelle lohkon reunoista ja kaadetaan erityinen liima hiilihapotetulle betonille metallivanteiden kiinnittämiseksi ja suojaamiseksi korroosiolta.

Ottaen huomioon, että on äärimmäisen vaikeaa tehdä litteitä kaistalevyjä ensimmäisen lohkon rivin koko pituudelta, käytetään mallia, joka voi toimia halutun leveyden kiinteänä alustana.

Kulmissa on tarpeen tehdä uria pyöristämällä, samanlainen mutka on esiasennettu ja metallitangot. Ankkuri on päällekkäin pituus noin 30 cm.

Kiinnitetyt urat vahvistetaan uudelleen liimalla ja tasataan spatulitasolla kaasulohkon tasoon. Ensimmäinen rivinvaihtomenettely on valmis.

Monet rakentajat haluavat säästää kaikesta, mukaan lukien vahvistaminen, mutta tällaiset säästöt voivat aiheuttaa entistä suurempia kustannuksia tulevaisuudessa.

Tällöin tämän prosessin huomiotta jättäminen voi sivuuttaa sivuseinämiä muurien muodossa ja rakenteen eheyden rikkomisen, joten suosittelemme, että turvaudut vahvistukseen epäonnistumatta ja todellakin tekemällä kaikki tekniikan vaiheet. Sitten talosi ilmastoitu betoni kestää sata vuotta.

Lasikuitulasien (komposiitti) vahvistamisesta

Sanomme myös hieman lasikuituvahvistuksesta, jonka käyttö on melko epäilyttävää, ei aina ole perusteltua mielestämme.

Armouria käytetään antamaan rakenteille suurempi jäykkyys. Tämä jäykkyys varmistetaan sillä, että vahvistus toimii jännitteellä, ja tämä on sellainen parametri kuin joustavuusmoduuli.

Toisin sanoen, jos aloitat lujituksen venyttämisen, se alkaa pidentää, itse asiassa tämä on joustavuusmoduuli (MU). Ja mitä alhaisempi venytys on, sitä parempi.

Esimerkiksi lasikuituvahvikkeella MU on 45 000 MPa, saman osan metallirakenteelle 200 000 MPa.

Joten lasikuituvahviste ulottuu 4 kertaa vahvemmaksi. Mitä johtopäätöksiä tästä voidaan tehdä? Teräsvahvistus tekee rakenteesta kovempaa ja vahvempaa useita kertoja.

RELATED ARTICLES:

Valmistus armopoyasa hiilihapotettu betoni talo

Mikä on ero ilmastetun betonin ja vaahtobetonin välillä?

Tiilien ja hiilihapotetun betonin vertailu

Pohja vedeneristys kaasuliesiin

Mikä brändi valitsee ilmastetut?

Mitä työkaluja tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn?

Höyrystysbetonin monipuoliset kiinnittimet

Kuinka paljon se maksaa kaasusekoitushuoneen rakentamisesta?

Valitsemalla ja vertailemalla liimapistoolien liimaa

Kuinka laittaa ilmastettu betoni?

Joka vuosi kaasutehtävät lohkot, joita käytetään yksityisten talojen, mökkien rakentamisessa, sekä täyttää tilat monoliittisen kehyksen seinien rakentamisessa, ovat yhä suosittuja. Hiilihapotettu betoni on yksi tyypiltään solubetonista, jolla on huokoinen rakenne (noin 85% ilman tai kaasun tilavuusyksikköä kohden). Tämän ansiosta materiaalilla on erinomainen lämmöneristys ja melko kevyt paino. Tämä mahdollistaa ilmastetun betonin asentamisen omiin käsiinsä, mitä edelleen käsitellään.

Hiiltyneen betonilohkon seinän asentaminen.

Lohkojen valinta ja materiaalikulutuksen laskenta

Yksi luotettavien hiilihapotettujen betonirakenteiden perusedellytyksistä on rakennusmateriaalien oikea valinta. Se riippuu paljolti siitä, kuinka lämmin ja kestävä rakennettu rakennus tulee esiin. Kun valitaan hiilihapotettua betonia, valmistajan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tuntemattomien tavaramerkkien tuottamassa materiaalissa voi olla huono geometria, eli sen muoto poikkeaa ihanteesta, mikä huomattavasti vaikeuttaa tällaisten lohkojen asettamista.

Etäisyydet lohkojen asettamisen aikana.

Hiilihapollisen betonin pääominaisuus on tiheysmerkki, jota merkitään kirjaimella D ja numeroilla 300-1200. Mitä alhaisempi merkki on, sitä parempi eristys on materiaalista ja päinvastoin. Siksi on erittäin tärkeää, että kohteen rakentaminen valitsee optimaalisen lämmönjohtavuuden ja lujuuden suhde. Yksityisen talon rakentamiseen on suositeltavaa käyttää lohkoja, joiden vahvuus on pienempi kuin D500.

Asennustyön helpottamiseksi monet yritykset tuottavat lohkoja, joilla on erityiset urat helppoa kuljettamista varten. Myös rakennusmateriaalilla voi olla piikkilanka-järjestelmä, joka helpottaa huomattavasti naapurielementtien liittämistä samaan riviin. Näin voit vähentää seoksen laskemisen määrää, joten sitä ei voida käyttää lohkojen sivuille.

Rakennusmateriaalin valinta ja kulutus riippuvat ilmastetun betonin muodoista, mitoista ja laadusta. Liimaa tai sementtiseoksia voidaan käyttää. Liimaa käytettäessä sauman paksuus on noin 3 mm. Sementtilaastiin asennettuna sauma saadaan noin 10 mm: n paksuudelta, mikä johtaa tämän rakenteen lämpöeristysominaisuuksien vähenemiseen. On huomattava, että sementtiseoksen kulutus on useita kertoja enemmän liimajohdosta. Sen vuoksi on suositeltavaa käyttää liimoja hiilihapotetun betonin asettamiseen.

Yleensä tietoa liiman virrasta sijoitetaan pakkaukseen kuivan seoksen alle. Laskettaessa tarvittavia määriä liimaa, sinun on otettava huomioon, että noin 1-15 kg: n jauhetta käytetään 1 m 3 muuraukseen. Laukut on pakattu 25 kg: aan, joten esimerkiksi 40 m³ hiilihapotettua betonia varten, sinun on ostettava: 40 * 20 = 800 kg tai 800/25 = 32 pussia.

Ilmastettujen betonilohkojen ja asennuskappaleiden lisäksi tarvitset:

Seinän vahvistusjärjestelmä.

 • Power saha;
 • Bulgaria;
 • poraa erityisellä suuttimella;
 • höylä;
 • neliöitä;
 • romahtamaan;
 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • kumimetsät;
 • varusteet.

Lohkojen pohjan valmistelu

Kaasusementtiä voidaan tehdä vain oikein valmistetulla pohjalla. Yksi perustavan tärkeimmistä eroista on sen syvyys. Koska lohkojen seinämien paino on riittävän suuri, pohjan perustason tulisi olla sopiva (noin 1,6 m). Tämä vähentää rakenteen vetämistä. Alapia rakennettaessa on tarpeen ottaa huomioon kaasulamppujen lujuusominaisuudet. Oikealla vahvistuksella niiden voima voi nousta 50%: iin, mikä vähentää kaivannon syvyyttä 25-30 cm.

Jos puhumme seoksen koostumuksesta täyttämään pohjan, voit käyttää standardi sementtilaastia sementin ja hiekan 1 - 3 suhteessa. Paras vaihtoehto on sementtimerkki M500. Tärkeä rooli on myös pinnan paksuus, joka on suhteutettava käytettyjen lohkojen paksuuteen. Tällöin sallitaan enintään 20%: n poikkeama. Esimerkiksi, kun asetetaan 30 cm: n paksuisia töitä, pohjan on oltava vähintään 25 cm paksu.

Asentaminen hiutaloituun betoniin voidaan aloittaa sen jälkeen, kun on asetettu kerros vedeneristysmateriaalia, joka sopii erinomaisesti vedenpitävään liuokseen (mastinen, läpäisevä vedeneristys jne.). Melko usein käytetty ja rullattu materiaali. Esimerkiksi perusta voidaan asettaa kateaineita useisiin kerroksiin. Vedeneristyskerroksen leveyden on suositeltavaa olla hieman suurempi kuin seinien leveys.

Ensimmäisen rengasmaisen betonilohkon asennus

Kuinka hyvin teet ensimmäisen rivin, riippuu koko rakenteen luotettavuudesta ja vaaditusta määrästä liitosseosta. Jopa pienintä poikkeamaa johtaa liuoksen kulutuksen moninkertaiseen kasvuun.

Ennen hiilihapotetun betonin asettamista sinun on tasoitettava säätö. Voit tehdä tämän hiomakoneen avulla irrottamalla kaikki epäsäännöllisyydet, jotka ovat muodostuneet muottien poistamisen jälkeen. Sen jälkeen pohjaan lisätään 20-30 mm vahvaa laastijaa (hiilen ja sementin suhde M600-merkkiin on 3 - 1). Tästä johtuen ratkaisussa on vähimmäisveto. Kun seos tasoitetaan tasoittain, useita lohkoja asennetaan ja samanaikaisesti niiden tasaisuus tarkistetaan rakennustasolla. Sen jälkeen jotkut elementit pysyvät sisässä ja uudestaan ​​kohdistetaan. Tämä tekniikka toteutetaan asettamalla hiilihapotettu betoni sarjan loppuun asti.

Asennuspalojen vaihtoehdot.

On suositeltavaa aloittaa työntyminen tulevan rakennuksen kulmista, jolloin ensimmäinen elementti sijaitsee korkeimmassa kulmassa. Voit selvittää, mikä kulma on korkein. Voit käyttää tasoa. Tällöin korkeimman ja pienimmän kulman välinen korkeusero on enintään 30 mm. Naapurilohkojen tiiviiseen asentamiseen toisiinsa nähden ne on tapattu kumia vasaralla.

Rakennuksen sisäiset kantavat seinät on valmistettu ilmastetusta betonista, jonka paksuus on sama kuin ulompi. Tätä varten neljäsosa leikataan ulkoyksikössä, jonka jälkeen sisempi elementti työnnetään siihen ja telakointipaikka peitetään huolellisesti liimaseoksella.

Asettaessasi hiilihapotettua betonilohkoa älä unohda niiden vahvistamista. Tällä toimenpiteellä voit huomattavasti lisätä rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä. Pakolliset vahvistukset edellyttävät:

 • ensimmäinen rivi lohkojen;
 • pitkät seinät;
 • seinät, joihin kohdistuu lisääntynyt kuormitus käytön aikana;
 • ikkunoiden ja oven aukoiden pohjaumat;
 • Kaikkien hyppääjien kantavat pinnat.

Vahvikkeina käytetään 8 mm: n poikkileikkausta. Asennuksen yhteydessä lohkoihin leikataan vastaavia kokoja olevia uria, minkä jälkeen ne puhdistetaan pölystä ja puolet täyteen liimalla. Tämän jälkeen vahvistus asetetaan urille niin, että se on täysin peitetty liimalla.

Höyrytettyjen betoniseinien rakentaminen

Kun ensimmäinen rivi on asetettu ja raudoitus on tehty, on mahdollista jatkaa toisen ja seuraavien rivien asentamista.

Lohkojen asennus tehdään ligaatiolla, eli sauman, joka muodostuu kahden vierekkäisen lohkon väliin, on suljettava lohkon päällä olevasta rivistä.

Suositeltu offset on ½ lohko. Lohkojen siirtymisen vuoksi jokainen rivi loppuu koko elementin kanssa, mutta sen puolessa. Kaasupalan leikkaamiseen voit käyttää tavallista sahaa puussa tai sähkösahalla.

Jokainen rivi on asetettu tasoitettuaan. Tällöin kohdistus suoritetaan kaikilla tasoilla. On huomattava, että vahvistaminen on tehtävä joka 3. krs: n jälkeen. Jos seinämän paksuus on yli 20 cm, vahvistaminen suoritetaan kahdessa kerroksessa. Ikkunoiden tai ovikehyksen hyppyjen luomiseen on U-muotoisia lohkoja, jotka on suunniteltu nimenomaan näihin tarkoituksiin. Tällaisten lohkojen asettaminen on välttämätöntä tavalliseen tapaan.

Ilmastetun betonin lämpö- ja vedeneristysseinät

Ilmastetut betonilohkot ovat erinomaisia. Jos 40 cm: n paksuista kaasuseosta käytetään seinien rakentamisessa, seinien lisäeristys voidaan välttää, koska tällaisella rakenteella on alhainen lämmönjohtavuus ilman sitä. Tietyt ilmasto-olosuhteet huomioon ottaen joissakin tapauksissa on kuitenkin tarpeen käyttää lämpöeristystä.

Lämmöneristysmateriaalina on suositeltavaa käyttää tukkeutuneita eristeitä (mineraalivilla, kivivilla, basaltikuitu). Tämä mahdollistaa rakenteen hengittämisen niin, että talon sisällä luodaan optimaaliset olosuhteet mukavaan asumiseen.

Koska ilmastetun betonin kosteusabsorptio on riittävän suuri, on erittäin tärkeää tehdä korkealaatuinen seinien vedeneristys tästä materiaalista. Tuuletetut julkisivut voidaan käyttää viimeistelyyn, joka myös mahdollistaa seinien vedenpitävyyden. Ulkopintaan voidaan käyttää erityistä hydrofobista kipsiä, jolla on erinomainen höyryläpäisevyys ja pieni kosteuden imeytyminen. Tällainen materiaali kestää pitkään, muuttamatta sen toimintaominaisuuksia.

Ensimmäisen rivi hiilihapotetun betonin asettaminen pohjaan: tärkeä vaihe seinien rakentamisessa

Ensimmäisen rullatun betonirivin toimivaltainen asennus vaikuttaa voimakkaasti koko rakennuksen geometrian tarkkuusparametreihin. On tärkeää ymmärtää, että tämän sarjan tulee olla täysin sileä.

Lähtörivillä on eniten huomiota. Työ tehdään huolellisesti. Tasolta ja horisontaalisesti asetetuista ensimmäisistä lohkoista riippuu talon seinämien ja valmiin rakenteen laadusta.

Säätiön valmistelu

Hiilihapollisen betonin ominaisuus ei ole ainoastaan ​​maksimaalinen kevyisyys vaan myös korkea hygroskooppisuus. Jokainen huomattava nousu kosteustasossa aiheuttaa rakennusaineiden lämpöeristysominaisuuksien häviämisen, joten ilmastetun betonin talot on välttämättä pystytettävä kellariin, tavallisesti betoniin tai tiiliin.

Hiilihapotetun talon kellarin korkeus määritetään pohjaveden syvyyden, sademäärän ja sademäärän perusteella. Sen pitäisi olla alueen keskimääräisen lumitason yläpuolella.

Niin Moskovan alueella keskimääräinen lumen korkeus on helmikuussa korkein ja keskimääräinen 25-35 cm avoimilla alueilla ja 40-45 cm suojatuilla alueilla. Suoja voi olla aidat, naapurimaat ja kasvillisuus. Tämän perusteella riittää 40 cm: n korkki.

Korkealaatuisen muurauksen takuu on rajattoman vedenpitävyyden käyttö, joka täydentää säätiön vakiovaroitusta.

Mitä asettaa ensimmäinen rivi?

Jos peruspudotus on yli 5 mm, mikä on melko yleistä, tavallinen liima kaasulohkoille ei toimi. Tässä sinun täytyy yhdistää aloitusriven asettaminen pinnan kohdistamiseen lohkojen myöhemmäksi asettamiseksi.

Tällöin aloitusrivi on asennettava yksinomaan asianmukaisesti valmistetuille, korkealaatuisille sementti-hiekkakivitystuotteille. Koska kellarin pohja ei ole ideaalisesti tasaista, pienien erojen ja karheuden toleranssin ansiosta kallisliiman käyttö on hyväksyttävää ylellisyyttä perustalle. Lisäksi liima on enemmän muovia, se on suunniteltu ohutkerroksen muuraukseen.

Oikein valmistettu ratkaisu mahdollistaa paitsi luotettavan ilmastetun betonin liittämisen myös pohjaan, mutta auttaa myös korjaamaan kaikki olemassa olevat epäsäännöllisyydet. Sementin ja hiekan pohjalta valmistettuja valmiita tehtaaseoksia voidaan käyttää myös hydrofobisten, vettä säilyttävien lisäaineiden ja pehmittimien kanssa.

Liuoksen valmistus

Sementti-hiekkalaastilla tulisi olla homogeeninen sakeus, joten sen valmistuksessa on suositeltavaa käyttää betonisekoittimen, johon kaadetaan kauhan vettä, kaadetaan sementtiä M500 ja lisätään kolme kauhaa hiekkaa.

Myös manuaalinen vaivaaminen on hyväksyttävää.

Sekoitusprosessissa, joka tarvitaan lisäämään vettä pienissä osissa, mikä tuo seoksen haluttuun johdonmukaisuuteen. Liuokseen on suositeltavaa lisätä vedenpitävyyslisäaine estämään kosteuden nopea imeytyminen hiutaloituun betoniin.

Vaiheittainen muuraustekniikka

Jos projektin sisäinen laakerin seinä on myös lohko, sen asennus suoritetaan samanaikaisesti ulkoseinien kanssa. Tätä tehtäessä suoritetaan lohkojen liittäminen munimessa. Älä myöskään unohda jättää aukkoja sisäänkäynnin ja sisäovien alta ilmastoiduissa betoniseinissä, joiden asennus löytyy tästä artikkelista https://izbloka.com/dom/steny/bloki/gazobeton/dveri-g.html.

Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen tarkistaa säätiön korkeudet ja vaakasuora asento. Enintään 5 cm: n sallitut sallitut sallitut materiaalit ovat sallittuja, sillä tämä paksuus liuos ei kutistu.

Loput tapaukset katsotaan avioliitoksi ja vaativat korjausta. Jokainen ei liian voimakas epätasaisuus on leikattava tai täytettävä sementtiseoksella. Erittäin merkittävät epäsäännöllisyydet edellyttävät lisärakenteiden asentamista, minkä jälkeen pintaan kaadetaan betoniseoksella pehmittimien kanssa ja tasoitetaan edelleen. Tasoituskerroksen korkeuden tulisi olla noin 30-50 mm. Asettelu voidaan tehdä sen jälkeen, kun kerros on kuivunut.

Seuraavassa vaiheessa suoritetaan sulkuvesisuojauksen asennus. Pinta on päällystetty rullaamalla vedeneristys, jossa materiaalin päällekkäisyys nivelissä.

Vedeneristyskerros valmistetaan, kun kulmat lohkot tasossa tai tasossa ovat tarkasti alttiina, pitsi venytetään vaakasuorassa asennossa.

Muuraus alkaa kulmasta, ja säätiön korkein kohta toimii oppaana. Tässä vaiheessa ensimmäinen lohko on perustettu. Sitten lohkot sijoitetaan muihin kulmiin. Nurkakappaleiden asennus ura-harjanteella tekee harjanteet ulospäin.

Kulma-ilmastettujen betonilohkojen oikeaa asennusta voidaan seurata rakennustasolla tai optisella tasolla. Tarvittaessa kulmaliitoselementtien säätö suoritetaan erikoiskumisavella.

Asenna kulmakappaleet laastille viitaten kuhunkin lohkoon kirjoitetun laastin paksuuteen. Asenna lohkot tarkalle tasolle. Tarkista optisen tason avulla lohkon kulman korkeus. Jos on ristiriitaa, aseta lohko männyn kanssa tai lisää ratkaisu.

Jatkossa pitkin johtoa, joka keskittyy majakka-lohkoihin, lohkon muuraus asennetaan tarkkailemalla vaakasuoraan ja pystysuoraan.

Kun ensimmäiset lohkot on asetettu ja sementtilaasti on täysin asetettu, on erittäin tärkeää vahvistaa. Lue lisää ilmastetun betonin vahvistamisesta ja sen välttämättömyydestä tässä artikkelissa: https://izbloka.com/dom/steny/bloki/gazobeton/armirovanie-gazosilicata.html.

Ennen lisäasennusta sinun on odotettava, kunnes laasti on täysin kovettunut, mikä estää riskin muodostaa aloituslohkot peräkkäisten rivien painolla.

Hyödyllinen video

Tämä lyhyt tarina kertoo tärkeimmät kohdat, jotka kiinnittävät huomiota ensimmäisen rivin asettamiseen.

Hiilihapotettu betonirakenne

Nykyisessä rakenteessa hiilihapotettu betoni on erittäin suosittu. Kaikki pitävät tällaista tosiasiaa varsin loogisena - se sopii helposti, vaikka ne, jotka eivät tunne seinät, voivat asettaa sen käsiinsä ensimmäistä kertaa. Materiaali on epätavallisen kevyt ja samalla kestävä. Siksi se lataa säätiön paljon vähemmän kuin säästöt sallivat. Myös erinomainen lämmön- ja äänieristys. Höyrystetyn betoniseinän asentamisen ansiosta voit nopeasti nostaa rakennuksen laatikkoa sekä soveltaa epätavallisia suunnitteluratkaisuja. Ja toisin kuin kaasusilikaattilohkot, se ei ime kosteutta.

Kuinka paljon hiilihapotettu betoni?

Muurattujen betonilohkojen hinta riippuu rakentamisen monimutkaisuudesta, lattiamäärästä, alittavuudesta, vuodenajasta ja muista pienistä olosuhteista. Höyrystetyn betonin rakentamisen hinta on halvempi 40-50%. Verrattuna tiilipintaan. Asennus itsessään on yksinkertaisempi ja se voidaan tehdä omalla kädelläsi ja siten halvemmaksi.

Suositukset materiaalin valinnasta

Seinien irrottamiseksi tarvitset työskentelevän rakennushankkeen tai ainakin muuraustyön. Hanke laskee lämpötehon, seinämien erilaiset kuormat tarvittavan seinämän paksuuden määrittämiseksi. Suunnittelulla voit välttää paljon virheitä, saada parhaan hinta-laatusuhteen. Höyrytetty betoni on rakenteeltaan eristävä. Kussakin ilmastovyöhykkeessä käytetään tämän rakennemateriaalin eri paksuutta. Ensimmäiselle ilmastovyöhykkeelle tarvitaan 360 mm paksuus, jonka lohkotiheys on 500 kg / m kuutiota, jäljellä olevilla vyöhykkeillä sillä ei ole merkitystä (300 mm tai 240 mm ei ole tärkeä tässä). Talon luotettavaa lämpöeristystä varten suosittelemme vähintään D500-merkkilankaa. Jos rakennusten seinämien lämpenemistä tai koristeellisia kipsiä ei ole suunniteltu, käytetään höyrytettyä betonia F35 ja sitä korkeampia. On suositeltavaa ostaa ilmastettua betonia vain arvostetuilta yrityksiltä. Puoli- käsityöalustalla ei ole absoluuttista geometriaa, joka on tarpeen muurauslaadun kannalta. Useimmissa tapauksissa käytetään autoklaavin kovettumisteknologian avulla valmistettua kaasuseosta. Edullisuus, käsittelyn helppous, kyky kuormitukseen - nämä merkit ovat läsnä autoklaavissa ilmastetussa betonissa.

Rakenteiden muuraustyön periaatteet

Luettelo työkaluista, joita tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn:

 1. saha - leikkauslohkoja pienempään lohkoon. Ehkä haavasaha (leikkauksen leikkaus ei vaikuta sen laatuun ja kestävyyteen);
 2. työkalut liimaliuosten levittämiseen - liiman tasaiseen käyttöön. Myös lastalla, kauhalla;
 3. kumisakset - tarkat pino- ja kiinnityspalat;
 4. seinävaimennin - leikkaavat urat (urat), jotka on sijoitettu lohkoihin;
 5. poraa sekoittimella - liimaliuosten valmistukseen;
 6. raastin - poista mahdolliset ulokkeet, kohdistaen lohkojen yläreunat, tiivistämällä liitos;
 7. rakentaminen, vakio- ja vesitasot - lohkojen täsmällinen säätö toisiinsa;
 8. merkkijono;
 9. höylä;
 10. varusteet (halkaisija 8-10 cm);
 11. kapea harja pölyn poistamiseksi urilta;
 12. lovettu lasta;
 13. mittanauha;
 14. (toivottavaa).

Muurausstandardit

Tarkoituksena on erottaa laakeri, verho ja itsepintaiset seinät. Sisäseinien kohdalla riittää yksi rivi lohkoista, harkitse vain rakennuksen todennäköisyyttä, mikä tarkoittaa seinien muodonmuutoksen ja halkeilun mahdollisuutta. Luotettava muuraus täyttää seuraavat vaatimukset:

 • järjestetyt siteet - seinien lisävahvuus;
 • sitoutuminen ketjun ligaatioon laitettaessa yhteen yksikköön;
 • kaksirivisen paalun rivien vertikaalisen ligaation käyttö. Se on tehtävä vähintään 1/5 seinämän paksuudesta. Tai siirtää tychkovymin rivejä, jotka vaihtelevat lusikalla suhteessa 2/3.

Toinen asennustyyppi on "kaksi lohkoa", mutta ilman pystysuoraa ligaatiota rivit ovat yhteydessä lisäelementteihin. Voit tehdä tämän käyttämällä lankoja, tikkaita, ankkurilevyjä. Kiinnittimien asentaminen käyttäen työkaluja betonin poraamiseen timantilla.

Ensimmäinen kysymys syntyy siitä, kuinka paljon aikaa materiaalin asettamiseen omilla käsillään ratkaisee ratkaisua. Tähän sisältyy myös työntekijöiden lukumäärä muninta- ja siirtomateriaaleille. Talvikausi on verrannollinen toleranssiin ja riippuu lämpötilasta ja muista sääolosuhteista.

Nolla tauko

Ensimmäinen rivi perustuksen jälkeen - tärkein hetki. Jos se on asianmukaisesti asetettu, loput työstä muuttuvat helposti ja miellyttäväksi. Aloita jalustan valmistelu. Saavuta täysin tasainen vaakapinta niin, että korkeusero on minimaalinen. Jos pudotus on yli 5 mm, ensimmäinen kerros tulee panna sementti-hiekkalaastiin (1: 3-suhde) eikä liimapohjalla ja tasoittaa siten pinta. Liuoksen paksuus ei saa olla enempää kuin 20 mm.

Kirjanmerkkien kulmat

Aloitamme hiilihapotetun betonin sijoittamisen rakennuksen kulmista. Käytämme 2 cm: n kerrosta laastia suoraan ruberoidille, asetetaan lohko, leikataan se kumimetsällä. Nurkatulkkien näyttämisen jälkeen tarkistamme tulevien tilojen lävistäjät nauhamittauksen tai köyden avulla. Diagonaalinen suorakulmio on sama. Höyrytettyjen betonilohkojen ulkonema pohjaan saa olla enintään 50 mm.

Ensimmäisen ristikon hiilihapotettu betonin asettaminen

Lisäksi kulmakappaleiden välillä venytämme ja kiinnitetään johto. Johtimen ja lohkon reunojen väli on 2-3 mm. Seinälle, jonka pituus on yli 10 metriä, toinen lohko sijoitetaan rivin keskelle niin, että johto ei itke. Se on johto, joka sijaitsee majakka-lohkojen välillä, jotka sinun on tehtävä ensimmäinen rivi. Kuten tarkasti, voimme sijoittaa lohkot omiin käsiimme keskittyen köysiin. Kussakin elementissä tarkistamme tason vaaka- ja pystysuorat tasot. Käytä kumimetsää kevyesti napauttamalla lohkoja työntämällä toisiaan. Niiden on oltava tiiviisti yhteen. Liimakerrosten paksuus on 0,5-3 mm, ja sauman keskimääräinen paksuus on 2 mm. Levitä liimaliuos hiilihapollisen betonin pinnalle hammastetulla työkalulla, joka auttaa ylimääräisen liuoksen puristamiseen, kun asetetaan seuraava lohko. Useimmissa tapauksissa seinämän pituus ei ole lohkon pituus moninkertainen. Sillä ei ole väliä - tarvittava koko on helppo haaroittaa haarukalla. Hiomme saumoja ja epätasaisuuksia hiomakoneella tai koneella - niin että seuraava rivi tulee pehmeämmäksi ja sivupintojen kohdistaminen helpottaa kipsiä. Poista muodostettu pöly pinnalta, mutta älä heitä sitä pois - se on hyödyllinen urien kitkemiseksi, sekoita se vain liimaliuokseen. Kun ensimmäinen rivi lohkoja on asetettu, odota 2-3 tuntia, anna ratkaisu asetettu. Sillä välin valmistaudu ensimmäisen rivin vahvistamiseen.

Luottamus rakennuksen lujuuteen - vahvistettu ilmastettu betoni. Ilmastetun betonin asettaminen normien mukaan omilla käsillä on tarpeen vahvistaa seinää. Monet ihmiset eivät harjoita vahvistamista - oletettavasti tarpeettomia kustannuksia. Muurauskyky ei kasva. Mutta ilman vahvistusta, seinät halkeavat ajan myötä, on kauheaa kuvitella samanlainen kuva. Lisäksi vain vahvistetut ulkoseinät on vahvistettu. Joten ensimmäinen rivi on kuivunut, on jo mahdollista tehdä vahvistus.

Työn vaiheet ovat yksinkertaisia:

 1. ristikon yläosasta seinätarilla tai talttareilla tehdään 2 leveää 4 cm: n kovertaa (ei lähemmäksi kuin 5-6 cm kaasulohkon reunasta);
 2. poista pöly;
 3. ajetut puolet täynnä liuosta;
 4. asetamme lujitustangot (halkaisijaltaan 8 mm) liitoksissa, joiden päällekkäisyys on vähintään 40 mm;
 5. nyt täytämme uudet urat vahvikkeella ratkaisulla;
 6. palkki ja höylä.

Vahvistuksen jälkeen voit heti asettaa seuraavan rivin. Vahvistus tehdään joka 3-4 rivi, riippuen valmistajan teknisistä vaatimuksista.

Sisäisten ilmastettujen betoniseinien asentaminen

Sisäiset kantavat seinät ovat yhtä paksuisia kuin ulkoseinät. Seinien on vain pukeuduttava yhteen. Ulkoyksikössä leikataan neljäsosa ja lisätään seinämän lohko, joka on aikaisemmin liimattu. Joustavat liitännät on määritetty tuleville osioille. Kynsien kanssa. Tai ne tarttuvat sauman paksuuteen, painetaan liuokseen, mikä yksinkertaistaa työtä. Levyjen asentaminen ilmastettujen betonilohkojen kanssa suoritetaan samalla tavoin. Voit käyttää lohkoja, joiden paksuus on 100 mm. Tällaisia ​​seiniä ei ole vahvistettu, et voi perustua pohjaan, vaan mihin tahansa pinnalle. Sitten lohkot eivät ole liimattu pohjaan, vaan ne asetetaan tärinänvaimennusnauhalle (polyetyleenivaahto, korkki, kova mineraalilevy), jotta rakenteellisen melun lähetys voidaan poistaa ulkopuolelta. Ne eivät ole päällekkäin ulkoseinien kanssa, päinvastoin, voit jättää aukon 15 mm ja sitten puhaltaa se ulos kiinnitysvaahdolla.

Liuosten valmistus

Jotta ilmastetun betonin käsin sijoittaminen olisi vahvaa, käytä liimaseoksia. Ne vahvistavat liitäntää ja sallivat samalla sauman paksuuden pienentämisen. Lisäksi liima on 5 kertaa pienempi kuin sementtilaasti. Kun valitset ratkaisun, ota huomioon ulkoisten seinien lämpösuojaus. Esimerkiksi sementti-kalkkikiven laasti on ehdottomasti kielletty, koska se on huonolaatuinen. Tämän seurauksena lämpösiltoja esiintyy, ja tämä on jo tuhon näköinen tulevaisuuden seinämän halkeamien mahdollisuus. Joten ihanteellinen valinta ulkoiselle seinälle olisi käyttää liimaliuosta. Valmistelu on helpompaa: kaadetaan ostettu kuiva seos oikeaan vesimäärään sekoittaen sitä poralla erityisellä suuttimella. Mittasuhteet ovat liimojen ohjeissa. Ratkaisua on vaikea valmistaa käsin, se on hyvin työlästä ja silti tehty omilla käsilläsi on huonompaa laatua kuivan seoksen ominaisuuksien vuoksi. Frost-kaudella pehmittimen lisäaineet on lisättävä liuokseen. Ylimääräinen vesi jäätyy, minkä vuoksi liiman lujuus vähenee merkittävästi. Erityiset lisäaineet auttavat säästämään hiilihapollisen betonin liima-aineita talvella.

Kuten voimme nähdä, aseistettuna erinomaisen teoreettisen tietämyksen ilmastettujen betonilohkojen, ei ole mitään vaikeaa rakennuksen seinät rakennuksen omia käsiä, mutta päinvastoin, se on helppoa, luotettavaa ja miellyttävä.

Kuinka laittaa hiilihapattomat betonilohkot: materiaalit, työkalut, läpivienti

Synteettistä rakennusmateriaalia vaaditaan erittäin hyvin: se tarjoaa optimaalisen lämmöneristyksen, sillä on alhainen paino, kestävä ja helppokäyttöinen. Höyrytettyjen betonilevyjen asettamista koskevien suositusten tutkiminen on kiinnitettävä erityistä huomiota työn teknologiaan ja sideaineiden erityispiirteisiin.

Työkalujen valmistus

Asiantuntijat, jotka selittävät, kuinka sijoittaa ilmastettu betoni, suosittelevat jakamaan aikaa etsimään kätevää inventointia:

 • kuljetin, jossa on annostelija, mahdollistaa sideaineliuoksen yhtenäisen käytön;
 • mönkijä - tasapainoinen kumivasara, joka helpottaa lohkojen täyttöprosessia;
 • pieni saha, leikkuri, joka sopii materiaalin koon mukaan;
 • jauhatuslevy ratkaisee ongelman, jolla poistetaan valmiin pinnan puutteet;
 • lasta estää laastin leviämisen seinää asennettaessa;
 • kulma kiinnittää asetetut elementit;
 • tasoa käytetään lohkojen muodon korjaamiseen ja kohdistamiseen;
 • Seinävaihde on työkalu, jolla luodaan uria;
 • sekoitin helpottaa liuoksen vaivaamista;
 • johto horisontaalisena referenssinä ja rakennustasona.

Tarvitset myös säiliön, jossa asennusratkaisu laimennetaan.

Työkalut, joita tarvitaan työhön

Hiilihapollisen betonin valintaperusteet

Eri valmistajien tuotteiden tutkimuksessa olisi keskityttävä seuraaviin indikaattoreihin:

 • tiheys - sitä korkeampi se on, sitä vahvempi materiaali ja sitä voimakkaammat meluneristysominaisuudet;
 • lämmönjohtavuus - lämmönkestävyys rakenteessa riippuu siitä, valmistajat huomioivat tämän ominaisuuden laskennassa epätasaiset olosuhteet;
 • vahvuus;
 • höyryläpäisevyys;
 • äänieristys.

Tuotteiden optimaaliset koot vaihtelevat projektin ja projektin välillä, mutta on parasta ostaa elementtejä tarttujilla - ne helpottavat liikkumista ja asennusta.

Ilmastettujen betonilohkojen muuraus

Ratkaisun valmistelu: mitä sinun on kiinnitettävä huomiota

Kulutuksen intensiteetti on tärkeä indikaattori "linkin" valinnasta, joten rakennustöiden budjetin laatimisessa on tarpeen verrata liimojen ja sementtikoostumusten teknisiä indikaattoreita. Aloittelijat uskovat, että sementtilaasti on edullisempi: tämä mielipide muodostuu banaanien vertailun perusteella arvioidusta lohkojen lukumäärästä, jotka on suunniteltu käytettäviksi, sekä materiaalipaketin kustannuksista.

Rakentajat korostavat, että liimakoostumus tarvitsee 30-70% vähemmän kuin sementti. Huomautus: ensimmäisessä tapauksessa kerroksen paksuus asennettaessa vaihtelee 0,3-0,5 cm, kun taas toisessa - vähintään 0,8-2 cm.

Jos ensimmäinen rivi on tehty lohkoista, joissa ei ole uria, tarvitaan kiinteä sementti-kalkkiseos kiinnitykseen - tämä toimenpide minimoi kapillaarin kosteuden.

Vaikka prioriteetti on liima, sementtikoostumusta tarvitaan myöhemmin hyppyjen luomiseksi.

Kuivatun osan ja veden mittasuhteet on merkitty etikettiin, tavallisesti 1 standardipussi laimennetaan 5 litralla nestettä, optimaalinen koostumus on paksu voikermaa. Sopivasti sekoitettua ainetta saa kuivata 15 minuuttia, minkä jälkeen se levitetään kevyesti kostutetuille lohkoille. Kohdistus tulisi tehdä 10 minuutin kuluessa, kun koostumus muuttuu liian viskoosiseksi, se kuivuu kokonaan 6 tunnissa.

1 neliöön. m seinä tarvitsee keskimäärin 25 kiloa liimaa. On suositeltavaa käyttää valmiin nipun 4 tuntia, sekoittaen toisinaan estämään pinnoituksen.

Liiman valmistus hiilihapattujen betonilohkojen levittämiseen

sementti

Sementin ja hiekan suhde on 3: 1, jotta voimakkuuden indikaattoreita ja lämpötilaeroista vastustuskykyä voidaan lisätä, on lisättävä pehmittimiä ja savea koostumukseen.

Kun vesi on otettu käyttöön kuivan osan valmistajan määrittämissä osuuksissa, sitä sekoitetaan sekoittimella ja sitä käytetään mahdollisimman pian. Toisin sanoen sementtilaasti on toivottavaa valmistaa pienissä osissa.

Kuumailmapuhallettujen lohkojen asettaminen: askel askeleelta ohjeet

Muurauslujuuden maksimoimiseksi alustava askel olisi harkittava huolellisesti:

 1. Valmista ratkaisu.
 2. Varmista, että säätö on täysin horisontaalinen kaikilla alueilla.
 3. Suojaa pohja kosketuksiin kosteuden kanssa käyttämällä bitumimateriaalia

Joissakin tapauksissa kateaineen käyttö vedenpitävyyteen voidaan hyväksyä, vaikka se onkin vähemmän tehokas.

Sementtilaastin levitys hiutaloituun betonilohkoon

Seinätekniikka

Tietäen, kuinka laittaa hiilihapattujen betonilohkojen, on helppo tehdä kiinteä, tasainen pinta. Ensimmäinen elementti on asennettava (asetettu) nurkkaan, joka liikkuu peräkkäin seuraavaan "kääntymään". Täällä työ tehdään paksunnetulla laastirakenteella, joka kompensoi säätiön mahdollisia vikoja. Nurkkien korkeuden on oltava sama, suurin toleranssi on -3 cm.

Jotta uritusjohto voisi muodostaa tasaisen viivan, se on kiristettävä kulmakappaleiden ja pakollisten välilevyjen välissä (rakennustaso on välttämätön avustaja). Asettamme toisen ja seuraavien rivien siten, että sivuttaissuuntainen siirtymä on 20-40 cm: n etäisyydellä. Saumojen alueella muodostuva ylimääräinen liima on poistettava. Jos suunnitellaan monimutkaisen kokoonpanon rakentamista, on mahdollista säätää lohkoja haarukalla.

Aseta lohkot johtoon

Rivit, joiden numerot ovat 5: n kerrannaisia, ja ikkunan alla olevat tilat ovat väistämättä vahvistettuja. Sokerobloki on sallittu liimalla vain tietyllä lämpötila-alueella: ei alle -5 ° C eikä korkeampi kuin +20-25 ° C. Kuumina päivinä materiaali kostuu hieman käytön aikana, jos on sakkaa - käytä suojaavia telttoja tai kalvoa.

Liimaus ilmastettuun betonilohkoon

vahvistaminen

Asiantuntijat, selittäen, kuinka sijoittaa ilmastettua betonia, johtavat 3 vahvistuskohteen tavoitetta:

 1. Vahvistetaan alueet, joilla on heikko asento - kaikki aukot.
 2. Rakennuksen suoja ympärysmittaan - tämä toimenpide on erityisen tärkeä, kun otetaan huomioon ilmavirta ja väistämättömät lämpötilan muutokset kutistuminen.
 3. Pystysuora vahvike yhdistää pohja- ja monoliittiset vanteet. Tätä vaihetta tarvitaan rakentamiseen alueilla, joilla tapahtuu maaperän liikkumista, usein hurrikaaneja esiintyy.

Teräslankaa käytetään kehyksen muodostamiseen, joka yleensä sijaitsee kerroksittain. Ankkurointi on päinvastoin sijoitettu rinnakkain toisiinsa. Seinävaimentimen avulla muodostetaan 2 uraa materiaalissa, ne kyllästetään vedellä ja täytetään ½ liimalla, ja ne asetetaan niihin. Sen vakiokoko on 8 mm. Seuraavaksi reiät reunoille, jotka on täytetty sideaineella.

Ilmastettu betonilattia

Teknologiaa, jossa selitetään, kuinka sijoittaa hiilihapotettu betonilohko liimoon, käytetään usein lattialämmityksen järjestämiseen.

Alustavat manipuloinnit - vedenpitävän kerroksen luominen muovikalvon tai käytännöllisempien ja kestävien vaahtopolystyreenilevyjen avulla. Lohkot kootaan betonipinnoille (niiden korkeus saa olla korkeintaan 20 cm), jonka jälkeen putket sijoitetaan ja uusi kerros tasoitetaan, tasoitetaan ja viimeistellään hiomalla.

Hiilihapotetun betonin asettaminen ei edellytä paljon kokemusta, tärkeintä on noudattaa valmistajan ilmoittamaa tekniikkaa ja noudattaa majakkaa. Tuloksena on pinta, jolla on kunnollinen lujuus, lämpö ja äänieristys.

Ensimmäisen ristikon hiilihapotetun betonin asettaminen

Ensimmäisen rullatun betonin rivi on luotettava rakentamisen perusta. Yksinkertaisuus työskennellä suurikokoisten, mutta kevyiden lohkojen avulla voit rakentaa seiniä ilman asiantuntijoiden osallistumista. Löytämisen tekniikoiden ja perussääntöjen tuntemuksella voit saavuttaa erinomaisia ​​tuloksia.

Hiilihapollisen betonin valinta rakentamiseen

Ilmastetun betonin käyttö talon seinämateriaalina sen suorituskyvyn ja demokraattisten kustannusten optimaalisen yhdistelmän ansiosta. Keinokivestä tärkeimpiä etuja ovat:

 • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet;
 • puuhun verrattavissa oleva höyryläpäisevyys;
 • paloturvallisuus;
 • pitkä käyttöikä;
 • pieni paino;
 • helppo käsittely ja tarkka geometrinen muoto.

Seinien materiaali on välttämätöntä ottaen huomioon sen kestävyys ja lämmönjohtavuus. Tukivälineiden rakentamisen vähimmäisvoimakkuuden osoitin on B2. Kahden tai useamman kerroksen rakentamiseksi on suositeltavaa käyttää lohkoa, jonka vahvuus on 2,5-3,5. Kun olet määrittänyt kerrosten lukumäärän ja näin ollen lujuuden, seinämän paksuus lasketaan lämmönjohtavuuden perusteella.

On tärkeää. Yhden kerroksen talon seinämän ei pitäisi olla ohuempi kuin 25 cm, kaksikerroksinen - 30 cm.

Aerokraatin muoto on:

 • suora;
 • pazogrebnevye;
 • kielellä ja urajärjestelmällä ja kädensijalla;
 • suoraan tarttuvilla kahvoilla.

Rakennuslohkojen pituus ja korkeus ovat vakiona - 600 tai 625 mm ja vastaavasti 200, 250 tai 300 mm ja paksuus voi olla 50 - 500 mm ja korkeus 25 mm.

Oikea valinnainen hiilihapotettu betoni määrittää ensimmäisen muurausrivin, myöhemmät rivit ja rakennuksen eristysominaisuudet. Asuintiloissa on suositeltavaa valita lohkot, joiden paksuus on 400 mm, lämpimillä alueilla - 300 mm. Ilmastettu betoni toimitetaan erissä, jotka on pakattu muovikelmuun. Varastointimateriaali sijoitetaan puupaneeleihin. Tämä estää kosketuksen märällä maaperällä. Lohkot hankitaan usein valmistajalta, niiden kosteuspitoisuus valmistuksen jälkeen on korkeintaan 20%. Vajaan kosteuden osaan voit poistaa kalvon suuresta keinokivikappaleen sivuosista, joka on asetettu lokeroon, mutta muista poistua yläkerroksesta. Tämä pinnoite suojaa materiaalia sateen sattuessa.

Kiinteän betonin asentamisen piirre on ohuiden saumojen laite - noin 3 mm. Ne poistavat "kylmien siltojen" ulkonäön ja mahdollistavat huokoisen materiaalin lämmöneristysominaisuuksien säilymisen. Ohuen sauman varmistamiseksi on käytettävä erityisiä liimaseoksia hiutaloituun betoniin ja lohkoihin, joilla on täydellinen geometria. Asiantuntijat suosittelevat hankkimaan tunnettujen yritysten tuotteita, jotka on valmistettu nykyaikaisilla laitteilla ja jotka ovat läpäisseet tiukan laatutestin.

Säätiövaihtoehdot ilmastetun betonin taloon

Höyrytettyjen betonilohkojen talojen rakentaminen toteutetaan eri perusteilla:

 • 1. Nauhan säätö - tämä vaihtoehto on suosittu luotettavuuden ansiosta. Deepening suoritetaan alle maaperän jäädytyksen syvyydestä, betonin raudoitus ja kaataminen suoritetaan koko säätiön kehällä. Kun vedenpoisto ja vedenpoisto on tehty.
 • 2. Monoliittinen levy, jossa on jäykisteitä - tällainen pohja antaa hyvän lujuuden ja kestävyyden. Laatta vahvistetaan koko alueella. Säätiön reunat ovat yhtä korkeat kuin kellarin korkeus.
 • 3. Pile-grilling-pohja on betoni- tai metallipino, joka on liitetty monoliittiseen grilliin.

Yksi huokoisten lohkojen ominaisuuksista on suuri kosteuden absorptio. Jotta ne eivät ime kosteutta pohjaan, ennen kuin asetetaan ensimmäinen rivi hiilihapotetusta betonista, se joutuu tekemään korkealaatuisen vedenpitävyyden säätiön kanssa.

Teknologia vedenpitäväksi pohjaksi höyrystettyä betonia varten

Huokoinen materiaali imee helposti kosteuden mistä tahansa lähteestä, kiven kostutus heikentää lämmöneristysominaisuuksiaan, joten kostealla pohjalla olevaan kosketuspisteeseen tarvitaan vedenpitävä kerros. Valssatut bitumimateriaalit - paras valinta tähän menettelyyn. Kangas on leikattu ja helppo asentaa. Aikaisemmin suosittu materiaali, joka suojaa ensimmäistä riviä hiutaloitua betonia säätiön kosteudelta, oli katemateriaali. Nyt rakennusmateriaalien markkinat näyttivät kestävämmiksi.

Gidroizol - valssatulla liinalla bitumilla kyllästetyn kuitulasikiven pohjalta. Sitä käytetään säätiön vaakasuoraan vedenpitävyyteen. Seinäpohjan koon mukaan liimattava nauha voidaan liimata kahdella tavalla: kuumennetaan tela puhaltimella tai liimaamalla se bitumiin.

Ensimmäisen ristikkäisen ilmastetun betoniseinämän muuraustekniikka

Ennen kuin ensimmäinen rivi ilmastettua betonia on asetettu pohjaan, on välttämätöntä varastoida työkaluja työhön:

 • Tasolla.
 • Romahtamaan.
 • Rulettia.
 • Saha solubetoniin ja neliöön.
 • Kiillotus tai kelkka.
 • Höylääjä ja raastin solusbetoniin.
 • Kapasiteetti ratkaisuun.
 • Kiyanka (kumivasara).
 • Seinähaarukka ja harja.

Työ alkaa säätämällä korkeimman säätökulman. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää vesitasoa. Seuraavassa vaiheessa ensimmäinen kaasuyksikkö sijoitetaan tähän kulmaan.

Neuvoston. Vesi kaadetaan hydraulitason sisään, siinä on ilmakuplia, jotka voivat vääristää laitteen lukemia 2-3 mm. Epätarkkuuden välttämiseksi asiantuntijat suosittelevat laimentavan alkoholin kaatamista vesistöön.

Merkintä on tärkeä työvaihe, ensimmäisen betonisekoituksen nopeuden ja oikeellisuuden riippuu sen suorituskyvystä. Virheiden välttämiseksi on parempi käyttää ammattimaista laitetta - lasertasoa. Jos vuokraat tai ostaisit sen, se ei ole mahdollista, pääset vesitasolla ja mittanauhalla.

Höyrykarkaistun betonilohkon talon pohja vaatii vaakatasoon suuria vaatimuksia. Ensimmäinen rivi hiilihapotetusta betonista asetetaan säätöön, kun suurin ja pienin kulmien välinen ero on korkeintaan 3 cm.

Neuvoston. Rakennusmateriaalin erityispiirteet huomioon ottaen on suositeltavaa tehdä pohja 50 cm: n korkeudelle, jolloin vältetään ilmastetun betonin kastuminen saostumisen ja sulavan lumen aikana.

Liuoksen valmistus

Ensimmäistä rivi hiilihapollista betonia suositellaan sijoitettavaksi sementti-hiekkalaastiin. Tällöin sauman huomattava paksuus (enintään 30 mm) ei ole miinus vaan kyky säätää lohkojen vaakasuoraa asentoa. Seos valmistetaan klassisella tekniikalla, jossa on osia ainesosista 3: 1. Tämä merkitsee sitä, että hiekkaa on kolme osaa yhtä sementin osuutta kohden.

Liuoksen valmistaminen tapahtuu sekoittamalla kuivia ainesosia ja lisäämällä vettä. Sekoitusta suoritetaan rakennesekoittajalla, ja betonisekoitinta käytetään laajan laastin valmistukseen.

Neuvoston. On parempi olla käyttämättä suorakulmaista säiliötä liuoksen sekoittamiseen, kuiva hiekka ja sementti pysyvät kulmissa.

Seos sekoitetaan perusteellisesti ja jätetään 15 minuuttia sakeutumaan. Tämän jälkeen koostumus sekoitetaan uudelleen ja ensimmäinen rivi ilmastettua betonia voidaan sijoittaa.

Aloita ensimmäinen krs

Kun ensimmäinen lohko sijoitettiin korkeimpaan kulmaan ja tarkastamalla sen asentoa kaikilla tasoilla, kolme muuta majakkikiveä muissa kulmissa asetetaan samalle periaatteelle. Kaasuputken korkeussäätö liuoksessa suoritetaan kumia vasaralla. Metallityökalun käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä, sillä se voi vahingoittaa ilmastettua betonia.

Sen jälkeen, kun seinien ulomman kulmat on asetettu, ne venyttää niiden välissä olevien kiinnikkeiden. Jos kiskon pituus on yli 10 m, toinen ilmastettu betonilohko sijoitetaan keskelle. Keskityttäessä venytettyyn johtoon, se on helpompi noudattaa muurattua tasoa.

Lohkojen oikeellisuuden varmistamiseksi diagonaalit tarkistetaan. Jännitetyn teipin avulla mitataan eri kulmien etäisyys diagonaalisesti. Näiden arvojen on vastattava.

Ensimmäisen ristikkäisen ilmastetun betonin rivi toteutetaan kunkin elementin kohdalla vaakatasossa, korkeudessa ja kiinnitysjohtimessa. Sarjan lopussa tarvitaan usein lisäelementtiä. Se on valmistettu kokonainen kivi. Merkki merkitään kaasulaatan pinnalle lyijykynällä hallitsijan alle, jonka avulla tarpeeton osa katkaistaan. Materiaali on helppo käsitellä, erikoista hakasahaetta, jossa on suuret hampaat, käytetään sahaukseen.

Ensimmäisen rivin viereisten lohkojen välissä ei saa olla korkeuseroja. Tämä parametri tarkistetaan tasolta. Kun epäsäännöllisyydet paljastetaan, pinta pinnoitetaan erityisellä kellulla. Kiillotusmenetelmän jälkeen solukerros on puhdistettava pölyharjalla.

Sileiden lohkojen päätypuoliin levitetään liima-seos. Sen valmistelu suoritetaan puhtaassa säiliössä, kuiva vesi kaadetaan veteen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Liuos sekoitetaan poran kanssa suuttimella, kunnes se on sileä. Käytettäessä kielekkeitä ja uurteita, sitä käytetään kuten kuviossa esitetään:

Kun olet lopettanut ensimmäisen rivin asettamisen, odota 3-4 tuntia, kunnes sementtilaasti asetetaan ja jatka työskentelyä.

Ensimmäisen ristikon hiilihapotettu betoni vahvistetaan

Ilmastettu betoni on alhainen lujuus ja muodonmuutoskuormat. Kausittaiset muutokset kosteusparametreissä ja säätiön liikkeessä aiheuttavat halkeamia seiniin. Muurauksen vahvistaminen mahdollistaa ongelmien ehkäisemisen. Rivien vahvistaminen suoritetaan rakenteilla varustetuilla aaltoprofiililla. Tangojen poikkipinta on 8-10 mm.

Neuvoston. Vahvistukseen käytetään III-metallipalkkeja. Lohkojen, joiden leveys on yli 250 mm, tarvitaan kaksi tankoa. Väliseinät 150-200 mm leveä vahvistavat yhdellä palkilla.

Liitososien sorvaaminen ja asentaminen

Jotta sauman kokoa ei lisätä, metallivarret sijoitetaan aikaisemmin valmistettuihin uraseihin. Urat valmistetaan erikoistyökalulla - käsikäyttöinen tai sähköinen seinälakki, hiilihapotettu betoni ja pöly urista on poistettava harjalla. Urien koko ylittää palkkien poikkileikkauksen siten, että ne voivat sijoittua lohkoon. Suorittaessaan kaasuputken kummankin reunan strobetti vetäytyy 60 mm: n etäisyydellä. Ennen rakenteen asettamista 2/3: lle on täytettävä liimalla ilmastettua betonia.

Tangot asetetaan urille ja upotetaan liuokseen. Liima suojaa metallia korroosiolta.

On melko vaikeaa tehdä suora viiva koko ensimmäisen hiilihappojonon pituudelta. Siksi työn helpottamiseksi asennetaan malli - tavallinen lauta, jonka leveys sopii hiutaloituun betoniin. Suuria töitä varten käytetään erilaisia ​​sähkötyökaluja: murskain, jossa on kaksi levyä betoniin tai manuaaliseen jyrsintään. Rakennusharvien kulmissa suoritetaan pyöristys. Metallivahvikkeet on taivutettava samaan kulmaan ennen muninta. Lujitteen osien liitäntä tapahtuu päätyjen päällekkäisyydellä 30 cm.

Kiinnikkeet ovat täysin täynnä liimaa, ei ole tarpeen odottaa kuivumista. Liuos levitetään lohkojen pinnalle lovellulla lastalla, jotta seinät voidaan rakentaa edelleen.

johtopäätös

Ei aina rakennusvaiheessa suoritetun ilmastetun betonirunkoisen rakenteen rakentamista. Joskus tämä menettely ohitetaan halusta pelastaa. Suosittelemme voimakkaasti rakentamisen tekniikan häiritsemistä, sillä se on täynnä halkeamia ja muita haitallisia vaikutuksia. Rakennuksen sujuvuuden parantamiseksi on tärkeää lähestyä alkuvaihetta täysin vastuullisesti.