Lohkojen rakentaminen

Yksi tavallisimmista rakennusmateriaalityypeistä, joiden avulla on mahdollista pystyttää erikokoisia rakennuksia ja rakentaa väliseiniä ja pienimuotoisia rakenteita, ovat lohkoja.

Lohko on rakennuselementtityyppi, joka voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, on täysin eri ulottuvuuksia, mutta samalla säilyttää parallelepipedin muodon.

Lohkon asettaminen on melko vaikea prosessi, joka vaatii tiettyjä tietoja ja taitoja, mutta joka voi oppia sitä.

Lohkot ja niiden ominaisuudet

Lohkot ovat yksi tärkeimmistä rakennuselementeistä. Niiden avulla rakennetta voidaan rakentaa suhteellisen nopeasti.

Tähän mennessä on olemassa useita rakennuspalikoiden lajikkeita, joita käytetään laajasti eri tarkoituksiin.

Näitä ovat:

 • slaydite-lohkot;
 • vaahtomuovilohkot;
 • Aerocrete.
Keraamilohkot

Jokaisella näistä tuotteista on sen etuja ja haittoja, kuten mikä tahansa muu rakennusmateriaali.

Monissa lohityypeissä tärkein sitova komponentti on konkreettinen. Tämä materiaali pystyy yhdistämään eri komponentit, joista lohko on muodostettu yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lohkotuotetyyppien laajentamisen ansiosta tiili seinien rakennusmateriaalina haalistui taustalle, koska lohkojen muurien muuraus on paljon nopeampaa eikä se ole huonompi luotettavuudessa ja jopa suorituskyvyssä.

Lohkojen etuna tulisi olla:

 • tuotteen kestävyys;
 • erinomainen melutaso;
 • hyvä äänieristyskyky;
 • käytettävien materiaalien lujuus;
 • muotteihin, sieniin ja jyrsijöihin kestävät;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset.
Seinät on helppo asentaa lohkoilla

Mutta lohkoilla on haittoja. Lohkotuotteissa ei saa nojata raskaita betonilattiaa, koska ne eivät kestä paljon painoa.

Joten, kun päätettiin rakentaa rakennusten seinämät lohkojen useammissa kerroksissa, on tarpeen tehdä muita vahvistettuja betonivöitä tai olla puun päällekkäisyyksiä.

Lohkojen asennuksen tärkeä kohta ovat säätiön pienet vaatimukset. Lohkotalon rakentamiseen ei tarvitse rakentaa raskasta pohjaa, tämä materiaali voi helposti kestää yksinkertaisen nauhan.

Asennuslohkot

Jokaisella tällaisella lohkolla on erityisiä sovelluksia.

Muuraussaveja

Ceramsite-lohkot - yksi vanhimmista ja suosituimmista lohkotuotteista.

Se koostuu tavallisista betonikomponenteista (sementti ja hiekka), pehmittimistä ja laajennetusta savesta, joka on materiaalista, joka saadaan savesta keittotasolla (korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta).

Sitä käytetään paitsi lohko-osana, mutta myös erillisessä muodossa, lämmittämällä lattiat, seinät ja kehyksen katot sekä puutalot sen kanssa.

Tällä materiaalilla on erinomaiset ääni- ja lämmöneristysominaisuudet. Lisäksi laajennettu savi on ympäristöystävällinen luonnontuote.

Jopa äkillisten lämpötilamuutosten vuoksi se ei aiheuta haitallisia epäpuhtauksia. Siksi laajennetun saven lohkot ovat vaarattomia rakennusmateriaaleja.

Tämän tyyppisten betonilohkareiden valmistusprosessi suoritetaan vedeneristyskerroksen päälle, koska seinän tai väliseinän alapää ei pitäisi olla kostea.

Laita korttelin kaavioita.

Kaikki rivit on pinottu shakkilautajärjestykseen. Jotta noudatat tasaisia ​​vaaka- ja pystysuoria viivoja, sinun on asetettava tiettyjä ohjeita.

Vertikaalisuuden ylläpitämiseksi ne usein venyttävät langan tai viivan sauman kahdelta puolelta siten, ettei lohkoa ole siirretty alimman riviin nähden. Vaaka-arvo määräytyy yleensä tasolta.

Jos koko rakennusta rakennetaan lohkolta, kulma on aina väliseinien muurien lähtökohtana. Se on siitä, kuinka kulma on asetettu, että väliseinän tasaisuus ja koko rakenteen luotettavuus riippuvat. Näiden tuotteiden muuraukseen käytetään sementti-hiekkalaastaria, jossa jokaiselle 4 osaiselle hiekalle on 1 osa sementistä.

Slaydite-lohkareita käytettäessä on tavallista luoda vaakatasoisia saumoja, joiden paksuus on enintään 10 mm. Pystysuuntaiset saumat eivät välttämättä ole, riippuu täyteaineen muodosta. Laajennetut savilohkot on jaettu kahteen tyyppiin: seinään ja osioon, joista kullakin on vastaava tarkoitus.

Sisältää gazoblokovin muurausseinät

Ilmastettu betoni - yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista tänään. Muodostettu seinämä on 40-50% halvempaa kuin vastaava tiilarakenne. Kyseisellä tuotteella on suhteellisen pieni paino suurella tiheydellä itse materiaalista.

Ilmastettu betonilohko on tulenkestävä materiaali, joka ei pelkää kosteutta ja altistumista jyrsijöille ja sienille. Hiilihapotetun betonin liitosratkaisu voi olla sekä sideainekoostumus että sementti-hiekkaseos.

Lohkot on leikattu hyvin

Jos kaasulaatikoiden asennus tapahtuu sementti-hiekkalaastin avulla, sauman leveyden tulee olla 6-10 mm ja liiman avulla 1-4 mm. Liima-ainetta käytettäessä rakenteen lämpöeristys on parempi.

Kaasuputkien asennus suoritetaan samalla tavoin kuin kevyiden keruukappaleiden asennus. Kaasulaite leikataan kokonaan sekä korkeudeltaan että leveydeltään. Tämän prosessin suorittamiseksi käytä tavallista metallia.

Kaasulavan seinämateriaalissa jokaiseen 4 riviin kohdistuu vahvistus. Aerocreteilla on myös haittojaan. Koska hiilihapotettu betoni on huokoista materiaalia, se voi pienentää sen tiheyttä ajan myötä, minkä seurauksena voi esiintyä lohkojen tuhoutumista ja halkeilua.

Vaahtolohkojen asentaminen

Vaahtobetoni on kevyin rakennusmateriaali. Sen tiheys on melko pieni, minkä vuoksi siihen perustetut rakenteet ovat korkealaatuisen vahvistuksen alaisia.

Vaahtobetoniin yhdistävä aine on liimakoostumus. Sen käytön ansiosta kaikissa huoneissa taataan erinomainen lämmöneristys ja äänen suojaus ulkopuolelta.

Vaahtobetonilohkojen lämmönsiirto-ominaisuuksien vertailu muihin tuotteisiin ja materiaaleihin, joista eri rakenteita pystytetään, voidaan nähdä alla olevasta kaaviosta. Vaahtolohkojen asennuksen salaisuudet, katso tätä videota:

Talojen rakentaminen vaahtolohkoilta on nykyään varsin suosittu. Siihen kuuluu rakenteen ulkopinnan koristelu. Sisustuksena voi toimia kaikenlaisia ​​koristepintaisia ​​tai muovisia sivuraideita. Tärkeintä on, että pinta on suojattava ulkoiselta säältä, mikä takaa materiaalin pitemmän käyttöiän.

Askel askeleelta ohjeet sardelliitti-lohkojen asettamiselle

Kevytrakenteisten lohkojen asettamista varten tarvitaan vaiheittainen ohje, jos haluat saada luotettavan ja oikein pystytetyn rakennuksen omiin käsiisi.

Laajennettujen savilohkojen seinien asentaminen, vaikka se on samanlainen kuin betonilohkareiden valmistusmenetelmä, mutta silti on joitain erikoispiirteitä.

Laajennettu savi - materiaali ei ole yhtä suosittu kuin tiili tai betoni ja yhtä luotettava.

Kevyiden aggregaattien kustannukset ovat vähäiset johtuen alhaisesta, toisin kuin tiilistä, kustannuksista.

Siksi, jos budjetin menot ovat rajalliset, on parempi lopettaa täsmällisen savibetonin valinta.

Alla annetaan vaiheittaiset ohjeet ja video siitä, miten rakentaa sardeldiitti-betoniseinät omilla käsillä.

Heidän avullaan voit helposti selviytyä kaikesta tarpeellisesta työstä.

Kevyiden aggregaattien ominaisuudet

Yleisin tapa käyttää sardeldiittibetonielementtejä on luoda teknisten huoneiden (autotalli, varastointi jne.) Ulkoseinät.

Materiaalilla on hyvä lämmöneristys, joten lämpimillä alueilla ei edes vaadi ylimääräistä eristystä. Alla olevassa kuvassa näkyy, mitä laajentuneet savielementit näyttävät.

Voit myös käyttää kevyitä yhdistelmälevyjä osioiden luomiseen. Tämän materiaalin käyttö vähentää betoniterästen painoa ja vähentää merkittävästi säätiön varojen kulutusta.

Slayditeillä ei ole vain lämpöä vaan myös äänieristys, mikä on toinen etu tämän materiaalin valitsemiseen väliseinille.

Laajennetut savielementit ovat tyhjiä sisäpuolelta - kun ne asetetaan, tämä luo toisen lujittavan kehyksen ja parantaa seinien kantoaallon toimintaa. Tämä materiaali on erittäin kestävä ja kevyt, koska sen huokoinen rakenne.

Tekniikka kevyiden kiviaineslaattojen muodostamiseksi on seuraava: savi kalsinoidaan ja vaahdotetaan ja sekoitetaan hiekkaan, veteen ja sementtiin tietyssä määrin.

Sen jälkeen tuloksena olevaa materiaalia painetaan suljinnopeudella 24-28 vuorokautta. Vanhenemisen takia materiaali hankkii lisävoimaa.

Ceramsite-betonilaatat tuottavat melko suuria kokoja: pituus - noin 40 cm, paksuus - noin 19 cm, korkeus noin 20 cm.

Ne ovat kestäviä ja vakaa, joten ylimääräisten materiaalien kustannuksia ei todennäköisesti tarvita.

Levyseinästä valmistettu seinä on 1,5 paksua tiiliä.

Asennusmenetelmä olettaa, että suurimmat levyt on pinottu laakereiden paikoille ja pienemmät lohkot soveltuvat väliseinille.

Ei ole vaikeaa säätää sardeldi-betonilohkoja omiin käsiinsä - se on helposti leikattava haavasilla ja painaa vähän, joten ulkoasu ei vie paljon valtaa.

Sadebetonin betonipitoisuus on 2,5 MPa, mikä ei ole paljon pienempi kuin tiilenrakenteiden (noin 3,9 MPa) vahvuus.

Kevyiden aggregaattien lämpöjohtavuus - 0,13 wattia.

Tämä on hyväksyttävää garageille ja muille teknisille rakennuksille, mutta jos haluat käyttää laajennettua savea betonia rakentamaan asuinrakennuksen, et voi tehdä ilman eristämistä.

Laajennettujen savimaalien rakentamisen vaiheet

Kevytyhdistelmämateriaalin asentamisen tekniikka ei ole vaikea, joten voit helposti selviytyä tämän omalla kädelläsi.

Seuraavassa annetaan vaiheittainen videokäsky, joka tekee koko prosessista entistä selkeämmän.

Aseta sardelliittibetonilohkot sementti-hiekkalaastiin, jonka paksuuden on oltava vähintään 1 cm.

On tarpeen antaa paikka saumalle (paksuus 1 - 5 mm), joten älä käytä liimaa työhön - tällaista erittäin huokoista materiaalia kuin sardeldiittibetonia, se ei toimi.

Materiaalin asennusmenetelmä on samanlainen eikä se ole riippuvainen siitä, onko yksikkösi ontto tai täytetty sisäpuolella.

Jotta pakkaat materiaalin itse tarvitset seuraavat työkalut:

 • lapio (yksi tai useampi);
 • jossa valmistat ratkaisun;
 • grouting;
 • lasta ja lastalla;
 • tasolla;
 • mittanauha;
 • kumimetsät;
 • romahtamaan;
 • vahvistavaa verkkoa.

Voit ostaa valmiin laastin, joka on välttämätön sardelliittibetonilevyjen asettamiseksi, tai tehdä se omalla kädelläsi. Sekoita seuraavissa mittasuhteissa: sementti (1 osa): hiekka (3 osaa) + 30% vettä.

Sen kulutus on pieni, vaikka kaikki riippuu rakennuksen lopullisesta koosta. Voit laskea sen seuraavasti: moninkertaistaa kulutus rakenteen kuutiokapasiteetin mukaan.

Vahvistetut laajentuneet savirakenteet - välttämätön vaihe.

Vahvistaminen on suoritettava seuraavien vaatimusten mukaisesti: voit käyttää vakioverkkoa, lujitangot tai lasikuituvahvisteita. Rakenne asennetaan 4-6 riviin.

Video näyttää menetelmän savi lohkojen.

Jos valitset lasikuitua, pidä mielessä, että tämän materiaalin panssaroidut vyöt eivät juo hyvin, ja on parempi olla käyttämättä sitä, jos rakennustesi oletetaan olevan vähintään 2 kerrosta.

Kevytrakenteisten tukirakenteiden asentamisen kannalta on tärkeää, ettei kulmien vahvistamista unohda.

Materiaalin hihnan muodossa oleva raudoitus luodaan hieman betoni- tai tiilikattojen alapuolelle, eikä sitä tarvitse tehdä alhaiseksi.

Laakerit ja väliseinät on pystytettävä kerrallaan. Rakennuksen jälkeen on voiteltava vaaka- ja pystysuorat liitokset liuoksella tai vaahtoliimalla.

Säätiön valmistelu

Rakennuksen aloitus on ennen kaikkea käsiteltävä perusta - sen vedeneristys.

Tee se helppoa: sinun on asetettava betoni kerroksella kateaineita, stekloizolaa tai muuta valssattua lattiamateriaalia. Sitten sinun täytyy kiinnittää se pieni sementtilaasti.

Jos haluat tehdä pohjan, se voidaan tehdä seuraavista materiaaleista: tiili tai FSB.

Alla olevassa videossa näkyy lohkon muurattujen kulmien tekniikka.

Tässä vaiheessa tarvitset valmiita sardeldi-betonilohkoja ja puolijalokiviä sardeldi-betonista.

On parasta helpottaa työtäsi ja tehdä tarvittavat kokoiset lohkot sekä laajentaa rivejä tulevan seinän kehällä.

Menetelmä sardelliittibetonilohkon ensimmäisen rivin asettamiseksi on seuraava: sinun tulisi aina aloittaa viitekohdasta - kulmasta.

Jos haluat aloittaa ensimmäisen rivin asettamisen, sinun on venytettävä viiva tai johto lähimpien kulmien väliin - tämä on taso.

Ensin asetetaan täysi rivi ulko- seinää, sitten väliseinät asetetaan. Ja niin, kun jokaisen rivin asennus tehdään siten, että kantava seinä ja väliseinät on pystytetty tasaisesti ja samanaikaisesti.

Jotta vältetään "kylmäsiltojen" lohkojen päissä, aseta ne vaahtomuovia (noin 50 mm paksuilla) suorakulmioilla.

Tarkista jokaisen rivin rakentamisen jälkeen tasojen taso, koska kevyiden aggregaattien pallot eivät ole samat ja hieman erilaiset.

Rivien reikien täytyy sulkea liuos ja katkaista ylimääräiset palaset hiomakoneella tai haukalla.

Loppun jälkeen laajennetun savibetoniseinän koko kehä on suljettu vahvistetulla verkolla tai vahvikkeella (halkaisija - 10 mm). Tämä tulisi tehdä 2-3 riviä kohden.

Liima tai laasti tulee levittää rakenteen päälle, sitten seuraava rivi voidaan asettaa. Älä unohda, että solmitut ja lusikkaat rivit on vaihdettava, eivätkä ne laita niitä peräkkäin.

Asenna materiaali muistaa, että lohkot on kiinnitettävä toisiinsa räpyttämällä siten, että niiden väliin on tilaa 5 mm.

Pussien välissä sinun on jätettävä ratkaisu - siitä voit tehdä sauman 10 mm: n päähän Mutta tämä on tehtävä nopeasti, jotta ratkaisulla ei ole aikaa koventaa.

Sen jälkeen, kun seinä on asetettu, sen pinnalle on tehty vahvistus (vahvikenauha). Vahvistus luo lisäseinämän lujuutta.

Kaikki slaydite-betonin asettamisvaiheet sekä seinän vahvistaminen voidaan tehdä helposti omilla käsillä ilman asiantuntijoiden osallistumista. Varojen kustannukset ovat melko pienet.

Rakennuksen tärkein asia, niin että menetelmää ja tekniikkaa munimisen havaittiin. Älä myöskään unohda tärkeitä elementtejä - kuten vahvistamista ja saumojen syntymistä.

Käytä videon ja valokuvan ohjeita työn aikana ja lopulta saa korkealaatuisia kestäviä seiniä, jotka kestävät yli kymmenen vuotta.

Vihje 1: Slaydite-lohkojen asettaminen

 • - slaydite-lohkot;
 • - sementti;
 • - hiekka;
 • - kalkki;
 • - puiset säleet;
 • - taso;
 • -Minunmuuraajan työkalu (lastalla, poimulla, luodilla jne.).

Vihje 2: Kuinka murskattua kiveä sijoitetaan säätiön alle

Tyynyn arvo säätiölle

Luodaan tyyny rikki

Vinkki 3: Miten: laittaa tai laskea

Välittömästi on sanottava, että verbi "antaa" ei ole olemassa. Vaikka kirjoitat tämän sanan Wordiin, se korostaa sitä punaisena, etkä löydä sitä selittävässä sanakirjassa. Ei myöskään ole olemassa muutoksia (aikaisemmin ja tulevaisuudessa). Voit käyttää tätä verbiä vain etuliitteillä, esimerkiksi laittamalla, jakelemalla, liittämällä ja niin edelleen. On syytä huomata, että näillä sanoilla on vain täydellinen ilme.

Asettama verbi on käytettävä ilman etuliitteitä. Huolimatta siitä, että vanhoissa päivissä oli sana "poklast", nyt se on poistunut puheesta ja sitä pidetään arkaismina. Sanat "lay", "crossbar" ja vastaavia ei voi käyttää. Muuten voit käyttää verbiä haluamallasi tavalla (muodossa, lomakkeessa ja aikataulussa): laita se, aseta se paikalleen ja niin edelleen.

Joten miten on oikein: antaa tai antaa? Tietenkin, laittaa, mutta mikään ei estä sinua lisäämästä etuliitettä ja käyttämällä sanaa "laittaa". On kuitenkin parempi käyttää sitä, kun haluat sanoa, että toiminta on täydellinen tulevaisuudessa tai on jo tehty. Tällöin keston pidentäminen on parempi olla tekemättä. Älä unohda esimerkiksi laittaa avaimia paikoilleen, kun palaat kaupungista. Muissa tapauksissa on tarkoituksenmukaisempaa käyttää sanaa.

Vihje 4: Kuinka laittaa perustablokit

Miten slaydite-betonilohkot voidaan sijoittaa: yleiskuva työprosessista ja teknologiaominaisuuksista

Muurausmateriaalien aihe on edelleen pitkäaikainen. Yhä useammat kehittäjät, jotka yrittävät vähentää rakennuskustannuksia, ovat turvautuneet paitsi itsensä tuottamiseen myös rakennuskohteiden toteuttamiseen.

Tässä artikkelissa ymmärrämme, miten sardeldi-betonilohkot saadaan teknologisesti oikeiksi. Harkitse yleisimmät virheet analysoimalla materiaalin pääpiirteet.

Lyhyt kuvaus materiaalin ominaisuuksista

Jotta ymmärtäisimme, miksi kannattaa tehdä asioita tavalla tai toisella, kun katsotaan, katsotaan, mitä materiaali on ja millaisia ​​sen ominaisuudet ovat. Yritämme myös valita tuotteen tyypin, joka soveltuu parhaiten tulevasta rakenteesta riippuen rakennuksen luonteesta ja sen tarkoituksesta.

Tuotteen ominaisuudet

Kuten jo mainittiin, sardeldi-betonilla on omat erityispiirteensä, jotka ovat teknisissä ja toiminnallisissa ominaisuuksissa.

Ymmärrämme ne:

 • Ensimmäinen asia, jonka pitäisi kiinnittää huomiota, on materiaalin tiheys, joka on enemmän kuin pelkkää kilpailua. Indikaattori voi saavuttaa 2000 kg / m3. Keskimääräisen tiheyden numeerisen arvon mukaan on olemassa useita erilaisia ​​savibetonia, jonka käyttö on myös erilainen.
 • Paksun saven lämmönjohtavuus ja tarkemmin sen kerroin on 0,14-0,45 W * mS. Jos otetaan huomioon tuotteiden tiheys, tämä arvo on varsin kadehdittava. Kyky lämmittää tilan on perusteltua, kun läsnä on laajentunut savi koostumuksessa, mikä vaikuttaa lopputuotteiden lopulliseen indikaattoriin.
 • Pakkasenkestävyys on 200 sykliä. Tämä on melkein suurin indikaattori kevyiden betonien joukossa.
 • Savi lohko ei ole altis kutistumiselle ja tämä on yksi sen tärkeimmistä eduista. Tämän seurauksena muodonmuutoksen ja halkeamien puuttuminen muurauksessa.
 • Veden imeytyminen on 18%. Kyllä, tuotteet ovat hygroskooppisia ja vaativat asianmukaista, teknisesti oikeaa suojaa. Kuitenkin, kun viimeistely on suoritettu oikein, tämä virhe voi koskaan ilmetä.
 • Claydite - palonkestävä ja ympäristöystävällinen materiaali.
 • Tämä on ainoa kevyen betonin edustaja, jota käytetään rakenteiden rakenteeseen, joka tuntee suurimmat kuormat. Tämä on kellari ja säätiö.
 • Ennen työkappaleen aloittamista on syytä varastoida asianmukaiset työkalut. Tosiasia on, että laajennettu savi ei ole yhtä helppoa käsitellä kuin esimerkiksi solupäällysteinen betoni. Materiaali on hankaavaa.
 • Myös tuotteiden haurautta on syytä harkita. Kuljetuksen, varastoinnin ja työn aikana on suositeltavaa olla erittäin varovainen. Mekaaniset iskulaitteet pelkäävät.

Tuoteluokat: vinkkejä kortin valinnasta sen käyttötarkoituksen mukaan

Materiaalilla on useita luokituksia, jotka määrittävät paitsi tietyn ominaisuuden olemassaoloa myös tuotteiden soveltamisalan. Siksi ennen kuin valinta on perehtyä olemassa oleviin lajeihin.

Keskimääräinen tiheys määrittää lajien läsnäolon, joille on ominaista seuraavat:

 • Lämpöeristys näyttää parhaiten lämpötilan ylläpitämiseen. Sen sijaan sen tiheys on pieni. Niinpä sovelluksen soveltamisala on lämpöeristys.
 • Rakentaminen ja lämmöneristys - tiheämpi. Käytetään rakennusten ja muiden rakenteiden seinien rakentamiseen.
 • Kestävä näkymä - rakenteellinen. Kuorma se voi kestää melko merkittäviä. Sen soveltamisala - kannattavat rakenteet.

Estetyt savi-tuotteet eivät voi olla vain seinä, vaan myös ilmanvaihto, säätiö. Ensimmäisessä on valmiita reikiä johdotukseen, mikä on erittäin kätevää.

FBS ja FWP - suurikokoiset, erittäin vahvat tuotteet, joita käytetään rakennusten perustusten rakentamisessa.

Rakenteen mukaan on lohkoja:

 • Täysikokoinen Kestävimmät tuotteet, joilla on suuri paino. Käytetään seinien rakentamiseen.
 • Hollow - kevyt. Tässä tapauksessa lämmönjohtavuuden kerroin on myös alhaisempi, mikä epäilemättä määrää sen kyvyn ylläpitää lämpötilaa.

Emit-tuotteiden tarkoituksen mukaisesti:

 • Yksityiset sotilaat, joita käytetään munien seinissä, väliseinissä ja vaativat myöhempää viimeistelyä;
 • Kasvo, jolle on tunnusomaista edessä oleva puoli.

Tekstuuri voi olla erilainen: puukotettu, uritetut, sileät, karkeat.

Muurattavuuden takaamiseksi on tuotteita, joissa on ura-kampa.

Analysoimme nyt. Oletetaan, että rakennamme yhden kerroksen asuinrakennuksen. Mitä tuotteita minun pitäisi valita tässä tapauksessa?

 • Tiheydeltään etusija annetaan rakenteellisille eristysvalmisteille, joiden tiheys on 500-600 kg / m3. Koko voi valita oman harkintasi mukaan.
 • Jos haluat päästä eroon ulkoisen verhousmateriaalin tarpeesta, seinien rakentamista varten voit ostaa lohkoja etupinnalla. Teksturoitujen tuotteiden houkuttelevuus näyttää siltä, ​​että niiden kustannukset ovat paljon korkeammat.
 • Harkitse, että onttoja lohkoja ei voida altistaa suurille kuormituksille riittämättömän lujuuden takia.
 • Kiinnitä huomiota tuotteiden geometriaan, sitä paremmin se on, sitä vähemmän käytetään liiman kulutusta ja muninta. Kerroksen paksuus vaikuttaa suoraan kylmäsiltojen lukumäärään.

Vihje! Ennen kuin ostat, muista tarkistaa, että toimittajalla on tuotteille laatusertifikaatti, joka vahvistaa, että ne täyttävät vaaditut indikaattorit.

Työprosessi

Nyt on aika selvittää: miten sardelliittibetonielementit sijoitetaan oikein? Alamme laskemalla tarvittava määrä materiaalia.

Vaaditun materiaalimäärän laskeminen

 • Oletetaan, että käytämme kooltaan 400 * 200 * 200 mm lohkoja. Rakennus rakennetaan 15 * 20 metrin kokoiseksi ja seinien korkeus on 3 metriä.
 • Pidämme seinien kehän ja alueen: 15 * 2 + 20 * 2 = 70, 70 * 3 = 210 m2.
 • Lohkoalue on 0,4 * 0,2 = 0,08 m2. 210 / 0.08 = 2625 kappaletta tarvitsemia tuotteita.
 • Nyt on syytä laskea kuinka monta kuutiota se on. Tilavuus: 0,4 * 0,2 * 0,2 = 0,016 m3. 1 / 0,016 = 62,5 tuotetta 1 m3: ssa. 2652 / 62,5 = 42,432 m3.
 • Asiantuntijat neuvovat hankkimaan tuotteita pienellä marginaalilla. Pyöristys huomioiden saamme 43 m3: n arvon.

Jos käytämme liimaa savi-lohkojen asettamiseen, on sen määrittäminen tarpeen. Seoksen virtausnopeus voi vaihdella valmistajalta riippuen. Keskimäärin se on noin 1,5 kg / m2, jonka hitsauspaksuus on 1 mm. Kuten käytännössä käy ilmi, 1 m3: n tiilimuuraukseen tarvitaan noin 1,3-1,5 pussia liimaa.

Jos ratkaisu on päätetty käyttää, se on valmisteltava ja etukäteen huolehdittava kaikkien komponenttien läsnäolosta. Se vie hiekkaa, sementtiä ja vettä.

Kiinnitä huomiota! Laastin kulutus kullasta kohti ylittää huomattavasti liimalla tehdyn seoksen määrän. Kerroksen paksuus on paljon suurempi, ja siksi kylmäsiltojen määrä kasvaa.

Jos kuitenkin jouduttiin jostain syystä käyttämään ratkaisua, harkitsemme asteittain sen valmistelua ja joitain ominaisuuksia:

 • Sementin kulutus muuraukseen määritetään seuraavassa suhteessa: 1 osa siitä 3 osaan hiekkaa ja 0,7 osaan vettä.
 • Muurauslaastin valmistuksessa on pidettävä mielessä, että edellä mainittu vesi voi olla erilainen. Se riippuu hiekan kosteudesta.
 • Liuokseen voidaan lisätä pehmittimiä, jotta sen plastisuus lisääntyisi.
 • Kaikki osat sekoitetaan betonisekoittimessa tasaiseen sakeuteen.
 • Sinun ei pitäisi valmistautua liikaa kerralla, koska ratkaisu on riittävän nopea, ja sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa käsitellä sitä.
 • Sekoittumiskulutus 1 m3: aan laajennettua savielementtiä on vaikea saada aikaan. Sauman likimääräinen paksuus on noin 6-9 mm. Keskimäärin virtausnopeus on 0,2 m3 laastia kuutiota kohden.

Ainoa etu käyttää itsenäisesti valmistettua laastinseosta on sen hinta. Savi maksaa paljon enemmän.

Tässä artikkelissa oleva video: "Kuinka laittaa sementtitehtaan lohkareita" osoittaa selvästi, miten sekoitetaan laastin seos oikein ja vältetään virheitä.

Työkalujen valmistus

Koska olemme jo toteuttaneet savielementtien laskemisen, nyt sanomme muutamia sanoja tarvittavista työkaluista.

Kuinka laittaa lohkojen seinät

Jos rakennat uutta kotia, varmasti haluat sen olevan lopulta luotettava ja hyvä. Nykyisin yleisimpiä rakennusmateriaaleja ovat kaasuletkut (se voi olla kaasusilikaattia tai vaahtobetonia sekä keraamista lohkoa). Tärkeimmät vivahteet, joita sinun on kiinnitettävä huomiota rakennettaessa:

1. Seinälaatikon kulmat (kehä).
2. Aseta lohkot ja nostavat seinät.
3. Työskentele oviaukkojen ja ikkunoiden aukkojen kanssa.
4. Laite monoliitti (vahvistettu) hihna.
5. Huonejakajat.

Seinälaatikon ulkokehän merkintä

Kaasulohkareiden asettamista varten voidaan käyttää sementtilaastaria ja "profiilin" liimaa kaasulohkoihin. Jos aiot tehdä työtä sementtilaastin avulla, on otettava huomioon, että tässä tapauksessa ei voida välttää niin kutsuttujen "kylmäsiltojen" muodostumista eli ylimääräistä lämpöhäviötä välilevyjen välityksellä. Tämän vaihtoehdon edut - koko rakenteen lujuuden lisääminen.

Kun työ käyttää erityistä liimaa, sinun on jätettävä "ilmansuodatin" kerrosten väliin - tämä mahdollistaa seinien lisäeristyksen.

Ensin sinun on asetettava lohko vaakasuoraan tasoon käyttäen kumivasaraa. Tärkein prosessi on neljän tukikehikon sijoittaminen - tämä toiminta vaatii sekä taitoa että huomiota. On huomattava, että puolet menestyksestä riippuu siitä, miten nämä neljä lohkoa on asennettu, mukaan lukien tulevien seinärakenteiden tasaisuus. Seuraavaksi on tarpeen kiristää lanka tukilohkojen väliin ja laittaa lohkot riville pitkin tätä viivaa liimaliuok- sella, huolellisesti voitelemalla niitä keskenään. Jos lohkojen leikkaaminen on välttämätöntä, tähän tarkoitukseen on käytettävä erityistä teräpyörää, jossa on viisteitä. On huomattava, että tällainen työkalu voi olla kahdentyyppinen: vinkkejä "hampaan läpi" ja "jokaisen hampaan kohdalla". Hintaero tässä tapauksessa voi olla noin viisitoista prosenttia, mutta "kunkin hampaan" saha on paljon kätevämpää työssä, ja lisäksi tällaisen työkalun leikkauslaatu on korkeampi.

Standardiseinälohkon koko on 600x300x200, joten rakennustason pituus ei saa olla yli kahdeksankymmentä senttimetriä. Lohkon vaakasuoran tason tarkistamiseksi on tarpeen asettaa taso kahteen paikkaan lohkon lävistäjäksi. Seinän kohdistaminen tapahtuu venytetyllä langalla. Liiman saamiseksi liima laimennetaan tavallisella vedellä ja sekoitetaan sekoittimen kanssa, kunnes se muistuttaa hapan kermaa johdonmukaisesti. Liiman levittämiseen kannattaa käyttää viisitoista senttimetrin lovettua lastalla. Liuos levitetään kahden nauhan muodossa lohkon reunaa pitkin siten, että keskellä on kapea raita ilman liimaa.

Jos käytät tätä sovellusmenetelmää, lohkon pitäisi olla taso tasolla - se on paljon helpompaa. Lisäksi lohkojen välisen ilmavälin ansiosta seinämän lämpötehokkuutta parannetaan. Loppujen lopuksi, kuten tiedetään, hyvin "kapea" paikka, jolla lämpöhäviö tapahtuu, on juuri liimasaumat. Koska kaasusilikaattilohko imeytyy täydellisesti kosteuteen, on suositeltavaa kostuttaa lohkot vedellä ennen liiman levittämistä, koska jos liima levitetään kuivaan lohkoon, se kuivuu välittömästi. Luonnollisesti tämä ei parhaalla mahdollisella tavalla vaikuta koko rakenteen lujuuteen ja sidokseen, koska kuiva liima ei tarjoa tarvittavaa voimaa.

Aluksi lohko on tasoitettava vaakasuorassa tasossa, minkä jälkeen lohko painetaan riviin edelliseen lohkoon, jossa on muutama puhallus loppuun. On huomattava, että lohkot ovat melko helposti hajoavia, joten kun iski, sinun ei pidä laittaa liikaa voimaa.

Lohkojen pinoamisprosessissa alkaen toisesta rivistä alkaen on välttämätöntä suorittaa ns. "Ligaatio", eli jokainen peräkkäinen rivi on siirrettävä ainakin 15 tai 20 senttimetriä suhteessa edelliseen. Muista tarkistaa ligaation läsnäolo niissä paikoissa, joissa kantavien seinien liitokset.

Ruberoidin osalta on välttämätöntä, että koko ensimmäinen rivi talon kehän ympärillä. Tarve jättää aukko on myös tärkeä - esimerkiksi kattohuopa tulee työntyä 15-10 cm: n etäisyydelle lohkon alta. Tällaisen substraatin levyjen väliin tulisi myös tehdä korvaus - kymmenen senttiä.

Paikkoja ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen

Avausreikiiden aloitus on sadan senttimetrin korkeudella (neljännen rivin taso). Tämän jälkeen ikkunan korkeus on kahdeksankymmentäviisikymmentäviisi senttimetriä (ottaen huomioon lattia ja lattiaeristys). Mitä tulee ikkunan aukkojen loppuun, se on kymmenennen yhdennentoista rivi (riippuen katton korkeudesta). Nykyisten esteettisten standardien mukaan etäisyys katosta aukkoon ei saa olla yli 35 cm. Ovien aukkojen osalta on huomattava, että ne päättyvät yhdeksännessä rivitasossa, eli korkeudessa 2,25 metriä. Kun karkeat lattiat asetetaan ja eristys on asetettu, aukkojen korkeus on 2,10-2,15 metriä. Aukkojen yläpuolella hyppääjät asetetaan epäonnistumatta. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla. Teollisuustuotannossa valmistetun betoniteräksen asennus pidetään yksinkertaisimpana. On kuitenkin otettava huomioon tämän mallin erityispiirteet. Joten, vahvistetulla betonilla on riittävän korkea lämmönjohtavuus, jonka vuoksi kylmäkauden aikana tällainen rakenne jäätyy, ja sen seuraukset tulevat kaikilta osin. Lisäksi on joskus ongelmallista hankkia valmiin tuotteen, joka sopii täydellisesti geometristen ulottuvuuksien kanssa. Lisäksi tehdasvalvontakustannukset sisältävät tuotteen välittömät kustannukset sekä kuljetuksen kustannukset. Siksi paras vaihtoehto on tehdä hyppääjä omasta. Tätä menetelmää voidaan jopa kutsua vähemmän työvoimaksi kuin edellisellä. Sen pitäisi alkaa asentamalla välilevyt tulevalle tuotteelle. Välilevyt voidaan naulata lohkoon tavallisilla nauloilla (150 tai 120). Se vaatii myös pakotettua vahvistusta monoliittisesta pylväskannasta alhaalta ja se on säilytettävä vähintään kuukausi.

Jos haluat säilyttää tiukasti edellisen lohkon rivin, sinun on asetettava oppaat. Seuraavaksi sinun on valmistettava muotti (ei irrotettava) myöhempää rakennetta varten - nämä ovat lohkareita, joissa on aukkoja. Näiden syvennysten kokonaismitat ovat seuraavat: leveys on 20 cm, korkeus on 15 cm. Jotta yksikkö ei "irtoa" monoliittisesta rainasta, sahaamisen yhteydessä on tarpeen muodostaa pieni laajennus yksikön pohjaan. Kun lokeron lohkot ovat valmiit, ne on asennettava tukirakenteisiin, kuten aina, liimaamalla toisiinsa liimalla. Jotta sirujen ja halkeamien muodostaminen seinässä estettäisiin, sekä estää sillan kaatumisesta, on huolehdittava siitä, että lokeron lohko menee seinään vähintään 20 cm.

Kun lokero on valmis, siihen syötetään betonia (M200 tai uudempi). Sementti-hiekkakiven murskasuhde on 1: 1,5: 3. Prosessin lopussa betoni on asetettava betoniin (2 tai 3 kappaletta, osa - 10... 12 mm). Tämä on tehtävä mahdollisimman pieneksi lohkon pohjaan, koska tässä paikassa kuorma on maksimissaan tauossa. Tämän jälkeen on välttämätöntä ylläpitää valmiin hyppääjän noin kuukauden ajan, mutta lohkojen asettamista voidaan jatkaa. Luonnollisesti jumpperin lastauslautaset eivät voi olla.

Monoliittinen vyö

Kun viimeinen rivi rivi on asetettu, on ehdottomasti täytettävä monoliittinen teräsbetonivyö. SNiP-lohkon paksuuden, joka on 400-500 mm, vähimmäisvaatimuksen perusteella vyön tulee olla vähintään 200x150 mm. Tietenkin hihnaa ei kaada koko lohkon leveydelle - lämpöeristys on välttämättä järjestetty.

Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä kahta hyväksyttävää tapaa:

 • lämpöeristeenä, voit käyttää suoraan kaasusilikaattilohkoa,
 • käyttää polystyreeniä lämmöneristykseen.

On tarpeen ottaa huomioon ensimmäisen menetelmän korkea käytännöllisyys, koska vaahto on vähemmän kestävä kuin kaasusilikaatti. Lisäksi lohkojen eristys ei edellytä muottien asennusta - lohkot itsessään ovat ei-irrotettavia muottirakenteita.

Kaasusilikaatin lämpöeristys. Lohkot leikataan siten, että saadaan kaksi kappaletta - 15x15 ja 5x15 cm (hihnan korkeus - 150 mm). Tuloksena olevien kappaleiden asettaminen on seuraavanlainen: suurempi asennus kadulta ja vähemmän - tiloista. Tämän seurauksena lohkojen väliin muodostuu 200 x 150 mm: n kokoinen ontto. Se on jätettävä kaksi tai kolme päivää, jotta liima kuivuu. Tämä on välttämätöntä, jotta lohkot eivät puhkaisi betonin kaatopaikassa. Tällainen kiinteä muotti on rakennettu kaikkiin tukiseiniin poikkeuksetta. Kun liima on kuivunut, on tarpeen aloittaa vahvistaminen hihnan kehän ympärillä. Kaksi riviä lujitetta, joiden läpimitta on 8... 12 mm, ovat melko tarpeeksi. On tärkeää, että kaikki työ suoritetaan hyvin nopeasti, korkeintaan yksi päivä, jotta vältytään betonin kovettumiselta. Muussa tapauksessa liitoksissa saattaa esiintyä halkeamia.

Tämän jälkeen lattiapinnoitteet asetetaan tälle hihnalle - lattian päällekkäisyyksiä tehdään. Samoin monoliittinen vyö ja katon alla.

septumit

Sisäpuolisten väliseinien osalta niiden valmistuksessa käytetään pääsääntöisesti lohkoja, joiden paksuus on sata - kaksisataa millimetriä. Lohkon paksuuden valinta riippuu tilojen tarkoituksesta sekä halutusta ääni- ja lämpöeristyksestä. Väliseinien kohdalla ei ole tarvetta kaataa monoliittista vyötä, mutta ne on sidottava laakereille. Pohjimmiltaan tähän tarkoitukseen käytetään lujitetta, jonka pituudet ovat 20-25 senttimetriä, joka työnnetään tukiseinään puolet sen pituudesta. Vahvistuksen sisäänkäyntipaikka on suunniteltu, koska tulevaisuudessa tämä paikka liitetään laakerin seinään. Jotta lohko ei halkeutuisi, siinä porataan reikä hieman enemmän kuin raudoituksen pituus ja kaikki liitokset prosessoidaan liimalla etukäteen. Rivien välissä on käytettävä ligaatiota. Jotta väliseinät ja katto voidaan liittää, käytetään usein rakentavaa vaahtoa. Zapenivaniyu on tehtävä koko seinän leveydelle, kulkemalla ensin toiselle puolelle ja sitten toiselle puolelle. Kun vaahto kuivuu, sen ylimäärä voidaan poistaa säännöllisellä veitsellä. Koska vaahdolla on heikot puristus- ja murtumisominaisuudet, katon ja lohkon välinen rako ei saisi olla enempää kuin yksi tai kaksi senttimetriä. Seinien väliseinien muodostaminen on samanlainen kuin tukirakenteiden lohkojen valmistusmenetelmä. On huomattava, että kantoaallon seinämä on välttämättä tehty seinälohkosta, koska tällainen rakenne altistuu lattialevyille.

On myös syytä huomata, että noudattamalla edellä mainittuja tekniikoita ja sääntöjä saat luotettavalla tavalla varmasti kaikki yleiset virheet, jotka ovat laajalle levinneitä kokemattomien talonrakentajien keskuudessa yrittäen tehdä mitään työtä ilman asianmukaista tietämystä.

Kuinka laittaa keraamiset lohkot - keraamisen lohkon seinät (14 kuvaa)

Ja nyt säätiö on täysin valmis. On aika rakentaa seiniä. Joku haluaa käyttää vanhoja, todistettuja materiaaleja seinien rakentamiseen, kun taas toiset valitsevat nykyaikaisia ​​lämpöä säästäviä materiaaleja, joista yksi on keraamisia lohkoja. Mikä on keraaminen lohko? Mitkä ovat sen edut ja haitat? Kuinka laittaa keraamiset lohkot? Vastauksia näihin kysymyksiin saadaan lukemalla artikkeli.

Mikä on keramoblok

Rakennusmateriaalin nimi sisältää sen kuvauksen, sillä vain lyhenteiden poistaminen on välttämätöntä. Näin saadaan keraaminen lohko. Mikä on keraaminen tiili on tiedossa monille, mutta miten rakennusmateriaali, jota harkitsemme, eroaa siitä? Sen koostumus on sama - poltettu savi, mutta muuten ei mitään samanlaista.

edut

Lohkojen koko on suuri, mikä on kätevää lastauksen ja purkamisen aikana.

Pystysuoran ura-kärjen muotoilu lisää merkittävästi asennuksen nopeutta, minkä vuoksi rakennusaikaa pienennetään ja käytetyn liuoksen määrä vähenee.

Toinen ominaisuus on kevyt. Tämä vaikutus saavutetaan lohkojen huokoisen rakenteen ansiosta.

Huokoisten lohkojen taloon ei tarvita voimakasta perusta.

Koska materiaali ei ole monoliittinen, sillä on erinomainen lämmöneristys ja äänenvaimennusominaisuudet.

Keramoblockit voidaan pakata lämpöä eristävällä materiaalilla.

Erityinen asia on korostaa keraamisten lohkojen kykyä kestää suurta kuormitusta, joten niitä voidaan toisin kuin vaahto- ja kaasulohkoilla rakentaa talossa, jossa on useita kerroksia.

Kuvatut edut soveltuvat vain tehdasvalmisteisille keraamilohkoille noudattaen kaikkia normeja.

puutteet

Muurattujen onttojen keraamisten lohkojen osalta tarvitaan erityisiä eristäviä muurauslaastareita.

Materiaalin kustannukset ovat täysin hyväksyttävät, mutta hieman korkeammat muiden materiaalien lohkot.

Asennettaessa sinun on käytettävä ristikkoa, muuten liuos putoaa lohkoihin.

Koska lohkojen väliset liitokset jätetään ilman laastia, on tarpeen kipata taloa ulkona.

Rakentamisen aikana lohkojen, jotka eivät ole talon edessä, pystysaumat on upotettava.

Materiaali ei ole iskunkestävä, joten kuljetuksen aikana voi olla tietty määrä taistelua.

Lohkojen vahvuus on 3 kertaa matalampi kuin tiilen.

Jos lohkot tehdään ilman vaatimuksia, ne eivät sovellu kantavien seinien rakentamiseen.

Valmistelutyöt

Joten sinun ei tarvitse tuhlata aikaa, sinun täytyy tuoda oikea määrä lohkoja taloon etukäteen, mutta älä aseta niitä yhteen paikkaan, vaan levitä ne ympäri säätiötä. Jos asennus tehdään sisäpuolelta, silloin on kätevää lisätä myös lohkoja.

Olisi mukava hajottaa lohkot säätiössä, kun ne asennetaan, mutta eivät suostu siihen. Tämä auttaa jakamaan rakennusmateriaalin oikein, jotta sinun ei tarvitse leikata sitä myöhemmin.

Valmiin pohjan pinta ei ole täysin sileä, joten pohja on tasoitettava. Tarvitset korkeimman pisteen ja kiristä tasoa 2 cm kiristämällä ympyrän ympärysmitta ja tarkista sen aseman vaakasuora asento rakennustasolla. Nyt sinun on tehtävä vesitiivis ratkaisu ja tasoitettava pohjan pinta. Sen jälkeen ratkaisu sopii 2 kerrosta vedenpitävyyteen siten, että ulkoreuna on tasainen seinän ulkoreunan reunalla ja sisäpuolelta on jätettävä 3 cm: n korkeudelta. Jos perustus on ensin nostettu pohjaan, vedeneristys asetetaan päälle.

Tuulisella säällä, jotta estetään vedenpitävä materiaali irti pois, useita tiiliä (kivet, lohkot) olisi laitettava siihen.

Jäljellä on vielä ratkaisuvalmistelu ja voit jatkaa seinien rakentamista.

Muuratut lohkot

Seuraavaksi harkitsemme asennusvaihetta vaiheittain:

Keraamisten lohkojen asettaminen alkaa kulmista.

Nurkassa olevan vedeneristysmateriaalin päälle asennetaan muurausmassa, noin 12-15 mm kerros, lohkot asennetaan ja tasataan.

Kulmissa olevaan keramoblokkiin kiinnitetään seinän ulkoreunaan kiinnitysnauha.

Merkitse paikka, johon sisäänkäynti ovi sijaitsee, muuten sinun on leikattava seinässä oleva aukko.

Liuos levitetään ja kevyesti sprinkle sementillä. Sitten, kohdistamalla ne johtoon, lohkot kostutetaan vedellä siististi (ilman vääristymiä) asennetaan niiden paikkoihin. Tason on tarkistettava, että ne kaikki altistuvat samalle tasolle.

Jos haluat säätää lohkon sijaintia, se voidaan tehdä kumimetsällä.

Ensimmäisen rivin asettamisen jälkeen muninta on jatkettava seuraavana päivänä tai viimeistään 12 tunnin kuluttua. Jotta estettäisiin veden pääsy lohkoihin sateen aikana, muuraus peitetään muovikelmulla. Sama menettelytapa, juuri siinä tapauksessa, sinun on tehtävä yöllä.

Seuraavan krs: n asettaminen alkaa myös nurkalla ja se suoritetaan ristikon asennuksen jälkeen ja sen päälle on muurauslaasti.

Jos polyuretaanivaahdon muodossa olevaa erityisratkaisua ei tarvita, niin verkkoa ei tarvita.

Kun olet asettanut lohkon viisi riviä, sinun on huolehdittava ikkunoiden avaamisesta. Jos ikkunoita ei ole vielä tehty, sinun on tehtävä tällaisia ​​aukkoja, ettei lohkoja tarvitse leikata.

Halutun korkeuden saavuttamiseksi ikkunan aukkojen ja ovikehyksen yläpuolella on asennettava hyppyjä. Tätä tarkoitusta varten on parempi käyttää erikoisesti suunniteltuja pultteja samasta materiaalista kuin lohkot. Asennettaessa betonikattoja on huolehdittava niiden eristyksestä.

Ulkoseinälevy, jossa on päällekkäisyyksiä (jotka on tehty ohuemmista lohkoista), suoritetaan rei'itetyillä metalli-ankkureilla. Ne on kiinnitettävä seinään tapilla. Jopa maalausvaiheessa ankkureita voidaan sijoittaa kaikkien parittomien rivien saumoihin.

Laakerin seinämillä on suuri tilastollinen kuormitus, joten kun asennat, on tehtävä kiinteä sänkysauma. Väliseinien rakentamisen aikana voit tehdä ajoittaisen sauman, koska rakenteen osaa ei ole ladattu.

Muurauskoru on armopoyas. Joku tekee betoniteräksestä, ja joku asetetaan kiinteästä keraamisesta tiilestä tekemällä raudoitusta verkolla. Mutta tämä on aiheen toinen artikkeli.

Jos katto on kaksinopeuksinen, se voidaan pystyttää lohkoseinistä. Kattorakenteiden valmistuksessa tehdään kaltevuus huomioon ottaen.

Toivomme, että lukemasi tiedot ovat hyödyllisiä ja rakennettu talo on vahva ja lämmin.

video

Katso video liima-aihioiden pinoamisesta:

Tässä videossa kuvataan keraamisten lohkojen talon rakentaminen oikein:

Kuinka laittaa lohkot säätiöön omilla kädilläsi

Pohjarakenteiden asennusprosessiin liittyy 2-tyylikkäintä vaihetta - perusrungon asettaminen ja katto- ja lattiapäällysteiden luominen. Joskus voi olla tarpeen vahvistaa teräsrunkoa.

Rakennuselementit ovat suhteellisen uusi materiaali, joka on onnistunut painamaan tiiliä ja puuta.

Rakennusaineelle on ominaista seuraavat edut: kestävyys, lämmönkestävyys, kustannustehokkuus ja asennuksen helppous.

Säätölohkot soveltuvat rakennustyöhön missä tahansa ilmastossa ja maaperässä. Tässä tapauksessa voit rakentaa rakenteita eri tarkoituksiin.

Äärilämpötila on hyvin laaja +50 - -70 C. Tämän asennuksen tuloksena on vahva ja vaatimaton rakenne.

Muurausvalmistusmenetelmä

 • Perusakselin akseleiden hajotus suoritetaan siirtämällä ne jo valmiiksi sen valmistukseen valmistettuun alustaan. Aksiaalisen jännityksen ja niiden leikkauspisteiden ulkoneman laipan linjojen avulla tehdään sovittamalla kaivetun reiän pohjaan;
 • Perusparametrit mitataan suunnitelluista pisteistä ja kiinnitetään metallipinnoilla. Samanaikaisesti niiden välissä oleva johto sijaitsee 2-3 mm pohjan reunasta.
 • Pohja on hiekka tyyny. Kaivon pohja tasoitetaan suunnittelumerkillä;
 • Kun hiekkapohjaista maata voidaan asentaa lohkoihin suoraan pohjaan, jonka pinta tasoitetaan. Muiden maaperien osalta tarvitaan 5-10 cm: n ilmatyynyjen paksuus;
 • Pohjan pintaa ei saa irrottaa mitat, jotka ovat 20-30 cm suurempia kuin pohja kaikkiin sivuihinsa;
 • Kellarin läsnäollessa ja rakenteiden pystyttämiseksi kuivalla ja vaaraamattomalla maaperällä lohkoelementit asetetaan hiekkapohjaan. Tässä tapauksessa säätiö on hieman haudattu eikä nauha;
 • Pohjan kantavuutta lisätään FL-tyynyillä, mikä vähentää FBS-lohkojen lukumäärää. FL laajentaa pohjan pohjan.

Tarvittavat materiaalit ja työkalut muurausvalmistukseen:

 • hiekka;
 • Block-elementit;
 • Baarit puusta 50 * 100;
 • Sementti-betoniseos;
 • Betonisekoitin ja tärinänvaimennin;
 • Säiliöt, vesi ja liuos;
 • Lapio ja lastalla;
 • Rautatieliikenne, rakennustaso.

Ennen lohkojen asettamista pohjaan, on tärkeää puhdistaa se roskista ja kuivata se. Lohkoelementtien asennus alkaa suurimmalla kuormalla: tulevan rakenteen kulmissa ja seinärakenteiden risteyksessä.

Majakan lohkoelementtien asentamisen jälkeen kiinnittimen kireys tehdään kasvoillaan välilohkojen löytämiseksi. Kiinnittämisen aikana kiinnitys nousee.

Katso videota perehtymällä asennusprosessiin säätiöön:

Lohkojen lopullinen asema määräytyy rakenteen yläpuolella olevan akselin riskin avulla. Pudotus putoaa johtimista, jotka on työnnetty juoksijalle. Poikkeamat poistetaan sorkkaraudalla. Majakan lohkoelementtien ylemmän pinnan tasaisuus määräytyy tasolta ja muilta elementteiltä - laiturilta.

Nosturilla nostetaan lohko, jossa on poikkeama. Sen alapuolisen tasoituksen jälkeen lohko sijoitetaan uudelleen 2 cm: n sementtilaastiin. Asennuskorkeus on optimaalisesti 4-5 riviä.

Asettamisen yhteydessä sidos on tehty pystysuorista saumoista liuoksella. Asettuman syvyys on vähintään lohkon korkeus. Lohkoelementtien pinta on kostutettava.

Jotkut työn hienot yksityiskohdat

Seinärakenteiden pituudella, joita ei voida jakaa lohkoelementtien pituudella, aukkojen ilmeneminen on taattu, täynnä toisiaan täydentäviä lohkoja tai tiivisteitä. Tarvitaan tilaa putkilinjoille ja viestinnälle.

Jos haluat poistaa ylimääräisen laastarin vaakatasosta, käytä luukkua. Laastin puuttuessa se lisätään ja tiivistetään täyttämällä kaikki tiilimuuraukset ja kirjoamalla ne molemmin puolin. Kellarin seinien leveyden ja rakennuksen seinämien välinen ero on korkeintaan 13 cm.

 • Kun kulmat on määritetty, lohkot pinotaan, alkaen kulmasta, joka sijaitsee pienimmän etäisyyden päässä pohjan korkeimmasta kohdasta;
 • Kosteudenkestävää sementtilaastia, jossa on hiekkaa, asetetaan tulevan pohjan ääriviivaa kohti pohjan pinnan tasoittamiseksi. Seuraavaksi on eristeen asettaminen suojaamaan kosteudelta;
 • Solu on ohuesti levitetty eristeeseen ensimmäisen lohkon sijasta, jonka päälle ensimmäinen lohkoelementti on sijoitettu ja jonka sijainti tarkistetaan pystysuorassa ja vaakasuorassa ja kohdistetaan sen keskelle;
 • Seinirivin asettaminen jatkuu ensimmäisestä lohkoelementistä, joka täyttää kulmat kulman välissä. Vaakatasoa ohjataan vesitasolla ja ulkorajoilla merkintöjen leikkauspisteellä.
 • Ennen kuin asetat toisen rivin, sinun ei pidä unohtaa alemman pystysuunnan saumoja yhteen koko ylemmän lohkoelementin kanssa. Asennusliitosten paksuus tulisi minimoida rakenteen lämmönkestävyyden vuoksi;
 • Ennen 4. krs: n asettamista varten tehdään horisontaalisen vahvistuksen järjestäminen. Kolmannen rivin yläosassa leikataan 1-2 uria, joiden halkaisija on 6-8 mm. Tämä toimenpide toistetaan 7. ja 8. sarjan, 11. ja 12. sarjan välillä ja sen jälkeen.

Ongelma siitä, miten sijoittaa lohkot säätiölle, voi olla paikkoja tuleville oviaukkojen, katon ja lattian kattoihin. Näiden rakenteiden järjestelyn monimutkaisuus on lisävahvistus tulevien ovien ja ikkunoiden rakenteiden sijaintiin.

Tosiasia on, että lohkon rakenne on hauras eikä pysty kestämään teräsbetonilattian koko painovoimaa ikkunoiden tai ovien alla olevien paikkojen yläpuolella. Kehyksen varustaminen, sen elementit on asetettu tiilestä.

Ainoat vaikeudet syntyvät, kun kohdistetaan teräsbetonin katon vaakasuorat yläreunat ja viimeinen lohkokohta. Sama menetelmä ratkaisee vaikeudet järjestää katto rakennusten lattian välillä.

Katso videota oppiaksesi lohkojen luominen:

Tiivis rakennusmateriaalikerros, esimerkiksi tiili, asennetaan viimeisen lohkon rivin yläosaan ja teräsbetonilevyt asetetaan päälle.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kaikki omalla kädelläsi.

Miten rakentaa ja varustaa talosi

Rakennamme talon seinät. Ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen kanssa. Kulmat. Muuraus. Osa 1. Yritämme.

Lähettäjä: YanaShi 03/03/2017

Vedenkorkeus. Mittauksia.

Edellisessä artikkelissa kerroimme, kuinka löytää talon perustan korkein kulma. Hänen mielestään alkaa hiiltyneen betonilohkon seinien ensimmäinen rivi alkaa. Tämä johtuu siitä, että muuttamalla hiekosementtiseoksen paksuutta tulevaisuudessa pystymme helposti kohdistamaan lohkojen ensimmäisen rivin, josta tulee koko muurausperusta.

Muuten tarkistimme mittaustemme vedenpinnan tasolla. Voit tehdä tämän kaada vettä siihen, aseta se kulmaosastoihin ja tarkista sitten arvot. Tulemme varmasti kiinnittämään jonkin tulevan artikkelin tähän mittauslaitteeseen ja sen käyttöön. Nyt vain yhteenveto siitä, että vedenpinnan ja lasertason mittaukset ovat täysin samanlaisia.

Nyt kerromme vähitellen asennusprosessista ja hiilihapotettujen betonilevyjen asettamisesta, tai tarkalleen siitä, miten me teimme ja millaisia ​​vivahteita me kohtasimme.

Kuinka laittaa ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

 • Nurkakappaleiden asennus säätöön. Ensimmäinen asia, johon asetimme 4 nurkkalohkoa. On huomattava, että aluksi teimme kaikki silmän manipulaatiot ja teimme sitten mittauksia. Meillä on lohkoja, joissa perusta on poistettu. Niinpä lohkojen asennuksen yhteydessä tarkkailimme reunoille useita kertoja lohkon eri osissa. Halutessamme rauhoittaa omatuntoa vedenpinnan avulla tarkistamme laseritason indikaattorit. Sitten meidän oli tarkastettava etäisyydet lohkojen välillä, heidän pitäisi vastata talon hanketta. Ja olisi hyvä tarkistaa diagonaalit, ne, kuten talon merkitsemisen, pitäisi olla samat. Valitettavasti meillä ei ollut mahdollisuutta tarkistaa lävistäjiä, sillä säätiö koostui lohkareista, mutta tulevien seinien ulottuvuudet olivat kaikki lähellä toisiaan.
 • Opas asettamalla lohkoja. Venytämme laituria. Nyt meidän on venytettävä opas, joka myöhemmin on opas asennettaessa ensimmäistä rivi hiutaloitua betonia lohkojen talon perustan. Tätä varten käytimme kirkkaan keltaisen värin tavallisin köysi (rakennusjohdin). On parempi valita kirkkaampi väri niin, että se voidaan selvästi nähdä. Yritimme valita 2 vaihtoehtoa. Ensimmäinen oli venyttää köysi jäänteiden vaste vahvistettu maahan. Toinen on kiinnittää metallikulmat lohkoihin ja sitten samanlainen pitsi. Kummassakin tapauksessa köyden on kulkenut lohkojen kulmat. Sen avulla ei ainoastaan ​​paljasta muurausopastetta vaan myös tarkista, ovatko kulmakappaleet oikein sijoitettu. Jos merkkijono kulkee selvästi lohkojen reunalla, teit kaiken oikein ja voit aloittaa täydellisen muurauksen. Muuten pidimme toisen vaihtoehdon kiinnittymisen sijainnista.

Aseta kulmakappaleet pohjaan.

Ensimmäinen lohkon rivi. Muuraus.

Tämä vaiheittainen ohje hiilihapotettujen betonilohkojen muuraukseen on teoreettisesti oikea, mutta meillä on joitain vivahteita, joiden vuoksi muurausmme laskeutui alas. Tietoja näistä virheistä ja temput, nyt kertoa.

Yritä # 1 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Kaikki tehtiin ohjeiden mukaan. Kulmapalojen asettamisvaiheessa havaitsimme, että rakennustaso muuttaa sen indikaattoria jonkin verran muutettaessa asemaa. 11 metrin etäisyydellä tämä virhe laskelmissa voi antaa varsin epämiellyttävän tuloksen.

Johtopäätös: Hiilihapotetun betonin tai muiden lohkojen asentamiseen on käytettävä mahdollisimman tarkkaa rakennustasoa. Tässä tapauksessa maininta "miser maksaa kahdesti" liittyy suoraan tilanteeseen...

Yritä # 2 asettamalla ensimmäinen rivi ilmastettujen betonilohkojen päälle.

Olemme saaneet uuden, tarkemman rakentamisen tason. Asennettiin kulmakappaleet ja asetti sitten koko ensimmäisen rivin koko kehän ympärille. Kaikilla mittauksilla oli erinomaisia ​​tuloksia. Mutta meillä on edessään toinen ongelma, joka löytyy artikkelin toisesta osasta TÄSTÄ.

Tällä välin tarjoamme YouTuben kanavallesi videota yksityiskohtaisella vaiheittaisella tarinalla, jossa asennetaan kulmakappaleet pohjaan ja asennetaan ensimmäinen ruutu ilmastettujen betonilohkojen asennukseen. Hyvää katselua ja odottaa palautetta ja kommentteja.