Miten vaurioittaa betoniliuosta

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

  • kouru tai betonisekoittimella;
  • lapio;
  • vasara (murskaus sementti);
  • kauhat;
  • seulan hiekkaa varten;
  • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

  • graniitti - paras;
  • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
  • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

  • betonille B7,5 - 180 kg;
  • B10 - 200 kg;
  • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

Kuinka häiritä betonia käsin, jotta ei ylikuorita

Kysymys siitä, miten betoniin puututaan käsin, koskee monia ihmisiä, koska rakentamisen perusta, puutarhojen maisemointi ja mökkien vieressä oleva alue ovat konkreettisia. Rakennusten säätiöiden, paviljongien, puutarhatyylien rakentaminen on vain pieni luettelo betoniseosten käytöstä. Itsekeskeinen betonisekoittimen yksinkertaisimmasta luokasta on esitetty yllä olevassa kuvassa.

Vauva, sinkitty kylpyammeet, ihanteellinen betonin valmistamiseen pienissä määrissä kotona. On selvää, että betonin ainesosat vaihtelevat sen käyttötarkoituksen mukaan.

Kun on olemassa paljon ratkaisuja, et voi vain päästä yhdellä kourulla. Sinun on harkittava erilaisia ​​vaihtoehtoja ja miettiä, miten kädessä pidettävä betonisekoittimen kädet tehdään - tai vielä valmiina.

Betonin sekoittaminen

Betonin yksinkertaisin koostumus:

  • sementti;
  • vesi;
  • hiekka;
  • Murskattu kivi

Komponenttien aineosien voidaan nähdä, että sekoittamalla konkreettisessa käsin - työ ei ole helppoa. Yksinkertainen pora tai sekoittimen kuivaseos voi selviytyä hiekkaa, sementtiä ja vettä, ja vielä lisätä soraa.

Betonin komponenttien sekoittaminen lapioon on välttämätöntä saavuttaa liuoksen homogeenisuus, tietää ainesosien järjestys ja määrä. Betoniseoksen valmistus toteutetaan neljällä tavalla ja niissä on koneistus, mikä helpottaa suuresti prosessia.

Betonin koostumuksen laskeminen

Menetelmä yksi: pakotettu menetelmä betonin saamiseksi

Hinta tämä sementti sekoittimen, joka on esitetty alla, kalliimpia, mutta mahdollisuus saada konkreettisia korkealaatuisia, homogeeninen rakenne, on sen arvoista.

Itsestään valmistettu käsikäyttöinen betonisekoittimen komponenttien pakko-sekoittamiseen ei eroa joukosta monimutkaisia ​​mekanismeja. Sekoitusrummia voidaan asentaa sekä vaakasuoraan että pystysuoraan.

Betonin menetelmä, joka pakottaa betonin, käytetään liittämiseksi ja sekoittamalla kaikki komponentit homogeeniseksi seokseksi. Mekaaninen toimilaite ohjaa pyörimistä terät ja mahdollistaa laadullisesti ilmaa betoni, kunnes koostumus, rummun samalla pysyy kiinteänä.

Huomio: Kuten mikään ihmisen luoma tuote, sekoittimella on positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet.

Tämän suunnitelman etuja ovat:

  • Mahdollisuus ainesosien täydelliseen sekoittumiseen, kun otetaan huomioon pieni määrä kirjanmerkkejä;
  • Optimaaliset mitat mahdollistavat rakenteen rakenteen missä tahansa rakennustyömaalla;
  • Pieni aika valmistella pieni määrä seosta;
  • Manuaalinen betonisekoitin valmistetaan omilla käsillään ja mukautuu erityisiin taloudellisiin tarpeisiin.
  • Mitä yksinkertaisempi rakenne, sitä pidempi käyttöikä, jos terät on varustettu ja suojattu kumisuuttimilla;
  • Ratkaisun säilyttäminen, joka ei johdu säiliöstä, sen nopea kehitys;
  • Helppo huolto;

Pienellä betonisekoittimella pakotetun toiminnan tehokkuudella on haittoja:

  • Seinien lähellä voi esiintyä "kuolleita alueita", joissa ainesosat ovat ehjät;
  • On tarpeen suojata pyörimisnesteet, mieluummin suljettu materiaali. Jotkut betonin ratkaisut johtuvat aggressiivisesta mediasta.
  • Tässä artikkelissa oleva video esittelee tämän laitteen rajoitetut ominaisuudet. Siinä on mahdotonta valmistaa betonia, jonka osana on suuria ja tasaisia ​​täyteaineita.

Menetelmä kaksi: näkymätön painovoima

Toisen betonin saamisen menetelmä on painovoima, ja itse menetelmää kutsutaan gravitaatioksi.

Yksinkertainen ja monimutkainen muotoilu, jossa rumpu pyörii, jonka sisällä terät ovat kiinteästi kiinnitetty. Alkuperäiset komponentit nousevat ja putoavat painovoiman alla. Nousu ja lasku toistetaan useita kertoja. Tästä seuraa homogeenisen koostumuksen seos.

Tämän menetelmän etuna betonin valmistamiseksi:

  • Ainekset ladataan rummun reiän läpi, valmiin seoksen puretaan tyhjennysluukun kautta tai kaatuneesta rummusta;
  • Voit työskennellä suurien aggregaattien kanssa (120 - 150 mm).
  • Matala kuluminen työpinnoilla.
  • Pieni energiankulutus ja seoksen alhaiset kustannukset;
  • Optimaalinen sekoitusaika on 60 - 90 sekuntia. Jos otat huomioon koko toimintosarjan: lataus, sekoitus, purkaminen, rummun alkuasento, koko prosessi voi kestää 150 sekuntia.

Kolmas menetelmä: yhdistelmä ja yhdistelmä

Nykyaikaisessa suunnittelussa käytettävät betonisekoittimet käyttävät 2 edellä lueteltujen menetelmien yhdistelmää.

Niiden yhdistelmä tarjoaa tällaisia ​​etuja:

  • Tiukkaa tiivistämistä ei ole, koska ei ole solmuja ja yhteys liuokseen jätetään pois, ja rumpu on yläosassa avoimessa tilassa;
  • Käytetyt osat esiintyvät harvemmin;
  • Luotettava ja helppokäyttöinen;
  • Täyteaineissa ei ole rajoituksia, vaan se voi olla sora, laajennettu savi, sora ja muut.

Tärinä neljännen tien sydämessä

Valmistuksessa tarkka betonirakenteiden, jolla on hyvä suorituskyky käytetään betonin valmistetaan tärisevä tai neljäs sekoittamalla menetelmällä.

Tämä käsityöläisten "kätevien" asiantuntijoiden menetelmä otti palveluun ja sai tuloksia, jotka horjuttavat mielikuvitusta suurimittakausina. Kuinka tehdä betonisekoittimen manuaalisen värähtelyn tyypin ja valita oikean kauhan?

Betonisekoittimien valmistus käytännössä paljasti joitain vivahteita, joita ei voida jättää huomiotta työskentelyn aikana:

  • Kauhan valitaan pyöreäksi muodoksi, melko korkeaksi, mutta kapeaksi.
  • Tehokasta sekoittamista ei ole varustettu tasaisella värähtelijällä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on pari keskikokoista metallilevyä, jotka on kiinnitetty akselin pohjaan ylöspäin, mikä antaa karan kaltaisen seoksen.
  • Halkaisijan tilavuuden on oltava levyn säteen mukaan seinän reunasta värähtelijäksi.
  • Vibraatin halkaisija määrää käyttövoiman. Esimerkiksi 1 kW: n teholla on asennettuna levyjä 15-20 cm, 1,5 kW - 22,5-30 cm.

Huomio: Liuoksen homogeenisuuden saavuttamiseksi värähtelevän laitteen ylä- ja alapuolisten seosten taso vastaa levyn halkaisijaa.

  • Tämän menetelmän suurin etu on homogeeninen, korkealaatuinen betoni.
  • Epäedullinen ja melko konkreettinen on sarjan "pilkkuja" yksikön suunnittelussa. Tämän seurauksena - usein korjauksia.

Miten saada konkreettisia

Tyypit sekoittimet eri ainesosien ja niiden etuja, esitetään selkeästi ja miten betonia hana ohjeiden mukaisesti, on mielenkiintoinen kysymys.

Asiantuntijat suosittelevat esisekoittaa betonin (sementti, hiekka) kuivat osat ja lisää vettä. Ohjeita tarkastellaan vain kerran, ja sitten mikä tahansa kapasiteetti muuttuu märkäksi ja suositusten edelleen työskentely on mahdotonta - kyllä ​​se ei ole niin tärkeä.

  • Erikoinen liikerata etunimi tähän laitteeseen, tehty omin käsin ja kiinnitetään tasaisesti pohjalta, hitsattu metalli nurkkaan.
  • Ratkaisu liikkuu seinämästä toiseen, minkä ansiosta saadaan homogeeninen rakenne.
  • 200 litran tynnyri tässä mallissa pyörii melko helposti laakereilla.

Huomio: Jotta astia kestää kauemmin, tynnyreissä tarvitaan paksuja seiniä.

  • "Laiskuus on edistyksen moottori", joten kääntämällä nuppeja saadaksesi 2-2,5 betonin ämpäriä on kiittämätöntä työtä.
  • Sähköbetonisekoittimella tehdään se itse, se käy ilmi, kun manuaalinen rakenne on hieman parantunut.
  • Kapasitanssi 200 L asennettu moottori 1 kW, joka on kiinnitetty akselin pienempi hammaspyörä, kun taas putken akselin - suurempi hammaspyörä, joka voi vähentää kierrosten lukumäärän.
  • Yhteys on tehty ketjulla, joka on saatavilla missä tahansa autotallissa.

Betonimäärälaskuri

Tässä videossa opit konkreettisesta betonituotannosta ja sen osuuksista.

Älä toista virheitä

Itse valmistettu betonisekoittimesta kestää kauan, jos vältät virheet, kun se suoritetaan:

  • Säiliö, jossa komponentit on sekoitettu, ei saa olla ruostetta ja vikoja;
  • Noudata tiukasti betonisekoittimien valmistusta koskevia ohjeita, muuten laastin laatu kärsii;
  • Metallirungon hitsausta valuraudalla suoritetaan ammattimainen hitsaaja, muutoin "epätäydellinen hitsaus" säilyy, mikä voi myöhemmin johtaa rikkoutumiseen;
  • Älä yritä ylikuormittaa laitetta komponenteilla käytön aikana.

Betonimääriä

Betonin perustana on sementti, joka kuuluu teollisen tuotannon materiaaleihin. Sementtilaitokset tuottavat M200: n, M300: n, M400: n, M500: n, jossa kuviossa näkyy suurin kuormitus kilogrammoina.

Saadaksesi laadukkaan betoniliuoksen sinun on:

  • Valmistetaan kuiva, pesty hiekka keskinkertainen fraktio. (Hieno fraktio imee paljon kosteutta ja karkea vähentää liuoksen plastisuutta);
  • Sementin tulee olla kuiva ja murskata. Etusijalle asetetaan korkeat merkit M400, M500, mutta suosituin tuote - M400.
  • Murskattu kivi tai sora on puhdas, murto-osa on 5-10 mm.
  • Vettä ei ole erityisiä väittämiä, jos se ei ole likainen eikä meressä;
  • Reseptit voivat vaihdella ainesosista riippuen.

Betonin valmistuksen tekniikan noudattaminen on keskeinen betonirakenteiden kestävyyden ja luotettavuuden kannalta. Ei ole väliä, onko se käsintehty sähköinen betonisekoitin vai tavallinen betoni. Tärkeintä on käsitellä prosessi ammattimaisesti.

Kuinka betonisekoittua konkreettisessa sekoittimessa - selvittää menestyksen salaisuus

Miksi yhä useammat ihmettelevät, miten betonia sekoitetaan konkreettisessa sekoittimessa oikein, koska ensi silmäyksellä kaikki on niin yksinkertaista? Luultavasti ei ole kyse prosessin monimutkaisuudesta, vaan sen tehokkuudesta. Jokainen pyrkii tekemään työtä paitsi laadullisesti myös järkevästi, välttäen komponenttien ylimenot ja laitteiden vahingoittumisen.

Betonituotanto betonimyllyssä - komponentit

Rakentamisessa vaikea kuvitella esine, joka ei käytä tätä tukeva rakenne, varsinkin jos kyse on tukirakenteita, tyyppi säätiö, pilarit ja niin edelleen. Vaikka laajalti käytetty tätä materiaalia pieniä töitä, mutta sitten mekaanista sekoitusta ei turvautua menetelmiin se selviää kätensä. betonimylly valmistaja tapahtuu juuri niissä tapauksissa, joissa tarvitaan suuria määriä kaataa rakennuspalikoita luoda siteitä kerroksessa, kellarissa, jne Tällaisessa määrin sekoitettu kouru on yksinkertaisesti fyysisesti mahdotonta.

Riippumatta siitä, miten paljon sinun täytyy laasti, se koostuu aina samoja komponentteja. Varmasti jokainen tietää sanat - sementtiä, hiekkaa, soraa ja vettä. Ainoa yksittäisten koostumusten erottaminen on mittasuhteet. Suhde ainesosien riippuu useista betonin parametrien, alkaen tärkeimmistä - lujuus, viimeistely liikkuvuus, vastustuskyky sään vaikutusta vastaan. Se tapahtuu niin, että kokeneiden Masters eivät ylenkatsovat, ja muut sementin lisäaineena, kasvava pakkasenkestävyys, kuivuminen, ja muut parametrit.

Kotikäyttöön, joudumme usein seuraavat ainesosien suhde: sementti - 2 paino-osaa hiekkaa - 4, sepeli - 8, veden - 1. Se on keskellä mahdollisuus lujuus, eli se on yhtä hyvin sovellettavissa monimutkaisia ​​toimintoja, ja pieni kosmeettisia. Yleisesti, luonne betonin riippuu tuotemerkin sementin jossa käytetään, sitä on merkitty kirjaimella "M" ja numerot, jotka määrittävät sen lujuus. Merkki valmistettu betoni on myös kuvattu, mutta on tyypillisesti pienempi kuin luku, koska kaksi muuta lisäaineita vähentää mainittua sementti vahvuus.

Nykyaikaisessa rakenteessa on kokeita paitsi erilaisten sementtityyppien lisäksi myös hiekka- ja raakarakeiden kokoon. Mutta tämä on aerobatiaa, ja ammattimaiset teknikot kehittävät tällaisia ​​betonimerkkejä.

Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

Betonin valmistus betonisekoittimessa, jos on tarpeen saada aikaan merkittäviä määriä, joita on vaikea valmistaa manuaalisesti kourussa, ja erikoistuneiden tehtaiden tilaamattomuus tai viivyttäminen erikoistehosteissa, jotka toimitetaan autosekoittimilla mistä tahansa syystä, on ainoa järkevä ratkaisu. Korkealaatuisen betoniseoksen saamiseksi on tarpeen tutustua betonisekoittimen käyttöä koskeviin ohjeisiin ja noudattaa tarkasti komponenttien mittasuhteita.

Betonin sekoituslaitosten lajikkeet ja toimintaperiaate

Betoni suoraan rakennustyömaalla valmistetaan kahdessa eri sekoittimessa:

  1. Pakotettu toiminta. Rakenneosien sekoittaminen suoritetaan kiinteästi asennettuihin rumpuihin, akselin päälle kiinnitetyillä metalliterillä. Tällaiset massiiviset laitokset tarjoavat korkean sekoitusasteen laadullisen seoksen saamiseksi. Yksittäisessä rakentamisessa kotiteollisuuden käsityöläisiä käytetään kuitenkin harvoin seuraavista syistä:
    • tarve käyttää vain pieniä fraktioita;
    • laitteiden ja varaosien korkeat kustannukset korjausten vuoksi;
    • voimakas moottori;
    • kuljetukset edellyttävät erityisiä kuljetus- ja nostomekanismeja purkamiseen ja asennukseen;
    • valmiiden seosten monimutkaisuus.
  2. Gravity sekoittimet. Päärynä muotoinen säiliö on kiinnitetty runkorakenteeseen pyörimismahdollisuudella ja eri paikkojen miehityksellä suhteessa horisonttiin. Kun rumpu pyörii, komponentit tarttuvat kiinteisiin teriin sen sisällä ja liikkuvat säiliön kehän ympäri, joka on kaltevassa asennossa. Kun ne saavuttavat huippupisteen, ne putoavat alas oman painonsa alle, ja ne tarttuvat taas terät. Tämä sykli toistuu monta kertaa. Säiliön täyttämiseen ja purkamiseen valmiin seoksen säiliössä on melko suuri reikä. Betonisekoitin on varustettu omalla käyttölaitteellaan ja sillä on pieni koko ja paino. Useimmissa malleissa on pyörät helpottamaan liikettä, mikä tekee asennuksesta liikkuvan. Komponenttien sekoittaminen tapahtuu laadullisesti vähemmän kuin ensimmäisessä betonisekoittimessa, mutta vaadittu laatu on täysin varmistettu tekniikan noudattamisen mukaisesti.

Tällaiset asennukset ovat käteviä valmistetun seoksen kuljetuksessa, sekoittamisessa ja purkamisessa, jolle on ominaista kohtuulliset hinnat laitteille ja varaosille. Korjaus on yksinkertainen toteutus ja useimmissa tapauksissa nopea suoritettava.

Kaikki tämä on houkuttelevaa kodin käsityöläisille ja aiheuttaa tällaisten sekoittimien laajan jakelun, ja ensimmäistä tyyppiä käyttävät pääasiassa vain ammattilaiset.

Käytettyjen materiaalien vaatimukset

Betonin valmistukseen tarvitaan seuraavat materiaalit:

  1. Portland-sementtilajit 300 - 500 tonnia, mitä korkeampi on, sitä pienempi on haluttu palkkaluokka. Ostaessasi materiaalia on tärkeää ottaa huomioon seuraavat vivahteet:
    • tuotantoaika, sementin laatuvaatimukset varastoinnin aikana vähenevät 2 kertaa;
    • säilytysolosuhteet, materiaalin on oltava crumbly ilman kokkareita eikä kosteaa;
    • pussit on merkittävä valmistuspäivällä, merkinnällä ja lisäaineiden prosentteina tai niiden puuttuessa;
    • M400-sementtien hankinta on suositeltavaa.
  2. Jauhetut kivijalat ≤ 20 mm. Edullisesti pienemmät elementit, joiden koko on suurempi, mikä heikentää seoksen sekoittamista ja helpottaa munimista. Paras laatu tuottaa graniittia, vähemmän soraa ja alhaisinta kalkkikivihiekkaa. Suurin vahvuus saadaan kuutiomuutoksista, sileä muoto heikentää liuosten lujuusominaisuuksia. On tärkeää, ettei saastumista ja pölyä ole, joten on suositeltavaa puhdistaa materiaali seulomalla hienojakoisten verkkojen läpi ja poistamaan pöly pesemällä.

Volyymipainon pienentämiseksi käytetään usein savirautahiukkasia, jonka hiukkaskoko on enintään 5 mm.

  • Hiekkaa käytetään uralla, ei joessa. Ensimmäinen on karkeampi, mutta siinä on saviepäpuhtauksia, joten hiekka on siivilöity tai pestävä ennen käyttöä, ei saa olla sivelöitä ≥ 3 cm, kasvien hiukkasia, siltoja, kiviaineksia ja lasia sisältäviä pölyä. Hiekan on oltava kuiva, kosteuspitoisuus on <1%. P
  • Vesi, joka ei sisällä orgaanisia epäpuhtauksia, happoja, öljyjä ja emäksiä. On suositeltavaa käyttää juomavettä ilman laboratoriotutkimuksia.
  • Erityiset lisäaineet: pehmittävä, pakkasneste ja monet muut.
  • Kun ostat valmiita kuivaseoksia, jotka ovat laajalti saatavilla markkinoilla, sinun on kiinnitettävä huomiota lisäaineiden läsnäoloon niiden koostumuksessa, vaikutukses- saan ja noudatettava tiukasti suljettavan veden määrää koskevia suosituksia.

    Betonin sekoittamisen osuudet betonisekoittimessa

    Korkealaatuisten ratkaisujen saamiseksi on välttämätöntä tarkkailla sekoitettujen komponenttien osuuksia. Teknisessä kirjallisuudessa tarvittavat suhteet ilmoitetaan kiloina, litroina, prosentteina tai osina.

    Arvot annetaan materiaaleille kuivassa tilassa. Rakennustyömaalla on kätevää täyttää komponentit mittataskuilla, joten on suositeltavaa punnita vakiovarusteet, joiden kapasiteetti on 10 litraa. Tätä ennen betoniseosta sekoitetaan betonisekoittimessa, minkä vuoksi kunkin komponentin koko kauhojen määrä määritetään yhdelle kielekkeelle.

    Joten erää varten, mitä useimmin käytetään kotona B20 betonia sementti M400, tarvitset keskimäärin:

    • kaksi sementtiä
    • 8 m graniittiromu
    • 4-d urahiekka
    • ja ämpäri vettä.

    Sementtiä M500 käytettäessä tällainen suhde olisi luokka B25.

    Pehmitettävät aineet imevät noin 50 grammaa, joita varten voi käyttää tavallista laukauslasia. Merkkiyhdisteiden sijasta käytettiin tavanomaisia ​​astianpesuaineita. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet voidaan korvata tavallisella pöytäsuolalla, mutta vain betoniseosten levittämisessä lujittamattomissa rakenteissa. Suolaa otetaan ≤ 5 painoprosenttia sementtiä kohden. Markkinoilla on erikoistuotteita, jotka yhdistävät pehmittimen ja huurteisen lisäaineen ominaisuudet. Esimerkiksi kryoplasti tai analogit, tarvittava lisäaineiden määrä on esitetty oheisissa ohjeissa.

    Kuinka betonisekoittua betonia betoni sekoittimessa

    1. Betonisekoittimen asentaminen tasaiselle vaakapinnalle, jossa jalat ja pyörät kiinnitetään luotettavasti niin, että työprosessissa syntyvät dynaamiset kuormat eivät voineet liikkua tai kaataa sitä.
    2. Seoksen sopivan koostumuksen valinta.
    3. Materiaalien valmistus hiekan hiekoituksella ja murskattujen kivien pesu pilaantumisesta. Kuivausosat.
    4. Seoksen tarttumisen vähentämiseksi astian ja terän seinämiin kaadetaan vettä sementillä ja hiekalla ja rumpua vieritetään jonkin aikaa kiinni seoksesta koostumukseen. Siksi ensimmäisessä erässä hiekan ja sementin määrä kasvaa 10%. Seuraavissa erissä määrätyt arvot säilytetään.
    5. Yksikön sisällyttäminen ja ainesosien lastaus. Komponentit ladataan niiden tiheyden, ensin murskattujen kiven, hiekan, sementin ja veden lisäaineiden vähentämiseksi. Täyden kuormituksen jälkeen sekoitetaan 2 - 3 minuuttia. Lisää aikaa voi johtaa komponenttien kerrostumiseen ja työn tuottavuuden heikkenemiseen. Betoniseoksen tulisi saada koostumuksen tasaisuus, rasvapitoisuuden näkyvyys ja värin yhtenäisyys. Kun sekoitat, et voi muuttaa päärynän kaltevuutta, lähellä sitä taivuta ja työnnä työkaluja tai käsiä siihen.
    6. Betonin plastisuuden tarkkailu, jonka päärynä hieman leantaa ja pieni määrä valmiista seoksesta kaadetaan venytykseen tai kottikärryyn. Seoksessa lapio teki useita kylkiluut. Normaalin muoviteetin indikaattori on sen muodon pitäminen rintakehässä jo jonkin aikaa.
    7. Betonin purkaminen ämpäriin kallistettaessa rumpua sen kiertämisen aikana.
    8. Sammuta laite.
    9. Säiliön puhdistaminen huuhteluvedellä, johon lisätään soraa soraa.

    Tärkeä kysymys: Kuinka puhdistaa betonisekoittimen pakastetusta betonista? Jos jostain syystä tämä on tapahtunut, voit käyttää seuraavia menetelmiä:

    • mekaanisesti lapioineen, erikoisrajoittimet, metalliharjat hiomakoneilla. Lisää tehokkuutta lisäämällä vettä. Suureita virtoja leikataan taltalla, hauras pienet pinnat pestään smash-kankaalla;
    • hydrauliset menetelmät tehokkaan vedenpaineen aikaansaamiseksi erityislaitteiden avulla (Karcher tai paloletku);
    • erityiset kemikaalit, jotka liuottavat kovetetun betonin: Lugato, Barracuda, Himfrez, Bio Decap Beton Guard, Divinol Mischerschutz Spezial. Huumeet laimennetaan vedellä mukana olevien ohjeiden mukaisesti, kaadetaan rummulle ja sekoitetaan 15 minuuttia. Voit käyttää vanhaa todistettua menetelmää - käytä 10-prosenttista suolahapon liuosta, mutta sinun on oltava varovainen, sinun ei tule saada liuosta iholle.

    Puhdistuksen jälkeen säiliö huuhdellaan huolellisesti vedellä.

    Kuinka monta kuutioa betonia voit sekoittua betonisekoittimella päivässä? Se riippuu betonisekoittimen kapasiteetista ja etäisyydestä betonin siirtämiseen. Sekoittimeen, joka on enintään 200 tonnia litraa, se on keskimäärin noin 5 m3. Laskenta on yksinkertaista - betoni on sijoitettava rakentavaan enintään 1 tuntiin ennen betonisekoittimen purkauskenttää.

    Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

    Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

    Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

    Betoniosat

    Pääkomponentin laatu - sementti

    Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

    Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

    Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

    • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
    • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
    • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
    • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

    Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

    Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

    Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

    Mikä hiekka on parempi

    Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

    Rikkomisen valinta

    Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

    Valmista ratkaisu

    Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

    Taulukko - Betoni M500

    Vaadittava betonin laatu

    Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

    Miten vaurioittaa betonia ja pitää tarkkoja mittasuhteita?

    Onko mahdollista rakentaa ilman konkreettisia? Tietenkään ei. Siksi jokainen, joka haluaa rakentaa omansa, sinun on tiedettävä, miten sekoitetaan betonia, osuuksia ja materiaalin koostumusta.

    Kuva 1. Betoniratkaisun valmistusmenetelmä.

    Tämä tapaus voi vaikuttaa yksinkertaiselta vain ensisilmäyksellä. Monet todennäköisesti edustavat mittasuhteita, joissa sementtiä, hiekkaa, vettä ja murskattua kiveä sekoitetaan. Mutta tällainen pinnallinen silmäys ei anna täydellistä käsitystä siitä, mitä tapahtuu, jos käytät tiettyä sementtimerkkiä tai vaivaa betonia tietyissä olosuhteissa.

    Siksi perinteisten ainesosien ja erityisten lisäaineiden osuuksia sekä konkreettisen sekoittamisen oikeutta on käsiteltävä vastuullisesti. Vain tässä tapauksessa voidaan välttää suuria virheitä.

    Betoni, sen koostumus ja valmisteluominaisuudet

    Tämä rakennusmateriaali, joka perustuu nykyaikaisten arkkitehtonisten ja teknisten rakenteiden tuotantoon, valmistetaan keinotekoisesti sementin, hiekan ja kiviaineksen (useimmiten rauniot) märän sekoituksen ansiosta. Lisäksi joissakin tapauksissa laitteiston rakentamisen ja käytön erityispiirteiden vuoksi erikoisvalmisteisia kemiallisia lisäaineita lisätään liuokseen.

    Kuva 2. Taulukko betoniseoksen komponenttien mittasuhteista.

    Sementti jauhe ja vesi ovat tärkeimmät sitovat komponentit, jotka varmistavat aggregaattifraktioiden tarttuvuuslujuuden. Betonin lujuusaste ei riipu pelkästään sementin tuotemerkistä vaan myös suhteista, joissa sementtiä ja vettä sekoitetaan.

    Seoksen valmistuksen aikana, varsinkin kun betonia valmistellaan kotona, työntekijät tekevät vakavan virheen yrittäessään lisätä betonin työaikaa lisäämällä ylimääräisiä vesimääriä. Itse asiassa tässä tapauksessa voit lisätä liuoksen liikkuvuutta, mutta lujuusominaisuudet vähenevät huomattavasti.

    Siksi molempien näiden komponenttien annostus ja niiden suhde ("vesi-sementtimoduuli") olisi otettava huomioon. Samalla kun pyrimme saamaan korkealaatuista betonia, meidän on aina muistettava, että mitä pienempi tämä suhde (sitä pienempi määrä vettä ja sementin ominaispainoa), sitä vahvempi rakennusmateriaali on.

    Betonin vaivaaminen: pääkomponenttien koostumus ja laatuvaatimukset

    Jotta paremmin ymmärrettäisiin betonin kunnollisen vaimentamisen parantamiseksi, on suositeltavaa kiinnittää huomiota kunkin sen ainesosien (kuva 1) laatuominaisuuksiin:

    Taulukko arvosanojen ja betonityyppien suhteista.

    1. Sementtiä. Sen päätehtävänä on sitoa kaikki muut betoniseoksen komponentit monoliittiseen kokonaisuuteen kovettamisen prosessissa. Nykyisin tämän jauhemaisen sideaineen tavallisin tyyppi on Portland-sementti. Sen ominaisuus on erityisesti lisäaineiden, mukaan lukien kalsiumsilikaatin, merkittävä osuus, joka on "vastuussa" komponenttien tarttumisesta (sidos). Aineiden eroista johtuen Portlandsementti on jaettu kolmeen ryhmään: lisäaineiden pitoisuus on enintään 5%, 6% - 35% ja yli 35%. Tuotannosta riippuen seuraavat merkit ovat asennettuna: M300, M400, M500, M550 ja M600. Korkealaatuisten betonirakenteiden valmistukseen omilla käsillään suositellaan useimmin Portland-sementtimerkkien M400 ja M500 käyttöä.
    2. Hiekkaa. Oikein valittu tämä aggregaatti tarjoaa korkealaatuista betonia, sen lujuutta ja säästää kalliisiin komponentteihin. Hyväksyttävien ominaisuuksien takaamiseksi on välttämätöntä kiinnittää huomiota orgaanisten epäpuhtauksien, kuten humumin, koostumukseen. Niiden läsnäolo (vain hyvin pieni prosenttiosuus sallitaan) voi vähentää kovettuneen betoniseoksen lujuutta. Rakenteilla, joilla on lisääntynyt lujuusominaisuudet, käytetään 1-2 luokan hiekkaa. Jos rakenteisiin kohdistuu vähemmän tiukkoja lujuusvaatimuksia, voidaan sitten betonihiekan valmistamiseksi valmistaa louhoshiekkaa.
    3. Murskattu kivi Kalliorakenteista saadaan yleisesti tunnettu betonivahvuus. Sen päätehtävä on murskattu kivi jakeiden koon ja muodon vuoksi. Jotta voisit saavuttaa optimaalisen lujuuden, kun annat pienen betonisekoittimen tai käytät sitä, sinun on vaivaa 5-32 mm: n kokoinen graniittimateriaali. On syytä huomata, että määritelty jakeiden valikoima on suosituin rakentajien keskuudessa.
    4. Vesi. Kuten arvata, sen on oltava tuore ja puhdas. Jäteveden käyttö, emäksisten tai happamien epäpuhtauksien esiintyminen ei ole sallittua.
    5. Kemialliset lisäaineet. Betonin sekoittamiseen liittyy joskus lisäkomponentteja liuoksessa. Tämä on välttämätöntä, kun haluat antaa seokselle erityisiä ominaisuuksia. Niinpä kalkki tekee betoniseoksesta helpompaa munimiseksi ja tasaamiseksi, erilaiset pehmittimet tuottavat materiaalin suuremman viskositeetin tai päinvastoin, juoksevuus.

    Ominaisuudet betonimerkit ja luokat

    Teknisistä ominaisuuksista ja käyttötarkoituksesta riippuen betonit jaetaan seuraaviin tuotemerkkeihin:

    Taulukko täyteaineista eri betonityypeille.

    • M100 - kevytbetoni, jota käytetään pääasiassa säätöjen, teiden ja jalkojen tiivisteiden valmistukseen;
    • M150 - styyazhny betonia, käytetään myös betonilattian, pienten polkujen, pohjaan purkamattomien rakenteiden valmistukseen;
    • M200: n, jolla on erinomainen puristuslujuus, tämän brändin betoni sopii käytettäväksi monissa rakennustöissä, mukaan lukien kylpyammeiden, autotallien, kerrostalojen rakennusten perustaminen;
    • M300 - tämän betonin avulla kaada teatterityyppisten alustojen, alustojen, aidojen ja portaiden osien talot;
    • M350 - perusta laattojen perustuksille, lattialevyt, joissa on tekniset aukot, uima-altaat, tukirakenteiden sarakkeet.
    • M400 - on ominaista nopeutetusta kovettumisesta, jota käytetään pääasiassa hydraulisten laitteiden, erityisten varastointitilojen rakentamisessa, jonka vahvuus on ensiarvoisen tärkeä (esimerkiksi pankeissa);
    • M500 on erityisen kestävä betoni, jota käytetään erikoistoimintojen rakentamiseen.

    Työkalut ja kalusteet, jotka ovat välttämättömiä betoniliuoksen sekoittamiseksi

    Jotta voit suorittaa tämän työn asianmukaisesti, sinun on valmisteltava seuraavat työkalut:

    • metallikotelo sekoittamiseen (betonisekoittimet);
    • kauhat;
    • kottikärryt metalli runko;
    • lapio.

    Miten betonia sekoitetaan käsin: teknologia ja toimintatapa

    Työkalut betonin käsittelyyn.

    Tarvittava määrä puhdistettua hiekkaa kaadetaan metallikoteloon betonin sekoittamiseksi tai 2 x 2 m: n mittaisille tinapinnoille. Tämän jälkeen teknologia vaatii Portland-sementin määrää (tulevan betonirakenteen tuotemerkin ja tarkoituksen mukaisesti) hiekkalaatikkoon.

    Sen jälkeen kun sementti ja hiekka sekoitetaan perusteellisesti toisiinsa, niihin lisätään vettä ja roskaa massan määrät, jotka ovat tarpeen tässä tapauksessa. Koko seos sekoitetaan jälleen perusteellisesti lapiolla. Sekoittaminen jatkuu, kunnes homogeeninen, ilman kokkareita, rakennusaine muodostuu ilmoitetuista komponenteista.

    Betoniliuoksen valmistamiseen liittyvää työtä voidaan merkittävästi yksinkertaistaa ja kiihdyttää, ellei käsi- tai sähköbetonisekoittimen vaivaamista varten käytetä lapiota. Tällöin sinun on noudatettava eri toimenpidekokonaisuutta.

    Ensinnäkin on tarpeen sisällyttää määritellyn laitteen mekanismi ja jopa ennen kuin betoniseoksen aineet lisätään sekoittimeen. Siirry sitten lataukseen. Ensinnäkin vesi toimitetaan sekoittimeen. Sen jälkeen sementti kaadetaan sekoittimeen. Vesi ja sementti sekoitetaan 2-4 minuutin kuluessa.

    Kaaviokuva betoniliuoksen oikeasta sekoittamisesta.

    Sekoitusrummun seuraava vaihe lisää tarvittavaa osaa hiekan tekniikasta. Tämä tapahtuu vähitellen, lyhyillä taukoilla, useissa hiekka-osissa.

    Odotettuaan homogeenisen massan muodostamisen betonisekoittimessa kaadetaan vaadittua raakamaksaatin tilavuutta. Tällöin on varmistettava, että liuos on aina riittävän muovinen (tarvittaessa voit lisätä vettä rumpuun) ja komponenttien kokonaiskuormitus ei ylitä 80% rummun tilavuudesta.

    Kun kaikki ainesosat on lastattu, sinun on täytettävä säiliön sisällön lopullinen sekoitus 5-8 minuutin ajan. Tämän työn osan lopussa voimme olettaa, että betoni on käyttövalmis.

    On huomattava, että eri tapauksissa sekoitetaan eri osia betonikomponenttien sekoittamisesta.

    Nämä mittasuhteet ovat taulukossa (kuva 2).

    Näin ollen osaamisen parametrien tuntemus ja niiden mittasuhteet, tietäen kuinka betonia kunnioitetaan asianmukaisesti, työntekijä voi luottaa työnsä korkealaatuiseen tulokseen.

    Betoni vaivaa käsin ja betonisekoittimessa

    Ohjeita betonin vaurioitumista varten tarvitaan kuka tahansa, joka rakentaa tai tekee korjauksia.

    Loppujen lopuksi kaikkein vaatimattomimmasta rakennuksesta ei voi tehdä ilman säätiötä.

    Rakennuksen perustan pääkomponentit ovat betoni ja vahvistus.

    Näiden komponenttien ansiosta voit rakentaa virheettömiä arkkitehtonisia rakenteita, jotka kestävät liiallisia kuormituksia, voimakkaita tuulia ja säähavaintoja.

    Betoni on valmistettu kuivista ainesosista.

    Seosta, jossa ei ole vettä lisäämättä, voidaan säilyttää pitkään suljetussa säiliössä varastointia varten. Mutta ennen käyttöä betonielementteihin lisätään vettä.

    Käsintehty ratkaisu kovettuu muutamassa tunnissa, joten on parasta käyttää sitä heti. Betoni peruskivi, joka antaa voimaa pohjalle.

    On tarpeen tehdä konkreettisia omiin käsiinsä kehysrakennuksen ja betoniportaiden rakentamisessa.

    Runkorakenteet eivät tarvitse massiivista perustusta, koska ne eivät ole raskaita. Juuri ennen tätä sinun on tiedettävä, kuinka monta ja mitä ainesosia tarvitset.

    Betonin koostumus

    Betoniliuoksen pääkomponentit - sitovat kaikki veden ja sementin komponentit. Niitä täydentää hiekkaa sisältävä rauniot.

    Jauhemainen sementti valmistetaan maahan kalkkikivestä, liidusta, kipsistä ja marlista. Sementtipöly on hengitettynä haitallista, kun se asettuu keuhkoihin.

    Kosketus sementtiin voi aiheuttaa ärsytystä iholle. Siksi kaikki sementin rakentaminen suoritetaan käsineissä, joissa on hengityssuojain.

    Sementtilaadut eroavat toisistaan, sitä korkeampi tämä indikaattori, sitä korkeampi on nimeä suurempi.

    Suositut tuotemerkit - M400, M500. Näiden seosten komponenttien tilavuus on yhdestä neljään ja yhdestä viiteen - sementin osaan on neljä tai viisi osaa hiekkaa.

    Luonnon raaka-aineet - hiekka, luokitellaan rakeisuuden mukaan, ja ne voivat vaihdella välillä 0,5 - 2 millimetriä.

    Joskus hiekalla tulevaisuuden liuoksen viskositeettiin kaada pieni savi. Hiekka, jossa ylimääräinen savi on puhdistettava vedellä ja kuivataan.

    Murskattu kivi valmistetaan hiomalla graniittia viiteen millimetrin hiukkasia. Betoniliuoksen komponenttina se on huuhdeltava, ei kuitenkaan savi ja maa.

    Seoksen sekoittamiseen johtavan veden tärkein edellytys on puhtaus. Eli se ei saisi sisältää suoloja ja happoja, jotka voivat muuttaa liuoksen ominaisuuksia.

    Siksi on suositeltavaa valmistaa se vesijärjestelmän pohjalta, eikä kuopasta tai jousesta.

    Parantamaan hiekkatehon suorituskyvyn ominaisuuksia, lisäaineiden käyttöä. Jotkin modifikaattorit vaikuttavat plastisuus ja juoksevuus.

    Toiset hidastavat jähmettymistä, mikä on välttämätöntä kuumalla säällä. Kolmanneksi - lisäävät vastustuskykyä tai suojaavat alhaisilta lämpötiloilta.

    Koska hiekkasementista riippuu kohtalon lisärakentamisen, on tärkeää osata käyttää näitä komponentteja ja missä järjestyksessä pitäisi he menevät sekaisin, jotta kunnolla valmistautua nesteformulaatiolla käsillään.

    Manuaalinen betonivalmiste

    Betoni portaittaisen pohjan kaatamiseksi on helppo valmistaa käsin, jos sinulla on pieni rakennusalue.

    Rakennushankkeita tuottavat tehtaat eivät tuota esineeseen alle yhden betonikiven.

    Paras ratkaisu olisi tehdä konkreettisia omia käsiäsi, jos valuminen tapahtuu säännöllisesti, kuten tapahtuu, kun muodostetaan paalunpohjan perustus.

    Voit myös tehdä valmistajan erittäin kauaskantoisissa olosuhteissa ja matkan pääsyn esteeseen sekoittimen rakennustyömaalle.

    Prosessin tekeminen betonille perustuksille tai muille tarkoituksille omilla käsillä ei ole yksinkertainen, joten se on tehtävä osissa, vuorotellen sekoittamalla tarvittavat aineosat.

    Jotta manuaalinen vaivaus tehdään oikein, sinun on ensin tehtävä "liitäntälaite". On tärkeää laskea, kuinka paljon ainekset otetaan.

    Ballast valmistetaan kivimurusta ja hiekasta suhteessa 3: 1. Yhdestä osasta voit ottaa ämpärin.

    Vaivata valmistaa syväpakkaus ja lapio. Vanhassa kylvyssä, joka on saatavana kaikilla esikaupunkialueilla, sillä on alle yksi kuutio, noin 0,3.

    Mutta jos rakennuksen koko on pieni, on tarpeeksi lantiota ja lastalla.

    1 osa sementistä ja 5 osaa painolastia yhdistetään säiliöön, huolellisesti sekoittaen ja saavuttaen massan yhtenäisyys. Pohjimmiltaan näitä mittasuhteita havaitaan, mutta joskus ne käyttävät vain sementtiä.

    Betoniin oli kestävin, ota sementtibrändi M500. Tietenkin, sitä korkeampi sementtilaatu, sitä kalliimpi se on.

    Jos puhumme siitä, kuinka paljon sementtiä on parempi ostaa, sitten 50 kg painava pussi on paras vaihtoehto.

    Saadun seoksen keskellä tehdään reikä, kaada vettä siihen. Sekoittaminen suoritetaan astian seinistä keskelle, jossa vesi sijaitsee.

    Yhdistämällä kuiva seos veden kanssa, sinun on päästävä pohjaan sekoittamaan komponentit huolellisesti.

    Kun koostumus on valmistettu manuaalisesti, kiinnitä huomiota sen johdonmukaisuuteen. Jos mittasuhteet valitaan oikein, liuos on nestemäinen, mutta ei nestemäinen.

    Liian nestemäinen seos menettää lujuuden ominaisuudet. Liiallinen tiheys vaikuttaa myös rakentamisen laatuun.

    Johdonmukaisuuden tarkistus on yksinkertainen. Pieni, neliön muotoinen terä leikataan betoniterän betonilla. Katso sen reunoja. Jos ne murtuvat, vähän vettä lisätään.

    Jos vettä imeytyy käsin valmistetun betoniseoksen läpi, niin on liikaa vettä. On tarpeen lisäksi sekoittaa betoni ja tehdä se aikaisemmin valmistettuun koostumukseen, huolellisesti sekoitettuna.

    Huomaa: vettä kaadetaan valmistettuun jauheeseokseen. Tämä sekvenssi, kun hiekkakiveä sekoitetaan omiin käsiinsä, estää kokkareiden ulkonäön.

    Oikean sakeuden omaava betoni on helposti nostettava säiliöstä lapion avulla, eikä sitä saa karkottaa suurilla ponnisteluilla.

    Loppujen lopuksi, kuinka paljon kiinteistöjen, pehmittimien ja murskattujen kiven parantamiseksi tarvitaan. Käsintehty betoniliuos toimitetaan rakennustyömaille kaupeissa.

    Suurten rakennustöiden tapauksessa hiekkasaumojen valmistus käsin tulee heikentymisprosessiksi.

    Nopeasti, tuhlaamatta tehoa, voit saada betonia konkreettisessa sekoittimessa.

    Betonituotanto betonisekoittimessa

    Nyt on olemassa monia koneita, jotka voivat helpottaa betonin tuotantoa. Koostumuksen valmistusta on helpompaa betonisekoittimessa kuin tehdä osia suurilla rakennemäärillä.

    Kuinka paljon materiaalia tarvitaan? Jos muutat osuudet kilogrammoiksi, sementtiä kohti tarvitaan 300-350 kiloa sementtiä.

    Myös kuution suosittu rakennusmateriaali viettää hiekkaa - 600-700 kg, sora - 1100-1200 kg ja vesi - 150-180 litraa.

    Erot kunkin osan suhteen johtuvat ainesosien epätasaisesta laadusta. Esimerkiksi soramurskeille on ominaista voimakkuudeltaan suurempi indikaattori kuin kalkkikiveä.

    Sen vuoksi on tavallista käyttää sitä pienemmässä osuudessa.

    Rakennusmateriaalien kuution tekemiseksi on helpompi käyttää kauhoja. Jos laitat osat kauviin, sinun on tiedettävä, että niillä ei ole samaa painoa.

    Esimerkiksi yhden ämpärin sementti painaa noin 16 kg ja sora painaa noin 17 kg. Joten mitataan mittasuhteet kaupeilla, jatka suhteesta: 9 osaa soraa, 5 - hiekkaa ja 2 - sementtiä.

    Liuos valmistetaan oikein sekoittimessa seuraavasti. Tämän laitteen päärynä asetetaan 45 asteen kulmaan. Kaada hiekkaa sisään.

    Sementti lisätään betonisekoittimeen asteittain mukaan lukien sekoitusmekanismi seuraavan lisäyksen jälkeen.

    Betoni- sekoittimessa liittämisen jälkeen hiekka ja sementti kaadetaan veteen. Lisää sekoittimen vieritys asteittain tiettyyn määrään vettä.

    Seuraavaksi sekoitettavaan massaan lisättävä komponentti on roskaa. Se olisi myös tehtävä pienissä erissä tasaiselle sekoittumiselle.

    Vaikka valmistus rakennustuotteen betonimylly voi olla vähän pois tiukka järjestys sekoitusprosesseihin, kuten työn omin käsin, mutta muista tallentaa kaikki suhteessa.

    Sallittu laittaa laitteeseen samanaikaisesti kaikki komponentit: puolikuun vettä, neljä haalia soraa ja yksi ämpärillinen sementti.

    Lisäämällä vielä kahta vettä äläkä pysähtymättä vaivaamisen aikana. Liuoksen tulisi pyöriä sekoittimessa pari minuuttia. Valmistetun betonin koostumusta verrataan nestemäiseen saviin.

    Muut vaihtoehdot

    Jos ymmärrät, että omalla kädelläsi et voi valmistaa perustusta kehysrakennuksen tai muiden pienten rakenteiden perustaksi, niin etsi ammattilaisten apua.

    Ilman hämmennystä siitä, kuinka monta komponenttia ottaa ja miten vaivaa niitä, voit ostaa betonikupin, joka pitäisi riittää pieneen rakennukseen.

    Tämän rakennusalan kuutio maksaa 2400 ruplaa. Tämä luku viittaa alimpaan merkkiin. Keskimääräinen lujuuskuutio (M400) maksaa 3200 ruplaa. Kallein ja luotettava merkki - M600.