Miten löytää oikea kulma 90 astetta

Kuinka löytää 90 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Monet rakentajat kohtasivat tällaisen ongelman - miten löytää 90 asteen kulma tai miten selvittää - tylppä kulma (yli 90 astetta) tai akuutti (alle 90 astetta).

Emme palaa koulun geometriaan ja opimme nerokkaita sanoja, mutta harkitsen käytännössä, jossa jokainen henkilö, kirjaimellisesti yhden minuutin aikana, pystyy määrittämään, kuinka monta astetta tämä tai tämä kulma on. Ja 5 minuutin kuluttua voit tarkka kulma oikeaan kulmaan, eli 90 °.

Ota esimerkiksi.
Toisella puolella (jalka "a") mittaa 60 cm, sitten toisella puolella (jalka "b") mittaa 80 cm Jos pisteestä "a" pisteeseen "b" kohtisuora "c" on 100 cm a) kulma on 90 astetta. Jos enemmän, esimerkiksi 1,1 m, kulma on tylsää ja kun se on 0,9 m, kulma on akuutti. Näin ollen rakennustyönauhan ja kynän avulla saimme oikean kulman.

Nyt selvitään numerot 60 ja 80 ja miksi kohtisuorassa pitäisi olla 1 m. Otamme numerot "3,4,5" ja kerrotaan jokaisen numeron omalla keksinnöllisellä numerolla - esimerkiksi "5".

3 (kerro) 5 = 15 jalkaa
4 * 5 = 20 jalkaa
5 * 5 = 25 hypotenuus

Yllä olevassa esimerkissä otimme numerot "30, 40, 50" ja jokainen numero kerrottiin "2": llä, näin saimme tämän yhdistelmän:
30 * 2 = 60 jalkaa
40 * 2 = 80 jalkaa
50 * 2 = 100 hypotenusta

Kuinka tehdä 45 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Ennen kuin saavutat 45 asteen kulman, tee oikea kulma yllä kuvatussa järjestelmässä. Sitten jalan "a" ja "b" mittaamme samankokoisen ja suoritetaan hypotenuus. Mitataan hypotenuus ja jaetaan kahdella (/ 2). Vedä sitten viiva oikeaan kulmaan. Tällä tavoin jakoimme 90 astetta 45: een - kaksi yhtä suurta osaa 45 astetta.

Kuinka tehdä neliö oikealla kulmalla 5 minuutissa?

1 Liitämme kahden tasaisen puulevyn väliin siten, että yksi niistä on kohtisuorassa toisiinsa nähden.

2 Sitten mittaamme kaksi jalkaa edellä mainitun järjestelmän mukaisesti.

3 Saavuimme puurunkoon ensimmäiseen merkkiin.

4 Mitataan hypotenuus ja kiinnitetään se toinen osa.

5 Tarkista kaikki koot ja korjata ne kaikkialla.

Kuinka tarkasti merkitä oikea kulma maanpinnalla, jolla ei ole kohoumaa?

Tässä tapauksessa tunnettua pythagoraania käytetään oikean kulman rakentamiseen - oikeassa kolmiossa jalojen neliösumman summa on yhtä suuri kuin hypotenuksen neliö. Toista tällaista rakennetta kutsutaan "Egyptin kolmioksi", koska pyramidien kulmat on rakennettu saman periaatteen mukaan. Kiinnitä rakennekaapeli tulevan rakenteen toisen puolen pääseinämää vasten. Tämä rivi ei muuta asentoaan. Johtoon, jossa rakennuksen nurkassa on, kiinnitä toinen johto ja siirrä se sivuun muodostaen toisen kohtisuoran sivun rakennusta. Ensimmäisen johteen mittaa 4 metriä nurkasta muodostavalta pisteeltä. Samasta pisteestä, mutta eri johto mittaa 3 metriä. Säädä täysin erillinen johto 5 metrin pituudella (etäisyys voidaan liittää kirkkaisiin nauhoihin). Seuraavaksi toimi 2 henkilöä. Yksi henkilö pitää viiden metrin kaapelin äärimmäistä pistettä pääsulkun johtoon 4 metrin etäisyydellä. Toinen henkilö yrittää vetää 5 metrin johtoa 3 metrin päähän toisesta johdosta, toinen puoli on siirrettävissä rakennuksen aikaansaamiseksi. Vedä tai siirrä sivu niin, että 5 metrin ja 3 metrin johdon äärimmäiset kohdat on kytketty. Ja päähaaran johto / linjan ja sivupinnan julkisivun välinen kulma on suorassa eli 90 astetta. Ja lauseella näyttää tältä - 4 ² (16) + 3 ² (9) = 5 ² (25) 25 = 25

Ota kolme palkkia (säleet, hallitsijat, metalliset nauhat ja jotkut kovat duralumin elementit rakentamiseen). Tee niissä kaksi reikää, joiden läpimitta on 4-6 mm. Reikien keskipisteiden välisten etäisyyksien tulisi viitata toisiinsa 3: 4: 5 (esimerkiksi 60 cm, 80 cm ja 100 cm tai 15 cm, 20 cm ja 25 cm). Kiinnitä silmukat ruuveilla (pultit) kolmioon. Tuloksena on oikea kolmio, jonka oikea kulma on lyhyiden sivujen (jalkojen) välissä. Mitä kauemmin kolmiot ovat, sitä tarkempi on oikea kulma. Mutta liian pitkät palkit voivat olla vinossa tai taipumaan valmistus- tai käyttöprosessissa.

Toinen vaihtoehto: ota kolme pehmeää lankaa, joiden pituus on sama, esimerkiksi 3 4 ja 5 m, todella noin 10-20 cm pitemmälle. Lankojen päissä on renkaita. Voit ajaa kahta tappia (putkipaloja) maahan, esimerkiksi ensin 3 metrin etäisyydeltä, heittää renkaat tangoista ja tehdä silmukka jonnekin lankaosan keskiosaa "kierteellä" ja valitse ylimääräinen pituus niin, että lanka ulottuu mahdollisimman suoraiseksi tappien väliin. Samalla tavalla venytät toista johtoa tangoista 4 metrin etäisyydellä niiden väliin ja kolmasosasta 5 metrin etäisyydellä. Nyt vaaditun oikean kulman yläosaan ajettakoon yksi tappi. Heitä 3 ja 4 metrin pitkät johdot. Kierrä johtojen toiset päät avustajiisi toisiinsa. Kolme lankaa (5 m) on myös kierretty näihin tappeihin. Sitten avustajat hajaantuvat tarvittaviin suuntiin ja valitsevat tangon asemat kädessään (pitämällä ne tiukasti pystysuorassa) niin, että kaikki kolme johdinta ovat taudit. Kun tämä asento on saavutettu, kulma on lähellä suoraa.

Muita suhteita voidaan myös käyttää, jos niiden välillä havaitaan vain pythagoralaisten lause, esimerkiksi 5, 12 ja 13, tai 7,24 ja 25.

Egyptin kolmio. Oikea kulma ilman työkaluja.

Kuinka 90 asteen kulma asetetaan ilman erikoistyökalua (kulma)?

Oletetaan, että meillä on rivi, johon meidän on asetettava kohtisuora, ts. toinen rivi 90 astetta ensimmäiseen. Tai meillä on kulma (esimerkiksi huoneen kulma) ja meidän on tarkistettava, onko se 90 astetta.

On olemassa kaksi erinomaista asiaa, kuten Egyptin kolmio ja Pythagoraanin lause, joka auttaa meitä tässä.

Egyptin kolmio on siis oikea kolmio, jonka kaikkien osapuolten suhde on 3: 4: 5 (jalka 3: jalka 4: hypotenuse 5).

Egyptiläinen kolmio liittyy suoraan Pythagoraanin lauseeseen - jalojen neliöiden summa on yhtä suuri kuin hypotenuksen neliö (3 * 3 + 4 * 4 = 5 * 5).

Miten tämä auttaa meitä? Se on hyvin yksinkertainen.

Tehtävä numero 1. Sinun on rakennettava kohtisuora suoralle linjalle (esimerkiksi linja 90 astetta seinään).

Vaihe 1. Tätä varten pisteestä nro 1 (missä kulmamme tulee) sinun on mitattava tällä rivillä mikä tahansa kolmesta tai neljästä moninkertaisesta etäisyydestä - tämä on meidän ensimmäinen jalka (vastaa kolmea tai neljä osaa), saamme pisteeksi nro 2.

Laskennan helpottamiseksi voit ottaa etäisyyden, esimerkiksi 2m (nämä ovat 4 x 50cm).

Vaihe 2. Sitten samasta pisteestä nro 1 mitataan 1,5 metriä (3 x 50 cm) ylöspäin (aseta likimääräinen kohtisuora), piirrä viiva (vihreä).

Vaihe 3. Nyt pisteestä 2 tulee merkintä vihreällä viivalla 2,5 metrin etäisyydeltä (5 x 50 cm). Näiden tarrojen leikkauspiste on pisteemme numero 3.

Pisteiden numero 1 ja numero 3 yhdistetään ensimmäisellä rivillämme kohtisuoraan.

Tehtävä numero 2. Toinen tilanne on kulma ja sinun on tarkistettava, onko se suora.

Tässä on kulmamme. Knecno helpompi tarkistaa suuri neliö. Ja jos se ei ole?

Mitataan kulmasta pituus moninkertainen neljä, tässä tapauksessa se on 1,6 m.

Toiselle puolelle on kolme osaa, vastaavasti 1,2 m.

Näiden pisteiden välillä tulisi olla viisi osaa, ts. 2m.

Kuten näette, meidän kulmamme osoittautui olevan suorempi kuin kaikki suorat.

Oikea kulma - miten laskea improvisoitujen keinojen avulla

Jokainen meistä meni kouluun. Siellä henkilö saa valtavan määrän tietoa, jota myöhemmin tarvitaan elämässä. Tietenkään kaikki eivät tietenkään voi täysin ymmärtää koulun aikana saadun tiedon merkitystä, mutta nyt se ei ole kyse.

Matematiikka. Tämä on kauhea sana monille, jotka pelkäsivät riittävän määrän koululaisia ​​ajoissa. Kuviot, kaavat ja laskelmat antoivat vain kaikkein inquisitive. Ja joka vuosi tämä monimutkainen aihe tuli yhä vaikeammaksi.

Lukiossa geometria ilmestyy ja kaikki muuttuu entistä monimutkaisemmaksi ja käsittämättömämmäksi. Ehkä monet ainakin kerran elämässään, mutta sydämet kirottivat käsittämättömän tieteen ja ihmettelivät, miksi sitä tarvitaan ollenkaan, ja olisiko elämässä välttämätöntä.

Ehkä jokapäiväisessä elämässä kouluun saatua tietoa ei voitu soveltaa. Valkoisen päivän keskellä ei ollut tosiaan tarvetta laskea logaritmeja ja neliöllisiä yhtälöitä tai todistaa, etteivät nämä kaksi rinnakkaista yhtenevät. Mutta jos geometrian ja matematiikan tuntemus saattaa olla tarpeen, se on rakenteilla ja korjausten toteuttamisessa.

Tässä artikkelissa keskitytään rakennuksen rakentamiseen tarvittavan kulmakulman laskemiseen. Tarkkuutta rakennusten rakentamisessa tulee noudattaa epäonnistumatta, koska vain tarkat laskelmat voivat poistaa koko rakennuksen järjestämisen vääristymät ja epävakauden. Oikean kulman laskeminen rakentamisen aikana ei ole niin vaikea prosessi, joka edellyttää tietämystä ja soveltamista joihinkin yksinkertaisiin matematiikan ja geometrian sääntöihin. Tätä käsitellään jäljempänä.

Onko se oikea kulma?

Ehkä jotkut lukijat, jotka lukevat tämän artikkelin otsikon, väittävät, että oikea kulma voidaan saada ei aina, eikä aina ole, että rakentamisessa käytetään suorat ja tarkat oikeansuuntaiset kulmat.

Ja periaatteessa he ovat oikeita. Saaminen on erittäin vaikeaa, varsinkin jos rakennuksen pohjalla on epätasaisuus. Mutta vaikka otettaisiin huomioon tämä seikka, ei missään tapauksessa voida päätellä, että oikean kulman laskeminen voidaan tehdä vain "silmällä". Joka tapauksessa, jos ei ole mahdollista laskea ihanteellista kulmakulmaa, sen on saavutettava likimääräinen arvo 90 asteen ihanteelliseen kulmaan. Ja tämä voidaan saavuttaa käyttämällä yksinkertaisia ​​työkaluja eikä geometrian monimutkaisinta matemaattista tietämystä ja tietämystä.

Mitä tarvitaan oikean kulman määrittämiseen?

Joten, mitä työkaluja tarvitset, jotta voit tarkistaa oikean kulman. Välittömästi on huomattava, että mitään välineitä ja vakavia työkaluja ei tarvita. On käytävä hyvin yksinkertaisia ​​asioita, jotka löytyvät lähes kaikista kotitalouksista. Ja vaikka ne eivät olisikaan saatavilla, niitä voi ostaa helposti kaupasta. Tällä ei ole mitään vaikeuksia.

Oikean kulman laskemiseksi sinun on tehtävä:

Ja se on kaikki. Näin kaikki on yksinkertaista.

Miten voin laskea oikean kulman?

Joten tässä artikkelissa kuvataan 3-4-5-periaatetta 90 asteen kulman määrittämisessä. Siellä ei ole mitään monimutkaista. Sinun tarvitsee vain ajatella aivoja ja kaataa kaikki laskelmat, jotka voivat auttaa tarkistamaan kulma.

Joten sinun on tunnistettava seuraavat vaiheet:

 1. Ensinnäkin on syytä ymmärtää, miksi periaate on niin sanottu - 3-4-5. Tämä ei ole vain joukko numeroita, se on oikean kolmion sivujen koko. Pythagoralaisen lause sanoo: hypotenuksen neliö on yhtä kuin jalkojen neliöiden summa. Kuvat 3-4-5 sopivat hyvin tämän yksinkertaisen geometrian säännön testaamiseen: 3 * 3 + 4 * 4 = 5 * 5, eli 9 + 16 = 25. Näitä numeroita käytetään edelleen laskelmissa;
 2. Joten, sinun täytyy alkaa mitata 3 metrin kulmasta pitkin yhtä seinistä. Tässä on huomattava, että mittauksen pituus on 3 metriä, mutta jos huone on pieni, voit merkitä vain 30 senttimetriä. Mittauspaikassa sinun on tehtävä merkki;
 3. Voit periaatteessa käyttää muita numeroita, mutta on joka tapauksessa suositeltavaa käyttää suhteellisesti lisättyjä numeroita, esimerkiksi: 9-12-15 tai 30-40-50;
 4. Kun alustava mittaus on suoritettu, 4 metriä on mitattava toisella seinämällä, myös kulmasta. No, tai vastaavasti 40 senttimetriä, jos huone on pieni. On tarpeen tehdä merkki;
 5. Nyt on vielä tehtävä viimeinen toimenpide, jolla on jo mahdollista arvioida oikea kulma tai ei. Mittauksesta on välttämätöntä mitata tehtyjen merkkien välinen etäisyys. Saatujen tietojen mukaan on mahdollista tehdä tiettyjä päätelmiä:
  • Jos merkkien välinen etäisyys on yhtä suuri kuin 5 metriä, se merkitsee sitä, että kulma on oikea;
  • Jos mitattu etäisyys on alle 5 metriä, kulma on alle 90 astetta;
  • Ja lopuksi, kulma on yli 90 astetta, jos saatu mittausarvo on yli 5 metriä.

johtopäätös

Tämä on kuinka helppoa on laskea oikea kulma ilman rakennustyökaluja ja laitteita. Voit käyttää yksinkertaisin mutta samalla tehokkain keinoja, jotka yhdessä olemassa olevan tietämyksen ja yksinkertaisten laskelmien kanssa voivat auttaa mittaamaan.

Käytettäessä ehdotettuja arvoja, avain tulee lopullinen mittaus aikaisemmin tehtyjen kahden merkinnän välillä. Etäisyys, joka on tarkalleen 5 metriä, näyttää olevan suora. Jos arvo on enemmän tai vähemmän kuin 5 metriä, se merkitsee sitä, että se ei ole suora.

Miten löytää oikea kulma

Tervetuloa!
Kiinnostaako löytää oikea kulma rulettia? Apuasi tarvitaan!
Kiitos!

Usein jokapäiväisessä elämässä on välttämätöntä löytää oikea kulma tai määrittää, onko terävä kulma tai tylppä (toisin sanoen vähemmän tai yli 90 astetta).
Kaikki tämä on tutkittu geometrian oppitunteja koulussa, mutta harkitsemme menetelmää, jota jokainen meistä voi käyttää ilman, että hän muistaa koulusääntöjä ja teoreettejä.
Käytä seuraavaa kuvaa.

Rekisteröidy tai kirjaudu sisään lisätäksesi vastauksen.

Materiaalien kopiointi sivustosta on mahdollista vain luvalla.
portaalin hallinnointi ja aktiivisen linkin läsnäolo lähteeseen.

Vastaa tähän

Kysymyksiä ja vastauksia kaikesta

Kysyy, mikä on tieteen ydin ihmisen toiminnan tyypiksi
Kysymyksiä Miten valita projektori toimistotehtäviin?
Kysymykset Onko mahdollista säästää voimaa monta vuotta?
Kysymyksiä Miten päästä parhaiten Vnukovon lentokentälle?
Kysymyksiä Mikä työhansikkaat ovat parhaiten suojaamaan?
Kysymyksiä Kuka on tikattu takki ja miksi niitä kutsutaan?
Kysymyksiä Miten pankki ryöstää haarukalla?
Kysymyksiä Kun käytät VDS: tä?
 • HomeScience, Technics, LanguagesHumanities Miten löytää oikea kulma?

Miten löytää oikea kulma?

Miten löytää oikea kulma?

Jaa viesti "Miten löytää oikea kulma?"

Oikean kulman löytäminen on monia. Tämä on välttämätöntä, paitsi silloin, kun henkilö nuhtelee tieteen graniittia, mutta sitä käytetään myös laajasti aikuis-ammatillisessa elämässä - rakennustyömailla, tehtailla eri mekanismien valmistuksessa, lääketieteessä - suoritettaessa useita toimintoja, maalaamalla jne.

1. Yksinkertaisin tapa löytää oikean kulman mittapinnalla on 90 astetta ja oikea kulma.

2. Voit piirtää myös kaksi ympyrää, jotka leikkaavat toisiaan.

3. Lähtökohdat yhdistävät linjan ja piirtävät suoran linjan ympyrän keskusten läpi. Näiden viivojen leikkauspiste on oikea kulma.

1. Toinen vaihtoehto, joka soveltuu esimerkiksi kesämökille - ottaa kolme köyttä, joiden koko on 3,4,5 metriä ja kolme tapaa. Napsauta 3 ja 4 metriä yhdelle tapille ja molemmille päille kaksi muuta tappia ja näihin toisiin päätyihin kiinnitä 5 metrin köysi ja kolmion kulma, jossa on tappi, joka oli ensimmäinen ja suora.

2. Teknisen kehityksen ansiosta oli helppo löytää oikea kulma lasertasolla. Mutta miten löytää oikea kulma ilman lasertasoa - riittää palauttamaan Pythagoraan lause ja käyttämään mittanauhaa. On välttämätöntä ottaa nolla piste, jotta jalka voidaan siirtää esimerkiksi 1 metriin. Toinen jalka kestää myös 1 metrin.

3. Ja Pythagoraanin lause sanoo, että jalan neliöiden summa on yhtä suuri kuin hypotenuksen neliö oikeaan kulmaiseen kolmioon, ja sinun on löydettävä oikea kulma. Näin ollen, kun tiedät kaksi jalkaa, voit laskea hypotenuurin laskimessa, riittää lisätä hypotenuksen neliö, ei ole vaikeata löytää neliötä, varsinkin sellaista numeroa kuin yksi, ja vaikein on saada summa neliöjuuri.

4. Tässä tapauksessa 1 metri 44 cm ja 4 mm. Tässä etäisyydellä, joka on hypotenuusi, voit asentaa hypotenuurin esimerkiksi ruletin toisessa päässä, ja toinen yhdistetään toisen pään kanssa. Kun kaikki kohdat tulevat kosketuksiin, ja tätä tarkoitusta varten, yksi jalka säädetään hypotenuksen koon mukaan, tulos on oikea kulma.

Oikean kulman määrittäminen

Vanhoissa Neuvostoliiton huoneissa harvoin täyttyvät huoneiston oikeat kulmat. Usein tällaisten huoneistojen huoneet näyttävät rinnakkaismuodolta, trapetsoidelta tai jopa epäsäännölliseltä suorakulmalta. Tässä artikkelissa haluaisin jakaa kanssasi tavan löytää oikeat kulmat.

Rakennuttajat tuntevat tällaisen pitkään kestäneen säännön "egyptiläisestä kolmio", jos piirrät kaksi pystysuoraa suoraviivaa seinämää pitkin: yksi 3, toinen 4 metriä, sitten niiden hypotenuus on aina 5 metriä. Mutta kaikki huoneiston huoneissa on seinän pituus 4 metriä. Muissa tapauksissa voit käyttää sääntöä, jossa on kaksi suoraviivaista 1 metriä pitkä ja niiden hypotenuus on jo 1,414 metriä.

Tällaisissa laskelmissa aina rakentaa huoneen pisin seinälle.

Toivon, että tämä huomautus auttaa sinua korjaamaan Neuvostoliiton rakentajien virheet.

Miten laskea oikea kulma

Miten löytää oikea kulma 90 astetta

Kuinka löytää 90 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Monet rakentajat kohtasivat tällaisen ongelman - miten löytää 90 asteen kulma tai miten selvittää - tylppä kulma (yli 90 astetta) tai akuutti (alle 90 astetta).

Emme palaa koulun geometriaan ja opimme nerokkaita sanoja, mutta harkitsen käytännössä, jossa jokainen henkilö, kirjaimellisesti yhden minuutin aikana, pystyy määrittämään, kuinka monta astetta tämä tai tämä kulma on. Ja 5 minuutin kuluttua voit tarkka kulma oikeaan kulmaan, eli 90 °.

Ota esimerkiksi.
Toisella puolella (jalka "a") mittaa 60 cm, sitten toisella puolella (jalka "b") mittaa 80 cm Jos pisteestä "a" pisteeseen "b" kohtisuora "c" on 100 cm a) kulma on 90 astetta. Jos enemmän, esimerkiksi 1,1 m, kulma on tylsää ja kun se on 0,9 m, kulma on akuutti. Näin ollen rakennustyönauhan ja kynän avulla saimme oikean kulman.

Nyt selvitään numerot 60 ja 80 ja miksi kohtisuorassa pitäisi olla 1 m. Otamme numerot "3,4,5" ja kerrotaan jokaisen numeron omalla keksinnöllisellä numerolla - esimerkiksi "5".

3 (kerro) 5 = 15 jalkaa
4 * 5 = 20 jalkaa
5 * 5 = 25 hypotenuus

Yllä olevassa esimerkissä otimme numerot "30, 40, 50" ja jokainen numero kerrottiin "2": llä, näin saimme tämän yhdistelmän:
30 * 2 = 60 jalkaa
40 * 2 = 80 jalkaa
50 * 2 = 100 hypotenusta

Kuinka tehdä 45 asteen kulma rakennusmittana ja lyijykynä?

Ennen kuin saavutat 45 asteen kulman, tee oikea kulma yllä kuvatussa järjestelmässä. Sitten jalan "a" ja "b" mittaamme samankokoisen ja suoritetaan hypotenuus. Mitataan hypotenuus ja jaetaan kahdella (/ 2). Vedä sitten viiva oikeaan kulmaan. Tällä tavoin jakoimme 90 astetta 45: een - kaksi yhtä suurta osaa 45 astetta.

Kuinka tehdä neliö oikealla kulmalla 5 minuutissa?

1 Liitämme kahden tasaisen puulevyn väliin siten, että yksi niistä on kohtisuorassa toisiinsa nähden.

2 Sitten mittaamme kaksi jalkaa edellä mainitun järjestelmän mukaisesti.

3 Saavuimme puurunkoon ensimmäiseen merkkiin.

4 Mitataan hypotenuus ja kiinnitetään se toinen osa.

5 Tarkista kaikki koot ja korjata ne kaikkialla.

6 Sitten katkaise ylimääräiset osat.

Miten löytää oikean kulman 90 astetta videota

Kuinka tehdä oikean kulman seinien välissä.

Muinaiset kreikkalaiset geometrit ja erityisesti Euclid, yrittivät turhaan, heidän tietonsa eivät koskaan päässyt Neuvostoliiton rakentajille. Siinä mielessä, että Neuvostoliitossa ei ole suorakulmaisia ​​huoneita. Ja ne ovat parhaimmillaan rinnakkaismuodossa, katkaistussa trapetsissa tai rhombuksessa ja pahimmillaan ja yleisimmin epäsäännöllisen nelikulmion muodossa. Tämä usein vaikeuttaa korkealaatuista sisustusta. Sinun täytyy etsiä oikea kulma itse. Tämä ei yleensä ole vaikea tehdä.

Helpoin tapa merkitä on lattialla. Tätä varten tarvitset:

 • Merkki, liitu tai lyijykynä
 • Rakennustaso, kova lanka tai rakennusjohdin.
 • Rulettia.

Käytä rakennustasoa tai luota (helpompaa - käytä tasoa, tarkemmin - käytä luontiviivaa) määrittele seinien pullistuneet osat. Näissä paikoissa siirrä pystysuorat merkit lattialle. Pyyhkäise suoria viivoja kahden seinän viereen siten, että jäljellä olevat merkit (jos niitä on) pysyvät rivin ja seinän välissä.

Yleensä suora viiva pitkin yhtä kahta leveintä seinää käytetään perustana, jos muita referenssipisteitä ei ole. Tällöin huoneen pinta-ala ulkorakkaan vähenee.

Mittaa yhdestä kulmasta 1 m: n mittanauha ja merkitse viiva. Tee sama kohtisuoraan (ehkä ei aivan) riviin.

Yhdistä tuloksena olevat merkit siten, että ne muodostavat kolmion.

Mittaa saavutettujen merkkien välinen etäisyys.

Jos seinät ovat kohtisuorassa, tämän etäisyyden pitäisi olla

1,414 m tarkemmin 1,41421356 m, mutta sinun ei tarvitse tällaista tarkkuutta.

Jos etäisyys (kolmion hypotenuus) on suurempi, niin sinun on tylsiä sen sijaan, että seinät olisivat suorassa kulmassa. Oikean kulman saavuttamiseksi kiinnitä ruletin alku risteykseen nurkassa ja piirrä pieni kaari, jonka säde on 1 m. Aseta sitten ruletti alkuun seinään pitkin linjaa pitkin ja piirrä pieni kaari, jonka säde on 1.414 m. kaaret ja nurkassa olevien viivojen leikkauspiste on suora viiva. Tämä uusi rivi on seinän ääriviiva. Jos se on sinulle liian vaikea, mittaa vain hypotenus 1,414 m: n etäisyydellä merkinnästä seinään, jonka olet ottanut pohjaksi. Piirrä suora viiva tuloksena olevan merkinnän ja nurkassa olevien viivojen leikkauspisteen kautta. Tällöin et saa oikeaa kulmaa, mutta silti paljon lähempänä oikeaa kulmaa kuin se, joka oli.

Jos etäisyys (kolmion hypotenuus) on pienempi, niin sinun on terävä kulma oikean kulman sijasta seinien välissä. Jotta saisit oikean kulman, vedä seinältä viivan alapuolella olevasta merkistä muutama senttimetri pohjaan. Piirrä pieniä kaaria lattialla edellisessä kappaleessa esitetyn periaatteen mukaisesti. Tuloksena olevaa viivaa voidaan siirtää lähemmäksi seinää. Tärkein edellytys on se, että seinämän pullistettujen osien merkit pysyvät uuden linjan ja seinän välissä.

Jos et ymmärrä täysin tätä tekstiä, piirustus auttaa sinua ymmärtämään paremmin:

Suorakauden saaduista kahdesta sivusta jäljellä olevat kaksi sivua määritetään rinnakkaisella siirtomenetelmällä.

Miten laskea oikea kulma

Jos kulmassa olevat viivat piirretään paperille, on mahdollista määrittää, että kulma on suorassa, esimerkiksi käyttämällä kaltevuutta. Kiinnitä se yhdensuuntaisesti minkä tahansa sivun kanssa niin, että nollamerkki on samansuuruinen kuin kulmassa. Jos kulman toinen puoli vastaa kaventimen yhdeksänkymmenen asteen jakoa, voitte onnitella - olette päättäneet, että tämä kulma on oikea. Sama voi tapahtua neliön avulla, ja jos absoluuttista tarkkuutta ei tarvita, käytä myös muita esineitä käsillä - matchboxia, levykettä, muovia CD / DVD-laatikkoa ja muita suorakulmaisia ​​esineitä.

Jos ongelman olosuhteissa annetaan kolmion sivujen pituudet, sinun on määritettävä yksi niistä, mikä on hypotenuus - vastakkain oleva kulma on oikea. Hypotenuus on aina oikeassa kulmassa kolmion pisin puoli, joten alustava määritelmä ei ole ongelma. Jos on kaksi tällaista, kolmio ei ole suorakulmainen ja kulma, jota tarvitset, ei ole lainkaan. Muussa tapauksessa tee lisätarkastus - hypotenusteen pituuden neliö tulee olla yhtä suuri kuin kahden lyhyen sivun (jalkojen) pituuksien neliöiden summa. Jos näin on, niin pitkä sivu (vastaava kirjaimella γ) vastapäätä oleva kulma on suora.

Jos sinun on laskettava oikean kulman rakentaminen, tee sitten edellisessä vaiheessa kuvattu vastakkainen toiminto. Ensinnäkin määritä molempien puolien pituudet, jotka muodostavat tämän kulman. On helpompaa työskennellä oikean isosceles kolmion kanssa, joten on parempi ottaa samaa pituutta jalkoja. Jos tulos tulee näkyviin paperiin, laita haluttu pituus kompassille, aseta piste tulevaan kulmaan ja merkitse se A: lla. Kirjoita ympyrä tähän pisteeseen keskelle ja piirrä säde, joka osoittaa ympyrän kosketuspisteen kirjaimella B. Laske sitten hypotenusteen pituus - Kerro jalan pituus kahden neliöjuuren avulla. Laita tuloksena oleva arvo kompassille ja piirrä toinen ympyrä keskellä kohtaan B. Liitä sitten kahden ympyrän (piste C) leikkauspiste ensimmäisen ympyrän keskipisteeseen (piste A). Tämä on sinun oikea kulma.

Miten oikean kulman rakentaminen maahan yksinkertaisimpien työkalujen avulla?

Voit saada oikean kulman Pythagoraan lauseella, mutta kentällä on tarpeen tehdä niin kutsuttu "kultainen" kolmio.

Tämän kolmion kuvasuhde on 3: 4: 5.

Diagonal on viisi metriä.

Sillä ei ole väliä senttimetreinä tai millimetreinä, mittareina, nämä ulottuvuudet, mutta kulma tässä kolmio, tällä suhde on aina suora.

Voit heti valmistaa kolme köyttä 3 metriä, neljä ja viisi metriä, pituus köyden mitataan mittanauha.

Seuraavaksi ajetaan tangot maahan, etäisyydellä toisistaan, kuten yllä on osoitettu.

Kietämme köyden ja lopussa meillä on sama oikea kulma.

Toinen vaihtoehto on käyttää tällaista yksinkertaista rakennusneliötä,

Lisäksi, jos 90 asteen kulmaa tarvitaan suurella tontilla, kaadetaan kaksi tasaista säppiä 90 asteen kulmalla, kulmaa itseään ohjataan neliöllä.

Ei rakentamisneliötä, voit käyttää yksinkertaista mittaria.

Tämä on vanhin geometrinen ongelma.

Askel askeleelta

1. suunta. - "kultaisen" tai "egyptiläisen" kolmion avulla. Tämän kolmion sivuilla on kuvasuhde 3: 4: 5, ja kulma on ehdottomasti 90 astetta. Tämä laatu oli laajalti käytetty muinaisten egyptiläisten ja muiden prakaktury.

Kuva 1. Kultaisen tai Egyptin kolmion rakentaminen

 • Teemme kolme toimenpidettä (tai köyden kompasseja - köysi kahdella naulalla tai tapilla), joiden pituus on 3; 4; 5 metriä. Muinaiset käyttivät usein solmun solmimismenetelmää tasa-arvoisina yksiköinä samalla etäisyydellä niiden välillä. Pituusyksikkö on "solmu".
 • Ajaessamme pisteessä O, kiinnitämme siihen mittauksen "R3 - 3 solmua".
 • Vedä köysi tunnetulla reunalla - ehdotetun kohdan A suuntaan.
 • Ajanrajoittimen jännityksen aikana aja A, aja koukku.
 • Sitten - jälleen pisteestä O, venytä toimenpide R4 - toista reunaa pitkin. Pegia ei ajetaan.
 • Tämän jälkeen venytämme mittapisteen R5 - A: sta B: hen.
 • R2: n ja R3: n mittausten leikkauspisteessä ajaamme tappeen. - Tämä on haluttu piste B - kultaisen kolmion kolmas huippu, sivuilla 3, 4, 5 ja oikealla kulmalla pisteessä O.

Toinen tapa. Kompasssien avulla.

Kompassi voi olla köysi tai askelmittari. Katso :. yksinkertaisin mittauslaite

Kompassin askelmittomme on 1 metri.

Kuva 2. Compass Pedometer

Rakenne on myös Ill.1: n mukaan.

 • Lähtökohdasta - pisteestä O - naapurin kulmasta piirrä mielivaltaisen pituuden alue - mutta suurempi kuin kompassin säde = 1 m - kumpaankin suuntaan keskiöstä (segmentti AB).
 • Laitimme kompassin jalkaan pisteeseen O.
 • Piirrä ympyrä, jonka säde on (kompassipinta) = 1 m. Riittävät lyhyt kaaret - senttimetrit 10-20, risteyksissä merkittyyn segmenttiin (pisteiden A ja B kautta). Tällä toiminnolla löysimme keskipisteistä yhtäpitäviä pisteitä - A ja B. Keskimmäisen etäisyydestä keskustasta ei ole väliä. Voit merkitä nämä pistemäärät nauhalla.
 • Seuraavaksi sinun täytyy piirtää kaaret keskuksilla A ja B, mutta hieman (mielivaltaisesti) suuremmalla säteellä kuin R = 1 m. Voit säätää kompassimme suuremmalle säteelle, jos sillä on säädettävä korkeus. Mutta niin pieni nykyinen tehtävä, en halua "hinaa sitä". Tai silloin, kun säätöä ei ole. Voit tehdä puolen minuutin kompassit.
 • Asettamme ensimmäisen kynnen (tai kompassin jalkaan, jonka säde on yli 1 m) vuorotellen pisteissä A ja B. Ja piirrämme toisen kynnen - köysi on venytetty, kaksi kaaria - niin että ne leikkaavat keskenään. Se on mahdollista kahdessa kohdassa: C ja D, mutta yksi on tarpeeksi - C. Ja vielä kerran on tarpeeksi lyhytmerkkiä pisteessä C olevasta leikkauspisteestä.
 • Piirrä linja (segmentti) pisteiden C ja D kautta.
 • Kaikki! Tuloksena oleva segmentti, tai suora, on tarkka suunta pohjoiseen :). Anteeksi - oikealla kulmalla.
 • Kuvassa on kaksi tapausta, joissa raja on naapurin osassa. Ill.3a-tapauksessa on tapaus, jossa naapurin aita siirtyy pois oikeaan suuntaan itseään vahingoittaen. 3b: llä - hän kiipesi sivustollesi. Tilanteessa 3a on mahdollista rakentaa kaksi "ohjaavaa" pistettä: sekä C että D. Mutta 3b: llä on vain C.
 • Laita tappi nurkkaan O ja väliaikainen tappi kohdassa C ja venytä johto C: n päähän takareunasta. - Joten johdin tuskin koskettaa tappeja O. Kun mittaat pisteen O - suuntaan D, sivun pituutta yleissuunnitelmaa pitkin, saat luotettavan takaosan oikean takakulman.

Ill.3. Oikean kulman rakentaminen - naapurin kulmasta, kompassipalkin ja köyden kompasseiden avulla

Jos sinulla on kompassi askelmittari, voit tehdä ilman köyttä. Rinnalla edellisessä esimerkissä käytimme useampia säteitä kuin askelmittari. Enemmän, koska näiden kaaren on ylitettävä jonnekin. Jotta kaaret voidaan suorittaa askelmittarilla, jonka säde on sama - 1 m takaa niiden leikkauskohdan, on välttämätöntä, että pisteet A ja B ovat ympyrän sisällä R = 1 m.

 • Mittaa sitten nämä etäisyyksiä nauhamittauksella - eri suuntaan keskeltä, mutta välttämättä AB-viivalla (naapurin aitauslinja). A ja B ovat lähempänä keskustaa - sitä kauemmas ovat ohjauspisteet: C ja D ja tarkemmat mittaukset. Kuviossa tämän etäisyyden oletetaan olevan noin neljäsosa askelmittarin säteestä = 260mm.

Ill.4. Oikean kulman rakentaminen käyttäen kompassipalkometriä ja mittanauhaa

 • Tämä toimintasuunnitelma ei ole yhtä tärkeä minkä tahansa suorakulmion, erityisesti suorakaiteen muotoisen pohjan, muodostamisessa. Saat sen täydelliseksi. Hänen diagonaalinsä on luonnollisesti tarkistettava, mutta ponnistelut eivät vähene? - Verrattuna vertailuun, vinosti, kulmien ja sivujen siirtoon edestakaisin, kunnes kulmat tulevat yhteen.

Itse asiassa olemme ratkaisseet geometrisen ongelman kentällä. Jotta toiminnot olisivat luotettavampia alueella, harjoittele paperilla säännöllisen kompassin avulla. Tämä periaatteessa ei ole eroa.

Sivuston merkitseminen säätiön alle

Tässä artikkelissa kuvataan prosessin, jossa sivusto on merkitty säätiöön omilla käsillään.

Yleiset säännöt jokaiselle säätiölle

Valitse viitekohta. Säätiön ensimmäinen puoli on sidottava jonkin sivuston kohteeseen.

Esimerkki. Tehdään säätiö (talon) yhdensuuntaiseksi yhden aidan puolelle. Siksi venyttämme ensimmäistä merkkijonoa, joka on yhtä kaukana aidan tältä puolelta vaaditulle etäisyydelle.

Oikean kulman (90 °) rakentaminen. Esimerkkinä tarkastelemme suorakaiteen muotoista pohjaa, jossa kaikki kulmat ovat mahdollisimman lähellä 90 astetta.

Näin on useita tapoja. Pohdimme 2 päätä. © www.gvozdem.ru

Menetelmä 1. Kultaisen kolmion sääntö

Oikean kulman rakentamiseksi käytämme Pythagoraan lause.

Jotta emme hautaa geometriaan, yritämme kuvailla sitä yksinkertaisemmin. Jotta 90: n kulma olisi kahden segmentin a ja b välissä, meidän on lisättävä näiden segmenttien pituudet ja saatava juuri tästä summasta. Tuloksena oleva luku on segmenttimme yhdistävien diagonaalien pituus. Hyvin yksinkertainen laskenta tehdä laskimen avulla.

Yleensä perustuksen merkitsemisen yhteydessä sivut mitataan, jotta saadaan kokonaisluku juuresta. Esimerkki: 3x4x5; 6h8h10.

Jos sinulla on ruletti, yleensä ei ole ongelmia, jos otat segmenttejä, jotka poikkeavat yleisesti käytetyistä. Esimerkiksi: 3x3x4.24; 2h2h2,83; 4h6h7,21

Jos mitattiin metriä, arvot ovat hyvin selkeitä: 4m24cm; 2m83sm; 7m21sm.

laskin

On myös syytä huomata, että mitat voidaan tehdä millä tahansa pituusmittausjärjestelmällä, mutta tärkeintä on käyttää tunnettua kuvasuhdetta: 3x4x5 metriä, 3x4x5 senttimetriä jne. Eli vaikka sinulla ei ole työkalua pituuden mittaamiseen, voit esimerkiksi ottaa kiskon (kiskon pituus ei ole väliä) ja mitata se (3 kiskota x 4 kiskota x 5 kiskolla).

Katsotaan nyt, miten panna tämä käytäntöön.

Ohjeet suorakulmaisen pohjan merkitsemiselle

Menetelmä 1. Kultaisen kolmion (t.Pifagora)

Harkitse esimerkiksi suorakaiteen muotoisen kellarin rakentamista, jonka mitat ovat 6x8m käyttäen kultaista kolmiota (t.Pifagora).

1. Merkitse säätiön ensimmäinen puoli. Tämä on helpoin osa suorakulmion rakentamisessa. Tärkeintä muistaa. Jos haluamme, että säätiöni (talon) on yhdensuuntainen jonkin puolen aidan tai muun kohteen kanssa sivuston ulkopuolella tai sen ulkopuolella, niin teemme perustuksemme ensimmäisen rivin yhtä kaukana valitsemastasi objektista. Tämä edellä kuvattu menettely. Ensimmäisen säikeen sijoittamiseksi voit käyttää Kolushkaa, joka on kiinteästi kiinnitetty maahan, mutta sopivassa toteutusmuodossa tätä tarkoitusta varten käytä obnojkaa. Käytämme sitä. Tämän puolen reikien välinen etäisyys on 14 metriä: rataosuuksien ja tulevien kulmien välillä on 3 metriä ja 8 metriä säätiön alapuolella.

2. Vedä toinen merkkijono kohtisuoraan kuin mahdollista. Ihanteellisesti kohtisuorassa käytännössä on vaikea vetää, joten kuvassa me myös näytti, että sitä ei ole paljon hylätty.

3. Kiinnitämme molemmat jouset risteyskohdassa. Se voidaan kiinnittää hihnalla tai Scotch-nauhalla. Tärkeintä on turvata.

4. Edistämme oikean kulman muodostumista Pythagoraanin lauseella. Rakennamme oikean kolmion, jossa jalat 3 4 metriä ja hypotenuse 5 metriä. Aluksi mitataan ensimmäisellä merkkijono 4 metrin etäisyydellä langoista ja toinen 3 metriä. Laitamme merkeissä nauhat teipillä (pyykkipoika, jne.).

5. Liitä ruletti molemmat merkit. Kiinnitämme ruletin yhden pään 4 metrin merkkiin ja johtavat 3 metrin merkkiin toisella merkkijonolla.

6. Jos meillä on oikea kolmio, niin molempien merkkien tulisi lähentyä 5 metrin etäisyydellä. Meidän tapauksessamme tavaramerkit eivät olleet yhtä mieltä. Tällöin siirrämme merkkijonoa oikealle siihen hetkeen asti, kun 3 m: n merkki on sama kuin ruletin pyörän jakaminen 5 m: lla.

7. Tämän seurauksena meillä on oikein kulmautunut kolmio, jonka kulma on 90 ° kahden köyden välillä.

8. Enemmän merkkejä emme tarvitse ja ne voidaan poistaa.

9. Suorakaiteen rakentaminen. Mittaamme molemmissa säikeissä 6 ja 8 metrin sivujen pituudet. Laitoimme merkkejä lankaan.

10. Kiinnitä kolmas merkkijono kohtisuoraan ensimmäiseen merkkijonoon. Kiinnitä molemmat jouset 8 metriä.

11. Vedä neljäs merkkijono kohtisuoraan toiselle nauhalle kuin mahdollista. Kiinnitä molemmat jouset 6 metriin.

12. Merkitsemme kolmannella langalla 6 metriä ja neljännellä 8 metrellä.

13. Jotta saisimme suorakulmion suorakulmaiseksi meidän tapauksessa, on välttämätöntä, että molemmat merkit kolmannella ja neljännellä langalla sopivat yhteen. Voit tehdä tämän siirtämällä sekä merkkijono pistemerkkien kohdalle.

14. Lopuksi, jos kaikki on oikein mitattu, meillä pitäisi olla oikea suorakulmio. Katsotaanpa, onko se osoittautunut mittaamalla diagonaalit.

15. Mittaa diagonaalien pituus. Jos ne ovat samoja, kuten meidän tapauksessamme, meillä on oikea suorakaide. Diagonaaleilla on sama pituus ja isosceles trapezium. Mutta meillä on yksi 90 ° kulma, ja isosceles trapeziumissa ei ole tällaisia ​​kulmia.

16. Suorakaiteen pohjan valmisrakenne käyttäen Pythagoraan lause. © www.gvozdem.ru

Menetelmä 2. Web

Hyvin yksinkertainen tapa tehdä merkintä suorakulmion muodossa, jonka kulmat ovat 90 °. Tärkeintä, jota tarvitsemme, on lanka, joka ei ulotu, ja mittaustesi tarkkuus nauhamittauksella.

1. Leikkaa kappaletta merkkijonoa, jonka on muodostettava merkintä. Tässä esimerkissä rakennamme säätiön, jonka sivut ovat 6-8 metriä. Suorakulmion oikean rakenteen lisäksi tarvitsemme samanlaiset diagonaalit, jotka suorakulmion ollessa 6 x 8 metriä ovat 10 metriä (ts. Pythagoras on kuvattu edellä). Sinun on myös otettava sidoksen pituus langan pituudella.

2. Liitämme "web" kuten kuvassa. Kiinnitä sivut diagonaalilla 4 kulmassa kulmissa. Leikkauskohdan diagonaaleja ei tarvitse nitoa.

3. Laita ensimmäinen merkkijono (kohdat 1,2). Korjataan se varsien avulla. Tärkeintä on pitää tangot tiukasti maahan ja kun ne venytetään rakentamistamme läpi, ne eivät johda pois. Tämä on tärkeä näkökohta.

4. Nosta kulma 3. Tärkein edellytys on, että 1-3 johto ja 2-3 lävistäjä eivät itke ja ovat mahdollisimman tiukkoja. Kiinnittämällä kiinnityspisteen avulla pisteen 3 kohdassa on kulma pisteessä 1 90 °.

5. Kiinnityskulma 4 ja kiinnitä tappi. Varmistamme, että lanka kohdissa 2-4, 3-4 ja lävistäjä 1-4 eivät itke ja ovat mahdollisimman tiukkoja.

6. Jos kaikki ehdot täyttyvät, tuloksena pitäisi olla suorakulmio, jonka kulmat ovat niin lähellä 90.

Asettelu talon perustalle

Merkki sarakkeen alla

Tehdään kaksikerroksinen obnojka. Alempi taso on pilarin taso.

Yläpinnan tasoitus - tason grillaus.

Merkintä nauhalevyille

Luo suorakulmio ulkoreunalle käyttämällä t.Pifagoraa. Sitten vetäytymme määrällä, joka vastaa nauhan leveyttä ja tekee sisäisen muodon.

Laatta pohjaan

Helpoin tapa merkitä. Rakenta- mme suorakulmion säätiön kokoon Pythagoraanin lauseella oikean kulman löytämiseksi. © www.gvozdem.ru

Tekijältä

Tässä artikkelissa tarkastelimme, miten teemme asettelun säätiölle omiin käsiimme suorakulmion rakentamisella, jonka kulmat ovat 90 °. Yleensä merkinnässä ei ole mitään vaikeaa. Kysymyskustannus on langan hinta, obnojkan lankku (talousversio - napit) ja kyky käyttää mittanauhaa.