Kuinka laskea virtausnopeus ja soveltaa asianmukaisesti bitumimateriaalia pohjan ja betonirakenteiden vedenpitävyyteen

Bitumipintakäsittely on aina pidetty tehokkaimpana ja edullisimpana vedenpitävänä betoni- tai tiilarakenteiden lisäksi myös metalliputkille ja säiliöille, puupalkkeihin ja muihin rakennusmateriaaleihin. Bitumia voidaan kutsua universaaliseksi eristel- mäksi. Jos aikaisemmin sen soveltamisen menetelmä aiheutti tunnettuja vaikeuksia - se oli sulatettava tulen päälle ja sovellettu kuumaksi - silloin tänään tämä väärinkäsitys jätetään käyttämästä liuottimia. Bituminen mastattu materiaali vedenpitävälle kulutukselle sopii melko sopivaan hintaan, se on valmis käytettäväksi ja sen soveltamiseen tarvitaan enintään 1-2 henkilöä, joten pinnoitteen kokonaiskustannukset ovat hyvin demokraattiset. On myös syytä huomata, että aikaisempi bitumi vedeneristys matalissa lämpötiloissa rikkoi ja säröillä. Nyt tämä ongelma on ratkaistu erilaisten pehmittimien ja polymeerien lisäaineiden avulla. Yleensä kemiallisen kehityksen myötä bitumien käyttö vedeneristyskohteisiin on tullut paitsi helpommaksi myös paljon tehokkaammaksi.

pitoisuus

Video bitumin masten ominaisuuksista ja soveltamissäännöistä ↑

Tyypit ja erityispiirteet vedeneristysmasten käyttämisestä ↑

Nykyään vedenpitävyyteen käytetään runsaasti erilaisia ​​mastityyppejä. Ne eroavat koostumuksesta, sovelluksesta, käyttötavoista, sideaineen tyypistä ja liuottimesta. On puhtaasti polymeerisiä mastoaineita, mutta ne ovat melko harvinaisia ​​ja huonommat bitumipolymeerin ominaisuuksissaan. Siksi tarkastelemme erilaisten bitumimastisten tyyppejä.

 • bitumimuovia mineraalitäyteaineilla, joihin voi kuulua liitu, sementti, dolomiitti, tuhka, asbesti ja muut mineraalit;
 • bitumi-kumimassa, joka voi sisältää purukumia tai dispergoitua emulsiota, vaatii joskus kuumaa käyttöä;

Materiaalin soveltamisala ja ominaispiirteet ↑

Liuottimina käytetään useimmin tolueenia, liuotinta, bensiiniä tai valkoista alkoholia. Tästä syystä suljetuissa tiloissa on käytettävä bitumiinimaalia, joka on tehtävä turvallisuussääntöjen mukaisesti. Käytä hengityksensuojaimia ja suojalaseja. Kun työskentelet ulkona kuumalla säällä, on myös parempi käyttää hengityssuojainta.

Bitumi-polymeerivalmiste on tuotettu useimmiten ilman orgaanisia liuottimia, mikä on iso lisä, koska mahdollistaa näiden materiaalien kosketuksen vaahtomuovin ja polystyreeni-vaahdon lämpöeristyslevyjen kanssa, eivät myöskään aiheuta palavia ja myrkyllisiä huuruja.

Myös mastiksin (lähinnä bitumipolymeerin) koostumus voi sisältää lujittavat elementit: erilaiset kuidut, lasikudosten hiukkaset jne.

Nimityksellä on bitumimastia, joka on tehty itsenäisesti vedenpitäviksi, liimaamalla valssattuja materiaaleja, kattopinnoitteiden korjaamiseen, jalkakäytävien vedeneristämiseen ja korjaamiseen sekä yleiskoostumuksiin. Nykyaikaiset valmistajat tuottavat usein yleismateriaalia, joka soveltuu erilaisiin töihin. On kuitenkin parempi valita materiaali, joka on suunniteltu erityisesti olosuhteisiin, joissa se on tarkoitettu toimimaan. Tämä voi olla kattotiili tai mastinen materiaali vedenpitäväksi perustukseksi, koostumukseksi metalliputkien tai tiilien päällystyspinnoitteelle jne.

Suorituskyvyn kannalta bitumipolymeerimastia pidetään parhaana, sillä se on erinomaisesti tarttunut eri materiaalien (betoni, metalli, puu, tiili, kivi, kateaine) pintaan ja muodostaa vahvan elastisen kalvon, joka säilyttää fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella. Myös bitumipolymeerikoostumukset kestävät mekaanista rasitusta ja kestävyyttä. Niiden kustannukset ovat kalliimpia kuin muut bitumiset vedeneristysmallit.

Bitumi-kumin mastiset aineet ja mastiset aineet mineraalisilla täyteaineilla on tarkoitettu sekä itsepinnoitukseen kuin vedeneristyskerrokseen ja valssattujen bitumipäällysteiden liimaukseen. Niitä käytetään myös nykyisen pinnoitteen korjaamiseen. Soveltuu purkamatta vanhoja kattoportaita, mikä on kiistaton etu. Yleisesti ottaen mastiksit mineraalisilla täyteaineilla muodostavat kestävämmän mutta vähemmän elastisen päällysteen kuin bitumikumiyhdisteiden. Siksi kattoihin on suositeltavaa kestää mineraalitäyteaineita, mutta lattian vedeneristysmastin on oltava joustava, ts. kumimurilla tai polymeerillä.

Bitumiemulsioita käytetään pohjamaalina tai alukkeena ennen päävesieristyksen käyttämistä. Sitä voidaan käyttää myös itsenäisesti betonisten kellari-seinien helppoon kapillaarieristykseen. Erittäin pienen hiukkaskokeen ansiosta bitumipöly tunkeutuu syvälle materiaalin rakenteeseen kapillaareissa ja antaa hyvän tartunnan pinnalle.

Puhtaita bitumeja käytetään laajamittaisten rakenteiden rakentamiseen, koska ne ovat edullisia ja lähes kutistumatonta. Käytettäessä on noudatettava työsuojelun normeja, työskenneltävä suojavaatetuksessa ja noudatettava paloturvallisuuden sääntöjä, koska bitumi on palavaa materiaalia.

Kuinka laskea vedenpitävyysmateriaalin kulutus ↑

Aineiston tärkeä indikaattori on sen kulutus. Voit määrittää tämän parametrin lukemalla tarran, ja jos virtausnopeutta ei ole määritetty, mutta suositeltava minimikerros on ilmoitettu, voit laskea likimääräisen virtausnopeuden. Tyypillisesti mastikoostumus sisältää 30 - 70% haihtuvia liuottimia, so. materiaalin kutistumisen jälkeen on vastaavasti 30-70 prosenttia.

Yleisimpiä mastikulutus on merkitty etikettiin. Keskimäärin 2 - 4 kg mastista käytetään vedenpitävyyteen perustuvista kattorakenteista 3,5-6 kg kattolamateriaalin liimaukseen - 1 - 2 kg kylmää levitysmastia. Kuuma mastin kulutus hieman ylittää keskiarvot, mutta ei ylitä enimmäismäärää. Luvut on laskettu neliömetriä kohden.

Päällysteen vaaditun paksuuden saavuttamiseksi, kun se levitetään pystysuorille seinille ja seinille, joissa on kaltevuus, mastasia rullataan kahdessa tai kolmessa kerroksessa. Jokainen seuraava kerros levitetään kuivattuun mastin kerrokseen.

Pohjustustekniikka bitumimastilla ↑

Kun betoni on kypsynyt, perusseinien pinnan tulee puhdistaa hiekkaa, pölyä ja likaa. Sitten paremman vetoaisan kohdalla pinta-ala, johon mastetta levitetään, on käsiteltävä bitumipohjamaalilla. Jos merkittävä osa emulsiosta on imeytynyt materiaaliin, on käytettävä toinen kerros. Päällysteen paksuusaste voidaan määrittää värittämällä musta väri, josta tulee käsitelty pinta. Pohjustuskerros levitetään maklovitsa tai rulla.

Kun pohjamaali on kuivunut (enintään 24 tuntia), voit aloittaa pohjamaalin käytön. Kaikki bitumi- tai bitumipolymeerivalmisteet betonin vedeneristykseen toimivat. Jos liuoksen sakeus on liian paksu, voit lievittää sitä hieman valkoisella höyryllä ja sekoittaa hyvin poran kanssa sekoittimella. Jos työskentelet huurelevalla päivällä, se on lämmitettävä 40 - 50 ° C: n lämpötilaan metallisäiliössä.

Vedeneristysmastia levitetään rakennusharjalla, rullalla tai lastalla. Kerros ei saisi olla liian paksu ja antaa tippua, mutta sitä ei pidä myöskään tahrata. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen on välttämätöntä odottaa kuivumista, minkä jälkeen toinen kerros levitetään ja tarvittaessa kolmas. Yli kolme kerrosta käytetään harvoin.

Jos käytetään bitumipolymeerimassaa, joka ei sisällä orgaanisia liuottimia, sitä voidaan käyttää liimaeristykseen polystyreenivaahdosta tai ekstrudoituneesta polystyreeni-vaahdosta. Liukenemista sisältävällä bitumimastilla voidaan nimetyt materiaalit kiinnittää vain kuivauksen jälkeen, muuten liuottimet aiheuttavat eristyslevyjen vääntymistä ja heikentävät rakenteensa kosketuspisteissä.

Modernilla bitumimassan kylmällä levityksellä on useita etuja: suhteellisen halpa hinta, helppokäyttöisyys ja pitkä säilyvyysaika. Tämä materiaali muodostaa saumattoman yhden kappaleen hermeettisen päällysteen, joka pehmittimien ja muiden kohdennettujen lisäaineiden avulla ei halkeile, kun lämpötila laskee ja sillä on riittävästi joustavuutta, lujuutta ja kestävyyttä. Jos kuka tahansa voi kuitenkin käyttää bitumimastia, erikoislääkärin on määritettävä sen sovellettavuus tietyissä tapauksissa. Sama pätee mastin, kerroksen paksuuden, sen koostumuksen ja elon tyypin mukaan. Tällaisissa asioissa on parempi luottaa ammattilaisiin.

Miten työskennellä bitumimastilla. Soveltamismenetelmät

Bitumi-mastilla on innovatiivinen rakennusmateriaali, jolla on erinomaiset vedeneristys- ja supistusominaisuudet. Se sisältää mineraaleja, bitumia ja orgaanista ainesta. Kohtuullinen hinta ja hyvät tulokset edellyttäen, että se on laaja sovellus rakentamisessa.

 • 1 Miten ja mitä laimennetaan mastiksi.
 • 2 Masten levitysmenetelmät.
 • 3 Bitumiset mastit. Kulutus / m2.
 • Kuinka kauan mastikuivaus on kuiva?
 • 5 Kuinka työskennellä bitumimastilla. Video.

Kuinka ja mitä laimentaa mastasia.

Laimennukseen käytetyt aineet:

On noudatettava tarkasti mittasuhteita, jotka riippuvat käytettävän mastin määrästä. Muutoin tämä johtaa liuoksen hitaaseen kuivaamiseen ja siten sen suojaavien ominaisuuksien menetykseen.

Menetelmät mastin levittämiseksi.

Mastiksella on kaksi tapaa: kylmä ja kuuma. Kylmä menetelmä puolestaan ​​on manuaalinen ja mekaaninen. Ensimmäinen menetelmä sopii, jos kohde on pieni ja toinen käytetään, kun työalue on suuri tai on välttämätöntä käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja.

Käytä manuaalista menetelmää käyttäessäsi suuria siveltimiä, jotka sopivat mainiosti tällaisiin työtaskuihin. Lisäksi voidaan käyttää lyhyttä nap-rullaa.
Mekaanisella menetelmällä päätykone on ilmaton ruisku, jonka paine on 150 bar.

Bitumiset mastit. Kulutus / m2.

Pehmeiden kattojen rakentamisessa ja korjaamisessa kulutusmäärät ovat erilaiset ja riippuvat mastetyypistä:

 • BEM - 8 - 10 kg / m²;
 • bitumipitoisuus briketeissä - 4-6 kg / m²;
 • bitumi-kumi - 2-5 kg ​​/ m²;
 • bitumipolymeeri - 2-5 kg ​​/ m²;
 • hydroelastinen - 3-5 kg ​​/ m².

Saumojen ja saumojen tiivistämiseen:

 • Hermabutyyli-2M - 0,3 - 0,5 kg / lineaarinen mittari;
 • BC Fix - 0,3 - 0,5 kg / lineaarinen mittari;
 • bitumipitoisuus briketeissä - 0,5 - 1 kg / lineaarimittari;
 • hydroelastinen - 0,3 - 0,5 1 kg / lineaarinen mittari.

Metallipinnoitteiden suojaus korroosiolta:

 • bitumipolymeeri - 0,5-1,5 kg / m²;
 • bitumikumi - 0,5-1,5 kg / m²;
 • bitumi briketeillä - 0,5-1,5 kg / m².

Vedenpitävyys säätiölle kestää 2 - 4 kg / m².

Kuinka kauan mastikuivaus?

Keskimääräinen kuivausaika on 1 - 3 päivää ja riippuu tällaisista tekijöistä:

 • ympäristön lämpötila;
 • ilman kosteustaso;
 • levitetyn kerroksen paksuus;
 • suora auringonvalo;
 • pintakäsitelty materiaali.

Tämä mastikka on erinomainen vaihtoehto katon tai säätiön hoitoon. Älä unohda hyvän vedenpitävyyden merkitystä. Ja sitten talosi palvella sinua monta vuotta.

tiivistysaineet

Bitumin pintakäsittely on edullisin ja tehokkain menetelmä tiilen, betonirakenteiden, metallisäiliöiden, putkien, puupalkkien ja muiden rakennusmateriaalien vedeneristykseen. Kuitenkin bitumin puhdas muoto on joitakin haittoja - materiaalia on vaikea soveltaa, ja vaikutuksen vaikutuksesta lämpötilan muutokset kalvon suojakalvo halkeamia. Nykyaikaisten bitumimateriaalien koostumus lisää aineita, jotka lisäävät vedenpitävien pinnoitteiden kovuus- ja halkeamiskestävyyttä.

Harkitse, mitä bitumin teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia, mitä tekniikkaa tulee noudattaa materiaalin levittämisessä, ja antaa myös suosituksia vedeneristysmastin valinnasta.

Bitumi-mastikoostumus

Bitumipitoisuus on muovimateriaali, jolla on korkea sitomisaine ja vedenpitävyys. Bitumien lisäksi materiaalin koostumus sisältää supistavia orgaanisia aineita ja mineraalipohjaisia ​​lisäaineita.

Kovuus, tiheys ja alhaisissa lämpötiloissa kestävät seuraavat osat:

 • asbestipöly;
 • mineraalivilla;
 • arkkipohjaiset kvartsi-, kalkkikivi- ja tiilihiutaleet;
 • yhdistetty tuhka.

Funktionaalisten sakeutusaineiden (turpeen sirut, liitu, jauhettu asbesti) läsnäolo takaa mastin käytön, vähentää kulutusta ja parantaa materiaalin eristysominaisuuksia.

Bitumimateriaalin kuitusäyteaineet ovat vastuussa taivutusvastuksesta ja materiaalin vahvistamisesta. Polymeerikomponentit antavat materiaalin vedeneristysominaisuudet.

Bitumipitoisuus: ominaisuudet ja materiaaliominaisuudet

Bitumimateriaalin soveltamisala määritellään sen teknisillä ominaisuuksilla:

 • ehdollinen lujuus - 0,2-0,5 MPa (kgf / cm2);
 • liittymän lujuus betonilla - 0,3-0,4 MPa (kgf / cm2);
 • veden imeytyminen päivässä painon mukaan - enintään 0,5-1%;
 • murtovenymä - 100-300% (riippuu bitumimastista);
 • ehdollinen viskositeetti - vähintään 15-30 sekuntia;
 • pehmenemislämpötila - vähintään 100-130 ° C.

Bitumimateriaalin tekniset ominaisuudet antavat aineelle seuraavat suorituskykyominaisuudet:

 1. Korkea elastisuus. Tämä ominaisuus antaa materiaalin luotettavan tarttumisen kosteudelle suojattuun pintaan. Lisäksi kimmoisuus pitää pinnoitteen krakkautumisesta ja repimisestä.
 2. Liimaominaisuudet. Voiteluaine voidaan käyttää liimana telaneristyksen järjestelyyn.
 3. Eri rakennusrakenteiden suojaus kosteudelta.
 4. Bitumentimassan käyttö estää korroosion esiintymisen.
 5. Lisää rakennuselementtien elämää. Samanaikaisesti rakenteen toimivuus on täysin säilynyt.
 6. Lämpötilavaihtelutilanteet - erityisen tärkeitä, kun järjestetään vedenpitävyyttä alueilla, joilla on ankara ilmasto.
 7. Karkaistu bitumikalvo voidaan maalata millä tahansa värillä.

Bitumimastikoiden soveltamisala

Vedeneristysmastoilla on laaja soveltamisala. Useimmin bitumipohjaisia ​​materiaaleja käytetään seuraaviin töihin:

 • uuden katon järjestely;
 • Vanhan katon korjaaminen: Betonipohjan tasoittaminen, poistamalla kuormitettujen kerrosten vedenpitävyys noin 5 mm syvällä;
 • keinotekoisten altaiden, altaiden, suihkulähteiden vedeneristys;
 • Soveltaminen laattapinnoitteen asennuksessa paikoissa, joissa on suurempi kosteustaso;
 • metallituotteiden jalostus korroosiosuojana;
 • katon liitoksen vedenpitävyys vaipanreikiin, tuuletus- / savupiiput ja viemäriputket;
 • perussuojelu;
 • rullan vedeneristyksen asennus (bitumi-mastinen toimii liimana);
 • lämmöneristyslevyjen asennus bitumimastille;
 • vedenpitävyys järjestelyissä, joissa ei ole riittävää ilmanvaihtoa ja ylimääräistä kosteutta (kylpyhuoneet, altaat, saunat, kellarit, logistiikka ja autotallit).

Se on tärkeää! Bitumimastilla on merkitystä erilaisten kattotyyppien kannalta: metalli-, tasoitetut, valssatut, liuskekivet, teräsbetonilaatat jne.

Bitumiset mastit: sovellus katon korjaamiseen

Vedeneristysmastin luokittelu

Kaikki bitumimastikat voidaan luokitella kolmen pääkriteerin mukaisesti:

 • sovellusmenetelmä;
 • ruoanlaitto;
 • elastisten lisäravinteiden tyyppi.

Sovelluksen teknisistä ominaisuuksista riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​mastioita: kuuma ja kylmä sovellus.

Kuumasekoittimen mastia on lämmitettävä 150-300 ° C: seen ennen käyttöä. Tämä suuresti vaikeuttaa pinnan vedenpitävyyttä. "Kuuman" masten etuja ovat:

 • muodostuu erittäin kestävästä pinnoitteesta, jolla on suuri elastisuusaste;
 • suojakalvo ei kutistu;
 • kyky työskennellä negatiivisissa lämpötiloissa;
 • Huokoinen materiaalinen rakenne;
 • edullisia kustannuksia.

"Kuumaa" bitumimastista käytetään vahvistamaan pohjaa ja luomaan luotettava säätiön suoja vaikeissa olosuhteissa.

Lisää suosittuja sovelluksessa "kylmä" mastiksi. Tämä johtuu materiaalin monista eduista:

 • helppo levittää - ei tarvitse lämmittää mastia;
 • laaja valikoima bitumi vedeneristys;
 • ultraviolettisäteilyn kestävyys.

"Kylmä" mastiksit sekoitetaan liuottimen kanssa, jonka haihduttamisen jälkeen pinnoite kovettuu ja hankkii tarvittavat suorituskykyominaisuudet.

Valmistusmenetelmän mukaan bitumimastiset aineet on jaettu kahteen tyyppiin:

Yksikomponenttisia koostumuksia voidaan käyttää välittömästi astian avaamisen jälkeen, eivätkä ne vaadi lisäkäsittelyä. Tällä materiaalilla on kuitenkin merkittävä haitta - aukon avaamisen jälkeen on tarpeen selvittää koko purkki, muutoin - mastinen kovettuu. Tämä laatu on otettava huomioon, kun työskentelet suurella pinnalla.

Kaksikomponenttiset koostumukset ennen töitä on sekoitettava sakeutusaineen kanssa. Valmistelu ei vie paljon aikaa, mutta tällaisten mastisten säilyvyysaika on paljon suurempi kuin yhden komponenttisen bitumin.

Riippuen siitä, minkä tyyppisiä elastisia lisäaineita bitumimateriaalina on, erottuvat tällaiset vedeneristysmateriaalit:

 1. Kumipitoisuusmastit. Materiaali perustuu hapettuneeseen maaöljybitumiin, mineraalitäyteaineisiin, murusikumiin, synteettiseen kumiin ja liuottimiin. Luo vahvan kytkennän melkein mihin tahansa materiaaliin, myös avoimeen metalliin. Kumi-bitumimastilla ei ole pelkoja röyhtelyistä, iskuilta ja laaja käyttölämpötila (-40 ° C - + 100 ° C).
 2. Bitumi-kumimassa (BKM) - tallennuspidike joustavuuteen. Bitumikuivauksen jälkeen muodostettu suojakalvo voi nostaa alkuperäisen pituuden 20 kertaa. Tällöin ei muodostu aukkoja. Soveltamisala BKM - liimaus linoleumi, katemateriaali, parketti ja vaneri. Lisäksi mastikaalia käytetään korroosiosuojana metallituotteille, putkistoille ja betonirakenteille.
 3. Bitumipolymeerivalmiste on tehty bitumin vesipitoisesta emulsiosta ja modifioitu lateksilla. Materiaali ei sisällä orgaanisia liuottimia, joten sitä voi käyttää sekä ulkona että sisällä. Kovettumisen jälkeen muodostuu höyrysulku ja vedenpitävä kalvo, jolla on hyvä tartunta puuhun, teräkseen, betoniin ja tiiliin.

Tuotevalikoima johtavien bitumimastujen valmistajista

Sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​yrityksiä tuottavat bitumin kera. Harkitse suosituimpia tuotemerkkejä.

Mastic "Gidroizol" on seuraavat ominaisuudet:

 • vetolujuus venytyksessä - 37-60 kgf;
 • joustavuus ja ehdoton vedenpitävyys;
 • ylläpitää lämpötilan nousua jopa 85 ° C: seen 2 tunnin ajan;
 • pinnoitteen käyttöikä on 15 vuotta;

Technonicol on kehittänyt koko linjan bitumimastille ja materiaaleja säätiön valmistelulle:

 1. Vedenpitävään pohjaan, kattoon ja upotettuihin rakenteisiin käytetään:
  • mastiset bitumiset kattotuotteet Technomastop №21;
  • MGTN - vedenpitävä mastasia №24;
  • vettä emulsiomassan määrä 33;
  • kuuma mastinen "Eureka" №41;
  • bitumi-kumiastia nro 20.
 2. Vedenpitävään työskentelyyn tiloissa käytetään bitumimastista "Technonicol" nro 31 - maaöljybitumin vesimulsiota.
 3. Pinnoitteen suojaamiseksi UV-säteilyltä ja termisestä hankautumisesta, käytä alumiinihartsia nro 57. Materiaalin koostumus sisältää alumiinipigmenttiä, jolla on heijastusominaisuuksia.

Venäläinen yritys "Rastro" tuottaa vedenpitäviä materiaaleja kahden merkin alla:

 1. "Izhora" - bitumipolymeeriset tiivisteet ja "kuuma" mastiksi.
 2. "Slavyanka" on "kylmä" bitumipolymeerivalmiste, joka on tarkoitettu kattojen, perustusten ja putkien vedenpitävyyteen.

Lisäksi seuraavien yritysten tuotteet ovat hyvää vaatia: Bitumast ja Remmers Elastoplast.

Bitumimateriaalin kulutus: normit ja laskenta

Mastikulutus on yleensä merkitty etikettiin. Jos tätä parametria ei ole määritetty, se voidaan laskea itsenäisesti seuraavien suositusten perusteella:

 1. Aineiden kulutus riippuu suoraan haihtuvien liuottimien prosentuaalisesta koostumuksesta. Tyypillisesti tämä luku vaihtelee 20-70%. 70%: n indikaattorissa rasteri kulutus on 3 kertaa alle 20%.
 2. Laskettaessa on tärkeää ottaa huomioon eri teosten suorituskyvyn kulutusmääräykset:
  • kellari vedenpitävä - 2-4 kg / m2;
  • katon järjestely - 3,5-6 kg / m2;
  • ruberoidin liimaus - 1-2 kg / m2.

Se on tärkeää! Pystysuorien pintojen työstöä varten mastista levitetään kahteen kerrokseen. Toinen kerros on tarpeen peittää vasta kuivauksen jälkeen

Menetelmät bitumimuovin levittämiseksi

Luotettavan luokituksen perusteella voidaan päätellä, että bitumin mastista voidaan käyttää kahdella tavalla: kylmä ja kuuma. Lisäksi "kylmä" kalkkia voidaan käyttää sekä käsin että mekaanisesti.

Manuaalisessa menetelmässä käytetään suuria harjasten lyhyitä ja jäykkiä harjaksia. Tällaisiin töihin parhaiten sopivat harjaspyyhkeet. Masticia voidaan käyttää lyhyellä nap-telalla.

Vedenpitävänä vaakapintoja emulsiota kaadetaan pohjaan, kevyesti tasoitetaan puristimella ja sitten hierotaan rullalla tai harjalla.

Mekaanisoituun menetelmään kuuluu ilmaton ruiskun käyttö, jonka työpaine on 150 bar. Laite on erityisesti suunniteltu viskooseille formulaatioille.

Se on tärkeää! Ainoastaan ​​ruiskut ovat sopivia käytettäväksi, jossa komponentit sekoitetaan sisälle

Katon vedeneristystekniikka bitumimastilla

Annamme askel askeleelta, kun työskentelet kattotiinnityksellä kylmänä levitetyllä bitumimastilla:

 1. Säädä ohjeiden mukaisesti liuotinta mastiksi ja sekoita perusteellisesti.
 2. Ennen käyttöä kattorakenteita tulisi mieluummin lämmittää sisätiloissa 24 tuntia yli + 15 ° C: n lämpötilassa.
 3. Poista roskat, muodonmuutospeite käsiteltävästä pinnasta, kirkas lumi ja huurre.
 4. Tee katon pohja bitumin pohjamaalilla. Tätä vaihetta ei pidä unohtaa, varsinkin jos mastista levitetään huokoisella pinnalla.
 5. Peittausalue kuivuu. Jotkut mastiksit voivat myös käsitellä märkiä pintoja (asianmukaisen merkinnän pitäisi olla säiliön etiketissä emulsiona).
 6. Kaada hieman mastikettä katolla, peitä se ja hiero sitä pinnalle harjalla.
 7. Paikoissa, joissa on halkeamia muodostuminen ja paikat, joissa on mahdollista muodostaa halkeamia ja kylmien saumojen sijainnissa, vinosti vedeneristys on vahvistettava:
  • lasikuitumateriaali (lasikuitu tai lasikuitu), joka hukkuu ensimmäisessä kerroksessa mastiksi (päällekkäisyys ongelmaluotteen molemmin puolin on oltava vähintään 10 cm);
  • rullaa materiaalin pinta;
  • kun ensimmäinen mastikerros on kuivunut, levitä toinen kerros vedeneristysraudoituksen päälle.

Vihje! Ennen mastin levittämistä on tarpeen suorittaa testi ja määrittää pohjan kosteus. Tätä varten laita 1 x 1 m: n kokoinen polyeteenikalvo valmistetulle betoniselle pinnalle. Jos kalvon alla ei esiinny kondensaatiota 4-24 tunnin kuluttua, voit jatkaa jalustan käsittelyä mastiksella

Kuinka käyttää mastista säätiötä?

Säätiön rakentamisessa sinun on huolehdittava sen vedeneristämisestä. Jos et suojaa sitä kosteudelta, sen tuhoutuminen vähitellen tapahtuu. Tämän seurauksena rakennus tulee hätätilanteessa. Säätiön luotettavan vedeneristyksen varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää bitumia. Se myydään rakennusmyymälöissä mastiksi. Sen kulutus on erittäin taloudellinen, kun taas talon perustukset voidaan suojata täydellisesti kosteudelta jo vuosia.

Ennen kuin käsittelet pohjaa pinnalla olevan vedenpitävillä aineilla, sinun on käytettävä antiseptistä.

Bitumin masten tärkeimmät edut

Bitumien perustusten käsittely on yleistä, koska tällaisella vedeneristysmateriaalilla on monia etuja. Tärkein etu on se, että mastilla on suuri elastisuus. Tällaisen tärkeän ominaispiirteen ansiosta materiaali tarjoaa luotettavan tarttuvuuden kosteudelle suojattuun pintaan. Tämän seurauksena kuivauksen jälkeen bitumimasto ei repeä. Integraali, se pysyy hyvin kauan.

Toinen etu on alhaiset kustannukset. Tästä johtuen säätiön vedenpitävyys on mahdollista tehdä minimaalisilla kustannuksilla, mikä tekee halvemasta rakentaa talon kokonaisuutena.

Bitumimateriaalin käyttö tuottaa seuraavat tulokset:

Oikein lämmitetty säätiö - suojaa talon vedenpitävyyttä sekä vähentää lämmityskustannuksia talvella.

 • estää korroosion esiintymisen;
 • Rakennuksen tehokas suoja kosteudelta;
 • lisäävät rakennuselementtien elämää useaan kertaan, säilyttäen samalla niiden toiminnallisuuden.

Mastina itsessään on homogeeninen koostumus. Sen pääkomponentit ovat modifiointiaineet, liuotin ja bitumipohja, joka on öljyn tislauksen sivutuote, jäljellä polttoöljyn, dieselöljyn, kerosiinin ja bensiinin poistamisen jälkeen. Lisäksi mastiksi voi sisältyä antiseptiset aineet ja herbisidit.

Tarjottu bitumi vedenpitävälle perustalle laajalle alueelle. Oikean kokoonpanon löytäminen tarpeisiisi on helppoa.

Bitumi-masten levitysmenetelmä

Säätiön käsittely bitumimastilla tulisi suorittaa useassa vaiheessa. On seurattava tiukasti tekniikkaa, joten tulos vastaa odotuksia.

Bitumipitoisuus on erinomainen vedenpitävälle pohjalle.

Vaaditaan vedenpitäviksi seuraavista:

 • Bulgaria;
 • rakennuksen hiustenkuivaaja;
 • sementti laasti;
 • pehmeä maa;
 • pohjamaali;
 • kittiä;
 • harjalla tai rullalla;
 • lastalla.

Vaihe 1: Pinnan esikäsittely

Aloita tekemään vedeneristys bitumimateriaalin kanssa tarvetta perustaa pohja. On tarpeen kiinnittää huomiota sen pintaan. Jos havaitaan, että siinä on runsaasti kuoria ja kuplia, on sen jälkeen tarpeen pyyhkiä se hienojakoisella sementtilaastilla, joka on valmistettu erityisistä kuivista seoksista. Jos et suorita tällaista työtä, sitten juuri levitetyn mastikerroksen alkaa räjähtää. Tämän seurauksena säätiön vedenpitävyys heikkenee ja tuottaa sen uudelleen.

Myös ns. Kampasimpukoiden, joilla on terävät ulkonemat, läsnäolo pinnalla ei ole hyväksyttävää. Ne on poistettava. Tee näin hiomakone sopivan suuttimen avulla ja kulje sitä maahan. Samalla on käsiteltävä säätiön kulmat. Ne on leikattava viisteen muodossa tai ne voivat olla yksinkertaisesti hieman pyöristettyjä (säde 3-6 cm). Jos pystysuorassa pinnassa on siirtymiä, sinun on järjestettävä fileet (filetit), ne antavat tarvittavan sileyden elementtien pariksi.

Bitumimateriaalin kulutuksen vähentämiseksi on tarpeen suorittaa peruspinnan aluke.

Tällaisten töiden suorittamisen jälkeen on tarpeen puhdistaa pohja perusteellisesti likaa, pölyä ja roskia. Sitten sinun on huolehdittava vedeneristyspinnan kosteuden vähentämisestä. Sitten tulee tukea rakentamisen kuivausrumpu. Heidän on kuivaa koko säätiö. Jos näin ei tehdä, mastinen voi paisua ja sen jälkeen kokonaan lamaannuttaa.

Varmista, että pohjan pinta on riittävän kuivunut, yksinkertainen testi voidaan suorittaa. Ota polyeteenikalvo (1x1 m) ja laita se valmiiksi jalustaksi, minkä jälkeen se on jätettävä 24 tuntia. Jos tämän jakson jälkeen ei esiinny kondensaatiota, voit levittää bitumia turvallisesti, jos se on läsnä, sinun on kuivata pinta perusteellisemmin.

Vaihe 2: pohjamaali ja mastisuoritus

Bitumikastikkeen kulutuksen pienentämiseksi ja sen parhaan tarttumisen varmistamiseksi on tarpeen suorittaa pohjapinnan pohjamaali. Se olisi tehtävä käyttäen aluketta. Se on valittava ottaen huomioon ostettu mastinen, jotta saadaan sopivin. Alusta tulee levittää tasaisesti koko pinnalle kerroksessa. Tämän aikana sinun tulee käyttää harjaa tai telaa, jälkimmäinen antaa nopeamman työn. Kun olet valmis, jätä pohjamaali kuivumaan useita tunteja.

On välttämätöntä suorittaa bitumimastin levitys pohjaan veden paineesta. Voit käyttää tätä varten spatulia.

Tasojen on oltava kiinteitä ja yhtä paksuisia, aukkoja ei saa antaa. Levitä mastin on välttämättä ylöspäin. Kukin myöhempi kerros voidaan luoda vasta sen jälkeen kun ensimmäinen on kuivunut. Määritetään, onko pinta valmis lisää pinnoitusta, on hyvin yksinkertainen: se on vain kosketettava sitä, jos se on tahmea, sinun on odotettava vielä jonkin aikaa.

Kun viimeinen kerros levitetään, sinun on ripottava vesitiivis pinnoite pehmeällä maaperällä. Tämä parantaa sen käyttöikää.

Hyödyllisiä vinkkejä pohjan vedenpitävyyteen

Talon pohjan eristämiseksi kosteudelta laadullisesti kannattaa noudattaa seuraavia suosituksia:

 1. Masten kulutukseen oli pieni, on tarpeen seurata kerrosten paksuutta. Joten, jos päätetään soveltaa vain 2, niin kukin niistä ei saa ylittää 1,5 mm. Tarkkaa mittausta varten voit käyttää yleispaksuusmittaria. Jos bitumipäällystettä levitetään 3-4 kerroksessa, molempien tulee olla noin 1 mm.
 2. Jos alueellasi, jossa asut, kosteus lisääntyy ja se usein sataa, sitten vedenpitävä säätö on parempi käyttää polymeeri-bitumiemulsiota. Jotta voit aloittaa työskentelyn, sinun on valmisteltava kokoonpano. Komponentti A, jota edustaa läpinäkyvä polymeeri, tulee sekoittaa komponenttiin B - bitumiin. On välttämätöntä, että emulsio ilmestyy tasaisella koostumuksella. Tätä varten se on sekoitettava vähintään 5 minuuttia: on suositeltavaa tehdä tämä käyttäen pienen nopeuden sekoitinta spiraalisuuttimella. Valmis koostumusta on käytettävä 30 minuutin kuluessa, minkä jälkeen se menettää korkeat käyttöominaisuutensa.
 3. On mahdollista levittää bitumimastia ilmatiivisillä ruiskutusyksiköillä. Ne muodostavat sileän päällysteen ja vähentävät eristemateriaalin kulutusta. Olisi varmistettava, että sumutusruiskussa oleva paine oli noin 150 bar.
 4. Masten jäädyttämisaika vaatii erilaista. Kaikki riippuu siitä, kuinka paksua kerrosta levitettiin. Keskimäärin kestää 4-6 tuntia.
 5. Sinun tulisi tietää, että mastin kulutus on erilainen. Kaikki riippuu siitä, käytetäänkö sitä vaaka- tai pystysuunnassa. Ensimmäisessä tapauksessa se kestää noin 1-2 kg / m², ja toisessa - 0,5-0,7 kg per 1 m².
 6. Jotta luotaisiin luotettava perusvesieristys, sinun kannattaa ostaa mastista vain todistetuilta valmistajilta. Niinpä voit kiinnittää huomiota "Gidroizol", "RASTRO", "Remmers Elastoplast" tai "Bitumas" bitumipitoiseen materiaaliin.

Luodun vedenpitävyys bitumimateriaalin avulla omilla kädilläsi osoittautuu laadukkaaksi, jos suoritat tällaista työtä useissa vaiheissa esitettyjen suositusten mukaisesti. Joten, on mahdollista monien vuosien ajan suojata talon pohja kosteuden tunkeutumiselta.

Bitumimastikoiden käyttö ja niiden kanssa työskentelyä koskevat säännöt

Bitumipinta on yhtenäinen muovinen aine, joka on tehty bitumin ja erilaisten lisäaineiden perusteella, jotka parantavat sen ominaisuuksia. Siinä on erinomaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet, jotka tekevät siitä ihanteellisen vedenpitävyyden ja liimausmateriaalin. Pintaan levittämisen jälkeen mastinen kovettuu nopeasti.

Bitumimastisten käyttö

Bitumi mastoja käytetään missä tahansa rakennusalalla, joka peittää useimmat pinnat niiden kanssa, mukaan lukien niiden käyttö:

Katolle

Katolla oleva bitumipintainen materiaali voi nopeasti ja tarkasti tiivistää pinnan, vaikka se ei käytä tekniikkaa. Mastista voidaan kiinnittää mihin tahansa puhtaaseen ja litteään kattopintaan.

Lyhyt käsikirja:

 • Bitumi-mastille levitetään jäykkä harja tai ohut kerros harjalla. Pienellä vahingoittuneella pinnalla on parempi laittaa lastu.
 • Pehmeän katon korjaamista varten turvotuspaikka leikataan poikittain, puhdistetaan ja kuivataan sisäinen tila ja käsitellään huolellisesti mastiksellä.
 • Mastupalat on ripoteltu hiekalla, jotta ne eivät ylikuumene.
 • Krakattu ruberoidikatto puhdistussuojan jälkeen kuumalla mastilla, kun työskentelet, jonka on oltava mahdollisimman varovainen. Obmazochnoy-vedeneristys on yksinkertaisin, luotettava ja taloudellinen korjaustöiden tyyppi.

Kattotiilet bitumimastilla:

Pitkä käyttöikä on kastikkeilla käsitelty. Jos hän tarvitsee vielä korjausta, on helppo korjata katto.

Seuraavat työt tehdään bitumimastilla varustettujen kattojen korjaamiseksi:

 • Poista pinnoitteiden virheet.
 • Leikkaa pinnoitteella olevat kuplat aiheuttaen ristin muotoisia viiltoja ja kuivaa ne.
 • Viillon sisällä olevat pinnat päällystetään mastiksella.
 • Viillon reunat liitetään, tasataan ja kiinnitetään.
 • Leikkauksiin levitetään kerros mastista, lasikuitua levitetään 10 cm: n leveän nauhan muodossa ja mastista käytetään uudelleen.
 • Vastaavasti käsitellään suuria halkeamia ja murtumia.

Ruberoidille

Kateaineen mastinen on yksi luotettavimmista kiinnitysmenetelmistä. Mastinen auttaa suojaamaan katon materiaalia tiukasti kattoon ja poistamaan ilmataskut. Katteen pinta on sileä ja kestää kuormia. Sopiva kuuma ja kylmä mastinen.

Vedenpitävyys

Suojaa kosteutta vastaan, maaperän rakenteet käyttävät vedeneristysmastia. Sen vedenpitävät kylpyhuoneet, putket, järjestävät saumattoman vedenpitävän pinnoitteen kellareissa, kaivoissa ja uima-altaissa.

Perusta

Kaikkien vedeneristysmuotojen kanssa ei voida tehdä ilman maa-bitumista valmistettua mastasia, joka lisäsi orgaanisia ja mineraalisia liuottimia ja täyteaineita.

Tämä mastinen materiaali on paras vedenpitävä materiaali seuraavien ominaisuuksien ansiosta:

 1. elastisuus;
 2. pakkasenkestävyys;
 3. hyvä tartunta;
 4. ultraviolettisäteilyn kestävyys;
 5. helppokäyttöisyys.

Pohjaa käsitellään usealla kerroksella bitumimastilla kaikilla puolilla, jolloin se on täysin hydrolysoitu. Halvin pinnoite on kuuma bitumi, mutta sen kanssa on vaikeampaa työskennellä. Välttämättömyyden välttämiseksi on parempi valita kylmän bitumimastin orgaanisilla liuottimilla (polymeeri). Työskentelyyn tarvitsee vain harja ja spatula.

Jalustan käsittelyyn käytä vesipohjaista mastista. Se on neutraali tuoksu ja kuivuu nopeasti. Teollisessa rakentamisessa bitumi-lateksiemulsioita, joita käytetään mekaanisesti.

Vedenpitävyys säätöpinnoitteella tapahtuu käyttämällä harjoja, teloja ja kaikkia työkaluja, joita voidaan käyttää pinnalle. Mastista levitetään kahdessa kerroksessa, pitäen niiden välillä teknisen tauon. Sen arvo riippuu koostumuksen ominaisuuksista.

Videossa - miten vedenpitävä pohja voidaan vedenpitäväksi bitumimastilla:

Lattialle

Lattian suojauslaitteessa käytetään usein nykyaikaista bitumimuovia. Se on myrkyllistä, kuivuu nopeasti. Lattian bitumipitoisuus ei aiheuta epämiellyttäviä hajuja. Useimmiten sitä käytetään vedenpitävään kylpyhuoneeseen.

Parkettiin

Parkettilattian kiinnittämiseen betoni- tai sementti-hiekkastreihin käytä kylmämuovia:

 1. bitumi kukersolnuyu;
 2. bitumi,
 3. kumi-bitumi;
 4. kumaroni-kukersolnuyu.

Puulle

Puun käsittelyyn bitumimastilla MBU. Erityisen tärkeä on maanpinnalla olevien puupintojen käsittely. Jos mastasia on voimakkaasti sakeutettu, sitä kuumennetaan kannen ollessa auki ja sekoitettu perusteellisesti.

Linoleumille

Jokainen linoleumin tyyppi on "niiden" mastiksi:

 • Bitumiset kankaalle.
 • Dispersio - lämmöneristyspohjalle.
 • Mastiksit, joissa on synteettisiä hartseja ja kumeja, soveltuvat perusteettomaan linoleumiin.
 • Ennen linoleumin levittämistä mastille, lattia on esipohjainen. Lattialla oleva mastinen materiaali levitetään lovettuun lastalla.

Linoleumin kiinnittäminen mastille

Laminaatille

Lattian lattiapäällysteiden levittäminen lattialla on lämmintä, terveellistä ja kosteutta. Järjestä se samalla tavalla kuin asetettaessa parkettia.

Metallille

Bitumi-polymeeri ja kumipitumenivalmiste sopivat parhaiten metalliin ja autoihin. Se suojaa konetta täysin, mutta ennen metallin käsittelyä on puhdistettava lika ja ruoste, pestävä ja kuivunut.

Betoniin

Vaikka betoni on monoliittinen tuote, jolla on lisääntynyt lujuus, siinä on aina mikrokruunuja ja pieniä huokosia, joiden kautta vesi helposti vuotaa. Tämän vuoksi vahvistaminen voi ruostua ajan myötä, pohjapuskuri puhkaisee ja uppoaa maahan. Siksi betonirakenteita käsitellään bitumimateriaalilla, joka suojaa luotettavasti kaikki halkeamat, huokoset ja interpaneeli saumat.

Voit tehdä tämän käyttämällä eri muovia, joka on valmistettu seuraavista:

 1. kiinteä bitumi;
 2. tiivistäminen;
 3. bitumi-kumin vedeneristys.

Laajennusliitoksille

Betonipäällysteiden tiivistämiseen voidaan käyttää teollisuuden tuottamia kuumia bitumi- tai kylmämastteja. Ne kestävät yli 200 sulatus- ja jäätymisjaksoa.

Sillan laajennusliitosten bitumipitoisuus:

Asfaltti

Asfaltin korjaamiseen ja tiepiirin tiivistämiseen käytetään erikoismastoja. Ne kestävät voimakasta puristusta ja jännitystä, niillä on hyvä tartunta, niitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa. Tunnin kuluttua työstä jalkakäytävä voidaan hyödyntää.

Uunit

Tulenkestävien ja uunien pintojen työstämiseen käytetään lämmönkestävää bitumi- ja polymeerimassaa. Se kestää lämpötiloja jopa +1200 ° C ja korkeammiksi. Se kuivuu nopeasti, ei anna hajua, estää sienten ja homeen kehittymistä. Se on lämmönkestävä, luotettava, kestävä, bakterisidinen liima-aine.

Uima-altaalle

Uima-altaan tiivistämiseen käytetään useimmin tiokoleja ja kumi-bitumimastia. Mastit kovettuvat suoraan saumaan ja muuttuvat lopulta joustaviksi musteiksi. Saumojen täyttäminen pneumaattisella ruiskulla, jossa vaihdettavat patruunat.

Soveltamalla erityistä mastista altaan pohjaan ja seiniin

Styroksi

Viime aikoina bitumimastilla on luotettavasti kiinnitetty polystyreenilevyjä metalliin, betoniin, laajennettuun saveen, tiiliin ja puuhun. Työn aikana pystysuorat polystyreeni-vaahtomuovilevyt on kiinnitetty väliaikaisilla tuilla ja kuormitus asetetaan vaakasuorille levyille.

Miten työskennellä mastiksella

Tehokkaan, vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseksi bitumimastia sekoitetaan voimakkaasti poran tai sekoittimen avulla.

Voit lisätä lämpöä sen helpottamiseksi ja parantaa plastisuutta. Koska kerros osoittautuu joustavaksi, on parempi, ettei kuumaa mastista saa levittää pintoihin, joihin usein kohdistuu voimakasta mekaanista rasitusta. Kuuma ratkaisu tunkeutuu huokosiin paremmin, koska sillä on suuri juoksevuus ja siksi se tarttuu tiukemmin käsiteltävään materiaaliin.

Kuumaa mastista valmistetaan, noudattamalla turvaohjeita. Kuumamassa on edullisempi suurikokoisissa töissä. Kylmämaali myydään käyttövalmiina, turvallista käyttää ja kätevämpää. Mutta se maksaa enemmän kuin kuuma.

Kun työskentelet mastilla, on tarpeen tietää palon vaarallisuudesta ja toksisuudesta. On kiellettyä lämmittää sitä avotulella ja pitää se lähelle tulipalon lähdettä. Jos työ tehdään sisätiloissa, on välttämätöntä luoda ilmanvaihto.

Kuuman bitumimastarin valmistus:

Kulutus ja kulutusmäärä

Bitumimateriaalin kulutus 1m? riippuu sen tyypistä. Kulutuksen osoitin riippuu materiaalin tyypistä. Kuumasaumamateriaali kovettumisen jälkeen ei vähene paksuutena, joten sitä pidetään ei-kutistuvana. Käytettäessä bitumimastia kerroksessa, jonka paksuus on 0,2 cm, se vaatii 2,0 - 2,4 kg / m2.

Masten kulutuksen tärkeä ominaisuus on kiintoainepitoisuuden indikaattori. Tämä on määrä, joka jää käsitellylle pinnalle kuivumisen ja kovettumisen jälkeen. Pienellä kuivalla jäännöksellä alkuperäisen mastin kulutus kasvaa muodostaen tietyn paksuisen kalvon.

Kuivalla jäännöksellä kerroksen 2 mm paksuuden aikaansaamiseksi tarvitset 3,4-3,8 kg / m? bitumimuovia. Useimmilla valmiin mastikoilla on kuiva jäännös, joka on 20-70 prosenttia.

Mastinen sovellus

Jotta mastinen kiinnittyy hyvin käsiteltävään pintaan, on puhdistettava huolellisesti käsiteltävä alue kaikista kaikentyyppisistä saastumisista. Tämän jälkeen valmiin pinnan kuivatetaan ja kuumennetaan perusteellisesti. Tämän lähestymistavan ansiosta mastista käytetään sujuvasti ja voit säästää sen kulutusta.

Suosituin työkalu sen käyttämiseen on harja tai rulla. Ne laittaa mastiksi levitetyn normaalina maalina, eivät hankaa voimakkaasti pintaan. Kuivaamisen jälkeen suoritetaan uudelleenkäsittely.

Mastetta voidaan käyttää myös itsetasaava pinnoite, jota varten se kaadetaan pinnalle ja tasataan kaavin, mopilla tai rullalla, jossa on pitkä kahva. Vaikka tällä menetelmällä, parempaa suorituskykyä, materiaali kuluttaa enemmän.

Mitä voidaan laimentaa mastiksi

Mastiksi on bitumi, joka on laimennettu valkoisella alkoholilla, liuottimella, tolueenilla tai kerosiinilla halutun konsistenssin aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen sitä sekoitetaan perusteellisesti.

Muutamia sanoja bitumimastikan käytön perusasiasta:

Bitumimateriaalin käyttö

Rakennusten, erilaisten rakenteiden ja monimutkaisten rakenteiden rakentaminen edellyttää aina vedenpitävien töiden suoritusta pohjaveden vaikutusten estämiseksi. Näihin tarkoituksiin tarkoitetut materiaalit ovat erityisiä mastisia tai impregnoivia aineita, jotka varmistavat rakenteiden vesitiiviyden.

Nollapisteen vaiheessa ennen metallipallojen käyttämistä on niiden korroosionkäsittely. Pohjamateriaalin käyttö bitumiin on yleisin vedeneristysmenetelmä. Viemäriputket valmistetaan usein valurautaputkista, joissa on suojakerros bitumia tehtaalla. Se on välttämätöntä asennettaessa rullakattoja, lattian alla olevia kerroksia huoneistojen ja keinotekoisten altaiden kosteissa tiloissa, kun lämmöneristyslevyt kiinnittyvät pystysuorille pinnoille.

Tyypit ja ominaisuudet

Rakennusmateriaalien markkinoilla on monia muovattomat lajikkeita, jotka eroavat valmistusmenetelmistä, käyttötavoista ja käytettyjen lisäaineiden ominaisuuksista.

Mastinen bitumi kylmäkäsittelyllä on useita etuja: se ei vaadi lämmitystä, on helpompaa, kun sitä käytetään, ultraviolettisäteilyä kestävä, värien valintamahdollisuus. Kun tällaista materiaalia levitetään pinnalle, liuotin haihdutetaan, päällystekerros kovettuu ja antaa vaaditut toiminnalliset ominaisuudet. Kuumasinkityt mastit edellyttävät esilämmitystä ennen levittämistä, ne ovat joustavampia ja mahdollistavat työskentelyn negatiivisissa lämpötiloissa.

Yksikomponenttiset mastikat - tällaista koostumusta käytetään ilman ennakkovalmistelua; se kovettuu nopeasti, joten avointa pakkausta tulee käyttää samanaikaisesti. Kaksikomponentti ennen käyttöä on sekoitettava sakeuttamisaineiden tai liuottimien kanssa. Säilyvyysaika on pidempi.

Päämateriaalin mastisten aineiden valmistuksessa - öljynjalostusprosessissa saatua bitumia lisätään tiettyjen ominaisuuksien antamiseksi eri komponentteja. Nämä ovat modifioitu lateksi, synteettinen kumi, erilaiset jauhemaisen mineraalisen alkuperän täyteaineet, hienokumi. Ne tarjoavat hyvän tarttuvuuden, joustavuuden, mekaanisen rasituksen ja lämpötilan muutoksen.

tekniikka

Bitumimastin levittäminen päällysteen kanssa suoritetaan aikaisemmin valmistetuilla pinnoilla. Ne puhdistetaan pölystä, likaisuudesta, tulvasta. Liitokset, halkeamat ja leikattujen pohjarakenteet suljetaan huolellisesti sementti-hiekkalaastilla. Tarvittaessa käsitellään alukkeita. Kun se on täysin kuivaa, vedeneristysmateriaalin ensimmäinen kerros levitetään vaakasuoraan suuntaan.

Bitumin mastin käsikäyttöisessä menetelmässä käytetään tavallisia maaliharjareita, rullia ja harjoja lyhyellä napilla. Mekaaninen menetelmä on mahdollista erityisellä ruiskulla, joka tarjoaa riittävän paineen viskooseille nesteille.

Suojakerroksen paksuus voi olla 3 mm - useita senttimetrejä. Pystysuoria pintoja käsitellään kahdessa kerroksessa. Seuraava kerros levitetään sen jälkeen, kun edellinen kuivattiin jatkuvilla pystysuorilla raidoilla ilman taukoja.

Bitumi-mastit tekevät sen itse

Kotitekoisten bitumimastujen käyttö säätiöihin vähentää materiaalikustannuksia ja saada vaaditun laadun materiaalin. Tätä varten rakennustyömaalla tarvitset lämmityslaitteita tai yksinkertaisen tiiliseinän.

Bitumiset briketit murskataan ja kuumennetaan metallisäiliöön nestemäiseen tilaan. Nesteitä, jotka sisältyvät siihen keittämisen ja jatkuvan sekoittamisen aikana haihdutetaan, syntyvä vaahto on poistettava. Kun vaahto lakkaa olemasta pinnalla, lämmitys pysähtyy. Suoramastista vaadittua koostumusta saadaan sekoittamalla tiettyjä mittasuhteita, joita on saatu bitumin ja liuottimien kypsytyksestä - bensiini tai kerosiini. Samanaikaisesti nestemäistä bitumia lisätään pieniin osiin säiliöön liuottimen kanssa ja sekoitetaan voimakkaasti, kunnes se on homogeeninen. Sakeutusaineena tavallista sementtiä voidaan lisätä pieninä annoksina.

Bitumikiven valmistuksen aikana kädet edellyttävät tiukkaa noudattamista tulipalon ja palavien aineiden turvallisen käsittelyn sääntöihin. On tarpeen käyttää henkilökohtaisia ​​suojavarusteita - kenkiä, lasit, käsineet, suojapuku.

Miten työskennellä bitumimastilla. Soveltamismenetelmät

Bitumi-mastilla on innovatiivinen rakennusmateriaali, jolla on erinomaiset vedeneristys- ja supistusominaisuudet. Se sisältää mineraaleja, bitumia ja orgaanista ainesta. Kohtuullinen hinta ja hyvät tulokset edellyttäen, että se on laaja sovellus rakentamisessa.

Kuinka ja mitä laimentaa mastasia.

Laimennukseen käytetyt aineet:

On noudatettava tarkasti mittasuhteita, jotka riippuvat käytettävän mastin määrästä. Muutoin tämä johtaa liuoksen hitaaseen kuivaamiseen ja siten sen suojaavien ominaisuuksien menetykseen.

Menetelmät mastin levittämiseksi.

Mastiksella on kaksi tapaa: kylmä ja kuuma. Kylmä menetelmä puolestaan ​​on manuaalinen ja mekaaninen. Ensimmäinen menetelmä sopii, jos kohde on pieni ja toinen käytetään, kun työalue on suuri tai on välttämätöntä käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja.

Käytä manuaalista menetelmää käyttäessäsi suuria siveltimiä, jotka sopivat mainiosti tällaisiin työtaskuihin. Lisäksi voidaan käyttää lyhyttä nap-rullaa.
Mekaanisella menetelmällä päätykone on ilmaton ruisku, jonka paine on 150 bar.

Bitumiset mastit. Kulutus / m2.

Pehmeiden kattojen rakentamisessa ja korjaamisessa kulutusmäärät ovat erilaiset ja riippuvat mastetyypistä:

 • BEM - 8 - 10 kg / m²;
 • bitumipitoisuus briketeissä - 4-6 kg / m²;
 • bitumi-kumi - 2-5 kg ​​/ m²;
 • bitumipolymeeri - 2-5 kg ​​/ m²;
 • hydroelastinen - 3-5 kg ​​/ m².

Saumojen ja saumojen tiivistämiseen:

 • Hermabutyyli-2M - 0,3 - 0,5 kg / lineaarinen mittari;
 • BC Fix - 0,3 - 0,5 kg / lineaarinen mittari;
 • bitumipitoisuus briketeissä - 0,5 - 1 kg / lineaarimittari;
 • hydroelastinen - 0,3 - 0,5 1 kg / lineaarinen mittari.

Metallipinnoitteiden suojaus korroosiolta:

 • bitumipolymeeri - 0,5-1,5 kg / m²;
 • bitumikumi - 0,5-1,5 kg / m²;
 • bitumi briketeillä - 0,5-1,5 kg / m².

Vedenpitävyys säätiölle kestää 2 - 4 kg / m².

Kuinka kauan mastikuivaus?

Keskimääräinen kuivausaika on 1 - 3 päivää ja riippuu tällaisista tekijöistä:

 • ympäristön lämpötila;
 • ilman kosteustaso;
 • levitetyn kerroksen paksuus;
 • suora auringonvalo;
 • pintakäsitelty materiaali.

Tämä mastikka on erinomainen vaihtoehto katon tai säätiön hoitoon. Älä unohda hyvän vedenpitävyyden merkitystä. Ja sitten talosi palvella sinua monta vuotta.