Kuinka löytää kasvihuone maailmassa?

Yksityisten talojen ja maa-alueiden omistajilla on mahdollisuus rakentaa kasvihuone, jossa ei ole mahdollista vain sadonkorjuuta, vaan koko vuoden ajan. Mikä voisi olla herkullisempaa kuin tuore kurkku tai mehukas kypsä tomaatti, poimitaan suoraan puutarhasta? Päätöksestä kasvihuonekaasujen rakentamiseksi sen toteuttamiseen saattaa kestää jonkin aikaa hyvää satoa puutarhasta, joten on tärkeää ottaa huomioon kaikki tarvittavat vaatimukset tälle rakennukselle.

Mitä ohjaa?

Joten päätös kasvihuoneen rakentamisesta sivustolle on jo pitkään ollut kypsä, on aika käsitellä tätä asiaa nimenomaan eikä lykätä sitä. Ensinnäkin on tarpeen määrittää paikka, jossa kasvihuone sijaitsee. Paikan valinta on erittäin tärkeä asia, tulevien sadon laatu ja määrä riippuu suoraan tästä. Kasvihuoneen suunnittelussa on tärkeää ymmärtää, kuinka se voidaan sijoittaa oikein suhteessa kardinaaliin, rakennuksiin ja asuinrakennukseen.

Ennen työn aloittamista on tutkittava sen sivuston ominaisuuksia, johon rakennetta on tarkoitus rakentaa. Kasvihuone olisi asennettava siten, että kasvit saavat suurimman määrän auringonvaloa, mikä on niin tärkeää elintärkeän toiminnan kannalta. Oikea suuntaus maastossa tekee lopullisen valinnan, ja rakentaa kasvihuone sopivimmalle paikalle tähän.

Maisema-ominaisuudet

Aloitusrakentaminen, monet puutarhurit ja puutarhurit virheellisesti valita paikan lopussa sivuston, mikä ei ole aivan totta. Asiantuntijoiden mukaan rakentamisen pitäisi alkaa kaukana kotoa, joten kun tiivistät viestinnän, voit käyttää vähemmän aikaa ja rahaa.

Ennen työn aloittamista on tutkittava maiseman erityispiirteitä ja selvitettävä pohjaveden korkeus, koska sato riippuu siitä. Jos pohjavesi on erittäin korkea, rakennuksesta voi tulla tulvia. Suuri määrä ylimääräistä kosteutta heikentää myös istutettuja kasveja, koska ne rikkovat sammalta. Siksi on tärkeää tutkia pohjaveden kartta ennen rakentamista.

Jos osoittautuu, että kasvihuone sijaitsee tarkalleen paikan päällä, jossa on runsaasti vettä, eikä ole muuta paikkaa, on tarpeen ennalta rakentaa säätiö. Tämä ongelma voidaan ratkaista myös kasvihuonekaasupäässä viedyillä ojituksilla.

Jos valinta päättyi perustuksen perustamiseen, voit tehdä kaksi vaihtoehtoa: laatta ja kasa.

Helpoin tapa tehdä pohjalevy tästä:

 • kaivaa kaivo, jonka syvyys on enintään 0,3 metriä;
 • hiekkakerros kaadetaan kaivon pohjalle ja tasataan;
 • asettaa muottiin;
 • vedeneristys;
 • murskatut tai metalliset sauvat valmistetaan vahvistamiseen.

Voit luoda pile-pohjan, poraa reikiä, kaivaa soraa, aseta paalut, kiinnitä puumateriaalit ja kaada betonia. Betonin kovettamisen jälkeen paalut yhdistetään metalliputkella.

Jos valinta laskeutui paalusäätiölle, sinun pitäisi tietää, että sen alapuolella on ilmakerros, joten se asennetaan, jos kevätkestävä kasvi on suunniteltu. Jos sivustolla on kaltevuus, tällainen säätiö on ihanteellinen, koska helpotus tasoitetaan.

Jotta suuria määriä vettä ei pääse kertymään maaperään, asennetaan viemäröintijärjestelmä, joka koostuu seuraavista:

 • valuma-alue;
 • erityiset kanavat ylimääräisen nesteen poistamiseksi;
 • kuivatuskansi.

Suosituksissamme voit tehdä hedelmällisen alueen ja ongelmallisen maaperän.

Maaperän laatu

Hyvän sadon saamiseksi maaperän laatu on ensisijainen rooli, joten sinun on tehtävä reikä maahan tontilla, jotta ymmärrät millainen maa on yläkerroksen alla. Usein puutarhurit joutuvat kohtaamaan, että maa ei ole täysin sopiva korkeiden saantojen saamiseen. Tuloksena on, että maan yläkerrosten alla on savi. Koska savi ei kulje hyvin vettä, kerääntyy vettä jatkuvasti juurtumisesta.

Paras vaihtoehto olisi, jos valituilla alueilla on hiekkaa. Jos alueella on savi, sinun pitäisi kaivaa oja, joka sopii kasvihuoneen kokoon, kaada soraa siihen ja ripotta hiekkaa päälle. Topokerolle käytetään hedelmällistä maata.

Kirjanpito valo

Kasvihuoneeseen valittaessa otetaan huomioon alueen valaistus ja rakenne on järjestetty kahteen suuntaan kalliopisteistä

 • pohjoisesta etelään;
 • idästä länteen.

Useimmiten puutarhurit käyttävät toista vaihtoehtoa, tässä tapauksessa auringon valaistus on korkein. Kasvihuone on asennettava niin, että taimet saavat eniten valoa, varsinkin aamulla aamuyöllä. Aamusta keskipäiväiseen aikaan auringon säteet lämmittävät kasveja hyvin, mikä luo suotuisan ympäristön fotosynteesiin. Tämä on aika, jolloin auringon säteet tuovat suurinta hyötyä taimille.

Tällä järjestelyllä voit hoitaa kasveja ja saada satoa ympäri vuoden. Jos kasvihuone sijaitsee pohjoisesta etelään, sitä ei tule käyttää ympäri vuoden, koska valaistus on tässä tapauksessa epätasaista. Kasvihuoneilmiöt on asennettava aurinkoisin paikkoihin, jotta säteet eivät jää kasvihuoneeseen niin kauan kuin mahdollista. Aamuvuodot ovat erityisen tärkeitä, muuten kasvit voivat jäädyttää ja lopettaa kasvun.

Läheisyys kotiin ja viestintään

Kun rakennat kasvihuone, harkitse etäisyyttä siitä taloon ja viestinnän. Jos aiot rakentaa kasvihuonekaasua sadon aikana keväästä syksyyn, rakennusten ja viestinnän läheisyys ei ole suuri rooli. On välttämätöntä jättää tarvittava tila niin, että olisi helpompaa lähestyä kasvihuoneita puutarhavarret, kauhat, letkut. On tärkeää, että kasteluvesi on lähellä.

Jos aiot kasvihuone, joka toimii ympäri vuoden, etäisyys on suuri rooli. Ympäri vuoden kasvihuoneet varustavat järjestelmän lämmitykseen ja kasteluun. Kulutushyödykkeiden kustannukset ja niiden asennusajankohta riippuvat siitä, kuinka läheinen viestintä tehdään. Kun asennat putket paikoilleen, ota huomioon, miten se tehdään oikein, jotta rakennukset, puut ja pensaat eivät häiritse. Kun rakennat säätiön, sinun on välittömästi asetettava vesiputki, jotta voit säästää materiaalia ja aikaa sen asennukseen.

Vesihuoltojärjestelmää asennettaessa voit helpottaa kasvihuoneessa tapahtuvaa työtä ja asentaa kasteluun. Rakennuksen alkuvaiheessa tulisi harkita polkuja ja kulkuväyliä. Jos noudatat kaikkia suosituksia, saat suurimman mahdollisuuden työstä merkityksettömin kustannuksin.

Tuuli ja märkä suoja

Mikroilmasto sen sisällä riippuu siitä kuinka hyvin kasvihuone sijaitsee. Sinun ei pitäisi sijoittaa kasvihuone rakennusten välillä, koska tässä kappaleessa tulee olemaan jatkuvaa luonnosta. Tuulen virtaus voi merkittävästi muuttaa lämpötilaa kasvihuoneessa, keskimäärin se voi laskea 5 asteella.

Jotta rakennetta ei voi jäähtyä voimakkailla tuulilla ja luonnoksilla, sinun pitäisi:

 • paikka rakentamaan varren puolelle;
 • hoitaa pensasaidat, istuttaa riviä tai korkeita pensaita;
 • rakentaa suojaustarkkuus;
 • tarjoavat tiloja.

Suojakalvon pystyttämiseen ei tarvita paljon aikaa, vaan voit asentaa sen kasettihuoneeseen sijoitetuista liuskekiveistä. Suojakerroksen ja kasvihuoneen välinen etäisyys ei saa olla alle 3 metriä, joten varjo ei peitä rakennetta auringon säteiltä.

Suojaa rakennettaessa koristekasvien rivejä istutetaan enintään 15 metrin etäisyydelle kasvihuoneesta. Suoja kasvaa pidempään kuin suojaverkon rakentaminen, mutta se myös palvelee paljon kauemmin. Kun istutetaan puita tontille, niiden sijainti suhteessa kasvihuoneeseen on otettava huomioon siten, että ne eivät sävytä kasvihuoneessa eivätkä roskaa kattoa syksyn lehtineen.

Rakenne voidaan suojata tuulelta kiinnittämällä rakenne asuinrakennuksen seinään tai sijoittamalla se hyvin lähelle sitä. Olisi otettava huomioon, kuinka paljon kasvihuone palaa ja onko talon seinät estävät auringon säteet.

Kasvihuoneeseen valittaessa he ottavat huomioon talon laadun kesämökissä, sillä sadon määrä ja laatu riippuvat siitä.

Kerättyihin hedelmiin sopii puutarhurit, sinun on noudatettava tiettyjä suosituksia.

 • Suunnittelu perustetaan tasaiselle maalle. Jos alue on rinteessä, kaada maahan ja tasoita pinta.
 • Älä tiivistä maata voimakkaasti, jotta se ei häiritse sen rakennetta.
 • Suoritetaan geologinen tutkimus ennen rakentamista, jonka avulla voit selvittää, miten maaperä sopii kasvihuoneeseen.
 • Käytä viemärijärjestelmää ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.

Lämmönkestävyys

Vaikka kasvihuoneen rakenteen paikka valittiin oikein suhteessa kardinaalipisteisiin ja rakennuksiin, on mahdollista, että kylmä ilma voi vahingoittaa kasvien juurtajärjestelmää. Tämä pätee erityisesti kasvihuoneisiin, jotka sijaitsevat suoraan kentällä ilman säätiötä.

Lämpöhäviötä voidaan välttää käyttämällä seuraavia suosituksia:

 • lämmön säilyttämiseksi sisätiloissa se on rakennettu pohjaan hiilihapotetusta betonista, vaahtobetonista, laajennetusta savibetosta korkeintaan 60 cm: n korkeuteen;
 • Lämmön säästämiseksi sängyt nousevat maasta 50 cm: n korkeuteen, mikä kasvattaa suuresti kasvien saantia.
 • Jos aiot käyttää lasia kasvihuonekaasujen rakentamisessa, valitse sitten kaksoislevyt, jotka on liimattu liimalla.

Kasvien kasvun ja hedelmän tärkein tekijä on kasvihuoneilman valaistus, joten on tärkeää säilyttää optimaalinen tasapaino keinotekoisen ja luonnonvalon käytön yhteydessä. Jotta kasvit saisivat eniten lämpöä ja valoa, on parempi asentaa kaarimaisen polykarbonaattikatot.

Sivuston valmistelu

Tehdessään kasvihuoneilman rakennustyömaalla olisi otettava huomioon tiettyjä tekijöitä. Jos niitä havaitaan, koko rakennus sijaitsee oikealla paikalla, tarvittavat viestinnät yhdistetään, valaistusvaivat otetaan huomioon.

Jos noudatat kaikkia suosituksia, voit:

 • luo hyvän mikroilmaston kasvihuoneille, säädettävä lämpötila;
 • päästä eroon kondensaatiosta;
 • hyvää siementen itävyyttä ja taimien kasvua;
 • saada tasaista ja korkeaa tuottoa.

Korkeiden saantojen saavuttamiseksi ja työprosessin yksinkertaistamiseksi kannattaa harkita, miten valo suuntautuu kasvihuoneeseen, vesistöjen läsnäoloon, onko kaltevuus paikalla, paikan päällä ja maaperän laatu jne.

Kaikki nämä asiat edellyttävät yksityiskohtaista tutkimusta, kaikki on kiinnitettävä asianmukaista huomiota. Miten kasvihuoneen sijainti riippuu siitä, kuinka paljon sadonkorjuuta voidaan saada tällä sivustolla. Määritä sijainnin valinta auttaa järjestelmää, joka piirtää ennen rakentamista.

Valitsemalla paikan kasvihuoneeseen tulisi edetä perusteellisesti. Sitä ei saa rakentaa varjostetulle alueelle, rakennetta pitäisi valaista niin kauan kuin mahdollista auringonvalossa. Kasvihuone ei saa suunnitella lähellä jo kasvavia suuria puita tai korkeita pensaita, muuten niiden varjo putoaa katolle ja estää valon pääsyn.

Polykarbonaattirakenne: miten toimittaa?

Polykarbonaattirakennusten rakentamisessa otetaan huomioon edellä mainitut tekijät. Mutta jos kasvihuone ei ylitä 3 metriä 6 metriä, voit jättää nämä suositukset.

Pienten kasvihuoneiden sijainnin suhteessa kardinaalipisteisiin ei ole merkittävää roolia, sillä tällaiset mitat mahdollistavat rakennuksen lämpenemisen kaikilla puolilla. Siksi maalla voit sijoittaa tällaisen rakennuksen harkintansa mukaan. Se ottaa vain huomioon, kuinka kätevää on tuoda viestintä rakennukseen.

Asenna polykarbonaattirakenne tulisi valita aurinkoisimmista ja paikoin paikoista. Siellä auringosta valaistaan ​​kasvihuone aamu-aamusta iltaan. Älä unohda, että tämä on mahdollista vain, jos laitat rakenteen lännestä itään. Jos laitat sen tällä tavalla, se ei toimi, niin sinun on valittava paikka, jossa aurinko paljastaa kasvihuoneen niin kauan kuin mahdollista.

Polykarbonaatti kasvihuoneen katolla pitäisi olla kallistuskulma 25 astetta. Tämä kulma mahdollistaa suurimman lämpenemisen, valonlähetyksen ja tuulivoiman vähentämisen.

Kun kaikki suositukset on saatu päätökseen, kasvihuoneen rakentaminen aloitetaan, ja tämä voidaan tehdä itsenäisesti tai ammattilaisten avulla.

Kuinka asentaa kasvihuone kardinaalipisteisiin, katso alla olevaa videota.

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.

Kuinka järjestää kasvihuone puutarhassa. Kasvihuoneen oikea asennus kardinaaliseen suuntaan: ohjeet ja valokuvat.

Kasvihuoneen ostaminen tai rakentaminen on tärkeä askel kohti rikas viljelykasvien kasvua. Kuitenkin ei riitä vain käynnistämään kasvihuone - on tärkeää sijoittaa se oikein suhteessa kardinaalipisteisiin. Tämä tehdään useista toisiinsa liittyvistä syistä, joista keskustelemme tässä artikkelissa. Joten, kuinka järjestää kasvihuoneet kardinaaliseen suuntaan?

Puutarha-rakennusten suuntautumiseen maailman puolella on monia kysymyksiä: miten tehdä tämä, miksi ajatella sitä, jne. Vastaukset ovat yleensä melko yksinkertaisia.

Tämä säästää rahaa ensiksi. Kun otetaan huomioon sähkön hinnankorotukset jatkuvasti, järkevä jakaminen koko tontille ei ole mielikuvitusta vaan maallinen tarve. Esimerkiksi, optimoimalla auringonvalon käyttö kasvihuoneessa oleviin kasveihin, sinun ei tarvitse järjestää ylimääräistä lämmitystä. Tämä on merkittävä taloudellinen säästö lämmitysjärjestelmien asennuksessa ja niiden ylläpitämisessä kunnossa.

Seuraava kohta on syytä mainita - luonnonvarojen optimointi. Kardinaalipisteisiin suuntautuva kasvihuone saa tarpeeksi valoa ja lämpöä nauttimaan alueellaan kasvavista kasveista. Samalla se kuitenkin kerää ja vapauttaa tietyn määrän lämpöä ympäröivään tilaan, auttaen muita kulttuureja kasvamaan. Lisäksi voit käyttää koko aluetta tehokkaammin, jolloin ei ole "sokeita" alueita.

On parempi asentaa kasvihuone kerran ja oikein kuin valittaa myöhemmin, että jätit huomaamatta ja voisitte laittaa sen hieman eri tavalla, mutta enemmän hyötyä.

Video "Kuinka laittaa kasvihuoneeseen kardinaali pistettä"

Videossa on kuvattu kasvihuoneen oikea sijoittelu tonttiasi.

Suunta kardinaalipisteisiin

Asenna kasvihuone kardinaalipisteisiin kahdella tavalla: pohjoisesta etelään, itästä länteen. Kohtuullinen suunta on itästä länteen, koska tällä tavoin kasvit saavat tasaisen valaistuksen ja lämmityksen päivän aikana. Olisi ymmärrettävä, että sijainti on tärkeä kasvihuoneille, joiden pituus ylittää leveyden, esimerkiksi 3x6 m, 3x8 m jne. Neliön kasvihuoneissa tämä sääntö ei ole erityisarvoa, ja se on sijoitettava siten, että se on kätevää työskennellä siinä.

Viljelijöiden kasvihuoneissa sijainti idästä länteen on oikea, koska maaperä lämpenee nopeammin, ilman lämpötila pysyy myös päivällä.

Eteläisille ilmastovyöhykkeille tällainen järjestely ei kuitenkaan ole kovin sopiva korkeamman ilman lämpötilan vuoksi. Siksi on parempi sijoittaa kasvihuonerakenne pohjoisesta etelään.

Rakennustyypin lisäksi materiaalituotanto on erittäin tärkeä kasvihuoneen sijainti, kardinaalipisteissä ja puutarhojen ominaisuuksista riippuen. Kun valitset sivuston, sinun on otettava huomioon useita tekijöitä kerralla tai toisella, jotka vaikuttavat kasvihuoneen tehokkuuteen ja sen helppokäyttöisyyteen.

Tässä artikkelissa kerromme teille, miten polykarbonaatti valmistetaan oikein - kosketelkaa tämän ongelman tärkeimpiä kohtia.

Mihin laittaa kasvihuone, sen sijainti kardinaalisessa suunnassa

Päättäessä, missä on parempi sijoittaa kasvihuone tontille, on muistettava, että monet kasvihuonekaasupäästöjen haitoista voidaan yleensä korjata. Esimerkiksi kasvien pensaat omalla kädelläsi tuulenpurkaukseksi, tyhjennä maa alamäkiin jne.

Miten sijoittaa kasvihuonekaasut sivustossa: valitse paikka

Varmista, että otat huomioon kaivojen / vesihuollon etäisyyden ja sähkönpisteiden sijainnin. Tämä on erityisen tärkeää, jos tarvitset laajan kasvihuoneen, jota käytetään ympäri vuoden. Tähän on useita syitä:

 • Suuri veden kulutus kasteluun.
 • Sähköä tarvitaan ilmanvaihtoon, lisävalaistukseen, vesipumppujen toimintaan, lämmitysjärjestelmään.

Mitä lähemmäksi sijoitat kasvihuoneeseen sähkön ja veden, sitä parempi. Tai valitse sivusto, jonka sijainti sopii parhaiten viestinnän toimittamiseen.

Päättäessä, kuinka laittaa kasvihuone tontille, pohdimme pohjaveden sijaintia. Tämä parametri on erittäin tärkeä, kun valitset paikan kasvihuoneilmiöön. Suunnittelu on syvästi haudattu, joskus jopa 80-120 cm, joten "korkealla" vedellä on aina riski kuopan tulvasta. Lisäksi maan lämpötila tällaisessa paikassa on aina pienempi. Ennen rakentamista on parempi tutkia alueen pohjavesialuetta, jossa sivusto sijaitsee. Jos tämä ei ole mahdollista, yritä laittaa kasvihuone puutarhan korkeimpaan kohtaan.

Kuinka laittaa kasvihuone paikan päällä: ennen kasvihuoneiden rakentamista thermos pitäisi tutkia pohjaveden kartta

Huomaa: valita paikka, joka täyttää kaikki ehdot on lähes mahdotonta. Tämä pätee erityisesti pieniin alueisiin, joilla puutarhuri yrittää laittaa ja istuttaa kaikkea tarvitsemasi. Siksi meidän on otettava huomioon eri parametrien prioriteetti. Esimerkiksi suuri kasvihuone, veden ja sähkön pääsy on tärkeämpää kuin varjostusongelma. Pieni varjostus tulee ongelmaksi, kun taas kastelu voi tapahtua manuaalisesti.

Tehokkuuden lisäämiseksi kasvihuonekaasupäästöt saavat mahdollisimman suuren auringonvalon. Sen vuoksi se on asetettava ottaen huomioon muiden rakennusten, puiden, suurien pensaiden, aidan sijainti. Mitä korkeampi on varjostusobjekti, sitä kauemmas tulisi laittaa kasvihuone. On parempi tehdä tarvittaessa keinotekoinen varjostus kuin ajatella lisävalaistuksen järjestämistä.

Miten sijoittaa kasvihuone oikein kardinaaliseen suuntaan: kuvassa on kaavio varjon pudotuksesta eri vuodenaikoina

Myös nykyisten rakennusten, puiden, pensaiden sijainti on erittäin tärkeä puutarhoissa, jotka sijaitsevat tasangolla, tuulet auki. Kasvihuone, varsinkin suuri, purjehtii voimakkaasti, jos se asetetaan avoimeen paikkaan, se nousee nopeammin. Siksi löydämme ensin tuuletilan, sitten valitsimme paikan kasvihuoneeseen: se on suojattava puista tai pensaasta.

Huomaa: on olemassa kolmas näkökohta, joka vaikuttaa kasvihuoneen sijaintiin muihin rakennuksiin, istutuksiin - ylläpitoon. Kasvihuoneiden lähestymistapa olisi järjestettävä niin, että puutarha-auto kulkee polkua pitkin vapaasti.

Kuinka asentaa kasvihuone - sivuilla, valon pitäisi olla runsaasti. Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota rakennuksen ylläpitoon.

Kuinka laittaa kasvihuone: sijainti ottaa huomioon kardinaali ohjeet

Polykarbonaatti kasvihuoneen sijainti kardinaalipisteissä riippuu sen laadusta, jolla sitä käytetään. Jos tarvitset kasvihuonetta kasvien kasvattamiseen, varhaiset vihannekset, jotka pakottavat vihreät - optimaalinen sijainti on itä-länsi. Osoittautuu, että pitkät sivut, rinteet suuntautuvat etelään. Tämä takaa päivän aurinkoenergian enimmäismäärän.

Kasvihuoneen asennus maa-alueille, jos käyttö on odotettavissa kesällä tai ympäri vuoden, olisi tehtävä pohjoisesta etelään. Kesällä edullisin aamu- ja ilta-aurinko - kasvit saavat sen eniten. Samaan aikaan keskipäivällä polttavaa aurinkoa, kasvihuone, joka suuntautuu pohjoisesta etelään, käännetään lyhyellä puolella. Reitit tunkeutuvat vähäisemmiksi, tarvittaessa helpottavat varjostusta.

Huomaa: kasvihuoneen suuntautuminen kardinaalisissa suunnissa riippuu siitä, mihin suuntaan tuuli puhaltaa useimmin. Voimakkaassa tuulessa kasvihuone, joka sijaitsee pitkän ilmavirtauksen puolella, voi muuttua tai tuhota kokonaan. Siksi "tuulen alla" rakennuksen pitäisi olla lyhyt puoli.

Kuinka järjestää kasvihuone kardinaalisissa suunnissa: ota huomioon se aika, jona sitä käytetään

Tietoja kasvihuoneen sijoittamisesta kardinaalipisteisiin antaa sinulle mahdollisuuden luoda optimaaliset olosuhteet vehreyden kasvulle. Oikein valmisteltu maaperä ja luotettava runko ovat tärkeitä kasvihuoneen osia, mutta ilman ammattimaisesti järjestettyä valaistusta he eivät pysty auttamaan puutarhassa. Asennus tehdään sivustolla, jossa aurinko ei lähde aamusta iltaan.

Ilmastollisten ominaisuuksien huomioon ottaminen

Tulevan kasvihuoneen optimaalista suuntaamista lännestä itään pohditaan. Jos sitä ei ole mahdollista tehdä esimerkiksi olemassa olevista rinteistä tai puiden tai muiden talojen varjosta, voit päästä eroon tästä tilanteesta seuraavasti. Rakenteen rakentamisen alkuun asti on määritettävä paikka, joka sijaitsee auringon suurten säteiden alla aamusta aina 14-15 tuntiin asti.

Kasvihuoneet on sijoitettava kardinaaliseen suuntaan vain ilmoitetulla tavalla, muuten puutarhuri ei odota hyvää satoa. Rakennukset, jotka lämmitetään vasta 12 tunnin kuluttua, tuhoavat kirjaimellisesti kaikki taimet pysyvällä kylmällä. Jos lämpö tulee vain aamulla, kun aurinko ei pysty luomaan tarvittavia lämpötila-alueita, kasvihuone jää jälleen kylmään.

Kun rakennus on suunnattu kardinaalisten suuntausten suhteen, puutarhuri ottaa väistämättä huomioon lähistöllä olevat rakennukset ja puut. Niiden vähimmäisetäisyys ei saa olla alle 3 m. Jos määritettyä kokoa noudatetaan, kasvihuone on suojattu vihreiltä tiloilta vaaralliselta ja muilta rakenteilta suojatuilta vesisuihkulta. Jos puutarhuri on ottanut huomioon kaikki edellä mainitut suositukset, voit jatkaa rakenteen parametrien valintaan.

Lue myös materiaalit:

Oikein keskittyä auringon säteet rakenteen sisällä auttaa kattoa, kaltevuuskulma on 23-26 °. Poikkeamat tästä indikaattorista johtavat suurimman osan auringonvalosta tai lisääntyneestä kuormituksesta kasvihuoneen koko rakenteen vuoksi tuulen vuoksi. Sen jälkeen voit siirtyä latitudin tai meridionalisen sijainnin valitsemiseen.

Ensimmäisessä tapauksessa rakenne on asennettava läpikuultavilla rinteillä lännestä itään. Jos puutarhuri suunnittelee latitudin asemaa, ramppeja suunnataan pohjoisesta etelään. Käytännöllisestä näkökulmasta kevät kasvihuoneet voidaan rakentaa joko kahdella tavalla listattu. Jos se tulee muuhun kasvihuonekaasuun, järjestä se paremmin latitudin tavalla.

Kasvihuoneen asianmukainen järjestely

Hyvä sato antaa puutarhalle oikein pystytetty kasvihuone. Ottaen huomioon maantieteelliset vaatimukset, jotka koskevat koko rakenteen latitudin asemaa, pienennetään tuoton menetyksen todennäköisyyttä:

 • puutarhatilat, jotka sijaitsevat leveysasteelta 35-65 °, sopivat luistimiin suuntautuvien kasvihuoneiden osalta yksinomaan leveyssuunnassa;
 • Suositellaan puutarhureille, joilla on leveysaste 40-65 astetta, jotta pystytään kasvihuone, jossa luistimet suuntautuvat meridionalisuuntaan.

Jatkotoimiin on ryhdyttävä rakenteen käytön kestosta. Jos se on kausiluonteista, on parempi järjestää se edellä mainittujen suositusten mukaisesti: niin että aurinko lämmittää rakenteen aamusta aina vähintään kello 12 asti.

Ympäri vuoden toimin- taa tärkein tekijä on kylvökasvien liikevaihto. Ennen istutusta sinun on tutkittava tarkasti taimien tai vihannesten ominaisuuksia vaaditun valomäärän suhteen:

 • lämpöä rakastavien kasvien osalta kasvihuoneen sijainti latitudin suuntaan on optimaalinen;
 • Jos taimet suosivat varjostuneita alueita, on suositeltavaa sijoittaa kasvihuone etelässä.

Ennen asennuksen aloittamista puutarhurin on suoritettava useita valmistelutöitä.

 • Kasvihuoneen oikea sijainti kardinaalipisteissä vaatii pohjaveden pinnan huomioon ottamista. Jos tämä indikaattori on korkea sivustossa, sinun on ensin rakennettava viemärijärjestelmä.
 • Seuraavassa vaiheessa, kuten yllä mainittiin, on mitattava etäisyys kasvihuoneesta kaikkiin lähellä oleviin rakennuksiin. Jos saavutettu tulos on vähintään 3 m, suunniteltu sijainti katsotaan oikeaksi.

Kasvihuoneiden ja kasvihuoneiden rakentamisen maantieteellisen tekijän asianmukainen huomioon ottaminen kasvattaa luonnollisesti vihannesten ja puutarhakasvien tuottoa.

Tärkeintä on, että ennen rakentamisen aloittamista puutarhuri olisi vakuuttunut siitä, että matala pohjavesi ja suuret esineet eivät luo pysyvää varjoa sivustolle.

Kuinka valita ja asianmukaisesti asentaa kasvihuone (video)

Puhutaan salaisuuksista.

Onko sinulla koskaan ollut nivelkipuja? Ja tiedät itsekin mitä se on:

 • kyvyttömyys liikkua mukavasti ja helposti;
 • kipu harjoituksen aikana tai sen jälkeen;
 • epämukavuutta kiipeily- ja laskuportaiden yhteydessä;
 • tulehdus nivelissä, turvotus;
 • epämiellyttävä kriisi, ei klikkaamalla;
 • kohtuuton ja kestämätön kipu nivelissä.

Vastaa kysymykseen: onko tämä sopiva sinulle? Onko mahdollista kestää tällaista kipua? Kuinka paljon rahaa olet jo "vuotanut" tehottomaan hoitoon? On aika lopettaa tämä! Oletteko samaa mieltä? Tänään julkaisemme yksinoikeudella haastattelussa professori Dikulia, jossa lääkäri paljasti salaisuudet eroon nivelkivusta, niveltulehduksen ja nivelten hoidosta.

Pidätkö materiaalista? Muista tallentaa se sosiaalisiin verkostoihisi tai vain tulostaa.

Kasvihuoneilman rakentamisen suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota paitsi sen parametreihin ja muotoiluun, myös siihen paikkaan, jossa se tulee olemaan. Itse asiassa tämä ei ole helppoa, koska sinun on otettava huomioon eri tekijät, jotka vaikuttavat suoraan tuottoon. Kasvihuone on erittäin monimutkainen suljettu järjestelmä, joka samalla toimii jatkuvasti vuorovaikutuksessa ulkomaailman kanssa. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä pitäisi olla oikea paikka kasvihuoneessa kaikilla puolilla maailmaa.
tekijät
mikä on tärkeää harkita
Kasvihuoneilmiötä vahvistavat tekijät, suora vaikutus, vaikuttavat paitsi rakentamisen olosuhteisiin myös sadon määrään ja laatuun. Kun kasvihuone on väärässä suhteessa kardinaalipisteisiin tai tuulenvirtauksiin, voit saada kasvit, epäsäännöllisen mikroilmaston, vaikka kaikki lämpötilaolosuhteet täyttyisivät, normaalissa kosteudessa ja erittäin huonoissa sadoissa huonolla maulla.
Tämän estämiseksi, kiinnitä huomiota seuraaviin kriteereihin:
1. Kasvihuoneen rakennuksen maisema - täällä voit kutsua altaita, alueen kaltevuutta, pohjaveden määrää ja maaperän jäädyttämistä.
2. Hyvä valaistus. Kasvihuoneessa on erittäin tärkeää, että kaikilla puolilla on riittävä valaistus, sillä kasvien kasvu riippuu suoraan tästä. Siksi kasvihuone olisi sijoitettava suhteessa kardinaalipisteisiin.
3. Maaperän osoittimet alueella, jossa kasvihuone on asennettu.
4. Helppokäyttöisyys. Ottaen huomioon viestinnän johdotus sekä sisäänkäynnin sijainti, kasvihuoneen ylläpitämisen helppous ja sisäänkäynnin läsnäolo.
Miten valita
aurinkoinen paikka
Kasvihuone rakennetaan aurinkoisimmalle alueelle. Ihannetapauksessa auringon pitäisi valaista rakennusta aamusta myöhään illalla. Tämä voidaan saavuttaa vain, jos sijoitat kasvihuoneen suuntaan lännestä itään. Jos tällainen asennus ei ole yhtäkkiä mahdollista, kasvihuone sijoitetaan siten, että aurinko valaisee sen ainakin aamusta iltapäivällä.
Aamulla ilmalämpötila on alhaisin, joten jos kasveilla on aikaa jäädyttää, niiden kasvu voi pysähtyä. Kun kasvihuone on sijoitettu niin, että aurinko lämmittää sen iltapäivällä, kasvit eivät kasva lainkaan! Tämä johtuu siitä, että ennen iltapäivää ilma ei pidä hyvin vauhtia lämmetä, ja aamulla vihannekset jäädytetään uudelleen. Päivällä auringonvalo on vahva kasveille ja kykenee polttamaan niitä.
Kuinka laittaa kasvihuone
rakennusten osalta
ja puita
Luonnos on kasvien pääasiallinen vihollinen. Se ei ole niin vaarallista, kun kasvihuone on valmistettu polykarbonaatista, mutta tässäkin tapauksessa seinät jäätyvät. Sitten osa lämpöä, joka on kertynyt kasvihuoneen keskelle, käytetään seinien lämmittämiseen. Tällä perusteella on tarpeen valita alue, joka suojaa kasvihuoneesta luotettavasti tuulilta. Koska "puolustajat" voivat olla erilaisia ​​rakennuksia tai puita.
Myös ongelmanratkaisuun on hyvä rakentaa erityisiä aidoja - metalli, betoni tai muut - mutta kasvihuone ei saa sijoittaa lähelle puita tai rakennelmia, muuten ne heittävät varjon siihen. Minimietäisyyden tulisi olla kolme metriä.
Oikea sijoittelu kardinaalipisteisiin
Polykarbonaatti kasvihuoneen oikea sijainti kardinaalipisteissä mahdollistaa mahdollisimman "hyödyllisen" auringonvalon määrän. Ilman ultraviolettisäteilyä kasvit kasvihuoneessa yksinkertaisesti lopettavat kasvuaan, ja keinotekoisen valaistuksen avulla ongelmaa ei voida ratkaista kokonaan.
On tarpeen miettiä, kuinka kasvihuone voidaan asentaa siten, että se on jatkuvasti suorassa ultraviolettisäteilyssä aamusta iltaan myöhään.
Valo-ongelmien välttämiseksi tulee näkyviin, jos asennat kasvihuone niin, että kehys sijaitsee länsipuolella ja takapuolella itään. Jos tätä ei voida asettaa, kasvihuone on asennettava niin, että auringonvalo saavuttaa kasvit ennen lounasta.
Suunta suhteessa kardinaalipisteisiin on meridionalinen tai latitudinen.
. Jos kyseessä on meridiaaliorientaatio, läpikuultavat säteet sijaitsevat itään länteen suuntaan ja luistimet - pohjoisesta etelään.
. Kun rinteiden latitudinasennus tapahtuu pohjoisesta etelään, ja luistimet sijaitsevat itään länteen.
Kasvihuoneiden asennuksen yhteydessä sovelletaan mitä tahansa näistä vaihtoehdoista. Kaikissa muissa tapauksissa latitudin suunta on paras. Kun kasvihuone on asetettu 40-65 asteen pohjoista leveyttä, se asetetaan meridiaalin suuntaan.
Jos asennat kasvihuone, tärkein indikaattori on se määrä valoa, jonka kasvihuone saa koko kauden.
Leveyssuuntaisesti kardinaalipisteiden osalta aamu-aikaan tulee paljon auringonvaloa, tämä luku on suurin keskipäivällä. Kun auringonpaisteen auringonlasku on etelään sijoitettu, jotkin kasvit pysyvät varjossa. Päivällä kaikki kulttuurit katetaan.
Kasvihuoneen oikein paikka on, kun toinen pää näyttää itään ja toinen - länteen. Tässä tilanteessa kasvihuone saa riittävästi valoa kaikilta puolilta, ja ehdottomasti kaikki kulttuurit pystyvät kasvamaan normaalisti.
Joten olemme selvittäneet, kuinka oikein sijoitatte kasvihuoneesi juoniin, toivomme, että saadut tiedot ovat hyödyllisiä sinulle ja auttaa sinua keräämään erinomaisen sadon!

Saadakseen runsaan sadon suljettuun maahan, yksi tärkeistä kysymyksistä, jotka on ratkaistava on: kuinka sijoittaa kasvihuone oikein juoniin? Sähkön valaistus, käytettävyys, taloutta tai ylimääräisiä kustannuksia riippuu siitä. On myös mahdollista leikata tai päinvastoin istuttaa korkeita puita ja pensaita.

Artikkelissa analysoidaan yksityiskohtaisesti, kuinka rakennetta suunnataan suhteessa kardinaalipisteisiin, selitämme miksi suunta on tärkeä. Erikseen pidämme kysymyksen siitä, missä on parempi laittaa kasvihuone tontille.

Kuinka laittaa kasvihuone sivustolle - perusperiaatteet

Kasvin määrä ja laatu riippuvat merkittävästi siitä, kuinka kasvihuonekaasut sijoitetaan juoniin. Seuraavat tekijät vaikuttavat rakennuksen asennuspaikan valintaan ja suuntaukseen suhteessa kardinaalipisteisiin:

 • maaperän laatu ja maasto;
 • valaistus;
 • tuulen suunta;
 • kommunikaation helppous: kevyt, vesi, lämmitys talvikaupoissa.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti jokaista kriteeriä, miten kasvihuonekaasujen sijoittaminen kardinaalipisteisiin.

Kasvihuoneen valitettava sijainti

Kuinka asettaa kasvihuone sydämen suuntaan - valaistus

Valaistus on etusijalla kysymyksessä siitä, kuinka kasvihuonekaasupää voi asettaa kardinaaliseen suuntaan. Ilman tätä asiaa, voit unohtaa kasvaa suojellussa valossa valoa rakastavia kasveja. Valon voimakkuutta voidaan tietenkin nostaa "keinotekoisella valaistuksella", mikä lisää energiankulutusta, joten rakennuksen asennuksessa on parempi käyttää luonnonvaloa niin paljon kuin mahdollista.

Luonnonvalon puute on erityisen havaittavissa kevättalvella, myöhään syksyllä ja talvella, joten talvihuoneita on suositeltavaa asentaa avoimeen alueeseen kaukana korkeista aidoista, rakennuksista ja puista tarpeettoman sävyn välttämiseksi. Asemointi niin, että auringon säteilyn kulma on 15 o, mikä katsotaan optimaaliseksi.

Hieman erilainen lähestymistapa kysymykseen siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta on asianmukaisesti sijoitettava alueille, joilla on lämmin ilmasto ja kuuma kesä. Liiallinen auringonvalo voi johtaa kasvien palovammoihin ja korkeisiin ilman lämpötiloihin rakennuksen sisällä, mikä ei edistä kasvun kasvun suotuisien olosuhteiden luomista. Tässä on seuraava menetelmä, kuinka kasvihuone asennetaan kardinaaliseen suuntaan: auringonvalon käyttö pitäisi olla ennen lounasta, iltapäivällä on parempi, jos varjo putoaa rakennukseen.

Hyödyllisiä neuvoja: Suotuisan mikroilmaston luomiseksi on suositeltavaa järjestää ilmanvaihto asianmukaisesti. Tuuletusaukkojen tulee olla noin 25% koko pinta-alasta. On parempi asentaa automaattiset avaus- ja sulkemisjärjestelmät, jotka reagoivat ilman lämpötilan muutoksiin.

Kasvihuoneen suuntaus kardinaalipisteissä auttaa järjestelmää valitsemaan oikea asennuspaikka

Tuulen suunta

Tuulivoima on tärkein paikka kasvihuoneiden sijainnille kylmäalueilla ja talvirakenteissa. On tärkeää välttää lämpöhäviöitä ja minimoida lämmityskustannukset, joten on tarpeen tutkia ilmavirran suuntaa, valita asennuspaikka mahdollisimman paljon suojattuna niistä. Kokeneet puutarhurit suosittelevat tuulen ylimääräisiä esteitä:

 • Asenna aita tai improvisoitu seinä noin 7 metrin etäisyydellä asennetusta kasvihuoneesta. Mutta murtautuen kuuroille esteenä, virrat kiihdyttävät ylöspäin, mikä voi aiheuttaa jopa enemmän haittaa.
 • Tuulen polulle kasvaa pensasaita 12-25 metrin etäisyydellä kasvihuoneesta. Vahvat tuulet ovat sotkeutuneet oksille ja rikkoutuneet pieniksi kierroksiksi, jotka eivät ole vaarallisia.

Kasvihuoneen asentaminen maailman tontit, järjestelmä, syöpä järjestävät esteet tuulilta

Miten maaperä ja helpotus vaikuttavat kasvihuoneen sijaintiin?

Rakennuksen asentaminen ei vaadi maailmanlaajuisia geodeettisia tutkimuksia, mutta on selvää, että on parempi valita suora osa ilman korkeita puita ja holkkeja rakenteen sijaintiin.

Vinkki: Epätasaisella maastossa on suositeltavaa asentaa kasvihuonekasetti, joka syvenee maaperän jäädytyksen alapuolella vähintään 2 kertaa. Mutta täällä on tarpeen tutkia pohjaveden tasoa, jotta rakennuksen tulvasta vältytään.

Helppo majoitusta

Sijainti kardinaalipisteissä on perusta, mutta ei pidä unohtaa rakennuksen käytännöllisyyttä. Asennuksessa on tarpeen antaa:

 • Vakiintuneeseen suunnitteluun, joka tarjoaa kätevän lähestymistavan ja pääsyn;
 • Ennen asennusta on tärkeää analysoida teknisen viestinnän mahdollisuus: valo, kastelu ja lämmitys. Offline-tilan asentaminen voi aiheuttaa suuria, perusteettomia kustannuksia, joten on parempi saada kasvihuone lähellä kotia.

Kasvihuoneen polykarbonaatin oikea sijainti kardinaalipisteisiin

Optimaalinen paikka paikan päällä kasvihuoneen asennusta varten

Keskustelimme kysymyksistä siitä, miten kasvihuonekaasut sijoitetaan oikein kardinaalisiin kohtiin, sitten tarkastelemme pistettä, missä tämä optimaalinen asennuspaikka on:

 • Lähellä teknisen viestinnän sijaintia.
 • Kasvihuoneita ei saa asentaa kahden rakennuksen väliin, koska kourussa muodostuu huiput - tuulitunnelin vaikutus.
 • Sulje ei saa olla korkeita puita ja rakennuksia.
 • Asennetun rakenteen ympärillä on oltava riittävästi vapaata tilaa hoitaakseen rakennusta, joten siihen ei saa asentaa aidat, pensaat ja muut rakennukset ja istutukset on sijoitettava.

Asennettaessa kasvihuone puutarhan ympärillä tulee olla vapaata tilaa noin 2-3 metriä

 • Useammin rakennus on järjestetty harjanteelta (pituudelta) itään länteen, talvella on asetettu pohjoisesta etelään.
 • Laajennus taloon voidaan sijoittaa pienelle dachalle, mutta tyhjä seinä on viimeisteltävä heijastavalla kalvolla.

Järjestelmä, kuinka laittaa kasvihuone oikein, visuaalinen materiaali auttaa välttämään tyypillisiä virheitä paikassa

Esimerkkejä kasvihuoneen sijoittamisesta sivustoon

Saadakseen runsaan sadon suljettuun maahan, yksi tärkeistä kysymyksistä, jotka on ratkaistava on: kuinka sijoittaa kasvihuone oikein juoniin? Sähkön valaistus, käytettävyys, taloutta tai ylimääräisiä kustannuksia riippuu siitä. On myös mahdollista leikata tai päinvastoin istuttaa korkeita puita ja pensaita.

Artikkelissa analysoidaan yksityiskohtaisesti, kuinka rakennetta suunnataan suhteessa kardinaalipisteisiin, selitämme miksi suunta on tärkeä. Erikseen pidämme kysymyksen siitä, missä on parempi laittaa kasvihuone tontille.

Kuinka laittaa kasvihuone sivustolle - perusperiaatteet

Kasvin määrä ja laatu riippuvat merkittävästi siitä, kuinka kasvihuonekaasut sijoitetaan juoniin. Seuraavat tekijät vaikuttavat rakennuksen asennuspaikan valintaan ja suuntaukseen suhteessa kardinaalipisteisiin:

 • maaperän laatu ja maasto;
 • valaistus;
 • tuulen suunta;
 • kommunikaation helppous: kevyt, vesi, lämmitys talvikaupoissa.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti jokaista kriteeriä, miten kasvihuonekaasujen sijoittaminen kardinaalipisteisiin.

Kasvihuoneen valitettava sijainti

Kuinka asettaa kasvihuone sydämen suuntaan - valaistus

Valaistus on etusijalla kysymyksessä siitä, kuinka kasvihuonekaasupää voi asettaa kardinaaliseen suuntaan. Ilman tätä asiaa, voit unohtaa kasvaa suojellussa valossa valoa rakastavia kasveja. Valon voimakkuutta voidaan tietenkin nostaa "keinotekoisella valaistuksella", mikä lisää energiankulutusta, joten rakennuksen asennuksessa on parempi käyttää luonnonvaloa niin paljon kuin mahdollista.

Luonnonvalon puute on erityisen havaittavissa kevättalvella, myöhään syksyllä ja talvella, joten talvihuoneita on suositeltavaa asentaa avoimeen alueeseen kaukana korkeista aidoista, rakennuksista ja puista tarpeettoman sävyn välttämiseksi. Asemointi niin, että auringon säteilyn kulma on 15 o, mikä katsotaan optimaaliseksi.

Hieman erilainen lähestymistapa kysymykseen siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta on asianmukaisesti sijoitettava alueille, joilla on lämmin ilmasto ja kuuma kesä. Liiallinen auringonvalo voi johtaa kasvien palovammoihin ja korkeisiin ilman lämpötiloihin rakennuksen sisällä, mikä ei edistä kasvun kasvun suotuisien olosuhteiden luomista. Tässä on seuraava menetelmä, kuinka kasvihuone asennetaan kardinaaliseen suuntaan: auringonvalon käyttö pitäisi olla ennen lounasta, iltapäivällä on parempi, jos varjo putoaa rakennukseen.

Hyödyllisiä neuvoja: Suotuisan mikroilmaston luomiseksi on suositeltavaa järjestää ilmanvaihto asianmukaisesti. Tuuletusaukkojen tulee olla noin 25% koko pinta-alasta. On parempi asentaa automaattiset avaus- ja sulkemisjärjestelmät, jotka reagoivat ilman lämpötilan muutoksiin.

Kasvihuoneen suuntaus kardinaalipisteissä auttaa järjestelmää valitsemaan oikea asennuspaikka

Tuulen suunta

Tuulivoima on tärkein paikka kasvihuoneiden sijainnille kylmäalueilla ja talvirakenteissa. On tärkeää välttää lämpöhäviöitä ja minimoida lämmityskustannukset, joten on tarpeen tutkia ilmavirran suuntaa, valita asennuspaikka mahdollisimman paljon suojattuna niistä. Kokeneet puutarhurit suosittelevat tuulen ylimääräisiä esteitä:

 • Asenna aita tai improvisoitu seinä noin 7 metrin etäisyydellä asennetusta kasvihuoneesta. Mutta murtautuen kuuroille esteenä, virrat kiihdyttävät ylöspäin, mikä voi aiheuttaa jopa enemmän haittaa.
 • Tuulen polulle kasvaa pensasaita 12-25 metrin etäisyydellä kasvihuoneesta. Vahvat tuulet ovat sotkeutuneet oksille ja rikkoutuneet pieniksi kierroksiksi, jotka eivät ole vaarallisia.

Kasvihuoneen asentaminen maailman tontit, järjestelmä, syöpä järjestävät esteet tuulilta

Miten maaperä ja helpotus vaikuttavat kasvihuoneen sijaintiin?

Rakennuksen asentaminen ei vaadi maailmanlaajuisia geodeettisia tutkimuksia, mutta on selvää, että on parempi valita suora osa ilman korkeita puita ja holkkeja rakenteen sijaintiin.

Jos maa on epätasaista, on suositeltavaa asentaa kasvihuone paikoille, pilareille, grillata, täyttää soraa hedelmällisen maaperän päällä. Samaa menetelmää saadaan, kun rakenne sijaitsee suolla alueella.

Vinkki: Epätasaisella maastossa on suositeltavaa asentaa kasvihuonekasetti, joka syvenee maaperän jäädytyksen alapuolella vähintään 2 kertaa. Mutta täällä on tarpeen tutkia pohjaveden tasoa, jotta rakennuksen tulvasta vältytään.

Helppo majoitusta

Sijainti kardinaalipisteissä on perusta, mutta ei pidä unohtaa rakennuksen käytännöllisyyttä. Asennuksessa on tarpeen antaa:

 • Vakiintuneeseen suunnitteluun, joka tarjoaa kätevän lähestymistavan ja pääsyn;
 • Ennen asennusta on tärkeää analysoida teknisen viestinnän mahdollisuus: valo, kastelu ja lämmitys. Offline-tilan asentaminen voi aiheuttaa suuria, perusteettomia kustannuksia, joten on parempi saada kasvihuone lähellä kotia.

Kasvihuoneen polykarbonaatin oikea sijainti kardinaalipisteisiin

Optimaalinen paikka paikan päällä kasvihuoneen asennusta varten

Keskustelimme kysymyksistä siitä, miten kasvihuonekaasut sijoitetaan oikein kardinaalisiin kohtiin, sitten tarkastelemme pistettä, missä tämä optimaalinen asennuspaikka on:

 • Lähellä teknisen viestinnän sijaintia.
 • Kasvihuoneita ei saa asentaa kahden rakennuksen väliin, koska kourussa muodostuu huiput - tuulitunnelin vaikutus.
 • Sulje ei saa olla korkeita puita ja rakennuksia.
 • Asennetun rakenteen ympärillä on oltava riittävästi vapaata tilaa hoitaakseen rakennusta, joten siihen ei saa asentaa aidat, pensaat ja muut rakennukset ja istutukset on sijoitettava.

Asennettaessa kasvihuone puutarhan ympärillä tulee olla vapaata tilaa noin 2-3 metriä

 • Useammin rakennus on järjestetty harjanteelta (pituudelta) itään länteen, talvella on asetettu pohjoisesta etelään.
 • Laajennus taloon voidaan sijoittaa pienelle dachalle, mutta tyhjä seinä on viimeisteltävä heijastavalla kalvolla.

Järjestelmä, kuinka laittaa kasvihuone oikein, visuaalinen materiaali auttaa välttämään tyypillisiä virheitä paikassa

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.