Etupaneeleiden asennus omilla käsillä: vaiheittainen kuvaus valokuvilla

Rakennuksen edessä suojaa taloa lukuisista ulkoisista vaikutteista. Nykyään yhä useammin julkisivujen asennusta käytetään uusissa ja vanhoissa rakennuksissa - se on kaunista ja luotettavaa. Onko mahdollista suorittaa työ itse, analysoimme artikkelissa.

pitoisuus

Mitkä ovat etulevyt ↑

Älä sekoita julkisivupaneeleja ja sivuraitaa, vaikka niiden tarkoitus onkin sama - päin talon ulkoseinämää. Julkisivut ilmestyivät melko äskettäin ja korvaavat aktiivisesti muita tapoja suojata rakennuksia ilmakehältä ja muilta vaikutuksilta. Ne ovat paksumpia ja kestävämpiä kuin sivuraide. Tällaisten suojaisten ulkoseinien valmistukseen käytetyt materiaalit laajensivat myös laajennusta. Nykyään julkisivujen laatat käytetään sekä talon kattavuuteen että socle-päin. Heidän vaatimuksensa on helppo selittää: tämä julkisivurakenne korvaa monia luonnonmateriaaleja, mutta on paljon halvempaa.

Julkisivujen tyypit ↑

Markkinoilla on useita erilaisia ​​julkisivulevyjä:

Edullinen vuorausvaihtoehto, joka voidaan asentaa kevyeen runkoon tai suoraan seinään ottaen huomioon ihanteellinen pinta. Erilaisia ​​muotoja ja värejä voi miellyttää kaikkia omistajia. Haittana on höyryläpäisevyyden ja haurauden puuttuminen. Jäätyvyys ei ole liian korkea, joten sinun ei pitäisi käyttää tällaista vuorausta Far Northin alueilla. Monenlaisia ​​vinyylilevyjä on syttyviä ja suurin osa päästää haitallisia aineita poltettaessa.

Ne on valmistettu betonista ja puukuiduista käyttämällä synteettisiä lisäaineita, jotka ovat sideaineosa. Julkisivut kestävä, ympäristöystävällinen, höyryä läpäisevä, palamaton kuitupinnoite on voittanut monien maiden markkinat. Luonnonmateriaalien jäljitelmä paitsi ulkoisessa sattumuksessa, myös laadullisissa ominaisuuksissa. Materiaali "puun alla" on luonnollisen puun lämpöä, mutta ei polta eikä röyhtä.

 • Puukuitulevyt

Niitä käytetään pääasiassa vaaleissa maalajeissa ja mökkeissä, koska niillä on merkittäviä haittoja: palovammaisuus, herkkyys mätä. Tämä on kuitenkin kaikkein roiskeimpia materiaaleja - jopa 100 sykliä, niitä ei kohdella halkeilua ja ovat ympäristöystävällisiä.

 • Metallista PVC-vuorauksella

Ne on valmistettu galvanoidusta teräksestä tai alumiinista, jossa on vinyylipäällyste. Helppo käyttää ja asentaa, erityisesti kasettityyppejä. Vahva, ei koske mätää, suojaa hyvin taloa melusta, pölystä ja kosteudesta. Haittapuolena on, että materiaali ei hengitä, ulkovaippa altistuu palamaan, huomattavat kustannukset.

Tämä etumateriaali on luonteenomaista suurella lujuudella, vastustuskykyllä ​​kaikenlaisiin sieniin ja vahinkoihin. Posliinilaatat ovat kalliita ja tyylikkäitä. Tällaiset julkisivut antavat vaikutelman hyvinvoinnista ja suojaavat taloa mistä tahansa ulkopuolisesta vaikutuksesta. Painopaneelin puuttuminen. Yksittäinen vuori on melko vaikeaa.

Olemme tottuneet liittämään lasiseinät suurien kauppakeskusten tai toimistorakennusten kanssa, mutta lasi on yhä enemmän kysyntää niille, jotka haluavat antaa kartanonsa tyylikkään ja joskus upean ulkonäön. Käytetään iskunkestävää, usein luodinkestävää lasia luokkiin A ja B. Vahvistettu lasi, triplex, lasia vaahdotetun lasin granulaatista käytetään. Tällaisten seinien edut kauneudessaan ja singulaarisuutensa vuoksi. Monimutkaisten asennusten haitta ja korkeat kustannukset.

Termopanelin rakenne on paksu kerros polyuretaanivaahtomuovia tai polystyreeniä, joka on peitetty keraamisilla laatoilla materiaalin suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta. Tällaisten suojapalkkien painoarvo: korkea lämmön- ja melueristys, kestävyys, pakkasenkestävyys, iskunkestävyys. Tyrä-ura-kiinnikkeen yksinkertaisuus helpottaa tällaisen vuorauksen kiinnittämistä.

Ne ovat kaksi metallikerrosta, joiden väliin painetaan muovikerros ja höyrysulku. Tämä on erinomainen äänieriste. Kestää lämpötilan ääripäitä. Tällaisilla levyillä voi olla erilainen pinta. Ei aiheuta sienen korroosiota ja vaikutusta. Käyttölämpötilat -180 - +100 astetta.

Hyödyt ja haitat asennuksesta ↑

Rakennuksen viimeistely julkisivulevyillä on enemmän etuja kuin haitat, ja siksi puhutamme heti puutteesta. Etupaneelin kiinnitys suoritetaan aina erityisellä kehyksellä, joten tällaisten julkisivujen valmistus vaatii tietämystä ja tietyn määrän kokemusta. Lisäksi monien materiaalien hinta on melko korkea. Seinäverhouksen etuja näillä viimeistelyaineilla on ilmeinen:

 • Talon suojaaminen altistumiselta korkeille ja matalille lämpötiloille;
 • Pitkäaikainen käyttöaika 20 vuoden ja yli. Useimpien materiaalien elinikä on 50 vuotta tai enemmän;
 • Suojaa seiniä sieltä ja mätää;
 • Äkillisten lämpötilamuutosten kesto;
 • Suurin osa levyistä on valmistettu palamattomasta ja ympäristöystävällisestä materiaalista;
 • Kestää syövyttäviä vaurioita.

Hyödyllisiä suosituksia asennusta varten ↑

Ennen kuin aloitat, sinun on otettava huomioon useita tärkeitä suosituksia.

 1. Tee munia aina vasemmalta oikealle ja alhaalta ylös.
 2. Tarve kestää lämpötilaeroja määrää materiaalin kyvyn laajentua. Esimerkiksi 1 ° С raolla on 15 mm, 32 ° С - 10 mm.
 3. Kiinnitys voidaan tehdä alhaisissa lämpötiloissa, mutta sinun on pidettävä levyt lämpimänä vähintään 24 tunnin ajan rikkoutumisen vähentämiseksi ja materiaalin joustavuuden lisäämiseksi.
 4. Lämpötilavaihteluista johtuen levyissä esiintyy pieniä muodonmuutosprosesseja lineaarisina mittoina. Deformationmuutosten estämiseksi käytä halkaisijaltaan pienempiä kiinnittimiä kuin levyissä olevat reiät.
 5. Seinään asennettavat aukot on oltava vähintään 10 mm.
 6. Älä koskaan kiinnitä kahta kulmaa samaan aikaan, jotta se sopii.
 7. Ennen työn aloittamista sinun on kohdistettava seinät. Suuret vääristymät eivät voi säästää jopa metallikehystä. Jos tätä on vaikea tehdä, laita laatikko hyllyihin ja täytä tila eristämällä.

Valon etupaneelin asennus ↑

Ensimmäinen vaihe on tehdä laatikoita. Se voi olla monenlaisia, mutta tärkeintä on päättää, tarvitsetko eristämistä julkisivuelementtien alle vai ei. On muistettava, että vaikka asutte lämpimällä alueella, eristys ei pelkästään säilytä lämpöä vaan myös suojaa lämpöä vastaan. Se poistaa kosteuden höyryistä ja siirtää kastepisteen talon seinämien yli. Nykyaikaiset eristimet ovat kohinanvaimentimia ja niillä on osa julkisivujärjestelmän suojaustoimintoa. Tämä on vain pääosa julkisivujen eristämisen eduista. On kuitenkin haittapuoli: materiaalin hinta on 200 ruplaa neliömetriä kohden. Toisaalta, jos seinät vaativat laadukkaita oikaisuja, et voi tehdä sitä ilman. Parempi noudattaa neuvoja ja rakentaa talosi hyvällä tuuletetulla julkisivulla, jolloin seinämien oikaiseminen ei ole välttämätöntä.

Kassakaapit ↑

Laatikko voidaan valmistaa metallista ja puusta. Raskaan laattojen, esimerkiksi luonnonkivestä, lasista tai posliinista valmistetusta kivitavaraa, kehys vaaditaan metalliprofiilista.

Otetaan pohjana ristikko metallista. Jos asut lämpimällä alueella, pystysuorat säleet voidaan kaivaa maahan ja maaperän jäädyttämisen alueella sinun on mitattava vähintään 40 cm maanpinnasta ja aloitettava liuskat 91 cm: n askeleella tai hieman eristyksen kokoa pienemmäksi. Asennettaessa levyjä, joissa ei ole eristettä, vaakasuorat nauhat kiinnitetään pystysuoraan ilman ulkonemia "huuhtelu", piki on 46 cm.

Aloitusprofiilin asennus ↑

Aloitamme käynnistysprofiilin asentamisen. Se on asennettu yläpuolelle, jos sellainen on. Tuuletetun julkisivun tapauksessa palautusjäähdytys asennetaan J-profiilin alle, johon eristyskerros on kiinnitetty. Aloitusprofiilin asennus alkaa kehyksen alalaidasta tarkasti vaakasuoraan. Älä unohda mitata kulmasuuttimia. Yleensä niiden sivut ovat 10 cm, joten aloitusprofiili on asennettu 10 cm: n nurkkaan nurkasta. Jos levyn alareuna vaatii leikkausta, käynnistysprofiilia ei käytetä, ja päinvastainen ruuvataan tai naulataan suoraan vaippaan.

Ensimmäisen rivin asennus ↑

Kiinnitä nurkka ensin. Nyt työnnä ensimmäinen paneeli käynnistysprofiilia pitkin vasemmalle, kunnes se on täysin telakoituna kulmassa. Huomaa, että kiinnitystapit on kiinnitettävä oikein. Kiinnitä laatikko ja täytä liitoskappale tiivisteellä. Siirry seuraavaan levyyn, liikuttamalla vasemmalta oikealle. Tarvittaessa leikkaa levyjä, yritä olla leikkaamatta enemmän kuin yksi kokoonpano. Leikkauselementit tuottavat hiomakone tai saha harvinaisten hampaiden kanssa. Säädä saha, jotta vältät haketuksen. Leikkaa viimeinen paneeli kokoon.

Seuraavat rivit asennetaan ensimmäiseen riviin. "Tiilen" julkisivuille on välttämätöntä siirtää laatta suhteessa toiseen luonnollisen tiiliseinäkuvion saamiseksi.

Sisäkulmien muodostaminen ↑

Sisäisten kulmien asennusta varten voit käyttää J-profiilia tai leikata levyjä koon ja kuvion mukaisesti. Ota kaksi profiilia ja asenna rakennuksen sisäkulmaan. Asennusvaihe on 15-20 cm.

Viimeinen paneelin rivi päättyy J-profiilin ja laskuveden asentamisen kanssa.

Raskaiden etupaneelien asennus tee-se-itse vaiheittain ↑

Muulla tavalla tehtyjen raskaiden julkisivuelementtien asennus. On mahdotonta yksinkertaisesti kiinnittää kuitulevyä tai posliinilaattaa aloitusprofiiliin ilman lisäkiinnikkeitä. Siksi työn kulku on seuraava.

 • Ensin rakentaa laatikko. On tarpeen laskea profiililiuskat, kiinnikkeet ja kiinnittimien lukumäärä ja tyypit.

Se on tärkeää! Et voi käyttää galvanoitua profiilia GKL: lle! Julkisivu on liian raskas metallille. Sinun on hankittava erityinen vahvistettu profiili.

Asenna kiinnikkeet, jotka asennetaan sitten pystysuoraan profiiliin. Kiinnikkeen työosan koko lasketaan eristeen paksuudesta. Asennuksen jälkeen asennetaan pystysuorat profiilit. Kiinnitä pää- ja väliprofiili. Pää on sijoitettava levyjen risteykseen ja väli keskelle. Askellaskenta perustuu rakennushankkeen arkkitehtonisiin ominaisuuksiin ja tuulikuormaan: profiilien välinen koko on yleensä 40-60 cm. Vaakasuorilla säleillä on askel, joka vastaa paneelin kokoa.

 • Seuraava askel on asentaa alempi ulosvirtaus 40 cm etäisyydelle maasta ja kiinnitä käynnistysprofiili tai kiinnittimet. Pihdit tai metalliset kiinnittimet on suunniteltu paitsi kiinnityksen lisäksi myös laajennusliitoksen laitteeseen.
 • Seuraavaksi aloita ensimmäisen rivin asennus. Mitä paksumpi materiaali on, sitä enemmän vastuussa on lähestyä työtä. Julkisivu-elementin kiinnitys posliinista ja muut painavat rakenteet, joiden paksuus on yli 15 mm, suoritetaan puristimille tai sisäpuolisille kiinnityksille. Levyjen liitäntä tapahtuu ohjeiden ja mallien mukaisesti.

Se on tärkeää! Asennuksessa, älä unohda jättää 3 mm levyjen väliin lämpölaajenemiseen! Päitä on suojattu erityisellä tiivisteellä, joka tulisi sisällyttää.

Kiinnitysohjeet kasetti julkisivulevyt ↑

Ulkopäällysteiset metalliset tai komposiittikasettilevyt ovat erittäin kätevä ja edullinen materiaali itsepintaiseksi.

Se on tärkeää! Jotkut komposiittikasetit voivat deformoitua ja haalistuvat voimakkaan auringon alla, joten muista lukea ohjeet ennen ostamista! Materiaalin on oltava GOSTin mukainen.

Kasettien asennus on koko rakenne, johon kuuluu metalliprofiili, sisä- ja ulkopuoliset kulmat, vyönauhat, nauhat, rinteet, kiinnittimet. Tällaiset kehykset helpottavat suuresti itse kiinnitystä. Työ voidaan tehdä sisä- ja ulkopuolisilla kiinnittimillä. Näkyvä periaate toteutetaan erityisillä aukkoilla, joilla jokainen kasetti toimitetaan. Yleensä se on teräslevyjä. Piilotettu menetelmä on tyypillinen kasetteille, joissa on kaarevat pohjat. Ne asetetaan uraan, kuten Lego. Tällaiselle järjestelmälle tarvitaan L-muotoisen profiilin asennus.

Etupaneelien asentaminen tee-se-itse ↑

Asennustyön parempaa ymmärrystä varten tarjoamme elokuvan vinyylilevyjen kiinnittämisestä itse.

Vinyylilevyjen asennus

Rakennuksen ulkoseinien suunnitteluun on monia tapoja, joista yksi on osoitettu. Etupaneeleiden asennus omilla kädillä voidaan tehdä jopa yksin.

Julkisivujen ja laatikoiden asennustekniikka vuorausyhtiön "Docke"

Tunnettujen valmistajien "Döke Extrusion" valmistajat ovat korkealaatuisia tuotteita, jotka ovat perinteisiä saksalaisille valmistajille. Venäjällä toimiva toimiala koostuu kolmesta tehdasta, jotka tuottavat menestyksekkäästi erilaisia ​​julkisivu- ja kateaineita.

Yksi lupaavimmista materiaaleista, jotka ovat suosittuja ja aktiivisesti kehittymässä tuotannossa, ovat pohjakerroksen sivuraide tai, kuten sitä kutsutaan viime aikoina useammin julkisivuilta.

Niillä on korkea toiminnallinen ja koristeellinen potentiaali, tarjoavat mahdollisuuden tehdä talon ilmestymisestä täysin päivittämättä tekemättä merkittäviä muutoksia muotoiluun. Materiaalin kasvava suosio ansaitsee yksityiskohtaisen keskustelun sen ominaisuuksista ja asennusmenettelystä.

Julkisivupaneelit

Docke-julkisivupaneelit ovat ulkopintaverkkomateriaali, joka on luotu jalusta- tai rakennustason alentamiseen. Käytännössä osoittautui, että kellarikerros näyttää paljon houkuttelevammaksi, jos ne viimeistelevät talon koko julkisivun.

Tuloksena on korkealaatuinen jäljitelmä luonnonkiveä, joka voi muuttaa radikaalisti yksinkertaisen talon ulkoasua. Tällaisia ​​ominaisuuksia kehotettiin muuttamaan socle sivuraide, jota jo jonkin aikaa on kutsuttu "julkisivupaneeleiksi".

Etupaneeleiden tärkein ominaisuus on tiilen tai muurauksen jäljitelmä, kun taas tavallinen liitosrakenne toistaa erilaiset puiset seinämät.

Tuloksen taso osoittautui erittäin korkeaksi, koska muotteja valmistetaan muotojen muodostamiseksi luonnollisista seinämääritteistä yhdestä tai toisesta pääty- tai rakennuskivestä, tiilestä jne.

Yhtiön valikoimassa on useita materiaalin rivejä:

 • BERG (rock). Materiaali toistaa lohkojen asettamisen, käsin leikattu luonnonkivestä. Viivain on 6 värivaihtoehtoa, vaaleanharmaasta tummanruskeaan.
 • BURG (lukko). Tämän suuntaisen kehityksen perustana olivat muinaiset legendat, jotka kertoivat ritariristeistä. Materiaali luotiin linnoitusseinien ulkonäöltään, kiinteiksi ja kestäviksi. Kokoelmassa on 10 värivaihtoehtoa.
 • STEIN (kiven alla). Vanhoja hiekkakiviseinämiä esittävä paneeli on viisi värivaihtoehtoa.
 • Edel (jalo). Paneeleissa on epätasaisen kokoisten kivirakenteiden muuraus, hallitsija on valmistettu 5 värivaihtoehtoa, toistuen jaloisten kivirokojen - jaspisin, rodoniitin, kvartsin, onyksin ja korundin - värin.
 • STERN (tähti). Eri kokoisia realistisia näköisiä lohkoja, jotka on sovitettu toisiinsa. Kivenkuoren korkea tarkkuus on 6 värivaihtoehtoa.

Asennuslevyjen ominaisuudet

Deké-polypropeenista valmistetut julkisivupaneelit ovat teknisesti samanlaisia ​​kuin useimmat muovipinnoitusnäytteet - vinyyli, akryyli jne.

Näin ollen asennusolosuhteet ja erityisesti - lämpöerojen pakollinen noudattaminen - ovat yhtä tärkeitä Deke-paneeleille.

Tosiasia on, että jatkuva ihokarva, joka on tiiviisti koottu ilman aukkoja, alkaa laajentua ja mennä aaltoon kuumennettaessa. Joissakin tapauksissa naulan nauhojen mahdollinen tuhoutuminen - paneeleiden reunalla nauhat, joissa on pitkänomaiset reiät, jotka kiinnitetään alustalle nauloilla tai useammin ruuveilla.

Kotelon ulkonäön vaurioitumisen tai rikkomisen välttämiseksi tulee huomioida lämpötilaeroja - nämä ovat aukkoja kaikkien vierekkäisten pinnoituselementtien välillä. Erityisesti tämä ehto on merkityksellinen elementtejä varten, jotka tarvitsevat pituussuuntaista telakointia (esimerkiksi alkupalkki, J-palkki jne.).

Samoista syistä kynnet ja ruuvit eivät ole ajettavia / kierrettyjä. Päätä ja osaa pitkin jää noin 1 mm, jotta liikkeet muuttuvat mittojen mukaan. Kynsien nauhojen rei'illä on pitkä muoto.

Ruuvi on ruuvattu täsmälleen keskelle niin, että on olemassa pieni liikettä yhteen suuntaan. Ainoa tapaus, jossa tätä sääntöä rikotaan, on pystysuorien elementtien (esimerkiksi kulmapalkkien) asennus. Niille ylemmän reiän ruuvi on asennettu yläosaan niin, että osa ei putoa. Jäljellä olevat ruuvit on järjestetty yleisen järjestelmän mukaisesti.

lisälaitteet

Säännöllisten paneelien lisäksi pintojen asennukseen tarvitaan lisäosia. Komponentteja tai, kuten niitä kutsutaan myös, muita elementtejä, joita ilman on vaikea päällystää talossa (kuva alla):

 • Lähtölevy. Tämä on erikoiskisko, jossa on ura paneelien alapäälle.
 • J-nauhat. Se palvelee päällystysainetta tai mihin tahansa muotoutumiseen muille tasoille (esimerkiksi ikkunoiden avautumisen yhteydessä, se rajoittaa ikkunoiden kehystä ikkunayksikön puolelle).
 • Corner-profiili. Elementti, jota käytetään ulomman kulman leikkaamiseen. Kannen paneeleissa kulmaprofiilien asentaminen on paljon helpompaa, koska ne on asennettu kulmien päälle ja kulmakappaleen molemmille puolille. Tyypillinen ura, jossa paneelien sivut on lisätty, ei ole saatavana. Luotettavan asennuksen varmistamiseksi on kulmaprofiili, joka toimii kulmaprofiilin vertailupisteenä.
 • Jäitä. Käytetään kankaiden, ulkonemien tai muiden alueiden päätyosien koristeluun. Asenna se käyttämällä
 • Pohjalevy. Soveltuu sisätiloihin, rajoittimien kiinnittämiseen jne.
 • Etupaneelin profiili. Tukee tukipalkkia ikkunan tai oviaukkojen viimeistelyn aikana.
 • Sisäkulma. Tarjoaa koristella pinnan sisäkulmat.

Deke-julkisivupaneelien lisäelementtien luettelo on paljon lyhyempi kuin tavallisilla sivureunoilla, ja asennustekniikka on yksinkertaisempi ja selkeämpi, mikä on myös materiaalin etu.

Työkalujen valmistelu

Paneelien asennukseen tarvitaan tiettyjä työkaluja:

 • Ruletti, metallinen hallitsija, taittomittari.
 • Rakennustaso.
 • Ruuvimeisseli, ruuvimeisseli.
 • Pihdeillä.
 • Rautasaha pieni hammas, bulgaria.
 • Sakset metallille.

Tuuletettu julkisivu

Tuulettuva julkisivu on talon leikkausmenetelmä, jossa ulkokerroksen ja sisemmän kerroksen välinen aukko on vähintään 3 cm. Seinä, eriste ja vedeneristys.

Tällaisella iholaitteella on tärkeä ominaisuus - vesihöyry, joka on johdettu seinämateriaalien paksuudesta, on kyky vapaasti poistua eristeestä. Yksinkertaisesti sanottuna - on olemassa jatkuva mahdollisuus kuivata seinä ja eristys.

Tämän vaihtoehdon avulla voit lisätä kaikkien seinän paksuuden muodostavien materiaalien käyttöikää, mikä takaa eristyksen laadun. Julkisivupaneelien osalta tuulettuva julkisivu on tavallinen asennus, vaikka asennus on mahdollista ilman sitä suoraan puupinnoille.

Valikoima paneeleja ja niiden asennusta varten

Laatikko paneeleille on tukirakenne. Sen kokoonpanoa monimutkaistaa eristeen läsnäolo, joka on asennettava säleiden väliin. Siksi työhön valitaan materiaali, joka on helpoin käyttää ja riittävän vahva ja kestävä.

Perinteinen lautatyyppi on puupaneelien järjestelmä. Tämä vaihtoehto on sallittu, mutta vaatii suorat, kuivatut säleet, jotka on liuotettava antiseptisesti välittömästi asennuksen jälkeen, jotta vältetään rouhkimisen, muotin jne. Ilmeneminen.

Menestyvä vaihtoehto on metallisten laatikoiden rakentaminen. Metal-oppaita käytetään kipsilevyarkkeihin. Ne ovat suorat, sinkitty pinta estää syövyttäviä prosesseja, asennus ja säätö kone on paljon helpompaa kuin työskenneltäessä puupalkkeihin.

Joissakin tapauksissa yhdistää metalli- ja puupalikat, mikä sopii joskus monimutkaisiin pintarakenteisiin.

Asennusohje:

 1. Seinän puhdistaminen talon ulkopuolella, täydellinen pintavalmistus - kitti, kipsi (tarvittaessa), pohjamaali, pinnan kuivaus.
 2. Seinän merkintä tukielementtien - kannattimien tai suorien kiskojen alle.
 3. Laatikko-paneelissa on samanaikaisesti vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa olevat säleet. Siksi tarvittaessa asenna eristys on tarpeellista rakentaa laatikoita. Tarvitaan tukilistojen kiinnittäminen paneeleille sen yläpuolelle.
 4. Eristeen asennus tehdään ensisijaisen runkolevyn säleiden väliin. Eristeen päälle asetetaan kerros suojaavaa kalvoa.
 5. Kantaja on asennettu ensisijaisen soran nauhoihin. Sen paksuuden on oltava vähintään 3 cm, jotta tarvittava määrä ilmanvaihtoaukkoa saadaan aikaan. Pystysuoria nauhoja käytetään paneeleiden kulman ja sivujen kiinnittämiseen. Vaakasuorat toimivat tukipinnaksi aloitus- ja J-nauhoille, paneeleiden yläosille ja muille kankaalle.
 6. Vaakapalkkien korkeus vastaa paneelin korkeutta, pystysuorat palkit ovat puolet pituudestaan.

Päätehtävä kiinnitysvaiheen aikana on varmistaa, että paneelien mitat ja liuskojen väliset etäisyydet vastaavat samoja tasoja, joilla varmistetaan litteän tason läsnäolo, mikä mahdollistaa peittävän kudoksen oikean geometrian saamisen.

Paneelien kiinnittäminen

Paneelit kiinnitetään varren liuskoihin ottaen huomioon lämpötilan liikkeet, so. löyhästi ja rungon korkki ja osa noin 1 mm väliin. Oikein asennettu osa voidaan liikuttaa vapaasti vasempaan ja oikeaan asennusreikien leveyteen.

Ruuvin korkin on oltava halkaisijaltaan vähintään 10 mm, sen pituus on vähintään 30 mm. On mahdotonta itseporaa ruuveja, muista käyttää säännöllisiä asennusreikiä ja kokoonpanoja.

DIY-asennusohjeet

Asennustyöt suoritetaan peräkkäin:

 1. Aloituspalkin asennus. Raidan alempi piste määritetään, vaakasuora viiva vedetään pitkin tasoa, kaikki kulmikkaat aloitusliuskat asennetaan pitkin sitä ja tavalliset aloitusliuskat asennetaan niiden jälkeen.
 2. Sisäkaarimaailma, jos sellainen on mahdollista, voidaan tehdä J-nauhalla tai erikoistuneella sisäisellä kulmaprofiililla. Tätä tarkoitusta varten pohjalevy on esiasennettu hyllyllä nurkkaan niin, että paneelit tulevat uraan kulman yhdelle puolelle ja toisaalta ne kiinnitetään naulaliuskan päälle. Kun paneelit on asennettu, sisempi nurkka työnnetään pohjalevyn uraan ja peittää koneiden liitoksen.
 3. Taivuttaminen tapahtuu vain mahdollisessa suunnassa - vasemmalta oikealle ja alhaalta ylös. Ensimmäinen paneeli on leikattu, jotta saataisiin litteä sivuviiva, joka asetetaan aloituspalkin uraan, kohdistetaan kulmaan ja kiinnitetään ruuveilla. Seuraava paneeli työnnetään edellisen osan sivureunoihin alhaalta - aloituspalkkiin ja yläpuolelta kiinnitetään itsekierteittävät ruuvit. Siten se sopii koko sarjaan. Seuraavat rivit asennetaan samalla tavalla.
 4. Kehysikkuna ja oviaukot asennetaan samalla tavalla kuin kulmat. Rinteiden ja ikkunan (ovi) laatikon liittämiseen käytetään J-nauhaa.
 5. Rainan valmistuminen tehdään asentamalla J-nauha, joka muodostaa paneelien yläreunan.

Julkisivupaneelien asennus sisustukseen on yksinkertaista ja sitä voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten sinun tulee tutustua työjärjestykseen ja muistaa jatkuvasti tarve noudattaa lämpötilaeroja osien välillä, älä kiristä ruuveja pysähdyksiin.

Näiden vaatimusten täyttäminen mahdollistaa työn laadullisen laadun ja kiinteän ja tyylikkään tarkastelun talossa, jäljittelemällä kivityöt suhteellisen alhaisilla kustannuksilla.

Hyödyllinen video

Julkisivujen asennustekniikka Docke-yhtiön tuotteisiin:

Tee-se-itse-asennus etupaneeleihin

Talon on oltava kaunis, joten maan mökkien tulevat omistajat ajattelevat ulkoa hankkeen kehityksen alkuvaiheessa. Jos tiili, laatta ja kivi eivät ole varaa, ja sivuraide ja kipsi ovat jo väsyneitä. Jos haluat ylellinen ja edullinen viimeistely, mieti etupaneeleja. Niiden pinta jäljittelee kiveä: materiaalien välinen ero näkyy vain lyhyen matkan päässä. Julkisivujen asennus voidaan tehdä nopeasti ja ilman apua.

 • vesi tai normaalitaso;
 • romahtamaan;
 • hakasaha, pyörösaha tai sakset metalleille, bulgaria;
 • ruuvimeisseli, pora, ruuvimeisseli;
 • vasara.

Tarvittava työkalu paneeleiden asentamiseen

 • paneeli;
 • j vahvistamista;
 • alustavat tasot;
 • puiset tai metallilevyt laatikoille;
 • kynnet tai ruuvit;
 • eristyskalvot;
 • eristys (valinnainen).

Yleiset suositukset

On parasta pinnoittaa paneelit nollan lämpötilaan. Tällöin säleiden ja sisävuoren väli jää jäljelle 5 mm. Jos työskentelet alle nollan lämpötilassa, rako nostetaan 10 mm: iin, jotta vältetään muodonmuutos kesällä. Materiaali varastoidaan lämpimään huoneeseen ja toteutetaan osissa talviasennukseen.

Jotta kosteus ei pääse ikkunoiden, ovien ja aukkojen välisten paneelien väliin, ne peitetään tiivisteellä.

Jalustan viimeistelyä varten on parempi valita erikoispaneelit, koska se vaikuttaa enemmän sulaveteen ja lämpötilaeroihin. Kahden erilaisen päällystetyypin risteyksessä aseta reunus. Jos kiinnität elementtejä puupaneeleihin, muista käsitellä niitä sienen, kosteuden ja tulen koostumuksella. Lisäksi et voi käyttää puuta, kostutettuna yli 15-20%.

Puiset ja metalliset laatikot ovat hyviä ja huonoja. Puu on kätevämpää työhön, mutta on vaikea löytää täysin sileitä säleitä, saatat joutua tekemään ne itse. Raudan runko on tasaisempi ja kestävämpi, mutta ei ole kovin kätevää kierrä ruuvit siihen ja jos sitä ei tehdä oikealla kulmalla, tuuli voi löystyä.

Älä unohda seinän ja vuorin välistä tuuletusta, se pidentää viimeistelyaineiden käyttöikää ja eristystä.

Asenna paneelit puhtaaseen seinään ilman jälkiä muotteja tai hometta. Epäsäännöllisyys voi olla kiinteä kotelo, vain tämän täytyy tarkistaa kaikki pinnat.

Paneelien ja komponenttien laskeminen

Jotta ymmärtäisit kuinka monta paneelia tarvitset, laske seinien kokonaispinta-ala, vähennä ikkunoiden ja ovien pinta-alaa. Lisää tulokseen 10-15%, riippuen talon ympärillä olevista kulmista. Lähtötaso lasketaan rakennuksen ympärysmitta, plus 5% päällekkäisyyksistä. J-elementit - kulmat ja aukot pitkin. Kaikki tämä kerrotaan 2: llä. Paneelin kiinnitys suoritetaan 5 kynällä, kuluu 4 kulmassa, keskimäärin 10 aloitus- tai aloituspalkissa.

Ohjeet askeleille

 1. Ennen työn aloittamista tehdään merkinnät, koska vinoon kiinnitetyt paneelit eivät näytä siistiltä.
 2. Julkisivuon on kiinnitetty vedeneristyskalvo. Seuraavat vaiheet riippuvat paneelin valmistajasta, lue huolellisesti ohjeet, jos et aio eristää tilaa, voit heti asentaa metalli- tai metallikotelon. Jokainen valmistaja suosittelee eri kokoisia kiskoja, joten tarkista ohjeiden mukaan.
 3. Kiinnitä pystysuuntaiset pystysuorat letkut 50x50 mm. Jäljelle jäänyttä viimeistelyä varten, aseta lamellit 10 cm: n etäisyydelle talon kulmasta.
 4. Tarvittaessa lamellien väli täyttyy eristyksellä.
 5. Kiinnitä metallikotelo 25x25 mm levyjen asentamiseen.
 6. Asenna alkupalkki ennalta tehtyyn merkintään. Se on kiinnitettävä kynsillä tai ruuveilla 30 cm: n välein, 5-6 mm on jätettävä laatikon ja palkin väliin, jotta vältytään vuotoilta, kun lämpötila muuttuu.
 7. Kiinnitä J-profiili rakennuksen kulmissa, asennusvaihe - 15-20 cm.
 8. Etupaneeleiden asennus suoritetaan vasemmalta oikealle ura- ja uraelementtien sijainnin mukaan. Seinät on leikattu vuorotellen, jotta kosteutta ei pääse työn loppuun. Jokainen seuraava rivi on asennettu siirtymällä puoleen tai kolmasosaan elementtien koosta. Tämä edistää parempaa istuvuutta ja luonnollista ulkonäköä.
 9. Äärimmäiset paneelit on leikattu vasemmalla puolella, mutta jäljellä on yli 30 cm. On parempi laskea tämä etukäteen, jotta elementit leikattaisiin välittömästi vastaavasti. Leikkaa paneelit siten, että kuvion eheys säilyy. Aloita leikkaamalla elementtejä rei'ityksestä.
 10. Kynnet tai ruuvit kiertyvät täsmälleen erityisen reiän keskellä. Ei ole suositeltavaa tehdä niitä itse, paneeli saattaa haljeta. Jos ei ole ulospääsyä, poraa reikä huolellisesti ja korjaa se sitten. Ruosteen ulkonäön välttämiseksi valitse galvanoitu tai alumiininen kynsi, jossa on 6-8 mm: n salattu korkki ja jalkahalkaisija 3-4 mm. Kiinnitysvaihe on 40 cm. Tärkeää: Älä kierrä kiinnittimiä päätyyn, jätä 1 mm, koska lämpötilan muutokset johtuvat levyt laajentuvat ja supistuvat, joten muodonmuutos on mahdollista.
 11. Kun julkisivupaneelien asennus talon yhteen seinään on päättynyt, j-profiili kiinnitetään yläosaan niin, että kosteus ei kuulu rakenteen alle.
 12. Suorita erityisten osien kiinnitys talon, ovien ja ikkunoiden aukkojen kulmiin. Älä unohda sitä, että päästään eroon ylimääräisen veden seinästä.

Seuraa tarkasti kaikkia sääntöjä loppuun talon pitkään pysyi rehellisesti. Etupaneeleja ei ole vaikea koota omilla käsillä, mutta aloitus ei ole helppoa kehyksen tasaamiseksi. Osta rakennusmateriaaleja vain tarkistetuilta toimittajilta ja tarkista tavaroiden laatu, sillä Venäjän markkinoilla on monia huonolaatuisia tuotteita. Kysy erikoisfoorumeista ja laske esineiden määrä. Onnistunut rakentaminen.

Etulevyn asennus itsestään

Ei jokainen asunnonomistaja salli taloudellisen tilansa korottaa talon kivi- tai koriste-tiilillä. Asia ei ole vain materiaalien kustannuksella, vaan myös monimutkaisuudesta ja korkeista asennuskustannuksista. Lämpimistä ja talon esteettisemmän ilmeen ansiosta on erityisiä etupaneeleja. Tällaisilla paneeleilla on monia etuja, kuten alhainen hinta.

Esimerkki julkisivujen käytöstä

Hyvä esimerkki siitä, miten julkisivu näyttää paneelien asennuksen jälkeen

Suurin etu on helppo ratkaisu kiinteistön ennallistamiseen. Paneelit ovat hyvin yksinkertaisia ​​tuotteita, jotka ovat tulleet suosituksi niiden ulkoisten ominaisuuksien ansiosta. He voivat muuttaa tavallisen rakennuksen kauniiksi ja hyvin hoidetuksi taloksi.

Ero julkisivujen, tiilien ja kivien välillä

Ensimmäinen asia, johon sinun pitäisi kiinnittää huomiota on hinta. Julkisivupaneelit ovat laadukkaita ja halpoja polymeerejä. Tällaisten paneelien tuotanto on paljon halvempaa kuin julkisivu- ja koristekivien valmistus.

Edessä olevat FineBer-paneelit

Front Docke-R-paneelit

Etupaneelin väri

Erilainen asennusmenetelmä. Jos paneeleissa on tarpeeksi kiinnittimiä ja ruuveja, tarvitaan paljon enemmän tiiliä ja kiveä varten. Kivet ja tiilet asetetaan paljon kauemmin, koska niiden asennuksen erityispiirteet ovat sementtiä, hiekkaa ja vettä. Lisäksi kivet on räätälöitävä toisiinsa. Paneelit asennetaan esiasennetulle kehykselle. Niiden alla voidaan asentaa erilaisia ​​mineraalivillan ja vaahdon eristeitä.

Mitkä ovat paneelit?

Ensinnäkin paneelit keksittiin paitsi keinona koristella rakennuksen julkisivua, mutta myös keinona piilottaa lisäeristys. Niiden tärkein etu - paneelin ja seinän välissä olevaan tilaan, jossa on runkorakenne, voit mahdollisesti asettaa eristyksen kerroksen.

Piirakka- ja julkisivupaneelit

Toisin kuin koristekivet ja tiilet, tämä julkisivujen parantamismenetelmä lämpenee edelleen ja voit säilyttää lämpöä rakennuksen sisällä. Lisäksi, kuten jo mainittiin, paneelit ovat erittäin helppoja asentaa henkilökohtaisesti ilman kolmannen osapuolen laitteiden, materiaalien ja ihmisten käyttöä.

Julkisivujen etuja

Tämä tapa viimeistellä julkisivu luotiin halpana vaihtoehtona. Lisäksi on paljon helpompaa ja nopeampaa asentaa tällainen julkisivu ja siihen liittyvät rakenteet kuin laatoituksen, tiilien ja muiden materiaalien julkisivu. Lisäksi muovi, josta tuotteet on valmistettu, on kestävä.

Huomautti myös mukavuutta ja käytön aikana. Tällainen julkisivu on helppo puhdistaa vedellä letkusta. Lisäksi tämä menetelmä julkisivun viimeistelyn avulla voit samanaikaisesti lämmittää rakennuksen itse. Käytetään lisäkomponentteja tai erikoispaneeleja.

Merkittävä etu polymeeripaneeleista - mikä antaa minkä tahansa muodon ja visuaalisen suunnittelun. Paneelit on maalattu eri materiaaleista - puusta, samoista tiilistä ja kivistä. Tämä on niiden monikäyttöisyys.

Tärkeintä ei ole pelkästään paneelien haluttomuus vaan myös niihin liittyvät materiaalit. Työ vaatii vähäisiä materiaaleja ja voimaa. Puutteista voidaan tunnistaa joidenkin tuotteiden herkkyys mekaanisille vaurioille. Toinen haittapuoli - vaurion tapauksessa on yksi julkisivuominaisuuksista, sinun ei tarvitse vain korvata asiaa, vaan myös koko julkisivun purkaminen. Kuitenkin se on paljon parempi ja halvempi kuin korvata ja korjata julkisivu luonnonmateriaaleista.

Esimerkki julkisivujen viimeistelystä

Paneelit jäljittelevät tiilimuurausta

Paneelien asennusohjeet

Ennen kuin asennat etupaneelit, sinun on valittava materiaali, josta ne valmistetaan, muoto ja muoto. Valmiste on lisäksi hankintaan tarvikkeita (ruuveja, tappeja) ja työkaluja (ruuvitaltta, hiomakone, ruuvitaltta). Täällä on tärkeä etu kuin tiili ja kivi - ei ole tarvetta hankkia sementtiä, hiekkaa.

Lisäksi paneeli ei voi vain koristella rakennuksen seiniä, vaan myös perustaa. Rakennus näyttää vahvalta ja samalla tyylikäs monoliitti.

Julkisivutyökalut

Seuraavaksi sinun tulee tehdä alustavia mittauksia talosta itsellesi. Tämä on välttämätöntä, jotta voidaan määrittää paneelien kvadratuuri, likimääräinen määrä ruuvien ja napojen määrästä. Mittausten jälkeen olisi parasta piirtää levyjen likimääräinen sijainti, itse kehyksen luominen. Tämä on yleinen työohjelma talon tulevan julkisivun asennusta varten.

Julkisivujen laskeminen

Kaavamaisesti valmiste on seuraava:

Paneelien asennuksen tärkein sääntö on seurata järjestelmää. Ensimmäinen kerros, ensimmäinen sijoitettu paneeli on tärkein osa. Jos se on asennettu väärin, koko rakenne on tehtävä uudelleen. Jokaisen paneelin asennuskulman määrittämiseksi on käytettävä tasoa. Näin ollen on mahdollista välttää epätasaisia ​​muurauslevyjä.

Julkisivujen tyypit

Julkisivupaneelit: erilaiset materiaalit ja lajikkeet

Valitse itsellesi materiaali, josta paneelit tehdään. Tänään, lukuun ottamatta polymeeripaneeleja, on metalli, kestävämpi. Samalla muovi säilyttää lämpöä paremmin. Tässä vaiheessa ratkaistaan ​​myös julkisivun ulkonäkö. Paneelit voidaan stilisoida puuksi, koristeeksi tiiliksi, kiviä ja paljon muuta. Suunnittelupäätökset ovat suuria.

Polystyreeni- tai styroksipaneelit

Sivuraide kipsin alla

Nämä ovat suosituimpia ja suosittuja paneeleja. On olemassa tiettyjä eroja paitsi materiaalissa, myös itse julkisivujen asennuksessa. Jokainen tulevaisuuden julkisivu näyttää erilaiselta.

Metallivasarat

Kaikki alkaa samalla tavalla: materiaalit valmistellaan, tuleva rakennelma piirretään kaavamaisesti, asennus suoritetaan. Profiilit asennetaan vedetyn järjestelmän mukaisesti kulmassa, joka on 50 cm: n välein talon pohjaan. Laakeriprofiilit on kiinnitettävä tukilevyillä.

Metallipidike: kiinnitys alumiinirunkoon

Poista häiritsevät elementit rakennuksen julkisivulta

Pystysuoran profiilin asentamisen jälkeen on välttämätöntä asentaa poikittaiset laipiot. Tarvitset molemmilla puolilla paneelia, jotta jalka kiinnitetään profiiliin. On heti valmiita kehyksiä, mutta tällaisilla rakenteilla on selvä haitta - ne on kiinnitettävä suoraan talon seiniin. Jos seinä on valmistettu vaahtobetonista, tällainen kehys voi romahtaa. Kehystä ei myöskään suositella asennettavaksi silikaattilakalle. Punainen tiiliseinät eivät myöskään sovi valmiiseen kehykseen. Lisäksi tällaiset mallit ovat kalliimpia kuin omat kädet.

Pystysuorien telineiden asennus vaakasuorassa profiilissa

Kohdista metallikehys pystysuoraan ja vaakasuoraan

Laitamme lisää pystysuoria telineitä sivulle (suositeltu koko 40-60 cm)

Yleisimmät metalliprofiilien kiinnitys toisiinsa

Liitekehys

Kun laipat on asennettu, eri tyyppisiä eristys voidaan sijoittaa tuloksena oleviin suorakulmiin.

Eristyslevyjen asettaminen

Minvatu voidaan asentaa suoraan suspensioihin

Eristyskerros suljetaan tuulihöyrysulkukangalla.

Kun eristys on asennettu, paneeli voidaan kiinnittää runkoon. Jokaisessa paneelissa on reikiä ruuveille. Näin voit peittää saumat ja häiritä julkisivun ulkonäköä.

Metal Siding Kit

Kaavamaisesti asennus näyttää tältä.

Vaihe 1. Talon kartasto ja paneelien tuleva kehys.

Vaihe 2. Rakennuksen puhdistaminen tarpeettomista koristeelementeistä.

Vaihe 3. Ulkovarren valmistus rakennuksen seinämissä tai valmiin asennuksen.

Vaihe 4. Laskuveden, käynnistyslevyn ja ensimmäisen rivipeilin asennus. Oikean kulman määrittämiseen käytetään tasoa.

Kiinnitä koukku ruuveilla enintään 40 cm: n välein

Liuskat asetettu päällekkäin

Ulkoreunojen asennus

Kiinnitä sisäkulma

Aloitusprofiilin asennus

Kierrä ruuvit reikien keskipisteeseen, tarkista asennustiheys ja siirrä palkkia hieman oikealle ja vasemmalle

Jalkaosien asennus ikkunoihin

Ikkunaprofiilin kiinnittäminen

Vaihe 5. Asenna seuraavat rivit, joita seuraa asennus kehykseen.

Ensimmäinen paneeli napsahtaa alustalevyyn ja kiinnitä ruuveilla laatikkoon

Aseta seuraava paneeli edellisen osan lukitusosaan ja toista asennus

Vaihe 6. Viimeistelypalkin, valonheittimien ja koristeelementtien asennus.

Viimeistelyprofiilin asennus

Viimeisessä paneelissa tehdään reikä rei'illä, napsauta paneeli viimeistelyprofiiliin

Tulevaisuudessa jokaiselle paneelityypille tallennettiin samanlaisia ​​elementtejä asennuksesta. Tämä on myös paneelien plus - niiden asennus on samanlainen, joten voit helposti oppia kuinka asentaa julkisivu.

Metalliosa on hyvä vaihtoehto kesämökille ja yhden tarinan taloon. Tällaiset levyt toistavat täysin puun vaikutuksen. Lisäksi tuotteet jalostetaan täydellisesti ilman tarpeettomia työkaluja. Helppo hoito - pese talon saastunut osa vedellä.

Lataa tiedosto. Metallipidikkeen asennus

Koristeelliset laattapaneelit (klinkkeri)

Suhteellisen uusi materiaali, joka antaa esteettisen ulkoasun julkisivulle ja talon lämmittämisen samanaikaisesti. Tällaisilla paneeleilla on kaksi komponenttia - eristeen pohja ja ulkopinnoite. Pinnoite voidaan suunnitella mihin tahansa materiaaliin - tiiliin, kiviin jne.

Tällaiset paneelit asennetaan hyvin nopeasti, yksinkertaisen tavan takia. Tarvitset lasta, rakennusliimaa, valmistettu kehys asennettavaksi. Viimeksi mainittu ei ole välttämätöntä, koska tällaiset paneelit voidaan kiinnittää välittömästi seinään. Kehys on tarkoitettu asennettavaksi eristyksen lisäkerrokseksi.

Paneelit asennetaan seuraavasti: - Rakennusliiman liuos asetetaan lovettuun lastalla. Laastin osalta kukin laattojen valmistajista ilmoittaa asennuksen edellyttämät mittasuhteet. Liimaa levitetään tuotteeseen, jota käytetään ulkoseinään tai kehykseen. Tämän jälkeen paneeli sammuu kolmen minuutin kuluttua, ja se kiinnittyy jälleen pinnalle. Tämä menetelmä on tarpeen adheesion lujuuden lisäämiseksi.

Elementit kiinnitetään liimalla

Asennustaso tarkastetaan tasolta

Paneelin liitosten välissä voi olla kiinni rakennusliimasta, ja lisäkestävyyttä varten paneelit kiinnitetään ruuvilla. Tällaisten paneelien ainoa haittapuoli on niiden korkea kustannus. Sen sijaan saat kauniin julkisivun, mutta myös lämmin kotiin.

Todennäköisesti tämä on paras vaihtoehto paitsi parantamaan rakennuksen julkisivun ulkonäköä, myös eristämistä. Tällaiset paneelit näyttävät houkuttelevimmilta, koska ne ovat erilaisten materiaalien ja tuotteiden muodossa. Talo voi muuttua kiven linnoitukseksi.

Lisäksi, jos jompikumpi julkisivun osista on vaurioitunut, koko rakennetta ei tarvitse purkaa. Riittää valita oikea kokoinen paneeli, poistaa vaurioitunut ja asentaa uusi.

Tärkein suositus on asentaa lämpimään kauteen, koska liima ei ehkä kovete kovin alhaisissa lämpötiloissa, eikä koko rakenne ole tiukasti kiinni seinään. Jokainen valmistaja ilmoittaa pakkauksessa, mihin ilmalämpötilaan se on oikein kiinnittää paneeli.

Video - Asennus, lämmöneristystermopanelit

Video - Julkisivujen termopanelien (PPU) asennus klinkkerilevyillä

Fiber sementtipaneelit kipsiin

Tällaisilla tuotteilla on useita etuja verrattuna muihin:

 • näiden tuotteiden paino on vähäinen, seinillä ja kehyksellä ei ole kuormitusta;
 • korkea lämmöneristys. Lisäksi voit asettaa eristyksen kehyksen ja paneelin väliin;
 • hyvä lauhteenpoisto. Tällaisen julkisivun seinät näyttävät "hengittävät".

Tällaiset paneelit eivät kuitenkaan ole ilman haittoja. Tärkein niistä on hauraus. Tuotteet, joihin liittyy mekaanisia vaurioita. Samanaikaisesti yhden paneelin korvaaminen merkitsee koko kehyksen käsittelyä.

Sivuraide kipsin alla

Kuituseippopaneelien ominaisuudet

Edut voidaan myös osoittaa asennusmenetelmästä. Tällaiset paneelit asennetaan samalla tavoin kuin edellä mainittu metalliset sivuraide.

Kuidun sementtipaneelien asettelu tasaisella pinnalla

Kuituseinän sementtiliitoksen asennus

Askel askeleelta, koko asennus näyttää tältä:

 • Asennuspaikka on valmis. Julkisivu on puhdistettava ja purettava häiritsevä sisustus;
 • luodaan asennuskaavio. Järjestelmä on välttämätön materiaalien hankinnan jatkosuunnittelua varten, jotta voidaan laskea tarkasti paneeleiden, lisäelementtien ja kiinnikkeiden määrä;
 • kehys on tehty. Se voi olla puinen tai profiili. Kehystä voidaan myös ennakoida. Pystytelineet on asennettava 50 cm: n etäisyydelle toisistaan. Niiden välissä - poikittain;

Kehys paneelin alla

Kuva - paneelien asennusprosessi

Asennus puurunkoon

Paneelien asennusprosessi

Video - Asennusohjeet julkisivuille

Puupinta

Ehkä yksi kalleimmista paneelityypeistä, mutta kaunein. Paneelit on valmistettu puristetusta sahanpurusta, jota käsitellään erikoisratkaisuilla lujuutta ja kestävyyttä varten. Jos et kuitenkaan huolehdi tällaisesta julkisivusta säännöllisesti (kaksi kertaa vuodessa), se tulee nopeasti käyttökelvottomaksi. Lisäksi tämä viimeistelymenetelmä sopii vain yhden kerroksen taloon, koska paneelit ovat raskaita, runko ei kestä.

Samoin kuin metallisivurakenteissa, puupaneelit asennetaan valmistettuun kehykseen. Asennusmenetelmät ovat identtiset:

 • kehys on valmistettu puupalkkeista. Mutta on mahdollista asentaa metalliprofiilista suunnittelun helpottamiseksi. Ensimmäinen jalusta on asennettu suorassa kulmassa rakennuksen pohjaan ja loput puolen metrin kuluttua rinnakkain. Niiden välissä seisot on asetettu;

Järjestelmä puiset laatikot sivuraiteelle

Seinäpaneelitalo

Puuverhous tekniikka

Puuviilaus sisustukseen

Edellä olevat paneelit voidaan korvata pidemmillä. Tällaisten paneelien etu - ne kiinnitetään välittömästi seinään peräkkäin peräkkäin. Tällaisten tuotteiden pituus on 6 metriä. Tämä on nopeampi asennusmenetelmä. Mutta julkisivun tekemiseen tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Yksi henkilö ei selviydy tällaisesta työstä, koska paneelit voidaan asentaa väärin.

Paneelin tarpeettoman osan katkaisemiseksi on suositeltavaa käyttää hiomanauhaa. Se selviytyy tällaisesta tuotteesta nopeimmin ja katkaisee osan paneelista sujuvasti.

Tällaisten tuotteiden monimutkaisuus on niiden massa. Asennuksen yhteydessä on hyvä soittaa avustajaan. Joten prosessi on optimaalisesti nopea ja oikea.

Asennuksen jälkeen puinen julkisivu peitetään maalikerroksella

PVC-paneelit

PVC sivuraide on helpoin ja halvin tapa leikata rakennuksen julkisivu. Tällaiset paneelit ovat suosittuja useista syistä: asennuksen helppous; alhaiset kustannukset; Valtavat värivaihtoehdot. Puutteiden joukossa on syytä huomata, että tällaiset paneelit on tehty muovista ja mikä tahansa julkisivu näyttää muovilta, jopa kauimpana etäisyydeltä.

Tällainen paneeli asennetaan vaakasuoraan. Työ vaatii rakennetta tai muuta veistä. Lisäksi tarvitaan rei'itys. Tarvitset myös tason määrittämään paneelien kulman sekä vasaraa kynsien ajamiseen.

PVC-paneelien asennusvaihe on talon alustava tarkastus. Ensimmäisen rivipeilin sijainti on tarpeen määrittää. Uuden rakennuksen tapauksessa on suositeltavaa asentaa paneelit säätiön alusta. Myös PVC-paneelit voidaan asentaa vanhan viimeistelyn ensimmäisestä rivistä.

Seuraavaksi sinun on asennettava alkuperäinen kehys, nimittäin: kulmat, sekä ulkoiset että sisäiset, vyönauhat, ensimmäiset nauhat paneelien kiinnittämiseen. Asennus alkaa kulmilla. Niiden ja rungon välinen rako ei saa olla yli 6,5 mm.

Keskeisin vaihe, jossa koko julkisivun myöhempi kohtalo riippuu, on ensimmäisen paneelilevyn asennus. On tärkeää, että ensimmäinen kiinnitysnauha asennetaan mahdollisimman oikein, koska itse paneelin kiinnitys riippuu siitä. Jos nauha asetettiin tasaisesti, paneeli on tasainen.

Ikkunoihin ja oviin on asennettava leikkuulaudat, vuoraus ja vuori. Ja valmistuneiden vaiheiden jälkeen kaikkien muiden julkisivujen rivien asennus alkaa. Yläpaneeli työnnetään profiiliin ja vasarataan kynsillä, mutta ei kokonaan. Paneelien välissä on oltava 0,4 cm: n välein ja muiden osien välillä - enintään 6 mm. Epäsuoran päällekkäisyyksien välttämiseksi on suositeltavaa asentaa paneelit puoleen tehtaan merkistä. Joten liitokset eivät näy etupuolelta.

Julkisivupaneelien asennusjärjestys

Paneelien asennuksessa on muistettava, että tuotteiden osat on katkaistava. Tätä varten käytetään rakennusveitsiä. Viivaimesta ja tasosta tarvitaan myös tarkemman kulmamittauksen ja tuotteen suoraa viivaa varten. Piirrämme viivaa paneelista paikassa, jossa haluat leikata kappaleen, viedä varovasti useita kertoja veitsellä. Plus muovia - se on ihanteellinen tällaisiin manipulointeihin.

On erittäin varovainen, koska mekaaniset vauriot ovat hyvin näkyviä tällaisessa materiaalissa.

Tällaiset paneelit ovat eniten kysyntää, koska ne ovat helppokäyttöisiä ja edullisia. Lisäksi PVC-tuotteet on asennettu rakennuksen eri korkeuksiin, koska ne ovat erittäin kevyitä. Tällaisten paneelien asennus on yksinkertainen eikä vaadi paljon aikaa.

Viimeinen vaihe on paneelien yläreunan asentaminen. Ylimmäiselle riville tarvitaan vain koko paneelit. Lisäksi viimeinen paneeli suljetaan erityisellä profiililla veden virtausta varten.

Video - Asennus maanpinnalle

Yleiset suositukset

Jos kiinnität huomiota asennusmenetelmiin, silloin ei ole olennaisia ​​eroja. On olemassa tiettyjä vivahteita, jotka kannattaa harkita asennettaessa paneeleita itse:

 1. Pohjakerros on tärkein. Tarkasti asetettu tai asennettu paneeli takaa oikean ja onnistuneen työn. Epäasianmukainen asennus todennäköisesti korvaa koko rakenteen.

Kiinnikkeen ensimmäisen paneelin asennus ja profiililukon oikea kytkentä

Puinen runko sivulle

Helpoin tapa lämmittää

Rakennetaan liitoslevyjä pitkin

Julkisivut

Tämä on se, mitä henkilö tarvitsee tietää, onko hän päättänyt asentaa paneelit itse. Prosessi ei eroa teknisestä monimutkaisuudesta. Sinun on toimittava huolella ja huolellisesti saavuttaaksesi halutun tuloksen.

On suositeltavaa käyttää korkealaatuisia tuotteita ja materiaaleja, koska tällaiset komponentit kestävät yli kymmenen vuotta. Huonolaatuiset paneelit heikkenevät jopa julkisivun asennuksen aikana.

Vertailu eri paneeleihin

Jokaisen julkisivulevyn tyyppisiä etuja ja haittoja on. Kaikilla on vahvuuksia ja heikkouksia.