Puulattiat tukilla: viivakytkentätekniikka

Puulattiat ovat ympäristöystävällisyyden, esteettisen valinnan ja luonnollisen luonnollisuutensa ansiosta lämpimät ja mukavat koko talossa, eivät ole menettäneet asemansa maanrakennuksessa eikä vain muinaisista ajoista. Valitsemalla itsellesi tällaisen mahdollisuuden järjestää lattiat puulattiaksi lokeihin, syntyy paljon kysymyksiä: mikä on lattian kirjaa, miten ne asennetaan ja paljon muuta. Tässä artikkelissa annetaan kattavia vastauksia.

↑ Mitä on jäljellä

Lag - poikittaispalkki, joka on asetettu lattiaan. Jäljitelmät ovat baareja tai levyjä ja ne voivat olla puisia, polymeerisiä, metalleja tai teräsbetonia. Puupalkkia käytetään useimmiten, koska materiaali on halvempaa, yleisesti saatavilla ja rakentavaa puulattian asennuksen yhteydessä. Vaikka lattian järjestäminen muiden materiaalien tukkeihin ei käytännössä olekaan erilainen.

Viiveen käyttämisen toiminnalliset edut:

 • Lisää meluneristys;
 • Taakan kerrosten kuorman oikea uudelleenjako;
 • Ilman tuuletetun maanalaisen läsnäolo, jossa halutessasi voit sijoittaa teknisen viestinnän;
 • Lisääntynyt lattianeristys;
 • Lattian tasaisen pinnan muodostaminen;
 • Rakenteellinen lujuus ja vastustuskyky stressille;
 • Korvaavien kohteiden saatavuus vahingossa.

↑ Puun valinta puuta ja lattiaa varten

Viiveet voidaan valita edullisesta puusta: mänty, kuusi, kuusi. Larchia käytetään vähemmän yleisesti, koska se on kalliimpaa. Riittää, että puu on 2 tai 3 laatua ja kosteus on 18-20%.

Lokin lokin poikkileikkauksen tulee olla suorakaiteen muotoinen. Korkeuden tulisi olla 1,5-2 kertaa leveys. Tämä poikkileikkaus on, että viiveet suorittavat tehtävänsä mahdollisimman hyvin, kuormituksen pysyessä.

Viiveen mitat valitaan vaihteluvälistä riippuen, joka on etäisyyden raja-arvojen välissä ja käytettävän eristeen paksuudesta.

Esimerkkejä vierekkäisistä poikkileikkauksista eri päissä (jos viiveen väli on 70 cm):

Poikkileikkausviiveen mitat vaihtelevan alueen mukaan

Jos leveys on välimatka, on välttämätöntä ottaa lähimpään vaihtoehtoon turvamarginaali.

Lattiat on valmistettu sellaisista puulajeista kuin mänty, kuusi ja kuusi alhaisen liikenteen alueilla, koska näiden lajien puu on pehmeää. Kengistä ja muista mekaanisista vaurioista tulevat hampaat pysyvät helposti sen päällä. Jos kuitenkin päätettiin laittaa lattia pois tästä puusta, sitä on käsiteltävä erittäin huolellisesti.

Tammi on kestävin materiaali. Lattiat siitä voidaan tehdä kaikissa huoneissa, jopa toimistossa ja teollisuudessa. Ainoa haiseva tammipuu on sen melko suuri hinta.

Siperian lehtikuusi on yhtä kova kuin tammen. Hartsin ansiosta se ei kaadu, joten sitä voidaan käyttää kylvyssä.

Aspen ja leppä käytetään makuuhuoneissa ja lastenhuoneissa, sillä niiden puu on hyväksi terveydelle.

Puun laatu valitaan riippuen taloudellisista mahdollisuuksista ja pinnoitteesta, jolla levyt avataan. Ei ole järkevää ostaa korkeimpia palkkaluokkia, jos aiotte maalata lattiaa, tässä tapauksessa on parempi ottaa toinen palkkaluokka. Ensimmäinen laatu sopii erinomaisesti läpinäkyville lakkapinnoille. Kolmannella palkkaluokalla voidaan käyttää teknisiä ja kodinhoitohuoneita.

Puun kosteuden on oltava 12%. Jos levy on märkä, se "kutistuu" ajan myötä ja halkeamat tulevat näkyviin. Jos levy on liian kuiva, se voi haljeta.

Kun ostat, sinun on tarkistettava levyt vikoja varten. Viallinen viivästynyt. Osta levyjä, joiden marginaali on 15%.

Puun suojaamiseksi vikoilta, sieniltä ja muilta muotteilta kaikki alustan puurakenteet käsitellään antiseptisilla aineilla. Talon alareunat, palkit, lokit ja lattialaudat pohjapuolelta on käsiteltävä 2 kertaa 3-5 tunnin välein. Seuraavia aineita voidaan käyttää hometta vastaan: natriumfluoridi, ammoniumsilikofluoridi, HCV-valmiste ja MHCC, VVK-3-valmiste, natriumsiliklofluoridi. Nämä valmisteet ovat vesiliukoisia, ne voidaan ruiskuttaa levyt tai levittää harjalla.

On suositeltavaa käsitellä lattiapinnoitteita palonestoaineilla niiden syttymisnopeuden vähentämiseksi. Lue lisätietoja puulattian eristyksestä.

↑ Mikä on välttämätön etäisyys lattiamateriaalien välillä

Vaippapöytä riippuu lattian paksuudesta. Jos käytetään paksuja paksuja levyjä, ne voidaan sijoittaa suhteellisen harvoin. Jos pinnoite ei ole kovin kestävä ja ohut, niin viivästykset sijaitsevat usein.

Askel lag, riippuen lattialaudan paksuudesta:

Viimeistely lattialaudan paksuuden viiveiden välinen etäisyys riippuu

Lattialevyjen etäisyyden määrittämiseksi tarkemmin on tehtävä joitain laskelmia.

Huoneen pituus = 11 m.

Liikkumisleveys = 0,15 m (11 cm).

Koska kaarilevyn paksuus on noin 0,025 m (25 mm), oletamme, että viiveiden välisen etäisyyden tulisi olla 40 cm - 50 cm. Keskimäärin oletamme olevan 45 cm.

Arvioitu etäisyys 0,45 m: n viiveiden välillä.

Perinteisesti me tarkoitamme viiveen x määrää.

Ensimmäiset viiveet sijaitsevat 0,03 metrin etäisyydellä seinämästä (30 mm). siksi

Välimatkojen väliset etäisyydet ovat = x-1.

Kahden viiveen välinen etäisyys = 0,45 (x-1).

Huoneen pituus = viive leveys + kaikkien viiveiden välinen etäisyys + seinien etäisyys

Viiveen määrä ei voi olla kokonaisluku, joten pyöristys on arvo.

Viivekoodi = 19 kappaletta.

Kaikkien välimatkojen summat = 11-0.06-19 * 0.15 = 8.09 m.

Jakamalla kaikkien etäisyyksien summa etäisyyksien mukaan: 8.0919-1 = 0.44944444.

Kokonaispituus: tarkka etäisyys viiveiden välillä tulisi olla 0,4494 m = 44,94 cm.

Se on tärkeää! Olisi selvennettävä, että ei ole välttämätöntä suorittaa tällaisia ​​tarkkoja laskelmia, riittää, että välimatkojen välinen etäisyys saadaan keskiarvosta riippuen lattian paksuudesta ja viiveen leveydestä. Jos asennuksen lopussa viive-etäisyys osoittautui epätarkaksi, se on okei, askel viimeisten viiveiden välillä, rakentaminen on vahvempaa.

↑ Asennus viive lattialle

Lokitilan lattialaitteisto tehdään sekä maa- että pohja-alueilla, ja rakennusten päällekkäisyydet.

↑ Lokin asettaminen puulattialle

Viivästyminen puulattialle, on parasta kiinnittää ne palkkien sivuille

Pallot kiinnittyvät vaurioihin. Mutta koska palkit eivät todennäköisesti ole täysin tasaisia, on parempi korjata lokit palkkien sivuille.

Tällöin vaakasuora viive tarkistetaan ohjauskiskoilla, ei ole tarvetta käyttää tyynyjä. On suositeltavaa kiinnittää lokit ruuvilla, joiden halkaisija on 6 mm ja 2,5 kertaa pidempi kuin viiveen leveys.

Se on tärkeää! Jotta et voi jakaa alustaa, voit esiporaa palkin ja lokin reiän porakoneella, joka on halkaisijaltaan 2,5 mm pienempi kuin ruuvi.

Jos palkit sijaitsevat liian suurella etäisyydellä toisistaan, sinun on tehtävä kaksinkertainen viive. Aseta ensin palkin viivekerros ja sitten päälle toinen, mutta pienempi askel.

↑ Betonipohjan viivästyminen

Betonilla on kaksi tapaa.

Ensimmäisessä menetelmässä vuorien ja betonin välillä on eri paksuudet tasojen tasoittamiseksi. Tätä menetelmää käytetään melko usein, mutta se ei ole paras, koska ajan myötä vuori voi kutistua, muodostaa tai lentää ulos, jonka jälkeen lattia alkaa puristaa, taivuttaa jne.

On parempaa sijoittaa lokit sementtipinnoille kuin vuoriin

Toinen tapa on kaataa sementtilaastia tasoittamaan lattiapinta. Sitten viivästyy tasaisesti tätä tasoitusta. Tällöin lattiaa ei ole vääristynyt, ja tasoitus tarjoaa luotettavan ja vahvan tuen koko pituudelta.

Ennen betonipohjan viivästymisen aloittamista on tarpeen harjoittaa useita toimintoja:

 • Vedenpitävä pohja betoniin imee hyvin kosteutta. Voit käyttää 200 mm: n muovikalvoa.
 • Aseta kerros vedeneristys- ja melueristykseen. Äänieristystyynyjä tarvitaan tukahduttamaan iskukohina, joka on pinottu suoraan viivästysten alle. Voit käyttää korkin tai polyeteenisulan substraattia, jonka paksuus on 1-4 cm.
 • Suorita lattian sementti, joko sementti tai kuiva.

Kaikkien näiden menettelyjen jälkeen voit luoda lokin. Tätä varten on toivottavaa, että palkki on yhtä suuri kuin huoneen pituus. Jos tämä ei ole mahdollista, käytä vähintään 2 metrin pituista baaria, mutta se ei ole sopiva. Jos puuta ei ole tarpeeksi pitkä, puu voidaan ommella toistensa kesken.

Se on tärkeää! Liitettävien viivojen asettamisen yhteydessä on tarpeen asettaa viereisten rivien liitokset ole samalle tasolle, vaan siirtää ne 0,5-1 metrillä.

Pehmeän eristyksen viivästyminen ei ole mahdollista, koska ne ovat epävakaita. Tällöin eristys on asetettava kankaille tiukasti viiveiden välillä. Jos vapaat paikat tai solut säilyvät, ne voidaan täyttää eristysjätteillä.

↑ Maaperän viivästyminen

Jätteet on pinottu tukipilareille tiilen

Ensimmäinen askel on tasoittaa ja tampata maapinta. Tämä työ voidaan tehdä manuaalisesti suurella lokilla, aluksella on oltava naulattu alhaalta ylöspäin ja kaksi voi siirtää lokin pintaa pitkin ja painaa sitä. Levyn tulee olla vähintään 50 mm paksu ja hieman suurempi kuin tukin halkaisija.

Nyt sinun on tehtävä mittaukset ja merkinnät tukien sarakkeille viiveiden alla. Jos viiveen tuki palvelee alempia rajauspalkkeja, voit asettaa merkkejä epätasaisiin tankoihin lyijykynällä. Jos - kattotuoliin peitetty grillata, asetamme merkkejä kattopyyhkeeseen.

Etäisyys ensimmäisestä viivästyksestä seinälle on oltava 3 - 20 cm.

Laitteiden tukipylväät lokien alapuolella on tehtävä näiden pilarien perustana. Se voi olla erillinen jokaiselle sarakkeelle, ja se voi olla useita sarakkeita. Yhden pilarin perustan vähimmäiskoko on 40 * 40 cm, korkeuden on oltava vähintään 20 cm, joista 5 cm on maanpinnan yläpuolella.

Kaataa pohja pylväiden alle:

 • Palkkeihin merkityn akselin kohdalla viivästys on kummassakin suunnassa 20 cm.
 • Merkkien välissä venytämme johtoa.
 • Teemme samoin tasossa, joka on kohtisuorassa viivästymiseen nähden, joka esittää pilarien kulmat, jotka sijaitsevat nauhojen leikkauspisteessä.
 • Nurkissa aseta tapit. Tässä vaiheessa voit poistaa nauhoja.

Se on tärkeää! Jos perustus tehdään pylväiden riviin, merkitsemme nauhoilla vain rivin reunat.

 • Suunnitelluilla paikoilla poistetaan osa maaperästä. Me ram, me nukahdetaan romu, me jälleen ram.
 • Säätiön ulkonevassa osassa tehdään muotti 10 cm korkea.
 • Betonipohjan vedenpitävyyteen sijoitetaan kuoppaan polyeteenikalvo. Jos maaperä on savi, tai savi lukko aiemmin on suoritettu, niin ei ole tarpeen vedenpitävä.
 • Vahvistamme verkkoa, joka on hitsattu metalli-vahvikkeena, jonka halkaisija on 8 mm. Se on asennettava juuri tulevan betonikerroksen keskelle.
 • Täytä betoni. Yleisimmin käytetyt ovat "vähärasvainen betoni", jossa on enemmän kerrostumia (hiekkaa, roskaa) kuin sideaineena (sementti). Mutta on parempi käyttää samaa betonia kuin koko rakennuksen perusta.
 • Anna kuivua 1-3 päivää.

Betonin kuivauksen jälkeen voit suorittaa vedenpitävyyttä. Tätä varten leikkaamme materiaalin venttiileihin sarakkeen koon mukaan, ts. 40 * 40 cm, voit tehdä syöttöaukon 0,5-1 cm. Asennamme suoraan betoniin, ei promatsyvaya-bitumiin.

Se on tärkeää! Hyvin usein vedenpitävyys tässä vaiheessa on unohtunut, suorittamalla se vain tiilen ja viiveiden välillä. Betoni kuitenkin imee hyvin kosteutta, koska sitä ei ole suunniteltu käytettäväksi kosteissa olosuhteissa.

Tukipylväiden järjestely lokien alla

Seuraavaksi aseta tiilet. Riittää, että on kaksi kerrosta, joista viimeinen on kohtisuorassa viiveen pituuteen nähden. Muuraukseen käytetään sementti-hiekkalaatikkoa, vähintään M 100-tiiliä.

Laitoimme vesitiivistyksen tiilillä. Leikkaa kateaine 25 x 25 cm, tiilipylvään koko ja laita päälle.

Ylhäältä luodaan äänieristys, joka voidaan kiinnittää, joka ei liiku alas.

Koska tukkien lattia on ihanteellisesti tasainen, sinun on kohdeltava vaakaviiveen huolellisesti. Tehdäksesi tämä ensin aseta "majakka" viiveet, äärimmäiset seinistä ja 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Se on tärkeää! Tarkista vaakasuora viive suhteessa maahan ja suhteessa toisiinsa. Jos viiveet ovat epätasaisia, irrota ylimääräinen taso ja taipuisien osien alle liittäkää vuoraus. Suurin poikkeama olisi 1 mm / 1 m.

Sijoitamme kaikki välitukit.

Kiinnitä tukit lokeröihin kulmilla käyttäen ruuveja, joiden tulee olla lokin kirjaa 3-5 cm. Nurkan toinen osa kiinnitetään tukeen tylliä käyttäen.

↑ Puulattian asettaminen lokeihin

Järjestelmä järjestely puulattian viiveellä

Ennen lattiapäällysten asettamista on suositeltavaa maalata seinät, jotta ne eivät saastuttaisi levyjä.

Eristys voidaan asettaa viiveiden väliseen tilaan

Asennuksen jälkeen on tarpeen suorittaa lattian lämpöeristys. On mahdollista lämmittää polystyreenivaahtoa, basaltikuitua tai muuta materiaalia, ja se on sijoitettava viivojen väliin, jos ne asennetaan kiinteään alustaan. Jos viivästykset asennetaan maahan, niin eristys puhaltaa pohjalevyllä.

Lattian asettaminen lokeihin alkaa huoneen kulmasta, kaukana ovelta. Asettamme ensimmäisen rivin 10 mm: n etäisyydellä seinämästä kääntämällä alusta kielellä siihen. Tämä on tarpeen puun laajenemisen kompensoimiseksi käytön aikana. Kiinnitä ruuvit lokeihin.

Se on tärkeää! Jotta emolevy ei hajoa, porataan reikiä etukäteen.

Jos lattialautojen koko on pienempi kuin huoneen pituus, seuraavat rivit asetetaan offsetiksi. Asettamme ne edellisen krs: n urille, taaksepäin kiinnitämme ruuveilla piilottaaksemme korkin.

Se on tärkeää! Vuorirenkaat lattialaudoilla vaihtelevat. Yhdessä rivissä ne on sijoitettava yhteen suuntaan, toisessa - toisessa.

Kaikki levyt puristuvat tiukasti toisiinsa ja kiinnittyvät hyvin jokaiseen viiveeseen.

Kiinnitämme viimeisen riviä levyjä ruuveilla niin, että pohjaluukku piilottaa korkit. Kaikki seinän vieressä olevat levytangot on tehty siten, että ne peitetään pohjalevyllä.

Puulattian tukitekniikka on yksi kysytyimmistä ja kestävämpi. Lisäksi tämä kerros on helppo korjata. Tärkeintä on tarkkailla tarkasti ja tarkistaa, mikä on viivästys, ja sitten muotoilu muuttuu voimakkaaksi ja kestävaksi.

Puulattiat puiden päälle

Ilman liioittelua voimme sanoa, että tämä lattiamateriaali on testattu vuosisatojen ajan. Puulattian tekniikkaa, jossa on pieniä muutoksia, on käytetty useiden vuosisatojen ajan. Tämä on ympäristöystävällisin ratkaisu lattian asennukseen, mutta samalla pinnoitteella on useita haittoja ja tärkeitä vivahteita, jotka sinun täytyy tietää ennen työn aloittamista.

Puulattiat puiden päälle

soveltamisalansa

Tällä hetkellä puulattian pääasiallinen käyttöalue on pienten yksityisten talojen rakentaminen. Erityisesti puiden lattia on järjestetty puutaloihin ja hirsimökkeihin, joissa lattiat lattiat ovat palkkeja.

Erityisesti puiden lattia on järjestetty puutaloihin ja hirsimökkeihin, joissa lattiat lattiat ovat palkkeja

Paljon harvemmin puulattia asetetaan kaupungin huoneistoihin, joissa on teräsbetonilattiat. Teknologiaa käytetään kuitenkin edelleen, etenkin tapauksissa, joissa täysipainoinen tasoituslevy täytetään mistä tahansa syystä.

Puulattia huoneistossa

Levyjen lattia on joskus viimeistely pinnoite ja osa suunnittelijan ideasta, mikä luo korjauksen käsitteen. Tällöin lattian laitteeseen valitaan kaunis puu, kuten tammi, lehtikuusi tai mänty. Levyt on huolellisesti kiillotettu, kyllästetty antiseptisesti ja päällystetty lakalla tai vahalla. Tuloksena on erittäin kaunis ja kestävä pinnoite, miellyttävän silmän puun luonnollisella rakenteella.

Luonnollinen puulattia

Puulattiaa voidaan käyttää myös märkähuoneiden, kuten kylpyammeiden ja kylpyhuoneiden, järjestämisessä. Tämä tehdään kuitenkin harvoin, koska se vaatii puun huolellista valintaa, luotettavia vedenpitävyyttä ja impregnointia laattojen kanssa erittäin kalliilla ratkaisuilla, jotka estävät kosteuden imeytymisen.

Puulattiat kylpyhuoneessa

Puulattian puun lattian ominaisuuksia

Tämäntyyppisen lattian tärkein ominaisuus, joka on otettava huomioon, on se, että puu voi absorboida kosteutta ympäristöstä, deformoituu, kun lämpötila laskee, ja se on myös murtuva. Siksi puulattia asennettaessa on äärimmäisen tärkeää huolehtia luotettavasta höyrysulusta ja liottaa pölkyt ja levyt antiseptisesti.

Yleinen puunsuoja

On tarpeen kiinnittää lokit pohja- ja lattialaudastoihin niin, että ne kirjautuvat mahdollisimman luotettavasti, on vältettävä levyjen ja lokin aukkojen, tyhjiöiden ja "saggingin" muodostumista. Viimeistelypäällysteen levytasettaessa on käytettävä levityskiiloja, jotka puristavat levyjä mahdollisimman lähelle toisiaan.

Lokit lokeron ja lattialaudan tukemiseksi lokeihin pitäisi olla mahdollisimman turvallisia.

Kiinnityksen suurin luotettavuus on puuruuvit. Ruuvien pituuden on oltava vähintään 2,5 kertaa kiinnitettävän levyn paksuus. Jotta levy ei halkeudu ruuvaamalla ruuvia, on välttämätöntä esi- poraa halkaisijaltaan 2-3 mm reikä, joka on pienempi kuin ruuvin halkaisija.

Yleiset puuruuvit

Jos levyt on suunniteltu viimeistelypinnoitteeksi, sinun on huolehdittava piilottaaksesi ruuvien tai kynsien korkit. Voit tehdä tämän käyttämällä joko erityistä kittiä tai pienikokoisia korkkeja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin koko lattia. Mutta paras vaihtoehto on ruuvata ruuvi pöydälle kasvoille kulmassa viivästymiseen asti. Tämän vaihtoehdon haitta on suuri työvoiman intensiteetti.

Kiinnityslevyt ovat myöhässä

Sinun on myös huolehdittava siitä, että kaikki viimeistelypäällysteen levyt ovat samasta erästä, koska puun väri riippuu kasvavista olosuhteista ja eri erän varjossa voi olla eroja.

Mitkä ovat virheiden aiheuttamat puulattiat lokerossa?

Suurin virhe, jota pystyt tekemään puulattian asettamisessa on riittämätön höyrysulku. Yleensä se on valmistettu tiheästä polyetyleenistä tai penofolista, joka myös tuottaa lisätyn meluseristeen. Jos tämä vaihe on laiminlyöty tai eristyspäällysteiden vaurioituminen on mahdollista, lattia alkaa pian roikkua ja muovaa ilmestyy siihen. Tämä ei ainoastaan ​​lyhentää lattian käyttöikää monta kertaa, vaan se voi myös vaikuttaa haitallisesti ihmisten terveyteen.

Toinen yleisin virhe on puutteellisen puun käyttö. Kosteuslevyt ja viivästykset eivät saa ylittää 15%. On tärkeää muistaa, että märällä säällä jopa aluksi kuivat levyt imevät hyvin kosteutta ilmasta. Jos ikkunan ulkopuolella on pitkittynyt sade, on parempi kieltäytyä asettamasta lattiaa näinä päivinä. Jos asetat lattialle märät levyt, ne kuivuvat, kun ne hajoavat. Tämä johtaa räpytykseen, halkeamien ilmenemiseen ja korkeuden erotukseen vierekkäisten levyjen välillä, mikä vuorostaan ​​vaikuttaa pintaan.

Huonosti asetettu taso, kun laudoitetaan puuta, johtaa lattian repimiseen ja levyt asteittaiseen löystymiseen. Tämä vähentää huomattavasti pinnoitteen käyttöikää ja vaatii säännöllisiä korjauksia.

Toinen yleinen virhe on riittämätön etäisyys äärimmäisestä alustasta seinään, sen on oltava vähintään 10 mm. Tämä etäisyys on tarpeen puun lämpölaajenemisen kompensoimiseksi. Jos niitä laiminlyödään, lämpötilan kausiluonteisella muutoksella lattialla on vakavia sisäisiä kuormituksia, jotka johtavat joidenkin levyjen halkeiluun ja röyhkeilemään.

Lattialaudan ja seinän välinen rako

Puulattian etuja ja haittoja lokeihin

Tämän pinnoitteen edut

 1. Ympäristöystävälliset materiaalit.
 2. Hyvä lämmöneristysominaisuudet johtuen levyn ja pohjan välisestä suuresta kuilusta.
 3. Pieni paino. Tämä on erityisen tärkeää vanhoissa kodeissa, joissa enimmäismäärät eivät ehkä tue täysimittaisen betoniteräksen painoa.
 4. Maalauksen kauneus. Puun luonnollinen rakenne, joka korostuu levitetyllä lakalla tai vahalla, silti miellyttää silmää ja luo sisustuksen hyvän laadun ja lujuuden tunteen.
 5. Lattian alle voidaan sijoittaa viestintä.

Viestintä viiveiden aikana

Puulattian haitat lokit

 1. Käytettyjen materiaalien syttyvyys. Huolimatta siitä, että puurakenteiden palovaaraa vähentävät erityiset kyllästysaineet ovat, tämä lattia on edelleen vaarallisin päällyste tulipalon sattuessa.
 2. Puulattia on herkkä äärimmäisille lämpötila- ja kosteusmuutoksille. Tämä on erityisen tärkeää maalaistalolle tai mökille, joka ei asu ympäri vuoden.
 3. Puulattian suhteellinen monimutkaisuus. On tärkeää tarkkailla huolellisesti asennuksen viivästymisen ja levyjen tiheyttä ja luotettavuutta, pienin erehdys johtaa kouristelun syntymiseen.
 4. Lattian suhteellisen korkeat kustannukset. Laatupuu-puun käyttö puusta, joka on laadukasta puuta pintamaalina, ei ole taloudellisin mahdollinen lattiarakenne.

Puulattiat eivät ole halvin lattia

Askel askeleelta ohjeita puulattian asettamiseen lokeihin

Puulattiat

Alla on vaiheittainen ohje puulattian asettamisesta. Tällaisen lattian rakentaminen yksityisessä talossa, jossa on maaperän pohja, on hieman monimutkaisempi kuin talossa, jossa on vahvistettu betonipohja, mutta yleensä työvaiheet molemmissa tapauksissa ovat samat.

Lokin sijoittaminen likaanturiin

Jos asetat puulattian suoraan maanpinnan yläpuolelle, se on puhdistettava maaperästä ja kasvien juurista ja poista vähintään 20 cm paksu kerros, jonka jälkeen maa täytetään hienolla sora-aineella ja tiivistetään tiiviisti.

Tällä perusteella rakennetaan tiilipylväät, joiden leikkaus on 250 x 250 mm ja korkeus vähintään kaksi kerrosta tiiliä. Kaikkien sarakkeiden yläosat pitäisi olla samalle tasolle, mikä estää lokin ja lattialaudan sumentumisen.

Maaperän viivästymisen syyt

Syy viivästyttämiseen kentällä. Suorita vedenpitävä vedeneristys

Jos viiveitä käytetään baarissa 100 x 50 mm ja enintään 3 metriä pitkiä, niin kaksi lokeroa riittää pitkin reunoiden reunoja. Välimatkojen ja siten vierekkäisten sarakkeiden välisen etäisyyden on oltava 600 mm. Jos viiveen pituus on yli 3 metriä, toinen vahvistetaan keskimmäisellä lisäpylväällä.

Pylvään pää on vuorattu jäykällä vedeneristysmateriaalilla, esimerkiksi tiheällä polyeteenikalvolla. Sen yläpuolelle on asennettu puiset tyynyt tai kiilat, jotka ovat välttämättömiä horisontaalisen viiveen lopulliselle säätelylle.

Tukipylväiden ja lokien asennus

Tämän jälkeen voit aloittaa viivytyksen. Aluksi kaksi äärirajaa sopivat tasolle. Niiden välissä on venytetty kalastuslinja, johon kaikki muut viiveet ovat alttiina. Säätö tapahtuu tiivisteillä tai kiiloilla. Kiinnitys viivaan pylväisiin ankkuripulttien avulla.

Lokin kiinnittäminen teräsbetonipohjalle

Lokin kiinnittäminen teräsbetonipohjalle

Tällöin menettely on paljon yksinkertaisempaa, riittää, että lattia levitetään esimerkiksi polyeteenistä vedenpitäväksi, ja sen päällä on 400-600 mm: n etäisyydellä puutavaraa. Ensiksi asetetaan kaksi äärimmäistä viivettä tasolle, jonka jälkeen niiden väliin vedetään viiva, jonka mukaan kaikkien muiden viivojen korkeus säädetään.

Menetelmä betonilattioiden viivästymiselle

Vedenpuhdistuskalvon asettaminen viivästymiseen

Säätö suoritetaan lisäämällä tai kääntäen säätötiivisteiden vetäytymistä.

Tällä hetkellä säänneltyjen viivästysten käyttöä käytetään joskus. Näissä tukkeissa on poratut kierteet kierteillä, joihin on kiinnitetty erityinen tappi, kiinnitettyinä betonipohjineen tukien avulla. Pylvään pyöriminen säätää lokin korkeutta.

Kun kaikki lokit asetetaan samalle tasolle, pulttien ulkonevat osat leikataan hiomakoneen avulla. Tämä menetelmä yksinkertaistaa huomattavasti horisontaalisia viivästyksiä, mutta sitä ei käytetä kovin hyvin, koska rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti nousseet.

Säädettävät viiveet

On tärkeää muistaa, että viiveen ja seinän reunojen välillä on oltava vähintään 10 mm. Puun lämpölaajenemiseen on tarpeen kompensoida.

Valmistus lattian asettamiseksi

Eristyksen asettaminen viivästysten välillä

Ennen kuin aloitat laudoituksen, sinun on asetettava eristyskerros viivojen väliin. Se voi olla mineraalivillaa tai polystyreeniä. Samaan vaiheeseen viivakaapeleiden väliin voidaan tarvittaessa asentaa muovi aallotus. Eristyslevyjen vakioleveys on usein 600 mm, mikä helpottaa sen asettamista viiveen väliin.

Lämpöä lokeihin. Laajennettu savi viiveen välillä

Kun kaikki tarvittavat viestinnät ja eristykset on asetettu, voit aloittaa luonnos- tai viimeistelylohkon asentamisen.

Karkean puulattian asettaminen

Jos laminaattia, mattoa tai linoleumia on tarkoitus käyttää päällysteenä, päällystämättömät aluksella, vanerilla tai puukuitulevyllä on tavallisesti peitetty karhea päällyste.

Kuva vanerilattiasta lokeihin

Vaneria tai puukuitulevyä levitetään lokeihin ja kiinnitetään nauloilla tai ruuveilla. Kiinnityspisteiden säästämiseen ei ole syytä säätää, ruuvit tulisi ruuvatella jokaiseen viiveeseen enintään 30 cm: n välein. Ruuvin tai kynnen pään tulee olla upotettu laudaksi 1-2 mm. On tärkeää jättää vähintään 10 mm: n etäisyydellä seinän ja päällysteen väliin. Tämä aukko antaa ilmanvaihtoa ja tilaa lattian alle. 2-3 viikon kuluttua työn päättymisestä voidaan sulkea jalusta.

Vaneri lokilla. 10 mm: n rako seinän ja levyjen välillä

Asennettaessa aluslevyä laudoista on aloitettava työskentely huoneen kaukana kulmasta ja siirtyä sisäänkäynnille. Levyjen pituus valitaan niin, että niiden liitokset putoavat kesken viiveen. Paneelit asettuvat mahdollisimman lähelle toisiaan ja kiinnitetään ruuvilla. Jotta levy ei halkaisi ruuvaamalla ruuvia, sinun on ensin porattava reikä, jonka halkaisija on hieman pienempi kuin ruuvin halkaisija. Pienemmällä halkaisijalla varustetulla porauksella täytyy tehdä pieni sisennys, johon ruuvipää piilottaa.

Toisen palkkaluokan lautakunnat

Kun kaikki lattian levyt on asetettu, voit mennä lattiaan, tämä menettely voi olla sekä manuaalinen että koneistettu. Työkierrot leikkaavat kaikki lattian epäsäännöllisyydet ja pienet ulkonevat osat levyjen liitoksissa.

Lattian pyyhkiminen

Tämän toimenpiteen jälkeen aluslevy on valmis päällysteen, kuten laminaatin tai maton, asentamiseen.

Aseta laminaatti puulattialle

Puhdasta puulattiaa

Viimeistelevää viimeistelyä käytetään yleensä taitettuun levyyn tai laminaattilevyyn. Nämä levyt on kyllästettävä suojaavalla antiseptisellä liuoksella. Tällaisissa levyissä on omat vivahteensa. Koska tämä kerros ei peitä mitään, on äärimmäisen tärkeää välttää pienimmät aukot levyjen välillä, ja myös on tärkeää piilottaa ruuvin korkit, jotta ne eivät heikentäisi lattian ulkonäköä.

Taitettavat levyt on asetettu saman periaatteen mukaan kuin aluslattian levyt, sillä ainoalla erolla on se, että molemmat vierekkäiset levyt painuvat toisiinsa mahdollisimman lähelle. Tätä varten pidikkeeseen viedään 4-6 senttimetrin etäisyydellä kortista, jonka välissä kiila asennetaan levyn reunan ja levyn painamisen välille. Kun levyä painetaan korkeintaan, se kiinnitetään ruuveilla, jonka jälkeen kiila ja kiinnike poistetaan. Toimenpide on toistettava jokaiselle riviä varten, mikä poistaa halkeamien muodostumisen. Lauta kiinnitetään tukaan ruuveilla, joka on ruuvattu viisteeseen kulmassa, jolloin voit piilottaa korkin ja parantaa lattian ulkonäköä. Voit myös käyttää erityisiä koristekynsiä lattiaan ja lyödä niitä tiukasti samalla etäisyydellä, mutta tämä on kompromissi vaihtoehto, näkyvän kiinnityksen puute näyttää paremmalta.

Lattiamatot

Lattialaudan asentaminen lokeihin

Kun kaikki levyt on asetettu, on tarpeen tehdä lattiakouru. Tämän jälkeen lattia jauhetaan ja kiillotetaan höyrypaperiin. Kun lattia on kiillotettu, se on peitettävä suojamateriaalilla, kuten lakalla tai vahalla.

Jos kaikki on tehty oikein, tukkien puulattiat kestävät helposti useita vuosikymmeniä, mikä luo viihtyisän ilmapiirin taloon ja miellyttää lapsia ja jopa lapsenlapsia.

Lattian asennus lokiin omilla kädet - ohjeilla

Korkealaatuisen lattian pitäisi tarjota miellyttävää liikettä huoneen ympärille ilman ulkomaista kohinaa, suojaa kylmältä ja vedystä sekä suorittaa puhtaasti esteettinen toiminto. Jos vanha kerros ei sovi mihinkään parametriin, kannattaa harkita sen korvaamista entistä luotettavammin. Kelvollinen vaihtoehto voi olla lattia lokissa. Yksityiskohtaiset yksityiskohdat lattian järjestelyistä lokeista ja niistä keskustellaan tässä materiaalissa.

Lyhyt lokeista

Puuta pidettiin kaiken aikaa arvokkaimpana rakennusmateriaalina, koska sillä on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Nykyään on valmistettu monia vaihtoehtoisia materiaaleja, kuten puujätettä. Samanlaiset analogit ovat osoittautuneet hyvin seinien ja sisäosien rakentamiseksi ja korjaamiseksi, mutta puu on paras ratkaisu lattiaan.

Pohjimmiltaan hirret ovat suuria leikattuja puutavaraa, jotka on asetettu sementtipinnoille ja päällystetty valmiilla lattiapäällysteellä. Viiveiden välisissä soluissa ne yleensä asettavat eristyskerroksen ja myös piilottavat johtimia ja viestintäputkia niihin. Suunnitelman lattia on melko lämmin ja erittäin luotettava.

Voit luetella nämä edut viiveellä:

 1. Lokilla lattialla on ainutlaatuiset lämpöeristysominaisuudet, koska tukkien väliin jäänyt eristys ei salli kylmää ilmaa huoneeseen. Tämä on hyvä vaihtoehto lämmitettäville kerroksille korkealla ja yksityisissä talotiloissa.
 2. Lattian äänieristysominaisuudet saavutetaan asettamalla lisäkerros viivojen väliin.
 3. Säätiön kuormitus voi tasaisesti jakautua lokien lattian takia. Joten voit lisätä merkittävästi talon perustan elämää, koska säätiön vaikutus maahan on yhtenäinen.
 4. Tasoitustoiminto Lattian asettaminen viivästyttää voit nopeasti luoda täysin tasaisen pohjan seuraavalle laatoitukselle tai laminaatille.
 5. Kestokyvyn viive mahdollistaa niiden siirtämisen jopa 5 tonnia / 1 m 2.
 6. Lokin asettaminen betonilattialle ei aiheuta merkittäviä vaikeuksia.
 7. On paljon halvempaa rakentaa puulattia rönsyihin kuin asentaa lämmintä tai itsetasaavaa polymeerilattiajärjestelmää. Työn tulos ei kuitenkaan ole pahempi.

Materiaalia käytetään lokeissa

Usein talot käyttävät puuta, koska ne ovat halvempia ja niiden asettaminen on paljon helpompaa. Kuitenkin teollisessa ja kaupallisessa rakentamisessa käytetään melko aktiivisesti metsistä tai betonista valmistettuja tukkeja.

Muista, että lokit voidaan tehdä vain yhden palkin avulla, mutta myös kiinnittää ne kahdesta samankokoisesta levykerroksesta. Samankaltaiset lokit asetetaan reunaan.

Jotta säästyisivät, kolmelta puolelta olevat lokit ovat laajalti käytössä hirsirakennuksissa lokeina. Ainoa asia, jota ei pidä unohtaa, on, että puun on oltava täysin kuiva, eli se on asetettava valmiiksi kuivaan paikkaan vähintään vuoden ajan.

Mikä olisi poikkileikkausviive

Ennen lattian asentamista lokiin, sinun on päätettävä puun poikkileikkauksesta. Tällöin osa tarkoittaa suorakulmioa, jonka leveys on jaettu 1,5: llä ja pituus - 2: lla. Jos puupalkkeja käytetään tukin tukikohtaan, palkin poikkipinta riippuu niiden välisestä noususta. Mitä laajempi etäisyys palkkien välillä, sitä enemmän tulee olemaan, koska niillä on suuri kuorma.

Huomaa, että viimeistelypinnoitteen ja lämmöneristyskerroksen välissä on oltava rako kosteuden haihtumisen jälkeisten viiveiden välillä. Siksi, kun olet valinnut viiveen, sinun on otettava huomioon tällainen tekninen aukko, jonka koko on vähintään 2 cm.

Jos viive asetetaan maahan, puutavaran poikkileikkauksen yhteydessä on otettava huomioon myös kallonpalkkien rullan paksuus.

Kokeneille rakentajille on suositeltavaa asentaa aina lokit, joiden koko on hieman suurempi kuin laskelmien vaatimat. Jotta säästytään vähän, tukin osittaista korkeutta voidaan kompensoida tiilen tai silikaattilohkareiden sarakkeilla. Tällöin tarvitaan pienempiä leikkauksia. Silikaattilohkoja voidaan kuitenkin käyttää vain, jos pohjavesi on yli 2 m pinnasta.

Vaiheleveys viiveiden välillä

Puulattian korkealaatuinen pölkkyjen asettaminen riippuu niiden välisestä askelta ja myös reilun peitteen käyttämistä materiaaleista. Mitä paksumpi ja vahvempi viimeistely lattian materiaali, sitä laajempi askel viivästysten välillä voi olla. Säästämiseksi kannattaa määrittää optimaalinen etäisyys etukäteen, jotta voit laskea materiaalin kulutuksen eikä ostaa liikaa.

Kun kortin paksuus on 20-24 mm, viiveen asennusvaihe ei saisi ylittää 30-40 cm, kun taas 50 mm: n levy voidaan asettaa lokeihin 1 metrin välein (lisätietoja: "Lattialokin asennus oikein - asennusohjeet "). Kokeneiden käsityöläisten mukaan lattiaa omaan käsiinsä pylväät on tehtävä 70 cm: n askeleilla, joiden paksuus on 40 mm.

Älä unohda, että seinän ulomman viiveen ei pitäisi olla sen vieressä, mutta se ei kestä etäisyyttä enemmän kuin päävaihe. Riittää, että lähtee 30 cm: n rako.

Väärennökset, jotka asettavat lattian lokit lokiin

Jos haluat tietää, kuinka puulattia on oikein sijoitettu lokeihin, sinun on selvitettävä, millaisia ​​alustoja se voidaan sijoittaa ja mitä hienouksia sinun on kohdattava. Päärakennuksissa yleensä viivästykset sijoitetaan betoniin, yksityisiin taloihin, joko palkkeihin tai suoraan maahan.

Maaperä tukikohdaksi

Koska lokeja ei ole suositeltavaa sijoittaa suoraan maahan, puun mätänemisen ja ennenaikaisen tuhoutumisen välttämiseksi tukipylväät poistetaan tiilestä, jonka korkeus on 20 cm. On tärkeää, että pylväät ovat täysin samat, sitten viiveet asetetaan aivan tarkasti vaakasuoraan.

Tukkeihin kiinnitetyissä tukikiskoissa on järjestettävä aluslattiat, jotka toimivat veden ja lämmöneristysmateriaalin pohjana. Tämä tekniikka puulattian asettamiseksi tukkeihin antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa erittäin lämmin kerros, joka ei kylmä talvella.

Betonin ja raudoitetun betonin perusta

Lattian sementtilaatat ovat yleisimpiä asuinrakennuksissa. Tällainen lattiarakenne mahdollistaa tasaisen, turvallisen pohjan rakentamisen parkettille, laminaatille tai laattoille sekä lämmittää lattiaa ja muokkaa muita ääniä.

Useimmissa viimeistelypinnoitteissa viiveiden välinen etäisyys voi olla noin 60 cm, mutta keraaminen laatta vaatii noin 30 cm2: n soluja, koska se on melko hauras.

Betonivaihteiston ja lisäkiinnikkeiden välinen silmien vahvistaminen viivästysten välillä tekee koko rakenteen kovemmaksi ja vahvemmaksi. Lisäksi saadut solut voidaan asettaa eristemateriaaliin. Katso myös: "Kuinka vahvistaa lokit betonilattialle - todennettuja asennusvaihtoehtoja."

On syytä muistaa, että laatta on parhaiten asetettu kerrokselle vedenpitävä kipsilevy tai vaneri. Jos huone on asuinalue, niin viivästyksen sijainti on kohtisuorassa ikkunoihin nähden, ja paikoissa, joissa on suurempi kuorma, esimerkiksi käytävillä tai suurissa salissa, lokit sijoitetaan liikkeen yli. Tämä asennusmenetelmä antaa sinulle mahdollisuuden päällystää kauniisti ja varmistaa lattian luotettavuus.

Puupohja

Puulattiat voivat myös toimia tukien tukena. Kuitenkin niiden muodon epätarkkuuksien vuoksi, jotta saavutetaan ihanteellinen sileä muotoilu, lokit ovat useimmiten kiinnitetty lateraalisten osuuksien palkit.

Tapauksissa, joissa katon palkkien välinen etäisyys on liian suuri, kiinnitä kaksi kerrosta palkkeja, jotka ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeen, jos viimeistely on laaja paksu levy.

Kiinnitysmenetelmät

Menetelmät viivästyksen vahvistamiseksi pohjaan riippuvat sen tyypistä. Perinteinen menetelmä betonin kiinnittämiseksi betoni- tai teräsbetonipalkkeihin pitkällä naulalla on jo vanhentunut. Kyllä, ja hän ei antanut pitkäaikaista viivytystä.

Useimmiten rakentajat käyttävät U-muotoisia kiinnittimiä tai galvanoitua terästä. Toisella puolella nurkka kiinnitetään betonipohjalla tukaan ja toisella puolella ruuvataan ruuveilla puuhun. Kiinnitin tulee 3-5 cm: n viiveeseen. Samalla tavoin palkit kiinnitetään liimapuilla oleviin tiilipoikkeihin.

Jos palkin pituus ei riitä ylittämään koko tilan, käytetään usein esivalmistettuja rakenteita. Yhteysjakauma keskenään voidaan tehdä kahdella tavalla: päästä päähän tai puolipuusta. Tärkein vaatimus on, että lisäkappaleen pituus on vähintään 1 m. Jos tällaista menettelyä vaaditaan useiden viiveiden vuoksi, vierekkäisten palkkien viivojen on oltava 50 tai useamman senttimetrin etäisyydellä. Joten päällysteen kuormitus on tasaisesti jakautunut.

Voit kiinnittää viiveen puupalkkiin metalliruuveilla. Poraa reikä reikään, halkaisija 2,5 mm, jo ​​ruuvien paksuus. Liitteen pituuden tulisi ylittää viiveen leveys 2,5 kertaa. Se on optimaalinen, jos ruuvin halkaisija on vähintään 6 mm.

Teknologian myöhästyminen

Menetelmä lattian kiinnittämiseksi tukkeihin on jonkin verran erilainen suhteessa erilaisiin perustuksiin. Joka tapauksessa, jos noudatat tiukasti lisäohjeita valokuvasta, voit järjestää lämmintä, kestävää ja laadukasta pinnoitetta kotona.

Kuinka laittaa lokit maahan?

Kun rakennat yksityistä taloa, voit aloittaa lattian sijoittamisen tukialustojen tukkeihin tukirakenteiden asennuksen aikana tai sisustuksen aikana.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Maanpinnan tulee olla kunnolla paikoillaan lattian alla käyttäen leveän tukin tai värähtelevän levyn päätä.
 2. Kaadetaan 5 cm: n paksuinen graniittirivi, joka toimii vedenpoistoina, jonka jälkeen se myös tiivistetään.
 3. Tukipilarien alapuolelle asennamme puiset muottipesät, jotka täytetään kerroksella sementtilaastia, joka on vahvistettu ruudukolla. Järjestämme siis pilarien perustan.
 4. Kun betoni kovettuu, se on peitettävä kerrosmateriaalikerroksella ja nostettava sarakkeet tiilestä.
 5. Pylväiden yläosa on eristettävä kahdella kerroksella kateaineita ja kittiä bitumimastilla.
 6. Tuloksena olevista sarakkeista tulisi olla kiinteät lokit.
 7. Kranaattipalkit asennetaan lattian viiveiden väliin.
 8. Taloudellinen sahaton alus toimii aluslattiana. Sitä ei saa kiinnittää tukkiin, antaa se vapaasti.
 9. Katto- tai muovikelmu asetetaan levyn päälle suojaamaan sitä kosteudelta, ja materiaalin on mentävä seiniin 15-20 cm.
 10. Seuraavaan kerrokseen voidaan sijoittaa valittu lämmitin. Se voi olla vaahtoa, mineraalivillaa, laajennettua savea tai muuta eristemateriaalia.
 11. Maalipeitteen ja lämmityskerroksen välissä on höyrysulku.

Jos kaksipuolinen kalvo käytetään höyrysulkuna, voit asettaa viimeistelylattian suoraan siihen. Kaikki muut höyrysulkuainekset tarjoavat kuitenkin viimeistelylokeron sisennyksen 2 cm tai enemmän.

Menetelmät lokin rakentamiseksi parkettilattialle

Koska puulattian palkit ovat paksuja suorakulmaisia ​​tukkeja, joissakin tapauksissa voit asettaa viimeistelylohkon suoraan niihin. Tämä on kuitenkin mahdollista vain, jos ne ovat täysin tasalaatuisia ja enintään 80 cm: n etäisyydellä toisistaan.

Ensimmäinen viive on kiinnitetty 20-30 cm: n päähän seinämästä, joka ohjaa sen tasoa ja kaikkia seuraavia palkkeja suhteessa horisonttiin. Loppujen on oltava tiukasti kiinni lattian tukkeihin, jotka ovat turvallisia.

Asennettaessa eristys lokit tarvitsevat kiinnittää kallo palkit alilattialle. Laatoitettu savi, vaahtomuovi, mineraalivilla ja muut materiaalit voidaan sijoittaa tähän lattiaan. Eristeiden asennusmenetelmä on samanlainen kuin edellä kuvattu.

Kuinka laittaa lokit betoniin

Tämän menetelmän etu on sen yksinkertaisuus ja nopeus. Tietäen, miten laittaa viivästykset betonilattialle, voit ratkaista useita ongelmia kerralla - tasoittaa, eristää lattian ja suojata huoneiston melusta alemmista kerroksista.

Tällaisten alustojen kanssa käytettävien työkalujen luetteloon kuuluu: rei'itys, ankkuri, tapit ja ruuvit, joiden halkaisija on 6 mm. Lisäksi on hyödyllistä käyttää vasaraa, tasoa, haavasahaamista ja rakennustasoa.

Kiinnitä loki betonilattialle käyttämällä joko ruuveja tai ankkuripultteja. Jälkimmäiset kiinnittävät tankoja paljon tiukemmin, vaikka ne ovat paljon kalliimpia.

Ennen betonilattian pölkkyjen kiinnittämistä alusta on käsiteltävä alukkeella ja peitettävä myös suojakalvolla tai kateaineella. Puun kyllästämistä mätä, tulipaloja ja hyönteisiä vastaan ​​on erittäin suositeltavaa.

Betonipohjalla voi olla merkittäviä tasoeroja. Tässä tapauksessa vaakapalkkia voidaan säätää erityisillä vanerilevyillä tai tapilla. Tölkkien teknisesti edistyksellisintä säädettävää lattiaa voidaan tehdä myös kiertymällä ruuveja tukin pohjassa (lisätietoja: "Kuinka säädellä lattiat lokerolla omiin käsiisi").

Työjärjestys on seuraava:

 1. Levittimessä ei saa olla roskia ja pölyä, minkä jälkeen sitä on käsiteltävä pohjamaalilla ja jätettävä kuivumaan kokonaan.
 2. Betoniin on sijoitettava 15-20 cm: n seinälle päällekkäin asetettu vesitiivis kerros, jonka päälle on asetettu 15 cm: n kerroksella rullatun materiaalin yksittäisten segmenttien väliset saumat.
 3. Valmistetut lokit on sijoitettava koko huoneen alueelle. Äärimmäisten palkkien ja seinien välisen aukon on oltava korkeintaan 20-30 cm, ja kaikkien muiden tukkien tulee jakautua tasaisesti koko alueelle pääsääntöisesti 30-80 cm: n etäisyydelle toisistaan.
 4. Ensimmäinen korjata äärimmäiset viiveet, joiden välissä lanka kierretään tasovalaisimeksi.
 5. Lyhyitä viiveitä voidaan kasvattaa, kun otetaan huomioon saumojen siirtyminen viereisissä viiveissä. Jos palkin poikkileikkaus on suuri, viivästykset tulisi liittää puolipuuhun.
 6. Asennuksen alle lattialle ja lokeihin tulee porata reikiä ja aseta sitten tangot tai tukijalat ankkurin alle.
 7. Muut lokit kiinnittävät pultteja tai ruuveja. Yhdellä viiveellä tulisi olla 2-3 ankkuria, jotka on kiinnitetty 60-80 cm: n etäisyydellä toisistaan.
 8. Ennen lopullista kiinnitystä tarkista viiveen vaakasuora asento ja kiristä sitten kiinnikkeet loppuun.
 9. Viiveiden välissä voit laittaa lämmittimen.
 10. Viimeinen kerros ennen lopullista pinnoitetta on höyrysulku.

Sen jälkeen, kun tukilevy on kiinnitetty tekniikan kunnioittamiseen, se muodostaa vain perustan päällystyspäällystölle, olipa kyseessä laminaatti, parketti tai laatta.

Pohjimmiltaan lattian viivästyminen ei ole kovin vaikea prosessi, ja lähes kaikki vahvat ihmiset voivat selviytyä siitä. Lisäksi tämä pinnoite voi merkittävästi säästää korjauksia.

Lattian viiveen yksityiskohtainen asennusohje

Puuta käytetään pääasiassa lattian asettamiseen. Huolimatta siitä, että puurakenteisiin on ominaista lyhyt käyttöikä, ympäristönsuojelu, edulliset kustannukset ja pieni paino tekevät materiaalista erittäin suosittuja käyttäjille.

Lokit lattia on yksi suosituimmista. Tämän kerroksen perusta on tietyn kokoiset puupalkit.

Ja jos seinät voidaan vielä rakentaa tiilistä ja erilaisista lohkoista, päättäessään asettaa lattian valtaosa omistajista valitsee puurakenteet. Kuinka laittaa lattia omiin käsiisi? Pääosin tehty lattian sijoittaminen lokeihin. Tämä on luotettava ja aika testattu vaihtoehto. Voit selviytyä tällaisesta työstä itse.

Eri materiaalien viivästyminen lattialle

Ennen kuin päätät rakentaa lokitietoja lattialle, sinun on selvitettävä, miten tämä työ tehdään eri lattiatilanteessa. Joten, jos katto on puusta, niin palkit eivät useimmissa tapauksissa ole täysin sileitä. Ennen lattian viivästymisen aloittamista on suoritettava valmistelutyö. Tasainen pinta on melko vaikea saavuttaa. Useimmissa tapauksissa lokit kiinnitetään palkkien sivuihin.

DSP-lattian lattian viivästymisen aikaansaamiseksi on välttämätöntä käyttää kuivaa ja antiseptisesti käsiteltyä tankoa, jonka leikkaus on 100x50 mm tai 150x100 mm.

Lattian viiveen vahvistamismenetelmän tärkein etu on se, että asennus ei edellytä vuorauksen käyttämistä tuotteiden korkeuden muuttamiseksi. Asennus tapahtuu epätäydellisten ruuvien avulla. Kiinnitä lattia lokeihin ruuveilla, joiden läpimitta on 6 mm. Tuotteiden pituuden tulee olla suurempi kuin viiveen leveys vähintään 2,5 kertaa.

Puun halkeamisen estämiseksi kiinnityksen aikana on välttämätöntä valmistaa reikä, joka on 2-3 mm pienempi kuin palkissa olevan ruuvin halkaisija ja suoraan viivettä.

Jos palkit asennetaan isolla porrastuksella, aseta toinen viivekerros. Se on asetettava kohtisuoraan ensimmäiseen, mutta pienemmällä askeleella. Toinen hyvä tapa tilanteen korjaamiseksi on käyttää paksumpia levyjä valmistettaessa viimeistelykerrosta.

Jos päätät laittaa lattia lokiin, ja lattia on tehty betonista, harkitse seuraavia sääntöjä:

 1. Lattian asentamisessa betoniin päällekkäisyydellä varmasti syntyy vedenpitävä kerros. Ilman sitä lattia lakkaa jatkuvasti.
 2. Vedeneristyksen jälkeen sopivat lämpö- ja äänieristyskerrokset.
 3. Seuraavaksi varmista sementti tai kuiva levitys.
 4. Kuivauskerrosten täydellinen kuivaus on asennettu. Jatkossa ne asetetaan viimeistelykerrokseen.

Viiveen korkeuden ja leveyden optimaalinen suhde.

Lattian viivästykset tulisi tehdä yli 2 m: n levyiltä. Jos ei ole riittävästi 2 m: n levyjä, liitä ne loppu-päähän. Kun lattian kytkentäviive on tehty, varmista, että viereisten rivien liitokset ovat vähintään 50 cm: n suhteessa toisiinsa. Asettelu viivästyminen suoritetaan lasilla. Jos kytkentä ei ole mahdollista, pohja on ainakin vedenpitävä.

Ammattilaiset eivät ehdottomasti suosittele asennuksen viivästymistä pehmeälle lämpöeristykselle. Suunnitelma kelluu, minkä vuoksi hieno viimeistely vähenee vähitellen mutta väistämättä. Jos käytetään melu- ja lämmöneristysmateriaalien asennusta, joiden avulla voit valita haluamasi leveyden, lokit on asennettava siten, että käytettävät eristemateriaalit ovat niiden välissä.

Jos eristeen leveydellä ei ole mahdollista asentaa lattiaa, kiinnitä levyt niin kauas, että uloimmat solut voidaan täyttää kokonaan leikkauksilla, ts. jätteet on minimoitava.

Lokin asettaminen maahan pohjalle

Asennusjärjestelmän viivästyminen maahan.

Asennettaessa viivettä suoraan maahan, soodakerros poistetaan ensin, noin 5 cm soraa kaadetaan pintaan, tiivistetään tiiviisti ja täytetään samalla paksuisella kiinteällä betonilla. Lisätyö suoritetaan samalla tavalla kuin tavanomaisen betonipohjan tapauksessa, so. vedeneristysmateriaali asetetaan, eristys asetetaan ja tasoitetaan. Tällöin lämpöeristyksen ja tasoitteen sijasta polystyreeni-betonia voidaan käyttää halutulla tavalla.

Viiveiden välinen askel mainittiin aiemmin. On tärkeää tietää, kuinka oikein lasketaan tämä arvo. Saapuvien kuormien optimaalisen jakautumisen varmistamiseksi viiveissä ne on asetettava samalla etäisyydellä niiden välillä.

Minkä vaiheen haluat asentaa lokit?

Viiveiden välinen etäisyys on yksi tärkeimmistä parametreista. Tilin avulla suoritetaan materiaalien kulutuksen laskenta. Voit piirtää pohjapiirustuksen ja suorittaa tarkan laskennan tarvittava määrä tiiliä, sementtiä ja puuta, jos lattiaa ei aseteta lattialle. Yksittäisten elementtien välinen etäisyys tässä tapauksessa määritetään ottaen huomioon lopullisen päällysteen teho ja lujuus. Esimerkiksi jos viimeistelyosa pystyy kestämään suuria kuormituksia, lokit voidaan sijoittaa suuremmalle etäisyydelle niiden välillä.

Asennuksen viivästymiseen jää ilmanvaihtoväli, joka mahdollistaa ilmanvaihtoa lattian alle.

Jos viimeistelypäällysteen materiaali on melko ohut, lokit asennetaan 30-40 cm: n etäisyydelle käyttäen levyjä, joiden paksuus on enintään 24 mm. Jos käytetään 5 cm: n paksuisia levyjä, viivojen välinen nousu voidaan nostaa 1 m: iin. Useimmiten 4 cm: n paksuiset levyt asetetaan taloihin, jolloin tässä tapauksessa viivojen välinen etäisyys on 70 cm. lisämaksusta. Vain talon omistaja voi päättää, mikä on hänelle parhaiten sopiva. Lattiapölkkyasennuksen yhteydessä on muistettava, että seinämän ja siihen lähei- sen elementin välinen etäisyys ei saisi ylittää viiveiden välistä etäisyyttä. Useimmiten korkeintaan 20-30 cm kallistuu seinältä.

Mitä pitäisi tehdä ennen asennusta?

Ennen lattian viivästymistä, sinun on puhdistettava pinta huolellisesti ja pehmustettava se hyvin. Kuivaa kaikki puutuotteet ja käsittele niitä runsaasti antiseptisesti. Voit käyttää erityisiä formulaatioita tai esimerkiksi bitumia.

Äänieristysmateriaalina voidaan käyttää hiekkaa, kuonaa, kuitulevyä tai muita. Kun lokit on asetettu, sinun on otettava pitkä rakennus taso ja tarkistaa tasainen niiden munat. Jos sääntöjenvastaisuuksia ei ole, niin kaikki on kunnossa. Jos ne ovat läsnä, ne on poistettava. Tämä voidaan tehdä lisäämällä hiekkaa viivojen alla epätasaisuuksien sijasta.

Perusviiveen asettaminen betonipohjalle.

Työssäsi tarvitset seuraavaa:

 1. Rakennustaso.
 2. Sähköinen palapelisaha tai käsisaha, jolla on hienot hampaat.
 3. Axe ja vasara naulat.
 4. Iskijän.
 5. Ruuvimeisselillä.
 6. Sähköpora.
 7. Useita eri vääntiöitä.
 8. Lämmöneristysmateriaali.
 9. Nails 5 ja 7 cm, ruuvit 3,5, 5 ja 7,5 cm, ankkuripultit halkaisijaltaan 1 cm.
 10. Viive 5x5 cm
 11. Lattiapinta.

Asetteluviive suoritetaan äänieristysmateriaalilla aiemmin määritellyn vaiheen avulla. Asennettaessa sinun on käytettävä rakennustasoa, joka varmistaa pinnan maksimaalisen tasaisuuden. Kiinnitys tukin pohjaan tapahtuu ankkuripulttien avulla. Ne kiinnitetään toisiin pintoihin tikkailla. Ankkuripultin halutun pituuden määrittäminen on hyvin yksinkertaista - lisää 60 mm: n viiveen korkeuteen ja saat halutun arvon.

Lämpöeristyksen ja alakerroksen laite

Viereisten tukkien väliset raot täytetään eristemateriaalilla. Yleisimmin käytetään basaltikuitua, laajennettua polystyreeniä ja isospania. Kaikkein helppokäyttöinen telaneristeen työ. Haluttaessa voit käyttää laajennettua savea.

Järjestelmä, jossa aluslattia asetetaan lokeihin.

Viiveen asettaminen alkaa huoneen kulmasta. Ensimmäinen rivi levyt on asennettava kielekkeellä seinään. Muista olla aukko seinän ja levyjen välillä. Seuraava rivi sijoitetaan siirtymään verrattuna edellisiin noin 2 viiveeseen. Jotta laudat sopivat tiukasti toisiinsa, ota vasara, kiinnitä puu osiin viereisen levyn päähän ja kevyellä napituksella varmistetaan tiukka sovitus.

Kun kiinnität levyjä pitkin seiniä, ruuvit voidaan asettaa päälle. Tulevaisuudessa ne silti piiloutuvat jalustapohjaan. Kaikissa seuraavissa riveissä kansi voidaan kiinnittää yksinomaan uran pohjaseinään. Ruuvien korkit on ajettava levyn sisällä. Kun kaikki levyt on asetettu, on tarpeen sulkea laajennusliitokset jalustalla. Lisäksi se suojaa huoneen seinämät kaikenlaiselta saastumiselta.

Kuinka laittaa lauta?

Puulattian voi sijoittaa vasta sen jälkeen, kun lokit ovat täysin kohdakkain. Jokaiseen viiveeseen on kiinnitettävä levyjä. Levyjen koko on valittava siten, että liitokset sijaitsevat kesken viiveen. Lisäksi niiden pitäisi olla kohtisuorassa laudan pitkälle puolelle.

Levyjen halkaisun estämiseksi valmistetaan kiinnittimien reiät etukäteen.

Sen halkaisijan on oltava 2-3 mm pienempi kuin käytettävät kiinnittimet.

Haluttaessa jalustan sijasta voi käyttää fileaa. Nämä ovat erikoisprofiileja, jotka asennetaan lattian ja seinien väliin.

Putkien reikien valmistukseen käytä poraa, jonka halkaisija on 8-10 mm suurempi kuin putkiosassa. Jotta kynsien kiinnitys olisi luotettavampaa, voit vetää levyt yhteen niitteillä rakennustyöntäjän avulla.

Askel askeleelta ohjeet lattian tasoittamiseksi

Kiinnitä hihat lokiin.

Lattiat eivät ole koskaan täysin sileitä ja sileitä, varsinkin vanhoja taloja. Joissakin tilanteissa tippaa voi olla korkeintaan 20 cm. Tällaisen pinnan tuominen kunnolliseen tilaan on erittäin vaikea, eikä betonipintaista voida tehdä kaikissa tilanteissa. Kaikki vanhan talon säteet eivät kestä raskaita kuormia. Tällaisissa tilanteissa säätyvät viiveet tulevat pelastamiseen. Ne asennetaan seuraavaan järjestykseen.

Ensinnäkin pultit ruuvatetaan erikoisesti valmistettuihin reikiin lokeissa. Reikien optimaalinen lukumäärä on vähintään 5 jokaista säteen 2 m: n välein. Tämän jälkeen viiveet järjestetään ennalta määrättyyn vaiheeseen. Kattoissa luodaan reikiä kynsille. Poraa tarve tuoda reikien ruuveja varten. Viivästykset tasoitetaan rakennustasolla, jonka jälkeen tapit kynnet lyövät. Pulttitelineiden ulkonevat osat on leikattava. Voit maalata päällystakin.

Viimeistele lattia

Lattian asettaminen lokitöihin ei pääty. On välttämätöntä poistaa korkeuden ja karheuden erot. Sopivin tapa tehdä tämä on kaavin tai pieni murskain. Irrota suurella hiekkapaperilla ja sitten tasoitetulla pinnalla hienorakeinen hiekkapaperilla.

Lopuksi sinun on käytettävä suojaavaa koostumusta, joka lisää kulutuskestävyyttä ja lattian käyttöikää. Voit käyttää vahamastoja, parkettilakkaa ja öljypinnoitusta. Valitse sopivin vaihtoehto sinulle. Kun suojaava yhdiste kuivuu, jatka halutun päällysteen muotoilua. Hyvää työtä!