Vedenpitävän katon oikea asennus

Suorittaessaan nolla rakennetta on erittäin tärkeää, että et menetä mitään yksityiskohtia. Vedenpitävyys katolla on melko tärkeä menettely, jonka takia kattoa voidaan käyttää pitkään aikaan ja usein se on arvioitu vuosikymmenien ajan. Tämä artikkeli on suunniteltu auttamaan selvittämään, miten parhaiten vedeneristys saadaan aikaan ja mitkä materiaalit sopivat parhaiten tähän.

Vedeneristyskerroksen tarve

Lähes kaikki ristikkojärjestelmät on valmistettu sahatavaroista. Jos muistelemme koulun kurssia, on turvallista sanoa, että puu on luonnollinen materiaali, joka helposti hajoaa. Siksi käyttöiän lisäämiseksi kehittäjät käyttävät erityisiä kyllästysaineita, jotka estävät mikro-organismeja levittämästä puurakenteeseen ja antiseptisten aineiden nimiin. Lisäksi aineita, jotka lisäävät materiaalin syttymisastetta, kutsutaan palonestoaineiksi.

Mutta puun kaikkein haitallisimmalle kosteudelle voi aiheutua liiallinen kosteus. Varmasti tiedät, että rakennuksessa voi käyttää hyvin kuivattuja levyjä, palkkeja ja lokeja, muuten toiminnan aikana ne menettävät vettä ja painovoiman vaikutuksen alaisuudessa tapahtuu vääristymä (kaarevuus). Vesi pesee kaikki suojaavat kyllästykset ja siten tuo puun rakenteen puolustuskykyiseen tilaan. Siksi suurin osa vastuullisista kehittäjistä suorittaa koko kattojärjestelmän rutiinitarkastuksen ja poistavat ne nopeasti, jos ne poikkeavat.

Kosteus ullakolla voi saada sekä ilman että lauhteen läpi alla olevista kerroksista. Jos et tiennyt, silloin ihmiskehon elintärkeän toiminnan prosessissa se vapauttaa melko suuren määrän kosteutta, joka levitetään välittömästi ilmassa ja kosteuttaa sitä. Teet tämän juuri nyt, lukemalla nämä määräajat. Kun hengität, vähäinen määrä vettä pääsee ilmaan, paljon enemmän se kuivuu asioita tai ruoanvalmistusta.

Kosteus voi päästä huoneeseen ilmanvaihdon aikana. Tämä on luonnollinen prosessi, jota ei voida välttää. Mutta kaikki ei ole niin huono, koska voit luoda ilmanvaihtojärjestelmän, joka kykenee vetämään pois kostutettua ilmaa, joten lauhteen määrä on yleensä minimaalinen. Tällöin kaikki puu on kuiva, ja niiden käyttöaika on maksimissaan.

Kun puhutaan kondensaatiosta, emme saa unohtaa sateita, jotka voivat tunkeutua kattotiilaan, ellei siinä ole vedenpitävää kerrosta. Laatu tuotteet kestävät suuria lämpötilaeroja ja pidentävät kosteutta. Vedenpitävä pehmeä kattotyö on melko yksinkertainen, mutta vaatii vakavaa huomiota.

Katemateriaali, kuten katoneristykset

Olet varmasti perehtynyt bitumitelineeseen, jota kutsutaan katemateriaaliksi. Se on raskas bitumi, jonka pohja sisältää lasikuitua. Viime aikoina tämän materiaalin tuotantoteknologia on muuttunut ja luonnonvalku, joka on tärkein komponentti, korvattiin lasikuidulla. Tästä johtuen ruberoidin käyttöaika kasvoi useita kertoja.

Huolimatta siitä, että kateaineella on erinomaiset vedeneristysominaisuudet, sitä on harvoin havaittavissa kerroksena kaltevan katon kattilassa. Tosiasia on, että kylmässä se muuttuu liian herkäksi ja voi halkeilla pienimmällä muodonmuutoksella. Tätä käyttäytymistä ei voida hyväksyä korkealaatuisen vedenpitävyyteen. Lisäksi kateainearkin vaurioituminen on melko yksinkertaista ja voimakasta jännitystä, se voi rikkoa.

Materiaali sopii parhaiten vedenpitävyyteen

Rakentamisalueilla on vaikea ymmärtää materiaaleja suuren määrän vuoksi, joten on joskus hyödyllistä lukea tällaisia ​​artikkeleita pysyäksesi ajan tasalla. Nykyisin vedenpitävänä kudoksena on paras käyttää seuraavia tuotteita:

 • Muovikalvo
 • Polypropeenikalvo
 • glassiinipaperi
 • Diffuusiokalvot

Joten nyt kaikki kunnossa.

Polyeteenikalvo

Tämä materiaali on yleisin raaka-aine kalvojen vedeneristysvalmisteiden tuotannolle. Viimeisten vuosikymmenien aikana valmistajat ovat oppineet tekemään useita lajikkeita, ja tämä on mitä voitte tavata tänään tutkittaessa rakennusmarkkinoita:

 • Tiheä polyeteenikalvo. Useimmissa tapauksissa sen paksuus on yli 200 mikronia, kuten muiden indikaattoreiden kohdalla, se ei pysty kuljettamaan vettä ja ilmaa, joten höyryläpäisevyys ei ole kysymys. Jos tällainen materiaali asetetaan katolle, varmista, että luonnollinen ilmanvaihto tuottaa ilmaa kattotiilen kaikkiin kulmiin.
 • Rei'itetty kalvo. Tämän materiaalin rungossa on suuri määrä tuntemattomia reikiä. Kiitos niistä, kangas antaa veden ja höyryn kulkea läpi, mutta estää pääsyn veteen normaalissa tilassaan. Rakennusteollisuudessa sillä on toinen nimitys - anti-kondensaattikalvo. Höyrynsiirron vuoksi se ei jää lähimpien kondensaattien muodossa oleviin tuotteisiin. Tätä materiaalia käytetään parhaiten vedeneristyskerroksena metallilevyn tai ammatillisen levyn alle. On syytä huomata, että rei'itetyllä kalvolla on pitkä toiminta-aika, joka voi asianmukaisella hoidolla saavuttaa noin 25 vuotta.
 • Vahvistettu kalvo. Täällä kaikki on nimestä selkeä. Tämä kangas koostuu kolmesta kerroksesta, joiden keskimmäinen on lasikuituverkko. Se antaa materiaalille tarvittavan voimaa, mutta se ei varasta elastisuutta.

Jos puhumme niiden käytöstä, vahvistetut kalvot ovat paljon suosittuja kuin vastaavat tuotteet. Niiden lisääntyneen lujuuden ansiosta niitä käytetään myös kehyksissä, joissa on suunniteltu vaikuttavaa lämmöneristyskerrosta. Tällaisen tuotteen luotettavuuden ansiosta se voidaan kiinnittää tiukasti haarahihnaan eikä pelkää vahingoittaa sitä.

Polypropeenikalvot

Polypropeeni tuotettiin tavallisen polyeteenin jälkeen ja kerättiin itsessään positiivisiksi ominaisuuksiksi. Sen jälkeen, kun tämä tuote oli vapautettu, kehittäjät havaitsivat parannuksensa UV-valon voimakkuuden ja resistenssin muodossa. Yksityiset kehittäjät ovat päättäneet käyttää näitä ominaisuuksia hyödyksi ja joskus kattaa keskeneräisen rakennuksen heidän kanssaan, tällaisessa tilassa se voi kestää useita kuukausia, kunnes päärakennus jatkuu.

Polypropeenista saatavan materiaalin suurista eduista huolimatta sillä on edelleen haittapuolensa. Ei niin kauan sitten, valmistajat tuottivat tavallisia materiaaleja, mutta pian havaittiin, että lauhduttua ei käytetä käytön aikana, vaan kattopensaan paksuuteen. Tietenkin tämä välittömästi vieraantuneita ostajia, mutta tämä vivahde oli erittäin nopeasti poistettu. Tänään erityinen kerros viskoosi-selluloosaa levitetään polypropeenikalvoon, joka imee ylimääräisen kosteuden. Kuivumisprosessi tapahtuu luonnollisen tuuletuksen ansiosta, joten on erittäin tärkeää tehdä se oikein.

Tällaisia ​​materiaaleja hankittaessa saattaa tulla kysymys, kummalle puolelle pitäisi asettaa vedeneristys katolle? Tänään on aika vaikea tehdä tältä osin virhe. Lähes kaikki myytyjen tuotteiden mukana toimitetaan ohjeita asennuksesta ja käytöstä. Lisäksi itse kankaalle ilmestyy usein sivu, johon tarvitset materiaalin asettamista ongelmatilanteiden välttämiseksi.

Absorboivaa kerrosta estävät kondensaattikalvot on asetettava eristeeseen niin, että "työskentelypuoli" käännetään siihen. Hyvän ilmanvaihdon varmistamiseksi on välttämätöntä jättää ero eristyksen ja vedeneristyskerroksen väliin. Tämä materiaali sopii parhaiten metallikattoihin asennettavaksi, jos lauhteen määrä voi ylittää normin useita kertoja.

glassiinipaperi

Huolimatta suuresta valikoimasta vedenpitäviä materiaaleja melko monet kehittäjät käyttävät pergamia. Se on pahvi kattotyöhön, joka puolestaan ​​oli kyllästetty tulenkestävällä bitumilla pehmittimien seoksella. Tällainen tuote varastoidaan rullina ja sitä käytetään koko rakennusteollisuudessa, jossa tarvitaan höyrysulku tai vedenpitävyys.

Seuraava luettelo auttaa sinua ymmärtämään, minkä tyyppinen lasi on tärkeämpi sinulle:

 • P-300. Tämä materiaali valmistetaan GOSTin ja TU: n mukaan. Se on keskimääräinen tiheys, on vedenpitävä runko. Kokeneet rakentajat sanovat tästä materiaalista, että se eristää elementin kosteudesta hyvin, mutta merkitseminen sen korkeammaksi tekee siitä vieläkin paremman.
 • P250. Tämä lasi on turva-luokan tuote. Se on valmistettu parasta laatua olevasta raaka-aineesta, joten hinta ei ole keskiarvon alapuolella. Tästä huolimatta P250: llä on hyvät lujuusominaisuudet ja pakkasvaste. Lisäksi sen kimmoisuus ja eristyskyky ovat hyvällä tasolla.
 • P350. Kuten jo mainittiin, tämä materiaali on hieman parempaa kuin sen vastapuoli. Tällainen lasi on parasta laatua vastapuolien keskuudessa. Korkeat hinnat saavutetaan soveltamalla suurta määrää bitumia. Mutta kaiken tämän lisäksi P350-rungolla on kyky hengittää, joten se löytyy usein tuuletetusta kattoportaasta.

Diffuusiokalvot

Kaikista vedenpitäviksi käytetyistä materiaaleista johtuen tämä tuote voi olla kallein. Jos et ota huomioon hintalappua, voit valita suuren käytännöllisyyden, jonka takia tällaiset kalvot ja takavarikoidaan villisti suosittu.

Rei'itetty kalvo pystyy suojaamaan kattorakenteesta saostuksesta pitkään eikä estä lauhteen menemistä. Höyryläpäisevyys saavutetaan mikroskooppisilla rei'illä, jotka sijaitsevat koko rainan päällä. Tämä tuote on valmistettu synteettisistä kuiduista, jotka, jos ne on sijoitettu oikein, muodostavat kuitukangasta. Diffuusiomembraani voidaan kiinnittää eristeen päälle, jolloin on poistettava tarve luoda vastaraudat.

Nämä kalvot on jaettu useisiin tyyppeihin, ne voivat olla yksipuolisia ja kaksipuolisia. Jos olet ostanut ensimmäisen niistä, sinun tulisi olla varovainen asentaessasi, sillä jos valitset väärän puolen, kosteus ei voi jättää katto kakkua, mutta se tulee siihen ilman ongelmia. Kuitenkin, kuten on jo todettu, on käytännössä mahdotonta tehdä virheitä vedeneristysmateriaalin asennuksessa tänään, mutta jos epäilet edelleen kykyjäsi, voit pyytää asiantuntijoilta apua.

Kaksisuuntaiset kalvot sopivat useimpiin paikkoihin, joissa on tarpeen eristää kosteutta, mutta samaan aikaan puhtaan ilman sisäänvirtaus ja ulosvirtaus on säilytettävä. Esimerkki on harjaksen solmu. Se on aina suuri kosteus, mutta kostean ilman vapauttaminen ei riitä, koska se ei mene kuivausprosessin läpi.

Hengityskalvot täyttävät kaikki vaatimukset, joita voidaan kuvitella tänään. Tärkein niistä on vedeneristys ja lämmön säästö, täällä ei ole yhtäläistä tällaista tuotetta. Haittapuolena voit korostaa korkeita kustannuksia.

Sivun lisäksi kalvot eroavat höyryläpäisevyydestä.

 • Superdiffuusiolla on voimakkain höyryläpäisevyys.
 • Yksinkertaisesti diffuusio tarkoittaa materiaaleja, joiden keskimääräinen kosteuden siirtyminen.
 • Pseudodifuusiolla on melko pieni läpäisykyky, joten asennuksen aikana on tarpeen luoda erityinen aukko ilmanvaihtoa varten.

Nyt kun tiedät lähes kaiken vedenpitävästä materiaalista, voit alkaa analysoida asennusta.

Kuinka laittaa vedenpitävyys katolle?

Vedeneristysmateriaalien asennus ei ole vaikea prosessi, mutta on tarpeen noudattaa tiettyjä vaatimuksia.

Suurin vaikeus höyrysulun asettamisessa on, että tämä työ on tehtävä korkealla. Usein se aiheuttaa monia epämiellyttäviä seurauksia. Ennen kuin ryhdyt tällaiseen työhön, kannattaa toistaa korkean korkeuden työturvallisuustyöt ja saada korkealaatuiset turvalaitteet ja erikoistyökalut.

Vedeneristyskerros sijaitsee pääsääntöisesti eristävän materiaalin päällä, joka asetetaan haarahihnan väliin. Kiinnittimissä esiintyy usein niittejä rakentamiseen nitoja tai pieniä laitteita. Useimmat kehittäjät säästävät vedenpitäviä tuotteita ja uskovat, että se on kannattavaa, mutta ei niin. Lauhde nopeasti "syö" eristyskerroksen hyödyllisyyttä ja sinun täytyy uudistaa muutaman vuodenaikojen jälkeen.

Hyvän aukon luomiseksi tarvitaan pieniä säleitä. Ne asetetaan suoraan eristeen päälle ja peitetään vedeneristyksellä. On huomattava, että niiden poikkileikkauksen tulisi olla välillä 30 - 50 millimetriä. Jos tätä ehtoa rikotaan, kattokakku ei pysty suorittamaan toimintojaan oikein.

Vedeneristyskalvon asennus suoritetaan pääsääntöisesti vaakasuorissa raidoissa, ts. rampin yli. Kaikkien töiden pitäisi siirtyä alhaalta ylöspäin, koska normatiiviset asiakirjat ovat luettuja, mutta tässäkin on joitain vivahteita:

 • Jos vedeneristysmateriaalilla on leveys yli 1,5 metriä, sen asennus alkaa alaslaskusta. Kalvo on levitettävä haaroihin. On erittäin tärkeää tehdä niin, ettei tuloksena olevalle pinnalle ole taitoksia, mutta jos on jotain, on parempi poistaa ne välittömästi.
 • Jos käytät kondensaatiokalvoa, ei missään tapauksessa voi venyttää sitä. Kun imukykyinen kerros kyllästyy, se lisää oman painonsa ja voi repeytyä. Jotta voit määrittää optimaalisen jännityksen, sinun on noudatettava yksinkertaista sääntöä: raajat haarojen väliin tulisi kaatua 1-2 millimetriä.

On syytä huomata, että harjan elementin asennuksessa on otettava huomioon se, että sitä ei voida peittää täydellisesti vedeneristysmateriaalilla. Jätä riittävä ilmanvaihto ilmamassojen sisäänvirtaukseen ja ulosvirtaukseen. Jos haluat vielä täysin eristää tämän alueen, voit ostaa superdiffuusiomembraanin. Se kykenee ohittamaan höyryä suurissa määrissä. Muissa tapauksissa on tarpeen tehdä ero vähintään 20 cm: n vedeneristyskaistaleiden välillä.

Kumpi puoli antaa vedenpitävyyden

Usein vedeneristys sopii vettä hylkivä jonka suunnassa kosteuden tunkeutuminen on mahdollista. Esimerkiksi katon vedeneristys leviää eristeen yli vedenpitävällä kerroksella. Ja vedenpitävä kerros lattiaan ja seinämiin on suunnattu eristeestä, kun taas vedenpitävyys voidaan käyttää rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.

Kuinka määritellä vedenpitävä puoli erilaisille vedeneristysmuodoille:

pitoisuus

Kumpi puoli on vedeneristetty lattialle

Riippuen siitä, mikä puoli on tarpeen suojaamaan kosteudelta, vedeneristysvirheet:

 • vettä hylkivä puoli alaspäin - kun se levitetään kosteutta imevää eristystä betonilla tai maaperällä;
 • vettä hylkivä puoli ylöspäin - suoraan lattian alla suojatakseen lattiat erittäin märillä alueilla.

Kumpi puoli asettaa vedenpitävyyden seinille

Vedeneristysseinien periaate on sama kuin lattiat. Jos haluat suojata eristystä tai seinämiä sisäisestä kosteuden lähteestä - vedenpitävyys asennetaan huoneen vedenpitävään puolelle. Seinien suojaamiseksi ulkopuolelta vedenpitävä kerros olisi suunnattava kadulle.

Kumpi puoli on vedeneristetty katolla

Katon vedenpitävyys vedenpitävä puoli on suunnattava ulospäin eristämisestä. Loppujen lopuksi, sen avulla eristys on suojattu ulkopuolelta tunkeutuvasta kosteudesta - jos sadekerroksen alla muodostuu saostumista tai kondensoitumista. Karkean sivun pitäisi imeä kosteutta eristeestä ja haihtua se.

Minkä puolen on sijoitettava vedenpitävyys metallin alle

Metallikatto (valmistettu aaltopahvista, metallilevystä) ominaisuuksiltaan vaatii erityistä vedenpitävyyttä - erityisiä kondensointikelmuja. Tämä on ainoa tyyppi vedeneristys, joka on kiinnitetty ulkopuolelle puuvilla puolella. Kosteutta imevän ulkokerroksen ansiosta metallikaton suojaaminen korroosiota vastaan ​​saavutetaan - kaikki imeytynyt kosteus virtaa nopeasti ilman viivytystä.

Tarvitsenko vedenpitävyyttä kattoon

Huoneissa olevat katot on suljettu vain höyrysululla, huoneiden sisäpuolella olevaa vedenpitävää ei käytetä edes kylpyhuoneessa tai saunassa. Muussa tapauksessa sisustus märkä- tään säännöllisesti - koska vedeneristys poistaa kondensoitumisen eristyksestä huoneeseen.

Vedenpitävyys katolla

Katon vedeneristys: se on tehtävä oikein

Kattorakennuksessa tärkein asia on vedeneristys. Se suojaa katon puisia osia sateelta ja sulavedeltä. Estää lauhteen tuhoavan vaikutuksen kattotilaan. Tarjoaa luotettavan ilmanvaihdon ja lämmitysmateriaalien suojauksen kosteudelta.

Katto on peitetty ammattimaisella lattialla

Lisäksi vedeneristyskerros suorittaa tuulen suojauksen. Kylmän ilman tunkeutuminen katon alle lisää huomattavasti rahan virtausta lämmitykseen.

Vedenpitävät materiaalit

Rakennustekniikan kehittymisen myötä yksityisten rakennusten kattojen vedeneristys on muuttunut merkittävästi. Uusia kateaineita tarvitaan, jotka vaativat muita tekniikoita veden suojaamiseksi. Modernin teknologian ohella löytyy vielä halvempia materiaaleja katoneristykseen.

Katon vedeneristys kateaineella

Käytettävissä on kaksi yleisesti käytettyä vedenpitävää materiaalia:

 • Vedenpitävä kateaine
 • Vesitiivis polyeteeni, vahvistettu hydrobarrieri

Kateaineisto toimi perinteisenä materiaalina puukattorakenteiden suojaamiseen. Tämä on bitumilla kyllästetty pahvi, joka kiinnitettiin ristikoihin, joiden vierekkäiset liuskat olivat päällekkäin 10-12 cm. Suojaa liitokset kosteuden tunkeutumiselta ne päällystettiin sulavalla bitumilla.

Vedenpitävyys kattoon tehdään vähintään 3 esiintyjää (kaksi katolla ja yksi alla). Kattorakenteisiin kiinnitetään kateaineita, joissa on kynnet laaja galvanoitua korkkia. Ylhäältä sovitettu aallotettu liuskekivi. Aaltojen ansiosta liuska oli tuuletettu, mikä estänyt kosteuden kerääntymisen alle.

Vedenestoprimaatti katolle

Se oli yksinkertainen ja erittäin edullinen tapa vedenpitävä katto, joka löytyy tänään. Tällä menetelmällä on kuitenkin useita haittoja, jotka vaikuttavat merkittävästi katon tukirakenteen käyttöikään.

Paperikateateria, joka sinänsä vähentää merkittävästi sen toimintaa kosteuden vaikutuksen aikana. Bitumien vedeneristyskaistaleiden liitokset 4-5 vuoden kuluttua, halkeilevat lämpötilaeroista ja alkavat kulkea kosteutta. Tämä johtuu bitumin vanhenemisesta, minkä seurauksena intermolekulaariset sidokset tuhoutuvat.

Bentoni kattolamateriaali, kun se on asennettu kannelle, voi helposti repeytyä pienestä kuormituksesta. Lisäksi tämä vedeneristyskalvo ei ole pieni paino, mikä myös vaikeuttaa sen asentamista korkeudelle.

Höyrykaton vedeneristys, jossa käytetään vahvistettua polyetyleenikalvoa, tarkoittaa nykyaikaista teknologiaa. Tämän materiaalin kutsuminen ei ole täysin oikea, koska siinä on mikroaukot ilmanvaihtoon. Se on melko kalvo kuin kalvo. Tällaisella materiaalilla on pieni vahvuus ja pieni paino.

Vedenpitävyys kannessa

Tärkeää tietää! Varmistaessa vesivahvistin, on välttämätöntä tutkia, mitkä sivut kiinnittävät materiaalilistat naulakkoihin.

Kalvon kiinnittäminen kannattimiin tulee olla sivu ilman merkintöjä tai sarjan mukana tulevien ohjeiden mukaan. Usein laskostusosa on merkitty vesivaihteeseen. Tällöin lauhde ei pysty vuotamaan asennon vedenpitävyyttä. Jos sekaantuu, vesi kulkee kalvon läpi eristeeseen. Liotettu mineraalivilla menettää eristysominaisuutensa.

Höyryn ja vedeneristys metallin tai aaltopahvin alla

Asennus aallotettu katto

Vedenpitävä katto aallotetulle metallille tai metallilevyille vaatii vedeneristyskalvot. Vain tässä tapauksessa niiden käyttöikä on 50 vuotta.

Vedeneristysasennuksen tekniikka on seuraavanlainen: estää ensimmäisen kaistaleen katon alusta katon pohjasta. Telaa kierretään telojen yli ja kiinnitetään niitteihin, joissa on nidonta tai galvanoidut kynnet, joissa on laaja hattu.

Seuraava nauha asetetaan 10-15 cm: n päällekkäisyydellä edellisestä ja kiinnitetään myös telineisiin. Kahden levyn väliset liitokset vedeneristysmateriaalin pystysuuntaisten liitosten paikoissa kiinnitetään laajalla butyylikuminauhalla. Kiinnitetään kaksi arkkia galvanoitujen naulojen kanssa kiinnittimillä kiinnittämällä vastarata leveyteen 20-40 mm

Tärkeää tietää! Kiinnitä este ei kannata tiukkaa istuvuutta. On suositeltavaa kiinnittää kalvo kiskojen väliin enintään 20 mm löysällä.

Laskuritelineet tarjoavat teknisen aukon aallotetun levyn ja vedenpitävyyden välille. Kun vedeneristys asennetaan kattoon, valmistetaan aaltopahvin asennus aallotetun metallin tai metallilevyn kiinnittämiseen. Reiki-puinen laatikko 20 x 40 mm, kiinnitetty kynsillä suunnassa, joka on kohtisuorassa kattorakenteisiin nähden.

Kaikkien muiden rakennusten katto- tai katto-katon vedeneristäminen merkitsee vaiheen, jossa kiskot kiinnitetään 50 cm: n päähän. Ennen sitä kaikki laskuritelineet ja suojuksen vaipat käsitellään antiseptisellä liuoksella. Se estää sienten muodostumisen ja suojaa puuta hyönteisiltä. Seinälevyjen asentamisen jälkeen on mahdollista asentaa ammatillinen lattia.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä savupiippujen, ilmanvaihdon ja ilmakanavien ympärille. Tekniikan mukaan polyeteenikalvo liimataan savupiipuun estääkseen sadeveden ja kondensaatin putoamisen katon alle. Liimamateriaalina käytetään butyylikumia, jossa on kaksipuolinen teippi. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 10-15 cm.

Katon vedeneristyskaavio

Puhtauden ympärillä olevan vedenpitävyyden suojelemiseksi ylikuumenemiselta on suositeltavaa muodostaa eristyskerros tiilen ja asbestiputken välille. On myös syytä huomata, että vedenpitävä kalvo kestää jopa 120 astetta C: n lämpötilaa ja kaksipuolinen teippi kestää lämpötiloja +70 astetta.

Vedenpitävyys metallin katolle tarjoaa myös kondensaatiosuojan.

Oikein tehty katon ja katon vedenpitävyys varmistaa paitsi mukavat elävät vuokralaiset.

Kylpyammeen katon vedeneristäminen säästää rahaa energian lämmitykseen ja ylläpitää haluttua lämpötilaa.

Bitumivalssin vedeneristys. Kun liuos on kiinnitetty tiukasti, ensimmäinen kerros asetetaan koko katon pinnalle.

Betonin ja metallin katon vedeneristys. Kattojärjestelyn tärkein vaihe on suojata sitä sateelta, lumelta ja kylmältä.

Vedeneristyskalvo metallin alla

Mitä tulee kysymykseen, onko vedenpitävyys metallilevyyn asennettava vai ei, asiantuntijat antavat vain myönteisen vastauksen. Tämä kategorinen luonne selittyy sillä, että katon lattian käytön aikana tämä materiaali ullakkokerroksen sisäpuolella olevasta sivusta tuottaa lauhdetta. Jos vedeneristys ei ole mahdollista, näkyvä kosteus tunkeutuu eristeeseen, joka tulee pian käyttökelvottomaksi.

Vedenpitävät materiaalit metallin katolle

Vedenpitävyyden varmistamiseksi käytetään tavallisesti höyryä läpäisevää alikattoista kalvoa kuvassa näkyvän metallilevyn alla, joka sopii katon alle. Höyryä läpäisevä kalvo on suunniteltu suojaamaan katon alapuolella olevaa tilaa saostuksesta, sulavedestä, likaisuudesta ja pölystä. Elokuvan ansiosta kosteus ei pääse eristyksen kerrokseen rakennuksen ulkopuolelta.

Läsnäolosta johtuen mikro-reikien tämä vedenpitäväksi este säädetään ilmanvaihtoa vesihöyryn tunkeutuu sisäpuolelta talon ja jotka eivät selviydy alla metallihöyry este (kuulumaan: "Kumpi puoli laittaa höyrysulun").

Katon vedeneristyskäyttöön tarkoitettu tuote on kolmikerroksinen materiaali, jossa on kudottu polymeerikuitujen valmistusaine. Kummallakin puolella on laminointi, joka on valmistettu polyeteenipinnoitteesta.

Kalvon vaihtelu vedenpitävyyteen riippuen laminoinnin tyypistä ja paksuudesta on erilainen:

 • palamista hidastavia ominaisuuksia;
 • UV-kestävät;
 • eri värejä jne.

Vedenpitävän kalvon reunasta noin 12 cm: n etäisyydellä on vihreä tai punainen pehmustettu nauha, joka osoittaa materiaalin höyrynsiirtoominaisuuden ja sen ominaisuuksien tiedot. Vahvikkeen läsnäolo antaa kalvolle tarvittavan lujuuden ja kaksipuolinen laminointi, jos se on asianmukaisesti asetettu, tarjoaa erinomaiset vedeneristysominaisuudet (yksityiskohtainen artikkeli: "Veden vedeneristys: materiaalit").

Vedeneristyskalvon rulla näyttää pääsääntöisesti 50 metriä pitkä, 150 senttimetriä leveä ja tiheys 140 g / m². On huomattava, että tämän materiaalin käyttöikä on samanlainen kuin metallin kestävyys. Tällainen kalvo ei sovellu mätämpää prosesseihin, sieniä ja hometta ei muodostu siihen. Lisäksi se viittaa ympäristöystävällisiin tuotteisiin, sillä ei ole kielteisiä vaikutuksia ihmiskehoon.

Käytetään myös metallilevykalvoa, joka kuuluu uusiin eristeaineisiin ja voi olla kahta tyyppiä: diffuusio ja superdiffuusio. Diffuusiotuotteille on ominaista pienet reiät.

Vedenpitävyys metallin alla

Asennetaan vedeneristys metallin alla seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • kalvo on kiinnitetty kattorakenteiden ja muiden kattorakenteiden tasoon ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kynsien avulla, joissa on litteä korkki tai kiinnikkeet mekaaniseen kiinnitykseen;
 • kattosysteemin elementtien, joihin kalvo on kiinnitetty, etäisyys ei saa ylittää 120 senttimetriä;
 • Vedeneristysmateriaalin asentamisen jälkeen sen kiinnitys on tehostettu luomalla ylimääräinen vastakärki metallilevyn alle rinteeseen. Sitä varten käytetään puusta valmistettua materiaalia, jota on käsitelty erityisellä kyllästyksellä ja poikkileikkaukseltaan 5 x 2 cm. Jos vastahiljaa ei ole asennettu, vedeneristyskalvon kiinnittymisen luotettavuutta ei voida taata, eikä sitä voida luoda sisätilasta tulevan vesihöyryn ilmanvaihdon tasolle;
 • kun katon vedeneristys metallikattoti- lassa, kalvon sivua ei pidä sekoittaa. Hydrobarrier on asennettava materiaalin reunaan kohdistuvan nauhan kirkkaalla puolella, joten se on käännettävä katelevyyn. Jos kalvoa ei ole asianmukaisesti asetettu, sen vedeneristys- ja höyryläpäisevyysominaisuudet heikkenevät merkittävästi, eikä se pysty toimimaan (lue: "Kuinka kattaa katto metallilevyllä - laatoittaminen ja asentaminen");

 • Vedeneristysmateriaalia ei ole asetettu suoraan lattialle (muotti) eikä se saa olla kosketuksissa eristyskerroksen kanssa. Jos vedenpitävyys asennetaan muottien läsnä ollessa, ongelma on ratkaistu asettamalla viivästys katon kaltevuuteen kalvon ja katon välissä. Muussa tapauksessa kalvon käyttämisestä ei ole hyötyä, koska se perustuu pintajännityksen aiheuttamaan teltan vaikutukseen.
 • jotta tällainen vaikutus olisi mahdollista, katon katon alle olisi oltava 4-5 senttimetriä. Myös ennen metallilevyn asettamista. On tarpeen vahvistaa hydraulisen esteen reunat katon pohjalla ja harjanteellaan pitkin välimatkan kerroksen ilmamassan kierron vaatimuksia. Ilmanvaihtotilan tulo ja poistuminen olisi suoritettava siten, että välikerroksessa elävien mikro-organismien sisäänpääsyn estämiseksi;
 • kun luodaan metallilevyn katto vedenpitäväksi, harjan kaltevuus on vähintään 5 senttimetriä, jotta ilmanvaihto voidaan varmistaa. Tällöin hydraulisen esteen on saavutettava reunansa kouruun;
 • väripalkki kalvolla tarkoittaa päällekkäisyyden viivaa, jota seuraa vedeneristyskerros;
 • kiinnittämällä vesisuojus katon ulkoneviin elementteihin käytä kaksipuolista butyylikumiliima-teippiä K-2;
 • jotta tuuletuksen rikkominen voidaan poistaa paikassa, jossa vedenpitävyys on aukko, jossa ullakolla leikkaavat, sivureiät porataan kattotuolissa ikkuna-aukon alapuolella tai tuuletusaukot metallilevyille asennetaan samoihin paikkoihin;
 • kattoikkunoihin metallisen katon vedeneristys on kiinnitetty niiden suunnitteluratkaisuihin. Tosiasia on, että ullakkotilojen ikkunoiden valmistajilla on erilaiset ratkaisut tuotteidensa vedeneristyskalvojen asennukseen.
 • Metallinen katto, yksityiskohtainen video:

  Katsottu: 2 012

  Katon rakentaminen on varsin tärkeä ja ratkaiseva hetki talon rakentamisessa. On syytä huomata, että se suojaa rakennusta ulkopuoliselta vaikutukselta ja antaa rakenteelle myös tarvittavan lujuuden ja jäykkyyden. Pie katon pääosa on vedeneristys. Se on valmistettu eri komponenteista, jotka valitaan riippuen pinnoitustyypistä. Jos katto on aallotettu, niin vedenpitävyys käyttämällä membraanikomponentteja on todella omat kätesi.

  Kaikkien katon järjestelyssä käytettävien suojakomponenttien on oltava:

  • 1 - lämmönkestävä;
  • 2 - vedenpitävä;
  • 3 - keuhkot;
  • 4 - joustava;
  • 5 - kestävä.

  Toiminnallisesti kalvon on selviydyttävä mistä tahansa vaikutuksesta säilyttäen eheyden ja muodon. Vedenpitävät aallotettu kalvo polymeerikalvot pidetään paras vaihtoehto katon käsittelyyn.

  Kattoon vedeneristys aallotettuna

  Pinnoitteen toteutus määritellyllä materiaalilla antaa katolle virheettömän ulkonäön ja luotettavuuden. Suorita rakenne rakenteen oikein, eristämällä se kosteudelta ja lauhteelta. Valmistajat yrittävät tarjota erilaisia ​​vedeneristysvaihtoehtoja, joista jokaisella on omat ominaisuutensa. Jos valitset terasseille, niin et voi tehdä ilman kalvokalvoa.

  Vedenpitävyys profiililevyllä on toimitettava tekniikan ja asennusolosuhteiden mukaisesti. Epäilyjen esiintyminen, varsinkin työn toteuttamisessa omilla käsillänne, on syy vetovoimaan kokeneille rakentajille. Katon suojausta ei voi tehdä ilman seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

  • 1 - rei'itetty kondensaattikalvo;
  • 2 - vedenpitävyys aallotuksen alla, joka edustaa membraanikalvoa;
  • 3 - superdiffuusiot ja diffuusiotyyppiset kalvot;
  • 4 - puulevyt, jotka kulkevat vastaraudan ja laatikon alle;
  • 5 - rakennusliimanauha kahdenvälisesti;
  • 6 - komponentit endovy;
  • 7 - galvanoidut kynnet leveällä korkilla;
  • 8 - nitoja.

  Oikein asennettu kalvo omalla kädelläsi valmistajan ohjeiden mukaan mahdollistaa eristyksen toimimisen melko pitkään. Kiinnitämme huomiota siihen, että on vältettävä liiallisia jännitteitä ja halkeilua. Lisäksi lämmöneristyksen ja kalvon välisen ilmanvaihtoalueen on oltava vähintään 40 mm.

  Vedenpitävyys ammatillisen lattian alla suoritetaan yksinkertaisesti, mutta se on syytä lukea alustavia ja vivahteita. Erityisesti imukykyinen puoli on asetettava eristeen alle. Se on helppo määritellä valmistajan käyttämillä erityisillä merkinnöillä. Kun olet tehnyt päinvastoin, voit valmistautua siihen, että talon katon vedeneristys ei toimi tarkoitetulla tavalla.

  Huomaa, että luotettava suoja saadaan aikaan vain päällekkäisillä vierekkäillä nauhoilla, joiden koko on vähintään 100 mm.

  Kalvon päällä on taustalevyn puupalat, joiden viereiset elementit ovat 100... 150 mm. Jokaisen lankun on oltava suorakulmainen poikkileikkaus 25 x 40 mm, kun taas suuremman koon sallitaan. Harjan alueella on suositeltavaa jättää 50 mm: n tuuletetut tila rungon ja kalvon akseliin nähden. Kun käytettävissäsi olevat telakointipisteet ovat tiukasti kiinni, voit aloittaa ammattimaisen lattian asettamisen.

  Tekniikka, jossa on kondensaattorilevy

  Yleensä materiaali asetetaan, kun ristikot ovat valmiit. On suositeltavaa aloittaa rakentaminen ja odottaa kuivaa säätä. Välikkeen suhteessa hylsyn tulee olla 1200 cm: n sisällä. Kalvon absorboiva puoli laskee, mikä poistaa kosteuden tunkeutumisen katon alla olevaan tilaan. Aseta materiaalin päällekkäiset vaakasuorat alueet kiinnittämällä pienet kynnet tai niitit.

  Kalvon reunat asetetaan päätyyn, kun taas liimataan liimalla nauhalla, minkä vuoksi on suositeltavaa, että sauma-askel tehdään enempää kuin levyn leveys. Talon katon suunnittelussa on ihanteellista, jos se on lisäksi materiaalin päällekkäisyydelle.

  Kun kalvon kireyttä ei voida hyväksyä, särmän muodostuminen on yli 20 mm, muuten rakenteessa olevat puiset elementit saattavat tiivistyä. Lauhteenestopinnan ja lämmöneristyksen välisen tilan tulee olla vähintään 40 mm. Alareunasta alaspäin oleva kosteus purkautuu erityisen katon läpi. Eristävän vaipan kiinnittäminen tehdään puupaneeleilla, joiden mitat ovat 30 * 50 mm ja kynnet.

  Eristävien kattojen asettaminen omilla käsillä on tarpeen varmistaa, että kosteus ei pudota siihen varsinkin, jos puuvilla perustuu. Lisäksi liitokset tarkistetaan ja tarvittaessa liimataan. Kaikki kontakti- ja muut yhteydet ovat eristettyjä sivuventtiileillä, jotka on kiinnitetty erityisellä nauhalla kuhunkin talon katon vaaka-elementtiin.

  Tavallisesti kalvon asettamisen suunta on valittu pohjasta harjanteelle. Jos puuhun käytetään antiseptistä pinnoitetta, sinun on varmistettava, että se on täysin kuivunut, minkä jälkeen kiinnitysnauhojen kiinnittäminen on sallittua. Älä unohda kynsien oikeaa valintaa, koska niissä on oltava sinkitty päällyste. Tämä puolestaan ​​heikentää niiden korroosion todennäköisyyttä.

  1. 1 - laatikko;
  2. 2 - profiilia;
  3. 3 - tiiviste;
  4. 4 - kattorengas;
  5. 5 - vedenpitävä materiaali;
  6. 6 - ristihihna;
  7. 7 - ristinjalka;
  8. 8 - eristyskerros;
  9. 9 - höyrysulkimateriaali;
  10. 10 - kattopalkki;
  11. 11 - viimeistelymateriaali (seinäpaneeli, kipsilevy);
  12. a - alikattoisen tuuletuksen puhdistus;
  13. b - vedenpitävyys ja tiivisteen välinen rako ilmanvaihtoa varten.

  Suorita kalvopäällyste

  Katon volumetrinen kalvo on asetettu käsiinsä siten, että se sijaitsee rinnan rungon kanssa lattialla. Päällysteen kiinnittäminen on sallittua yksinkertaisilla nauloilla tai käyttämällä rakennetta nitoja. Jokainen myöhempi kerros päällekkäin päällekkäin, ja pakollinen päällekkäisyys on vähintään 70 mm edellistä. Lisäksi levitetty materiaali liimataan Scotch-nauhalla tai erityisellä ratkaisulla, joka takaa luotettavan ja tiiviin liitoksen.

  Vastapainon sijainnissa tarvitaan tiivistenauhan käyttö. Kalvon kiinnitys tehdään puupalkilla. Asiantuntijat suosittelevat lisäpäällysteen pinnoituksen alla - polymeeritiiviste, joka mahdollistaa profiilin ääriviivan tarkan toiston ja täydellisen istuvuuden. Tällä tavoin saadaan talon katon ihanteellinen vedeneristys.

  Endovan vedensuojaus

  Kun järjestät katon tai kuistin omilla käsilläsi, sinun on myös huolehdittava endovasta, sillä kosteus voi helposti päästä sen läpi. Päävesieristysfunktio suoritetaan kalvolla. Tapauksissa, joissa katto on yhdistetty kattoikkunoihin, hydraulisen suojan liitospisteissä on välttämätöntä levittää 50 mm leveitä kalvoja, jolloin liitoksen myöhempi liimaus. On syytä muistaa, että kalvon asettaminen on maalattu puoli, joka kääntyy eristykseen. On tärkeää tarkistaa kalvon eheys, jolla ei saa olla leikkauksia, vikoja ja muita vaurioita, jotka mahdollistavat korkealaatuisen ja luotettavan vedenpitävyyden.

  johtopäätös

  Lopuksi sanomme, että aaltopahvikalvoille katsotaan ihanteellinen vedeneristysmateriaali. Ne on erotettu minimipainosta, helppokäyttöisyydestä, kestävyydestä ja käytännöllisyydestä. Asennuksen aikana on aina varmistettava päällekkäisyys.