Miten mitataan venttiilin halkaisija paksulla

Kuinka mitata vahvikkeen halkaisija

Vahviketta käytetään rakentamisessa, jotta lujitettaisiin betoniteräsrakenteita.

Profiilin tyypin mukaan lujitus on sileä ja jaksottainen profiili, joka on tuotantoteknologian mukaan jaettu kuumavalssattuun ja kylmään vedettyyn palkilangaan ja toimintaolosuhteiden mukaan se on jännittynyt ja ei-stressaantunut.

Lujuus on luokiteltu profiilin halkaisijan mukaan (6 mm: stä 80: een). Matalamuuton rakentamiseen käytetään useimmin liittimiä, joiden läpimitta on enintään 14 mm. Tapauksissa, joissa tarvitaan erityistä rakenteellista lujuutta, käytetään vahviketta suurella halkaisijalla.

Venttiilien teknisiin ominaisuuksiin liittyviä vaatimuksia säätelee GOST. GOST: n mukaan lujittavan palkin halkaisija on yhtä suuri kuin sileän sauvan poikkileikkauksen halkaisija.

Mitä tehdä, jos raudoituksessa ei ole asiakirjoja, joissa sekä vahvistus, halkaisija, paino ja pituus kirjoitetaan? Miten mitata venttiilin halkaisija itse?

Jaksollisella vahvikkeella voi olla erilainen profiili: puolikuu, rengas tai sekoitettu. Tangon pitkittäiset ja poikittaiset kylkiluut voivat olla eri leveydeltään ja korkeudeltaan ja ne sijaitsevat eri kulmissa. Siksi, jos sileä sauva voi yksinkertaisesti mitata sen halkaisijan, niin silloin vahvistusta varten jaksollisella profiililla mitataan halkaisijan minimihalkaisija rintakehän ja halkaisijan maksimihalkaisijan välillä. Laskentataulukon (GOST 5781-53 mukaan) vahvistuspainosta annetaan molemmat arvot. Esimerkiksi:

-vahvistus d10 mm - min. halkaisija on 9,3 mm, maks. 11,3 mm. Osa-alue - 0,78 cm2. Paino 1 m - 0,62 kg.

-vahvistus d12 mm - min. halkaisija on 11 mm, max. 13,5 mm. Poikkipinta-ala on 1,13 cm2. Paino 1 m - 0,89 kg.

-vahvistus d14 mm - min. halkaisija on 13 mm, max. 15,5 mm. Poikkipinta-ala on 1,54 cm2. Paino 1 m - 1,21 kg.

- vahvistus d16 mm - min. halkaisija on 15 mm, maks. 18 mm. Poikkipinta-ala on 2,01 cm2. Paino 1 m - 1,58 kg.

-vahvistus d18 mm - min. halkaisija on 17 mm, max. 20 mm. Poikkipinta-ala on 2,54 cm2. Paino 1 m - 2,00 kg.

Asiantuntijat voivat määrittää liittimien halkaisijan silmän avulla. Tavallisten ihmisten täytyy turvautua improvisoituihin keinoihin. Halkaisija voidaan mitata nauhamittauksella, mutta tulos on hyvin likimääräinen. Jos käytät paksuutta, voit tehdä kaikki mittaukset vertailemalla tulosta taulukkoon.

Haluamme tietää, miten venttiilin halkaisijaa mitataan itsenäisesti omilla käsillämme?

Pyöreä palkin kuva

Tarkkaan ottaen ajatus raudoituksen halkaisijan mittaamisesta omilla kädillä perustuu yleensä muutamiin vääräksi likimääräisiksi ideoiksi vahvikkeesta pyöreän sileän sauvan muodossa. Se näyttää vain vähän, # 171, jotenkin ei niin. Ja kun henkilö, jolla on vain vähän yhteyttä metallitelineisiin, alkaa sekaantua, ja missä itse asiassa mitataan vahvistuksen läpimitta, missä paikka? Ei ole tällaista selkeää, tarkkaa, yhtä paikkaa, jossa voit mitata raudoituksen läpimitan.

Kuinka mitata vahvikkeen halkaisija?

Kuinka mitata vahvistuskuva

Mutta suoraan fysikaalisilla menetelmillä, joilla mitataan raudoituksen tai raudoituksen halkaisijaa, on melko vaikeaa. Jos meillä olisi klassinen sileä pyöreä sauva, niin ei olisi ongelmia. Laite ei kuitenkaan ole sileä sauva. ja tuotteella on oma erityinen muoto ja helpotus. Mittaamalla halkaisijan halkaisijan omia käsiä sauvan eri osiin saamme melko erilaisia ​​arvoja. Lisäksi halkaisija on # 8212; Tämä arvo kuvaa pyöreää sauvaa. Kyllä, myös sileä vahvistus, mutta vahvistusosa on # 8212; ei ympyrä vaan mutkikkaampi muoto, lähellä ellipsiä. Eli emme voi mitata vahvikkeen halkaisijaa, koska vahvistaminen ei ole ROUND ROD. Käytännössä venttiilin läpimittaa ei mitata tarkasti, vaan se on otettu mukana olevista asiakirjoista, jotka osoittavat NOMINAL tai CONDITIONAL ARMATURE DIAMETER.

Kuinka mitata vahvikkeen halkaisija, tarvittaessa itsenäisesti # 8212; omalla kädelläsi? Menetelmiä.

Venttiilin läpimittaa voidaan mitata omalla kädellä kahdella tavalla, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tarkastella venttiilipakkaukseen liitettyjä asiakirjoja. Molemmat näistä tavoista mitata vahvikkeen halkaisija # 8212; työkaluja. Voit yrittää mitata raudoituksen halkaisijaa mittanauha tai paksuus.

Kuinka mitata vahvistuskuva

Tangon halkaisijan mittaaminen nauhamittauksella # 8212; huono idea. Nauhamitta ei sovi halkaisijoiden mittaamiseen pienellä säteellä esineille, joilla ei ole ympyrää poikkileikkauksessa, mutta ellipsin, kuten vahvistamisessa. Vaikka mittaat mittanauhan mittanauhan lopussa, saat likimääräisen, likimääräisen arvon, joka riittää ammattilaiselle, jota käytetään vahvistamiseen. Mutta et tietenkään ole ammattilainen? Joten unohdamme rulettia heti.

Kuinka mitata vahvistuskuva

Mittanauha auttaa meitä vain vahvistamisen pituuden mittauksessa, tässä se toimii hyvin.

Rebar Diameter # 8212; Mittari.

Mikä on venttiilin nimellinen halkaisija?

Kuinka käyttää rihdin painon laskentataulukkoa, jos tiedämme rungon halkaisijan?

Onko vahvistuksen teoreettinen paino yhteneväinen todelliseen ja onko se tarpeen punnita vahvistus tunne sen halkaisija?

Viestien navigointi

Mittaa venttiilin halkaisija itse, omalla kädelläsi? Tämä on täällä, meille # 8212; nyt selvittää se.

Tarkkaan ottaen ajatus halkaisijan halkaisijan mittaamisesta omiin käsiisi perustuu yleensä muutamiin vääriin mutta melko likimääräisiin ideoihin vahvikkeesta pyöreän sileän sauvan muodossa. Se näyttää vain vähän, # 171, jotenkin ei niin. Kirjoita vähän helpotusta. Ja kun henkilö, jolla on vähän yhteyttä metallitelineisiin, aloittaa mittaamisen, hän sekoittaa hämmennyksen, mutta missä ovat mittaukset? Kuinka oikein mitata vahvistuksen halkaisija, missä epätasaisen sauvan paikka on parempi tehdä se? Välittömästi on niin monia uria ja kampasimpukoita, että on täysin käsittämätöntä missä mitata ja mikä yksi eri arvoista valita oikeaksi. Ei ole tällaista selkeää, tarkkaa, yhtä paikkaa, jossa voit mitata oikein raudoituksen läpimitan. Ja ei pitäisi olla # 171; määritelmän mukaan # 187;. ARMATURE EI ole SMOOTH ROD. Nyt selitän tämän # 171; ilmiö # 187; lisätietoja.

Miten mitataan venttiilin halkaisija? Etsitkö paikkaa # 171, kartalla # 187, joka on mitattava?

Näet, että erilaisilla liittimillä on erilainen helpotus, jota kutsutaan säännölliseksi profiiliksi. Se, joka aiheuttaa suurimmat vaikeudet, kun yrität kunnolla mitata vahvistuksen halkaisijaa omiin käsiisi.

Lukuisat reunat, jotka sijaitsevat kulmassa lujitustangon akselilla, todella häiritsevät ja hämmentävät. Tämä ei ole lainkaan kokemuksen puutteen takia; suoraan fysikaaliset menetelmät vahvikkeen tai lujitustangon halkaisijan mittaamiseksi oikein ovat melko vaikeita. Jos meillä olisi klassinen sileä pyöreä sauva, niin ei olisi ongelmia. Voit kokeilla sitä itse, jos et ole vielä kokeillut sitä. Mittaamalla halkaisijan halkaisijan omia käsiä sauvan eri osiin saamme melko erilaisia ​​arvoja. Mikä on ilmaus # 171, melko erilainen # 187; Käytännössä metallin ostamiseen tai rakennusmateriaalin valitsemiseen tarvittavasta materiaalista meidän on tunnettava vahvikkeen halkaisija 0,5 mm: n tarkkuudella. Vähintään selvästi erottele liittimet 8, 10, 12. Ja mitat huomioimatta lujitustangon profiilin korkeutta, voivat antaa meille virheen 2 mm. Luonnollisesti tämä ei ole hyvä. Sanon enemmän, raudoituksen # 8212 halkaisija; ilmaisu pikemminkin kuvioitu kuin geometrinen. Miksi? Kyllä, samasta syystä, että sekoitamme sen halkaisijaltaan erilaisella tavalla, jota olemme tottuneet pyöreän sauvan suhteen. Mutta raudoituksen poikkileikkaus # 8212; ei ympyrä vaan mutkikkaampi muoto, lähellä ellipsiä. Toisin sanoen emme pysty mittaamaan vahvikkeen halkaisijaa, koska vahvistaminen ei ole ROUND ROLL. Ja mikä on tämä sauva, jos ei ole pyöreä? Ankkuriosasto muistuttaa eniten ellipsia. Käytännössä venttiilin halkaisijaa ei mitata tarkasti, instrumentaalisia menetelmiä ja ota se mukana olevista asiakirjoista, jotka osoittavat ARMATURAN nimellis- tai CONDITIONAL DIAMETER.

Vahvikkeen halkaisijan mittaaminen visuaalisesti.

Vahvikkeen halkaisijan mittaus visuaalisesti, # 171; silmän kohdalla # 187; Se on melko mahdollista, mutta tätä menetelmää sovelletaan vain # 171, harjoittajat # 187, jatkuvasti venttiilejä. Juuri näin vahvistuksen halkaisija määräytyy rakennusvalvojien, rakennusurakoitsijoiden, hitsaajien ja konkreettisten työntekijöiden mukaan. Etkö ole koskaan nähnyt hitsaajaa rakennustyömaalla, joka ajelehtiin miettimättä jalansijaa pitkin? Joten en nähnyt. Ja muuten, työntekijät ovat erittäin tarkasti pystyneet määrittämään halkaisijaltaan lujituksen, jolla he usein toimivat, ja ÄLÄ KOSKAAN koskaan tee virheitä. Vahvikkeen halkaisijan mittaaminen visuaalisesti # 8212; Se on kokemusta, ei tapaa oppia. Heti kun kokenut työntekijä joutuu tekemään tehtävän, johon liittyy epätavallisen halkaisijan vahvistaminen, hän alkaa mitata sitä.

Miten venttiilin läpimitan mittaus tehdään tarvittaessa itsenäisesti # 8212; omalla kädelläsi? Menet ovat yksinkertaisia, sinun tarvitsee vain tietää ne.

Venttiilin halkaisijaa voidaan määrittää oikein kahdella tavalla omalla kädelläsi, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tarkastella vahvistuksen erää. Molemmat näistä tavoista mitata vahvikkeen halkaisija # 8212; työkaluja. Voit yrittää määrittää venttiilin vahvistushalkaisijan läpimitta nauhamittauksella tai paksunnolla.

Tangon halkaisijan mittaaminen nauhamittauksella # 8212; huono idea. Nauhamitta ei sovi halkaisijoiden mittaamiseen pienellä säteellä esineille, joilla ei ole ympyrää poikkileikkauksessa, mutta ellipsin, kuten vahvistamisessa. Nauhamitta on jakautunut asteikolla 1 mm, mutta sen suunnittelua ei ole asianmukaisesti sovitettu pienten osien mitan mittaamiseen. ROULETTE ON TARKOITETTU MITTAUSJÄRJESTELMIEN, EI KOKOON. Tehtäessä mittaustuloksia mittanauhaa vahvistuspalkin lopussa saat likimääräisen, likimääräisen arvon, joka riittää ammattilaiselle, joka työskentelee raudoituksen kanssa. Mutta et tietenkään ole ammattilainen, sinulla ei ole kokemusta? Joten unohdamme rulettia heti.

Paksuuden ottaminen käsissäsi on helppo löytää kaksi mittausta: # 8212; Tämä on VÄHIMMÄISVENTTIILI DIAMETROIN MITTAUS ja MAXIMAL AJONEUVONMITTAUSMITTAUS sinulle. Lisäksi tarkastelet tämän artikkelin loppuosaa taulukossa, jossa on vahvistuksen halkaisijat, jotka on esitetty kunkin vahvistuksen nimellishalkaisijan osalta ja GOST-arvot, jotka vastaavat fyysisiä mittauksia kädessä pidettävän mittauslaitteen kanssa. Sallikaa minun selittää esimerkin avulla: taulukosta 16 mm: n nimellishalkaisijoihin nähden voidaan nähdä, että kaksi nimellishalkaisua vastaavaa fyysistä mittausta vastaa. Vähimmäis halkaisija mitattaessa lujitustangon reunoilta on # 8212; 15 mm ja suurin halkaisija mitattaessa vahvistuskappaleen reunaa on # 8212; 18 mm. Mikä sotku.

Taulukko 1 # 8212; määritä venttiilin halkaisija GOST 5781 # 8212: n mukaisesti; 53.

Kuinka mitata rummut

Kuinka mitata vahvikkeen halkaisija

Vahviketta käytetään rakentamisessa, jotta lujitettaisiin betoniteräsrakenteita.

Profiilin tyypin mukaan lujitus on sileä ja jaksottainen profiili, joka on tuotantoteknologian mukaan jaettu kuumavalssattuun ja kylmään vedettyyn palkilangaan ja toimintaolosuhteiden mukaan se on jännittynyt ja ei-stressaantunut.

Lujuus on luokiteltu profiilin halkaisijan mukaan (6 mm: stä 80: een). Matalamuuton rakentamiseen käytetään useimmin liittimiä, joiden läpimitta on enintään 14 mm. Tapauksissa, joissa tarvitaan erityistä rakenteellista lujuutta, käytetään vahviketta suurella halkaisijalla.

Venttiilien teknisiin ominaisuuksiin liittyviä vaatimuksia säätelee GOST. GOST: n mukaan lujittavan palkin halkaisija on yhtä suuri kuin sileän sauvan poikkileikkauksen halkaisija.

Mitä tehdä, jos raudoituksessa ei ole asiakirjoja, joissa sekä vahvistus, halkaisija, paino ja pituus kirjoitetaan? Miten mitata venttiilin halkaisija itse?

Jaksollisella vahvikkeella voi olla erilainen profiili: puolikuu, rengas tai sekoitettu. Tangon pitkittäiset ja poikittaiset kylkiluut voivat olla eri leveydeltään ja korkeudeltaan ja ne sijaitsevat eri kulmissa. Siksi, jos sileä sauva voi yksinkertaisesti mitata sen halkaisijan, niin silloin vahvistusta varten jaksollisella profiililla mitataan halkaisijan minimihalkaisija rintakehän ja halkaisijan maksimihalkaisijan välillä. Laskentataulukon (GOST 5781-53 mukaan) vahvistuspainosta annetaan molemmat arvot. Esimerkiksi:

-vahvistus d10 mm - min. halkaisija on 9,3 mm, maks. 11,3 mm. Osa-alue - 0,78 cm2. Paino 1 m - 0,62 kg.

-vahvistus d12 mm - min. halkaisija on 11 mm, max. 13,5 mm. Poikkipinta-ala on 1,13 cm2. Paino 1 m - 0,89 kg.

-vahvistus d14 mm - min. halkaisija on 13 mm, max. 15,5 mm. Poikkipinta-ala on 1,54 cm2. Paino 1 m - 1,21 kg.

- vahvistus d16 mm - min. halkaisija on 15 mm, maks. 18 mm. Poikkipinta-ala on 2,01 cm2. Paino 1 m - 1,58 kg.

-vahvistus d18 mm - min. halkaisija on 17 mm, max. 20 mm. Poikkipinta-ala on 2,54 cm2. Paino 1 m - 2,00 kg.

Asiantuntijat voivat määrittää liittimien halkaisijan silmän avulla. Tavallisten ihmisten täytyy turvautua improvisoituihin keinoihin. Halkaisija voidaan mitata nauhamittauksella, mutta tulos on hyvin likimääräinen. Jos käytät paksuutta, voit tehdä kaikki mittaukset vertailemalla tulosta taulukkoon.

MITTAA ARMATURE DIAMETER

Miksi on tarpeen mitata oikein raudoituksen halkaisija?

Teräksisen aaltopahvin valmistajat useimmissa tapauksissa käyttävät kuluneita laitteita, ja tässä yhteydessä teräsvahvistus osoittautuu jonkin verran suuremmaksi kuin haluttu halkaisija. Sallittujen toleranssien (GOST RF) mukaan armatura kulkee, ja kokonaisvetoisuus vastaa ilmoitettua, mutta kun se muuttuu lineaarimoottoreiksi, on puutetta armosta.

Aallotetun raudoituksen halkaisijan määrittämisen yhteydessä on ymmärrettävä, että vahvistuspalkin poikkileikkausmuoto näyttää enemmän kuin ellipsi (esim. Vahvistus A500C) kuin tasainen ympyrä - mittaamalla lujitustangon eri paikoissa, se vastaanottaa useita eri numeroita - mittausten ero on useita millimetrejä.

Koko on nähtävä mukana olevissa asiakirjoissa. Niissä valmistajat asettavat raudan ns. Nimellishalkaisijan, sitä kutsutaan raudoituksen numeroksi tai profiilin numeroksi. Alkuperäisen aihion profiilin numero on verrattavissa valmiin tuotteen nimellishalkaisijaan.


Joten miten lopulta pystyt oikein mitata vahvistuksen halkaisijan? (tarvitaan paksuus):

1. Mittaa tangon rungon halkaisija

2. Mittaa ulkonevat reunat.

3. Yhteenveto indikaattoreista ja jakaa tulos puoleen

Tällaisissa laskelmissa ovat seuraavat ilmaukset merkityksellisiä: "raudoituksen maksimihalkaisija" ja "raudoituksen vähimmäishalkaisija".

Nämä ovat indikaattoreita, jotka saatiin mittaamalla raudoituksen runko ja vahvistuspalkin rivi. Käytettyjen kuvien avulla kehitettiin taulukko, jossa selvitettiin mitkä ovat vähimmäis- ja enimmäismitat, joihin vahvistusn nimellishalkaisija vastaa.

Rib-altaan. Näin vahvistuksen halkaisija on mitattava oikein.

tärkein

Kuinka mitata vahvikkeen halkaisija?

Haluamme tietää, miten venttiilin halkaisijaa mitataan itsenäisesti omilla käsillämme?

Pyöreä palkin kuva

Tarkkaan ottaen ajatus raudoituksen halkaisijan mittaamisesta omilla kädillä perustuu yleensä muutamiin vääräksi likimääräisiksi ideoiksi vahvikkeesta pyöreän sileän sauvan muodossa. Mikä vain näyttää vähän "jotenkin väärin". Ja kun henkilö, jolla on vain vähän yhteyttä metallitelineisiin, alkaa sekaantua, ja missä itse asiassa mitataan vahvistuksen läpimitta, missä paikka? Ei ole tällaista selkeää, tarkkaa, yhtä paikkaa, jossa voit mitata raudoituksen läpimitan.

Kuinka mitata vahvikkeen halkaisija?

Kuinka mitata vahvistuskuva

Mutta suoraan fysikaalisilla menetelmillä, joilla mitataan raudoituksen tai raudoituksen halkaisijaa, on melko vaikeaa. Jos meillä olisi klassinen sileä pyöreä sauva, niin ei olisi ongelmia. Mutta vahvistaminen ei ole sileä sauva, vaan tuote, jolla on oma erityinen muoto ja helpotus. Mittaamalla halkaisijan halkaisijan omia käsiä sauvan eri osiin saamme melko erilaisia ​​arvoja. Lisäksi halkaisija on pyöreän tangon luonnehtiva arvo. Kyllä, on myös sileä vahvistus, mutta vahvistusosa ei ole ympyrä, vaan monimutkainen muoto, lähellä ellipsiä. Eli emme voi mitata vahvikkeen halkaisijaa, koska vahvistaminen ei ole ROUND ROD. Käytännössä venttiilin läpimittaa ei mitata tarkasti, vaan se on otettu mukana olevista asiakirjoista, jotka osoittavat NOMINAL tai CONDITIONAL ARMATURE DIAMETER.

Miten mitataan venttiilin läpimitta tarvittaessa itsenäisesti - omalla kädelläsi? Menetelmiä.

Venttiilin läpimittaa voidaan mitata omalla kädellä kahdella tavalla, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tarkastella venttiilipakkaukseen liitettyjä asiakirjoja. Molemmat näistä tavoista mitata vahvistus - instrumentaalin halkaisija. Voit yrittää mitata raudoituksen halkaisijaa mittanauha tai paksuus.

Kuinka mitata vahvistuskuva

Mittanauhan mittaaminen mittanauhalla on huono ajatus. Nauhamitta ei sovi halkaisijoiden mittaamiseen pienellä säteellä esineille, joilla ei ole ympyrää poikkileikkauksessa, mutta ellipsin, kuten vahvistamisessa. Vaikka mittaat mittanauhan mittanauhan lopussa, saat likimääräisen, likimääräisen arvon, joka riittää ammattilaiselle, jota käytetään vahvistamiseen. Mutta et tietenkään ole ammattilainen? Joten unohdamme rulettia heti.

Kuinka mitata vahvistuskuva

Mittanauha auttaa meitä vain vahvistamisen pituuden mittauksessa, tässä se toimii hyvin.

Kuinka mitata vahvistuskuva

Kun olet noutaa paksuuden, voit helposti löytää kaksi kokoa - tämä on VÄHIMMÄINEN KOKO ARMATURE DIAMETER ja MAXIMUM KOKO DIAMETER on varustettu armature. Lisäksi tarkastelet tämän artikkelin loppuosaa taulukossa, jossa on vahvistuksen halkaisijat, jotka on esitetty kunkin vahvistuksen nimellishalkaisijan osalta ja GOST-arvot, jotka vastaavat fyysisiä mittauksia kädessä pidettävän mittauslaitteen kanssa. Sallikaa minun selittää esimerkin avulla: taulukosta 16 mm: n nimellishalkaisijoihin nähden voidaan nähdä, että kaksi nimellishalkaisua vastaavaa fyysistä mittausta vastaa. Vähimmäis halkaisija, kun mitataan lujitustangon reunoilta, on -15 mm, ja maksimihalkaisija mitattaessa lujitustangon reunaa on -18 mm. Mikä sotku.

Rebar-halkaisija - mittari.

Mitkä ovat raudoitus- tai vahvistuspalkin halkaisijat? Tämä käytännöllinen taulukko, jossa on yhteenvedon kaikki GOST-arvot palkin halkaisijasta, asetimme artikkelin loppuun. Sillä välin yritetään mitata venttiilin halkaisija omilla käsillä. Ok? Joten on selvempää, miksi sinun on ladattava taulukko, jonka halkaisijat on vahvistettu.

Mikä on venttiilin nimellinen halkaisija?

Kuinka mitata vahvistuskuvan halkaisija

Mikä on vahvistuksen nimellishalkaisija, kuten metallihakemistossa on selostettu: vahvikkeen halkaisija vastaa tavallisesti pyöreän sauvan halkaisijaa, jolla on sama poikkileikkaus. ÄLÄ KÄYTÄ KUVAN AVAAMINEN - asiaan tulee näkyviä selittäviä huomautuksia - vahvikkeen halkaisija.

Kuinka mitata vahvistuskuvan halkaisija

Voimme muotoilla, mikä on vahvistuksen nimellishalkaisija ja ihmiskieli, jonka tunnettu tunnettu oletus, voimme olettaa, että raudoituksen halkaisija on yhtä suuri kuin pyöreän sauvan halkaisija, josta raudoitus on tehty. Vaikka suuret asiantuntijat voivat kiroilla minulle tällaisista "yksinkertaistuksista", jokapäiväistä ymmärrystä varten tämä on hyvä vertailu.

Kuinka käyttää rihdin painon laskentataulukkoa, jos tiedämme rungon halkaisijan?

Kuinka mitata vahvistuskuvan halkaisija

Itse asiassa on erittäin helppoa ja kätevää käyttää palkin painon laskentataulukkoa. Rakenteeltaan melko yksityiskohtaisia ​​taulukoita on erityinen meta-paino, jossa otetaan huomioon GOST-tyyppiset vahvisteet (kolmesta todellisuudesta). Minä näytän esimerkin. Joten haluat esimerkiksi ostaa 25 metriä vahvistusta, jonka halkaisija on 16 mm. Ehkä sinun täytyy vahvistaa aidan perustaa tai ratkaista muu rakennusongelma. Kun myydään varusteita, myyjä tavallisesti asettaa varusteiden hinnan tonneina, se on tonnimäärä, jonka hän ostaa tehtaalla. Sinulle, hän myy liittimet mittarissa juoksumetriin, joista tarvitset täsmälleen 25 metriä, eli se, että kalamäärä tonneina ei sano mitään sinulle. Jotta jonkin verran lujitemuuntimien mittareita voidaan kääntää "luokkiin, jotka ovat lähellä: hinta tonnilta", sinun on laskettava, kuinka paljon 25 metrin raudoituksen paino on 16 mm halkaisijaltaan. Löytää taulukon taulukon raudan painon laskemiseksi. Yhden mittarin paino on 16 mm, kun taas toisessa sarakkeessa mittarin paino kilogrammoina on 1 580 kg. Nyt, kun tiedämme yhden metrin painon, meidän on kerrottava se mittareiden lukumäärän mukaan - 1,580 x 25 = 39,5 kg. Eli sinun 25 metriä, painaa täsmälleen 39,5 kg. Tämä on ARMATURAN METERIN TEORIAALINEN PAINO, jonka halkaisija jo tietää.

Onko vahvistuksen teoreettinen paino yhteneväinen todelliseen ja onko se tarpeen punnita vahvistus tunne sen halkaisija?

Itse asiassa vahvistuksen teoreettinen paino on melko tarkka vertailuarvo. Vaakojen punnitusventtiileillä on hieman erilainen paino, joka poikkeaa teoreettisesta - tämä on normaalia. Mutta jos punnitsemisen jälkeen saavutettu painoarvo on hyvin erilainen, sinun on käsiteltävä painoja tai laskelmia ja tarkistettava molemmat.

Venttiilin läpimitta voi olla erilainen, mutta se vastaa aina yhtä GOST: ssa määriteltyjä mahdollisia vaihtoehtoja. Esittelemme kaksi vahvistusparametrin taulukkoa, jotka osoittavat, kuinka vahvikkeen halkaisija liittyy mittarin painoon.

Taulukko 1 - venttiilin halkaisija GOST 5781-53 mukaan.

Kuinka mitata vahvikkeen halkaisija

Mittaa vahvikkeen halkaisija?

Erittäin lujitetun betonirakenteen pystyttämisen aikana herää kysymys, kuinka mitataan vahvikkeen halkaisija. Ja tässä on vain joukko kysymyksiä siitä, miten tehdä se oikein. Useimmilla tavallisilla ihmisillä on virheellinen käsitys köysirakenteesta pyöreänä sauvana. Mutta lujitustangon kohokuvioinen pinta on koukussa, koska se on täysin käsittämättömiä missä vaiheessa halkaisijan mittaaminen on tarpeen. Valitettavasti ei ole tarkkaa tarkkaa paikkaa, jossa vahvistuksen läpimitta olisi mitattava.

Joten miten mitata köyden halkaisija?

On käynyt ilmi, että vahvistuspalkin halkaisijan mittaaminen on lähes mahdotonta fysikaalisilla menetelmillä. Koska raudoitus ei ole sileä sauva, kuten useimmat ymmärtävät, mutta erityinen metallituote, jolla on monimutkainen rakenne ja helpotus. Siksi mittaustangon halkaisijan mittaaminen sen pinnan eri paikoissa saa erilaiset tiedot. Asiantuntijat, kun venttiilejä käytetään, tiedot venttiilien halkaisijasta otetaan hankkeista ja niihin liittyvistä asiakirjoista, joissa valmistaja määrittelee halkaisijan.

Menetelmät raudoituksen halkaisijan mittaamiseksi.

Jos haluat mitata itse venttiilin halkaisijaa, voit turvautua yhteen kahdesta tavasta:

Ruletin avulla.

- käyttäen rulettia. Tee mittauksia palkin päässä ja saat vain likimääräisen arvon. Virhe on sallittu 0,5 mm. Muista, että jos et ole asiantuntija, et voi tehdä sitä tarkemmin.
Tässä on neuvoja:

Käyttämällä jarrusatulat.

Vain tukien avulla voidaan helposti määrittää raudoituksen halkaisija. Tätä varten on välttämätöntä mitata palkin rungon vähimmäishalkaisija ja poikkileikkauksen suurin halkaisija aallotuksella. Nämä tiedot viittaavat GOST-taulukkoon. Tässä taulukossa löytyy halkaisija minimi- ja maksimihalkaisijasta, kolmannessa sarakkeessa on vain vahvikkeen halkaisija.

Soittopyyntö

Yrityksemme "Green River" -johtaja kutsuu sinut kuulemiseen.

MITTAA ARMATURE DIAMETER

Kuinka mitata teräsputken halkaisija

Teräsvahvikkeella mitaten kaikki on yksinkertaista, niin GOST 5781-82 tulee tukeenmme (Kuumavalssattu teräs teräsvahvisteiden lujittamiseen). Siinä on kaksi piirustusta, jotka osoittavat kaikkien käytettyjen lujitusten profiilit ja halkaisijoiden ja muiden koon nimitykset. Lisäksi piirustusten alla on taulukko 2 ja taulukko 3, joka seuraa profiilin numeron riippuvuutta raudoituksen sisäisestä ja ulkoisesta halkaisijasta.

On muistettava, että kun luetellaan kokonaislukuja, jotka kuvaavat vahvikkeen läpimittaa, puhutaan ns. NOMINAL (keskimäärin) halkaisijasta, jota kutsutaan myös nimellä PROFILE NUMBER. Samanaikaisesti todelliset halkaisijat (sisäiset - mitattuna palkin rungolla ja ulkoiset - mitatut rivat) eroavat nimellishalkaisijasta ja ovat murto-osia.

Esimerkki:
Ota esimerkiksi teräsvahvistustaso A-III (A400), jota kaikkialla kutsutaan "kahdestoista". Tarkastelemme GOST 5781-82: n (kuumavalssattua terästä betoniterästen vahvistamiseen) taulukon numeroa 2 ja löydämme tämän taulukon ensimmäisestä sarakkeesta numeron 12. Kuten tämän taulukon sarakkeen nimestä käy ilmi, 12 ei ole todellinen halkaisija, mutta ns. Profiilin numero (tai nimellinen halkaisija dn). Samanaikaisesti tämän vahvistuksen todellinen ulkohalkaisija d1 on 13,5 mm (ilmoitettu taulukon kuudennessa sarakkeessa) ja sisähalkaisija d on 11,0 mm (ilmoitettu taulukon toisessa sarakkeessa).

Siksi sinun on oltava erityisen varovainen ostaessasi teräsvahvistusta, jonka profiilin numero on 16 tai yli. Tästä numerosta alkaen ulkohalkaisija alkaa merkittävästi ylittää profiilinumeron ja on usein sama kuin seuraava profiilinumero. Tämä voi hyödyntää epärehellisiä myyjiä. Esimerkiksi teräsvahvikkeella, jonka profiilin numero 16 on sisähalkaisija, sisähalkaisija d on 15,0 mm ja todellinen ulkohalkaisija dl on 18,0 mm, ja tätä tosiasiaa voidaan käyttää "kuudestoista" vahvistamiseen "kahdeksastoista".

Miten välttää petoksia terästeollisuuden vahvistamisen yhteydessä? Lataa GOST 5781-82 (kuumavalssattu teräs teräsbetonirakenteiden vahvistamiseen). Tarkastelemme raudoituksen ulkoisen halkaisijan arvoa tarvittavan profiilin lukumäärän mukaan. Otetaan kanssamme paksuus ja mennään varusteisiin. Ulkohalkaisija mitataan 300 mm: n etäisyydellä tangon reunasta (itse reuna voi deformoitua lastauksen / purkamisen aikana leikkaamisen aikana).

Kuinka mitata liittimet COMPOSITE

Jos puhumme jaksottaisen profiilin komposiittisesta vahvistamisesta, niin kaikki on monimutkaisempaa. Osittain vastaus tähän kysymykseen on GOST 31938: ssa "POLYMERIKOMPOSITEETTITARVIKKEET BETONIN RAKENTEIDEN VAHVISTAMISEKSI", joka sisältää seuraavat rivit:

3.17 Komposiittipolymeerirungon ulkohalkaisija; Ulkohalkaisija: Halkaisija, joka mahdollistaa nimellisen halkaisijan välittömän mittaamisen mittaamalla suoraan voimatangon jaksollisten ulkonemien yläosissa.
8.2 Ulkopuolinen halkaisija, jaksollisen profiilin korkeus, jaksottaisen AKP-profiilin vaihe tarkistetaan GOST 166: n mukaisella paksunnuksella GOST 6507: n mukaisella mikrometrillä.

Välittömästi huomaamme, että ei ole järkevää etsiä edellä mainittuja GOST 166: ää ja GOST 6507: ää, koska ensimmäinen kuvastaa yksinkertaisesti jyrkkiä jumittimia ja toinen kuvaa mikrometrejä. Mitään sanaa ei sanota siitä, kuinka tarkkaan vahvistuksen ulkohalkaisija mitataan.

Kiinnitän huomionne siihen, että komposiittivahvistustuotantomenetelmä, jota käytetään laajalti Venäjällä, ei takaa tasaisen pyöristetyn muodon runkoputkesta. Tosiasia on, että kaikki Venäjällä käytettävät komposiittivahvistimen tuottamat linjat on järjestetty siten, että linjan päässä on kumia tai polyuretaania peitettyjä akseleita, jotka vetävät raudoituksen linjaa pitkin ja pitävät sen muodostetulla päällä. Tämän tekniikan avulla on hyvin tärkeää, että venttiilit lopulta polymeroituvat, täysin "ommeltuvat" akseleihin. Käytännössä useimmilla valmistajilla termoset-komposiitilla ei ole aikaa kovettua kokonaan tulipesän läpi. Tässä tapauksessa, mitä suurempi komposiittijohdon halkaisija, sitä vaikeampi ongelma on. Tämän seurauksena vahvistus, joka ei ole täysin kovettunut, lähestyy akseleita ja vetäen akseleiden välistä vetäen lievästi litteäksi ja muuttaa muotoaan pyöreästä soikeaan. Tästä syystä suosittelemme, että mitatte halkaisijat (sekä sisäiset että ulkoiset) käyttämällä paksuutta kahdesti, kahdessa keskinäisesti kohtisuorassa asennossa, laskemalla sitten keskimääräinen arvo. Toisin sanoen sinun on mitattava palkin halkaisija missään vaiheessa, kiertää sauvaa 90 ° ja mitata uudelleen halkaisija. Lisää sitten molemmat saadut arvot ja jakaa saatu summa kahdella, tämä on keskimääräinen halkaisija. Tämä suositus koskee sekä ulkoista mittausta että sisähalkaisijan mittausta. Lisäksi ulkohalkaisijaa voidaan mitata pitämällä paksusuulakkeet yhdensuuntaisesti palkin akselin kanssa (ei kohtisuoraan).

Älä unohda, että on olemassa toinen tärkeä parametri, joka kuvaa raudan halkaisijan, nimeltään NOMINAL DIAMETER ja se on kuvattu samassa GOST 31938 "Polymeeri-komposiittivahvike betonirakenteiden vahvistamisessa":

3.18 yhdistetyn polymeerin vahvikkeen nimellishalkaisija; Nimellishalkaisija: Pyöreän sileän sauvan halkaisija yhtä suurella etäisyydellä toleranssin suhteen, ilmaistuna fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien laskennassa käytettyjen vahvikkeiden nimityksessä ja rakenteiden laskelmissa.
8.4 Nimellishalkaisija määritetään GOST 15139: n mukaan lisäyksineen (katso lisäys A).

Itse asiassa koko komposiittivahvistimen nimellishalkaisijan mittausmenetelmää kuvataan samassa GOST 31938 -standardissa lopussa, lisäyksessä "A".

Kuinka mitata vahvikkeen nimellishalkaisija?

Täällä päästään ongelman juuri perustaksi - nimellisen halkaisijan mittaukseen.

Kaikki on teräsvahvikkeella kirkasta, koska teräslajit tunnetaan etukäteen, tiheys mx tunnetaan, profiilimuunnokset ovat tunnettuja, ristiväli, vahvistustyypit tunnetaan myös etukäteen, huolellisesti ja taulukoituna. Siksi teräsvahvikkeelle riittää mitata ulkohalkaisija riveillä, sisähalkaisija tangon rungolla ja vahvistuslajin mukaan määrittää GOST 5781-82: n taulukoiden nro 2 ja nro 3 nimellishalkaisija.

Komposiittivahvistus on monimutkaista. Oikeudellinen tyhjiö on perinteisesti läsnä Venäjällä, GOST 31938 jättää paljon kysymyksiä vastaamatta. Varmasti, kun olet asentanut itsesi vernier paksuus ja pitämällä kätesi komposiitti vahvistuksen mistä tahansa valmistajista, et yksinkertaisesti voi mitata nimellishalkaisija! Miksi? Koska edellä mainitun menetelmän mukaan komposiittivahvistuksen nimellishalkaisijan määritysmenetelmä perustuu määritettävään (hydrostaattisen punnituksen tulosten perusteella) tilavuudesta, joka on leikattu testatuista tuotteista tietyllä näytteen pituudella ja sen jälkeinen nimellishalkaisijan laskeminen!

Mitä tehdä Vain muistetaan, että raudan NOMINAL-halkaisija on eräänlainen keskiarvo raudoituksen ulkoreunojen ja sisähalkaisijoiden välillä. Tässä tapauksessa sitä harvemmin on rintakehän käämitys (sitä suurempi on ristin kierrosten välinen etäisyys), sitä lähemmäksi NOMINAL-halkaisija on vahvistuksen INNER-halkaisijan arvo.

Houkutellaan komposiittivahvistimen läpimittaa vai ei?

Helpoin tapa tarkistaa, oletko pettänyt sinua tai ei komposiittivahvistimen myyjiä, on ottaa paksuus ja mitata komposiittivahvistimen sauvan ulompi ja sisäinen halkaisija. Vahvikkeen ulkohalkaisija (mitattuna kylkiluiden yläosissa) on aina suurempi kuin vahvikkeen nimellishalkaisija! Jos mittaus ei vahvista tätä, niin olet pettänyt 100%.

Lasikuitulujitteiden läpimitta - mittauksen vivahteet

Jos metallinen sauvan halkaisija on tarpeen määritellä, mittaustekniikka on riittävän selkeä ja yksinkertainen, jota hallitsee GOST. Kuitenkin muiden kuin erikoistuneiden asiantuntijoiden kannalta voi olla hyödyllistä tietoa, että vahvikkeen halkaisija voi olla ulkoinen - mukaan lukien sisäisen sisäisen profiilin reunat - jotka edustavat itse rungon halkaisijaa ja nimellishalkaisija on kokonaisluku, jota kutsutaan myös profiilinumeroksi. Yleensä kaikki nämä luvut ovat erilaisia ​​ja ulkohalkaisija on aina suurempi kuin nimellinen, ja mitä suurempi läpimitta on, sitä enemmän tämä luku lähestyy seuraavaan profiilin numeroon vuorotellen. Tätä kohtaa käyttävät usein petokset, jotta keskittyisivät ulkohalkaisijaan, jotta pienemmällä halkaisijalla varustetut tangot olisivat suurempia ja myyvät näin enemmän.

Lasikuituvahvistuksessa on myös vivahteita mittauksista, joita petokset voivat käyttää. GOST 31938: n mukaan ulkohalkaisijan mittaus periaatteessa ei eroa edellä olevasta menettelystä, mutta itse prosessia ei ole selkeästi kuvattu. Tässä yhteydessä on huomattava, että Venäjän lasikuidun vahvistamisen linjojen ominaisuudet eivät anna mahdollisuutta valmistaa ihanteellisesti pyöreitä muotoja. Päätuotteena on yleensä hieman soikea muoto, ja mitä suurempi on palkin halkaisija, sitä voimakkaampi soikea. Tietenkin, jos mittaat sauvan halkaisijaa yhteen asentoon ja pyöritä sitten 90 astetta ja mitatkaa uudelleen, saamme yleensä kaksi eri numeroa. Jos summataan nämä indikaattorit ja jaetaan kahdella, lopulta saadaan lasikuituvahvisteiden keskimääräinen halkaisija.

GOST 31938: ssä on toinen tärkeä muoviraudoituksen parametri, nimeltään nimellishalkaisija, jota käytetään suunnittelutyössä. Mutta nimellishalkaisijan määritysmenetelmä on sellainen, että kuluttaja ei todellisuudessa pysty määrittämään itsenäisesti tätä parametria. Jos kuitenkin vielä todella tarvitset, voit käyttää seuraavia neuvoja. Sinun täytyy tietää, että itse nimellishalkaisija on suunnilleen keskimääräinen ulkonevän ja sisähalkaisijan välillä. Ja mitä harvoin ristit sauvaan, sitä enemmän sisäinen halkaisija-ilmaisin lähestyy nimellistä. Välttämättömien myyjien välttämiseksi on aina mahdollista mitata lasikuituvahvistimen ulkosisällön ja sisähalkaisija ja tarkistaa, että sauvan ulkohalkaisija on välttämättä suurempi kuin myyjän ilmoittama nimellishalkaisija. Jos ulkohalkaisija vastaa ilmoitettua nimellistä, voidaan päätellä, että olet tekemisissä petostajan kanssa.

Mitkä ovat komposiittivahvistimen halkaisijat ja miten halkaisijan mitat?

Venäjän rakennusmarkkinoilta vaaditaan komposiittirakenteisia vahvistuselementtejä, joilla on eri poikkileikkauksen halkaisijat. Lasikuituvahvikkeen halkaisija asiakkaiden tarpeiden mukaan voi vaihdella 4 mm: stä 22 mm: iin. Lujittajan halkaisijan tarkkuuden tarkkuus riippuu rakennuksen tai rakenteen luotettavuudesta ja rakennetun esineen kestävyydestä.

Mitkä ovat ASC: n halkaisijat?

GOST 32492-2013: n vaatimusten mukaan komposiittivahvistimen parametrien määrittämisessä on olemassa kahdenlaisia ​​halkaisijoita:

  1. Ulkona. Sitä mitataan paksuudella komposiittisauvan eniten ulkonevilla käämityspisteillä (jaksolliset ulkonemat). Tätä halkaisijan määrittämismahdollisuutta ei käytännössä käytetä laskettaessa tuotteiden parametreja, koska jos käämityksessä käytetään suurempaa halkaisijoitettua lankaa, reuna on suurempi ja siten vahvikkeen halkaisija on suurempi. Koska käämityksen kierteellä ei ole merkitystä lujuuden testauksessa, lujuuden ja muiden fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien kannalta. Ainoa asia, jolla käämityyppi voi vaikuttaa, on raudoituksen tarttuminen betoniin;
  2. Komposiittijohdon nimellinen halkaisija. Tällä indikaattorilla on suuri merkitys vahvistuselementtien fysikaalisten mekaanisten parametrien määrittämisessä.

Mittausmenetelmä lasikuituvahvikkeen läpimitan mittaamiseksi

AKP-SP: n nimellishalkaisijan määrittämistä ei voida suorittaa itsenäisesti. GOST 32492-2013 -standardeissa laskelmien suorittamismenettelyä koskevat vaatimukset on selvästi ilmoitettu. Tekniikka käsittää hydrostaattisen punnituksen toteuttamisen käyttämällä korkean tarkkuuden analyyttisiä tasapainoja ja seuraavalla kaavalla saatujen tietojen käsittelyä:

  • m1 on tietyn pituisen näytteen massa ilmassa (mg);
  • m2 on vesimassanäytteen massa (mg);
  • p on veden tiheys (tiheys laskelmissa on 1 mg / mm3);
  • l on näytepituus millimetreinä.

Lasikuitulangan halkaisija määritetään laboratoriossa testin aikana. Jokainen valmistaja, joka valmistaa venttiilejä GOST: n mukaisesti, vahvistaa tuotteen laadun ja fysikaalis-mekaaniset parametrit testausselosteilla, joissa on luotettavat halkaisijat, lujuus ja muut ominaisuudet. Rakennusteollisuudessa tarvitaan profiilin eri osien liitososia: 4 mm: stä voimakkaisiin tankoihin, joiden nimellishalkaisija on 22 mm. Nykyään Venäjän federaatiossa yhdistetyt vahvistuselementit tuottavat useita yrityksiä.

Yhtiö "Plast Composite" on ainoa Venäjällä valmistaja, joka valmistaa venttiilejä, joiden poikkileikkaus on yli 18 mm. Komposiittijohdon läpimitta vahvistetaan testausselosteilla, tuotteet täyttävät täysin GOST 31938-2012 vaatimukset.

* Tärkeää! Kun osia hankitaan, on kiinnitettävä huomiota yksinomaan nimelliseen halkaisijaan. Heti kun tämä indikaattori mahdollistaa oikean laskemisen teräksisen raudoituksen tasavertaisen korvaamisen komposiittimäärän kanssa.

Vahvikkeen halkaisijan määrittäminen: sen paino, maksimi ja vähimmäiskoko

Rebar-valmistajat käyttävät usein käytettyjä laitteita. Siksi niiden valmistamien tuotteiden halkaisija on hieman suurempi. Se vastaa toleranssia ja tonnimäärää, koska se ei hylkää. Kuitenkin, jos lasketaan uudelleen lineaarimoottoreille, on eroja. Ostajat etsivät pulaa menettää aikaa, vaivaa ja aikataulutettu työ pysähtyy. Loppujen lopuksi, kun he jo ymmärtävät, mikä on asia, jäljelle jää epämiellyttävä jälkimaku ja tunne, että olette petetty.

Mitattaessa tätä rakennusaineistoa on muistettava, että sauvan poikkileikkaus näyttää enemmän kuin ellipsi eikä ympyrä. Miten määritetään venttiilin halkaisija? Opit tästä materiaalista. Muuten, jos aiot rakentaa talon omiin käsiisi, suosittelemme lukemaan tätä artikkelia lukemalla. Meillä on myös materiaali "Talon perustaminen omiin käsiisi", joka kertoo, mistä aloitat rakennustyöt ja teetkö kaikki oikein.

Miten määritetään venttiilin halkaisija?

Rebarin mittaaminen eri paikoissa ei ole odotettavissa olevia numeroita. Indikaattorit voivat vaihdella jopa useita millimetrejä (esimerkiksi jos mittaat toisen pään halkaisijaa palkin keskellä).

Miten selvitetään olemassa olevien vahvistuspalkkien mitat? Ne toimitetaan tavallisesti mukana toimitetuissa asiakirjoissa. Siinä valmistajat ilmoittavat vahvikkeen nimellishalkaisijan. Tämän indikaattorin ydin on se, että se ilmoittaa, mitä bar-koko oli alun perin. Ja sitten sinun on otettava paksuus ja tehtävä seuraavasti:

  • määritä kylkiluiden halkaisija;
  • mittaa ydinkappale (vähimmäisrajan halkaisija);
  • näiden indikaattorien summa jaettuna kahdella.

Monet ihmiset käyttävät tätä lähestymistapaa. Menetelmää ei voida kutsua ammattimaiseksi, koska asiantuntijat eivät yleensä kysy tällaisia ​​kysymyksiä. Alla olevasta taulukosta kerrotaan tuotteiden eri kokoisten arvojen suhde, mukaan lukien vahvikkeen suurin halkaisija.

Vahvistimen läpimitta. Halkaisusuhteen taulukko

Kuten näette, kahden indikaattorin välinen ristiriita voi olla jopa 2 millimetriä. Mitä suurempi vahvistuksen halkaisija on, sitä suurempi on ero ensimmäisen ja toisen arvon välillä.

Raudoituksen läpimitta perustukselle

Kun olet valmistanut kaivannon tulevan talon, autotallin, kylpyammeen tai muun rakennustelineen sijaintiin, sinun on laskettava tarvittavan halkaisijan vahvistus. Et voi tehdä tätä, sitten on vakava riski suunnittelemattomasta rakentamisen lopettamisesta (materiaalin puuttumisen vuoksi), liiallisista taloudellisista resursseista ja muista vaikeuksista. Artikkelissa "Miten valita säätiön optimaalinen raudoitus", samankaltaiset kysymykset käsitellään yksityiskohtaisesti.

Taulukko tulevalle säätiölle

Käytä alla olevaa taulukkoa, jos haluat ymmärtää, kuinka paljon ja mitä nimellistä vahvistusta tarvitaan. Teemme yksinkertaisia ​​laskelmia säätiön tulevaisuuden ja sen poikkipinta-alan mittaamiseksi. Esimerkiksi meillä on leveys ja korkeus 500 ja 600 mm. Kerro nämä numerot. Näyttää 300 tuhatta mm2. Tässä tapauksessa lujittavien tankojen kellarin poikkipinta-ala on 0,1%. Lisäksi 300000/100 * 0,1 = 300 mm2. Tämä luku on kaikkien palkkien pinta-ala. Alla olevan taulukon avulla löydämme lähimmän indikaattorin, joka sijaitsee toisella rivillä vaakasuorassa ja kuudennessa pystysuunnassa. Poikittaisen vahvikkeen tulisi olla vähintään 6 mm, ja parempi kuin sama luokitus. Muuten, tässä tapauksessa artikkeli "Kiinteä muotti omalla kädellä" voi olla hyödyllinen. Tästä voit oppia, miksi vaahtomuunnos on paras.

Rebar paino

Venttiilien valmistajat ilmoittavat kustannukset 1 tonniin, ei määrällisesti. Tällöin projektin loppuun saattamiseksi sinun on laskettava tällaisten sauvat. Tämä auttaa alla olevassa taulukossa. Lisäksi on olemassa kaava raudoituksen painon määrittämiseksi. Tätä varten "mittarin massa" * "pituus".

Liitosten tyypit

Ulkonäköä erottavat sauvat:

Ensimmäinen on täysin sileä pinta. Toisella profiililla on lovi tai kylkiluut. Hyvä rakentaa RC-rakenteita. Tässä profiilissa on kolme lajiketta:

Ensimmäinen on uusi luokka suhteessa muihin. Toinen tuottaa pääasiassa eurooppalaiset valmistajat. Jälkimmäinen vastaa kansallista GOST 57-81.

Kuinka mitata komposiittivahvistimen halkaisija

Jos puhumme jaksottaisen profiilin komposiittisesta vahvistamisesta, niin kaikki on monimutkaisempaa. Osittain vastaus tähän kysymykseen on GOST 31938: ssa "POLYMERIKOMPOSITEETTITARVIKKEET BETONIN RAKENTEIDEN VAHVISTAMISEKSI", joka sisältää seuraavat rivit:

3.17 Komposiittipolymeerirungon ulkohalkaisija; Ulkohalkaisija: Halkaisija, joka mahdollistaa nimellisen halkaisijan välittömän mittaamisen mittaamalla suoraan voimatangon jaksollisten ulkonemien yläosissa.

8.2 Ulkopuolinen halkaisija, jaksollisen profiilin korkeus, jaksottaisen AKP-profiilin vaihe tarkistetaan GOST 166: n mukaisella paksunnuksella GOST 6507: n mukaisella mikrometrillä.

Välittömästi huomaamme, että ei ole järkevää etsiä edellä mainittuja GOST 166: ää ja GOST 6507: ää, koska ensimmäinen kuvastaa yksinkertaisesti jyrkkiä jumittimia ja toinen kuvaa mikrometrejä. Mitään sanaa ei sanota siitä, kuinka tarkkaan vahvistuksen ulkohalkaisija mitataan.

Kiinnitän huomionne siihen, että komposiittivahvistustuotantomenetelmä, jota käytetään laajalti Venäjällä, ei takaa tasaisen pyöristetyn muodon runkoputkesta. Tosiasia on, että kaikki Venäjällä käytettävät komposiittivahvistimen tuottamat linjat on järjestetty siten, että linjan päässä on kumia tai polyuretaania peitettyjä akseleita, jotka vetävät raudoituksen linjaa pitkin ja pitävät sen muodostetulla päällä. Tämän tekniikan avulla on hyvin tärkeää, että venttiilit lopulta polymeroituvat, täysin "ommeltuvat" akseleihin. Käytännössä useimmilla valmistajilla termoset-komposiitilla ei ole aikaa kovettua kokonaan tulipesän läpi. Tässä tapauksessa, mitä suurempi komposiittijohdon halkaisija, sitä vaikeampi ongelma on. Tämän seurauksena vahvistus, joka ei ole täysin kovettunut, lähestyy akseleita ja vetäen akseleiden välistä vetäen lievästi litteäksi ja muuttaa muotoaan pyöreästä soikeaan. Tästä syystä suosittelemme, että mitatte halkaisijat (sekä sisäiset että ulkoiset) käyttämällä paksuutta kahdesti, kahdessa keskinäisesti kohtisuorassa asennossa, laskemalla sitten keskimääräinen arvo. Toisin sanoen sinun on mitattava palkin halkaisija missään vaiheessa, kiertää sauvaa 90 ° ja mitata uudelleen halkaisija. Lisää sitten molemmat saadut arvot ja jakaa saatu summa kahdella, tämä on keskimääräinen halkaisija. Tämä suositus koskee sekä ulkoista mittausta että sisähalkaisijan mittausta. Lisäksi ulkohalkaisijaa voidaan mitata pitämällä paksusuulakkeet yhdensuuntaisesti palkin akselin kanssa (ei kohtisuoraan).

Lasikuituliittimet

Lasikuitulujitteet ovat yksi moderneista rakennusmateriaaleista, jotka ovat saaneet laajan suosion monissa maissa ympäri maailmaa. Tämä johtuu siitä, että epoksiyhdisteellä kyllästetystä lasikuidusta valmistetusta lasikuituvahvisteesta on useita etuja verrattuna metallin vahvistamiseen. Yksi lasikuidun vahvistamisen eduista on kevyt ja suuri lujuus. Suuri lujuus ja korroosionkestävyys ovat vaihtoehto metallivahvikkeille. Lasikuitulasvan pääasiallinen etu on sen ainutlaatuinen tuhoiseva vaikutus - lähes 2,5-kertainen suurempi kuin teräs.