Oikea liima vedenpitäväksi pohjalla

Säätiö on talon perusta. Rakenteen koko kestävyys riippuu sen lujuudesta ja turvallisuudesta. Säätiöön vaikuttaa sadevedet, pohjavesi ja kapillaarinen vesi, minkä seurauksena se sags ja deforms. Betoni pystyy keräämään kosteutta, joka kasvaa kapillaarien läpi, tunkeutuu seiniin ja lattiaan ja tarjoaa ihanteelliset olosuhteet muotin ja muiden sienten esiintymiselle. Tärkeää on myös meriympäristöön liittyvien betoniperustusten toimintaan liittyvä ongelma, jossa veden pakastus ja sulatus ilmenevät vuosittain. Vesi, joka tunkeutuu betonin huokosiin, joka jäätyy ja sulaa sisään, johtaa säätiön eheyden tuhoamiseen. Rakenteen suojelemiseksi veden tuhoisalta vaikutukselta vaaditaan peruspohjan hyötysuhdetta. Suoritetut rakennusvaiheessa vedenpitävät toimenpiteet varmistavat talon turvallisuuden. Jos kärsit epäilemättä siitä, tekisikö se vai ei, pidä sitä, että säätiön korjaaminen maksaa tulevaisuudessa enemmän kuin kodin rakentaminen kotona eikä ole tarpeen puhua työn monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.

sisältö:

Talon pääkanta-elementti vaatii erittäin tarkkaa huomiota rakennuksen kaikissa vaiheissa, laskelmista ja asennuksesta lähtien ja päättyen hydro- ja lämpöeristykseen. Sanomalla, että vedenpitävä säätiö omilla kädillä on yksinkertainen asia, ja se tarkoittaa kuuntelua. Itse tekniikka vaatii jonkin verran tietämystä ja ymmärrystä maaperässä ja betonissa esiintyvistä prosesseista sekä tietyissä vedeneristysmateriaaleissa. Kokemus on myös tärkeä, joten ennen kuin teet vedenpitävän pohjan, älä satu kuulemaan asiantuntijan kanssa ja ottamaan huomioon hänen suosituksensa.

Vedenpitävä teknologia

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on päättää eräistä vesieristysmääräyksistä. Voit tehdä tämän harkitsemalla useita lähtöolosuhteita:

 • Pohjaveden taso;
 • Maaperän "turvotuksen" voima jäätymisen jälkeisenä aikana;
 • Maaperän heterogeenisuus;
 • Rakennusolosuhteet

Jos pohjaveden enimmäispinta-ala on alapinnan alapuolella yli 1 m, riittää, että pystysuora vedenpitävyys ja vaakasuora rappaus tehdään katemateriaalin avulla.

Jos pohjaveden taso on korkeintaan 1 m pohjan pohjasta, mutta se ei saavuta kellarikerroksen tasoa tai saavuttaa erittäin harvoin, niin korkealaatuisen vedenpitävyys edellyttää monimutkaisten toimenpiteiden laajentamista. Vaakasuora vedeneristys kahdelle kerrokselle, jossa on tiiviste niiden välissä. Pystysuoraa eristystä varten on välttämätöntä käyttää sekä pinnoitusmenetelmää että liimaustelamateriaalia. Säätiön vedenpitäviksi tarkoitetuista materiaaleista suunnitellun budjetin mukaan on mahdollista käsitellä lisäksi kaikki pohjan ja kellarin betonielementit läpäisemällä vedenpitävyys ja estämällä veden kulkeutuminen kapillaareihin.

Jos pohjaveden taso on kellarikerroksen ja kellarikerroksen yläpuolella tai talon rakentamisalueella, se on kuuluisa usein ja runsaasta sademäärästä, joka on pitkä ja vaikea päästä maaperään, ja sen lisäksi edellistä toimenpideluetteloa varten on tarpeen varustaa kuivatusjärjestelmä koko talon ympärillä.

Kellarin vedenpitävyyteen hinta riippuu käsiteltävästä pinta-alasta, toimenpiteistä, vedenpitävien materiaalien tyypistä ja määrästä. Helpoimmassa tapauksessa sinun on käytettävä rahaa vain bitumiin. Ja kaikkein vaikeimmin - samaan aikaan liimaukseen, rullalle, läpäisemään vedenpitävään materiaaliin ja työn tekemiseen tyhjennys- tai paine-seinän järjestämiseksi.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Nauhat ja monoliittiset (kiinteät) perustukset vaakasuoraan vedeneristys tehdään kahdessa paikassa:

 • Pohjakerroksen taso 15-20 cm: n tasolla tai alapuolella;
 • Kellarissa ja säätiön risteyksestä seinään.

Se on tärkeää! Vaakasuora vedeneristys voidaan tehdä vain talonrakentamisen aikana, joten huolehdi siitä ajoissa.

Ennen kuin aloitat kaiken työskentelyn säätiön ja kellarijärjestelyn yhteydessä, on täytettävä savesta 20-30 cm kerros kuopan pohjassa ja paina sitten varovasti alas. Yläpuolelta betonia kaadetaan 5 - 7 cm kerroksella, joka on tarpeen vedenpitävyyden varustamiseksi perustuksen alle. Ennen vesitiivistyksen asettamista betonin on kuivuttava ja se on kunnostettava vähintään 10-15 päivän ajan. Seuraavaksi betoni on huolellisesti pinnoitettu bitumimastilla koko alueelle, ja ensimmäinen kerros kattohuopa asetetaan sille. Sitten pinta pinnoitetaan uudelleen mastilla ja asetetaan toinen kerros katemateriaali. Yläpuolella kaadetaan 5-7 cm kerros betonia, joka on tasoitettava ja silitys.

Se on tärkeää! Ironnage viittaa myös vesisuojaa tuottaviin toimenpiteisiin. Tämä tehdään tämän tekniikan avulla: 2-3 tunnin kuluttua 1-2 cm: n sementtiä levitetään ohut seulan läpi juuri valetun betonin päälle. Sitten tasoitetaan. Jonkin ajan kuluttua sementin tulee kastua betonin sisältämästä kosteudesta. Lisäksi pinta käsitellään samalla tavoin kuin perinteisellä betonipinnoilla - se kostuu aina veteen, kunnes betoni saavuttaa voimaa ja kuivuu.

Kun nauha- tai paalusäätiön järjestely on saatettu päätökseen, sen on myös oltava vesitiivis, jotta kosteus ei nousisi ylöspäin - seinämiin. Tällöin pinta avautuu bitumimateriaalilla, ja kateaine tai muu valssattu materiaali asetetaan päälle. Menettely suoritetaan kahdesti saadaksesi kaksi kerrosta. Pohjasta ripustetun kierretyn materiaalin reunat eivät ole leikattuja, mutta ne on käännetty alaspäin ja painettu sitten pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Pohjaveden pintatasosta ja maaperän rakenteesta riippuen perustuksen vedenpitävyys voi edellyttää vedenpoistojärjestelmän läsnäoloa, joka kerää ja purkaa ylimääräistä ilmakehää ja pohjavettä erilliseen kaivoon. Pohjimmiltaan tällainen tarve syntyy, kun pohjavesi ja maaperän huono läpäisevyys.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi on välttämätöntä kaivata kaivantoa kohteen ympärille noin 0,7 metrin etäisyydelle siitä. Syvyys riippuu vesipesun tasosta. Leveys - 30 - 40 cm. Ovenkaivojen on sijaittava hieman vastoin keräyskaivoa tai kaivoa. Geotekstiilit asetetaan pohjaan ja kääritään reunat kaivantoihin 80-90 cm. Peitämme soraa tai murskattua kiveä 5 cm: n kerroksella kaivannon koko pituudelta. Sitten asetetaan rei'itetyt tyhjennysputket, joiden kaltevuus on 0,5 cm per lineaarinen. Me täytämme soraa 20-30 cm kerroksella, joka on pesty ensin, jotta putket eivät tukkeudu. Tällöin kääritään kaikki geotekstiilien jäljellä olevat reunat. Lasketaan putket keräyskaivoon. Nukahtaa maata.

Viemäröintijärjestelmä voidaan suorittaa talonrakentamisen päätyttyä tai jopa jonkin aikaa käytön aikana, jos tällainen tarve tunnistetaan.

Pystysuora pohja vedeneristys

Voit säätää pohjan pystysuoran pinnan vedenpitävyyttä käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja yhdistämällä ne toisiinsa. Alla olevista vaihtoehdoista voit käyttää yhtä tai useampaa kerralla yksittäisten rakennusolosuhteiden mukaan.

Bituminen kellarin vedeneristys

Halvinta tähän päivään on mahdollisuus päällystää pohjustuksen vedeneristys bitumihartsilla. Tätä varten ostamme bitumia, useimmiten sitä myydään baareissa.

Suuressa säiliössä (potti, kauha, astia) kaada 30% jäteöljystä ja 70% bitumista. Säiliö on lämmitettävä, jotta voimme sytyttää sen alle tai asettaa sen kaasuliesiin. Kun bitumi kuumennetaan nestemäisen seoksen tilaan, voit aloittaa sen levittämisen pinnalla, joka on esitelty.

Levitä bitumi pohjan pinnalle rullalla tai harjalla, yrittäen voitele kaiken perusteellisesti. Aloitamme päällystää pohjan pohjan kanssa ja lopuksi 15 - 20 cm maanpinnan yläpuolella. Levitä 2 - 3 kerrosta bitumia siten, että kokonaispaksuus on 3 - 5 cm.

Se on tärkeää! Koko tämän ajan bitumisäiliön on oltava kuumaa niin, että se ei jäätyy.

Bitumi tunkeutuu ja täyttää kaikki betonin huokoset estäen kosteuden pääsyn siihen. Se kestää viisi vuotta - suhteellisen pitkä. Sitten se alkaa sortua ja halkeilla, kulkee vesi betoniin.

Voit pidentää hankaavan vedenpitävyyden käyttöikää käyttämällä bitumipolymeerimaisia ​​aineita, niissä ei ole puhtaan bitumin haittoja ja kestävät. Markkinat voivat tarjota mastisia sekä kuumaa ja kylmää käyttöä että polymeeriliuoksia, joilla on kova tai nestemäinen koostumus. Tällaisten materiaalien levittämismenetelmät voivat olla erilaisia: käyttämällä rullaa, laastaria, rakeita tai suihkeita.

Okleechny vedenpitävä kellari rulla materiaaleja

Valssattuja vedeneristysmateriaaleja voidaan käyttää sekä erikseen että pinnoitusmenetelmän lisäksi.

Yleisin ja suhteellisen halpa eristyseriste on kateaine. Ennen sen kiinnittämistä pohjan pinnalle se on käsiteltävä bitumipesulla tai mastilla kuten edellisessä menetelmässä.

Sitten katelevy voidaan lämmittää kaasujousella ja levittää pohjan pystysuoralle pinnalle 15-20 cm: n päällekkäin. Tätä menetelmää kutsutaan fuusioiksi. Mutta myös ruberoidia voidaan kiinnittää erityisten liima-aineiden avulla. Ylhäältä katumme jälleen bitumimastilla ja liimataan toinen kerros katemateriaalia.

Se on tärkeää! Ennen ruberoidin kiinnittämistä on tarpeen kääriä vaakasuoran vedeneristeen reunat alas ja puristaa sitä, sulauttamalla valssatun materiaalin ylhäältä.

Ruberoidin sijaan voit käyttää nykyaikaisempia valssattuja materiaaleja: TechnoNIKOL, Stekloizol, Rubiteks, Gidrostekloizol, Tekhnoelast tai muut. Niiden polymeerinen pohja on polyesteriä, mikä parantaa elastisuutta, kulutusta ja parantaa suorituskykyä. Huolimatta korkeammasta hinnasta kattohuopaan verrattuna, näitä materiaaleja suositellaan käytettäväksi pohjaeristyksen vedeneristykseen. Mutta ne eivät kykene antamaan pinnoitteelle riittävää lujuutta ilman mastikäsittelyä, koska ne eivät tunkeudu huokosiin.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Okleechnoy vedenpitävyyden sijaan voit käyttää nestekumia, jolla on hyvä tartunta pohjaan, kestävä ja helposti syttyvä. Ja mikä tärkeintä, pinta on saumaton, mikä tarjoaa paremman suojan. Jos perustan vedeneristys tehdään manuaalisesti, niin yksikomponenttinen nestekumi, kuten Elastopaz tai Elastomiks, tekee sen.

Aineenkulutus / m2 on 3 - 3,5 kg.

Elastopazia levitetään kerroksittain, kahdessa kerroksessa, kestää vähintään 24 tuntia +20 ° C: n lämpötilassa kuivua. Myydään kaupeina 18 kg, halvempaa kuin Elastomiks. Jos kauhaa ei käytetä kokonaan, se voidaan tiivistää tiukasti ja käyttää myöhemmin.

ElastoMix levitetään yhdellä kerroksella, sen kuivuminen kestää enintään 2 tuntia +15 ° C: n lämpötilassa. Myydään kauha 10 kg, Elastopaz kalliimpia. Jos ElastoMix-kauhaa ei käytetä kokonaan, seosta ei voida säilyttää, koska seokseen, joka lisätään seokseen ennen käyttöä, aiheuttaa ämpärien sisällön muuttuvan kumiin 2 tunnin kuluessa.

Valittava materiaali riippuu isännän mieltymyksistä ja toteutusaikataulusta. Ennen nestekaalin levittämistä pinnan on oltava pölyttömiä ja käsiteltävä pohjamaalilla. Tunnin kuluttua, käytä pakkauksessa annettuja nestekumia telalla, lastalla tai harjalla.

Nestekumilla käsitelty pinta voi vaatia suojaa ulkopuolisilta vaikutuksilta, jos täyteaine maaperässä sisältää kivet tai roskat. Tässä tapauksessa pohjan on peitettävä geotekstiilillä tai varustettava paine seinään.

Pohjamaalaus vedenpitäväksi

Vedenpitävyys tunkeutuu materiaaleihin, joiden aineet pystyvät tunkeutumaan betonin rakenteeseen 100 - 200 mm: n tarkkuudella ja kiteytyvät sisälle. Hydrofobiset kiteet estävät veden tunkeutumisen betonirakenteeseen ja nostavat sitä kapillaareihin. Myös betonin korroosiota estetään ja sen roiskeenkestävyys lisääntyy.

Materiaalit kuten Penetron, Aquatron-6 ja Hydrotex viittaavat tunkeutumiseen anti-kapillaariseen vedenpitävyyteen, eroavat tunkeutumissyvyydestä ja käyttötavoista. Useimmin samanlaisia ​​materiaaleja käytetään kellarin, sisäpohjan tai kellarin sisäisten betonipintojen hoitoon.

On parasta käyttää läpäisevää vesitiivistystä märällä betonilla. Tee näin ensin puhdista pölyn pinta ja kostuta sitten perusteellisesti. Levitä materiaali useaan kerrokseen. Kun se imeytyy, ulompi kalvo voidaan poistaa.

Kipsi vedenpitävä pohja

Säätöpinnan pystytason tasoittamiseen ja vedenpitävyyteen voidaan käyttää erityisiä kipsiseoksia lisäämällä kosteutta kestäviä komponentteja: betoni-, betoni- tai asfalttimastia.

Kipsi suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin kipsiseinät majakkaissa. Jotta halkeamat eivät näkyisi pitkään, on suositeltavaa käyttää sitä kuumalla tavalla. Kuivauksen jälkeen kipsikerros on suojattava täyttämällä savilukko ja täyttö savella.

Pohjan vedeneristys

Itse asiassa tämä menetelmä on moderni korvaaja savi linna. Pohjaveden suojelemiseksi aggressiivisilta painevesiltä käytetään bentoniittimattoja, jotka perustuvat saveen. Muuten niitä voidaan käyttää muiden vedeneristysmenetelmien lisäksi. Savi-matot kiinnitetään käsiteltyyn pohjaan tikkaiden avulla. Ne asetetaan 15 cm: n päällekkäin. Sen jälkeen seinään asennetaan betonista valmistettu paine-seinä, joka toimii esteenä, joka estää mattojen paisumisen.

Käytön aikana mattojen paperiosa tuhoutuu ja savia painetaan pohjan pinnalle ja suoritetaan suojatoiminto.

Savi linna

Savi linna on myös suunniteltu olemaan antamatta painevettä pohjaan. Tätä varten kaivetaan noin 0,6 m kaivantoa. Pohjaan kaadetaan kerros ryöstöä. Sitten pohjan ja seinän kaivanto on tamped kanssa paksua savea useita kerroksia kuivumista taukoja. Jäljelle jäävä tila on täynnä joko soraa tai saviä ja yläosassa on sokea alue.

Kevään tulvissa savesta ei päästetä vettä pohjaan, ja alempi kosteus lähtee törmäyskerroksen läpi.

Vedenpitävä säätiö - vastuullinen asia. Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet vain yleisimpiä menetelmiä. Jos päätät tehdä kaiken työn itse, muista, että yrityksen menestyksen tärkein asia on valita oikeat materiaalit ja tarvittavat toiminnot. Sitten säätiö kestää kauan ja ei vaadi kalliita korjauksia.

Maaperän viemäröinti - tärkein rakennusvaiheen valmisteluvaihe. Kuivatusputkien käyttö nopeuttaa merkittävästi ja yksinkertaistaa vedenpoistojärjestelmien asennusta. Jätevesiputkia tarvitaan veden poistamiseksi korkealla pohjaveden pinnalla.

Vedenpitävä pohja - yksityiskohtainen opas kodin käsityöläisille

Maaperän kosteus heikentää säätiön kestävyyttä ja näin ollen koko rakenteen kestävyyttä. Kuinka suojata talon pohjaa vedestä ja mistä materiaaleista tätä käytetään? Kaikki tämä voit oppia yksityiskohtaisesti tästä artikkelista.

Ennen kuin aloitat pohjan vedenpitävyydestä, tarkastele lyhyesti niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää näihin tarkoituksiin. Kuten tiedätte, ne ovat kahdentyyppisiä - päällystys ja rulla.

Suojauksen tehokkuuden ja kestävyyden kannalta niitä käytetään monimutkaisissa, ts. Ensin levitetään päällystyspäällyste ja sitten levitetään telapinnoite. Tämän seurauksena valssattu materiaali ei ainoastaan ​​tarjoa ylimääräistä vedeneristyspiiriä, vaan myös suojaa päällystekerrosta mekaanisilta vaurioilta.

Kun on kysymys vedenpitävyyden valinnasta, sinun on tavallisesti tarkasteltava rulla- tai hankausaineiden suunnassa

Koska päällystysaineita käytetään tavallisesti:

 • bitumimastinen on halvin materiaali, mikä on sen tärkein etu. Haittoja ovat sovellusprosessin kesto, koska tämä mastikuivaus kuivuu hyvin hitaasti. Lisäksi se on lyhytikäinen;
 • bitumi-polymeerimassa on nykyaikainen materiaali, jolla ei ole tavallisten bitumimastujen haittoja. Sen käyttöikä voi olla useita vuosikymmeniä. Tämän mastikon haitta on yksi - korkeammat kustannukset.

Roll-materiaalien osalta voit käyttää:

 • katemateriaali ei ole paras valinta sen alhaisen tehokkuuden ja haurauden vuoksi;
 • bitumipolymeerimateriaalit (euroroofing-materiaali) - näiden pinnoitteiden tilanne on sama kuin mastisilla aineilla, ts. Ne ovat paljon parempi kuin normaali ruberoidi, mutta ne ovat kalliimpia.

Lisäksi on toivottavaa käyttää profiilikalvoa vedenpitävyyden suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta.

Alussa pohdimme, kuinka pystysuora vedeneristys saadaan aikaan. On suositeltavaa ryhtyä tähän menettelyyn perustuksen rakentamisessa. Jos on tarpeen eristää jo käytössä olevan rakennuksen perustus, sinun on tehtävä maadoitus ja valmistauduttava säätiön pintaan.

Vedeneristys on välttämätön kuumalla lämpimällä säällä. Muussa tapauksessa laatutulosta ei ole mahdollista saavuttaa.

Vertikaalinen vedeneristys ruberoidilla

Maanrakennuksen alla tarkoitti säätiön kaivamista koko syvyydeltään. Tee kaivanto tarpeeksi leveäksi työskentelemään mukavasti, ts. vähintään yksi metri. Kun kaivanto on valmis, pohja on jätettävä hetken, jotta se kuivuu hyvin.

Jos pohjaveden pinnankorkeus on korkea, pohjaveden ympärille tulee asentaa vedenpoistojärjestelmä. Tätä varten sinun täytyy kaivaa kaivo 40 cm: n syvyyteen perustuksen alapuolella, aivan sen pohjalla. Kaivannon pohja on täytettävä kerroksella hiekkaa ja murskattua kivipintakerrosta, jonka kokonaispaksuus on 20 cm. Tämän jälkeen kaivanto on peitettävä geotekstiilillä. Sivut tulee olla kankaalle, jotta reunat voivat peittää putken.

Viemäriputket asetetaan valmistettuun kaivantoon. Huomaa, että putkilinja olisi sijoitettava hieman kaltevuuteen - noin 2 cm per metri. Putken yläosa on täytettävä toisella kerroksella ja sitten kääritty geotekstiilillä. Viemäriputket on yhdistettävä viemärikaivoon tai yhteiseen järjestelmään.

Kun pohja kuivuu, sen pinta on puhdistettava lian avulla harjalla. Tarvittaessa pohja voidaan pestä jopa letkusta ja kuivata uudelleen. Jos pohjan pinta on epätasainen, se on kipattava siten, että pisarat eivät ole yli 5 millimetriä 2 metriä. Pinnan tasoittamisen jälkeen odota, kunnes kipsi on kokonaan kuivunut.

Voit suojata pohjan kosteudelta, mutta voit käsitellä sitä läpäisevällä vedeneristysmateriaalilla, kuten esimerkiksi KTTronilla, ennen kipsiä. Lisäksi itse kipsi voi olla myös vedenpitävä. Tätä varten käytä erityistä kipsiseosta.

Jalustan valmistuttua voit kädet käydä vedeneristämällä. Tämä prosessi riippuu pitkälti käytettyjen materiaalien tyypistä. Jos käytetään tavallista bitumimuovia, se on ensin kuumennettava ja levitettävä telalla, maalilla tai jopa lastalla. Kuitenkin myynnissä on valmiina bitumimastia, joka ei vaadi lämmitystä.

Pystysuora vedeneristysmasto

Yhden päällystekerroksen paksuuden tulisi olla useita millimetrejä. Tee tämä toimenpide huolellisesti niin, että kaikki pienet ontelot ja halkeamat perustuspinnoilla täytetään bitumilla. Odota sitten, kunnes ensimmäinen kerros mastista kuivuu ja samalla tavalla levitä toinen kerros. Yhteensä on toivottavaa levittää 3 kerrosta.

Kun kaikki mastikerrokset kuivataan, voit jatkaa katemateriaalin liimaamista. Tätä varten tarvitset puhalluslaitteen, jonka avulla voit lämmittää kattohuovan takapuolen ennen liimausta. Kiinnitä kankaat välttämättä päällekkäin senttimetriä kohti 10. Jotta eristys kestää kauemmin, kiinnitä kateaine kahdessa kerroksessa.

Jos käytät esimerkiksi bitumipolymeerimassaa, esimerkiksi "nestekumia", katemateriaali voidaan liimata, kunnes päällyste on kuivunut, ts. ilman lämpenemistä kankaan takapuolelle. Pääasiassa on aika liittää ruberoidi ennen kuin massiivi kiinteytyy. Siksi säätiön hoito olisi tehtävä pienissä osissa. Koska bitumi-polymeerimassa kuivuu noin puoli-kaksi tuntia, tämä vedeneristysmenetelmä on nopein.

Nykyaikaisten valssattujen materiaalien, kuten Techno-Elastin, tapauksessa työ tehdään jonkin verran eri tavalla: ensinnäkin perustuksen pinta käsitellään bitumipohjamaalilla, ts. erityinen pohjamaali. Sen käyttämiseen voit käyttää telaa tai harjaa.

Sitten sinun täytyy päästä eroon kaikista sisäisistä sileistä kulmista. Ne on täytettävä hienojakoisella betonilla, kuten yllä olevassa kaaviossa on esitetty. Varmista sitten, että vahvistavat kaikki ulko- ja sisätilan kulmat, mikä lisää vedenpitävän materiaalin kestävyyttä. Tätä varten leikkaa vedenpitävä materiaali noin 10 cm leveiksi nauhoiksi ja liimaa kaikkiin kulmiin ja tietoliikenneyhteyksiin.

Vertikaalisen vedenpitävyysprosessissa voit välittömästi suorittaa ja eristää sen. Tätä varten pinnan tulee olla päällystetty ekstrudoitu polystyreeni vaahto.

Riippuen itsekiinnittyvästä pinnoitteesta, riittää poista suojakalvo selästä. Jos materiaali ei ole itseliimautuva, se on lämmitettävä normaalikattoiseksi huopuksi. Sen jälkeen voit liittää koko säätiön. Varmista, että samanaikaisesti pääset päällekkäin noin 30 cm: n päähän. Alapuolen yläreunan yläpuolella kiinnitetään niin sanottu reunapalkki. Kiinnitä se tukevasti. Varmista, että palkki on vaakasuorassa.

Viereisiä kiskoja ei saa asentaa tiukasti toisiinsa, mutta aukko on noin 100 mm. Alueen tasolta ylhäällä on raaja. Raajan ja alustan välinen tila tulee täyttää rakennustiivisteellä. Nyt on toivottavaa kiinnittää profiloidut kalvot. Voit napata ne tikkailla ja lyödä niitä reunapalkin yli.

Jotta säätösuoja voitaisiin suojata kosteudelta, aseta savi kaivannossa.

Tämä työ on valmis. Nyt on vielä täytettävä kaivanto maaperällä ja tehtävä sokea alue, joka tyhjentää sadeveden pohjasta. Sokean alueen kaatamisen yhteydessä on myös suositeltavaa vedenpitävä se. Tätä varten lasin alapuolelle on asetettava vedeneristysmateriaali, joka on kiertynyt pohjaan.

Jos talossa on kellari, on toivottavaa seinien vedenpitävyys sisäpuolelta sekä pohja ulkopuolelta. Ainoa sisäisen vedenpitävyyden kannalta ei tarvita profiloitua kalvoa, koska kellarista tulevat seinät eivät altistu mekaanisille kuormille.

Seinien suojaamiseksi kapillaarista kosteuden imeyttämistä maaperältä tehdään pohjasta vaakasuora vedeneristys. Voit suorittaa sen vain talon rakentamisen vaiheessa. Sen periaate perustuu siihen, että seinät on eristetty perusta.

On sanottava, että jos vain nauhalevy altistetaan pystysuoralle vedeneristölle, vaakasuuntainen aina suoritetaan riippumatta siitä, millainen perustusrakenne on.

Työ suoritetaan yksinkertaisesti: pinnalle levitetään mastista (sama kuin pystysuorassa vedeneristys). Kuivaamisen jälkeen mastit pinottu useita kerroksia katemateriaali. Seuraavaksi rakennetaan talon seinät katon materiaalin päälle.

Täällä itse asiassa kaikki tärkeimmät vivahteet vedeneristys. Kuten yleensä näet, operaatio on melko yksinkertainen, mutta se on äärimmäisen välttämätöntä.

Pohja vedeneristys tee se itse

Rakennustyön tärkein rakennusvaihe on vedenpitävyys jokaisen talon pohjalla, jonka ansiosta rakennetta suojataan luotettavasti ja tehokkaasti pohjaveden tunkeutumiselta, kosteudelta sulavan lumen ja sadeveden avulla. Talon perustan vedenpitävyyden arvo kasvaa merkittävästi, jos se on suunniteltu rakentamaan tai jo pystytettyyn kellariin tai kellariin. Työn laatu riippuu talon kestävyydestä, kyvystä ylläpitää tarvittavaa kuivaa ja lämpimää mikroilmastoa, sienen ja muotin puuttumista seinillä, etenkin kellarissa ja tiloissa kellarissa.

Kellarissa tapahtuva itse-vedeneristys on erittäin vaativa tehtävä, joka vaatii tiettyjä tietämyksiä ja taitoja, mutta on itsestään selvää, että tämä menettely toteutetaan itse, samalla kun huomioidaan työtekniikka ja otetaan huomioon kaikki sivuston ja talorakenteen ominaisuudet.
Yleiset säännöt

Nykyisen tekniikan mukaan ei ainoastaan ​​säätiö, vaan myös seuraavat rakenteet on suojattava kosteudelta:
Säätiön säätiö
Kellari seinät ja lattia
sokkeli

Minkä tahansa rakenteen vedenpitävästä kerroksesta tulisi olla ilman aukkoja mahdollisimman yhtenäisenä koko pinnalle. Päällystysrakenteen sivulta on yleensä järjestetty ylimääräinen vedeneristyskerros, johon kohdistuu maksimaalinen hydrostaattinen paine tai pohjaveden nousu ja tunkeutuminen.

Kaikki talon perustukset rakentamisen aikana suojaavat:
pohjavesipöytä
pintavesi (sademäärä)

Pintaveden rakenteen tunkeutumisesta suojaa sokea alue. Pintavedet ovat kaikilla alueilla ja kaikilla alueilla, joten sokea alue on aina ja kaikki rakennukset poikkeuksetta.

Pohjavesi paikan päällä ei aina ole säätiön esiintymistiheydessä. Kysymys on niiden esiintymisen todellinen syvyys sekä kausittaisen kohotuksen taso. Jos pohjaveden pinta on erittäin korkea, kausiluonteinen tai pysyvä, toisin sanoen pohjan alapinnan yläpuolella, vedenpitävyyden lisäksi on tarpeen tehdä viemäröintitöitä veden poistamiseksi rakennuksesta. Korkealaatuinen vedenpoisto vähentää pohjaveden määrää ja pienentää siten hydrostaattista painetta talon pohjalle, jota yksi vesieristys ei pysty tarjoamaan.

Riippumatta pohjaveden tyypistä ja pohjaveden laadusta on tärkeää tarkastella niiden koostumusta. Joillakin alueilla on aggressiivista pohjavettä, jolla on erittäin kielteinen vaikutus betonin kantokykyyn ja kestävyyteen. Siksi kaikilla sovelletuilla pohjusuojamateriaaleilla on oltava erityinen indikaattori resistanssista aggressiiviselle materiaalille.

Ennen kuin teet vedenpitävästä pohjasta, kannattaa myös harkita, minkä tyyppistä säätiötä ja työn ominaisuuksia sen suojaamiseksi.

Monoliittinen laattasäätiö

Levyjen pohja voidaan suojata valssatuilla kateaineilla. Aseta vedeneristys yllä olevaan pohjalevyyn. Jos sen pohjapinta on epätasainen, niin esivalanteen tasoitus. Vedeneristyspinoeristyksen yläpuolella se tehdään päällyskerroksella. Rakennuksen parempaa suojaamista kosteudelta tehdään viemäröintitöitä veden poistamiseksi rakennuksesta ja vedenpitävä kerros voidaan asettaa ennen kuin pohja on asennettu sementti-sora-alustalle.
Strip-säätiö

Vedeneristysnauhat perustuvat useilla tavoilla.
1 päällystysmaali. Sitä pidetään edullisimpana vaihtoehtona, mutta samanaikaisesti ja lyhytaikaisemmalla menetelmällä. Tämä vedeneristys vaurioituu usein ja vuotaa käytön aikana, koska se ei kestä liikkuvia kuormia. Tärkeä edellytys - Tämäntyyppinen vedeneristys on levitettävä tasaisimmalle pinnalle, joka on aiemmin kuivunut. On syytä muistaa, että päällystysvesieristys on vaurioitunut myös silloin, kun se täytetään täytön aikana maaperäkartoilla, joka usein sisältää roskia (raudoituksen, kivien, lasin jne. Palaset). Ulkopuolella päällystysvesieristys voidaan suojata eristämällä, valssautetulla geotekstil- lä tai tiilestä rakennetulla painesauvalla. Mutta jälkimmäinen vaihtoehto on melko kallis ja aikaa vievä.
2 Vedeneristysmateriaalit. Tätä varten käytetään yleensä katemateriaalia, joka on kalliimpaa kuin päällystyseristys, mutta paljon kestävämpi ja vahvempi, johon on liimattu ainakin kaksi kerrosta katon materiaalia, jonka päällekkäisyys on 15-20 cm.
3 Ruiskutusvesieristys. Sitä käytetään helposti ja nopeasti erityisellä suihkeella. Se helposti toistaa perustan mahdolliset epätasaisuudet, käytännössä ei tarvita alustavaa pintavalmistusta, on tarpeen puhdistaa se pölyltä ja kuivalta pinnalta. Kalliimpi tekniikka. Tarvitsee ylhäältä pakollinen vahvistus geotekstiilimateriaalista, joka suorittaa lisätoiminnon.
4 Vedenpitävyys. Käytä läpäiseviä aineita (sementin seosta, lisäaineita ja kvartsihiekkaa). Melko kallista tapa suojella säätiötä.
Pylväs- ja sarakepohja

Vedeneristyspallosäätiö yleensä grillataan. Pilarit ja paalut itse ovat hyvin vaikeita eristää, koska se vie paljon aikaa ja työtä. Betonipilarit tai paalut on valmistettava välittömästi betonin laadusta kosteutta kestävinä lisäaineina. Asennettaessa puupallon perustuksia esikäsitellään ja kyllästetään suojaavalla liuoksella. On syytä muistaa, että puupylväspohjan järjestämisen yhteydessä ei ole toivottavaa suorittaa vedenpoiston viemäröintiä, koska puupylväät, jotka on aikaisemmin käsitelty, eivät kaadu veteen vaan vakaat.

Ulkopuolelta kellarista on suojattava myös ensimmäisessä kerroksessa. Tosiasia on, että talven aikana talvi voi kerääntyä sokea alueelle. Sen vuoksi vesitiivistyksen lisäksi pohja on vuorattu kosteudenkestävällä ja huurteisella viimeistelyaineella.

Korkealaatuisten materiaalien käyttö ja vedenpitävyystyön aikana tapahtuva tekniikan noudattaminen takaavat koko rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden.

Tee-se-itse-säätiön vedeneristys: menetelmät ja työtapasäännöt + Video

Viisaasti kokeneet ihmiset ajattelevat taloja, joissa on nolla kerros, jossa voit sijoittaa kaikki viestinnät, putkikokoonpanot ja keräilijät, tehdä varastohuoneen, kuivaushuoneen (monet emännät unelmoivat tästä). Ja täällä kaikki hauskat alkavat. Kuten ymmärrät, talon perusta on perusta ja vedenpitävä säätiö on yksinkertaisesti välttämätöntä.

Jotta voisit olla viihtyisä, mukava ja optimaalinen mikroilmasto kellarissa, sinun kannattaa tehdä vedenpitävyys säätiön omilla käsillä. Tämä koskee paitsi taloja, joissa on nollakanta, mutta myös rakennukset, jotka on pystytetty paaluun ja nauhan perustuksiin.

Oikeasta vedeneristysalueesta riippuu koko kotelon käyttöiän. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten perustasoksi saadaan vedenpitävä.

Kosteuden vaikutus säätöön

Monet voivat sanoa, että tämä on kaikki hölynpölyä, koska vedestä betoni saa vain voimaa ja tulee vahvemmaksi. Ja se voi saada ja ylläpitää tätä voimaa monien vuosien ajan. Mutta kaikki ei ole niin ruusuinen, kostealla on kielteinen vaikutus koko säätiöön.

Millainen vaikutus vesi on talon perustalle?

 1. Kaikki tietävät, että betonirakenteilla on kapillaarisuus. Toisin sanoen kosteus tunkeutuu pienimpään betonin huokosiin ja levittyy koko tilavuudelta. Ja vähitellen vesi siirtyy betonipohjasta lattialle ja seinille (kapillaari nousu). Tämä puolestaan ​​johtaa kosteuden, sienen ja homeen ulkonäköön.
 2. Kuten me kaikki tiedämme, betonin perustana on rakenteessa vahvistavia elementtejä, jotka lisäävät koko rakenteen lujuutta ja lisäävät kykyä kestää raskaita kuormia. Yleensä lujittavat elementit ovat metalliliittimiä. Jos suuri määrä kosteutta tulee betonirakenteeseen, vahvistaminen alkaa ruostua ja ruostetta kasvaa tilavuudella 2-3, mikä johtaa suuriin sisäisiin paineisiin. Kun nämä sisäiset jännitykset saavuttavat suurimman mahdollisen, ne alkavat tuhota rakenteen sisältä.
 3. Ja missä olemme ilman talvia? Jäätymisen aikana myös vesipisarat lisäävät tilavuutta, mikä puolestaan ​​johtaa myös pohjan tuhoamiseen sisältä. Lisäksi liikkeellepaneva prosessi tapahtuu kentällä ja se alkaa painostaa säätiötä.
 4. Vesi sisältää erilaisia ​​suolojen ja happojen liuoksia, jotka vaikuttavat aggressiivisesti betoniin. Ja se lopulta hajoaa (betoni korroosiota).
 5. Pitkäaikainen altistuminen veteen pinnalle alkaa pestä pienillä hiukkasilla, mikä johtaa kuorien ja ontelojen ulkonäköön.

Nyt ymmärrät, mitä vaikutusta kosteus on konkreettisella pohjalla. Se vaikuttaa kaikkien komponenttien ja rakenteellisten elementtien tilaan.

Materiaalit vedenpitävälle pohjalle

On heti sanottava, että säätiö suojaa kosteudelta kahdella tavalla.

Ensimmäinen on vedenpitävien materiaalien käyttö säätiön seinien suojaamiseksi. Keskustelemme jäljempänä.

Toinen on erityisten betonityyppien (jalkakäytävien) käyttö.

Tätä vaihtoehtoa käytetään paljon harvemmin useista syistä:

 • Betonin kustannukset nousevat 30-50%.
 • Kaikki valmistajat eivät pysty tuottamaan näitä tuotemerkkejä ratkaisuista.
 • Tämän tyyppistä betoniliuosta ei voida kuljettaa kauas, koska se nopeasti asetetaan.

Kaikki vedeneristysmateriaalit on jaettu 6 ryhmään. Tarkastelemme niitä erikseen.

Teemme pienen selityksen, että rullalle (kun liimaus), kipsiin, maalaukseen ja ruiskutettuun vedenpitävyyteen vaaditaan alusta.

Näitä alukkeita kutsutaan alukkeiksi. Tärkein vaatimus on betonin kosteuspitoisuus enintään 4%, TechnoNIKOLin orgaanisesti perusteltu aluke No01 ja No03 on ihanteellinen tällaisille pinnoille.

Pintoja, joiden kosteus on 4-8%, on mahdollista käyttää pohjamaalia, joka on vesiliukoista No04 Technonokolista. Kulutus noin 300 ml., 1 neliö. m. Suuremmalla kosteudella (eli betoni ei ole vanhentunut), vedeneristys on kielletty.

 1. Päällystysmateriaalit. Nämä ovat vesitiiviitä materiaaleja bitumipohjaisten bitumien perusteella. Voit käyttää niitä rullalla tai maalilla. Bitumi-mastasia myydään valmiiksi metallikauhain, laimennetaan liuottimella ennen käyttöä. Yksityiskohtaisempia tietoja, kuin kasvien, mainitaan etiketissä. Se myös seuraa ostaessaan huolellisesti luettavia ominaisuuksia ja laajuutta, jotta ei ostaisi esimerkiksi kattotiiliä. On sanottava, että tämä menetelmä vedenpitävyyden säästämiseksi on halvin. Mutta erittäin energiaa säästävä tekniikka, joka vaatii paljon aikaa, bitumimastista tulisi soveltaa 2-3 kerroksessa.

Bitumi pohjustuksen kipsiin voidaan valmistaa itse. Tätä varten ostaamme tavallisesta bitumista kappaletta (bitumiöljy BN 90/10 25 kg - keskimääräinen hinta on 500-700 ruplaa brikettia kohden).

Ota sitten metallisäiliö (pannu, kauha), jossa sulatamme bitumin. Välittömästi on huomattava, että säiliö tulee käyttökelvottomaksi sen jälkeen, kun sitä käytetään bitumiin.

Laita pannu tulipaloon (tulipalo, kaasuliesi), laita bitumi ja sula. Kun bitumi sulatetaan, siihen lisätään kerosiini tai käytetty moottoriöljy, noin 20-30% tilavuudesta.

Me voimme sekoittaa voimakkaasti puukappaleeseen ja materiaali on käyttövalmis. Tällaisen materiaalin käytöstä on huono käyttöikä noin 5 vuotta, minkä jälkeen bitumin pinta alkaa halkeilla.

Pinta puhdistetaan lian ja pölyn avulla. Kuivauksen jälkeen levitä harjalla seos seoksen päälle. Ja niin toistamme 2-3 kertaa. Nurkat tulisi vahvistaa vahvistuselementillä (lasikuitu).

 1. Ruiskutetut materiaalit. Tämä on "nestekumia", se luo saumattoman ja yhtenäisen kerroksen pohjan pinnalle, jos käytät bitumi-lateksiemulsiota ja erikoisruiskutuslaitetta.

Jos materiaalia käsitellään manuaalisesti, käytetään tätä tarkoitusta varten elastomexia ja elastopatiaa, jotka ovat "nestekumia" yksiosainen koostumus. Arvioitu kulutus per neliö. m. - 350 gr.

Elastopazia myydään 18 kg: n kauunoissa. Käytetään kahdessa kerroksessa, kuivuu päivällä. Käytön jälkeen jäämiä voidaan säilyttää kauhalla.

Elasstomixia myydään 10 kg: n kaupeissa sarjassa on adsorbentti, joka toimii aktivaattorina. Tämä aktivaattori kiihdyttää kovettumisprosessia ja kahden tunnin kuluessa koostumus muuttuu kumiksi. Laita yhteen kerrokseen, kuivuu 2 tunnissa. Jäteaineita ei varastoida.

"Nestekumin" käytön haitta on se, että tällä materiaalilla käsiteltävä pinta olisi suojattava kiviltä ja roskista täytettäessä säätiötä. Tätä varten se tulisi peittää geotekstiilillä tai rakentaa paine-seinä.

Puhdistamme seinän pölystä ja liasta. Maadoita pinta. Kun alusta on kuiva, levitä koostumus suihkulla (mieluiten) tai harjalla ja telalla.

 1. Rappausmateriaalit. Sitä käytetään tavallisena kipsiä käyttäen haavasäiliötä, jota käytetään vertikaalisen kellari seinämän saumojen kohdentamiseen ja sinetöimiseen. Asiantuntijat suosittelevat kipsirakenteiden käyttöä voimaa lisäämällä. Kosteuden kestävyys voi olla osa seosta, joka koostuu komponenteista (asfalttimastista, polymeeristä tai hydraulisesta betonista).

Lisäksi tämä tekniikka on helppo soveltaa ja miinus pieni käyttöikä. Tyypillisesti kipsiä käytetään tasoittamaan ja valmistelemaan pintaa ennen bitumin tai rullan vedenpitävyyden käyttämistä.

 1. Näyttömateriaalit. Nämä ovat bentoniittimattoja, joiden pääosa on savi. Pohjat kiinnitetään pohjan pystysuoraan seinään, jossa on tylliä, päällekkäin 10-15 cm. Tätä menetelmää käytetään harvoin. Jotta materiaali ei paisuisi, on tarpeen rakentaa betonin kiinnitysseinä. Ajan myötä paperikääre putoaa, ja savia painetaan pohjan pinnalle.
 2. Läpäisevät materiaalit. Tätä tekniikkaa käytetään useimmiten seinien käsittelemiseen sisäpuolelta. Läpäisemättömän vedenpitävyyden ydin on se, että materiaali tunkeutuu betonirakenteeseen 10-20 cm: n etäisyydellä ja kiteytyy siihen, mikä estää kaikki mikrohuokot ja ontelot. Se puolestaan ​​pysäyttää kapillaariliikkeen betonirakenteissa, lisää roiskeita ja estää betonin "korroosiota".

Tunnetuimpia materiaaleja ovat hydrotex, penetron ja aquatron-6. Paremman otteen saavuttamiseksi ne on levitettävä märälle betonipohjalle. Käytä useita kerroksia.

Tätä menetelmää käytetään laajalti korjauksena. Toisin sanoen silloin, kun se on jo toiminnassa, on välttämätöntä poistaa vuodot pohjasta. Erittäin kallis vedenpitävä teknologiaperusta.

 1. Roll-materiaalit. Yleisin on ruberoidi paperipohjaisesti. Mutta moderni vedeneristys rullissa on polymeerimodifioitu materiaali, joka on kerrostettu lasikuitu-, polyesteri- tai lasikuitumateriaalin pohjaan. Nykyaikainen vedenpitävä vedeneristys on kalliimpaa, mutta parempaa ja kestävää. Modernien valssattujen materiaalien tapaan ovat mm. Rubiteks, Gidrostekloizol, Tekhnoelast, TechnoNIKOL ja muut.

Materiaalia voidaan levittää kahdella tavalla, liimaamalla ja kiinnittämällä. Liimana käytetään erilaisia ​​bitumimastisia. Materiaalin sulaminen tapahtuu lämmityksen seurauksena polttimella (kaasu tai bensiini).

On suositeltavaa käyttää kahta kerrosta. Etuja ovat laatu ja pitkä käyttöikä. Haittoihin, pitkä prosessi ja ilman avustajia ei voi tehdä.

Viime aikoina rakennusmateriaalien markkinat ovat ilmestyneet. Itseliimautuva rullaneristysmateriaali.

Puhdista pinta liasta ja pölystä. Levitä kerros bitumimateriaalia. Sitä ei pidä huolellisesti käyttää, sillä mastinen on liitoselementti sulatettaessa kateaineita.

Sitten ruberoidia kuumennetaan polttimen avulla ja levitetään kuumaksi bitumimateriaalikerrokseksi. Levyt asetetaan päällekkäin 10-15 cm. Jos liimaustekniikkaa käytetään, pintaa tulee käsitellä pohjamaalilla ennen mastiksi.

Vedenpitävät pohjatyypit

Vain kaksi tyyppiä, tämä on vaaka- ja pystysuora vedeneristys.

Säätiön vaakasuora vedeneristys on tehtävä vain rakennuksen rakentamisen aikana. Rakentamisen jälkeen ei ole mahdollista tehdä sitä.

10-20 cm: n kerrosta savea ja ramia kaadetaan kaivettuun kaivoksiin, eikä savi, käytä soraa hiekkalaatikkoa (10 cm hiekkaa + 10 cm soraa).

Sitten kaada kerros 10 cm. Betoniesteri. Et voi vahvistaa ja tehdä liuoksen "laiha" koostumusta (1 osa sementistä + 3 osaa hiekkaa + 4 osaa raunioista). Odota, kunnes betonipinta on täysin kuiva (14-21 päivää).

Sitten betonin pinta peitetään vedeneristyskerroksella. Materiaalin valinta on sinun. Asiantuntijat suosittelevat, että he eivät pyöritä ja käytä valssattua materiaalia kahdessa kerroksessa, ja tarvittavat tunkeutumiset saumoihin.

Tämän jälkeen asetetaan betonikerros betonilla. Asiantuntijat suosittelevat myös valmiiden betonipäällysteiden käyttöä paikoissa, joissa seinät ja väliseinät on pystytetty, ja tämä koskee erityisesti hirsirakennuksia.

Kellarin pystysuoran vedenpitävyyteen kuuluu rakennetun talon jo valmiiden seinien käsittely. Tämäntyyppiset vedeneristysmateriaalit.

Ennen vedenpitävyyden levittämistä pinnan on puhdistettava likaa ja pölyä. Kulmille tulee ottaa varovasti. Bitumieneristys kulmissa ja kynsissä käytetty vahvistus.

Lasikuitua tai lasikuitua käytetään vahvistavana elementtinä. Levitä ensimmäinen kerros mastista, aseta vahvistuselementti ja rullaa se rullalla, kun se kuivuu, käytä heti 2 kerrosta bitumimastaria, jos tarvitset jopa 3 kerrosta.

Kun kyseessä on rullaneristys kulmissa, valmistetaan lisää laastariosuuksia koko pituudelta, jotka myös hitsataan tai liimataan. Yleensä mahdollista materiaalien yhdistämistä vedenpitävyyteen.

Suuri osa vedeneristysmateriaalin valinnassa on säätiön ulkonäkö. Joten sarakkeen kellarille vedeneristys tehdään vain valssatulla materiaalilla.

Ne on kääritty putkella, jonka halkaisija ja pituus on kiinnitetty rakennusteipillä ja laskettu valmiiksi kaivoon. Aseta sitten raudoituksen runko ja kaada betonia.

Ja jos käytät paaluja tai pylväitä metallia, asbestia, ne peitetään kahdella pinnoitemateriaalikerroksella ennen käyttöä. Ja asennuksen jälkeen ylimääräiset pilarialueet, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle, kulkevat toisen kerroksen läpi.

Kun kyseessä on matalan liuskan perustuksen järjestäminen, sinun on vain käsiteltävä sitä bitumimastilla tai kateaineella, koska tällaiset perustukset sijaitsevat tavallisesti pohjaveden yläpuolella.

Toisin sanoen perustuksen alla on 10-20 cm: n tyyny, joka on tehty soraa ja hiekkaa, ja 2 kerrosta kattohuopaa asetetaan. Kaada betoniteräksiä. Sitten kaksi kerrosta katemateriaalia tai kerros bitumi mastista ja rakentaa seinät. Sivulta myös päällystämme kaksi kerrosta bitumimastia.

Jos kyseessä on upotettu nauhalappu (ilman kellarissa), käytetään samaa tekniikkaa kuin edellä on esitetty.

Pieni nuoli on siinä tapauksessa, että muottien sijasta käytetään kaivauksen reunoja, niin kaikki kaivon pohjat ja kaikki reunat on peitettävä valssaamalla vedeneristys liimasaumoilla. Aseta sitten vain vahvistuselementit ja valettu betoni.

Tapauksessa, missä meillä on syvyysnauhan pohja, jonka seinä on kellarin seinät tai nollaperros. Vain nykyaikaisia ​​valssattuja vedeneristysmateriaaleja tulee käyttää. Ne on sijoitettava kahteen kerrokseen. Tämä on säätiön luotettavin ja pitkäaikainen suoja.

Korjaus seinätasolla

Rakennuksen toiminnan aikana voi näkyä halkeamia kellarin tai pohjakerroksen seinissä. Tällaiset halkeamat tulisi korjata, sillä näin tehdään urat koko pituudeltaan 25-30 mm leveä. ja syvyys 20-30 mm. Jos pohja on tehty lohkoista, vanha laastirakenne on poistettava saumoista.

Halkeamien tiivistämiseksi voit käyttää vesitiiviitä yhdisteitä. Asiantuntijat suosittelevat "Penektrit" - kuivaa vedeneristysseosta, jolla on korkea tarttuvuus ja plastisuus.

On mahdollista käyttää sitä lähes millä tahansa pinnalla, ja mikä tärkeintä, se ei kutistu sovelluksen jälkeen. Kaikki sai vain pölyltä ja lialta puhdistettuja aivoja, joita käsiteltiin alukkeella.

Koostumuksen valmistaminen ohjeiden mukaan. Ja täytä saumat mahdollisimman tiiviisti. Heti kun korjausyhdiste tarttuu, se on kostutettava runsaasti vedellä. Sitten se käsitellään alukkeella.

Tämä korjausyhdiste auttaa palauttamaan säätiön suojaustoiminnot, mutta asiantuntijat suosittelevat lisäksi käytön tunkeutuvien yhdisteiden käyttöä.

johtopäätös

On huomattava, että säätiön täydellinen suojaus on säätiön pystysuoran ja vaakasuoran vedenpitävyyden yhdistelmä. Ja mikä materiaali on sinun valintasi, tärkeintä on noudattaa tekniikkaa.

Ja mikä tärkeintä, ei eristyksessä kestää pitkäaikaista suoraa altistumista kosteudelle, joten sinun pitäisi tarjota kattokaivoja, myrskyjärjes- telmiä, muotti- ja viemäröintijärjestelmiä sekä maanpinnalla että maan alla.